• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

همه ی بحث های مربوط به داوری در ایران

Il Capitano

Registered User
لایک‌ها
12,334
اعلام موضع با درگیر موضوع شدن فرق داره. بله من انتظار دارم مدیر عامل نفت بباد بگه ما هم برای کمک به روشن شدن قضایا هستیم و امثالهم... اینجوری مطالبه عمومی ایجاد میشه و حتی اگر امثال علیپور بخوان موضوع رو ماله بکشن ، دشواریهای بیشتری خواهند داشت...

علی آقا فقط همون یه جمله از چیزایی که گفتم مهم بود؟ :دی

من میخوام نظر شما رو بدونم راجع به اینکه چرا علی دایی موقعی که مولایی بهش اون خبر رو داد چرا مطرحش نکرد..چرا گفت به ما چه به قبلی ها مربوطه که این کارو کردن؟ اگر سریع خبر میداد به نقل از علیپور اون پول 2 میلیونش بالاخره کارت به کارت نمیشد به فلان حساب....شاید جلوش گرفته میشد! دست قهرمانی یا قهرمانی ها هم همون موقع رو میشد!

ARMF

مدیر بازنشسته ورزش
لایک‌ها
18,108
درود

من جمع بندی کردم نه اینکه بند به بند جواب داده باشم. شاید هم به نوعی موافق سایر قسمتها هستم که اشاره ریز نکردم. من یه نکته رو میدونم. بیشتر آدمها در موقعیت مشابه دایی و همه کسانی که دایی وار عمل میکنن اما تظاهرشون جور دیگه است، همین عکس العملها رو نشون میدن.
این اتفاقات محدود به فوتبال که نیست. در همه جوانب زندگی اجتماعیمون دیده میشه. فقط وقتی بهش واکنش نشون میدیم که دردمون میگیره. و اون زمانیه که تبعات این رفتارها متوجه ماست. شما در خلوت خودت یه جامعه آماری در نظر بگیر و این مساله رو درموردشون مطرح کن : "تو یه جاده داریم میریم که پلیس راه نگه مون میداره (حالا به هر دلیل) خودمون هم میدونیم که در طول مسیر گاهی خلافی کردیم و مکرر میبینیم که دیگران دارن خلاف میکنن. اما ما رو نگه داشتن. چند نفرمون به ذهنمون میزنه که سبیل مامور رو چرب کنیم و با 20 تومن از 50 تومن جریمه خلاص بشیم؟"
فقط پاسخ به این مساله ما رو به خیلی جوابها میرسونه. دوست من... این اتفاقاتی که طی دو هفته اخیر در فوتبال ما افتاده در همین چارچوب قابل بررسیه. یکی از جنبه های پرسش من در چند پست پیش هم همینه. ما اعتراض نمیکنیم چون ذینفع نیستیم. به عبارت بهتر چون منفعتی نداریم میگیم به ما چه! درحالی که دیر یا زود دامنه این اتفاقات متوجه ما هم میشه...
به همین دلیل بود که در اون مقطع علی دایی داد نزد (شاید فردا بیاد ادعا کنه که گفته بودم) چون فکر میکرد به من ربطی نداره. الان داد میزنه چون در یه شرایط پرفشار عصبی، متوجه شده که همون عامل پنهان مانده حالا دامن خودشو گرفته. این ایراده...
من هم مثل خیلی های دیگه دورنمای روشنی بر این ماجرا نمیبینم چون بدنه فوتبال ما آلوده به این جریانه. اون پرسش رو هم مطرح کردم برای اینکه بگم کسانی که در تبدیل شدن این اتفاق به یک مطالبه عمومی، حتی تا حد یه اظهارنظر اعتراضی و پشتیبان، حضور ندارن، فردا روز دیگه نباید مدعی حق خوریها یا تنها ماندن یا فساد در فوتبال باشن. من حتی ابایی ندارم که جریانی که دایی و رویانیان شروع کردن، در ادامه منجر به افشای مشکلات دانه درشتها از جمله خود اونها بشه. اما اگر حتی ما هوادارها که همه رسانه دراختیارمون همین فورومها هستن اندک ادعایی برای خواسته پاک شدن فوتبالمون داریم نباید جبهه بگیریم دربرابر افراد که "تو" چرا موضوع رو عنوان کردی...
این وسط هم فقط قهرمانی مهم نیست. خودمون رو که گول نمیزنیم... قهرمانی جزیی از یه سیستمه که داره در بدنه فوتبال بی صاحب ایران فعالیت میکنه. اگر قراره این پرونده با محکوم شدن چند داور عقیم بمونه، من شخصا راضی نخواهم بود. چون اتمسفری که در جامعه و در فوتبال ایران در ارتباط با جریان حاکم بر مسابقات میبینم به حکم تجربه و حسم، اتمسفر خانمان براندازیه که زندگیهای زیادی رو تحت تاثیر قرار میده. با یه سوت در دقیقه 2 یا 88 یا 118...

پ ن : قلعه نویی هم که ظاهرا در مجلس بیشتر تلاش کرده تا عوامل خاررج از فوتبال مثل مجلس و پلیس و اطلاعات وارد نشن و کار رو بدن دست خود فوتبالیها... یعنی قاضی و دادستان و متهم همه از یه خانواده...

پاینده باشید

AMIR TERROREST

Registered User
لایک‌ها
4,884
[h=2]نقش دو مسئول سابق فوتبال در پرونده فساد داوری/ با دانه درشت‌ها هم برخورد می‌شود؟[/h][h=2][/h]پرسپولیس نیوز : در پرونده فساد داوری در فوتبال ایران تنها افرادی که محروم شده‌اند دخیل نیستند. مسئولان کمیته رسیدگی به تخلفات حرفه ای فوتبال، محسن قهرمانی و چند کمک داور، مربی و مسئول را در پرونده فساد داوری با محرومیت هایی مواجه کرده اند.

این در حالی است که گفته می شود برخورد و محرومیت برای افرادی بود که در بحث فساد تاثیرگذاری بالایی ندارد و اگر قرار باشد تمام آنهایی که در این اتفاق دست دارند، شناسایی و محروم شوند، جامعه فوتبال با شوک مواجه خواهد شد.

در همین راستا پیگیری های خبرنگار نامه مشخص کرد که یکی از مسئولان سابق فدراسیون فوتبال که از اعتبار بالایی نیز در جامعه فوتبال برخوردار است، در بحث فساد داوری نقش داشته و یکی از اعضای خانواده اش نیز در این بین متنفع شده است.

