• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

یارانه ها ؛ آخرین اخبار و مباحث

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
انتصاب رئیس ستاد هدفمندی یارانه‌ها در صداوسیما


رئیس سازمان صدا و سیما، طی حکمی مجید آخوندی معاون سیاسی صدا و سیما را به سمت رئیس ستاد هدفمندی یارانه‌ها در صدا و سیما منصوب کرد.



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، متن این حکم به شرح زیر است:



«جناب آقای آخوندی

معاون محترم سیاسی

طی این حکم به سمت رئیس ستاد هدفمندی یارانه‌ها در رسانه ملی منصوب می‌شوید.



بدون تردید هدفمندی یارانه‌ها، جایگاه برجسته‌ای در تحول اقتصادی کشور داشته و سیاست‌ها و اقدامات دولت تدبیر و امید در اجرای مرحله دوم این طرح، از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار است.



جنابعالی ماموریت دارید تا با شرکت منظم در کمیسیون‌های مرتبط با این طرح در دولت، اقدامات جامعی را برای موفقیت و به ثمر نشستن آن در رسانه ملی سامان دهید. رویکرد سازمان صداوسیما حمایتی، تبیینی همراه با زمینه سازی اجتماعی است.



همه معاونین و مدیران ارشد سازمان موظف به همکاری با این ستاد و اجرای دقیق ضوابط و دستورالعمل‌های آن خواهند بود.



موفق باشید»





انتهای پیام
 

gogle

Registered User
تاریخ عضویت
13 می 2009
نوشته‌ها
1,910
لایک‌ها
1,069
من حاضرم مبلغ یارانم رو که دولت پرداخت میکنه رو 2 برابرش رو بنده بهشون بدم منتها قیمتها برگرده مثل قبل

بماند که تاحالا 1 ریال یارانه هم دریافت نکردم
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در گفت‌وگوی معاون پارلمانی رییس‌جمهور با ایسنا اعلام شد
آخرین تمهیدات دولت در حوزه پرداخت یارانه ها و حذف دهک‌ها



معاون پارلمانی رییس‌جمهور، با انتقاد از روندی که بر مبنای آن از برخی احکام قانون هدف‌مندی یارانه‌ها در گذشته انحراف صورت گرفت، در روزهای اوج گمانه زنی ها نسبت به حذف دهک‌هایی از دریافت یارانه، بر این‌ نکته که دولت به هیج وجه قصد ورود به حریم اقتصادی شخصی افراد را ندارد، تصریح کرد و در عین تاکید بر اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ‌ها مطابق قانون، تکیه بر منابعی خارج از بودجه جهت رونق اقتصادی کشور را لازم برشمرد وگفت: این انتظار که هر اتفاقی قرار است در عرصه اقتصادی کشور رخ دهد صرفا باید در محدوده لایحه بودجه باشد، انتظار نادرستی است.





هنوز دولت تصمیمی در حوزه افزایش قیمت حامل‌های انرژی نگرفته است




حجت‌الاسلام و المسلمین مجید انصاری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانجویان ایران (ایسنا)،‌ در واکنش به تحلیل‌های متفاوت مطرح در ارتباط با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ ها از جمله احتمال افزایش قیمت حامل‌های انرژی به میزان 30 درصد و همچنین حذف برخی از دهک‌ها از گرفتن یارانه، که خود افزایش قیمت حامل‌های انرژی باعث افزایش تورم خواهد شد، به تبیین تدابیر دولت در این حوزه پرداخت و گفت: آنچه که دولت به مجلس پیشنهاد کرده و در کمیسیون تلفیق نیز تصویب شده در واقع چند رقم کلی و اجازات کلی است که سقف درآمدهای دولت ناشی از هدفمندی یارانه‌ها را به 63 هزار میلیارد تومان افزایش می‌دهد و این‌که از سوی دیگر 10 هزار میلیارد تومان از منابع هدفمندی نیز به تولید ارائه شود و موضوع سلامت نیز مورد توجه قرار بگیرد البته در بخش سلامت هم به موضوع درمان و هم به بحث توسعه بیمه‌ها توجه شده و این خود یک نقطه قوت است و همانطور که اشاره کردم این موارد در پیشنهادات دولت بود و در کمیسیون تلفیق نیز عینا تصویب شده است.



معاون پارلمانی رییس‌جمهور افزود: اما در خصوص اینکه چه مقدار حامل‌های انرژی گران می‌شود و کدام یکی از اقلام‌ حامل‌های انرژی از جمله بنزین، گازوئیل، گاز و برق گران می‌شود، هنوز از سوی دولت تصمیمی گرفته نشده و مجلس نیز حکمی را در این ارتباط مشخص نکرده است و تصمیم‌گیری در این ارتباط به بحث‌های کارشناسی بعدی محول شده که طی ماه‌های آینده در این ارتباط تصمیم‌گیری شود.



وی گفت: همان کمیته‌ای که در دولت در مورد هدفمندی یارانه‌ها کار کارشناسی انجام داد و در پی آن دولت تبصره الحاقی هدفمندی را به مجلس ارائه داد، در ارتباط با مباحثی که مطرح شده در حال بحث و بررسی است و حتما در این ارتباط با کمیسیون‌های ذی‌ربط مجلس و صاحب‌نظران در دولت و خارج از دولت بحث و گفت‌وگو خواهد داشت و مطمئنا دولت سعی خواهد کرد که مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کند به نحوی که آثار تورمی کمتر باشد و منافع فراوانی را به همراه داشته باشد.



انصاری با بیان این‌که بحث محیط زیست یکی از عوامل مورد نظر در محاسبات موضوع هدفمندی یارانه‌ها است، تصریح کرد: موضوع سرمایه‌گذاری در خود حوزه نفت و گاز نیز مساله مهمی است که طی سال‌های اخیر به شدت آسیب دیده و ما در این حوزه در حال حاضر مشکل داریم.



معاون پارلمانی رییس‌جمهور همچنین در ارتباط با برق نیز یادآورشد: در حوزه برق نیز خوشبختانه حکمی که دولت در لایحه بودجه پیش‌بینی کرده بود، مجلس نیز تصویب کرد و بر اساس آن بخشی از درآمد ناشی از افزایش قیمت برق در اختیار خود وزارت نیرو برای سرمایه‌گذاری قرار داده می‌شود.



وی تاکید کرد: اما این‌که کدام یک از حامل‌های انرژی به چه مبلغی افزایش پیدا می‌کند، موضوعی است که بعدا در مورد آن تصمیم‌گیری می‌شود.



معاون پارلمانی رییس‌جمهور همچنین در واکنش نسبت به برخی از اخبار مبنی بر افزایش حدود 30 درصدی قیمت حامل‌های انرژی ، تاکید کرد: این رقم‌هایی که مطرح می‌شود میانگین است.



انصاری در ادامه با اشاره به افزایش درآمدهای دولت در لایحه بودجه 93 نسبت به قانون بودجه 92، گفت: این درآمدها حدود 63 هزار میلیارد تومان است که حدود 13 هزار میلیارد تومان آن از منابع بودجه عمومی و بقیه از محل قیمت حامل‌های انرژی است و در واقع این فاصله‌ای که وجود دارد، باید از محل افزایش حامل‌های انرژی جبران شود و بر اساس ضرب و تقسیم‌هایی که کرده‌اند گفته‌اند که میانگین حدود 30 درصد قیمت حامل‌های انرژی افزایش پیدا می‌کند، ولی این به این معنا نیست که این رقم عینا در تمام اقلام حامل‌های انرژی اعمال می‌شود و این موضوع بستگی به بحث‌های کارشناسی دارد که در حال انجام است و ممکن است در یک جا بیشتر و در یک جا کمتر صورت بگیرد.



وی اضافه کرد:‌طبق قانون دو ماه بعد از لازم‌الاجرا شدن قانون، دولت فرصت برای تدوین آیین‌نامه‌های اجرایی این قانون را دارد و دولت مصمم است که در کوتاه‌ترین زمان ممکن بعد از تصویب این قانون، مراحل عملیاتی اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها را فراهم و اجرا کند.



دولت در شناسایی دهک‌ها جهت پرداخت پارانه به هیچ وجه وارد حریم خصوصی اقتصادی مردم نمی‌شود





بازدید مجید انصاری از خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا )
معاون پارلمانی رییس‌جمهور در ادامه به تدابیر دولت در حوزه حذف برخی از دهک‌ها از گرفتن یارانه با تکیه بر تاکید رییس جمهور مبنی بر این‌که شناسایی افراد به نحوی باشد که وارد حریم خصوصی اقتصادی آنها نشد، پرداخت و تصریح کرد: شیوه‌های مختلفی وجود دارد و پیشنهادات مختلفی نیز داده شده است. برخی از اعضای کمیسیون تلفیق پیشنهادات مکتوبی را به کمیته‌ای که در دولت در ارتباط با هدفمندی یارانه‌ها مشغول به کار است، ارائه کرده‌اند. کارشناسان و مردم نیز روش‌هایی را ارائه کردند که از جمله این روش‌ها بحث خوداظهاری است.



انصاری افزود: دولت در این ارتباط به هیچ وجه نمی‌خواهد وارد حریم خصوصی اقتصادی مردم شود و فضای اقتصادی و کسب و کار مردم را ناامن کند چرا که حتما تبعات سوء این نوع اقدامات بیشتر از فواید احتمالی است که ممکن است به دست آید.



وی ادامه داد : در واقع دولت تلاش می‌کند با همکاری و همراهی خود مردم به راهکارهایی دست پیدا کند که ما به عدالت واقعی در بحث هدفمندی یارانه‌ها برسیم و طبیعی است که در این ارتباط بخشی از دهک‌ها یا باید حذف شوند یا درصد کمتری بگیرند و از سوی دیگر چه بسا باید برخی از دهک‌ها میزان دریافتی‌شان افزایش یابد که ممکن است این دریافت‌ها به صورت نقدی یا غیرنقدی و یا تلفیقی از این دو باشد.



هنوز دولت به جمبعبندی در خصوص نحوه اجرای فاز دوم یارانه‌ها نرسیده است
معاون پارلمانی رییس‌جمهور تاکید کرد: همان‌طور که گفتم در مورد نحوه عملکرد هدفمندی یارانه‌ها در فاز دوم و تصمیمات جزئی و اجرایی آن هنوز دولت به جمع‌بندی خاصی نرسیده و این مسائل در مرحله بحث کارشناسی است، ولی من باز هم تاکید می‌کنم آنچه که برای دولت مهم است اجرای الزام قانونی است که ‌ان‌شاءالله بعد از تصویب مجلس در اختیار دولت قرار خواهد گرفت و ما باید منتظر بمانیم و ببینیم که در صحن علنی مجلس در ارتباط با تبصره الحاقی چه تصمیمی گرفته می‌شود.





وی اضافه کرد: اگر آنچه را که دولت پیشنهاد کرده و کمیسیون تلفیق نیز آن را تصویب کرده، در صحن علنی مجلس تصویب شود و در اختیار دولت قرار بگیرد، فکر می‌کنم دولت از قبل تمهیدات و آمادگی لازم را برای عملیاتی کردن آن اندیشیده، ولی اگر تغییراتی در صحن علنی مجلس در این ارتباط پیش آید دولت متناسب با آن انعطاف‌های لازم را به خرج خواهد داد.



