• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

یارانه ها ؛ آخرین اخبار و مباحث

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


معاون بودجه معاونت برنامه‌ریزی رئیس‌جمهور در گفت‌وگو با فارس خبر داد
کاهش ۱۰ هزار میلیاردی بودجه عمرانی با رقم تلفیق در هدفمندی یارانه

معاون بودجه معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور گفت: اگر مصوبه کمیسیون تلفیق در مورد درآمد ۵۰ هزار میلیارد تومانی هدفمندی تصویب شود، ۱۰ هزار میلیارد تومان از بودجه عمرانی کاهش پیدا می‌کند.

22224631_PhotoA.jpg




رحیم ممبینی در گفت‌وگو با خبرنگاراقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد مصوبه کمیسیون تلفیق گفت: سقف درآمد هدفمندی یارانه‌ها که دولت در لایحه بودجه 92 رقم 120 هزار میلیارد تومان پیشنهاد کرده بود، در کمیسیون تلفیق حدود 50 هزار میلیارد تومان مصوب شد. وی افزود: براساس پیشنهاد دولت در لایحه بودجه قرار بود 90 هزار میلیارد تومان از درآمد هدفمندی یارانه برای پرداخت یارانه نقدی به خانوارها، 15 هزار میلیارد تومان برای کمک به تولید و 15 هزار میلیارد تومان سهم دولت باشد.
معاون بودجه معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: در پیشنهاد دولت از 15 هزار میلیارد تومان مربوط به شرکتهای دولتی در هدفمندی یارانه‌ها مربوط به منابع درآمدی دولت پیش‌بینی شده بود که از این رقم 10 هزار میلیارد تومان برای اجرای طرح‌های عمرانی و 5 هزار میلیارد تومان برای هزینه‌های جاری که عمدتاً حقوق و مزایا است، در نظر گرفته شده بود.
ممبینی با بیان اینکه طرح‌های عمرانی به دلیل افزایش قیمت کالاها شامل تعدیل قیمت می‌شود، گفت: واقعاً نیاز بود 10 هزار میلیارد تومان برای رونق اقتصادی و تمام شدن طرح‌های نیمه تمام و ایجاد اشتغال از محل اجرای طرح‌ها در نظر گرفته شود.
وی در مورد نرخ تعدیل هزینه بودجه‌های عمرانی با توجه به افزایش قیمت، گفت: براساس ضوابط و مقررات موجود، نرخ تعدیل محاسبه و در پرداخت به طرح‌ها اعمال می‌شود که نرخ تعدیل توسط دفتر فنی معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی تدوین می‌شود.
وی تاکید کرد: این ضوابط و استانداردها نشان می‌دهد که تعدیل طرح‌ها چگونه انجام می‌شود.
ممبینی خاطرنشان کرد: دولت مصمم بود 10هزار میلیارد تومان از درآمد هدفمندی یارانه‌ها را برای اتمام طرح‌های عمرانی و جلوگیری از رکود طرح‌ها اختصاص دهد و این علاوه بر نرخ‌های ترجیحی و تخفیف‌هایی بود که از محل هدفمندی یارانه‌ها به تولید اختصاص داده می‌شود.
معاون بودجه معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور افزود: این 15 هزار میلیارد تومان به صورت نقدی و در قالب تسهیلات یا کمک بلاعوض براساس مقررات اختصاص پیدا می‌کند و 90 هزار میلیارد تومان از درآمد هدفمندی برای یارانه نقدی به اقشار در نظر گرفته شده بود و همه این موارد در جزئیات لایحه بودجه 92 قابل بررسی است.
وی گفت: ممکن است نظر نماینده مجلس این باشد که از این 90 هزار میلیارد تومان مد نظر دولت بخشی برای قسمت غیرنقدی خانوارها اختصاص پیدا کند و مجلس در نهایت تصویب کند، مبنای کار قرار می‌گیرد.
ممبینی افزود: همان گونه که آقای مرادی معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی در جلسه کمیسیون تلفیق تاکید داشت، آنچه درقانون هدفمندی یارانه‌ها آمده است را نمایندگان در لایحه بودجه 92 تصویب کنند، دولت آن را عیناً اجرا خواهد کرد.
وی گفت: موضوع هدفمندی یارانه‌ها طی چند ساعت در کمیسیون تلفیق بحث شد و از موضوعاتی بود که وقت زیادی از کمیسیون گرفت ، هم آثار اقتصادی هدفمندی یارانه‌ها و هم گزارش عملکرد چه در ابعاد اقتصادی و چه در جنبه‌های صرفه‌جویی حاصل از هدفمندی یارانه‌ها به نمایندگان گزارش شد و گزارش‌هایی توسط متولیان طرح هدفمندی یارانه‌ها و نیز خزانه‌داری کل به نمایندگان ارائه شد و تمام مستندات نیز به اعضای تلفیق تقدیم شد.
وی گفت: آثار هدفمندی یارانه‌ها بر همه شاخص‌های کلان اقتصادی و نیز صرفه‌جویی‌هایی که از این محل انجام شده و چگونگی اجرای آن به نمایندگان ارائه شد.
*تورم هدفمندی 10 تا 11درصد
معاون بودجه معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور در مورد اینکه با پیشنهاد 120 هزار میلیارد تومانی دولت چه مقدار از تورم برای هدفمندی پیش‌بینی می‌شود، گفت: در فاز اول هدفمندی یارانه‌ها آنچه که توسط دفتر اقتصاد کلان معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی بررسی شده و مستندات آن در اختیار نمایندگان قرارداده شد، صرف اجرای فاز اول بدون توجه به سایر عوامل بین 10.5 تا 11 درصد در تورم نقش داشته است، البته برخی از اقتصاددانان عضو تلفیق معتقد بودند، تورم فاز اول هدفمندی 17 درصد است، به هرحال چه رقم 11 و چه 17 درصد در نظرگرفته شود، با توجه به ابعاد مثبت طرح هدفمندی یارانه‌ها این تورم قابل قبول است و برخلاف برخی افراد که تورم چند ده برابری مطرح می‌کردند، تورم زیاد اتفاق نیفتاد.
ممبینی تاکید کرد: البته باید دانست یکی از علل عمده تورم محدودیت و تحریم‌های ظالمانه است که علیه کشور وضع شده و به یاری خدا به سلامتی از آن عبور می‌شود.
*هدفمندی یارانه فراتر از قانون یک ساله
معاون بودجه معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور تاکید کرد: قانون هدفمندی یارانه‌ها یک طرح ملی و قانون 5 ساله است که باید سرلوحه کار همه قوا باشد و قرار است، با اجرا شدن آن ظرف پنج سال، قیمت حامل‌های انرژی واقعی شده و به 95 درصد فوب خلیج‌فارس (قیمت حامل‌های انرژی بر روی عرشه کشتی در خلیج فارس) برسد.
*تحقق 35 درصد قیمت فوب خلیج فارس ظرف سه سال
ممبینی گفت: از زمان اجرای هدفمندی یارانه‌ها تا پایان سال 91، حدود 35 درصد از معیار قیمت فوب خلیج فارس برای حامل های انرژی به دست آمده است و اگر درآمد هدفمندی یارانه‌ها در سال 92 همان رقم 50 هزار میلیارد تومان تلفیق به تصویب برسد، عملاً رشدی نسبت به سال قبل نخواهد داشت، یعنی اینکه طی 3 سال اجرای طرح هدفمندی، تنها 35 درصد از معیار فوب خلیج فارس به دست امده است، در نتیجه نسبت به اجرای قانون هدفمندی، عقب‌ماندگی ایجاد خواهد شد.
وی افزود: با تصویب نهایی مصوبه کمیسیون تلفیق باید تحقق 65 درصد و رسیدن به نرخ فوب خلیج‌فارس طی 2 سال انجام شود و تا پایان 94 این مقدار از قیمت حامل‌های انرژی به دست آید، در حالیکه قدر مطلق رقم 65 درصد با توجه به افزایش قیمت حامل‌های انرژی مرتب در حال افزایش خواهد بود.
*تحویل نفت خام به پالایشگاهها 34 دلار در بشکه به خارج 104 دلار
معاون بودجه معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور تاکید کرد: سال گذشته به طور میانگین نفت خام بشکه‌ای 106 دلار فروخته شد که اگر معیار 95 درصد فوب حساب شود، آنچه که دولت از نفت خام تحویل پالایشگاه‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی برای تولید فرآورده داد، در داخل کشور بشکه‌ای 34 دلار بود، در حالی که همان نفت را به قیمت 106 دلار به خارج می‌فروخت.
ممبینی گفت: انتظار دولت این است که طرح هدفمندی یارانه‌ها از سوی نمایندگان صرفاً به عنوان یک پدیده بودجه‌ای و زودگذر نگاه نشود، چون قانونگذار گفته است که این طرح در قوانین بودجه سالانه منعکس شود، بنابراین در بودجه آمده است، اما واقعاً جنس این قانون از موارد طرح تحول در کشور است.
وی تاکید کرد: ابعاد هدفمندی یارانه‌ها فراتر از یک پدیده یکساله است و نگاه دولت و مجلس باید کلان باشد، زیرا هدفمندی از موارد طرح‌های تحولی است که شفافیت اقتصاد را بیشتر می‌کند، از جمله اینکه این طرح واقعاً می‌توانست به کاهش وابستگی نفت برای کشور منجر شود و در کنار سایر مزایا منجر به خلق درآمد غیرنفتی برای کشور شود.
ممبینی ادامه داد: مسئولان **** و اسناد بالادستی دنبال این هستند که وابستگی اقتصاد به نفت کاهش پیدا کند و تراز عملیاتی بودجه و کشور مثبت شود.
وی تاکید کرد: یکی از راه‌های رسیدن به این اهداف، اجرای دقیق قانون هدفمندی یارانه‌ها است.
معاون بودجه معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: اگر مبلغ هدفمندی یارانه‌ها به همان رقم 50 هزار میلیارد تومان مد نظر تلفیق تصویب شود، اهداف دولت در هدفمندی محقق نمی‌شود، بنابراین عده‌ای از نمایندگان تلفیق در صدد جمع‌آوری امضا برای تجدید رأی در کمیسیون تلفیق هستند که تاکنون 18 امضا جمع شده است و امیدواریم در این زمینه تجدید نظر شود.
ممبینی افزود: اگر رقم 50 هزار میلیارد تومان مبنای ارائه لایحه به صحن مجلس باشد، پیامدهایی دارد که از جمله آن، بودجه عمرانی 10 هزار میلیارد تومان کاهش پیدا می‌کند.
وی افزود: اگر رقم مصوب تلفیق در صحن مجلس تصویب شود، اولاً برابر آنچه که وزیر نفت رسماً اعلام کرده، امسال 8.5 میلیارد دلار یا حدود 20 هزار میلیارد تومان واردات فرآورده نفتی خواهیم داشت، همچنین مصرف اضافه‌ای در کشور ایجاد می‌شود که تولید داخل فرآورده‌های نفتی جوابگو نخواهد بود.
ممبینی گفت: درست است که قسمتی از اعتبار 8.5 میلیارد دلار برگشت خواهد یافت، ولی در واقع باید از ارز و سرمایه کشور بدهیم، تا واردات فرآورده‌های نفتی انجام شود و از طرفی پیامد منفی دیگر این است که صرفه‌جویی که در مصرف حامل‌های انرژی پیش‌بینی شده بود، اتفاق نخواهد افتاد.
وی تاکید کرد: پیش‌بینی ما این است با افزایش قیمت حامل‌های انرژی صرفه‌جویی حداقل 7 تا 8 میلیارد دلار در مصرف بنزین و گازوئیل انجام خواهد شد که اگر قیمت‌ها واقعی نشود، این صرفه‌جویی تحقق پیدا نمی‌کند و از طرفی آلایندگی هوا با مصرف بی رویه بیشتر خواهد شد.
ممبینی تاکید کرد: از همه مهمتر این است که با مصوبه تلفیق 15 هزار میلیارد تومان درآمد هدفمندی که قرار بود، برای طرح‌های عمرانی اجرا شود، محقق نمی‌شود و 10 هزار میلیارد تومان کاهش بودجه عمرانی فشاری به طرح‌های عمرانی و 5 هزار میلیارد تومان نیز بودجه حقوق و دستمزد پرداخت نخواهد شد.
*تفاوت قیمت حامل انرژی و پدیده قاچاق
ممبینی در مورد افزایش قاچاق حامل‌های انرژی گفت: در حال حاضر با توجه به قیمت حامل‌های انرژی در داخل کشور و قیمت‌های موجود در کشورهای منطقه، تفاوتی بین این دو نرخ وجود دارد که منجر به قاچاق سوخت بیشتر از گذشته و رونق گرفتن این پدیده می‌شود.
ممبینی تاکید کرد: صرف نگاه بودجه‌ای به طرح هدفمندی یارانه‌ها منجر به این خواهد شد که مزایای این طرح ولو مشکلاتی با اجرا دارد، مزایای بزرگ اقتصادی آن نادیده گرفته شود.
*نمایندگان می‌توانند پیشنهاد جایگزین یا برگشت به لایحه دولت در هدفمندی بدهند
وی تاکید کرد: البته طبق آئین نامه داخلی مجلس، نمایندگان هنگام بررسی لایحه بودجه در صحن مجلس می‌توانند پیشنهاد جدیدی ارائه کنند که یا پیشنهاد مکتوب از طرف کمیسیون‌ها یا پیشنهاد جایگزینی نمایندگان و یا پیشنهاد برگشت به لایحه دولت ارائه شود که امیدواریم کمیسیون تلفیق با توجه به ارائه مستندات توسط مسئولان دولتی در رأی خود تجدید نظر کنند و این موضوع هدفمندی به نحوه ختم به خیر شود که منافع ملی کشور را تضمین کند.
ممبینی در مورد اینکه انتقاد نمایندگان در مرحله اول هدفمندی این است که به تولید توجه نشده است، آیا در مرحله دوم به این امر توجه شده، گفت: دولت در لایحه بودجه 92 به طور خاص به تولید توجه کرده و 15 هزار میلیارد تومان برای کمک به تولید پیش‌بینی کرده است.
وی تاکید کرد: حتی آقای مرادی معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در کمیسیون تلفیق، گفت: اگر نمایندگان رقم 120 هزار میلیارد تومان برای اجرای هدفمندی یارانه ها را تصویب کنند، می‌توانند براساس قانون سهم 50 درصد خانوار ، 30 درصد تولید و 20 درصد دولت را از دولت خواستار باشند.
*برنامه دولت، حمایت از تولید در فاز دوم هدفمندی یارانه
ممبینی گفت: برنامه دولت در فاز دوم هدفمندی این است که به صورت ویژه به بحث تولید توجه شود، گرچه در فاز اول هدفمندی یارانه‌ها نیز از نرخ‌های ترجیحی و تخفیف در قیمت حامل‌های انرژی تا حدی به تولید کمک شد، اما این حرف را هم قبول داریم که تولید برای نوسازی نیاز به نقدینگی دارد، اگر عدد دولت تصویب شود مطابق قانون 30 درصد از آن به تولید اختصاص پیدا می‌کند.
انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]ممبینی به ایسنا خبر داد:
[/h]
[h=1] توقف اجرای فاز دوم هدفمندی/ یارانه نقدی افزایش نمی‌یابد

