• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار ، مقالات و دانستی های نجوم و فضا

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
کشف شام آخر یک کهکشان همنوع خوار!

ستاره شناسان اروپایی تصویری از کهکشان "قنطوروس- آ" را تهیه کردند که نشان می دهد این کهکشان همنوع خوار بوده و هنوز بقایای آخرین وعده غذایی را که خورده در مرکز خود نگه داشته است. به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان با کمک تلسکوپ NTT (تلسکوپ فناوری نوین) با قطر آینه 58/3 متری مستقر در رصدخانه جنوبی اروپا (اسو) واقع در شیلی توانستند این تصاویر جدید را در طیف فراسرخ تهیه کنند.
کهکشان "قنطوروس- آ" که همچنین با شناسه (NGC 5128) نیز شناخته می شود یک کهکشان غول پیکر بیضی شکل بسیار نزدیک به کهکشان راه شیری است.
این تصاویر نشان می دهد که در مرکز این کهکشان گرد و غبار و گازهایی وجود دارند که بقایای یک کهکشان کوچک بوده است.
489211_orig.jpg
"جان هرشل" حدود یک قرن پیش برای اولین بار کهکشان "قنطوروس- آ" را رصد کرد. اکنون این دانشمندان نشان دادند که این کهکشان بین 200 تا 700 میلیون سال قبل همنوع خوار بوده و این گازها بقایای باقی مانده آخرین وعده غذایی و یا همان کهکشان کوچکی است که خورده است.
براساس گزارش Examiner، کهکشان قنطوروس- آ در فاصله حدود 11 میلیون سال نوری زمین قرار دارد و در هسته خود میزبان یک سیاه چاله بسیار بزرگ است. جرم این سیاه چاله حدود 200 برابر بیشتر از جرم خورشید است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
آسمان شب /
فردا شب ماه به هم نشینی سیاره مشتری می رود


ماه ساعت 19 و 30 دقیقه فردا شب دوشنبه دوم آذر به همنشینی سیاره مشتری می رود و زاویه جدایی این دو جسم آسمانی 1/3 درجه خواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، در این شبها پس از غروب خورشید، جسم آسمانی پرنوری را می توانید در بالای افق جنوب شرقی مشاهده کنید. این جسم آسمانی سیاره مشتری است.

در ساعت 19 و 30 دقیقه شامگاه روز دوشنبه دوم آذرماه جاری ماه در کنار سیاره مشتری خواهد بود. در این همنشینی، جدایی زاویه ای ماه و سیاره مشتری برابر با 1/3 درجه است که با نزدیک شدن آنها به افق، زاویه این جدایی کمتر خواهد شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
دومین راهپیمایی فضانوردان آتلانتیس با تاخیر آغاز شد

راهپیمایی دوم فضانوردان آتلانتیس به منظور نصب و جابجایی برخی از تجهیزات در ایستگاه بین المللی فضایی به دلیل بروز اختلال در سیستم آژیر هشدار آتش با تاخیر آغاز شد و با موفقیت به پایان رسید. به گزارش خبرگزاری مهر، دومین راهپیمایی در ایستگاه بین المللی فضایی توسط فضانوردی به پایان رسید که اولین راهپیمایی فضایی خود را به همراه استرس تولد دومین فرزندش تجربه می کرد.
راندولف برسنیک و مایکل فورمن به ترتیب اولین و دومین راهپیمایی های فضایی خود را با تاخیر آغاز کردند زیرا شب قبل از آغاز این ماموریت، آژیر هشدار آتش به اشتباه در ایستگاه به صدا درآمده و خواب تمامی ساکنان ایستگاه و شاتل را آشفته کرد. در عین حال فضانوردان ناچار به تعمیر اختلال به وجود آمده شدند.
طی دومین راهپیمایی فضایی فضانوردان آنتن هایی جدید را نصب کرده، یکی از بخشهای دیده بانی را در ایستگاه جا بجا کرده، بخشی از تجهیزات طیف سنجی که سال آینده به ایستگاه انتقال داده خواهد شد را نصب کرده و سیستم ویدئویی وایرلسی را برای دوربین کلاه فضانوردانی که راهپیمایی های فضایی را انجام می دهند فعال کردند.
بر اساس گزارش ام اس ان بی سی، قبل از این راهپیمایی چندین تن از ساکنان ایستگاه با کمک بازوی روباتیک سکوی بزرگی مملو از قطعات یدکی را به بدنه خارجی ایستگاه اتصال دادند. شاتل آتلانتیس به طور کلی در حدود 15 تن از تجهیزات را به منظور سر پا نگاه داشتن ایستگاه طی دوره بازنشستگی شاتلها به ایستگاه حمل کرده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
اثبات یکی از افسانه های ماه؛ ارتباط میان فازهای ماه و حملات صرعی کشف شد

