الان تو بورس شرکت ها از دلار 17،18 تومنی هستن تا دلار 70،80 تومنیداوود جان در مورد زفکا قبلاً هم گفتم قیمت دام اصلا بالا نرفته تازه پایینم اومده(گوشت نمیگم،دام منظورمه)از ی طرفی هم مخارج نگهداری(ینجه و امپول و ...) خیلی رفته بالا همه اینا دست به دست هم میده که قیمت سهمش فک نکنم حرکت خاصی کنه حالا حالاها،البته من تحلیل اصلا نمیدونم چیه صرفا وضعیت دامداری گفتم،
شما میگی قیمت دلار شارپی بره بالا خب الان بازار بورس فک میکنی رو دلار چند بسته شده؟من فک کنم رو ۱۵,۱۶ فعلا هست و بورس اصلا خودشو با دلار ۳۰ تومنی وقف نداده دلار شارپی رفت بالا همه چی شارپی رفته بالا بورس استوپ کرده
در مورد فکا من شوخی میکنم

مثل اینه افق منفی بشه ، بگم انگار تو بقالیمون چیپس و پفک نیس

ولی واقعیت فکا چیه ؟ فکا ، بیشتر درآمدش روی تولید شیره . دامم هست
افزایش قیمت دام و شیر رو من اصلا سود حساب نمیکنم . افزایش قیمت املاک و داراییش هم سود حساب نمیکنم
سود من چیه ؟
1 - طرح های توسعه شرکت که تا 3 یا 4 سال آینده سود شرکت رو با ارزش زمانی سود فعلی شرکت حداقل 3 برابر میکنه . من اینو سود حساب میکنم . با همین قیمت شیر و دام
2 - سود واقعی سالیانه شرکت که مجدد صرف توسعه عادی شرکت میشه . من اینو سود حساب میکنم
3 - افزایش تعداد گاوا که منجر به تولید شیر بیشتر میشه ( زاد و ولد ) . من اینو سود حساب میکنم
من اینارو سود حساب میکنم . اگه میخواستم با تورم بالا برم که ملک میخریدم . سهام خریدم که از رشد سود آوری شرکت ها استفاده بکنم

صرفا محصول شرکت ملاک تصمیم گیری نیست
حتی همین طرح توسعه و این چیزا هم درسته مهمه ولی موارد دیگه ای هم برام مهم بوده . مثلا نسبت حقوق و دستمزد این شرکت نسبت به شرکت های هم رده خیلی پایینه ! این یه مورد از چندین مورد هستش که بررسی میکنم و نشون دهنده مدیریت قوی یه شرکته
اون چیزی که شما میگی دامداری سنتیه نه صنعتی . فکا یه دامداری مدرنه و بهای تمام شده دامش اصلا با دامداری های سنتی یکی نیست و حاشیه سودش خیلی بیشتره حتی با توجه به اینکه قیمت دام پایینه . اینم دلایل خودش رو داره که مفصله . بعد فکا کشاورزی هم داره !
مورد دیگه اینه که دامداری یه شرکت غیر دلاریه که برای جبران وضعیت سهم های دلاریم که در صورت کاهش قیمت دلار سودشون افت میکنه ، ریسک کل سبدم رو پایین میاره
مورد دیگه هم اینه که وقتی قیمت محصولات در پایین ترین سطح خودشه من خوشم میاد ! یه قانونه که قیمت ها همیشه نوسان داره و هیچ وقت تو قیمت فعلی نمیمونه
یعنی یبار تو سقفه یبار تو کفه . قیمت سهام شرکت رو نمیگم ، قیمت دام رو مثلا میگم
به عنوان مثال ، قیمت جهانی مس توی 7 سال اخیر روی همین قیمت فعلی بوده . نمیگم فملی بده ولی قیمت جهانیش روی کف نیست ولی وقتی دام قیمتش رو کفه برام بهتره
من اون موقع که ملک تو رکود بود تو کار ملک بودم . به هرکسی میگفتم ، میگفتش اشتباهه و بازاراش راکده به درد نمیخوره ولی بعدش اون روی سکه نمایان شد . سرمایه گذاری بلند مدت با کوتاه مدت فرقش اینه
مثلا زمانی که احساس بکنم دلار بخواد بالا بره با دید نوسانگیری چند روزه سهم دلاری میگرم . وقتی چندتا مثبت خورد میفروشم . چرا خریدم ؟ چون احساسم میگه دلار میخواد بالا بره و بقیه میخرن . چرا فروختم ؟ چون میدونم موقتا دلار تا یه جایی بالا میره و تا اثر خودش رو روی سود سازی شرکت نشون بده طول میکشه و احتمالا زمانی که دلار یکم ثابت بشه ، از چشم بازار میوفته
یه موضوع دیگه هم که هست ، اینه که ، بعضی وقتا میشه توی معاملات میان مدتی وارد شد . اون موقع دیگه نباید قیمت بلند مدت رو لحاظ بکنیم . باید دنبال یه موضوع کلیدی باشیم . مثلا شما هیچ وقت سهمی رو با دید کوتاه مدت توی روند منفی ادامه دار نمیخری ولی با دید بلند مدت توی روند منفی هم میخری !
در کل توصیه به خرید ، فروش یا نگهداری زفکا نیست و صرفا نظرات شخصی بندست
Last edited: