البته لینک توضیحات قسمت اول صحبات اینه:
http://www.soccerballworld.com/Physics.htm
صفحه 4 تاپیک خودمم هست..
صفحه 4 تاپیک خودمم هست..
خود توپ دیگه
شما اون تجزیه ی نیرو رو تو شکل بالا که من گذاشتم قبول دارین دیگه ؟![]()
البته اینکه باید حرکت انتقالی و چرخشی رو باهم درنظر گرفت نکته مهمی بود. اما بنظرم این توزیع نیرو درست نیست.
اینم نظر من:
اگر حرکت توپ رو ترکیبی از حرکات انتقالی و چرخشی در نظر بگیریم، یه نیروی فشاری ناشی از برخورد ملکولهای هوا با سطح توپ، بر سطح توپ وارد میشه که بخاطر تقارن مساله متقارن خواهد بود و توپ رو به هیچ طرفی هدایت نمی کنه.
به این خاطر این میگم تقارن که چرخش توپ روی این نیرو هیچ اثری نداره. چرا که آن قسمت از حرکت المانهای سطح توپ که ناشی از چرخش توپ است، در جهت مماس بر سطح توپ می باشد و این حرکت اثری بر سرعت برخورد ملکولهای هوا با سطح توپ ندارد.
یه نیروی اصطکاک هم به سطح توپ وارد میشه که رابطه مستقیم داره با اختلاف سرعت مماسی بین توپ و هوا. از اونجاکه سرعت حرکت المان در سمت راست توپ با مولفه مماسی سرعت انتقالی جمع میشه، در حالیکه در سمت چپ ایندو از هم کم میشن، در سمت راست اختلاف سرعت مماسی بیشتری بین سطح توپ و هوا وجود داره. بنابراین نیروی اصطکاک در سمت راست بیشتر است (شکل 1) و جهت این نیرو نیز در جهت خلاف چرخش است(البته چنین شرایطی در قسمت عقب توپ هم وجود داره. ولی چون چگالی هوا در قسمت جلو بیشتره، نیروهای وارد بر قسمت جلوی توپ بزرگتر و تاثیرگذارتر خواهند بود).
بر این اساس در نگاه اول نیروهای وارد بر توپ مطابق شکل 2 خواهند بود.
بر این اساس اگر P1=P2 ، توپ باید بسمت راست حرکت کند.
![]()
اما چیزیکه میتونه باعث بشه توپ بسمت چپ حرکت کنه نحوه توزیع فشار استاتیکیه. از اونجاکه تغییر سرعت ملکولهای هوا بر اثر اصطکاک در سمت راست بیشتر می باشد (چون نیروی اصطکاک بیشتره)، فشار در این نقطه بالاتر خواهد رفت. یعنی نیروی فشار استاتیکی در سمت راست بیشتر از سمت چپ میشه و اگر نیروی ناشی از این اختلاف فشار، بر نیروی اصطکاک (که تمایل داره توپو بسمت راست ببره) غلبه کنه، توپ بسمت چپ حرکت می کنه.
...یه نیروی فشاری ناشی از برخورد ملکولهای هوا با سطح توپ، بر سطح توپ وارد میشه که بخاطر تقارن مساله متقارن خواهد بود و توپ رو به هیچ طرفی هدایت نمی کنه. ..
...به این خاطر این میگم تقارن که چرخش توپ روی این نیرو هیچ اثری نداره. چرا که آن قسمت از حرکت المانهای سطح توپ که ناشی از چرخش توپ است، در جهت مماس بر سطح توپ می باشد و این حرکت اثری بر سرعت برخورد ملکولهای هوا با سطح توپ ندارد...
...از اونجاکه سرعت حرکت المان در سمت راست توپ با مولفه مماسی سرعت انتقالی جمع میشه، در حالیکه در سمت چپ ایندو از هم کم میشن، در سمت راست اختلاف سرعت مماسی بیشتری بین سطح توپ و هوا وجود داره. بنابراین نیروی اصطکاک در سمت راست بیشتر است ...
...البته چنین شرایطی در قسمت عقب توپ هم وجود داره. ولی چون چگالی هوا در قسمت جلو بیشتره، نیروهای وارد بر قسمت جلوی توپ بزرگتر و تاثیرگذارتر خواهند بود...
...بر این اساس در نگاه اول نیروهای وارد بر توپ مطابق شکل 2 خواهند بود.
بر این اساس اگر P1=P2 ، توپ باید بسمت راست حرکت کند...
...اما چیزیکه میتونه باعث بشه توپ بسمت چپ حرکت کنه نحوه توزیع فشار استاتیکیه...
