• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


معاون سازمان امور مالیاتی در گفت‌وگو با فارس خبر داد
معافیت مالیاتی درآمد تا ۱۲ میلیون تومان به شرط نصب صندوق مکانیزه فروش/ پیگرد حقوقی جاعلان کد اقتصادی
معاون سازمان امور مالیاتی کشور از معافیت مالیاتی درآمد تا ۱۲ میلیون تومانی قانون به شرط نصب صندوق مکانیزه فروش تا ۳۱خرداد مهلت قانونی خبر داد و گفت: جاعلان کد اقتصادی تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.


13911002000039_PhotoA.jpg


  • علیرضا طاری‌بخش در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به لزوم نصب و به کارگیری صندوق مکانیزه فروش برای سال جاری اظهار داشت: متقاضیانی که در سال جاری فراخوان شده و ثبت نام کردند که البته این موضوع کتبا نیز به اتحادیه‌ها ابلاغ شده، تا 31 خردادماه سال جاری مهلت دارند، نصب و به کارگیری این صندوق‌ها را در واحد صنفی خود به سازمان امور مالیاتی اعلام کنند.

    وی تاکید کرد: این تاریخ به هیچ‌وجه قابل تمدید نیست و در صورتی که متقاضیان تا این مهلت قانونی وضعیت خود را اعلام نکنند، مشمول معافیت قانون نخواهند شد.

    معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه افراد متقاضی در صورت نصب و به کارگیری صندوق‌های مکانیزه فروش تا مهلت قانونی، مشمول معافیت قانونی خواهند شد، تصریح کرد: این افراد می‌توانند از معافیت سالانه مالیات بر درآمد که برای سال جاری تا 12 میلیون تومان است، بهره‌مند شوند.

    به گفته طاری‌بخش بسیاری از متقاضیان دارای صندوق‌های مکانیزه بوده، اما آن را به سازمان امور مالیاتی اعلام نمی‌کنند که محرومیت جدی از معافیت‌های قانونی برای این افراد در نظر گرفته خواهد شد.

    وی تأکید کرد: افرادی که در سال 92 نیز این صندوق‌ها را نصب کرده باشند، می‌توانند از معافیت مربوطه استفاده کنند.

    معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی در مورد کدفروشی و جاعلان فاکتورهای مالیات بر ارزش افزوده نیز اظهار داشت: قطعاً سازمان نسبت به این گونه اعمال اقدام حقوقی خواهد کرد و در بودجه سال 92 نیز حکمی برای فاکتورهای غیرواقعی در نظر گرفته شده است و افرادی که به دولت بدهکار مالیاتی باشند، به سازمان ثبت شرکت‌ها اعلام خواهد شد و از خدمات ثبتی محروم می‌شوند.

    به گزارش فارس مشمولان فراخوان شده برای نصب و به کارگیری صندوق مکانیزه فروش شامل:

    1. فروشندگان لوازم یدکی خودروهای سبک و سنگین و ماشین‌آلات راه‌سازی، کشاورزی و ساختمانی (نمایندگی، عمده و خرده فروش)

    2. صاحبان تعمیرگاه‌های مجاز خودرو و انواع وسائط نقلیه سنگین و ماشین‌آلات راه‌سازی، کشاورزی و ساختمانی

    3. فروشندگان تجهیزات و تأسیسات حرارتی و برودتی، شوفاژ و تهویه مطبوع و لوازم مربوط (نمایندگی، عمده و خرده فروش)

    4. فروشندگان لوازم بهداشتی ساختمان (نمایندگی، عمده و خرده فروش)

    5. فروشندگان تزئینات ساختمان (موکت، کفپوش، انواع پرده، کاغذ دیواری، شومینه و کارهای تزیینی چوبی و فلزی)، (نمایندگی، عمده و خرده فروش)

    6. فروشندگان انواع تلفن (ثابت و بی‌سیم)، همراه و تجهیزات جانبی آن (نمایندگی، عمده و خرده فروش)

    7. تولیدکنندگان و فروشندگان مبل، مصنوعات چوبی و فلزی و غیر فلزی اعم از اداری و خانگی (نمایندگی، عمده و خرده فروش)

    8. فروشندگان فرش ماشینی ، تابلو فرش، موکت و قالیچه ماشینی (نمایندگی، عمده و خرده فروش)

    9. فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی (نمایندگی، عمده و خرده فروش)

    10. فروشندگان لوازم طبی بیمارستانی،آزمایشگاهی و دندان پزشکی و دندان سازی وانواع لوازم وتجهیزات پزشکی (نمایندگی، عمده و خرده فروش)

    هستند که از ابتدای سال 1393 ملزم به استفاده از سامانه صندوق فروش (pos مکانیزه فروشگاهی) یا رایانه دارای سیستم نرم افزار فروشگاهی و صدور الکترونیکی صورتحساب فروش (فاکتور) مطابق نمونه اعلام شده در دستورالعمل موضوع مواد 19 قانون مالیات بر ارزش افزوده و 169 قانون مالیات های مستقیم هستند.

    مؤدیان مالیاتی ملزم به استفاده از سامانه صندوق فروش (مکانیزه فروش) یا رایانه دارای سیستم نرم‌افزار فروشگاهی، در صورت عدم استفاده از سامانه‌های مذکور از معافیت مالیاتی مقرر در قانون برای سال مربوط محروم خواهند شد.

    در ضمن هزینه‌های انجام شده بابت خرید، نصب و راه‌اندازی دستگاه سامانه صندوق فروش (pos مکانیزه فروشگاهی) یا رایانه توسط صاحبان مشاغل مذکور (اعم از سخت افزار و نرم افزار) ، از درآمد مشمول مالیات مؤدیان مزبور در اولین سال استفاده قابل کسر خواهد بود.

    معیار شناسایی صاحبان مشاغل فوق‌الذکر، جواز کسب فعالیت صادره توسط مراجع ذیصلاح ذکر شده است. بدیهی است در صورت نداشتن جواز کسب، نوع فعالیت مندرج در پرونده های مالیاتی آنان ملاک عمل خواهد بود.

    این اطلاعیه به منزله ابلاغ به کلیه اتحادیه های صنفی ذیربط و صاحبان مشاغل فوق الذکر و ادارات امور مالیاتی سراسر کشور محسوب می‌شود.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت‌وگو با فارس:
مصوبه مجلس منافاتی با مقررات بیمه بیکاری کارگران ندارد/ اعتبار ۲ هزار میلیاردی بودجه ۹۳
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه طرح مصوب مجلس منافاتی با مقررات بیمه بیکاری کارگران ندارد،‌ گفت: با توجه به اینکه 2 هزار میلیارد تومان اعتبار در بودجه 93 برای بیمه بیکاری در نظر گرفته شده بود، این طرح به تصویب رسید.


13930228000101_PhotoA.jpg


  • عباس قائد رحمت در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس درباره تصویب طرح بیمه بیکاری در جلسه امروز مجلس گفت: این طرح با توجه به ایجاد بار مالی برای دولت و مغایرت با اصل 75 قانون اساسی توسط شورای نگهبان رد شده و به مجمع تشخیص مصلحت رفته بود.

    عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: مجمع تشخیص اعلام کرده بود که اشکالات این طرح رفع شود که این کار در کمیسیون اجتماعی انجام شد.

    وی اضافه کرد: بر این اساس بخش‌هایی از این طرح که مدنظر بود حذف شد و با توجه به اینکه 2 هزار میلیارد تومان اعتبار در بودجه 93 برای بیمه بیکاری در نظر گرفته شده بود، این طرح به تصویب رسید.

