• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

چرا توپ کات بر می داره؟؟

Reza_A

Registered User
لایک‌ها
5
خود توپ دیگه

شما اون تجزیه ی نیرو رو تو شکل بالا که من گذاشتم قبول دارین دیگه ؟ :cool:

البته اینکه باید حرکت انتقالی و چرخشی رو باهم درنظر گرفت نکته مهمی بود. اما بنظرم این توزیع نیرو درست نیست.

اینم نظر من:

اگر حرکت توپ رو ترکیبی از حرکات انتقالی و چرخشی در نظر بگیریم، یه نیروی فشاری ناشی از برخورد ملکولهای هوا با سطح توپ، بر سطح توپ وارد میشه که بخاطر تقارن مساله متقارن خواهد بود و توپ رو به هیچ طرفی هدایت نمی کنه.
به این خاطر این میگم تقارن که چرخش توپ روی این نیرو هیچ اثری نداره. چرا که آن قسمت از حرکت المانهای سطح توپ که ناشی از چرخش توپ است، در جهت مماس بر سطح توپ می باشد و این حرکت اثری بر سرعت برخورد ملکولهای هوا با سطح توپ ندارد.
یه نیروی اصطکاک هم به سطح توپ وارد میشه که رابطه مستقیم داره با اختلاف سرعت مماسی بین توپ و هوا. از اونجاکه سرعت حرکت المان در سمت راست توپ با مولفه مماسی سرعت انتقالی جمع میشه، در حالیکه در سمت چپ ایندو از هم کم میشن، در سمت راست اختلاف سرعت مماسی بیشتری بین سطح توپ و هوا وجود داره. بنابراین نیروی اصطکاک در سمت راست بیشتر است (شکل 1) و جهت این نیرو نیز در جهت خلاف چرخش است(البته چنین شرایطی در قسمت عقب توپ هم وجود داره. ولی چون چگالی هوا در قسمت جلو بیشتره، نیروهای وارد بر قسمت جلوی توپ بزرگتر و تاثیرگذارتر خواهند بود).
بر این اساس در نگاه اول نیروهای وارد بر توپ مطابق شکل 2 خواهند بود.
بر این اساس اگر P1=P2 ، توپ باید بسمت راست حرکت کند.
b1c6a7128b.gif

اما چیزیکه میتونه باعث بشه توپ بسمت چپ حرکت کنه نحوه توزیع فشار استاتیکیه. از اونجاکه تغییر سرعت ملکولهای هوا بر اثر اصطکاک در سمت راست بیشتر می باشد (چون نیروی اصطکاک بیشتره)، فشار در این نقطه بالاتر خواهد رفت. یعنی نیروی فشار استاتیکی در سمت راست بیشتر از سمت چپ میشه و اگر نیروی ناشی از این اختلاف فشار، بر نیروی اصطکاک (که تمایل داره توپو بسمت راست ببره) غلبه کنه، توپ بسمت چپ حرکت می کنه.

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
البته اینکه باید حرکت انتقالی و چرخشی رو باهم درنظر گرفت نکته مهمی بود. اما بنظرم این توزیع نیرو درست نیست.

اینم نظر من:

اگر حرکت توپ رو ترکیبی از حرکات انتقالی و چرخشی در نظر بگیریم، یه نیروی فشاری ناشی از برخورد ملکولهای هوا با سطح توپ، بر سطح توپ وارد میشه که بخاطر تقارن مساله متقارن خواهد بود و توپ رو به هیچ طرفی هدایت نمی کنه.
به این خاطر این میگم تقارن که چرخش توپ روی این نیرو هیچ اثری نداره. چرا که آن قسمت از حرکت المانهای سطح توپ که ناشی از چرخش توپ است، در جهت مماس بر سطح توپ می باشد و این حرکت اثری بر سرعت برخورد ملکولهای هوا با سطح توپ ندارد.
یه نیروی اصطکاک هم به سطح توپ وارد میشه که رابطه مستقیم داره با اختلاف سرعت مماسی بین توپ و هوا. از اونجاکه سرعت حرکت المان در سمت راست توپ با مولفه مماسی سرعت انتقالی جمع میشه، در حالیکه در سمت چپ ایندو از هم کم میشن، در سمت راست اختلاف سرعت مماسی بیشتری بین سطح توپ و هوا وجود داره. بنابراین نیروی اصطکاک در سمت راست بیشتر است (شکل 1) و جهت این نیرو نیز در جهت خلاف چرخش است(البته چنین شرایطی در قسمت عقب توپ هم وجود داره. ولی چون چگالی هوا در قسمت جلو بیشتره، نیروهای وارد بر قسمت جلوی توپ بزرگتر و تاثیرگذارتر خواهند بود).
بر این اساس در نگاه اول نیروهای وارد بر توپ مطابق شکل 2 خواهند بود.
بر این اساس اگر P1=P2 ، توپ باید بسمت راست حرکت کند.
b1c6a7128b.gif

اما چیزیکه میتونه باعث بشه توپ بسمت چپ حرکت کنه نحوه توزیع فشار استاتیکیه. از اونجاکه تغییر سرعت ملکولهای هوا بر اثر اصطکاک در سمت راست بیشتر می باشد (چون نیروی اصطکاک بیشتره)، فشار در این نقطه بالاتر خواهد رفت. یعنی نیروی فشار استاتیکی در سمت راست بیشتر از سمت چپ میشه و اگر نیروی ناشی از این اختلاف فشار، بر نیروی اصطکاک (که تمایل داره توپو بسمت راست ببره) غلبه کنه، توپ بسمت چپ حرکت می کنه.

