• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

همهء سوالات من (سوالات فني)

ariangirlartmis

Registered User
لایک‌ها
2
بچه ها من میخوام لوازم عکاسی بخرم ولی نمیدونم چیا هستن .. میخوام یه مدت تجربی کار کنم چون فعلا نمیتونم برم کلاس ....

damira_e_n_d

Registered User
لایک‌ها
66
سلام به همه دوستان
فکر کردم اینجا بهترین مکان باشه برای مطرح کردن این سوال
میخوام بدونم سیاست کلی عکاسان در مورد تحویل عکس های دیجیتالی به مشتری هاشون چطوری هست ؟
مثلا عکس های عروسی ، یا عکس ها اسپرت و ...
لطفا تجربه های خودتون رو در این زمینه مطرح کنید
من عکاسی رو میشناسم که نظرش اینه :
اگر عکس دیجیتالی رو تحویل بدیم شما برای چاپش پیش ما نمیای !! :thumbsdow
آیا مشتری ملزم هست برای چاپ عکس هاش حتما به عکاس مراجعه کنه تا عکاس چند برابر تعرفه عمومی ازش پول بگیره ؟؟!!! :mad::hmm::eek:
شاید یکی دوست داشته باشه خودش روی عکس هاش کارهای گرافیکی انجام بده ، یا خودش بده بیرون پرینت بگیره و ...
منتظر نظرات شما دوستان عزیز هستم
ممنون
به نظرم عکس در تملک عکاس هست و نه سوژه !
و همچنین اصلا کار درستی نیست که چند برابر تعرفه پول چاپ بگیره ... هزینه گرفتن عکس بله اما چاپ خیر ...

hossein137

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
10,757

valasan

Registered User
لایک‌ها
0
من برای یه کاری نیاز به عکاسی از یک سری انگشتر و گردنبند را دارم . .
دوربینم هم یک دوربین عکاسی کامپکت 16 مگا یکسل کنون هست .
می خوام راهنمایی کنید از نظر نور , صفحه پشت و نکات ظریف دیگر , چه نکاتی رو باید رعایت کنم

M.Moghadam

Registered User
لایک‌ها
68
می خوام راهنمایی کنید از نظر نور , صفحه پشت و نکات ظریف دیگر , چه نکاتی رو باید رعایت کنم
سلام یه سر به اینجا بزن واقعا سخت بخوایم همرو توی یه سوال جواب بدیم
تالار گفتگوی عکاسی

TURK_AVENGER

کاربر فعال عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
891
سلام خدمت دوستانِ جان :) به احتمال زیاد حسین ججان :D :blush:
یکی دو تا ( در اصل سه تا :دی )سوال مبتدیانه داشتم ، ممنون می شم اگه راهنمایی کنید .

اول اینکه میشه بگید منظور از focal length یا فاصله ی کانونی چیه ؟
مثلآ تو عکس های مختلف می نویسه که
focal length : 66.4 mm
یا
focal length : 19.5 mm
می خواستم بپرسم که ما خودمون این فاصله رو تعیین می کنیم یا اینکه کمرا به صورت اتوماتیک این فاصله رو تنظیم می کنه ؟؟

و اینکه اگر بخواییم یه عکس دارای پیش زمینه مثله عکس زیر داشته باشیم ، باید شاتمون به صورت پاناروما باشه یا مربوط به واید دوربین می شه ؟؟
( هر کاری کردم عکس آپلود نشد . :f34r: امیدوارم واضح پرسیده باشم سوالمو .

بعد اینکه این واید همون فاصله ی کانونیه ؟؟ چون مثلآ می گن واید این کمرا 18 تا 220 mm هستش !! ربطی دارن ؟؟

تنکس این ادونس :)

hossein137

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
10,757
سلام خدمت دوستانِ جان :) به احتمال زیاد حسین ججان :D :blush:
یکی دو تا ( در اصل سه تا :دی )سوال مبتدیانه داشتم ، ممنون می شم اگه راهنمایی کنید .

اول اینکه میشه بگید منظور از focal length یا فاصله ی کانونی چیه ؟
مثلآ تو عکس های مختلف می نویسه که
focal length : 66.4 mm
یا
focal length : 19.5 mm
می خواستم بپرسم که ما خودمون این فاصله رو تعیین می کنیم یا اینکه کمرا به صورت اتوماتیک این فاصله رو تنظیم می کنه ؟؟

و اینکه اگر بخواییم یه عکس دارای پیش زمینه مثله عکس زیر داشته باشیم ، باید شاتمون به صورت پاناروما باشه یا مربوط به واید دوربین می شه ؟؟
( هر کاری کردم عکس آپلود نشد . :f34r: امیدوارم واضح پرسیده باشم سوالمو .

