شامپوهای مضر!!!
سلام به دوستای گلم....چند روز پیش یه ایمیل به دستم رسید که توش چندتا شامپو رو معرفی کرده بود و گفته شده بود که به دلایلی استفاده از اونها خطرناکه و اینکه این شامپوها تو برخی کشورها مجاز نیستند!!!راستش وقتی اینو دیدم رفتم همه ی شامپوهای حمام رو اوردم و کنارم گذاشتم و کلی تو نت گشتم و فرمولها رو بررسی کردم....نهایتا رسیدم به مطالبی که خلاصه اشو اینجا براتون میذارم....
اول متن ایمیل رو میذارم....
CLEAR , FRUCTIS ,
Vo5, Palmolive, Paul Mitchell, L'Oreal, Body Shop
تمامی این شامپو ها از ماده شیمیایی با نام اختصاری اس ال اس (Sodium Laureth Sulfate ) استفاده میکنند که در واقع پاک کننده سطح است.
از اونها برای تولید کف بیشتر استفاده میشه
تصور کنید که یک پاک کننده سطح چه با مو و پست سرتون میتونه بکنه و به ریشه مو و پشت سر آسیب میزنه مواظب باشید اس ال اس ممکنه که تو خمیر دندون هم باشه
از اون محصولاتی استفاده کنید که خالی از این ماده شیمیایی خیلی خطرناکن تو گوگل عنوان شامپو و خمیر دندون بدون اس ال اس رو دنبال کنید
تا بتونید فهرست شرکتهایی رو که محصولات سالم میفروشن پیدا کنید !!!!!
================================================== ==============
خب البته منم کلی تو گوگل سرچ کردم و حتی شامپوهای خودمم وارسی کردم و نهایتا دیدم 2تاشون این ماده رو دارند.....شاپوی بچه ها ماده ای به اسم سدیم لوریل اتر سولفات داشت....بعضی شامپوها از Sodium Lauryl Sulfate و بعضیها از Ammonium Lauryl Sulfate و Ammonium Laureth Sulfate استفاده میکنند....درواقع توی تموم شامپوها یکی از این موارد پیدا میشد....هم ایرانی هم خارجی....البته توی ایرانیها سدیم لوریل اتر سولفات بود ((یعنی یه اتر اضافه داره))....خیلی توی نت گشتم تا تفاوتشون رو پیداکنم ولی چیز زیادی دستگیرم نشد....اما چیزی که توی تمام سایتها بود همه متف القول بودند که استفاده از سدیم لوریل سولفات((Sodium Lauryl Sulfate)) ((که فرمولی خیلی شبیه به سدیم لورت سولفات ((Sodium Laureth Sulfate)) داره)) شدیدا مضره....حتی توی ویکیپدیا هم اگه این اسم رو سرچ کنید خواص خطرناکش رو میبینید...
================================================== =====================
متنی که اینجا گذاشتم درواقع کاملترین توضیحی بود که پیدا کردم و از سایت pharmc.ir اوردم....
تا کنون حتما ، هنگام مراجعه به فروشگاه برای خرید یک شامپوی مناسب ، با مجموعه ای از شامپوهای مختلف با نام ها و تبلیغات تجاری مختلف روبرو شده اید ، که گاه این تنوع محصول ، انتخاب نوع مناسب را تحت تاثیر قرار می دهد.آنچه باید در نظر داشت این است که بسیاری از شامپوهای موجود در بازار ، صرف نظر از قیمت شان ، محصولات مناسبی نبوده و گاه حاوی مواد مضری است که اجتناب از آنها را ضروری می سازد.که متاسفانه 2 مارک معروف خارجی که تبلیغات فراوانی هم در مورد آن ها صورت گرفته است ازین دسته اند.
نکته مثبت در مورد شامپوها و سایر موادی که بر روی موی سر بکار می رود این است که جزء غالب آن ها آب می باشد اما آنچه نکته منفی محسوب می شود ، وجود برخی ترکیبات و مواد موثره در شامپو هاست که می تواند برای پوست ، مو و حتی محیط زیست مضر و مخرب باشد. انواع رنگ ها ، عطر ها و مواد شوینده ای که در این محصولات بکار می روند باید ازین حیث مدنظر قرار گیرند.
لیستی از این ترکیبات مضر، که در فراورده های مختلف به چشم می خورد را در زیر مشاهده می کنید که باید در هنگام خرید محصول به آن ها توجه داشت و حتی الامکان سعی کرد تا از فرآورده های حاوی آن ها اجتناب نمود.
مواد مضری که معمولا در شامپو ها دیده می شود:
Sodium Lauryl Sulfate
Ammonium Lauryl Sulfate
Ammonium Laureth Sulfate
Ammonium Xylene Sulfonate
TEA Lauryl Sulfate
Sulfur (in dandruff shampoos)
Selenium Sulfide (in dandruff shampoos)
مواد با فراوانی کمتر:
Magnesium Sulfate
Sodium Thiosulfate
Sodium C14-16 Olefin Sulfonate
Alkyl Sodium Sulfate
Alkyl Benzene Sulfonate
TEA-Dodecylbenzene
Sodium C12-15 Alkyl Sulfate
Sodium Dodecyl Sulfonate
در برخی شامپوها و مواد شوینده موی سر ، از ترکیبات شوینده ای همچون
سدیم لوریل سولفات و یا
octoxynol-40 استفاده شده است که وابسته به روش تولید محصول با ناخالصی هایی همراه شده و باعث تحریک پوست و ایجاد ترکیبات شیمیایی کارسینوژنیک و سرطان زا می شوند مانند
اتیلن اکساید و
1,4dioxane
رنگ هایی که در این محصولات بکار می رود نیز می تواند دارای اثرات زیان بار باشد. رنگ هایی همچون
P-phenylenediamine ، resorcinol، eugenol و
ethanolamine
گاه در این محصولات نوعی آلدهید یافت می شود به نام
DMDM hydantoin که یک ترکیب محرک پوستی و سمی برای سیستم ایمنی بدن می باشد.