وی در پاسخ به این سوال که آیا مباحثی که در مورد قیمت حامل‌های انرژی در کمیته دولت در حال بررسی است، می‌تواند به دو نرخی شدن سوخت منجر شود، گفت: همان‌طور که گفتم ابدا در مورد هیچ یک از این مسائل تصمیمی اتخاذ نشده و آنچه که گفته می‌شود صرفا گمانه‌زنی و پیش‌بینی است و مطمئنم تصمیم‌گیری دولت بعد از تصویب لایحه بودجه در ارتباط با هدفمندی با مطالعه جامع انجام می‌شود و هر آنچه که دولت تصمیم بگیرد اطلاعات آن از طریق سخنگوی دولت در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

در گذشته بیش از صدردصد درآمد ناشی از افزایش قیمت‌ها صرف پرداخت نقدی به مردم شد

انصاری در پاسخ به این سوال که طبق قانون و همچنین لایحه بودجه 93 باید بخشی از درآمد ناشی از هدفمندی یارانه‌ها به بخش تولید اختصاص داده شود و متاسفانه در سال‌های قبل این امر اتفاق نیفتاد و اکنون دولت چه تضمینی می‌تواند به تولیدکنندگان بدهد که این امر حتما صورت می‌گیرد، گفت: اطمینان دولت ،قول و وعده‌ای است که دولت و رییس‌جمهور به مردم داده‌اند و اکنون درک مشترکی در این ارتباط بین دولت و مجلس وجود دارد. همه امروز به این درک مشترک رسیده‌اند که متاسفانه هدفمندی یارانه‌ها علیرغم اینکه اصل آن مورد تاکید همه مسئولان **** بود در اجرا این قانون به خوبی اجرا نشده و احکام قانونی آن رعایت نشده است.



معاون پارلمانی رییس‌جمهور افزود: طبق قانون قرار بود پنجاه درصد از منابع حاصل از درآمدهای ناشی از آزادسازی قیمت‌ها صرف پرداخت یارانه‌ نقدی به مردم شود و پنجاه درصد مابقی در ارتباط با موارد دیگر که در قانون ذکر شده، هزینه شود. این موضوع رعایت نشد از جمله اینکه سهم تولید و صنعت پرداخت نشد. در بخش نفت، گاز و برق نه تنها سهمی از منابع هدفمندی به آنها اختصاص داده نشد، بلکه بخشی از اوراق مشارکت که برای سرمایه‌گذاری در این حوزه‌ها فروخته شده بود، صرف پرداخت نقدی یارانه‌ها شد و از منابع عمومی بودجه و همچنین سیستم بانکی و بانک مرکزی برداشت شد و در واقع باید گفت طی اجرای مرحله اول قانون هدفمندی نه تنها سهمی به این مواردی که در قانون ذکر شده پرداخت نشد، بلکه سهم خود این بخش‌ها هم برداشت شد و بیش از صدردصد درآمد ناشی از افزایش قیمت‌ها صرف پرداخت نقدی شد.



وی در پاسخ به این سوال که این مشکل از کجا حاصل شد آیا در اجرا مشکل بود یا از ابتدا بررسی‌های درستی در این ارتباط نشده بود؟ تصریح کرد: عمدتا از قانون تخلف صورت گرفت. بررسی‌ها نشان می‌داد که درآمدهای ناشی از افزایش قیمت‌ها چیزی کمتر از 30 هزار میلیارد تومان خواهد بود، در حالیکه پرداخت‌ها متجاوز به 45 هزار میلیارد تومان بود و در واقع روشن است که یک عدم تعادل در میزان درآمدها و پرداخت‌ها وجود داشت، در حالیکه حکم صریح قانون این بود که به میزان درآمد ناشی از افزایش قیمت‌ها باید پرداخت صورت بگیرد، در حالیکه ما شاهد بودیم این پرداخت‌ها بیش از درآمد بود و بعد از آن طبق قانون باید بخشی از پرداخت‌ها نقدی می‌بود و بقیه در موارد دیگری مانند تولید و ... سرمایه‌گذاری می‌شد، ولی این اتفاق انجام نشد.



انصاری افزود: بر اساس قانون باید متناسب با سطح درآمد خانوارها یارانه نقدی پرداخت می‌شد، در حالیکه یارانه‌ها به همه به صورت یکسان پرداخت شد و ما شاهد انحراف از احکام قانونی و اهداف این قانون بودیم و این موجب شد که این امر مهم که می‌توانست در اقتصاد ملی ما باعث یک تحرک و شکوفایی شود و آثار مثبتی داشته باشد به ضد خود تبدیل شود و باعث تشدید رکود تورمی و افزایش نقدینگی در جامعه شود.



معاون پارلمانی رییس‌جمهور در ادامه با بیان این‌که من درصدد تحلیل این موضوع نیستم، تصریح کرد: این نحوه اجرا باعث شد که ما امروز به هدف قطعی خود در ارتباط با کاهش مصرف نرسیم در زمینه محیط زیست به اهداف مربوطه دست پیدا نکنیم و نتوانیم عدالت اجتماعی را محقق کنیم و منابع را عادلانه توزیع کنیم، کار سنگینی در ارتباط با این موضوع در گذشته صورت گرفت، زحمت زیادی کشیده شد ولی اگر قدری با تانی و مطالعه بیشتر و پایبندی بیشتر به قانون انجام شده بود، ما امروز شاهد مشکلات کمتری بودیم.





دولت مصمم بر اجرای هدفمندی یارانه‌ها مطابق قانون است



بازدید مجید انصاری از خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا )
وی افزود: دولت به هر حال مصمم است که هدفمندی یارانه‌ها را کاملا منطبق با قانون بر اساس اصول علمی، مسائل اقتصادی و معیشتی مردم ادامه دهد و با استفاده از تجربه مرحله اول نقاط ضعف و مشکل این مرحله را برطرف کند و ان‌شاءالله بتواند با هدفگذاری که می‌کند مرحله دوم را با دستاوردهای بهتری برای مردم و اقتصاد کشور به پیش ببرد.



انصاری همچنین در پاسخ به این سوال که در هنگامی که لایحه بودجه 93 از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه شد نمایندگان برخی از استان‌ها به خاطر کاهش بودجه عمرانی استان‌های متبوعشان از دولت گله‌مند بودند و آیا به این گله‌مندی‌ها توجه شده؟ گفت: واقعیت این است که منابع ما محدود است و تقاضاها نامحدود و بسیار بیشتر از منابع است و همان‌طور که می‌دانید طی سنوات گذشته طرح‌ها و پروژه‌های بسیار زیادی در سطح کشور در سفرهای استانی بعضا با مطالعه و یا بی‌مطالعه، قانونی یا غیرقانونی شروع و وعده داده شده که بر اساس بررسی‌های اولیه بودجه‌ای نزدیک به چهارصد هزار میلیارد تومان لازم است که این طرح‌ها و پروژه‌ها به اتمام برسد.



معاون پارلمانی رییس‌جمهور که بودجه عمرانی کشور را کمتر از این مقدار مورد نیاز جهت تکمیل پروژه‌های به جا مانده از گذشته عنوان می‌کرد، افزود: در سال جاری که سال 92 است، حداکثر تا پایان سال نزدیک به 10 هزار میلیارد تومان پرداخت بابت بودجه‌های عمرانی خواهد بود. البته در بودجه سال 93 میزان بودجه عمرانی نزدیک به چهار برابر افزایش پیدا کرده که این تقریبا نسبت به عملکرد رقم خوبی است، ولی نسبت به حجم بالای پروژه‌ها طبیعی است که منبع محدودی است.



انصاری ادامه داد: نمایندگان محترم مجلس تحت فشار افکار عمومی و تقاضاهای مردم برای تکمیل پروژه‌ها هستند و درخواست‌های مردم در نطق‌ها و تذکرات آنها انعکاس پیدا می‌کند ، ولی وقتی آنها در کمیسیون‌های تخصصی و تلفیق با واقعیت مواجه شده و می‌شوند، متوجه می‌شوند که دولت آنچه را که از منابع بودجه‌ای در اختیار داشت از جمله در ارتباط با درآمدهای نفتی و فرآورده‌های آن و مالیات و سایر ارقام درآمدی به صورت شفاف در لایحه بودجه گنجانده و در اختیار نمایندگان قرار داده است و اولویت‌های پیشنهادی خود را نیز مطرح کرده است و طبیعی است که وقتی نمایندگان با دید ملی و واقع‌گرایانه به این اعداد و ارقام نگاه می‌کنند، متوجه و در عین حال قانع می‌شوند که اولویت‌ها و از سوی دیگر محدودیت‌های مالی وجود دارد. البته دست مجلس باز است تا در لایحه بودجه تغییر ایجاد کند، ولی تغییرات نسبتا اندکی که در لایحه بودجه در کمیسیون‌های تخصصی و تلفیق صورت گرفته نشان از این دارد که واقع‌گرایی در نگاه نمایندگان مجلس نسبت به کشور بالاست و امیدواریم که با تمهیداتی که دولت در حوزه‌های مختلف اندیشیده و اقداماتی که شخص رییس‌جمهور و دولت تدبیر کرده‌اند؛ فضا و امکانی به وجود آید که سرمایه‌گذاری در کشور رونق پیدا کند و موانع آن برطرف شود.





معاون پارلمانی رییس‌جمهور در ادامه تاکید کرد:‌ تکیه طرح‌های عمرانی و پروژه‌ها و همچنین عمران و آبادانی کشور و ایجاد اشتغال صرفا بر منابع بودجه‌ای یک نگاه نادرست و غیرممکن است و ما برای ایجاد رونق در کشور و ایجاد اشتغال و همچنین عمران و آبادانی نیازمند سرمایه‌گذاری از سوی بخش غیردولتی هستیم و دولت در این راستا با تمام توان مشغول برداشتن موانع در این ارتباط است و خوشبختانه در همین مدت کوتاه قدم‌های بزرگی برداشته شده است.



رفع برخی از تحریم‌ها آثار خود را در اقتصاد آغاز کرده است
وی ادامه داد: دیپلماسی فعال و کارآمد دولت تدبیر و امید در همین مدتی که از فعالیت دولت گذشته، موجب شده که گام‌های بلندی در ارتقای جایگاه ایران در سطح منطقه و جهان برداشته شود. پیشرفت‌های صورت گرفته در مذاکرات هسته‌یی و برداشتن گام اول و رفع برخی از تحریم‌ها آثار خود را در اقتصاد آغاز کرده و نشان داده که استقبال و اقبال فراتر از انتظار است.



انصاری همچنین به حضور رییس‌جمهور در اجلاس داووس و استقبال صورت گرفته از وی در این اجلاس اشاره کرد و گفت: رسانه‌های خارجی گزارش دادند که آقای روحانی ستاره این اجلاس بوده و بر اساس گزارش همراهان رییس جمهور و خود رسانه‌های جهانی حاضر در داووس، جمعیتی که در افتتاحیه مراسم حضور داشتند، کمتر از جمعیت حاضر در نطق و سخنرانی رییس‌جمهور در روز دوم اجلاس بودند. در موقع سخنرانی رییس‌جمهور سالن محل برگزاری برنامه پر از جمعیت بوده و حتی عده‌ای به ناچار ایستاده بودند و پلیس مجبور شده برای حفظ آرامش درهای سالن را ببندد و برخی از مدعوین و مهمانان پشت در ماندند.



معاون پارلمانی رییس‌جمهور با بیان این‌که در اجلاس داووس سرمایه‌گذاران بزرگ حضور داشته‌اند و از سخنان رییس‌جمهور و از پیشنهاد رییس‌جمهور برای حضور در ایران به شدت استقبال شده است، بار دیگر تاکید کرد: این انتظار که هر اتفاقی قرار است در عرصه اقتصادی کشور رخ دهد صرفا باید در محدوده لایحه بودجه باشد، انتظار نادرستی است.



