• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار ، مقالات و دانستی های نجوم و فضا

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
جزئیات جالب درباره موجودات فضایی

132745_613.jpg

استیون هاوکینگ، استاد دانشگاه کمبریج آمریکا هشدار داده است که احتمال وجود موجودات فضایی تقریبا قطعی است، اما انسان ها باید از برقراری ارتباط با آنها خودداری کنند.

این استاد رشته فیزیک نجومی در یکی از مجموعه برنامه های شبکه تلویزیونی "دیسکاوری" گفت این فرض که در دیگر نقاط عالم هم حیات هوشمند وجود دارد، "بسیار منطقی است".

با این حال او هشدار داده است که احتمال دارد این موجودات بیگانه برای تامین منابع مورد نیاز خود به کره زمین حمله کنند و سپس آن را ترک کنند.

آقای هاوکینگ گفته است: "درصورتیکه موجودات فضایی به زمین بیایند، نتیجه آن مشابه سفر کریستف کلمب به قاره آمریکا خواهد بود که برای ساکنان بومی این قاره پیامد مثبتی نداشت".

پروفسور هاوکینگ معتقد است که انسان ها به جای اینکه سعی کنند با موجودات فرا زمینی ارتباط برقرار کنند، باید تمام تلاش خود را برای پرهیز از هرگونه ارتباطی با این موجودات به خرج دهند.

او می گوید: "ما باید توجه مان را فقط به خودمان معطوف کنیم تا از تکامل حیات به آنچه که مطلوب ما نیست جلوگیری کنیم".

در گذشته عملیات اکتشافی در فضا صورت گرفته بود که در آن خطوط حکاکی شده بشر و نمودارهایی برای نشان دادن موقعیت سیاره زمین در کهکشان به فضا فرستاه شده بود.

همچنین در مواردی پرتوهای رادیویی به امید رسیدن به تمدن های بیگانه در دیگر سیارات به فضا فرستاده شده است.

پرفسور هاوکینگ گفت: "از نظر مغز ریاضی من تنها اعداد، فکر کردن در مورد موجودات بیگانه فضایی را از نظر منطقی توجیه می کنند".

او می گوید چالش اساسی این خواهد بود که این موجودات بیگانه واقعا چه ویژگی هایی دارند.

این برنامه احتمال وجود گونه های مختلفی از موجودات فرا زمینی از جمله گیاهخواران دوپا و شکارچیان زرد مارمولک شکل را مورد بررسی قرار می دهد.

با این حال پروفسور هاوکینگ معتقد است که بیشتر نمونه های حیات فرا زمینی به احتمال زیاد در حد میکروبهایی با ساختار ساده هستند.

در مجموعه تلویزیونی "عجایب منظومه خورشیدی" که اخیرا در بی بی سی تولید شده است هم پروفسور "برایان کوکس" از دانشگاه منچستر معتقد است که احتمالا در درون منظومه خورشیدی ما انواع دیگری از حیات وجود دارد.

او می گوید احتمالا در زیر صفحه یخی که "اروپا"، یکی از قمرهای ژوپیتر را تشکیل می دهد هم اورگانسیم های زنده ای وجود دارند.

پروفسور کاکس می گوید حتی در فاصله ای نزدیکتر به زمین، یعنی در کره مریخ هم شواهدی در دست است که احتمال وجود حیات در آنجا را تایید می کند.

این استاد فیزیک معتقد است که در دهه های آینده و تنها پس از ارسال نسل بعدی فضا پیماهایی که از قابلیت بیشتری برای جستجوی نشانه های حیات برخوردارند به اقمار ژوپیتر و بخش هایی از مریخ، می توان از وجود حیات در دیگر کرات اطمینان حاصل کرد.
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
رونمایی از بزرگترین تلسکوپ ایران

بزرگترین تلسکوپ کشور در رصدنمای واحد تفت دانشگاه آزاد اسلامی رونمایی شد .

به گزارش واحد مرکزی خبر ، مدیر گروه نقشه برداری این واحد دانشگاهی گفت : این تلسکوپ به قطر 25 اینچ برای فعالیت های آموزشی و پژوهشی طراحی و ساخته شده است .

این تلسکوپ مجهز به سامانه ردیاب است و بصورت خودکار اجرام آسمانی را جستجو و رصد می کند .

رستمی افزود : این تلسکوپ با فاصله کانونی 2 و 3 دهم متر و وزن 68 کیلوگرم در ماههای آینده در رصد نمای واحد تفت دانشگاه آزاد تفت زیر گنبدی به قطر هفت و نیم متر به بهره برداری می رسد .

در آینده نیز با اتصال این تلسکوپ به شبکه اینترنت همه کاربران اینترنت بصورت زنده از آن استفاده خواهند کرد .

برای خرید این تلسکوپ 600 میلیون ریال هزینه شده است .

همچنین تلسکوپ مرکز علوم و ستاره‌شناسی تهران به تازگی رونمایی ‌شد .

این تلسکوپ از نوع مید و 14 اینچ است که با اعتباری حدود 200 میلیون ریال تهیه و در رصدخانه این مرکز نصب شده است .

تلسکوپ دیگری نیز با قطر 16 اینچ در رصدخانه دانشگاه کاشان در شهر نیاسر این شهرستان فعال است .
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
تصویر بیگانگان فضایی بر روی زمین!

دریاچه‌های قیری یعنی نزدیکترین و شبیه ترین گزینه‌ها به دریاهای زحلی قمر تایتان بر روی زمین منزلگاه حیات‌های میکروبی بیگانه‌ای هستند که امید یافتن نمونه‌هایی مشابه بر روی قمر زحل را نیز افزایش می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر، چنین یافته‌هایی نه تنها قادر خواهند بود به جستجو برای یافتن حیات بیگانگان در منظومه خورشیدی کمک کنند بلکه می‌توانند دیدگاه‌هایی جدید را در رابطه با تکامل حیات بر روی سیاره زمین در اختیار دانشمندان قرار دهند.

بزرگترین دریاچه قیر جهان دریاچه Pitch در جزیره کارائیب در ترینیداد است که وسعتی برابر 461 هزار و 343 مترمربع داشته و مملو از قیر داغ، دی اکسید کربن و گازهای هیدروکربنی است که ظاهر آن را برای حیات غیرممکن می‌سازد.

با این همه اکنون دانشمندان دریافته‌اند هر گرم از ماده لزج و داغ این دریاچه می‌تواند منزلگاه 10 میلیون میکروب از قبیل باکتری‌ها و دیگر ارگانیزمهای تک سلولی مشهور به Archaea باشد. این گونه از حیات که در حرارتی میان 90 تا 132 درجه فارنهایت در حال سپری کردن زندگی است از هیدروکربنها تغذیه می‌کند و به جای تنفس اکسیژن از فلزهایی مانند آهن یا منگنز برای تنفس کردن کمک می‌گیرد.

دانشمندان 6 نمونه از این نوع حیات‌ها را از این دریاچه جمع آوری کرده و دریافتند هر یک از این نمونه‌ها حاوی تعداد زیادی از میکروبها است. بیشتر این باکتری‌ها با باکتریهایی که در ته نشستهای متانی یا نفتی یافت شده‌اند در ارتباطند. با این حال برخی این باکتری‌ها به‌اندازه‌ای از نمونه‌های شناخته شده فاصله دارند که نسل جدیدی از موجودات زنده را یادآور می‌شوند.
56718_217.jpg


تصویر یکی از حیاتهای یافت شده در دریاچه قیر Pitch

مقادیر آب موجود در قیر بسیار پایین است. مقداری که در آستانه یا پایین تر از حد آستانه حیات بر روی زمین به شمار می‌رود. از این رو حیاتی که دانشمندان در دانشگاه بریتیش کلمبیا موفق به یافتن آن شده‌اند می‌تواند بسته‌هایی مملو از آب باشند که با لایه‌ای از قیر احاطه شده‌اند.

جدا از محیط بسیار سردی که بر قمر تایتان حاکم است، شرایط محیطی این قمر با دریاچه Pitch شباهت بسیار زیادی داشته و در واقع نزدیکترین موقعیت مشابه تایتان بر روی زمین به شمار می‌رود. از این رو یافتن طیفی از میکروبها در این دریاچه امکان یافتن حیات بر روی دریاهای هیدروکربنی تایتان را افزایش می‌دهد زیرا امکان گرم شدن برخی از این دریاها از لایه‌های درونی قمر و دریافت انرژی مورد نیاز برای بهبود یافتن امکان شکل گیری حیات در آنها به وجود خواهد آمد.

