هفته دیگه مجلس باز میشه و از تعصیلات در میان و باید منتظر تصمیمات خوبی باشیم در زمینه ارز. من احساس میکنم ارز آزاد که الان 1920 هست در همین حدود باقی خواهد ماند و نباید انتظار افزایش قیمت در این بازار بود بلکه مجلس و دولت نوعی دیگه ی از ارز رو با قیمت لوکسش ارائه خواهند کرد. در واقع این ارزی که الان در 1920 نگهداشتنش همون ارز حاصل از صادراته و باید در همین قیمت بمونه. به عبارت دیگر خرید ارز از صرافی ها توسط افراد عادی با این قیمت 1920 احتمالا ممنوع بشه و صرافی ها به افراد حقوقی ارز خواهند داد. افراد عادی باید به جای دیگه احتمالا مراجعه کنند یا شایدم صرافی ها دو نوع ارز بفروشن یکی به حقوقی ها با ارائه مستندات و یکی به افراد آزاد به قیمت مثلا 5 تومنی. فعلا هرگونه افزایش نرخ ارز به نظر من منتفی هست و فشار خرید در بازار با تزریق تثبیت خواهد شد تا دستور العملش اعلام بشه.
صرافی رو یک بار نرخ هاش رو دستوری کردن و دیدن چه بلایی سر بازار اومد که نشد جمعش کنن و دوباره خودشون با سلام و صلوات اومدن گفتن بیان مثل قدیم کار کنید . صرافی به هیچ عنوان به 2 نرخ کار نمیکنه چون اولا تامین ارزی یک صرافی از دولت و یا بانک مرکزی نیست ! صرافی همیشه نرخ بازار مد نظرش هست اگر دلار بشه 5000 تومن رک راست نصف مردم ندارن که بپوشن

hno: در ضمن یک صرافی که داره به صورت مستقل تامین ارزی میکنه به هیچ عنوان نمیاد که وارد این رانت باشه چون داره به سود خودش صدمه میزنه . البته این رانت دلار دولتی وقتی واردش بشن سودش بسیار زیاد هست ولی به مرور گذشت زمان اون صرافی کنار گذاشته میشه و در عمل متضرر میشه مثال هم میزنم :
این صرافی اون اوایل که دلار 1226 تومنی در اومده بود دیگه از فروش ارز آزاد سر باز میزد و فقط دلار دولتی کار میکرد . کلی کاغذ بازی و صف های طویل دم در این صرافی بود ولی فقط تونست 6 ماه این وضع رو تحمل کنه و دوباره سوئیچ کرد روی ارز آزاد .دلیل بیشترین سود برای یک صرافی از حواله هست وقتی میاد ارز دولتی کار میکنه باید حواله رو هم به همون نرخ انجام بده که شدنی نیست
در ضمن تامین کننده ارز در خارج از ایران حالیش نمیشه که بانک مرکزی چه قانونی گذاشته و داره مثلا به حقوقی ها ارز میده 1920 و افراد عادی 5000 تومن . ایشون میاد ارز رو 4950 تحویل میده . پس قیمت حواله که اسکناس اهمیتش بالاتر هست میشه 5000 تومن که فرقی نه برای حقیقی داره و برای افراد عادی بعدا میشه همون مثالی که برات بالا زدم خواهشا کسائی نشستن فقط پشت سیستم و دارن قمیت ها رو از روی سایت ها می بینن و میرن فقط اسکناس میخرن برای مدت 1 هفته پاشن روزی 2 تا 3 ساعت برن بازار ارز شهرشون بگیرن موضوع چیه ! برای مثال من صراف اگر همچین وضعی پیش بیاد به هیچ عنوان نمیام خودم رو درگیر کاغذ بازی کنم میرم همون قیمت 5000 تومن به قول شما کار می کنم در ضمن فاصله خرید فروش 10 الی 20 هست اون موقع به واسطه تورم که مثل بمب منفجر میشه حداقل میشه 50 تومن و این کار نوسان گیری چه از ارز و سکه برای 95% میشه خواب و رویا . در ضمن به صورت عملی این کار وقتی شدنی هست که سیستم بانکی ایران تحریم و ایزوله نباشه یعنی بانک توانایی زدن حواله رو داشته باشه که نداره و اگر صراف ها حواله ها رو انجام ندن کل سیستم اقتصادی ایران به فناک میره !
. یعنی واقعا تحلیل بعضی از دوستان همین جوری هست . تا اون شلوار لی که میپوشید بر اساس همین دلار آزاد هست بر فرض یک شلوار لی ترک میخرید 80 تومن برش گردون به دلار میشه 43 دلار حالا بشه 5000 تومن شما باید 220 هزار تومن پیاده بشی ! :guilty: . اون ماست که میری می خری بر فرض مثال 2900 تومن رو باید 10 هزار تومن بخری ! یه بی شعوری یه حرفی از دهنش در اومد برای این کار ضری زد برای خودش الان هنوز این پرت و پلا ها هست . برای خودرو هم این کار عملی نیست که بخوان نرخش رو فرعی کنن . به راحتی میان % گمرگ رو دست کاری میکنن بر فرض مثال میکنن 200% به همین راحتی .
آیا طلا و سکه کالای لوکس است؟ به نظر شما قیمت گذاری سکه در آتی (که الان با دلار 1900 تومنی قیمت گذاشته میشود) با کدام دلار صورت خواهد گرفت؟ چرا بانک مرکزی به هر دری میزند که سکه تحویل ندهد؟
بازار آتی انگاری تا حالا کار نکردید که ببینید چه قمار خونه ای هست ! لطفا وقتی تحلیلی میدید دقیقا به اون بازار شناخت داشته باشید
پ ن : در ضمن پستاتون هم خیلی آشناست :snitch: