• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

kyle

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
23,201
پرتفوی بورسی:

مالکیت #شستا در شرکت های پذیرفته شده بورسی شامل:

56 میلیارد #تاپیکو، 15 میلیارد #صبا، 4.8 میلیارد #تاصیکو، 4 میلیارد #حکشتی، 1 میلیارد تیپیکو، 1.9 میلیارد وبملت، 626 میلیون فولاد، 34 میلیون وپترو، 319 میلیون سفارس، 144 میلیون لخانه، 61 میلیون فسلیر می باشد.
بهای تمام شده مجموع دارایی های بورسی تنها 7491 میلیارد تومان می باشد در حالیکه هم اکنون ارزش بازار آنها بر اساس قیمتهای روز به بیش از 77 هزار میلیارد تومان رسیده است.

پرتفوی غیر بورسی:

در بخش شرکت های خارج از بورس مجموعه ارزنده ای شامل مدیریت صنایع نوین تامین، شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، سیمان تامین، موج تامین ارتباطات، ملی نفتکش ایران، انتشارات علمی و فرهنگی، مدیریت توسعه انرژی تامین، کشتی سازی اروندان، ماشین سازی پارس، صنایع تامین، کاغذ قائم شهر و فرش گیلان وجود دارند که قیمت تمام شده ی همه ی این شرکت ها جمعا 2300 میلیارد تومان می باشد. این عدد در حالیست که مالکیت تو در تو (complicated ownership) شرکت های زیرمجموعه #شستا که خود اعم از بورسی و غیر بورسی در سبد خود دارند موجب شده تا جذابیت منحصر بفردی در نهایت متوجه دارایی های مالکیتی این هلدینگ بزرگ باشد. برای مثال مالکیت و سوددهی شرکت رایتل یا نیروگاه برق خلیج فارس و حتی سنگ آهن مرکزی با توان تولیدی 5 میلیون تن در سال از طریق همین روابط غیر مستقیم به #شستا تعلق دارد.

✅ جهت سهولت خوانش تحلیل تنها به نتیجه ی محاسبات غیر بورسی بسنده کرده و عدد 28000 میلیارد تومان ارزش فعلی را مد نظر قرار می دهیم.

❇ جمع بندی:

با لحاظ نمودن 12000 میلیارد تومان حقوق صاحبان سهام و 95000 میلیارد تومان ارزش افزوده دارایی های بورسی و غیر بورسی NAV این سهم در مجموع با احتساب 80 میلیارد سهم به میزان " 1337 " تومان محاسبه می گردد. از طرفی سود امسال #شستا با توجه به پتانسیل های بالای سال اخیر در ارزشگذاری جدید بر دارایی ها و فروش آنها حدودا 175 تومان ارزیابی می گردد.

♨ نکته حائز اهمیت در تحلیل شستا اثر EVE یا ارزش موجود است که با توجه به آینده نگری تحلیل، بطور قطع می توان گفت هم از لحاظ انحصار این سرمایه گذاری در بسیاری از بخش ها و هم افق مناسب پیش رو در عرضه شرکتهای زیرمجموعه در بورس، تا مدتها ارزش بازار #شستا در حال بروزرسانی به سمت بالا خواهد بود.

نتیجه گیری

✔ 80 میلیارد سهم معادل 10 درصداین مجموعه (حقیقی ها و صندوق ها) چهارشنبه برای اولین بار وارد بورس خواهد شد.

✔ قیمت گذاری 860 تومان در سقف قیمتی جذاب می باشد

✔ پیش بینی می گردد با شرکت بیش از 2 میلیون کد، به هر نفر بین 2.5 الی 3.5 میلیون تومان اختصاص یابد.

✔ با توجه به نکات گفته شده توصیه به خرید این عرضه در سقف قیمتی 860 تومان را داریم.

✔ بازدهی مورد انتظار: 30 الی 40 درصد در کوتاه مدت

✔ فارغ از جذابیتی که در سود سهام عرضه اولیه وجود دارد، بنظر می رسد هر فعال بورسی می بایست بسته به شرایط بازار میزان متناسبی #شستا در گوشه سبد خود داشته باشد.

