خرید بوت آلپاین؛ سایز:
کسی که بوت رو ازش می خرید, باید کاملا به این کار وارد باشد. برای مثال من یک بار به مغازه سالامون (در شریعتی, نزدیک باغ انگلیسی ها) مراجعه کردم. بوت سایز من, اون مدلی که می خواستم نداشتند. بوتی که داشتند نیم سایز از پای من بزرگتر بود. مسئول فروش (به هر حال باید جنس رو بفروشه دیگه) همه بست ها رو تا ته (ته ته) بست و گفت: این طوری اندازه می شه! مشخص بود که این فرد تو عمرش اسکی نکرده, چون همون طور که گفتم چیزی که توی مغازه اندازه هست توی پیست بزرگ می شه. به هر حال موقع انتخاب کردن سایز دقت کنید که:
بوت باید بدون بستن بست اندازه پای شما بشه. نه اینکه با بستن همه بست ها, بوت رو زورکی اندازه پاتون کنید.
نکته بعدی:
سایزهای بوت نیم تا نیم تا بالا میره. برای 28, 28.5, 29, و ... . بوت دو قسمت داره. پوسته و آستر. ممکنه شما ببینید که کف بوتی که سایزش 28.5 هست نوشته باشه 29. علت چیه؟
علت این هست که پوسته بوت در هر دو سایز مشترک هست. برای مثال پوسته 28.5 و 29 یکی هست. برای اینکه از سایز 29 به 28.5 برسند, آستر رو یک مقدار ضخیم تر می کنند. حالا اگه شما سایز 28.5 رو بگیرید, بعد از یک مدت فوم آستر فشرده میشه و سایزش میشه همون 29! و کفش براتون گشاد میشه.
توی یک سایت از قول یک مربی نوشته بود که هر وقت می بینه شاگرداش عملکرد لازمو ندارند, بهشون می گه برگردند به مغازه کرایه لوازم اسکی و کفش کوچکتری کرایه کنند. با این کار عملکردشون خیلی بهتر میشه. منظور اینه که انتخاب کفش با سایز بزرگ یک اشتباه طبیعی و متدوال هست.
آخر اینکه این مطالبی رو که گفتم با جست و جو در سایت های انگلیسی زبان پیدا کردم, و اگه سرچ کنید چیزهای خوبی پیدا می کنید. اما خیلی از فروشنده ها متاسفانه اطلاعات مناسبی در این زمینه ندارند.
من خودم 3-4 تا مغازه رو بیشتر امتحان نکردم, ولی فروشنده های پامچال اسپرت (توی یوسف آباد) نسبت به بقیه اطلاعات و تجربه بیشتری داشتند و بهتر راهنمایی می کردند.
امیدوارم خرید موفقی داشته باشید!