    قائد رحمت با بیان اینکه اعتبار پیش‌بینی شده در قانون بودجه از محل اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها اختصاص پیدا می‌کند، افزود: طبق ماده 3 این طرح، بیکار متقاضی کار، فرد ذکوری است که به سن 25 سالگی رسیده و یا فرد اناثی که سرپرست خانوار، بدسرپرست یا خودسرپرست است و حرفه یا مهارتی دارد که به تایید سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای رسیده است و در مراکز کاریابی دولتی تعیین شده از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت نام کرده و حداقل به مدت یک سال پیگیر اشتغال خود باشد و پرداخت حق بیمه یا سابقه اشتغال برای وی الزامی نیست.

    وی با بیان اینکه این قانون تنها کسانی را شامل می‌شود که جوینده کار هستند، گفت: افرادی که به هر دلیل از کار اخراج شده باشند، مشمول این طرح نیستند، اما مقررات بیمه بیکاری برای آنها به قوت خود باقی است و این طرح تنها شرایط را برای متقاضیان جویای کار فراهم می‌کند.

    رئیس کمیته اشتغال کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: قانون جدید به هیچ عنوان مقررات بیمه بیکاری کارگران را لغو نمی‌کند و در واقع برای جامعه هدف جدید تعریف شده تا بتواند افرادی که جویای کار هستند، را به لحاظ معیشتی کمک کند.

    به گزارش فارس،‌ نمایندگان مجلس در جلسه علنی صبح یکشنبه با 168 رای موافق، 28 رای مخالف، 10 رای ممتنع از مجموع از 227 نماینده حاضر در مجلس این طرح را به تصویب رساندند.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


پایگاه تحلیلی المانیتور:
تقسیمات کشوری جدید می تواند اقتصاد ایران را تقویت کند
پایگاه تحلیلی المانیتور طی گزارشی نوشت، یک راهکار به خوبی برنامه‌ریزی شده و اجرایی برای ایجاد تقسیمات کشوری جدید در ایران نه تنها سبب آزادسازی فرصت‌های اقتصادی جدید در این کشور می‌شود بلکه این اقدام پتانسیل لازم برای معکوس کردن روند مهاجرت از استان‌ها به تهران و دیگر شهرهای بزرگ این کشور را دارد.


13921114000133_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس، پایگاه تحلیلی المانیتور طی گزارشی نوشت، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور ایران در دهم ماه می (20 اردیبهشت) اعلام کرد که وزارتخانه متبوعش کارگروهی برای بررسی احتمال تقسیم کشور به مناطق جدید اداری ایجاد کرده است؛ همچنین وی تاکید کرد که این اقدام به معنای به هم زدن تقسیمات فعلی کشور نیست.

    به نوشته این پایگاه، در ماه فوریه، مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی ایران در گزارشی اعلام کرد که ساختار تقسیمات کنونی این کشور، چارچوبی ناکارآمد است که نه تنها به توسعه ایران کمک نکرده بلکه سبب ایجاد یک الگوی توسعه نامتوازن شده است.

    در این گزارش، چندین پیشنهاد با محوریت تمرکززدایی و ایجاد مناطق جدید اداری بر اساس ویژگی‌های اقتصادی، جغرافیایی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و تاریخی این کشور مطرح شده است.

    به گزارش المانیتور، این گفتمان در دسامبر 2013 آغاز شد، زمانی‌که دولت، اصلاحیه قانون 1983 در مورد ساختار‌های اداری را ارائه داد. درحال‌حاضر، این مباحثات سبب شده است تا وزیر کشور ایجاد مناطق اداری جدید را پیشنهاد کند. به نظر می‌رسد که دولت در حال برنامه‌ریزی برای ایجاد تقسیمات جدید با در نظر گرفتن ویژگی‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی است.

    به گفته وزیر کشور ایران، استان‌های کنونی دسته‌بندی خواهند شد و ساختارهای نظارتی منطقه‌ای ایجاد خواهد شد. برخی از مسئولیت‌های دولت به این ساختارها انتقال داده خواهد شد.

    رحمانی فضلی گفت: اگر به جای پنج یا شش استاندار، یک فرماندار منطقه داشته باشیم، رییس منطقه می‌تواند در جلسات در سطوح ملی حضور یابد. بعلاوه، وزیر کشور به عدم توازن در توسعه منطقه‌ای کشور اشاره کرد و آن را ناشی از ساختارهای اداری و نظارتی کنونی دانست.

    به نوشته این گزارش، این اظهارات به طرز قابل مشاهده‌ای یک نشانه دلگرم‌کننده از گام‌های روبه جلو برای غیرمتمرکز کردن قدرت سیاسی به شیوه‌ای مفید است.

    در حال حاضر، توزیع بودجه‌های زیرساختی در ایران منوط به چانه‌زنی بیشتر و رقابت میان استان‌ها است و این امر، یک خلا رسمی اصلی در مدیریت این کشور به شمار می‌رود.

    ایجاد استان‌های جدید در 2 دهه گذشته، حقیقتا این عدم کارایی رسمی را تشدید کرده است و در حال حاضر، دولت مرکزی باید به 32 فرماندار استانی مختلف رسیدگی کند که بسیاری از این استان‌ها آنقدر کوچک هستند که تاثیری در سیاست‌های ملی داشته باشند و روند تصمیم‌گیری‌های ملی درگیر شوند.

    به این ترتیب، استان‌ها به ساختارهای اداری وابسته به دولت مرکزی با امکان اندک تصمیم‌گیری یا مجالی برای رسیدگی نیازهای استراتژیک منطقه خود کوچک می‌شوند.

    در ادامه این گزارش آمده است، درحالی دولت ایران اکنون در تلاش برای یافتن ایده‌ها و مفاهیم ایجاد تغییرات معنادار در تقسیمات کشوری، اداری و استانی این کشور است که کارشناسان ایران در 2 دهه گذشته این موضوع را طرح کرده بودند. در دوره ریاست‌جمهوری محمد خاتمی، وزارت کشور ایران بر روی چندین طرح مطالعاتی در مورد مفاهیم نظری تمرکززدایی و تمرکززدایی و فدرالیسم کار کرده بود؛ با این حال، سیاست‌مداران ایرانی همواره نظر منفی نسبت به ساختار فدرالی داشته‌اند.

    از اینرو، توجه به تمرکززدایی موجب ایجاد شوراهای محلی و شهری شد. نخستین انتخابات شوراهای محلی در سال 1999 برگزار شد و از آن زمان تاکنون، 4 دوره از این انتخابات برگزار شده است و بخشی از تمرکززدایی به شکل تصمیم‌گیری‌ و مسئولیت‌های محلی اتفاق افتاده است. با این حال، استمرار منطقی و قانونی این رویکرد یعنی استقلال فرمانداران استانی از دولت مرکزی هرگز اتفاق نیفتاده است.

    بنابراین، در حال حاضر یک تمرکززدایی نیمه کاره در ایران اجرا می‌شود که در آن رابطه میان نهادهای غیرمتمرکز و دولت مرکزی تنها بر پایه بودجه و تخصیص منابع است در حالی که این وضعیت برخلاف چارچوب قانونی و اداری است که بر اساس آن باید مسئولیت‌ها و منابع نظیر دریافت مالیات تقسیم شوند.

    به گزارش المانیتور، تردیدی وجود ندارد که اصلاح تقسیمات اداری این کشور قدرت نهادهای مرکزی کنونی را مجددا توزیع خواهد کرد و به تبع آن، وجود مخالفت با چنین روندی در گوشه‌های مختلف ساختار قدرت موجود قابل تصور است.

    بدیهی است که ساختارهای اداری مستقیما از دولت به عنوان سیستم حقوقی و سیاسی هماهنگ و منسجم و ارتباط شان با مدیران، بوروکرات‌ها و سلسله مراتب‌ها تاثیر می‌گیرند. هرگونه اصلاح اداری که نظم قانونی و سیاسی موجود را بر هم بزند، به عنوان عمل غیرسازنده دیده خواهد شد و توسط بوروکرات‌ها رد خواهد شد.