از سوی دیگر مسئول سابق یکی از هیئت فوتبال استان های کشور نیز در بحث فساد نقش داشته و حتی برخی، کنار رفتن وی از سمت خود را نیز با این اتفاق مرتبط می‌دانند.

به نظر می رسد با توجه به حساسیت بالای این پرونده، نباید منتظر برخورد با دانه درشت ها بود چرا که در این صورت برای خیلی از چهره های سرشناس فوتبال گران تمام خواهد شد.

AMIR TERROREST

Registered User
لایک‌ها
4,884
[h=2]رییس کمیسیون اصل 90 مجلس: وجود فساد در فوتبال قطعی شده است/مسائل را به قوه قضاییه منعکس می کنیم[/h][h=2][/h]
پرسپولیس نیوز : رییس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی گفت:فساد در فوتبال را از نظر عمقی زیاد نمی بینیم.پورمختار که پنجشنبه شب در برنامه "دیروز،امروز،فردا"شبکه سوم حضور یافته بود درباره بحث فساد در فوتبال عنوان کرد:متاسفانه در فوتبال فساد وجود دارد و این مساله برای ما مسلم و قطعی شده است.

وی ادامه داد:مجموعه کسانی که به مجلس آمدند و صحبت کردند بدون استثناء این موضوع را تایید کردند.ما این موضوع را از نظر عمقی زیاد نمی بینیم اما سطح گستردگی آن 30-40 درصد است.

پورمختار افزود:ما راه حل ها را بررسی کرده ایم و در مرحله بعدی عملکرد دستگاه ها را بررسی خواهیم کرد و در مرحله بعدی اطلاع رسانی خواهیم داشت و مسائل را به قوه قضاییه منعکس می کنیم.

Il Capitano

Registered User
لایک‌ها
12,334
با وجود استقبال افکار عمومی؛ چرا رویانیان و علیپور مخالف ورود دستگاه‌های امنیتی به پرونده فساد فوتبال هستند؟

گروه ورزش - رجانیوز: پیگیری پرونده جنجالی فساد در فوتبال ایران از سوی دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی اتفاق مبارکی بود که پس از جنجال‌های اخیر صورت از سوی دستگاه‌های ذی ربط گرفت اما در اوج ناباوری حالا که بسیاری از زوایایی این پرونده بحث برانگیز به واسطه پیگیری‌های صورت گرفته در حال آشکار شدن است برخی مقامات فوتبالی ادعا دارند این پرونده باید در دستگاه فوتبال بررسی شود!

بعد از آن که اتفاقات جنحال برانگیز فوتبال ایران منجر به افشای حقایق متعددی در خصوص وجود فساد در فوتبال ایران شد بسیار از صاحبنظران و کارشناسان تاکید کردند قدرت کافی در مجموعه مدیریتی فوتبال برای رسیدگی به این تخلفات وجود ندارد از این رو باید دستگاه‌های نظارتی و امنیتی برای برخورد قانونی با ماجرا وارد این پرونده شوند.

دستگاه‌های امنیتی و نظارتی که از اهمیت و حساسیت موضوع به خوبی آگاه شدند با ورود به موقع خود برای شناسایی متخلفان این پرونده وارد عمل شدند که بر اساس اطلاعات به دست آمده این مراجع به اطلاعات ذی قیمتی دست پیدا کرده‌اند که با استناد به این اطلاعات می‌توان به زودی شاهد برخورد دستگاه قضایی با متخلفان بود اما در این شرایط برخی مسوولان فدراسیون فوتبال وباشگاه‌های فوتبال در موضع‌گیری‌های مدعی شدند که دستگاه‌های امنیتی و نظارتی نباید به این پرونده ورود کنند چون فدراسیون فوتبال به عنوان نهاد فوتبالی برای برخورد با این طیف آمادگی دارد.

دلیل طرح چنین موضوعی برای افکارعمومی روشن نیست اما به جرات می‌توان گفت که اقدام دستگاه‌های امنیتی و نظارتی کاملا به جا و درست بوده است چون امروز برخورد با عوامل فساد در حوزه فوتبال خواست اکثریت قریب به اتفاق جامعه است از این رو این خواسته کاملا غیر منطقی و غیر اصولی است لذا باید طراحان این موضوع به مردم توضیح دهند چرا درست در زمانی که قرار است نتایج این بررسی‌ها که نشان دهنده وجود فساد در جامعه فوتبال توسط عده‌ای معلوم الحال صورت گرفته از طریق دستگاه‌های مسوول به اطلاع مردم برسد این موضوع در رسانه‌ها مطرح می‌شود که دستگاه های امنیتی نباید به این پرونده ورود پیدا کنند؟!

امروز علیرضا علیپور دبیر ستاد رسیدگی به تخلفات حرفه‌ای و محمد رویانیان مدیرعامل پرسپولیس در اقدامی هماهنگ و کاملا همسو از مجلس و دستگاه‌های امنیتی خواسته‌اند به این پرونده ورود پیدا نکنند چون فدراسیون فوتبال خود برای برخورد با این پرونده در حال فعالیت است! علت این خواسته برای افکارعمومی و صاحبنظران روشن نیست از این رو مدیرعامل محترم پرسپولیس و دبیر ستاد رسیدگی به تخلفات حرفه‌ای فوتبال باید به صورت شفاف توضیح دهند چرا با این مساله مخالفت دارند.

مگر جز اینست که باید با خاطیان به صورت قانونی برخورد شود پس چه اتفاقی در این برهه روی داده است که مدعیان مبارزه با فساد در فوتبال به این ترتیب نگران اعلام نتیجه از سوی دستگاه‌های نظارتی و امنیتی شده‌اند؟ طرح این موضوع از سوی این افراد شائبه های فراوانی را در جامعه مطرح ساخته از این رو باید علیرضا علیپور و محمد رویانیان در زود ترین زمان ممکن در این خصوص اظهارنظر کنند چون ممکن است مخالف آنها تعبیر خوشایندی برای افکارعمومی نداشته باشد.

