• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:
دولت در کنترل تورم موفق بوده است/ وابستگی اقتصاد به نفت را باید به صفر برسانیم
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی‌ با بیان اینکه آمریکا با تحریم ایران به دنبال فلج کردن اقتصاد کشورمان بود، گفت: ‌با درایت **** معظم انقلاب ‌تاکنون آنان به این هدف خود دست نیافته‌اند، اما باید برای جلوگیری از فشار بیشتر وابستگی کشور به نفت را کاهش و به صفر برسانیم.




  • به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از دفاع نیوز،غلامرضا مصباحی مقدم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس امروز ‌در جمع کارکنان سازمان صنایع الکترو‌نیک وزارت دفاع ‌با اشاره به تاکیدات مقام معظم ***** بر اقتصاد در نامگذاری سال‌های اخیر اظهار داشت: تاکید ***** بر موضوع اقتصاد طی سال‌های گذشته و فرهنگ در سال جاری نشان دهنده ضعف مسئولان در این حوزه‌ها بوده است.

    وی با بیان اینکه مباحث اقتصادی در حال حاضر مهم‌ترین دغدغه مردم ایران است، افزود: بر همین اساس مقام معظم ***** سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را ابلاغ فرمودند که به نوعی جامع سیاست‌های اعلام شده در سال‌های گذشته است.

    مصباحی‌مقدم با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی توسط ***** وارد ادبیات اقتصادی ایران شد و در جهان سابقه ندارد، تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی با اقتصاد ریاضتی ‌تفاوت بسیار دارد، چرا در اقتصاد ریاضتی کشورها با کمبود منابع درآمد نسبت به افزونی درآمد مواجه می‌شوند در حالی در اقتصاد مقاومتی، ایران به دنبال افزایش رفاه عمومی و درآمدهاست.

    وی با بیان اینکه ایران اسلامی با کمبود درآمد مواجه نیست و هیچ بدهی عقب افتاده‌ای ندارد، کل بدهی خارجی ایران را 8 میلیارد دلار عنوان کرد و ادامه داد: در حال حاضر ذخیره ارزی خارجی کشورمان 110 میلیارد دلار است، همچنین ذخیره طلای مطمئنی داریم و هیچ کشور خارجی هم به ما کمک نمی‌کند، بلکه هزینه‌هایی هم برای کشور ایجاد می‌کنند و مانع پیشرفت ایران ‌می‌شوند.

    رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به مانع‌تراشی دشمنان نسبت به فروش نفت کشورمان خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیشتر اتکا بودجه کشور به درآمد نفت است و دشمنان درست از همین ناحیه ایران را تحت فشار قرار داده‌اند و ‌مانع از خرید نفت ایران توسط سایر کشورها می‌شوند.

    وی با بیان اینکه ایران تا 2 میلیون و 500 هزار بشکه نفت در روز می‌فروخت، تاکید کرد: در حاضر فروش نفت ایران روزانه یک میلیون بشکه در روز است که همین امر با عث بروز مشکلاتی در کشور شده، بنابراین باید تا جایی که می‌توانیم اتکای بودجه کشور به نفت را کاهش دهیم.

    مصباحی‌مقدم با تاکید بر اینکه باید اقتصاد کشورمان را در مقابل فشار دشمنان ایمن کنیم، تصریح کرد: متاسفانه وابستگی به ارز باعث ضربه‌پذیر اقتصاد کشور شده و منابع مالی فروش از نفت با توجه به اینکه ارز در اختیار قدرت جهانی است نتوانیم پول کشورمان را جابه‌جا کنیم.

    نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شواهد حکایت از افزایش و ادامه‌دار بودن تحریم‌ها دارد، اضافه کرد: آمریکا با تحریم ایران به دنبال فلج کردن اقتصاد کشورمان بود، اما با درایت **** معظم انقلاب اسلامی تاکنون آنان به این هدف خود دست نیافته‌اند، اما باید برای جلوگیری از فشار بیشتر وابستگی کشور به نفت را کاهش و به صفر برسانیم.

    رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی مقام معظم ***** خاطرنشان کر‌د: چند بند مهم سیاست‌های ‌ اقتصاد مقاومتی مربوط به نفت است که باید بودجه کل کشور از وابستگی به نفت به صفر برسد.

    وی صادرات گاز به کشورهای اروپایی را یکی دیگر از سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی اعلام کرد و اظهار داشت: ایران در حال حاضر با کمترین فاصله نسبت به روسیه دومین کشور دارنده گاز است، بنابراین ایران با صادارت گاز ضمن اینکه می‌تواند منبع درآمد خوبی داشته باشد، وابستگی از نفت را کاهش ‌داده و به تبع آن امنیت ملی ایران افزایش پیدا می‌کند و این در حالی است که در حال حاضر کشورهای فراوانی خواهان گاز کشورمان هستند.

    مصباحی‌مقدم گفت: کشورمان طی دو سال گذشته دچار رکود تورمی شد که قابل پیش‌بینی بود، اما‌ در حال حاضر دولت به دنبال کنترل تورم است و تورم نقطه به نقطه در پایان فروردین ماه 93 به 17.6 رسید.

    وی با بیان اینکه برداشت صفر از پول ملی ضرری برای کشور ندارد، خاطرنشان کرد: این طرح در چند کشور اجرایی شد و بیشتر از ضرر به نفع آنان بود و در حال حاضر طرح حذف چند صفر از پول ملی کشورمان در بانک مرکزی آماده است و امیدواریم به زودی اجرایی شود.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عبده تبریزی:بازار ارز را مدیریت نکنیم همه قیمت ها به قبل باز می گردد
تهران- ایرنا- مشاور مالی وزیر راه و شهرسازی گفت: در صورتی که دولت بازار ارز را کنترل نکند همه قیمت ها به قبل باز می گردد.

81170991-5707730.jpg
حسین عبده تبریزی روز سه شنبه در همایش تحلیل تاثیرگذارترین تحولات اقتصادی سال 93 با محوریت اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها و گام نهایی مذاکرات ایران و گروه 5+1 که در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: دولت یازدهم در صدد است نرخ تورم را کنترل و کاهش آن را پایدار کند.

وی اظهار داشت: در سالهای 1385 تا 1389 شکاف میان مابه التفاوت نرخ های ارز افزایش یافت و روند استفاده از درامدهای نفتی صعودی شد.

وی با اشاره به افزایش نرخ تورم در سالهای اخیر گفت: یکی از چراغهایی که در این سالها به دنبال افزایش نرخ تورم خاموش شد بودجه دولت بود، زیرا در شرایط رکود دولت کمتر می تواند خرج کند.

وی گفت: در صورتی که دولت می خواست مخارج جاری خود را افزایش دهد می بایست از بانک مرکزی این منابع را تامین می کرد که دولت دست به چنین کاری نزد.

وی با یادآوری این که افزایش نقدینگی در سالهای اخیر باعث رشد پایه پولی در کشور شد، گفت: رشد پایه پولی که در این سالها 10.3 برابر شد یکی از علل شرایط رکود بود.

عبده تبریزی با اشاره به نگرانی نرخ تورم در میان فعالان اقتصادی گفت: تورم همواره درد مزمن اقتصاد ایران است که موجب اخلال در **** قیمت ها و بی اطمینانی فعالان اقتصادی می شود.

وی میانگین نرخ تورم را در سالهای 1357 تا 1392 معادل 17.8 درصد عنوان کرد و گفت: نرخ تورم 2 سال در این سالها تک رقمی ،34سال دو رقمی ،16سال بالای 20درصد و چهار سال بالای 40درصد بود.

وی بیشترین نرخ تورم را مربوط به سال 1374 معادل 49.4 درصد عنوان کرد و گفت: کمترین نرخ تورم در سال 1364 معادل 6.9 درصد بود و آخرین سال نرخ تورم تک رقمی (9درصد) سال 1369 بود.

عضو شورای عالی بورس گفت: بررسی ها نشان می دهد در سالهای اخیر فقط دو کشور ایران و سوریه در منطقه دارای نرخ تورم نامتعارف بوده اند .

عبده تبریزی در خصوص بازار سرمایه گفت: شاخص بورس در ماه های اخیر نسبت به سال پایه ( 1383) تصور می شد افزایش یافته است ، درحالی که شاخص بورس فقط در شهریور ماه سال 1392 افزایش یافت اما اگر به قیمت ثابت به آن نگاه کنیم ، آنهم بالا نرفت.

وی گفت: هم اکنون سهامداران بانک مسکن که در بورس هستند می خواهند سهمشان را افزایش دهند اما این کالا دارای ریسک است و از دید اقتصاد کلان چیز خوبی نیست.

به گفته مشاور مالی وزیر راه و شهرسازی بازار طلا در سال گذشته تغییراتی داشت که در جمع منفی بود و کسی سراغ این بازار نمی رود.



** مسکن مهر تورم را تشدید کرد

وی با اشاره به طرح مسکن مهر گفت: مسکن مهر مشکلات تورم را در کشور تشدید کرد و در صورتی که دولت جدید نمی آمد 42هزار میلیارد تومان دیگر به این طرح تزریق می شد تا این منابع به 60هزار میلیارد تومان برسد. هم اکنون وزارت راه و شهرسازی باید با فروش برخی از منابع سرمایه ای خود هزینه های این طرح را جبران کند.

به گفته عبده تبریزی بخشی از رشد پایه پولی از سال 2007 میلادی بر عهده مسکن مهر است .

وی اظهار داشت: اقتصاد ایران توانایی ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی را دارد. در سه سال اخیر سرمایه گذاری در بخش مسکن شهر تهران نسبت به سال پایه دو برابر شده است.

وی تاکید کرد: در بسیاری از شهرهای کشور بیش از ظرفیت ، مسکن ساخته شده است و یکی از عللی که جریان چرخش پول در کشور کم است تزریق پول به بخش مسکن است که خریداری هم ندارد. پولی آنجا خوابیده که آزاد هم نمی شود.

وی گفت: سالانه به یک میلیون خانه نیاز داریم و این در حالی است که نزدیک به 10 میلیون نفر در بافتهای فرسوده زندگی می کنند. هم اکنون رکود در بخش مسکن مشاهده می شود که در کلانشهرها بسادگی قابل حل نیست.

عبده تبریزی با بیان این که هم اکنون نرخ بازدهی مسکن خوب نیست، گفت: رکود نه تنها از سوی عرضه است بلکه بعد از مدتی به طرف تقاضا هم کشیده می شود.

وی گفت: سال آینده که پروژه های مسکن مهار کاهش می یابد ، دولت با بیکاری بیشتری هم مواجه خواهد شد. بازار مسکن از نوع سرمایه گذاری ادامه می یابد اما اینکه بخرید سود کنید خبری نیست.

وی گفت: با اینکه رکود در بخش مسکن دیده می شود اما سمت و سوی این بخش به سوی املاک ارزان قیمت و مسکن لوکس در منطقه یک تهران است.



** اجرای هدفمندی یارانه ها

وی ادامه داد: در چنین شرایطی فاز دوم هدفمندی اجرا شد. برخی از صنایع کشور بازار ندارند .دولت نمی توانست سالانه 124 میلیارد دلار پول سوخت بدهد .

وی توضیح داد: از پیش از انقلاب قیمت بنزین نسبت به قیمت جهانی بالاتر بود، اما در سالهای 1353 و 1354 بنزین را زیر قیمت جهانی می فروختیم.

وی ادامه داد: در سال 1389 قیمت بنزین از 17.5 درصد قیمت جهانی به 40 درصد رسید و این نسبت برای بنزین آزاد بیش از 80 درصد بود.

وی گفت: اما با افزایش قیمت دلار باز قیمت بنزین پایین آمد . باید تلاش کنیم که **** قیمت ها ، قیمت بنزین را از این که هست کمتر کند.

کارشناس ارشد اقتصادی تاکید کرد در صورتی که قیمت ارز را مدیریت نکنیم همه چیز به قیمت های قبلی باز می گردد. در صورتی که تفاوت نرخ ارز در بازار آزاد و دولتی افزایش یابد رانت اقتصادی افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: هم اکنون دو نرخ 2650 و 3300 تومان به طور تقریبی کنترل می شود و تقریبا خوب است.

وی تاکید کرد: ارز نباید به پس انداز مردم تبدیل شود.نرخ ارز باید زیر سود بانک باشد و در صورتی که ثابت بماند یارانه به خارجی ها داده ایم.

وی تصریح کرد دولت در چند جا باید کار کند، مواظب اجرای هدفمندی باشد، تورم را مهار و نرخ ارز را مدیریت کند.

وی یادآور شد: منابع تهدید برای اقتصاد زیاد است و این نگرانی 5تا 10 سال آینده ادامه دارد. دولت درصدد کنترل مسائل اقتصادی است و بودجه هم در شرایط خوبی است.

وی تاکید کرد: باید با خلق پول ، **** بانکی را توسعه دهیم .معوقات بانکی نمی تواند گردش مالی ایجاد کند ، بخشی از معوقات در مسکن رفته که قابل فروش نیست .

وی چند راه حل برای وضعیت کنونی اقتصاد کشور مطرح کرد و گفت: راه ساده این است که موضوع تحریم ها حل شود زیرا وضعیت اقتصادی بهتر خواهد شد. بدهی دولت را به اوراق سوددار تبدیل کنیم. دولت نباید به بدهی های خود بی تفاوت باشد .اوراق بهادار می تواند منجر به این شود که آنها را در جایی قرار دهید و از آنها سود دریافت کنید.

وی در پایان تاکید کرد که مشکل اساسی **** بانکی است و تا زمانی که گرفتاری دولت حل نشود نمی توانیم مسائل کسب و کار را حل کنیم.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با فارس عنوان کرد
محرومیت شرکت‌های اروپایی از بازار بزرگ ایران پس از تحریم/بخشی از بیکاری اروپا نتیجه تحریم ایران
سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه معتقد است علی‌رغم آنکه تحریم‌ها فشار زیادی به مردم تحمیل کرده، اما از آن طرف بیکاری و افزایش تورم در برخی کشورهای اروپایی ناشی از محدود شدن فعالیت اقتصادی‌شان با ایران یا کشورهایی مثل ایران است.