به گفته دانشمندان پیش بینی وجود حیات در قمر تایتان بسیار هیجان انگیز است زیرا در صورتی که بتوان نمونه‌هایی زنده را در این قمر کشف کرد احتمال اینکه منشا آنها نسبت به دیگر موجودات کاملا متفاوت باشد بالا است از این رو چنین نمونه‌هایی قادر خواهند بود اطلاعات بسیار ارزشمندی را از تنوع زیستی در اختیار دانشمندان قرار داده و شانس یافتن حیات در خارج از منظومه خورشیدی را افزایش دهد.

بر اساس گزارش ایندیپندنت، مطالعات بیشتر می‌تواند ساختار ژنتیکی که این میکروبها با کمک آنها قادر به ادامه حیات در چنین شرایط دشواری هستند را آشکار سازد و در عین حال نشانه‌هایی جدید از حیات بیگانگان را آشکار ساخته و منجر به ابداع آزمایشهای جدیدتری برای ردیابی حیات که قادر به جستجوی طیفهای گسترده تری از نشانگرهای زیستی خواهند بود، شود.
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
اين سيارات خلاف جهت ستارگان مي‌چرخند


ستاره‌شناسان يـك‌گـــروه از‌ســـيـارات غيرمعمولي را در دوردست پيدا كرده‌اند. يافتن اين دسته از سيارات در اعماق فضا، موجب شده برخي از ستاره شناسان در توجيه اين شرايط نظراتي مطرح كنند و حتي برخي از ستاره‌شناسان را به تفكر دوباره درباره نحوه شكل‌گيري سيارات واداشته است. يكي از اين نظرات به تازگي در اجلاس ستاره‌شناسان در گلاسكوي اسكاتلند مطرح شده است.

سياراتي كه درباره آنها صحبت شد به اين خاطر غيرطبيعي هستند كه به شكل برعكس حول ستارگانشان مي‌چرخند يا حركت مي‌كنند. در منظومه شمسي ما، همه هشت سياره اصلي- پلوتون ديگر به عنوان سياره اصلي شناخته نمي‌شود- در يك جهت دور خورشيد مي‌گردند.

دانشمندان عقيده دارند كه همه سيارات منظومه شمسي از باقي مانده‌هاي يك ديسك عظيم كه ميلياردها سال قبل به آهستگي به دور خورشيد حركت مي‌كرده، تشكيل شده‌اند. اين ديسك بيشتر از گاز و گرد و غبار تشكيل شده بود. همان طور كه خرده‌هاي ديسك حركت مي‌كردند، سيارات تشكيل شده كه شامل زمين ما هم مي‌شود، در همان جهت آنها مي‌گشتند و حالا هم به همين رويه ادامه مي‌دهند.

به اين ترتيب مسير همه سيارات در يك صفحه است منتها اين نظريه درباره منظومه شمسي كاربرد دارد، اما ستاره‌شناسان نمي‌دانند كه آيا سيستم‌هاي سياره‌اي اطراف ساير ستارگان هم به همين ترتيب عمل مي‌كنند يا نه. تابســتان سال گذشـــته ستاره‌شناسان شش سياره را پيدا كردند كه برخلاف مسير ساير سيارات، به دور ستاره‌هاي ميزبانشان حركت مي‌كنند. اين يافته براي برخي از دانشمندان به اين معنا بود كه لازم است درباره اين كه سيارات چگونه تشكيل مي‌شوند دوباره فكر كنند. همه اين شش سياره مانند سياره مشتري هستند. آنها به بزرگي سياره مشتري و يا بزرگ تر از آن هستند و از آن جا كه نزديك به ستاره‌هاي ميزبانشان مي‌گردند بشدت داغ هستند.

اين شش سياره تنها سياراتي نيستند كه اين وضعيت را دارند. اخيراً تعدادي سياره ديگر نيز كشف شده‌اند كه رو به جلو در اطراف ستاره‌هاي ميزبانشان مي‌گردند اما صفحات مداري‌شان در زواياي متفاوتي شيب پيدا كرده و كج شده است.

در اجلاس اخير ستاره‌شناسان در گلاسكوي اسكاتلند، دانشمندي به نام اندرو كولير كامرون توضيحي براي اين سيارات كه مسير اشتباهي را مي‌پيمايند ارائه كرد. به عقيده كامرون احتمالاً يك شيء خيلي بزرگ‌تر، شايد ستاره‌اي ديگر و يا يك سياره غول آسا، با اين سيارات همراه شده است. جاذبه نيرويي است كه با جرم مي‌آيد. بطوري كه سيارات يا ستاره‌هايي با جرم بيشتر جاذبه بيشتري دارند و بنابراين كشش قوي‌تري روي اشياي ديگر دارند. اشياي بزرگ نيروي جاذبه‌ قوي‌اي دارند و اين نيروي قوي ممكن است مسير سياراتي كه به دور ستاره‌هايشان حركت مي‌كنند را تحت تأثير قرار داده باشد. اين تأثير كه سازوكار كزايي Kozai ناميده مي‌شود، مي‌تواند توضيح دهد كه چگونه يك سياره به بزرگي مشتري، به شكل برعكس در اطراف ستاره‌اش مي‌چرخد.

همچنين مي‌تواند توضيح دهد كه چگونه سيارات ديگر در مدارهاي مورب حركت مي‌كنند.

البته دانشمندان ديگر مي‌گويند خيلي زود است بگوييم كه سازوكار كذايي مسئول رفتار اين سيارات است و هنوز نمي‌توان احتمالات ديگر را ناديده گرفت.
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
جلوگیری از ريزش مو با درمانگرهاي طبيعي


مو، بافتي نازك و بسيار حساس است كه از تركيبات مختلفي از جمله آب، پروتئين، چربي و كراتين تشكيل شده است. به‌طور طبيعي هر تار مو دو تا سه ماه پس از اتمام دوران رشد خود استراحت كرده و سپس با موهاي جديدي جايگزين مي‌شود.

روزانه 50 تا 80 تار مو به واسطه حمام، شانه زدن يا خواب مي‌ريزد و هنگامي كه مقدار ريزش مو بيش از اين تعداد باشد، نگران‌كننده است.

ريزش غیر طبیعی مو، اختلال محسوب شده و درمان‌هاي طبيعي تاكنون موفق‌ترين و بي‌خطرترين راهكار براي درمان آن به‌شمار مي‌آيد. تحقيقات نشان مي‌دهد، پيروي از الگوهاي غذايي سالم، استفاده از داروهاي گياهي مناسب به‌طور كلي تغيير سبك زندگي اثر مستقيمي بر تقويت موها و كاهش ميزان ريزش مو دارد. طاسي نوع ديگري از ريزش مو است كه اگر چه بهره‌مندي رژيم‌هاي غذايي يا مصرف ويتامين‌ها به‌طور صددرصد از ريزش مو پيشگيري نمي‌كند ولي تأثير بسزايي در تقويت موها دارد. در حال حاضر علل زيادي براي ريزش مو كشف شده است كه با برطرف كردن آن مي‌توان بموقع از كاهش ريزش موها پيشگيري كرد.

ژنتيك: انتقال ژن از والدين عمده‌ترين دليل ريزش مو است كه در هر سني ممكن است اتفاق بيفتد.

استرس: تنش‌هاي روحي يكي ديگر از عوامل تهديد‌كننده سلامت مو به‌شمار مي‌آيد كه عوارض جدي و حتي طاسي به دنبال خواهد داشت.

بيماري: هر نوع اختلالي در بدن كه باعث تغيير رژيم غذايي شود يا مصرف برخي داروها باعث كاهش رشد موها يا ريزش آن مي‌شود. بنابراين توصيه مي‌شود چنانچه از بيماري خاصي رنج مي بريد يا داروي جديدي مصرف كرده و همزمان با آن دچار ريزش مو شده‌ايد، با پزشك خود مشورت كنيد.

تغييرات هورموني: افزايش يا كاهش ميزان برخي هورمون‌هاي زنانه پس از زايمان يكي ديگر از دلايل ريزش مو است اما اين عارضه قابل برگشت بوده و 6 تا 12 ماه پس از زايمان بهبود پيدا مي‌كند.

يائسگي: بر هم خوردن تعادل هورمون‌هاي زنانه پس از يائسگي نيز دليل شايعي براي نازك شدن تارهاي مو در زنان به‌شمار آمده كه اغلب ناشي از كاهش ميزان هورمون استروژن است بنابراين لازم است در اين دوران با استفاده از درمان‌هاي طبيعي و رژيم‌هاي غذايي مناسب موها را تقويت كرد.

