• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

میکرو کنترلر

ErfanEa

کاربر فعال برق و الکترونیک
کاربر فعال
لایک‌ها
10
خب با استفاده از یکی از روش های اندازه گیری زاویه ، میزان چرخش شفت موتور رو اندازه بگیری ...
حالا میتونه شفت اینکدر باشه . میتونه اپتوکانتر یک طرفه و صفحه خاکستری باشه و میتونه ولوم ساده باشه و یا هر چیز دیگه ای ....
شما ببین با کدوم راحتتری ..

bloody

کاربر فعال علم و دانش
کاربر فعال
لایک‌ها
17
خب با استفاده از یکی از روش های اندازه گیری زاویه ، میزان چرخش شفت موتور رو اندازه بگیری ...
حالا میتونه شفت اینکدر باشه . میتونه اپتوکانتر یک طرفه و صفحه خاکستری باشه و میتونه ولوم ساده باشه و یا هر چیز دیگه ای ....
شما ببین با کدوم راحتتری ..

ممنون از جوابت ...
يعني يه پتانسيو متر ببنديم به شفت موتور و ولتاژ رو اندازه گيري كنيم؟!و با ADC خود ميكرو يه عدد بخونيم ؟!

میتونه شفت اینکدر باشه . میتونه اپتوکانتر یک طرفه و صفحه خاکستری باشه

اينا رو بيشتر توضيح ميدي ؟

jennnifer

Registered User
لایک‌ها
0
سلام.. می خواستم بدونم کسی میتونه در مورد atmega 32l به من اطلاعات بد ؟ چون دیدم که در مورد میکرو کنترلر اطلاعات خوبی دارید .

من خودم ترم آخر رشته کاردانی الکترونیک هستم و کارشناسی تکنولوژی الکترونیک قبول شدم ... برای پروژم می خوام ...

راستی یه شماتیک مدار اسیلوسکوپ دارم با atmega 32l ... کسی میتونه از روی شماتیکش تو تحلیل اون مدار کمکم کنه ؟؟

elector girl

Registered User
لایک‌ها
19
سلام به همگی

من دقیقا نمی دونم کسی تا حالا این سوال رو اینجا پرسیده یا نه! اگه مطرح شده بگید تا پستم رو پاک کنم.
دو تا سوال دارم.
1. کسی می تونه یه برنامه کنترل استپر موتور با bascom واسم بنویسه یا کمکم کنه؟
2. من واسه کنترل موتور DC از optocounter می خواستم استفاده کنم ولی متاسفانه چون پایه هاشو نمی دونستم و دیتاشیت نداشت سوخت! منم مدارم رو با گیرنده فرستنده های مادون قرمز معمولی بستم. حالا کسی هست که با optocounter های U شکل کار کرده باشه و دیتاشیتش رو بلد باشه؟ چون می خوام مدارم رو با اونا ببندم تا نویزش کمتر بشه.
ممنون

Last edited:

Khepele Sibilo

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
16
سلام به همگی

من دقیقا نمی دونم کسی تا حالا این سوال رو اینجا پرسیده یا نه! اگه مطرح شده بگید تا پستم رو پاک کنم.
دو تا سوال دارم.
1. کسی می تونه یه برنامه کنترل استپر موتور با bascom واسم بنویسه یا کمکم کنه؟
2. من واسه کنترل موتور DC از optocounter می خواستم استفاده کنم ولی متاسفانه چون پایه هاشو نمی دونستم و دیتاشیت نداشت سوخت! منم مدارم رو با گیرنده فرستنده های مادون قرمز معمولی بستم. حالا کسی هست که با optocounter های U شکل کار کرده باشه و دیتاشیتش رو بلد باشه؟ چون می خوام مدارم رو با اونا ببندم تا نویزش کمتر بشه.
ممنون

1- فقط کمک می کنم اگر شروع کنین
2-اونها هم اصولا 2 تا دیود مثل همون هان که خریدین ، فقط داخل پک گذاشتن، درایوش فرق چندانی نداره

elector girl

Registered User
لایک‌ها
19
1- فقط کمک می کنم اگر شروع کنین
2-اونها هم اصولا 2 تا دیود مثل همون هان که خریدین ، فقط داخل پک گذاشتن، درایوش فرق چندانی نداره
با درایوش مشکل ندارم. فقط اگه ممکنه یه راه واسه تشخیص پایه هاش بگین.

