• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

آشنایی با جراحی های چشم و پرسش و پاسخ

aliartshow

Registered User
لایک‌ها
61
ادرس مطب دکتر قریشی رو برام بفرستید

b.yasini

کاربر فعال تاریخ و پزشکی و سلامت
کاربر فعال
لایک‌ها
2,930
ممنونم جناب یاسینی هم از توجه و پاسخهای سریعتون هم از قوت قلبی که می دید.
توی پست های قبلی اگه خاطرتون باشه یه بنده خدایی بودند که توی کرمانشاه برای چشم مادرشون یه لنز غیر از اون مارکی که اول بهش گفته بودن استفاده شده بود میگم شاید برای من هم بخوان مارکی که کیفیت پائین تری داره استفاده بکنن آخه منشی مطب می گفت احتمال داره لنز دیگه ای استفاده بشه آخه مگه میشه مبلغ مشخصی بگیرن اما لنز نامشخص باشه؟

من دکتر تبریزی رو می شناسم. ایشون آدم خیلی خوبیه. معمولا از این کارها نمی کنه. نگران نباش.
اما برای اطمینان شما

مدل z9003
رنگ جعبه قرمز
شکل لنز
tecnis_1.jpg

راهنمای لنز PDF

سایت لنزwww.tecnisiol.com

Last edited:

b.yasini

کاربر فعال
لایک‌ها
2,930
ادرس مطب دکتر قریشی رو برام بفرستید

شرمنده آدرس کلینیک رو دارم کلینیک آبان : اصفهان - خ. سجاد - خ. سپهسالار - بعد از سه راه طبيب

ویا کلينيک فوق تخصصی چشم پارسيان اصفهان که ماله خود دکتره.

تلفن:03116616635

Last edited:

sheikhi25871

Registered User
لایک‌ها
0
سلام جناب یاسینی
من امروز موفق شدم برم پیش دکتر بلالی تو نگاه...
ایشون بعد از معاینه و دیدن عکسم بلافاصله گفتن:
"همین پنجشنبه دوست داری عمل بشی؟!"
من فکر کردم شوخی میکنن ولی بعد اظهار داشتن که شرلیط چشمام برا عمل عالیه.
ضمنا ایشون تاکید داشتن که من لازک کنم.
حالا قرار شده وقت عملو مشخص کنم.
منتها چند تا سوال دارم که اونجا به دلیل ذوق زدگی فراموش کردم بپرسم. (شماره جفت چشام 2.5 با 0.25 آستیگمات)
1- با توجه به این که دانشجو هستم و درس و کلاس و امتحان و این حرفا دارم, آیا انجام این عمل باعث ایجاد مشکل در این فعالیتام نمیشه؟!
2- تا چند روز باید استراحت کنم؟
3- چقدر بعد از عمل بهبودی حاصل میشه؟ آیا تو این مدت شماره چشم نوسان زیاد میکنه؟ منظورم اینه که تو این مدت شماره چشمم چه طوری تغییر می کنه؟ عینک فعلیمو دیگه نمیتونم تا صفر شدن استفاده کنم؟ سر کلاس چه طور باید تخته رو ببینم؟!
ببخشید از اینکه طولانی شد... آخه خیلی برام حیاتیه...ممنون که جواب میدید.

b.yasini

کاربر فعال
لایک‌ها
2,930
سلام جناب یاسینی
من امروز موفق شدم برم پیش دکتر بلالی تو نگاه...
ایشون بعد از معاینه و دیدن عکسم بلافاصله گفتن:
"همین پنجشنبه دوست داری عمل بشی؟!"
من فکر کردم شوخی میکنن ولی بعد اظهار داشتن که شرلیط چشمام برا عمل عالیه.
ضمنا ایشون تاکید داشتن که من لازک کنم.
حالا قرار شده وقت عملو مشخص کنم.
منتها چند تا سوال دارم که اونجا به دلیل ذوق زدگی فراموش کردم بپرسم. (شماره جفت چشام 2.5 با 0.25 آستیگمات)
1- با توجه به این که دانشجو هستم و درس و کلاس و امتحان و این حرفا دارم, آیا انجام این عمل باعث ایجاد مشکل در این فعالیتام نمیشه؟!
2- تا چند روز باید استراحت کنم؟
3- چقدر بعد از عمل بهبودی حاصل میشه؟ آیا تو این مدت شماره چشم نوسان زیاد میکنه؟ منظورم اینه که تو این مدت شماره چشمم چه طوری تغییر می کنه؟ عینک فعلیمو دیگه نمیتونم تا صفر شدن استفاده کنم؟ سر کلاس چه طور باید تخته رو ببینم؟!
ببخشید از اینکه طولانی شد... آخه خیلی برام حیاتیه...ممنون که جواب میدید.