وی با اشاره به اهمیت تشویق ایرانیان خارج از کشور برای سرمایه‌گذاری در ایران و همچنین سرمایه‌گذاران خارجی، گفت: همان‌طور که آقای رییس‌جمهور در اجلاس داووس مطرح کردند، ایران جزو چند کشور محدودی است که ظرفیت سرمایه‌گذاری در آن بالاست و به تعبیر ایشان ایران می‌تواند در افق 30 سال آینده یکی از 10 اقتصاد برتر دنیا باشد.



انصاری اضافه کرد: صرفا نگاه به اعداد و ارقام بودجه در همه عرصه‌ها نگاه درستی نیست و ما باید مقوله‌هایی مانند سرمایه‌گذاری خارجی، استفاده از فاینانس و شیوه‌های مختلف که برای سرمایه‌گذاری طراحی شده است را مورد توجه قرار دهیم و امیدواریم که گام موثر دولت و دیپلماسی فعال دولت نیز در این زمینه جواب دهد.



معاون پارلمانی رییس‌جمهور گفت:‌ در بودجه سال آینده اجازات و احکام قانونی که می‌تواند راه را برای واگذاری تکمیل طرح‌ها و پروژه‌ها به بخش‌های خصوصی فراهم کند، کاملا باز است و این احکام در کمیسیون تلفیق مجلس نیز تصویب شده است.



وی در این زمینه توضیح داد: مثلا بخشی از این پروژه‌ها و طرح‌های نیمه تمام با مکانیزم‌های بسیار سهل و راهگشا را می‌توان به خیرین واگذار کرد و بخشی از آن را نیز می‌توان به بخش خصوصی جهت تکمیل واگذار کرد و دولت نیز به ازای بخش آورده و سهم خود از آنها خرید خدمت می‌کند.



انصاری گفت: ما در دولت مکانیزم‌های مختلفی در بودجه 93 پیش‌بینی کرده‌ایم که بخش غیردولتی در اتمام طرح‌ها و پروژه‌ها مشارکت کند و دولت در محدوده امکانات و ظرفیت کنونی کشور در لایحه بودجه گام‌های موثری در این زمینه برداشته است و امیدواریم گام‌های بعدی بلندتر و بیشتر شود تا سال به سال بتوانیم کشور را به سمت اهدافی که مردم می‌خواهند و رییس‌جمهور وعده آن را داده نزدیک‌تر کنیم.



معاون پارلمانی رییس‌جمهور تاکید کرد: آنچه که برای ما مهم است این است از امید و نشاطی که در کشور وجود دارد، پاسداری کنیم و همه دست به دست هم بدهیم تا به این اهداف برسیم. مطمئنا در این میان همکاری و تعامل سازنده دولت و مجلس بسیار کارساز است و ما تاکنون در بررسی لایحه بودجه شاهد این همکاری حداکثری بوده‌ایم.



انتظار تصویب طرح و پروژه در سفر استانی نادرست است
انصاری در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با ایسنا به تبیین رویکرد سفرهای استانی رییس جمهور که به نظر می‌رسد در جریان آن شاهد تصویب طرح‌ها ،پروژه‌های جدید و یا افتتاح طرح‌ها نباشیم ،پرداخت و گفت: رویکرد دولت به سفرهای استانی متفاوت از گذشته است و این انتظار که در سفر استانی طرح‌ و پروژه‌ تصویب شود، انتظار نادرستی است. برخلاف برخی از اخبار دولت به هیچ وجه در سفر به خوزستان مصوبه‌ای نداشت، بلکه آنچه که رییس‌جمهور مطرح کردند از جمله پاکسازی اروند، احیای کارون، تامین آب شرب و مشکلات فاضلاب اهواز و برخی از شهرستان‌های استان خوزستان و همچنین توسعه محدوده بندر خرمشهر و آبادان همه مسائلی بود که احکام قانونی آن وجود دارد ، ولی اجرای آن با موانع قانونی روبرو شده است.



معاون پارلمانی رییس‌جمهور با بیان این‌که در سفرهای استانی قبلی بدون مطالعه و بررسی قبلی و طی مراحل قانونی مصوباتی تصویب می‌شد، که خلاف بود ، تاکید کرد: دولت تدبیر و امید و شخص رییس‌جمهور به هیچ وجه چنین برنامه‌ای را ندارد؛ چرا که ما در همین سفر شاهد بودیم برخی از پیشنهادات را دستگاه‌های اجرایی مثل وزارت نفت ارائه کردند و در حضور مردم نیز این درخواست‌ها را مطرح کردند، ولی آقای رییس‌جمهور اظهار داشتند که ما در مورد هیچ مساله‌ای که بررسی‌های کارشناسی دقیق نشده و مسیر قانونی‌اش طی نشده قول نمی‌دهیم و باید همه مراحل طی شود.



نگاه به سفرهای استانی در این دولت متفاوت از گذشته است
انصاری با تاکید بر این‌که نگاه به سفرهای استانی در این دولت متفاوت از گذشته است، گفت: تفاوت فقط در این حوزه‌ها نیست، در حوزه‌های دیگر نیز است. در این سفرها ضمن اینکه زمینه‌ای فراهم می‌شود که دولتمردان با مردم گفت‌وگو کنند، می‌تواند حداقل رافع موانعی که بر سر توسعه استان‌ها و اجرای طرح‌های بزرگ مصوب استان‌ها وجود دارد، باشد و از سوی دیگر بر روی اولویت‌گذاری در مورد طرح‌های مصوب موجود در آن استان‌ها مطالعه و اتخاذ تصمیم شود. مثلا در استان خوزستان مشخص شد که این استان در ارتباط با بخش بهداشت و درمان با مشکلات بزرگی روبرو است و بیمارستان‌های متعدد و نیمه کاره‌ای وجود دارد و در این سفرها این زمینه فراهم می‌شود که اولویت‌ها مشخص شود و یک تصمیم مدیریتی نسبت به اولویت‌های استان صورت بگیرد که مثلا کدام یک زودتر انجام شود.





وی گفت:‌ البته سفر به خوزستان سفر اول بود و کمیته برنامه‌ریزی سفر استانی رییس‌جمهور که زیر نظر آقای شریعت‌مداری در معاونت اجرایی رییس‌جمهور تشکیل شده مشغول ارزیابی و بررسی سفر اول است و با ارزیابی نقاط قوت و ضعف سفر اول تلاش می‌شود که سفرهای بعدی با برنامه‌ریزی بهتری صورت بگیرد.





معاون پارلمانی رییس‌جمهور در پاسخ به این سوال در سفر استانی بعدی رییس‌جمهور به کدام استان سفر می‌کند، گفت: به احتمال زیاد استان هرمزگان خواهد بود، البته استان قطعی را معاونت اجرایی رییس‌جمهور اعلام می‌کند ولی همان‌طور که اشاره کردم احتمال اینکه استان هرمزگان باشد زیاد است.



مجید انصاری در پاسخ به سوال دیگری درباره فعالیت‌های حوزه متبوعش در زمینه فعال کردن هر چه بیشتر معاونت‌های پارلمانی دستگاه‌های اجرایی مورد تاکید رییس جمهور، گفت:فعال شدن هر چه بیشتر معاونت‌های پارلمانی دستگاه‌های اجرایی مورد تاکید رییس‌جمهور است و بنده نیز در جلسات دولت از وزرای محترم این موضوع را درخواست کردم و تاکنون نیز چندین جلسه هماهنگی با معاونین پارلمانی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی در این ارتباط داشته‌ایم. همچنین جلسات کارشناسی نیز با برخی از اعضای دولت و معاونین پارلمانی فعال در مجلس برگزار کرده‌ایم. نشست‌هایی را نیز با برخی از نمایندگان محترم مجلس از جمله با رییس مجلس شورای اسلامی داشته ایم.



وی با بیان این‌که محور همه این جلسات بررسی راهکارهای ارتقای سطح تعامل هر چه بیشتر دولت و مجلس و فعال کردن تعاملات وارتقای فعالیت معاونین پارلمانی است، تصریح کرد: برای ارزیابی و نظارت بر عملکرد معاونین پارلمانی دستگاه‌های اجرایی ،پیش‌نویس آیین‌نامه‌ای را به همراه ارزیابی عملکرد چند ماه گذشته معاونان پارلمانی تهیه کرده‌ایم و ان‌شاءالله در آینده نزدیک تقدیم رییس‌جمهور و وزرا خواهیم کرد و بر اساس این پیش‌نویس اگر به تایید برسد سعی می‌کنیم با برنامه‌ریزی مناسب معاونین امور مجلس دستگاه‌ها با تمام ظرفیت در مجلس حضور پیدا کرده و فعال تر شوند.



معاون پارلمانی رییس‌جمهور با اشاره به انتقاد برخی از نمایندگان مجلس در مورد عدم حضور و یا فعال نبودن برخی از معاونین پارلمانی در مجلس ، با وارد دانستن این انتقاد ، گفت: همان‌طور که گفتم در آینده بسیار نزدیک که فکر می‌کنم ظرف یکی دو هفته آینده باشد به خواست خدا در این حوزه تحولی را شاهد خواهیم بود که اطلاعات آن را به موقع خواهیم گفت.



وی اضافه کرد: در ارتباط با این موضوع دو جلسه نیز با معاون اول رییس‌جمهور داشتیم و ایشان نیز در این ارتباط دستورات ارائه داده و تمهیداتی را اتخاذ کردند.





ان‌شاءالله شاهد کاهش کمی سوالات و ارتقای سطح کیفی نظارت مجلس باشیم



بازدید مجید انصاری از خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا )
انصاری در مورد تعامل دولت و مجلس و این‌که تاکنون از سوی نمایندگان مجلس در کنار سوالات زیادی که از وزرا کرده‌اند، به سه وزیر دولت کارت زرد داده شده و از سوی دیگر برخی از اعضای دولت می‌گویند این اقدامات از سوی اقلیت مجلس صورت می‌گیرد، ولی می‌بینیم که اکثریت مجلس نیز همراهی می‌کنند، گفت: همان‌طور که قبلا نیز عرض کردم، نمایندگان محترم مجلس با توجه به این‌که در حوزه‌های انتخابیه حضور پیدا می‌کنند، مطالباتی که مردم دارند و یا مشکلاتی که در حوزه‌های انتخابیه‌شان در ارتباط با مسائل عمرانی و بیکاری وجود دارد را در قالب تذکر، سوال و یا نطق پیش از دستور انعکاس می‌دهند و مهم این است که ما برنامه‌ریزی داشته باشیم تا مطالبات مردم که از سوی نمایندگان مجلس منعکس می‌شود، به مسئولان اجرایی منتقل شود تا آن بخش که امکان اجرایی دارد عملیاتی شود و آن بخشی که خارج از اختیار و توان دولت است به نمایندگان منتقل شود و لازمه این امر این است که ما جلسات بیشتری با نمایندگان مجلس،‌ فراکسیون‌ها و کمیسیون‌های مجلس داشته باشیم .



معاون پارلمانی رییس‌جمهور اضافه کرد: بسته‌ای که ما تهیه کرده‌ایم در برگیرنده سازوکارهای مختلف شامل حضور وزرا در مجلس، اقداماتی که معاونین پارلمانی و دیگر معاونین وزارتخانه‌ها باید انجام دهند، است و در واقع آن بخشی که سهم دولت در این ارتباط است ما طراحی و برنامه‌ریزی کرده‌ایم و ظرف یکی دو هفته آینده این بسته پیشنهادی احتمالا در قالب یک دستورالعمل بین معاونت پارلمانی و دستگاه‌های اجرایی عملیاتی خواهد شد.