قرار گرفتن در معرض اشعه ايكس، مصرف داروهاي ضدسرطان، سوءتغذيه، آنفلوآنزا، تب و عفونت ريه‌ها نيز از ديگر عواملي است كه باعث ريزش موها مي‌شود.

فرآورده‌هاي بهداشتي: شامپوها، نرم‌كننده‌ها، ژل سر و رنگ‌كننده‌هاي مو حاوي 10 تا 20 نوع ماده شيميايي مصنوعي است كه اغلب به بافت مو آسيب زده و باعث ريزش آن مي‌شود. بر اين اساس لازم است تا حد ممكن از اين قبيل محصولات كمتر استفاده كرده و هنگام انتخاب آن علاوه بر مورد تأييد بودن وزارت بهداشت، انواع ساده و بي‌رنگ آن مورد استفاده قرار گيرد.

تأمين پروتئين: از آنجا كه موها از جنس پروتئين هستند، كمبود اين ماده غذايي باعث ريزش مو مي‌شود. استفاده بيشتر از منابع حيواني مانند گوشت و لبنيات در برنامه غذايي كمك زيادي به تقويت موها مي‌كند.

آهن: اين ماده معدني به گردش خون پوست سرعت بخشيده و سوخت لازم براي رشد موها را فراهم مي‌كند. جگر، زردآلو و كشمش غني از آهن است.

آب: حدود يك چهارم از هر تار مو را آب تشكيل داده است بنابراين براي حفظ طراوت و شادابي مو بايد حداقل چهار تا هشت ليوان آب نوشيد.

ويتامين آ: اين ماده مغذي خاصيت ارتجاعي مو را افزايش مي‌دهد زيرا چربي لازم براي فوليكول مو را فراهم كرده و به سلامت آن كمك مي‌كند. تخم‌مرغ، كلم‌پيچ، كدو و هويج حاوي ويتامين آ فراوان است. از طرف ديگر ويتامين گروه ب، ويتامين اي و ويتامين ث، از ويتامين‌هايي هستند كه در غلات، دانه‌ها، جگر، گوشت و جوانه‌ها بيشتر يافت مي‌شود و با افزايش ميزان گردش خون در پوست سر، رشد موها را تقويت كرده و احتمال آسيب به آن را كاهش مي‌دهد.

كلسيم، سلنيوم و روي: كمبود اين قبيل موادمعدني در رژيم غذايي، رشد موها را كند كرده و مانع از تقويت و استحكام آن مي‌شود. لبنيات غني از كلسيم بوده و گوش، جگر، تخم‌مرغ، ميگو، گوجه‌فرنگي و كدوحلوايي حاوي روي فراواني است.

ترك برخي عادات غلط: سيگار و استفاده بيش از اندازه از قند و شكر در رژيم غذايي عامل مهم ديگري است كه جريان خون پوست سر را كاهش داده و موجب ريزش موها مي‌شود. اين در حالي است كه استفاده بيشتر از ميوه و سبزيجات، پروتئين، حبوبات، برنج، گوجه‌فرنگي، گندم، سيب‌زميني و سيب مانع از آسيب موها مي‌شود. ورزش منظم نيز از فاكتورهاي مؤثر بر رشد مو است كه علاوه بر افزايش گردش خون كمك زيادي به كاهش استرس مي‌كند.

گياهان دارويي: سال‌هاست كه چندين گياه دارويي به تنهايي و يا در تركيب با مواد ديگر براي درمان كم‌مويي يا ريزش مو مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

تركيبات ژل مانند آلو ورا پس از قرار گرفتن روي پوست سر، آرام‌بخش پوست بوده و از آن در برابر عوامل زيان‌آور محافظت مي‌كند. اين گياه سطح PH پوست سر را تعديل بخشيده و باعث پاك شدن فوليكول‌هاي مو از هرگونه آلودگي مي‌شود.

مصرف روزانه چاي رزماري نيز باعث تحريك رشد مو شده و مانع از ريزش آن مي‌شود. تجربه ثابت كرده است، ماساژ دادن روزانه آب پياز روي پوست سر باعث تحريك ترشح فوليكول مو شده و رشد موها را سرعت مي‌بخشد. همچنين افزودن كمي حنا به نرم‌كننده باعث تقويت مو شده و از شكنندگي آن پيشگيري مي‌كند.

فلفل قرمز حاوي تركيباتي است كه ميزان گردش خون پوست را افزايش داده و نه تنها رشد مو را افزايش مي‌دهد بلكه تأثير به‌سزايي در ترميم موهاي از دست رفته دارد.

چاي سبز و چاي گل «مريم گلي» نيز از نوشيدني‌هايي است كه باعث ترميم فوليكول مو شده رشد موها را تسريع مي‌كند.

گزنه، زنجبيل، اسطوخودوس، گلرنگ، آويشن، علف ليمو، گياه باباآدم، گياه دم‌اسب و پنج انگشت نيز از گياهان دارويي است كه علاوه بر ترميم فوليكول‌هاي مو باعث تحريك رشد موها شده و از ريزش آن پيشگيري مي‌كند.
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
"زمین" از سیاره مریخ این طوری دیده می شود

134655_849.jpg
این تصویر جدیدی نیست و در واقع در هشتم مارس سال ۲۰۰۴ گرفته شده است. اما به احتمال زیاد تا به حال آن را ندیده اید، چرا که به نظر می رسد همین چند روز پیش توسط ناسا منتشر شده است.

این نخستین عکس از کره زمین است که از روی سیاره ای دورتر از ماه گرفته شده. این عکس را مریخ نورد اسپیریت یک ساعت قبل از طلوع خورشید از روی سطح مریخ گرفته. تا پیشرفت هایمان به مان نشان بدهد که چقدر کوچک هستیم. ‏

آن نقطه ی کم رنگ در وسط تصویر ما هستیم. همه ما! ‏

*نارنجی
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
روی ماه قدم بزنید و کشف کنید!

ناسا سایتی را راه اندازی کرده است که به تمام علاقه مندان اجازه می دهد به صورت مجازی روی ماه قدم بزنند.

به گزارش مهر، ناسا در این سایت خود که " www.moonzoo.org " نام دارد از تمام علاقه مندان به اکتشافات فضایی دعوت کرده است که از طریق وب و با یک وضوح تصویر بی سابقه در سطح ماه قدم بزنند.

تصاویری که ماهواره Lunar Reconnaissance Orbiter Camera ناسا از سطح ماه تهیه کرده است این سفر مجازی به تنها قمر زمین را امکانپذیر می کند.

سایت Moon Zoo Web را که گروه "اتئلاف علوم شهروندی" زیر نظر ناسا راه اندازی کرده یک پروژه کاملا علمی است که قصد دارد مردم را به طور مستقیم با اهداف بازسازی تاریخ سفرهای انسان به ماه آشنا کند.

"اتئلاف علوم شهروندی" گروهی متشکل از سازمانهای علمی و موزه ها است که پیش از این موفقیت بزرگی را در پروژه دیگری با عنوان Galaxy Zoo (باغ وحش کهکشان) در کارنامه خود دارد.

در پروژه Galaxy Zoo بیش از 250 هزار فرد علاقه مند از تمام دنیا در تحقیقات نجومی و از طریق تلسکوپهای مجازی شرکت کردند.

براساس گزارش Scientific American، رئیس این پروژه در این خصوص توضیح داد: "ما به کاربران وب تمام دنیا نیاز داریم که به ما در ارائه توضیحات دقیق این تصاویر جدید ماه کمک کنند. به طوری که اگر هر کاربر تنها پنج دقیقه برای تماس با حفره های روی ماه وارد این سایت شود می تواند ارزش علمی بالایی داشته باشد."

این دانشمندان به ویژه برای تشخیص تعداد، سن و عمق حفره های روی ماه و همچنین حفره های تازه ای که در اثر برخورد شهاب سنگها ایجاد شده اند به کمک کاربران وب نیاز دارند.
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
تلسكوپ 10‌ اينچی رونمايی شد

فارس: تلسكوپ 10 اينچي در دانشگاه پيام نور خوزستان رونمايي شد.

با توجه به شعار امسال با عنوان همت مضاعف و كار مضاعف، اين دانشگاه در نظر دارد با بهره‌گيري از اين شعار فعال‌تر از سال گذشته در علوم مختلف دانشگاهي گام بردارد.

در همين راستا، به منظور آشنايي بيشتر دانشجويان دانشگاه پيام‌نور با علوم آسماني و نجوم، تلسكوپي با دقت 10 اينچ در دانشگاه پيام نور اهواز راه‌اندازي شد.

