• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

پرسش و پاسخ هاي سوالات و مشكلهاي سخت افزار

AMD.POWER

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
23,611
كساني كه تصوير ندارن حتما بايد از كارت ديباگر استفاده كنند

AMD.POWER

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
23,611
سلام amirhosein_007 عزيز
1.gif

. قبلن در اين تاپيك http://forum.persiantools.com/t129388.html در سه پست مجزا از هم تمامي موارد مربوط به حافظه و انواع آن و روش انتخاب آن و ... را توضيح داده‌ام. اگر مطالعه نماييد حتمن اكثر سوالاتتان پاسخ داده ‌خواهد شد. اما اگر پس از مطالعه باز هم موردي بود بفرماييد تا دوستان و من پاسخ دهيم....

موفق باشيد.
67.gif

خداحافظ
IgImAx
91/06/13
26.gif
103.gif

شما نوع مادربرد رو بگيد بهتره ميشه كمك كرد

mahibmsm

Registered User
لایک‌ها
3
سلام دوستان
من با پمپباد توی کیسم رو تمیز کردم ولی از وقتی که کامپیوتر رو روشن کردم کردم دیدم که مانیتور رنگش به قرمزی میزنه
به نظرتون برای گرافیکم مشکلی پیش اومده
در ضمن مانیتورم crt هست و میدونم که سالم هست چون وقتی از کیس جداش میکنم عبارت no signal رو با رنک خودش مینویسه
ممنون میشم راهنماییم کنید

jonny depp

Registered User
لایک‌ها
47
سلام
من مادربوردم Asus Rampage II Gene و رمم Gskill 6Gb triple Channelمدل F3-12800CL6T-6GBPI هستش حالا مشکلی که من دارم اینه که وقتی توی Bios مادربورد فرکانس رمها روی Auto هست هیچ مشکلی نیست ولی وقتی که فرکانس رمها روی پروفایل X.M.P (در این رمها روی 1600MHz هستش) قرار میدم و اگر به نوعی برق کامپیوتر قطع بشه (چه کامپیوتر روشن باشه و چه روشن نباشه) وقتی دوباره کامپیوترو روشن می کنم گیر می کنه و در LCD Poster این مادربورد که مثل دیباگر هست نشون میده که در مرحله Detect Dram گیر کرده و حتی با ریست کردن دوباره هم مشکل حل نمیشه و مجبورم برق کامپیوترو قطع کنم و دوباره وصل کنم تا کامپیوتر روشن بشه وقتی هم که کامپیوتر روشن میشه بوق اول و همیشگیو میزنه و دوباره یه بوق اضافه می زنه و یه صفحه میاد که میگه Overclocking Failed و باید F1 یا F2 بزنم و دوباره پروفایل رمو X.M.P بزارم
اطلاعاتی که شاید بتونه کمک کنه:
1- رمها در حدود 40 روز پیش عوض شده و توی این فاصله نه ویندوز عوض شده و نه بایاس Clr Cmos شده
2- دو روز پیش یه کارت usb3 , Sata3 به اسم Asus U3s6 به سیستم اضافه شده
3- سه سال و یه ماه از کارکرد مادربورد میگذره و تا حالا باطری اون عوض نشده و اورکلاک نشده و تا 40 روز پیش که رمها رو عوض کنم به حالت Auto کار می کرده
خواهش می کنم کمک کنید مشکل من حل بشه

igimax

کاربر فعال کامپیوتر
لایک‌ها
1,348
سلام دوستان عزيز
1.gif

mahibmsm عزيز:
به نظرتون برای گرافیکم مشکلی پیش اومده
. ممكنه!؟ برق سيستم را كامل قطع كنيد، بعد كارت گرافيك را خارج كنيد و با دقت برروي برد آن نگاه كنيد ببينيد قطعه‌اي آسيب نديده؟! بعد پايه‌هاي آن را با الكل و پنبه تميز كنيد و اسلات آن را نيز با بلوور تميز كرده و آن را دوباره بررئي مادربورد جا بزنيد و پيچ آن را هم محكم ببنديد. قبل از اتصال كابل ديتا مانيتور به درون آن نگاه كنيد ببينيد آيا همه پين‌ها صاف هستند!؟ كابل داده مانيتور را هم به آن پيچ و مجكم كرده و باز سيستم را روشن كنيد! اگر باز هم مشكل پا برجا بود از كارت گرافيك ديگري استفاده كنيد و اگر مشكل حل شد پس كارت گرافيك شما آسيبي ديده‌است!

