من در قم هستم
چند هفته پیش برای تهیه عینک جدید می خواستم اقدام کنم اول به دو نفر چشم پزشک مراجعه کردم که نفر اولی همان شماره عینک فعلی را نوشت ( شماره قبلی وفعلی من برای پنج شش سال قبل است) یعنی برای یک چشم منفی سیزده
و برای چشم دیگری منفی دوازده اگرچه من گفتم با این عینک فعلی نمی توانم مسافتهای خیلی دور را واضح ببینم ولی نظر دکتر پس از معاینه و امتحان جهت های تابلو چشم پزشکی ، این بود که اگر شماره بالاتر برود دیدم بدتر می شود که بهتر نمی شود
(نمی توانم انگلیسی های نسخه دکتر را بخوانم لذا نمی دانم کدام شماره برای چشم چپ و کدام چشم راست است، گفت کمی آستیگمات هم داری که مهم نیست و در ساخت عینک لازم نیست توجهی شود)
چشم پزشک دومی هم پس از معاینه زیاد و امتحان کردن من با جهت های تابلوی چشم پزشکی ، برای یک چشم منفی پانزده و برای چشم دیگر منفی سیزده را نوشت(البته ایشان هم گفت می توانی از همان نمزه چشم عینک فعلی را هم همچنان استفاده کنی ولی من گفتم عینک فعلی مناسب نبود و من مسافت دور را واضح نمی دیدم)
مساله اصلی:
وقتی به عینک سازی مراجعه کردم گفتم بخاطر وزن سبک تر ترجیح می دهم عینک پلاستیکی استفاده کنم ، عینک ساز گفت عدسی پلاستیکی فتوکرومات وجود دارد یعنی (عدسی ضدآفتاب) ولی برای چنین شماره بالایی که شما دارید عدسی پلاستیکی فتوکرومات در ایران وجود ندارد. امکان سفارش آن هم به خارج از کشور وجود ندارد. البته تمام این مطالب را پس از مراجعه به کاتالوگ انگلیسی محصول عدسی به من گفت و منهم اعداد مربوط به شماره های عدسی موجود در کاتالوگ را دیدم
لذا تنها شما می توانید عدسی پلاستیکی سفید یعنی غیرفتوکرومات استفاده کنید
سپس مطالبی گفت که چون چند هفته گذشته درست یادم نیست البته اجمال آنها را در زیر می نویسم ولی دقیق یادم نیست و احتمال زیاد کمی مطالب را جابجا بگویم.
عینک ساز گفت:
عدسی های پلاستیکی سفید هم دو دسته هستند یکی عدسی دوبل فشرده که دو برابر فشرده شده است و باعث می شود عینک ته استکانی دیده نشود و عدسی فشرده
عدسی دوبل فشرده برای این شماره عینک شما که چنین شماره ی بالایی دارد در ایران وجود ندارد یعنی برای شماره هایی نزدیک منفی سیزده وجود دارد ولی برای شماره منفی پانزده در ایران نیست و امکان سفارش اختصاصی برای شما به خارج کشور هم وجود ندارد.
عدسی سفید غیر فتوکرومات فشرده (نه دوبل فشرده) هم برای چنین شماره ی بالایی در ایران وجود ندارد ولی می توان به دبی سفارش داد و حدود ده روز دیگر به عینک سازی در قم می رسد.