[/h]





معاون بودجه معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور از توقف اجرای گام دوم قانون هدفمندسازی یارانه‌ها در سال جاری خبر داد.
رحیم ممبینی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) درباره درآمدهای در نظر گرفته شده برای هدفندسازی یارانه‌ها در بودجه 92 اظهار کرد: پیشنهاد ما رقم 120 هزار میلیارد تومان بود اما در نهایت کیسیون تلفیق رقم 50 هزار میلیارد تومان را مصوب کرد و با درخواست تجدید نظر موافقت نشد.
وی با تاکید بر اینکه تصویب رقم 50 هزار میلیارد تومان به معنای توقف اجرای فاز دوم قانون هدفمندسازی یارانه‌ها است، ادامه داد: در جلسه روز چهارشنبه کمیسیون تلفیق، سهم یارانه نقدی، بهداشت، تولید و دولت این درآمدها مشخص شد.
معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی گفت: با این رقم یارانه نقدی نیز افزایش نمی‌یاید.
انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]وزیر نیرو با انتقاد از پرداخت یارانه برای برق:
[/h]
[h=1] کشور را نمی‌توان با این وضع اداره کرد!
[/h]





وزیر نیرو هشدار داد: با پرداخت سوبسید به برق و آب نمی‌توان کشور را اداره کرد؛ تا وقتی که دولت بنا بر هر مصلحتی یارانه به بخش برق می‌دهد ما متاسفانه توفیق پیدا نمی‌کنیم در بخش انرژی‌های نو اقدام موثری انجام دهیم هرچند که این موضوع جزو برنامه دیده شده است.

مجید نامجو در گفت‌وگو با خبرنگار انرژی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در پاسخ به چرایی توسعه‌ی نیرو‌گاه‌های حرارتی در کشور با توجه به هدف‌گذاری برای استفاده از انرژی‌های نو برای تولید برق گفت: اصل قضیه به اقتصاد برق بر می‌گردد تا وقتی که قیمت‌های یارانه‌ای داشته باشیم و قیمت انرژی در کشورمان ارزان باشد هیچ وقت هیچ سرمایه‌گذاری انگیزه پیدا نمی‌کند در حوزه انرژی‌های نو و به کارگیری انرژی‌های خورشیدی، بادی و آب سرمایه‌گذاری کند.


وی با اشاره به سرمایه‌گذاری سنگین مورد نیاز در بخش انرژی‌های نو اظهار کرد: بازگشت سرمایه وقتی منطقی است که قیمت انرژی واقعی باشد. تا وقتی که دولت به بخش برق یارانه می‌دهد نمی‌توانیم در بخش انرژی‌های نو اقدام موثری انجام دهیم هرچند که انرژی‌های نو جزو برنامه‌ای است و سرمایه‌گذاران را نیز بسیار برای ورود به این حوزه تشویق کرده‌ایم و موضوع را مدام پیگیری می‌کنیم.

هیچ بانکی رغبت به وام‌ دادن ندارد

وزیر نیرو در ادامه تاکید کرد: سرمایه‌گذار برای سرمایه‌گذاری باید هم تضمین فروش برق خود را داشته باشد و هم محاسبات پکیچ اقتصادی که سرمایه‌گذار می‌بندد پاسخگو باشد؛ در حال حاضر این پکیچ اقتصادی جوابگو نیست و هیچ بانکی رغبت پیدا نمی‌کند که وام دهد.

نامجو با بیان این‌که موضوع مذکور از اساسی‌ترین مشکلات وزارت نیرو در بخش برق است، گفت: تا وقتی که موضوع هدفمندی یارانه‌ها حل و فصل نشود و قیمت‌ها به نرخ واقعی نزدیک نشوند این معضل را در کشور خواهیم داشت.

باید از این مرحله عبور کنیم

وی با تاکید بر این‌که قانون افزایش قیمت در مجلس تصویب شده است، گفت: باید بین دولت و مجلس توافقی صورت گیرد و این کار ملی بزرگ (هدفمندی یارانه‌ها) انجام شود. ما باید از این مرحله عبور کنیم؛ کشور را با این وضع نمی‌شود اداره کرد.

وزیر نیرو با اشاره به لزوم رعایت حال مردم و نبود گرانی در کشور گفت: باید بخش دیگر را هم دید، ما تا کی می‌خواهیم به این وضع ادامه دهیم؟

نامجو افزود: کاش ما در مرحله‌ی اول این بحث را تمام کرده بودیم و الان مسائلمان چیز دیگری بود اما همراهی نشد. دولت هم تلاش می‌کند که در پنج سالی که قانون باید اجرا شود، طرح هدفمندی را عملیاتی کند.

وی با تاکید بر مقاومت‌هایی که در حوزه اجرای فاز‌های دیگر هدفمندی یارانه‌ها صورت می‌گیرد، گفت: دوستان مجلس هم نظارت دارند و مسائلی را می‌بینند به هر حال نماینده مردم هستند، ما هم تابع قانون هستیم.

وزیر نیرو افزود: قانون به ما اجازه افزایش قیمت ندهد نمی‌توانیم کاری کنیم و مجبوریم با همین وضعیت کشور را اداره کنیم.

به گزارش ایسنا، با وجود این‌که کشور باید در حوزه تولید انرژی به سمت انرژی‌های پاک برود هم‌چنان نیروگاه‌های حرارتی در کشور ساخته می‌شود و روز‌به‌روز این بخش گسترش پیدا می‌کند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]با وجود احتمال افزایش قیمت حامل‌های انرژی؛
[/h]
[h=1] کردبچه خبر داد: احتمال کاهش یارانه نقدی یا حذف برخی از افراد

[/h]





مشاور معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی با اشاره به اینکه در سال جاری افزایش یارانه نقدی نخواهیم داشت گفت: با توجه به کاهش منابع اختصاص یافته به یارانه نقدی یا دولت باید میزان یارانه را کاهش دهد و یا بخشی از افراد از دریافت یارانه نقدی حذف شوند که در این زمینه دولت باید خودش تصمیم بگیرد.
محمد کردبچه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این‌که مجلس 22 هزار و 500 میلیارد تومان را برای پرداختی یارانه نقدی اختصاص داده است، گفت: احتمال افزایش قیمت حامل‌های انرژی در سال جاری وجود دارد.
وی درباره چگونگی هزینه منابع 50 هزار میلیارد تومانی مربوط به اجرای قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها در بودجه سال 92 کل کشور اظهار کرد:‌ نمایندگان کمیسیون تلفیق این منابع را مطابق با قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها به بخش‌های مختلف اختصاص داده‌اند.
وی افزود: بر این اساس 10 درصد از این منابع معادل پنج هزار میلیارد تومان به بهداشت و درمان اختصاص می‌یابد و 45 هزار میلیارد تومان باقیمانده 50 درصد معادل 22 هزار و 500 میلیارد تومان صرف پرداخت یارانه مستقیم می‌شود.
مشاور معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی با بیان این‌که 30 درصد معادل 17 هزار و 500 میلیارد تومان به بخش تولید و همچنین 20 درصد به دولت اختصاص داده می‌شود، خاطرنشان کرد: با این تصمیم مجلس، در سال جاری افزایش یارانه نقدی نخواهیم داشت.
کردبچه با بیان این‌که این تصمیم کمیسیون تلفیق به معنای توقف اجرای فاز دوم قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها است، تصریح کرد: البته این تصمیمات باید در صحن علنی مجلس نیز به تصویب برسد.
وی در پاسخ به این که آیا با این تصمیم افزایش قیمت‌ حامل‌های انرژی منتفی می شود گفت: در سال گذشته درآمدهای مربوط به هدفمندی‌ یارانه‌ها حدود 40 هزار میلیارد تومان بود و با توجه به این‌که این درآمدها درسال جاری 50 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است ممکن است قیمت حامل‌های انرژی در سال جاری افزایش یابد.
مشاور معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی با اشاره به سهم دولت از منابع مربوط به اجرای قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها گفت: با توجه به این‌که کاهش مصارف جاری سخت است احتمالا از اعتبارات عمرانی کاسته می شود.
به گزارش ایسنا، در بودجه سال 91 رقم 66 هزار میلیارد تومان برای اجرای قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها در نظر گرفته شده بود که از این میزان 48 هزار میلیارد تومان به پرداخت یارانه نقدی اختصاص یافت که البته در آبان ماه سال گذشته مجلس شورای اسلامی افزایش قیمت حامل‌های انرژی تا پایان سال 91 را ممنوع اعلام کرد.
انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]قادری با تشریح آخرین مصوبات کمیسیون تلفیق:
[/h]
[h=1] احتمال کاهش یارانه نقدی یا حذف چند دهک از پرداخت یارانه

[/h]





سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 92 با تشریح آخرین مصوبات این کمیسیون گفت که بر اساس مصوبه این کمیسیون احتمال حذف یارانه نقدی برخی دهک‌ها یا کاهش میزان یارانه نقدی وجود دارد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسنا، جعفر قادری، در تشریح مصوبه این کمیسیون در خصوص بند 56 لایحه بودجه مربوط به مصارف هدفمندی یارانه‌ها تصریح کرد: پیشنهادات مختلفی در کمیسیون مطرح بود اما همه اعضاء اصرار داشتند که در این رابطه مستند به قانون عمل شود و بر این اساس 10 درصد درآمد هدفمندی یعنی تا مبلغ 5 هزار میلیارد تومان برای کمک به بخش سلامت اختصاص یابد و از 45 هزار میلیارد تومان باقی مانده 50 درصد یعنی معادل 22 هزار و 500 میلیارد تومان برای یارانه نقدی خانوارها ، 30 درصد معادل 13 هزار و 500 میلیارد تومان برای کمک به بخش تولید و 20 درصد یعنی تا مبلغ 9 هزار میلیارد تومان به بودجه عمومی دولت اختصاص می‌یابد.

وی اضافه کرد: بر اساس تبصره بند 56 لایحه بودجه دولت می‌تواند تا 10 درصد از اعتبارات مربوط به هر کدام از ردیف‌ها را به ردیف‌های دیگر اختصاص دهد. یعنی دولت مختار است که 10 درصد از تولید یا 10 درصد از سهم دولت را به یارانه نقدی اضافه کند.

قادری ادامه داد: بر اساس تبصره دیگری نیز مقرر شد که پرداختی به هر فرد در هر ماه نباید بیشتر از عملکرد سرانه بهمن 91 باشد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ادامه داد: اگر دولت 10 درصد از سهم بخش دیگری را برای پرداخت یارانه نقدی اختصاص دهد میزان یارانه نقدی خانوارها 27 هزار میلیارد تومان خواهد شد. این در حالی است که سال گذشته عملکرد 12 ماهه 42 هزار میلیارد تومان بوده یعنی اگر قرار باشد بر اساس سال گذشته عمل شود یا دهک‌ها کم می‌شوند یا یارانه‌ی نقدی کاهش می‌یابد که این ممکن است درعمل مشکلاتی ایجاد کند. چرا که اگر دولت بخواهد مبلغ 45 هزار و 500 تومان را به 5 یا 6 دهک اختصاص دهد باید حداقل 2 یا 3 دهک را حذف کند.

