دید مردمو ما باید عوض کنیم ، الان چرا مردم تکنولوژی رو جدی نمیگیرن ، دلیل اش اینکه نقش کمی تو زندگی شون نداره ، مهم ترین جنبه تکنولوژی آسون تر کردن زندگی هست ، مردم از چیزهایی که کارها براشون آسون تر کنه استقبال میکنن ، حالا این وسط کار آفرین ها ، برنامه نویس ها و.. نقش اصلی رو بازی میکنن ، تا زمانی که کار بزرگی انجام ندن ، کارشون اون ارزشی که میخوان پیدا نمیکنه.من هم به اینکه هر کسی باید جایگاه خودش رو در نظر بگیره و براش تلاش کنه کاملا ایمان دارم! ولی همونطور که خودت اشاره کردی آدم باید با توجه به شرایط کارهاشو ساماندهی کنه! اما متاسفانه تو ایران شرایط طوریه که واقعا آدم اونموقع رو نمیدونه چی میشه! فکر کن تو دریا بخوای بدون اینکه خیس بشی راه بری! در حالت عادی امکان نداره چون وقتی بستر دریا هست شما نه میتونی راه بری و نه میتونی خیس نشی! من میخوام یه روند عادیشو در نظر بگیرم! مثلا شرایط کار برای یک مهندس عمران اگر خود اون مهندس کارشو بلد باشه چه در ایران و چه در خارج تا حدودی شبیه هم هست! البته از لحاظ فرصت های شغلی و نوع اشتغال و درآمد مطمئنا وضعیت ما بدتره که این تو تمام موارد جز دلالی صدق میکنه! ولی اینو از این لحاظ میگم که بیایم همون مهندسی عمران رو با برنامه نویسی مقایسه کنیم! ما تو اینجا چیزی به نام کپی رایت نداریم! فرهنگ خرید هم وجود نداره! دیدی که به این حوزه هم تو مردم وجود داره یه دید مفت استفاده کردنه و فکر می کنن برنامه نویسان کارشون اونقدر ارزش نداره که براش پول بدن! تو بازار کار هیج چیزی وجود نداره که تعیین کنه مثلا برای طراحی و کدنویسی یه قالب وردپرس شما باید حداقل قیمتت این باشه! و اینطوری هیچ نظارتی وجود نداره! اما یه مهندس عمران یا یک پزشک این دردسرارو نداره و اصلا جزو دغدغه هاش نیست! در کل چون کشور ما یه کشور سنتیه که مردمش فقط فکر می کنن که مدرنن و در حالی که فقط توهمش رو دارن، دوست دارن که باشن، این باعث شده که تکنولوژی مدرن در قالب تفکر سنتی مورد استفاده قرار بگیره و نتیجش میشه بی ثباتی! حالا فرض کن ما 50 سالمون بشه و این وضعو بخواهیم تحمل کنیم! البته هیچ منکر این موضوع نیستم که تو همین وضع میشه کارای فوق العاده ای کرد ولی همونطور که گفتم من یه روند عادی رو در نظر گرفتم!
یک مثال میزنم، شما گفتید الان کسی که مهندس عمران هست ، اون جایگاهی که تو جامعه داره با کسی که یک برنامه نویس هست زمین تا آسمونه ، دلیل اش هم اینکه کسی که تو کار عمران هست ، اولین چیزی که میگن طرف تو کار بساز بفروشه ، حالا مرد عادی در مورد کسی که برنامه نویسه ، اولین چیزی که به ذهنشون میرسه اینکه حتما تو نصب ویندوزه !
حالا درسته که بستر فراهم نیست و نمیشه هر کاری رو انجام داد ، اما در آینده مردم چه بخواهن چه نخواهن به تکنولوژی نیاز دارن و جزیی از زندیگشونه .
اینکه تو 50 سالگی هم مجبور باشی برای گذران زندگی کد نویسی کنی ، بازم هم میگم به خودت بستگی داره ، اینکه الان که 20 ساله هستی چه هدفی رو انتخاب میکنی ، تو همین زمینه کامپیوتر و اینترنت هم اگر انتخاب هوشمندانه و به همراه علم انجام بدی ، میتونه آینده ات رو بیمه کنی.