پایان مطلب ( احتمال زیاد کمی مطالب غیر دقیق است چون چند هفته گذشته است) البته تکرار کنم که تمام این مطالب را پس از مراجعه به کاتالوگ محصول عدسی به من گفت و منهم اعداد مربوط به شماره های عدسی موجود در کاتالوگ را دیدم
سؤال اول:
توصیه عینک ساز این بود که از همین شماره فعلی عینک استفاده کنم و نه شماره جدید (یعنی از شماره های منفی سیزده و منفی دوازده که البته تجویز یکی از دو چشم پزشک هم همین بود) آیا برای این شماره می توان عدسی فتوکرومات شیشه ای پیدا کرد (فتوکرومات پلاستیکی که ظاهرا منفی است)
سؤال دوم:
عدسی های پلاستیکی برای من مزیتی نسبت به شیشه ای دارند؟ ( چون فکر می کنم بخاطر ته استکانی دیده نشدن عینک مجبور عینک کوچک بگیرم یعنی عینکی که عدسی های آن مساحت کمی در فریم عینک اشغال کنند) لذا وزن عینک شیشه ای کم باشد این طور نیست؟
سؤال سوم
عدسی پلاستیکی در صورت اصابت روغن یا آب داغ خراب می شود؟ زیرا من گاهی آشپزی می کنم و آب یا روغن داغ به عدسی عینک شاید برخورد کند ( الان هم یکی از عدسی های پلاستیکی عینک فعلی ام پوسته شده است ولی عدسی دیگری سالم است که ظاهراً به خاطر همین آب داغ بوده است)
سؤال چهارم:
عدسی های عینک فعلی من هم که برای شش سال قبل است فتوکرومات پلاستیکی است ، نمی دانم چرا عینک ساز می گوید برای شماره عینک شما عدسی پلاستیکی فتوکرومات وجود ندارد.
سؤال پنجم:
این امکان هست که در کشورهای عربستان (یعنی شهرهای مدینه مکه و جده) یا عراق( منظور فقط شهرهای نجف و کربلا است) من عدسی عینک را بتوانم تهیه کنم و به ایران بیاورم و به عینک ساز بدهم ( منظورم این است که نبود این عدسی های عینک من بخاطر مسائل تحریم است و یا کلاً چنین عدسی هایی در جهان نایاب است؟)
سؤال ششم:
آیا هر دو مدل عدسی های زیر در ایران موجود هستند؟ اصولاً من چطور به عینک ساز می توانم بگویم از چه عدسی استفاده کند؟ چیزی که من دیدم این بود که کاتالوگی به زبان انگلیسی نزد عینک ساز موجود بود که از روی آن وجود یا عدم وجود عدسی عینک را نگاه می کرد و اگر عینک را سفارش می دادی به شماره صاحب کاتالوگ تلفن می زد و سفارش آوردن عدسی را می داد ( یعنی از تهران به شهرستان قم)
در طول همین کنگره سه روزه برای شما سوال کردم که اساتید فن مدل المانی shwind رو در صورت پیدا شدن به دلیل عمر بالا توصیه می شود.
فتوکرومیک بودن لنز در صورت حساس بودن چشم ها به نور در روز شدیدا توصیه میشه. در هر صورت فتوکرومیک بودن عینک برای روز خوب هست. ضد انعکاس بودن هم بدلیل کاهش میزان UV انتقالی به چشم و افزایش دید در روز توصیه می شود. البته دقت کنیم که در سنین جوانی به دلیل قدرت بالای جذب لنز داخل چشمی طبیعی انسان ورود UV به داخل چشم بسیار کم می باشد.
.
++ دوستان امروز در کنگره نمایندگی شرکت معظم له nikon رو دیدم که برام خیلی جالب بود باهاشون صحبت کردم و متوجه شدم به دلیل تحریم فقط می تونن لنط عینک وارد کنن که بسیار خوبه پس دوستان در زمان سفارش لنز عینک از مارک nikon استفاده کنید و اگه کسی گفت وجود نداره من دیدم وجود داره و اصل هم هست.
.
دو سؤال فرعی و غیر مهم:
تصمیم به جراحی ندارم ولی وقتی سؤال هم کردم ، هر دو این چشم پزشک ها با توجه به شماره بالای چشمم گفتند باید چشم پزشک جراح تصمیم بگیرم آیا اصلاً امکان جراحی برای من هست یا خیر؟ و گفتند شاید این امکان برای من نباشد و اگر جراحی هم امکانش باید نه لیزیک و لازک بلکه عمل دیگری که عدسی در چشم قرار می گیرد باشد.
سؤال دوم: نظر شما در مورد کیفیت و دستگاهها و پزشکان کلینیک تخصصی چشم پزشکی خیریه آیت الله سیستانی در قم چیست؟ سایت اش این است
http://www.jawadhospital.com/far/index.html
http://www.jawadhospital.com/far/about.html
بودجه این کلینیک تخصصی چشم پزشکی خیریه توسط دفتر آیت الله سیستانی تأمین می شود.