13930229000571_PhotoA.jpg


  • رامین مهمانپرست در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در مورد تاثیر مذاکرات ایران با گروه 5+1 و گشوده شدن گره‌های مبادلات تجاری گفت: همکاری اقتصادی ما با سایر کشورها به ویژه کشورهای غربی تحت‌الشعاع قطعنامه‌ها و تحریم‌های غیرقانونی قرار گرفت. البته برای ما مشکلاتی ایجاد کرد، اما یاد گرفتیم برای اینکه از استقلال کشور دفاع کنیم، مشکلات را از جلوی پا برداریم که بهترین شاخص برای ما تاکید مقام معظم ***** بر اقتصاد مقاومتی است که باید از سرمایه و کار ایرانی و تولید داخلی بهره برد.

    وی با اشاره به اینکه اکثر کشورهای خارجی که تحت فشارهای سیاسی روابط اقتصادی‌شان را محدود یا قطع کردند، به شدت زیان دیدند، افزود: این شرکت‌ها از این وضعیت ناراحتند، چرا که شرکت‌های خصوصی به دنبال کسب درآمد بیشترند و ضرر‌های زیادی از این تحریم‌ها متوجه آنها شد که بیکاری و افزایش تورم در برخی کشورهای اروپایی ناشی از محدود شدن فعالیت اقتصادی‌شان با ایران یا کشورهایی مثل ایران بود.

    سفیر ایران در لهستان به این نکته اشاره کرد که این شرکت‌ها منتظر ایجاد فضای جدیدی هستند و از بازار بسیار خوب و بزرگ ایران برای افزایش حجم روابط خود استفاده کنند و اکنون با شروع مذاکرات 5+1 و ایران شرکت‌های زیادی بی‌صبرانه منتظر ایجاد روابط جدید تجاری و اقتصادی با ایران هستند و این نشانگر آن است که شرایط کسب و کار خودشان را در توسعه همکاری با ایران می‌دانند.

    مهمان‌پرست باز شدن فضای اقتصادی را وابسته به کمرنگ‌تر شدن فشارهای سیاسی از طرف قدرت‌های غربی عنوان کرد و افزود: امیدواریم نوع برخورد این کشورها با ملت ما تغییر کند و بر اساس حقوق ملت‌ها باشد.

    وی یکی دیگر از منافع تحریم‌ها را علی‌رغم تمام فشار‌ها ایجاد ابتکارات جدید در داخل دانست و گفت: برای همکاری منطقه‌ای خوشبین هستیم و فکر می‌کنیم جهشی در روابط اقتصادی ما ایجاد خواهد شد.

    وی افزایش حجم روابط را زمینه‌ساز ایجاد اشتغال، جذب سرمایه‌های ایرانیان خارج از کشور، جذب سرمایه‌های خارجی، راه‌اندازی پروژه‌های مشترک بزرگ و درآمد‌زایی برای مردم دانست.

    سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه در پاسخ به اینکه چقدر تحریم‌های اخیر روسیه را در حجم روابط اقتصادی با ایران موثر می‌دانید، گفت: طبیعی است که کشورهای مستقل و قدرتمند می‌توانند از ظرفیت یکدیگر استفاده کنند و ما با روسیه روابط استراتژیک خوبی داریم.

    مهمان‌پرست تصریح کرد: شرایط سیاسی دنیا به گونه‌ای است که زیاده‌خواهی برخی کشورهای غربی آثارش در برخی کشورها بهتر لمس می‌شود و با شرایط اخیر روسیه آنها غیرمنطقی بودن و ظالمانه بودن فشارهای غربی روی ملت ما را اکنون بهتر درک می‌کنند.

    به اعتقاد مهمان‌پرست می‌توان از ظرفیت دو کشور در جهت فناوری‌های روز و افزایش حجم روابط تجاری استفاده کرد و گفت: آنقدر دایره کار بین ایران و روسیه وسیع است که راه توسعه فراوان است و اینکه همه روابط خود را محدود به تحریم‌ها و سیاست‌های غرب کنیم راه اشتباهی را دنبال کرده‌ایم.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


فعال اقتصادی دبی:
کاهش تحریم‌ها علیه ایران موجب شکوفایی تجاری منطقه‌ می‌‌شود/ دبی بزرگ‌ترین نافع
مدیر ارشد اجرایی شرکت بزرگ حمل و نقل آرامکس در دبی گفت: کاهش تحریم‌ها علیه ایران، شکوفایی تجاری منطقه‌ را به دنبال خواهد داشت و بیشترین منفعت از این امر را دبی خواهد برد.


13930230000503_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس به نقل از عربین بیزینس، مدیر ارشد اجرایی شرکت بزرگ حمل و نقل آرامکس در دبی گفت: کاهش تحریم‌ها علیه ایران به شکوفایی تجاری منطقه‌ای منجر خواهد شد و بیشترین منفعت از این امر را دبی خواهد برد.

    حسن هاشم گفت که انتظار دارد با کاهش بیشتر تحریم‌ها، مبادلات تجاری امارات به عنوان قطب حمل و نقل منطقه و قدرت تاریخی منطقه یعنی ایران دوباره ازسرگرفته ‌شوند.

    وی توضیح داد: سکوی حرکت ایران زمانی‌که تحریم‌ها برداشته شود، دبی خواهد بود. شرکت‌های لجستیکی و شرکت‌های حمل و نقلی در این منطقه مستقر هستند. مسافت دبی تا ایران با قایق 2 ساعت است. به محض اینکه تحریم‌ها برداشته شود، شما شاهد یک شکوفایی بزرگ خواهید بود و منطقه از این امر سود خواهد برد.

    مدیر شرکت آرامکس تصریح کرد که این شرکت تمایل دارد تا فعالیت‌های خود در ایران را توسعه دهد.

    حسین هاشم اضافه کرد: ما در ایران حضور داریم اما اکثر فعالیت‌هایمان داخلی است چراکه ما تمام کشتی‌های خود به سمت ایران را متوقف کرده‌ایم. ما امیدواریم و منتظریم وضعیت در مورد ایران تغییر کند.

    انتهای پیام/آ
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
فرشاد مؤمنی
ساختارهای نهادی علیه تولید‌کننده و به نفع غیر مولدها است/ 5 کانون توزیع رانت زیر ذره‌بین باشد
استاد اقتصاد دانشگاه علامه با بیان اینکه در کشور کل ساختار نهادی علیه تولید بوده، اظهار داشت: 5 کانون توزیع رانت که شامل دلار نفتی، اعتبارات بانکی، صادرات و واردات، امور گمرکی و مناقصه‌ها است باید زیر ذره‌بین قرار گیرد و شفاف شود.


13930126000648_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، فرشاد مؤمنی استاد دانشگاه علامه طباطبایی در مناظره فساد اقتصادی، عوامل ایجاد و راهکارهای مقابله با آن که در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران برگزار شد با اشاره به دو مؤلفه از نگاه نظری به موضوع سابقه فساد اقتصادی اظهار داشت: این موضوع نوعی عارضه ناشی از ضعف بنیادین دولت است که خصلت پاورسیکال دارد و باید کار بردن تعریف جدید از دولت‌ها ارائه شده و اختیارات بی‌حد و حصر که مسئله اصلی فساد است جای خود را به شفافیت در **** آمار و اطلاعات و فرآیند تصمیم‌گیری و تخصیص منابع بدهد.

    وی تأکید کرد: آنچه برای ایران می‌تواند کمک‌کار باشد این است که برای شناسایی گستره فساد مالی در دوره پهلوی را پیگیری کرد. یکی از عناصر مشروعیت‌زدا همین حوزه فساد بود که موثرترین منابع در این رابطه کتاب فردوست بود که سند منحصر به فردی در این زمینه است.

    به گفته استاد دانشگاه علامه طباطبایی آنچه در سطح نظری و روش‌های مواجهه با فساد الهام‌بخش باشد، به گزارش اسناد موجود اقتصاد سیاسی ایران از نظر پاکدامنی اقتصادی بالاترین سطح را در 10 سال اول بعد از انقلاب داشتیم و بیش از آنکه تابع روحیه باشد به نوآوری نهادی و کاهش هزینه مبادله آن زمان برمی‌گردد و در دوره پس از جنگ این موضوع مشهود است و این تصور خام و مخرب تا امروز بوده که کارآمدسازی عناصر بازار و آزاد عمل کردن آنها موجب عدم تحقق این موضوع می‌شود.

    مؤمنی با بیان اینکه پس از انقلاب بی‌سابقه‌ترین سطوح فساد مالی مربوط به جهش نفت از سال 1384 به بعد است، تصریح کرد: روند بی‌سابقه علم‌گریزی و قانون و برنامه‌گریزی و ترکیب اینها موجب شد، به ربع پایانی بدترین کشورها در زمینه فساد مالی سقوط کنیم که واکاوی‌ آن درس‌های بزرگی می‌تواند داشته باشد و اشخاص معینی در این زمینه نقش داشتند اما کانون اصلی این مشکل ساختار نهادی ما است که اجازه بروز فساد در ابعاد غیر متعارف را می‌دهد.

    مومنی با اشاره به ریشه‌ها و علت‌های فساد اقتصادی در ایران بیان داشت: در سطح نظری گفته می‌شود 5 منشأ عمده برای فساد وجود دارد که به ترتیب سیاست‌های اقتصادی نادرست، چارچوب دستگاه ضعیف قضایی، نظارت‌های غلط، کمبود تخصص و شایسته‌سالاری و کمبود آزادی مدنی است که برداشت من از فساد مالی بالاترین سطح توضیح دهنده به عامل سیاست اقتصادی نادرست برمی‌گردد و در این بین بالاترین سطح اثرگذاری در گسترش آن به رویه‌های شوک‌درمانی مربوط می‌شود.

    وی تأکید کرد: در شرایط کنونی اقتصاد سیاسی ایران مؤثرترین عنصر در دامن زدن به رانت و فساد شوک وارد کردن به قیمت‌های کلیدی است و راهکار برون‌رفت آن باید در این 5 مؤلفه بررسی شود.

    وی به وجه عملی فساد و علل آن پرداخت و گفت: از آنجایی که اقتصاد رانتی خواه نفتی یا غیرنفتی اساس بقا را در عدم شفافیت جستجو می‌کند و همزادی تمام عیار در اقتصاد‌های رانتی وجود دارد، در عرصه اجرایی هیچ عنصری به عنوان سلامت و توانایی قوه قضائیه در کنترل یا بسط آن موثر نیست.

    این اقتصاددان با اشاره به کتاب مربوط به جنگ سرد عنوان کرد: در این کتاب آمده وقتی قوه قضائیه در مورد ابتدایی‌ترین مباحث سیاسی سخت‌ترین تنبیه را دارد اما در مورد فعالیت اقتصادی ناسالم کسانی که به ساخت قدرت متصل هستند سهل‌انگارانه برخورد می‌کند و همین موضوع نشان می‌دهد که در پایان عمر کشور شوروی حجم مالی مافیاها معادل 11 درصد GDP کل اتحاد جماهیر شوروی است و واکاوی این موضوع در شوروی از نظر ***** سیاسی و محدود کردن آزادی و رابطه با فساد اقتصادی و مسائل آن عبرت‌آموز است.

    این اقتصاددان همچنین در خصوص راهکارهای مبارزه با فساد اقتصادی بیان داشت: در کلی‌ترین سطح راهکار بنیادی برای برون‌رفت از فساد سازمان‌یافته آرایش ساختاری در جهت تولید است. تولید باید به صورت انبوه صورت بگیرد زیرا به صورت شریکی امکان‌پذیر نیست و نسبت به هر نوع فعالیتی شفاف‌تر بوده و اساس بقا و بالندگی **** ملی به تولید‌محوری برمی‌گردد و برای این موضوع نیاز به طیف از تدابیر ایجابی و سلبی داریم.

    به گفته مؤمنی اقدامات سلبی باید به گونه‌ای باشد که هزینه فرصت فعالیت سوداگرانه را افزایش دهد و ترکیب این دو می‌تواند راهگشا باشد. برای اینکه فرصت سودجویی و رانت‌جویی در ایران بالا برود، به طور مشخص باید 5 کانون توزیع رانت زیر ذره‌بین باشند تا زمانی که این موضوع رخ ندهد فعالیت‌های اقتصادی بزرگ همراه با فسادهای گسترده خواهد بود.

    وی به 5 کانون توزیع رانت در کشور اشاره کرد و گفت: نحوه توزیع و تخصیص دلارهای نفتی باید شفاف شود، شفاف شدن توزیع اعتبارات بانکی به طرح‌های مولد، مجوزهای واردات و صادرات، نحوه اجرای امور گمرکی (از بین رفتن اسکله‌های اختصاصی) و نیز مسئله مناقصه‌های دولتی که طبق برآوردها نشان می‌دهد سهمش معادل 15 درصد GDP کشور است، باید به صورت شفاف در نظر گرفته شود.

    این استاد دانشگاه با بیان اینکه کل ساختار نهادی در کشور علیه تولید‌کننده و به نفع غیرمولد‌ها آرایش کرده است، اظهار داشت: در غیر این صورت دائما رانت و فساد را خواهیم دید که نیاز به بازآرایی نهادی به طور کلی در زمینه تولیدمحوری داریم تا بتوان به سمت اقتصاد سالم، مولد و بالنده حرکت کرد.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
گواوا میوه گرمسیری پرخاصیت را بیشتر بشناسید
زاهدان - ایرنا - ˈگواواˈ معروف به سیب و زیتون محلی میوه ای منحصر به مناطق گرمسیری به ویژه سیستان و بلوچستان سرشار از ارزش غذایی و دارای کاربردهای درمانی و صنعتی است که در صورت توسعه کشت آن سوددهی و ارزآوری بسیار خوبی خواهد داشت.

81170225-5706547.jpg

گواوا معروف به سیب مناطق گرمسیری در گذشته های بسیار دور از مکزیک تا پرو کشت می شد اما امروز کشت و پرورش آن در نقاط گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیا گسترش یافته است.

گواوا به عنوان میوه دسری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از درخت گواوا به عنوان حصار و همچنین گیاه زینتی نیز استفاده می شود.

گواوا گیاه بسیار کم توقعی است و کاشت و پرورش آن به صورت باغ یکدست یا مخلوط با سایر درختان میوه به منظور تولید میوه ارگانیک در بسیاری از مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیا رواج دارد.