دانشمندان انگلیسی با کشف جدید خود مدرکی جدید برای اثبات وجود رابطه میان فازهای مختلف کره ماه و بروز بیماریهایی مانند صرع در انسان به دست آوردند. به گزارش خبرگزاری مهر، نسل کنونی بشر به تدریج اعتقاد خود را نسبت به افسانه ها و داستانهایی که از گذشته های دور درباره ارتباط میان ماه کامل یا فازهای مختلف ماه با حالات انسان و بیماری های مختلف نقل می شدند را از دست داده است اما اکنون دانشمندان طی مطالعات جدیدی توانسته اند رابطه ای میان بیماری صرع و فازهای مختلف قمری بیابند.
دانشمندان دانشگاه کالج لندن دریافتند که تعداد حملات صرعی که در اثر فعالیتهای الکتریکی در مغز به وجود می آیند، زمانی که ماه در درخشانترین حالت خود قرار دارد، کاهش پیدا می کند.
برای انجام این مطالعه دانشمندان تعداد حملات شدید صرعی طی دوره های 24 ساعته را با نسبت میزان درخشش نور ماه در روزهای مختلف تحت نظر گرفته و دریافتند در فازهایی که ماه درخشان است، میزان حملات صرعی طی 24 ساعت میان داوطلبان کاهش پیدا می کند به بیان دیگر حملات صرعی در شبهایی که ماه بسیار درخشان است، کمتر رخ می دهند.
بر اساس گزارش دیلی میل، متخصصان معتقدند عملکرد هورمون ملاتونین که تنها در شبها و در تاریکی ترشح شده و فعال می شوند، می تواند یکی از توجیهات اصلی این پدیده به شمار رود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
کاوشگر ژاپنی از مرگ نجات یافت

متخصصان آژانس فضایی ژاپن با تلاش فراوان توانستند یکی از موتورهای یونی کاوشگر از کار افتاده هایابوسا را فعال کرده و آن را در مسیر بازگشت به زمین قرار دهند. به گزارش خبرگزاری مهر، کاوشگر ژاپنی هایابوسا پس از ترفندی زیرکانه که منجر به فعال شدن موتور یونی آن شد در مسیر بازگشت به زمین قرار گرفت. این کاوشگر از سال 2005 و پس از بازدید از شهاب سنگ ایتوکاوا دچار اختلال شده و از کار افتاده بود.
این کاوشگر در نوامبر 2005 دوبار بر روی این شهاب سنگ فرود آمد اما بخشی از آن که برای نمونه برداری از مواد سازنده جرم کیهانی ساخته شده بود از کار افتاد، سپس به تدریج کنترل آن از دست مهندسان پروژه در زمین خارج شده و تماس آن با زمین نیز قطع شد.
اما اکنون مهندسان توانسته اند با ایجاد تغییراتی این کاوشگر را فعال کرده و در مسیر بازگشت به سوی زمین قرار دهند. دانشمندان با امید به اینکه بخشهایی از شهابسنگ به صورت اتفاقی به مخزن نمونه برداری فضاپیما وارد شده باشند، اشتیاق زیادی برای بازگشت این فضاپیما به زمین دارند.
هایابوسا اکنون به آرامی و با کمک موتورهای یونی خود که گاز زنون را یونیزه کرده و با استفاده از میدانهای الکتریکی به شتاب یونها افزوده و نیروی ثابت و مداومی را به وجود می آورد، در حال بازگشت به زمین است.
بر اساس گزارش نیوساینتیست، مهندسان ژاکسا (آژانس تحقیقات هوا فضای ژاپن) با استفاده از قطعات سه موتور دیگر هایابوسا که از کار افتاده بودند توانستند چهارمین موتور را برای بازگرداندن فضاپیما به خانه فعال کنند. با توجه به موقعیت کنونی این کاوشگر در ژوئن 2010 به زمین خواهد رسید و کپسول نمونه های خود را در جایی در استرالیا پرتاب خواهد کرد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
کهکشانی تاریک در مسیر برخورد با کهکشان راه شیری

اخترشناسان اعلام کردند ابرهیدروژنی که سال گذشته در نزدیکی کهکشان راه شیری و در مسیر برخورد با آن شناسایی شده است، در واقع کهکشانی تاریک است که جرم آن 100 بار بیشتر از جرمی است که تخمین زده شده بود. به گزارش خبرگزاری مهر، در سال 2008 یک ابر هیدروژنی با جرمی برابر جرم یک میلیون خورشید در نزدیکی کهکشان راه شیری کشف شد و اخترشناسان از احتمال برخورد این ابر هیدروژنی با کهکشان زمین خبر دادند.
اکنون مطالعات جدید بر روی این ابر هیدروژنی نشان می دهد این جرم به اندازه ای حجیم هست که بتواند به خودی خود یک کهکشان باشد شواهد نشان می دهند این ابر که نام ابر اسمیت برای آن انتخاب شده در گذشته های دور و در حدود 70 میلیون سال پیش با صفحه کهکشان راه شیری برخورد کرده است.
این کهکشان برای جلوگیری از متلاشی شدن در هنگام برخورد با کهکشان بسیار بزرگتر راه شیری باید حجم وسیعی از ماده را در خود گنجانده باشد تا بتواند گرانش کافی برای نگه داری ذرات خود را در کنار یکدیگر داشته باشد.
محاسبات دانشمندان دانشگاه سیدنی نشان می دهد میزان ماده گنجانده شده در این ابر یا کهکشان نامرئی 100 بار بیشتر از میزانی است که در گذشته تخمین زده شده بود.
بر اساس گزارش نیوساینتیست، دانشمندان معتقدند امکان وجود کهکشانهای تاریک دیگری نیز خارج از کهکشان راه شیری وجود دارد، شبیه سازی شکل گیری کهکشان ها نشان می دهد کهکشانی به بزرگی کهکشان راه شیری می تواند ترکیبی از هزار کهکشان کوتوله باشد، اما تا کنون تنها تعداد محدودی از این کهکشانهای کوتوله یافته شده است که برخی از آنها می توانند کهکشانهای تاریکی باشند که حضور دارند اما دیده نمی شوند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
برای دومین بار در تاریخ ناسا / یک فضانورد در فضا پدر شد

