ُسلام خدمت دوستان عزیز.
من میخوام یه دوربین SLR-like بگیرم.چند مورد رو از برندهای مطرح بررسی کردم.5 تا انتخاب دارم که هرکدوم یه معایبی داره و یه مزایایی.دوربین هایی که میخوام از بین اونها انتخاب کنم اینها هستند:
1-Canon SX1 IS
2-Canon SX10 IS
3-panasonic FZ28
4-Sony H50
5-Nikon P80
1-از بین اینها دوربین SX1IS یه تفاوت بزرگ داره و اونم استفاده از CMOS به جای CCD هستش که فکر میکنم باعث افزایش سرعت عملکرد میشه،ولی نمیدونم چه تاثیری در کیفیت عکس میتونه داشته باشه؟! این دوربین نسبت به دوربینهای دیگه در لیست بالا جدید تر هم هست و هنوز فکر کنم توی بازار ایران پیدا نمیشه ولی خوب خیلی زود میرسه.
2-تفاوت بعدی در زوم این دوربینهاست که 2مدل کانن زوم 20 و نیکون و پاناسونیک 18 و در نهایت سونی 15 هستند.اینجا برنده کانن خواهد بود.
3-همگی سایز CCD برابر دارند.1/2.3
4-همگی از لرزشگیر لنز استفاده میکنند اما در مورد نیکون نوشته شده که از لرزشگیر Sensor shift استفاده میکنه که نمیدونم کدوم بهتره؟
5-سایز LCD تقریبا در رنج 2.5 در SX10 تا 3 در H50 متفاوته که این هم مورد مهمی نیست .گرچه LCD چرخان در بعضی از مدلها مانند SX10,SX1 و H50 میتونه خیلی قابل توجه باشه.
6-موضوعی که برای من از اهمیت زیادی برخورداره نوع باتری بکار رفته در این دوربینهاست.من اصلا از باتریهای شارژی مخصوص که فقط برای اون دوربین ساخته شده خیلی دل خوشی ندارم.دوستم یه نیکون داشت که بعد از مدتی باتری از بین رفت و مجبور شد کلی وقت دنبال باتری یدک بگرده و آخرش هم چیز مناسبی پیدا نکرد.به نظر من داشتن باتریAAبرای یک دوربین یک مزیت بسیار بزرگ به حساب میاد.
ازبین دوربینهای بالا فقط دو مدل کانن SX10و SX1 این قابلیت رو دارند.
7-کیفیت فیلم برداری در مدل SX1 در حالت HD هستش و در مرتبه بعدی FZ28 پاناسونیک قرار داره.بقیه VGA هستند.
8-کمترین میزان سرعت شاتر که خیلی هم به درد میخوره در مدل FZ28 به 60 ثانیه میرسه!!! و در مدل H50 به 30 ثانیه که درمقایسه با کانن که 15 ثانیه هست خیلی تفاوت داره و مزیت بزرگی به حساب میاد(البته من مطمئن نیستم چون خودم تا حالا بیشتر از 15 ثانیه در اختیار نداشتم ولی حدس میزنم که با 30 و 60 میشه عکسهای جالبتری خلق کرد.)
9-سونی H50 کنترل از راه دور داره که در نوع خودش یه مزیت به حساب میاد.مخصوصا برای زمانی که میخواین عکسهایی بگیرین که سوژه متوجه نشه مثلا از پرنده ها یا .....
10-وزن دو مدل کانن در حدود 150-200 گرم از مدلهای دیگه بیشتره!!!(چرا آخه؟)
11-از لحاظ کیفیت عکاسها و میزان نویز و این موارد من خبری ندارم و اگر دوستان حرفه ای و آَشنا با این موارد میدونند کمک کنند(البته مدل SX1IS که هنوز نیومده نمیشه نظر خاصی داد با توجه به اینکه از CMOS هم استفاده میکنه!!)
در نهایت نظر شما چیه؟کدوم دوربین برندست؟با توجه به مواردی که گفتم.
این هم لینک این دوربینها:
نیکون 1-http://www.imaging-resource.com/PRODS/CPP80/CPP80A.HTM
2-http://www.imaging-resource.com/PRODS/FZ28/FZ28A.HTMپاناسونیک
سونی 3-http://www.imaging-resource.com/PRODS/H50/H50A.HTM
4-http://www.imaging-resource.com/PRODS/SX10IS/SX10ISA.HTMکانن SX10IS
کانن SX1IS
5-http://www.canon.co.uk/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_SX1_IS/index.asp?specs=1
1- سنسورهای CMOS بخاطر ساختارشون کلا نویز کمتری تولید میکنند و در مقابل نور کمتر داغ میشوند. شاید منظورتون از سرعت بیشتر اینه که بخاطر نویز کمتر سنسورهای CMOS در اونها میشه از ایزوهای بالاتر (با نویز کمتر) استفاده کرد و در نتیجه از سرعت شاتر بالاتر. اما این بحث تفاوت نویز در سنسورهای CCD و CMOS خیلی زیاد نیست که تنها ملاک انتخاب دوربین قرار گیرد، شاید تفاوت عمده و قابل توجه سنسورهای CMOS و CCD در عکاسی از اسمان شب باشد که با توجه به اینکه در عکاسی از آسمان شب ازنوردهیهای طولانی چندین دقیقه حتی تا چند ساعت استفاده میشود، سنسورهای CCD به علت اینکه در نوردهیهای طولانی داغ میشوند در مقایسه با سنسورهای CMOS نویز بیشتری دارند و زیاد مناسب عکاسی اسمان شب نیستند. بهرحال باید نمونه عکسهای Canon SX1 IS در ایزوهای مختلف و مقایسه اونها با دوربینهای دیگر رو دید تا بشه نظر داد. اما Canon SX1 IS فکر میکنم وقتی به بازار بیاد قیمت بالای 600 هزارتومن داشته باشه که با این قیمت خرید SLR-LIKE به صرفه نیست.
2- زوم دوربینها رو بدین شکل مقایسه نکنید، ممکن است یک دوربین واید بیشتری داشته باشد (مثلا 18) و زوم 10 که در اینصورت تله آن میشود 180 ولی دوربین دیگری واید 28 داشته باشد با همان زوم 10 که تله آن میشود 280، بنابرین میزان واید و تله دوربینها رو مقایسه کنید و ببینید که بیشتر به واید نیاز دارید یا تله.
3- بله سایز سنسورشان یکی است.
4- نمیشه گفت که کدام نوع لرزشگیر بهتر است.
5- همانطور که خودتون گفتید، اندازه LCD خیلی مهم نیست.
6- باتریهای لیتیومی مشکلی ندارند، فکر نمیکنم نوع باتری ملاک خوبی برای انتخاب دوربین باشه.
7- در مورد کیفیت فیلمبرداری اطلاعی ندارم.
8- خوب بله، سرعت پایین شاتر میتونه استفاده هایی داشته باشه که البته به نوع عکاسی شما برمیگرده، ولی باز اون رو تنها معیار انتخاب قرار ندید.
9- استفاده از کنترل از راه دور رو برای عکاسی از سوژه هایی که میخواهید متوجه نشوند رو نفهمیدم. بیشتر استفاده ریموت در عکاسی با سرعتهای پایین و البته عکسهایی که میخواهید خودتون توی عکس باشید است.
10- از بین این مدلهایی که گفتید، وزن FZ28 و P80 از بقیه کمتره.
11- در مورد کیفیت دوربینها: برای SX 10
این ریویو رو پیدا کردم. همچنین
نظرات استفاده کنندگان رو میتونید اینجا بخونید.
FZ28 دوربین خوبی است که البته یکی از دوستان
همینجا به تازگی خریده به قیمت 465 هزارتومن که بنظرم گرونه چون هنوز افت قیمتش رو نکرده.
یک مقایسه ای بین SX 10 و H50 رو اینجا میتونید بخونید.
نمونه عکسهای H50 در مقایسه با
نمونه عکسهای SX 10 . در مورد سونی میشه گفت که کلا در دوربنیهای سونی سچوریشن عکسها بالاست اما کنون رنگهای طبیعی تری ارائه میکنه، اما افزایش سچوریشن عکسها اگرچه ممکنه که در نگاه اول زیباتر بنظر بیاد، اما باعث از دست رفتن جزئیات بخصوص در نواحی پررنگ میشه، این دو عکس (
+ و
+)نشاندهنده این موضوع است (به سری نخهای رنگی در سمت راست عکسها دقت کنید) . البته با ادیت در فتوشاپ به راحتی میتوان عکسهای کنون را به همان سچوریشن و یا شفافیت عکسهای سونی رساند، با این تفاوت که خروجی کنن دارای جزئیات بیشتری نسبت به خروجی سونی است. این هم مقایسه عکس دو دوربین در ایزوی 400 (
سونی و
کنون) و 800 (
سونی و
کنون) بنظر میاد، کیفیت عکس کنون در این دو نمونه بهتر باشد.
در مورد P80 هم
اینجا یک توضیحی دادم.
اما نکات دیگر:
1- چون شما مدل Canon SX1 IS رو ذکر کردید، بنظرم اومد برای خرید عجله ندارید. اگر اینطور است، اگر صبر کنید هم دوربینهای Canon SX10 IS و هم FZ28 افت قیمتشون رو خواهند کرد و هم اینکه ریویوهای بیشتری برای اونها و همچنین Canon SX1 IS ارائه خواهد شد. اگر خواستید صبر کنید، توی این مدت به دنبال مقایسه ها و ریویوها باشید.
2- یکی از نکاتی که شما بهش اشاره نکردید، فرمت RAW هست که از بین این مدلها فقط FZ28 ساپورت میکنه. همچنین قدرت فلاش است که مدلهای FZ28 و H50 به نسبت دو مدل کنون، فلاششون قدرت بیشتری داره.