    به همین دلیل است که بررسی تاثیر بالقوه ساختارهای جدید در توسعه اقتصادی در سطح منطقه‌ای و ملی بسیار مهم است. فرآیند طولانی و هزینه‌بر تغییر سیاسی برای مراکز قدرت مختلف زمانی جذاب‌تر خواهد بود که آنها متقاعد شوند که تجمیع استان‌ها به توسعه بیشتر فرصت‌ها برای این منطقه و استان‌ها منجر خواهد شد.

    با در نظر گرفتن پایگاه متنوع ایران برای بخش‌های اقتصادی مختلف (نظیر کشاورزی، انرژی، صنعت، گردشگری و خدمات)، دسته‌بندی هوشمند استان‌ها قطعا پتانسیل‌های جدید اقتصادی را آزادسازی خواهد کرد و مانع از سرمایه‌گذاری‌های زیرساختی چندگانه خواهد شد.

    دسته‌بندی استان‌های ایران منابع و ظرفیت‌های مناطق مختلف را متمرکز خواهد کرد و راه را برای توجیه عقلانی سرمایه‌گذاری زیرساخت‌ها هموار می‌کند. در حقیقت، یکی از دلایلی که ایران میزبان پروژه‌های ناتمام بسیاری است این است که هر استان بر اجرای پروژه‌های اختصاصی خود تاکید دارد؛ گاهی، این پروژه‌ها موازی کاری هستند و توجیه اقتصادی واقعی ندارند. برای مثال، این کشور تعداد زیادی فرودگاه دارد که برخی از آنها گهگاه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    بر اساس این گزارش، واقعیت این است که یک راهکار به خوبی برنامه‌ریزی شده و اجرایی برای تجمیع استان‌های ایران نه تنها سبب آزادسازی فرصت‌های اقتصادی جدید در این کشور می‌شود بلکه این اقدام پتانسیل لازم برای معکوس کردن روند مهاجرت از استان‌ها به تهران و دیگر شهرهای بزرگ این کشور را دارد.

    جمعیت استانی در شهرهای بزرگ به دنبال فرصت‌های شغلی به همراه خدمات آموزشی و بهداشتی است. اگر تقسیمات اداری جدید به فرمانداری‌های منطقه‌ای قدرت تامین فرصت‌های اقتصادی و اقتصاد اجتماعی مشابه را بدهد، سپس جریان مهاجرت تغییر خواهد کرد.

    این گزارش در پایان خاطرنشان کرد، تعامل با تمامی ذی‌نفعان اصلی و متقاعد کردن آنها در این‌باره که این روند در میان‌مدت ارزشمند خواهد بود و تهیه پیش‌نویس و اجرای طرح عملی، فاکتور اصلی خواهد بود. به این ترتیب، دولت ایران باید به مطالعه مفصل تجربیات مشابه در مورد تقسیمات منطقه‌ای – اداری در کشورهایی با شباهت‌های فرهنگی، تاریخی و جامعه‌شناختی به عنوان یک معیار بپردازد. کشورهای اسلامی چند قومیتی نظیر مالزی و اندونزی ممکن است موارد مفیدی برای مطالعه باشند.

    علاوه بر این، ممکن است که دولت مایل باشد تا ساختارهای پیشنهادی جدید از طریق سیستم‌های همانند به جای از بین بردن کامل روابط اداری قدیمی میان دولت مرکزی و استان‌های موجود را امتحان کند.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


۵ فعال رسانه‌ای مطرح کردند
فساد اقتصادی پشت درهای بسته و حبس اطلاعات پدید می‌آید/رسانه وصول معوقات بانکی را از مسئولان مطالبه کند
۵ فعال رسانه‌ای عنوان کردند که یکی از زمینه‌های پدید آمدن فساد اقتصادی، درهای بسته و حبس اطلاعات توسط سازمانها، مقامات و ادارات است.


13930229000251_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس، به مناسبت جشن یک سالگی برنامه برنامه پایش 5 فعال رسانه‌ای در برنامه شرکت کردند.

    برنامه پایش شب گذشته با حضور مجتبی قمری وفا سردبیر اقتصادی خبرگزاری مهر، محمد طاهری سردبیر هفته نامه تجارت فردا، احسان بیگی سردبیر اقتصادی خبرگزاری ایسنا، محمد رضایی مدیر کل اقتصادی خبرگزاری فارس و مینا مهرنوش مدیر نشریه دنیای نوین کسب و کار، به نقد و بررسی عملکرد برنامه پایش و نقش رسانه‌ها در اقتصاد پرداخت.

    محمد طاهری سردبیر هفته نامه اقتصادی تجارت فردا در این برنامه گفت: برخی از وزرا قبل از اینکه دولت جدید روی کار بیاید برای اخذ رأی اعتماد از رسانه‌ها کمک خواسته‌اند، ولی اکنون درب وزارتخانه ها را بسته اند و حتی در زمینه تأیید آمارها با ما همکاری نمی کنند و متأسفانه برخی مسئولان نسبت به انقلاب های ارتباطی دید پایینی دارند و با این اوصاف باید بدانیم که پشت درب های بسته و حبس اطلاعاتی فساد به وجود می آید و ما ندانیم که سیاست گذاران چه کاری انجام دهند، در کشور تنها عده‌ای خاص به اطلاعات دست می یابند و عده ای به دلیل عدم اگاهی از اهداف سیاستگذار ضرر می‌بینند که این تفاوت ها باعث ایجاد فساد در کشور می شود.

    وی افزود: در گذشته خط قرمزها مشخص بود، اما اکنون رئیس بانک مرکزی و بورس برای ما خط قرمز شده‌اند و وقتی از آنها سؤال می پرسیم ناراحت می شوند، همچنین برای گرفتن آمار از وزارت اقتصاد با مشکل مواجه هستیم.

    سردبیرهفته نامه اقتصادی تجارت فردا تصریح کرد: برنامه پایش اگر مسئله محور باشد سراغ افرادی می رود که در آن مسئله تخصص دارند. این برنامه می تواند در ارتباط با معوقات بانکی بحث و برای دعوت از کارشناسان می تواند از اقتصاددانان فراوانی که در کشور هستند، استفاده کند که این اقتصاددانان بهتر است از بین کسانی انتخاب شوند که کارهای تحقیقی و پژوهشی انجام داده باشند.

    طاهری خاطرنشان کرد: مهمترین و پربیننده ترین برنامه اقتصادی کشور برنامه پایش است، ولی مهمترین مشکلی که ما با آن مواجه هستیم این است که میزان برنامه های اقتصادی کشور کم است ولی محتوای برنامه پایش در مقایسه با این برنامه‌ها خوب و مفید است و در کشور موج ایجاد می کند خلاقیت کمتر دیده می شود و گزارش های میدانی نیز وجود ندارد و این رویه برنامه های اقتصادی باید مورد تجدید نظر اساسی قرار گیرد.

    وی یادآور شد: رسانه ها می توانند به گردش اطلاعات کمک کنند به طور مثال با توجه به فضای کشور که باعث شده تا حبس اطلاعاتی صورت گیرد و در دوره ای به بهانه تحریم اطلاعات ارائه نشد و برخی سرمایه گذاران با آمار اشتباه سرمایه گذاری کردند و ضرر و زیان دیده اند که در این زمینه رسانه ها باید به عدالت اطلاعاتی کمک کنند.

    سردبیرهفته نامه اقتصادی تجارت فردا با تأکید بر اینکه رسانه ها به شفاف سازی اقتصادی کمک می کنند گفت: رسانه ها باید در مقابل فسادهای اقتصادی افشاگرانه عمل کنند و به کمک ساختار اقتصادی کشور بیایند چراکه رسانه ها حتی در اصلاح ساختار اقتصادی کشور نیز مؤثر هستند.

