• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

کرم حکاکی شیشه و آینه برای اولین بار در ایران

Pars207

Registered User
لایک‌ها
1,221
دوست عزیز یه آموزش step by step بزار
من تاپیکو خوندم نفهمیدم این عکسها چطور رو شبرنگ پیاده شده؟

teeyam

Registered User
لایک‌ها
33
دوست عزیز یه آموزش step by step بزار
من تاپیکو خوندم نفهمیدم این عکسها چطور رو شبرنگ پیاده شده؟

سلام
اگرچه آموزش مرحله به مرحله رو تو پستای قبل توضیح دادم اما پست بالا را برای
آموزش شما ویرایش کردم

lord.2014

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
35
اینم یه کار حکاکی عکس که بوسیله کرم حکاکی رو سرامیک انجام شده

مرحله اول:..................
ابتدا تصویر مورد نظر را با یکی از نرم افزارهای موجود مثل paint ویندوز ویرایش می کنید و بعد از مرحله Flip ( معکوس کردن) و نگاتیو کردن او نو روی کاغذ پشت شبرنگ با پرینتر لیزری یا فتو کپی پرینت می کنید. شبرنگ برها معمولاً کاغذ پشت شبرنگ رو دور می ریزن می تونید از اونا بخواید تا براتون نگه دارن. توجه کنید پشت کاغذ حتماً شکل اون چیزی باشه که تو عکس زیر می بینید .

مرحله دوم:
بعد کاغذ رو همونجوری که تو عکس می بینید می خوابونید روی آینه یا سرامیک و بعد آروم آروم داغش می کنید . می تونید عکس رو با یه تکه چسب روی کار نگه دارید تا تکون نخوره. اینکه شیشه یا سرامیکو آروم آروم گرم کنید خیلی مهمه چون تنش حرارتی که در اثر گرم و سرد شدن سریع اتفاق می افته با عث ترک برداشتن و شکسته شدن کارتون میشه. مواظب باشید که شعله مستقیم به شیشه یا سرامیک نرسه. شما می تونید او نو روی بخاری یا هیتر برقی قرار بدید یا آروم آروم با اتو گرمش کنید . بعد که خوب داغ شد با پشت قاشق یا هر چیز دیگه ای که کاغذو پاره نکنه یکی دو دقیقه خوب بمالونیدش تا تونر از روی کاغذ به شیشه یا سرامیک یا سفال منتقل بشه. بعد که جسم شما سرد شد آروم آروم کاغذ شبرنگ رو جدا کنید ( مثل عکس زیر)

مرحله سوم:
در این مرحله اون جاههایی رو که نمی خواید با کرم حکاکی تماس داشته باشن با ماژیک یا نوارچسب پوشش بدید . اگه جایی از عکستون هم خوب از کاغذ منتقل نشده اونم می تونید با ماژیک ترمیم کنید . بعد کرم حکاکی رو روی عکس بکشید ، دو سه دقیقه صبر کنید و فوراً با آب داغ بشوئید. دقت کنید اگه کرم خیلی قوی باشه شما نمی تونید باهاش این کار رو انجام بدید چون تونر رو می خوره و از بین می بره. برای پاک کردن اثر تونر می تونید از استون استفاده کنید.

قبل از پولیش

بعد از پولیش

..............

shareads

Registered User
لایک‌ها
494
ببخشید، یه سوال در مورد کار حکاکی عکس:
اگه کرم رو مستقیما روی سرامیک بریزیم، سرامیک رو مشکی می کنه؟ سرامیک مشکی وجود داره که در برابر این کرم، سفید بشه!؟
میشه بگید نقش تونر چیه؟ و کرم حکاکی چه تاثیری روی تونر میذاره؟ مثلا در مثال بالا، نگاتیو عکس کودک که توسط پشت کاغذ شبرنگ و بوسیله حرارت به سرامیک منتقل شده (قبل از استفاده از کرم حکاکی)، بعضی از جاهاش سفیده و بعضی جاهاش مشکی. محل های سفید باید با ماژیک یا چسب نواری پوشانده بشن یا محل های مشکی یا هیچکدوم!؟
i به ظر خودم تونر باید مثل یه لایه محافظتی (همانند همون چسب یا ماژیک) عمل کنه و مانع از خورده شدن سرامیک بشه. یعنی محل های سفید (در نگاتیو) که در واقع فاقد تونر هستند، خورده میشه و مشکی میشه و محل های مشکی (در نگاتیو) چون لایه محافظتی دارن، خورده نمیشن و سفید و بدون تغییر باقی می مونه. درسته؟
ماندگاریشون چطوره؟ دائمیه؟