عزم دستگاه‌های امنیتی و نظارتی در برخورد با مقوله فساد کاملا ستودنی است، از این رو انتظار می‌رود این دستگاه‌ها همانند روزهای گذشته با جدیت این مساله را بررسی کنند و تا زمان حصول نتیجه روشن دست از تلاش برندارند چون باید مشخص شود در فوتبالی که با بودجه عمومی کشور اداره می‌شود چه اتفاقاتی روی می‌دهد.

بدون تردید معرفی خاطیان از سوی دستگاه‌های امنیتی و نظارتی به مراجع قضایی می‌تواند اعتماد جامعه را دوباره به فوتبال برگرداند چون مردم به این باور رسیده‌اند فساد در فوتبال ایران وجود دارد از این رو به عقیده مردم باید با متخلفان این پرونده به شدت برخورد شود تا دیگر فرد یا گروهی اجازه سو استفاده‌های این چینی را به خود ندهند.

AMIR TERROREST

Registered User
لایک‌ها
4,884
حتما بخونید خیلی جالب حرف زده

سیار: از این به بعد عینک بدبینی به چشم دارم/ رویانیان دروغ نمی گوید ؛ دعا می کنم ادعای او حقیقت داشته باشد

220x147xsayar.jpg.pagespeed.ic.7iyHydVfTt.jpg

پرسپولیس نیوز : کارشناس داوری فوتبال ایران می‌گوید اگر پول داوری کم است، داوران قضاوت نکنند.

عباس اسدزاده - پرویز سیار از آن دست اهالی فوتبال است که هر چقدر با او حرف بزنید، خسته نمی شوید. یک پزشک و جراح حاذق و یک کارشناس و مدرس داوری که بسیار سرسخت، پرتلاش و جسورانه مسائل داوری را دنبال می کند. در این روزها که تنور انتقاد از داوران داغ است، او را به دفتر خبر دعوت کردیم که گفت و گوی جالبی از دل حضور دکتر سیار در روزنامه به وجود آمد. حرف های سیار را می خوانید:

**چند سال قبل، نشستی با جامعه داوری داشتیم. در آن جلسه گفتیم فقط 5 درصدمربیان ایران و کمتر از 10 درصد فوتبالیست های کشور، تحصیلات دانشگاهی دارند. وقتی از داورانی که به دانشگاه رفته اند خواستیم دستشان را بالا ببرند، بالا 95 درصد داور تحصیل کرده را در سالن دیدیم. این آمار نشان می دهد جامعه داوری ما، جامعه ای تحصیل کرده است و آدم تحصیل کرده باید برای خود احترام بخرد.

**تعداد اندکی از داوران هستند که با وجود تحصیلات عالی اما اصول اولیه داوری را زیر سوال می برند. یکی از این داوران، حتی نحوه کارت دادن یا صحبت با بازیکنان را هم نمی داند. داور هنگام کارت دادن باید بازیکن را با آرامش از حلقه سایر بازیکنان کنار بکشد، کارت را با احترام تمام مقابل صورت بازیکن بگیرد و به بازیکن بگوید که بابت چه خطایی، کارت می دهد.

**من تاکید می کنم جامعه داوران ما، پاک و شجاع هستند اما آنها باید یکسری مسائل را رعایت کنند. مثلا رویانیان گفته داوری با او تماس گرفته و 60 میلیون تومان طلب خواهی کرده است. این داور، هیچ جایگاهی در بین جامعه داوران ندارد و باید تنبیه شود.

*من دعا می کنم ادعای رویانیان صحت داشته باشد و چنین داوری را پیدا کنیم. امیدوارم رویانیان حرف حق و حقیقت را به زبان آورده باشد. البته به نظر نمی رسد رویانیان آدم دروغگویی باشد ولی اگر حرف هایش پس از بررسی مراجع ذیصلاح تائید شد، وقت آن می رسد که همه با هم قبول کنیم یک فاجعه رخ داده است زیرا در این صورت، پاکی کل جامعه داوری زیر سوال می رود.

**خداوند ناصر حجازی را رحمت کند. او تازه از جمع ما رفته بود که برای حضور در مراسم تشییع، صادق درودگر مدیرعامل فعلی باشگاه ملوان با من تماس گرفت و گفت که به دنبال من می آید تا با هم به این مراسم برویم. همراه درودگر، فرد سرشناس دیگری هم بود که نمی خواهم نامش را بیاورم. در راه، من از داوران حمایت کردم و آن فرد که همراه درودگر بود به من گفت: زیاد به جامعه داوری اعتماد نکنید. سپس مسائلی را تعریف کرد که خجالت زده شدم.

**سالها قبل در مورد سیب های گندیده و آن ماجرای ظرف بلوری در جامعه داوری صحبت کردم اما هیچ کس حرف هایم را جدی نگرفت. به خاطر مسائلی که واقعیت محض بود، 4سال در راه دادگاه و دادسرا بودم.

**برنامه 90 این هفته را که دیدیم و حرف هایی را که از افراد مختلف شنیدیم باعث شد دو عدد شاخ روی سرم دربیاورم! به نظرم باید در مورد پاکی کامل جامعه داوری کمی تجدید نظر کنیم و در مطبوعات به دنبال اتفاقات پشت پرده باشیم.

**نکته بزرگ و تلخ ماجرا اینجاست که هر وقت حرفی زده می شود، همه می گویند طرف سند ندارد. این اسناد کجاست؟ من هم چیزهایی را با چشمان خود دیده بودم و حرف هایم را زدم اما چون سند نداشتم، 4سال تمام رفتم دادگاه و برگشتم. این طور که نمی شود. در ضمن کجای دنیا، رشوه گیرنده و رشوه دهنده سندی رد و بدل می کنند تا دیگران آن را به دست آورده و علیه شان مطرح کنند؟ سند دیگر چیست؟ به نظر من سند اصلی باید احضار شاهد یا بسنده کردن به شواهد باشد. رویانیان خودش می گوید شاهد یک ماجرای رشوه بوده و بارها نیز نسبت به این قضیه پافشاری کرده است. او را باید بیاورند و از او پرس و جو کنند تا به ریشه اصلی فسادها برسند.

**من کاری به بحث قضاوت قهرمانی ندارم، اما این داور مصاحبه کرده و بعد از کنفرانس خبری گفته: علی دایی عددی نیست (یا در جایگاهی نیست) که بخواهد در مورد من حرف بزند. این حرف قهرمانی صددرصد اشتباه است. چند روز بعد هم در مصاحبه دیگری گفت برای یک فقیری از دایی درخواست پول کرده است. اینها یعنی چی؟ آن فقیر، خودش نمی توانست به دایی بگوید که پول می خواهد؟!