وی افزود: از سوی دیگر خوشبختانه هیات رییسه مجلس و فراکسیون‌های آن نیز وارد این قضیه شده‌اند؛ چرا که انعکاس این موضوع از سوی مردم و رسانه‌ها و انتظاری که مردم در راستای تعامل هر چه بیشتر دولت و مجلس دارند باعث شده که تحرکی نیز در این ارتباط در مجلس ایجاد شود و هیات رییسه مجلس به یکی از اعضای خود مسئولیت داده که جلساتی را با سوال‌کنندگان و وزرا تشکیل دهد و خوشبختانه بسیاری از سوالات در همان جا و در بحث‌های رودررو مطرح و سپس منتفی و پس گرفته شده است.





معاون پارلمانی رییس‌جمهور گفت: تا آنجا که من مطلع هستم رییس مجلس نیز با جمع‌های مختلفی از نمایندگان از جمله فراکسیون اکثریت مجلس و همچنین برخی از نمایندگان جلساتی را داشته‌اند و ایشان نیز تاکید کرده‌اند که سعی شود ضمن این‌که حق نمایندگان در بحث سوال و نظارت حفظ می‌شود، اما این موضوع به گونه‌ای باشد که کارآمدی بیشتری به همراه داشته باشد و فرصت کمتری را از وزرا و مسئولان اجرایی بگیرد.



انصاری تصریح کرد: من امید زیادی دارم که با اقداماتی که دولت و مجلس آغاز کرده‌اند و تعاملی که با معاونت پارلمانی رییس‌جمهور و دفتر دولت در مجلس و همچنین هیات رییسه و دیگر دوستان ایجاد شده است، ان‌شاءالله شاهد کاهش کمی سوالات و ارتقای سطح کیفی نظارت مجلس باشیم.



وی با بیان این‌که دولت به حق قانونی نمایندگان احترام می‌گذارد و جایگاه مجلس را به خوبی می‌شناسد و به آن احترام می‌گذارد، گفت: بنای دولت و شخص رییس‌جمهور از اول تاکنون این بوده که بین دولت و مجلس تعامل حداکثری وجود داشته باشد و من فکر می‌کنم که در ماه‌های اولیه تشکیل دولت خصوصا با توجه به وضعیت انتخابات ریاست‌جمهوری و ترکیب سیاسی دولت و مجلس و تحولات صورت گرفته، بخشی از این کثرت سوال طبیعی بوده است.



معاون پارلمانی رییس‌جمهور در پاسخ به این سوال که به نظر می‌رسد که برخی از مباحث و سوالاتی که از وزرا پرسیده می‌شد دارای خاستگاه مردمی نبوده و بیشتر نگاه سیاسی در پی آن بوده است از جمله در مورد انتصابات، گفت: من نمی‌خواهم وارد ماهیت سوالات شوم.



انصاری با اشاره به آیین‌نامه‌ای که در مجلس وجود دارد، گفت: بر اساس آیین‌نامه سوالاتی که از وزرا پرسیده می‌شود، باید در چارچوب وظایف آن وزیر و دستگاه باشد و این موضوعی است که در آیین‌نامه ذکر شده و در تطبیق سوالات واصل شده با احکام قانونی طبیعی است که سازوکاری در مجلس وجود دارد؛ گرچه ممکن است در آیین‌نامه نواقصی وجود داشته باشد و من شنیده‌ام که در کمیسیون تدوین آیین‌نامه مجلس چند طرح از سوی نمایندگان در این ارتباط ارائه شده که نواقص مربوط به موضوع سوالات که در آیین‌نامه وجود دارد را برطرف کند و آیین‌نامه را شفاف‌تر کند البته تا آن زمان تنها راهی که ما در پیش داریم این است که با توسعه تعامل بین دولت و مجلس سوالات را کاهش دهیم و سوالات در جهتی باشد که شبه قانونی نداشته باشد.



وی گفت: به نظر می‌رسد که در حال حاضر این سوالات تا حدودی کاهش داده شده است.



اراده دولت مبارزه با رانت‌خواری و فساد اداری و اقتصادی است
معاون پارلمانی رییس‌جمهور در مورد دستور رییس‌جمهور به معاون اول رییس‌جمهور در راستای مبارزه با ویژه‌خواری و رانت‌خواری، گفت: معاون اول رییس‌جمهور، دستور رییس‌جمهور را به جدیت پیگیری می‌کند و در واقع اراده دولت مبارزه با رانت‌خواری و فساد اداری و اقتصادی است و آقای رییس‌جمهور از آغاز بر روی این موضوع تاکید مضاعف داشتند و به صورت منظم در طول مدت کوتاهی که از فعالیت دولت می‌گذرد، علیرغم فشار کاری دولت، جلسات مبارزه با مفاسد اقتصادی به صورت منظم برگزار می‌شود و دستگاه‌ها نیز راهکارها را پیگیری می‌کنند در حالیکه قبلا جلسات تعطیل و نیمه تعطیل شده بود.



انصاری ادامه داد: در جلسات مختلف دولت، رییس‌جمهور به هر مناسبتی بر این موضوع تاکید دارند و امیدواریم که این اقدامات و تاکیدات رییس‌جمهور منجر به ریشه‌کن‌سازی مفاسد شود.



وی با اشاره به اهمیت پیشگیری در این ارتباط، گفت: مبارزه با مفاسد اقتصادی و رانت‌خواری می‌تواند در سطح یک مبارزه سطحی و با معلول باشد مثل همین بگیر و ببنددهایی که در گذشته بوده و ما منتظر بمانیم که یک فساد و جرمی شکل بگیرد وبعد مطرح شود که چطور رسیدگی شود و دستگاه قضایی به زحمت بیفتد و ... ،ولی بهترین راه مبارزه، پیشگیری است و در پیشگیری نیز بخش عمده‌ای از کارها مربوط به اصلاح روش‌ها و ساختارهای اداره کشور است و طبیعی است که اگر ما روش‌ها را اصلاح کنیم و در بحث اطلاعات شفاف‌سازی ایجاد کنیم و رانت اطلاعاتی از بین برود بخش عمده‌ای از فساد مسدود می‌شود.



معاون پارلمانی رییس‌جمهور همچنین به اهمیت گسترش دولت الکترونیک در این ارتباط اشاره کرد و گفت: با توجه به تجربه‌هایی که خودمان داریم و همچنین تجربه‌های جهانی، می‌توانیم ریشه فساد را بزداییم و خوشبختانه اقداماتی نیز در دستگاه‌های اجرایی شروع شده است.



انصاری با اشاره به برخی از نرم‌افزارهای طراحی شده در برخی از دستگاه‌ها در این ارتباط، تصریح کرد: اگر این مجموعه نرم‌افزارها اجرایی و عملیاتی شود این زمینه فراهم می‌شود که ریشه بسیاری از مفاسد خشکیده شود. البته همچنان عنصر انسان و افراد در جای خود قرار دارند و حتما باید چشم‌های مراقب و سیستم‌های نظارتی، کارآمد عمل کنند؛ گرچه سیستم‌های نظارتی ما نیز مشکلاتی دارند و ان‌شاءالله آنها نیز بتوانند با نرم‌افزارهای لازم و کارآمد که تولید می‌کنند کیفیت نظارت و نیروهای ناظر خود را ارتقا و هر چه بیشتر کارآمد کنند تا ان‌شاءالله بحث مفاسد به حداقل کاهش پیدا کند.



وی با اشاره به این‌که حتی بروز یک مفسده در کشور نیز زیاد است، گفت: کشور ما باید در حوزه شفافیت اداری و مبارزه با فساد اداری و اقتصادی یک الگو برای کشورهای اسلامی باشد و پدیده‌های این‌چنینی که مردم را آزار می‌دهد و موجب وهن **** و مخدوش شدن چهره **** جمهوری اسلامی می‌شود از بین برود.





دولت نیازی به ورود در موضوع انتخابات آتی مجلس ندارد
معاون پارلمانی رییس‌جمهور در پاسخ به آخرین سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر این‌که برخی از رسانه‌ها مدعی هستند که دولت برخلاف آنچه که مطرح کرده در حال ورود به صحنه انتخابات مجلس است و از الفاظی چون وکیل‌الدوله در این ارتباط استفاده می‌کنند، گفت: اینها فضاسازی‌های ژورنالیستی است و دولت در حال انجام وظایف قانونی خود در ارتباط با اداره کشور است.



انصاری با اشاره به وظایف ذاتی دولت در امر انتخابات و این‌که دولت باید تمهیدات برگزاری یک انتخابات درست و قانونی در کشور را فراهم کند، تصریح کرد: اگر دولت به وظایف ذاتی خود در این ارتباط با همکاری دیگر دستگاه‌ها از جمله دستگاه‌های نظارتی به نحو شایسته عمل کند، نشاط سیاسی، اجتماعی و اعتماد اجتماعی در جامعه تقویت می‌شود و ما شاهد ارتقای سطح برگزاری انتخابات و پرشورتر و شفاف‌تر شدن آن خواهیم بود.



وی اضافه کرد: اما این‌که دولت بخواهد اثرگذاری خاصی در مسائلی مانند رای مردم انجام دهد اینها فضاسازی رسانه‌ای است؛ چرا که دولت نیازی به این موضوع ندارد، انتخابات مال مردم است و تصمیم‌گیر در عرصه انتخابات مردم هستند. البته طبیعی است که گروه‌های سیاسی هر کدام تلاش می‌کنند تا اعتماد مردم را جلب کنند و دولت هم طبیعی است که مایل است با عملکرد شایسته خود و ارائه خدمات مطلوب به مردم و عمل کردن به وعده‌هایی که به مردم داده این اعتماد عمومی را حفظ کند.



معاون پارلمانی رییس‌جمهور تاکید کرد: حفظ اعتماد عمومی به دولت، وعده‌های دولت و به شخص رییس‌جمهور موجب شکوهمندی انتخابات در آینده می‌شود و هر آنچه که مردم انتخاب کنند مصلحت کشور خواهد بود، دولت نیز پاسدار امانت مردم است.



انصاری با اشاره به صحبت مقام معظم ***** در ارتباط با اهمیت پاسداری از رای مردم و عنوان کردن آن به عنوان حق‌الناس، گفت: دولت نیز حتما سعی می‌کند که انتخابات و انتخاب مردم را به عنوان امانت مردمی و الهی پاس بدارد و به وظایف قانونی خود عمل کند.



گفت وگو از خبرنگار ایسنا : اکرم احقاقی

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
حمایت سعید لیلاز از «کمپین نه به یارانه»:
با روش‌های داوطلبانه می‌توان سه دهک را از دریافت یارانه حذف کرد


استاد اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به لزوم انصراف داوطلبانه گروه‌های پردرآمد از دریافت یارانه‌ها بر وجود یک فضای همدلی و اعتماد متقابل برای اینکه اقشار پردرآمد از حق خودشان بگذرند، تاکید کرد.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سعید لیلاز، کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است انصراف داوطلبانه از دریافت یارانه نقدی به لحاظ اجتماعی و فرهنگی احتیاج به فضای خاصی از همدلی و یگانگی دارد که مردم به دولت اعتماد کافی داشته باشند و مطمئن باشند که در قبال این فداکاری، دولت از منافع و منابع آنها پاسداری می کند.