یکی از فضانوردان شاتل آتلانتیس که شنبه شب دومین پیاده روی فضایی این ماموریت را در اطراف ایستگاه فضایی بین المللی انجام داد پدر شد. به گزارش خبرگزاری مهر، رندی برسنیک 42 ساله فضانورد تیم ماموریت شاتل آتلانتیس در حالی که صبح را در فاصله 354 کیلومتری از زمین و در ایستگاه فضایی بین المللی از خواب بیدار شد تماسی را دریافت کرد که خبر از پدر شدن وی می داد. همسر این فضانورد دختری به نام "ابیگیل" به دنیا آورده است.
رندی برسنیک دوشنبه گذشته به ایستگاه فضایی بین المللی سفر کرد و جمعه آینده به زمین باز می گردد.
همسر این فضانورد پیش از پرتاب شاتل و عزیمت وی به ایستگاه فضایی گفت: "کمی ناراحت هستم که در زمان تولد فرزندمان اینجا نیست اما می دانم که نمی توانیم تاریخ پرتاب را انتخاب کنیم. برای رندی خیلی هیجان زده هستم."
براساس گزارش رویترز، این زوج سال گذشته پس از اینکه فهمیدند که نمی توانند صاحب فرزندی شوند یک کودک پسر را از اکراین به فرزندی قبول کردند. سه ماه بعد از این فرزند خواندگی آنها فهمیدند که به زودی صاحب فرزند می شوند.
این دومین بار در تاریخ ناسا است که یک فضانورد در حالی که در مدار است پدر می شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
سنگین‌ترین ستاره عالم منفجر شد


اخترشناسان شواهدی دال بر وجود ستاره‌ای 200 بار سنگین‌تر از خورشید پیدا کرده‌اند. ابرنواختری که از انفجار این ستاره ایجاد شده، 30 ماه است بدون افت درخشندگی، عناصر مختلف جدول تناوبی را تولید می‌کند.

به گزارش خبرآنلاین اخترشناسان توانسته‌اند انفجار دیوانه‌وار ستاره‌ای را مشاهده کنند که به احتمال بسیار زیاد، سنگین‌ترین ستاره دیده‌شده است. به نظر می‌رسد این انفجار ابرنواختری که ماه‌هاست ادامه دارد، بیش از 50 برابر جرم خورشید (ده به توان 32 کیلوگرم، یکصد‌هزار میلیارد میلیارد میلیارد کیلوگرم) مواد مختلف تولید کرده باشد. این مواد درنهایت در تشکیل منظومه‌های ستاره‌ای مانند منظومه شمسی خودمان استفاده خواهند شد.

به گزارش نیچر، این انفجار که SN2007bi نامیده شده، در برنامه نقشه‌برداری دیجیتالی تلسکوپ 5متری پالومار برای جستجوی ابرنواخترها کشف شد. نخستین درخشش این انفجار در 19 فروردین 1386 دیده شد، اما برخلاف اغلب ابرنواخترها که پس از چندهفته کم‌نورتر می‌شوند، درخشندگی این ابرنواختر برای ماه‌ها ثابت ماند.

همین موضوع، اخترشناسان را وادار کرد از بزرگ‌ترین تلسکوپ‌های زمین (تلسکوپ‌های 10 متری کک در موناکی، هاوایی و رصدخانه پارانال در شیلی) برای بررسی این ابرنواختر استفاده کنند. نتایج تحقیقات دو و نیم ساله پژوهشگران که هفته گذشته در مجله نیچر منتشر شد؛ نشان می‌دهد این ابرنواختر حاصل انفجار ستاره‌ای با حداقل جرم اولیه 200 برابر خورشید است. اخترشناسان پیش از این توانسته بودند وجود چنین ابرنواختری را که ابرنواختر زوج-ناپایداری نامیده می‌شود، پیش‌بینی کنند؛ اما تاکنون چنین چیزی را ندیده بودند.

در این انفجار، مقادیر بسیار زیادی (چند برابر سنگینی خورشید) ایزوتوپ رادیواکتیو نیکل 56 در کنار عناصر سبک‌تری مانند کربن و سیلیکون تولید شده که احتمالا واپاشی نیکل رادیواکتیو، عامل درخشش ثابت این ابرنواختر برای چند ماه است.

پیش از این، اغلب اخترشناسان معتقد بودند که ستاره‌ای سنگین‌تر از 150 برابر خورشید نمی‌تواند وجود داشته باشد؛ زیرا هرقدر ستاره بزرگ‌تر شود، بادهای ستاره‌ای شدیدتری تولید می‌کند که جرم اضافی را از ستاره دور می‌کند. نقشه‌برداری‌های دیجیتالی که تاکنون از ستارگان کهکشان راه‌شیری و کهکشان‌های اطراف انجام شده بود، این فرضیه را تایید می‌کرد.

