گشم کجا اینها رو بگذارم/ جایی بهتر از اینجا ندیدم.
خب / نا شکری کردیم و بهرام رفت و به جاش خیابانی اومد.
چندتا مصاحبه در آستانه دربی با گزارشگران:
گفت و گوي ويژه با بهرام شفيع: اسقطس دار اصطلاح ميرزا ممدلي كفاش محلمان بود!
گزارشگران امروز مدام به بينندگان اطلاعات مي دهند در حالي كه اصل بازي مهمتر از اطلاعات است شايد من دوست نداشته باشم بدانم عمه مارگريت بكام مرغ يك پا دوست دارد!
بهرام شفيع يكي از نوستالژيكترين گزارشگران تاريخ فوتبال ماست. گزارشگري كه دهه شصت دوران يكهتازي او بود و بينندگان تلويزيون براي شنيدن صدايش لحظهشماري ميكردند. شفيع كه حالا از پيشكسوتان اين حرفه محسوب ميشود حالا تنها به اجراي برنامه ورزش و مردم مشغول است. اما دهه شصتبازها از ياد نميبرند كه غيبتهاي گاه و بيگاه او در تلويزيون چه مصيبتي بود و ديدن يك مصاحبه با صداي او چه اتفاق مهمي. با بهرام شفيع پيش دربي استقلال ـ پرسپوليس صحبت كرديم درحالي است كه سالهاست كه او ديگر گزارش فوتبال را به ديگران سپرده است:
*آقاي شفيع با شما تماس گرفتيم تا درباره دربي و گزارشهاي شما از اين مسابقه سوال كنيم. آيا شما خاطره خاصي از اين بازيها داريد؟
خاطره كه چه عرض كنم كلي قصه دارم. اما بهترين آنها مربوطه به داربي سال 62 است كه 120هزارنفر دور و بر زمين را پر كرده بودند و استوك بازيكنان در چشم تماشاچيها بود ما آن موقع بازيها به صورت ايستاده از كنار زمين تماشا ميكرديم و طبعاً در آن بازي خاص مردم لاي دست و پاي ما بودند و صداي ما را ميشنيدند جالب اينكه هر چه ميگفتيم طرفدارهاي آن طرف دوستانه ميگفتند كه چرا اين حرف را زدهاي يا چرا از پرسپوليس تعريف كردهاي يا چرا از استقلال بد گفتيد. كلا روز خوبي بود و بدون درگيري به پايان رسيد جالب اين است كه بگويم برادر كوچك من كه دبيرستاني از دم نقطه كرنر بازي را تماشا ميكرد.
*در اين سالها خيلي صحبت درباره پرسپوليسي بودن شما مطرح شده. آيا شما واقعا پرسپوليسي يا استقلالي نبوديد؟
به نظر من آدم ميتواند طرف اين دو تيم نباشد به هر حال شما وقتي وارد حرفه گزارشگري ميشود حتي اگر اولش طرفدار تيمي باشيد اين گرايش به مرور از بين ميرود. چون شما غرق كارتان هستيد و طبيعتاً كارتان از هر چيزي مهمتر است. اين مسأله براي خودم اتفاق افتاد و من واقعا طرفدار هيچكدامشان نيستم.
*شما در گزارشهاي تان از كلماتي خاصي استفاده ميكرديد كه تكيه كلام مردم هم شد.
بله، مثلا يكياش اسطقسدار بود، يكياش اين بود كه ميريم كه داشته باشيم يا كار در گوشه زمين گره خورد يا مثلا اگر 4 دروازه هم روي هم ميزاشتي توپ داخل گل نميرفت.
*در بين اينها اسطقسدار خيلي بيشتر از همه گل كرد. اين اصطلاح را از كجا آورديد.
من بچه پامنار هستم ما يك ميرزاممدعلي كفاش داشتيم كه كفشهايمان را برايمان ميدوخت مثل امروز هم نبود كه يك كفش آديداس بخريم و 10 روزه آن را بيندازيم دور. يك روز پيش او رفتم و او به من گفت دارم كفشي برايت درست ميكنم كه اسطقسدار باشد و آن اصطلاح از آن موقع در ذهن من ماند و بعداً استفادهاش كردم كه البته بعداً به اسطوقرصدار، قرص سرماخوردگي و شربت تغيير پيدا كرد!
*اين اصطلاح ميريم كه داشته باشيم هم جنجالي بود.
بله، فرهنگستان زبان عقيده داشت كه اين كلمه اشتباه است، البته ما هم ادعايي نداشتيم.
*نظرتان راجع به گزارشگران امروز چيست؟
حقيقتش اين است بچههاي الان كارشان خيلي خوب است اما به نظر من توجه به حاشيه و دادن اطلاعات از اصل كار بيشتر مهم شده است كه اين كلا چيز خوبي نيست. گزارشگران امروز مدام به بينندگان اطلاعات مي دهند در حالي كه اصل بازي مهمتر از اطلاعات است شايد من دوست نداشته باشم بدانم عمه مارگريت بكام مرغ يك پا دوست دارد! اين سبك گزاشگران امروز است و البته كارشان نسبت به دوره ما خيلي فرق كرده.
*به نظر شما چه كسي بايد اين دربي را گزارش كند؟
من را از پاسخ دادن به اين سوال معاف كنيد.
منبع : گل
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
دفاع پرسپوليس محله بروبياست! /عليفر: اصلا برايم مهم نيست كه تا حالا دربي را گزارش نكردم
فردوسيپور دربي را گزارش نميكند
سايت گل ـ عادل فردوسيپور گزارشگر محبوب سيما شانسي براي گزارش ديدار حساس پرسپوليس و استقلال ندارد.
آخرين اخبار حاكي از آن است كه عادل به دليل قضاوت بازي حساس ايران و برزيل، ديگر شانسي براي قضاوت يك بازي حساس ديگر ندارد. او سهشنبه شب هم بازي حساس اسپانيا و اسكاتلند را گزارش كرد و آخرين اخبار حاكي از آن است كه عادل گزارشگر دربي نخواهد بود.
با اين حال گمانهزنيهاي مختلفي در خصوص گزارشگر دربي مطرح است و گزارشگراني مثل جواد خياباني، مزدك ميرزايي و پيمان يوسفي براي گزارشگري اين مسابقه شانس دارند.
فردوسيپور: اين دربي باز هم برنده دارد/ اتفاقات بازي 2 ـ 2 از يادم نميرود