این بخش از گفته هاتون رو دقیق متوجه نشدم میشه واضح تر توضیح بدین ممنون
فرض کن من سالی 55 حقوق میگیرم .
اگه 350 میلیون داشته باشم و بتونم سالی 15 درصد ( سود واقعی ) ازش بکشم ====== سالی حدود 55 تومن یعنی معادل حقوقی که دریافت میکنم میتونم داشته باشم
حالا اگه این سرمایه 2 برابر باشه ( یعنی 700 تومن ) میتونم با همون سالی 15 درصد حدود 100 الی 110 تومن سود کاسب بشم .
تو یه شرایط بد حداقل میشه سالی 10% رو بدون نظارت زیاد و صرفا با سپردن کار به یه کار بلد , کاسب شد . ( منظور سود واقعیه )
در نتیجه تو بد ترین حالت که این باشه من میتونم با 600 یا 700 تومن سرمایه معادل حقوق فعلیم بدون هیچ دقدقه ای درآمد داشته باشم . در ضمن وقتمم آزاد میشه !
حالا اگه وقتم آزاد باشه و تو همون مدت گذشته که پولم دست یکی دیگه فعال بوده و اون هم معادل همین سود رو میبرده , پس من میتونم با وقت آزاد خودم به علاوه تجربه گذشته سود بیشتری رو در سال کاسب بشم .
پس دیگه برام نمیصرفه حقوق بگیر باشم !
بحث من مربوط میشه به اینکه هر ساعت هر نفر چقدر میارزه.
مثلا اگه من ماهی 4 میلیون حقوق بگیرم حدود ساعتی 19 هزار تومن ارزش کار کردنمه . یعنی اگه یه کاری رو بخوام تو وقت کاری خودم انجام بدم که کمتر از 19 هزار تومن برام هزینه کمتری داشته باشه , عملا با انجام دادن اون کار به جای کار فعلی ضرر کردم .
این صحبت منم به همین دلیله به علاوه وارد کردن اثر یه ریسک قابل قبول به همراه شرایط بد بازار .
مثلا ما تو همین شرایط بد ( رکود ) سالی 25% تا 35% رو به صورت میانگین سود میکنیم . تو گذشته این رقم بالاتر از 50% بوده !
البته این درصدیم که میگم حدودیه . مثلا چندتا معامله سود , چندتا ضرر , یه سری طلب , یه مدت بدون معامله , یه جا حجم معامله کمه یه جا زیاد و ... !
ساده تر بخوام بگم اینه . از یه کار ممکنه سالی بیشتر از 100% هم سود بکنیم ( چون روابط خیلی قوی ای داریم - بگم که کار هر کسی هم نیست ) ولی چون ریسک بالایی داره حجم سرمایه کمی درگیره مثلا x تومن . حالا یه کار دیگه سالی 25% سود میده ولی ریسک نزدیک به صفر داره و سرمایه ای معادل 10x ( یعنی 10 برابر اون یکی ) توشه . اینجا اثر اون 100% کم میشه و اثر این 25% زیاد .
بعضی از درآمد ها هستش که اصلا سرمایه ای توش درگیر نشده مثل دلالی که این خوب همش سوده دیگه
. البته هزینه هم داره ولی نسبت به سودش ناچیزه . 10 تومن کل هزینه هات میشه با بریز بپاش ولی مثلا 100 تومن کاسب میشی . یعنی 1000% سود ! اصولا همچین کارایی چون سرمایه گذاری حساب نمیشه من توی اون درصد میانگین سود سالیانه حسابش نکردم .
من واسه ایشون که تجربه کار آزاد ندارن , درصد سالیانه رو 15% تو شرایط خوب ( ما بالای 50% ) و 7% ( ما 25% تا 35% ) تو شرایط بد و رکود گرفتم .
علت اینکه سود ما اینقدر باید زیاد باشه و چرا مال ایشون کمه واسه اینه که :
1 - چندین سال سابقه و آشنا و روابط قوی توی زمینه های فعلی بدون این شاخه و اون شاخه شدن ( منظورم صنعته )
2 - تعداد شرکای زیاد در نتیجه حضور سرمایه های بالا
3 - نیروی کار و سیستم منظم و هدفمند
4 - توانایی مدیریت های کلان که روی سیستم خودمون داریم . در نتیجه معضلات و مشکلات فعلی در مقابل اون سیستم های عظیم که مال خودمون نبوده واقعا پیش پا افتاده و جزئیه . این مدیریت چندین سال تجربه پشتش بوده و صرفا مطالعاتی نبوده .
5 - دقت بالا و یه سری مسائل دیگه در کار که باعث میشه دزدی از اون سخت باشه و حتی جناب دزد جرئت این کار رو نداشته باشه !
6 - و مسائل دیگه ای که میشه گفت و وقت نیست , نمیشه گفت و وقت هست
و یه سری مسائل که شاید حتی خودمون علتش رو هم ندونیم ( مثل شانس یا خواست خدا )
7 - وصول مطالبات درست و حسابی و سیستمی