• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بزرگنربن دایره المعارف هنرهای رزمی به زبان فارسی

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
با اجازه

تو این مسائل مهمترین عامل برای تبرئه شدن وجود "تناسب" عمل شما با عمل ارتکابی اون طرف (دزد/شرور/قاتل/...) هست
چون این کلمه "تناسب" گنگه و معیار مشخص نداره وضع این شده که میبینیم

از یک جهت هم استدلال میکنن که چون دزد به دنبال مال شماست و جان (تمامیت جسمانی) دزد از مال شما مهمتر هست !
اگر شما به دزد آسیب بزنید مسئولید و باید دیه بدید (حداقل!)

مشکل اصلی هم اثبات این تناسب هست
متاسفانه در قانون فعلی اصل بر این هست که رفتار شما متناسب نبوده و این شما هستید که باید اثبات کنید عمل متناسب بوده
این اثبات هم ازون کارهای نشدنی هست

قانون جدید این رو برعکس کرده بود و اصل رو بر این گذاشته بود که دفاع و عمل شما متناسب هست و وظیفه رد این ادعا رو به عهده دادستان گذاشته بود
یعنی دیگه شما عذاب نمیکشیدین و دادستان باید میدوید دنبال اثبات گناهکار بودن شما (حالا میتونست یا نمیتونست بماند) ... متاسفانه این قانون تکلیفش معلوم نیست ،قرار بود امسال ابلاغ بشه

اون زمان که دانشجو بودیم استاد جرای ما از یکی از اساتید برجسته و قدیمی (قبل انقلاب) نقل قول میکرد ،میگفت اون استاد گفته اگر روزی دزد به خونش بیاد تنها کاری که میکنه تلاش برای ترسوندن و فراری دادن اون دزد هست و گفته اگر دزد پر رو بود و فرار نکرد اموالش رو میده و خواهش میکنه از دزد که بره !!! البته این یک مقدار هم شوخی هست و جنبه آموزشی داره و میگفتن برای اینکه ما به یاد داشته باشیم که پایه بحث دفاع مشروع چقدر سست هست

تمام حقوقی ها شاکی هستن از این قضیه ... مزاحمان مال ،جان و ناموس مردم رو جسور کرده
حالا آمریکا از اونور افتاده ... تو بعضی ایالتها تا کسی وارد ملک شما شد میتونی اسلحه بکشی و آبکشش کنی

براساس ماده 197 ق مجازات اسلامی : سرقت عبارت است از ربودن مال دیگری به طور پنهانی
پس،صرف ورود کسی به منزل شما سرقت محسوب نمیشه،ورود غیر مجاز و بدون اذن هستش
اینا نکات ریزه که افراد دقت نمیکنن و دردسر ساز میشه براشون
ضمنا،حتی به فرض سرقت،شما اگر کتک بزنی کسی که سارق بودنشم اثبات شده،تنها در صورتی مسئولیت نداری که قبلش به شما حمله کرده باشه،به اختصار شرایط دفاع مشروع رو خدمتتون میگم :
دفاع باید متناسب با حمله مهاجم باشد
خطر حمله ی فرد مقابل باید قریب الوقوع باشد
امکان فرار برای فرد وجود نداشته باشد

*اینها و خیلی موارد دیگه باعث میشه اثبات دفاع مشروع،در عمل خیلی سخت باشه

Sent from my WT19i using Tapatalk 2

بسیار از شما ممنونم.

راستش مقداری در این باره تحقیق کرده بودم، خواستم بیشتر بدانم.

احتمالا تایید می کنید که وضع چنین قوانین نامعقول و مضحکی چه عواقب بدی به دنبال دارد.

تصور می کنم در صورتیکه فردی بدون اجازه وارد حریم خصوصی شما بشود، قاعدتا نباید مانعی در برابرتان باشد برای اینکه از خودتان و حریم تان دفاع کنید. تمام عواقبش هم باید بر عهده ی فرد متجاوز باشد.
ای بابا ...

natars

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1,116
در آمریکا اگر دزد وارد خونه بشه شما حق دارید با اسلحه از خودتون دفاع کنید حتی اگر دزد رو بکشید بازم دادگاه شما رو مقصر اعلام نمیکنه
کانادا هم همین جوره

pooria-ir

Registered User
لایک‌ها
2,424
بسیار از شما ممنونم.