وی با بیان اینکه نمونه این فداکاری ها در تاریخ ایران بسیار است گفت: در دولت مصدق هنگامی که در اثر ملی شدن صنعت نفت، ایران مورد تحریم بین‌المللی خرید نفت قرار گرفت و منابع دولت کاهش یافت دولت مصدق اوراق قرضه ملی منتشر کرد و مردم آنها را می خریدند و این اوراق را جلوی خانه نخست وزیر آتش می زدند. این حادثه نمونه بارز آمادگی ملت برای فداکاری آگاهانه بود.



لیلاز افزود: همچنین در دوران انقلاب اسلامی شاهد صحنه هایی بودیم که مردم از حقوق خودشان می گذشتند و به عنوان مثال در بانک هایی که اسناد آنها از بین رفته بود مردم به صورت خود اظهاری طلبکاری خودشان را درخواست می کردند زیرا یک همدلی و اعتماد کامل و متقابل وجود داشت.



این چهره فعال اصلاح طلب ادامه داد: علاوه بر این در همان دوران اوایل انقلاب در نهادهایی مانند **** و بسیج بر اساس نیاز افراد حقوق پرداخت می شد. همچنین در دوران جنگ چنان فضای همدلی اوج پیدا کرد که کاروان های کمک به رزمنده ها بدون هیچ سند و رسیدی به جبهه‌ها فرستاده می شد. در دوره دولت شهید رجایی هم که بنزین سه برابر شد به خاطر شرایط موجود هیچ کس کوچکترین اعتراضی نکرد.



وی با بیان اینکه ملت ایران در دوره های مختلف از خودشان رفتارهای فداکارانه نشان داده اند و از حقوق خودشان صرف نظر نکرده‌اند، اظهار کرد: اما متاسفانه وقتی دولت ها به این اعتماد پاسخ منفی می دهند اتفاقی مانند سال 86 در خوشه بندی گروه های درآمدی می افتاد و در نهایت هم معلوم می شود که حدود پنجاه درصد از اطلاعاتی که مردم داده اند اشتباه بوده است.



استاد دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر اینکه ملت ایران تغییر نکرده است، تصریح کرد: وقتی مردم می بینند که دولت پاسدار منافع آنها است و مالشان را آتش نمی زند حتما همراهی می کنند و من تصور می کنم اکنون ما در چنین شرایطی هستیم زیرا پس از انتخابات اخیر دولت با تدابیر خود اعتماد مردم را به دست آورده است و این زمینه را برای اعمال روش های خوداظهاری مهیا کرده است.



لیلاز در پایان گفت: در حال حاضر هم اگر مردم مطمئن باشند که دولت منابع را خرج نهادهای خلق الساعه نمی کند و این منابع را صرف بهبود اشتغال و سلامت خواهد کرد، حتما اعتماد می کنند و من مطمئن هستم که می توانیم بیشتر از سه دهک از مردم را به انصراف تشویق کنیم. بنده با هر روشی غیر از انصراف داوطلبانه از دریافت یارانه‌ها مخالفم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
کشف 110 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز



رئیس پلیس آگاهی استان سیستان و بلوچستان از کشف 110 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز خبرداد.



سرهنگ عطار در گفت‌وگو با خبرنگار «حوادث»‌ خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: برخورد جدی و همه جانبه با قاچاقچیان سوخت به صورت طرح‌های عملیاتی هفتگی و ماهیانه در دستور کار اداره مبارزه با قاچاق پلیس آگاهی استان قرار دارد.



وی افزود: در این راستا طی ماه گذشته و در اجرای یک طرح سراسری درون استانی با همکاری دوایر مبارزه با قاچاق پلیس آگاهی شهرستان‌ها، مقدار قابل توجه 110 هزار لیتر سوخت قاچاق از قاچاقچیان کشف و ضبط شد.



رئیس پلیس آگاهی استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: قیمت بالای سوخت در کشور حاشیه خلیج‌فارس و دو کشور پاکستان و افغانستان باعث شده قاچاق سوخت از جمله جرائمی باشد که قاچاقچیان به آن روی آوردند؛ به طوری که بنزین در داخل کشور 750 تومان و در کشور همسایه توسط قاچاقچیان به قیمت 2350 تومان به فروش می‌رسد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
توقیف بیش از 300 خودروی فعال در قاچاق سوخت


فرمانده انتظامی شهرستان دیلم از کشف بیش از 300 دستگاه خودروی سواری، کامیون و کامیونت فعال در قاچاق سوخت خبر داد.



سرهنگ عرب‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار «انتظامی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این باره گفت: از ابتدای امسال تاکنون بیش از 300 دستگاه خودروی سواری، کامیون و کامیونت فعال در قاچاق سوخت در حوزه استحفاظی شهرستان دیلم شناسایی و توقیف شده است.



وی با بیان اینکه بیش از 500 دستگاه پمپاژ سوخت و 10 هزار مخزن نگهداری سوخت قاچاق نیز طی این مدت کشف و ضبط شده است، افزود: مقایسه آمارها نشان می‌دهد که کشفیات سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایشی 30 درصدی داشته است.



فرمانده انتظامی شهرستان دیلم با اشاره به دستگیری شماری از قاچاقچیان و افراد فعال در قاچاق سوخت، افزود: این افراد پس از تشکیل پرونده برای ادامه روند رسیدگی به جرم روانه دادسرا شدند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
جلیلی به ایسنا خبر داد:
احتمال افزایش مبلغ یارانه نقدی دهک‌های پایین


یک عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه کل کشور سال 93 با اشاره به مصوبه عصر امروز (یکشنبه) این کمیسیون در مورد نحوه اجرای هدفمندی یارانه‌ها در سال 93، گفت که احتمال افزایش مبلغ یارانه نقدی دهک‌های پایین درآمدی جامعه وجود دارد.

اسماعیل جلیلی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: کمیسیون تلفیق در جلسه امروز خود برای رفع ایراد شورای نگهبان 59 هزار و 200 میلیارد تومان به عنوان درآمد اجرای هدفمندی یارانه‌ها در سال 93 پیش‌بینی کرد که 48 هزار میلیارد آن از محل افزایش قیمت حامل‌های انرژی و 11 هزار و 200 میلیارد تومان آن از محل یارانه نان و برق تامین خواهد شد.

وی افزود: با تصویب کمیسیون تلفیق، 10 هزار میلیارد تومان از درآمد هدفمندی در سال آینده برای تولید، 2000 میلیارد تومان برای بیمه بیکاری و 4800 میلیارد تومان به بخش درمان اختصاص می‌یابد.

عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه کل کشور سال 93 همچنین اظهار کرد: به موجب مصوبه کمیسیون تلفیق، 42 هزار و 200 میلیارد تومان از درآمد حاصل از اجرای هدفمندی یارانه‌ها در سال 93 نیز برای یارانه نقدی خانوارها اختصاص خواهد یافت و در همین راستا احتمال افزایش مبلغ یارانه نقدی دهک‌های پایین درآمدی جامعه نیز وجود دارد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عضو کمیسیون تلفیق در گفت‌وگو با فارس:
هدفمندی یارانه‌ها با درآمد 48 هزار میلیاردی تصویب شد/اجرا از اول سال 93:D

عضو کمیسیون تلفیق بودجه از تصویب درآمد 48 هزار میلیارد تومانی برای دولت خبر داد و گفت: این مرحله از اول سال آینده اجرایی خواهد شد.

13920808000122_PhotoA.jpg

حسینعلی حاجی‌دلیگانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه تبصره هدفمندی یارانه‌ها در مجلس و کمیسیون تلفیق بودجه 93 نهایی شد، اظهار داشت: پیشنهاد دولت از زبان آقای ابوترابی مطرح شد تا برای سال 93 درآمد 48 هزار میلیارد تومانی در نظر گرفته شود که این موضوع با پیشنهاد اولیه دولت 3 هزار میلیارد تومان اختلاف دارد.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه 93 تصریح کرد: این 48 هزار میلیارد تومان نسبت به درآمدهای سال 91 نزدیک به 20 هزار میلیارد تومان و نسبت به سال جاری 18 هزار میلیارد تومان تفاوت دارد.

به گفته این نماینده مجلس همچنین تشخیص پرداخت یارانه نقدی و یا غیرنقدی به خانوارهای هدف مطلقا با دولت خواهد بود.

وی تاکید کرد: همچنین اجرای مرحله بعدی هدفمندی یارانه‌ها از اول سال بعد خواهد بود.



گفتنی است مصوبات کمیسیون تلفیق در پی برگشت از شورای نگهبان باید به تصویب اکثریت نمایندگان مجلس برسد.

انتهای پیام/ب
 

parviz_r

کاربر فعال بخش کار و سرمایه
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
23 اکتبر 2005
نوشته‌ها
4,254
لایک‌ها
18,048
عضو کمیسیون تلفیق در گفت‌وگو با فارس:
هدفمندی یارانه‌ها با درآمد 48 هزار میلیاردی تصویب شد/اجرا از اول سال 93
:D
با مجوز مجلس؛
دولت مجاز به اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها از ابتدای 93 شد
نمایندگان در ادامه بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه بودجه سال 1393 کل کشور برای تأمین نظر شورای نگهبان با 188 رأی موافق، 5 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 228 نماینده حاضر با اصلاح بند یک الحاقی به تبصره 9 موافقت کردند
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


عضو کمیسیون تلفیق بودجه در گفت‌وگو با فارس مطرح کرد
احتمال حذف بخشی از یارانه‌بگیران از اول سال ۹۳/ پرداخت یارانه براساس متوسط هزینه ـ درآمد

عضو کمیسیون تلفیق بودجه با بیان اینکه دولت می‌تواند فقط یارانه نقدی را تا پایان اسفند به مردم بدهد، گفت: پرداخت یارانه پس از آن براساس متوسط هزینه و درآمد خواهد بود.

13920629000377_PhotoA.jpg

جعفر قادری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در مورد چگونگی تبصره هدفمندی یارانه‌ها و اینکه از اول سال 93 اجرا می‌شود، اظهار داشت: این موضوع بستگی به دولت دارد که بخواهد از اول سال آینده به صورت کامل اجرا کند، یا بخش‌هایی از آن را در نظر بگیرد.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه در پاسخ به این سوال که اسفند‌ماه به منزله آخرین پرداخت یارانه نقدی به مردم است یا خیر تصریح کرد: باید به صورت دقیق عدد و رقم حداقل حقوق برای یارانه نقدی توسط دولت مشخص شود و اگر اعلام نکند ممکن است، در ماه‌های اول سال آینده یارانه نقدی پرداخت شود.

وی در پاسخ به این سوال که طبق قانون دولت اجازه دارد، از اول سال آینده فقط به خانواده‌های متقاضی مشمول یارانه نقدی بدهد، گفت: در صورتی که دولت آئین‌نامه را سریع تنظیم کند می‌تواند از اول سال جدید یارانه نقدی را فقط به جامعه هدف بدهد.

قادری تاکید کرد: این موضوع بستگی به سیاست‌های دولت دارد و در صورت تدوین آئین‌نامه می‌تواند آن را اجرایی کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در خصوص هزینه و درآمد خانوار بیان داشت: متوسط هزینه و درآمد خانوار با روش‌های علمی توسط مرکز آمار تهیه شده و می‌شود و عدد را باید دولت نهایی کند.

وی در پاسخ به این سوال که متوسط هزینه و درآمد در کل کشور یکی نیست، عنوان کرد: دولت می‌تواند سرانه و حداقل درآمد را به صورت منطقه‌ای و ملی در نظر بگیرد، تا به صورت عادلانه پرداخت نقدی صورت بگیرد.

قادری در مورد سهم تولید در تبصره هدفمندی گفت: مغایرتی بین قانون بودجه و تبصره کنونی برای سهم تولید ندارد و اکنون حدود 10 درصد برای تولید منظور شده است.

انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفت‌وگو با فارس:
به تاخیر انداختن هدفمندی زحمات گذشته را هدر می‌دهد/ باید از این مقطع عبور کرد

عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: باید قبول کرد اجرای فاز دوم هدفمندی به دلیل افزایش قیمت حامل‌های انرژی کار سختی است، ولی باید از این مقطع عبور کرد و وارد مرحله جدید شد زیرا معطل ماندن فاز دوم همه زحمت‌ها را هدر می‌دهد.

13901203000319_PhotoA.jpg

  • Tweet
  • محمد‌علی عبدالله‌زاده عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با توجه به اجرایی شدن فاز دوم هدفمندی از ابتدای سال 93 و اینکه آیا بسترهای لازم برای آن فراهم است، گفت: در ابتدا قرار بود اجرای فاز دوم به دلیل شناسایی دهک‌ها به اوایل تیرماه موکول شود ولی عملا در سه ماه اتفاق خاصی نمی‌افتاد و فقط اجرایی شدن فاز دوم هدفمندی به تعویق می‌افتاد.

    وی افزود: در مورد هدفمندی مسئله زمان اجرا نیست بلکه تحقق درآمد حامل‌های انرژی موضوع اصلی است که درباره آن اما و اگرهایی وجود دارد، در ابتدا و طبق پیشنهاد دولت در تبصره هدفمندی درآمد حامل‌های انرژی 51 هزار و 900 میلیارد تومان بود که با تصمیم کمیسیون تلفیق این میزان به 48 هزار میلیارد تومان کاهش یافت به عبارتی این 48 هزار میلیارد تومان به غیر از 11 هزار میلیارد تومانی است که دولت برای یارانه کالاهای اساسی در نظر گرفته است.

    عضو کمیسیون برنامه و بودجه اظهار داشت: در اجرای فاز اول هدفمندی درآمد حاصل از افزایش قیمت حامل‌های انرژی 28 هزار میلیارد تومان بود که دولت42 هزار میلیارد تومان یارانه نقدینگی به مردم پرداخت کرد و برای جبران کسری آن را از منابع غیرقانونی تأمین کرد.

    عبدالله‌زاده اظهار داشت: در فاز دوم اگر این اتفاقات مجددا تکرار شود اصل هدفمندی زیر سؤال خواهد رفت بنابراین دولت باید ساز و کار آن را فراهم کند.

    وی در پاسخ به این سؤال که برای اجرای فاز دوم چه تدابیری اندیشیده شده که مردم متحمل فشار اقتصادی نشوند،گفت: موضوع اول در اجرای فاز دوم هدفمندی تحقق درآمدها و موضوع دوم نحوه پرداخت یارانه‌ها (نقدی یا غیر نقدی) به مردم است.

    عضو کمیسیون برنامه و بودجه اظهار داشت: باید قبول کرد که اجرای فاز دوم هدفمندی با توجه به افزایش قیمت‌ حامل‌‌های انرژی کار سختی است ولی باید از این مقطع عبور کرد و وارد مرحله جدید شد.

    عبدالله‌زاده اظهار داشت: معطل ماندن اجرای فاز دوم هدفمندی زحمت‌ها را هدر می‌دهد زیرا تقریبا تمام کشور، گروه‌ها و اقتصاددان‌ اتفاق نظر دارند که فاز دوم باید انجام شود.

    وی افزود: امیدوارم در زمان باقی‌مانده تدابیر خوبی برای اجرای دقیق و حساب شده آن اندیشیده شود تا منجر به فشار مضاعف بر اقشار کم درآمد نشود.

    انتهای پیام/ م
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
موافقت مجلس با اجرای فاز دوم هدفمندی در سال93/یارانه فقط به نیازمندان تعلق می‌گیرد


نمایندگان مجلس با تامین نظر شورای نگهبان با اجرای فاز دوم هدفمندی در سال 93 موافقت کردند و درآمد 48 هزار میلیارد تومانی را برای دولت از محل اصلاح قیمت کالاها تعیین کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری ایسنا، نمایندگان مجلس جهت تامین نظر شورای نگهبان تبصره 21 لایحه بودجه 93 در مورد قانون هدفمند کردن یارانه را با 118 رای موافق، 74 رای مخالف و 11 رای ممتنع از مجموع 215 نماینده حاضر در مجلس به تصویب رساندند.

براساس این مصوبه، در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها مصوب 1388/10/15 به دولت اجازه داده می‌شود در سال 93 منابع مالی حاصل از اصلاح قیمت کالا‌ها و خدمات موضوع قانون مذکور ومنابع یارانه‌ای آن را با استفاده از انواع روشهای پرداخت نقدی و غیر نقدی و خدمات بیمه‌ای بین خانوارهای هدف و نیازمند توزیع و با اولویت بخش تولید ، به شرح زیر اجرا می‌کند:

الف – درآمد حاصل از اجرای قانون مذکور در سال 1393 تا مبلغ 480 هزار میلیارد ریال از محل اصلاح قیمت کالاها و خدمات موضوع مواد 1 و 3 همان قانون تعیین می‌گردد

ب- منابع مندرج در بند الف و منابع مربوط به یارانه نان ، برق وس ایر کالاها و خدمات مندرج در این قانون به طرح زیر هزینه می‌گردد.

1- مبلغ یکصد هزار میلیارد ریال در اجرای ماده 8 قانون هدفمند کردن یارانه‌ها با اولویت کمک به بخش تولید، بهبود و حمل و نقل عمومی و بهینه سازی مصرف انرژی در واحدهای تولیدی، خدماتی و مسکونی،

2- مبلغ 48 هزار میلیارد ریال به منظور تقویت **** سلامت،

3- تا مبلغ 425 هزار میلیارد ریال به منظور پرداخت نقدی و غیرنقدی موضوع ماده 7 قانون هدفمند کردن یارانه‌ها

4- مبلغ 20 هزار میلیارد ریال به بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار موضووع ماده 7 قانون هدفمند کردن یارانه‌ها در مورد پوشش‌های بیمه‌ای و حمایت‌های اجتماعی اختصاص می‌یابد

ج جابجایی تا 10 درصد در موارد فوق مجاز است

د - صد در صد منابع حاصل از افزایش قیمت برق به حساب خاصی نزد خزانه داری کل کشور واریز و بر اساس مفاد ماده 8 قانون هدفمند کردن یارانه‌ها به صنعت برق اختصاص می‌یابد.

ه - در شهرهای پرجمعیت بالای یک میلیون نفر و یا آلوده به تشخیص سازمان حفاظت محیط زیست، عوارض خاصی به منظور مقابله با آلودگی محیط زیست و کمک به توسعه حمل و نقل عمومی، توسط هیات وزیران وضع و درآمد حاصله به ردیف درآمدی از جدول شماره 5 این قانون واریز می‌شود.

صد در صد مبالغ وصولی تا سقف 11 هزار ریال از محل ردیفی در جدول شماره 9 این قانون به نسبت به وصولی هر یک از طرحهای موصوف در اختیار همان شهر قرار می‌گیرد.

ز- یارانه نقدی صرفا به سرپرستان خانوارهای متقاضی که به تشخیص دولت نیازمند دریافت یارانه باشند، پرداخت می‌گردد.

(مجموع درآمد سالانه آنها کمتر از رقم تعیین شده توسط دولت باشد) و افراد متقاضی دریافت یارانه نقدی باید درمورد تعیین شده به مراکز ثبت نام مراجعه کنند. چنانچه پس از تحقیق مشخص گردید که اشخاصی با درآمد بیشتر از مبلغ فوق اقدام به دریافت یارانه کرده‌اند به میزان 3 برابر یارانه دریافتی جریمه می‌شود.

آیین نامه اجرایی این تبصره ظرف 3 ماه توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و با همکاری وزارت‌خانه‌های امور اقتصادی و دارایی، نیرو صنعت معدن و تجارت تهیه می‌شود و به تصویب هیات وزیران می‌رسد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مصباحی مقدم:
درآمد 48 هزار میلیارد تومانی هدفمندی یارانه‌ها با رای بالایی در کمیسیون تصویب شد



رییس کمیسیون تلفیق بودجه سال 1393 از رای بالای اعضای این کمیسیون به کسب درآمد 48 هزار میلیارد تومانی دولت برای اجرای گام دوم قانون هدفمندسازی یارانه‌ها در سال 1393 سخن گفت.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی مقدم در جریان رسیدگی مجلس شورای اسلامی به اصلاحیه تبصره 21 مربوط به درآمد هدفمندسازی یارانه‌ها در لایحه بودجه 93 سال آینده گفت: دولت در حال حاضر سالانه 42 هزار میلیارد تومان یارانه نقدی به خانواده‌ها پرداخت می‌کند اگر این عدد مبانی تصویب مجلس قرار گیرد به معنای تداوم وضعیت موجود و پرداخت نشدن سهم تولید و سلامت از قانون هدفمندسازی است در حالی که در قانون هدفمندساری یارانه‌ها پرداخت 10 درصد به بخش تولید و 10 درصد به بخش سلامت به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: در جریان رسیدگی کمیسیون تلفیق به تبصره 21 لایحه بودجه 93 که مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته بود پیشنهادات مختلفی از 42 هزار میلیارد تا 48 هزار میلیارد تومان مطرح شد که در نهایت اعضای کمیسیون با رای بالایی درآمد 48 هزار میلیارد تومانی را برای سال آینده تصویب کردند.

وی با هشدار به نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: با حذف مصوبه کمیسیون تلفیق تداوم اجرای قانون هدفمندی متوقف می‌شود و این به زیان مصرف سوخت کشور و تداوم قاچاق آن به خارج از کشور است.

به گفته مصباحی مقدم مصرف گاز جمهوری اسلامی ایران به تنهایی بیش از مصرف کشور چین و کل کشورهای اروپایی است.

رییس کمیسیون تلفیق بودجه سال 1393 با یادآوری سخنان ***** در خصوص تداوم هدفمندی یارانه‌ها گفت: همانطور که ***** که تاکید داشتند هدفمندسازی به مصباح ساختمان نیمه کاره‌ زیر برف است و برف اخیر شمال نشان داد ساختمان ساخته شده زیر این برف سنگین چطور ویران شد چه رسد به ساختمان نیمه کاره.

نماینده مردم تهران خواستار شجاعت نمایندگان برای تعیین تکلیف اجرای قانون هدفمندسازی یارانه در مجلس شورای اسلامی شد و یادآور شد: همانطور که اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها شجاعت مجالس هفتم و هشتم و دولت‌های گذشته را نشان داد امروز ما نیز با شجاعت تداوم اجرای این قانون و اصلاحات ان را انجام دهیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نوبخت: برخی اظهارات نمایندگان موجب ایجاد انتظار تورمی در جامعه می‌شود



معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور گفت: برخی اظهارات نمایندگان در خصوص نرخ حامل‌های انرژی در سال 1393 موجب ایجاد انتظارات تورمی در جامعه می‌شود؛ آن هم روی اعداد و ارقامی که هنوز مورد محاسبه قرار نگرفته است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد باقر نوبخت در مخالفت با حذف مصوبه کمیسیون تلفیق در خصوص درآمد 48 هزار میلیارد تومانی ناشی از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها گفت: باید به این سوال پاسخ دهیم که آیا یارانه‌های حامل‌های انرژی باید عادلانه و هدفمند شود یا خیر؟ یا اینکه افراد پر مصرف همچون قبل از یارانه‌های بیشتری برخوردار شوند.

