از چند روز پیش تا الان روزانه تعداد زیادی از دوستان ایمیل میزنن و در رابطه با آینده قیمت دلار سوال می کنن و مشورت در مورد اینکه آیا با این وضع بازار الان خرید آتی شون رو انجام بدن یا اینکه بهتره دست نگه دارن تا شاید قیمت پایین تر بیاد و بعد خرید کنند. بارها من ذکر کردم قیمت دلار بطور کلی در حال بالا رفتن هست و بهتره که اگر خرید سنگینی دارن انجام بدن با این حال من اینجا یک تحلیل کلی از وضعیت بازار ارائه میکنم و در نهایت تصمیم با شماست.
اگر خاطرتون باشه اوایل امسال که نرخ دلار روی 1010 تومن بود بسیاری از کارشناسان در بی بی سی ، صدای امریکا یا حتی اقتصاد دانان در کشور پیش بینی کردند که همزمان با آغاز هدفمند کردن یارانه ها قیمت ارز و طلا افزایش خواهد داشت و اون زمان گفته شد که نرخ واقعی دلار بیش از 2000 تومان هست . دلیل این امر بخاطر رشد نقدینگی در کشور ، تورم ، نرخ پایین سود بانکی بود. از همان زمان ابتدا مردم در تهران و سپس در شهرستان ها برای خرید ارز و تبدیل سرمایه خود به دلار یا سایر ارزها هجوم بردند. تا اینجا خبری از تحریم بانک مرکزی نبود و احتمال آن هم بسیار بعید بود. به همین خاطر کماکان دولت میتوانست با بازار ارز بازی کرده و از این آشفتگی سود کلانی نصیب خود کند. برای همین مشاهده میشد که مثلا یک روز دلار تا 1200 تومان میرفت روز بعد 100 تومان پایین می آمد. اما بعد از قضیه تحریم بانک مرکزی توسط انگلیس و امضای قطعنامه تحریم بانک مرکزی توسط اوباما تا چند روز دیگر ، دیگر دولت نمی تواند طبق معمول با بازار ارز بازی کرده چون خود نیاز به ذخیره ارز به دلیل تحریم دلار دارد. به همین خاطر هست که الان افسار دلار از دست دولت خارج گشته و این روال افزایشی حداقل تا عید امسال ادامه خواهد داشت تا دلار به نرخ واقعی خود برسد. شاید باز بصورت مقطعی نرخ کاهش یابد ولی روند کلی افزایشی خواهد بود.
سلام،
به نظر من تحلیل شما جانبدارانه است.
(مطالبی رو که عرض میکنم ارتباطی به قیمت ارز(گران یا ارزان شدن) نداره و تنها در خصوص اتهام به دولت در بازی با ارز هست)
به خبر زیر توجه کنید:
"احمدينژاد نظريه اقتصاددانان را مبنيبر اينكه نرخ دلار بايد بر مبناي مابهالتفاوت تورم داخلي و خارجي تعديل شود زير سوال برد و اعلام كرد كه آمار نشان ميدهد برخلاف اين نظريه، صادرات كشور در زمان تثبيت نرخ دلار بالا رفته است، نه افزايش آن. به دنبال اعلامنظر احمدينژاد، سخنگوي اقتصادي دولت نيز از قصد دولت براي حذف فاصله بين نرخ رسمي و آزاد دلار خبر داد و
به مردم توصيه كرد به جاي بازارهاي سكه، ارز و مسكن به بورس و بانكها رجوع كنند."
منبع: balatarin[dot]com
این دولت نیست که شب تا صبح پشت در بانکها رخت خواب پهن میکنه به طمع خرید دلار 1100 و فروش بالای 1500، بلکه دلالان سود جو هستند. با توجه به اینکه(همونطور که شما اشاره کردید) اوایل امسال نرخ دلار 1010 تومن بوده و الان 1100 تومن هست. بنابر این، این آشفتگی در نرخ بازار بیشتر به چشم میخوره تا در نرخ دولتی و این حاکی از طمع و بازی دلالان ارز هست نه دولت، وگرنه چرا باید دلالی که با نرخ 1100 دلار میخره در بازار بالای 1500 بده؟ حتی میتونم اشاره به نرخ معاملات شما بکنم، چرا باید دلاری رو که از اشخاص با درآمد اینترنتی به نرخ بانک مرکزی(1100) خریداری میکنید به خریدار با نرخ 1545 بفروشید؟ (تمام دلارهایی که شما به اینصورت خرید میکنید به صورت مس پیمنت میفروشید که مسلما این بازی و به جیب زدن سود کلان توسط دولت نیست) و این در حالیه که هیچ کارمزدی بابت خرید این دلارها نمیدید.
در ادامه خبر بالا این رو هم بخونید:
"این موضع رسمی دولتمردان پس از آن بیان میشود که در پي افزایش قیمت طلا در بازارهای داخلی، نرخ دلار در بازار آزاد نیز دستخوش تغییرات شد و روند رو به رشدی را در پیش گرفت. به گونهای که از ابتدای اردیبهشت با کاهش تب طلا در بازارهای داخلی و بانکها، شاهد افزایش قیمت در نرخ دلار بودیم. به این ترتیب که نرخ دلار در تاریخ دهم اردیبهشت به 1150 تومان در بازار آزاد رسید که تقریبا اختلاف آن با قیمت رسمی دلار (مرجع) 100 تومان بود(
یعنی هجوم دلالان و مردم از بازار طلا به بازار دلار و ایجاد حباب و اختلاف قیمت بین نرخ دولتی و نرخ آزاد). در همین حال، اوج این افزایش قیمتها در روز 21 اردیبهشتماه اتفاق افتاد. زمانی که با تخلیه حباب سکه و کاهش تب خرید طلا، نقدینگیها متوجه بازار ارز شد و اواخر هفته گذشته نرخ دلار به 1200 تومان رسید که اختلاف آن با نرخ مرجع بانک مرکزی حدود 150 تومان شد."
منبع: balatarin[dot]com (به غیر از قسمت قرمز رنگ)
ضمنا این تحریم بانک مرکزی توسط غرب رو نیز دولت 3 سال گذشته پیش بینی کرده بود و میدونست بعد از تحریم های جور واجور نوبت به این نوع تحریم میرسه.
باید عناوین زیر رو در تیتر اخبار دیده باشید؟!:
تبدیل ذخایر ارزی کشور از دلار به ارزهای دیگر.
تهدید ایران به تبدیل ذخایر ارزی از دلار به یورو.
تبدیل ارز نفتی از دلار و یورو به یوان چین.
"براساس قانون بودجه، دولت نرخی را که برای ارز تعیین میکند، اگر در طول سال بیشتر از 1050 تومان بفروشد، طبق قانون مابهالتفاوت آن را به دولت اجازه دخل تصرف نداده است و برای استفاده از آن باید اصلاحیه بودجه ارائه کند."(یعنی اگر دولت ارز رو از 1050 هم گرونتر بفروشه تو جیب خودش نمیره)