• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

همه چیز درباره اسکی

به نظر شما مطالب این تاپیک چقدر مفید هست ؟

• Total voters
    148

khabgard

Registered User
لایک‌ها
8
وابگرد جان از راهنماییت ممنونم ،فکر کنم نکات خریدشو کمو بیش گرفتم و فقط میمونه چه برندی برای این منظور خوب هست ؟؟؟اگه راجع به کفش بیشتر توضیح بدی هم بیشتر ازت ممنونم مثلا" باید چه مشخصاتی دقیقا داشته باشه ....

وظیفه بود عزیز.... راستش در مورد برند نظر شخصی من salomon و Atomic هست البته Fischer هم خیلی خوبه
که متاسفانه الان تو ایران تنوع محصولاتش کم هست //
نمایندگی Atomic , salomon نیک اسپرت و پیمان اسپرت هستن که الان حراج هم گذاشتن !!
fischer هم فکر کنم پامچال اسپرت باشه
:)

littleprince

Registered User
لایک‌ها
0
خوابگرد جان از راهنماییت ممنونم ،فکر کنم نکات خریدشو کمو بیش گرفتم و فقط میمونه چه برندی برای این منظور خوب هست ؟؟؟اگه راجع به کفش بیشتر توضیح بدی هم بیشتر ازت ممنونم مثلا" باید چه مشخصاتی دقیقا داشته باشه ....

در مورد خرید کفش به یک نکته حتما توجه کنید:

وقتی کفشو پاتون می کنید تا ببینید سایزش مناسبه یا نه, فکر نکنید باید مثل کفش عادی تو پا راحت باشه. بجز قدش که باید طوری باشه که انگشتهای پاتون توش جمع نشه, طبیعیه که کفش اسکی پا رو از همه طرف فشار بده. این مسئله هم دو علت داره:

علت اول اینه که فوم کفش بعد از یک مدت فشرده میشه و این باعث میشه کفش گشادتر بشه

علت دوم اینه که به دلایلی وقتی وارد فضای سرد پیست می شین, کفش کمی گشادتر میشه (یا شاید پا کوچکتر میشه, نمی دونم). ولی برای مثال اگر در پایین تله کابین توچال کفشتون را تا آخرین درجه سفت کرده باشین, وقتی به پیست می رسین می بینید که شل شده و باید دوباره سفتش کنید.

خلاصه اینکه وقتی بوت آلپاین می خرید به این مسئله خیلی توجه داشته باشید. من خودم یک جفت بوت بزرگ خریدم و مجبور شدم فصل بعد دوباره بوت بخرم. این مسئله اون قدر شایع هست که توی یک سایت خارجی نوشته بود ارتکاب اشتباه خریدن بوت آلپاین بزرگ, حق مسلم هر اسکی بازه :D

برای اینکه این پست خیلی طولانی نشه, راه حل این مشکل رو تو پست بعدی می نویسم.

littleprince

Registered User
لایک‌ها
0
خرید بوت آلپاین؛ سایز:

موثرترین وسیله اسکی شما در حرکت بوت هست, و انتخاب سایز بوت آلپاین بسیار مهمه. شاید در یکی دو جلسه اول این مسئله خیلی روشن نباشه, اما وقتی به دراپاژ, پیچ 11 و مخصوصا کارو می رسید, کوچکترین حرکت پا رو اسکی تاثیر می ذاره. این حرکت از بوت به اسکی منتقل میشه, و اگه بوت شما بزرگ باشه, پای شما داخل بوت لق می خورده. در نتیجه فشاری که به اون میارید هدر میره, به علاوه اینکه امکان کنترل بوت و اسکی رو از دست می دهید.

برای جلوگیری از خرید بوت بزرگ و خرید بوت مناسب پا:

1. سایز پایتان را با دستگاه مخصوص این کار که مغازه های معمولا دارند اندازه بگیرید.

2. از مغازه ای خرید کنید که متخصص این کار را دارند. برای مثال از فروشنده صرف خرید نکنید. کسی که بوت را به شما پیشنهاد می کند باید مربی یا فرد با تجربه ای باشد. (مثالش را در پست بعدی می زنم)

3. بوت های زیاد با سایزهای مختلف و برندهای مختلف رو امتحان کنید. برندهای مختلف برای آناتومی های مختلف ساخته شده اند, و ممکن است یک برند خاص با پای شما بیشتر سازگار باشد.

4. لازم نیست از اولین مغازه بوت را بخرید. حتما چند مغازه را امتحان کنید و از مغازه دار هم خجالت نکشید, جوگیر هم نشوید.