وی افزود: مجلس و دولت معتقدند یارانه‌ها باید عادلانه و هدفمند شوند اما طی سال‌های گذشته انجام شد در راستای تحقق این دو هدف نبود. استمرار وضع موجب پیاده شدن اهداف قانونگذار نشد. سوال این است که وضعیت موجود تداوم یابد و همچون قبل به تولید و سلامت هیچ پولی پرداخت نشود یا با شجاعت اصلاحاتی در روند اجرای قانون هدفمند سازی یارانه‌ها انجام شود.

معاون رییس جمهور متذکر شد: تداوم وضع موجود موجب برخورداری بیشتر افراد پر مصرف از یارانه‌ها و بی‌بهره‌ماندن تولید، اشتغال، بهداشت و درمان و سلامت می‌شود.

نوبخت تاکید کرد: دولت با موافقت شورای نگهبان درصدد توزیع بخشی از درآمد ناشی از هدفمندسازی یارانه‌ها به شیوه گذشته و پرداخت 10درصد سهم بهداشت و سلامت و اختصاص 10 هزار میلیارد تومان به بخش تولید است.

معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور خطاب به نمایندگان مجلس پرسید به این سوال پاسخ دهید آیا واقعا خواهان کاهش نرخ تورم هستید آخرین مصوبه کمیسیون تلفیق در خصوص هدفمندسازی یارانه‌ها این موضوع را تایید می‌کند. براساس این مصوبه در سال آینده سهم بخش‌های تولید، بهداشت، بهسازی و بهبود وضعیت حمل و نقل پرداخت خواهد شد که این مسئله رافع اشکال شورای نگهبان نیز هست.

نوبخت اطمینان داد: منابع هدفمندی سازی یارانه‌ها در جهت اجرای درست قانون هدفمندسازی یارانه‌ها استفاده می‌شود.

وی یادآور شد: دولت و مجلس در حرکت مشترک قانون هدفمندسازی به نفع شایسته اجرا کنند.

نوبخت کاهش 4000 میلیارد تومانی درآمد ناشی از اجرای هدفمندسازی یارانه‌ها در سال 1393 را موجب کند شدن شیب قیمت‌ حامل‌های انرژی در سال آینده است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس:

اجرای مرحله دوم هدفمندی، فعالین اقتصادی را از بلاتکلیفی خارج می‌کند



نماینده مردم اردکان و عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: اجرای مرحله دوم قانون هدفمندسازی یارانه‌ها مردم و فعالین اقتصادی را از بلاتکلیفی خارج می‌کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه یزد، محمدرضا تابش با ابراز تاسف از ملغی شدن اجرای مرحله دوم قانون هدفمندسازی یارانه‌ها از سوی مجلس که بخش عمده‌ای از اعتبارات مربوط به سهم درمان مردم و همچنین بودجه‌های پیش‌بینی شده برای مقابله با تخریب محیط زیست را کان لم یکن تلقی کرد، ابراز امیدواری کرد تا زمینه اجرای مرحله دوم قانون هدفمندسازی یارانه‌ها که می‌تواند مردم و فعالین اقتصادی را از بلاتکلیفی خارج سازد و منابع لازم را برای انجام اموری که ضرورت آن در جامعه کاملا محرز است را مهیا سازد، فراهم آید.

وی که در مراسم راه‌اندازی دستگاه پیشرفته سی‌تی‌اسکن 16 اسلایس و سونوگرافی بیمارستان ضیایی اردکان سخن می‌گفت، همچنین با گرامیداشت سی و پنجمین سالگرد انقلاب اسلامی، گفت: انقلاب اسلامی دو ویژگی ممتاز داشت که توانست با هدایت امام(ره) و نقش‌آفرینی مردم به پیروزی برسد.

تابش ادامه داد: اول آن که مبتنی بر خواست و اراده مردم بود و در وهله بعد تنها هدفش تخریب وضعیت موجود نبود، بلکه به دنبال استقرار جامعه‌ای مطلوب بود که مردم حاکم بر سرنوشت خویش باشند و زمینه تحقق ارزش‌های اسلامی در جامعه فراهم آید.

عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات همچنین در بخشی از سخنانش با اشاره به برنامه پنجم توسعه کشور و سهم مردم از هزینه‌های بهداشت و درمان، اظهار کرد: در لایحه بودجه سال آینده و هماهنگی‌هایی که بین دولت و مجلس به عمل آمده است، اعتبارات مورد نیاز برای کاهش سهم مردم از هزینه‌های درمان تامین شده و امیدواریم سهم مردم در تامین هزینه‌های درمان هر چه زودتر به میزان پیش‌بینی شده در برنامه برسد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
الزام به اختیار تبدیل شد/"خود اظهاری" تنها ملاک دریافت یارانه نقدی



کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی سرانجام و پس از کش و قوس‌های فراوان تکلیف گام دوم هدفمندی‌ یارانه‌ها را مشخص کرد تا با رفع ابهام مطرح شده از سوی شورای نگهبان دولت اختیار داشته باشد گام دوم را همزمان با بهار 93 آغاز کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نمایندگان مجلس با تامین نظر شورای نگهبان، اجرای فاز دوم هدفمندی‌ یارانه‌ها در سال 93 را شب گذشته و با درآمدی معادل 48 هزار میلیارد تومان تصویب کردند تا پازل هدفمندی یک گام دیگر به سمت تکمیل شدن بردارد.

بررسی نحوه اجرایی شدن گام دوم هدفمندی‌ یارانه‌ها از چند ماه پیش در حالی کلید خورد که دولت جدید در ابعاد مختلف به اجرای گام نخست آن ایراد داشت.

کسری بودجه در پرداخت یارانه نقدی، بی توجهی به بخش تولید و تامین اجتماعی، نادیده انگاشتن اهداف در نظر گرفته شده در اجرای گام اول هدفمندی‌ و همچنین ضربه خوردن بخش‌های مختلفی از صنایع زیربنایی کشور مانند صنعت برق برخی از ایراداتی بود که دولت یازدهم نسبت به رفع آن‌ها در گام دوم اصرار می‌ورزید.

از این رو طراحی و ارائه لایحه بودجه سال 93 نیز تا حد زیادی تحت تاثیر نحوه آغاز به کار گام دوم هدفمندی‌ یارانه‌ها قرار گرفت تا جایی که دولت سخن از لایحه جداگانه هدفمندی‌ در بودجه گفت اما با مخالفت نمایندگان مجلس مجبور شد طرح خود را در قالب تبصره‌ای به بودجه سال 93 متصل کند.

مجلسی‌ها با کمترین تغییر، طرح ارائه شده از سوی دولت را در مرحله نخست تصویب کردند و به این ترتیب تمام درآمد مورد پیشنهاد دولت مورد قبول واقع شد.

البته این پایان ماجرا نبود و مجلسی‌ها خیلی زود پیشنهاد دولت را به طور کلی به کنار نهادند و با رای آوردن پیشنهاد یکی از نمایندگان بنا بر آن شد دولت با اختصاص تنخواهی 11 هزار میلیارد تومانی یارانه سه ماه نخست سال 93 را نیز به شکل و سیاق کنونی پیگیری کند و البته در طول این مدت چند ماه با انجام بررسی‌های لازم و کافی نسبت به ارائه طرح جدید خود به مجلس برای گام دوم هدفمندی‌ یارانه‌ها اقدام نماید.

این مصوبه مجلس که رفته رفته به خود شکلی نهایی می‌گرفت در مرحله آخر از طرف شورای نگهبان با ایراد جدی مواجه شد اعضای شورا درباره تبصره 21 بودجه سال 93 اعلام کردند باتوجه به این که این تبصره موهم الزام دولت به ارائه لایحه محسوب می‌شود با اصل 74 قانون اساسی مغایرت دارد.از این رو باید نسبت به رفع این ابهام اقدام لازم انجام شود.

به این ترتیب بودجه بار دیگر به نزد نمایندگان برگشت تا ابهامات مربوط برطرف شود. نمایندگان در جلسه روز گذشته خود در کمیسیون تلفیق بودجه نسبت به ابهام مطرح شده از سوی شورای نگهبان بحث‌های مختلفی انجام دادند و سرانجام در جهت تامین نظر این شورا مصوبه‌ای جدید را از تصویب گذراندند.

به این ترتیب دولت مختار شد نسبت به اجرای گام دوم هدفمندی‌ یارانه‌ها از فروردین ماه سال 93 اقدام کنند.

در مصوبه مجلس 48 هزار میلیارد تومان درآمد برای دولت از محل اصلاح قیمت کالاها و خدمات موضوع مواد 1 و 3 قانون هدفمندی‌ در نظر گرفته شده است و این مبلغ با اضافه شدن 11 هزار و 300 میلیارد تومان یارانه نان و کالاهای اساسی ،به بیش از 59 هزار میلیارد تومان می رسد.

اما درآمدهای حاصل از اجرای گام دوم هدفمندی‌ یارانه‌ها نیز در چند محور اصلی به کار گرفته خواهند شد. دولت موظف شده مبلغ 10 هزار میلیارد تومان را صرف کمک به بخش تولید، بهبود حمل و نقل عمومی و بهینه‌سازی مصرف انرژی در واحدهای تولیدی، خدماتی و مسکونی (ماده 8 قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها) کند.

همچنین مبلغ 4800 میلیارد تومان نیز به تقویت **** سلامت و دو هزار میلیارد نیز به بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران اختصاص یافته است اما طبق پیش بینی‌ها اصلی‌ترین محور هزینه‌ای دولت بحث پرداخت‌های نقدی و غیر نقدی یارانه‌ها است که مجلس به این منظور 42 هزار و 500 میلیارد تومان را در اختیار دولت قرار داده تا در این محور هزینه کند. البته جابه‌جایی تا سقف 10 درصد نیز در به کارگیری این منابع درآمدی جایز خواهد بود.

اما اصلی‌ترین تغییری که در قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها از آغاز سال 93 به کار بسته خواهد شد که قطعا ابعاد مختلف اجرای این قانون را با تغییر مواجه می کند محوریت یافتن خود اظهاری سرپرستان خانوار در دریافت یارانه نقدی است.

به این ترتیب که مجلس صراحتا تصویب کرده است یارانه نقدی صرفا به سرپرستان خانوارهای متقاضی که به تشخیص دولت نیازمند دریافت یارانه باشند پرداخت خواهد شد.

درآمد این افراد باید کمتر از رقم تعیین شده توسط دولت باشد و افراد متقاضی دریافت باید در موعد تعیین شده به مراکز ثبت نام مراجعه کرده و نسبت به میزان درآمد خود اظهار رسمی کنند.

البته در صورتی که این اظهارات نسبت به واقعیت همخوانی نداشته باشد دولت اختیار جریمه نیز خواهد داشت.

آیین نامه اجرایی این تبصره ظرف سه ماه آینده در معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور و با همکاری وزارتخانه‌های اقتصاد، نیرو و صنعت، معدن و تجارت تهیه خواهد شد.