قادری در ادامه گفت که احتمالا این مصوبه در کمیسیون تلفیق مورد تجدید نظر قرار می‌گیرد و تغییراتی در آن اعمال خواهد شد.

وی در بخش دیگری از نشست خبری خود با اشاره به یکی از مصوبات دیگر این کمیسیون گفت: بر اساس بند 50 لایحه بودجه سازمان امور مالیاتی موظف شد قسمتی از فعالیتهای خود را به استثنای تشخص مالیات، دادرسی مالیاتی و عملیات اجرایی وصول مالیات به بخش غیر دولتی واگذار کند.

به گفته‌ی قادری، بر اساس مصوبه دیگر کمیسیون تلفیق هر سال صد میلیارد تومان از درآمد سازمان بنادر و دریانوردی برای توسعه سواحل جنوبی و شمالی و احداث بنادر کوچک اختصاص می‌یابد.

وی ادامه داد: دولت در بند 53 لایحه بودجه تکلیفی را برای خود پیش بینی کرده بود که در طراحی و اجرای شهرهای جدید مسکن مهر، احداث فضای سبز و فضاهای بهداشتی و درمانی و مدرسه را متقبل شود که اگر ما این را مصوب می‌کردیم دست دولت باز بود که از ردیف بودجه‌ای در اینجا هزینه کند که این بی‌نظمی ایجاد می‌کرد و مغایر قانون اساسی تشخیص داده شد. بجای پیشنهاد دولت مصوب شد در شهرهای جدید و مسکن مهر برای مجتمع‌های بیش از 100 واحد مدرسه احداث شود یا هزینه‌ی احداث مدرسه از سوی سازندگان به سازمان نوسازی داده شود.

قادری با اشاره به مصوبه دیگر کمیسیون تلفیق گفت: بر این اساس به وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم اجازه داده شد مدارس و پروژه‌های نیمه تمام دولتی را برای تکمیل به خیرین مدرسه ساز و دانشگاه ساز واگذار کنند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق اضافه کرد: بر اساس مصوبه کمیسیون کسانی که حق بیمه بیش از 10 سال پرداخت کردند و اکنون به 60 سالگی رسیدند به نسبت حق بیمه‌ای که پرداخت کردند از مستمری و امتیازات بازنشستگی برخوردار شوند و کسانی که زیر 10 سال حق بیمه پرداخت کردند و مشمول بیمه از کار افتادگی نیستند مبلغ کسری تا ده سال را یکجا به تامین اجتماعی پرداخت کنند و به همین نسبت از مستمری و امتیازات برخوردار شوند.

به گفته‌ی قادری، بر اساس مصوبه‌ی دیگری مبلغ 20 میلیارد تومان برای 50 هزار دختر تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی تحت عنوان کمک هزینه‌ی جهیزینه پرداخت می‌شود.

وی یاد آور شد: دولت در بند 54 لایحه بودجه پیش بینی کرده بود که جرایم رانندگی که طبق قانون باید به نیروی انتظامی، وزارت راه و دهیاری‌ها و شهرداری‌ها اختصاص یابد به نسبت وصول به شهرداری‌ها داده شود یعنی شهرهایی که جرایم بیشتری دارند مبلغ بیشتری از این محل دریافت کنند اما کمیسیون مصوب کرد که بر اساس ضوابط قانون مالیات بر ارزش افزوده درآمد حاصل از جرایم 20 درصد به کلان‌شهرها، 40 درصد سایر شهرها و 40 درصد به روستاها اختصاص یابد. همچنین مقرر شد که از این مبالغ 10 میلیارد تومان به معلولین تحت پوشش سازمان بهزیستی اختصاص داده شود.

قادری با اشاره به مصوبه دیگر کمیسیون تلفیق خاطر نشان کرد: بر اساس این مصوبه رقم درآمدی حاصل از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها 12 ماهه است و ارقام هزینه‌ای باید هر ماه به صورت یک دوازدهم تخصیص داده شود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه با اشاره به تصویب بند 59 لایحه بودجه گفت که بر این اساس سازمانهای بیمه‌گر و خدمات درمانی موظفند 60 درصد صورتحساب‌های ارسالی از مراکز درمانی را حداکثر ظرف مدت 2 هفته به صورت علی‌الحساب پرداخت کنند. این مصوبه برای این است که معمولا بیمارستانها به دلیل بدهی شرکتهای بیمه‌گر با مشکلاتی مواجه می‌شوند لذا در این مصوبه تصریح شد که 15 درصد سالیانه به عنوان جریمه برای سازمانهای بیمه‌گری که بدهی‌شان را به موقع پرداخت نمی‌کنند به عنوان جریمه در نظر گرفته شود.

به گفته‌ی وی بر اساس بند 61 لایحه بودجه نیز مصوب شد که صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تامین اجتماعی باید اولویت را به پرداخت هزینه‌ی حقوق بازنشستگان اختصاص دهند.

قادری با اشاره به مصوبه دیگر کمیسیون تلفیق تصریح کرد: بر اساس بند 67 لایحه بودجه دولت مکلف شد برای 100 هزار نفر از جانبازان 25 درصد و بالاتر ، آزادگان ، فرزندان شهدا و جانبازان بالای 70 درصد ، همسران و والدین شهدا تسهیلات خرید یا ساخت مسکن اعطا کند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دبیر ستاد هدفمندی یارانه‌ها خبر داد

یارانه نقدی نه کم می‌شود نه قطع/ پیشنهاد بنزین ۱۰۶۰ تومانی در فاز دوم

دبیر ستاد هدفمندی یارانه ها با تاکید بر اینکه یارانه نقدی نه قطع می‌شود و نه کاهش می‌یابد، گفت: پیشنهاد قیمت بنزین در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها در سناریوی اول ۱۰۶۰ تومان و در سناریوی سوم با یارانه ۲۵۰ هزار تومانی ۲۱۶۰ تومان است.

13910107000061_PhotoA.jpg




به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمدرضا فرزین ظهر امروز در یک نشست خبری با بیان اینکه کمتر کاندیدای ریاست جمهوری بر اهمیت و ضرورت اجرای هدفمندسازی یارانه ها تاکید نمی کند و همه به دنبال این هستند که در آینده طرح را ادامه دهند اظهار داشت: قانون هدفمند سازی یارانه ها در سال 90 یعنی اولین سال اجرای خود 17.5 میلیارد دلار صرفه جویی ارزی برای کشور به همراه داشت که دلیل آن شیب مناسب قیمتها بود. نمونه بارز آن قیمت حامل های انرژی است که طی 28 ماه گذشته که از اجرای طرح می گذرد، تغییری نکرده است. دبیر ستاد هدفمندی یارانه ها گفت: در سال 90، ضریب جینی در شهر و روستا بهبود یافته است و نسبت ده درصد درآمد اغنیا به فقرا در سال 90، به زیر 10 درصد یا به عبارت صحیح تر به 9.38 درصد رسیده که برای اولین بار در تاریخ کشور رخ داده است. به معنای دیگر، نسبت درآمد فقرا به اغنیا شدیدا بهبود یافته و این موضوع را آمارهای مرکز آمار ایران نشان می دهد، یعنی توزیع درآمد در سطح کشور بهبود یافته است. *سه سناریوی دولت برای فاز دوم هدفمندی فرزین گفت: در جلسات مشترک دولت و مجلس سناریوهای مشخصی توسط دولت به صورت کتبی ارائه شد، در اصل دولت 3 سناریو مشخص در این خصوص دارد و آنچه دولت به مجلس ارائه کرده است، سناریوی یک بوده، این در حالی است که احساس کردیم توافقی در مجلس بر سر اجرای سناریوی 2 و 3 وجود ندارد؛ گرچه پیشنهاد دولت اجرای سناریوی 3 بوده است. وی ادامه داد: براساس سناریوی اول، قیمت بنزین 1060 تومان خواهد بود، یعنی قیمت بنزین 2 برابر هم نخواهد شد و در سناریوی سوم حدود 2160 تومان خواهد بود، بر این اساس اینکه برخی ها مطرح می کنند با اجرای گام دوم هدفمند سازی یارانه ها قیمت بنزین 3 هزار تومان خواهد شد، صحیح نیست. دبیر ستاد هدفمندی یارانه ها گفت: بهتر است که دست دولت برای ادامه اجرای گام اول باز باشد که البته هرگونه تغییری برای گام اول برای کشور خطرناک است و شرایط را سخت می کند یا اینکه مجلس اجازه اجرای گام دوم را بدهد، البته در این زمینه برای توافق با مجلس در کمیسیون تلفیق حضور خواهیم یافت. * یارانه نقدی نه قطع می شود و نه کاهش خواهد یافت وی با تاکید بر اینکه یارانه نقدی نه قطع می شود و نه کاهش خواهد یافت، گفت: نظر دولت اجرای گام دوم هدفمندی یارانه هاست. افزایش مبلغ یارانه نقدی منوط به اجرای گام دوم است، در غیراین صورت با ادامه اجرای گام اول همان مبلغ یارانه نقدی که در حال حاضر پرداخت می شود، ادامه خواهد یافت همچنین با اجرای هدفمندی یارانه ها سالانه 40 هزار میلیارد تومان به خانوار پرداخت می شود و ادامه شرایط موجود نیازمند تامین چنین مبلغی در سال است. وی گفت: هیچ عددی در سناریوی اول پیشنهادی دولت در مورد مبلغ یارانه نقدی ارائه نشده است و مبلغ 250 هزار تومان اعلام شده توسط رئیس جمهور متعلق به سناریوی 3 است. *پرداخت نقدی یارانه ها کسری بودجه نداشته است وی با بیان اینکه اجرای هدفمند سازی یارانه ها باعث کاهش قاچاق سوخت، صرفه جویی منابع انرژی و تغییر روند مصرف تولید خانوار شد، گفت: اینکه گفته می شود اجرای هدفمندی یارانه ها و پرداخت یارانه های نقدی با کسری بودجه مواجه شده و سازمان هدفمندی از بانک مرکزی برای ادامه اجرای آن استقراض کرده است، صحیح نیست. همچنین اینکه گفته می شود سازمان از تولید حمایت نکرده و تولید دچار مشکل شده است، منطقی نیست. فرزین گفت: تا پایان سال 91 با اجرای هدفمندی یارانه ها 91 هزار میلیارد تومان پول پرداخت شده است، این در حالی است که تنها در ابتدای اجرای طرح 9 هزار میلیارد تومان تنخواه اخذ شد که هم اکنون 5 هزار و 700 میلیارد تومان آن باقی مانده و بخشی از تنخواه اخذ شده را بازپرداخت کردیم، با این حال، بیش از این رقم، رقمی که باقی مانده از دستگاه های تولید انرژِی و توانیر طلبکاریم. *اجرای هدفمندی نقدینگی را زیاد نکرد دبیر ستاد هدفمندی یارانه ها گفت: با اجرای هدفمندی یارانه ها به هیچ وجه نقدینگی کشور افزوده نشده و از منابع خود استفاده کردیم، همچنین نرخ رشد نقدینگی از سال 84 تا 90، که اولین ماههای اجرای هدفمندی یارانه ها در سال 90 رخ داده است، پایین ترین نرخ رشد را در همین سال نشان می دهد همچنین نرخ رشد پایه پولی در سال 90 به حدود 11.4 درصد رسیده که در 7 سال قبل از آن بالاترین رقم در این خصوص بوده است. * نوسانات نرخ ارز هیچ ارتباطی به هدفمندی یارانه ها نداشت وی افزود: در شهریور و بهمن ماه 91 دو شوک ارزی رخ داد که منجر به نوسانات قیمتی شدیدی شد. بنابراین افزایش قیمتها به دلیل اجرای هدفمندی یارانه ها نبوده و هدفمندی آثار خود را در پایان سال 90 تخلیه کرده است. در اصل مباحث نوسانات نرخ ارز هیچ ارتباطی به هدفمندی یارانه ها نداشته است. انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=1] رییس‌جمهور: هدفمندی صددرصد اجرا شود، بنزین بیش از 2000 تومان نمی‌شود

[/h]




رییس‌جمهور گفت: در جلسه دیشب، از میان هفت پروژه‌ای که به آنها بودجه اختصاص داده شد، دو پروژه متعلق به آذربایجان غربی است و بنا داریم به سرعت کار کنیم و بی‌وقفه بیش از یک و نیم میلیارد متر مکعب آب به دریاچه ارومیه منتقل کنیم.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به آذربایجان غربی، محمود احمدی نژاد در چهارمین دور سفرهای استانی، در جمع مردم آذربایجان غربی با بیان اینکه "آب و هوا به طور سینوسی بالا و پایین می‌رود و در دوره‌هایی آب و هوا دچار افت و خیز می‌شود"، اظهار کرد: سیل‌هایی 35 سال یکبار و حتی گاهی 500 سال یکبار اتفاق می‌افتد و میزان بارش‌های هر منطقه در دوره‌ای زمان متفاوتند.

وی با بیان اینکه "امروز کشور ما در دوره‌ای است که بارش‌ها کم شده است و البته آلودگی‌های تغییرات محیطی بی‌تاثیر نیستند"، تصریح کرد: امروز آب دریاچه ارومیه پایین آمده است و این زیبایی‌ها را از دست می‌دهیم اما دولت در این راستا اقداماتی جدی انجام خواهد داد.