:blink: :blink: :blink: :blink:
:eek: :eek: :eek: :eek:
175.gif
175.gif

سلام رضا جان چی نوشتی ؟ .....
34.gif

این که یه داستان علمی تخیلی شد
22.gif

تو رو خدا یکم پست های من رو با دقت بخون
23.gif

خب مثل اینکه باید برای هر جمله ات یه پست بزنم

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
...یه نیروی فشاری ناشی از برخورد ملکولهای هوا با سطح توپ، بر سطح توپ وارد میشه که بخاطر تقارن مساله متقارن خواهد بود و توپ رو به هیچ طرفی هدایت نمی کنه. ..

....
بابا اگر جسم در شاره ساکن باشه یه نیروی هیدرواستاتیک به تمام سطوحش وارد می شه که در تمامی جهات با هم برابر ه

ولی زمانی که جسم در درون شاره حرکت می کنه , از طرف شاره یک نیروی مقاوم در جهت عکس حرکت جسم به جسم وارد می شه ,

می شه بگین که توی شکل هایی که کشیدین جای این نیرو کجاست من که این نیرو رو نمی بینم

نگین , همچین نیرویی نیست که ...

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
...به این خاطر این میگم تقارن که چرخش توپ روی این نیرو هیچ اثری نداره. چرا که آن قسمت از حرکت المانهای سطح توپ که ناشی از چرخش توپ است، در جهت مماس بر سطح توپ می باشد و این حرکت اثری بر سرعت برخورد ملکولهای هوا با سطح توپ ندارد...

منظورتون چیه ؟ یعنی چرخش توپ باعث بوجود اومدن نیروی اصطکاک نمی شه
من فکر می کنم که شما نیروی مقاوم هوا رو جدا از اصطکاک مولکول های هوا فرض کردین , نکنه اینطور فرضی کردین ؟

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
...از اونجاکه سرعت حرکت المان در سمت راست توپ با مولفه مماسی سرعت انتقالی جمع میشه، در حالیکه در سمت چپ ایندو از هم کم میشن، در سمت راست اختلاف سرعت مماسی بیشتری بین سطح توپ و هوا وجود داره. بنابراین نیروی اصطکاک در سمت راست بیشتر است ...

این دیگه , نیوتن رو تو قبر لرزوند
22.gif

حر کت نسبی :

برای بدست آورن سرعت نسبی دو جسم در حا حرکت

اگر دو جسم در یک جهت حرکت بکنن , سرعت هاشون از هم کم می شه

و اگر در جهت عکس حرکت بکنن با همدیگر جمع می شن

با این فرض تو , در طرف راست باید سرعت کمتری داشته باشیم , پس نیروی مقاوم هوا اونجا کمتره , که این با حرف های تو تفاوت داره

این تازه یکیش بود

جسم صلب هست , یعنی تمام قسمت های اون با یک سرعت حر کت می کنن , پس نیروی مقاوم هوا برای همه ی قسمت های جسم یکسان است

ولی چیزی که شما رو سردر گم کرده اثر حرکت انتقالی است که من این همه دارم به گیلوم فشار میارم آخر هم شما اصلا اون رو در نظر نمی گیرین
25.gif

در سمت راست مقاومت هوا بیشتر ه ولی نه بخاطر اون دلیل هایی که شما آوردین

من همش دارم می گم ولی نمی دونم که چرا کسی باور نمی کنه

شاید هم فکر می کنن که ...

در طرف راست نیروی مقاوم بیشتر ه بدلیل اینکه المان های سطح جسم در خلاف جهت نیروی هوا که از جلو فشار میاره حرکت می کنن

ولی المان های سطح در طرف چپ نیروی کمتری رو احساس می کنن چون در جهت نیروی مقاوم هوا حرکت نسبی دارن

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
...البته چنین شرایطی در قسمت عقب توپ هم وجود داره. ولی چون چگالی هوا در قسمت جلو بیشتره، نیروهای وارد بر قسمت جلوی توپ بزرگتر و تاثیرگذارتر خواهند بود...

چگالی هوا در همه ی اطراف توپ برابره

ولی اگر نیرویی در جلوی توپ احساس می شه به خاطر حرکت رو به جلوی توپ در شاره است همین

و گرنه دنسیته ی هوا تغییری نمی کنه

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
...بر این اساس در نگاه اول نیروهای وارد بر توپ مطابق شکل 2 خواهند بود.
بر این اساس اگر P1=P2 ، توپ باید بسمت راست حرکت کند...

