• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

درباره تجارت، پس انداز و سرمايه گذاري

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
خيلي وقته اينجا نيومدم. راستش تا قبل از ماه رمضون حسابي سرم شلوغ بود. الانه بازار كساده و فرصت نوشتن هست. خب برين ببينيم ادامه داستان ما و تجارب و يافته هاي جديدمون تو اين دو سه ماه پيش چيا بودن.

Last edited:

AR4SH66

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
201
farajoon بی صبرانه منتظریم ....

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
سلام. الوعده وفا. اومدم كه قصه زندگي رو ادامه بدم. پنجشنبه كلي مطلب نوشتم. فقط يه اشتباه كوچيك باعث شد بجاي ذخيره اونا، كل مطالب بپرن. چون آخر وقت بود نتونستم دوباره بنويسم. اما الانه قبل از دقيقه 90 شروع كردم كه اگه مشكلي پيش اومد فرصت جبران باشه و بيشتر بدقولي نكرده باشم.
بگذريم.

اما ادامه ماجرا:
راستش تو مدت دو سه ماه گذشته خيلي چيزا بهم ريخت. اول از همه برنامه ريزي هايي كه شب عيد با صرف وقت زياد تهيه كردم به دليل مشكلات مالي اجرا نشدن. مهم ترينشون هم مربوط به پيگيري كارهاي زمين شمال بود. الانه 6 ماهه كه اصلا نتونستم برم حتي سري بزنم به اونجا. اما بعد از ماه رمضون ايشالا حتما ميرم و يه تكه هاي مهمي از كار رو زخمي مي كنم. هر طور فكر مي كنم، مي بينم تا مجوزاشو نگيرم و ديوار دورش رو نزنم، به هيچ دردي نمي خوره. اصولا بعد از اين مرحله است كه تازه مي تونم بگم تحت تصرف منه. قرار بود كه خودش بخشي از هزينه هاش رو بده. از طريق كاشت محصولات محلي و زودبازده. اما اين مشروط به داشتن ديواره. ساخت ديوار هم حدود 10 تومن خرج داره كه الانه هنوز تو اوج بدهي ها هستم و نمي تونم. البته يه كمي از شدت اين بدهي ها كم شده.
منهاي قسط وامها، سه ميليون بدهي نقدي اورژانسي داشتم. يه ميليونش رو تسويه كردم. بعد ماه رمضون هم اميدوارم با كار رو وانت بتونم دو سه ماهه اين دو تومن اورژانس رو هم تسويه كنم. علتش اينه كه تمام درآمد اداره ميره بابت قسط وامهام. تنها درآمد وانت بايد بياد و اين بدهي ها رو پوشش بده. البته هزينه هاي تعمير و نگهداري وانت و بيمه و ماليات و جريمه و كسادي بازار و ... هزار تا مشكل ديگه رو هم بايد از اين درآمدها كم كرد. تا الان كه 2.2 ميليون درآمد داشته، 1.6 هزينه. ولي چاره ديگه اي هم نيست. فعلا راه حل بهتري ندارم.

كار حسابداري تو بازار هم نصفه نيمه پيش ميره. مشكل همونطور كه گفتم مربوط به كمبود وقته. خستگي كار با وانت هم زياده. عجيب آدم رو ميندازه. ولي با اين حال سعي كردم تا حد امكان كاراي حسابداري رو تو خونه و جمعه ها كه كار وانت خبري نيست ادامه بدم. هدف از اين كار روشنه: هم قيمت انواع اقلام معاملاتي حاجي رو به نرخ روز تو دستم دارم، هم حسابداري كه مي كنم اين كار مهم رو دارم ياد مي گيرم و براي كاراي خودم ازش استفاده مي كنم. هم براي ورود به بازار و معاملات به اين تيپ اطلاعات، اسامي افراد خريدار و فروشنده و آدرس و تلفن ها و ... خلاصه خيلي اطلاعات كليدي ديگه احتياج دارم. و بالاخره حاجي گفته بابت اين كار حقوق هم ميده كه مياد و به درآمدهام اضافه ميشه و مسلما ميتونم تو تسويه بدهي ها به عنوان اولويت اول يا آماده سازي زمين براي كاشت به عنوان اوليويت دوم و نيز تهيه سرمايه 1 ميليوني براي يه نوع معامله نقدي پر سود به عنوان كار چهارم، روي اون حساب كنم.