رییس‌جمهور افزود: در رابطه با حل مشکل دریاچه ارومیه دو پروژه را دولت انجام می‌دهد و دو پروژه باید مشترک با مردم انجام شود که یکی از آنها کنترل مصرف است، یعنی باید همه با هم مصرف را مدیریت کنیم و دوم، این سوال است که عزیزان من بارش دست کیست؟ دلهای شما پاک است پس باید دعا کنید. ای خدای بزرگ باران رحمتت تا سیراب شدن این سرزمین و تا پر شدن دریاچه ارومیه را بر ما نازل بگردان.

احمدی‌نژاد در ادامه، با اشاره به راه‌اندازی راه‌آهن ارومیه و همچنین رسیدگی به موضوع مسکن مهر گفت: کارهای خوبی در این زمینه انجام شده است و امیدواریم مسکن مهر به جایی رسد که هر جوان به محض ازدواج یک خانه ارزان در اختیار داشته باشد.

به گزارش ایسنا، وی همچنین با اشاره به تحریم‌ها علیه ایران، با بیان اینکه "ملت ایران به تمام تحریم‌ها و گرانی‌ها غلبه خواهد کرد و روسیاهی برای دشمنان خواهد ماند"، تصریح کرد:‌ دست ملت شکسته و بسته نیست. البته موانعی وجود دارد که روزی خواهم گفت اما کمتر از پنج ماه بساط بداخلاقی‌ها به فضل‌الهی از ایران جمع می‌شود.

رییس‌جمهور با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی اظهار کرد: مقدمه حماسه اقتصادی، حماسه سیاسی است و اوج حماسه سیاسی، انتخابات است که متعلق به ملت، حق و اعمال اراده ملت است و قانون اساسی جمهوری اسلامی، مرام امام و نظر ***** این است که اراده ملت حاکم شود.

احمدی‌نژاد ادامه داد: اگر همه واجدین شرایط یعنی 50 میلیون در انتخابات به صحنه آیند و رییس‌جمهوری با رای بالا در مصدر کار بنشیند چه کسی می‌تواند کارشکنی کند؟ پس حضور پررنگ و انتخاب بزرگ همه مشکلات را برطرف می‌کند. البته باید بگویم دولت تا ثانیه آخر با افتخار در خدمت شما و برای شما نوکری می‌کند و به آن افتخار می‌کند.

وی با بیان این که ما ملتی بزرگ و ریشه دار در تاریخ هستیم گفت: اینجا ایران و‌ آذربایجان است و 500 سال قبل حتی هزار تا 5 هزار سال قبل هم ایران بوده است و امروز هم ایران هست و هزار سال بعد هم اینجا ایران خواهد بود و ما به فضل الهی از این شرایط عبور خواهیم کرد. البته طبیعی است که بداخلاقی می‌کنند.

رییس‌جمهور با اشاره به اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها اظهار کرد: از چپ و راست می‌خواهند مانع شوند و همه غربی‌ها و دنباله‌هایشان در داخل زمانی می‌گفتند هدفمندی یارانه‌ها 50 درصد تورم ایجاد می‌کند در حالی که اجرا شد و بیشتر از 5 تا 6 درصد تورم به وجود نیامد و امروز همه تحریم‌ها و بازی با بازار ارز را بر سر هدفمندی‌ها خراب می‌کنند و می‌گویند اگر هدفمندی به طور کامل اجرا شود، بنزین هفت هزار تومان خواهد شد. اما اگر هدفمندی صددرصد اجرا شود بنزین بیشتر از دو هزار تومان نخواهد شد و بیش از آن را به جیب مردم خواهیم گذاشت.

وی ادامه داد: می‌گویند 45 تومان به جیب مردم گذاشته‌ای و 90 تومان از جیب مردم برداشته‌ای. در حالی که من می‌گویم شما این پول را از جیب مردم برداشته‌اید.

احمدی‌نژاد با اشاره به این که در سال اقتصاد ایران 1200 میلیارد تومان گردش مالی دارد و در سال کل یارانه‌ای که می‌دهیم 41 هزار میلیارد تومان است توضیح داد: 9 هزار میلیارد تومان از این مبلغ از قدیم در قانون بودجه برای نان،‌ برق و شیر و غیره اختصاص داده شده بود و 32 هزارتای بقیه را از مردمی می‌گیریم که مصرف و درآمد بالایی دارند تا به طور مساوی بین مردم تقسیم کنیم. پس کجای این کار اشکال دارد؟

رییس‌جمهور اضافه کرد: اگر تحریم و بازی با بازار ارز را کنار بگذاریم و پروژه هدفمندی را اجرا کنیم، آیا فقیری در کشور باقی خواهد ماند؟ چون افرادی هستند که در ماه شش هزار متر مکعب گاز مصرف می‌کنند؛ البته نوش جانشان اما باید پولش را بدهند. پس کجای این منطق ساده قابل فهم نیست؟

وی با تاکید بر اینکه "یارانه‌ها مال مردم است و هیچ‌کس نمی‌تواند یک قران از آن را کم کند"، گفت: در سفر دور چهارم بنا بر این بود که به همه شهرستانها بروم اما سفرهای دور چهارم با وقفه انجام شد که بعدا علت آن را می‌گویم اما فرصت دولت کم است و 16 استان دیگر باقی مانده و از همینجا از همه شهرستانهای استان صمیمانه عذر می‌خواهم و امیدوارم در آینده بتوانم با حضور در شهرستانها عرض ارادت خود را به مردم برسانم.

احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه بعد از انقلاب و بخصوص در هشت سال اخیر کارهای فراوانی در آذربایجان غربی شده است، گفت: اما کارهای فراوانی مانده است که باید دنبال شود و ما موظف هستیم تا ریشه‌کن شدن کامل فقر و تبعیض و رسیدن به قله، کار خدمت رسانی و سازندگی را انجام دهیم.

رییس‌جمهور با اشاره به اینکه امروز در کارگروه کشاورزی برای توسعه کشاورزی و ایجاد اشتغال جوانان شرکت خواهم کرد و دومین قسط برای پرداخت وام ارزان، زمین و آب برای کشاورزان و دامداران و جوانان عزیزی که می‌خواهند برای آبادانی استان اقدام کنند اختصاص خواهد یافت. همچنین در کارگروه صنعت و معدن حاضر خواهم شد و معتقدم تا به حال فقط از پنج درصد ظرفیت استان استفاده شده است و در این زمینه تصمیمات لازم برای در اختیار دادن تسهیلات ارزان مجوز و پول و سرمایه به جوانان اتخاذ خواهد شد.

وی با بیان اینکه امروز روزی است که همه باید برای ساختن ایران دست به دست هم بدهیم، خاطرنشان کرد: در طول صدها سال گذشته دشمنان اجازه‌ پرواز به ملت ایران ندادند و چه دشمنان بیرون از کشور و حتی حاکمان ناتوان جاهل و خودخواه در این راستا تاثیرگذار بوده‌اند اما امروز روزی است که باید حرکت کنیم و تمام موانع را برداریم تا به قله‌های پیشرفت و عزت برسیم.

رییس‌جمهور با طرح این پرسش که ما چه کم داریم؟ گفت: معدن، نیروی انسانی، زمین و آب و بهترین مردم و فرهنگ را داریم پس باید حرکت کنیم و ایران را بسازیم چون در ایران همه اقوام عزیزند و یک خانواده‌اند و گلهای گلستان ایران پرافتخار به حساب می‌آیند.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه "امروز به صورت جهشی جلو می‌رویم و عصبانیت مستکبران از حرکت جهشی ملت ایران است"، افزود: هر روز یک افتتاح، اختراع، آبادانی و پروژه و غیره اتفاق می‌افتد که باعث عصبانیت دشمنان می‌شود چون نمی‌خواهند ملت ایران به قله‌ها برسد. بنابراین در دوره‌ای طولانی جنگ روانی ایجاد کردند که ایران می‌خواهد بمب بسازد. اما ایران تا این مردم را دارد برای چه بمب می‌خواهد؟

وی ادامه داد: این مردم با اراده‌شان دشمنان را پایین می‌کشند. بمب مال آدمهای ترسو، دروغ‌گو و آدم‌کش و بی‌فرهنگ است. ما بمب اتم می‌خواهیم چکار؟ چون ملت ایران شما را با منطق از اوج قدرتتان به زیر خواهد کشید. به قول خودشان تحریم‌های سنگین علیه ما اجرا کردند و برخی در داخل با آنها همراهی می‌کنند و تصور دارند می‌توانند مردم را دچار یاس کنند اما فکرشان اشتباه است و در این راستا یک روز مشکلات اقتصادی را ناشی از ناتوانی دولت اعلام کردند در حالی که ما پاسخ دادیم تحریم‌ها علیه ایران وجود دارد و بعد که معلوم شد دشمن تحریم کرده است می‌گویند مشکلات ا زناحیه تحریم‌هاست اما مقصر آن دولت است.

رییس‌جمهور تصریح کرد:‌ می‌گویند چرا دولت قطعنامه‌ها را کاغذ پاره خوانده است و الان هم می‌گویم قطعنامه مال سازمان ملل و شورای امنیت بود که خنثی شد و اثر نداشت. اما الان چند دولت غربی و آمریکایی بدون قانون اقداماتی می‌کنند که باید برای مقابله با آن کنار هم بایستیم و با طرح اقتصادی و برنامه‌ریزی توطئه‌ها را بشکنیم و پیشرفت کنیم.

وی با اشاره به اینکه "صدها سال چند گروه در رأس چند دولت در دنیا حاکم بوده‌اند و هر کار خواسته‌اند انجام داده‌اند و امروز هم در بسیاری از نقاط دنیا مشغول چپاول ملتها هستند"، گفت: به بیش از صد کشور دنیا سفر کردم و از نزدیک با مردم و مسئولین آنها صحبت کردم و دیده‌ام در دنیا ثروت بی‌پایان و فقر فراوان وجود دارد که علت آن استعمارگران است که در کشورها بین ملت‌ها اختلاف افکنی می‌کنند و مردم را به جان هم انداختند.

احمدی‌نژاد اضافه کرد: به برخی از کشورها سفر کردم و مردمی که برای استقبالم آمدند لباس کامل و کفش نداشتند و فریاد به نفع ملت ایران سر می‌دادند و حتی در کشورشان برق نداشتند و وقتی در بهترین مکان آن کشور مستقر شدم در طول روز 10 تا 30 بار برق منطقه قطع و وصل می‌شد در حالی که آنها معادن عظیم داشتند که توسط استعمارگران غارت می‌شد و مردم خبر ندارند.

وی با اشاره به اینکه "استعمارگران در دوره‌های طولانی برده‌داری راه انداختند"، افزود: وقتی به غرب آفریقا سفر کردم رییس‌جمهور آنجا محلی را به من نشان داد که استعمارگران جوانان سرزنده و پرشور را به آنجا می‌برد و توسط کشتی منتقل می‌کرد و در این راه جوانان زیادی کشته شده بودند. استعمارگران 400 سال دنیا را چاپیده‌اند و امروز به بن بست رسیده‌اند و اقتصادشان دچار مشکل شده افغانستان و عراق را اشغال کرده‌اند اما اقتصادشان درست نشد و امروز حیله جدیدشان ایجاد تفرقه‌ به ملت‌ها، قومیت‌ها و مذهب‌هاست.

احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه استعمارگران در شرق آسیا جنگ درست می‌کنند، گفت: دو کشور با هم مشکلاتی دارند که باید با گفت و گو مسائلشان را حل کنند اما تحریکشان می‌کنند تا پایگاه خود را محکم کنند و آنها نابود شوند و از ثروتهای آنها بهره بگیرند و در نتیجه آنها را به خود نیازمند کنند تا اقتصاد خود را بازسازی کنند.

وی خاطرنشان کرد: شاهدیم عده‌ای احمق را تحریک می‌کنند تا مسلمانان را بکشند و مسلمانان نیز مجبور هستند از خود دفاع کنند پس جنگ درست می‌شود چون چند کشور اقتصادی پیشرفته در شرق آسیا درست شده است و می‌خواهند آنها را زمین بزنند تا دوباره جان بگیرند.

احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه در منطقه بازی شیعه و سنی راه‌انداخته‌اند و در پاکستان و عراق بمب ‌گذاری می‌کنند تصریح کرد:‌ در سوریه چه کسی چه کسی را می‌کشد. هر دو ملت سوریه هستند اما هر دو سوریه را از بین می‌برند و دشمن سوء استفاده می‌کند و **** صهیونیستی سوریه بمب‌باران کرده است.
وی افزود: از دو و نیم سال قبل که حرکتهایی در شمال آفریقا و خاورمیانه شروع شد من اعلام کرد عدالت و ازادی حق ملت‌هاست اما باید مراقب بود و با تفاهم جلو رفت و از دشمنان اصلی یعنی **** صهیونیستی غافل نشد چون خیلی‌ها دشمن اصلی را فراموش کردند و به جان هم افتادند و این بکش و آن بکش، آخر به کجا می‌رسد؟
رئیس جمهور با اشاره به اینکه عده‌ای تحریک شده‌اند و صحابه‌ی عزیز پیامبر اسلام (ص) را که نزدیک به 1400 سال دفن شده بود، نبش قبر کردند گفت: نمی‌فهمند چه می‌کنند و من تردید ندارم که پشت صحنه تمام این تحرکات مستکبران وصهیونیست‌ها هستند همه باید هوشیار باشند.
رئیس جمهور توضیح داد : می‌گویند می‌خواهیم طبق ضوابط درست شرعی او را دفن کنیم اما آیا همه کارهایتان را انجام داده‌اید و فقط این قبیل فرعیات مانده است و در حالی که پیامبر (ص) برای توحید و عدالت آمده بود آیا شما توحید و عدالت را درست کرده‌اید و این فرعیات مانده است.