ستارگان کهکشان راه‌شیری اغلب از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده‌اند؛ اما چند درصدی عناصر سنگین‌تر را نیز می‌توان درون آنها پیدا کرد. این درحالی است که محاسبات نشان می‌دهند سنگین‌ترین ستارگان عالم یا فاقد عناصر سنگین هستند یا درصد آنها فوق‌العاده اندک است. به همین دلیل است که می‌توانند بسیار بزرگ و سنگین شوند و درنهایت در انفجار ابرنواختری زوج-ناپایدار، آتش‌بازی بزرگی در کهکشان راه بیاندازند.

انفجار ابرنواختری زمانی اتفاق می‌افتد که سوخت گداخت هسته‌ای ستاره به پایان رسیده باشد. ستارگانی که سنگین‌تر از 1.4 برابر خورشید باشند، به مرور عنصرهای سنگین‌تری را درون هسته تولید می‌‌کنند. فوتون‌های (پرتوهای الکترومغناطیس) آزادشده در این فرآیند آن‌قدر پرانرژی هستند که می‌توانند با فشار آوردن به ذرات ماده، نیروی گرانش را خنثی کنند و ستاره را پایدار نگاه دارند. اما وقتی فرآیند هم‌جوشی هسته‌ای پایان یابد، گرانش غلبه می‌کند و ستاره را به‌شدت فشرده می‌سازد. در اثر این فشردگی، دما به شدت بالا می‌رود و ستاره منفجر می‌شود. این انفجار که جزو پرانرژی‌ترین رویدادهای عالم طبقه‌بندی می‌شود، انفجار ابرنواختری نام دارد و سبب می‌شود تمام عنصرهای جدول تناوبی، بخصوص عنصرهای سنگین‌تر از آهن که در شرایط عادی تولید نمی‌شوند، تشکیل شوند.
 

Zokalo

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
5 آگوست 2009
نوشته‌ها
90
لایک‌ها
8
کاوشگر زمینی درختهای مریخی را کشف کرد!




کاوشکر Mars Orbiter از منطقه ای بر روی سیاره سرخ تصاویری تهیه کرده است که به نظر می رسد شبیه به جنگی پر از درختان مریخی باشد.

به گزارش مهر، پس از کشف زن سبز رنگ مریخی، چهره انسان، اثر انگشت انسان و صورتک خندان بر روی سیاره سرخ، اکنون نوبت به درختهای مریخی است که تصاویر آنها به زمین برسد.

این تصاویر دیدنی را کاوشگر Mars Orbiter با دستگاه HiRISE تهیه کرده است. HiRISE قویترین حسگر نوری است که تاکنون به فضا فرستاده شده است.

505671_orig.jpg

این تصاویر نشان می دهد که بین ریگزارهای مریخ، خطوط عمودی تیره ای دیده می شوند که به نظر می رسند شاخه های درختان واقعی باشند.

اما این جنگل فرازمینی در واقع یک خطای دید بیشتر نیست به طوری که این تصاویر تنها یک منطقه ریگزار در انتهای شمال مریخ را که تنها 400 کیلومتر از قطب فاصله دارد نشان می دهند.

در روی این ریگزار یک لایه دی اکسید کربن یخی وجود دارد که با فرا رسیدن فصل بهار در سیاره سرخ بخار می شود و حرکت این بخارات از دور این تصور را ایجاد می کند که درختانی دیده می شوند.

براساس گزارش تلگراف، در این خصوص یک محقق ناسا توضیح داد: "این چیزی که می بینیم در واقع ریگ روان در یک لایه یخ است که بالای ریگزار حرکت می کند و شبیه به درخت به نظر می رسد."
 

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
3 آگوست 2005
نوشته‌ها
6,209
لایک‌ها
84
محل سکونت
Tehran
به گرمی ِ بیگ بنگ!

دانشمندان تونستند بالاترین حرارتی که تاکنون بشر بهش دست پیدا کرده رو در آزمایشگاه بروکهیون (وزارت نیروی امریکا) تولید کنند: 4 تریلیون درجه سانتی گراد!! (4 هزار میلیارد!) ...

این دما انقدر زیاده که تحت اون، ماده به اون سوپ اولیه ای که چندین میلیونیوم ثانیه بعد از آغاز جهان وجود داشت تبدیل میشه ... برای این کار، دانشمندها یونهای طلا رو بهم کوبیدند تا انفجارهای فوق العاده گرمی ایجاد کنند که البته صرفاً چندین هزارم ثانیه دوام داشتند؛ اما همین زمان اندک، برای اینکه مدت زیادی سرشون رو گرم مطالعه درباره چگونگی تشکیل جهان بکنه کافیه ....


4 تریلیون چقدر گرمه؟
در 2 تریلیون درجه، نوترون و پروتون ذوب میشن .. دمای مرکز یه ابرنواختر 2 میلیارد درجه اس ... و دمای مرکز خورشید 50 میلیون درجه (در مقایسه با این، مثل بستنی می مونه!)