Last edited by a moderator:

teeyam

Registered User
لایک‌ها
33
اگه کرم رو مستقیما روی سرامیک بریزیم، سرامیک رو مشکی می کنه؟ سرامیک مشکی وجود داره که در برابر این کرم، سفید بشه!؟
میشه بگید نقش تونر چیه؟ و کرم حکاکی چه تاثیری روی تونر میذاره؟ مثلا در مثال بالا، نگاتیو عکس کودک که توسط پشت کاغذ شبرنگ و بوسیله حرارت به سرامیک منتقل شده (قبل از استفاده از کرم حکاکی)، بعضی از جاهاش سفیده و بعضی جاهاش مشکی. محل های سفید باید با ماژیک یا چسب نواری پوشانده بشن یا محل های مشکی یا هیچکدوم!؟
i به ظر خودم تونر باید مثل یه لایه محافظتی (همانند همون چسب یا ماژیک) عمل کنه و مانع از خورده شدن سرامیک بشه. یعنی محل های سفید (در نگاتیو) که در واقع فاقد تونر هستند، خورده میشه و مشکی میشه و محل های مشکی (در نگاتیو) چون لایه محافظتی دارن، خورده نمیشن و سفید و بدون تغییر باقی می مونه. درسته؟
ماندگاریشون چطوره؟ دائمیه؟

1- اگه کرم رو مستقیما روی سرامیک بریزیم، سرامیک رو مشکی می کنه؟ سرامیک مشکی وجود داره که در برابر این کرم، سفید بشه!؟

بعضی سرامیکها یه چنین ویژگی دارن نه همشون. مثلاً سرامیکی که من روش نقش انداختم بدون اینکه پولیش بشه نقشو کامل نشون می ده . بطوری که در شکل زیر می بینید این ظرف رنگش سفید نیست ولی در اثر تماس با کرم سفید شده

2- میشه بگید نقش تونر چیه؟ و کرم حکاکی چه تاثیری روی تونر میذاره؟ مثلا در مثال بالا، نگاتیو عکس کودک که توسط پشت کاغذ شبرنگ و بوسیله حرارت به سرامیک منتقل شده (قبل از استفاده از کرم حکاکی)، بعضی از جاهاش سفیده و بعضی جاهاش مشکی. محل های سفید باید با ماژیک یا چسب نواری پوشانده بشن یا محل های مشکی یا هیچکدوم!؟

تونر که تو نگاتیو به رنگ سیاه نشون داده شده نقشش محافظت در برابر کرم حکاکیه. اون جاهایی که سفیدن خورده میشن و اون جاههایی که سیاه رنگند در برابر کرم محافظت میشن. اگه قسمتی از تونر روی کاغذ باقی موند و منتقل نشد اون قسمت روی سرامیک باید با ماژیک محافظت بشه.

به نظر خودم تونر باید مثل یه لایه محافظتی (همانند همون چسب یا ماژیک) عمل کنه و مانع از خورده شدن سرامیک بشه. یعنی محل های سفید (در نگاتیو) که در واقع فاقد تونر هستند، خورده میشه و مشکی میشه و محل های مشکی (در نگاتیو) چون لایه محافظتی دارن، خورده نمیشن و سفید و بدون تغییر باقی می مونه. درسته؟

کاملاً درسته

3- ماندگاریشون چطوره؟ دائمیه؟

در هرصورت موندگاریش دائمیه . چه پولیش بشه و چه نشه . اگه سرامیکش از نوعی باشه که باید پولیشش کنید ، هروقت رنگش رفت یا کم رنگ شد کافیه در ظرف چند سانیه دوباره پولیشش کنید اگرم از نوع سرامیکی باشه که نیاز به پولیش نداشته باشه که دیگه هیچ وقت با هیچ مایع یا ماده شیمیایی از بین نمیره

raeisi

Registered User
لایک‌ها
26
سلام دوست عزیز
چطوری سطح روی آیینه بعد از استفاده از کرم به رنگ مشکی درومده؟ با چه نوع رنگی؟
زمان و نحوه صحیح پولیشکاری چه موقعست؟

teeyam

Registered User
لایک‌ها
33
سلام دوست عزیز
چطوری سطح روی آیینه بعد از استفاده از کرم به رنگ مشکی درومده؟ با چه نوع رنگی؟
زمان و نحوه صحیح پولیشکاری چه موقعست؟