کاشت و تولید گواوا در ایران بسیار محدود و کمیاب است و در برخی مناطق هرمزگان و سیستان و بلوچستان از جمله شهرستانهای چابهار، سرباز، نیکشهر و بخش زرآباد کنارک از بسترهای تولید محدود آن در کشور است اما قابلیت صنعتی شدن این میوه را نیز دارند.

مناطق عمده کشت این محصول در دنیا کشورهای جنوب آسیا، هاوایی، کوبا و هند است.

در زبان بومی جنوب سیستان و بلوچستان گواوا به ˈزیتون محلیˈ معروف است.

گواوا یا زیتون محلی میوه ای با ارزش غذایی بالا و نسبتا ارزان در مناطق تولید و دارای طعم و عطر خاص است.

این میوه منبع غنی ویتامین ث و پکتین و دارای مقادیر مناسبی از کلسیم و فسفر بوده و همچنین بذر آن غنی از آهن است.

میوه گواوا بسیار خوشمزه ای است که از پوست آن سالاد و دسر تولید و ژله گواوا نیز معروف است. ارقام وحشی گواوا منابع خوبی برای تولید ژله هستند لذا در صورت صنعتی شدن از میوه گواوا می توان کره میوه ای، شربت و آبمیوه هم تهیه کرد.

همچنین برگ گواوا در درمان بیماری اسهال مورد استفاده قرار می گیرد و در صنایع رنگ و تانن سازی نیز کاربرد دارد.

گواوا درختچه ای است با پوست قهوه ای که در شرایط رطوبتی بالا تا ارتفاع شش تا 9 متر با تنه ای به قطر 30 سانتیمتر یا بیشتر نیز رشد کرده و گسترش می یابد.

گواوا دارای ارقام دسری، ارقام مناسب فرآوری و ارقام دومنظوره است.

بخش زرآباد شهرستان کنارک در جنوب غربیترین نقطه استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی ایران که به ˈهندوستان کوچکˈ معروف است و از جمله نقاط مستعد و با ظرفیتهای فراوان کشاورزی است که به لحاظ خاک مساعد و آب فراوان به ˈزرآباد زرخیزˈ مشهور است.

بخشدار زرآباد می گوید زرآباد یکی از کانونهای تولید محصولات گرمسیری مانند موز، انبه، سیتاپل، کنار، نارگیل، چیکو، تمر هندی، پاپایا و گواوا در کشور است که 30 هکتار از زمینهای آن به کشت گواوا اختصاص دارد.

ˈمجتبی شجاعیˈ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این زمینها باکیفیت ترین گواوای ایران را دارند بگونه ای که مشتری خاص خود را داشته و از هر هکتار آن 15 تن محصول برداشت می شود.

وی زمان کشت این محصول گرمسیری در گلخانه طبیعی زرآباد را از اسفند تا اوایل اردیبهشت و مهر و آبان ذکر کرد.

او گفت: بخش زرآباد قابلیت کشت بیش از هزار هکتار و تولید بیش از 15 هزار تن سالانه این محصول و ایجاد صنایع فرآوری(غذایی، دارویی، صنعتی، دسری و کمپوتی) را دارد.

وی ادامه داد: همچنین این خطه به سبب داشتن شرایط جغرافیایی مناسب و دسترسی به آبهای آزاد و گمرکات و همچنین استقرار در موقعیت پئواکونومیک بندرچابهار به بندرعباس از توانمندی لازم برای صادرات و ارزآوری برخوردار است.

بخشدار زرآباد افزود: در همین چارچوب این بخش می تواند زمینه اشتغال افزون بر هزار نفر را به صورت مستقیم و 600 نفر را به صورت غیرمستقیم فراهم کند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان نیز گفت: 800 هکتار از باغهای استان به کاشت گواوا اختصاص دارد.

ˈرضا نجفیˈ به خبرنگار ایرنا گفت: 500 هکتار از باغهای گواوا در سیستان و بلوچستان بارور و بقیه غیربارور است که سالانه چهار هزار و 800 تن محصول را تولید و روانه بازار مصرف می کنند.

وی اظهار داشت: گواوا یا زیتون محلی میوه ای با ارزش غذایی بالا و طعم و عطر خاص است که بیشتر در شهرستانهای چابهار، سرباز، نیکشهر و کنارک واقع در جنوب سیستان و بلوچستان کاشت می شود.

رییس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه شرایط آب و هوایی جنوب استان برای کشت محصولات گرمسیری بسیار مناسب است اظهار داشت: هفت هزار هکتار از زمینهای این استان به کشت محصولات گرمسیری اختصاص دارد.

وی گفت: موز بیشترین میزان تولید محصولات گرمسیری سیستان و بلوچستان را دارد و سایر محصولات شامل انبه، گواوا، چیکو،کنار، نارگیل، تمبرهندی و پاپایایا خربزه درختی نیز در استان کشت می شوند.ک/4

7312 / 653



انتهای پیام /*
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مشاور اقتصادی رئیس جمهور:
تعداد بنگاه های کوچک و متوسط کشور طی سال های 86 تا 90 کاهش یافت
تهران - ایرنا - مشاور اقتصادی رئیس جمهور گفت: سوء مدیریت در کشور طی سال های 86 تا 90 سبب شد تعداد دو هزار و 750 بنگاه کوچک و متوسط کشور که توسط بخش خصوصی اداره می شد، تعطیل شوند و تعداد این واحدها در کشور کاهش یابد.

81170383-5706755.jpg

به گزارش خبرنگار ایرنا، مسعود نیلی روز سه شنبه در همایش تحلیل افزایش تاثیرگذارترین شاخص ها بر تحولات اقتصادی سال 93 با محوریت اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها و گام نهایی مذاکرات ایران و 5 بعلاوه یک در دانشکده مدیریت، وضعیت سه شاخص عمده اشتغال، تورم و رشد اقتصادی کشور را در طول دوره زمانی مورد بررسی قرار داد.

وی با انتقاد از اینکه نتوانسته ایم در بازه زمانی یادشده از درآمدهای نفتی کشور به نحو مطلوب بهره گیری کنیم، افزود: هرچند براساس آمار رسمی نرخ بیکاری در کشور برابر با 10.3 درصد است اما نرخ بیکاری جوانان به صورت غیر رسمی در حال حاضر بین 23 تا 26 درصد در نوسان است.

مشاور اقتصادی رئیس جمهور، نرخ بیکاری زنان را در حال حاضر حدود 43 درصد و این وضعیت را فوق العاده نگران کننده اعلام کرد.

وی تصریح کرد: اقتصاد کشور در حال حاضر با نارسایی ها و کمبودهای جدی مواجه است زیرا نسلی که می خواست به کار مشغول شود، همچنان نتواسته شغلی بیابد و هنوز بیکار است.

نیلی گفت: نگران کننده است که تعداد دانش آموختگان بیکار در کشور اکنون افزایش یافته زیرا 31 درصد بیکاران، دانش آموخته دانشگاهی هستند در حالی که این نرخ در میان شاغلان فقط 18 درصد است.

وی گفت: بررسی های آماری نشان می دهد طی سال های 85 تا 90 سالانه 14 هزار و 200 نفر شاغل شده اند که این رقم در اقتصاد به معنای صفر است.

این کارشناس مسائل اقتصادی تاکید کرد: در دوره مورد بررسی میزان اشتغال در بخش های کشاورزی و صنعت نیز تنزل یافته اما در مقابل ایجاد اشتغال در صنعت ساختمان و حمل و نقل با افزایش مواجه شده است.

وی ادامه داد: کیفیت نیروی کار در بخش صنعت با ساختمان بسیار متفاوت است چون در صنعت به طور عام متخصصان و تحصیلکردگان به کار اشتغال دارند.

نیلی گفت: ساختار اشتغال کشور به سمت ایجاد شغلی های با هدف جذب مردان بخصوص تحصیلکردگان پیش می رود و در مقابل این شرایط فرصت کمتری برای زنان فراهم خواهد شد که باید این ساختار تغییر کند.

اقتصام(3)9123**1558



انتهای پیام /*
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در گفت‌و‌گو با «تابناک» مطرح کرد؛
برخی رؤسای بانک ها از بدهکاران درصد گرفته‌اند!
چرا نام‌ها را اعلام کردی؟! پس اگر ریگی در کفش بانک‌ها نیست، اسامی را بگویند، اگر می‌گویند خلاف قانون است،‌ به شما می‌گویم که خلاف قانون نیست. لیست را به من که ‌‌عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی هستم، بدهند. من در مقابل خبرنگاران لیست را به اطلاع مردم می‌رسانم. ملت باید بدانند چه کسانی باعث این بدبختی اقتصادی شده‌اند.
کد خبر: ۴۰۱۹۱۴
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۷ - 20 May 2014
375434_179.jpg
تنها مدتی کمی از آغاز نهمین دوره ریاست جمهوری گذشته بود که موضوع معوقات بانکی و بدهکاران بانکی مورد توجه رسانه‌ها و شخص ریاست جمهوری قرار گرفت. این موضوع در آغاز با نام‌های گوناگونی مورد توجه مردم و رسانه‌ها و حتی مسئولان قرار گرفت؛ اما می‌توان شاه بیت آن را وعده ارائه یک لیست ۳۰۰ نفره از جانب رئیس‌جمهوری دانست.

به گزارش «تابناک»، وعده ارائه این لیست سال‌ها بر زبان ‌شد، ولی نه تنها این وعده محقق نشد، بلکه در اواخر دوره دهم ریاست جمهوری شاهد وقوع‌ فسادی‌ به ارزش ۳ هزار میلیارد تومان بودیم.

به هر تقدیر کار‌شناسان و مسئولان اقتصادی و قضایی، هر یک دلیل وقوع این‌گونه مفاسد و ‌راه‌های مبارزه با آن را به شکلی خاص تعریف کردند، ولی می‌توان گفت در بحث مطالبات معوق، بانک‌ها ‌مقصران اصلی هستند، زیرا از بیشتر بدهکاران کلان وثیقه کافی نگرفته و با همین شرایط، تسهیلات بالایی ‌به آن‌ها داده‌اند.

هم‌اکنون دولت لیستی از بدهکاران بانکی را به قوه قضاییه داده، ولی سخنگوی این قوه ادعا دارد، لیستی که در اختیار این قوه است، بزرگ‌تر و کامل‌تر از لیست دولت است؛ اما‌‌ همان گونه که گفته شد، این سخنان در حد حرف، سال‌هاست که گفته می‌شود و هنوز اراده‌ای برای مبارزه با آن در کار نیست!

عزت‌الله یوسفیان ملا، عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در گفت‌و‌گو با تابناک درباره این موضوع گفت: گفته آقای اژه‌ای‌، کاملاً درست است، چون قوه قضاییه می‌تواند از راه‌های گوناگون، لیست بدهکاران بانکی را به دست بیاورد. از سوی دیگر، اعتقاد ما این است که دولت برای رفع تکلیف، لیست را به قوه قضاییه داده است؛ بنابراین، اینجا نیازی به فرستادن لیست نیست. این افراد بدهکارند و بانک‌ها باید به تکلیف خودشان کار کنند.

این نماینده افزود: این را در نظر بگیریم که قوه قضاییه با این افراد برخورد جدی کرده و حتی آنان را حتی اعدام کند. مگر با اعدام این افراد برای کشور پولی به دست می‌آید؟! این رفع تکلیف دولت دفع شر است، من به ضرس قاطع به شما می‌گویم از آغاز تشکیل ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی تا کنون حتی یک تصمیم در‌باره مبارزه با فساد گرفته نشده است.

وی افزود: در این ستاد ما حتی یک تصمیم یک خطی هم در خصوص فساد نداشتیم که به مرحله اجرا برسد، چون اعتقادی به مبارزه با فساد ندارند، امکان ندارد کسی با مدارک معتبر به بانک برود و موفق به دریافت وام ۲۰ میلیونی در کمتر از یک ماه شود؛ اما این آقایان یک صبح تا ظهر می‌توانند بیست میلیارد از بانک وام بگیرند، این‌ها پشتشان گرم است، وگرنه امکان ندارد بتوانند چنین مبلغی را دریافت کنند.

این نماینده گفت: اگر کسی نام این‌ها را فاش کند، وام‌گیرنده صدایش در‌خواهد آمد و اعلام می‌کند؛ برای نمونه، من از وامی که گرفته‌ام ۱۰ درصد در جیب خودت است، چرا اسامی را اعلام کردی! لذا اگر ریگی در کفش بانک‌ها نیست، اسامی را بگویند، اگر می‌گویند خلاف قانون است، من به شما می‌گویم که خلاف قانون نیست.

یوسفیان ملا گفت: به عنوان عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی، لیست را به من بدهند. من در مقابل خبرنگاران لیست را به اطلاع مردم می‌رسانم. ملت باید بداند چه کسانی باعث این بدبختی اقتصادی شده‌اند. مردم باید بدانند این ۳۰۰، ۴۰۰ تن چه کسانی هستند که باعث بدبختی ۷۶ میلیون ایرانی شده‌اند.

بنا بر ماده ۳ قانون ارتقای سلامت اداری، دولت مکلف به اعلام نام بدهکاران بانکی است، نمایندگان مجلس هم می‌توانند اعلام کنند، ولی آنان لیستی ‌ندارند، البته لیست‌هایی موجود است، ولی به‌روز نیستند، اگر اسامی را صبح به من بدهند، من ظهر به اطلاع مردم می‌رسانم.

این نماینده گفت: نمی‌شود گفت همه بانک‌ها در این کار دست دارند. ما بانک‌ها را به سه دسته کرده‌ایم. برخی از آن‌ها آدم‌های سالمی هستند و نمی‌خواهند خود را درگیر این ماجرا کنند، عده‌ای دیگر هستند که عافیت‌طلب هستند و نگران آینده. آنان می‌گویند فردی که توانسته ۲۰ میلیارد وام بگیرد، می‌تواند من را هم بر‌کنار کند، پس خود را درگیر نمی‌کنند.

اما عده دیگر هستند که درصد دریافت کردند. هم‌اکنون رئیس یک شعبه کوچک در یک شهرستان ۵ هزار نفری، آن قدر اختلاس دارد که پا به پای امیر خسرو آریا در شرف اعدام است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نیلی:رشد اقتصادی در سالهای 93 و 94 باید به همراه اشتغال باشد
تهران-ایرنا- مشاور اقتصادی رئیس جمهوری گفت: رشد اقتصادی در سالهای 1393 و 1394 باید به همراه ایجاد اشتغال در کشور باشد. رشد بدون اشتغال را نمی خواهیم دیگر تجربه کنیم.