Khepele Sibilo

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
16
چند پایه است ؟
اگر 6 پایست 2 سری 3 پایه ای هستن، پس بین 3 تا باهم و 3 تای دیگه فقط مقاومت میبینین، 2 دسته رو می تونین جدا کنین
این 3 تا هم در حقیقت 2 تا سیم پیچ هستن که با هم سری شدن. یعنی بین 2 سر نهایی امپدانس زیاد، و بین سر وسط و 2 تای دیگه کمتر میبینین
پس سر وسط ها مشخص میشه
حالا سر وسط ها رو به هم بزنین 2 تای یک دسته رو 1 و2 شماره بگذارین ببندین، 2 تای اون یکی رو شانسی ببندین، نشد برعکس کنین !

اگر 5 تاییه یکی با 4 بقیه مقاومت ثابت می ده اون مشترکه، 4 تای دیگه رو اونقدر جابجا کنین بچرخه !

elector girl

Registered User
لایک‌ها
19
چند پایه است ؟
اگر 6 پایست 2 سری 3 پایه ای هستن، پس بین 3 تا باهم و 3 تای دیگه فقط مقاومت میبینین، 2 دسته رو می تونین جدا کنین
این 3 تا هم در حقیقت 2 تا سیم پیچ هستن که با هم سری شدن. یعنی بین 2 سر نهایی امپدانس زیاد، و بین سر وسط و 2 تای دیگه کمتر میبینین
پس سر وسط ها مشخص میشه
حالا سر وسط ها رو به هم بزنین 2 تای یک دسته رو 1 و2 شماره بگذارین ببندین، 2 تای اون یکی رو شانسی ببندین، نشد برعکس کنین !

اگر 5 تاییه یکی با 4 بقیه مقاومت ثابت می ده اون مشترکه، 4 تای دیگه رو اونقدر جابجا کنین بچرخه !
هیچ کدوم! 4 پایست! :rolleyes: 2 تا گیرنده 2 تا فرستنده. فکر کنم درست منظورمو متوجه نشدید.

Khepele Sibilo

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
16
هیچ کدوم! 4 پایست! :rolleyes: 2 تا گیرنده 2 تا فرستنده. فکر کنم درست منظورمو متوجه نشدید.

من استپ موتور رو گفتم !

یک مقاومت 470 اهم بردارین، دیگه اینی که کدوم 2 تا پایه مال کدوم LED هست مشخصه، ک دوربین دیجیتال ( از گوشی موبایل تا عکاسی تا وب کم .و ... ) جلوی LED بگیرین، ولتاژ 5 ولت رو با مقاومت 470 اهم بزنین به پایه های LEd ، اگر توو دوربین دیدین روشن شد که آند کاتد فرستنده رو پیدا کردین ! اگر نشد برعکس کنین، اگر نشد این گیرندست ! برین سراغ LED دوم، اگر کلا جواب نداد کمی مقاومت رو کم کنین
فرستنده و آند کاتدش پیدا میشه
پس پایه های گیرنده هم مشخص می شه کدومن، حالا آند کاتد گیرنده رو هم می تونین اکثرا این طوری در نظر بگیرین که آند گیرنده کنار آند فرستندست !

elector girl

Registered User
لایک‌ها
19
من استپ موتور رو گفتم !

یک مقاومت 470 اهم بردارین، دیگه اینی که کدوم 2 تا پایه مال کدوم LED هست مشخصه، ک دوربین دیجیتال ( از گوشی موبایل تا عکاسی تا وب کم .و ... ) جلوی LED بگیرین، ولتاژ 5 ولت رو با مقاومت 470 اهم بزنین به پایه های LEd ، اگر توو دوربین دیدین روشن شد که آند کاتد فرستنده رو پیدا کردین ! اگر نشد برعکس کنین، اگر نشد این گیرندست ! برین سراغ LED دوم، اگر کلا جواب نداد کمی مقاومت رو کم کنین
فرستنده و آند کاتدش پیدا میشه
پس پایه های گیرنده هم مشخص می شه کدومن، حالا آند کاتد گیرنده رو هم می تونین اکثرا این طوری در نظر بگیرین که آند گیرنده کنار آند فرستندست !

از راهنماییتون واقعا ممنونم. من با مقاومت 470 اهم وصل کردم به 5 ولت ولی جواب نداد. vcc و gnd رو برعکس کردم و رو 2 تا پایه مقابل هم همین کارو انجام دادم. ولی بازم جواب نداد. (کلا نوری دیده نمیشه!) با مقاومت 390 اهم امتحان کردم. بازم جواب نداد! حداقل مقاومتی که میشه باهاش امتحان کرد که optocounter نسوزه چنده؟

Last edited:

Tooraj2008

Registered User
لایک‌ها
6
درود به همه دوستان

الان سرعت میکروهای جدید چقدر شده؟؟؟؟ بیشتر از چه محصولات شرکتهایی برای پروژه های مهم استفاده میشه؟؟؟؟ 8051 که یادمه 8 بیتی بود الان تو بازار 32 بیتی یا 64 بیتی هم اومده؟؟؟؟
آی سی برای run کردن icd گرافیکی چی؟؟؟

