️ گوگل الگوريتمى چيده تا ميزان دسترسى به سايت هاى چپ كاهش يابد!
پس از آنكه سه ماه پيش شركت گوگل اعلام كرد كه قصد دارد ميزان دسترسى به "اخبار بى كيفيت" از جمله مطالب حاوی "اخبار جعلی" و "تئوری توطئه" را كاهش دهد، به ناگاه آمار بازديد از سايت هاى چپ، پروگرسيو، ضدجنگ به طرز محسوسى كاهش يافته است.
بنا بر اظهارات شركت گوگل، اين شركت روش هاى ارزيابى مطالب را ارتقا داده و الگوريتم هايش را به روز كرده تا در جستجوهای اینترنتی اخبار و مطالب موثق بالا بيايد. همچنين اين شركت دستورالعمل هاى ارزيابى محتوای سايت ها را به روز كرده و مثال هاى جزئی تری براى تشخيص مطالب ناخوشايند و كنار گذاشتن آن ها آورده است و بدين ترتيب چنين سايت هايى را از فهرست نتايج جستجو در دو صفحه اول كنار مى گذارد و با پايين فرستادن جايگاه چنين سايت هايى در فهرست نتايج جستجو، ميزان در دسترس بودن آن ها را كاهش مى دهد.
گوگل هيچ توضيحى درباره مفهوم مدنظرش در ارتباط توطئه و اخبار جعلی نداده، ولى به نظر مى رسد منظورش سايت هاى خبرى اى است كه نحوه پوشش و تفسير اخبارشان با رسانه هاى جريان اصلی، مثل نيويورک تايمز و واشنگتن پست در تعارض است.
وب سایت
The world Socialist Web Site (WSWS)
یکی از قربانیان روش جدید ارزیابی سایت ها توسط گوگل است. در ماه آوریل 422460 کاربر اینترنت از طریق جستجوگر گوگل به این سایت هدایت شده بودند، ولی در ماه گذشته این تعداد با کاهشی 70 درصدی به 120000 نفر رسیده است و جایگاه متوسط این سایت در فهرست جستجوهای گوگل از جایگاه 15.9 به 37.2 تنزل پیدا کرده است.
رئيس بخش سردبيرى اين سايت مى گويد: "گوگل رسماً در حال سانسور سياسى است و هیچ توجیه دیگری برای افت ناگهانی و یک شبه تعداد خوانندگانی که از سایت گوگل به سایت ما هدایت می شدند، وجود ندارد.
ادعاى گوگل مبنى بر محافظت از خوانندگان در برابر اخبار كذب، صرفاً دروغى با اهداف سياسى است. اين شركت كه انحصار بازار را در اين عرصه در دست دارد، ارتباطى تنگاتنگ با دولت و سرويس هاى امنيتى آمريكا داشته و تلاش دارد مانع از دسترسى افراد به سايت هايى با تفكر چپ همچون WSWS شود."
ساير سايت هايى كه پس از اين تصميم گوگل دچار افت بازديد شده اند عبارتند از: WikiLeaks, Alternet, Counterpunch, Global Research، Consortium News و Truthout
استفاده وسيع رسانه ها از لفظ اخبار جعلی (Fake news) به انتخابات رياست جمهورى آمريكا باز مى گردد كه دموكرات ها علت پيروزى ترامپ را انتشار وسيع اطلاعات نادرست مى دانستند؛ چنان كه نيويورک تايمز، فيس بوک و گوگل را به علت اخبار كذب منتشره به واسطه اين سايت ها و تأثير احتمالى اش بر انتخابات، به باد انتقاد گرفت.
ده روز بعد واشنگتن پست در مقاله اى روسيه را به مهندسى انتخابات آمريكا از طريق اشاعه اخبار كذب متهم كرد و ليست سياهى از اسامى سايت هاى اشاعه دهنده اخبار كذب منتشر كرد. اين ليست شامل بسيارى از سايت هاى وابسته به تفكر چپ مى شد.
حال بر اساس گزارش بلومبرگ، گوگل براى كاهش اخبار كذب مستقيماً با نيويورک تايمز و واشنگتن پست همكارى مى كند و از ١٧ سايتى كه واشنگتن پست وارد ليست سياه كرده بود، ١٤ تای آن با كاهش بازديد مواجه شده اند.
ميزان متوسط كاهش بازديد اين سايت ها ٢٥ درصد بوده و در بعضى موارد به ٦٠ درصد نيز رسيده است.