این شکل دو هم که ایراد داره این نیروی های p1 و p2 دیگه چی هستن

اگر منظورت فشاره هوا یا همون شاره است که باید بگم , این زمانی درسته که جسم حر کت نکنه ولی اگر جسم حر کت کنه فشار یا همون نیروی مقاوم هوا یا همون اصطکاک در جهت عکس حرکت جسم به جسم وارد می شه

که این توی شکل های شما دیده نمی شه ...

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
...اما چیزیکه میتونه باعث بشه توپ بسمت چپ حرکت کنه نحوه توزیع فشار استاتیکیه...

این فشار استاتیکی دیگه چیه ؟
28.gif

ما یه فشار هیدرو استاتیکی داریم که اون رو هم کامل توضیح دادم

...از اونجاکه تغییر سرعت ملکولهای هوا بر اثر اصطکاک در سمت راست بیشتر می باشد (چون نیروی اصطکاک بیشتره)، فشار در این نقطه بالاتر خواهد رفت. یعنی نیروی فشار استاتیکی در سمت راست بیشتر از سمت چپ میشه و اگر نیروی ناشی از این اختلاف فشار، بر نیروی اصطکاک (که تمایل داره توپو بسمت راست ببره) غلبه کنه، توپ بسمت چپ حرکت می کنه....

همون طور که گفتم من فکر می کنم که شما دارین فشار هوا , نیروی مقاوم هوا , اصطکاک هوا رو چندتا فرض می کنید .

...و اگر نیروی ناشی از این اختلاف فشار، بر نیروی اصطکاک (که تمایل داره توپو بسمت راست ببره) غلبه کنه، توپ بسمت چپ حرکت می کنه...

من که آخر نفهمیدم
13.gif
که این همه فشار , نیرو و اصطکاک چیه ! , ما فقط یه نیروی مقاوم هوا داریم ,

البته این فشار و اصطکاک و نیروی مقاوم هوا یکی هستن

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
رضا جان امیدوارم که توضیحاتم تا حدودی قانع کننده بوده باشن
34.gif

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
2 مدل کات داریم..:

1.کات پینگ پنگی یا چرخشی که توضیحشو دوستان دادن..ولی ربطی به فوتبال نداره انچنان..مگه هنگام زده ضربه ولی بخاطر اینکه جهت تغییر نیرو عمود میشه بر راستای نیروی وزنش...

2.کات اصلی که مهارت بازیکن رو میطلبه..با 2 ضربه غیر همزمان بوجود میاد..همیتونه با عامل چرخش هم هم زمان بشه..

این دو عامل توضیح میده که چرا مثلا یکی میاد با داخل پای راست کات بده بسمت چپ ولی بعد از چند ثانیه توپ میره به سمت راست..( اول منحرف میشه به چپ و بعد به راست)

توضیحش..کات داخل رو با چرخش سعی کرده بده ولی بخاطر 2 نیروی بودن ضربه توپ نیرو جهش به سمت راست رو داره...چرخش مثه سرعت توپ در اثر اصطکاک کاهش پیدا میکنه و همون ان نیروی منفی بسمت راست که از اول تا اخر تقریبا ثابته غلبه میکنه و توپ منحرف میشه..

توضیحات تکمیلی:
http://forum.persiantools.com/t20236.html

البته لینک توضیحات قسمت اول صحبات اینه:
http://www.soccerballworld.com/Physics.htm

صفحه 4 تاپیک خودمم هست..

دست شما درد نکنه جناب rax عزیز
من حتما می رم می خونمش
تو لینک خارجی مثل اینکه مطالب خوبی وجود داره

ولی نمی دونم که چرا خوندن پست های شما برای من اینقدر سخته :happy:

حاضرم که یه صفحه متن فلسفی بخونم ولی یه پاراگراف از ....:blush:

ولی خوب سختیش به منفعتش می ارزه :happy:

rax

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,351
دست شما درد نکنه جناب rax عزیز
من حتما می رم می خونمش
تو لینک خارجی مثل اینکه مطالب خوبی وجود داره

ولی نمی دونم که چرا خوندن پست های شما برای من اینقدر سخته :happy:

حاضرم که یه صفحه متن فلسفی بخونم ولی یه پاراگراف از ....:blush:

ولی خوب سختیش به منفعتش می ارزه :happy:

:lol: والا دقیقا دست گذاشتید رو نکته اصلی..من خودمم در واقع اینقدر پستام غلط املایی و انشایی و فلسفی داره بعدا تو خوندنش دچار مشگل میشم..:blush:

raxtastar

"کاربرفعال ورزش""کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر فعال
لایک‌ها
672
:lol: والا دقیقا دست گذاشتید رو نکته اصلی..من خودمم در واقع اینقدر پستام غلط املایی و انشایی و فلسفی داره بعدا تو خوندنش دچار مشگل میشم..:blush:

ممنون وحید جان !!