تیم تحلیلی تابلوخوانی

@Tablo_khani

091209130914

Registered User
لایک‌ها
1,920

kyle

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
23,201
:oops::oops::oops::rolleyes::rolleyes:

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430
سلام

اقای حسینی عزیز استاد ما @FX.HOSSEINY هستند و بنیاد سهم رو تشخصی دادند ک خوبه پس اصل کار رو ایشون انجام دادن
از لطف شما ممنونم اما لطفا از کلمه استاد و . . . استفاده نکنید
استاد سال ها تلاش کرده و درس خونده و . . . به احترام استادان واقعی از این کلمه برای بنده استفاده نکنید . بازم ممنونم

جناب حسینی ممنونم از پیشنهادات و بیان بی مزد و منت تحقیقاتتون
در مورد سهام های سیمانی نظری ندارید؟ دوستی دارم که پیمانکار هستند و در مورد سال ۹۸ می گفت اوایل سال خرید سیمان رو از ۷۰۰۰ تومن شروع کردیم آخرای سال ۱۲۰۰۰ تومن خریدیم. همین الان حدود ۱۶۰۰۰ تومن فروش میره و آشناهایی که دارن همگی سیمان می خرن و انبار می کنن شدید. احتمال میدن تا۲۲۰۰۰ تومن هم بره قیمتش.
با این اوضاع سودی که کارخانه سیمان ها میکنن هم خیلی افزایش پیدا کنه احتمالا. و بالطبع سهم هم بالا بره . سفارس رو از هفته پیش دارم که حتی تو این روزها هم خوب جلو رفته و بهتر از بقیه سهم ها هست. صحبتی که با دوستان می شد بقیه سهم های سیمانی هم خوب می گفتن. ساربیل، سخاش، ...
کلا نظرتون در مورد سیمانی ها چیه ؟ و مخصوصا سفارس. چون فکر کنم قبلا هم فرموده بودید که به دید یک یا دو سال خودتون هم خرید زده بودید.
یکسری اطلاعات عمومی در مورد سیمانی دارم که عرض میکنم

بیشتر هزینه تولید سیمان را معمولا گاز مصرفی و دستمزد تشکیل میده از طرفی هزینه گاز و دستمزد در ایران پایین هست و این یک نقطه مثبت در بحث سیمان ایران است
به این صورت بگم که پایین ترین قیمت سیمان در منطقه خاورمیانه و تا جایی که میدونم در جهان برای ایران است این یک شمشیر دو لبه میتونه باشه
یعنی اگر کشور بر اساس تورمی که در حال افرایش پیش برود کم کم به سمتی پیش خواهیم رفت که قیمت سیمان ایران همتراز سیمان کشورهای دیگه بشود
پس تا اینجا بهتره بریم به سمت شرکت هایی که از تکنولوژی خاص و ویژه ای استفاده میکند یا معادنی دارند که هزینه های سربار تولید کاهش میدهد
حاشیه سود شرکت های سیمانی از ۳۵ تا ۴۵ درصد براورد میشه و این صرفا به همان دلیل ارزانی و . . . میباشد

اما بحث صادرات و مصرف داخل سیمان

فکر کنم میزان تولید سیمان چیزی در حدود ۸۵ میلیون تن باشه
از طرفی مقدار مصرف داخل باید چیزی کمتر از ۶۰ میلیون تن در سال باشه

اگر دولت بتونه در زمینه ساخت و ساز رونق ایجاد کند بیشترین سود را نسیب کارخانه های سیمان کرده و اما اگر سیمان به صورت مازاد باشه باید بریم سر وقت صادرات در بحث صادرات غالب هزینه صرف حمل و نقل خواهد شد

یکی از مشکلات صادرات سیمان قیمت پایین کالا هست یعنی شما یک تن سیمان ارسال میکنید عراق به قیمت ۱۰۰۰ تومان و بابت حمل و نقل باید ۴۰۰ تومن کرایه بدید
بهترین کشورهایی که ما میتوانستیم به انها سیمان صادر کنیم افغانستان و عراق و کشورهای حوضه خلیج فارس بود
طی یکی دو سال گذشته عراق محدودیت های فراوانی برای واردات سیمان اعمال کرده و این محدودیت ها باعث رقابت منفی در شرکت های سیمانی شده که گاهی پایین تر از قیمت معمول سیمان صادر میکنند

شرکت هایی سیمانی مثل خوزستان از راه حلی مثل ارسال کلینگر استفاده کرده که باعث شده نسبت به فروش داخلی سود مناسبی بدست بیاره

باید شرکت ها سیمانی بررسی کنیم ببینیم کدوم شرکت قرارداد داخلی بسته ، خط جدید راه اندازی کرده ، صادرات بهتری داره و . . .

behsen69

Registered User
لایک‌ها
2,179
خرید شستا برای عرضه اولیه خوبه. اما هیجان زیاد و بیخودی براش ایجاد شده. نمادهایی مثل وغدیر وصنعت پترول وساپا به مراتب با ارزش تر از شستا هستند.

DaaVooD

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
103
«شستا» با مالک عمومی، تصمیم گیر دولتی

در همین روزهایی که اخبار مرتبط با واگذاری شستا بالا گرفته، معلوم شده است که بر سر ماهیت شستا، اختلاف نظرهایی جدی وجود دارد.
شستا شرکت سرمایه‌گذاری متعلق به سازمان تامین اجتماعی، ماهیتی عمومی و نه دولتی دارد و در واقع صاحبان سازمان تامین اجتماعی یعنی بازنشستگان و بیمه شدگان این سازمان مالکان اصلی آن محسوب می شوند هر چند که در نهایت اختیار تعیین مدیرعامل و هیئت مدیره این سازمان با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و در عمل زمام امور در دست دولتی‌هاست.

روانه کردن شستا به بازار دوم برای آمادگی عرضه سهام آن در بورس نیز نشان می‌دهد که دولت این مشکل را پیشتر رفع و رجوع کرده است. مگر آنکه این احتمال وجود داشته باشد در ادامه با ثبت شکایتی در دیوان عدالت اداری این روند با دست‌اندازهایی روبرو شود.

اما همچنان این موضوع مورد سوال است که عرضه اولیه شستا به بازار و فروش سهام آن به مردم، بخشی از درآمدهای تامین اجتماعی محسوب خواهد شد یا منبعی خواهد بود برای تسویه بدهی‌های دولت به تامین اجتماعی، یا اینکه دولت آن درآمدها را در اختیار خواهد گرفت؟

سازمان تامین اجتماعی در سال‌های اخیر با مشکلات تامین مالی قابل توجهی روبرو بوده است.

شرکت‌های تو در تو، مالکیت لایه به لایه
اما گذشته از این شبهه، موضوع عرضه سهام شستا به بورس یک بار دیگر موضوع کارآمدی خصوصی سازی، واگذاری‌های دولتی و بحث‌های پیرامون آن را زنده کرده است.

هم اکنون پیش از آنکه شستا به بازار عرضه شود خود نزدیک به ۱۰ درصد از بازار سرمایه ایران را در اختیار دارد، به طوریکه ۸۲ شرکت از ۱۸۷ شرکت مدیریتی سبد دارایی‌های شستا در بازار حضور دارند.

شرکت‌های متعلق به شستا در بازار سرمایه در قالب ۹ هلدینگ عظیم شامل سرمایه گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین، سرمایه گذاری دارویی تامین، سرمایه گذاری سیمان تامین، سرمایه‌گذاری صدر تامین، سرمایه اری صبا تامین، سرمایه‌گذاری صنایع عمومی تامین، رایتل، سرمایه‌گذاری توسعه انرژی تامین و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، لایه‌های مختلفی از سهامداری، شراکت و مالکیت تو در تو را تشکیل داده است.

با ورود شستا به عنوان ابرهلدینگ این هلدینگ‌ها به بازار، لایه جدیدی به این لایه‌های سهامداری این مجموعه افزوده می‌شود که بر پیچیدگی‌های پیشین می‌افزاید.

پول از شما ریاست از ما

اما مهم‌ترین اتفاق در این عرضه سهام که نقد و گلایه دیرین به جریان خصوصی‌سازی در ایران است، همچنان پابرجا باقی می‌ماند و آن واگذاری سهام و تغییر مالکیت‌ها بدون تغییر در ساختار مدیریت بنگاه‌هاست.