**چند سال قبل، یک گروهی آمدند و مراسم جالبی برگزار کردند. آنها در 100 سال گذشته، نام 100نفر که بیشترین خدمت را به ورزش این مملکت کرده بودند را از لابه لای تاریخ بیرون آورده و در یک جشن مفصل، به تمام این افراد جایزه دادند. افتخار من این است که جزو این 100 نفر بودم و نامم در بین کسانی قرار گرفت که خدمتی به ورزش کشورشان داشتند اما این افتخار، در مقابل افتخارات علی دایی، مثل یک دانه ارزن است مقابل کوه دماوند. افتخارات فوتبالی دایی به کنار، تحصیلاتش فوق العاده است. حالا تصور کنید چگونه قهرمانی می گوید دایی عددی نیست که بخواهد در مورد من صحبت کند؟ این یک فاجعه است!

**قهرمانی یک روز گفته دایی عددی نیست و دو روز بعد گفته از دایی پول می خواستم. عزیز من! اگر دایی عددی نبود، چرا با او تماس گرفتی و درخواست پول کردی؟ مگر اعتقاد نداری که دایی در این فوتبال صاحب جایگاه نیست، پس با چه دلیل و برهانی از او طلب پول کردی؟ حالا هم گفته اشتباه کردم ولی دیگر خیلی دیر شده است.

**بارها به همکارانم گفته ام اگر پول می خواهند، به من یا امثال من بگویند. ما می توانیم با ایجاد یک گروه کوچک، مبالغی را جمع کنیم و به افراد نیازمند بدهیم. بارها این اتفاق افتاده که برخی از همکاران به من مراجعه کردند و گفتند فلان قدر نیاز داریم و یا خودم پول را جور کردم یا از دیگران کمک گرفتم تا مشکل همکارانم را مرتفع کنم. این کارها را برای آن انجام می دهم که امثال قهرمانی و سایرین، به علی دایی یا هر مربی و مدیر دیگری رونیندازند و پول نگیرند. شان و شخصیت یک داور، باید خیلی بیشتر از اینها باشد.

**با توجه به اتفاقاتی که رخ داده، کمیته داوران باید به شدت به سمت جوانگرایی برود. برخی داوران شاید نسبت به ادامه کار اشباع شده باشند یا بخواهند از جایگاه شان سواستفاده کنند. در ضمن، تنبیه داوران متخلف و کسانی که اشتباهات بزرگی دارند نیز باید گسترده تر و سنگین تر از اینها باشد.

**گاهی اوقات از دوستان در کمیته انضباطی می پرسم چرا داوری که سه بار، چهاربار محروم شده باز هم برمی گردد و در لیگ برتر قضاوت می کند؟ مگر این داوران پر اشتباه، باز هم می توانند در لیگ باشند؟ متاسفانه هیچ جواب قانع کننده ای نمی شنوم.

**بهترین تنبیه برای داوران پراشتباه این است که سوت را از آنها بگیریم و به دست داوران جوان بدهیم.

**چطور ممکن است داوری، آن فن کشتی را که همه ایران دیدند، از فاصله دو متری نبیند ولی ضربه پای میثم حسینی که تقریبا هیچ کس از طریق تلویزیون ندید را سوت بزند و پنالتی بگیرد؟ من فکر می کنم اگر نام این را اشتباه بگذاریم، حتما یک اشتباه غیرقابل جبران و بزرگ است.

**در هر سیستمی اگر تنبیه و تشویق نباشد، فساد به وجود می آید. داور ترسو یا داور پراشتباه باید تنبیه شود وگرنه همین حرف هایی که درست شده و در بین مردم دهان به دهان می شود را می شنویم.

**نمی دانم چرا همه داوران فقط در مورد مسائل مالی گلایه دارند. دیگر همه می دانیم که وضعیت مالی داوران بسیار بد است ولی داوری و قضاوت در فوتبال یک عشق است و کسی که این عشق و علاقه را ندارد، نباید قضاوت کند.

**بوندس لیگا در این فصل، پنجاهمین سالگرد تاسیس خود را پشت سر می گذارد. حقوق داوران در این فصل می دانید چقدر است؟ برای هر بازی، داوران چیزی حدود 6هزار یورو می گیرند. چیزی حدود 30 میلیون تومان برای یک بازی 90 دقیقه ای. این خبرها در ایران نیست و برای هر بازی نهایتا 500 هزار تومان می دهند ولی داوری اول عشق است و بعد مادیات. مبلغ در ایران همین قدر است، اگر داوران می خواهند بمانند وگرنه هیچ زور و دستوری نیست که حتما خودشان باشند و قضاوت کنند. شاید داوران جدیدی بیایند و با حقوقی کمتر، قضاوت های بهتری انجام دهند.

**به نظر من، حقوق داوران ایرانی باید چند برابر شود تا لیاقت زحمات آنان را داشته باشد ولی به هر حال، این استنباط را نباید داشته باشیم که چون حقوق ها پایین است، داوران حق اشتباه دارند. این دیگر چه مدل منطقی است؟ از همان اول هم معلوم بود در داوری، پول زیادی وجود ندارد.

**من 8 سال در آلمان قضاوت کردم و سپس در سال 1354 به تهران آمدم و تا سال 1362 در کشورم داور بودم. به خدا قسم با ماشین پژو خودم به شهرهای مختلف می رفتم که نکند کسی در مورد من شایعه ای بسازد و بگوید پول رفت و آمدش را داده ایم پس باید به نفع ما سوت بزند. البته من نیازمند آن پول نبودم و فقط می خواستم به کشورم خدمت کنم ولی بهانه دست کسی نمی دادم. داوران پاک و دور از هر گناه در کشورمان زیادند ولی متاسفانه شایعات در مورد برخی دیگر از داوران را نیز باید قبول کرد.

**بحث رشوه، فقط در مورد نیاز و احتیاج مطرح می شود. وقتی نیاز باشد، رشوه هم به میان می آید و همه چیز آلوده می شود. اما رشوه یک طرفه نیست. حتما باید یک نفر پول بدهد که یک داور، پول را بگیرد. این گونه نیست که فقط گیرنده رشوه مقصر جلوه داده شود. مدیرانی که رشوه داده اند یا عادت به این کار دارند هم باید بیایند و خودشان را نشان دهند.