    طاهری در پایان گفت: رسانه به عنوان عامل بازدارنده برخی عوامل اقتصادی عمل می کند و به تعبیری رسانه ها این قدرت را دارند تا در برابر سیاست های غلط موضع بگیرند و یا از سیاستهای خوب و صحیح اقتصادی حمایت کنند و حتی می توانند در این زمینه آموزش دهند.

    احسان بیگی سردبیر اقتصادی خبرگزاری ایسنا نیز اظهار کرد: شناختن مخاطب و بی اعتنایی به مخاطب در برنامه اقتصادی پایش باعث می شود که مسائل سیاسی بر مسائل اقتصادی غالب شود و مصلحت اندیشی هایی که صورت می گیرد، اصلاً درست نیست و این مصلحت اندیشی های غلط باعث می شود، تا به آن اهداف تعریف شده در برنامه دست پیدا نکنید.

    وی افزود: یکی دیگر از ضعف های برنامه پایش استفاده نکردن از افراد متخصص و کسانی است که در بطن کار هستند و متأسفانه از این تخصص ها در رسانه ملی استفاده زیادی نمی شود و رسانه ملی از دانش این افراد با سابقه به خوبی بهره مند نمی شود.

    سردبیر اقتصادی خبرگزاری ایسنا تصریح کرد: مسئولانی که در برنامه پایش دعوت می‌شوند و حضور پیدا می کنند، فقط دیدگاه خودشان را مطرح می کنند و پاسخگو نیستند و حتی در اکثر مواقع در صورت پاسخگویی متأسفانه پاسخگوی یک سری سؤالات از پیش تعیین شده هستند و این یکی دیگر از ضعف های برنامه پایش به شمار می رود.

    وی در پایان گفت: وقتی از افراد متخصص برای حضور در برنامه دعوت می شود، لازم است که اخبار روز هفته گذشته نیز در برنامه به طور دقیق رصد شده و برای مردم اعلام شود تا مردم بدانند وقایع روز اقتصاد کشور در هفته گذشته چه بوده است.

    مینا مهرنوش مدیر نشریه دنیای نوین کسب و کار اظهار کرد: یکی از مزیت های برنامه پایش توجه به مباحث پژوهشی است و یکی از مشکلات این برنامه این است که افراد مجری برنامه اختیارات به اندازه کافی ندارند و نمی توانند مباحث را به صورت گسترده پیگیری کنند و همچنین اینکه پاسخگویی در این برنامه وجود ندارد و فقط یک سری راه کار آن هم با محافظه کاری در این برنامه مطرح می شود.

    وی افزود: برای ایجاد توسعه در کشور به توسعه کسب و کار و دانش اقتصاد محور نیاز داریم و بحث سرمایه انسانی و الگوهای موفق که در بخش کارآفرینان موفق این برنامه به آن اشاره می شود بسیار خوب است اما در برنامه پایش به تجارب بد افراد که باعث عبرت آموزی سایر افراد می شود کمتر پرداخته شده است و یکی دیگر از مشکلات برنامه این است که مخاطبان برنامه مشخص نیستند یعنی در قسمت اول برنامه مخاطبان مسئولان دولتی هستند و در قسمت دیگر مخاطب جداست و حتی برخی اوقات بچه ها نیز این قسمت را تماشا می کنند.

    مدیر نشریه دنیای نوین کسب و کار تصریح کرد: فضای کسب و کار و عوال محیطی و محاطی باید به طور کلی در این برنامه درنظر گرفته شود و مخاطبان و بینندگان برنامه نیز باید یکی شوند و بخش قهرمان هفته که سرمایه های اجتماعی تضعیف شده را نشان می دهد از نقاط قوت این برنامه به شمار می رود.

    مهرنوش در پایان گفت: راه اندازی شبکه اجتماعی پایش باعث شده است تا این برنامه اقتصادی از کار اصلی خودش دور شود که به نظر من دلیلی ندارد تا این برنامه به آموزش بپردازد و یکی از وظایف رسانه ایجاد بازار است و در حقیقت شما صلاحیت آموزش را ندارید و این یک کار تخصصی است و همچنین باید از افرادی برای حضور در این برنامه دعوت شود که به صورت ساده صحبت کنند تا عامه مردم متوجه محتوای برنامه شوند.

    محمد رضایی مدیرکل اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: اقتصاد یک مقوله خشک است که البته دولت طی چند سال اخیر به سمت عامه فهم کردن اقتصاد رفته است و برنامه پایش گام خوبی را در این زمینه برداشته و مشکلات اقتصادی مردم کشور را بیش از پیش مطرح کرد.

    وی ادامه داد: یکی از ضعف های برنامه پایش این است که مطالبه گری به خوبی صورت نمی گیرد به عبارت دیگر وقتی دراین برنامه از مسئولان دعوت می شود و مشکلات مطرح می شوند و نظرسنجی برگزار می شود، اصلاً نتیجه ای حاصل نمی شود و بدتر اینکه در هفته یک موضوع مطرح می شود و در هفته بعد سراغ یک موضوع دیگر می روند و این کار غلط است و مسئولین این برنامه باید مسائلی که در این برنامه طرح کرده اند را مشخص کنند و بعد نتیجه گیری کنند که به کجا رسیده است و به صورت کلی حل آن مشکلات مطرح شده را باید خواستار شوند.

    رضایی اذعان کرد: معوقات بانکی مسئله ای است که باید بیشتر در این برنامه پیگیری شود و باید بدانیم چرا اکنون کار به جایی رسیده است که ما در کشور 82 هزار میلیارد تومان معوقه بانکی داریم و این معوقات بانکی باید ریشه یابی شوند و بررسی این ریشه یابی ها بهتر است در برنامه اقتصادی پایش بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

    مدیرکل اقتصادی خبرگزاری فارس عنوان کرد: مخاطبان برنامه پایش برای تماشای این برنامه وقت می گذارند و برنامه ریزی می کنند و اینکه مشکلات اقتصادی کشور در این برنامه مطرح می شود، بسیار خوب است، اما مخاطبان باید بدانند در پشت پرده مسائل اقتصادی کشور چه می گذرد و آنها حق دارند از تمامی وقایع اقتصادی کشور باخبر شوند.

    وی در پایان گفت: یکی از ضعف های برنامه پایش این است که مسئولان به جای پاسخگویی برای بیان دستاوردهای خود در برنامه حاضر می شوند که این اصلاً خوب نیست و همچنین بهتر است از تمامی کارشناسانی که در تجربه شرکت در چنین برنامه هایی را دارند و می‌دانند چگونه با مخاطب خود سخن بگویند دعوت کنید تا مردم به راحتی متوجه مباحث طرح شده در برنامه بشوند.

    مجتبی قمری وفا سردبیر اقتصادی خبرگزاری مهر نیز گفت: اقتصاد کشور ما حال و روز خوبی ندارد و این وضعیت بد تنها مختص یک دولت نیست، برخی دولت ها خدمات بسیار خوبی را ارائه می کردند اما شاخص های اقتصادی خوبی نداشتند و برخی شاخص های اقتصادی خوبی داشتند اما خدمات مطلوبی را ارائه نکردند و این باعث می شود تا ما یک اقتصاد خوب، پویا و شاداب را نداشته باشیم.

    وی افزود: در دو ماه اخیر سرمایه های فراوانی از بورس خارج شده و به بانک ها سرازیر شده است و اکنون به دلیل اینکه سقف نرخ سود بانکی مشخص شده پول ها از بانک خارج شده و وارد بازار بورس نشده است و در حال حاضر بازار مسکن اوضاع خیلی بدی دارد و در بخش نفت نیز به جای اتکا به داخل کشور منتظر گشایش راهی در بازار خارج از کشور هستیم.

    سردبیر اقتصادی خبرگزاری مهر با اشاره به طرح حمایت از تولید، آزاد سازی موقت نرخ سود سرمایه، توزیع سبد کالا و هدفمندی یارانه به عنوان چهار تصمیم مهم دولت در نه ماه اخیر یادآور شد: جایگاه برنامه‌های کلی اقتصادی در برنامه پایش خالی است و تحلیل های کارشناسی این برنامه تک بعدی است و بهتر این است که بازی با آمار در این برنامه کنار گذاشته شود و در کنار طرح ضعف ها و نقاط قوت اقتصاد کشور در این برنامه بیشتر به طرح نقاط قوت اقتصاد بپردازیم تا جامعه به ویژه دولت مرتب نگویند که برنامه پایش برای جذب مخاطب فقط نقاط منفی را مطرح می کند.

    قمری وفا خاطرنشان کرد: افرادی در کشور هستند که به هر قیمتی حاضرند رشد اقتصادی داشته باشند، حتی اگر این رشد باعث له کردن قشر ضعیف جامعه باشد و این وضعیت اصلاً برای کشور و پیشرفت اقتصادی مردم مناسب نیست.

    وی در پایان گفت: این مسئله که معاون وزیر اقتصاد در برنامه پایش اعلام کند، حساب مردم برای دریافت یارانه بررسی می شود اما بعد در گفت و گو با خبرگزاری های فارس و تسنیم این حرف خود را تکذیب کند، اصلاً کار شایسته ای نیست.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تندروهای داخلی منتظر دوپینگ خارجی
آری، مخالفان تندرو داخلی منتظر کمک و یاری تندروی خارجی هستند. مخالفان تندرو داخلی گرچه شب و روز علیه آمریکا، اروپا و اسرائیل شعار می دهند اما در عمل به اقدامات خصمانه و تحریم های آنها علیه ایران چشم امید و انتظار دوخته اند تا بلکه با استفاده از این دوپینگ خارجی بر "تدبیر و امید" غلبه کنند.
عصرایران ؛ امید محوری - مذاکرات اخیر گروه 1+5 و ایران در شهر وین اتریش برخلاف گذشته بدون پیشرفت و توافق مشخص به پایان رسید و دو طرف برای انجام مرحله جدید مذاکرات در آینده توافق کردند. گرچه مذاکرات در این مرحله از دیدارها کاملا جدی بود اما دو طرف درباره عمق و شدت اختلافات هم سخن گفتند.

با این حال برخی طرف های داخلی و به طور مشخص مخالفان تندروی دولت روحانی، از بی نتیجه بدون مذاکرات اخیر هسته ای، زبان به شادی گشودند و از فرح و خوشحالی از عدم پیشرفت مذاکرات سخن به میان آوردند و امید خود به شکست گفتگوها را نزدیک به واقعیت دیده اند.

اما چرا اینگونه است؟ چرا مخالفان تندرو تا این حد خواهان شکست مذاکرات هستند و از چنین نتیجه ای ذوق زده می شوند؟ دلایل این موضوع را باید در نکات زیر جست:

مخالفان رئیس جمهور روحانی معتقدند در صورت پیروزی دولت یازدهم در مذاکرات هسته ای، این موفقیت برای دولت ثبت خواهد شد و دولت می تواند از امتیازات سیاسی اقتصادی این موفقیت در صحنه داخلی و خارجی استفاده کند. آنها نمی خواهند چنین نمره مثبتی در این کارنامه نوشته شود.

بخش اعظم امید مخالفان تندروی روحانی به یاران و همتایان (و نه الزاما همفکران) تندرو خارجی خود در اسرائیل، اروپا و آمریکاست.

آنها در ابتدا انتظار داشتند با عدم توافق هسته ای، تحریم ها به مانند گذشته روز به روز افزایش یابد و در نتیجه شرایط اقتصادی کشور به مانند قبل روز به روز بدتر و بدتر شود و در نتیجه این شرایط، تمامی تدابیر و اقدامات دولتمردان برای بهبود شرایط سیاسی - اقتصادی کشور ناکام ماند.

در صورت عدم توافق هسته ای موقت 6 ماهه ایران و 1+5 در ژنو و ادامه تحریم های فزاینده اقتصادی به ویژه در بخش نفت و انتقال کالا و پول، هر آنچه مسؤولان جدید در داخل کشور بکار می گرفتند و تدبیر می کردند قطعا اثر نمی کرد و شرایط اقتصادی ایران به مانند گذشته روز به روز بدتر می شد. نرخ تورم و بیکاری بالا و بالاتر و رشد اقتصادی پایین و پایین تر از صفر در مرحله منفی به پیش می رفت.

قطعا در چنین وضعیتی هیچ یک از وعده ها و برنامه های دولت روحانی امکان تحقق نمی یافت و در این شرایط، اعتماد عمومی به دولت جدید رخت بر می بست و مخالفان به راحتی می توانستد حملات خود را مستند و ناکارآمدی دولت را به رخ بکشند و غلط بودن نتیجه انتخابات بهار 92 را به مردم یادآور شوند و در فکر و اندیشه ریاست دوباره یک اصولگرای تندرو آرام بگیرند.

اما همه این برنامه ها نقش بر آب شد. توانایی دولت در استفاده از پتانسیل ها و ظرفیت های داخلی در کسب موافقت قدرت های خارجی و در راس آنها آمریکا برای غنی سازی اورانیوم ایران منجر به توافق موقت ژنو شد.

مهم ترین و تاثیرگذارترین بخش تحریم های گذشته یعنی کاهش مستمر صادرات نفت خام ایران، ادامه نیافت و ایران توانست به صادرات یک میلیون بشکه در روز نفت خام خود ادامه دهد.

بخشی از تحریم های بانکی تعلیق شد و ایران توانست پول های بلوکه شده خود را به دست آورد. علاوه بر این پول نفت صادراتی اش را هم به ارز های اصلی و جهان رو دریافت کند تا بتواند نیازهای اصلی کشور را تامین تامین کند.

این نکته حائز اهمیت است که از زمان انتخاب حسن روحانی به ریاست جمهوری ایران در خرداد92 تاکنون کشورهای اروپایی و آمریکا هیچ تحریم جدیدی علیه ایران اعمال نکرده اند و ماشین تحریم آنها فعلا و تا اطلاع بعدی، از پیشروی به سمت ایران خودداری می کند گرچه همچنان در جای خود ایستاده و موتور آن همچنان روشن است و هر روز آسیب های اقتصادی فراوانی را به بدنه اقتصاد ایران وارد می کند اما چون پیشروی نمی کند ثبات نسبی در اقتصاد ایران پدیدار شده است.

پس می توان نتیجه گرفت با توافق ژنو برنامه های مخالفان تندوری دولت یازدهم برای کوفتن بر سر دولت و زمین گیر کردنش با استفاده از تاثیرات تحریم های اقتصادی محقق نشده است.

آنها هم اکنون امیدوارند با شکست مذاکرات قدرت های غربی و آمریکایی دوباره به تحریم های فزآینده و فلج کننده علیه تهران روی بیاورند تا به این وسیله، اوضاع اقتصادی دوباره وخیم شود و زمینه به شکست کشاندن دولت را در صحنه داخلی و خارجی فراهم کنند.