سلام
آفرین خدا رو شکر که دکتر بلالی بودن. ایشون کارشون خیلی خوبه خیلی هم مودب و مهربون هستند.
اما سوالات.
1- تاثیر عمل بر روی درسهاتون رو من نمی تونم دقیق بگم جز اینکه تا مدتی بینایی کامل رو ندارید و نباید به چشم هاتون فشار بیارید که صد در صد بر درستون تاثیر داره اما نباید نگران بود برای اینکه تا خرداد خیلی مونده.
2- 3 تا یک هفته که استراحت کامل. 2 روز اول باید بیخیال چشم هاتون بشید درد هم کمی دارید. 3 روز بعدی دید نزدیکتون کاملا از بین رفته ولی دید دور کمی دارید. تا آخر هفته دید دورتون خوب میشه اما دید نزدیکتون خیلی طو ل میکشه.
3- خوب لازک با همه مزایایی که داره یک بدی هم داره دوره نقاهتش طولانیه. 2 هفته تا یک ماه دید نزدیک خوبی ندارید. البته مطمئن باشید کارهاتون و درس رو می تونید بخونید اما انتظار نداشته باشید تا یکماه دید 20/20 بدست بیارید. بعد از اون طی 1 تا 2 ماه دید نزدیکتون به طور کامل اصلاح میشه.

در کل زیاد نگران نباشید. دیدتون برای امتحانات عالی میشه.
+راستی به دکتر بلالی سلام برسونید بگید یاسینی سلام رسوند اگر من رو یادش نیومد بگید یاسینی از تیم فروش لنز Rezoom از شرکت AMO‌.

s0ro05h

Registered User
لایک‌ها
15
با سلام خدمت آقای یاسینی و دوستان عزیز
شماره چشم های من 2.5 هست( برای هر کدام از چشم ها) و نزدیک به 3 ساله که ثابت موندن و 25 سال سن دارم
میخوام بدونم که شرایط اولیه رو برای عمل دارم یا خیر؟ و اینکه هزینه ی تقریبی شیوه های مختلف رفع عیوب چقدر هست؟
با تشکر

b.yasini

کاربر فعال
لایک‌ها
2,930
با سلام خدمت آقای یاسینی و دوستان عزیز
شماره چشم های من 2.5 هست( برای هر کدام از چشم ها) و نزدیک به 3 ساله که ثابت موندن و 25 سال سن دارم
میخوام بدونم که شرایط اولیه رو برای عمل دارم یا خیر؟ و اینکه هزینه ی تقریبی شیوه های مختلف رفع عیوب چقدر هست؟
با تشکر

دوست عزیز عمل های لیزر علاوه بر شماره چشم و ثابت شدن ، به یک فاکتور مهم دیگه هم بستگی داره. ضخامت قرنیه. شما باید عکس بگیری و عکستون رو یک پزشک ببینه. و نظر بده.
اما در مورد هزینه متاسفانه بازار خیلی نا آرومه.
الان از 900 تومن تا 2.5 قیمت هست. اینها معمولا بسته به نوع بیمه، بیمارستان و نوع عمل فرق می کنن و بازهم مبگم لزوما قیمت بالاتر نشانه کیفیت بهتر نیست.

بعضی از دستگاهها قیمت بالاتری دارند در حالیکه امکانات کمتری دارند مثلا دستگاههای Zeimer . وقتی مرکزی این دستگاه رو می خره باید هزینه اونرو از عمل هاش در بیاره برای همینم قیمت عمل ها در اون مراکز بیشتر میشه.
در مورد ثابت شدن شماره چشم و سنتون فکر میکنم در ایده الترین زمان ممکن هستید. حتما با یک پزشک مشورت کنید.