**قشر داوران فوتبال در تمام دنیا، قابل احترام است. داوران به هتل های 5ستاره می روند، در هواپیما، قسمت بیزنس کلاس بلیت دارند و برای رفت و آمد به شهرهای دیگر، حتی یک ریال هم هزینه نمی کنند. با این همه احترام، داوران هم باید قدردان بوده و قضاوت های بی اشتباهی داشته باشند.

**شما می گویید چرا محسن ترکی به خاطر محسن قهرمانی قهر کرده و نیامده اما من با ترکی حرف زدم. این داور خوب و سربه زیر کشورمان می گوید دلش از خیلی مسائل دیگر پر است. باور کنید تلفنی متوجه می شدم ترکی بغض کرده و اگر رودر رو حرف می زدیم، حتما اشک هایش را می دیدم. ترکی انسان درستکاری است و اعتقاد دارد با این هجمه ای که علیه داوران ساخته شد، به شخصیت همه داوران توهین کردند. من نمی دانم ترکی چقدر حق دارد که قهر کند، فقط می خواستم بگویم او نیز از همه چیز ناراحت و نگران است. حداقل کاش کمیته اخلاق و فدراسیون فوتبال اجازه می دادند مسائلی ثابت شود، بعد همه چیز را رسانه ای می کردند.

**علی دایی مصاحبه کرده و گفته وقتی سایپا بوده، یک داوری از او خواسته بود در آن شرکت بزرگ، کاری برایش دست و پا کند. البته این مساله به صورت طبیعی آن قدرها هم بد نیست ولی من معتقدم یک داور باید شخصیت یک جامعه از داوران را حفظ کند و از گفتن چنین مسائلی بپرهیزد. داوران و قاضیان در سطح بالای انسانیت هستند. آنها باید خوب را از بد تشخیص دهند. یک داور نباید به خاطر پول به سراغ دایی یا مربی و مدیر دیگری برود. این یک عیب بزرگ است که به ناآگاهی داوران ارتباط پیدا می کند.

**اگر داوری از مربی تقاضای کمک مالی کند، حتی اگر در دیدارهای این مربی، عالی و بدون اشکال و غرض ورزی سوت بزند، باز هم مدیون آن مربی است. این مساله را باید ریشه کن کنیم که کسی به خودش جرات ندهد با لباس داوری، از دیگر عناصر فوتبال طلب پول کند.

**فکر می کنم با توجه به آن چه این روزها می شنوم، باید در اصل فوتبال مان یک بازنگری صورت بگیرد. من که از این به بعد، عینکم نسبت به اتفاقات داوری، عینک بدبینی است!

Il Capitano

Registered User
لایک‌ها
12,334
کریمی: دشمنانی که قبلاً دوستم بودند، علیه ما جنگ راه‌ انداخته‌اند/لوازم خانگی هم به ابزار تبانی اضافه شده است؟

مک داور سابق فوتبال ایران گفت: این جنگی است که پس از برنامه 90 آقایانی که قبلا دوستم بودند و امروز دشمنم شده‌‌اند علیه من راه انداخته و هدفشان خراب کردن وجهه من و برخی افراد است.

مرتضی کریمی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس در خصوص صحبت‌هایی که در چند روز اخیر به نقل از وی در سایت‌های خبری مبنی بر اینکه قبل از دیدار دو تیم استقلال و پرسپولیس از دوستان پرویز مظلومی پول دریافت کرده است تا دربی را به سود آبی‌ها دربیاورد، گفت:

در شهرستان هستم و متأسفانه من هم چنین صحبت‌هایی را شنیده‌ام و فهمیده‌ام که این مصاحبه در سایت‌هایی که معتبر نیستند درج شده است و این در حالی است که چنین مصاحبه‌ای را نه در گذشته و نه حتی در این یکی دو روز اخیر انجام داده‌ام.

وی ادامه داد: چنین حرف‌‌هایی را نزده‌ام و تمام آن را تکذیب می‌کنم. نه به شوخی و نه جدی و نه به طور رسمی این صحبت‌ها را مطرح نکرده‌ام و چون در تهران نیستم تا به امروز از متن این مطالب خبر نداشتم.

کریمی تأکید کرد: به محض بازگشت به تهران از سایتی که ابتدا این خبر را درج کرده شکایت کرده و تا آخر پای شکایتم خواهم ایستاد چرا که این مطالب صد در صد کذب است.

کمک داور سابق فوتبال ایران گفت: این جنگی است که پس از برنامه 90 آقایانی که قبلا دوست من بودند و امروز دشمنم شده‌‌اند برعلیه من راه انداخته و هدفشان خراب کردن وجهه من و برخی افراد است.

وی در پاسخ به این سؤال که چرا همیشه نام وی در این قضایا به میان می‌آید، گفت:

چون آشکارا صحبت می‌کنم و شفاف‌سازی می‌کنم. من حقایق را مطرح می‌کنم و الان این حقایق دامنگیر من شده است ضمن اینکه چون رشته‌ام خبرنگاری است می‌دانستم اگر چنین صحبت‌هایی را بکنم برخی افراد درصدد خراب کردن من برخواهند آمد.

وی یادآور شد: چرا خبرگزاری‌های معتبر چنین مصاحبه‌ای را از من منتشر نکرده و تنها یک سایت از قول من این را نوشته است. آنها فکر می‌کنند چون تعهدی ندارند می‌توانند هر حرفی را که دلشان می‌خواهد بنویسند.

کریمی در خصوص دریافت 16 میلیون و یک تلویزیونی LCD قبل از دربی 69 گفت: مگر طرفم دیوانه است که به جای پول به من LCD بدهد. این حرفها کذب است و از آنها تعجب می‌کنم. جالب اینکه این روزها وسایل خانه هم جزو ابزار تبانی اضافه شده است.

کریمی گفت: کسانی که سواد رسانه‌ای داشته باشند با خواندن متن مصاحبه می‌فهمند که این مطالب می‌خواهد من و محسن قهرمانی را خراب کند. این سایت باید صدای من را داشته باشد و در غیر این صورت به طور حتم تا پایان شکایتم خواهم رفت.

وی در پایان گفت: اگر بخواهم حرف بزنم این کار را با خبرگزاری‌های معتبر و مطرح انجام می‌دهم و باز هم تأکید می‌کنم که برخی درصدد کوبیدن و خراب کردن من و قهرمانی هستند.