81170805-5707434.jpg
مسعود نیلی روز سه شنبه در همایش تحلیل تاثیرگذارترین تحولات اقتصادی سال 93با محوریت اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها و گام نهایی مذاکرات ایران و گروه 5+1 که در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: در اقتصاد نمی توانیم پدیده ها را به شکل استاتیک بررسی کنیم ، زیرا موضوع های اقتصادی پویا است و همواره در زمانهای مختلف تاثیر خود را بجا می گذارد.

وی تاکید کرد در تحلیل های اقتصادی باید عوامل گذشته را مورد بررسی قرار داد و نیم نگاهی به آینده داشت.

به گفته این کارشناس اقتصادی یک اشتباه ممکن است یکسال اتفاق بیافتد اما اگر تکرار شود هزینه های مکرر برای کشور دارد.

وی چالش های اصلی اقتصاد در سال 1393 را اشتغال، رکود و تورم عنوان کرد و گفت: شوک جمعیت در دهه 1360 باعث شد که حجم بالایی از جمعیت در این دهه متقاضی کار باشند و هم اکنون که پیک جمعیتی در سنین 25تا 29 سال است در پنج سال آینده به 30 تا 34 سال خواهد رسید.

وی تاکید کرد وقتی جمعیتی متولد می شود نیاز به تغذیه و آموزش دارد و هم اکنون جمعیت دهه 1360 نیازمند اشتغال است که اقتصاد کشور باید به آنها پاسخ دهد.

مشاور اقتصادی رییس جمهوری اظهار داشت: هم اکنون به ازای هر 100هزار نفر 5217 نفر در کشور دانشجو است، در حالیکه این نسبت در کشورهای ترکیه 4147، مصر 3337 ،برزیل 32158، امریکا 6673 و انگلیس 3969 دانشجو است.

وی اظهار داشت: سرمایه گذاری که در آموزش عالی انجام شد باعث شده که جمعیت جوان با تاخیر چند ساله وارد بازار کار کشور شوند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


عضو ناظر شورای رقابت در گفت‌وگو با فارس:
قیمت‌گذاری خودرو از دستور جلسه شورای رقابت خارج شد/ قیمت‌های قبلی باقی می‌ماند
عضو ناظر شورای رقابت با اشاره به اختلاف نظر اعضای این شورا بر سر قیمت‌گذاری جدید خودروها اظهار داشت: با توجه به اظهارنظر امروز سخنگوی دولت در مورد قصد دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت خودرو قیمت‌گذاری جدید خودروها از دستور جلسه امروز شورای رقابت خارج شد.


13910720000090_PhotoA.jpg


  • نادر قاضی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد جلسه عصر امروز شورای رقابت برای قیمت‌گذاری جدید خودروها اظهار داشت: در جلسه امروز به نتیجه مشخصی در مورد قیمت‌گذاری جدید نرسیدیم و برخی از اعضای شورای رقابت و همچنین 3 نماینده ناظر شورا معتقد به کاهش قیمت خودرو بودند ولی برخی نیز به دنبال افزایش قیمت خودرو بودند که در نهایت تصمیم‌گیری مشخصی صورت نگرفت.

    وی افزود: با توجه به اظهارنظر امروز سخنگوی دولت مبنی بر جلوگیری از افزایش قیمت خودرو قرار شد فعلا قیمت‌های قبلی به قوت خود باقی بماند و در نتیجه قیمت‌گذاری جدید خودروها از دستور کار شورای رقابت خارج شود.

    قاضی‌پور توضیح داد: در جلسه امروز فرمول قیمت‌گذاری خودرو در 3 نوع با ارز مبادله‌ای، مرجع و آزاد مورد بررسی قرار گرفت ولی از آنجا که تورم بخشی اعلام شده از سوی بانک مرکزی قابل اعتماد نبود به نتیجه نهایی نرسیدیم.

    وی ادامه داد: تورم بخش خودرو که از سوی بانک مرکزی ارائه شده و همچنین اطلاعات شرکت‌های خودروساز غیرواقعی بود و قابل اطمینان نبود.

    وی افزود: طبق فرمول قیمت‌گذاری خودرو در صورتی که ارز آزاد را به عنوان پایه در نظر بگیریم قیمت 18 مورد از 20 خودروی پرتیراژ کاهشی خواهد بود و قیمت بقیه خودروها ثابت خواهد ماند.

    عضو ناظر شورای رقابت با بیان اینکه خودروسازان باید هزینه‌های اضافی خود را کاهش دهند، گفت: هزینه سفر خودروسازان برای حضور در نمایشگاه چین و هزینه سفر به کشورهای دیگر باعث افزایش هزینه تمام شده این کارخانه‌ها می‌شود که باید در جهت کاهش آن تلاش شود که در این صورت قیمت خودرو 10 درصد کاهش خواهد یافت.

    وی افزود: در صورتی که خودروسازان شرکت‌های زیان‌ده خود را واگذار کنند نیز 10 درصد امکان کاهش قیمت تمام شده خودرو وجود دارد و علاوه بر این فروش زمین‌های مازاد خودروسازان و پرداخت بدهی بانکی آنها نیز قیمت تمام شده خودرو را 10 درصد کاهش می‌دهد و در نتیجه با اعمال این روش‌ها قیمت تولید خودرو 30 درصد پایین خواهد آمد.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


عضو شورای فقهی بانک مرکزی:
حرمت ربا بعد از رنسانس در غرب کمرنگ شد/ تفاوت اساسی ربا و بهره در اسلام و غرب
عضو شورای فقهی بانک مرکزی با اشاره به تفاوت‌های بین اسلام و غرب در تبیین موضوع ربا و بهره گفت: در اسلام در کنار تحریم ربا قراردادهای مجاز اسلامی برای همه سلیقه‌ها در نظر گرفته شده است.


13901101000343_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سید عباس موسویان امروز در سومین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در محل کتابخانه ملی ایران، در توضیح مقاله‌ای با موضوع سیر تاریخی ربا در فرایند توسعه غرب اظهار داشت: برخی در غرب این گونه تحلیل می‌کردند که تحول فکری در ربا و بهره نقش مهمی در توسعه غرب داشته است.

    عضو شورای فقهی بانک مرکزی ادامه داد: در ادبیات غربی برداشت مسیحیت از ربا افراطی بود و آن را در قلمرو گسترده‌ای تعریف کرده بود، بنابراین زمانی که اقتصاد غرب به سمت صنعتی شدن رفت آن تعریف را مانعی جدی می‌دید و ناچار شد که آن را بشکند.

    وی افزود: اما در مفهوم اسلامی ربا جایگاه خاصی دارد و در قرآن و روایات با چارچوب مشخصی تعریف شده و در کنار تحریم ربا انواع قراردادهای مختلف متناسب با نیازهای جامعه و روحیات افراد تجویز شده و راه برای ابداع و نوآوری در معاملات باز گذاشته شده است.

    موسویان تصریح کرد: وقتی سیر تاریخی غرب را مطالعه می‌کنیم در ابتدا حرمت ربا مورد احترام نخبگان بود، اما بعد از رنسانس این حرمت به تدریج کنار گذاشته شد.

    وی ادامه داد: بررسی تطبیقی بین مفهوم ربا در غرب و اسلام نشان می‌دهد، در طول تاریخ فقاهت اسلام هیچ تحولی در بحث ربا رخ نداده و تنها برخی برداشت‌های غلط و ناقص وجود دارد که قابل دفاع نیست.

    این استاد اقتصاد اسلامی تصریح کرد: امروزه در اقتصاد غرب با دو واژه یوژوری (ربا) و اینترست (بهره) مواجه هستیم که از نظر آنها ربا جرم تلقی می‌شود و اگر اثبات شود 6 ماه زندانی دارد، اما آنها بهره را مازاد بیشتر از عرف نرخ تعادلی بازار پول تعریف می‌کنند.

    وی افزود: در غرب با این تحلیل که پول سرمایه‌ای است که بازدهی بالقوه دارد و در مقابل آن می‌توانید از گیرنده هزینه فرصت دریافت کنید و همچنین با این استدلال اقتصادی که فعالیت اقتصادی نیاز به سرمایه دارد و همچنین ضعف کلیسا که در مقابل مسائل قرارداد مشروع جایگزین ارائه نمی‌داد باعث شکسته شدن مرزها شد به طوری که از قرن 20 به بعد در کتب اقتصادی اصل ربا و بهره مفروض گرفته شد و مباحث به سمت تحلیل نرخ بهره رفت.

    موسویان بیان داشت: در دین اسلام از ابتدا در کنار تحریم ربا قراردادهای جایگزین مورد نیاز جامعه با صراحت مجاز اعلام شد و انواع معاملات برای افراد ریسک‌گریز مثل اجاره، نسیه و سلف و قراردادهای مشارکت و وکالت برای افراد ریسک‌پذیر اعلام شد.

    وی گفت: بنابراین دین اسلام باب معاملات را نبست و دست عقلا را برای طراحی قراردادها آزاد گذاشت.

    وی با بیان مثالی در این باره گفت: تا 200 سال پیش بشر احساس نیاز به قرارداد بیمه نداشت، اما بعدا این مسئله ابداع شد و فقهای اسلام هم ضمن تطبیق دادن آن با چارچوب اسلام حکم به تأیید بیمه دادند.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مدیرعامل بانک تجارت در گفت‌وگو با فارس مطرح کرد
مصائب بانک‌ها برای وصول مطالبات معوق/ تشکیل کارگروه ۱۰ نفره برای وصول ۶۲۰۰ میلیارد
مدیرعامل بانک تجارت با اشاره به راه‌اندازی کارگروهی ۱۰ نفره در این بانک برای وصول 6200 میلیارد تومان از مطالبات معوق، گفت: نسبت مطالبات معوق به منابع بانک 18 درصد است.


13930231000201_PhotoA.jpg


  • محمد ابراهیم مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه افزایش نرخ ارز، قیمت مواد اولیه را تا سه برابر افزایش داد، اظهارداشت: با بروز این پدیده نیاز بنگاه‌ها به سرمایه در گردش به شدت افزایش یافت اما این نیاز تامین نشد و موجب کاهش حجم تولید در بسیاری از بنگاه‌ها شد.

    وی افزود: از طرف دیگر بانک‌ها برای جلوگیری از توقف تولید، مجبور به تقسیط و امهال بدهی‌ها شدند و همین کار میزان مطالبات معوق **** بانکی را افزایش داد.

    مدیرعامل بانک تجارت با بیان اینکه بدهی بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی از سرمایه ثابت (ماشین‌آلات و املاک) آنها بیشتر است، گفت: شرایط به گونه‌ای است که یک بنگاه تولید فولاد برای تامین شمش باید 5 برابر ارزش بنگاه را بپردازد و وقتی امکان تولید نباشد، بانک مجبور به تمدید مهلت بازپرداخت تسهیلات است.

    وی تصریح کرد: بدون اینکه به این مسائل توجه شود،‌ عده‌ای می‌گویند بانک‌ها تلاشی برای وصول مطالبات معوق خود ندارد و یا با بدهکاران بانکی مماشات می‌کنند.

    وی ادامه داد: اگر مماشات نکنیم باید در محاکم قضایی حکم مصادره اموال بنگاه‌های اقتصادی را اخذ کنیم و ‌هم‌اکنون چهار کارخانه به مصادره بانک درآمده که اداره آن برای بانک کار مشکلی است.

    مقدم با اشاره به فروش املاکی که در وثیقه بانک قرار گرفته است، گفت: در صفحات متعدد روزنامه‌ها آگهی مزایده این املاک منتشر می‌شود اما تقاضای چندانی برای خرید وجود ندارد.

    وی با اشاره به محدودیت‌های مالی بنگاه‌ها، افزود: در شرایط فعلی اگر بانک‌ها همه مطالبات معوق را دریافت کنند، دیگر منابعی برای تولید باقی نمی‌ماند.

    مدیرعامل بانک تجارت میزان مطالبات معوق این بانک را 6 هزار و 200 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: در چند ماه اخیر 500 میلیارد تومان مطالبات معوق را وصول کردیم و برای پیگیری این موضوع کارگروهی 10 نفره در بانک تجارت تشکیل شده است.

    وی اضافه کرد: نسبت منابع به مطالبات معوق بانک تجارت 18 درصد است که نسبت بالایی است.

    مقدم درخصوص اقدامات انجام شده توسط بانک مرکزی برای وصول مطالبات معوق، اظهارداشت: کارگروهی در بانک مرکزی تشکیل شده و آنها با تمامی بانک‌ها در تماس هستند، یکی از اقدامات این کارگروه، ارجاع پرونده مشتریانی که پول بانک را در فعالیت‌های غیراقتصادی برده و قصد بازگرداندن ندارند، به قوه قضائیه است.

    وی تاکید کرد: البته نوع برخورد با تولیدکنندگان متفاوت است و برای بازپرداخت اقساط و استمهال بدهی به آنها کمک خواهد شد.

    مدیرعامل بانک تجارت با اشاره به راهکارهای وصول مطالبات معوق، گفت: بانک‌ها خواهان راه‌اندازی دادگاه‌های تخصصی برای بررسی پرونده‌های مطالبات معوق هستند و در صورت فعال شدن این نهاد، پیگیری پرونده‌ها تسهیل می‌شود.

    مقدم با بیان اینکه نباید بانک‌ها را به راحتی محکوم کرد، افزود: همه پروژه‌های بزرگی که در طول این سال‌ها اجرا شده به وسیله بانک‌ها تامین مالی شده است و به طور طبیعی در هر بخشی افرادی هستند که برخلاف قانون اقداماتی انجام می‌دهند و نباید آن را به نام همه آن مجموعه ثبت کرد.

    انتهای پیام/م
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
توسط معاون نظارتی بانک مرکزی
جزئیات معوقات بانکی اعلام شد/ ۵۵درصد معوقات در اختیار ۲۰۰ نفر/ ۳۰درصد معوقات در بخش صنعت و معدن
معاون نظارتی بانک مرکزی با بیان اینکه 50 گروه یا شرکت مرتبط به هم، 33 درصد مطالبات معوق را به خود اختصاص داده‌اند، گفت: 200 بدهکار بزرگ 55 درصد مطالبات و 3 نفر نیز بالای یک هزار میلیارد تومان به بانک‌ها بدهی دارند.