دنبال چی می گردن؟
دانشمندها در این دما، به دنبال هر نوع بی قاعدگی و اختلال می گردن که بتونه توضیح بده که چطور این سوپ سوزان سرد شد و به ذرات ماده تشکیل دهنده هستی تبدیل شد .. چی شد که تعادل بین ماده و ضدماده، (به نفع ماده) از بین رفت؟... (ماده و ضدماده اگه کنار هم باشن، تبدیل میشن به انرژی—چرا ضدماده شکست خورد؟)


حالا این بدرد چی می خوره؟!
این آزمایش فقط در سطح نظری و علمی محض نیست.. یه کاربرد چنین آزمایش هایی میتونه در شاخه spintronics باشه که به ساخت پردازشگرهای سریعتر و قوی تر و کوچکتر منتهی میشه.. یعنی ماده ای ساخته بشه که جای سیلیکون رو بگیره؛ هم از نظر قدرت و سرعت، و هم از نظر اندازه.

آینده
شتاب دهنده معروف LHC (سوئیس) قراره امسال همین آزمایش رو با یونهای سرب انجام بده تا دماهای گرمتر و لحظات اولیه تر(!) تولد جهان رو شبیه سازی کنه...
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
امشب "مريخ " را به راحتي در آسمان ببينيد

امشب ماه در نزديكي سياره مريخ قرار خواهد داشت و فرصتي را فراهم خواهد كرد تا علاقمندان به پيدا كردن اين سياره زيبا، آن را با كمك ماه به راحتي پيدا كنند.

حميد رضا شهشهان منجم در گفت‌و‌گو با خبرگزاري فارس با اعلام اين خبر گفت: با اينكه اين وضعيت، مقارنه نزديكي به حساب نمي‌آيد، با اين حال اين پديده براي پيدا كردن مريخ كافي است.

وي افزود: مريخ با جدايي زاويه اي 8 درجه در سمت چپ و پايين‌تر از آن ديده مي‌شود. به تدريج با گذر زمان تا بامداد فردا، از ديد ما ماه به مريخ نزديك‌تر خواهد شد. ماه در ساعت 21 و 30 دقيقه به اوج ارتفاع خود خواهد رسيد.

شهشهان ادامه داد: در اين زمان ارتفاع ماه از افق جنوب، 75 درجه خواهد بود و مريخ در سمت چپ ماه ديده مي‌شود. از اين پس به تدريج اين دو به سمت غرب در آسمان تغيير مكان مي‌دهند و از ارتفاعشان كاسته خواهد شد و براي ديدنشان تا قبل از آنكه غروب كنند بايد اقدام كنيم. ماه پس از ساعت 4 و 40 دقيقه بامداد و مريخ 30 دقيقه پس از آن در افق غرب – شمال غربي غروب خواهند كرد.

وي گفت: پيش از آنكه اين دو در پس افق از ديد ما محو شوند، مي‌توان مريخ را با جدايي زاويه‌اي كمتر از 6 درجه در بالاي ماه مشاهده كرد.

به گزارش فارس، سياره مريخ به صورت جرمي پرنور با رنگي متمايل به نارنجي به راحتي با چشم غير مسلح قابل مشاهده است. اين سياره كه چهارمين سياره نزديك به خورشيد دز منظومه شمسي است، حدود يك ماه پيش در نزديك ترين فاصله خود با زمين و به همين دليل در پرنورترين حالت خود از ديد ما قرار داشت و هم اكنون به تدريج با دور شدنش از زمين، از نورانيتش هم در آسمان كاسته مي‌شود؛ البته هنوز اين سياره به صورت جرمي پرنور در ميان ستارگان جلب نظر مي‌كند.
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
كشف پارك ژوراسيك فضايي!

اين حياط باستاني كيهاني شامل گروهي كوچك و بسيار قديمي از كهكشان‌هايي است كه 10 ميليارد سال انتظار كشيده‌اند تا به هم ملحق شوند.
تصور كنيد كه يك دايناسور زنده را در حياط خلوت خانه خود پيدا كنيد؛ اختر شناسان معادل نجومي يك زندگي ماقبل تاريخي را در حياط خلوت بين كهكشاني كيهاني شناسايي كرده‌اند.

به گزارش ايسنا، اين حياط باستاني كيهاني شامل گروهي كوچك و بسيار قديمي از كهكشان‌هايي است كه 10 ميليارد سال انتظار كشيده‌اند تا به هم ملحق شوند.

اين كهكشان‌هاي كوچك در مسيري پيش مي‌روند كه يك كهكشان‌ بزرگ بيضي شكل را تشكيل دهند.

به گفته محققان، چنين تعاملات بين كهكشان‌هاي كوتوله معمولا در فواصل ميلياردها سال نوري ديده مي‌شوند و بنابراين ميلياردها سال پيش به وجود آمده اند، اما اين گروه از كهكشان‌هاي بسيار قديمي كه «اعضاي گروه فشرده هيكسيون 31» نام دارند، نسبتا نزديك‌تر بوده و تنها 166 ميليون سال نوري از ما فاصله دارند.

تصاوير جديد حاصل از تلسكوپ فضايي هابل پنجره‌اي را بر روي سال‌هاي شكل گيري كائنات مي‌گشايند كه در آن زمان شكل گيري كهكشان‌هاي بزرگ از اجزاي تشكيل دهنده كوچكتر متداول بوده است.

