سلام
saeedsensor عزيز
تو BIOS چیزی به نام sata وجود نداره ، یکی از دوستان گفتن شاید مشکل از هارد باشه ، من هارد خودمم تست کردم باز هم با همین مشکل رو به رو شدم
. توي سيستم Asus اين حالته پيش مياد!؟ آقا مادربورد همين سيستم فعلي شما اين هست ديگه:
ASUS - Motherboards- ASUS P5KPL/1600
.
من الان دفترچه مادربورد شما را دنلود كردم .... با كمال تعجب ديدم كه گزينه AHCI توي بايوسش نداره !!! در حالي كه قبل از اون پست توي اينترنت يك سرچ زدم ببينم مادربورد شما داراي اين توانايي هست يا نه؟! و ديدم كه نوشته داره! ولي الان توي دفترچه چيزي ننوشته بود!؟ شايد هم هست ولي ديگه هميشه رو حالت AHCI هست!
. اما يك نكته فني و غير مرتبط با مشكل فعلي شما: مادربوردهاي Asus متاسفانه به شكل پيشفرض (Default) گزينه SMART Monitoring شون روشن است. اما اكثر مادربوردهاي MSI و Gigabyteها خاموش هستند. از منوي Main دورن BIOS :
. به روي هاردديسك خود كه در قسمت Primary هست رفته و در درون آن گزينه فوق را از حالت Auto به Disable تغيير دهيد:
. با اينكار SMART هاردديسك و كنترلر روي مادربورد خاموش نميشود و فقط اون برنامه خرابكار درون بايوس خاموش ميشود. (كلي تجربه خراب شدن هاردديسك به دليل روشن بودن اين گزينه داشتيم!! مطمعن باش!)
. اما براي رفع مشكل مشاهده DVD-RW خود در سيستم خودتان باز به همان BIOS و منوي Main برويد. در اينجا وارد گزينه IDE Configuration شويد. در صفحه جديد 3 گزينه داريد:
. حالت پيشفرض گزينه IDE/ATA اينه كه Enhanced باشه. من فكر كنم با تغيير گزينه دوم يعني Enhanced mode Support on به S-ATA+P-ATA هم هاردديسك شما و هم درايو اپتيكال شما نمايش داده شود. اما قبلش بياييد چند تا نكته را مرور كنيم(قبلن نكات زير را
در اين تاپيك كامل توضيح دادهبودم):
1) مطمعن شويد كه كابل ديتاي هاردديسك را درست متصل نمودهايد. بهتر است اين كابل 80 Wire (80 سيم - تصوير و توضيح درون لينك و تاپيك فوق) باشد. اين كابل 3 سر دارد كه دو سر نزديك هم هستند و سر سوم دور از آن دوتا هست. هميشه بايد اون سر دورتر به مادربورد بخوره. بعد چون شما يك هاردديسك و از نوع PATA داريد بايد آن را حتمن حتمن با تنظيم جامپرش روي حالت Master قرار دهيد. بعد حتمن حتمن بايد از بين آن دو سر باقي مانده، آن سر آخري را به پورت هارديسك خود بزنيد و نه سر وسطي! اين را كه چك كرديد برويد مرحله بعدي:
2) حتمن حتمن درايو Optical خود را به پورت SATA1 از روي مادربورد بزنيد. كابل SATA نبايد تا شدگي يا زاويهاي كمتر از 90 درجه داشته باشد!
3) اكنون سيستم را روشن و به BIOS و منوي Main برويد. (دوباره خاموش بودن SMART را براي هاردديسك خود را چك كنيد) آيا اكنون DVD-RW خود را در قسمت SATA1 مشاهده ميكنيد!؟ نه!؟ پس ادامه دهيد:
4) گزينه Main\IDE Configuration\ATA/IDE Configuration را روي حالت Compatible قرار دهيد و تغييرات را در BIOS ذخيره كرده و از بايوس خارج شويد تا سيستم ريستارت و باز وارد BIOS شويد. آيا اكنون درايوهاي خود را ميبينيد!؟ اگر نه ادامه دهيد:
5) گزينه Main\IDE Configuration\ATA/IDE Configuration را به حالت قبلي يعني Enhanced برگردانيد و اينبار گزينه Enhanced mode Support on را روي S-ATA+P-ATA قرار دهيد و تغييرات را در BIOS ذخيره كرده و از بايوس خارج شويد تا سيستم ريستارت و باز وارد BIOS شويد. آيا اكنون درايوهاي خود را ميبينيد!؟
. اگر باز هم نه يكبار كابل SATA را عوض كنيد و دوباره تست كنيد. آيا اين درايو روي سيستم MSI شناسايي ميشود؟ لطفن مدل و برند درايو DVD-RW خود را بنويسيد.
. منوي Boot از Bios هم بايد اوليش HDD باشه بعديش CD و سوميش ميشه Disable كنيد:
تصوير 4
به نقل از AMD.POWER :
حالت کنترلر ساتا باید روی ide یا ata باشه . که هارد توسط ویندوز xp شناسایی بشه . تو 7 مشکلی نیست تو حالت AHCI هم کار میکنه
. AMD.POWER جان ايشون 7 نصب كردهاند كه همانطور كه فرموديد اين سيستم عامل بر خلاف Xp ميتواند AHCI را ميشناسه ولي من هيچوقت ايني را كه الان عرض ميكنم تست نكردهام: يادم نيست توي دفترچه مادربورد Asus بود يا در سايتي ديدم نوشته اگر شما Type را روي AHCI يا IDE گذاشتيد و پارتيشن را فرمت و سيستم عامل را نصب نموديد اگر حالت فوق را عوض كنيد بايد از نو سيستم عامل نصب كنيد! حالا من بر اساس اون نوشته كه يادم بود عرض كردم كه ايشون حتمن چك كنند Type هردو يكي باشه! كه احتمالن پيشفرض اين مادربورد Asusروي AHCI هست!! چون توي بايوسش گزينه تغيير نبود!؟ آره!؟!؟
. موفق باشيد.
خداحافظ
IgImAx
91/05/30