به این ترتیب به نظر می رسد سرانجام هفتخوان طراحی و تصویب گام دوم اجرای هدفمندی‌ یارانه‌ها به نقطه‌ای مشخص رسیده است و با تامین نظر شورای نگهبان گام دوم از بهار سال 93 به خود شکلی اجرایی می‌گیرد. طرحی که همچنان در مرحله اجرا ابهامات بسیاری به همراه خود دارد و شاید اصلیترین آنها میزان افزایش نرخ حامل‌های انرژی است که دولتمردان یازدهم هنوز از ارائه رقم دقیق برای آن استنکاف می‌ورزند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تصمیم شجاعانه برای یارانه نقدی
روزنامه دنیای اقتصاد -
علی میرزاخانی
دولت قبل در اجرای هدفمندسازی یارانه‌ها اشتباهات خسارت‌آفرینی انجام داد که دولت فعلی برای جبران آن اشتباهات با تنگناهایی فراتر از حوزه اقتصاد و دارای ابعاد سیاسی و اجتماعی مواجه است. ادامه روند فعلی با توجه به اینکه پیامدی جز کسری بودجه و منتهی به تورم ندارد به مفهوم برداشتن پول از یک جیب مردم و گذاشتن در جیب دیگر است و به همین دلیل توجیه اقتصادی، عقلانی و اخلاقی ندارد. اما چنانچه این داستان از زاویه سیاسی و اجتماعی تجزیه و تحلیل شود، شاید وصول به یک راه‌حل منطقی چندان آسان نباشد. در عین حال، تعهد به شعار تدبیر ایجاب می‌کند راه‌حلی که منطق کارشناسی و مبانی اخلاقی بر آن صحه می‌گذارد با چاره‌اندیشی برای ابعاد سیاسی و اجتماعی آن در دستور کار قرار گیرد. در ابتدا باید دید منطق کارشناسی چه می‌گوید.
داستان از آنجا شروع شد که به دنبال سال‌ها هشدار اقتصاددانان، دولتمردان پذیرفتند که نباید از محل منابع متعلق به عموم مردم (به ویژه نفت) به ثروتمندان، یارانه‌هایی را اختصاص بدهند که در قالب حامل‌های انرژی بسیار ارزان و نزدیک به رایگان به آنها پرداخت می‌شد؛ چراکه قاعده پرداخت یارانه در تمام دنیا دقیقا برعکس این فرآیند و به صورت دریافت «مالیات از ثروتمندان» و «بازتوزیع منابع حاصله بین اقشار ضعیف و نیازمند» تعریف شده است. اما روالی که در ایران به تدریج حاکم شده بود به مفهوم برداشت از منابع متعلق به عموم مردم و به ویژه اقشار نیازمند و بازتوزیع آن بین اقشار مرفه و متوسط به بالای جامعه بود. با این صورت مساله، سریع‌ترین و ساده‌ترین راه‌حلی که به ذهن متبادر می‌شد آن بود که دولت بهتر است قیمت حامل‌های انرژی را واقعی کند و منابعی که به صورت یارانه کالایی (در قالب انرژی ارزان) عمدتا به اقشار مرفه و متوسط به بالا یا کسانی که سفره‌های بزرگ‌تری داشتند، پرداخت می‌شد، به صورت نقدی و به طور مساوی بین همه مردم تقسیم شود.
متاسفانه دولت قبل نه‌تنها در این راه‌حل ساده و سریع متوقف شد، بلکه اشتباهاتی مهلک را نیز به آن افزود. اشتباه اول این بود که ضرورت سیاست‌گذاری متفاوت برای حامل‌های انرژی آلوده‌ساز و حامل‌های انرژی نسبتا پاک و نیز حامل‌های انرژی دخیل در هزینه تولید و غیر آن تقریبا فراموش شد. اشتباه دوم و مهلک‌تر این بود که ضرورت وجود تراز بین منابع حاصل از اصلاح قیمت‌ها و یارانه نقدی قابل توزیع کلا کنار گذاشته شد. اشتباه سوم هم این بود که دولت وظیفه کلاسیک خود در تامین بهداشت عمومی و دستگیری از ضعفا و اقشار نیازمند و محروم را که همواره در ایران با مشکلات اساسی عجین بوده است و می‌توانست با منابع حاصل از این طرح بزرگ به صورت ریشه‌ای حل و فصل شود، فراموش کرد و تنها و تنها به جاذبه خیره‌کننده توزیع پول بین عموم مردم چشم دوخت.
نتیجه نهایی این اشتباهات آن شد که بین یک‌سوم تا نیمی از منابع یارانه نقدی از منابع خانمان‌سوز تورم‌ساز تامین شود که هم یارانه دریافتی مردم را در جیب آنان ذوب کرد و هم باعث به باد رفتن میلیاردها دلار از منابع ملی برای افزایش واردات با هدف مهار تورم شد که به نوبه خود تولید ملی را هم با مشکل اساسی مواجه کرد و نمود آن هم در رشد منفی کم‌سابقه اقتصاد ایران به نمایش درآمد.
حال چنانچه همه این ملاحظات را در کنار هم ببینیم و بدانیم که مسائل اقتصادی زنجیروار به هم مرتبط هستند و نمی‌توان برای هیچ‌یک از این مسائل به صورت مجزا و منفک از سایر مسائل، سیاست‌گذاری و تصمیم‌سازی کرد، ناگزیر آن راه‌حل سریع و ساده اولیه کنار گذاشته خواهد شد. در راه‌حل جایگزین باید سه اصل زیر مبنای تصمیم‌سازی باشد: 1- یارانه نقدی پرداختی به هیچ‌وجه نباید ریالی بیشتر از منابع حاصل از اصلاح قیمت حامل‌های انرژی باشد. 2- قبل از اختصاص منابع حاصل از اصلاح قیمت‌ حامل‌ها به پرداخت یارانه، باید منابع لازم برای جبران استهلاک و سرمایه‌گذاری در جهت حفظ تولید بهینه حامل‌های انرژی از کل منابع حاصله برداشت شود. 3- توزیع یارانه نقدی بین عموم مردم، زمانی توجیه دارد که منابع دولت از منابع لازم برای اختصاص به وظایف کلاسیک و ضروری فراتر برود و قابل قبول نیست که دولت با وجود داشتن کسری بودجه بین همه مردم پول توزیع کند!
حال اگر به آنچه در عمل اتفاق می‌افتد رجوع کنیم مشاهده خواهد شد که هیچ‌کدام از سه اصل حیاتی فوق رعایت نشده است. عدم رعایت اصل اول باعث افزایش تورم و به‌دنبال آن، اتلاف دلارهای هنگفت نفتی برای واردات معطوف به مهار تورم و نهایتا ضربه سنگین به تولید ملی و سقوط رشد اقتصادی شده است. عدم رعایت اصل دوم باعث پیدایش بحران پنهان در حوزه آب و برق و برخی دیگر از حامل‌های انرژی شده است که چنانچه روند فعلی ادامه یابد دیر یا زود این اژدهای خفته، صورت واقعی خود را آشکار خواهد کرد. و نهایتا اینکه، انجام وظایف کلاسیک دولت در حوزه بهداشت عمومی، تامین اجتماعی و دستگیری از نیازمندان به دلیل افزایش تورم، سقوط رشد اقتصادی و بیکاری ناشی از آن با مشکلات مضاعفی روبه‌رو شده است. بر همین اساس، باید گفت که هیچ راه‌حلی برای معضل فعلی یارانه نقدی جز بر پایه‌های اصول پیش‌گفته استوار نمی‌شود.
متاسفانه بیم آن می‌رود که برای اصلاح وضعیت بغرنج فعلی نیز ساده‌ترین و سریع‌ترین راه‌حل؛ یعنی توهم امکان حذف یارانه ثروتمندان موردتوجه قرار گیرد که با عنایت به تجربه اخیر «سبد کالایی» ناگفته پیدا است که چه مشکلات پیش‌بینی‌نشده‌ای می‌تواند ایجاد کند. واقعیت‌های آماری اقتصاد ایران نشان از آن دارد که وجود سه دهک ثروتمند متفاوت با هفت دهک دیگر در ایران توهمی بیش نیست. ویژگی‌هایی که برخی صاحب‌منصبان برای این سه دهک ثروتمند توهمی بیان می‌کنند، برای نیم دهک و با تسامح بسیار زیاد حداکثر برای یک دهک قابل‌انطباق است. حدود یک دهک در وضعیت فقر بسیار شدید و حدود دو دهک دیگر در وضعیت درآمدی بسیار نامساعد هستند. بقیه دهک‌ها؛ یعنی حدود شش دهک در وضعیت سیال درآمدی هستند که همراه با یک دهک ثروتمند، ‌یارانه نقدی پرداختی به آنان تاثیر تعیین‌کننده‌ای در زندگی آنان ندارد. به‌عبارت دقیق‌تر، هدف اصلی دولت در اصلاح وضعیت فعلی یارانه نقدی نه پرداخت به هفت دهک به جای کل مردم، بلکه پرداخت به سه دهک فقیر جامعه باید باشد.
در مقابل دولت باید در برابر هفت دهک غیرمشمول، متعهد به انجام اموری شود که اصلی‌ترین آنها عبارت از افزایش یارانه نقدی سه دهک فقیر، مهار کامل تورم، راه‌حل‌های فوری برای بحران‌های نهفته آب و برق و محیط‌زیست و ... باشد. برای وصول به این هدف، دعوت از هفت دهک غیرمشمول برای انصراف از دریافت یارانه نقدی کارگشا نیست. دولت باید یک خط فرضی بین مشمولان و غیرمشمولان یارانه نقدی تعریف کند و با دعوت از مشمولان برای ثبت‌نام مجدد از غیرمشمولان بخواهد که از ثبت‌نام مجدد خودداری کنند. طبیعی است که همانند هر سیاست اجرایی دیگری، امکان خطا در این سیاست نیز وجود خواهد داشت؛ اما خروجی حاصله به شرط زمینه‌سازی فرهنگی لازم و رعایت دقیق مقدمات امور، بسیار‌ متفاوت از وضعیت فعلی و هر راه‌حل احتمالی دیگر خواهد بود. در تعریف این خط فرضی، قاعدتا اولویت‌دارترین افراد برای دریافت یارانه نقدی، حتی با ارقامی بالاتر، کسانی هستند که تحت‌پوشش نهادهای حمایتی اعم از بهزیستی، کمیته امداد، انجمن‌های حامی بیماران خاص و ... قرار دارند. فراتر از این افراد، دولت می‌تواند کسانی را که یارانه نقدی سالانه، سهم‌ تعیین‌کننده‌ای در هزینه‌های سالانه آنان دارد نیز جزو مشمولان یارانه نقدی تعریف کند. تعیین درصد این سهم، تعداد جمعیت جدید یارانه‌‌بگیران و جمعیت غیرمشمول را مشخص خواهد کرد. به نظر می‌رسد چنانچه این خط فرضی بین 10 تا 15 درصد تعریف شود و دولت از کسانی که یارانه نقدی سالانه، سهمی کمتر از این درصد در هزینه سالانه آنان دارد، بخواهد که از تکمیل فرم ثبت‌نام مجدد خودداری کنند، امکان فوق‌العاده قوی‌تری برای حرکت به سمت هدف تعریف‌شده فراهم خواهد شد. در عین حال، برای ايجاد ضمانت اجرایی لازم، دولت می‌تواند در فرم ثبت‌نام، مجوز لازم را از ثبت‌نام‌کنندگان برای راستی‌آزمایی تصادفی اخذ و جریمه‌های سنگین برای متخلفان وضع کند. این مسیر البته شاید بسیار ناهموار جلوه کند؛ ‌اما دولت ناگزیر از طی آن است.
صداقت در تبیین دقیق وضعیت موجود و همراه‌سازی نخبگان و مراجع فکری در این مسیر می‌تواند از آنچه در ظاهر تهدیدی بیش نمی‌نماید، فرصتی برای همدلی و همراهی ملی با دولت بسازد که می‌تواند سرمایه دولت برای تکمیل اصلاحات اقتصادی باشد؛ چراکه مردم ایران در طول تاریخ نشان داده‌اند که پاسخ صداقت را با صداقت می‌دهند.
 
بالا