13920623000454_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی حمید تهران فر، معاون نظارتی بانک مرکزی درخصوص دلایل شکل گیری معوقات بانکی اظهارداشت: دو عامل بیرونی و درونی در ایجاد این معوقات دخیل بودند که از عوامل بیرونی می‌توان به رکود تورمی، تحریم‌های بین المللی، جهش نرخ ارز و از عوامل داخلی می‌توان به عدم اعتبار سنجی دقیق در بانک‌ها و عدم وجود نظم و قاعده مشخصی در برخی بانکها برای پیگیری قضایی مطالبات اشاره کرد.

    تهرانفر درخصوص جدیت بانک‌ها در وصول مطالبات عنوان کرد: این که گفته می شود بانکها دنبال مطالبات معوق نیستند اساساً اشتباه است چون وجود مطالبات معوق در دفاتر بانکها، نشان دهنده ضعف مدیران آن بانک است. علاوه بر آن، تاثیر مطالبات معوق بر کاهش توان تسهیلات دهی شبکه بانکی بسیار چشمگیر است.

    به گفته وی کل نقدینگی کشور 580 هزار میلیارد ریال بوده که با این حساب 14 درصد سپرده‌های بانکی از گردونه کمک به تولید خارج شده که این رقم نسبت به سال‌های گذشته رشد دو برابری داشته است.

    وی در خصوص مطالبات شرکت های زیر مجموعه بانک‌ها گفت: مشکل در ثبت و طبقه بندی مطالبات غیر جاری شرکت‌های متعلق به بانک ها می باشد. به عبارت دیگر برخی بانک ها به جهت حمایت از شرکت های زیرمجموعه خود این قبیل مطالبات را با ترفندهای مختلف در طبقه جاری حفظ می‌کنند لذا این مطلب که عنوان می شود مطالبات از شرکت های زیرمجموعه بانک‌ها پیگیری نمی‌شود اصولا" دارای شکل دیگری است و نحوه برخورد دیگری را می طلبد.

    معاون نظارتی بانک مرکزی در خصوص بدهکاران بزرگ بانکی گفت : 10 بدهکار بزرگ بانکی ، 124 هزار میلیارد ریال بدهی به بانکها دارند و 15 درصد کل مطالبات بانکی در اختیار این 10 نفر است .

    وی با بیان اینکه 50 گروه یا شرکت مرتبط به هم، 33 درصد مطالبات معوق را به خود اختصاص داده‌اند، افزود: 200 بدهکار بزرگ 55 درصد را به خود اختصاص داده‌اند و 3 نفر نیز بالای یک هزار میلیارد تومان به بانک ها بدهی دارند. 48 درصد بدهکاران نیز معادل 131 مشتری ، بالای هزار میلیارد ریال به **** بانکی بدهکارند.

    وی درخصوص میزان مطالبات معوق بانک‌های دولتی، خصوصی و نیمه خصوصی گفت: 323 هزار میلیارد ریال از منابع بانک‌های دولتی معوق شده که این میزان، معادل 13 درصد کل تسهیلات است.

    تهران‌‌فر میزان مطالبات بانک‌های خصوصی را 250 هزار میلیارد ریال (معادل 17 درصد کل تسهیلات) و میزان مطالبات بانک‌های نیمه خصوصی را 234 هزار میلیارد ریال (برابر با12 درصد تسهیلات) عنوان کرد.

    معاون نظارتی بانک مرکزی درخصوص کل مطالبات معوق، تولید کنندگان اظهارداشت: 61 درصد از مبلغ متعلق به 500 نفر بدهکار بزرگ بانکی، مربوط به افرادی است که فعالیت اصلی شان صنعت و معدن است این رقم معادل 30 درصد کل مطالبات معوق شبکه بانکی کشور می باشند.

    وی درخصوص رشد مطالبات معوقات گفت: سال 88 رقم این معوقات 411 میلیارد ریال بوده است و هرساله 20 درصد رشد داشته، از طرفی هر سال 25 درصد رشد نقدینگی نیز داشته‌ایم.

    انتهای پیام/م
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
"جوانان به‌دنبال استخدام دولتی نباشند"
دستیار جوان دولت ادامه داد: آنانکه در پی تخریب، دشمنی، فساد و تفرقه هستند نه اصلاح طلب هستند نه اصول گرا بلکه خائنان ملت هستند.
سعید الله بداشتی گفت: معطل ترین بخش دولت جوانان بوده و متاسفانه برنامه‌ای برای آن وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، دستیار جوان دولت یازدهم ظهر چهارشنبه در همایش جوانان، امید و توسعه در بوشهر با بیان اینکه امام راحل(ره) در عمل اعتماد خود به جوانان را ثابت کرد اظهار داشت: مدبرانه‌ترین و استراتژیک‌ترین سخنان و تصمیمات با مدیریت امام و مشورت جوانان صورت می گرفته است.

دستیار جوان رئیس جمهور با بیان اینکه باید به جوانان اعتماد داشت، تصریح کرد: از دیدگاه مقام معظم ***** کسانی که جوانان را منزوی می‌کنند کارشان خدمت نبوده بلکه خیانت است.

وی ادامه داد: اگر امروز مخالفتی با تجربه اندوزی و مدیریت جوانان احساس می شود به صراحت می گویم که مخالف با خط ***** و امام و شهدا است.

وزیر ورزش و جوانان فقط وزیر ورزش است

الله‌بداشتی افزود: به دلیل مشکلات بسیاری که از دولت قبل بر کمر این دولت نشسته شاید دولت نتواند به ما جوانان پست‌های بالای مدیریتی داده و این به معنای عدم اعتماد دولت جدید به جوانان نیست.

دستیار جوان دولت یازدهم با بیان اینکه وزیر ورزش و جوانان فقط وزیر ورزش است ادامه داد: معطل ترین بخش دولت جوانان بوده و متاسفانه برنامه‌ای وجود نداشته و پیشنهاد ما این است که اسم وزارت را به جوانان و ورزش تغییر دهید.

وی با بیان اینکه انتخابات 24 خرداد و پیروزی دکتر روحانی مدیون جوانان این مرز و بوم است تصریح کرد: جوانان همیشه در حال نقش آفرینی انتخابات بوده و پرشورترین نشست ها همیشه در جوانان بوده است.

الله بداشتی تصریح کرد: یکی از ماموریت‌های ما به عنوان دستیار جوان رئیس جمهور ایجاد بسترهای کارآفرینی و بنگاه‌های خصوصی جوانان است.

استخدام در دولت و اداره ها نباید ملاک شما قرار گیرد

وی ادامه داد: باور کنید دیگر استخدامی در دولت و اداره‌ها نباید ملاک شما قرار گرفته و اشتباهی که دولت قبل در سال گذشته با استخدام انجام داد فشار بسیاری بر روی دولت جدید وارد آمد.

بداشتی با بیان اینکه در تهران هم توانایی جذب نیرو نداریم تصریح کرد: راهکار این موضوع لاغر کردن بدنه دولت همراه با چابکی و سرعت است.

وی ادامه داد: بنگاه های خصوصی و بسترهای کارآفرینی باید با ایده های جوانان و مشورت آنان در مناطق آزاد و ویژه شکل بگیرد.

دستیار جوان دولت تصریح کرد: باید با راه اندازی این بنگاه‌های خصوصی فضا را به گونه ای فراهم کرده که یک جوان نیازمند ماهی دو میلیون تومان نبوده و مشکلی از بابت اشتغال خود و توسعه کشور نداشته باشد.

فرهنگ پرسش‌گری در میان جوانان و کنجکاوی آنان دیده شود

الله بداشتی با بیان اینکه در عسلویه چندین برابر امکانات وجود داشته برای جوانان شغل وجود دارد تصریح کرد: خودتان با ایده ها و راهکار های خود پیشنهاد داده و ایده ها را منسجم و عملیاتی کنید.

وی ادامه داد: تا وقتی که فرهنگ پرسش گری در میان جوانان و کنجکاوی آنان دیده نشود و این مهم رونق نگیرد نمی توانیم به نتیجه مطلوب خود دست بیابیم.

الله بداشتی خاطر نشان کرد: وحدت گروه ها و احزاب با یکدیگر عامل پیروزی و انسجام ملت و دولت بوده و بوشهر یکی از پیشگامان این وحدت است.

دولت با داشتن مدیران جوان و جوانپسند به سمت پیشرفت قدم برمی‌دارد

دستیار جوان دولت ادامه داد: آنانکه در پی تخریب، دشمنی، فساد و تفرقه هستند نه اصلاح طلب هستند نه اصول گرا بلکه خائنان ملت هستند.

وی ادامه داد: چاره ای جز خدمت کردن و تجربه اندوزی به دولت تدبیر و امید نداشته و راه بر هر گونه نامیدی بسته است چرا که این قفل را با درایت خود باز کرده ایم.

وی با بیان اینکه می خواهند من و شما را از این دولت ناامید کنند تصریح کرد: **** انقلاب صراحتا از این دولت بارها حمایت کرده و گفته اند این مدیران فرزندان انقلاب هستند.

دستیار جوان دولت افزود: دولت تدبیر و امید با داشتن مدیران جوان و جوانپسندی همچون دکتر سالاری به سمت پیشرفت و توسعه قدم بر خواهد داشت.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نوبخت :دولت نعمت زاده را موظف به پاسخگویی درباره رانت 650 میلیون یورویی کرد


سخنگوی دولت از اظهارات اخیر رییس ستاد کل نیروهای مسلح در حمایت از دولت تقدیر کرد.





به عنوان نماینده‌ی دولت از سردار فیروزآبادی تقدیر می‌کنم


به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد باقر نوبخت در حاشیه‌ی جلسه‌ی امروز هیات دولت در جواب سوالی در مورد اظهارات سردار سرلشگرفیروزآبادی در حمایت از دولت اظهار کرد: باید به عنوان نماینده‌ی دولت از سردار فیروزآبادی تقدیر کنم که از موضع حق طلبانه ، واقع بینانه و دلسوزانه نظرات خود در مورد دولت را مطرح کردند.



وی افزود: همیشه شاهد بودیم سردار رشید و فهمیده‌ای مثل ایشان در هر زمان که یکی از ارکان **** نیازمند دفاع بوده‌اند، دفاع کرده‌اند و این بار هم دفاعشان مصلحانه و واقع‌بینانه بوده است و به نمایندگی از دولت از این سردار سرافراز اسلام تقدیر می‌کنم .



براساس این گزارش نوبخت در آغاز صحبت‌های خود به تشریح مصوبات امروز دولت پرداخت و گفت: از مصوبات مهم هیات وزیران اختصاص مبلغ هزار میلیارد ریال به عنوان تن خواه به سازمان تعاون روستایی بوده است تا همه‌ی محصولات کشاورزی که در مقطع برداشت برایشان بازار وجود ندارد دچار مشکل نشوند.



باید لایحه‌ی برنامه‌ی ششم طی سال جاری تهیه شود


وی همچنین به طرح تهیه لایحه‌ی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت که باید مبنای برنامه‌ی ششم قرار گیرد اشاره کرد و گفت: سال آینده سال پایانی برنامه‌ی پنجم است و باید لایحه‌ی برنامه‌ی ششم طی سال جاری تهیه شود که در این خصوص کمیسیون فرهنگی موظف شده است پیش نویسی را که معاونت برنامه ریزی آماده کرده است نهایی کند وبرای تصویب به مجلس بفرستد.



سخنگوی دولت با اعلام این‌که فرایندتهیه و تنظیم برنامه‌ی ششم از فردا یعنی اول خردادماه ، طی برنامه زمان بندی شده آغاز می‌شود، اظهار کرد: ما می‌توانیم تا 15 شهریور 94 مصوبه نهایی لایحه برنامه‌ی ششم را تهیه کنیم و مثل تقدیم به موقع بودجه 93 لایحه برنامه ی ششم در وقت مقرر به مجلس تقدیم می‌شود.



وی افزود: مدلی که برای تهیه برنامه‌ی ششم در نظر است همه‌ی ظرفیت‌ها و نهادهایی که می‌توانند درامر برنامه‌ی ششم نظری داشته باشند را در بر می‌گیرد و در این مدل امکان دارد تا در فرآیندتهیه و تنظیم برنامه‌ی ششم مشارکت کنند. پس برنامه‌ی ششم با نوآوری متفاوت از برنامه‌های قبلی تهیه می‌شود. چون ما مشکلات برنامه‌های قبلی را آسیب شناسی کردیم و در راستای پیشرفت توسعه کشور از آن بهره گرفته‌ایم.



نوبخت همچنین افزود: در مرحله دوم اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها یکی از موارد که در برنامه‌ی تحول **** سلامت تعریف شده بود یعنی بیمه کردن افراد فاقد بیمه در جلسه‌ی امروز مطرح شد و تا امروز بیش از 4 میلیون نفر از افراد فاقد دفترچه بیمه به رایگان برایشان دفترچه بیمه صادر شد که در قبال 90 تا 95 درصد ازهزینه‌های درمانی بیماران در بیمارستان‌های دولتی کار مکملی که در اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها انجام می‌شود.



23 هزار نفر طی هفته‌های گذشته از دریافت یارانه انصراف داده‌اند
وی همچنین از اعلام انصراف 23 هزار نفر از هموطنان مان طی هفته‌های گذشته در مراجعه به سایت هدفمندی یارانه‌ها خبر داد.



وی همچنین در جواب سوالی در مورد برنامه های دولت در زمینه‌ی بهره وری گفت: در قانون برنامه پنجم با توجه به این‌که یک سوم از رشد متوسط سالانه هشت درصد باید از طریق افزایش بهره وری حاصل شود و حکمی قانونی است پس ما برای تهیه برنامه جامع بهره وری اقدام کرده‌ایم که در مراحل تصویب آن هستیم.



وی همچنین در رابطه با پیگیریهای دولت در مورد اتفاقات بند 350 زندان اوین گفت: گزارش‌های مربوطه در این زمینه هنوز آماده نشده است و بعد از ارائه گزارش‌ها پیگیری لازم را انجام خواهیم داد.



وی درباره‌ی صحبتهای اخیر اژه‌ای مبنی بر این که لیست بدهکاران بانکی که از سوی دولت ارائه شده است با لیست ما متفاوت است گفت: با عنایت به اینکه لیستی که دولت ارائه کرده است برگرفته از گزارشات **** بانکی است، مستندات آن وجود دارد که بانک‌ها داده‌اند و در این زمینه باید هماهنگی‌های لازم با وزیر دادگستری انجام شود تا تغایری وجود نداشته باشد.