ادامه در پست بعدی

littleprince

Registered User
لایک‌ها
0
خرید بوت آلپاین؛ سایز:

کسی که بوت رو ازش می خرید, باید کاملا به این کار وارد باشد. برای مثال من یک بار به مغازه سالامون (در شریعتی, نزدیک باغ انگلیسی ها) مراجعه کردم. بوت سایز من, اون مدلی که می خواستم نداشتند. بوتی که داشتند نیم سایز از پای من بزرگتر بود. مسئول فروش (به هر حال باید جنس رو بفروشه دیگه) همه بست ها رو تا ته (ته ته) بست و گفت: این طوری اندازه می شه! مشخص بود که این فرد تو عمرش اسکی نکرده, چون همون طور که گفتم چیزی که توی مغازه اندازه هست توی پیست بزرگ می شه. به هر حال موقع انتخاب کردن سایز دقت کنید که:

بوت باید بدون بستن بست اندازه پای شما بشه. نه اینکه با بستن همه بست ها, بوت رو زورکی اندازه پاتون کنید.

نکته بعدی:

سایزهای بوت نیم تا نیم تا بالا میره. برای 28, 28.5, 29, و ... . بوت دو قسمت داره. پوسته و آستر. ممکنه شما ببینید که کف بوتی که سایزش 28.5 هست نوشته باشه 29. علت چیه؟

علت این هست که پوسته بوت در هر دو سایز مشترک هست. برای مثال پوسته 28.5 و 29 یکی هست. برای اینکه از سایز 29 به 28.5 برسند, آستر رو یک مقدار ضخیم تر می کنند. حالا اگه شما سایز 28.5 رو بگیرید, بعد از یک مدت فوم آستر فشرده میشه و سایزش میشه همون 29! و کفش براتون گشاد میشه.

توی یک سایت از قول یک مربی نوشته بود که هر وقت می بینه شاگرداش عملکرد لازمو ندارند, بهشون می گه برگردند به مغازه کرایه لوازم اسکی و کفش کوچکتری کرایه کنند. با این کار عملکردشون خیلی بهتر میشه. منظور اینه که انتخاب کفش با سایز بزرگ یک اشتباه طبیعی و متدوال هست.

آخر اینکه این مطالبی رو که گفتم با جست و جو در سایت های انگلیسی زبان پیدا کردم, و اگه سرچ کنید چیزهای خوبی پیدا می کنید. اما خیلی از فروشنده ها متاسفانه اطلاعات مناسبی در این زمینه ندارند.

من خودم 3-4 تا مغازه رو بیشتر امتحان نکردم, ولی فروشنده های پامچال اسپرت (توی یوسف آباد) نسبت به بقیه اطلاعات و تجربه بیشتری داشتند و بهتر راهنمایی می کردند.

امیدوارم خرید موفقی داشته باشید!:)

ALI G

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
باتشکر از شما دوست عزیز واقعا" عالی ،کامل و مفید بود :p
جالبه درست بر خلاف بوت اسنوبرد که بایستی نیم سایز از پا بزرگتر باشه...در ضمن آیا حتما" قبل از استفاده نیازی به ترموفیت هست یا نه ؟؟
اگر هم راجع به درجه بندی های روی فیکس آلپاین (که فکر کنم براساس وزن باشه) نکاتی هست خوشحال میشم استفاده کنیم....

ALI G

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
وظیفه بود عزیز.... راستش در مورد برند نظر شخصی من salomon و Atomic هست البته Fischer هم خیلی خوبه
که متاسفانه الان تو ایران تنوع محصولاتش کم هست //
نمایندگی Atomic , salomon نیک اسپرت و پیمان اسپرت هستن که الان حراج هم گذاشتن !!
fischer هم فکر کنم پامچال اسپرت باشه
:)

بازم ممنونم از شما خودمم با salomon (با توجه به شرایط)بیشتر موافقم برند خوبیه:specool:

dashmojtaba6

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
5
رفتم پیست توچال عجب صفایی داشت حیف وقتش کم بود نشد کامل یاد بگیرم
من دو ساعت آلپاین رو از صفر شروع کردم فکر کنم یادگیریم خوب بود اما تو دوساعت که نمیشه حرفه ای شد و راحت اسکی بازی کرد
اکثراً میدیدم اسنوبورد کار میکردن خیلیم باحالتر بود یادگیریش چطوره ؟ آسون تر از آلپاینه ؟

shahab-rap

Registered User
لایک‌ها
0
رفتم پیست توچال عجب صفایی داشت حیف وقتش کم بود نشد کامل یاد بگیرم
من دو ساعت آلپاین رو از صفر شروع کردم فکر کنم یادگیریم خوب بود اما تو دوساعت که نمیشه حرفه ای شد و راحت اسکی بازی کرد
اکثراً میدیدم اسنوبورد کار میکردن خیلیم باحالتر بود یادگیریش چطوره ؟ آسون تر از آلپاینه ؟

آلپاین خریدی؟
یه چیر سلیقه ای باید ببینی بیشتر با کدوم حال می کنی
ولی من خیلیا ر دیدم از الپاین اومدن اسنوبورد :D یادگیریشم سخت نیست
منم مثل شما تازه کارم

dashmojtaba6

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
5
آلپاین خریدی؟
یه چیر سلیقه ای باید ببینی بیشتر با کدوم حال می کنی
ولی من خیلیا ر دیدم از الپاین اومدن اسنوبورد :D یادگیریشم سخت نیست
منم مثل شما تازه کارم
آره نظر خودم هم بیشتر رو اسنوبورده ولی به نظرم آلپاین همون شاخه اصلی اسکیه برای همین خواستم اول از آلپاین شروع کنم آلپاینو نخریدم از یکی قرض گرفتم
اسنوبورد خوب چه برندی هست حدودای چنده قیمتش اطلاع داری ؟

shahab-rap

Registered User
لایک‌ها
0
آره نظر خودم هم بیشتر رو اسنوبورده ولی به نظرم آلپاین همون شاخه اصلی اسکیه برای همین خواستم اول از آلپاین شروع کنم آلپاینو نخریدم از یکی قرض گرفتم
اسنوبورد خوب چه برندی هست حدودای چنده قیمتش اطلاع داری ؟

هرچی پول بدی اش میخوری دیگه . کل وسایل از 500 به بالا می تونی جمع کنی
من با 1 تومن جمع کردم عکشم تو پستای قبل گذاشتم . صفحات قبل رو بخونی همه چیز دسگیرت میشه

littleprince

Registered User
لایک‌ها
0
باتشکر از شما دوست عزیز واقعا" عالی ،کامل و مفید بود

قابلی نداشت :happy:

جالبه درست بر خلاف بوت اسنوبرد که بایستی نیم سایز از پا بزرگتر باشه...در ضمن آیا حتما" قبل از استفاده نیازی به ترموفیت هست یا نه ؟؟

نکته جالبی بود, اینو نمی دونستم :)

در مورد ترموفیت:

همون طور که همه می دونیم آستر بوت نوعی فوم هست. این فوم در صورتی که بوت نو باشه کمی پا رو فشار می ده ولی به مرور با استفاده فشرده شده و به قالب پا در میاد (اصولا یکی از فرق های اصلی بوت کرایه ای با بوت خود آدم همینه).

برای این که بوت به قالب پا در بیاد, فوم ها رو به دو صورت طراحی می کنند:

1. در نوع اول بوت با حرارت دادن با چیزی شبیه سشوار در مغازه به قالب پا در میاد (که البته من توی تهران ندیدم مغازه ای این نوع وسیله رو داشته باشه, هر چند مغازه هایی که ازشون دیدن کردم 3-4 تا بیشتر نبودند).

2. در نوع دوم, فوم با حرارت خود پا فشرده شده و به قالب پا در میاد. در صورتی که بوت شما این نوع فوم رو داشته باشه, احتیاجی به استفاده از اون دستگاه حرارتی نیست. در این صورت در یکی دو بار اول استفاده از بوت شاید احساس کنید پاتون کمی تحت فشاره, ولی از دفعات دوم یا سوم به بعد پا توی بوت راحت تره. مزیت این نوع فوم این هست که بوت به شکل پا در حالت اسکی در میاد, نه به شکل پای در حال استراحت. واضحه که این فرم مطلوب تر خواهد بود.

بوت هایی که من دیدم, همه از نوع دوم بودند. با مراجعه به کاتالوگ بوت و سایت تولید کننده می تونید از نوع فوم بکار رفته اطلاع پیدا کنید.

littleprince

Registered User
لایک‌ها
0
بازم ممنونم از شما خودمم با salomon (با توجه به شرایط)بیشتر موافقم برند خوبیه:specool:

بوت سالامون

کاملا موافقم. برند خیلی خوبیه. قالب بوت هاش فوق العاده است. بعد از امتحان چند بوت سالامون این دو مسئله توجهم رو جلب کرد:

1. پا کردنشون راحت تره! :D بعد از اینکه کاتالوگشو خوندم دیدم واقعا طوری طراحی شده که راحت تر توی پا بره.