jonny depp عزيز:
اطلاعاتی که شاید بتونه کمک کنه:
1- رمها در حدود 40 روز پیش عوض شده و توی این فاصله نه ویندوز عوض شده و نه بایاس Clr Cmos شده
2- دو روز پیش یه کارت usb3 , Sata3 به اسم Asus U3s6 به سیستم اضافه شده
3- سه سال و یه ماه از کارکرد مادربورد میگذره و تا حالا باطری اون عوض نشده و اورکلاک نشده و تا 40 روز پیش که رمها رو عوض کنم به حالت Auto کار می کرده
خواهش می کنم کمک کنید مشکل من حل بشه
. شما تقريبن همه موارد را فرموديد به غير از به روز رساني BIOS؟ آيا BIOS خود را Update نموده‌ايد!؟

موفق باشيد.
67.gif

خداحافظ
IgImAx
91/06/17
26.gif
103.gif

igimax

کاربر فعال کامپیوتر
لایک‌ها
1,348
سلام jonny depp عزيز
1.gif

بایوس آپدیت هستش
. خيلي هم خوب! حالا! آيا شماره مدل و شماره IC حافظه‌هاي جديد شما در ليست QVL دفترچه مادربورد (يا سايت سازنده) قرار دارد؟ (توضيحات بيشتر در مورد اين ليست و نحوه انتخاب حتفظه سازگار با مادربورد در اين پست آموزشي - اسمبل، نصب/تعويض قطعه، تميز كردن، مفاهيم و ... سخت افزار قرار دارد)

موفق باشيد.
67.gif

خداحافظ
IgImAx
91/06/17
26.gif
103.gif

aminnikokarzade

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
من دو تا هارد دارم یکی western 500و یکی samsung تعمیراتی ها گفتن firm wareشون خرابه وباید با hyper trminalدرست بشن اما هزینش برام زیاده می تونین کمکم کنین تا خودم درستشون کنم .باتشکر

AMD.POWER

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
23,611
هايپر ترمينال كه معلومه تعميركارش بلد نيست . با pc 3000 فريم وير رو اوكي ميكنن ببر ايران هارد كلينيك . خودت اشتباه كني هاردت رو از بين ميبري .
http://www.ihddc.net/iran_hdd_clinic_farsi.php

amirhosein_007

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
10
بهترین نرم افزار برای اینکه یه هارد نو رو پرتیشن بندی کنیم چی هست ؟ لطفا معرفی کنید؟؟

igimax

کاربر فعال کامپیوتر
لایک‌ها
1,348
سلام amirhosein_007 عزيز
1.gif

بهترین نرم افزار برای اینکه یه هارد نو رو پرتیشن بندی کنیم چی هست ؟ لطفا معرفی کنید؟؟
. بهتريني وجود نداره! به جز اينكه منظور شما GUI ساده‌تر آن باشد! وگرنه همه برنامه‌هاي مشهور مديريت پارتيشن كارشان در ساخت پارتيشن‌هاي معمولي يكسان بوده و از يك الگوريتم استاندارد استفاده مي‌كنند! تفاوت مهم بين آنها براي انجام كار‌هاي پيچيده‌تر برروي پارتيشن‌هاي موجود و حاوي داده است!

. بنابراين براي ساخت پارتيشن برروي هاردديسك نو فرقي نمي‌كند كه شما از چه برنامه مشهوري استفاده كنيد! Paragon و Acronis و Easeus عالي هستند. شايد Easeus كه از محيط GUI ساده برنامه قديمي Symantec Partition Magic بهره مي‌بره براي شما عالي باشد! از اينجا نسخه مجاني آن را Free Download Magic Partition Manager freeware: EaseUS Partition Manager, Disk & Partition Copy and Partition Recovery Software. دنلود نماييد.

. اگر هم در زمينه پارتيشنبندي برايتان سوالي پيش آمد در اين تاپيك در خدمتم: http://forum.persiantools.com/t76817.html اگر چه كتاب درون آن تاپيك در مورد برنامه قديمي Partition Magic است ولي اصول كار هيچ تفاوتي نكرده و در آن كتاب فصلي هم به توضيحات پايه‌اي پرداختم كه هيچ ربطي به هيچ برنامه‌اي ندارد!