Taraneh khanoom

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام و خسته نباشید..
با 2تا سوال دیگه می خواستم مزاحمتون بشم.. 1- برای نزدیک بینی+آستیگمات عمل PRK رو بیشتر توصیه می کنن ولی در یکی از جوابهای شما به این مطلب برخوردم "دستگاه فمتو میزان آستیگمات بعد از عمل که ممکنه(می گم ممکنه) ایجاد بشه خیلی کمتره نسبت به روش برش قرنیه با کراتوم." منظورتون نوع عمل فمتولیزیک یا دستگاهی به این نام.. میشه راجع بهش توضیح بدین مرسی و سوال 2- کلینیک ونک برای عمل PRK فقط technolos رو دارند؟ میشه 1مقدار از این دستگاه در مقایسه با Visx توضیح بدین و عجیبه که با وجود اینکه Visx دستگاه پیشرفته ای به نظر می یاد ولی دکترم گفت این عکس ابعاد قرنیه رو به طور کامل نشون نمی ده .. هر دکتری دستگاه جایی رو که عمل می کنه تبلیغ می کنه و اون یکی رو خراب می کنن چقدر سخت اینطوری تصمیم گیری:(:(

tpshd

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
لایک‌ها
2,931
سلام و عرض خسته باشید
من برای گرفتن گواهینامه رفتن برای معاینه چشم که گغت برو پیش متخصص و عینک بگیر
بعد به ن گفتن که چشمات خیلی ضعیفه
یکیش 5 و اون یکی 6 هستش
گفت راه درمانی نداری
شما چی پیشنهاد میکنی برای تقویت ایا با لیزر درست میشه؟
هزینه عمل لیزر چقدره
بازم ممنون و تشکر

vooric

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
بازم سلام و خسته نباشید!
مصرف قرص اسپیرونولاکتون تاثیری روی چشم داره؟یعنی قبل و بعد از عمل لازاک باید قطع بشه مصرف این دارو یا بلا مانع؟
من نهایتا بیمارستان بقیه ا... و دکتر نادری رو انتخاب کردم و یکشنبه هفته آینده عمل دارم.

b.yasini

کاربر فعال
لایک‌ها
2,930
سلام و خسته نباشید..
با 2تا سوال دیگه می خواستم مزاحمتون بشم.. 1- برای نزدیک بینی+آستیگمات عمل PRK رو بیشتر توصیه می کنن ولی در یکی از جوابهای شما به این مطلب برخوردم "دستگاه فمتو میزان آستیگمات بعد از عمل که ممکنه(می گم ممکنه) ایجاد بشه خیلی کمتره نسبت به روش برش قرنیه با کراتوم." منظورتون نوع عمل فمتولیزیک یا دستگاهی به این نام.. میشه راجع بهش توضیح بدین مرسی و سوال 2- کلینیک ونک برای عمل PRK فقط technolos رو دارند؟ میشه 1مقدار از این دستگاه در مقایسه با Visx توضیح بدین و عجیبه که با وجود اینکه Visx دستگاه پیشرفته ای به نظر می یاد ولی دکترم گفت این عکس ابعاد قرنیه رو به طور کامل نشون نمی ده .. هر دکتری دستگاه جایی رو که عمل می کنه تبلیغ می کنه و اون یکی رو خراب می کنن چقدر سخت اینطوری تصمیم گیری:(:(

خوب برای شما کمی بیشتر توضیح می دم هرچند قبلا توضیح دادم.
1 فمتو لیزیک روشی جدید برای بردین سطح بیرونی قرنیه (کاری که قبل از عمل لیزیک انجام میدن) هست. شرکت های مختلف دستگاههای مختلفی برای این کار زدن مثلا VSIX دستگاه بسیار معروف Intralase‌رو داره و آلکان دستگاه Femto‌رو برای سری Alegrato خودش ساخته.
2 عکس های که از قرنیه گرفته میشه برای هر دستگاه فرق می کنه. برای همینم نمیشه عکسی رو که برای دستگاه تکنولاس گرفته شده برای VISX ‌استفاده کرد. این دستگاهها برای برش سطح بیرونی قرنیه از الگوریتم های متقاوتی استفاده می کنن که خوب به عکسی که از قرنیه گرفته میشه بستگی پیدا می کنه.
برای عمل PRK‌دستگاه Technolos دستگاه خوبیه.