مخلص کلام آن که مخالفان تندرو داخلی منتظر کمک و یاری تندروی خارجی هستند. مخالفان تندرو داخلی گرچه شب و روز علیه آمریکا، اروپا و اسرائیل شعار می دهند اما در عمل به اقدامات خصمانه و تحریم های آنها علیه ایران چشم امید و انتظار دوخته اند تا بلکه با استفاده از این دوپینگ خارجی بر تدبیر و امید غلبه کنند. آنها ترجیح می دهند وضعیت فوق العاده باشد. چون قواعد این بازی را بلدند. وضعیت عادی ( غیر تحریمی) قواعد و بازیگران دیگری می طلبد و اینان نمی خواهند بازیگری غیر خود را در صحنه ببینند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
محمدخاتمی: دولت به‌تنهایی نمی‌تواند همه نیازها را پاسخ دهد
خاتمی تاکید کرد: «دولت واقعا توان این را ندارد که همه نیاز را پاسخ دهد، باید به عنوان کار خیر این کار را انجام داد با ایجاد آموزشگاههای شبانه روزی برای کسانیکه از تحصیل محروم می مانند و بتوان این زمینه را ایجاد کرد که فرزندان این مرز و بوم تحصبل بکنند.»
رئیس جمهور اسبق کشورمان با بیان اینکه هنر جوشش جان آدمی است و خود اصیل است و هدف، به کارگیری هنر در امور خیریه و به ویژه کمک به علم آموزی کودکان و نوجوانان محروم را اوج زیبایی دانست.

به گزارش خرداد، سید محمدخاتمی از نمایشگاه دست‌ها و سطرهای مهربان که شامل آثار خوش‌نویسان معاصر از شعرهای سهیل محمودی است و در فرهنگساری نیاوران به نفع مدرسه سازی به نمایش درآمده است دیدار کرد و در جمع هنرمندان و خیرین حاضر در مراسمی که به مناسبت برپایی این نمایشگاه برگزار شده به سخنرانی پرداخت.

وی در ابتدا با طرح این سئوال که «آیا هنر در طول فلسفه قرار می گیرد یا در عرض آن؟»، گفت:« این پرسش درباره عرفان هم مطرح است، البته در قدیم فیلسوفان بزرگ مثل ارسطو افلاطون دیگران و بزرگی مثل فارابی در ذیل فلسفه از هنر صحبت می کنند که اصلا ماهیت هنر چیست ولی به نظر می رسد که هم هنر هم فلسفه هم عرفان و حتی علم بخصوص با توجه به آنچه در قرن 20 درباره علم مطرح شده است یا اواخر قرن 19 که به هر حال دانستنی های انسان سابجکتیو هست یا اپتکتیو این مساله مطرح می شود که همه اینها یعنی علم، هنر، عرفان و فلسفه جوشش جان آدمی است.»

رئیس بنیاد باران تصریح کرد:«این بدان معناست که در علم دانستن، خلق هنر و در عرفان آدم منفعل نیست چیزی را منعکس نمی‌کند، بلکه چیزی را خلق می کند.در بخصوص قرن 20 به بعد مساله فهم در مقابل دانستن خیلی مطرح شده ما چیزها را می‌فهمیم اما آیا اصلا انسان چیزی می داند؟بله می‌داند، ولی دانستن خودش نوعی فهم و تلقی است که آدم از هستی دارد.»

رئیس‌جمهور اسبق کشورمان افزود:« عرفان یک نوع فهمی است از هستی، درکی است از هستی، جوششی است که جان انسان در مقابل و مواجهه با هستی از خودش بروز می دهد، فلسفه همچنین است، علم همچنین است و هنر خودش مقوله‌ای است در کنار این مقوله‌ها نه در ذیل این مقوله‌ها.»

خاتمی با تاکید بر اینکه «هنرمند وقتی با هستی مواجه می‌شود جان خودش را بروز می‌دهد»، گفت:«به همین دلیل نمی شود بگوییم هنر برای چیزی است، همچنان که فلسفه برای چیزی نیست.هنر خودش اصیل است،خودش هدف است،خودش بنیاد است.»

وی در ادامه با اشاره به مطرح شدن «هنر متعهد یا غیر متعهد»، اظهار داشت:« به نظرم این طور بگوئیم که بستگی به آن دارد آن جانی که تجلی گاه و خالق هنر است، یا جانی که در صورت هنر بروز پیدا می کند آیا متعهد هست یا نیست؟ اگرمتعهد بود خود به خود آن جلوه جان او هم متعهد می‌شود و اگر نبود متعهد نمی‌شود و بسته به اینکه به چه چیزی متعهد باشد آن تعهد پیدا می‌شود و هیچ انسانی نیست که متعهد نباشد اما بسته به این دارد که به چه چیزی متعهد باشد.»

رئیس موسسه بین المللی گفت‌و‌گوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها، ادامه داد:« شاید در میان تجلیات جان آدمی، هنر دل پذیرترین تجلی جان آدمی است، البته فلسفه و عرفان هم جای خود دارد، چون هنر یک نوع پیوند با زیبایی می خورد یعنی هستی را در وجه زیبایی او می بیند به همین دلیل هم خیلی دل پذیرتر است.»

رئیس دولت اصلاحات تصریح کرد:« اگر انسان به خردش انسان است و بخصوص خرد در صورت کلام تجلی پیدا می‌کند و کمال خردمندی انسان در سخن وری اوست و اینکه صاحب کلام است و به همین دلیل هم گفته‌اند انسان حیوان ناطق است. اوج کلام در شعر هست و هنر شعر اوج تجلی کامل جان آدمی است.»

به گزارش روابط عمومي دفتر حجت الاسلام والمسلمين سيد محمد خاتمي؛ وی همچنین تاکید کرد:« خط هم همین نقش دارد، بخصوص خط فارسی یا عربی که اصلا ذاتش طوری است که زیباست و خیلی کار زیبا بر آن می توان انجام داد، خط هم نوعی کلام است کلام مکتوب است اگر شعر یا نسخ کلام ملذوذ است خط کلام مکتوب است.»
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روزنامه اطلاعات:ازخطبه های نمازجمعه تا تریبون مجلس،برای گرم کردن تنور تنش استفاده می شود
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : روزنامه اطلاعات در سرمقاله امروز نوشت:

۹ماه از استقرار دولت یازدهم گذشته است. با نگاهی به مراکز گوناگون که تریبون‌های مخاطب قرار دادن مردم را در اختیار دارند، می‌توان پاسخ این پرسش را گرفت که در این مدت بستر آرامش و نقد سازنده را برای دولت دکتر روحانی فراهم آورده‌اند، یا سخن و قلم در این مدت برای داغ نگه‌داشتن «تنور تنش»، ایجاد اضطراب برای جامعه و منکوب کردن دولت جدید به کار رفته و می‌رود؟! از تریبون نماز جمعه که دو خطبه آن نیاز به قصد قربت دارد و به قول اغلب فقها، در مقیاس دو رکعت از «نماز» است، گرفته تا تریبون مجلس که نباید جایگاه سخنرانی و یا بیان تمایلات شخصی و جزمیت‌های تشکیلاتی و گروهی باشد و مهمترین و اصلی‌ترین جایگاه با تعریف حراست از «منافع ملی» و «امنیت ملی» است.