من که اون قضییه 2 ضرب رو نمی دونستم !!;)

(( اطلاعات فوتبالی شما هم مثل دیویدی رایترتون خوبه))

20 صفحه آخر اون تاپیک رو خوندم آخر سر نفهمیدم کدوم دیویدی رایتر بهتره:lol:

raxtastar

"کاربرفعال ورزش""کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر فعال
لایک‌ها
672
اینم ببینید بد نیست

نمی دونم اسم بازیش چیه

ولی یک وزنه سنگی سنگینه که بوسیله دستش کمی تاب داده میشه تا یک مسیر قوس مانندی رو بره

فک نکنم اینجا هوا تاثیر گذار باشه !

فایل های ضمیمه

• Eurosport - March 19 16 13 34.JPG
    Eurosport - March 19 16 13 34.JPG
    56.5 KB · نمایش ها: 17

Reza_A

Registered User
لایک‌ها
5
اگرچه این قسمتو آخر نوشتم ولی بهتر دیدم که اول نوشته بشه.

این فشار استاتیکی دیگه چیه ؟

ما یه فشار هیدرو استاتیکی داریم که اون رو هم کامل توضیح دادم

فشار استاتیکی ترجمه کلمه به کلمه اصطلاح STATIC PRESSURE هست. در حقیقت فشاری که از طرف سیال بر یک سطح، بدون در نظر گرفتن اثر اختلاف سرعت بین سطح جسم و سیال وارد می شود برابر است با فشار استاتیکی.
فرض کنید ضخامت دست شما بسیار ناچیز است. و در کنار یک رودخانه با عمق ثابت هستید. اگر در عمق نیم متری کف دستتانرا عمود بر جهت جریان آب قرار دهید، فشار وارد بر دستتان مقدار زیادی خواهد بود، چرا که اختلاف سرعت عمودی (در جهت عمود بر کف دست) بین کف دستتان و آب مقدار زیادیست، این فشار فشار کلی نامیده می شود که تابع زاویه دست شما با جریان آب است.
اما اگر در همین عمق کف دستتانرا موازی با جریان آب قرار دهید، اختلاف سرعت عمودی بین کف دست و آب برابر با صفر است (چراکه سرعت عمودی کف دست و جریان آب برابر با صفر است). در این حالت فشار وارد بر کف دست شما کوچکتر می شود. این فشار، فشار استاتیکیست (و در اینجا ناشی از عمق نیم متری آب است) که در یک نقطه، مستقل از زاویه دست شما با جریان آب است.
اختلاف بین فشار کلی و فشار استاتیکی، فشار دینامیکیست، تنها منشا این فشار اختلاف سرعت عمودی بین سیال و سطح است. این فشار نیز تابع زاویه دست شما با جریان آب است. در حقیقت منشا نیروهای P نشان داده شده در شکل همین، فشار دینامیکیست. خواص ترمودینامیکی سیال از جمله دانسیته در ارتباط با فشار استاتیکی سیال می باشند. اثر این فشار در شکل نشان داده نشده و پس از ارائه شکلها در مورد اون صحبت شده.
برای درک بهتر مساله می تونید یک حباب کوچک رو درنظر بگیرید که در یک جریان نا منظم آب، بهمراه جریان آب حرکت می کنه و بالا و پایین میره. با وجود آنکه سطح این حباب با جریان آب مجاورش اختلاف سرعتی نداره، دائما در حال افزایش و کاهش حجمه. چرا که فشار استاتیکی اون در حال تغییره.

همون طور که گفتم من فکر می کنم که شما دارین فشار هوا , نیروی مقاوم هوا , اصطکاک هوا رو چندتا فرض می کنید .

من که آخر نفهمیدم که این همه فشار , نیرو و اصطکاک چیه ! , ما فقط یه نیروی مقاوم هوا داریم ,

البته این فشار و اصطکاک و نیروی مقاوم هوا یکی هستن

فشار همواره عمود بر سطح وارد میشه. از این رو نیرویی که عمود بر سطح هر المانِ روی سطح توپ، وارد میشه نیروی فشاری می نامیم البته توی حرفام و شکل هرجا گفتم نیروی فشاری، منظورم نیروی ناشی از فشار دینامیکی بوده. اصطکاک نیرویی هست که مماس بر سطح المان وارد میشه. این نیرو تابع اختلاف سرعت مماسی بین هوا و سطح المانه. نیروی مقاوم هوا بر آیند این نیروها و نیروی ناشی از فشار استاتیکیست.

البته عنوان نیروی مقاوم شاید دقیقا گویا نباشد. در حقیقت این نیرو بر آیند تمام نیروهای وارده از طرف سیال به توپ است. حالا چه جانب مرکز باشه چه در برابر حرکت مقاومت کنه و یا هر نیروی دیگه ای.

Reza_A

Registered User
لایک‌ها
5
....
بابا اگر جسم در شاره ساکن باشه یه نیروی هیدرواستاتیک به تمام سطوحش وارد می شه که در تمامی جهات با هم برابر ه

ولی زمانی که جسم در درون شاره حرکت می کنه , از طرف شاره یک نیروی مقاوم در جهت عکس حرکت جسم به جسم وارد می شه ,

می شه بگین که توی شکل هایی که کشیدین جای این نیرو کجاست من که این نیرو رو نمی بینم

نگین , همچین نیرویی نیست که ...