وی اضافه کرد: یکی از وظایف وزیر دادگستری هماهنگ کردن دولت با قوه قضاییه است و ان‌شاء الله ایشان کارشان را انجام می‌دهند تا این تغایر برطرف شود.



وی همچنین در جواب سوالی در مورد افزایش قیمت‌های خودرو گفت: دولت با افزایش قیمت خودرو کاملا مخالف است و شورای رقابت نیز هر گونه موافقت خود با افزایش قیمت خودرو را رسما تکذیب کرده است.



حمید ابوطالبی در قالب معاون سیاسی رییس جمهور به چین سفر کرد


نوبخت در رابطه با موضوعات مطرح در مورد جایگزینی فردی به جای حمید ابوطالبی نیز تصریح کرد: دولت این کار غیر متعارف دولت آمریکا را تایید نکرده است و اقدامات لازم را برای تغییر این کار خلاف قانون دولت آمریکا را انجام می دهد.



وی در پاسخ به این پرسش که آقای ابوطالبی با چه عنوانی در سفر رئیس جمهور به چین ایشان را همراهی می‌کند اظهارداشت: ایشان معاونت سیاسی نهاد ریاست جمهوری را بر عهده دارد و همچنان وظایف خود را در این رابطه انجام می‌دهند تا زمانی که در محل ماموریت جدید خود استقرار یابد.



وی همچنین در رابطه با اقدامات دولت با توجه به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم ***** در مورد جمعیت تصریح کرد: باتوجه به این که اجرای سیاست‌های کلی ابلاغی از سوی ***** نیازمند بسترهای حقوقی و برنامه‌های اجرایی است ما این سیاست و همچنین سیاست‌های دیگری که بعد از اجرایی شدن قانون برنامه‌ی پنجم از سوی ***** ابلاغ شده است را در لایحه برنامه‌ی ششم خواهیم دید.





نوبخت در رابطه با توقف پرداخت تسهیلات بانکی و وام ازدواج نیز گفت: رئیس کل بانک مرکزی قطعا در این زمینه توضیحات لازم را خواهند داد و در سال جاری این کار با قوت ادامه پیدا می‌کند تا به کسانی که شایسته دریافت تسهیلات بانکی هستند پرداخت‌های لازم انجام شود و اگر نقیصه‌ای وجود داشته باشد در بانک‌ها پیگیری خواهد شد.



وی در رابطه با این که بانک جهانی اعلام کرده است پرداخت تسهیلات به ایران را از سر گرفته‌اند تاکید کرد: ما تا الان تقاضایی برای استفاده از تسهیلات بانک جهانی نداشته‌ایم.



وی همچنین در پاسخ به این پرسش که با پایان آمدن ماموریت خانم اشتون، نبود ایشان در ادامه مذاکرات خللی ایجاد نمی‌کند گفت: اراده‌ای که از سوی 6 کشور یعنی 1+5 صورت می‌گیرد در بیان خانم اشتون است و تصمیمات نتیجه این مجموعه است پس تغییرات این چنینی تاثیری در ادامه روند مذاکرات نخواهد داشت.





نوبخت درباره اقدامات انجام شده در رابطه با رسیدگی به وضعیت بدهکاران بانکی نیز گفت: بانک‌ها باید همه‌ی ابزارها را برای استیفای حقوق بانکی که از سپرده‌های مردم است را انجام دهند و موظفند همه‌ی راههایی که منجر به وصول می‌شود را طی کنند.





دولت پرداخت رانت را به شدت تکذیب می‌کند


نوبخت همچنین در جواب سوالی درمورد مطرح شدن رانت 650 میلیون یورویی در وزارت صنعت که از سوی نمایندگان مجلس مطرح شده است، گفت: طرح این موضوع در دی ماه سال 92 بوده است و در کمیسیون اقتصادی مجلس و دیگر کمیسیون‌های مربوطه وزیر صنعت و معدن به صورت مکتوب به این کمیسیون‌ها و ریاست مجلس پاسخ داده است و ابهامات برطرف شده‌اند و مستندات آن وجود دارد.



وی با تاکید بر این که دولت این نکته را که به کسی رانت داده است به شدت تکذیب می‌کند، گفت: امروزاز وزیر صنعت و معدن و تجارت خواستیم که در این رابطه اقدام کند و پاسخ و سوالات و ابهامات نمایندگان را بدهد و آن را در اختیار همه رسانه‌ها نیز قرار دهد.



نوبخت افزود: من با احترام به آن نماینده‌ی محترمی که ایشان را انسانی با تقوا و دلسوز برای مردم می‌دانم می‌گویم که توضیحات لازم در کمیسیون‌های مجلس داده شده است و نمایندگان قانع شده‌اند. پس اگر اصراری بر طرح نظر خود دارند واحساس می‌کنند رانتی یا تخلفی صورت گرفته است به محاکم قضایی شکایت کنند.



وی افزود:امروز وزیر صنعت و معدن در این رابطه پاسخ صریح خواهند داد چون حتی سنتی از دلار در دولت به کسی پرداخت نشده است و با توجه به این که باب سوال و استیضاح در مجلس مفتوح است، نمایندگان اگر شبهه‌ای داشته باشند می‌توانند آن را مطرح کنند و یا به مراجع قانونی مراجعه کنند. البته تاکید می‌کنم اگر دستگاهی تخلف کند دولت خود با آن دستگاه برخورد خواهد کرد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


عراقچی در همایش سراسری هادیان سیاسی ****:

اجازه نمی دهیم 1+5 وارد مباحث سیستم های دفاعی کشور شود

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران گفت: تا الان اجازه ورود کشورهای 1+5 را به بحث سیستم دفاعی نداده ایم و تا انتها هم اجازه ورود به این بحث را به آنان نخواهیم داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران که در بیستمین همایش سراسری هادیان سیاسی **** سخنرانی می کرد، به صحبت های خود در کمیسیون امنیت ملی مجلس اشاره کرد و گفت: در آنجا گفته شد که ما در همه موضوعات اختلاف داریم که یکی از موارد بحث موشکی است.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان که در بیستمین همایش سراسری هادیان سیاسی **** سخنرانی می کرد، تصریح کرد: تا الان اجازه ورود کشورهای 1+5 را به بحث سیستم دفاعی نداده ایم و تا انتها هم اجازه ورود به این بحث را به آنان نخواهیم داد.

وی در ادامه با بیان این که کشورهای 1+5 به دلیل وجود بحث موشکی در قطعنامه، اصرار به مذاکره دارند گفت: ما به آنها اعلام کرده ایم که سیستم های دفاعی کشورمان غیر قابل مذاکره است.

عراقچی افزود: به هر حال این از طرف ما خیلی روشن و واضح اعلام شده و تا الان اجازه ورود به بحث سیستم دفاعی را به آنان نداده ایم و تا انتها هم اجازه ورود به این بحث را به آنان نخواهیم داد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روحانی در گفت‌وگو با شبکه تلویزیون«CCTV» چین:
اگر آمریکا گذشته را جبران کند، شرایط جدید قابل پیش‌بینی است
رئیس جمهور گفت: اگر آمریکا عملاً از مسیر خصومت با ملت ایران بازگردد و گذشته را جبران کند، شرایط جدیدی برای آینده دو ملت قابل پیش‌بینی است.


13930222000319_PhotoA.jpg


  • به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران شامگاه امروز (چهارشنبه) در مصاحبه با شبکه خبری CCTV چین در شانگهای و در پاسخ به سوال خبرنگار این شبکه درباره روابط ایران و آمریکا خاطر نشان کرد: مردم ایران در سال های گذشته مشکلات فراوانی از بابت سیاست‌های خصمانه آمریکا متحمل شدند و انتظار دارند سیاستمداران کاخ سفید اعلام کنند که نمی‌خواهند مناسبات و رفتار گذشته خود را در زیر پا گذاشتن منافع آنان تکرار نمایند.

    روحانی با بیان اینکه ملت ایران به دنبال حقوق مسلم خود در عرصه **** بین‌المللی است و نه انتقام‌گیری از خصومت‌های دولت آمریکا، تصریح کرد: آمریکا باید در مسیر احترام به حقوق ملت ایران گام بردارد و در عین حال نسبت به جبران خسارت‌هایی که به ایران وارد کرده متعهد باشد، زیرا مردم ما چون گذشته با ملت آمریکا مشکل نداشته و نخواهند داشت.

    رییس‌جمهور تصریح کرد: تنها در سایه تحقق این خواسته ملت ایران می‌توان امیدوار بود که شرایط جدیدی در آینده برای گفت‌وگوی نمایندگان دو ملت ایجاد شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نوبخت در همایش سراسری هادیان سیاسی ****:

**** با بخش خصوصی رقابت نکند/ قطعات خریداری شده هواپیما به زودی وارد ایران می شود

معاون راهبردی و برنامه‌ریزی رئیس‌جمهور، با بیان اینکه کارهای بزرگی که از توان بخش خصوصی خارج است **** باید انجام دهد، گفت: درحال حاضر نیز این‌گونه پروژه‌ها را به نیروهای مسلح به‌ویژه قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا واگذار خواهیم کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر ، محمدباقر نوبخت در بیستمین همایش سراسری هادیان سیاسی **** افزود: اکنون **** از ظرفیت‌های زیادی برای سازندگی و آبادنی کشور برخوردار است.

وی گفت: نمی‌خواهیم **** با بخش خصوصی رقابت کند، ولی کارهای بزرگی را که از توان بخش خصوصی خارج است باید **** انجام دهد. الآن هم این‌گونه پروژه‌ها را به نیروهای مسلح به‌ویژه قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا واگذار خواهیم کرد.

معاون راهبردی و برنامه‌ریزی رئیس‌جمهور افزود: اکنون **** پروژه‌های بزرگی در سراسر کشور در دست اجرا دارد و در حال بهره‌برداری است.

نوبخت گفت: دولت یازدهم تصمیم گرفته است که در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها بخش زیادی از درآمدهای حاصله از افزایش قیمت حامل‌های انرژی را به صورت غیرنقدی در اختیار خانواده‌ها قرار دهد.

وی افزود: مبلغ 1300 میلیارد تومان از محل انصراف دو میلیون و چهارصدهزار نفر از مردم که از دریافت یارانه انصراف داده‌اند صرفه‌جویی شده که ما این مبلغ را در جهت رفاه و سلامت مردم مصرف می‌کنیم که از جمله آثار آن، رایگان شدن 90 درصد هزینه‌های بیمارستان‌ها و کاهش قیمت دارو و درمان است.

نوبخت در ادامه گفت: دولت در فاز دوم هدفمندی قانون را راعایت خواهد کرد؛ یعنی 50 درصد از درآمدهای حاصله از افزایش قیمت حامل‌های انرژی را به صورت یارانه نقدی به مردم خواهد داد و 30 درصد آن را برای رونق تولید و اشتغال و کسب و کار صرف می‌کند و 20 درصد را هم صرف امور اجرایی خواهد کرد.

وی گفت تاکنون 2/4 میلیارد دلار از پول بلوکه شده ایران آزاد شده و در اختیار ایران است که با بخشی از این پول قطعات هواپیماها خریداری می‌شود و به زودی وارد ایران خواهد شد.

نوبخت در پایان با اشاره به راهبرد اقتصاد مقاومتی گفت: برای اجرا کردن اقتصاد مقاومتی در برنامه ششم توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور تصمیم جدیدی داریم و با توجه به افق 1404 تغییر اساسی در برنامه ایجاد خواهیم کرد تا پایه‌های اقتصاد کشور قوی شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


رئیس کل بانک مرکزی خبر داد
سیر صعودی درآمدهای ارزی کشور/ کاهش نرخ دلار به زیر ۳۱۰۰ تومان/ گشایش در مجاری بین‌المللی نقل و انتقال پول
رئیس کل بانک مرکزی ضمن تحلیل وضعیت بازار ارز، گفت: افزایش میزان صادرات نفت و گاز و نیز کاهش موانع در مسیر صادرات غیرنفتی کشور طی ماه‌های اخیر، ‌سبب شده مجموع درآمدهای ارزی کشور با سیر قابل تداومی، افزایش یابد.


13920921000322_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس، رئیس کل بانک مرکزی در گفت‌وگو با خبرنگار سایت این بانک، به تبیین دیدگاه‌های بانک مرکزی در حوزه ارزی اقتصاد پرداخت.

    ولی اله سیف در این مصاحبه ضمن اشاره به بهبود شرایط ارزی بانک مرکزی‌ از مثبت بودن تصویر پیش‌بینی منابع و مصارف ارزی کشور در سال جاری خبر داد و اعلام کرد افزایش درآمدهای ارزی کشور،‌ افق مناسبی را برای بهبود کامل قدرت مداخله بانک مرکزی در بازار ارز و تقویت ثبات این بازار فراهم نموده است. مشروح این مصاحبه را در ادامه می‌خوانید:

    * در هفته‌های اخیر نوساناتی در بازار ارز کشور مشاهده شده است. تحلیل جنابعالی از دلایل ایجاد این نوسانات چیست؟

    سیف: برای پاسخگوئی به این سئوال، باید یادآور شد که بازار غیررسمی ارز کشور در دوره خرداد تا دی‌ماه سال 1392 در مسیر اصلاح نرخ و تخلیه هیجانات قرار داشته است، به همین دلیل متوسط ماهانه نرخ برابری دلار در این بازار از 35037 ریال در فروردین 1392 به 29755 ریال در دی‌ماه کاهش یافت.

    بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد اصلاح انتظارات عمومی در خصوص چشم‌انداز تعاملات بین‌المللی و قرار داشتن پرونده استفاده صلح‌آمیز کشور از انرژی هسته‌ای در مسیر رفع تنش و حل‌وفصل ‌کامل،‌ در منطقی شدن نرخ ارز و خروج تقاضای سفته‌بازی از این بازار نقش مهمی داشته است.