ARMF

مدیر بازنشسته ورزش
لایک‌ها
18,108
حرف‌های تکان‌دهنده مدیرعامل اسبق استقلال: شنیدم عیسی اندوی پول گرفته بود

مهدی همدانی: ادعاهای مطرح ‌شده از سوی یکی از کمک ‌داوران اسبق فوتبال کشورمان مبنی بر دریافت پیشنهاد رشوه از سوی یکی از نزدیکان باشگاه استقلال در اسفندماه سال 1387 موجب شد تا پای آبی‌پوشان هم به ماجرای فساد و تبانی باز شود. در همین رابطه با امیررضا واعظی‌آشتیانی که آن زمان مدیرعامل باشگاه استقلال بود، تماس گرفتیم تا از مواضع او در این رابطه مطلع شویم. در این مصاحبه، آشتیانی حرف‌هایی زد که بسیار تکان‌دهنده بود.

* یک سایت از قول مرتضی کریمی مدعی شده که در اسفندماه سال 1387 زمانی که شما مدیرعامل استقلال بودید و تیم‌تان در کورس قهرمانی بود، یکی از نزدیکان باشگاه قبل از بازی استقلال - ذوب‌آهن به او پیشنهاد رشوه داده بود.

من بی‌جهت همان سال‌ها حرف از فساد در فوتبال نمی‌زدم. آن زمان این مسائل را می‌دیدم و می‌دانستم که عده‌ای در فوتبال، ناپاک رفتار می‌کنند. البته فساد می‌تواند در هر کاری باشد اما این مسئله در ورزش که نماد پاکی و جوانمردی است، بسیار زشت‌تر است و باید برخوردی جدی و قاطع با آن صورت بگیرد. البته مسئله اینجاست که وقتی من آن حرف‌ها را زدم، چه کسی پیگیری کرد؟ چه کسی آمد و به این موارد توجه کرد؟ متأسفانه باید بپذیریم که وقتی کار دست افراد آگاه نباشد، این اتفاقات می‌افتد. بعضی از افرادی که در فوتبال ما مسئولیت دارند، به امور مدیریتی آگاه نیستند. بداخلاقی‌ها در فوتبال ایران از مدیران و مربیان بی‌فرهنگ شکل گرفت و آنها عامل این نابسامانی‌ها هستند. البته توهین به کسی نشود. ما مربیان و مدیران بسیار شریف و سالم و مؤدب داریم اما یک عده خاص بقیه را بدنام می‌کنند.

* به خود شما هم پیشنهاد رشوه دادند؟

بله، در لیگ قهرمانان آسیا یکی از مدیران باشگاه استقلال آمد و به من گفت 50 میلیون تومان به داور ازبکستانی بدهیم تا بازی را برای‌مان دربیاورد.

* واکنش شما چه بود؟

قاطعانه مخالفت کردم و تاریخ نشان می‌دهد که آن فرد را کنار گذاشتم. البته نکته اینجاست که بعد از رفتن من، فردی که پیشنهاد رشوه 50 میلیونی داده بود، دوباره در باشگاه سمت گرفت. این نکته را هم متذکر شوم که شایعه شده بود امید طیری این رشوه را به من پیشنهاد داده بود، در حالی که انصافاً فرد مورد نظر شخص دیگری بود و آقای طیری نبود. من کاری به قلعه‌نویی و امثال قلعه‌نویی ندارم اما همواره چنین کارهایی توسط اشخاص به صورت مستقیم انجام نمی‌شود بلکه افرادی هستند که نقش کارچاق‌کن و واسطه را ایفا می‌کنند. خود افراد مشهور، مستقیم وارد نمی‌شوند و وقتی مورد سؤال قرار می‌گیرند، خاک اموات و جان فرزندشان را قسم می‌خورند که کاری نکرده‌ایم و ما نبودیم.

* در رابطه با دوران سرمربیگری صمد مرفاوی به لحاظ فنی انتقادات زیادی مطرح بود اما خبری از این ‌طور مسائل نمی‌شنیدیم.

صمد مرفاوی هم از نظر فنی خوب بود و هم اخلاقی. من حتی یک ‌بار هم در کارهای مربوط به او دخالت نکردم. شما رفتار آن زمان مدیران عامل استقلال و پرسپولیس را با ادبیات کنونی آنها مقایسه کنید. اصلاً حواشی استقلال در دوره مدیریتی من را با حاشیه‌های 3 سال اخیر مقایسه کنید. عنوان سومی که استقلال در فصل 89-88 کسب کرد، پاک‌ترین و بی‌مسئله‌ترین عنوان استقلال بود.

*یعنی حتی از قهرمانی فصل 92-91 هم پاک‌تر؟

بله، آن عنوان سومی از قهرمانی فصل گذشته استقلال هم پاک‌تر بود. در فصل 89-88 سه گروه علیه ما بودند؛ سازمان لیگ هر کاری کرد تا استقلال در دوره من قهرمان نشود. صدا و سیما و بعضی نشریات هم علیه ما بودند و البته بدخواهان استقلال هم که سر جای خودشان بودند. لیدرها بعداً پیش من آمدند و اعتراف کردند در چند مسابقه پول گرفته و اغفال شده بودند. آقایان در دفتر خودشان به لیدرها ناهار و شام می‌دادند تا استقلال را بر هم بزنند.

* به گفته‌های خودتان اطمینان دارید؟

بله، صد درصد. همان‌هایی که استقلال را سیزدهم کردند و آن بلاها را سر ناصر حجازی عزیز آوردند، دنبال این بودند که من، مرفاوی را برکنار کنم اما این کار را نکردم. در نیم‌فصل 89-88 حتی چند بازیکن خود استقلال هم آدم بدخواهان استقلال بودند.