نه قربونت نمی گم همچین نیرویی نیست. البته اینجور که گفتی اگه می خواستم هم دیگه نمی گفتم. :D

سرعت نسبی ملکولهای هوا با سطح توپ دو مولفه داره. یکی عمود بر سطح که باعث نیروی فشاری میشه و در P وجود داره. همونطوریکه گفته شد تقارن در این نیرو وجود داره. دیگری مولفه مماس بر سطح که باعث ایجاد نیروی اصطکاک میشه که اثر اونو میشه در F دید. البته گردش توپ روی اندازه این نیروی F اثر می زاره (نیروی F همانطورکه در شکل نشون داده شده تقارن نداره).

منظورتون چیه ؟ یعنی چرخش توپ باعث بوجود اومدن نیروی اصطکاک نمی شه
من فکر می کنم که شما نیروی مقاوم هوا رو جدا از اصطکاک مولکول های هوا فرض کردین , نکنه اینطور فرضی کردین ؟

نه عزیز نیروی اصطکاک رو جزیی از نیروی مقاوم می دونم. بنده گفتم نیروی P تقارن داره. نیروی P عمود بر سطح توپه اما نیروی اصطکاک مماس بر سطح توپه و مولفه عمودی نداره.

این دیگه , نیوتن رو تو قبر لرزوند

حر کت نسبی :

برای بدست آورن سرعت نسبی دو جسم در حا حرکت

اگر دو جسم در یک جهت حرکت بکنن , سرعت هاشون از هم کم می شه

و اگر در جهت عکس حرکت بکنن با همدیگر جمع می شن

با این فرض تو , در طرف راست باید سرعت کمتری داشته باشیم , پس نیروی مقاوم هوا اونجا کمتره , که این با حرف های تو تفاوت داره

علت اینکه حرف منو درست نفهمیدی اینه که اولا من دو سه تا کلمه جا انداختم. دوما مدلهای ما کمی متفاوتند که البته معادلند.

من باید می گفتم

"...از اونجاکه سرعت حرکت المان (ناشی از چرخش توپ) در سمت راست توپ با مولفه مماسی سرعت انتقالی جمع میشه، در حالیکه در سمت چپ ایندو از هم کم میشن، در سمت راست اختلاف سرعت مماسی بیشتری بین سطح توپ و هوا وجود داره. بنابراین نیروی اصطکاک در سمت راست بیشتر است ... "

اما تفاوت مدلها:
شما توپی رو درنظر گرفتی که حرکت انتقالی ندارد و در حال چرخش است. اما هوا از رو برو بسمت توپ در جریان است.
من توپی رو در نظر گرفتم که در حالیکه بسمت جلو حرکت می کند می چرخد. هوا در فاصله باندازه کافی دور از توپ ساکن است.

در حقیقت من حالت واقعی رو درنظر گرفتم و شما حالت معادل رو.

در مدل من وقتی جسم میچرخد و جلو می رود، سرعت هر نقطه برابر است با سرعت ناشی از حرکت انتقالی باضافه سرعت ناشی از حرکت دورانی جسم. از این رو با توجه بشکل، در سمت راست اثر ناشی از چرخش و حرکت انتقالی باهم جمع می شود و در سمت چپ این دو اثر از هم کم می شوند. (در جهت مماسی)
از آنجاکه در مدل من سرعت هوا صفر است، سرعت مماسی نسبی هوا و سطح توپ در سمت راست بیشتر است.

این تازه یکیش بود

خدا بخیر کنه! :D

جسم صلب هست , یعنی تمام قسمت های اون با یک سرعت حر کت می کنن , پس نیروی مقاوم هوا برای همه ی قسمت های جسم یکسان است

در جسم صلبی که نچرخد سرعت همه نقاط یکسانه. ولی اگر بچرخد دیگه اینطور نیست. بطور مثال استوانه ای که روی زمین می غلطد رو در نظر بگیر. نقطه ای از استوانه که روی زمین قرار دارد سرعت صفر و سایر نقاط سرعت غیر صفر دارند.
در ضمن نیروی مقاومت هوا دو قسمت داره. یکی نیروی مقاومت اصطکاکی و دیگری نیروی مقاومت فشاری که ایندو با هم متفاوتند. نیروی مقومت اصطکاکی با اختلاف سرعت مماس و نیروی مقاومت فشاری با اختلاف سرعت عمود بر سطح جسم ارتباط دارد. حالا بسته به اینکه کدام نقطه جسم رو درنظر بگیرید، مولفه های عمودی و مماسی سرعت نسبی متفاوت خواهد بود و از اینرو نیروهای مقاوم اصطکاکی و فشاری نیز در هر نقطه فرق می کنه.

ولی چیزی که شما رو سردر گم کرده اثر حرکت انتقالی است که من این همه دارم به گیلوم فشار میارم آخر هم شما اصلا اون رو در نظر نمی گیرین

عزیز. اینقدر خودتو ناراحت نکن. درنظر گرفتمش.

