دوستان دو تا سوال دارم:
1. استفاده از لنز سخت بر روی ضخامت قرنیه تاثیر می ذاره و در عمل چشم خللی وارد می کنه؟
2. یک چشم رو چند بار می شه عمل کرد؟
در مورد سوال اولتون : اصولا لنزها تاثیری در ضخامت قرنیه نمیگذارند . . صحبت لنز سخت شد . . اصلا چرا از لنز سخت استفاده میشه ؟ ما وقتی بخواهیم به چشم فرم خواصی ( انحنای خاصی ) بدیم طبیعتا باید از یه قالب سخت استفاده کنیم و لنز سخت همون قالب هست چرا که لنز اگه نرم (soft) باشه بجای شکل دهی شکل میگیره . . اصولا برای کسی از لنز سخت استفاده میکنه فرم انحنای قرنیه اش از حالت طبیعی خارج شده و یه نوع عیب انکساری ( تاری دید ) نادر به نام استیگمات نامنظم هم از نتایج این دفرگی هست نتیجه اینکه در کسانی که لنز سخت استفاده میکنن اولا عمل رفرکتیو با احتمال کمتری انجام پذیره و دوما نتیجه عمل با احتمال کمتری رضایت بخش هست . . در مورد بخش دوم سوالتون عرض شود که خیر . . خللی وارد نمیکنه ولی لازم هست برای مدت کوتاهی قبل از عمل ( چند هفته ) استفاده از لنز رو متوقف کنید
در مورد سوال دوم . . هر دفعه که عمل رفرکتیو انجام میدهید ضخامت بخشی از قرنیه ( سدی که در پشتش مایع شفاف زلالیه قرار داره ) کم میشه . . برای همین هست که قبل از عمل, طی تست توپوگرافی قرنیه ضخامت قرنیه رو اندازه میگیرن تا از یه حد استاندارد نازک تر نباشه مبادا که بعد از عمل بعلت فشار مایع پشتش سوراخ بشه . . نتیجه اینکه با هر بار عمل رفرکتیو شانس عمل مجدد کم میشه
افرين به نظرم شما بايد يا مطالعاتي در اين زمينه داشته باشيد و يا خودتون جراح باشيد تشكر از بابت نظر دقيقتون لطفا كمي بيشتر به اين تاپيك سر بزنيد.
البته من هم فكر ميكنم ترتيب بايد به اينصورت باشه. عينك ليزيك لنز نرم. چرا كه لنز نرم متاسفانه در ايران حتي با وجود توصيه هاي فراوان به درستي استفاده نميشه.
خواهش میکنم . .اگه مجالی باشه سعی میکنم بیشتر در خدمت باشم
در مورد لنز نرم عرض شود نکته کلیدی در جهت استفاده درست از لنز و اجتناب از مخاطرات اون انتخاب فرد مناسب توسط تجویز کننده لنز هست و در این انتخاب ارزیابی شخصیت فرد و نوع فعالیت اون و همینطور انگیزه استفاده از لنز بسیار تایین کنندس . . مثال ساده تجویز لنز برای خانمی که کشاورزی میکنه و یا مسئول فنی ازمایشگاه انگل شناسی یا بیوشیمی لنز هست . . بنابراین مخاطرات استفاده از لنز برای فردی که از فروشگاه ها لنز رنگی تهیه میکنه به مراتب بیشتره . . در مجموع اگه منظور از ترتیب استفاده , خطرات احتمالی هست, در صورت طی روند استاندارد در تهیه لنز خطرات استفاده از اون بسیار کمتر از اونچه که تصور میشه هست