دبير انجمن نجوم اهواز در مراسم رونمايي از اين تلسكوپ، آگاهي هر چه بيشتر دانشجويان را از علم آسمان بسيار ارزشمند دانست و با اشاره به اوضاع تحريم كشور، پيشتازي در علوم مختلف را يك اصل مهم در دانشگاه‌ها عنوان كرد.

مريم اسفندياري با بيان اينكه تلسكوپ 10 اينچي اين مركز مجهز به پايه الكترونيكي و قابليت برنامه‌ريزي به وسيله كامپيوتر است، افزود: انجمن نجوم فعاليت‌هاي چشمگيري در سال‌هاي اخير داشته است كه از جمله آنها مي‌توان به شركت در جشنواره سيمرغ، برگزاري نمايشگاه نجوم دانشگاهي، اجراي كلاس‌هاي آموزش نجوم درسطوح آماتوري و پيشرفته، برپايي كارگاه‌هاي رصد شبانه و همچنين ساخت ماكت و تجهيزات نجومي توسط اعضا اشاره كرد.

وي در ادامه با بيان اينكه صنعت هوا فضا و علم نجوم امروز در سطح كلان كشور نياز اساسي به شمار مي‌رود، از ايجاد چنين ظرفيت‌هايي براي استفاده دانشجويان و علاقه‌مندان براي پيشرفت در اين علوم قدرداني كرد و خواستار حمايت مسئولان استان از انجام چنين اقدامات و حركت‌هايي در سطح دانشگاه‌هاي پيام نور شد.

اسفندياري خاطرنشان كرد: پيشرفت علوم در دانشگاه‌هاي كشور توانايي پيشرفت را در علوم مختلف بالا مي‌برد و اين امكان را به دانشجويان مي‌دهد تا با استفاده از ابزار و همفكري دانشگاه‌هاي استان را دچار تحولات علمي بزرگي كنند.
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
عکسی جالب از سیاره ونوس در پشت ماه. این عکس در فیلیپین و از طرف یک ستاره شناس گرفته شده است.

135446_812.jpg
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
شاتل آتلانتيس آماده فرود شد

فارس: شاتل فضايي آتلانتيس به همراه سرنشينانش آماده آخرين فرود خود شد.

شاتل فضايي آتلانتيس بعد از 12 روز و رساندن تجهيزات جديد به ايستگاه بين‌المللي فضا، امروز به آخرين مأموريت فضايي خود پايان مي‌دهد و به زمين و خانه اصلي خود بر مي‌گردد.

مقامات نسا اعلام كردند كه دو زمان فرود براي پايان مأموريت آتلانتيس در نظر گرفته شده تا اگر هوا نامساعد بود، در زمان بعدي تعيين شده، اين شاتل به همراه سرنشينانش به زمين بنشينند.
سخنگوي ناسا گفت:‌ هوا در صبح روز چهارشنبه در مركز فضايي كندي در فلوريدا ابري خواهد بود و براي فرود مناسب نيست.

وي افزود: اگر هوا براي فرود در روز چهارشنبه مساعد نبود و شاتل را تهديد مي‌كرد، آتلانتيس روز پنج‌شنبه در مركز فضايي كندي در فلوريدا به زمين مي‌نشيند و اما اگر هوا روز پنج‌شنبه نيز مساعد نبود، روز جمعه اين شاتل در پايگاه نيروي هوايي ادوارد در كاليفرنيا به زمين خواهد نشست.

فضانوردان در اين مأموريت 3 راهپيمايي فضايي انجام دادند و سيم‌كشي جديد آمونياكي و كابل‌هاي جديد را وصل كردند و همچنين اين فضانوردان باتري‌هاي ايستگاه فضايي را تعويض كردند.

اين فضانوردان در طي اين مأموريت آزمايشگاه فضايي روسيه را كه اتاقكي به مساحت 6 متر مربع بود با كمك بازوهاي روباتيك روي ايستگاه فضايي نصب كردند.

آتلانتيس به همراه خود 6 باتري به وزن 375 پوند (170 كيلوگرم) به ايستگاه فضايي آورده است كه فضانوردان اين باتري‌ها را در طي 3 راهپيمايي فضايي روي ايستگاه بين‌المللي فضا نصب كردند.

آخرين مأموريت شاتل فضايي آتلانتيس روز جمعه 24 ارديبهشت از مركز فضايي كندي در فلوريدا آغاز شد و بعد از 2 روز سفر به ايستگاه بين‌المللي فضا رسيد.

نخستين پرواز شاتل آتلانتيس در سال 1985 انجام شد و از آن‌زمان تاكنون اين شاتل 32 پرواز انجام داده و در طي اين مدت فضانوردان و تجهيزات مختلف را به همراه خود به مدار زمين برده است.
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
سیاره ای که در آن زود پیر می‌شوید

طول سال در یک سیاره تا چه اندازه می تواند کوتاه باشد. این سئوالی است که پس از رصد سیاره ای با سالی کوتاهتر از یک روز زمین به وجود آمده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سیاره Cancri e 55 سال گذشته رصد شد. این سیاره "ابر زمینی" است با جرمی چند برابر سیاره سبز زمین بر مدار ستاره ای مشابه خورشید در حرکت است.

"ربکا داوسن" و "دانیل فابریکی" در مرکز فیزیک اخترشناسی هاروارد - اسمیتسونیان اعلام کردند خلاءهای دیده شده در اطلاعات رصد شده درباره این سیاره به این معنی است که دوره مدارگردی سیاره که در ابتدا سه روز زمینی محاسبه می شد به اشتباه برآورد شده است.

بررسی های این دو دانشمند نشان می دهد سال واقعی این سیاره 17 ساعت و 41 دقیقه است. شاید سیاره دیگری نیز بر مدار ستاره SWEEPS-10 با سالی کوتاهتر از این وجود داشته باشد اما وجود آن تا کنون ناشناخته باقی مانده است.

داوسن می گوید: "ما معتقدیم این سیاره برای طولانی مدت در چنین دوره مداری کوتاهی حرکت نخواهد کرد." در صورتی که سیاره ای می توانست بدون ذوب شدن با فاصله ای برابر شعاع خورشید در مدار این ستاره حرکت کند سال این سیاره برابر سه ساعت بود.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، در صورتی که سیاره ها در مدار اجرام فشرده تری از قبیل کوتوله های سفید، تب اختران و یا سیاهچاله ها نیز حرکت کنند با هر چه نزدیکتر شدن به این اجرام طول سال در آنها کاسته می شد. با این همه تا کنون هیچ سیاره به تایید رسیده ای در مدار یک کوتوله سفید یا یک سیاهچاله رصد نشده است.
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
گردبادي كه باد ندارد!


شگفتی‌های زیادی در کائنات وجود دارد؛ از ویژگی‌های عجیب و غریب کهکشان‌ها و سیاره‌های دور و نزدیک گرفته تا اسرار سیاه‌چاله‌ها و تولد و مرگ ستاره‌ها.

بعضی از آنها در نگاه اول به نظر عجیب نمی‌رسد، اما با پیشرفت دانش بشر و اختراع وسیله‌های جدید توانسته‌ایم به اين شگفتي‌ها پی ببریم. مثلاً اگر با تلسکوپ به سیاره عطارد يا تير نگاه کنیم، شاید در نگاه اول به نظر سیاره آرامی برسد؛ سیاره‌ای تقریباً به اندازه ماه که از گودال‌های زیادی پر شده است. اما اگر بهتر به آن چشم بدوزیم و دقتمان را بالا ببریم، چیزی بیشتر از یک سیاره آرام خواهیم دید.

عطارد که در نزدیکی خورشید قرار دارد، به وسیله امواج تابشی زیادی بمباران می‌شود که این مسئله تغییرات زیادی در آن به وجود می‌آورد. عطارد سیاره گردبادهاست. این گردبادها ماشین و یا خانه مردم را خراب نمی‌کنند، چون روی عطارد آدمی زندگی نمی‌کند! این گردبادها ابرها را در هم نمی‌پیچند، چون آن‌جا ابری وجود ندارد. حتی گردوغبار هم ایجاد نمی‌کنند، چرا که آن‌جا باد و گرد و خاک هم وجود ندارد! ممکن است بگویید پس این دیگر چه گردبادی است؟!