مشاهدات هابل سرنخ‌هاي مهمي از داستان اين گروه تعاملي ارائه كرده و به اخترشناسان امكان مي‌دهد كه زمان آغاز اين برخوردها را تعيين كرده و برخوردهاي آينده را پيش‌بيني كنند.
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
قدرتمندترین کاوشگر مریخی معرفی شد

دانشمندان به شدت تحت تاثیر موج اطلاعاتی قرار گرفته اند که توسط پیشرفته ترین مدارگرد مریخی ناسا به زمین ارسال شده است و به همین دلیل مدارگرد اکتشافی مریخی ناسا را قدرتمندترین مدارگرد مریخی می نامند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آژانس فضایی آمریکا روز چهارشنبه 3 مارچ 2010 اعلام کرد مدارگرد اکتشافی مریخ از سال 2006 تا کنون در حدود 100 ترابیت اطلاعات را به زمین ارسال کرده است که این میزان اطلاعات با 100 تریلیون بیت اطلاعات، سه میلیون قطعه موسیقی با قالب MP3 و یا 35 ساعت تصاویر ویدیویی فشرده نشده و با وضوح تصویری بالا برابری می کند.

به بیانی دیگر اطلاعات این مدارگرد در حدود سه برابر کل اطلاعاتی است که تا کنون توسط تمامی ماموریتهای ورای مدار ماه انجام گرفته اند. این مدارگرد در سال 2005 از فلوریدا به سمت مریخ پرتاب شد و در مارچ سال 2006 به مدار مریخ رسید و تا کنون توانسته است عنوان قدرتمندترین کاوشگری که تا به حال به مریخ سفر کرده است را به خود اختصاص دهد.

"ریچ زورک" یکی از دانشمندان پروژه مدارگرد مریخی در لابراتوار رانش جت سازمان ناسا معتقد است تاثیرگذارترین نکته درباره این مدارگرد و اطلاعات آن کمیت اطلاعات ارسالی نیست بلکه کیفیت اطلاعاتی است که این مدارگرد از سیاره همسایه در اختیار ما قرار می دهد. این اطلاعات که از 6 ابزار نصب شده بر روی مدارگرد به دست می آیند درک عمیقتری از تنوع محیط بر روی مریخ امروزی را ایجاد کرده و چگونگی تغییرات به وجود آمده در مریخ طی گذشت زمان را آشکار می کند.

در میان بزرگترین دستاوردهای این مدارگرد می توان به کشف تاثیر آب بر روی سطح یا نزدیک سطح سیاره مریخ در حدود صدها میلیون سال پیش اشاره کرد، این مدارگرد همچنین نشانه هایی از محیطهای آبی متنوعی را در گونه های اسیدی و آلکالینی مشاهده کرده است که این مشاهدات احتمال کشف نشانه های حیات توسط ماموریتهای آتی در سیاره سرخ را افزایش خواهد داد.

بر اساس گزارش ان بی سی، مدارگرد اکتشافی مریخ سال گذشته به واسطه چند اختلال رایانه ای دچار نقص شده و فرایند تحقیقات آن متوقف شد اما اکنون این مدارگرد علمی در شرایط عادی به سر می برد.
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
تصاویری از زیبا از کسوف سال گذشته در جزایر مارشال


128226_281.jpg


128227_966.jpg
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
کشف سریعترین ستاره های جهان

دانشمندان دانشگاه وارویک موفق به کشف سیستم دوتایی از ستاره هایی شده اند که با سرعتی برابر 500 کیلومتر بر ثانیه به دور یکدیگر می چرخند.

به گزارش خبرگزاری مهر، اخترشناسان موفق به کشف پر سرعت ترین زوج ستاره ای در کهکشانها شدند که با سرعتی برابر 5.4 دقیقه به دور یکدیگر در چرخشند.

برای داشتن چنین مدار پر سرعتی ستاره ها باید با سرعتی برابر 500 کیلومتر بر ثانیه حرکت کنند. این جفت ستاره ای چرخنده با نام HM Cancri در عین حال از باریکترین مداری که تا کنون در سیستمهای ستاره ای مشاهده شده برخوردار است. هر دو این ستاره ها کوتوله های سفیدی هستند که بقایای حجیم و سفید رنگ باقی مانده از مرگ ستاره های شبه خورشیدی به شمار می روند.

در چنین منطقه باریکی گازهای داغ میان دو ستاره در جریان بوده و مقادیر زیادی انرژی از خود آزاد می کنند. به گفته محققان این یکی از برترین نمونه ها از سیستمهای دو تایی کوتوله ها است که تا به حال شناخته شده اند. رصدهای اولیه مداری 5.4 دقیقه ای را برای این سیستم تخمین زده بود اما محققان از اینکه پالسهای نوری دریافتی از هر دو ستاره در حال چرخش ناشی می شوند یا اینکه این نورها تنها از یکی از ستاره ها ساطع می شود، تردید داشتند.

به منظور تایید حرکت چرخشی دو ستاره محققان از دومین تلسکوپ بزرگ نوری جهان، W.M. Keck در هاوایی استفاده کرده و نوسانات دو ستاره را اندازه گیری کردند. به گفته محققان دامنه این نوسانات می تواند دیدگاه دقیقی از دوره چرخش و جرم ستاره ها ارائه کند. در عین حال رصدها نشان داد تابشهای نوری از ستاره ها در جهت های متضاد در حرکتند و این به آن معنی است که تابشهای نوری از هر دو ستاره در حال حرکت ساطع می شوند.

