من از روز اولی که با این پاتوق آشنا شدم یه چیز همیشه برام سوال بود، که این قضیه شرکتهای فرانسوی و سوییسی چیه؟! چرا یه سری از دوستان، کشور سازنده اسانس اینقدر براشون مهمه؟! و اینکه در اوایل کار پاتوق، خود رضاجان هم اسانسها رو بر حسب سوییسی و فرانسوی تقسیم بندی کرده بود، علت این تقسیم بندی چیه؟! جالب اینجاست که این سوالات عملا هیچ کمکی به دانستن کیفیت اسانس و رایحه اون نداره! چون اصولا اسانسها به صورت فله هستند و به راحتی میشه در اونها دخل و تصرف کرد و از همه مهمتر اینکه کیفیت و نوع رایحه یک اسانس بیشتر از همه به دلخواه و درخواست سفارش دهنده بستگی داره تا شرکت سازنده و یا کشور سازنده اون اسانس! پس با این اوصاف من جملاتی رو که به رضاجان در گفتگوی خصوصی گفته بودم، برای شما هم نقل میکنم که "من چه اهمیتی برام داره که این اسانس فرانسویه یا سوییسیه یا ژاپنیه

-)) من برام کیفیت مهمه! حالا میخواد ساخت افغانستان باشه یا اینکه تو زیر زمین خونتون خودت درست کرده باشی..."
البته این نظر شخصی منه ولی شاید به دور از واقعیت نباشه وقتی که میبینیم حتی اودکلن ها هم از یک برند خاص، بسته به سال ساخت و وارد کننده محترم، کیفیت رایحه و حتی بوی متفاوتی دارند.
پ.ن 1: جدای از تمامی این موارد، نه در کار اسانس بلکه در خیلی از کارهای دیگه، یکی از اسرار یک فروشنده، منبع تامین کننده اجناس اون فروشنده است. و این حق مسلم اون فروشنده است که منبع تامین جنسش رو به بقیه نگه. پس گفتن یا نگفتن این مساله دلیل بر کلاهبرداری نیست بلکه استفاده از روشهای فریبکارانه برای جلب مشتری، مصداق بارز کلاهبرداریه!
پ.ن 2: اگر این پاتوق با این صفا و صمیمیت و تضارب آراء وجود داره، ربطی به کیفیت و اسانسهای ساخت فلان کشورش نیست بلکه به افرادیه که در این جا دور هم جمع شدند تا به دور از فضای ناخوشایند این روزهای جامعه، لختی بیاسایند و راجع به مسائل مورد علاقشون باهم گفتگو کنند. به قول حضرت حافظ:
عیب رندان مکن ای زاهد پاکیزه سرشت
که گناه دگران بر تو نخواهند نوشت
من اگر نیکم و گر بد تو برو خود را باش
هر کسی آن درود عاقبت کار که کشت
همه کس طالب یارند چه هشیار و چه مست
همه جا خانه عشق است چه مسجد چه کنشت
سر تسلیم من و خشت در میکدهها
مدعی گر نکند فهم سخن گو سر و خشت
ناامیدم مکن از سابقه لطف ازل
تو پس پرده چه دانی که که خوب است و که زشت
نه من از پرده تقوا به درافتادم و بس
پدرم نیز بهشت ابد از دست بهشت