واگذاری‌های دولتی در قالب خصوصی سازی در طول سه دهه گذشته با این مشکل و انتقاد روبرو بوده‌اند که با هدف کسب درآمد و تامین مالی صورت گرفته‌اند و تغییر مالکیت‌ها به گونه‌ای طراحی شده است که منجر به از دست رفتن حاکمیت مدیریتی دولت در این بنگاه‌ها نشود.

برای همین منتقدان می‌پرسند اگر دولت قصد خصوصی سازی دارد چرا باقی‌مانده سهام مدیریتی خود در بسیاری از بنگاه‌ها و شرکت‌های بورسی را واگذار نمی‌کند تا هم کسب درآمد کرده و هم اجازه دهد تا مدیریت این بنگاه‌ها به بخش خصوصی رسیده و بهینه و کارآمد شود؟
تو در تو کردن شرکت‌ها و واگذاری بخشی از سهام یک شرکت به شرکت بالادستی و پس از آن واگذاری بخشی از سهام هر دو شرکت بدون از دست رفتن سهام مدیریتی و واگذاری توان اعمال قدرت در اداره و تصمیم گیری بنگاه‌ها و شرکت‌ها، ترفندی ۳۰ ساله است که دولت در تمام این سال‌ها آن را تجربه کرده است.

واگذاری بخشی از سهام شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی نیز همچون همان رویه سابق، هیچ تغییری در نحوه تعیین و تغییر مدیران دولتی در این زنجیره شرکت‌داری ایجاد نمی‌کند. از این رو این واگذاری با مواهب و فواید احتمالی خصوصی‌سازی همچون کاهش تصدی گری دولتی، بهینه شدن مدیریت و کارآمدی مدیران و بهبود فرآیندهای کاری ارتباطی نخواهد داشت.

mr.s3ri0s

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
402
سلام
دوستان یه سرمایه ای دارم میخوام بیارم تو بورس و اینکه بهترین روش یادگیری برای معاملات کدومه

rittux

Registered User
لایک‌ها
710
امروز عجیب غریب سبزه بازار.

غگل میگفتن که حمایت قوی روی 540 داره و دقیق از این قیمت برگشت و شد صف خرید. منتها من که فکر میکنم جو مثبت امروز باشه و حالا حالاها بازی داره و تا به تعادل برسه. میگن عواملی مثل عرضه بیشتر و ماه رمضون و... هم بی تاثیر نیست. به هر حال بلند مدت نگه میدارم.

تنها سهمی که از چند هفته پیش تو واچ لیست داشتم و بهم نرسید چون یا ناظر بسته یا فروش نداشته یا یه کلکی سرش سوار کردن غنوش بوده. مدتیه زیر نظر دارم ولی وا نمیده.

امروز دیدم در پیشخوان دولتی که ثبت نام کرده بودم دعوای اساسی شده بود و در رو از بیرون ساختمون بسته بودن. ازدحام برای ثبت نام در بورس و احراز هویت خیلی زیاد بود.

tiyam 01

Registered User
لایک‌ها
7,731
کدوم سهم ها دامنه نوسانشون بیشتره، تا از این نوسان قیمت در طول روز چیزی بگیریم؟ هفته ای 2 درصد هم بده در ماه میشه 8 درصد . 4 برابر سود بانکی
بیشتر دارائیم رو سهام خریدم. با بخش دیگه این کار رو بکنم

--------------------------------------------

ونوین، اخابر، حکشتی، غشهداب با 5+ باز شدن. شتران منفی

----------------------------------------

gorbachof4

Registered User
لایک‌ها
1,889
کدوم سهم ها دامنه نوسانشون بیشتره، تا از این نوسان قیمت در طول روز چیزی بگیریم؟ هفته ای 2 درصد هم بده در ماه میشه 8 درصد . 4 برابر سود بانکی

فاسمین بخر-حالا حالاها مثبت خواهد خورد و نکته ی خوبش اینه که میتونی راحت خرید کنی از بابت سهم هم خیالت راحته که یه سهم بنیادی قوی و ثروتمند و پدر مادر داره-
من چون تو غگل خیلی تو ضررم لابسا رو فروختم تا کم کم اضافی کنم به غگل از ضرر در بیام و سر به سر بشم

rittux

Registered User
لایک‌ها
710
خرید شستا برای عرضه اولیه خوبه. اما هیجان زیاد و بیخودی براش ایجاد شده. نمادهایی مثل وغدیر وصنعت پترول وساپا به مراتب با ارزش تر از شستا هستند.

