خب قبل از هر کاری میخوام اون بحث اینده گوشیها رو که نا تمام موند ادامه بدم و روی گوشیهای نوکیا هم یه review و اینده نگری انجام بدم.
برای بدست اوردن اطلاعات کامل وارد سایت نوکیا شدم تا گوشیهای coming soon نوکیا رو ببینم و کمی اینده نگری کنیم وقتی وارد قسمت coming soon شدم متوجه شدم که نوکیا بسیار سال پر کاری رو در پیش رو داره و تعداد زیادی گوشی coming soon برای ورود به بازار داره من خودم بشخصه تا حالا ندیده بودم نوکیا انقدر پر کار شده باشه بدون شک یکی از دلایل اصلی ورود سری n نوکیا به جمع خانواده نوکیاست .
چون تعداد گوشهای نوکیا زیاد بود تصمیم گرفتم به review سه گوشی از نوکیا بسنده کنم پس دو گوشی از سری N یعنی N80 و N92 و یک گوشی هم از سری E یعنی E61 رو مورد بررسی قرار میدم.
اولین گوشی , گوشی رویایی n80 .n80 بدون شک یکی از امیدوار کننده ترین محصولات نوکیا در اینده خواهد بود . n80 در اصل پسر مدل رویایی 7650 نوکیا بود که 7650 به عنوان اولین گوشی اسمارت فون سری 06 نوکیا موفقیتی بزرگ برای نوکیا به حساب میامد در اصل 7650 شروعی برای اسمارت فونها بود و حالا n80 ته اسمارت فونها تا این زمان است واقعا امکانات n80 هر علاقه مند به گوشی و دنیای دیجیتال رو وجد میاورد n80 رو اصل میتوان گوشی با قابلیتهای منحصر بفرد .
در اولین دید به گوشی بدون شک اندازه کوچک ان (در حالت در بسته) شما رو شگفت زده میکند n80 با اندازه 95.4 x 50 x 23.4 mm به عنوان کوچکترین گوشی در خانواده گوشیهای سری 60 نوکیاست (برای اینکه اندازه تقریبیش بیاد دستتون میتوانید با k750 مقایسه کنید که این گوشی به اندازه 5 mm ارتفاعش از k750 کمتر است ولی به اندازه 4 mm از عرض بزرگتر است) و این شاید برای کسانی که همیشه از بزرگی (گوشکوبی) گوشیهای سری 60 نوکیا رنج میبردند جای خوشحالی داشته باشد.(خودمم یکیشون)
n80 یک دوربین 3 مگا پیکسلی با 20x زوم دارد که فاقد auto focus است که برای همچین دوربینی کمی جای تعجب باقی مگذارد ولی با این حال دو حالت focus برای دوربین این گوشی در نظر گرفته شده است که برای حالت نزدیک و حالت معمولی عکاسی است با اینکه این حالت به مقدار زیادی میتواند در عکاسی تاثیر داشته باشد ولی بدون شک جای auto focus را نمیگیرد از دیگر نکات میتوان به عکاسی در حالت افقی و تمام صفحه اشاره کرد که کار عکاسی را دلچسبتر و اسانتر میکند و امکان اتصال مستقیم به پرینتر از طریق بلوتوت یا شبکه بیسیم و یا usb.
استفاده از wlan در استاندارد 802.11g. که در گوشیهای جدید دو کمپانی wlan جای خود را باز کرده است .
استفاده از سیمبین ورژن 9.1 و همچنین استفاده از S60 3rd Edition که رزولوشن بالاتر و همچنین نمای افقی به همراه بهبود اینترفس اصلی پشتیبانی میکند البته حالت نمای افقی فقط برای دوربین بکار میرود که در E60 که بعدا بررسی خواهیم کرد اپشنی برای دوباره جهت یابی هم وجود دارد .رزولوشن بالاتر در اصل اندازه صفحه مونیتور را تغییر نداده بلکه میزان حجم پیکسل را در صفحه افزایش داده و این باعث خواناتر شدن نوشتها و عکسها شده کلا کیفیت رفته بالا.
n80 در اصلی قسمتی از
Nokia XpressMusic که میتوان کاربرد اصلی ان در upnp که در مورد ان توضیح خواهیم داد .از دیگر نکات در n80 میتوان به استفاده ان به عنوان USB Mass Storage در زمان اتصال از طریق usb دانست .
از نکات جالب دیگه پخش فایلهای wma محافظت شده ویا همون licence داره خودمون که با drm محافظت میشن و به اشتراک گذاری اونها اشاره کرد .
انقدر در مورد n80 میشه گفت که خودش یه مقاله n صفحهای میشه ولی برای اثبات قدرت n80 به همین مطالب و البته مطلب پایین در مورد upnp بسنده میکنم
***نوکیا با بکار گیری wlan در این گوشی امکان استفاده از تکنولوژی
Upnp را در گوشی را فراهم کرده در اصل upnp نقطه عطفی برای گوشیهای موبایل است و یکی از بزرگترین دلایل برتری n80 نسبت به سایر گوشیهای اسمارت فون همین تکنولوژی است این تکنولوژی برای اولین بار در گوشیهای موبایل در n80 بکار میرود و از این طریق نوکیا کمی خود را از دیگر رقبا جلو میاندازد فقط برای اینکه کمی با اهمیت این تکنولوژی اشنا بشید توضیح مختصری در این مورد میدم.در اصل این تکنولوژی برای ارتباط اسان و راحت برای به اشتراک گذاری انواع نسخهای مولتی مدیا در یک خانه دیجیتال است در نگاه اول همه میگن خب خانه دیجیتالمون کجا بود ولی در اصل با این تکنولوژی میشه هر گونه فایل مولتی مدیا و غیره را در یک شبکه بیسیم به اشتراک گذاشت یا از فایل به اشتراک گذاشته شده استفاده کرد برای مثال شما از طریق این تکنولوژی میتونید فایل اهنگ خود را در موبایل n80 خود در تلویزبونتان پخش کنید و یا با کامپیوتر خود یک شبکه بیسیم راه اندازی کنید و با دستگاه موبایلتان در هر جای خانه از فایلهای اهنگ به اشتراک گذاشته شده استفاده کنید ویا از ان به جای کنترل استفاده کنید (در خانه دیجیتال) (واقعا ته تهشه دیگه)
این تکنولوژی از پروتوکل tcp/ip استفاده میکند و سیستم عاملهای امروزی (xp) همگی از ان پشتیبانی میکنند.
البته اگر بخواهیم در مورد این تکنولوژی بحث کنیم خودش مطلبی خیلی طولانی میشود من توصیه میکنم خودتون بیشتر تحقیق کنید تا بیشتر از اهمیت این تکنولوژی با خبر شید .
در پایان در قالب یه طرفدار نوکیا باید اینو بگم که این گوشی فراتر از انتظارات هست و به عنوان یه فرد بیطرف میگم خیلی گوشی خوبیه