بعد اینکه این واید همون فاصله ی کانونیه ؟؟ چون مثلآ می گن واید این کمرا 18 تا 220 mm هستش !! ربطی دارن ؟؟

تنکس این ادونس :)

سلام معین عزیز.
در مود سوال اولت راستش نمیتونم توضیحاتی بدم.چون خودم هم این مساله رو هنوز یه کم باهاش مشکل دارم.ولی اون عمق میدانی که توی عکس هست.اگر مربوط به slr ها باشه میشه گفت بیشتر مال همین روابط واید بودن یا تله بودنه.
مثلا" با این حساب میشه گفت فاصله ی عکاس با سوژه نسبت به لنزش چقدر بوده.که خوب تو لنز های هر کدوم فرق داره.
در مورد کامپکت ها هم میشه گفت چون لنزشون ثابته یه محدوده داره.مثلا" یه لنز بین 8mm تا 70mm فوکال لنزشه.از تقسیم این دو عدد میشه مقدار زوم رو فهمید.البته باید بگم که مبنای اصلی برای فهمیدن واید بودن یا تله بودن یه لنز بر اساس دوربین های فول سنسوره.
مثلا" یه لنز 18-55 که روی یه دوربین slr مثل canon 600d بسته میشه با ضریب 1.6 به لنز روی فول سایز تبدیل میشه.یعنی این لنز روی این دوربین حدود 27 mm در میاد که جزو لنز های واید حساب میشه.در صورتی که این لنز روی دوربین فول سایز (مثل nikon d3) به لنز سوپ واید تبدیل میشه.
توی این صفحه توضیحاتی هست که کامل کامل نیست ولی خیلی خوبه: آموزش عکاسی، آشنایی با فاصله کانونی و زاویه دید در لنزها
---------------------------------------------------
در مورد سوال دومت چون عکست نیست من نمیتونم حرفی بزنم.نمونه بذا تا ببینم منظورت چیه.
ولی در اصل پانوراماها احتیاج به چند شات مختلف داره.برای عکس های خیلی واید یا همون پانوراما باید حتما" از سه پایه استفاده کنی.و دوربینت رو در جهتی که میخوای واید باشه بچرخونی به صورتی که هر عکس کمی از قسمت عکس قبلی رو در بر بگیره
در مورد سوال آخرت هم باید بگم که واید بودن یا تله بودن بستگی به لنز داره.که تو همون لینکی که گذاشتم توضیحات خوبی در مودش هست.بهت توصیه میکنم همه ی جلسات رو بخونی.چون به شخصه به من یکی که خیلی کمک کرد.
ولی به صورت خلاصه بگم که لنز ها پنج دسته اند: اولترا واید (نوعی هست که برای نشون دادن سیطره وسیعی از سوژه به کار برده میشه.معمولا" برای مکان هایی هست که شما میخوای حجم زیادی از یه منطقه رو تو عکس نشون بدی و نمیتونی فاصله ات رو بیش تر از اون حدی که هستی بکنی.و رنجش کمتر از 21 میلی متر هست)
واید: میشه گفت همه ی لنز های کامپکت ها جزو این دسته اند.لنز هایی با مصارف عمومی و سیطره ی خوب. که بین 21 تا 35 میلی متره )
نرمال
تله ی متوسط
تله
که توضیحاتش تو همون لینک هست
ببخشید اگر بد توضیح دادم.چون خودم هم خیلی وقت نیست که این ها رو فهمیدم :blush:
موفق باشی معین گل :)

ali_gt65

Registered User
لایک‌ها
243
با سلام خدمت دوستان
فلاش دوربین hx9 وقتی که بیرون میاد و عکس میگیری اگه نیاز نداشته باشی میشه با دست فشار بدی بره پایین؟

hossein137

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
10,757
با سلام خدمت دوستان
فلاش دوربین hx9 وقتی که بیرون میاد و عکس میگیری اگه نیاز نداشته باشی میشه با دست فشار بدی بره پایین؟

سلام
ببخشید اگر دیر شد
فکر نمیکنم مشکلی وجود داشته باشه چون اغلب دوربین هایی که با موتور فلاشش بالا میاد تو ویئو هایی که در موردش توضیح داده میشه اون شخص هم با دست فلاش رو به پایین فشار میده.و موتور بیشتر برای بالا اوردنش به کار میره
موفق باشید

ali_gt65

Registered User
لایک‌ها
243
مرسی حسین جان
آخه مسئله اینجاست که وقتی با دست میدمش پایین انگار تا آخر نمیره و 1 جورایی لق میمونه
هیچ روشی بجز خاموش کردن نداره که فلاش پایین بره؟

ali_gt65

Registered User
لایک‌ها
243
مرسی حسین جان
آخه مسئله اینجاست که وقتی با دست میدمش پایین انگار تا آخر نمیره و 1 جورایی لق میمونه
هیچ روشی بجز خاموش کردن نداره که فلاش پایین بره؟
اساتید محترم چیکار کنم؟

hossein137

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
10,757
اساتید محترم چیکار کنم؟

سلام
خوب فلاش رو غیر فعال کن بره دیگه.چرا حتما" میخوای بدی پایین :D
اگر خیلی روی این کار حساسی میتونی ویدئوی آموزشی اش رو تو گوگل پیدا کنی.که مطمئنم در مورد فلاش هم چیز هایی نمایش داده میشه که طرز رفتار با اون رو معلوم میکنه

esi2006

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
دوستان
یه سوال.... راه انداختن یه استدیوی خونگی جمع و جور چقدر هزینه داره ؟
و چه وسایلی لازمه و حدود قیمتاشو بنویسید؟
.
.
.
مرسی

pariseiran

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
لایک‌ها
2,860
سلام دوستم من به تازگی یه دوربین canon 400d گرفتم با لنز سیگما 28-200

کلا قبلا هم دوربین حرفه ای نداشتم از کجا باید شروع کنم که بتونم عکس های خوب و تقریبا نمیه حرفه ای با دوربینم بگیرم ؟

hossein137

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
10,757
سلام دوستم من به تازگی یه دوربین canon 400d گرفتم با لنز سیگما 28-200

کلا قبلا هم دوربین حرفه ای نداشتم از کجا باید شروع کنم که بتونم عکس های خوب و تقریبا نمیه حرفه ای با دوربینم بگیرم ؟

سلام
اگه به عکاسی علاقه دارید باید اول از همه با مقدمات آشنا بشید.و کم کم اطلاعات و تجربه تون رو ببرید بالا.
اگر وقت و حوصله ی کلاس رفتن رو ندارید توصیه میکنم از مطالب آموزشی کمک بگیرید
این مقاله رو تا آخر بخونید.به نظرم به زبانی ساده نوشته شده و خیلی مفیده:

آموزش عکاسی، آشنایی با ساختمان دوربین های عکاسی

بعد از آشنایی با نحوه ی درست تنظیم کردن سرعت شاتر/ایزو/دریچه ی دیافراگم/کادر بندی و ... کم کم با کار کردن با دوربینتون میتونید خیلی حرفه ای بشید.
یه نکته ای که هست اینه که حتی الامکان با یکی از برنامه های ادیت عکس آشنایی پیدا کنید تا تو بعضی موارد عکس هاتون رو ادیت کنید و زیباتر بشند

pariseiran

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
لایک‌ها
2,860
سلام
اگه به عکاسی علاقه دارید باید اول از همه با مقدمات آشنا بشید.و کم کم اطلاعات و تجربه تون رو ببرید بالا.
اگر وقت و حوصله ی کلاس رفتن رو ندارید توصیه میکنم از مطالب آموزشی کمک بگیرید
این مقاله رو تا آخر بخونید.به نظرم به زبانی ساده نوشته شده و خیلی مفیده:

آموزش عکاسی، آشنایی با ساختمان دوربین های عکاسی

بعد از آشنایی با نحوه ی درست تنظیم کردن سرعت شاتر/ایزو/دریچه ی دیافراگم/کادر بندی و ... کم کم با کار کردن با دوربینتون میتونید خیلی حرفه ای بشید.
یه نکته ای که هست اینه که حتی الامکان با یکی از برنامه های ادیت عکس آشنایی پیدا کنید تا تو بعضی موارد عکس هاتون رو ادیت کنید و زیباتر بشند

اولا خیلی ممنون بعدش دقیقا درست فرمودین من اصلا فعلا کار با دوربینم رو بلد نیستم و مشکلم اینه بزرگترین مشکلم کار با فتو شاپم خوبه تقریبا 80 درصد بهش تسلط دارم

با این لینکی که دادین میتونم راجب دوربین خودم و چگونه تنظیمش اطلاعاتی کسب کنم دیگه ؟

hossein137

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
10,757
اولا خیلی ممنون بعدش دقیقا درست فرمودین من اصلا فعلا کار با دوربینم رو بلد نیستم و مشکلم اینه بزرگترین مشکلم کار با فتو شاپم خوبه تقریبا 80 درصد بهش تسلط دارم

با این لینکی که دادین میتونم راجب دوربین خودم و چگونه تنظیمش اطلاعاتی کسب کنم دیگه ؟

خواهش میکنم.بله.این مقاله حدود 15 بخش داره که از ابتدا شما رو با نحوه ی کار دوربین/تنظیمات درست و ... آشنا میکنه.و این که چطور عکس های بهتری بگیرید

arani_ali

Registered User
لایک‌ها
69
دوستان
یه سوال.... راه انداختن یه استدیوی خونگی جمع و جور چقدر هزینه داره ؟
و چه وسایلی لازمه و حدود قیمتاشو بنویسید؟
.
.
.
مرسی

سلام؛

اول ببینید واقعا قصد چنین کاری رو دارید یا خیر . برای من بعضی وقتها پیش میاد که برای کاری هزینه ای می کنم و بعدا استفاده نمی کنم

نیاز ها :

دوربین ترجیحا SLR بین یک و نیم الی ...
لنز : برای یک آتلیه خانگی 18-135 و 15-85 رو توصیه می کنم . البته برای بدنه کراپ دار . از 700 تومان شروع کنید .
فلاش تریگر : از 50 تومان به بالا
نور : حداقل سه تا فلاش نیاز دارید . چون کارتون خونگی هست متل 160 ژول رو پیشنهاد میدم . بین 500 تا 600 تومان
چتر و سافت باکس : حدود 300
پرده : می تونید فقط مشکی و سفید داشته باشید .
و اما اصل ماجرا : حتما رفلکتور رو تجربه کنید . حدود 100 تومان

خوب باشید .

arani_ali

Registered User
لایک‌ها
69

اگر جسارت خدمت اساتید نباشه یه نکته رو عرض کنم :

اپراتوری دوربین بخش راحت عکاسی هست . کارکرد دوربین شما از نظر فنی بسیار ساده تر از گوشی موبایلتون هست .
به سادگی می تونید یاد بگیرید .

پیشنهاد من اینه که تا جایی که می تونید عکس ببینید .
منظورم از دیدن عکس ، توجه کامل به تک تک جزئیات هست . کادر ، نور و سوژه و عمق میدان و ...
سعی کنید اون عکسها رو کپی کنید و خودتون مشابه اونها رو ثبت کنید .در مدت کوتاهی از خلاقیت خودتون تعجب خواهید کرد .
در گیر سئوالات بشید . بپرسید و یاد بگیرید و تجربه کنید . این پروسه مادام العمر می تونه ادامه داشته باشه ...

arani_ali

Registered User
لایک‌ها
69

من مدتی درگیر این کار بودم .
استفاده از خیمه و سافت باکس رو فراموش نکنید . استفاده از نور مادلینگ هم می تونه نتیجه خوبی بده .
برای بک ترجیحا از رنگ های تن پلات ساده استفاده کنید . سفید یا تیره ( بسته به سوژه ) . انواع مقوای رنگی ساده می تونه کارتون رو راه بندازه .
حتما نور بک رو کمتر از سوژه بگیرید . سعی کنید توی کادرتون چیزی که ارزش سوژه رو تحت تاثیر قرار بده استفاده نکنید .
سوژه رو از سطح بالا بیارید . یعنی روی کف کادرتون قرارش ندید .
از مد ماکرو به همراه دیاف بسته استفاده کنید .
زیر سوژه می تونید از پارچه ساتن همرنگ بک استفاده کنید .
حتما با استفاده از سه پایه به همراه تایمر یا دکلانشور عکاسی کنید .
تنظیم دقیق وایت بالانس کمک بزرگی براتون خواهد بود .

بالا