در این ۹ ماه سخنرانی‌ها را بازنگری کنید تا دریابید که تلاش در جهت بسترسازی آرامش برای بازسازی مشکلات اقتصادی و اجتماعی و سیاسی بوده است یا خوراک دادن به تشدید تنش‌ها؛ تا آنجا که رسانه‌های بیگانه در ترسیم حال امروز ایران از آن دشمنانه بهره‌گیری کنند!؟

به صدا و سیما نگاهی کنیم. در این ۹ ماه چنان مخاطبان خود را به عادتی سوق داده است که مردم «خبر جذاب» را آن بدانند که «خبر بد» باشد! بخصوص و علی‌الخصوص ترسیم موسع از نابسامانی‌ها می‌دهد و دولت جدید را ناکارآمد و فاقد مدیریت قوی به نمایش می‌گذارد! مطبوعات و روزنامه‌ها که به‌جای مردم، یقه یکدیگر را گرفته‌اند و به‌جای ترسیم بستر کار و فعالیت در وسعت کشور، رد و بدل کردن گفته‌ها از این به آن و از آن به این را خبرسازی می‌کنند و به‌جای شرح وقایع و عملکردهای مثبت دولت و مجلس و قوه قضائیه، مسابقه گفتن و پاسخ دادن راست به چپ یا اصول‌گرا به اصلاح‌طلب را آنهم در گیومه پرخاشگری‌های سیاسی ـ تبلیغاتی، محور و شاخص قرار داده‌اند!
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روحانی:
من نمی گویم کسی را که به کشور و نظامش اعتقادی ندارد کنار نگذاریم ، اما نمی شود به دلیل یا بهانه ای اندک ، نخبه ای را کنار بگذاریم ، مگر دست ماست؟ / اخباری نیستیم، اصولی هستیم
روحانی افزود: نمی شود آدم یک شعار بدهد ، یک سخن بگوید و یا یک تیتر اعلام کند و به لوازم آن پایبند نباشد. کشور با شعار درمانی و گفتار درمانی درست نمی شود ، هر چه می خواهیم سخنرانی کنیم و حرف بزنیم ولی کشور نیاز به برنامه ، عمل ، تحرک و وحدت دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
62540_855.jpg

رئیس جمهور گفت : با کمال تاسف باید بگویم شرایط کشور هنوز به گونه ای است که نمی توانیم نخبگان خودمان را به درستی جذب و استفاده کنیم .

به گزارش انتخاب ؛ دکتر روحانی در ادامه سخنان خود در مراسم تجلیل از استادان و هنرمندان برجسته و نخبه کشور افزود: دیگران ، نخبگان را از کشورهای دیگر از غرب و شرق جذب می کنند اما ما نخبه ای را به دلیل سیاسی و اعتقادی و دیگری را به دلیل وی‍ژگی های اخلاقی کنار می گذاریم و منزوی می کنیم.

دکتر روحانی با بیان اینکه روح و قلب ما خدادادی برای جذب است نه دفع گفت : من نمی گویم کسی را که تخصص لازم را ندارد یا به کشور و نظامش اعتقادی ندارد یا علیه آن قدم بر می دارد کنار نگذاریم ، اما نمی شود به دلیل یا بهانه ای اندک ، نخبه ای را کنار بگذاریم ، مگر دست ماست ؟

رئیس جمهور نخبه را فردی خواند که برای رسیدن او به این جایگاه ، وقت و سرمایه زیادی صرف شده است و افزود: حالا که این درخت به ثمر نشسته با یک بهانه او را از تنه می بریم یا از ریشه درمی آوریم ، آیا این هنر است؟

وی با تاکید بر اینکه باید در دنیای نخبگی سعه صدر داشته باشیم ، گفت: ‌باید همه نخبگان خودمان و حتی نخبگانی را که در این دنیا به کشور ما علاقه دارند و حاضر به حضور ولو موقت در کشور ما هستند جذب کنیم .

رئیس جمهور نخبگی را افتخار هر انسان خواند و گفت : نخبگی آغاز دارد ولی حتما پایانی برایش متصور نیست و نخبه هر روز و هر لحظه می تواند نخبه تر و تاثیرگذارتر شود.

روحانی با اشاره به تعریف نخبگی افزود : هر عالم و فرهیخته ای که در جامعه و کشور خود و در میان انسان ها تاثیرگذارتر باشد و جمع و جامعه را به سوی تعالی و رفاه و تعامل رهنمون سازد می تواند نخبه باشد و هر نخبه ای در فرصت های بعد می تواند تاثیرگذارتر باشد.

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود : هدف نخبه و نخبگی در سطح ملی ، تولید قدرت و ثروت ملی است که قدرت و ثروت دو روی یک سکه اند.

وی گفت: بی تردید برای آنکه ما به توسعه و توسعه یافتگی برسیم نیاز به علم و دانش و فن و فناوری و تجربه ،‌اختراع و اکتشاف داریم و همه کشورهایی که در مسیر توسعه هستند یا به اصطلاح امروز به توسعه یافتگی رسیده اند در سایه آن بوده که از علم و دانش و دانشمندان و هنرمندان خود به درستی استفاده کرده اند .

رئیس جمهور اظهارداشت: نخبه همان استعداد بالا یا برتری است که در فضا و محیط مناسب پرورش می یابد و مسیر و راهی را طی می کند و به نخبگی دست می یابد .

روحانی افزود: معمولا در کشورهای پیشرفته ؛ نخبه ها را از هرملیت و سرزمین و جغرافیا و قومیتی جذب می کنند و نخبگی ، شناسنامه ای برای نخبگی است نه اینکه متولد و اهل کجا و از کدام قوم و دیار است.

رئیس جمهور گفت : شک نکنید هر کشوری که دارای جاذبه برای جذب نخبگان باشد بیشتر در مسیرتعالی و پیشرفت قرار دارد.

دکتر روحانی در ادامه سخنان خود در مراسم تجلیل از استادان و هنرمندان نخبه و برجسته کشور افزود: کشورهایی پیشرفت کرده اند که مجلس ، دولت، انجمن های تخصصی ، نخبگان و بخش خصوصی آنها همه به نحوی به هم اتصال پیدا کرده اند.

وی تصریح کرد: اگر بنا باشد در کشوری، مجلس راهی را برای تدوین قانون برود ، دولت برای اجرا و اداره کشور راه دیگری را برود ، انجمن های تخصصی راه دیگری برای منافع صنفی انتخاب و نخبگان هم کار دیگری را دنبال کنند ما چطور می توانیم از فضا و تجربه نخبگی استفاده کنیم؟

رئیس جمهور گفت: دولت امروز در اقتصاد ، سیاست داخلی ، سیاست خارجی ، فرهنگ، هنر، علم ، دانش و فناوری نیازمند است که از فکر نخبگان استفاده کند.

وی افزود: اگر ریل های مختلف را در این کشور انتخاب کردیم ، یک ریل برای اقتصاد، ریلی به جهتی دیگر در سیاست خارجی و ریلی برای فرهنگ در آن صورت هیچگاه این لوکوموتیوها و قطارها به هم نخواهند رسید.

رئیس جمهور افزود: مگر می شود فرهنگ از اقتصاد ، اقتصاد از سیاست خارجی و سیاست خارجی از علم و فناوری جدا باشد؟

روحانی با بیان اینکه بسیاری از اصول رشد ، توسعه و پیشرفت، ثابت است گفت: ژاپن همان راهی را در پیشرفت طی کرده که آلمان ، کره جنوبی یا آن کشور آمریکایی یا اروپایی طی کرده اند .

وی افزود: همه پیشرفت ها یک اصول ثابت دارد و البته ممکن است برخی اصول متغیر در شرایط مختلف زمانی داشته باشد؛ اما آموزش صحیح ، درست و علمی و عقلایی، نظم، قانونگرایی ، فرهنگ کار و تلاش ، دلبستگی و وابستگی به قدرت و ثروت کشور، انگیزه های لازم ملی ، قومی و اجتماعی مگر می تواند متفاوت باشد؟

روحانی اضافه کرد: کسی ممکن است در کنار اینها، اعتقاد دینی نیز کمکش کند و دین نیز او را به علم و همان فرهنگ ، کار و تلاش توصیه می کند .

روحانی افزود: ما باید از اصول ثابت برای دست یافتن به توسعه استفاده کنیم و برای این که پیشرفته شویم باید در اولویت ها همنظر شویم.
رئیس جمهور گفت: اگر جامعه ما چند شقه شود ، یک شقه بگوید اولویت آن است و دیگری بگوید اولویت چیز دیگری است ، به هدف نمی رسیم.

روحانی افزود: نمی خواهم بگویم در همه اولویت ها اتفاق نظر داشته باشیم لااقل همه با هم در توسعه کشور و در نرخ رشد ، اتفاق نظر داشته باشیم.