وی ادامه داد: کسانی که فریب دشمن را خورده‌اید بدانید که پیام پیامبر (ص) محبت و دوستی بوده است پس شما چطور آدم می‌کشید و دستور نبش قبر مردگان را می‌دهید در حالی که دشمنان ما با این حرکات دو هدف را دنبال می‌کنند یکی تخریب وجهه اسلام عزیز که تا هر کس نگاه می‌کند رو بر می‌گرداند و دوم ایجاد جنگ و دوا و اختلافات مذهبی در حالی که ما همه یک خدا ، یک کتاب و یک پیامبر (ص) داریم و آرزو داریم در خط پیامبر (ص) باشیم پس باید هوشیاری خود را حفظ کنیم.

احمدی‌نژاد خطاب به ملت‌های منطقه گفت: امروز روز همدلی و مراقبت از شیطنت‌هاست و باید از این دوره به سلامت عبور کنیم و خطاب به دشمنان می‌گویم شما به آخر خط رسیده‌اید و اگر خیال می‌کنید با این تحرکات و جنگ روانی می‌توانید ملت‌های منطقه را به جان هم بیاندازید اشتباه است و به شما **** صهیونیستی نصیحت می‌کنم دست از توطئه‌ و خباثت بردارید و کنار یار ملت‌ها باشید و در سرزمین خود به مردم خود خدمت کنید. پس چه کسی گفته به ملت‌های منطقه خدمت کنید ، چون ملت‌های منطقه خیر شما را نمی‌خواهند، ما را به خیر تو امید نیست شر مرسان.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: اگر به نصیحت مشفقانه توجه نکنیم خیلی زود دست قدرت ملت‌ها از آستین بیرون می‌آید و کاری می کند که راه برگشتن به خانه‌ی خود را گم کنید.

به گزارش ایسنا، تحمدی‌نژاد در آغاز صحبت‌های خود به خصوصیات و ویژگی‌های مردم ارومیه و منطقه آذربایجان غربی اشاره کرد و گفت: اینجا نمونه‌ای از گلستان زیبای ایران است که گلهای رنگارنگ در کنار هم منظره زیبا به وجود آوردند.

به گزارش خبرنگار ایسنا؛ پیش از سخنرانی رییس‌جمهور آیت‌الله قریشی نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان *****، آیت‌الله حسنی امام جمعه آذربایجان غربی و استاندار آذربایجان سخنرانی کردند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]در همایش ملی خلیج فارس مطرح شد:[/h]
[h=1] یارانه‌ی بنزین روزانه معادل یک تن طلا و خسارت هر تعطیلی معادل 10 تن طلاست

[/h]






نهمین همایش ملی خلیج فارس با تأکید بر موضوع «گردشگری سلامت» در حالی که شش روز از «روز ملی خلیج فارس» می‌گذرد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سرویس گردشگری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این همایش که بخش صبح آن به سخنرانی کارشناسان گذشت، پانل‌های تخصصی محیط زیست‌، گردشگری سلامت در خلیج فارس‌ و فرهنگ‌، هنر و معماری‌ برگزار و مسائلی مانند ابعاد سیاسی‌، اجتماعی‌، تاریخی‌، گردشگری و جغرافیا در حوزه‌ی خلیج فارس بررسی می‌شوند. این همایش از سوی مرکز علمی،‌ فرهنگی‌ و گردشگری جهاد دانشگاهی در دانشکده‌ی علم و فرهنگ با حضور رییس جهاد دانشگاهی و جمعی از اساتید و کارشناسان برگزار شده است.

محمدحسن قدیری ابیانه - صاحب‌نظر مسائل سیاسی ایران و خاورمیانه - در این همایش به بررسی جایگاه جهانی خلیج فارس پرداخت و گفت: اگر بخواهیم وضعیت خلیج فارس را بهتر بشناسیم باید به وضعیت جهان بپردازیم. امروز جهان به سمت چند قطبی شدن پیش می‌رود و آمریکا و اروپا در اوج بحران اقتصادی‌اند. آمریکا بیش از 16میلیارد دلار بدهی دارد که پیش‌بینی‌ می‌شود سالی یک‌هزار میلیارد دلار به آن اضافه شود که این رقم معادل درآمد ایران از فروش نفت در مدت 33 سال است.

او در ادامه اظهار کرد: پنتاگون پیش‌بینی کرده که اسراییل تا 10 سال دیگر بدون آن‌که جنگی رخ دهد حذف خواهد شد، در عین حال بیداری اسلامی در حال گسترش است. ساموئل هانتینگتون، صاحب تئوری جنگ تمدن‌ها گفته است که با توسعه‌ی ارتباطات‌، فرهنگ‌های ضعیف در فرهنگ‌های قوی ادغام می‌شوند و دو فرهنگ بزرگ اسلام و لیبرالیسم یا غیراسلامی باقی می‌مانند. او مطرح کرده است وقتی منافع این فرهنگ‌ها در تضاد با یکدیگر باشد رویارویی تمدن‌ها اتفاق می‌افتد و من با این تحلیل موافق هستم.

وی با اعتقاد به این‌که ایران به‌دلیل موقعیت استراتژیک‌اش، ***** تمدن غنی اسلام را برعهده خواهد داشت و استراتژیست‌ها بر این موضوع اذعان دارند‌، گفت: جنگ آمریکا در افغانستان و عراق برای رویارویی با تمدن اسلامی است. این تک‌ابرقدرت در این کشورها گیر کرده‌ است وگرنه سراغ ما هم می‌آمد.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به سقوط تک‌ابرقدرتی مانند آمریکا براساس نظریه‌ی هانتینگتون، اظهار کرد: آمریکا قطعا راضی نمی‌شود که به این وضعیت تن دهد و تلاش خود را می‌کند تا موقعیتش حفظ شود. تنها راه مقابله‌ی او با قطب‌هایی که در جهان در حال شکل گیری هستند مانند اتحادیه‌ی اروپا‌، چین‌، ژاپن‌، هند،‌ روسیه‌، برزیل‌، آفریقای جنوبی و تمدن اسلامی، تصاحب نفت خاورمیانه است، چراکه این قطب‌ها به این نفت نیاز دارند، آن‌وقت سلطه‌ی آمریکا هم تداوم می‌یابد و چند قطبی شدن منتفی می‌شود.

او در عین حال بیان کرد: استراتژی دشمن، تجزیه‌ی کشورها و سلطه بر آن‌ها با تسلط بر منابع نفتی است.

قدیری ابیانه در ادامه به دو نقطه‌ی استراتژیک در خلیج فارس که تنگه‌ی هرمز و سه جزیره‌ی محل مناقشه با عرب‌هاست اشاره و اظهار کرد: بخش عمیقی از خلیج فارس که کشتی‌های بزرگ می‌توانند از آن عبور کنند به ایران تعلق دارد. اگر آن‌ها بخواهند امنیت ما را به خطر بیندازند‌، لازم نیست ما دست بیندازیم و گلوی آن‌ها را بگیریم، خداوند گلوی آن‌ها را در دست ما قرار داده و این یکی از دلایل بازدارنده‌ای است که تا به حال به ایران حمله نظامی نکرده‌اند.

او سپس با تأکید بر لزوم بهره‌برده‌داری حداکثری از ظرفیت‌های خلیج فارس، ادامه داد: در کشور ما نوعی توهم ناشی از اقتصاد وابسته به نفت وجود دارد. تصور مردم خیلی بیشتر از واقعیت است و ما با معضل وابستگی ذهنی به نفت مواجه هستیم. بیشتر مردم تصور می‌کنند درآمد ما از نفت میلیاردی است. در حالی که در شرایط غیرتحریم، ایران سالانه دومیلیون و 300هزار بشکه صادر می‌کرد که در مقابل 75 میلیون نفر جمعیت کشور، کمتر از یک بشکه برای هر نفر در ماه صادر می‌شد. در بودجه‌ی امسال، یک‌میلیون و 300هزار بشکه صادرات در نظر گرفته شده است که با توجه به جمعیت 77 تا 78 میلیون نفری، نیم بشکه نفت در ماه به ازای هر نفر صادر می‌شود. همچنین درآمد حاصل از صادرات نفت به ازای هر نفر، 182هزار تومان می‌شود. در حالی که مردم تصور غیرواقعی از صادرات نفت دارند و گاه براساس آمارهایی که داده می‌شود توقع‌شان زیاد است.

وی همچنین اظهار کرد: نفت، ثروت بزرگی است؛ ولی با اکتفا به آن نمی‌توان هر آنچه را که خواستیم تأمین و مملکت را اداره کنیم. اکنون یارانه‌ی بنزین روزانه معادل یک تن طلا است در حالی که از معادن کشور، سالانه دو تن طلا برداشت می‌شود.

قدیری ابیانه سپس به خسارت‌های اقتصادی ناشی از تعطیلات زیاد در کشور اشاره و اضافه کرد: هر روز تعطیلی، معادل 10 تن طلا خسارت وارد می‌کند. در حالی که 20 روز مملکت را در بهترین شرایط آب و هوایی تعطیل کردند و این یعنی 200 تن طلا به اندازه‌ی یک قرن تولید طلای کشور خسارت وارد شد.

به گزارش ایسنا‌، در ادامه‌ی این همایش علیرضا زجاجی - معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی - گفت: اگر بر کلمه‌ی فارس، امنیت،‌ مسائل سیاسی و حضور نظامی در خلیج فارس تأکید داریم به این دلیل است که امنیت سبب شکوفایی اقتصادی در مناطق جنوبی ایران می‌شود.



او به بهره‌برداری نشدن از سواحل جنوبی کشور اشاره کرد و افزود: بیش از 800 کیلومتر ساحل در جنوب کشور وجود دارد، ولی هنوز توجه لازم، بویژه در بخش گردشگری به آن نشده است. اگر اندکی سرمایه‌گذاری و توجه به خلیج فارس و سواحل آن شود حضور گردشگران زیادی را در آن شاهد خواهیم بود.

در ادامه، نسرین معظمی - کارشناس و پژوهشگر - به موضوع خلیج فارس از تجارت مروارید تا تولید نفت پرداخت و گفت: سه‌هزار سال قبل و در زمان ساسانیان، در بندر سیراف تجارت مروارید یکی از مهم‌ترین فعالیت‌ها بود که البته بیشترین منافع آن در دوره‌های بعدی نصیب خارجی‌ها شد. کشت صدف‌های مرواریدساز و شناسایی نفت در آب‌های جنوب کشور، این تجارت را از بین برد؛ ولی هنوز هم می‌توان از این فرصت بهره‌برداری کرد.

او اظهار کرد: در قرن 19 میلادی ارزش هر مروارید اصیل خلیج فارس بین 30 تا 75 هزار دلار بود. برآورد اقتصادی حاصل از تجارت مروارید در آن زمان بین 240 تا 300 هزار پوند بود. آن زمان، بنادر لنگه و خارک معروف‌ترین مروارید‌ها را داشتند، ولی حالا این تجارت در جنوب ایران تقریبا از بین رفته است، چون نفت را شناسایی کردند و کشت صدف‌های مروارید‌ساز اتفاق افتاد.




وی اضافه کرد: در سال 2010 میلادی پنج‌میلیارد دلار مروارید در دنیا تجارت شد که ژاپن به‌عنوان مهم‌ترین بازار، بیشترین سهم را داشت و پس از آن، ایتالیا، بخشی از فرانسه و اندونزی بودند. شرایط بسیار پایدار محیط زیست خلیج فارس، امکان توسعه‌ی تجارت مروارید را فراهم کرده است. باید بخشی از ثروت کشور به‌دست آید تا ضمن توسعه‌ی اقتصادی برای مردم ساحل‌نشین ایران شغل ایجاد شود.

به گزارش ایسنا، بعدازظهر امروز نیز در دانشکده‌ی علم و فرهنگ، کتاب نهمین همایش ملی خلیج فارس رونمایی و از برگزیدگان مقالات این دوره از همایش تجلیل می‌شود.


انتهای پیام


کد خبرنگار: 71021
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]سخنگوی سابق ستاد سوخت کشور در گفت‌وگو با ایسنا:
[/h]
[h=1] مرحله‌ دوم هدفمندی اجرا می‌شد، تورم30 درصد نمی‌شد

[/h]





سخنگوی سابق ستاد حمل‌ونقل و سوخت کشور با اعتقاد به این که افزایش تدریجی قیمت حامل‌های انرژی اهداف هدفمندی یارانه‌ها را محقق نمی‌کند، می‌گوید: اگر مرحله‌ی دوم هدفمندی یارانه‌ها در دو سال گذشته اجرا می‌شد شاهد تورم 30 درصدی نبودیم.

حسین هاشمی با حضور در خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به تجربه‌ مرحله‌ی اول اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در سال 89 گفت: بر اساس آمار بانک مرکزی نرخ واقعی تورم در زمان اجرای این قانون 15 درصد بود که 5 درصد این تورم مربوط به هدفمندی یارانه ها می‌شد؛ این درحالی بود که قیمت حامل‌های انرژی در مرحله‌ی اول اجرای این قانون رشد 100‌درصدی داشت.