ميدان مغناطيسي و بادهاي خورشيدي عامل طوفان در عطارد هستند

طوفان‌ها یا گردبادهایی که در عطارد اتفاق می‌افتند شبیه هیچ طوفان دیگری نیستند، چرا که نامرئی اند. میدان مغناطیسی و هسته بیرونی عطارد که بسیار چگال است، عامل اصلی به وجود آمدن این طوفان‌هاست. این طوفان‌ها گاهی تمام سیاره را در بر می‌گیرند و چند دقیقه‌ای طول می‌کشند. سیاره عطارد مانند زمین میدان مغناطیسی دارد. این مسئله تا اوایل دهه 70 میلادی براي دانشمندان آشکار نبود.

در سال 1973 فرستادن یک فضاپیما به عطارد باعث شد اطلاعات زیادی درباره این سیاره به دست بیاید. «مسنجر» نام آخرین مأموریت سازمان فضایی ناسا در عطارد است که امسال با سومین پرواز سفینه به پایان خواهد رسید. به کمک این سفینه دانشمندان فهمیدند که نه تنها میدان مغناطیسی عطارد از زمین کوچك‌تر است بلکه حدود 100 بار ضعیف‌تر است. پس چه چیزی باعث طوفان و گردبادهای شدید در عطارد می‌شود؟!

عطارد نزديك ترين سياره به خورشيد و پر از گودال است

عطارد نزدیک‌ترین سیاره به خورشید است،پس واضح است که می‌تواند بسیار گرم شود. در روز دمای سیاره به 426 درجه سانتی‌گراد و در شب به منهای 150 درجه سانتی گراد می‌رسد. عطارد جو خارجی نازکی دارد، به همين دليل، اختلاف دمای آن در شب و روز بسیار زياد است. از طرف دیگر به دلیل فاصله كم آن از خورشيد، در معرض اشعه‌
و بادهای خورشیدی زیادی قرار دارد. باد خورشیدی شبیه تغییرات آب و هوایی بر روی زمین است. وقتی صحبت از آب و هوا روی کره زمین می‌شود مواردی مثل میزان بارش و دما و رطوبت و ... اندازه‌گیری می‌شوند، ولی در عطارد، فاصله از خورشید و تأثیرات آن در کنار میدان مغناطیسی و الکتریکی بررسی می‌شود.

گردبادهاي عطارد شبيه پديده شفق قطبي هستند

بادهای خورشیدی منبع الکتریسيته هستند که وقتی با میدان مغناطیسی ناچیز عطارد برخورد می‌کنند، نظم آن را بر هم می‌زنند و طوفان‌های شدید مغناطیسی به وجود می‌آورند؛ چیزی شبیه پدیده بسیار زیبای شفق قطبی که در اثر میدان مغناطیسی و بادهای خورشیدی در زمین به وجود می‌آید.
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
آغاز تمرینات بشر برای سفر به مریخ

137762_357.jpg
شش فضا نورد روسی یک زندگی 18 ماهه طولانی در محفظه فلزی بدون پنجره ، هوای تازه وخورشید و همچنین خوردن غذای کنسروشده و گرفتن دوش هرده روز یک بار را تجربه می کنند.


واحد مرکزی خبر به نقل از تلویزیونی بی بی سی گزارش داد: این فضانوردان که با هدف شبیه سازی برای رفتن به مریخ این زندگی را تجربه می کنند ، در این مدت فقط با ایمیل باجهان خارج ارتباط خواهند داشت.

دانشمندان معتقدند، این تحقییق به آنها کمک می کند تا دریابند چگونه انسان از عهده سفر طولانی به جهان دیگر برمی آید.

ریچارد گالپین گفت: پرواز انسان به مریخ هدف بزرگ آینده اکتشاف فضایی است اما این پرواز و سفر 8 ماه طول می کشد تا فضانوردان به سیاره سرخ برسند .

دانشمندان معتقدند، نخستین سفر و پرواز به مریخ ممکن است 25سال دیگر صورت گیرد.
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
چگونه بدرستی منجم شویم؟

انوشیروان نادری

آیا میدانستید شما میتوانید کهکشانی در 2 میلیون سال نوری فاصله از زمین را تنها با چشمانتان مشاهده کنید؟ آیا میدانستید بسیاری از گودال های ماه با یک دوربین دوچشمی کوچک قابل روئت است؟

شگفتی های بیشماری در یک آسمان تاریک و صاف در انتظار شما هستند و اولین قدم آن تنها این است که از خود بپرسید: آن چیست؟

اگر شما اولین قدم را بردارید، بدانید عمری لذت بخش و کیهانی در انتظار شماست.اما نکته اصلی این است که قدم بعدی چیست؟ بسیاری از علاقمندان به نجوم، در همان ابتدای کار به بن بست رسیده و تسلیم ناامیدی می شوند چون از خود میپرسند اینگونه ادامه دادن راهش نیست، باید چگونه ادامه دهم؟ اما راهی برای پیشبرد خود در این زمینه نیز پیدا نمی کنند، پس نجوم را رها میکنند.

با این اوصاف، بهترین نصیحت برای شروع کنندگان به نجوم چیست؟ اینجا به ذکر نکاتی میپردازم که راهنمایی کوچکی برای درست تر منجم شدن است.

1_ آسمان را بدون چشم مسلح* یاد بگیرید.

رصد و نجوم یک تفریح در طبیعت است.شب ها به بیرون بروید و اسامی ستارگان پرنور را یاد بگیرید، همچنین الگو ها و طرح های بالا سرتان را؛ منظورم صورت های فلکی* است.از مجلات و سایت ها در این زمینه کمک بگیرید. اگر شما در یک محیط شلوغ و دارای آلودگی نوری زیاد زندگی می کنید، راه های بیشتری برای نگاه کردن به بالا وجود دارد، حتی بیشتر از آنچه که تصور می کنید.

اگر حتی بیشتر از این قدم هم فعالیت نکنید، این توانایی که به بالای سرتان نگاه کنید و بگویید این ستاره قطبی* است و یا آن یکی زحل است برای شما لذتی وافر به ارمغان می آورد و شاید این حس را به شما دست بدهد که در جهان یک جایی کوچک برای زندگی آسوده در اختیار دارید.


2_کتابخانه محل خود را غارت کنید.

نجوم آماتوری یک یادگیری براساس ذوق و علاقه است. این ذوق از کاوش های عقلی و نیز آگاهی های مرموز آسمان شب حاصل می شود. شما باید این کاوش ها را انجام دهید و این آگاهی ها را بدست بیاورید و این برعهده خودتان است. به عبارت دیگر در نجوم باید متکی بخود و بقولی خود آموز باشید. برای شروع کنندگان، مهمترین ابزار نجومی، تلسکوپ قوی و یا دوربین دو چشمی حرفه ای نیست بلکه کتابخانه محله است.

قفسه های مربوط به نجوم را جستجو کنید و دنبال کتاب هایی درباره اطلاعات پایه و مقدماتی بگردید که شما به دانستن آنها احتیاج دارید و نیز کتاب هایی راهنما در این مورد که شما چه چیز هایی را میتوانید در کرانه آسمان ببینید. در مورد ستارگان مرجع و صورت های فلکی بخوانید که شما با چشم به تنهایی قادر خواهید بود آنها را روئت کنید. در مورد ستارگان و سیارات و نیز تغییرات آنها در طی شب و در طی فصول مختلف تحقیق کنید.اگر کتابخانه به اندازه کافی، کتاب و اطلاعات در اختیار شما قرار نگذاشت، یک کارت اینترنت تهیه کنید و به دنیای اطلاعات قدم بگذارید.

البته درست است اینترنت یک منبع عظیم اطلاعات می باشد اما باید به این نکته ضروری توجه کرد که اطلاعات درون اینترنت به نوعی به هم ریخته و در هم می باشد که زیاد مناسب حال شروع کننده نیست، اما گفتنی هست سایت های بسیار خوبی برای آماتور ها نیز با کمی جستجو پیدا می شود.

اینگونه می گویم، برای شروع کننده ای که میخواهد درست منجم شود، اطلاعات باید منسجم و بصورت دسته بندی و سازماندهی شده ارائه شود با این قابلیت که این منبع اطلاعات در درسترس فرد باشد که در کوتاه ترین زمان ممکن، و در هر مکانی مورد استفاده اش قرار گیرد. به عبارتی شما به کتاب احتیاج دارید پس به کتابخانه ها بروید.


3_به تلسکوپ فکر میکنید؟ پس با یک دوربین دوچشمی شروع کنید.

دوربین دو چشمی ابزار ایده آلی برای افراد تازه کار به شمار می رود.دوربین های دوچشمی میدان دید زیادی به شما نشان می دهد و رسیدن به نقطه مورد نظرتان را بسیار ساده می کند و این درحالی است که یک تلسکوپ قوی تر، محدوده کوچکی از فضا را بزرگنمایی می کند و پیدا کردن نقطه مورد نظرمان را با مشکل روبرو می سازد.