...از اونجاکه تغییر سرعت ملکولهای هوا بر اثر اصطکاک در سمت راست بیشتر می باشد (چون نیروی اصطکاک بیشتره)، فشار در این نقطه بالاتر خواهد رفت. یعنی نیروی فشار استاتیکی در سمت راست بیشتر از سمت چپ میشه و اگر نیروی ناشی از این اختلاف فشار، بر نیروی اصطکاک (که تمایل داره توپو بسمت راست ببره) غلبه کنه، توپ بسمت چپ حرکت می کنه....
...و اگر نیروی ناشی از این اختلاف فشار، بر نیروی اصطکاک (که تمایل داره توپو بسمت راست ببره) غلبه کنه، توپ بسمت چپ حرکت می کنه...
2 مدل کات داریم..:
1.کات پینگ پنگی یا چرخشی که توضیحشو دوستان دادن..ولی ربطی به فوتبال نداره انچنان..مگه هنگام زده ضربه ولی بخاطر اینکه جهت تغییر نیرو عمود میشه بر راستای نیروی وزنش...
2.کات اصلی که مهارت بازیکن رو میطلبه..با 2 ضربه غیر همزمان بوجود میاد..همیتونه با عامل چرخش هم هم زمان بشه..
این دو عامل توضیح میده که چرا مثلا یکی میاد با داخل پای راست کات بده بسمت چپ ولی بعد از چند ثانیه توپ میره به سمت راست..( اول منحرف میشه به چپ و بعد به راست)
توضیحش..کات داخل رو با چرخش سعی کرده بده ولی بخاطر 2 نیروی بودن ضربه توپ نیرو جهش به سمت راست رو داره...چرخش مثه سرعت توپ در اثر اصطکاک کاهش پیدا میکنه و همون ان نیروی منفی بسمت راست که از اول تا اخر تقریبا ثابته غلبه میکنه و توپ منحرف میشه..
توضیحات تکمیلی:
http://forum.persiantools.com/t20236.html
البته لینک توضیحات قسمت اول صحبات اینه:
صفحه 4 تاپیک خودمم هست..
دست شما درد نکنه جناب rax عزیز
من حتما می رم می خونمش
تو لینک خارجی مثل اینکه مطالب خوبی وجود داره
ولی نمی دونم که چرا خوندن پست های شما برای من اینقدر سخته :happy:
حاضرم که یه صفحه متن فلسفی بخونم ولی یه پاراگراف از ....:blush:
ولی خوب سختیش به منفعتش می ارزه :happy:
:lol: والا دقیقا دست گذاشتید رو نکته اصلی..من خودمم در واقع اینقدر پستام غلط املایی و انشایی و فلسفی داره بعدا تو خوندنش دچار مشگل میشم..:blush:
این فشار استاتیکی دیگه چیه ؟
ما یه فشار هیدرو استاتیکی داریم که اون رو هم کامل توضیح دادم
همون طور که گفتم من فکر می کنم که شما دارین فشار هوا , نیروی مقاوم هوا , اصطکاک هوا رو چندتا فرض می کنید .
من که آخر نفهمیدم که این همه فشار , نیرو و اصطکاک چیه ! , ما فقط یه نیروی مقاوم هوا داریم ,
البته این فشار و اصطکاک و نیروی مقاوم هوا یکی هستن
....
بابا اگر جسم در شاره ساکن باشه یه نیروی هیدرواستاتیک به تمام سطوحش وارد می شه که در تمامی جهات با هم برابر ه
ولی زمانی که جسم در درون شاره حرکت می کنه , از طرف شاره یک نیروی مقاوم در جهت عکس حرکت جسم به جسم وارد می شه ,
می شه بگین که توی شکل هایی که کشیدین جای این نیرو کجاست من که این نیرو رو نمی بینم
نگین , همچین نیرویی نیست که ...
منظورتون چیه ؟ یعنی چرخش توپ باعث بوجود اومدن نیروی اصطکاک نمی شه
من فکر می کنم که شما نیروی مقاوم هوا رو جدا از اصطکاک مولکول های هوا فرض کردین , نکنه اینطور فرضی کردین ؟
این دیگه , نیوتن رو تو قبر لرزوند
حر کت نسبی :
برای بدست آورن سرعت نسبی دو جسم در حا حرکت
اگر دو جسم در یک جهت حرکت بکنن , سرعت هاشون از هم کم می شه
و اگر در جهت عکس حرکت بکنن با همدیگر جمع می شن
با این فرض تو , در طرف راست باید سرعت کمتری داشته باشیم , پس نیروی مقاوم هوا اونجا کمتره , که این با حرف های تو تفاوت داره
این تازه یکیش بود
جسم صلب هست , یعنی تمام قسمت های اون با یک سرعت حر کت می کنن , پس نیروی مقاوم هوا برای همه ی قسمت های جسم یکسان است
ولی چیزی که شما رو سردر گم کرده اثر حرکت انتقالی است که من این همه دارم به گیلوم فشار میارم آخر هم شما اصلا اون رو در نظر نمی گیرین
حالا شاید نظرت عوض شده باشه.در سمت راست مقاومت هوا بیشتر ه ولی نه بخاطر اون دلیل هایی که شما آوردین
:blink:من همش دارم می گم ولی نمی دونم که چرا کسی باور نمی کنه
شاید هم فکر می کنن که ...