احتمالا تایید می کنید که وضع چنین قوانین نامعقول و مضحکی چه عواقب بدی به دنبال دارد.

تصور می کنم در صورتیکه فردی بدون اجازه وارد حریم خصوصی شما بشود، قاعدتا نباید مانعی در برابرتان باشد برای اینکه از خودتان و حریم تان دفاع کنید. تمام عواقبش هم باید بر عهده ی فرد متجاوز باشد.
ای بابا ...

قوانین که نابسامان هستن.شکی نیست ,,,,
اما،اینم در نظر بگیرین،یکه به فرض میره داخل خونه ی یکی دیگه و فرضا یه لپ تاپ 1 تومنی میدزده،صاحب خونه میبینه و با چاقو میزنتش
آیا دزدی اون فرد،برابره با کشته شدنش؟
به عبارت دیگه مال با جان برابره؟
بحث خیلی پیچیده ترز ایناست،اولا اوضاع اقتصادی جامعه باید جوری باشه که جز درصد معدود فقیر و افراد بیمار روانی،کسی فکر سرقت و زورگیری نکنه،نه اینکه روز به روز تعداد افراد عادی کاهش پیدا کنه و مجرمین بیشتر بشن
2 اینکه انسان ها جامعه و دولت رو تشکیل دادن که در پوشش قوایی مثل قوه ی قضاییه و پلیس،ازشون حفاظت بشه.نه اینکه امنیت در حدی باشه که افراد توی خونه هم نگران باشن کة یکی درو بشکنه بیاد تو و مال و ناموسشون رو ببره ! واقعا مگه دلیل زیر پرچم دولت ها رفتن جز اینه که حفاظت شیم؟ مگه نمیتونیم بریم تو یه جزیره ی دور افتاده و بدون تابعیت زندگی کنیم ؟
میشه،اما اومدیم زیر پوشش پرچم دولت ها تا راحت تر زندگی کنیم،نه اینکه ... !!
بحثای جرم شناسی خیلی پیچیدن

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
قوانین که نابسامان هستن.شکی نیست ,,,,
اما،اینم در نظر بگیرین،یکه به فرض میره داخل خونه ی یکی دیگه و فرضا یه لپ تاپ 1 تومنی میدزده،صاحب خونه میبینه و با چاقو میزنتش
آیا دزدی اون فرد،برابره با کشته شدنش؟
به عبارت دیگه مال با جان برابره؟
بحث خیلی پیچیده ترز ایناست،اولا اوضاع اقتصادی جامعه باید جوری باشه که جز درصد معدود فقیر و افراد بیمار روانی،کسی فکر سرقت و زورگیری نکنه،نه اینکه روز به روز تعداد افراد عادی کاهش پیدا کنه و مجرمین بیشتر بشن
2 اینکه انسان ها جامعه و دولت رو تشکیل دادن که در پوشش قوایی مثل قوه ی قضاییه و پلیس،ازشون حفاظت بشه.نه اینکه امنیت در حدی باشه که افراد توی خونه هم نگران باشن کة یکی درو بشکنه بیاد تو و مال و ناموسشون رو ببره ! واقعا مگه دلیل زیر پرچم دولت ها رفتن جز اینه که حفاظت شیم؟ مگه نمیتونیم بریم تو یه جزیره ی دور افتاده و بدون تابعیت زندگی کنیم ؟
میشه،اما اومدیم زیر پوشش پرچم دولت ها تا راحت تر زندگی کنیم،نه اینکه ... !!
بحثای جرم شناسی خیلی پیچیدن

با شما و البته قانون گذار اکیدا مخالفم. و البته بنده هم تا حدودی متوجه پیچیدگی قضیه هستم!

بحث، بحث تجاوز به حریم خصوصی افراد است جناب پوریا. حفاظت از حریم شخصی به هر نحوی از انحاء، باید از حقوق اولیه ی شهروندی به شمار بیاید. در غیر این صورت گرفتار هرج و مرج خواهیم شد.

شما نمی دانید جناب دزد، آقای زورگیر و افرادی از این قبیل، آمده اند خودکار شما را بدزدند یا به گاو صندوق دستبرد بزنند و یا مثلا به نوامیس تجاوز کنند و جان شما را هم به خطر بیاندازند و الخ ...