تصویری که دوربین دو چشمی از شی هدفتان ارائه می دهد، وارونه است(که البته امروزه با تعبیه یک آینه در دوربین ها این مشکل برطرف شده است) اما بشما کمک میکند که ببینید نقطه نشانه گرفته شما کجاست.

تصاویر یک تلسکوپ نجومی، معمولا معکوس اند، چیزی در حدود نود درجه قرینه ، در امتداد نشانه روی شما.

دوربین های دو چشمی نسبتاً ارزان قیمت تر هستند، در بسیاری از موقعیت ها در دسترس بوده، و نیز حمل و نقل و نگهداری آنها ساده و راحت است. کارایی دوربین های دوچشمی بطور شگفت انگیزی مورد قبول و قابل اعتنا می باشد. معمولا 7 تا 10 برابر قدرت یک چشم غیر مسلح، توانایی دید را بهبود می بخشد و این قدرت دید، تقریبا بقدر یک تلسکوپ خوب آماتوری است اما باید توجه کنید که شما این قدرت را با چیزی در حدود نصف قیمت آن تلسکوپ بدست آورده اید.

برای رصد، هرچه عدسی جلویی(شئی)* بزرگتر باشد مناسب تر هست چون توانایی جذب نور بالاتری دارید، همچنین کیفیت دید بصری بالا نیز برای بسیاری از دوربین های دوچشمی که در طول روز استفاده میشوند، اهمیت زیادی دارد. دوربین های دوچشمی مدرن امروزه که قابلیت تثبیت تصویر (image- stabilized ) را دارا هستند بطور شگفت آوری برای نجوم یک ارمغان بحساب می آیند اگرچه قیمت این دوربین بسیار گران است. در آخر یک دوربین دوچشمی که براحتی از فروشگاه های شهر و به قیمت مناسب میتوانید خریداری کنید، برای شروع یک دوره نجومی آماتوری، بسیار مناسب است.


4_به داخل نقشه ها و راهنماها شیرجه بزنید.

شما دیگر یک دوربین دوچشمی دارید، با آن چه کار می خواهید بکنید؟ شما می توانید بصورت تفننی به ماه نگاه کنید و یا حتی تصویر غبار آلود ستارگان را در پهنه راه شیری* را برای همیشه در ذهن خود ثبت کنید. با این حال، اگر شما صورت های فلکی را یاد گرفته اید، و نقشه های راهنمای آسمان شب را که در آن جزئیات بالایی از اجرام قابل مشاهده نشانه گذاری شده است، را در اختیار داشته باشید، یک دوربین دوچشمی می تواند شما را حتی برای سالیانی سرگرم نگه دارد.

می توانید در حدود دو جین خوشه های ستاره ای*، کهکشان ها و سحابی ها* را در آنها پیدا کرده و با دوربین خود رصد کنید. آنها همچنین دارای اطلاعاتی از قبیل تغییرات متناوب ماه های مشتری و یا دوره های هلال زهره شما می دهند. شما می توانید با استفاده از این راهنماها، تعداد زیادی از گودال ها، دشت ها و کوه های ماه را شناسایی کنید. شما می توانید با استفاده از اطلاعاتی که بدست آورده اید به رصد ستارگان دوتایی * و یا تناوب محو - روشنایی ستارگان متغیر* بپردازید.نقشه های خوب، پیشنهاد های وسوسه انگیزی برای شکار رازهای محو پنهان شده در آسمان را به شما می دهد، بسیاری از کتاب های راهنما آنچه را که شما رصد خواهید کرد را توصیف می کنند و در مورد چیستی آن شی توضیحاتی ارائه می دهد.

علاوه بر این، توانایی اینکه با استفاده از دوربین دوچشمی بتوانید این اجرام را در پهنه آسمان نشانه گذاری کنید، دقیقا مورد نیاز شما قرار خواهد گرفت زیرا بعدها باعث می شود، شما تلسکوپتان را هرچه بهتر تنظیم کنید.برنامه ریزی کنید که در حین رصد چه کاری می خواهید انجام دهید. چارت و راهنمای خود را بر روی یک صفحه رسم کنید.با توجه به تجهیزات خود، لیستی از اجرامی که در توانایی رصد آنها هستید را بیابید و نحوه چگونگی پیدا کردن آنها را ترسیم کنید.

رصد خود را برنامه ریزی کنید، قبل آنکه سرتان را برای دیدن دنیای شب بالا ببرید.


5_یک دفتر ثبت وقایع نجومی درست کنید.

این مورد اختیاری است.می توانید بر روی یک واقعه متمرکز شوید و آنرا در ذهن بسپارید بر فرض مثال بدانید در هفته آینده، مشتری در کنار هلال ماه قرار خواهد گرفت، اینگونه براحتی می توانید مشتری را پیدا کرده، رصد کنید. این دفتر یادداشت را همیشه در کنار ابزار رصد خود داشته باشید. به زودی می توانید با برگشت به گذشته و استفاده از تجربیات اولیه خود، افق هایی را برای رسیدن در سال های آینده هدف گذاری کنیدو این به معنی عمیق تر شدن فعالیت های شما است.

به هر حال، اگر فکر می کنید که مشغله زیادی از شما می طلبد،به این مورد اهمیت چندانی ندهید.


6_به دنبال دوستان آماتور دیگر باشید.

انفرادی تحصیل کردن خوب است اما تا آنجای که توانایی ادامه دادن داشته باشید. اما به اندازه به اشتراک گذاری دانش و تحصیلات خود با دیگران لذت بخش نیست. هزاران کلوب ستاره شناسی در اینترنت وجود دارد، در ایران نیز موسسات و فرهنگسرا ها هر از گاهی اقدام به برپایی همایش ها و برنامه های رصد آسمان شب می کنند. با شرکت در این برنامه ها میتوانید با ده ها منجم آماتور دیگر آشنا شده و فرصتی برایتان پیش می آید که بتوانید ابزار و تلسکوپ های مختلف را امتحان کنید و بدانید که دیگران چه کارهایی را نمی کنند و یا چه کارهایی را انجام می دهند.نکته های جدید یاد بگیرید و توانایی های تازه بدست آورید و مهمتر از همه این ها، دوستان خوبی پیدا کنید.

چک کردن کلوب ها و فروم های نجومی بزرگ و کوچک بر عهده خودتان است، ببینید کدام برای شما مناسب تر است.


7_اکنون وقت تلسکوپ است، به اعماق سفر کنید.

سرانجام شما می دانید که آماده شده اید برای کار با یک تلسکوپ قدرتمند. شما ساعت ها وقت صرف خواندن آگهی ها، و خواندن مقالات نقد و بررسی (review) انواع تلسکوپ ها کرده اید. شما با انواع تلسکوپ آشنایی دارید و می دانید از هر کدامشان چه انتظاری باید داشته باشید و چه کاری را باید با تلسکوپ انتخابیتان بکنید.

اکنون وقت خساست بر روی کیفیت نیست، از دمدمه مزاجی پرهیز کنید. اسباب بازی های فروشگاه های بزرگ که بسیار شبیه به تلسکوپ اند و به اصطلاح semi-toy گفته می شوند، ممکن است چشم شما را به خود خیره کنند. توجه داشته باشید برای انتخاب تلسکوپ دو ضرورت وجود دارد.

اولین ضرورت، استحکام، ثبات و سهولت در حمل و نصب تلسکوپ است. دومین ضرورت کیفیت بالا و میزان انکسار* اپتیک (diffraction limited) است.

بطور طبیعی شما، علاقه به تلسکوپی، با دهانه ای بزرگ دارید اما هیچ وقت قابلیت حمل و نقل و سهولت آن را فراموش نکنید. به یاد داشته باشید بهترین تلسکوپ برای شما، تلسکوپی است که در بسیاری مواقع بتوانید با آن کار کنید.

اغلب اوقات، تازه کار ها، این نکته را مدنظر قرار نداده، و یک تلسکوپ بسیار بزرگ انتخاب میکنند. یک فیل سفید. حمل این تلسکوپ بسیار مشکل است و دردسر های زیادی برای سرپا کردن و یا برای جمع کردن آن متحمل می شوید پس بندرت مورد استفاده شما قرار خواهد گرفت.

