خب یه توضیح کلی و کوتاه میدم در مورد وایمکس و مودم های داخلی ش ( خارجی هم باید همین باشه ... ولی چون تست نکردم اون رو مطمئن نیستم ).
اول اینکه پیشنهاد میکنم به تنظیمات مودم دست نزنید اگر فکر میکنید خیلی وارد نیستید ...
با تنظیمات پیش فرض، اولا که مودم رو باید صاف وصل کنید به کامپیوتر ( البته میشه اینطور نباشه ... ولی خب راه ساده و بی دردسر اینه ! ).
connection ـه LAN شما هم باید در قسمت IP هاش روی automatic باشه. یعنی به طور اتوماتیک IP بگیره. گوگل هم دوست ماست ! اگر توش بنویسید : config windows to get ip automatically
اولین سایتی که پیدا میکنه اینه :
http://uits.indiana.edu/page/aiyy
توش برای ویندوز xp و ویستا و ۲۰۰۰ یاد داده.
بعد حالا این کار رو که کردید ... مودم رو هم که وصل کردید ... کامپیوتر شما یک IP میگیره. برای اینکه ببینید IP شما چیه ؟ باز هم از دوست خوبمون گوگل کمک میگیریم. بهش میگیم که : how to find my ip address in windows
و باز هم اولین سایت کاملا بهمون یاد میده :
http://www.speedguide.net/faq_in_q.php?qid=30
حالا IP شما باید تو رنج ۱۷۲ باشه ... یعنی با این عدد شروع بشه. اگر اینطور بود ... پس همه چیز مرتبه !
دقت کنید ... این IP ی نیست که این مودم به عنوان یه روتر به شما داده باشه ... الان ( با تنظیمات پیش فرض این مودم ) فقط نقش واسطه رو بازی میکنه ... یعنی کامپیوتر شما یکهو از شبکه ایرانسل IP میگیره ... به قولی DHCP روی مودم شما الان خاموشه و یه جور bridge هست بین شما و شبکه ایرانسل !
حالا برای تست، یک browser باز کنید ... ( به حرف اونها هم گوش ندید که حتما IE باشه ... ) و بزنید توش irancell.ir ببنید سایت ایرانسل باز میشه یا نه. اگر باز بشه ، سرعت بسیار بسیار بالایی داره ... دانلود تو مایههای ۴۰۰ ، ۵۰۰ کیلوبایت در ثانیه هست ! ( یعنی یه ارتباطی تو مایه های ۴،۵ مگابیت ! ) خلاصه کیف کنید ! چون فقط تو این حالت این سرعت رو دارید.
بعد حالا بزنید مثلا
www.google.com ببینید چی میشه. اگر همچنان همه چیز درست و مرتب باشه ... شما به جای گوگل، میرید به یک آدرس که یک IP هست. اون هم با ۱۷۲ شروع میشه. توش جای login کردن داره ...
حالا ! یکی از اساسی ترین و احمقانه ترین کارهای مهندسین غیور ایرانسل همین صفحه هست ! این دوستان که قبلا هم گفته بودم کارهاشون مثل کارهای مهندسی میوه فروش سر کوچه ماست، به خودشون زحمت ندادن برای این پنل login شون، یک SSL بگیرن. بعد حالا خواستن زوری امن کنن این صفحه رو، زوری شمارو میفرستن رو https ( همون ssl ) بعد حالا تکنسین خیلی جدی بهتون میگه دوست عزیز شما با IE برید این صفحه ... صفحه باز نمیشه ... بعد اون لینکی که کنارش آیکن قرمز داره رو بزنید ... بعد ...................
خلاصه ... با هر browser ی هستید، عذر خواهی کنید ازش که این کار احمقانه رو ایرانسل کرده ... و بگید که میدونم این صفحه certificate درست و حسابی SSL نداره ... شما رضایت بده با مسئولیت خودم بذار صفحه رو ببینم.
بعد username و password خودتون رو میزنید. اگر حساب شما مشکل نداشته باشه، میره به یک صفحه سفید ( !!! ) و یک popup هم باز میشه ( شما بلاکش کنید ... چیز مهمی نیست و از هنرهای مهندسین غیوره ) و بعد هم IP شما ... MAC شما ... خلاصه یه چیزی تو شبکه ایرانسل ثبت میشه یعنی شناسونده میشید به شبکه و میتونید از اینرنت استفاده کنید.
پی همونطور که دیدید ... این سیستم هیچ ارتباطی با سیستم عامل شما نداره ! تمام کارها تو مودم شما انجام میشه و بعد از اون هم که شبکه هست ... حالا شما چه نوع ویندوزی دارید ... یا اصلا mac هستید یا linux یا چیز دیگه مهم نیست.
به عنوان نمونه، مودم من داخل شبکه هست. من بارها با iPhone هم تو این صفحه login کردم یا تو پنل مودم رفتم یا هر کار دیگه ... منظورم اینه که شما فقط یک کامپیوتر متصل به مودم و یک سیستم عامل که browser داشته باشه میخواید. اگر یک سیستم شما مشکل داره و وصل نمیشه علت رو تو همون سیستم جستجو کنید چون ارتباطی با ایرانسل یا مودم و ... نداره.