اینها را هم نمی توانیم در گیر و دار دزدی یا زورگیری با آنها درمیان بگذاریم تا ببینیم چه برنامه ای دارند و ما باید با در نظر گرفتن برنامه ایشان چطور رفتار کنیم.

تصور می کنم شما به عنوان یک فرد حقوقی، باید در وهله ی اول قضایا را کلی ارزیابی کنید، سپس وارد جزییات شوید. در اینجا قضیه کلی، جایگاه و اهمیت حریم شخصی افراد جامعه و لزوم حفظ آن است.

Lord Viper

Registered User
لایک‌ها
823
بسیار از شما ممنونم.
ای بابا ...

100% همینه
الان که خودم یاد این مسائل افتادم دارم حرص میخورم
به خاطر یک سری از مسائل نمیشه این مسائل رو اصلاح کرد
اگر شورای نگهبان هم ایراد شرعی نگیره به این قسمت قانون جدید که گفتم اوضاع بهتر میشه

حالا این خوبه ...
اگر کسی اسلحه بزاره پشت سر شما و شخصی رو هم بگذاره جلو شما ،پو بگه اگر نکشیدش خودتون رو میکشه ،اگر شما به حرفش عمل کنید شما قاتل هستید
استدلال اینه که بین جان شما و جان اون فرد که هر دو بندگان خدا هستید هیچ کدام ارجحیت نداره و شما هرچند مرتکب گناه نشدی! ولی باید به خاطر انتخابی که کردی جواب پس بدین

اون قضییه مهدور الدم بودن در صورتی که زنتون و مرد دیگه رو در حال زنا در فراش خودتون ببینید هم همینه
در عمل اعدام میشید معمولا ،میگن اگر اینکار رو بکنید مرتکب گناه نشدید ! ولی چون ادله اثبات ندارید باید بمیرید
به قولی یکی میگفت آخه من از کجا فلان عدد مرد عادل بیارم بالای سر همسر خیانت کارم و فاسقش تو اون شرایط و جنون آنی ؟
پزشک قانونی هم اگر اثبات کنه باز خیلی فایده نداره مگر موجب علم قاضی بشه که معمولا نمیشه

اگر این موارد نبود اصلا بهتر بود ... مردم اینها رو ناقص میشنون و کارهایی میکنن که نتیجش بالای دار رفتن خودشون میشه
خیلی از این موارد رو عده ای از فقها معتقد هستن پشتوانه فقهی مناسب نداره و استدلال و احادیث معتبر برای رد این موارد دارن

Last edited:

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
در آمریکا اگر دزد وارد خونه بشه شما حق دارید با اسلحه از خودتون دفاع کنید حتی اگر دزد رو بکشید بازم دادگاه شما رو مقصر اعلام نمیکنه
کانادا هم همین جوره

به نظرم غیر منطقی نیست. به مجرد ورود غیر قانونی به حریم شخصی، اخلاقا می توانید هر کاری بکنید. نمی توانی بشینی ببینی آقا دزده چی میدزده و بر اساس میزان دزدی (!) عکس العمل نشان بدهی!

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
100% همینه
الان که خودم یاد این مسائل افتادم دارم حرص میخورم
به خاطر یک سری از مسائل نمیشه این مسائل رو اصلاح کرد
اگر شورای نگهبان هم ایراد شرعی نگیره به این قسمت قانون جدید که گفتم اوضاع بهتر میشه

حالا این خوبه ...
اگر کسی اسلحه بزاره پشت سر شما و شخصی رو هم بگذاره جلو شما ،و بگه اگر نکشیدش اونو خودتون رو میکشه و اثبات هم بشه که تهدید 100% واقعی بوده
اگر شما به حرفش عمل کنید و اون فرد رو بکشید قاتل هستید
استدلال اینه که بین جان شما و جان اون فرد که هر دو بندگان خدا هستید هیچ کدام ارجحیت نداره و شما هرچند مرتکب گناه نشدی! ولی باید به خاطر انتخابی که کردی جواب پس بدین

اون قضییه مهدور الدم بودن در صورتی که زنتون و مرد دیگه رو در حال زنا در فراش خودتون ببینید هم همینه
در عمل اعدام میشید معمولا ،میگن اگر اینکار رو بکنید مرتکب گناه نشدید ! ولی چون ادله اثبات ندارید ...
به قولی یکی میگفت آخه من از کجا فلان عدد مرد عادل بیارم بالای سر همسر خیانت کارم و فاسقش تو اون شرایط و جنون آنی ؟
پزشک قانونی هم اگر اثبات کنه باز خیلی فایده نداره مگر موجب علم قاضی بشه ...

