سپاس فراوان از از هر دو دوست گرامی
فکر میکنم مشکل اصلی من تنبلی هست . چند سالی بود که از این بیماری رها شده بودم اما دوباره عود کرده . شرکت رفتن هم واسه همین میخواستم اونجا وقتی هستم دیگه نمیشه ساعتها تو اینستاگرام یوتیوب و... سیر کنم یا بازی آنلاین کنم ! مجبورم کد بزنم . یا وقتی به مشکل میخورم لازم نیست سرچ کنم و مشکل رو حل کنم میتونم از دیگران بپرسم . بهتره بجای پیدا کردن روشهای آموزش برنامه نویسی فکری بحال تنبلی کنم . چون با این توضیحاتی که شما دادید در مورد یاد گرفتن برنامه نویسی نقطه ی ابهامی نمیمونه .
خواهش
ببینید چیزی که میگید خیلی عادیه.
من اکثر آدمها که بهشون همچین چیزی رو پیشنهاد میکنم (اینکه یکی دو سال آموزش رو جدی بگیر و یه تخصصی رو حرفه ای یاد بگیر) ، به ندرت قبول میکنه طرف.
دلیلش هم که اینه که جذابیتی نداره این آموزش براش + عادت کرده به زندگی کم بازده (همون ضرب المثل ترک عادت موجب مرض است، که البته تا حدی درسته ولی خیلی نه.) .
اینکه به فکر مبارزه مستقیم باهاش بیفتید راه خوبیه، ولی خیلی کم پیدا میشه آدمهایی که بتونند همچین کاری بکنند.
اکثر آدمها (از جمله خودم) ، تو این شرایط راه حل های نرم تری برای افزایش پرفورمنس انتخاب میکنند. (اون ضرب المثل درستش فک کنم تو مایه های اینه که ترک یهویی عادت موجع آشفتگیه. ولی اگه نرم باشه مشکلی نداره.)
اینکه شما اینستاگرام و یوتیوب و گیم رو به برنامه نویسی ترجیح میدید، بخاطر سوشیالایز (اجتماعی بودن) و گیمیفای بودنشون است (در کل فان بودنشون.).
بنظرم بهتره بجای اینکه تنبلی رو ترک کنید تا کاری که فان نیست رو انجام بدید، سعی کنید اون کار رو فان تر بکنید.
اینا چند تا پیشنهاد برا اینکه یکم فان تر بشه یادگیری برنامه نویسی :
- کلاس رفتن: کلاس آموزشی چون آموزش socialize (اجتماعی) و discipline دار (مسیر دار) میشه، جذاب تر و راحت تر میشه. اینکه با چند نفر راجع به برنامه نویسی حرف بزنی فان تر میکنه آموزش رو.
- استفاده از محیط های سوشیالایز و گیمیفای مجازیه: مثل reddit که یه سری فروم برنامه نویسی داره (میتونی سوال بپرسی، تو بحث ها شرکت کنی، تجربیات بقیه رو بخونی، غیره. من اوایل خیلی چک میکردم ردیت رو، سوال هم گاهی میپرسیدم.)، یا stackoverflow که با جواب دادن سوالای یوزر ها امتیاز میگیری (من خودم از این روش اخیرا برا یادگیری موضوعات جدید استفاده میکنم. مثلا کاتلین رو به ترتیب جدیدترین مرتب میکنی، و شروع میکنی تلاش کردن که مشکلاتشون رو حل کنی. اینکه طرف جواب ات رو قبول کنه و امتیاز بگیری یه حس اعتیاد آور بازی مانند داره.)، دیسکورد هم چت روم برنامه نویسی زیاد داره، با بقیه تو موضوعات مختلف چت میکنی. codewars هم برای امتیاز گرفتن با حل مسائل پایه برنامه نویسیه.
- دیدن ویدیو های یوتیوب مرتبط: که انرژی بگیرید و بفهمید چی دوست دارید (passion تون چیه)، مثلا سرچ کنید پروژه های برنامه نویسی کول، یا یه چیزی تو این مایه ها. فیلم های movies about programming یا about business بزنید تو گوگل هم میاد لیستش.
- یکی هم شرکت رفتن که خودتون گفتید.