در سمت راست مقاومت هوا بیشتر ه ولی نه بخاطر اون دلیل هایی که شما آوردین
حالا شاید نظرت عوض شده باشه.

من همش دارم می گم ولی نمی دونم که چرا کسی باور نمی کنه

شاید هم فکر می کنن که ...
:blink:

در طرف راست نیروی مقاوم بیشتر ه بدلیل اینکه المان های سطح جسم در خلاف جهت نیروی هوا که از جلو فشار میاره حرکت می کنن

ولی المان های سطح در طرف چپ نیروی کمتری رو احساس می کنن چون در جهت نیروی مقاوم هوا حرکت نسبی دارن

فکر می کنم منظورتون سرعت هوا بود نه نیرو. :D
بله این در مدل شما درسته. ولی در مدل من که اصلا هوا ثابته.

چگالی هوا در همه ی اطراف توپ برابره

ولی اگر نیرویی در جلوی توپ احساس می شه به خاطر حرکت رو به جلوی توپ در شاره است همین

و گرنه دنسیته ی هوا تغییری نمی کنه

نه عزیز این تیکه رو اشتباه گفتی. فشار استاتیک یکنواخت نیست. پس دانسیته هم یکنواخت نیست.
البته حرکت نسبی بین هوا و توپ باعث توزیع غیر یکنواخت فشار میشه.
بطور مثال شما فرض کن یک قابلمه گود رو در جریان هوا قرار بدی بطوریکه جریان هوا بسمت داخل قابلمه باشه. اینجا نیروی وارد بر قابلمه چگونه وارد میشه؟ نیروی مقاوم اصطکاکی که چندان بزرگ نیست. جریان هوا در داخل قابلمه، نسبت به این جریان در خارج از آن هم که آنچنان بزرگ و همسو نیست که بگیم این نیرو بخاطر اختلاف سرعت عمودی بین کف قابلمه و هوای مجاور کف قابلمه بوجود میاد. قسمت عمده این نیرو بخاطر اختلاف فشار استاتیکی در دو طرف کف قابلمه (قسمت رو به جریان و قسمت پشت به جریان) بوجود میاد. بدیهیست که در این حالت چگالی هوای پشت و روی قابلمه متفاوت است.

این شکل دو هم که ایراد داره این نیروی های p1 و p2 دیگه چی هستن

اگر منظورت فشاره هوا یا همون شاره است که باید بگم , این زمانی درسته که جسم حر کت نکنه ولی اگر جسم حر کت کنه فشار یا همون نیروی مقاوم هوا یا همون اصطکاک در جهت عکس حرکت جسم به جسم وارد می شه

که این توی شکل های شما دیده نمی شه ...

همانطورکه گفته شد نیروهای P1 , P2 نیروهای عمود بر سطح المان واقع بر سطح توپ هستند، البته باستثنای نیروی فشار استاتیکی که اصلا در شکل نمایش داده نشده. چون در اون مرحله این فشار متقارن درنظر گرفته شده بود که اثر یکدیگر رو در جهت افقی خنثی می کردند (و اگر توپ نمی چرخید این تقارن درست بود). در مرحله آخر اثر عدم تقارن این فشار در نظر گرفته شد.(کلا دو نمونه از این نیروها در دو طرف توپ نمایش داده شده. وگرنه بر هر المانی که روی سطح توپ در نظر بگیرید این نیروها وارد می شود)

همونطورکه قبلا گفتم نیروی مقاوم از دو قسمت تشکیل میشه. نیروی مقاوم اصطکاکی و فشاری.

Reza_A

Registered User
لایک‌ها
5
اینم ببینید بد نیست

نمی دونم اسم بازیش چیه

ولی یک وزنه سنگی سنگینه که بوسیله دستش کمی تاب داده میشه تا یک مسیر قوس مانندی رو بره

فک نکنم اینجا هوا تاثیر گذار باشه !

اسمشو زیرش نوشته.

CURLING

rax

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,351
اسمشو زیرش نوشته.

CURLING

و مهمترین نکته اینکه توپ این ورزش داخلش چسبیده به جداره یه مقداری سرب قرار داره بقول خودمون لنگی میندازه و کاتش اصلا ربطی به هوا و زمین و دست طرف و غیره و ذالک نداره..:D

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
...

نه عزیز این تیکه رو اشتباه گفتی. فشار استاتیک یکنواخت نیست. پس دانسیته هم یکنواخت نیست.
البته حرکت نسبی بین هوا و توپ باعث توزیع غیر یکنواخت فشار میشه.
بطور مثال شما فرض کن یک قابلمه گود رو در جریان هوا قرار بدی بطوریکه جریان هوا بسمت داخل قابلمه باشه. اینجا نیروی وارد بر قابلمه چگونه وارد میشه؟ نیروی مقاوم اصطکاکی که چندان بزرگ نیست. جریان هوا در داخل قابلمه، نسبت به این جریان در خارج از آن هم که آنچنان بزرگ و همسو نیست که بگیم این نیرو بخاطر اختلاف سرعت عمودی بین کف قابلمه و هوای مجاور کف قابلمه بوجود میاد. قسمت عمده این نیرو بخاطر اختلاف فشار استاتیکی در دو طرف کف قابلمه (قسمت رو به جریان و قسمت پشت به جریان) بوجود میاد. بدیهیست که در این حالت چگالی هوای پشت و روی قابلمه متفاوت است.

....

نه خیر رضا جان مثل اینکه بین علما اختلاف افتاده , اونم از نوع عمیقش :lol:

بگذریم , فقط یه نکته ی کوچولو رو بگم و بعد ...

دانسیته هیچ ربطی به فشار نداره , البته به فشار هیدرواستاتیکی که شما بهش می گین استاتیکی ربط داره
ولی سرعت شاره بر روی فشار هیچ ربطی نداره

فشار ناشی از حرکت مولکول ها است و دنسیته نسبت جرم به حجم

اما در مورد قابلمه ...

جون من بگو این مثال رو از کجا آوردی :lol:

اگر شما مکانیک آماری یا نظریه ی جنبشی گازها رو خونده باشی

می بینی که این فشار در اثر برخورد مولکول های هوا به کف قابلمه ایجاد می شه , هر مولکول تکانه ای برابر mv به کف قابلمه وارد می کنه , که مجموع اونها می شه یه فشار قابل توجه

ولی در پشت قابلمه مولکول ها در جهت دیگه حرکت می کنن و تکانه ای به پشت قابلمه وارد نمی کنن ( البته این درحالی است که شاره در جلو و پشت قابلمه یکی باشه و یا جریان در بیرون قابلمه هم وجود داشته باشه ولی اگرشاره ها با هم یکی نباشن اون موقع یه فشار هیدرواستاتیکی داریم )

................
اما تفاوت مدلها:
شما توپی رو درنظر گرفتی که حرکت انتقالی ندارد و در حال چرخش است. اما هوا از رو برو بسمت توپ در جریان است.
من توپی رو در نظر گرفتم که در حالیکه بسمت جلو حرکت می کند می چرخد. هوا در فاصله باندازه کافی دور از توپ ساکن است.

ولی من فکر می کنم که دومی رو در نظر گرفتم با این حال ....

.............

رضا جان بحث رو ببندیم
به نظر شما دلیل این حر کت چیه ؟ ( کلی بگو )
منم نظرم رو می گم

.............
ولی جون من اون p ها خیلی بی ربط بودن :lol: , مخصوصا برابر بودنشون با توجه به اینکه می گی ناشی از فشار دینامیکی هست , آخه مگه می شه فشار عمودی در همه جای توپ مخصوصا در جلوی توپ با پشت توپ , برابر باشه

...............

حالا می گه , خوبه خودش گفته بحث رو ببندیم :D

Reza_A

Registered User
لایک‌ها
5
دانسیته هیچ ربطی به فشار نداره , البته به فشار هیدرواستاتیکی که شما بهش می گین استاتیکی ربط داره
ولی سرعت شاره بر روی فشار هیچ ربطی نداره

فشار ناشی از حرکت مولکول ها است و دنسیته نسبت جرم به حجم

چاکرتیم. ولی فشار استاتیک در مباحث مکانیک سیالات به همین نام، نامیده میشه. این کلمه و تعریفش رو میشه در فرهنگ جامع واژه های علمی و فنی یافت.
فشار دینامیک و استاتیک بهم دیگه قابل تبدیلند. شما دایره ای رو درنظر بگیر که در برابر جریان باد کاملا ثابته. در این وضعیت همه چیز نسبت به خطی که از مرکز دایره می گذره و در راستای جریانه تقارن داره. حالا نقطه ای از محیط دایره رو درنظر بگیر که این خط تقارن رو قطع می کنه. سیال مجاور این نقطه دارای بیشترین فشار استاتیک و فشار دینامیک صفر است. چرا که بعلت تقارن تمی تونه سرعتی داشته باشه. در حقیقت تمام فشار دینامیک این سیال تبدیل به فشار استاتیک شده. حالا وقتی از این تقطه دور بشیم فشار استاتیک کمتر میشه.

SOKOON.GIF

اما در مورد قابلمه ...

جون من بگو این مثال رو از کجا آوردی :lol:

اگر شما مکانیک آماری یا نظریه ی جنبشی گازها رو خونده باشی

می بینی که این فشار در اثر برخورد مولکول های هوا به کف قابلمه ایجاد می شه , هر مولکول تکانه ای برابر mv به کف قابلمه وارد می کنه , که مجموع اونها می شه یه فشار قابل توجه

ولی در پشت قابلمه مولکول ها در جهت دیگه حرکت می کنن و تکانه ای به پشت قابلمه وارد نمی کنن ( البته این درحالی است که شاره در جلو و پشت قابلمه یکی باشه و یا جریان در بیرون قابلمه هم وجود داشته باشه ولی اگرشاره ها با هم یکی نباشن اون موقع یه فشار هیدرواستاتیکی داریم )

................