موفق باشيد.
67.gif

خداحافظ
IgImAx
91/06/19
26.gif
103.gif

AMD.POWER

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
23,611
مبدل rs232 به TTL فقط براي حل مشكلات هاردهاي سيگيت هست . من اين روش رو تست كردم . يك روش علمي نيست . احتمال اشتباه براي آماتور خيلي زياد هست . ولي دستگاه PC 3000 يك روشعلمي و صحيح براي حل مشكلات هارد بدون استفاده از روشهاي تجربي هست .
PC3000_70.JPG

PC3000

amirhosein_007

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
10
سلام amirhosein_007 عزيز
1.gif

. بهتريني وجود نداره! به جز اينكه منظور شما GUI ساده‌تر آن باشد! وگرنه همه برنامه‌هاي مشهور مديريت پارتيشن كارشان در ساخت پارتيشن‌هاي معمولي يكسان بوده و از يك الگوريتم استاندارد استفاده مي‌كنند! تفاوت مهم بين آنها براي انجام كار‌هاي پيچيده‌تر برروي پارتيشن‌هاي موجود و حاوي داده است!

. بنابراين براي ساخت پارتيشن برروي هاردديسك نو فرقي نمي‌كند كه شما از چه برنامه مشهوري استفاده كنيد! Paragon و Acronis و Easeus عالي هستند. شايد Easeus كه از محيط GUI ساده برنامه قديمي Symantec Partition Magic بهره مي‌بره براي شما عالي باشد! از اينجا نسخه مجاني آن را Free Download Magic Partition Manager freeware: EaseUS Partition Manager, Disk & Partition Copy and Partition Recovery Software. دنلود نماييد.

. اگر هم در زمينه پارتيشنبندي برايتان سوالي پيش آمد در اين تاپيك در خدمتم: http://forum.persiantools.com/t76817.html اگر چه كتاب درون آن تاپيك در مورد برنامه قديمي Partition Magic است ولي اصول كار هيچ تفاوتي نكرده و در آن كتاب فصلي هم به توضيحات پايه‌اي پرداختم كه هيچ ربطي به هيچ برنامه‌اي ندارد!

موفق باشيد.
67.gif

خداحافظ
IgImAx
91/06/19
26.gif
103.gif

ممنون از راهنمایی شما فقط یه سوال دیگه چرا بعد از پارتیشن بندی معمولا یه مقداری از حجم هارد کم میشه ؟ من قبلا یه هارد 40 داشتم که به 2 تا 20 تقسیمش کرده بودم و بعد دوباره یکیش کردم ولی به جای 40 عدد 38.9 رو نشون می داد. یعنی یک گیگ کم کرده بود.

igimax

کاربر فعال کامپیوتر
لایک‌ها
1,348
سلام amirhosein_007 عزيز
1.gif

ممنون از راهنمایی شما فقط یه سوال دیگه چرا بعد از پارتیشن بندی معمولا یه مقداری از حجم هارد کم میشه ؟ من قبلا یه هارد 40 داشتم که به 2 تا 20 تقسیمش کرده بودم و بعد دوباره یکیش کردم ولی به جای 40 عدد 38.9 رو نشون می داد. یعنی یک گیگ کم کرده بود.
. تمامي كمپاني‌هاي سازنده انواع حافظه‌هاي پايدار = ديسك‌ها و فلش مموري و ... واحد اندازه گيرشان بر پايه 1KB=1000byte مي‌باشد ولي سيستم‌هاي عامل مايكروسافت هر 1KB را برابر 1024Byte محاسبه مي‌كنند. به همين دليل هاردديسك شما:

40GB=40x1000x1000=40,000,000KB/1024/1024=38.14GB

. اين محاسبه براي هرنوع حافظه پايداري قابل اعمال مي‌باشد. همچنين وقتي هم شما ديسكي را فرمت و سپس پارتيشن بندي مي‌كنيد باز هم مقداري كم از كل حجم ديسك براي آدرس دهي Track و Sector ها مصرف مي‌شود.