این سهم رو ما خانوادگی به تعداد نسبتا معقولی زمانی که سیستم آنلاین هنوز وجود نداشت خریداری کردیم و دست بهش نزدیم. هرجور آدم حساب میکنه، سنجش پورتفو، میبینه اگه برخی سهم های حبابی فعلی چند هزار تومن (و حتی چند ده هزار تومن) خرید و فروش میشن، این سهم باید بیش از اونها قیمت داشته باشه ولی جا مونده. خوشبختانه اخیرا مدتیه صف خرید میشه و به نوعی بیشتر شناخته شده. در محدوده 650 تومن بسیار جذابه. زمان احمدی نژاد و حدودا دورانی که میخواست سقوط آزاد شروع بشه اگر درست یادم مونده باشه 700 تومن بود و سقف تاریخی اش هم 840 تومنه. منتظرم این سقف تاریخی شکسته بشه و بره بالا. حقوقی جالبی نداره ولی به هر حال امیدوارم تبدیل به پدیده امسال بشه!

tiyam 01

Registered User
لایک‌ها
7,731
فاسمین بخر-حالا حالاها مثبت خواهد خورد و نکته ی خوبش اینه که میتونی راحت خرید کنی از بابت سهم هم خیالت راحته که یه سهم بنیادی قوی و ثروتمند و پدر مادر داره-
من چون تو غگل خیلی تو ضررم لابسا رو فروختم تا کم کم اضافی کنم به غگل از ضرر در بیام و سر به سر بشم
دو سوم دارایی ام سهام خریدم پرتفوی شتران و کویر و وپارس... با یک سوم دیگه میگم از این نوسان قیمت سهم ها در طول روز ، سودی به دست بیارم و عرضه اولیه بخرم.
شتران اگه از منفی در بیاد با یکی از سهم هایی که اینجا گفتن مثل حکشتی، فولاژ، خصدرا، فاسمین عوضش میکنم.

این سهم رو ما خانوادگی به تعداد نسبتا معقولی زمانی که سیستم آنلاین هنوز وجود نداشت خریداری کردیم و دست بهش نزدیم. هرجور آدم حساب میکنه، سنجش پورتفو، میبینه اگه برخی سهم های حبابی فعلی چند هزار تومن (و حتی چند ده هزار تومن) خرید و فروش میشن، این سهم باید بیش از اونها قیمت داشته باشه ولی جا مونده. خوشبختانه اخیرا مدتیه صف خرید میشه و به نوعی بیشتر شناخته شده. در محدوده 650 تومن بسیار جذابه. زمان احمدی نژاد و حدودا دورانی که میخواست سقوط آزاد شروع بشه اگر درست یادم مونده باشه 700 تومن بود و سقف تاریخی اش هم 840 تومنه. منتظرم این سقف تاریخی شکسته بشه و بره بالا. حقوقی جالبی نداره ولی به هر حال امیدوارم تبدیل به پدیده امسال بشه!
افزایش سرمایه نداشته این مدت؟

rittux

Registered User
لایک‌ها
710
نکته و تحلیلی که خیلی دنبالشم اینه که قبل و بعد از انتخابات 1400 چه خواهد شد. چیزی که یادمه سال 1383 تا قبل از اومدن احمدی نژاد اوضاع فوق العاده بود و سال 84 که این اومد سهم های ما هر کدوم در بهترین حالت نصف و برخی تا 1/5 یا 1/4 قیمت ریزش داشتند. دوره روحانی رو دقیق یادم نیست باید چک کنم آرشیو قیمت رو ولی فکر کنم اونم زیاد نفرین شد سر بورس اون اوایل. در مجموع ظاهرا انتخابات ریاست جمهوری همیشه نقطه ای حساس برای بورس بوده و هست. آیا تا پیش از انتخاب این صعود بی سابقه ادامه داره؟ آیا بعدش ترمز کشیده میشه؟ قبلش خبری میشه؟ این سوال بیش از همه چیز ذهنم رو درگیر کرده.