بر اساس گزارش فاکس نیوز، دانشمندان اعلام کردند امکان حرکت سریعتر سیستم دوتایی HM Cancri وجود ندارد زیرا در این صورت ستاره ها به یکدیگر نزدیکتر شده و با یکدیگر ترکیب می شوند و انفجار بزرگ ستاره ای شکل خواهد گرفت.
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
منظره زیبای تاجگذاری خورشید در تاریکی

خارجی‌ترین لایه اتمسفر خورشید که تنها در هنگام خورشید گرفتگی کامل قابل مشاهده است، ترکیبی از گازهای داغ است که تحت تاثیر میدان مغناطیسی ترکیبی در هم پیچیده و زیبا را خلق می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، تنها در تاریکی فانی خورشیدگرفتگی کامل است که می‌توان تاج درخشان نور را بر سر خورشید مشاهده کرد. هاله نورانی یا اتمسفر خارجی خورشید که معمولا در درخشندگی خورشید نامرئی به نظر می‌رسد، منظره‌ای بسیار زیبا را به وجود می‌آورد که عکسبرداری از آن امری بسیار مشکل خواهد بود.
52542_620.jpg

تصویر بالا نتیجه ترکیب چندین عکس و فرایندهای ویرایش دیجیتال است که در آن می‌توان جزئیات دقیقی را از تاج نورانی خورشید در خورشید گرفتگی کامل سال 2008 مشاهده کرد. در این تصویر لایه‌های پیچیده و درخشان ترکیبی از گازهای داغ و میدان مغناطیسی خورشید به خوبی آشکارند.

خورشید گرفتگی کامل بعدی در ماه جولای رخ خواهد داد که امکان مشاهده آن تنها از بخشی کوچک از سیاره زمین در اقیانوس آرام و آمریکای جنوبی امکان پذیر خواهد بود.
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
مريخ نورد اسپيريت به خواب زمستانی رفت

واحد مرکزی خبر: کارشناسان ناسا می گویند احتمالا به خواب رفتن مریخ نورد در فصل زمستان برای ذخیره انرژی باعث قطع ارتباط ان با زمین شده است.

با وجود اینکه مریخ نورد اسپیریت(روح) که ناسا به فضا فرستاده بود حتی بیش از زمان پیش بینی شده در سیاره سرخ دوام اورد، اما نتوانست در زمانی که پیشی بینی می شد با زمین تماس برقرار کند.

دانشمندان می گویند احتمالا علت اینکه اسپریت نتوانسته به موقع با زمین ارتباط برقرار کند این است که با رسیدن فصل زمستان در ان نقطه از مریخ ، مریخ نورد ناسا برای حفظ برق باطری خود مجبور شده به حالت سکون و خواب برود تا با تغییر دوباره فصل و جذب انرژی از خورشید ارتباطش با زمین برقرار شود.

حدود یک سال است که اسپریت در شنزارهای مریخ گیر کرده است و در این مدت دو چرخ از شش چرخ ان از کار افتاده اند.

این مریخ نورد به همراه مریخ نورد اپورتونیتی (فرصت) در سال دوهزار و سه به مریخ فرستاده شد.

این دو مریخ نورد قرار بود ماموریتشان سه ماه طول بکشد اما انها هنوز هم کار می کنند.
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
کمک فناوری مورد استفاده در مريخ به خاورميانه!

واحد مرکزی خبر: یکی از دانشمندان ناسا اعلام کرد فناوری که امکان کشف یخ را در زیر خاک سیاره مریخ فراهم کرد می تواند به کشف آب در زمین کمک و از مناقشات در منطقه خشک خاورمیانه پیشگیری کند.

حسام حقی از دانشمندان ناسا در کنفرانسی که سازمان ملل در اسکندریه مصر برگزار کرد گفت این فناوری راداری ممکن است در صحراهای خاورمیانه و شمال افریقا مورد استفاده قرار گیرد. وی در برابر شرکت کنندگان در این نشست اعلام کرد ما در منطقه بیش از بقیه به استفاده از این فناوری نیاز داریم. این تجهیزات موسوم به مارسیس شامل یک رادار مجهز به آنتنی چهل متری است که بر روی مدار گردانی نصب شده است که می تواند امواج رادیویی را به سه هزار وهفتصد متری زیر خاک مریخ منتقل کند.

به گفته حقی،‌ این فناوری می تواند آب را تا یک کیلومتری زیر صحراهایی که بخش زیادی از خاورمیانه و شمال افریقا را پوشانده است ردیابی کند و به گفته کارشناسان می تواند درقرن آینده باز هم گسترش یابد. اسکنرهای ناسا نشان داده است که دارفور ، منطقه ای بسیار خشک در غرب سودان، روی دره ها و دریاچه هایی با قدمتی شش هزار ساله قرار گرفته است. حقی گفت آبی که در بالای زمین قرار داشت اکنون زیر زمین قرار دارد. به گفته این دانشمند ناسا، کشورهای خاورمیانه که برخی از آنان جزو بزرگترین صادر کنندگان نفت در جهان هستند برای کشف نفت بیش از هر منطقه دیگر جهان هزینه می کنند اما کمترین هزینه را به کشف آب اختصاص می دهند.

وی گفت آب جایگزینی ندارد اما ما آن را جستجو نمی کنیم . حقی گفت کمبود آب ممکن است مناقشاتی را در منطقه به وجود آورد. وی گفت آب یک منبع است مانند هر منبع دیگری.
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
شاتل ديسكاوری به ايستگاه فضايی رسيد

فارس: شاتل ديسكاوري به همراه 7 سرنشين خود به ايستگاه بين‌المللي فضا متصل شد.