سلام
من با یک واکس مخصوص که خودم درستش کردم سطح آینه رو پولیش کردم
البته یه کار دیگم میشه کرد
بعد از اینکه حکاکی تموم شد میشه با ماژیک سیاه روی تصویر رو رنگ کرد و بعد
که خشک شد با آب و اسکاج آروم شستش ، جاهایی که مات شده رنگو بخودش نگه
میداره .

teeyam

Registered User
لایک‌ها
33
همونطوری که قبلاً گفتم دوستانی که بسته بندی یک کیلویی خریدند اگه پنج عکس از کاراشونو
اینجا نمایش بدن پنج هزار از پولشون برگشت میشه . اونایی که نیم کیلویی خریدن تا سه عکس
سه 3000 تومن بر می گرده . اگه کاری خیلی توپ باشه جایزه هم داره

shareads

Registered User
لایک‌ها
494
با تشکر از پاسخ جامع و کاملتون پیرامون نقش تونر و...

میشه در مورد پولیش و نحوه اون هم توضیح بدید.

پ.ن: اینقدر کارها جذاب هستن که فکر کنم نیازی به اشانتیون و برگشت وجه نباشه؛ اما اگه دوستانی که خریداری کردن عکس هاشون رو آپلود کنن، واقعا عالی میشه.

hr300

Registered User
لایک‌ها
1
این پولیش چیه؟
چقدر باید صبر کرد تا جوهر فتوکپی یا پرینت حل نشه؟

teeyam

Registered User
لایک‌ها
33
با تشکر از پاسخ جامع و کاملتون پیرامون نقش تونر و...

میشه در مورد پولیش و نحوه اون هم توضیح بدید.

پ.ن: اینقدر کارها جذاب هستن که فکر کنم نیازی به اشانتیون و برگشت وجه نباشه؛ اما اگه دوستانی که خریداری کردن عکس هاشون رو آپلود کنن، واقعا عالی میشه.

معمولاً وقتی کار حکاکی تموم شد یه عملیات دیگه ای روی شکل حک شده انجام میشه که به اصطلاح Finishing نام داره. تو ایران خیلی از کسایی که کارشون حکاکیه و با لیزر روی شیشه و آینه حکاکی می کنند اینو نمی دونند و به همین دلیل برای ظهور تصویر رو میارن به لایت باکس و نور دهی اون. در خارج از کشور یک ماده ای وجود داره که به شکل کرم هستش و به Rub N buff معروفه بعد از اینکه کار حکاکی تموم شد یه مقدار کمی از این کرم میریزن رو آینه یا شیشه و بعد پولیشش میکنن تا شکل ظاهر بشه در ضمن این ماده تنوع رنگ هم داره. من انشاء الله امروز درباره اون و نحوه ساختش بیشتر توضیح میدم

teeyam

Registered User
لایک‌ها
33
این پولیش چیه؟
چقدر باید صبر کرد تا جوهر فتوکپی یا پرینت حل نشه؟

البته این تصور شما شاید ناشی از اشتباهی باشه که من مرتکب شدم و نوشتم کرم حکاکی وقتی قوی باشه تونر رو می خوره . حالا اصلاح می کنم ؛ کرم هیچگاه تونر رو در خودش حل نمی کنه بلکه اگه زیاد روی تونر بمونه ممکنه اونو از روی جسم جدا کنه که باعث تخریب شکل میشه . برای حکاکی عکس من فکر می کنم بهترین زمان 5 دقیقه باشه اما برای حکاکی بوسیله شبرنگ هرچقدر زمان بدید کیفیت کار بهتر میشه . این یه نعمت بزرگه که شما می تونید بوسیله این کرم حتی از طریق چاپ سیلک یا مهر کار حکاکی کنید درصورتی که اگه از هیدروفلئوریک استفاده می کردید می دیدید به محض اینکه با رنگ تماس پیدا کنه اونو می کنه

teeyam

Registered User
لایک‌ها
33
اگه عبارات : glass etching و mirror etching رو تو سایتایی مثه http://www.bing.com یا google images جستجو کنید به هزاران عکس بر می خورید که برای حکاکی شیشه یا آینه می تونن به شما ایده بدن یا حتی می تونید از روی کارشون کپ بزنید. بعنوان مثال من طرح زیر رو از یه سایت خارجی کپ زدم و تا تونستم ازش درست کردمو بعنوان هدیه دادم فامیل و آشنا
IMG_0001 (23).jpg