اگر این مواردنبود بهتر بود ... مردم اینها رو ناقص میشنون و کارهایی میکنن که نتیجش بالای دار رفتن خودشون میشه
خیلی از این موارد رو عده ای از فقها معتقد هستن پشتوانه فقهی مناسب نداره و هستند فقها و اساتیدی که استدلال و احادیث معتبر برای رد این موارد دارن

خیلی ممنونم از توضیحاتتون. خیلی ناراحت کننده ست ...

Lord Viper

Registered User
لایک‌ها
823
خیلی داریم آف تاپیک میریم ولی با اجازه میگم

درسته پوریا جان ،قضیه پیچیدس ولی اولویت همونطور که گفتن با حقوق ابتدایی شهروندان هست
الان قانون اینطوریه ولی قانون رو خود جامعه وضع کرده ،وقتی وضعیت جامعه تغییر میکنه قانون هم باید تغییر کنه

بعضی ها میگن با اینکار ممکنه دزد بیگناه که فقط قصد دزدی داشته کشته بشه یا مثلا با صحنه سازی دزدی کسی رو به قتل برسونن
بله ... ممکنه ولی عدالت مطلق وجود نداره ... قانون همیشه مجبوره موارد اقلیت رو فدای موارد اکثریت بکنه
الان جای اقلیت و اکثریت عوض شده
گذشت اون زمانی که دزد سر گردنه هم بویی از جوانمردی برده بود
گذشت زمانی که دزدها به زن جماعت نزدیک نمیشدن
الان مالت رو میدی باز هم تضمینی برای جان به در بردن شما نیست

من نظرم به آبتین جان نزدیکتر هست
شخصا معتقدم جان کسی که وارد خانه من شده (با هر انگیزه ای) به اندازه پشه ارزش نداره
چون من نمیدونم این فرد چه نقشه ای داره ،چی تو جیبش داره و چه کارهایی ممکنه ازش بر بیاد
برای همین عاقلانه اینه که بدترین حالت رو فرض کنم (مرگ و تجاوز) و متناسب با بدترین حالت اقدام کنم
این یک دیدگاه منطقی هست و از نظر اخلاقی هم مشکلی نداره به نظرم

الان خلاف کارها قسی القلب و بی رحم شدن ... درسته عوامل اقتصادی و اجتماعی داره ولی گناه و من شهروند چیه ؟
من مال و جان و ناموسی دارم که برام مهم هستن ... من اینها رو به باد بدم تا شاید یه روزی این عوامل اصلاح بشن ؟

----------------------------------------------------------------------------------

آشنایی دارم که پدرش فوت شده و با مادر و خواهرش زندگی میکنه ،مادر ایشون یک مزاحم پیدا کرده که مشکل روانی داره
یک سری در رو شکست و با چاقو اومد تو و رفت سمت خواهرش ... این آشنای من باهاش درگیر شد
نمیدونست چیکار کنه ،اگر میکشت اعدام میشد / اگر نمیکشت ممکن بود اتفاقات وحشتناکی بیوفته
خوشبختانه در همین گیر و دار همسایه ها اومدن و این آدم متواری شد
ولی هنوز هم تهدید میکنه که بر میگرده ... شکایت هم کرده ازش ولی نتونسته حکم بگیره
آخرین بار گفت که تصمیمش رو گرفته و اگر دوباره این آدم بیاد برای دفاع از خانوادش هر کار لازم باشه میکنه
حاضره قصاص هم بشه ... یعنی یک آدم شرافتمند به اینجا رسیده به خاطر این رعایت حال دزدها

