• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

همهء سوالات من (سوالات فني)

ramin_njf

کاربر فعال دوربین دیجیتال
کاربر فعال
لایک‌ها
5
به نقل از reza1 :
سلام و خيلي ممنون اما يك سوال در عكسي كه در لينك بالا بود و بعنوان مثال ازش استفاده كرديد آيا عكسي كه با ايزو 100 گرفته شده بود داراي مشكل بود؟و اينكه ميشه بگيم اون حالت محوي كه در عكس با ايزو 800 است همان نويز ميباشد
و ديگر اينكه در توضيحاتي كه در مورد بلور شدن عكسها گفته بوديد معمولا اين اشكال در عكس گرفتن از كوچولوها خيلي پيش مياد(مثلا يكدفعه دستشون را تكان ميدهند و قسمتي از عكس تار ميشه)راه حل عكس گرفتن از كوچولوها چيه؟ممنون

همان طور که اقا ارسلان گفتن بلور شدن میتونه یک جلوه باشه و دربعضی عکسها مثل پرتره بلورشدن بگراند

لازمه تا سوزه کاملا خود نمایی کنه که برای اینکار با ید با دیاف بازی کرد و ان را تا حد معقولی بازکرد

اما درمورد اینکه از کودکان یا حیوانات که حرکات انی و پیشبینی نشده دارن چجوری باید عکس گرفت که سوزه

بلور نشه باید بگم که می بایست از سرعت بالای شاتر استفاده کرد مثلا 500/1

بااجازه اقا ارسلان

phoyo_live

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
13
احسنت . اما به تار شدن پشت سر سوژه کمبود عمق ميدان ميگن نه بلور . و ميزان شاتر هم بستگي به ميزان نوري داره که محيط فيدبک ميکنه. بلور شدن تو عکسها ورزشي و همينطوري عکاسي از ماشينهاي در حال حرکت و يا افتادن اجسام کاربرد داره در واقع زماني که سرعت و حرکت مضمون عکس باشه.

artin

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
سلام
این چیزی که رو این دوربین اضافه شده کارش دقیقا چیه ؟

fz20hood-001.jpg

بعنی نور به لنز نخوره و این جور چیزا ؟ اگه یه کمی توضیح بدید ممنون

reza1

Guest
لایک‌ها
2
به نقل از artin :
سلام
این چیزی که رو این دوربین اضافه شده کارش دقیقا چیه ؟

fz20hood-001.jpg

بعنی نور به لنز نخوره و این جور چیزا ؟ اگه یه کمی توضیح بدید ممنون

سلام
با اجازه اساتيد
اگر اشتباه نكنم اسمش hood هستش و جايي خوندم وقتي منظره یاب و مانیتور در نور شدید به سختی دیده می شوند ازش استفاده ميكنند توي part 2 مسير پائين يك عكس گذاشته شده كه بيشتر كاربردش را نشون ميده و صد البته منتظر آقا ارسلان هستيم كه توضيحات كاملتر رو بفرمايند.
http://www.canon.co.jp/Imaging/enjoydslr/index.html

phoyo_live

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
13
همونطور که اقا رضا گفت اسمش حود يا افتاب گير هست اما کاربردش دقيقا" اين نيست . لنزهايي که قطر المان اولشون زياد هست ، باعث ميشه که از خارجي ترين نقاط نور وارد لنز بشه که ايجاد اختلال ميکنه و محاسبات دوربين رو بهم ميريزه . از افتاب گير استفاده ميکنن براي تصصيح استفاده ميشه تا اين زاويه رو کاهش بدن تا از ورود نورهاي اضافي جلوگيري بشه . توصيه شده حتي تو شب هم استفاده بشه ازش ، اما بيشترين کاربرد براي زماني است که پراکندگي نورهاي رفلکت شده زياد باشه و شدت نور زياد باشه.

artin

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
عجب !!!!

سئوال اینکه حالتش باید دقیقا همین طور باشه ؟

مثلا برای s2 is من این رو پیدا کردم یه لنز همراه با hood خودش

cano0301b001_x190.jpg

الان مثلا من این hood رو روی دوربین خودم بزارم تاثیرش رو حس خواهم کرد ؟ قیمتش چقدره و کجا باید دنبالش بگردم ؟
راستی دیروز داشتم تو اینترنت چرخ می زدم یه سری لنز برای دوربین خودم دیدم دقیقا نمی دونم اسمش چیه و بهش چی می گن ولی سیستمش اونجوری بود که وقتی اون رو اضافه بکنی دوربین منطقه بیشتری رو می تونه بگیره ولی قیمتش 170 180 دلار بود ! این قیمت ها درسته ؟

ارسلان الان مثلا تو آواتورت این لنزه گنده واسه چیه ؟

تو این سایتهای ریویو می گشتم دیدم یه دوربینی زده از F2 تا F16 قابله تنظیمه خواستم بدونم این دیافراگم دوربین اصلا رو چه اساسی گفته میشه و این که 16 هست کیفیتش خیلی فرق می کنه ؟

ممنون ! شرمنده بعضی از سئوالات ممکنه مربوط به اینجا نباشه گفتم همش رو یکجا بپرسم

phoyo_live

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
13
بله تو ضد نور و حالاتي که تو نور خورشيد عکاسي ميکنيد کاملا" بکار مياد. نميدونم قيمتهارو اما معمولا" قيمتاشون زياده از حد هست و تو ايران وارد نميشن. اينا يه سري کانورتور هستن که روي المانهاي لنز تاثير ميزان و فاصله کانوني رو تغيير ميدن (فاصله رو بيشتر ميکنن) . اما 170 تا 180 يکم زياده . البته دو يا سه درجه هم دياف رو بصورت خودکار تنگ ميکنن که ضريب داره اونم. اين لنز که تو اواتورمه يه لنز تله هست و با ايجاد فاصله کانوني بلند حالت زوم يا بزرگنمايي ميکنه اين لنز فاصلش 200 ميلي متر بود. فروختمش .

اساسا" قطر ناحيه باز هست و محاسبات داره و استاندارد . اما فقط بدون که هرچي اين ميزان تنگ تر بشه باعث ميشه که لنز کاربرد بيشتري داشته باشه و همينطور انتخاب و کيفيت درش بالا بره در واقع يه حسن حساب ميشه . که از سمت معکوس هم همينطوره يعني يه دوربيني که دياف 2 داشته باشه هم خيلي بهتر از اونيه که از 4 شروع ميکنه. دياف 16 رو مساوي با عمق ميدان عالي بدون که اگه به موقع استفاده بشه تاثيرات فراواني رو کيفيت تصوير داره. همه سئوالاتت مربوط به همينجا بود ممنون از شما دوست عزيزم.

ramin_njf

کاربر فعال
لایک‌ها
5
مدتی این سوال برام پیش امده که چرا رابته بین باز بودن دیفراگم با شماره مشخص کندش معکوس هست ؟

یعنی چرا f2 برابرهست با باز بودن دیاف نسبت زمانی که f روی 8 هست

اگه این شماره ها استاندارد هست برای باز کردن بیش از 2 =f باید به عدد منفی برسیم

یکی بگه من کجا دارم اشتباه میکنم ؟

reza1

Guest
لایک‌ها
2
سلام آقا ارسلان

راستش در مورد فوكوس دوربين canon s2is با دوستمون Irang صحبتهاي كرديد من متوجه نشدم ميشه بيشتر توضيح بديد در زير همان متن را براتون آوردم.ممنون

Irang : نه ميدونين منظور من از اين مطلب اينه كه فكوس نميشه . يعني دوربين سعي مي كنه فكوس كنه ولي نميتونه ميخاستم بدونم اين مشكل دوربينه يا اينكه ماجراي فاصله ي بيشتر از 10 متر كه رنج فكوس هستش ؟؟؟

ارسلان : خوب درسته ديگه بالاي 10 متر فوکاس قفل ميشه و بصورت فلت عکس ميگيره. اگه تاره تصاوير پس اشکالي هست اما اگه فوکاس نميکنه و بي حرکت عکس ميگيره اشکالي درش نيست. در ضمن ممکنه شما به اشتباه تو حالت ماکرو بيکباره خواستي از نماي دور عکس بگيري که اينکار اينجا مشکل ميکنه .