وی با تاکید بر این‌که اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها موجب تورم کنونی نشده است، اظهار کرد: سایر مولفه‌های اقتصادی در افزایش نرخ تورم نقش داشت که مهم‌ترین آنها کاهش درآمدهای ارزی و افزایش قیمت ارز به دلیل موضوعات روانی در جامعه بود که این موضوع ربطی به قانون هدفمندی و آثار آن نداشت.

این کارشناس سیستم‌های اقتصادی و اجتماعی اظهار کرد: فاز دوم اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در دی‌ماه سال 90 به دلیل برخی نظرات غیرکارشناسی متوقف شد، این درحالی بود که اگر مرحله‌ی دوم در آن سال اجرا شده بود، نه تنها نرخ تورم افزایش نمی‌یافت، بلکه تورم روند کاهش هم پیدا می کرد.

سخنگوی سابق ستاد حمل‌ونقل و سوخت کشور دلیل این اظهار نظرش را این‌گونه توضیح داد: با توجه به شرایط و محدودیت‌های اعمال‌شده در مورد موضوعات ارزی، ذخایر ارزی بانک مرکزی کاهش یافت که جبران حجم ارز کاهش یافته می توانست از محل صرفه جویی منابع ارزی اختصاص یافته به مصرف بخش عمده حاملهای انرژی جبران شود.



هاشمی سخنگوی سابق ستاد حمل‌ونقل و سوخت


این کارشناس حمل‌ونقل و سوخت کشور با بیان این‌که مشکلات ارزی، تقاضای کاذب برای ارز را افزایش داد که در نتیجه آن قیمت‌ کالاها نیز افزایش یافت گفت: یکی از تقاضاها برای ارز مربوط به تولید حامل‌های انرژی است.

هاشمی توضیح داد: با وجود این‌که فرآورده‌های نفتی در داخل کشور تولید می‌شود، اما برای تولید آن نیاز به مواد اولیه و تجهیزات است که از خارج وارد می‌شود و برای خرید آنها به ارز نیاز است.

سخنگوی سابق ستاد حمل‌ونقل و سوخت کشور هزینه تولید روزانه بنزین و گازوئیل برای کشور را حدود 300 میلیارد تومان برآورد کرد و افزود: این امر موجب می‌شود در شرایطی که کمبود ذخایر ارزی وجود دارد ارز بیشتری به تولید بنزین و گازوییل اختصاص یابد.

به گفته وی مجموع هزینه ماهانه تولید بنزین و گازوئیل معادل 9 هزار میلیارد تومان است که در صورت کاهش مصرف این دو فرآورده پرمصرف می‌توان ارز حاصل از صرفه جویی مصرف بنزین و گازوئیل را با مکانیزمی به مردم اختصاص داد تا بیشتر از آن بهره ببرند.

وی همچنین ادامه داد: با توجه به این شرایط اگر مصرف فرآورده‌های نفتی کاهش یابد می‌توان تولید مازاد را صادر کرد تا درآمدی از صادرات این فرآورده‌ها عاید کشور ‌شود و در مقابل با صادرات بنزن و گازوییل ارز خارج شده از کشور برای تولید فرآورده‌های نفتی پوشش داده می شود.


هاشمی در مورد نرخ بنزین در مرحله‌ی دوم هدفمندی یارانه‌ها گفت: به عنوان یک کارشناس معتقدم که در صورت افزایش شیب قیمت حامل‌های سوخت، یارانه‌های نقدی هم افزایش چشم‌گیری خواهد یافت. براین اساس بهتر است که بنزین یارانه‌ای 1000 تا 1200 تومان و بنزین آزاد 2000 تومان شود.


او با اشاره به قانون هدفمندی یارانه‌ها که طبق آن باید قیمت حامل‌های انرژی به حداقل 90 درصد فوب خلیج فارس طی پنج سال برسد، گفت: طبق این قانون که به تصویب مجلس هم رسیده است افزایش قیمت حامل‌های انرژی لزوما پلکانی نیست.

وی با اشاره به مصوبه اخیر کمیسیون تلفیق مجلس تاکید بر این‌که مدل پیشنهادی این کمیسیون تنها آثار تورمی در پی دارد گفت: این مدل قیمت گذاری، طی سالیان گذشته جواب نداده است؛ چرا که ضمن افزایش تورم معادل افزایش قیمت بنزین، منجر به کاهش مصرف نشده و مردم نفعی از این روش نبرده اند و حتی متضرر هم شده‌اند.

هاشمی ادامه داد: یه طور مثال در سال‌های خیلی دور با افزایش 10 تومانی بنزین همه کالاها 10 تومان گران می‌شد اما با اجرای مرحله‌ی اول هدفمندی یارانه‌ها این فرهنگ ایجاد شد که افزایش قیمت کالا برابر با افزایش حامل‌های انرژی نباشد؛ به‌طوری که در مرحله اول هدفمندی یارانه‌ها با افزایش 100 درصدی حامل‌های انرژی تنها 10 تا 15 درصد رشد قیمت خدمات مربوط به حمل و نقل را شاهد بودیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

قاچاق سوخت و واريز سرمايه ايراني به جيب خارجي



نويسنده: ميلاد شويكلو

شايد يكي از چالش هاي مهم دولت و مشكلات ريالي در ماه هاي گذشته را بتوان به تحريم هاي غرب عليه كشورمان برشمرد اما متاسفانه مقابله نكردن دولت با نوسانات ارزي سبب شد كه فضاي بازار قاچاق و دلالي در سطح بالاتري نسبت به توليد داخلي قرار بگيرد و اين امر موجب شكل گيري تجارتي غيرقانوني به نام قاچاق سوخت شود. وقتي نوسانات ارزي بازارهاي كشور را با چالش هايي چون ركود و كاهش توليد مواجه كرد عده يي با شايعه پراكني نسبت به افزايش قيمت بنزين و فرآورده هاي نفتي ديگر، فضايي را به وجود آوردند كه قاچاق سوخت داخل رونق پيدا كند و كشورهاي همسايه يي چون پاكستان، افغانستان، عراق و تركيه از ثروت هاي بر بادرفته كشورمان استفاده بهينه يي ببرند. در همين راستا فرماندهان نيروي انتظامي اظهار مي دارند كه روزانه به طور ميانگين نزديك به 4 ميليون ليتر سوخت از كشور قاچاق مي شود كه با چنين آماري مشخصا سالانه ميليون ها ليتر و ميلياردها دلار از ثروت هاي خدادادي كشورمان در جيب دلالان و به ويژه كشورهاي خارجي قرار مي گيرد. با توجه به آمار ارائه شده بايد در نظر گرفت كه كشورهاي خارجي با آنكه مي دانند از خريد نفت ايران محروم هستند اما با چنين روشي نه تنها توانسته اند نيازهاي خود را تا حدودي تامين كنند بلكه موجب خواهد شد آنها از پالايش و تبديل نفت به ديگر فرآورده ها اجتناب كرده و سرمايه هاي خود را در جيب بگذارند. سوي ديگر با در دست داشتن محصولات نفتي به ويژه بنزين و گازوييل براي دلالان و قاچاقچياني كه هر ليتر از بنزين و گازوييل را به طور ميانگين با قيمت 1500 تومان به فروش مي رساندند اينك با كاهش ارزش پول ملي، اين رقم نزديك به هفت برابر گسترش پيدا كرده است. با اين وجود اگرخريداران سوخت قاچاق بخواهند براي امنيت اقتصادي خود در برابر تحريم ها از ريال براي پرداخت مبالغ خود در برابر سوخت هاي خريداري شده استفاده كنند با توجه به پايين آمدن ارزش پول ملي كشورمان بهترين راه را انتخاب كرده اند و هر دو گروه معامله كننده به نفع شان خواهد بود. با اين حساب از نيمه دوم سال گذشته افراد بسياري در فكر قاچاق سوخت در كشور افتاده اند كه از خرده پا گرفته كه با گالن هاي بيست ليتري براي امرار معاش دست به قاچاق سوخت مي زنند و چه آنهايي كه با كانتينرهاي چند تني يا حتي لنج هاي خود براي كسب سرمايه هاي باد آورده استفاده مي كنند به صرفه و سودآور خواهد بود.

قاچاقچيان و شگردهاي آنها
در اين بين افرادي به صورت خرده پا در بين قاچاقچيان بزرگ حضور دارند كه فقط براي تامين نيازهاي روزانه خود دست به چنين روش هاي خطرناكي مي زنند كه مجبورهستند روزانه با حمل گالن هاي سوخت و گذشتن از راه هاي صعب العبور به آن سوي مرزها رفته تا بتوانند كسب درآمد كنند. اين افراد متاسفانه از شغل مناسبي برخوردار نبوده و به دليل پايين بودن سطح اشتغال و درآمد زايي در محل سكونت شان با خارج كردن سرمايه هاي ملي از مناطق مرزي دست به قاچاق كالاو سوخت مي زنند. سوي ديگر قاچاقچيان بزرگ حضور دارند كه با استفاده از روش هاي ديگر خود را تاجر در اين زمينه معرفي مي كنند و به هر شكل ممكن فرآورده هاي نفتي را به كشورهاي همسايه فرستاده و مقابله چنداني با آنها وجود ندارد. به طور مثال آنها با ترانزيت كه بيشتر تانكرهاي نفتي را در ميان تانكرهاي مايعات صادراتي جاساز مي كنند به اين صورت كسي متوجه وجود فرآورده هاي نفتي در ميان محصول صادر شده نمي شود و قاچاق سوخت بدون مشكلي انجام خواهد پذيرفت. اما اگر به يكي ديگر از روش هاي موجود كه لوله كشي چند كيلومتري براي خارج ساختن سوخت از كشور تاملي داشته باشيم متوجه مي شويم كه تامين امنيت در مناطق مرزي متاسفانه قدرت چنداني نداشته و وضعيت مرزي به ويژه در حاشيه كشورمان با كشورهاي پاكستان و افغانستان كه يكي از مهم ترين نقاط براي خارج ساختن فرآورده هاي نفتي به شمار مي رود با مشكلات بيشتري مواجه است. دولت بايد در نظر داشته باشد، عدم مديريت مناسب نه تنها هزينه هاي سنگيني را بر دوش كشور مي گذارد بلكه سبب خواهد شد فضاي تامين نيازهاي جامعه در حيطه قاچاق قرار بگيرد. با اين حساب مشكلات مالي در كنار هدر رفت منابع طبيعي ضررهاي اقتصادي بيشتري بر اقتصاد كشور وارد خواهد كرد و براي دولت فقط سراشيبي برنامه ها در پيش خواهد داشت. در اين بين وزارت نفت با هزينه هاي كلان براي خودكفايي و توليد نيازهاي داخلي دست به اهدافي مي زند كه بتواند شرايط كشور را در تعادل قرار دهد اما آن سوي مديريت اهداف بزرگ، مشخص است كه اگر تدابير جدي صورت نگيرد فقط هزينه ها به كشور تحميل مي شود و توليدات و سود سرمايه هاي آنها بايد در جيب كشورهاي خارجي قرار بگيرد.




روزنامه اعتماد، شماره 2671 به تاريخ 17/2/92، صفحه 4 (اقتصادي)
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]وزیر نیرو در پاسخ به ایسنا:
[/h]
[h=1] ای‌کاش قیمت‌ها در یک مرحله واقعی می‌شد/ قیمت برق باید به 100 تومان برسد

[/h]





وزیر نیرو تاکید کرد: در صورتی که قیمت برق و آب در یک مرحله واقعی می‌شد، قیمت‌ها سرجای خودش قرار می‌گرفت، اقتصاد خود را تنظیم می‌کرد و اجرای هدفمندی هم تبعات کمتری در جامعه داشت و هم تورم انتظاری کاهش پیدا می‌کرد.

به گزارش خبرنگار انرژی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مجید نامجو در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر این که آیا برای واقعی کردن قیمت برق و آب در یک مرحله وزارت نیرو صحبتی با ستاد هدفمندی‌ یارانه‌ها کرده است یا خیر؟ گفت: براساس ارزیابی ستاد هدفمندی‌ یارانه‌ها، هدفمندی‌ با یکسری نگرانی‌ها در مرحله اول انجام شد اما ارزیابی کنونی نشان می‌دهد که ای کاش در یک مرحله قیمت‌ها واقعی می‌شد.

وی افزود: با این کار نه تنها تبعات آن و تورم انتظاری کاهش پیدا می‌کرد بلکه مسائلی که الان درگیر آن هستیم ونگرانی‌های دولت و مجلس از اجرای مراحل بعدی کمتر می‌بود.

وزیر نیرو همچنین تاکید کرد: در صورت اجرای هدفمندی‌ یارانه‌ها در یک مرحله قیمت‌ها سرجای خودش قرار می‌گرفت و اقتصاد خود را تنظیم می‌کرد.

نامجو تصریح کرد: به هر صورت تا وقتی که شرکت‌های ما با یارانه کالای خود را در اختیار مردم عزیز قرار می‌دهند نه مردم می‌توانند توقع کامل از خدماتی که دریافت می‌کنند داشته باشند و نه همکاران ما می توانند نیاز و انتظارات مردم را در آن حدی که مورد نیاز است برطرف کنند.

