یک گفتگوی ویژه با رومنیگه (1): دوست داشتم درتیم پپ بازی می کردم؛بوندس لیگا برترین لیگ دنیا نیست
لالیگا دو قطبی است؟ فکرمی کنید در آلمان شرایط متفاوت است؟ اینجا به جز برخی استثناها، همیشه بایرن و دورتموندهستند که برای فتح تمام جامها با هم می جنگند.
سایت گل- کارل هاینس رومنیگه اسطوره باشگاه بایرن مونیخ و فوتبال دنیا حالا در باشگاه باواریایی با تمام توان به فعالیت می پردازد. روزنامه آ.اس در دفتر رومنیگه گفتگوی ویژه ای را بااو انجام داده و درمورد مسائل مختلف دنیای فوتبال از حضور پپ در بایرن تا فوتبال اروپا و ماجرای فیرپلی اقتصادی با اوبه گفت و گو پرداخته
این گفتگوی جذاب را در دو قسمت برای شما آماده کرده ایم که دراینجا می توانید متن بخش اول این گفتگو را بدون هیچ مقدمه ای مطالعه کنید:
*رومنیگه دوست داشت که می توانست در بایرن پپ بازی کند؟
بدون شک
*اینقدر مطمئنید؟
بله. یادم می آید که من در دو سال متوالی در سالهای 1980 و1981 به عنوان بهترین بازیکن اروپا انتخاب شدم و به همین خاطر فکر می کنم که پپ می توانست خیلی از من استفاده کند
*ولی شما به دوره تاریخی دیگری اختصاص دارید
بله.الان مدیر بایرن هستم ولی هنوز هم وقتی توپ را می بینم، هیجان زده می شوم
*چرا بایرن از هرلحاظ مبدل به یک الگوی مناسب مدیریتی شده
شاید این چیزها ساخته ذهن باشد؟
*فکر می کنید که فوتبال اسپانیا درحال مرگ تدریجی است
نه
* ولی از نظرمالی خیلی از باشگاه ها به مشکل برخورده اند
باید کارها را درست انجام داد. در مدت زمان کوتاهی با اعمال فیرپلی مالی به همه این مسائل پایان داده می شود وهمه چیز سرجایش می نشیند.ما تلاش می کنیم که همان طور که میشل پلاتینی می خواهد این ایده را پیاده سازی کنیم.درآن موقع همه چیز شفاف سازی خواهد شد
* هوینس اخیرا گفته که بایرن همه بدهی هایش را پرداخت کرده
دقیقا همین طور است. ما نمی دانیم که قرض و بدهی چیست.هرچند که باید گفت که این بحث یک روز و دو روز نیست. قبل از شروع کارهای اجرایی در آلیانس آرنا، می بایست مطالعه مالی دقیقی انجام می شد تا ببینیم که می توانیم هزینه 346 میلیون یورویی ساخت ورزشگاه را بپردازیم یا نه .بعد از آنالیزهای لازم، کارشناسان به ما گفتند که بله می توان این کار را کرد و ما ورزشگاه جدیدمان را ساختیم. اگر هرزمانی تردیدهایی به وجود می آمد که ثبات کار را با خطر مواجه می کرد، مطمئن بودیم که این ورزشگاه را نخواهیم ساخت
* فکر می کنید که بوندس لیگا حالا بهترین لیگ دنیاست؟
نه.فکر می کنم که لیگ های دیگری بهترین هستند
*رنکینگ ذهنی شما به چه ترتیب است؟
اول لیگ برتر است،بعد لیگ اسپانیا و سوم بوندس لیگا
* مدتی است که خیلی ها لیگ اسپانیا را لیگ اسکاتلند می نامند
به چه دلیل؟
*می گویند که این لیگ دو قطبی شده و مبدل به رقابت مستقیم بارسا و رئال مادریدگردیده
فکرمی کنید که در آلمان شرایط متفاوت است؟ اینجا جدای از سازماندهی دقیق بوندس لیگا ، به جز برخی استثناها، همیشه بایرن و دورتموندهستند که برای فتح تمام جامها با هم می جنگند.
* فکر می کنید که با روی کار آمدن پپ در بایرن اوضاع و جایگاه این تیم و لیگ آلمان در دنیا تغییر می کند
قطعا کمک خواهد کرد
*چه زمانی مطمئن شدید که پپ سرمربی آتی بایرن می شود؟
درتعطیلات سال نوی 2011 من به بارسلونا رفتم و با پپ قهوه خوردم. گفتگویی طولانی و فشرده داشتیم و آن موقع بود که حس کردم که پپ می تواند سرمربی بعدی بایرن باشد
*پپ ممکن است با افراد زیادی که قبل از او دربایرن کار می کردند به صحبت بپردازد و از نقطه نظرات آنها مطلع شود. این یک امتیاز مثبت است؟
پپ با همه حرف می زند. او انسان جذاب و باشخصیتی است. بااو می توان بحث کرد و درمورد تمام مسائلی که به توپ برمی گردد به گفتگو پرداخت. تمام مسائلی که می تواند بایرن را بهتر کند.