m558

Registered User
لایک‌ها
1,489

بورس ایران با چیزی که فکر میکنی فرق داره
یک بار هم به شما گفتم فکر کنم اشتباه نکنم دنبال سهم های بزرگ نرو پلایشگلاهی نخر خودرو نخر بانکی نخر
همرن امروز غپیونو میخریدی برات تا مجمع 5 میخورد بعد مجمع هم یه 50 درصد میداد
شما دنبال هفته ای 2 درصدی ؟ من روزی 4 درصد نده حال نمیکنم
این دشت امروز ما است اونای هم که منفی خورده کفپارس غشهد غشوکو است که در حال استراحت است و هفته دیگه صد درصد صف خرید
PrtScr capture_4.jpg

mohammad200

Registered User
لایک‌ها
1,342
یک بار هم به شما گفتم فکر کنم اشتباه نکنم دنبال سهم های بزرگ نرو پلایشگلاهی نخر خودرو نخر بانکی نخر

البته اینقدر کلی گفتن هم درست نیست !
حالا کاری به سهمای بزرگ ندارم ولی چرا اینقدر راحت میگین خودرو و بانکی نخر !؟
خود من سهم بانکی دارم که از ابان تا الان 400 درصد سود کردم باهاش ! سهم خودرویی دارم تو دو ماه بالای 50 درصد سود کردم
سهم ختور که از گروه خودرویی هست پارسال 2500 درصد سود داده به سهامداراش !
منظورم اینه کلا کلی گویی که حالا بانک نخر ، خودرو نخر و ... زیاد درست نیست

mehrdadb3

Registered User
لایک‌ها
2,238
امروز عجیب غریب سبزه بازار.

غگل میگفتن که حمایت قوی روی 540 داره و دقیق از این قیمت برگشت و شد صف خرید. منتها من که فکر میکنم جو مثبت امروز باشه و حالا حالاها بازی داره و تا به تعادل برسه. میگن عواملی مثل عرضه بیشتر و ماه رمضون و... هم بی تاثیر نیست. به هر حال بلند مدت نگه میدارم.

تنها سهمی که از چند هفته پیش تو واچ لیست داشتم و بهم نرسید چون یا ناظر بسته یا فروش نداشته یا یه کلکی سرش سوار کردن غنوش بوده. مدتیه زیر نظر دارم ولی وا نمیده.

امروز دیدم در پیشخوان دولتی که ثبت نام کرده بودم دعوای اساسی شده بود و در رو از بیرون ساختمون بسته بودن. ازدحام برای ثبت نام در بورس و احراز هویت خیلی زیاد بود.
دوست من مجبور بود صبح اول وقت بره پیشخوان دولت برای احراز هویت . 3 روز رفت تا نوبت بهش رسید اونم بخاطر اینکه روز قبل اسمش رو نوشته بوده میگفت از ساعت 5 صبح اومدن تو صف واستادن اسم نویسی کردن

tiyam 01

Registered User
لایک‌ها
7,731
گ ه تو این کارگزاری های ایران. تو اگاه نقد بودم اومدم شگویا خرید بزنم وصل نبود. چند دقیقه پیش تونستم سفارش خرید بزنم هنوز در حال ارساله

این دشت امروز ما است اونای هم که منفی خورده کفپارس غشهد غشوکو است که در حال استراحت است و هفته دیگه صد درصد صف خرید
مشاهده پیوست 1174091
شتران رو با خیال اینکه اون موقع قیمتش پایین بود خریدم.
بانکی ها میگفتن امسال خوبه. خوب هم بوده

من می خواستم با اون پول واحد صندوقهای سرمایه گذاری بخرم صندوقها ماهی 2 درصد میدن. هفته ای 2 درصد در مقابل ماهی 4 درصد بد نیست.

اون که اسکرین شات از قیمت هست.
باید این می بود.
1586938025220.png
این برای وپارس، شتران، کویر هست

Last edited:
  • Like
Reactions: ivi
بالا