* پس چرا برخورد نکردید؟

چرا برخورد نکردم؟ شما ببینید در مقاطعی از فصل چه کسانی را به دلایل مختلف اخراج کردیم؟ سالی که استقلال با حجازی سیزدهم شد، در حقش ناجوانمردی کردند و چوبش را هم خوردند. البته من آنقدر که از قلعه‌نویی حمایت کردم، از مرفاوی حمایت نکردم. یادم می‌آید در فصل 88-87 وقتی دوم بودیم و امیدی به قهرمانی نداشتیم، از قلعه‌نویی پرسیدم این تیم برای چندمی بسته شده بود؟ حتماً آقای قلعه‌نویی یادش می‌آید که به من گفت: «استقلال در این فصل در حد چهارم یا پنجمی بسته شده است.» اما در همان فصل با چنین تیمی قهرمان شدیم. همان فصلی که من تیم را هفدهم تحویل گرفتم و قهرمان شد اما آقایان مدعی بودند برای قهرمانی نیازی به حضور آشتیانی نبود. اگر من هم همان ‌طور که آقایان با حجازی رفتار کردند، با قلعه‌نویی رفتار می‌کردم، شاید قهرمان نمی‌شدیم.

* همان قهرمانی فصل 88-87 هم حرف و حدیث داشت. مثلاً شایعه است که می‌گویند «عیسی اندوی» گلر آن زمان ذوب‌آهن از جایی تطمیع شده بود و...

من هم شنیده‌ام که عیسی اندوی تطمیع شده بود. البته آن زمان می‌گفتم شنیدن هر حرف و شایعه‌ای دلیل بر واقعی بودن آن نیست اما راستش با اتفاقاتی که الان شاهدش هستم و چیزهایی که می‌بینم، می‌گویم دیگر هیچ چیزی بعید نیست.

* به نظر شما قهرمانی استقلال در فصل 88-87 پاک بود؟

نمی‌دانم... در این مورد نمی‌توانم نظری بدهم!

* در همان فصل اختلاف شما با علی نظری‌جویباری واضح بود و طبیعی بود که شما نمی‌خواستید او سرپرست استقلال باشد.

بله، درست است. فقط آقای جویباری نبود، بلکه افراد دیگری هم بودند که نمی‌خواستم باشند اما تجربه مدیریتی داشتم به همین خاطر همان ابتدا که وارد شدم، دست به تغییر نزدم تا شیرازه کار از هم نپاشد اما در فصل دوم دیدید که چه تغییراتی صورت دادم.

* و حرف آخر؟

افراد به سه دسته تقسیم می‌شوند: گروهی که چون از همدیگر مدرک دارند و دست خودشان در کار است، جرأت نمی‌کنند حرف بزنند، گروهی که مشکلی ندارند اما به خاطر ترس از پدرخوانده‌ها و مافیا حرف نمی‌زنند تا بدنام و خانه‌نشین نشوند و بالاخره گروه سوم که بدون هیچ واهمه‌ای حرف حق را می‌زنند و افشاگری می‌کنند.

misagheiran

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
5
علی دایی سر دسته همه رشوه دهنده و رشوه گیرنده هاس

چون پول داره همه رو میخره هیچ کس نمیتونه بگه بالا چشمت ابروهٍ

Il Capitano

Registered User
لایک‌ها
12,334
جالبه هر کس در باشگاه سمت نداره و حرف میزنه حرفاش میشه تکان دهنده! جالبه که هیچ مدرکی هم نداره!!! فقط میگه نمیدونم شاید تطمیع شده باشه دیگه نمیشه به چیزی مطمئن بود!

اگه قهرمانی های یک تیم بخواد با 2 تا مصاحبه زیر سوال بره قهرمانی های کل تیم ها در تاریخ فوتبال ایران زیر سوال هست.

F A R A M A R Z

کاربر فعال فوتبال
کاربر فعال
لایک‌ها
1,642
علی نظری : پرونده شرکت واحد و حکم دادگاه برای کدام مدیر است ؟!/ اگر قلعه نویی بد است برای چه دنبال حلالیت بودید؟

اگر روزی مشخص شود که یک مدیر غیر ورزشی پیش از حضور در فوتبال دچار تخلف شده است ، همه این ادعاهای او در فوتبال زیر سئوال نمی رود ؟

قائم مقام سابق باشگاه استقلال در مصاحبه اختصاصی با سایت گل در واکنش به مصاحبه امروز واعظ آشتیانی به بیان سئوالاتی پرداخت که در آن مسائل مهمی دیده می شود . علی نظری گفت :

به عنوان مثال طبق اطلاعات موئق می گویند که یکی از مدیران سابق فوتبال پرونده ای درباره شرکت واحد و محکومیت حبس در قوه قضائیه دارد . مدارک و مستندات این پرونده در قوه قضائیه وجود دارد و می توان درباره آن صحبت کرد اما ادعاهای آقای واعظ بدون مدرک و پر از شبهه است . !

این مسئول سابق باشگاه استقلال درباره دوره مدیریت واعظ آشتیانی گفت : « اگر به حرف و حدیث باشد که سئوالات فراوانی درباره دوران ایشان موجود است . ماجرای پیوستن کاپیتان مصدوم یک تیم شهرستانی در آخرین روزهای مدیرعاملی آقای واعظ چه بود ؟ همان بازیکنی که قراردادش بعد از استعفای آقای واعظ توسط مدیریت جدید فسخ شد ! آقای واعظ در همه این سالها اصلا به این سئوالات پاسخگو نبودند . ایشان که همه را به دلالی متهم می کند ، سکوت کرده و این موضوع را نادیده گرفته است .ایشان می گویند که افراد مشهور به صورت مستقیم به مسائل فوتبال ناپاک ورود نمی کنند و از طریق واسطه و کار چاق کن اقدام می کنند . آیا با همین منطق آقای واعظ نمی توان به این دلالی ها به گونه ای دیگر نگاه کرد ؟ آیا اگر روزی مشخص شود که یک مدیر غیر ورزشی پیش از حضور در فوتبال دچار تخلف شده است ، همه این ادعاهای او در فوتبال زیر سئوال نمی رود ؟ امیدواریم روزی آقای واعظ بدون فرافکنی و ناسزا پاسخ این شبهات را بدهند .ایشان می گویند که استقلال در فصل 87 برای مقام پنجمی و ششمی بسته شده بود . در همین فیلم آبی استقلالی که به کمک ایشان حتی الامکان سانسور شد قلعه نویی بعد از شکست مقابل صبا در قم و قبل از رفتن آقای فتح الله زاده در حالیکه تیم در رده هفدهم قرار داشت قول قهرمانی استقلال را داد . اگر آقای قلعه نویی مشکل داشت چه نیازی بود که برای سفر حج خود به دنبال حلالیت از ایشان باشید و کسی را واسطه کنید که قلعه نویی پاسخ تلفن شما را بدهد و بعد از حلالیت از آقای قلعه نویی ادامه این تهمت زنی ها با آموزه های دینی کدام مسلمانی جایز است ؟ شما بعد از همین ماجرایی که درباره رشوه به داور خارجی مطرح کرده اید به امیر قلعه نویی پیشنهاد تمدید قرار داد و لیست خرید برای فصل بعد دادید . اگر قلعه نویی مشکل داشت چرا برای تمدید قرارداد با او حتی در روزهای دعوا و مشاجره سقف زمانی تعیین کردید . رئیس کمیته حقوقی شما در آن مقطع یعنی آقای امیرحسین فتحی به چه دلیل به هتل استقلال آمد و ساعتها با قلعه نویی صحبت کرد که او را راضی به ماندن در استقلال کند ؟ این قلعه نویی بود که در آن مقطع حاضر نشد با این تضادهای رفتاری شما به کارش ادامه بدهد نه اینکه شما نخواسته باشید . در این مورد آرشیو اخبار وجود داد و می توان به آن استناد کرد . سئوالات فراوان دیگری هم وجود دارد که به وقتش مطرح خواهد شد !

