خب وقتی از گوگل برتر نیستید(پس حتما موتور جست و جوتون به درد کاربر هم نمیخوره) رو چه حسابی این موتور جست و جو رو راه اندازی کردید؟
ببینید چند تا چیز رو اینجا با هم قاطی کردید:
یکی این که در ابتدای کار از گوگل بهتر نیستیم، دلیل نمیشه که بعداً هم از گوگل بهتر نشیم. توجه کنید که دیتاهای کاربران (جستجوها و کلیکها، و همچنین کمک وبمسترها به یه موتور، و گزارشهایی که کاربرا میدن (سایتهای اسپم، جستجوهایی که به نتیجهی خوب نرسیدن یا خیلی پرت بودن، ...)) خیلی به بالا رفتن کیفیت موتور کمک میکنه. همچنین این رو دقت کنید که ما هم (مثل گوگل) داریم روی بهبود الگوریتمهای رتبهبندیمون کار میکنیم. ولی سرعت پیشرفت ما میتونه خیلی بیشتر از سرعت پیشرفت اونا باشه، چون اونا از ما به قله نزدیکترن و اون بالاها دیگه کار خیلی سخت میشه. (توجه کنید که گفتم «
میتونه» بیشتر باشه! که البته امیدوارم باشه!)
دوم این که ما هنوز خیلی با کلللللل گوگل فاصله داریم. ولی توی فارسی فاصلهمون به مراتب کمتره.
سوم این که دلیل نمیشه وقتی کلاً از گوگل برتر نیستیم، پس کلاً هم به درد کاربر نمیخوریم! بالاخره چهارتا قابلیت ما ارائه میدیم که گوگل نمیده (یا نصفه و نیمه میده) که کاربرا رو میتونه جذب کنه.
البته همونطور که قبلاً گفتم هنوز همهی فیچرهامون رو رو نکردیم. خیلی کارها در دست انجام هست و هنوز به بهرهبرداری نرسیده.
در نهایت هم این که باز تکرار میکنم: زیرساخت فنی و تکنولوژیای که موتور جستجو فراهم میکنه، میتونه بستر انجام خیییییلی کارهای دیگه باشه. که البته جزو برنامههامون این هست که با جاهای مختلف (مخصوصاً دانشگاهها) ارتباط برقرار کنیم تا بشه یه حرکتهایی کرد و سرویسهای خوبی بهشون ارائه بدیم.
اسم اسلامشهر رو که آوردی احساس میکنم بچه اسلامشهری :دی
نه من بچه اسلامشهر نیستم، ولی بچهی اسلامشهر داریم!
خب خودتون هم که فرمودید سر همین یک فاکتور کل الگوریتم مربوط به این موضوع ضربه میخوره و نتیجه خوبی نمیده!! پس وقتی بستر فراهم نیست چرا بودجه هدر بره ؟چرا اصلا با این ایراد بزرگ استارت کار این پروژه بزرگ خورد؟ چرا این بودجه رو صرف کارای بهتری نمیکنن؟
من نگفتم «
نتیجهی خوبی نمیده»! گفتم کار رو خیلی سخت میکنه. ولی بالاخره ما بیکار که نبودیم! با توجه به همین کمبودها کار رو جلو بردیم.
البته باز هم میگم: این قضیه واقعاً اذیت کرده بچههای تیم رتبهبندی رو. چون این موضوع توی paper هایی که در این موارد هست مورد توجه نبوده (چون مسئلهشون نبوده!). برای همین بچهها مجبورن خودشون روش فکر کنن و به یه روشهایی مشکل رو برطرف کنن (یا حتیالامکان کمرنگ کنن).
بعد هم این که این قضیه دیگه سیستم رو زیر و رو نمیکنه! یعنی اگه گرافمون کامل باشه، یهو نتایج دگرگون نمیشه و مثلاً پنجاه درصد بهتر بشه! بالاخره کلی پارامتر دیگه توی سیستم درگیر هست.
ماشالله شما که زورتون رسیده 200 میلیارد رو رزرو کنید ؛ از ما چه توقعی دارید؟
شایدم
ما زورمون نرسیده به ۲۰۰ میلیارد! (که البته ۱۷۰ میلیارد گفتن)
ما زورمون رسیده به ۷ میلیارد، اونم برای ۵ سال! اونم فاز به فاز، و گرفتن یه بخش از پول بعد از تحویل دادن کامل اون فاز! باور کنید چیز عجیبی نیست. میشه سالی ۱.۴ میلیارد. بابا یه شرکت که ۵۰ تا نیرو داشته باشه، هر کدوم ماهی ۲ تومن بگیرن، فقط و فقط هزینهی نیروهاش میشه ماهی ۱۰۰ میلیون، سالی ۱.۲ میلیارد تومن!
در ضمن هزینهی سرورها و پهنای باند رو هم در نظر بگیرید!
اون ۱۷۰ میلیارد رو هم تا حالا که برای خودشون گفتن. ما که اثری ازش ندیدیم!
خب بازم من به جواب سوالم نرسیدم ، پس یعنی فعلا در مورد درامد زایی فکری نشده یا شما اطلاع ندارید؟ ممنون میشم بیاید و قضیه رو روشن کنید! چون روز به روز به جای اینکه هزینه های این موتور جست و جو کمتر بشه،بیشتر هم میشه (افزایش کارمندان و هزینه سرور و پهنای باند و...) درسته؟
بله، هزینه روز به روز بیشتر میشه (البته تصاعدی نیست! مخصوصاً با توجه به معماری توزیعشدهی موتور، هزینههای سرورها (برای افزایش گنجایش صفحات و قدرت پاسخگویی به بازدیدکنندگان همزمان) به صورت خطی بالا میره).
در مورد درآمدزایی، یه بخشیش رو من اطلاع دارم، یه بخشیش رو هم ندارم. در واقع من نباید در این مورد حرف بزنم، این رو باید مدیر پروژه و مسئولین مربوطه بگن. من ممکنه حرفای نادرست هم در این مورد بزنم (به خاطر این که اطلاعاتم در موردش کامل نیست)، برای همین ترجیح میدم تا وقتی خیلی دربارهاش نمیدونم، خیلی هم دربارهاش حرف نزنم.
یوز این مورد رو که میفرمایید رو تشخیص میده؟
نه!
من اینجا در حال مقایسه با یوز نبودم، داشتم اشکال گوگل رو در این مورد میگفتم.
یک جست و جو هم در گوگل و یوز زدم که نتایج اصلا جالب نبود : )
در گوگل:
دانلود فایل لایه باز --- در یوز:
دانلود فایل لایه باز
اگه دقت کنید میبینید که گوگل نتایج مرتبط تری نسبت به یوز نشون داده. من با کلمه ای که سرچ کردم یوز یه سری فایل لایه باز تقویم و ژله و طرح کاشی و.. اینطور چیز رو نشونم داد !
من چون در زمینهی هنر تخصص خاصی ندارم، نمیدونم نتایج کدوم بهتره! ولی احتمالاً اونطور که شما میگید مال گوگل بهتره.
خوب چی بگم! البته دلایل فراوانی وجود داره، که من اینجا مطرح نمیکنم چون دوستان مورد عنایت قرار میدن! نمونهاش توی پستهای قبلی موجوده! اگه خواستید میتونم توی گفتگوی اختصاصی باهاتون در موردش صحبت کنم.
پ.ن. اگه دقت کنید، یوز اون بالا نتایجی براتون اورده که یه ضرب برید سراغ اون چیزی که میخواین. البته شاید خیلی براتون کاربردی نباشه، هنوز خیلی جای کار داره.