شما به حرف دکتر ها گوش نده. من کاملا بی طرف برای شما توضیح می دهم. به ترتیب کیفیت.

1- VISX‌شرکت AMO به همراه Intralase
2- َAlegrato‌شرکت ALcon‌به همراه Femto
3- Technolos شکرت B&L
4 Femto Zeiss
5-Zeimer Laser

اما نکته ای که وج..د داره VISX‌در ایران پشتیابنی نداره ولی Technolos و Alegrato‌پشتیبانی خوبی دارند. به همین دلیل شاید بشه با نگاه دقیقتر Alegrato و Technolos‌رو حتی بهتر از VISX دونست.

b.yasini

کاربر فعال
لایک‌ها
2,930
سلام و عرض خسته باشید
من برای گرفتن گواهینامه رفتن برای معاینه چشم که گغت برو پیش متخصص و عینک بگیر
بعد به ن گفتن که چشمات خیلی ضعیفه
یکیش 5 و اون یکی 6 هستش
گفت راه درمانی نداری
شما چی پیشنهاد میکنی برای تقویت ایا با لیزر درست میشه؟
هزینه عمل لیزر چقدره
بازم ممنون و تشکر

والا دوست عزیز آیا شما با عینک مشکلی دارید.؟
اگر دارید بقیه متل رو بخونید و اگر ندارید دوستانه پیشنهاد می کنم از همون عینک استفاده کنید. (این به این دلیل نیست که لیزر مشکلی داره بلکه به این دلیل هست که معمولا آدم ها انتظار معجزه دارند)
شماره چشم شما کمی بالاست اما امکان لازک وجود داره اما اینکه شما می خواهید گواهشنامه بگیرید به نظر من میاد که شاید سن شما کمی کم باشه.
دقت کن دوست من باید حداقل 2 سال از زمان ثابت شدن چشم شما گذشته باشه.
در ضمن ضخامت قرنیه شما فاکتور اساسی در تایین این مورده که آیا میشه شما رو لازک کرد یا نه.
هزنیه بستگی به بیمارستان فرق می کنه از 900 تا 2.5 اما با توجه به شماره بالای چشم شما فکر می کنم بیمه اونرو پوشش بده. بیمتون چیه؟ و کدوم شهر هستید.

b.yasini

کاربر فعال
لایک‌ها
2,930
بازم سلام و خسته نباشید!
مصرف قرص اسپیرونولاکتون تاثیری روی چشم داره؟یعنی قبل و بعد از عمل لازاک باید قطع بشه مصرف این دارو یا بلا مانع؟
من نهایتا بیمارستان بقیه ا... و دکتر نادری رو انتخاب کردم و یکشنبه هفته آینده عمل دارم.

دوست من این دارو برای نوعی نارسایی قلبی استفاده میشه. قویا به شما پیشنهاد می کنم این مورد رو با دکترتون در میون بزارید. من نمی تونم پیشنهادی در این زمینه بدم.
به دکتر نادری سلام برسونید بگید یاسینی از تیم فروش Whitestar‌سلام رسوند. خواهشا نگید فامیل من هستید ایشون من رو به خوبی میشناسند.
در ضمن کارشون فوق العاده خوبه.

Taraneh khanoom

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
خوب برای شما کمی بیشتر توضیح می دم هرچند قبلا توضیح دادم.
1 فمتو لیزیک روشی جدید برای بردین سطح بیرونی قرنیه (کاری که قبل از عمل لیزیک انجام میدن) هست. شرکت های مختلف دستگاههای مختلفی برای این کار زدن مثلا VSIX دستگاه بسیار معروف Intralase‌رو داره و آلکان دستگاه Femto‌رو برای سری Alegrato خودش ساخته.
2 عکس های که از قرنیه گرفته میشه برای هر دستگاه فرق می کنه. برای همینم نمیشه عکسی رو که برای دستگاه تکنولاس گرفته شده برای VISX ‌استفاده کرد. این دستگاهها برای برش سطح بیرونی قرنیه از الگوریتم های متقاوتی استفاده می کنن که خوب به عکسی که از قرنیه گرفته میشه بستگی پیدا می کنه.
برای عمل PRK‌دستگاه Technolos دستگاه خوبیه.