طبق برنامه قرار بود سه ماهه وارد خريد و فروش بشم. خب تو دو ماه تونستم خيلي از اطلاعات كليدي مثل خريدار، فروشنده، قيمتها، روش‌هاي معامله نقد و روال، و ... رو ياد بگيرم. اما براي شروع يه مشكل بزرگ وجود داشت: سرمايه حداقل سي ميليون تومني!!! فعلن رو معامله كردن حساب نمي كنم. منتظر مي مونم تا بعد از تامين اولويت هاي اول و دوم، و بعد از استارت شغل چهارم، با سرمايه اي در حدود 3 تا 5 ميليون، فقط و فقط بخاطر اينكه وارد كار بشم و كم كم به عنوان يه معامله گر جديد، منو بشناسن، شروع به خريد و فروش هاي كم يا بدون سود كنم. فكر نمي كنم زودتر از يك و نيم سال ديگه بتونم مگه اينكه شغل چهارم رو هر چي زودتر استارت بزنم و طبق برآوردهاي اوليه بتونم با سرمايه اي معادل يه ميليون، در روز حدود 100 تومن دربيارم. اطلاعاتش رو تا حدي درآورده ام. اما براي شروع مجبورم اول رو اولويت هاي اول و دوم متمركز باشم و بعد از اونه كه ميتونم جدي وارد فاز اجرايي كار چهارم بشم. يه چيز بگم جالبه. به اين نتيجه رسيدم كه پول تو كاراي درپيته. همين اشاره كافيه كه بيشتر درباره كار چهارم توضيح ندم.

نتيجه گيري جديد در مورد زمين شمال اينه كه قدرت ساخت ويلا رو ندارم. پس فعلن رو تبديلش به باغ ميوه يا شايدم گلخونه برنامه ريزي كردم. در مورد كار با وانت هم نتيجه گيري اينه كه مواقع رونق كار محدودن. در اين ايام محدود بايد نهايت استفاده رو ببرم. در مورد حسابداري هم كه معلومه: بايد هر طور شده ادامش بدم. و بالاخره در مورد شغل چهارم اينكه شايد حتي قبل از انجام اولويت هاي دوم (تسويه بدهي هاي نقدي) و سوم (آماده سازي ديوار زمين شمال) شايد شروعش منطقي و لازم باشه. چون ميتونه اجراي اولويت هاي 2 و 3 رو با سرعت بيشتري پيش ببره. اما مشكل مربوط به اينه كه بايد وقت بگذارم و برم در موردش تحقيق مفصل و اجرايي كنم. و مهم تر از همه با فروشنده هاي مناسب ارتباط برقرار كنم. فروشش ظاهرا خيلي راحته. اما اينو هم بايد تحقيق كنم. ماحصل ماجراي شغل چهارم اينه كه بايد در موردش با صرف وقت، حسابي تحقيق كنم.

حدود دو هفته پيش وسوسه شدم خونه ام رو بفروشم و با يكي از بستگان بزنم تو كار ساخت و ساز. كمي پرس و جو كردم ديدم سرمايه لازم براي اين كار بيشتر از جمع دارايي من و اونه. يعني اينكه احتمالا خبر نداره كه پولش براي اينكار كمه. بعد يه جاي خوب پيدا كردم براي استخاره. جوابش عجيب دقيق بود. اومده بود ثروت بزرگي رو از دست ميدي. اينه كه كلا قيدش رو زدم. شايد يه وقت مناسب تر بتونم برم تو كارش.

خلاصه يه سرم و هزاران سودا. ببينم چي ميشه. فقط خدا كمكم كنه كه تنبلي رو بزارم كنار و بهتر از وقتايي كه دارم استفاده كنم. اگه ميگم كار چهارم جواب ميده، نميدونم چرا به همين فكر دلمو خوش كردم ولي براي شروعش كاري نمي كنم. بنظرم دليلش فقط و فقط تنبلي و بي برنامگي هست. ايشالا كه اين مشكلو حل كنم. به اميد خدا.

Last edited:

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
سلام.
داداش میتونم بدونم وانتتون چی هست؟
شما دقیقا چیکار مکنید؟ یعنی با باربری کار میکنید؟

سلام. مهم نيست چه وانتيه. مهم نيست كجا باهاش كار ميكنم. مهم اينه كه درآمدش بيشتر از هزينه اش هست. موفق باشيد.

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
راستي يه چيز مهم يادم رفت بگم؛

دوستاني كه توي تهران هستن
اگه احتياج به وانت داشتين مي تونين از ساعت 16به بعد براي روزهاي كاري و از صبح تا شب براي روزهاي تعطيل به شماره زير زنگ بزنين. اگه احيانا جواب ندادم، شارژ موبايلم موقتا تموم شده. بهم زنگ بزنين. ممنون

79 20 880 - 0936

فرامرز

شرکت راهنماسرا

Registered User
لایک‌ها
148

اگه احتياج به وانت داشتين مي تونين از ساعت 16به بعد براي روزهاي كاري و از صبح تا شب براي روزهاي تعطيل به شماره زير زنگ بزنين. اگه احيانا جواب ندادم، شارژ موبايلم موقتا تموم شده. بهم زنگ بزنين. ممنون

79 20 880 - 0936

فرامرز

چشم داداش حتما

شرکت راهنماسرا

Registered User
لایک‌ها
148

79 20 880 - 0936

فرامرز

چشم داداش حتما

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
آره بازار تكون خورده. تو هفته پيش كمي از فشارهاي مالي كمتر شد. تونستم مبلغ خوبي از بدهي ها رو تسويه كنم. و شارژ روحي بشم. ديروز با يه سازنده آشنا شدم. قرار شد بيشتر با هم كار كنيم. اينم يه فرصت خوبه. بهش گفتم تمام لوازم بهداشتي ساختماني رو به قيمت بازار براش تهيه ميكنم. قبول كرد. اگه اين پشتك بالانسم بگيره ميشه گفت كار معامله تو بازار رو شروع كرده ام و ميتونم رو درآمدش يواش يواش حساب باز كنم. اما هنوز مقاومت منفي بدهي ها ادامه داره. چند وقت پيش نامه دادن براي انشعاب فاضلاب بايد پول بدين. يعني قسط و بدهي جديد. داشتم خوشحال ميشدم بدهي ها سبك دارن ميشن اما يهو اين از زيرزمين سبز شد. اميدوارم كه خيلي زود بتونم اينو هم تسويه كنم.