موفق باشيد.
67.gif

خداحافظ
IgImAx
91/06/20
26.gif
103.gif

Last edited:

jonny depp

Registered User
لایک‌ها
47
سلام jonny depp عزيز
1.gif

. خيلي هم خوب! حالا! آيا شماره مدل و شماره IC حافظه‌هاي جديد شما در ليست QVL دفترچه مادربورد (يا سايت سازنده) قرار دارد؟ (توضيحات بيشتر در مورد اين ليست و نحوه انتخاب حتفظه سازگار با مادربورد در اين پست آموزشي - اسمبل، نصب/تعويض قطعه، تميز كردن، مفاهيم و ... سخت افزار قرار دارد)

موفق باشيد.
67.gif

خداحافظ
IgImAx
91/06/17
26.gif
103.gif

سلام عزیز
نه در لیست مادربورد نیست
ولی توی لینکه رم که گذاشتم گفته با مادربورد سازگاره

igimax

کاربر فعال کامپیوتر
لایک‌ها
1,348
سلام jonny depp عزيز
1.gif

نه در لیست مادربورد نیست
ولی توی لینکه رم که گذاشتم گفته با مادربورد سازگاره
و
...حالا مشکلی که من دارم اینه که وقتی توی Bios مادربورد فرکانس رمها روی Auto هست هیچ مشکلی نیست ولی وقتی که فرکانس رمها روی پروفایل X.M.P (در این رمها روی 1600MHz هستش) قرار میدم و...
. بحث Overclock كه ميشه داستان از حالت استانداردش خارج مي‌شه و ديگه مواردي كه در انتخاب و خريد قطعات در شرايط عادي مهم نيستند و اصلن وجود ندارند! به وحود مي‌آيد! در چنين حالتي بايد تمامي قطعات براي اينكار از كيفيت خوبي و براي اين منظور باشند حتا نوع خنك‌كننده‌ها، نوع كيس، قدرت و توان منبع تغزيه و ....

. به همين خاطر بايد كساني به شما كمك كنند كه هم در Overclock كردن انواع قطعات تجربه داشته‌اند يا حداقل در اينكار برروي قطعاتي مشابه شما...! من تجربه ندارم! پس به گوگل رفتم و يكسري مشكلات مرتبط با مادربورد و رم شما يا فقط رم شما را يافتم! در اين آدرس شخصي با سيستمي حاوي مادربورد و رم شما قصد اوركلاك دارد و راهنمايي‌هاي مختلفي به او شده شايد به شما هم كمك كند:

. در آدرس بعدي فروم خود g.Skill هست كه ليستي از تاپيك‌ها در آن قرار دارد (و نوع رم شما هم در آن موجود است):

. اميدوارم كه اين نمونه‌ها به شما كمك كند، اگر توتنستيد مشكل خود را رفع كنيد لطفن به شكل كامل نحوه حل مشكل خود را بنويسيد تا مورد استفاده ديگران قرار گيرد. (من لينكش را در تاپيك "فهرست" كه در امضايم موجود است به نام خودتان قرار خواهم داد)

موفق باشيد.
67.gif

خداحافظ
IgImAx
91/06/21
26.gif
103.gif

amirhosein_007

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
10
سلام amirhosein_007 عزيز
1.gif

. تمامي كمپاني‌هاي سازنده انواع حافظه‌هاي پايدار = ديسك‌ها و فلش مموري و ... واحد اندازه گيرشان بر پايه 1KB=1000byte مي‌باشد ولي سيستم‌هاي عامل مايكروسافت هر 1KB را برابر 1024Byte محاسبه مي‌كنند. به همين دليل هاردديسك شما:

40GB=40x1000x1000=40,000,000KB/1024/1024=38.14GB

. اين محاسبه براي هرنوع حافظه پايداري قابل اعمال مي‌باشد. همچنين وقتي هم شما ديسكي را فرمت و سپس پارتيشن بندي مي‌كنيد باز هم مقداري كم از كل حجم ديسك براي آدرس دهي Track و Sector ها مصرف مي‌شود.