واقعا این مسائل مهمتر هستن یا جان دزد عزیز و مهربان ؟

Last edited:

pooria-ir

Registered User
لایک‌ها
2,424
بچه ها الان با گوشی و اینترنت ذغالی ایرانسل دارم میام و تایپ واقعا سخته
من کم و بیش مطالعات جرم شناسی،روان شناسی و جامعه شناسی دارم و بسیار بة این مباحث علاقمندم
از 5 شنبه شرکت جدیدم اینترنتم رو وصل میکنه.
یه پیشنهاد جدی دارم و پاشم هستم
یه زحمت بکشة یکی از دوستان،تو گفتگوی آزاد یه تاپیک در همین موارده مطروحه بزنه،منم پایشم شدید.لینکشم همىنجا بزارین.شدیدم پای حرفم هستم
اونجا همه با هم بحث میکنیم
اگر موافقین بسم الله.
:)

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
بچه ها الان با گوشی و اینترنت ذغالی ایرانسل دارم میام و تایپ واقعا سخته
من کم و بیش مطالعات جرم شناسی،روان شناسی و جامعه شناسی دارم و بسیار بة این مباحث علاقمندم
از 5 شنبه شرکت جدیدم اینترنتم رو وصل میکنه.
یه پیشنهاد جدی دارم و پاشم هستم
یه زحمت بکشة یکی از دوستان،تو گفتگوی آزاد یه تاپیک در همین موارده مطروحه بزنه،منم پایشم شدید.لینکشم همىنجا بزارین.شدیدم پای حرفم هستم
اونجا همه با هم بحث میکنیم
اگر موافقین بسم الله.
:)

البته در زمینه های قضایی و حقوقی، فقط جناب آرمین و شما صاحب نظر هستید. بنده و سایرین نظر شخصی می دهیم.

pooria-ir

Registered User
لایک‌ها
2,424
البته در زمینه های قضایی و حقوقی، فقط جناب آرمین و شما صاحب نظر هستید. بنده و سایرین نظر شخصی می دهیم.

منم فعلا در حال ىاد گیریم.شما لطف داری
خیلی وقتا افراد حقوق نخونده نظرات بهتری از ماها میدن
خوشحال میشم هرکدوم از دوستان زحمت زدن تاپیک رو بکشه ;-)

morteza1986

Registered User
لایک‌ها
474
این چند روزه خیلی مسائل پیرامون دفاع از حریم شخصی در محیط شخصی(مثل خانه) مطرح شده.داغ دلم تازه شد!!
یه مثال هم من میزنم:
یه شب چند تا جوون رعنا و عزیز در حالیکه چاقو و قمه داشتن به زور وارد خونه ی یه بنده خدایی که زن و بچه هم داشته میشن و طلا و جواهرات و پول و کلا هر چی که سبک بوده و میتونستن با دست حمل کنن میگیرن و متواری میشن.چند وقت بعد اینا رو میگیرن و میبرن دادگستری و بعد از کلی کشمکش حکم به حبس(دو تا سه سال دقیق نمیدونم) این بزرگوارانی که اتهامشون ورود به عنف تشخیص داده شده بود صادر میشه.خلاصه میرن زندان و تازه بر اساس قانون،چند ماه یکبار با ارائه لایحه درخواست مرخصی به قاضی پرونده،مرخصی میگیرن جوری که کارمند شعبه میگفت اینا از من بیشتر مرخصی رفتن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
تا اینکه رئیس قوه قضائیه عوض میشه و جناب لاریجانی میشن رئیس قوه قضاییه و دستور میدن اولا مرخصی های زندانی ها خیلی محدود بشه در ثانی به سارقین،کلاهبرداران و...مرخصی اعطا نشه(از ته دلم میگم:خدا خیرش بده)
سوال من از دوستان حقوق دان اینه که آیا این حروم لقمه ها نباید با عنوان محارب فی الارض محاکمه میشدن و حکم اعدام براشون صادر میشد؟!! اگر اون بنده خدا مقاومت میکرد که این بیشرف ها میکشتنش.واقعا که بعضی وقتها اعصاب آدمو خرد میکنن.

pooria-ir

Registered User
لایک‌ها
2,424
محارب و افساد فی الارض این افرادن:
تجرید سلاح لاخافه الناس
افرادی که برای ایجاد رعب و وحشت در میان مردم،از سلاح استفاده میکنن و با این مورد تطبیق نداره :)