Irang

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
چي شو نفهميدي ؟؟؟ عزيزم اگه فاصله ي تو تا سوژه بيشتر از 2 متر باشه فكوس انجام نميشه !!! توي خود دوربين هم بالاي 10 متر حتي اگه باشه 10 متر و يك سانت رو بينهايت حساب مي كنه . البته منظورم از انجام نميشه اين نيست كه تصوير فلو هستش و به درد نمي خوره . ولي اون جوري كه فكر مي كني شارپ نخواهد بود .

phoyo_live

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
13
عزيزم رامين جان اين عدد از تقسيم قطر عدسي لنز (رو لنز دوربين نوشته ) بر ميزان قطر بازترين دياف بدست مياد براي مثال يه دوربيني که عدسي لنزش 50 ميلي متر هست و قطر ديافشم 25 هست ميشه 50/25 = f2 . اميدوارم متوجه شده باشه . براي اينکه بتوني اين قضيه رو براي خودت راحت تر درک کني ، کاري که من ميکردم رو شما هم انجام بده ، فرض کن که اين اعداد دياف مخرج کسر يک هست ، در اينصورت هرچه عدد مخرج بزرگتر باشه جواب خروجي کوچيکتر خواهد شد پس دياف تنگتر خواهد شد حتما" ميدوني که 1/2 از 1/4 يا 1/8 بزرگتر هست . اينطوري در نظر بگير.

رضاي عزيز. نگاه کن دوربين يه فاصله هيپوفوکال داره که نميخوام وارد بحثش بشم ، تنها اينو بدون که تو يه محدوده و در واقع تو يه بازه رو ميتونه فوکاس کنه مثلا" يه دوربين از ماکرو 2 سانتي ميتونه فوکاس کنه تا 20 متري رو يعني يه مينيمم داره يه ماگزيمم . حالا براي مينيمم اگه نزديکتر بري تار ميشه . اما براي دورتر تار نميشه بلکه بدون فوکاس عکاسي ميکنه يعني لنز ميره تو يه حالت خاص و در اصطلاح flat عکاسي ميکنه. که بعلت عمق ميدان کم و پاشيدگي رنگ نسبت به محدوده لنز کيفيت پايينتري داره.

reza1

Guest
لایک‌ها
2
به نقل از phoyo_live :
عزيزم رامين جان اين عدد از تقسيم قطر عدسي لنز (رو لنز دوربين نوشته ) بر ميزان قطر بازترين دياف بدست مياد براي مثال يه دوربيني که عدسي لنزش 50 ميلي متر هست و قطر ديافشم 25 هست ميشه 50/25 = f2 . اميدوارم متوجه شده باشه . براي اينکه بتوني اين قضيه رو براي خودت راحت تر درک کني ، کاري که من ميکردم رو شما هم انجام بده ، فرض کن که اين اعداد دياف مخرج کسر يک هست ، در اينصورت هرچه عدد مخرج بزرگتر باشه جواب خروجي کوچيکتر خواهد شد پس دياف تنگتر خواهد شد حتما" ميدوني که 1/2 از 1/4 يا 1/8 بزرگتر هست . اينطوري در نظر بگير.

رضاي عزيز. نگاه کن دوربين يه فاصله هيپوفوکال داره که نميخوام وارد بحثش بشم ، تنها اينو بدون که تو يه محدوده و در واقع تو يه بازه رو ميتونه فوکاس کنه مثلا" يه دوربين از ماکرو 2 سانتي ميتونه فوکاس کنه تا 20 متري رو يعني يه مينيمم داره يه ماگزيمم . حالا براي مينيمم اگه نزديکتر بري تار ميشه . اما براي دورتر تار نميشه بلکه بدون فوکاس عکاسي ميکنه يعني لنز ميره تو يه حالت خاص و در اصطلاح flat عکاسي ميکنه. که بعلت عمق ميدان کم و پاشيدگي رنگ نسبت به محدوده لنز کيفيت پايينتري داره.

سلام وممنون از هر دوشما عزيزان
اينجور كه متوجه شدم ماكزيمم فاصله اي كه s2is فوكوس ميكنه 10متره درست متوجه شدم؟(آيا ميزان فوكوس ماكزيمم و مينيمم يك دوربين جزو عوامل تعيين كننده دوربين براي خريد ميباشد) آقا ارسلان آيا من درست فكر ميكنم پس تقريبا تمامي عكسهاي كه دوستان گاها ميگيرن و برحسب نوع دوربينها كه مسلما فواصل مختلف دارند را ميشه بگوئيم كه flat هستند(مثلا عكسي كه از كوه يا درخت يا هر چيزي كه بطور تقريبي در 25 متري ما باشه)ممنون

Irang

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
اره تقريبا درست فهميدي

phoyo_live

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
13
بخش اول رو درست گرفتي . اما عامل زياد مهمي در خريد نيست . اينا بيشتر براي عکاسهايي هست که از دوربينهاي دي اس ال ار و لنزهاي جور واجور استفاده ميکنن . براي دوربينهاي کامپکت زياد مهم نيست و روش تشخيصي هم براش تاحالا نداشتم .

reza1

Guest
لایک‌ها
2
سلام
آقا ارسلان توي (قسمت آخرين عكسي كه گرفتم)استاد عزيز mcp يك عكس خوشگل گذشته بود كه در توضيحاتش نوشته بود با فيلتر nd8 گرفته.ميخواستم بدونم وسائلي غير از فيلتر هم ميشه استفاده كرد مثلا شيشه جوشكاري
همچنين در توضيحات نوشته شده
0.500s (1/2)
F 8.0
خط اول تنظيمات شاتره؟ و چه جوري خونده ميشه از راست به چپ يا برعكس
ممنون

adeliry

کاربر فعال
لایک‌ها
1
درسته از من نپرسیدین ولی جسارتا جواب میدم.

با شیشه جوشکاری نمیشه ولی با اکثر عینک دودی ها ممکنه.
تنظیمات شاتر که تو خط اول اومده هر دو یه چیز رو میگن یعنی 0.500 ثانیه یا همون 1/2 ثانیه.حالا از هر سمت مایل بودین بخونید.

reza1

Guest
لایک‌ها
2
به نقل از adeliry :
درسته از من نپرسیدین ولی جسارتا جواب میدم.

با شیشه جوشکاری نمیشه ولی با اکثر عینک دودی ها ممکنه.
تنظیمات شاتر که تو خط اول اومده هر دو یه چیز رو میگن یعنی 0.500 ثانیه یا همون 1/2 ثانیه.حالا از هر سمت مایل بودین بخونید.

سلام و ممنون از توضيحاتتون ميدونيد كمتر مابقي اساتيد اينجا سر ميزنند و بيشتر آقا ارسلان زحمت ميكشند اينجوريه كه همه سوالات را مستقيم از ايشون ميپرسم ولي باز هم ممنون
همينجا هم بگم كه عكس گلهاي كه توي آخرين عكس گذشته بوديد خيلي قشنگ بود فقط اگر ميشه براي ما صفر كيلومترها اسم دوربين و تنظيمات را هم بنويسيد باز هم ممنون

adeliry

کاربر فعال
لایک‌ها
1
خواهش میکنم. اینجا اساتید بدون رعایت ترتیب عبارتند از نیازخان-آقا ارسلان و امیر عزیز. منم مثل شما دارم یاد میگیرم. دوربینم Nikon coolpix5700 هست و با دیافراگم 3.2 و سرعت شاتر هم که خود دوربین انتخاب کرده( من از حالت تقدم دیافراگم استفاده کردم) 1/30 ثانیه بوده و با سه پایه گرفته شده.

adeliry

کاربر فعال
لایک‌ها
1
خواهش میکنم. اینجا اساتید بدون رعایت ترتیب عبارتند از نیازخان-آقا ارسلان و امیر عزیز. منم مثل شما دارم یاد میگیرم. دوربینم Nikon coolpix5700 هست و با دیافراگم 3.2 و سرعت شاتر هم که خود دوربین انتخاب کرده( من از حالت تقدم دیافراگم استفاده کردم) 1/30 ثانیه بوده و با سه پایه گرفته شده.

بالا