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
از بدهي جديد يه قسطشو دادم. دوتا و نصفي مونده. الانه وسط مرداده. ميتونم از اون بدهي ها روتين رو بدم. فضا مثبته. ايشالا با پشتك هاي بيشتر بازم بتونم سرعت پيشرفتو ببرم بالا.

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
خوب به سلامتي ماه رمضونم تموم شد. تعطيلات هم فينيش شدن. حالا نوبت كار و باره. اين هفته ميرم شمال. مدرك تغيير كاربري آماده شده. نقشه زمين هم كه 5 - 6 ماهه آمادس. ميرم تا با تهيه اين دوتا، حدود نهايي زمين و قيمت واقعي اونو در بيارم. اگه فروشنده زير قولش نزنه، يه مقداري بهم بدهكار ميشه. اين مبلغ كلي ميتونه تو پر كردن چاله‌هاي كوچولو موچولو كمكم كنه.

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
ديروز رفتم شمال. طبق برنامه، نقشه و مدارك تغيير كاربري رو گرفتم. يه مقداري از بدهي ها رو هم باهاشون تسويه كردم. دو هفته ديگه بايد دوباره برم تا كار تكميل بشه. سفر خوب و موفقي بود. 500 هزينه كردم. تازه يه ميليون بدهي جديد رو هم تاييد و قطعي كردم. با 5 تا چك يه ماهه كه از شهريور كليد ميخوره. ببينم چطور ميشه. به اميد خدا.

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
اوضاع كمي قمر در عقرب شده. بايد روش كار رو تو يه زمينه هايي عوض كنم. برگشت به عقب، روش حدود 2 ماه پيش بهتر از وضع فعليه. اما قبول اين تغيير هم خيلي سخت تره.

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
به لطف خدا كمي بحران مهار شد. وانت هنگ كرده. اصلن مث چند وقت پيش جواب نمي ده. نميدونم چرا؟ قرار بود شهريور رونق داشته باشه ولي انگار برعكس شده.
سفر سوم امسال به شمال با موفقيت انجام شد. اخبار خيلي نگران كننده اي از اونجا بهم رسيده بود. رفتم و تحقيق، مذاكره و بعد هم مشاهده كردم. با مدارك تطبيق دادم. اخبار بد، موضوعيت ندارن. خدا رو شكر. ميتونم ادامه بدم. ولي بازم براي كنترل تهديدهاي احتمالي، مجبورم قرض بگيرم و بريزم تو زمين. بايد به يه سرانجامي برسونمش. اينطوري همه چيز رو هواست. احتمالن تا چند وقت ديگه شروع مي كنم.

ya30n

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
5,471
farajoon بهتر نبود يه وبلاگ درست ميكرديد !!!

2630144892

Registered User
لایک‌ها
90
نه آقا من منظورم این نبود. هیچ ایرادی نداره ، ایشون هم اختیار دار مال خودشه .اصلا فرض که دوست داره این کارو بکنه ، به من ربطی نداره که :)
البته ایشون هم طبق گفته خودش کارمنده تو تهران
بعدشم چند تا مرغ و خروسی که یه روستایی محلی میریزه تو حیاط خونش ، فرق میکنه با راه اندازی یه مرغداری یا زنبورداری و باغداری حرفه ای صنعتی. این بنده خدا یه هفته تو باغش نباشه ، باغشو با خاکش بار میکنن و میبرن :D. با دیوار کشی جلوی کی رو میتونه بگیره ؟

اینجور کارها ظاهرش سادست ، ولی از اون اولش دردسر داره تا فروش آخرش. اینجوری بدون تخصص هم واردش بشی دیگه دردسرش صد برابره

به به دوست عزیثز افتک ما شمارو هرجا میبینیم یاد انرژی منفیه میافتیم به نظر من کار این دوستمون عالیه حداقل شجاعتش داره که کاری شروع کنه ولی شما به کل از پایه هرکاری غلط میدونید البته تقصیر شماهم نیس چون بازار الان برای هیچ کاری مناسب نیست ولی کار ایشون شاید الا سود کمی داشته باشه ولی در اینده شاید همین اقا یکی از بزرگان بازار منطقه شن به نظرم هرکاری باید از ریشه برنامه ریزی و تحقیق کرد که این دوستمون دارن انجام میدن درضمن از ادبیات حرفشون خیلی خوشم اومد و اینکه دوستان دیگم عقل و منطق دارن بیطفانه دارن رو حرفای دوستمون تحقیق میکنن

بالا