    اما بازار غیررسمی ارز از بهمن‌ماه سال گذشته به دلیل برخی عوامل محدودکننده عرضه یا تحریک‌کننده تقاضا، و نیز برخی اخبار و شایعات، دچار نوسان و افزایش نرخ شد. حتی در یک مرحله قطع کامل خوراک گاز شرکت‌های پتروشیمی (بیش از دو ماه) به دلیل سرما و برف شدید و بروز کمبود گاز مصرفی در شبکه خانگی،‌ بر میزان تولید و صادرات اقلام شیمیائی و مواد پتروشیمی کشور تاثیر منفی جدی گذاشت و به تبع آن، عرضه ارز شرکت‌های مزبور به بازار در مقطع مذکور،‌ به شدت کاهش یافت.

    تجدیدنظر در فهرست اقلام گروه‌های 9 و 10 اولویت کالایی و صدور مجوز ثبت سفارش برای برخی از آنها،‌ تقاضای قابل ملاحظه‌ای را یکباره به بازار کم‌کشش ارز وارد نمود و سبب‌ساز افزایش نرخ ارز شد. البته برخی اخبار و انتظارات نامساعد نیز در افزایش نوسانات نرخ ارز در بازار غیررسمی بی‌اثر نبود.

    علاوه بر آنها، برخی عوامل برون‌زا هم در راستای افزایش نرخ ارز در بازار داخلی عمل کرده است. از مهم‌ترین عوامل موثر دراین حوزه، می‌باید به افزایش قیمت جهانی طلا در واکنش به تحولات سیاسی اوکراین و افزایش نگرانی‌ها از سرمایه‌گذاری در سایر ابزارهای دارایی در سطح جهان اشاره نمود. بر اساس داده‌های بین‌المللی، متوسط بهای جهانی هر اونس طلا از 1233 دلار در دی‌ماه به 1344 دلار در اسفندماه 1392 افزایش داشت.

    با توجه به ارتباط متقابل مشاهده شده میان بهای جهانی طلا و قیمت داخلی دلار، بخشی از نوسانات نرخ ارز در چند ماه اخیر، متاثر از تحولات برون‌زای بازار جهانی طلاست. لیکن باید توجه داشت دامنه نوسان‌ها در بازار ارز که طی سه ماه اخیر تا حدودی محسوس بوده،‌ لزوماً توسط عوامل بنیادین اقتصاد حمایت نمی‌شود. برآورد می‌گردد در صورت عدم بروز این وقایع، ‌نرخ ارز که در حال حاضر در محدوده 33000 تا 32500 ریال برای هر دلار در حال نوسان است،‌ می‌باید در سطحی کمتر و در حوالی 31000 ریال قرار می‌گرفت. بر این اساس، با تغییر شرایط و اصلاح انتظارات،‌ اصلاح و کاهش نرخ ارز در بازار امری کاملاً طبیعی می‌باشد.

    * اما به‌نظر می‌رسد برخی از این عوامل افزایش دهنده نرخ ارز هم‌اکنون موضوعیت ندارند، مثلاً صادرات و عرضه ارز شرکت‌های پتروشیمی به روال سابق خود بازگشته و قیمت جهانی طلا طی هفته‌های اخیر، در حوالی 1300 دلار در هر اونس پایدار بوده است.

    سیف: بله، این نکته صحیح است. نه تنها میزان صادرات شرکت‌های پتروشیمی به روال خود بازگشته، ‌بلکه شواهدی از افزایش صادرات دیگر اقلام غیرنفتی نیز مشاهده می‌شود. با کاهش عمق رکود اقتصادی و نیز گشایش‌های اخیر با رفع محدودیت‌های ناشی از تحریم‌، انتظار می‌رود میزان صادرات غیرنفتی در ماه‌های آتی شتاب بیشتری نیز به خود بگیرد و تراز بازرگانی گمرکی بدون نفت کشور،‌ به سمت تعادل و ثبات بیشتر بهبود یابد.

    افزایش میزان صادرات روزانه نفت خام از حدود 1 میلیون بشکه به 1.5 میلیون بشکه نیز بر توان عرضه ارز افزوده و انتظار می‌رود این روند مثبت افزایش درآمدها و منابع ارزی در ماه‌های آتی، ادامه یابد.

    بدین‌ترتیب، عوامل بنیادین موثر بر سطح نرخ ارز،‌ همگی موید آن است که نوسانات افزایشی اخیر در بازار ارز پایدار نخواهند بود.

    *مهم‌ترین دلایل این جمع‌بندی چیست؟

    سیف: در تحلیل نوسانات نرخ ارز باید به بازه زمانی توجه داشت. برخی از نوسانات روزانه در بازار ارز صرفاً ریشه در انتظارات، ‌شایعات و عوامل تکنیکی داشته و توسط عوامل بنیادین حمایت نمی‌شوند. اینگونه نوسانات نمی‌تواند پایدار باشد و پس از مدت کوتاهی تعدیل خواهند شد. در نتیجه اگر فعالان صرفاً بر اساس اینگونه عوامل وارد بازار ارز شده باشند،‌ زیان خواهند دید.

    در بعد سیاستگذاری، اصلاح رویکرد‌های دولت در اتخاذ سیاست‌های اقتصادی و تقیّد به رعایت اصل توازن، انضباط بودجه‌ای و انضباط پولی سبب شده زمینه‌های ایجاد ثبات پایدار در بازار ارز از طریق کاهش تورم ماهانه و بهبود انتظارات تورمی فراهم شود.

    *بر این اساس، بانک مرکزی چه تصویری از وضعیت بازار ارز در سال جاری دارد؟

    سیف: محاسبات بانک مرکزی نشان می‌دهد متغیرهای عمده در بخش خارجی اقتصاد فرصت کافی برای تعدیل حسب تغییر شرایط محیطی را داشته‌اند. به نظر می‌رسد رفتار متغیرها به‌گونه‌ای اصلاح شده که بازار ارز کشور هم‌اکنون با اتکاء به امکانات پایدار در حال حرکت است. صحت این تحلیل را می‌توان در حصول تدریجی توازن نسبی در تراز بازرگانی گمرکی (بدون نفت) کشور مشاهده کرد.

    پیش‌بینی منابع و مصارف ارزی کشور نیز این جمع‌بندی را تایید می‌کند. به عبارت دیگر، ‌با روند افزایشی که صادرات غیرنفتی به خود گرفته و با بهبودی که در جریان درآمدهای نفتی و دسترسی به منابع ارزی در سال 1393 مشاهده می‌شود، انتظار می‌رود که تصویر حساب جاری و تراز پرداخت‌های کشور رو به بهبود باشد و فشار بر بازار ارز، در حال اصلاح و کاهش است.

    * یعنی شما معتقدید شرایط شکل‌گیری تلاطم جدید و جهش پایدار نرخ‌‌ در بازار ارز فراهم نیست؟

    سیف: دقیقاً‌ همین‌طور است. با توجه به تغییر‌پذیری شرایط اقتصادی کشور،‌ در ترسیم چشم‌انداز متغیرهای کلان باید وزن بیشتری به تحولات آتی بازارها و نیز متغیرهای بنیادی داد. ارزیابی‌ها نشان می‌دهد جریان عرضه ارز در اقتصاد در حال تقویت است؛ و این روند مستمراً بهبود خواهد یافت.

    افزایش میزان صادرات نفت و گاز و نیز کاهش موانع در مسیر صادرات غیرنفتی کشور طی ماه‌های اخیر، ‌سبب شده مجموع درآمدهای ارزی کشور با سیر قابل تداومی، افزایش یابد. صادرات در نتیجه ثبات نسبی بازار ارز و کاهش نسبی تورم،‌ در حال افزایش است و بنگاه‌های تولیدی و تجاری نیز افزایش تولید و فعال نمودن ظرفیت‌های موجود را دنبال می‌کنند.

    به تبع آرامش نسبی ایجاد شده در اقتصاد، واردات گمرکی در حال افزایش است که با توجه به سهم مسلط مواد اولیه و اقلام واسطه‌ای در آن،‌ می‌توان به آثار مساعد آن بر نرخ رشد اقتصادی و کاهش فشارهای تورمی خوش‌بین بود.

    اگرچه باید مراقبت ویژه‌ای در کنترل حجم و ارزش واردات غیرضروری صورت گیرد تا تولید داخلی بتواند با تحرک و پویایی، بخشی از مزیت‌های از دست رفته خود طی سال‌های قبل را بازیابد.

    در کنار آن، عملیاتی شدن بخش‌های مالی و بانکی تفاهم ژنو، امکان بهره‌گیری از منابع مذکور برای پوشش نیازهای وارداتی کشور را به نحو محسوسی افزایش داده است. این عوامل گشایش قابل توجهی در روابط کارگزاری بین‌المللی بانک مرکزی و بانک‌های کشور ایجاد کرده و برخی از مجاری نقل و انتقال ارز را مجدداً فعال کرده است.

    در نتیجه، بانک مرکزی آمادگی دارد نسبت به تامین ارز مورد نیاز برای واردات کالاهای اساسی و دارو به صورت نامحدود اقدام کند و حسب نیاز دستگاه‌های متولی،‌ فرآیند تخصیص و تامین ارز را با سرعت و سهولت بیشتری پوشش می‌دهد.

    علاوه بر آن، همان‌گونه که در اطلاعیه رسمی بانک مرکزی نیز اعلام شد، این بانک با افزایش پوشش نیازهای ارزی واردات مواد اولیه و اقلام واسطه‌ای مورد نیاز کارخانجات تولیدی و نیز قطعات خودرو در قالب مرکز مبادله ارزی،‌ نسبت به کاهش میزان بار تامین ارز در بازار غیررسمی اقدام نموده است.

    این اقدام نه تنها موجب کاهش هزینه تمام شده تولیدات داخلی و بهبود درجه رقابت‌پذیری آنها می‌شود، بلکه به واسطه آنکه بانک مرکزی تامین نیازهای ارزی تولید را به نرخ رسمی تضمین کرده و برعهده گرفته است، موجب کاهش ریسک‌های ارزی فعالیت‌های مولد شده است. انتظار می‌رود آثار مثبت این افزایش پوشش ارزی به مرور زمان، بیشتر نمایان شود و برنامه‌ریزی برای سرمایه‌گذاری و تولید را به نحو معنی‌داری تسهیل کند.

    نکته تاثیرگذار و تعیین کننده دیگر این است که نرخ تورم با شتاب مناسبی در حال کاهش است؛ به گونه‌ای که میانگین دوازده ماهه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی (نرخ تورم)‌ از حداکثر مقدار 40.4درصدی در مهرماه 1392 به 32.5درصد در فروردین 1393 کاهش یافته و تغییرات نقطه‌به نقطه شاخص نیز از حداکثر 45.1 درصد در خردادماه 92 به 17.4درصد در فروردین رسیده است.

    دستاوردهای مذکور از طریق کاهش انتظارات تورمی و نااطمینانی‌های ناشی از آن بر تولید،‌ قابلیت اتکاء بر برنامه‌ریزی‌های تولیدی را بهبود می‌بخشد. پیش‌بینی‌پذیر شدن نرخ ارز نیز عامل مثبت موثر دیگری برای کاهش موانع تولید است.

    ضمن اینکه این عوامل در کنار یکدیگر، موجب کاهش انگیزه‌های نگهداری ارز در حساب‌های خارجی شخصی می‌شود و جریان عرضه ارز به اقتصاد از بابت ورود ارز صادرات غیردولتی نیز تقویت می‌گردد؛ یعنی با کاهش انتظارات بدبینانه در اقتصاد، فضا برای معرفی و فروش ارز حاصل از صادرات نیز بیش از گذشته، در حال بهبود است و انتظار داریم بخش بیشتری از درآمدهای صادرات غیرنفتی به بازار ارز عرضه شود. نیل به چنین هدفی بدون اتخاذ روش‌های سلبی و پرهزینه ـ ‌مثل الزام پیمان‌سپاری ارزی- دستاورد قابل ملاحظه‌ای برای اقتصاد خواهد بود.

    *اما در برخی از سایت‌های خبری و یا تحلیل‌های برخی از کارشناسان، بانک مرکزی متهم می‌شود که از سطح خاصی از نرخ ارز حمایت ویژه‌ای می‌کند و مانع کاهش نرخ است و یا آنکه از افزایش نرخ ارز سود می‌برد.

    سیف: بله. متاسفانه چنین سوءبرداشتی وجود دارد. بارها توضیح داده شده که به دلیل تاثیرگذاری قابل توجه نرخ ارز بر کلیه متغیرهای اقتصادی؛‌ به ویژه نرخ تورم،‌ بانک مرکزی از ثبات و آرامش این بازار و نیز پیش‌بینی‌پذیر بودن نرخ ارز برای فعالان اقتصادی حمایت می‌کند. در این راستا، هر سطحی از نرخ برابری که در هر برهه‌های از زمان توسط متغیرهای بنیادین موثر در تعیین‌ نرخ ارز، حمایت شود،‌ سطح پایدار آن خواهد بود.

    بنابراین، بانک مرکزی به عدد و رقم خاصی دلبسته نیست و مضاف برآن، از نوسان نرخ ارز سودی نمی‌کند. بر اساس نص صریح قانون بودجه، ‌بانک مرکزی ارز دولت را با «نرخ روز ارز» خریداری کرده و معادل ریالی آن را به حساب‌های خزانه‌ واریز می‌کند. افزایش نرخ ارز در بازار غیررسمی نیز ارتباطی با درآمدهای بانک مرکزی و خزانه کشور ندارد.

    * در این‌ صورت،‌ ویژگی‌های نرخ ارز مطلوب از نظر بانک مرکزی چیست؟

    سیف: همانگونه که بارها گفته شده،‌ بانک مرکزی به دنبال بازار ارز باثبات و پایدار است که بر مبنای تحولات متغیرهای بنیادین تنظیم شود. در این چارچوب،‌ نوسانات محدود نرخ ارز نه تنها ‌پذیرفتنی است، بلکه یکی از ابزارهای تخلیه عدم تعادل‌ها در سطح اقتصاد کلان است. لیکن دامنه این نوسانات باید به‌قدری کوچک باشد که موجب ارسال علایم صرفه‌دار شدن سفته‌بازی بر ارز نشود و تعادل دیگر بازارها و ثبات قیمت‌ها را مختل نکند.

    برای تضمین برقراری چنین شرایطی در بازار ارز، لازم است قدرت مداخله موثر بانک مرکزی به نحو مناسبی ترمیم یابد. که طی ماه‌های اخیر شاهد بهبود کمی و کیفی ذخایر خارجی این بانک بوده‌ایم.