یک منجم خوب بودن، به داشتن ابزار و تجهیزات بستگی ندارد بلکه به نحوه استفاده از آنها مربوط است. بسیاری از تلسکوپ های نسل جدید، دارای کامپیوتر و موتورهایی برای حرکت هستند که می توانند با فشار چند دکمه موقعیت شی مورد نظرتان را تعیین کنند. البته این عمل بعد از انجام بعضی از تنظیمات و آماده سازی ها صورت می گیرد. کار با این وسیله به اصطلاح Go-To scope بسیار لذت بخش است و مطمئنا کمک زیادی برای تعیین محل اهدافی غیر از آنچه که چشم شما به آن مسلط است، می کند. اما بدانید درست هست که پرواز در حالت اتو پایلت لذت بخش است، اما مانع یادگیری پروازی بر عهده خودتان می شود. فکر کنم نکته مهم در این است که توانایی داشته باشیم که بتوانیم از آن نقشه و چارتی که قبلا تهیه کرده ایم استفاده کنیم. از آگاهی خودمان در مورد صورت های فلکی بهره ببریم تا بتوانیم اجرام و شی هدف مورد نظرمان را، خودمان با تلسکوپ شکار کنیم.

شما می توانید میلیونی برای خرید تلسکوپ هزینه کنید اما بدانید که تلسکوپ های خوبی هم با چند صد هزار تومان هم قابل خریداری هستند. آیا این تلسکوپ جوابگوی آنچه شما می خواهید نیست؟ تا آنجا که می شود از خرید دست نگه دارید، چند سال بعد از کار با یک دوربین دوچشمی، درحالی که به توانایی بالایی رسیدید و وقتی بودجه خرید یک تلسکوپ خوب را داشتید، از هزینه ای که می کنید پشیمان نمی شوید.

اگر شما برای شروع، تلسکوپی کوچک اما با کیفیتی انتخاب کردید، این وسیله می تواند ابزاری برای سفر هایتان نیز باشد، آن هم برای تمامی طول عمر. حتی هنگامی که نتوانید تلسکوپ بزرگتری را که در آینده خواهید خرید را با خود به جایی ببرید.


8_غرور کاذب خود را بشکنید.

نجوم به شما بردباری و افتادگی را آموزش می دهد. شما یک شی را در دوردست ها شکار می کنید اما آنرا گم می کنید.تلاش می کنید و دوباره آن را پیدا می کنید اما باز آنرا گم می کنید. دوباره باید تلاش کنید. این ها در رصد طبیعی است. نگران نباشید، عاقبت با افزایش دانش و مهارت، شما موفق خواهید شد.

شما در مقابل ابرهایی که از جلوی تلسکوپتان رد شده و مانع دیدتان می شوند، در مقابل فاصله های بی نهایت، در مقابل کم نوری و محو بودن آن شئی که مورد خواسته شماست و در مقابل واقعه ای که شما فقط بخاطر یک دقیقه دیرکرد از دستش می دهید، نمی توانید هیچ کاری کنید. جهان مطابق با خواسته ها و آرزو های شما عمل نمی کند بلکه شمایید که باید بر اساس شرایطش رفتار کنید.


9_راحت باشید و لذت ببرید.

غرور از دست رفته شما بوسیله تلسکوپتان بر نمی گردد. چرا که آن هم بی عیب نیست. کمال و کاملا بی نقص بودن وجود خارجی ندارد، فرقی هم نمی کند شما چه میزان پول برایش پرداخت کرده باشید.

اگر شما خودتان را پیدا کرده باشید، عدم انطباق و یا لرزش های عدسی چشمی و یا حتی از دست دادن جرمی که برایش ساعت ها بیدار مانده اید، شما را آزرده خاطر نمی کند.

نفس عمیقی بکشید و بخاطر بیاورید برای چه اینکار را انجام می دهید. یک منجم آماتور باید آسوده خاطر و شاد باشد.یاد بگیرید از هرچه ابزارتان به شما نشان می دهد، لذت ببرید. تلاش و امتحان بیشتر برابر با دید و لذت بیشتر.

بجنبید، قدم هایتان را استوار بردارید و از زیبایی ها و رازهای جهان شگفت انگیزمان، لذت بی پایان ببرید.

***

چشم مسلح: چشمی که مجهز به ابزار نجومی نظیر دوربین دو چشمی و یا تلسکوپ باشد.

صورت فلکی: گروهی از ستارگان که ظاهرا در آسمان به یکدیگر نزدیک اند. نجوم جدید 88 صورت فلکی می شناسد.

ستاره قطبی: جدی یا ستاره قطبی، که از آن برای شناسایی سمت شمال جغرافیایی استفاده می شود.

عدسی شئی: عدسی که نور از طریق آن وارد تلسکوپ می شود.

راه شیری: یا راه کاهکشان، قسمت نورانی بر آسمان که بخشی از کهکشان ما می باشد.

سحابی: ابرهای وسیعی از گاز و غبار در فضا

ستاره دوتایی: دو ستاره نزدیک به هم که بر اثر نیروی گرانش خود در مجاورت یکدیگر می مانند.

ستاره متغیر: ستاره ای که روشنایی ظاهری یا به اصطلاح قدر آن با دوره زمانی نه چندان بلند تغییر کند.

انکسار: شکست نور
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
پیش بینی ناسا از فاجعه بزرگ در سال 2013


دانشمندان ناسا پیش بینی کردند که توفان خورشیدی که قرار است در سال 2013 رخ دهد می تواند برای زمین به یک فاجعه بزرگ و حتی نابودی دنیا تبدیل شود.

به گزارش مهر، در تقویم مایاها 21 دسامبر 2012 به عنوان پایان دنیا پیش بینی شده است. اکنون گروهی از دانشمندان ناسا با بررسی رفتار خورشید هشدار دادند که پایان دنیا با یکسال تاخیر می تواند در سال 2013 رخ دهد.

ارزیابیهای ناسا نشان می دهد که توفان خورشیدی سال 2013 یک فاجعه بزرگ است چون شدت آن 20 برابر ویرانگرتر از اثرات ناشی از عبور توفان کاترینا در آمریکا است و می تواند عملکرد شبکه های تلویزیونی و اینترنت را به شدت مورد تهدید قرار دهد.

دانشمندان ناسا در این خصوص اظهار داشتند: "زمین و فضا به روشی کاملا جدید برای تاریخ بشریت با هم تمام خواهند گرفت."

فوریه گذشته که ناسا رصدخانه دینامیک خورشید (SDO) را پرتاب کرد محققان لابرتوار روترفورد در آکسفورد شایر انگلیس در خصوص اثرات بادهای خورشیدی بر روی بازیهای المپیک 2012 هشدار دادند.

اکنون کارشناسان ناسا نسبت به خطرات بالقوه ای که توفان عظیم خورشیدی در فاصله 150 میلیون کیلومتری و در سال 2013 می تواند برای زمین داشته باشد هشدار دادند.

به گفته این محققان، در حال حاضر فعالیت خورشیدی بسیار شدید شده است و در سالهای آینده نیز میزان آن افزایش خواهد شد و منجر به بروز یک فاجعه بی سابقه خواهد شد. این توفان بر روی سیستمهای انرژی و ارتباطات زمین اثر خواهد گذاشت و عملکرد پلاسمای خورشیدی به شدت زندگی مملو از فناوری امروز را مختل خواهد کرد.

براساس گزارش تلگراف، این توفانها می توانند تمام ابزارها از آی- پاد تا ماهواره ها را در معرض نابودی قرار دهند و منجر به قطع برق در بسیاری از مناطق دنیا شوند.

رصدخانه SDO در ماههای اخیر تصاویر منحصربفردی از لکه های خورشید در فتوسفر (لایه خارجى بسیار داغ اتمسفر خورشید) را ارائه کرده است. این لکه های درخشان که با روشن شدن خود میزان زیادی انرژی آزاد می کنند از این مسئله حکایت دارند که ستاره مادر وارد بیست و چهارمین چرخه فعالیت خود (از زمانی که ستاره شناسان با کمک دستگاههای اپتیکی شروع به رصد آن کرده اند) شده است.

به طور متوسط چرخه ها 11 سال را طی می کنند و بنابراین از حدود دو قرن و نیم قبل دانشمندان با وسواس خاصی اطلاعات مربوط به خورشید را جمع آوری کرده اند.
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
درخواست پیرترین فضانورد آمریکایی از اوباما

"جان گلن" اولین فضانورد قهرمان آمریکایی و سومین انسانی که در مدار زمین سفر کرده است، از دولت اوباما درخواست کرده نظر خود را تغییر داده و ادامه برنامه شاتلهای ناسا را احیا کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، گلن می گوید بازنشسته شدن دیسکاوری، آتلانتیس و اندیور تا انتهای سال جاری می تواند پروازهای انسانی آمریکا را برای یک دهه متوقف سازد.