2. اگه بوت آلپاین پاتون کرده باشید می بینید که حتی اگه بوت کاملا فیت پا باشه, پاشنه یک کمی (خیلی کم) از توی بوت بلند میشه. ولی بوت های سالامون طوری طراحی شده اند که در قسمت بالای پاشنه (بخشی که قوس پاشنه تموم میشه) یک بند روی بوت تعبیه شده. این باعث میشه اون ناحیه محکم شده و پاشنه نتونه بالا بیاد. موقع امتحان بوت متوجه این مسئله شدم و برام جالب بود, باز با مراجعه به کاتالوگ علتشو متوجه شدم.

dashmojtaba6

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
5
هرچی پول بدی اش میخوری دیگه . کل وسایل از 500 به بالا می تونی جمع کنی
من با 1 تومن جمع کردم عکشم تو پستای قبل گذاشتم . صفحات قبل رو بخونی همه چیز دسگیرت میشه
ممنون اقا رفتم از اول پستاتو مرور کردم اطلاعات خوبی به دست آوردم
ایشالا دفعه بعد هم یه اسنوبورد گیر میارم اول ببینم توان یادگیریشو دارم بعد به خریدش فکر میکنم
حقیقتش خطر اسنوبورد به نظرم بیشتره بخوای از اون بالا بیای پایین یه وقت منحرف بشی با سرعت بری به سمت ...
skull.gif

اونم منطقی و کاملاً ضروریه به نظرم با مربی شروع کنم
اما به نظرت چند ساعت برای یادگیری طوری که بلایی سرمون نیادو بتونیم بدون مربی تمرین کنیم کافیه خودت چندساعت با مربی کار کردی ؟

littleprince

Registered User
لایک‌ها
0
اگر هم راجع به درجه بندی های روی فیکس آلپاین (که فکر کنم براساس وزن باشه) نکاتی هست خوشحال میشم استفاده کنیم....

چقدر جالب, داشتم همین فکرو می کردم :D

درجه فیکس بوت آلپاین

درجه فیکس بوت به وزن شما, مهارت شما, و نوع برف بستگی داره.

اگه تازه کار هستید, بهتره درجه فیکس رو روی چیزی حدود 5-6 کیلوگرم کمتر از وزن خودتون تنظیم کنید. چون مبتدی هستید, سرعت حرکت شما زیاد نیست و اگر فیکس شما باز شه و زمین بخورید اتفاق خاصی نمی افته. اگه دیدید فیکس خیلی زود باز میشه (مثلا با یک ترمز هشت) می تونید کم کم درجه اش رو زیاد کنید تا جایی که مناسب باشه.

برای افراد مبتدی که سرعت حرکت آهسته ای دارند, خیلی بهتر هست فیکس روی درجه کم تنظیم بشه تا درجه زیاد. اگه موقع ترمز هشت یا شاسنژ فیکس باز شه, حداکثر اتفاقی که می افته اینه که به آرامی زمین می خورید و این شاید حتی درد هم نداشته باشه.
ولی اگه درجه فیکس شما بالا باشه, اگه زمین بخورید و فیکس باز نشه و چوب اسکی هم چنان به پاتون باشه, زانوی شما به شدت می پیچه. (چوب اسکی به خاطر طول زیادی که داره گشتاور زیادی به زانو وارد می کنه). حداقل آسیبی که در این حالت به شما وارد میشه دردناک بودن زانوست که مدتی طول می کشه ترمیم شه. در موارد حاد هم ممکنه زانو به شدت آسیب ببینه و مینیسک اون پاره بشه.

برای افراد حرفه ای که نیروی زیادی به اسکی و در نتیجه فیکسشون وارد میشه, درجه فیکس بالا میره. همین طور اگه توی برف پودر (نکوبیده) اسکی کنید, سنگینی برف ایجاب می کنه فیکس روی درجه بالاتری تنظیم بشه.