آقای لاریجانی هم اشتباهات زیادی داشتن،خیلی دعاش نکنین ;-)

ESMIGHELE

همکار بازنشسته
لایک‌ها
10,372
از مطالب دوستان لذت بردم
میگم دگ بیایم بیرون از بحث زور گیری و ....
یکم داستان ها دلخراش بود و تاسف بار به بحث رزمی خودمون بپردازیم دوستان
موفق باشید

morteza1986

Registered User
لایک‌ها
474
پس با این حساب تنها راهی که داریم اینه که شب و روز دعا کنیم نه کسی بخواد به زور وارد منزلمون بشه و نه کسی قصد زورگیری از ما و یا تعارض به نوامیس ما رو داشته باشه!
آخر الزمان هست دیگه کاریش نمیشه کرد.

morteza1986

Registered User
لایک‌ها
474
((شنیده ام به تازگی عده ای با شمشیر هایشان به خانه ها یورش برده و زیور آلات زنان را گرفته و حتی با دستان خود_در برابر چشمان شوهرانشان_خلخال ها را از پاهایشان باز کرده و بدون هیچگونه مقاومت و نبردی و بی آنکه کشته بدهند و یا دست کم جراحتی بردارند محل را(بعد از غارت)ترک کرده اند. به خداوند سوگند اگر مردی از شنیدن این خبر(از شدت ناراحتی و شرمساری)بمیرد تعجبی ندارد.خداوند در قرآن بارها از ارزش و اجر جهاد و ایستادن دربرابر ظالم و متجاوز یاد کرده،پیامبر خدا محمد ابن عبدالله(صلی الله علیه و آله)بر جهاد تاکید کرده،خودم مکررا در این مورد سخنها رانده ام! شما را چه می شود؟ مگر شما مسلمان نیستید؟ اف بر این همه جهالت و عصیان!)) بخشی از سخنرانی حضرت امیر المومنین(علیه السلام)
من خودم ترجیح میدم به دستورات پیامبر و امامان بزرگوارمون عمل کنم تا به قوانین بعضا نا امید کننده(برای ما) و گستاخ کننده(برای دزدها،متجاوزان و..)

morteza1986

Registered User
لایک‌ها
474
برای عوض شدن فضای تاپیک سوالی مطرح میکنم:
نظرتون درباره ی دویدن شب هنگام قبل از خواب چیه؟ خوبه یا بد؟ با تشکر

ya_ali_mavla

Registered User
لایک‌ها
1,540
برای عوض شدن فضای تاپیک سوالی مطرح میکنم:
نظرتون درباره ی دویدن شب هنگام قبل از خواب چیه؟ خوبه یا بد؟ با تشکر

سلام مرتضی جان ممنون این دوپست آخرت خیلی خوب بود
در رابطه با دو قبل خواب فقط اینو میگم
مگه بعد از دو دیگه آدم خوابش میبره!؟!
به خاطر جریان خون زیاد حداقل دوساعت طول میکشه تا خوابت ببره
پس اگه همیشه 12 میخوابی بهتره ساعت 10 بری دو یا هر ورزشی
موفق باشیم
یا علی

morteza1986

Registered User
لایک‌ها
474
سلام مرتضی جان ممنون این دوپست آخرت خیلی خوب بود
در رابطه با دو قبل خواب فقط اینو میگم
مگه بعد از دو دیگه آدم خوابش میبره!؟!
به خاطر جریان خون زیاد حداقل دوساعت طول میکشه تا خوابت ببره
پس اگه همیشه 12 میخوابی بهتره ساعت 10 بری دو یا هر ورزشی
موفق باشیم
یا علی
ممنون.آخه یه جا خوندم دویدن قبل از خواب باعث میشه آدم بهتر بخوابه.راستش امتحان کردم جواب داد.

ya_ali_mavla

Registered User
لایک‌ها
1,540
ممنون.آخه یه جا خوندم دویدن قبل از خواب باعث میشه آدم بهتر بخوابه.راستش امتحان کردم جواب داد.
:wacko:
چه میزان دویدی؟دقیقه/کیلومتر
تند یا نرم؟
شایدم خستگیش باعثش بوده! چی بگم ولله

بالا