ببین دوست عزیز، با اینکه خیلی ها اینجا من رو به عنوان طرفدار SE می شناسن، اما سعی می کنم که همواره جانب اعتدال و عدالت رو رعایت کنم. پس مطمئن باشید که هیچگاه وارد این بازی بی پایان X vs Y نخواهم شد. به نظرم رسید که مطالب تون بدون غرض ورزی بیان شده، تصمیم گرفتم که یه سری نکات رو در مورد
توضیح بدم. پس لطفن این موضوع رو در نظر داشته باشید که برای ادامه بازی "این بهتره یا اون" من بازیگر خوبی نیستم.
به نقل از saeid_2001 :
البته نظر شما محترمه.
با این حال با توجه به تمام چیزهایی که شما گفتید باز هم نوکیا فروشی خیلی بیشتر از سونی داشته هم در سال 2003 هم در 2004 پس اینجا به یه تناقض میرسیم ؟ و این نکته خیلی ضروری که بدونید هیچ وقت تک عامل پیروزی نمیشه ولی یه مجموعه چرا .
من هیچ تناقضی نمی بینم. بدون شک فروش نوکیا در تمام دنیا بیش از 5 برابر فروش SE ست و کسی منکر این موضوع نیست. اما این دلیل نمی شه که چون فروش نوکیا بیشتره همواره پرفروش ترین گوشی ها هم از محصولات نوکیا باشند. به عنوان مثال الآن در کشور خودمون، ایران خودرو بالاترین تیراژ تولید خودرو در کشور رو داره و بزرگترین کمپانی خاور میانه محسوب میشه. اما می بینیم که امسال پراید به عنوان پرفروش ترین خودرو شناخته شد و از طرفی زانیتا دو سال پیاپی به عنوان محبوب ترین خودروی داخلی (بیشترین میزان رضایت مندی) از نظر مصرف کنندگان انتخاب شد. بدون شک این موضع برای سایپا یه موفقیت کامل محسوب میشه وقتی تونسته با امکاناتی کمتر از ایران خودرو، پرفروش ترین و محبوب ترین خودرو رو تولید کنه.
در مورد این که تک عامل پیروزی نمی شه تا حدودی باهاتون موافقم اما باید همیشه تعریف مون رو از پیروزی مشخص کنیم. همین طور که در تاپیک اخبار دیدیم با وجود اینکه امسال سود خالص SE نسب به سال گذشته 162% افزایش یافته بود اما این شرکت خودش رو پیروز قلمداد نمی کنه، چون فروش گوشی هاش از رقم پیش بینی شده اندکی پایین تر بوده (16.1 میلیون در برای 16.3 میلیون).
خب اخره 2004 (دقیقا 3Q 2004) گوشی p910 اومده حالا هم قرار اواسط امسال و p990 با یه جمع تفریق ساده میشه فهمید حداقل فاصله بین ورود گوشیها حداقل یک سالو نه ماهه خب میشه بگید این کجاش پیچیده بود مشکلتون رو یکی دو ماهشه در ضمن اگه جمله منو درست میخوندید گفتم فرض کنید دو سال
نه، بحث من سر یکی دو ماه این طرف و اون طرف نیست. زمانی که شما برای P910 بیان کردید زمان معرفی گوشی بود (10 اکتبر 2004) و گوشی برای شب کریسمس به بازار عرضه شد. P990 هم 11 اکتبر 2005 در Smartphone Show 2005 رسمن معرفی شد، اما زمانی برای عرضه اش مشخص نگردید.
اول یه لینک معتبری یه چیزی در این باره رو کنید بعد چون تو خوده سایت سونی هیچی در مورد عقب انداختم p990 و عرضه p970/p980 وجود نداره حالا گیریم که اینطوری هم باشه .این یعنی شکست دقیقا برای سونی من نمیدونم اینکه زمانه عرضه گوشی رو عقب بندازه و بعد دو مدل سطح پایینتر بده چیش خوشحال کننده و باعث موفقیته
در حالی که نوکیا امسال گوشیهایی با امکانات عالی وارد بازار میکنه اونوقت سونی بیاد دو مدل سطح پایینتر از p990 بده من که بعید میدونم به این راحتی بازار رو در این مدل دو دستی تقدیم نوکیا کنه اگه اینطور باشه که سری p سونی دیگه امسال نابوده شما خودتون حاضرین برین n80 بگیرید با wlan و دوربین 3 مگا پیکسلی یا اینکه برید یه p980 یا p970 بگیرید که احتمالا wlan نداره دوربینش ضعیفتره البته احتمالا من بعید میدونم سونی به این راحتی بازار رو وابده چون باید گوشی بر اساس نیاز بازار و
سیاستهای رقبات (یعنی همگام با رقباو...) تولید و ساخته بشه
خب در مورد وقفه ی انتشار گوشی به طور قطع هیچگاه مطلبی در سایت SE نخواهید یافت، اما یه نگاهی به این بیندازید:
به نقل از Eldar Murtazin :
I received the first samples of the device about a year before its official announcement and they looked like pieces of plastic with functional peculiarities specified (the screen size, key disposition and so on). And soon it got clear, that not the hardware part of the phone, but its software filling will be the most constraint of the launch. The specifications promised operating system Symbian v9.1 with UIQ 3.0. The silence was the answer to all the questions about how soon the UIQ 3.0 will be integrated into the current hardware, the Sony Ericsson engineers hoped by the end of summer 2005 they would receive working samples of the system and start the tests. As time showed, the UIQ 3.0 will be completed by January 2006, and the final tests of Sony Ericsson P990 (final validation) inside the company are set for this time. You shouldn't expect the device before the end of March if only the Sony Ericsson's managers test the UIQ 3.0 for our money, which is least probable.
این مطلب عینن از صفحه اول Reveiw ی Mobile-Review نقل شده. همین طور که می بینید سخت افزار گوشی از خیلی وقت پیش آماده بوده و تنها عاملی که باعث وقفه در عرضه ی گوشی میشه تاخیر آماده شدن Uiq 3.0 ـه که SE بر داشتن اون اصرار داره. خب P990 اولین گوشی با این نسخه از سیستم عامل ـه که وارد بازار میشه. این موضوع رو اینجا نگه دارید تا در آخرین بخش مطلبم دوباره بهش برگردیم .
در مورد P970/980 باز هم مطلبی در سایت SE نخواهید یافت زیرا هنوز به طور رسمی معرفی نشده و همه ی اطلاعات در حد شنیده هاست. منابع موثق وجود همچین گوشی ای رو تایید کردن و عکس هایی هم به طور مخفیانه از اون گرفته شده که می تونید در تاپیک "شنیده ها و شایعات" اون ها رو ببینید. چیزی که تا به امروز قطعی شده اینه که این گوشی به جز دوربین و فلیپ، تمامی امکانات P990 رو خواهد داشت و با قیمتی کمتر از اون عرضه میشه.
حالا بریم سر فرمایش شما، بازهم بحث شکست و پیروزی مطرح شد و اینکه این موضوع باعث خوشحالی و موفقیت نیست. در این مورد به عنوان یه کاربر معمولی ( و نه طرفدار SE ) باهاتون هم عقیده نیستم. کمپانی SE طی 4 سال گذشته هیچ گاه نتونسته بود که بیش از یک مدل اسمارت فون رو معرفی کنه و بنابراین تمام امکانات موجود رو در اون یک مدل قرار می داد و بالطبع قیمت اون گوشی همواره سر به فلک می زد، در حالیکه شاید کاربری نیاز به تمامی امکانات نداشته باشه. در این وضعیت تولید کننده همواره باید توانایی تحت پوشش قرار دادن تمامی طیف نیازها و توانایی های مالی رو داشته باشه. کاری که نوکیا به بهترین وضع ممکن انجام میده (همانند 6680 و 6681). SE به دلیل مشکلات فنی ای که در پست قبلی م بهش اشاره کردم تا به امروز نمی تونست که وارد این بازی بشه و به نظر من همین که تونسته امسال دو و یا حتا سه مدل اسمارت فون رو با امکانات و قیمت های متفاوت و برای سلیقه های مختلف عرضه بکنه نشون دهنده ی پیشرفت یه کمپانی کوچک محسوب میشه. حالا از دید شما شاید این مسئله شکست به حساب بیاد، هیچ اشکالی بر شما وارد نیست.
