منه بدبخت به خاطر ورزش میخوردم...اخه بهم انرژی میداد.. خیلیم لاغر بودم...الان چنان شکمی زدم که از خودم بدم میاد..غب غب پیدا کردم..هرشب خور خور ! میکنم...صورتم باد کرده...بدنم باد کرده.. معدم شبا وقتی میخوابم انگار یه چیزی مثل اسید میاد تو دهنم..تنها چیزی که داره بیشتر اذیت میکنه..احساس میکنم استخونام مخصوصا مچ..میخواد بشکنه..ضعیف شده...پاهامم قسمت مچ خیلی ورم کرده.. میخوام بدونم منکه کم دارم میخورم..هفته ای دوتا....بازم اثر خودشو میزاره؟ قطعش کهمیکنم افسردگیه وحشتناکی میاد سراغم..
دوستان تورو خدا یه وقت این لامذهبو مصرف نکنین..کاش باهاش اشنا نمیشدم..همه بهم میگفتن کورتون داره و پوکی استخوان میاره..ولی منه احمق.....
ممنون که جواب دادین..
بله بیشتر سوءمصرف کورتون ها هم تو باشگاهای بدن سازی هستش.
عوارض کورتون ها وابسته به دوز هست و هرچه دوز بالاتر عوارض بیشتر یعنی 2 تا در هفته هم عوارضی میتونه داشته باشه اما زیاد نگران نباشین 2 تا در هفته دوز خیلی بالایی نیست ولی چون مدت طولانی مصرف کردین یکم واستون مشکل ساز شده الان هم از اون مقدار باقی مونده برای کاهش تدریجی استفاده کنین چون مصرف طولانیتون باعث ***** نسبی غده ی فوق کلیه اتون شده که مسئول ترشح کورتون طبیعی بدنه (کورتیزول) برای همین اگر ناگهانی قطع کنین چون بدن هنوز عادت نداره سطحش تو بدنتون افت میکنه، کم کم باید کم و در آخر قطعش کنین تا بدنتون فرصت پیدا کنه با شرایط جدید (فقدان کورتون خارجی) تطابق پیدا کنه. برای بررسی عوارض بر جا گذاشته و درمانشون بهتره به یک متخصص داخلی مراجعه کنین ولی اگر به هر دلیلی نتونستین این چندتا نکته رو انجام بدین. مدتی مکمل کلسیم و لبنیات مصرف کنین تا اگه تراکم استخوانهاتون کم شده دوباره جایگزین بشه. و ورزش رو هم فراموش نکین که خودش به بهبود تراکم استخوان خیلی کمک میکنه. ان شاءالله که در قطع تدریجیش مشکل روحی ام پیدانکنین چون کورتون ها مقداری سرخوشی هم میدن واسه همین برعکسشم پیش میاد که اگه یک دفعه کم بشن افسردگی بدن، باز هم اگه مشکل روحی براتون پیش اومد از یک روانپزشک کمک بگیرین و به خاطر این یه موضوع به مصرف ادامه ندین.
تورم صورت و بدن و چاقی مرکزی به ویژه شکم و پشت شونه ها (همون کول بدن سازی) هم از عوارض کورتون هاست که بهش buffalo hump میگن و با قطعش اینها از بین میرن.
در مورد اسید معدتون توصیه های زیر رو انجام بدین.
غذا ها رو در وعده های متعدد سبک مصرف کنین، چای؛ سیگار، قهوه و غذااهای چرب تا حد امکان مصرف نکنین به خصوص قبل از خواب، غذاهای محرک مثل فلفل کمتر مصرف کنین، تا دو ساعت بعد از غذا دراز نکشین، موقع استراحت با استفاده از بالش کمی سر و سینه تون را بالاتر قرار بدین. این توصیه ها رو همیشه عملی کنید ولی فعلا که هنوز شدیدتر هست بهتره مدتی از کپسول امپرازول استفاده کنین. و در اپیزود هایی که شدیدتر بود بعد از غذا شربت معده (AlMg) مصرف کنین. (این بیماری شما GastroEsiphagial Reflux Disorder یا GERD هستش و واسه اطلاعات بیشتر میتونین اسم اون یا به فارسی ریفلاکس معده رو سرچ کنید. و اگر دیدید خیلی ادامه دار هست تحت نظر یک متخصص داخلی یا گوارش ادامه بدید.
در آخر هم خوشحال باشید که به عوارض برگشت ناپذیرش نرسیدین و میتونین اینهارو برطرف کنین.