    بانک مرکزی معتقد است تعادل بازار ارزـ‌ مثل هر بازار دیگری ـ‌ باید خوداتکاء باشد. در نتیجه لازم است با افزایش تنوع‌پذیری ****‌های تولیدی و تجاری، منابع عرضه ارز نیز متنوع شود که البته با افزایش عواید ارزی ناشی از صادرات غیرنفتی،‌ گام‌های مثبتی در این زمینه برداشته شده است. پیگیری این مسیر مثبت؛ یعنی بهبود همزمان درآمدهای ارزی دولت و بخش غیردولتی در اقتصاد،‌ زمینه‌های خروج از آسیب‌پذیری‌های ناشی از عرضه انحصاری درآمدهای نفتی را فراهم می‌کند.

    *برنامه‌های بانک مرکزی برای هدایت بهتر بازار ارز چیست؟

    سیف: بانک مرکزی در راستای ایفای ماموریت و وظیفه قانونی خود مبنی بر حفظ ارزش پول ملی، مسئول و متکفل بازار ارز است. به همین دلیل،‌ نوسانات روزانه این بازار را با دقت تمام رصد کرده و نسبت به نوسانات غیرمنطقی این بازار که ریشه در هیجانات،‌ اخبار و انتظارات دارد، حساسیت نشان داده و حتی در مواقع لزوم ممکن است مستقیماً در بازار ارز دخالت کند.

    به منظور کنترل این نوسانات نامطلوب،‌ بانک مرکزی در تلاش است حسب منابع ارزی آزاد شده و ترمیم قدرت مداخله موثر خود در بازار ارز،‌ بر پوشش نیازهای ارزی کشور در مرکز مبادلات ارزی بیفزاید. در همین راستا،‌ هزینه‌های تامین ارز در این مرکز تا حد قابل توجهی کاهش یافته و بر سرعت و سهولت امور افزوده شده است.

    بر اساس آخرین اطلاعات،‌ متوسط طول دوره انتظار تامین ارز در مرکز مبادلات ارزی به صورت محسوس کاهش یافته و با تداوم بهبود در جریان ورودی منابع ارزی، برنامه‌ریزی شده که تخصیص و تامین ارز در بازار رسمی ارز کشور در آینده نزدیک، با حداقل زمان و هزینه‌ صورت گیرد.

    همچنین، اصلاح ترازنامه بانک مرکزی و متناسب‌سازی سهم اجزای آن به منظور بهبود قدرت مداخله موثر در بازار ارز و کاهش آسیب‌پذیری‌های اقتصاد در این حوزه، در دستور کار بانک مرکزی بوده و اقدامات مطلوبی نیز در این زمینه صورت گرفته است.

    در نتیجه، ‌با تداوم رعایت انضباط مالی، شفافیت و قانون‌مندی در سیاست‌های مالی و بودجه‌ای دولت از یکسو،‌ و تداوم سالم‌سازی درفضای اعمال سیاست‌های پولی و اعتباری در راستای مهار تورم و فراهم نمودن بسترهای خروج اقتصاد از رکود از سوی دیگر،‌ انتظار طبیعی آن است که شاهد وضعیت پایدار و کم‌نوسانی در بازار ارز باشیم و سرنوشت وضعیت پایدار و با ثبات ارز عمدتاً تحت تاثیر عوامل بنیادین اقتصاد رقم زده شود.

    از این منظر،‌ انتظار می‌رود به مرور از سهم عوامل غیراقتصادی و زودگذر در ایجاد وضعیت نوسانی در بازار ارز کاسته شود.

    انتهای پیام/م


 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
احسان شریعتی:
اجازه ندهیم «بازگشت به عقب» تکرار شود/مردم در انتخابات، نواندیشی را انتخاب کردند



احسان شریعتی گفت: انتخابات سال گذشته نشان داد که جامعه ما از بین راه‌حل‌های مختلف سنت‌گرایی، بنیادگرایی و اصول‌گرایی می‌خواهد نواندیشی - بطور نسبی - را انتخاب کند.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه اصفهان، فرزند مرحوم شریعتی عصر سه‌شنبه در نشست بازخوانی اندیشه‌های دکتر علی شریعتی در تالار شهید فتوحی دانشگاه صنعتی اصفهان که به همت انجمن اسلامی این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به راه روشنگری دکتر شریعتی اظهار کرد: این راه پروژه و طرحی بود که از سیدجمال‌الدین اسدآبادی آغاز شد و سپس اقبال لاهوری آن را تداوم بخشید و دکتر شریعتی نیز همان راه را ادامه داد. این راه، نوزایی تمدن اسلامی، نوگرایی، رادیکالیسم یا هر اسم دیگری که بر آن بگذاریم از دو شاخصه مهم برخوردار بود، اول سنت‌گرایی و سپس راه حل بنیادگرایانه.



وی که به مناسبت سی و هفتمین سالگرد درگذشت دکتر شریعتی به بازخوانی اندیشه‌های وی می‌پرداخت، افزود: حفظ موقعیت سنتی به حالت موزه‌ای به علت دوران طلایی و درون‌مایه اعتباری و حقیقی آن و راه حل بنیادگرایانه به دلیل اینکه نمی‌توان به این اهداف رسید مگر با روش‌های جدید که خود نوعی اقتدارگرایی هم هست، در این راه وجود دارد.



شریعتی در ادامه به بررسی فضای انقلاب اسلامی پرداخت و تصریح کرد: چشم‌انداز انقلاب اسلامی ایران نواندیشی دینی و مذهبی بود، اما گشت و چرخشی در این چشم‌انداز پدید آمد که از آن به عنوان یک شیفت پارادایمی نام می‌برند و امروز این تحلیل نادرست را دارند که آنچه در کشور جریان دارد آن چیزی است که شریعتی خواسته بود.



این استاد دانشگاه با رد هرگونه ارتباط میان سرنوشت فعلی کشور و چشم‌اندازهای ترسیمی مرحوم دکتر شریعتی، تصریح کرد: مغلطه‌ای است که طرفداران **** سابق می‌کنند؛ در حالی که آن وضع دیگر قابل تحمل نبود و باید تغییر می‌کرد و اگر امروز هم مشکلات به گونه‌ای باشد که دیگر قابل تحمل نباشد باید با استفاده از تجربه گذشته به دنبال رفع مشکلات باشیم.



وی به وجود فراز و نشیب‌های فراوان و گاه خونین در طول همه انقلاب‌ها اشاره کرد و گفت: مهمترینِ این انقلاب‌ها که انقلاب فرانسه بود، پس از 200 سال ثبات پیدا کرد. انقلاب فراتر از زمینه‌های علمی در حوزه اجتماعی نیاز به ضرورت‌هایی دارد که تا این ضرورت‌ها پیش نیاید انقلاب محقق نمی‌شود و دست انقلابیون هم نیست؛ همانگونه که اگر امروز یا زمان انقلاب از برخی از اندیشه‌های دکتر شریعتی استقبال شده است، به دلیل شرایط حاکم بر جامعه بود.



شریعتی، شاه‌کلید اندیشه‌های پدر خود را مخالفت صریح با زر، زور و تزویر و بویژه تزویر دانست و افزود: مبارزه با استعمار یکی از مهمترین دغدغه‌های دکتر شریعتی بود. او برای مقابله با این سه مورد، ندای آزادی‌خواهی، عدالت‌طلبی و آگاهی سر می‌داد و کسب خودآگاهی را ضرورت می‌داند و تأکید می‌کند "اگر ملتی احساس خودآگاهی نکند ممکن است سال‌ها و قرن‌ها در همان شرایط بماند و پیشرفتی نکند".



وی دوره مرحوم شریعتی را دوره تفهیم دلایل و انگیزه‌های مکاتب دانست و اظهار کرد: شریعتی در دوره هرمنوتیک جدید از متون دینی با روش تطبیقی و تأویلی از هندسه اسلام زندگی می‌کرد و سعی داشت تمام مکاتب و ایده‌ها را به شکل مکانیکی با هم مقایسه کند به گونه‌ای که التقاط و اختلاط پیش نیاید و آنها را با هم مقایسه کند و بسنجد؛ روشی که دکتر شریعتی با استفاده از آن اسلام را در برابر مکاتب جدید به یک راهنمای عملی اجتماعی تبدیل کرد.



این دکترای فلسفه غرب به نتیجه انتخابات اخیر ریاست جمهوری و نیز دهه 70 در کشور اشاره کرد و گفت: نتیجه این انتخابات نشان می‌دهد که مردم به دنبال تغییر و تحولی در جامعه هستند و اگرچه نمود این تغییر در عرصه سیاست اتفاق می‌افتد اما نشان از این است که جامعه ما از بین راه‌حل‌های مختلف سنت‌گرایی، بنیادگرایی و اصول‌گرایی می‌خواهد نواندیشی نسبی را انتخاب کند.



وی همچنین با اشاره به برابری نرخ رشد ایران با کشورهای اروپای شرقی، تاکید کرد: با این پیشرفت و قوام‌یافتگی مدرن پس از انقلاب در ایران، کشور به دلیل اختلاف‌ها و تلاطم‌ها به خوبی نمایندگی نمی‌شود.



این مدرس دانشگاه در ادامه با طرح این سوال که "انقلاب ما که می‌توانست پیام نویی برای جهان داشته باشد، آیا توانست پس از انقلاب این پیام را به صورت معنوی و ایدئولوژیک ارائه کند یا خیر؟" اظهار کرد: به طور واقعی این اتفاق نیفتاده و این کار تنها در سطح تبلیغات فکری ارائه شده است.



وی با اشاره به اینکه "بنیادگرایان، خود محصول و بازخورد مدرنیته هستند"، ادامه داد: القاعده محصول سیستم مدرن است و اساساً بازگشت به امر دینی و قدسی به دو صورت است؛ نخست بازگشت به معنویات باستان و متون مقدس بصورت عرفانی و دوم بازگشت به امر دینی به شکل بنیادگرایی که ما آن را اصول‌گرایی می‌نامیم و البته محترمانه نیز هست و معتقدیم باید واژه‌ها را مؤدبانه و محترمانه به کار ببریم، نه اینکه دیگران ما را التقاطیون بنامند.



شریعتی بر لزوم استقرار همین روش محترمانه در جامعه تأکید کرد و گفت: باید کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها بر پا شود؛ نه آنچه که امروز است که تنها شعاری از کرسی آزاداندیشی است و در عمل اجرا نمی‌شود، بلکه به نظر من همه گرایش‌های مختلف مذهبی، مللی، غیر مذهبی باید آزادانه بیایند و نظرات خود را مطرح کنند، نه همچون امروز که در شکل پنهان خود ظاهر می‌شوند.



وی با انتقاد از دیدگاهی که می‌گوید باید دکتر شریعتی را بهداشتی کنیم، تصریح کرد: شریعتی بهداشتی‌پذیر - به معنای منفی آن یعنی اینکه به یک موضوع بی‌خطر تبدیل شود واینکه اگر بهداشتی شود دیگر زخم نمی‌زند- نیست. اگر بخواهیم شریعتی را مطرح کنیم، باید بصورت موضوعی زنده مطرح کنیم نه یک موضوع صرفاً علمی و باید بدانیم که ممکن است موجب خطرات و تأثیرگذاری فراوانی بشود و مشکلاتی نیز بوجود بیاورد.



این دکترای فلسفه غرب در ادامه صحبت‌های خود، به تفاوت‌های گفت‌وگو و گفتمان اشاره کرد و گفت: در کشور ما تنها گفتمان می‌کنند و تو باید بپذیری! از گفتمان دکتر شریعتی نیز بد برداشت شده و گویی برگشت به عصر گاوآهن است در حالی که اینها سوءبرداشت است و این عملاً برگشت است نه برداشت.



شریعتی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از وضعیت فرهنگی، خاطرنشان کرد: در موقعیتی هستیم که واژگان سر جای خودشان نیستند و این یک نگرانی واقعی است؛ چراکه دین باید دین باشد؛ مصلا، مصلا باشد؛ دانشگاه، دانشگاه و دانشجو، دانشجو باشد که این هم شعار پیامبر است و هم شعار پدیده‌شناسان.



وی نقد دوم نسبت به فضای فرهنگی جامعه ایران را استفاده نکردن هر چیزی در سر جای خود عنوان کرد و افزود: هر جا از دین کم آوردیم، از عقل مایه گذاشتیم، هر جا از سیاست کم آوردیم از دین مایه گذاشتیم و در هر دو بالعکس نیز عمل کردیم و بطور کلی سه مقوله دین، عقل و سیاست را هر بار به جای یکدیگر استفاده کردیم.



این استاد دانشگاه، تحول را نیاز فعلی جامعه ایرانی دانست و تأکید کرد: در این شخم زدن باید ابتدا به جنگ با تعاریف برویم تا هر کسی تصدیق بلاتصوری از یک فهم نداشته باشیم و از اول همه‌چیز را دوباره تعریف کنیم و هر چیزی را سر جای خودش قرار دهیم که عقل مدرن این کار را کرد و حدود خود را شناخت و میان امر قدسی، عقل و علم تفاوت قائل شد و مثلاً دیگر علم به چرایی‌ها پاسخ نمی‌دهد بلکه تنها به چگونگی‌ها پاسخ می‌دهد و پاسخ چرایی را به ایدئولوژی واگذار کرده است.



شریعتی خاطرنشان کرد: با این چشم‌انداز، بازخوانی اندیشه و آثار دکتر علی شریعتی جواب می‌دهد؛ چراکه پیش از انقلاب در ایران با یک دیکتاتوری وابسته به امپریالیسم مواجه بودیم و از نظر فرهنگی نیازمند بازگشت به خویش بودیم و در دنیا نیز دوران شریعتی دوران مکاتب و ایدئولوژی‌های مختلف بود، اما امروز در جهان، دوران پساها و پایان‌هاست. در جهان اسلام نیز دوران بنیادگرایی و در ایران نیز شیفت پارادایمی در نواندیشی بوجود آمده است.



وی در پایان تاکید کرد: تحولات اخیر که هرچند شکننده بود اما با بازخوانی مجدد آثار و اندیشه دکتر شریعتی و با گام‌های سنجیده و مصمم و با استفاده از حافظه تاریخی خود نباید اجازه دهیم که بازگشت به عقب که در 10 سال گذشته پدید آمد، تکرار شود.



انتهای پیام
 
بالا