تو قسمت قبل جواب این مسئله رو دادم ولی بازم میگم خب این معلومه دیگه چون 6600 تا حالا n تا جای گزین خودش در همون رنج قیمت داشته و همه میرن خب گوشی بهتر رو میگرن ولی سونی ببخشید جای گزین در رنج قیمت k700 چه گوشی داره شما فکر میکنید این یه مزیت در حالی این یه عیبه شما فکر مکنید اگه سونی بیاد یه گوشی در رنج قیمت k700 با امکانات بهتره بزنه باز هم k700 محبوبیت قبلی رو داره شما در اصل دارین از یک نقیصه به عنوان یک برتری عنوان میکنید خب دیگه این که بخث نداره چون نوکیا مدلهای خیلی زیادی در رنج قیمت 6230 داره به خاطر همین مشتریها گوشیهای مختلف میتونن انتخاب کنن (اینو بگم که البته 6230 هنوز هم تو بازار مشتری زیاد داره) ولی سونی به علت کمی محصولات تعداد انتخابهای خیلی کمی برای مشتری میزاره دیگه این بدیهیه فکر کنم
کاملن باهاتون موافقم. وقتی در یک قیمت برابر، گوشی های جایگزین بهتری وجود داشته باشه مسلمن مصرف کننده به خاطر تعصباتش سراغ یه گوشی خاص نمی ره (البته همواره درصدی آدم های متعصب وجود دارند که خب چندان آمار ما رو جابجا نمی کنند) و گوشی جایگزین فروش بیشتری خواهد داشت. حال شما فرض کنید که SE در رده قیمت متوسط تنها یه گوشی داره و برندهای مختلف در اون رده گوشی های زیادی دارند. اما باز هم اون یه گوشی فروش متوسط بیشتری نسبت یه سایرین داره. نتیجه ای که به ذهن ناقص من میرسه اینه که این محصول در عین این که تنوعی از لحاظ تولید نداشته به تنهایی تونسته رقباش رو کنار بزنه، پس از دید من کار بزرگی کرده. اما باز هم تکرار می کنم: این موضوع که یه کمپانی نمی تونه در یک رده تنوع محصول داشته باشه به هیچ وجه نقطه قوت براش محسوب نمیشه، بلکه ضعفی ـه که باید برطرفش کنه.
به این مطلب نیز توجه کنید:
به نقل از Eldar Murtazin :
Ultimately I’d like to note, that top solutions by Nokia gradually aspire to get all features of devices on UIQ 3.0, in particular, of Sony Ericsson P990i. It chooses the same additional programs, develop the interface of a 60th series in the same direction (it becomes closer and closer with every Future Pack), and supports many solutions similar to UIQ 3.0. In a result, I suppose, we shall see rather interesting struggle of two devices of the next generation. At present Sony Ericsson P990i has no such big safety factor, as its predecessors. It will be a leader in the market of Symbian-smartphones up to the end of 2006, until Nokia will make rather good offer.
همین طور که میبیند تنها دلیل برتری P990 به سایر رقبا (یعنی فاصله بین Uiq 3.0 و S60) به تدریج در حال کمرنگ شدنه. علت این که گفتم P990 در زمان عرضه رقیبی نخواهد داشت اینه که این گوشی اولین گوشی ای ـه که با این نسخه از سیستم عامل عرضه میشه و هنوز خبری از برندهای دیگه نیست. و علت این که گفتم رقبای سرسختی خواهد داشت هم مطلبیه که بالا بهش اشاره شد.