Khepele Sibilo

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
16
درود به همه دوستان

الان سرعت میکروهای جدید چقدر شده؟؟؟؟ بیشتر از چه محصولات شرکتهایی برای پروژه های مهم استفاده میشه؟؟؟؟ 8051 که یادمه 8 بیتی بود الان تو بازار 32 بیتی یا 64 بیتی هم اومده؟؟؟؟
آی سی برای run کردن icd گرافیکی چی؟؟؟

الان اونی که دیپ باشه بتونی راحت باشی مثلا 16 بیتی dspic ها اومده 30-40 mips فوقش اما ARM ها هم هست که هم 32 بیتن هم سرعت بالاتر ، ولی فعلا چاپ فیبرش به درد نمی خوره !
LCd خودش اکثرا دریاور داره، چیزی نیاز نمی شه مگه LCd خاصی مد نظرت باشه

Khepele Sibilo

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
16
از راهنماییتون واقعا ممنونم. من با مقاومت 470 اهم وصل کردم به 5 ولت ولی جواب نداد. vcc و gnd رو برعکس کردم و رو 2 تا پایه مقابل هم همین کارو انجام دادم. ولی بازم جواب نداد. (کلا نوری دیده نمیشه!) با مقاومت 390 اهم امتحان کردم. بازم جواب نداد! حداقل مقاومتی که میشه باهاش امتحان کرد که optocounter نسوزه چنده؟

اگر جای ادیت کردن پست قبلی رو که من دیده بودم نوشته بودین تست می کنم خبر می دم، پست جدید می زدین، شاید الان که نوش دارو پس از مرگ صحرابه نمیدیدم اینجا رو !
مستقیم بزنین منبع تغذیه، اول روی 2 ولت روشن کنین بعد اگر لازم شد 2.5 الی 3 ولت هم کنین.

Tooraj2008

Registered User
لایک‌ها
6
سلام

نرم افزاری مثل pspice وجود داره که بشه مدارات میکرو کنترلی رو شبیه سازی کرد؟ مثلا به میکرو برنامه داد و led گذاشت و تست کرد؟؟؟

Tooraj2008

Registered User
لایک‌ها
6
proteus هست، اما معمولا شبیه سازی رو پیشنهاد نمی دم !
http://rapidshare.com/files/79543980/Proteus_7.2_SP2.rar

چه میکرو هایی رو میشه شبیه سازی کرد ! با چه برنامه ای میشه نوشت! کنار میکرو آی سی های TTL و مدارهای آنالوگ متصل به میکرو رو هم شبیه سازی میکنه؟؟ برد مدار چاپی رو چطور ؟؟؟

با سپاس

Khepele Sibilo

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
16
خیلی از 6800، بخش زیادی از mcs51 ها تقریبا همه Avr و PIC منتهی 8 بیتی ها، z80 و یک سری خرت و پرت.
میکرو رو می زاری HEX کامپایل شده رو بهش میدی
هم آنالوگ هم دیجیتال به علاوه تبدیل به PCB

Tooraj2008

Registered User
لایک‌ها
6
خیلی از 6800، بخش زیادی از mcs51 ها تقریبا همه Avr و PIC منتهی 8 بیتی ها، z80 و یک سری خرت و پرت.
میکرو رو می زاری HEX کامپایل شده رو بهش میدی
هم آنالوگ هم دیجیتال به علاوه تبدیل به PCB

من بخوام برنامه رو با C بنویسم یا با اسمبلی یا بیسیک باید تو کدوم برنامه اول بنویسم و کامپایل کنم و بریزم تو proteus؟؟؟؟؟ یا تو خود پروتیوس هم میتونم با C یا اسمبلی یا بیسیک بنویسم و به hex کامپایل
کنم؟؟؟؟

با سپاس

Khepele Sibilo

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
16
proteus کامپایلر نیست
بستگی به مدل میکرو داره، کامپایلر های زیادی براش هست، انتخاب سلیقه ای هست !

Tooraj2008

Registered User
لایک‌ها
6
proteus کامپایلر نیست
بستگی به مدل میکرو داره، کامپایلر های زیادی براش هست، انتخاب سلیقه ای هست !

کامپایلرهای ساده و خوب برای میکروهایی که کابرد زیادی دارن مثل c51 و AVR و غیره کدومان؟ اسماشونو واسه دانلود میخام! چون شما تجربه در این زمینه حتما داری گفتم بپرسم تا برای انتخاب بین کامپایلرهای مختلف با سعی و خطا به مشکل بر نخورم و وقتم هدر نره!

با سپاس

بالا