Il Capitano

Registered User
لایک‌ها
12,334
گل اول پرسپولیس که آفساید بود....اون جنجالی هم که دایی راه انداخت علیه داور چهارم و...هر کسی بود از کنار زمین اخراج میشد!
خدا رو شکر که داور این بار سمت کسی غش نکرده!!

dreamypixy

کاربر فعال بخش فوتبال
کاربر فعال
لایک‌ها
12,610
گل اول پرسپولیس آفساید بود!!! اونوقت رو چه حسابی؟! اصلا گل رو دیدین شما؟! توپ اصلا به بدن حسینی تماسی نداشت و به بازیکن داماش خورد و وارد گل شد، اونوقت آفساید؟! نکنه قوانین آفساید تغییر کرده و ما بیخبریم!!
دقیقه 30 بازی محمد مختاری به خاطر کنترل توپ با دستش در حالیکه اگه توپ ازش عبور میکرد سیدصالحی موقعیت خیلی خوبی پیدا میکرد، باید کارت زرد دوم رو میگرفت و اخراج میشد. کمک داور هم پرچم زد ولی داور به پرچم کمکش اهمیتی نداد و به بازی ادامه داد. دایی واسه همین اعتراض کرد. در رابطه با خطای هند که فکر نکنم حرفی باشه چون چندین بار صحنه رو نشون داد و داماش از دقیقه 30 باید 10 نفره میشد که نشد!! حالا اعتراض دایی درست بود یا اشتباه، داور چهارم میتونست به داور اصلی اطلاع بده ولی کارت زرد دوم بازیکن داماش در دقیقه 30 گم شد!!
پ.ن: مطمءنا من هم مثل بقیه دوستان کارشناس داوری نیستم و نظر شخصیم رو گفتم لذا منتظر اظهار نظر کارشناسان داوری در رابطه با گل آفساید پرسپولیس!!! و کارت زرد دوم دقیقه 30 بازیکن داماش میمونیم.

Il Capitano

Registered User
لایک‌ها
12,334
گل اول پرسپولیس آفساید بود!!! اونوقت رو چه حسابی؟! اصلا گل رو دیدین شما؟! توپ اصلا به بدن حسینی تماسی نداشت و به بازیکن داماش خورد و وارد گل شد، اونوقت آفساید؟! نکنه قوانین آفساید تغییر کرده و ما بیخبریم!!
دقیقه 30 بازی محمد مختاری به خاطر کنترل توپ با دستش در حالیکه اگه توپ ازش عبور میکرد سیدصالحی موقعیت خیلی خوبی پیدا میکرد، باید کارت زرد دوم رو میگرفت و اخراج میشد. کمک داور هم پرچم زد ولی داور به پرچم کمکش اهمیتی نداد و به بازی ادامه داد. دایی واسه همین اعتراض کرد. در رابطه با خطای هند که فکر نکنم حرفی باشه چون چندین بار صحنه رو نشون داد و داماش از دقیقه 30 باید 10 نفره میشد که نشد!! حالا اعتراض دایی درست بود یا اشتباه، داور چهارم میتونست به داور اصلی اطلاع بده ولی کارت زرد دوم بازیکن داماش در دقیقه 30 گم شد!!
پ.ن: مطمءنا من هم مثل بقیه دوستان کارشناس داوری نیستم و نظر شخصیم رو گفتم لذا منتظر اظهار نظر کارشناسان داوری در رابطه با گل آفساید پرسپولیس!!! و کارت زرد دوم دقیقه 30 بازیکن داماش میمونیم.

علی دایی حق نداره به داور چهارم بگه برو بشین سرجات.
اخراج داره یا حداقل محرومیت ولی با جوی که برنامه ریزی شده از قبل در لیگ راه انداختن..دیگه کی جرات داره ایشون رو اخراج کنه؟؟!! کسی هم جرات محروم کردن نداره:confused:

mehrdad201

همکار بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
17,805
گل اول پرسپولیس که آفساید بود....اون جنجالی هم که دایی راه انداخت علیه داور چهارم و...هر کسی بود از کنار زمین اخراج میشد!
خدا رو شکر که داور این بار سمت کسی غش نکرده!!

من در اخبار گل رو دیدم. گل رو اصلا سید جلال حسینی نزد. مدافع حریف زد. در ضمن سید جلال دید دروازه بان رو هم کور نکرده بود چون جلوی مدافع حریف (نسبت به موقعیت توپ) بود.

اخراج ها هم هر دوشون درست بود به نظر من

البته من بعضی از حرکات دایی رو هم تایید نمیکنم. اما خب میشه گفت به جز جلالی و فرکی بقیه مربی های وطنی از این حرکات بقل خط دروازه دارند.

Il Capitano

Registered User
لایک‌ها
12,334
البته من بعضی از حرکات دایی رو هم تایید نمیکنم. اما خب میشه گفت به جز جلالی و فرکی بقیه مربی های وطنی از این حرکات بقل خط دروازه دارند.

مشکلی نداره! ایشون رو هم مثل بقیه مربی های وطنی محروم کنن!

چطور قلعه نویی رو به خاطر اعتراض کنار زمین محروم میکنن؟؟ اونم بدون گزارش داوری!!! چرا دایی نباید محروم بشه؟؟

میترسن ازش؟

بالا