البته تو تصویر نشون نمی ده ولی نقشش فرو رفتست و به صورت سه بعدیه و اگه با دست لمسش کنی کاملاً گودیش مشخصه

teeyam

Registered User
لایک‌ها
33
وعده داده بودم درباره پولیش شیشه و نحوه ساختنش توضیح بدم.
یه مقداری پودر مروارید ( که می تونه پودر میکا با دانه بندی زیر 325 مش باشه - البته من از پودر تالک که همون پودر بچه است استفاده نکردم ولی شاید اونم بشه )
یه مقداری روغن بزرک جوشیده بریزید روش تا به حالت خمیر سفت در آد و بعد مقدار خیلی کمی از او نو روی کار بمالید و با پنبه یا دستمال کاغذی پولیشش کنید. در حین پولیش دستمال یا پنبه رو عوض کنید تا کاملاً طرحتون شسته رفته بشه بعد مقدار خیلی کمی پودر گرافیت( که می تونه مغز کوبیده مداد هم باشه) بریزید روش و اونقدر پولیش کنید تا تصویر کاملاً ظاهر شه. همین.

siavashb7

Registered User
لایک‌ها
66
خب این فکر خوبیه باید افرین گفت
من اراک زیاد میام
خوده شهر اراکی ؟ طرفای شازند اونورا اگه هستی بگم فامیلمون بیاد ازت یه کیلو بگیره
پخ بدین جوابو

ممنون

teeyam

Registered User
لایک‌ها
33
آقا دیگه برای تزئین ظروف و کارهای کوچیک نیازی به شبرنگ و شبرنگبر ندارید!
چطور؟
اول شکلی رو که دلتون می خواد می گردید تو این سایت http://www.bing.com
یا سایت گوگل ایمیج پیدا می کنید مثلاً می نویسید
grape vector

بعد یه تصویر مثه شکل زیر رو انتخاب می کنید.( اگرم بخواید می تونید فایل وکتورشو دانلود کنید و بدید شبرنگبر براتون ببره.)

بعد تصویر رو تو Paint ویندوز ویرایش می کنید و invert می کنید تا جای رنگ سفید و سیاه با هم عوض شن البته اگر هم دلتون خواست اینورت نمی کنید.
حالا یه تکه کاغذ شبرنگ می برید و شکلتونو روش پرینت می گیرید یا می برید بیرون تا براتون پرینت بگیرند یا فتوکپی کنند. اگرم خواستید فایل وکتورشو دانلود می کنید تا شبرنگ بر براتون ببره

بعد شیشه یا آینه رو که می تونه تخت باشه یا به شکل ظروف شیشه ای میذارید روی یه بخاری که در وضعیت شمع بوده بعد آروم آروم حرارتو می برید بالا تا شیئتون داغشه سپس کاغذ شبرنگو از سمت تونر می چسبونید بهشو با پشت قاشق یا یه تکه پارچه آونقدر مالش می دید تا اطمینان پیدا کنید که تونر چسبیده.( شما می تونید از قبل کاغذ رو با یه تکه چسب در جای مورد نظرتون بچسبونید ) حالا بخاری رو خاموش می کنید تا شیئتون آروم آروم سرد شه و آخر سر کاغذ رو ازش جدا می کنید

بعد سعی کنید تونر رو با ماژیک تقویت کنید و اون جاههایی رو که نمی خواید کرم بهشون برسه پوشش بدید و بعد جاههای خالی رو با کرم بپوشونید، 5 تا 15 دقیقه صبر کنید و با آب گرم شستشو بدید.

دیگه نه پولیشی می خواد نه هیچ چیز دیگه ای فقط نگاه کنید و لذت ببرید

7.JPG

بالا