شما به حرف دکتر ها گوش نده. من کاملا بی طرف برای شما توضیح می دهم. به ترتیب کیفیت.

1- VISX‌شرکت AMO به همراه Intralase
2- َAlegrato‌شرکت ALcon‌به همراه Femto
3- Technolos شکرت B&L
4 Femto Zeiss
5-Zeimer Laser

اما نکته ای که وج..د داره VISX‌در ایران پشتیابنی نداره ولی Technolos و Alegrato‌پشتیبانی خوبی دارند. به همین دلیل شاید بشه با نگاه دقیقتر Alegrato و Technolos‌رو حتی بهتر از VISX دونست.

بله در مورد عکسها فرموذه بودین قبلاً و الان بیشتر سوالم در مورد دستگاهها بود که واقعاً ممنون از توضیحات مفیدتون .. - ونک Technolos و Alegrato رو داره و نور VISX درسته؟ در خصوص پشتیبانی فکر می کنم منظور همون گارانتی هست که اگر برای دستگاه مشکلی پیش بیاد؟ ،، چون در صفحات قبل یادمه مقایسه ای در حد پژو و بی ام دبلیو داشتین :) ممنون از این توجهتون

b.yasini

کاربر فعال
لایک‌ها
2,930
بله در مورد عکسها فرموذه بودین قبلاً و الان بیشتر سوالم در مورد دستگاهها بود که واقعاً ممنون از توضیحات مفیدتون .. - ونک Technolos و Alegrato رو داره و نور VISX درسته؟ در خصوص پشتیبانی فکر می کنم منظور همون گارانتی هست که اگر برای دستگاه مشکلی پیش بیاد؟ ،، چون در صفحات قبل یادمه مقایسه ای در حد پژو و بی ام دبلیو داشتین :) ممنون از این توجهتون

خواهش می کنم. نه متاسفانه منظورم از پشتیبانی ،گارانتی نیست. خدمات پس از فروشه. مثلا سرویس ماهیانه ، لوازم یدکی ، تست و کالیبره کردن که در نتیجه عمل خیلی تاثیر داره.

vooric

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
فکر می کنم اشتباه تایپی کردم یا یه همچین چیزی!چون این دارو رو برای موهای زائد دکتر به من داده بود و ظاهرا از دسته نگهدارنده های پتاسیم خون هستش!حالا شاید من اسمشو اشتباه گفتم.با این حال خیلی از پاسخ ممنونم.سلامتون رو هم حتما می رسونم.بازم سپاس بابت راهنمایی ها تون .

hadi1258

Registered User
لایک‌ها
68
با سلام وعرض ادب و احترام و خسته نباشید
راستش من شیراز هستم و دکتری که بار قبل رفتم پیشش دکتر صلوتی بود منتهی اخیرا که رفتم یه نوبتی دیگه برای معاینه بگیرم مطبش عوض شده بود و ایشون خودشون کلینیک تخصصی زدن منتهی منشی بهم وقت داد ولی گفت که معاینه ی اولیه هر بیماری رو دکتر زمانی انجام میده ( یعنی دکتر صلوتی من رو معاینه نمی کنه ) حالا میخواستم بدونم نظر شما دوست گرامی چیه و آیا دکتر خوب و معتبر دیگه ای را در شیراز توصیه می کنید که در حد دکتر صلوتی و یا حتی بهتر باشن که بشه نوبت خودشون رو گیر آورد ؟؟؟
در کل میخوام یه معاینه کلی بشم ببینم وضعیت چشمام چطوری هست آخه همین طور که قبلا هم گفتم بار قبل دکتر صلوتی بهم گفت چون درجه چشمات بالاس نمیشه لیزیک کرد و باید برات لنز بکاریم بعدا ...
با تشکر فراوان

sheikhi25871

Registered User
لایک‌ها
0
سلام
آفرین خدا رو شکر که دکتر بلالی بودن. ایشون کارشون خیلی خوبه خیلی هم مودب و مهربون هستند.
اما سوالات.
1- تاثیر عمل بر روی درسهاتون رو من نمی تونم دقیق بگم جز اینکه تا مدتی بینایی کامل رو ندارید و نباید به چشم هاتون فشار بیارید که صد در صد بر درستون تاثیر داره اما نباید نگران بود برای اینکه تا خرداد خیلی مونده.
2- 3 تا یک هفته که استراحت کامل. 2 روز اول باید بیخیال چشم هاتون بشید درد هم کمی دارید. 3 روز بعدی دید نزدیکتون کاملا از بین رفته ولی دید دور کمی دارید. تا آخر هفته دید دورتون خوب میشه اما دید نزدیکتون خیلی طو ل میکشه.
3- خوب لازک با همه مزایایی که داره یک بدی هم داره دوره نقاهتش طولانیه. 2 هفته تا یک ماه دید نزدیک خوبی ندارید. البته مطمئن باشید کارهاتون و درس رو می تونید بخونید اما انتظار نداشته باشید تا یکماه دید 20/20 بدست بیارید. بعد از اون طی 1 تا 2 ماه دید نزدیکتون به طور کامل اصلاح میشه.

در کل زیاد نگران نباشید. دیدتون برای امتحانات عالی میشه.
+راستی به دکتر بلالی سلام برسونید بگید یاسینی سلام رسوند اگر من رو یادش نیومد بگید یاسینی از تیم فروش لنز Rezoom از شرکت AMO‌.

بسیار ممنونم از راهنمایی های ارزندتون. با توجه به راهنمایی های شما من تا آخر خرداد برا عمل صبر میکنم. چون درسام سنگینه و نمیتونم حتی برا دوهفته از درسا فاصله بگیرم!(مهندسی برق)
فقط یه سوال دیگه برام پیش اومده اگه لطف کنید این رو هم جواب بدید ممنون میشم.
1- من الان 19 سال و 5 ماه سن دارم و حدودا یک سال و نیمه که شماره چشمام ثابت شده. اما تو پستاتون خوندم که نوشتید باید تا حدود 24-25 صبر کرد. آیا من که تو این مدت شماره چشمام ثابت بوده هم باید تا اون موقع صبر کنم؟!

b.yasini

کاربر فعال
لایک‌ها
2,930
فکر می کنم اشتباه تایپی کردم یا یه همچین چیزی!چون این دارو رو برای موهای زائد دکتر به من داده بود و ظاهرا از دسته نگهدارنده های پتاسیم خون هستش!حالا شاید من اسمشو اشتباه گفتم.با این حال خیلی از پاسخ ممنونم.سلامتون رو هم حتما می رسونم.بازم سپاس بابت راهنمایی ها تون .

شاید کاربرد دیگه ای هم داشته باشه.
امیدوارم عملتون با موفقیت باشه.

b.yasini

کاربر فعال
لایک‌ها
2,930
با سلام وعرض ادب و احترام و خسته نباشید
راستش من شیراز هستم و دکتری که بار قبل رفتم پیشش دکتر صلوتی بود منتهی اخیرا که رفتم یه نوبتی دیگه برای معاینه بگیرم مطبش عوض شده بود و ایشون خودشون کلینیک تخصصی زدن منتهی منشی بهم وقت داد ولی گفت که معاینه ی اولیه هر بیماری رو دکتر زمانی انجام میده ( یعنی دکتر صلوتی من رو معاینه نمی کنه ) حالا میخواستم بدونم نظر شما دوست گرامی چیه و آیا دکتر خوب و معتبر دیگه ای را در شیراز توصیه می کنید که در حد دکتر صلوتی و یا حتی بهتر باشن که بشه نوبت خودشون رو گیر آورد ؟؟؟
در کل میخوام یه معاینه کلی بشم ببینم وضعیت چشمام چطوری هست آخه همین طور که قبلا هم گفتم بار قبل دکتر صلوتی بهم گفت چون درجه چشمات بالاس نمیشه لیزیک کرد و باید برات لنز بکاریم بعدا ...
با تشکر فراوان

بله دویت عزیز. دکتر نیک نام (اگر ایران باشند) دکتر منصوری و اگر مطب دکتر جعفری (اونی رو که بیمارستان رسول تهران بود حالا اومده شیراز) رو پیدا کردی خوبه. مخصوصا دکتر جعفری که از دوستان خیلی خوبه منه.

بالا