پنجمین سالگرد درگذشت روبرت انکه دروازه بان سابق بارسا + زندگی نامه و تصاویر
اختصاصی بارسا نیوز / روبرت انکه (Robert Enke) در 24 آگوست سال 1977 در شهر ینا از آلمان شرقی سابق به دنیا آمد. انکه به مدت 3 سال (96-99) دروازه بان بوروسیا مونشن گلادباخ بود. پس از 3 سال در بنفیکا (با مربیگری خوزه مورینیو)، او در سال 2002 با بارسا قرارداد به امضا رساند.
روبرت انکه و بستن قرارداد با بارسلونا در زمان مربیگری لوئیس فن گال
او در سخت ترین دوره از زندگی حرفه ای اش در نوکمپ توسط لوئیس ون گال هدایت می شد. انکه می گفت که : هدف بارسا "یکی از پیچیده ترین اهداف در اروپا" بود. اولین بازی این دروازه بان آلمانی برای بارسلونا در یک مسابقه کوپا دل ری بود که بارسا در برابر تیم دست دومی نُولدا 3-2 حذف شد. پس از این شکست مدافع آن روزهای بارسا فرانک دی بوئر از او انتقاد کرد و گفت او به مقصر شکست بود. به سختی به او بازی می رسید و فقط فرصت 20 دقیقه بازی در لالیگا را به دست آورد. سپس بارسا او را تا پایان فصل قرض داد. اول در فنرباغچه، و سپس در تنریف، و در نهایت به هانوفر منتقل شد.
روبرت انکه و ویکتور والدس در تمرینات بارسلونا
در 10 نوامبر سال 2009، زمانی که او دروازه بانی در هانوفر و در تیم ملی آلمان را آغاز کرده بود، خود را به قصد خودکشی به زیر قطاری که با سرعت ۱۶۰ کیلومتر در ساعت حرکت میکرد انداخت و در دم جان سپرد. این اتفاق تاثیر بزرگی در سراسر جهان داشت زیرا هیچ کس انتظار این اتفاق را نداشت. سپس معلوم شد که این دروازه بان 32 ساله با افسردگی شدیدی مبارزه می کرد. زیرا در 17 سپتامبر 2006، لارا دختر دو ساله او که از زمان تولد دچار بیماری قلبی بود، در حین یک عمل جراحی درگذشته بود. او واقعا تحت تاثیر قرار گرفته بود. انکه تلاش زیادی برای بازسازی زندگی اش کرد. او یک دختر 8 ماهه به اسم لیلی را به فرزندی قبول کرد.
روبرت انکه در سال 2009 در تیم ملی آلمان
پس از خودکشی روبرت، همسر روبرت انکه اعلام کرد روبرت پیش از ترک خانهاش به قصد خودکشی، از خود یک نامه به جای گذاشته که در آن از اینکه افسردگی خود را پنهان نگاه داشته عذرخواهی کردهاست. ترزا انکه میگوید همسرش از این نگران بود که با آشکار شدن ابتلای او به افسردگی، حق سرپرستی آنها از کودکی که به فرزندی قبول کرده بودند، لغو شود. «همیشه میخواستم به او کمک کنم از پس بیماری برآید. او نمیخواست این موضوع علنی شود زیرا میترسید. او میترسید لیلی را از دست دهد.» او در نهایت نتوانست بر افسردگی خود غلبه کند و جان خود را از دست داد.
روبرت انکه در سال 2006 و دخترش لارا که به خاطر بیماری قلبی فوت کرد
چند سال بعد رونالد رنگ یکی از دوستان روبرت انکه، کتاب زندگی نامه انکه را نوشت. کتابی به نام :
یک زندگی خیلی کوتاه
+++++++++++++++
ژاوی: بارسلونا در مسیر درستی است و بدون شک به انریکه اطمینان دارم
علیرغم پیروزی دشوار بارسلونا در دیدار این هفته مقابل آلمریا، ژاوی هرناندز معتقد است که تیم در مسیر درستی حرکت می کند.
این هافبک با تجربه که امروز در مراسم ناهار در کمپ Cairo شرکت کرده بود، در گفتگو با خبرنگار AS گفت:
"هر بازی باید به طور متفاوتی تحلیل و بررسی شود. در مقابل آلمریا ما بازی روانی ارائه نکردیم تا دفاع آنها را باز کنیم. ما بهترین بازی خود را ارائه نکردیم. اگرچه مقابل آیاکس، فکر می کنم بازی خوبی داشتیم. همیشه حریفانی وجود دارند که کار را برای شما پیچیده می کنند. هدف ما پیروزی و ارائه یک بازی خوب است و فکر می کنم در مسیر درستی هستیم.
ما همان فلسفه بازی کردن را دنبال می کنیم، حتی اگر حریفمان از جلو پرس کند و از سبک بازی مستقیم تری استفاده کند. ما باید با سبک بازی حریفان هماهنگ شویم. نمی دانم چقدر تا دیدن بهترین بازی بارسلونا فاصله داریم اما امیدوارم به زودی ببینیم. فکر می کنم بازی هایی بوده که در آنها خوب بازی کرده باشیم."
ژاوی در ادامه به حمایت از جرارد پیکه و لوئیز انریکه پرداخت و گفت: "پیکه مهم است. مربی تصمیم می گیرد که چه کسی بازی کند یا نکند. او خوب به نظر می رسد. انریکه مربی است که ایده های بسیار روشن و مشخصی دارد. او انسان آرامی است و قادر است که با چالش های بزرگی در این فصل روبرو شود. آیا من به او اطمینان دارم؟ بدون شک بله [با صدای بلند].
من همیشه می خواهم که در تک تک دقایق بازی کنم اما خوشحالم. احساس مفید بودن می کنم. من هیچوقت به ترک بارسلونا فکر نکرده ام. من با بازیکنانی که از فوتبال خداحافظی کرده اند صحبت می کنم و آنها دلشان خیلی تنگ می شود، بنابراین من آمادگی جسمانی ام را تا جایی که ممکن است بهبود می بخشم."
ژاوی در مورد مقایسه رئال مادرید کنونی با بارسلونای پپ گواردیولا صحبت کرد و همچنین در مورد جدایی ایالت کاتالان از اسپانیا نیز گفت:
"من مقایسه ها را دوست ندارم. مادرید مثل همیشه قدرتمند است، و سایر تیم های لیگ به دنبال آنها هستند. این رأی گیری یک گام رو به جلو بود تا شاید مذاکرات و دموکراسی به وجود آید."