وی با اشاره به مطالب مذکور گفت: این‌ها نقایصی است که متاسفانه در عدم اجرای مراحل بعدی هدفمندی‌ یارانه‌ها رخ داده است.

قیمت برق باید به 100 تومان برسد

وزیر نیرو با اشاره به این‌که در حال حاضر به طور متوسط برق با قیمت 45 تومان حساب می‌شود گفت: قیمت تمام شده برق الان در حدود صد تومان است.

نامجو در مورد این‌که چرا از طرف ستاد هدفمندی‌ یارانه‌ها فقط قیمت بنزین گفته شده و حرفی از قیمت برق نشد گفت: بسته هدفمندی‌ یارانه‌ها شامل تغییر در تمام حامل‌های انرژی می‌شود. چرا که همه موارد روی هم دیگر تاثیر دارند و باید در سناریوهای مختلفی که برای تعیین میزان و مبلغ دریافت درآمد هدفمندی‌ یارانه‌ها مدنظر قرار گرفته می‌شود همه قیمت‌ها دیده شود؛ در آن سناریویی که آقای فرزین مطرح کرده، حتما قیمت برق نیز دیده شده است.

وی در مورد احتمال حذف یارانه برق گفت: قانون به ما تکلیف کرده که تا پنج سال قیمت برق به قیمت تمام شده برسد. قیمت تمام شده برق اکنون در حدود صد تومان است، به طور متوسط 45 تومان دریافت می‌شود و از آن میزان 264 ریال به عنوان هزینه تمام شده به نام تبدیل انرژی به وزارت نیرو داده می‌شود که صنعت برق را با آن اداره می‌کند.

وزیر نیرو در ادامه تاکید کرد که برای سرمایه‌گذاری در صنعت برق از اوراق مشارکت و صندوق توسعه ملی استفاده می‌شود و افزود: امیدواریم با اجرای مراحل بعدی هدفمندی‌ یارانه‌ها به نقطه مطلوبی از جهت تامین هزینه‌های صنعت برق برسیم.

وزارت نیرو صاحب اصلی بورس انرژی است

نامجو در مورد واگذاری بورس انرژی برق به وزارت نیرو نیز گفت: پایه و اساس بورس انرژی با تلاش و پیگیری‌های وزارت نیرو رقم خورده و ما خودمان را صاحب اصلی این بورس می‌دانیم.

وی تصریح کرد: وزارت نیرو برای شکل گیری و با قوت عمل کردن بورس انرژی همه تلاش خود را می‌کند.

وزیر نیرو اظهار کرد:‌ برای شروع کار منابعی از طریق توانیر در اختیار بورس گذاشته شد و اکنون تا حرکت آغاز شود تلاش می‌کنیم منابع دیگر را هم فراهم کنیم.

نامجو با تاکید بر این‌که بورس انرژی قطعا به کشور و فعالان صنعت برق خواهد بود گفت: برای تامین منابع مورد نیاز بورس برنامه داریم و منابع مالی را تامین خواهیم کرد؛ باید تلاش کنیم بورس کار خود را به خوبی ادامه دهد.

بورس انرژی بقیه بورس‌ها را رد خواهد کرد

وی در مورد عملکرد بورس برق نیز اظهار کرد: مطمئنم بورس انرژی بقیه بورس‌ها را رد خواهد کرد، این بورس‌ کار جدیدی است و باید کمی صبر کرد.

وزیر نیرو با اشاره به این‌که بورس برق در مرحله آزمایشی است گفت: کارها باید به روز شوند و بتوانیم راهکار پیدا کنیم؛ همه کسانی که در این بورس می‌خواهند وارد شوند و بازی گردان بازار باشند باید بیایند و کم کم ورود پیدا کنند.

منکر تخلف در نیروگاه‌ها نمی‌شویم

نامجو در مورد صحبت‌های مسوولین ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مبنی بر قاچاق سوخت از طریق نیروگاه‌ها اظهار کرد: در این مورد مقداری بی انصافی کرده‌اند؛ ممکن است با وجود حجم زیادی که به عنوان سوخت در نیروگاه‌ها استفاده می‌شود ، تخلفی هم صورت گیرد. ما منکر این تخلفات نیستیم.

وی با تاکید بر این‌که هم وزارت نیرو و هم وزارت نفت مسائل را به خوبی کنترل می‌کنند تصریح کرد: سوخت نیروگاه‌ها مشخص و معلوم است، در این زمینه سامانه‌ای ایجاد شده و جدیدا نیز قرار است سامانه‌ای به صورت الکترونیکی نفت،‌نیرو و مخازن و کنترل‌ها را به هم وصل کنند؛ قطعا از همین طریق کوچکترین مشکلی که ممکن است یک نفر و یا یک مورد ایجاد کند برطرف خواهد شد.

وزیر نیرو در پایان صحبت‌های خود در این مورد گفت: قاطعانه می‌گویم که تخلف در حد بسیار کم بوده و برخورد هم شده است.

افزایش 6000 مگاوات ظرفیت با تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی

نامجو در مورد طرح تبدیل نیروگاه‌های حرارتی به نیروگاه‌های سیکل ترکیبی اظهار کرد: یکی از اهداف بلندی که وزارت نیرو در سال جاری دنبال می‌کند این است که بتواند تعداد زیادی از نیروگاه‌های گازی را به نیروگاه‌های سیکل ترکیبی تبدیل کند.

وی تصریح کرد: این به این معنا است که بدون مصرف یک قطره سوخت اضافه با تبدیل نیروگاه‌های گازی با ظرفیت 12 هزار مگاوات به سیکل ترکیبی، 6000 مگاوات ظرفیت به تولید برق کشور اضافه خواهد شد.

وزیر نیرو با اشاره به این‌که در حال حاضر 12 نیروگاه شامل شش نیروگاه خصوصی و شش نیروگاه دولتی برای تبدیل به سیکل ترکیبی هدف‌گذاری شده‌اند اظهار کرد: دولت در این زمینه مصوبه بسیار خوبی دارد که در کمیسیون تلفیق یک بند قانونی برای همین موضوع آورده شده است.

نامجو ادامه داد: بند قانونی که در کمیسیون تلفیق آورده شده دست وزارت نیرو برای تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی بسیار باز می‌گذارد و با تشکر از نمایندگان مخصوصا نمایندگانی که در کمیسیون تلفیق تلاش کرده‌اند که این بند قانونی به تصویب برسد، امیدواریم این موضوع در صحن علنی مجلس هم مصوب شود.

وی ادامه داد: این بند کمک می کند که وزارت نیرو حماسه بزرگی را در سال حماسه سیاسی حماسه اقتصادی رقم بزند.

مسائل انتقال آب از دریای خزر دست‌مان را بسته است

وزیر نیرو با اشاره به طرح انتقال آب از دریای خزر اظهار کرد: این طرح توسط رییس جمهور کلنگ‌زنی شده اما مسائلی پیش آمد که دست و پای ما را برای پیش بردن کار با سرعت بست.

نامجو از مسائل مذکور به تامین منابع مالی اشاره کرد و گفت: منابع مالی باید از طریق ردیف بودجه احصا می‌شد که هنگام کلنگ زنی این منابع در اختیارمان نبود؛ امسال این ردیف بودجه ایجاد شده و نگرانی و مشکلات حل شده است.

وی افزود: مطالعات اولیه که در رابطه با مسائل زیست محیطی بود اکنون تبدیل به مطالعات ثانویه و مطالعات قطعی شده و ما مجوزهای زیست محیطی را دریافت کرده‌ایم.

وزیر نیرو با اشاره به این‌که در گذشته نگرانی‌هایی در مورد نبود مجوزهای زیست محیطی وجود داشت گفت: اکنون محیط زیست مجوز شیرین‌سازی آب و عبور از جنگل را در مسیر خط لوله‌ای که قبلا ایجاد شده داده است.

نامجو تصریح کرد: قرارگاه خاتم مجری کار است و در سه جبهه در مازندران، سمنان و حوزه میانه در خطیر کوه در حال تجهیز کارگاه است.

وی همچنین یادآور شد: 10 درصد از منابع اعتباراتی که پیش بینی بوده برای این طرح دولتی است و 90 درصد از طریق سایر منابع باید تامین شود.

وزارت نیرو در بخش آب مدیریت حوزه‌ای ایجاد می‌کند

وزیر نیرو تاکید کرد: یک سازمان و وزارتخانه پویا باید دائم به دنبال بازنگری در ساختار خود براساس نیاز جامعه و کشور و براساس اسناد بالاسری و کارهایی که باید در آینده انجام دهد باشد.

نامجو تاکید کرد: ساختار باید جوری تنظیم شود که براساس آن خدمات در آینده بهتر ارائه شود؛ وزارت نیرو دائم درگیر اصلاحات در این زمینه است و در همین راستا کارهایی را انجام داده‌ایم و به نتایجی رسیدیم.

وی ادامه داد: باید فرصت مناسبی را ایجاد کنیم تا بتوانیم ساختار را عملیاتی سازیم. مدیریت حوزه‌ای یک نگاه‌هایی بوده که وزارت نیرو دنبال می‌کرده واین موضوع در قانون پنجم توسعه نیز دیده شده است.

وزیر نیرو با تاکید بر این‌که مکلفیم مدیریت حوزه‌ای در بخش آب را راه اندازی کنیم گفت: این موضوع نیاز به اعمال تغییرات در ساختار شرکت‌ها و وزارت نیرو دارد تا مدیریت حوزه‌ای بتواند با قدرت عمل کند.

دولت و مجلس باید نسبت به جایگاه مدیریت حوزه‌ای توجیه باشند

نامجو با تاکید بر این‌که مدیریت آب در یک حوزه باید دست شخصی داده شود که مسائل استانی، دولت و مسائل مجلس به شکلی تابع تصمیمات وی باشد گفت: هم دولت و هم مجلس باید نسبت به این شخص و جایگاه توجیه باشند که چگونه این مدیریت اعمال می‌شود.

وی افزود: به خاطر اشکالاتی که به واسطه ساختاری در بخش آب ایجاد شده مشکلاتی را در سطح کشور داریم که باید حتما رویکردمان عوض شود تا مشکلات اصلاح شوند.

وزیر نیرو در پاسخ به پرسش ایسنا که تغییر ساختار در چه زمانی صورت خواهد گرفت، گفت: قطعا تا پایان دولت دهم هیچ تغییری نخواهم داشت و به امید خدا بستر را برای دولت یازدهم فراهم خواهیم کرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]با دفاع از تصویب درآمد 50 هزار میلیاردی هدفمندی در تلفیق،
[/h][h=1] مصباحی‌مقدم: ثروتمندان نباید یارانه نقدی دریافت کنند

[/h]




رییس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 92 با اشاره به بررسی بخش درآمدهای هدفمندی یارانه‌ها در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس گفت که می‌توان با درآمد 50 هزار میلیارد تومانی هدفمندی در سال 92 مقرر کنیم که ثروتمندان و دهک‌های بالای جامعه یارانه نقدی دریافت نکنند.

حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: قانونگذار روی قانون تکیه کرده است. قانون هدفمندی یارانه‌ها به علاوه قانون برنامه پنج ساله پنجم احکامی را صادر کردند که در چارچوب آن احکام باید هدفمند یارانه‌ها استمرار یابد. قانون برنامه پنج ساله می‌گوید 10 درصد از برنامه هدفمندی یارانه‌ها برای بهداشت و درمان اختصاص یابد که اگر این اتفاق بیفتد، هزینه بیمه‌ای که مردم پرداخت می‌کنند بسیار کاهش می‌یابد.

وی افزود: امروز هم که قیمت دارو وضعیت بدی پیدا کرده و افزایش داشته است، این کمکی به بیماران و خانواده‌های آنهاست که هزینه‌ کمتری پرداخت می‌کنند. قانون هدفمندی علاوه بر این 10 درصد می‌گوید که حداکثر 50 درصد از درآمد یارانه‌ها به صورت نقدی و غیرنقدی در اختیار خانوارها قرار می‌گیرد و 30 درصد در حمایت از تولید داده شوند که بتوانند اصلاح ساختار کنند و تولید خودشان را مبتنی بر فناوری‌های نو و با کاهش هزینه انرژی انجام دهند. 20 درصد هم در اختیار دولت قرار می‌گیرد تا هزینه‌ای که از راه اصلاح قیمت‌ها به دولت تحمیل شده را جبران کند.
رییس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 92 تاکید کرد: کاری که کمیسیون تلفیق کرده، فقط تکیه بر اعمال این قوانین است. اینطور نیست که ما اصراری داشته باشیم مقدار یارانه‌ای که به مردم داده می‌شود، کاهش یابد. اصلا صحبت از این نیست. حتما نظر بر این است که دهک‌های ثروتمند جامعه یارانه دریافت نکنند. الان تقریبا همه خانوارهای جامعه ما یارانه می‌گیرند.
وی با اشاره به جمعیت 75 میلیونی کشور براساس آخرین سرشماری اضافه کرد: اکنون 76 میلیون و اندی در کشور ما یارانه می‌گیرند و معنایش این است که ایرانیان ساکن خارج از کشور هم یارانه دریافت می‌کنند. آیا واقعا باید به اینها و ثروتمندان یارانه داد؟ این چیزی است که کمیسیون تلفیق روی آن نظر داشت که خانواده‌های مفرح و ثروتمند جامعه، دیگر مشمول یارانه نباشند، اما خانواده‌های متوسط به پایین جامعه همچنان یارانه‌ها را براساس گذشته دریافت کنند. از آنها چیزی کم نمی‌شود.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: تاکید کمیسیون تلفیق بر این بوده که قانون اجرا شود، براین اساس ما درصدد تعیین مبلغ پرداخت یارانه نیستیم بلکه می‌گوییم مبلغ یارانه‌ای که قبلا تعهد شده و پرداخت می‌شود، نسبت به خانوارهای اکثریت عظیم جامعه همچنان ادامه یابد و ثروتمندانی که جزو دهک‌های 8، 9 و 10 هستند یعنی بالاترین درآمدها را دارند و فاصله زیادی با دهک 7 درآمدی دارند، یارانه دریافت نکنند.