موفق باشيد.
67.gif

خداحافظ
IgImAx
91/06/20
26.gif
103.gif
خیلی خوب توضیح دادین پس با این وضعیت برای یک هارد 500 گیگی یه چیزی نزدیک به 24 گیگ فضا از دست میدیم و عمالا یه جورایی قابل استفاده هم نیست.

joopin

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام دوستان
من مشکلی برای هاردم پیش اومده و راهنمایی و نظر شما رو می خواستم بی زحمت
یم هارد وسترن دیجیتال که سیستم عامل روشه و یک هارد مکستور 500 گیگ
چند روز پیش می خواستم یک سری فایل از هارد مکستور رو به یک هارد اکسترنال کپی کنم که دیدم خیلی کنده سرعت در حد چند کیلو بایت در ثانیه و شاید حتی اصلا گیر کرده بوده..! خلاصه کامپیوتر رو ریست کردم خیلی عادی ریست شد( ویندوز روی هارد دیگه ای سوار هست ) خلاصه مجددا کامپیوتر بوت نشد ولی با یک Repair ساده حل شد. ویندور اومد بالا دیدم درایو های اون هارد Maxtor مذبور نیست و فقط هارد ویندوز درایواش هست..!!! ویندوز عوض کردیم دیدم بازم داستان همینطوریه!
Bios مثه همیشه کاملا شناسایی می کنه و سرعت بوت شدن کند هم نیست. یا بوت پاراگون Hard Disk Manager اومد بالا دیدم درایوهامو می شناسه حجم و اسم درایور ها همه درستند. از تو سایت Seagate برنامه Seatools رو دانلود کردم و با بوتش اومدم بالا اینم هاردو شناخت دو تا تست داره Short Test و Long Test که تست کوتاه وسط کار Fail شد و تست دوم هم بار اول تا 41% رفت و 97 ارور پیدا کرد زدم که اصلاح کنه که یه سری این اوایل رو اصلاح کرد ولی بقیه رو زد که اصلاحشون fail شد باردوم زدم این بار تا 51% رفت و بازم 97 ارور داد و fail شد و اصلاح ها رو هم زد fail شد. به نظر می رسه این هارد بد سکتور خیلی شدید داره که دیتا های روش واسم مهمه. بررسی که کردم فکر کنم یه راهش این هست که با یک نرم افزار مناسب باید سکتور به سکتور خونده بشه هارد و یک Clone از کله هارد بگیره و این برنامه باید طوری باشه که وقتی به سکتور معیوب رسید بعد از دو-سه بار سعی کردن رد بشه بره سکتور بعدی..برنامه های معمولی معمولا وقتی به سکتور خراب می رسند سعی می کنند که که بخونندش واسه همین چون خروجی نمی ده اون سکتور همونجا می مونه و بی نهایت بار می خواد بخونه اون سکتور رو واسه همین یهو می زنه که مثلا 40 ساعت مونده تا تموم بشه در واقع تا ابد هموجا می مونه.بعد از clone کردن اون کلون رو باید با یک برنامه ریکاوری معمولی ریکاوری کرد... بررسی که انجام دادم به این برنامه ها رسیدم.
Ddrescue - GNU Project - Free Software Foundation (FSF)
dd_rescue
که اینا اپن سورس هستند
و
GRC
[url]http://diydatarecovery.nl/support.htm

که می گن پدر هارد رو در میاره و بعضی ها توصیه نمی کردند
و این روش http://jai-fixyourpc.blogspot.in/2012/08/how-to-recover-data-from-bad-sector.html
آیا شما تجربه کار کردن با این ها رو دارید یا چیزه بهتری رو می تونید پیشنهاد کنید ؟
البته خوب یک سری هم کلا کارکردن با لینوکس رو پیشنهاد می کنند که من نرم افزاری که بتونه سکتور به سکتور بخونه و از سکتور معیوب رد بشه نمی شناسم..!
البته من با بوت Mandvira بالا اومد ولی گیر کرده بود شما دوستان لینوکسی روی این پلت فرم راه حل امتحان پس داده ای سراغ دارید..شنیدم این کار با لینوکس بهتر انجام می شه
نیازمند یاری شما می باشم

Last edited:

Stranger7

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
سلام دوستان.
من در باز کردن dvd رایترم مشکل دارم. اونم از نوع اساسی!!!:blink:
من همهء راههای پیشنهادی تو اینترنت رو رفتم ولی این مشکلش فرق میکنه. وقتی dvd رایترمو از باکسش در میام بازم قادر به باز کردن نیستم.
یعنی بازهم با زدن دکمه eject از جاش باز نمیشه. البته باز میشه هااا ! اما فقط دو سه سانت. {مانند تصویر}
این دو تصویر مربوط به dvd رایتر منه.

IMAG0097.jpg

IMAG0098.jpg

خیلی ممنون میشم اگه کمکم کنیـــد.:D

بالا