البته اگر از دید میکروسکوپی به مساله نگاه کنی، بله. این تغییر تکانه علت فشار است. اما اصولا اگه به فشار استاتیکی موجود در یک مخزن گاز هم از دید میکروسکوپی نگاه کنید، علت فشار، برخورد همین ملکولهاست. با این وجود کسی نمیگه که سیال داخل مخزن درجریانه و باز کسی نمیگه که گاز با سطح مخزن اختلاف سرعت داره. در حقیقت میشه گفت بر اثر فشار استاتیک ثابت، بر آیند ممنتوم ملکولهای گاز موجود در مخزن تغییر نمی کنه. بنابراین، این مساله که فشار حاصله، براثر برخورد ملکولهای هوا با کف قابلمه بوجود میاد، دلیل بر آن نیست که ماهیت این فشار، استاتیکی نیست. و البته که اندازه این فشار قابل توجه هست.
اما برای اینکه متوجه بشید اختلاف سرعت عمودی بین جریان آب و کف قابلمه نسبتا کمه، کافیه جریان فرضی سیال رو با درنظر گرفتن چند نکته رسم کنید. اول آنکه دبی ورودی و خروجی سیال به محفظه داخل قابلمه باید برابر باشه، دوم اینکه جریان آب از محیط خارج، به سرعت به سمت دهانه قابلمه در حال حرکته و سیال به سختی میتونه از داخل قابلمه خارج بشه. بنابراین سرعت ورود سیال به داخل قابلمه هم باید کم باشه و آب تا حدی در داخل قابلمه حبس میشه (که البته این قضیه منافی جنبش ملکولهای آب نیست). پس بخش عمده فشار، دینامیک نیست، بلکه استاتیکه.
باز اگه این کارو عملا با یه قابلمه یا سطل ماست انجام بدید و با انگشتانتان سعی کنید جهت جریان در مجاورت دهانه سطل رو تشخیص بدید متوجه منظورم میشید.

ولی من فکر می کنم که دومی رو در نظر گرفتم با این حال ....

در حالت دوم سرعت جریان هوا صفره و دلیلی نداره این سرعت با سرعت ناشی از گردش توپ جمع بشه یا از اون کم بشه

.............
ولی جون من اون p ها خیلی بی ربط بودن :lol: , مخصوصا برابر بودنشون با توجه به اینکه می گی ناشی از فشار دینامیکی هست , آخه مگه می شه فشار عمودی در همه جای توپ مخصوصا در جلوی توپ با پشت توپ , برابر باشه

...............

حالا می گه , خوبه خودش گفته بحث رو ببندیم :D

برای اینکه وقتی بحثو بستم دوباره باز نشه، این تیکه رو آوردم بالاتر. :D

نیروی P تقارن محوری نداره، بلکه تقارن صفحه ای داره. صفه تقارن صفحه ای است عمود بر زمین که از مرکز توپ میگذره و موازی با جهت جریانه. منظور از تقارن این نیست که به تمام محیط توپ نیروهای مساوی وارد میشه. بلکه منظور اینه که اگر به نقطه ای از سمت راست توپ نیرویی عمودی با مقداری مشخص وارد میشه، به نقطه متناظر (با توجه به صفحه تقارن) با این نقطه در سمت چپ نیز نیرویی به همین اندازه وارد میشه. بنابراین مولفه های افقی این نیروها یکدیگر رو خنثی می کنه و در نهایت این نیرو نمی تونه اثری بر حرکت جانبی توپ (کات برداشتن) داشته باشه.

البته همونطورکه هم خودم و هم خودت اشاره کردی در این نیرو فشار استاتیکی درنظر گرفته نشده.

.............

رضا جان بحث رو ببندیم
به نظر شما دلیل این حر کت چیه ؟ ( کلی بگو )
منم نظرم رو می گم

البته مطالب اون لینکی که جناب rax گذاشته هم جالبه.
سرعت مماسی بیشتر سطح توپ در سمت راست، باعث تغییر مومنتوم بیشتر ملکولهای هوا در این سمت میشه (بخاطر اصطکاک). این مساله باعث افزایش فشار استاتیک در این منطقه میشه. افزایش فشار استاتیکی در سمت راست توپ، باعث راندن آن بسمت چپ می شود. (البته در اینجا الزاما افزایش فشار استاتیکی بخاطر کاهش فشار دینامیکی نیست. بلکه بخاطر انرژیی است که گردش توپ به هوا تزریق می کند.)
حالا ممکنه این سوال پیش بیاد که تغییر ممنتوم چه ربطی داره به افزایش فشار استاتیکی؟
1655.gif

در این مورد باید بگم توپ باعث ایجاد سرعت در لایه هوای مجاور خودش میشه. این لایه نیز لایه های خارجی تر رو به حرکت در میاره. اما برای این منظور باید به این لایه ها نیرو وارد کنه که این مساله باعث فشرده شدن هوا و افزایش فشار استاتیک میشه.

پیشاپیش سال نو رو به شما و به سایر دوستانی که در این بخش فعالند تبریک می گم. :lol:

بالا