وی یادآور شد: عده‌ای از دهک‌های بالا شناسایی شدند و بقیه هم باید شناسایی شوند تا از پرداخت یارانه به آنها خودداری شود. این چیزی است که حتما جزو مطالبات عامه مردم خواهد بود که ما به ثروتمندان یارانه ندهیم. اگر این رعایت شود، به همه خانواده‌هایی که از دهک یک تا 7 درآمدی جامعه هستند، می‌توان یارانه داد بلکه می‌توان به دهک‌های پایین‌تر درآمدی یعنی دهک 1 و 2 و 3 یارانه بیشتری داد. قانون هم می‌گوید یارانه متناسب با درآمد پرداخت شود. یعنی کسانی که درآمد کمتری دارند یارانه بیشتری بگیرند.
رییس کمیسیون تلفیق تاکید کرد: مجلس درصدد این نبوده که یارانه را کاهش دهد اما درصدد این بوده که تولید را تقویت کند زیرا وقتی تولید تقویت شود، اشتغال و رفاه افزایش می‌یابد و از سویی بهداشت و درمان تقویت می‌شود. وقتی 10 درصد این درآمد را که 5 هزار میلیارد تومان می‌شود به بیمه‌ها بدهیم و مقدار فرانشیزی که بیمار باید از دارو و درمان بپردازد، کاهش یابد، این برای همه خانواده‌های جامعه مفید است و حتی همان خانواده‌های ثروتمند هم از این راه یارانه خواهند گرفت.
مصباحی‌مقدم با بیان اینکه افزایش درآمد هدفمندی بیش از 50 هزار میلیارد تومان افزایش قیمت حامل‌های انرژی تاکید کرد: کف پیشنهادی دولت چهارونیم برابر کردن قیمت‌هاست و آنچه آقای رییس جمهور در بعضی از سفرهای استانی گفتند که می‌خواستیم به افراد250 هزار تومان ماهیانه بدهیم، تحقق یابد، معنایش این است که قیمت‌ حامل‌های انرژی به جای افزایش 5/4 برابری حدود 9 تا 10 برابر افزایش یابد تا بتوان فقط و فقط پول را به خانوارها پرداخت و به تولد و بهداشت و بیمه بیکاری هیچ نداد. در این صورت یارانه نقدی 250 هزار تومانی می‌تواند محقق شود.
وی با اشاره به پیشنهاد دولت در لایحه بودجه در مورد هدفمندی یارانه‌ها تصریح کرد: البته چنین چیزی در پیشنهاد دولت هم نبود در لایحه دولت 108 هزار میلیارد تومان افزایش قیمت حامل‌های انرژی پیش‌بینی شده بود که مجلس با آن موافقت نکرد. اگر آنچه دولت می‌خواست محقق شود، باید 225 هزار میلیارد تومان افزایش قیمت اتفاق می‌افتاد آن هم بدون کمک به تولید، بهداشت و بیکاران و حتما به جای اینکه مفید باشد، صدمات بسیار زیادی به تولید وارد می‌کرد، بیکاری را افزایش می‌داد و خانوارهایی که اکنون کار می‌کنند و درآمد کسب می‌کنند را به سمت کار نکردن سوق می‌داد.
وی ادامه داد: بار اولی که هدفمندی به اجرا درآمده، در روستاها بعضا شاهد تعطیل شدن دار قالی‌ها و کار کشاورزان بوده‌ایم. گاهی هم کارگران بر سر کار نمی‌روند چراکه به درآمد ناشی از هدفمندی اکتفا کرده‌اند. این در حالی است که تشویق بیکاری اصولا کار درستی نیست بلکه ما باید مردم را تشویق کنیم که کار کنند و اگر آنها کمبودی دارند، کمک کنیم کمبودشان را تامین کنند. راه‌های بهتری هم به جای پرداخت نقدی کلان به خانوارها وجود دارد که تولید را هم افزایش می‌دهد و رفاه آنها را هم تامین می‌کند.
مصباحی‌مقدم در پایان گفت: افزایش قیمت ناشی از تصویب درآمد 50 هزار میلیاردی یارانه‌ها، صرفا 30 درصد خواهد بود که کمتر از نرخ تورم دو سال اخیر بوده است البته تصور ما این است که دولت حتما این اصلاح را در قیمت‌ها نخواهد داشت.
انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]با تصویب مجلس
[/h]
[h=1] قیمت بنزین 43 درصد افزایش می‌یابد

[/h]





افزایش قیمت فرآورده‌های نفتی در سال جاری که پیش از این 38درصد تعیین شده بود، به 43 درصد افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار انرژی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با تصویب مجلس شورای اسلامی علاوه بر افزایش 38 درصدی قیمت فراورده‌های نفتی در مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها، باز هم نرخ سوخت مایع افزایش می‌یابد البته با این تفاوت که درآمد حاصل از افزایش قیمت دوم صرف بخشی از طرح های توسعه‌ای وزارت نفت خواهد شد.

طبق تصویب نمایندگان مجلس قیمت هر لیتر فرآورده‌های نفتی برای توسعه شبکه خطوط لوله انتقال نفت خام و فراورده‌های نفتی و تامین منابع مالی برای توسعه پالایشگاه‌ها - علاوه بر افزایش 38درصدی نرخ سوخت در مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها- 5 درصد افزایش خواهد داشت.

پیش ازاین مجلس شورای اسلامی با تصویب درآمد 50 هزار میلیارد تومانی دولت از محل اجرای هدفمندی یارانه‌ها مجوز افزایش 38 درصدی قیمت حامل‌های سوخت را صادر کرد که بر این اساس قیمت بنزین سهمیه‌ای 550 و بنزین آزاد به هزار تومان افزایش می‌یابد اما افزایش 5درصدی، نرخ بنزین سهمیه‌ای را به 580 تومان و آزاد را 1050 تومان برای هرلیتر می‌رساند.

به گزارش ایسنا، البته دولت مخیر است قیمت حامل‌های انرژی را به یک نسبت ثابت ( 38 درصد) افزایش ندهد، بلکه می‌تواند قیمت برخی فرآورده‌های نفتی را با توجه به شرایط کشور بیش از این رقم افزایش دهد که در مقابل سوخت‌های دیگر افزایش کمتری می‌یابند.

البته در مصوبه جدید مجلس مشخص نشده است که دولت باید افزایش پنج درصدی فرآورده‌های نفتی را برای همه فرآورده ها به یک نسبت اعمال کند یا این که در این زمینه نیز ازادی انتخاب دارد.


انتهای پیام
 

dollar1

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
9 اکتبر 2012
نوشته‌ها
501
لایک‌ها
1,639
با تصویب مجلس



قیمت بنزین 43 درصد افزایش می‌یابد









افزایش قیمت فرآورده‌های نفتی در سال جاری که پیش از این 38درصد تعیین شده بود، به 43 درصد افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار انرژی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با تصویب مجلس شورای اسلامی علاوه بر افزایش 38 درصدی قیمت فراورده‌های نفتی در مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها، باز هم نرخ سوخت مایع افزایش می‌یابد البته با این تفاوت که درآمد حاصل از افزایش قیمت دوم صرف بخشی از طرح های توسعه‌ای وزارت نفت خواهد شد.

طبق تصویب نمایندگان مجلس قیمت هر لیتر فرآورده‌های نفتی برای توسعه شبکه خطوط لوله انتقال نفت خام و فراورده‌های نفتی و تامین منابع مالی برای توسعه پالایشگاه‌ها - علاوه بر افزایش 38درصدی نرخ سوخت در مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها- 5 درصد افزایش خواهد داشت.

پیش ازاین مجلس شورای اسلامی با تصویب درآمد 50 هزار میلیارد تومانی دولت از محل اجرای هدفمندی یارانه‌ها مجوز افزایش 38 درصدی قیمت حامل‌های سوخت را صادر کرد که بر این اساس قیمت بنزین سهمیه‌ای 550 و بنزین آزاد به هزار تومان افزایش می‌یابد اما افزایش 5درصدی، نرخ بنزین سهمیه‌ای را به 580 تومان و آزاد را 1050 تومان برای هرلیتر می‌رساند.

به گزارش ایسنا، البته دولت مخیر است قیمت حامل‌های انرژی را به یک نسبت ثابت ( 38 درصد) افزایش ندهد، بلکه می‌تواند قیمت برخی فرآورده‌های نفتی را با توجه به شرایط کشور بیش از این رقم افزایش دهد که در مقابل سوخت‌های دیگر افزایش کمتری می‌یابند.

البته در مصوبه جدید مجلس مشخص نشده است که دولت باید افزایش پنج درصدی فرآورده‌های نفتی را برای همه فرآورده ها به یک نسبت اعمال کند یا این که در این زمینه نیز ازادی انتخاب دارد.


انتهای پیام
دست همه دست‌اندرکاران درد نکنه:upsided:
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]معاون وزیر نیرو در گفت‌وگو با ایسنا:[/h]
[h=1] قیمت واقعی برق 135 تومان است/ در انتظار مصوبه برای افزایش تعرفه‌ایم

[/h]





معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی اظهار کرد: قیمت برق تمام شده بدون احتساب سوخت در حال حاضر حدود 80 تومان است که 26.4 تومان آن به بخش برق تعلق می‌گیرد.

محمد بهزاد در گفت‌وگو با خبرنگار انرژی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در مورد پیشنهاد وزارت نیرو برای تعرفه جدید برق گفت: فعلا منتظر هستیم ببینیم مصوبات مجلس و دولت چه می‌شود و براساس آن آماده حرکت هستیم.

وی با تاکید بر این‌که قیمت واقعی برق حدود 135 تومان است گفت: در حال حاضر حدود یک سوم این نرخ دریافت می شود.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی همچنین با تاکید بر این‌که 16.6 تومان از 43 تومانی که برق می فروشیم سهم سوخت است گفت: سهم سوخت از طریق هدفمندی‌ یارانه‌ها پرداخت می‌شود.

به گزارش ایسنا، حدود یک سال است که وزارت نیرو پیگیر اجرای گام دوم هدفمندی‌ یارانه‌ها است و همواره این موضوع را بیان کرده که در صورت عدم افزایش تعرفه برق، صنعت برق کشور با مشکل مواجه می شود اما همچنان مجلس جلوی اجرای گام دوم هدفمندی‌ یارانه‌ها را گرفته است.

انتهای پیام
 

silensio21

Registered User
تاریخ عضویت
19 دسامبر 2005
نوشته‌ها
961
لایک‌ها
250
محل سکونت
Black Ops
قیمت بنزین هنوز افرایش پیدا نکرده روی هر ۵۰۰ تومان کرایه ۲۰۰ تومان رفته
 

parviz_r

کاربر فعال بخش کار و سرمایه
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
23 اکتبر 2005
نوشته‌ها
4,254
لایک‌ها
18,050
مصوبه ناگهانی برای یارانه ها
یارانه دهک‌های پردرآمد برای کمک به اقشار آسیب‌پذیر حذف شود یا کاهش پیدا کند؛ این بخشی از مصوبه روز گذشته مجلس بود که با 131 رای موافق نمایندگان نهایی شد
پیش‌بینی‌ها، اما از جمعیت پردرآمدهای یارانه بگیر که قرار است یارانه شان تعدیل شود، حدود 10 میلیون نفر است
 

parviz_r

کاربر فعال بخش کار و سرمایه
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
23 اکتبر 2005
نوشته‌ها
4,254
لایک‌ها
18,050
یارانه نقدی مرحله بیست و هشتم خرداد 92

سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها در اطلاعیه‌ای با تبریک اعیاد شعبانیه اعلام کرد: یارانه بیست و هشتمین مرحله نقدی مربوط به خرداد 92 به ازای هر نفر 455 هزار ریال (45 هزار و 500 تومان) در ساعت 24 روز چهارشنبه 22 خرداد ماه به حساب بانکی سرپرستان خانوار واریز و از آن زمان به بعد قابل برداشت خواهد بود.
 

Soroush-S

Registered User
تاریخ عضویت
11 ژوئن 2012
نوشته‌ها
940
لایک‌ها
523
محل سکونت
Guilan
دوستان چطوری میشه شماره حساب بانک برای یارانه ها عوض کرد ؟
 

Agha_Jo0n

Registered User
تاریخ عضویت
19 جولای 2011
نوشته‌ها
3,768
لایک‌ها
2,980
محل سکونت
Unknown
بالا