سدیم لوریل سولفات یک محرک بسیار قوی پوست بوده و دارای اثرات زیان بار مورد بحث و جدل فراوانی است.
رایج ترین پاک کننده و کف کننده هایی که در شامپو ها بکار می رود ،
آمونیوم لوریل سولفات و
ammonium laureth sulfate می باشد که از جمله ترکیبات eco toxic و مضر برای محیط زیست می باشد.
نکته مهم دیگر در ارتباط با شامپو ها این است که غالب این فراورده ها در کنار لیستی که به عنوان مواد تشکیل دهنده ارائه می دهند هیچ گونه صحبتی از نوع مواد عطر دهنده ای که بکار برده اند به میان نمی آورند و هیچ قانونی نیز آن ها را مکلف به این کار نمی کند در حالیکه بسیاری ازین مواد عطر دهنده می تواند مضر برای سلامت مصرف کننده و آلرژیک باشد، همچون
phthalates
ماده دیگری که در شامپو ها یافت می شود
دی اتانول آمین (DEA) و تری اتانول آمین (TEA) است. این مواد مشتقات گیاه چای (Tea) نمی باشد بلکه هردو مواد شیمیایی هستند که به عنوان یک عامل مرطوب کننده در شامپوها بکار می روند و کمک می کنند تا کف بیشتری تولید شود.
این مواد تحت تاثیر واکنش با مواد نیترات داری که در شامپو به عنوان preservative یا محافظ استفاده می شود ، ترکیبات سرطان زایی مانند نیتروز آمین را بوجود می آورند. این خطر در صورتی که در شامپو ماده
bronopol وحود داشته باشد ، افزایش می یابد.
همچنین ترکیبات مضری که در شامپوهای گیاهی مورد استفاده قرار می گیرند در زیر لیست شده است:
Avocado
Balm Mint
Balsam
Essential Oils
Eucalyptus
Grapefruit
Horseradish
Lavender Oil
Lemon
Lime
Menthol
Orange
Papaya
Peppermint
Rose
Sage
Thyme
توجه به نکات زیر در تهیه شامپو اهمیت دارد :
1.فراورده ای که تهیه می کنید فاقد سدیم لوریل سولفات باشد .(SLS free)
2. محصول فاقد DEA و TEA باشد.
3. ترکیبات شیمیایی و گیاهی مضر لیست شده در بالا را در تهیه شامپو مد نظر قرار دهید.
================================================== =============
و اینم اضافه کنم که درکمال تعجب دیدم شامپوی امرون((emeron)) که دارم و همیشه میگم چقدر خوب کف میکنه!!!! سرشار از این مواده....اینم به جمع شامپوها اضافه کنید!!!
● اثرات سدیم لوریل سولفات بر چشم
سدیم لوریل با روش ها و از طریق مختلف دارای اثرات مضر بر چشم می باشد. یکی از اثرات آن اثرات سمی این ترکیب بر چشم هاست که باعث می شود زمان ترمیم بافت پوششی قرنیه طولانی تر شود. مطالعات نشان می دهند که سدیم لوریل سولفات هم از نظر مکانیکی و هم از نظر شیمیایی باعث ایجاد زخم های قرنیه می شود.این ترکیب بهبود بافت پوششی قرنیه را به ۸ تا ۱۰ روز می رساندبه عبارتی ترمیم زخم را کند و در مقایسه با شرایط طبیعی ۲ روز دیرتر بهبود می یابد. در صورتی که قرنیه به طور مناسب درمان نشود، تخریب بافت و عفونت را آن را در پی خواهد داشت.
بسیاری از تغییرات در چشم بازتابی از تخریب پروتیئن هاست، و در صورت استفاده طولانی مدت بسیاری از محصولات حاوی سدیم لوریل سولفات امکان دارد باعث کاتاراکت (کدورت قرنیه) گردد. مطالعه ای که بر روی سلول های جنینی شبکیه چشم جوجه انجام شده است نشان می دهد که سدیم لوریل سولفات از رشد اکسون هایی که در نهایت شبکیه چشم را تشکیل می دهند به طور کامل جلوگیری می کند. سدیم لوریل سولفات می تواند برای چشم بزرگسالان و جوانان مضر باشد و لذا باید استفاده از آن در شامپو و صابون اجتناب شود.
[FONT="]هست متاسفانه[/FONT]!!
[FONT="]من امروز به ترکیبات شامپو پروتئینه گلان و شامپو "بچه" فیروز و گلرنگ نگاه کردم، همه این شامپوها دارای سدیم لارت سولفات هستند[/FONT]
بیشتر: .::سلامت نیوز :سرویس خبری: دانستنی ها :ترکیبی سرطان زا در شامپو::.