بر اساس آخرین برنامه دولت اوباما پرتابهای برنامه ریزی شده دیسکاوری و اندیور در فصل پاییز سال جاری فصل آخر برنامه 29 ساله شاتلهای ناسا خواهد بود و این سه شاتل کهنه کار مانند بسیاری از ابزارهای دیگر به قطعه ای کهنه در موزه ها تبدیل خواهند شد.

جان گلن 88 ساله و سناتور سابق ایالت اوهایو در درخواستی 6 صفحه ای در رابطه با پروازهای فضایی انسانی ناسا نوشت: "چرا باید فعالیت سیستم قابل قبول و کارآمدی که طی سالها توسعه و ارتقا ایمن تر و قابل اطمینان تر شده است را متوقف کنیم؟ شاتلها هنوز از کار افتاده نشده اند و تا آن زمان فاصله زیادی دارند."

گلن با اشاره به اینکه ناسا هنوز در مراحل اولیه نسل بعدی برنامه پروازهای فضایی اش قرار دارد در درخواست خود نوشته است: "فاصله زمانی برنامه ریزی شده دو یا سه ساله ای که برای توقف پروازهای فضایی آمریکا در نظر گرفته شده است، به صورت واقع گرایانه هشت تا ده سال خواهد بود."

گلن به عنوان یکی از هفت سرنشین اصلی فضاپیمای مرکوری، اولین آمریکایی به شمار می رود که در مدار زمین سفر کرده است. وی پس از پرواز تاریخی اش در سال 1962 به قهرمانی ملی تبدیل شد.

بر اساس گزارش ان بی سی، 36 سال بعد، گلن به مسن ترین آمریکایی تبدیل شد که در سن 77 سالگی در فضا پرواز کرده است سفر وی به همراه شاتل دیسکاوری که به زودی به موزه هوافضای اسمیتسونیان انتقال خواهد یافت، بوده است.
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
نمای ایران از ماه


مدارگرد شناسایی ماه، ال.آر.او در جدیدترین تصویری که از زمین گرفته، کشور ایران را نیز به تصویر کشیده است. در این تصویر که از فاصله 376هزار کیلومتری ثبت شده، دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان را در گوشه بالا-چپ تصویر به وضوح مشخص است.

به گزارش اسپیس، این تصویر مربوط به 2 هفته پیش است استوای زمین تقریبا در امتداد قطر تصویر در راستای پایین-راست به بالا-چپ قرار گرفته است.

moon.jpg
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8

فضاپيمای روسيه به ايستگاه فضايی متصل شد


فارس: فضاپيماي روسيه بعد از 2 روز سرگرداني در مدار زمين، فضاپيماي روسيه به ايستگاه بين‌المللي فضا متصل شد.

فضاپيماي بدون سرنشين روسيه كه حامل تجهيزات و مواد غذايي براي خدمه ايستگاه بين‌المللي فضا بود، به اين ايستگاه متصل شد.

اين فضاپيما روز چهارشنبه 9 تير به هماره 2.6 تن تجهيزات، آب و غذا به فضا پرتاب شد و روز جمعه قرار بود به ايستگاه بين‌المللي فضا متصل شود، اما به علت مشكل فني اين اتصال برقرار نشد و در مدار زمين سرگردان شد.

اين فضاپيما بعد از 2 روز سرگرداني در مدار زمين روز گذشته به ايستگاه فضايي متصل شد.
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
تفاوت آسمان در 2 نیمکره

ستاره های آسمان در نیمکره شمالی و جنوبی زمین یکسان نیستند.

به گزارش شبکه خبر همین تفاوت آسمان در دو نیمکره زمین موجب شده است تا هم اکنون دانشمندان بیش از 60 کشور جهان در رصد خانه های مستقر در شیلی و آرژانتین فعالیت داشته باشند.

"گابریل گومس"، ستاره شناس دراین باره گفت: نقشه ستارگان در آسمان نیمکره شمالی و جنوبی زمین کاملا متفاوتند به عنوان مثال ستاره قطبی که اغلب برای یافتن شمال زمین استفاده می شود، در آسمان نیمکره جنوبی به هیچ وجه قابل رویت نیست.

" آلخاندرو براین "، استاد فیزیک و ستاره شناسی دانشگاه آرژانتین و از مسئولان رصدخانه بوینوس آیرس هم تصریح کرد: رصد ستاره هایی که هرگز در نیمکره شمالی دیده نمی شود ، اهمیت علم ستاره شناسی را در آمریکای جنوبی نشان می دهد.

وی با بیان اینکه اولین آثار تاریخ بشر در زمینه ستاره شناسی در نیمکره شمالی و مربوط به پنج هزار سال پیش در ایران بوده است، افزود: درسال های اخیر اخبار مبنی برکشفیات جدید باستان شناسی در ایران به ما رسیده و بسیار مشتاق هستیم دانشمندان ایرانی این کشفیات را با اطلاعات دقیق منتشر کنند.

استاد فیزیک و ستاره شناسی دانشگاه آرژانتین در پایان تاکید کرد: در نیمکره جنوبی، متاسفانه اروپاییان ، گنجینه فرهنگی تمدن های بومی از جمله ستاره شناسی را از بین بردند و امروزه اطلاعات مختصر اما حیرت انگیزی در این زمینه وجود دارد که محاسبه روز اول بهار و روزهای سال از طریق رصد ستارگان ازسوی بومیان از جمله آن هاست.
 

sіπa

Registered User
تاریخ عضویت
10 فوریه 2010
نوشته‌ها
1,703
لایک‌ها
8
خورشید فردا می گیرد


دبیر اجرایی شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران با بیان اینکه خورشید گرفتگی روز یکشنیه 11 جولای (19 تیرماه) در اقیانوس آرام اتفاق می افتد، گفت: این پدیده آسمانی که دو ساعت به طول می انجامد در آسمان ایران قابل رویت نخواهد بود.

اسدالله قمری نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به خورشید گرفتگی روز یکشنبه افزود: این خورشید گرفتگی در اقیانوس آرام خواهد بود و در ایران قابل رویت نیست.

وی به جزئیات این خورشید گرفتگی اشاره کرد و اظهار داشت: این خورشید گرفتگی از "کوک آیلند" در نزدیکی نیوزیلند آغاز می شود و در منطقه "کالاساته" آرژانتین به پایان می رسد.

دبیر اجرایی شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران با تاکید بر اینکه بیشترین گرفت در اقیانوس آرام است خاطر نشان کرد: خورشید روز یکشنبه 11 جولای در اقیانوس آرام در منطقه ای به نام جزایر "ایستر آیلند" بیشترین گرفت را خواهد داشت.

به گفته قمری نژاد، این خورشید گرفتگی به مدت دو ساعت به طول می انجامد.

به گزارش مهر، خورشیدگرفتگی کلی سال 2010 روز یکشنبه 11 جولای (20 تیر) نیمکره جنوبی زمین و بخشهای جنوبی اقیانوس آرام را تاریک می کند.

این خورشیدگرفتگی کلی زمان اوج آن 5 دقیقه و 20 ثانیه به طول می انجامد. این خورشیدگرفتگی از ساعت 18:15:15 به وقت گرینویچ آغاز می شود و در ساعت 20:51:42 سایه آن به طور کامل از زمین خارج می شود.

منطقه سایه خورشیدگرفتگی در بیشترین میزان حدود 259 کیلومتر خواهد بود. خورشیدگرفتگی در نیمکره جنوبی و با عبور از اقیانوس آرام جنوبی اتفاق خواهد افتاد.


553267_orig.jpg


تصویر مناطق زیر پوشش خورشیدگرفتگی 11 جولای

استوانه سایه ماه روی اقیانوس آرام جنوبی را تاریک می کند در حالی که جزایر کوک و جزیره معروف ایستر تنها مناطق خشکی خواهند بود که به ملاقات خورشیدگرفتگی کامل می روند.

براساس گزارش Island Crisis ، مناطقی که در آنها خورشیدگرفتگی جزئی ایجاد شده از نیمسایه ماه دیده می شود فضای وسیعتری از اقیانوس آرام جنوبی و بخشهایی از آمریکایی جنوبی به ویژه آرژانتین، شیلی، پرو و بولیوی را می پوشاند.

خورشیدگرفتگی بعدی که از نوع جزئی است 4 ژانویه 2011 رخ می دهد.
 
بالا