باید بگم خودم با درجه فیکس هم وزن خودم شروع کردم, و زانوم آسیب دید. دفعه بعد درجه شو کمی پایین تر آوردم. شدت آسیب کمتر شد ولی باز هم زانوم پیچید :eek::eek: در نهایت به این نتیجه رسیدم که فیکس رو روی پایین ترین درجه ای که فکر می کنم مناسبه تنظیم کنم. محض اطمینان از 2-3 تا مربی درجه مناسب رو با توجه به وزن و مهارتتون بپرسید.

shahab-rap

Registered User
لایک‌ها
0
ممنون اقا رفتم از اول پستاتو مرور کردم اطلاعات خوبی به دست آوردم
ایشالا دفعه بعد هم یه اسنوبورد گیر میارم اول ببینم توان یادگیریشو دارم بعد به خریدش فکر میکنم
حقیقتش خطر اسنوبورد به نظرم بیشتره بخوای از اون بالا بیای پایین یه وقت منحرف بشی با سرعت بری به سمت ...
skull.gif

اونم منطقی و کاملاً ضروریه به نظرم با مربی شروع کنم
اما به نظرت چند ساعت برای یادگیری طوری که بلایی سرمون نیادو بتونیم بدون مربی تمرین کنیم کافیه خودت چندساعت با مربی کار کردی ؟

نه اونطوری ها هم نیست که راحت بری تو باقالیا :lol:
خواستی تو هفته یه اسنو جور کن با هم بریم .
من 2 ساعت گرفتم

dashmojtaba6

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
5
نه اونطوری ها هم نیست که راحت بری تو باقالیا :lol:
خواستی تو هفته یه اسنو جور کن با هم بریم .
من 2 ساعت گرفتم
رفیق من ساکن اهوازم معلوم نیست کی بتونم بیام ولی توچال عالی بود خوش گذشت منتها بازم میگم اسکی از همون سوار شدن تله اسکیم خطرای خاص خودشو داره برگشتنه نزدیک بود وسایل از دست پرت شه پایین !

به گفته مربی یادگیریم خوب بود : تا حدی که بستن بردو یاد گرفتم اینکه بتونم از تپه برم بالا و ترمز به شکل 8 کردن (اصطلاحاشم میگفت یادم نیست) و پیچ خوردن و یه کم هم جلو رفتن با چوب اسکی از سر بالایی البته اصطلاحاتشم میگفت ولی یادم رفته داشتم از سرپایینی رو یاد میگرفتم ولی دیگه خودم هم فشارم پایین بود سرگیجه گرفتم همون دوساعت شد

Fariba20

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام

من یک خانم 50 ساله هستم. با قد 160 و وزن 72. تا حالا هم اسکی نکرده ام. قدرت بدنیم خوبه (کوه می رم) ولی سرعت عکس العملم پایینه. آیا شما کسی را می شناسید که با شرایطی مثل شرایط من شروع به اسکی کرده باشه؟ من از جوانی آرزو داشتم اسکی کنم, ولی هیچ وقت موقعیت نداشتم. ولی الان که بچه هام می رن اسکی می تونم باهاشون برم. لطفا منو راهنمایی کنید.

adhan

Registered User
لایک‌ها
2
یکی از دوستان در مورد خرید الپاین برای اسکی تفریحی سوال کرده خرید چوب که راحت تره چون مدلهای مختلف داره برای هر نوع اسکی در مورد بوت فقط باید فلکس های پایین بگیری بنظر من برای اسکی تفریحی فلکس میتونه از 60 تا 80 باشه و البته اکر پای شما پنجه دار هست بهتر سعی کنی بوت پنجه پهن بگیری چون از نظر من خیلی مهم خودم مجبور شدم دوباره بوت بگیرم پنجه بوت بزرگسال معمولا عددی بین 96 تا 102 هست که اکثر برند ها یکی ذو مدل پنجه پهن هم دارند با پنجه 104 یا 105
کلا خرید بوت اسکی حساس ترین قسمت خرید ست اسکی هست

adhan

Registered User
لایک‌ها
2
سلام

من یک خانم 50 ساله هستم. با قد 160 و وزن 72. تا حالا هم اسکی نکرده ام. قدرت بدنیم خوبه (کوه می رم) ولی سرعت عکس العملم پایینه. آیا شما کسی را می شناسید که با شرایطی مثل شرایط من شروع به اسکی کرده باشه؟ من از جوانی آرزو داشتم اسکی کنم, ولی هیچ وقت موقعیت نداشتم. ولی الان که بچه هام می رن اسکی می تونم باهاشون برم. لطفا منو راهنمایی کنید.

فریبا خانم هیچ وقت برای شروع اسکی دیر نیست شما که ظاهرا ورزشکار هم هستی با رعایت موارد ایمنی میتونی یاد بگیری به خصوص که تنها هم نیستی

بالا