- یکی هم اینکه چند روز خودتون رو آزاد بگذارید و چیز هایی که واقعا ازش لذت نمیبرید و صرفا اعتیاده (مثل اینستا که برای اکثرا لذت نداره و صرفا عادته.) رو کنار بگذارید. یکم به زندگی تون فکر کنید که مسیر زندگی که میخواید بهش برسید براتون مشخص بشه، اینکه اصلا میخواید برنامه نویسی کنید که چی بشه، مثلا اگه هدفتون حقوق بالاست، فکر کنید حقوق بالا میخواید برای چی. اینکه آدم هدف بلند مدت اش رو دقیقا بدونه چیه و مسیر براش واضح و ملموس باشه، خیلی کمک میکنه که انرژی داشته باشه برا رفتن این مسیر. مثلا یه نفر که میخواد سرطان درمان کنه، ممکنه حتی پزشکی دوست نداشته باشه ولی اینقدر هدفش براش جذابه که خود پزشکی هم جذاب میشه. برنامه نویسی هم تقریبا همینطوره، واسه خیلی ها خود برنامه نویسی حوصله سر بره، جذابیتش به چیزیه که قراره آدم باهاش بسازه یا هدفی که داره.
- یکی اش هم تعریف پروژه های جذابه، مثلا سایت product hunt رو یه چک بکنید. یه بخش اش محصولاتی نرم افزاریه که هر روز ریلیز میکنند. یکم اپ ها رو چک کنید ببینید از چه موضوعی خوشتون میاد. بعد سعی کنید چند تا ایده بزنید که دوست داشته باشید. مثلا اگه از گیم خوشتون میاد، میتونید ایده بزنید که یه اپ برا گیم محیطی (مثل پوکمون گو) بسازید، تو خیابان های تهران مثلا. ولی با موضوعاتی که خودتون دوست دارید. مثلا جنایی یا درام یا ...
- یکی هم یادگیری با گیم یا موضوعات جذاب (مثل ویژوالایزه)، که فان تره نسبت به اپ نویسی. (کانال یوتیوب the coding train آموزش برنامه نویسی اینطوری زیاد داره.)
- یکی هم با شیر کردن مسیر یادگیری تونه ، که یا توی اینستا یا همینجا میتونید تاپیک بزنید و هر روز پیشرفتتون رو بذارید. کنارش محتوا هم میتونید درست کنید، مثلا مساله برنامه نویسی تعریف کنید و راه حلش رو شیر کنید.
خلاصه فک کنم موازی روش های مختلف رو برا افزایش پرفورمنس تون انجام بدید بهتر جواب بگیرید. (یعنی هم کلاس برید، هم یه شرکت یا شتابدهنده (مکان کار استارتاپ ها) چند روز سر بزنید بدون دادن قول کار تا یکم آشنا شید، هم یه سری event برنامه نویسی برید، هم یه سری ویدیو یوتیوب برنامه نویسی دنبال کنید و ببینید، هم ردیت یکم فعالیت کنید، هم راجع به اهداف بلند مدت و علایق و ... تون فکر کنید.).
پ.ن: حالا نه اینکه همه اینها رو با هم انجام بدید، ولی خوب اینهمه آپشن هست ، مهم اینه که خیلی سخت گیر نباشید که حالا به فرض reddit آیا وقت تلف کردنه یا نه، یا مثلا شتابدهنده برم و با استارتاپ ها آشنا شم آیا وقتم تلف میشه یا نه. مهم اینه که از هر چیزی یه جنبه ای که دوست دارید رو پیدا کنید. مثلا اگه دغدغه تون نحوه درآمد زاییه، تو reddit همون رو سرچ کنید و مطالب رو بخونید. یا اگه جذابه براتون که در آینده استارتاپ بزنید و محصول بسازید، حرف زدن با کسایی که رو استارتاپ دارند کار میکنند انرژی میده بهتون. منظورم اینه که با تست یه چیز اتفاق خاصی نمیفته. (البته حواستون باشه تو مسیر های نا خواسته قرار نگیرید. مثلا اگه یه استارتاپ بهتون پیشنهاد همکاری داد، راجع بهش فکر کنید نه اینکه سریع قبول کنید و بعد از چند روز ببینید آینده خاصی نداره کار باهاشون، یا اصلا موضوع فعالیتش نامربوطه.)