در طرف راست نیروی مقاوم بیشتر ه بدلیل اینکه المان های سطح جسم در خلاف جهت نیروی هوا که از جلو فشار میاره حرکت می کنن
ولی المان های سطح در طرف چپ نیروی کمتری رو احساس می کنن چون در جهت نیروی مقاوم هوا حرکت نسبی دارن
چگالی هوا در همه ی اطراف توپ برابره
ولی اگر نیرویی در جلوی توپ احساس می شه به خاطر حرکت رو به جلوی توپ در شاره است همین
و گرنه دنسیته ی هوا تغییری نمی کنه
این شکل دو هم که ایراد داره این نیروی های p1 و p2 دیگه چی هستن
اگر منظورت فشاره هوا یا همون شاره است که باید بگم , این زمانی درسته که جسم حر کت نکنه ولی اگر جسم حر کت کنه فشار یا همون نیروی مقاوم هوا یا همون اصطکاک در جهت عکس حرکت جسم به جسم وارد می شه
که این توی شکل های شما دیده نمی شه ...
اینم ببینید بد نیست
نمی دونم اسم بازیش چیه
ولی یک وزنه سنگی سنگینه که بوسیله دستش کمی تاب داده میشه تا یک مسیر قوس مانندی رو بره
فک نکنم اینجا هوا تاثیر گذار باشه !
اسمشو زیرش نوشته.
CURLING
...
نه عزیز این تیکه رو اشتباه گفتی. فشار استاتیک یکنواخت نیست. پس دانسیته هم یکنواخت نیست.
البته حرکت نسبی بین هوا و توپ باعث توزیع غیر یکنواخت فشار میشه.
بطور مثال شما فرض کن یک قابلمه گود رو در جریان هوا قرار بدی بطوریکه جریان هوا بسمت داخل قابلمه باشه. اینجا نیروی وارد بر قابلمه چگونه وارد میشه؟ نیروی مقاوم اصطکاکی که چندان بزرگ نیست. جریان هوا در داخل قابلمه، نسبت به این جریان در خارج از آن هم که آنچنان بزرگ و همسو نیست که بگیم این نیرو بخاطر اختلاف سرعت عمودی بین کف قابلمه و هوای مجاور کف قابلمه بوجود میاد. قسمت عمده این نیرو بخاطر اختلاف فشار استاتیکی در دو طرف کف قابلمه (قسمت رو به جریان و قسمت پشت به جریان) بوجود میاد. بدیهیست که در این حالت چگالی هوای پشت و روی قابلمه متفاوت است.
....
اما تفاوت مدلها:
شما توپی رو درنظر گرفتی که حرکت انتقالی ندارد و در حال چرخش است. اما هوا از رو برو بسمت توپ در جریان است.
من توپی رو در نظر گرفتم که در حالیکه بسمت جلو حرکت می کند می چرخد. هوا در فاصله باندازه کافی دور از توپ ساکن است.
دانسیته هیچ ربطی به فشار نداره , البته به فشار هیدرواستاتیکی که شما بهش می گین استاتیکی ربط داره
ولی سرعت شاره بر روی فشار هیچ ربطی نداره
فشار ناشی از حرکت مولکول ها است و دنسیته نسبت جرم به حجم
اما در مورد قابلمه ...
جون من بگو این مثال رو از کجا آوردی :lol:
اگر شما مکانیک آماری یا نظریه ی جنبشی گازها رو خونده باشی
می بینی که این فشار در اثر برخورد مولکول های هوا به کف قابلمه ایجاد می شه , هر مولکول تکانه ای برابر mv به کف قابلمه وارد می کنه , که مجموع اونها می شه یه فشار قابل توجه
ولی در پشت قابلمه مولکول ها در جهت دیگه حرکت می کنن و تکانه ای به پشت قابلمه وارد نمی کنن ( البته این درحالی است که شاره در جلو و پشت قابلمه یکی باشه و یا جریان در بیرون قابلمه هم وجود داشته باشه ولی اگرشاره ها با هم یکی نباشن اون موقع یه فشار هیدرواستاتیکی داریم )
................
ولی من فکر می کنم که دومی رو در نظر گرفتم با این حال ....
.............
رضا جان بحث رو ببندیم
به نظر شما دلیل این حر کت چیه ؟ ( کلی بگو )
منم نظرم رو می گم