شاتل ديسكاوري بعد از دو روز به همراه 7 سرنشين خود امروز با موفقيت به ايستگاه بين‌المللي فضا متصل شد.

شاتل فضايي ديسكاوري در ساعت 6:21 به وقت محلي (10:21 به وقت جهاني) روز يكشنبه از مركز فضايي كندي در فلوريدا به فضا پرتاب شد.

به همراه اين شاتل 3 فضانورد زن هستند كه با ورود اين فضانوردان به ايستگاه فضايي، براي اولين بار تعداد زنان حاضر در فضا به 4 نفر مي‌رسد.

فضانوردان در طي اقامت 13 روزه خود در فضا 3 راهپيمايي فضايي انجام مي‌دهند.

سفر شاتل ديسكاوري با هدف تكميل ساخت ايستگاه بين‌المللي فضا انجام مي‌شود و ايستگاه فضايي پروژه‌اي بين‌المللي است كه با همكاري 16 كشور ساخته شده و در ارتفاع 200 مايلي (320 كيلومتري) زمين قرار گرفته است.
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
رصدگر دینامیک خورشیدی سازمان ناسا که با هدف درک تاثیر خورشید بر روی زمین و فضای اطراف آن به خورشید سفر کرده است اولین تصاویر خود را با وضوحی بسیار بالا و جزئیاتی دقیق از سطح ستاره سوزان خورشید به زمین ارسال کرد.

فوران توده ای عظیم از مواد مذاب از سطح خورشید در ماه مارچ یکی از اولین پدیده هایی خورشیدی است که رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا شاهد آن بوده است. این پدیده که به انفجار برجسته شهرت دارد از ابرهای سرد پلاسمایی خورشیدی متولد می شوند که تحت تاثیر میدان مغناطیسی بر روی سطح خورشید باقی می ماند و هر زمان که بتواند خود را از چنگال جاذبه ناپایدار خورشید رها کند به شکل انفجاری مهیب پدیدار می شود.

531135_orig.jpg


حلقه خورشیدی

به گفته "ریچارد فیشر" از مسئولان این پروژه در ناسا، همه انسانها در اتمسفر خارجی یک ستاره زندگی می کنند، ستاره ای که تغییرات آن بر روی زمین، دیگر سیاره ها و کل منظومه خورشیدی تاثیرگذار است. برای مثال یک انفجار شدید خورشیدی می تواند توده هایی از ذرات باردار را به سمت زمین روانه سازد. این ذرات باعث اضافه شدن بار حفاظ مغناطیسی زمین شده و منجر به تخریب ماهواره های ارتباطاتی و شبکه های انرژی خواهد شد.

531134_orig.jpg


شیپور خورشیدی

یکی از مراحل فوران بزرگ خورشیدی که رصدگر دینامیک خورشیدی مراحل کامل آن را به ثبت رسانده است. در تصویر بالا فوران خورشیدی در حال نابودی است و حلقه آن به دو شاخک کوتاه تبدیل شده که تصویری از یک شیپور را یادآوری می کند.

531140_orig.jpg


خورشید و همه رنگهای زنده اش

در این تصویر بی نظیر که به بخشی از آسمان تابلوهای نقاشی امپرسیونیستها شباهت دارد سطح خورشید در میان رنگهای زنده و متنوعی نمایش داده شده است. این رنگها به واسطه تصویربرداری در طول موجهای مختلف نوری و ترکیب این تصاویر با یکدیگر خلق شده اند. در واقع در این تصویر اطلاعات خورشید در درجه حرارت یک میلیون تا دو میلیون کلوین ( 1.8 میلیون تا 3.6 میلیون درجه فارنهایت) با یکدیگر ترکیب شده و این عکس شگفت انگیز به وجود آمده است.

531131_orig.jpg


موجهای خورشیدی

نمایی نزدیک از چهره 143 هزار و 540 درجه فارنهایتی خورشید، صحنه ای از امواج خروشان را در میان پلاسمای خورشیدی یا گازهای باردار نمایش می دهد. این امواج که به واسطه فوران توده ای کرونالی خورشید به وجود می آید با سرعتی برابر نیم میلیون مایل بر ساعت دورتادور خورشید را درنوردیده و مقادیر زیادی ماده را جا به جا می کند.

531130_orig.jpg


زخمی بر بدن خورشید

موجی مشابه موج پیشین با حرارتی برابر 2.8 میلیون درجه فارنهایت با راندن مواد به اطراف با سرعتی بسیار بالا حفره های تاریکی را بر روی سطح خورشید حفر کرده و سطح ستاره حیات بخش زمین را زخمی می کنند.

بر اساس گزارش نشنال جئوگرافیک، اطلاعات به دست آمده از رصدگر دینامیک خورشیدی یا SDO سازمان ناسا این امکان را به دانشمندان خواهد داد تا در برابر پدیده های اقلیمی بیشتر فعالانه حرکت کنند تا انفعالی به بیان دیگر با در دست داشتن اطلاعاتی از فعالیتهای خورشیدی و تاثیرات دقیق آنها بر روی زمین و محیط اطراف آن، دانشمندان راهکارهای تاثیرگذارتری را برای رفع بحرانهای اقلیمی در پیش رو خواهند داشت.
 
بالا