* از بیماری تیتو ناراحت شدید؟
قطعا همین طور است
* فکر می کنید که از جنجالهای اخیری که راه افتاده، او آسیب زیادی دیده؟
نمی توانم دراین باره نظر بدهم. هرچند که چندبعد از برگزاری بازی دوستانه با بارسا و بعد ازاطلاع از کناره گیری تیتو دراین باره صحبت کردیم. هوینس با من تماس گرفت و گفت که پپ می خواهد با دوستش تیتو درتماس باشد. اولی به من گفت که پپ واقعا ناراحت است
یک گفتگوی ویژه با رومنیگه (2): آرامش برای آنچلوتی مهم تر از همه چیز است؛مسی به توپ طلای پنجمش خواهد رسید
ما گزینه خرید نیمار را بررسی کردیم ولی فکر کردیم که بهتر است گوتزه را از دورتموند بخریم
سایت گل- کارل هاینس رومنیگه اسطوره باشگاه بایرن مونیخ و فوتبال دنیا حالا در باشگاه باواریایی با تمام توان به فعالیت می پردازد. روزنامه آ.اس در دفتر رومنیگه گفتگوی ویژه ای را بااو انجام داده و درمورد مسائل مختلف دنیای فوتبال از حضور پپ در بایرن تا فوتبال اروپا و ماجرای فیرپلی اقتصادی با اوبه گفت و گو پرداخته
این گفتگوی جذاب را در دو قسمت برای شما آماده کرده ایم که دراینجا می توانید متن بخش دوم و پایانی این گفتگو را بدون هیچ مقدمه ای مطالعه کنید:
*پپ بود که از شما خواست تا تیاگو را بخرید؟
خیلی روشن است .بله
*به دنبال جذب نیمار هم بودید؟
بله
*پس چرا او را نخریدید؟
ما این گزینه را بررسی کردیم ولی فکر کردیم که بهتر است گوتزه را از دورتموند بخریم
*بایرن می دانست که قیمت تیاگو تا 31 جولای به خاطر دقایق کمی که برای بارسا به میدان رفته، ارزان تر است؟
بله.این اطلاعات را داشتیم و درخواست سرمربی تیم هم برای خرید او نقش مهمی داشت
*این انتقال در رابطه سران بایرن و بارسا تاثیرگذاشته؟
اصلا. ما مدتهاست که با ساندرو روسل رئیس بارسا رابطه خوبی داریم. رابطه مان با آقای لاپورتا هم خوب بود. بارسلونا همیشه الگوی بزرگی است. بارسا مثل یک آئینه است که موسسه ما همواره به آن می نگرد. از نظر فوتبالی، کاتالان ها تاثیرزیادی دراروپا و دنیا دارند. تکرار موفقیت پپ در بارسا ، در بایرن مونیخ خیلی سخت خواهد بود
*
از رئال بگوئید.نظرتان درمورد آنچلوتی چیست؟
فوق العاده است. من سالهاست که کارلو را می شناسم. درسری آ با هم آشنا شده بودیم. او در رم بازی می کرد و من مدافع اینتر بودم. او تجربه زیادی در دنیای مربیگری نیمکت داغ تیم های بزرگ دارد. او عملکرد رئال رااز همان روز اول بهبود بخشیده
*رئالی ها به جوانگرایی پرداخته اند ولی شما می دانید که نه در رئال و نه در هیچ یک از تیم های بزرگ، میزان صبوری زیاد نیست
تنها چیزی که می توانم تضمینی بگویم این است که آنچلوتی آرامش زیادی به رئال می آورد. از نظر فوتبالی او سرمربی بزرگی است و دقیقا می داند که چطور بهترین عملکرد ممکن را از تمام بازیکنانش بگیرد.
* می توانید او را از برخی نظرها با مورینیو مقایسه کنید؟
نمی توانم این کار را بکنم ولی می گویم که کارلو خوشش نمی آید که در تیمی جنجالی باشد.این از نظر پرس هم ایده خیلی خوبی است
* شما که مقابل بهترین بازیکنان دنیا بازی کرده اید، معتقدید که کدام نسل قوی تر بوده؟ مدافعان دوره شما یا بازیکنان امروزی؟
مدافعان دوره ما هیچ وقت نمی توانستند مثل من باشند(می خندد) همیشه گلزنی خیلی زیبا بود ولی با گذشت سالها یادمی گیری که بایدازهرنظر درزندگی محافظه کار باشی
*مسی برای دنیای فوتبال چه کاری کرده؟
شادی را به فوتبال آورده
*آیا تابه حال فوتبالیستی مثل او دیده بودید؟
مارادونا در دوران ما مثل مسی فعلی بود. من این شانس را داشتم که دوره پایانی فوتبال پله را نظاره گر باشم. هر دوی آنها فوتبالیست های فوق العاده ای بودند
* آیا مسی می تواند به پنجمین توپ طلایش برسد؟
از نظر توانستن، بله می تواند ولی رقابت بیشتر از قبل شده
* و اسپانیا قهرمان جام جهانی 2014 خواهد شد؟
سخت است.برزیل مدعی قهرمانی است.آنها در خانه بازی می کنند
*و آلمان؟
بعید می دانم..اسپانیا انقلابی است و این انقلاب ادامه دارد. آنها بعد از قهرمانی در رقابتهای اروپایی زیر21 سال، پایه و اساس خوبی رو به آینده دارند.
* ماجرای هوینس و مشکلات مالی اش به کجا کشید؟
در اردوهای تیم ، هوینس هم اتاقی من است. ما همدیگر رااز سال 1974 می شناسیم و همیشه من از او که دوست خوبم است حمایت کرده ام. امیدوارم که همه چیز حل شود.