یک مطلب توی فروم p30world دیدم گفتم اینجا بزارم شما هم استفاده کنید:
دقیقا پستش رو اینجا میزارم:
اگر SE P1i داخل مواد شوینده بیوفته چه اتفاقی میوفته؟
در یکی از سایت های معتبر تحقیقاتی موبایل که از سوئد اداره میشه تست های جالبی رو که خیلی ها دنبال نتیجه هاش
میگردند پیدا کردم و گفتم شاید بهتر باشه قسمت هایی از این تست رو بصورت ترجمه شده و به زبان فارسی اینجا
قرار بدم تا مورد استفاده قرار بگیره.
اول در مورد این سایت بگم که این سایت یعنی mobil.se فقط پی1 ر. تست نمیکنه. بلکه اکثر گوشی های گران قیمت رو
از لحاظ استحکام و مقاومت در مقابل بلاهای احتمالی تست میکنه و نتایج این تست ها کاملا مورد تایید کمپانی ها قرار
گرفته. چون این سایت یک سایت شخصی نیست و از طرف یک شرکت تحقیقاتی موبایل که دارای متخصصان کار کشته
است اداره میشه.
خب من در اینجا سعی میکنم متن سوئدی این تست رو به فارسی براتون ترجمه کنم. در بعضی کلمات من مجبور
میشم که دقیقا اون کلمه رو ترجمه نکنم و کلمات مشابه اون رو در زبان فارسی مورد استفاده قرار بدم. چون خیلی از
کلمات در زبان سوئدی وجود داره که معنی دقیق اون کلمه در زبان فارسی وجود نداره و باید با یک توضیح کوتاه مفهوم
اون کلمه رو باز کنم.
سناریو >> ظرفشویی.
شما در کنار ظرفشویی ایستاده اید و یکی بهتون زنگ میزنه. گوشی رو بیرون میارید اما دست هاتون کثیفه و گوشی
لیز میخوره و با یک سقوط آزاد میوفته داخل ظرفشویی.
شیوه آزمایش
ما یک ظرفشویی واقعی رو که تشکیل شده از مواد شوینده ( گلرنگ ) ، آب گرم ، کثیفی های مختلف و مواد باقیمانده
غذا رو آماده کردیم. بعد گوشی های P1 رو در داخل این ظرفشویی که آماده کردیم انداختیم. بعد از حدود 1 ثانیه
دوباره آنها رو از آب بیرون کشیدیم.
پرخاش ناگهاني
زمانی که تلفن در داخل آب بود ال سی دی گوشی کاملا کار میکرد و تصویر اون دیده میشد. بعد از بیرون کشیدن
گوشی از داخل آب پی1 قفل کرده و دکمه هاش کار نمیکرد. وقتی باتری رو در آوردیم خشک کردیم و دوباره انداختیم
باز هم تلفن کار نکرد. بعد ما سعی کردیم گوشی را به مدت نیم ساعت در خشک کن قرار بدیم و دوباره آزمایش کنیم
اما باز هم جوابی نگرفتیم. بعد ما باتری پی1 رو در آوردیم و یک باتری تازه بجاش انداختیم این دفعه در حقیقت تلفن
به زندگی دوباره برگشت. ال سی دی گوشی دارای لکه های گوناگونی بود اما اینترنت، دوربین و بقیه امکاناتش
کار میکرد. بعد از گذشت چند هفته باتری اصلی پی1 دوباره شروع به کار کردن کرد و لکه های روی ال سی دی گوشی
نیز تا مقدار زیادی خود به خود از بین رفت. اما تلفن هنوز کاملا سالم نیست. ال سی دی گوشی خود بخود و بی
اختیار عمل های انجام نشده رو ثبت میکنه یعنی در اصل آن را غیر قابل استفاده میکند.
مقایسه با گوشی های ارزان قیمت...
Sony Ericsson K220i کار میکرد زمانی که ما همین تست رو بر روش انجام دادیم. یعنی زمانی که از آب بیرون آوردیم
همه امکاناتش حتی تکستش کار میرد اما 2 بار ال سی دیش چشمک زد. یعنی مثل اینکه خاموش روشن بشه.
تفسیر.
به این صورت ما به نتیجه میرسیم که گوشی پی1 حساسیت بیشتری رو در مقابل رطوبت و نم نسبت به گوشی های
ارزانقیمت مانند Sony Ericsson K220i دارد. حتی اگر پی1 بعد از یک نمونه واقعی از تست بالا در مواد شوینده بیوفتد
هفته ها طول میکشد تا تلفن به حالت عادی برگردد البته اگر تلفن بطور کامل نسوزد و از بین نرود.
نظر نهایی.
ما این تست را با قبول کردن این امر که تلفن های گرانقیمت آسیب پذیری بیشتری نسبت به تلفن های ارزانقیمت را
دارند انجام دادیم به دلیل اینکه تلفن های ارزانقیمت دارای الکترونیک ساده تر و قالب های سخت تری هستند.
در حال حاضر میشه گفت هیچ تلفنی وجود نداره که بتونه در مقابل آسیب پذیری ها مقاوم باشه. اگر شما احتمال
میدید که ممکنه در آینده نسبت به شغل و کاری که انجام میدید ممکنه یک همچین اتفاقی برای شما بیوفته بهترین
کاری که میتونید انجام بدید اینه که گوشی ارزون قیمت خریداری کنید. نه تنها به دلیل اینکه قیمت ارزونتری داره بلکه
به خاطر اینه شانس بیشتری در تلفن های ارزون قیمت برای باز گشت به زندگی وجود داره تا تلفن های گران قیمت.
منبع اصلی.