رئیس جمهور گفت: همه با هم اتفاق کنیم که امسال باید رشد ما 5 درصد باشد و در این موضوع اتفاق نظر پیدا کنیم.

روحانی افزود: همه اتفاق نظر پیدا کنیم که رکود باید شکسته و رونق نیز باید آغاز شود.

رئیس جمهور گفت: لااقل 5 هدف پیدا کنیم و همه متحد شویم و آن وقت به لوازم آن نیز پایبند باشیم.

روحانی افزود: نمی شود آدم یک شعار بدهد ، یک سخن بگوید و یا یک تیتر اعلام کند و به لوازم آن پایبند نباشد.

رئیس جمهور گفت: کشور با شعار درمانی و گفتار درمانی درست نمی شود ، هر چه می خواهیم سخنرانی کنیم و حرف بزنیم ولی کشور نیاز به برنامه ، عمل ، تحرک و وحدت دارد.

روحانی افزود: در این وحدت و اتحاد لااقل باید در چند مسئله ، همه به عنوان اولویت حتمی بر آن اتفاق کنیم و لوازم آن را نیز بپذیریم.

رئیس جمهور گفت: تمام کشورهایی که امروز در حال رشد و توسعه هستند و یا به مرز توسعه رسیده اند ، در یک اتحادیه منطقه ای دور هم جمع شدند ، نه این که فقط نام اتحادیه ای را ببرند بلکه راه آهن و جاده هایشان را به هم متصل و افکارشان را نیز به هم نزدیک کردند همچنین پروژه های علمی شان را به صورت مشترک اجرا می کنند.

وی تصریح کرد : هم اکنون در جهان دهها پروژه علمی مهم جهانی وجود دارد که پشت سر آن صنعت جهانی است به عنوان مثال تا 20 سال آینده قرار است 35 هزار هواپیمای مسافربری با 4، 4 تریلیون ساخته شود، همه در این طرح های بزرگ جهانی سهم دارند، ما کجای آن هستیم؟

روحانی اضافه کرد: در آینده ما یا در طرح های عظیم و بزرگ جهانی حضور داریم یا معنایش این است که به دیگران فرصت دادیم آنها نقش داشته باشند و ما کنار رفتیم.

وی افزود: مقصود من از انزوا، انزوای سیاسی نیست، ما باید در طرح های صنعتی جهانی و در طرح های عظیم هنری نقش داشته باشیم .
رئیس جمهور با تاکید بر حضور نخبگان ایران در طرح ها و فناوری های جهانی، افزود: دنیای آینده کاملا با دنیای امروز ما متفاوت است، چند سال پیش اگر به کسی می گفتیم اینترنت و یا تلفن کسی باورش نمی شد.

روحانی گفت: نخبه کسی است که نه تنها امروز را می بیند که فردا را هم پیش بینی می کند و برنامه ای برای فردا دارد .

وی افزود: البته آنچه راجع به نخبگان باید گفت خود آنها باید بگویند، بنیاد نخبگان باید زمینه را فراهم کند و اگر مشکلی در تحقیق ، توسعه و یا فروش محصولات است، رفع کند.

روحانی گفت: کسی که در فناوری، صنعتی را تولید می کند معلوم است با کشوری که ده سال کار می کند برابر نخواهد بود.

رئیس جمهور افزود: یکی از جاهایی که دولت باید وارد عمل شود کمک برای خرید محصولات است، نخبه ای که تلاش می کند و دنبال فناوری و اختراع و نوآوری است، ممکن است خوب در بیاید و یا ممکن است ایرادی داشته باشد، باید کمکش کنیم و باید هر چه می توانیم به نخبگان تکیه و سازمان دولتی را به بخش خصوصی متصل کنیم.

رئیس جمهور گفت: اگر بناست برای نخبگان کاری کنیم، خود آنها بگویند چه کنیم و اگر بناست دولت قدمی بردارد، می تواند اطلاعات لازم را در اختیار آنها ارائه دهد.

دکتر روحانی که در آئین تجلیل از استادان محققان و هنرمندان برجسته و نخبه کشور سخن می گفت افزود: گاهی نخبگان نمی دانند در کشور چه نیازهایی داریم و در کشاورزی، صنعت، سیاست داخلی و خارجی چه می گذرد، که باید برخی اطلاعات، نیازها و درخواستها را در اختیار آنها قرار داد.

وی تصریح کرد: اکنون ما در بخش اقتصاد مشکل داریم و باید نخبگان به ما کمک کنند، همانطور که اگر در بهداشت و درمان مشکل داشتیم متخصصان آن رشته باید به ما کمک کنند. بنابراین ما باید دست به دست هم بدهیم تا از دنیای نخبگی بهتر استفاده کنیم.

رئیس جمهور با تاکید بر این که باید از هنرمندان پیشکسوت نیز بهتر استفاده کنیم اظهار داشت: حفاظت از هنر به معنای مومیایی کردن فرهنگ نیست بلکه باید فرهنگمان را بازآفرینی کنیم.

وی اضافه کرد: ما در پی خط اجتهاد هستیم، اخباری نیستیم، اصولی هستیم، فرهنگ را خداوند و ائمه اطهار(علیهم السلام) در اختیارمان قرار دادند و بزرگان و عالمان و اندیشمندان طی تاریخ آن را به تکامل رساندند، بنابراین خداوند زمینه تکامل را پیش روی ما گذاشته، آنقدر خدا استعداد عطا کرده است که باید شکوفا شود.

روحانی اظهار داشت: همه قرآن هم همین است، که در کارها باید به فلاح و شکوفایی برسیم و فلاح یعنی همه بذرها رشد کند، ریشه دهد، گل دهد و میوه دهد و همه این شکوفایی در سایه این است که همگی در صحنه کمک به این کشور پا به صحنه بگذاریم، نترسیم و باید در بسیاری از زمینه ها فرهنگمان را پرورش دهیم، بالنده و بازآفرینی و بازتفسیر کنیم تا شاهد شکوفایی علم و دانش در این کشور باشیم.

وی در پایان سخنانش گفت : امیدوارم دولت در خدمت نخبگان و اندیشمندان و صاحبنظران باشد و خواهد بود تا بتوانیم در نهایت به قدرت و ثروت ملی کمک کنیم.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روایت تهیه کنندگان برنامه «60 دقیقه» شبکه ی CBS آمریکا از سفری 8 روزه به ایران:

خوشبینانه تر از گذشته به آمریکا بازگشتیم/ایرانیان نه می خواهند بهترین دوست ما باشند و نه خونین ترین دشمن ما
صدور ویزای ایران برای مایکل کارزیس و جیمیز جیکوبی دو تهیه کننده برنامه «60 دقیقه» بیش از یکسال طول کشید، اما زمانیکه در نهایت قدم در تهران گذاشتند، از فعالیت آزادانه خود در آنجا غافلگیر شده بودند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سی بی اس نوشت: صدور ویزای ایران برای مایکل کارزیس و جیمیز جیکوبی دو تهیه کننده برنامه «60 دقیقه» بیش از یکسال طول کشید، اما زمانیکه در نهایت قدم در تهران گذاشتند، از فعالیت آزادانه خود در آنجا غافلگیر شده بودند.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، کرزیس و جیکوبی همراه با استیو کرافت خبرنگار برنامه، هشت روز را در خیابان های ایران گذراندند و نبض شهر را از طریق گفتگو با دانشجویان، خانواده ها، کارگران و هر کسی دیگری گرفتند.

جیکوبی گفت: هرکس که در خیابان با ما مصاحبه می کرد، از مذاکرات هسته ای و ناراحتی از حمایت امریکا از عراق در طول جنگ با ایران سخن می گفت.

62679_171.jpg

کرافت از واکنش ایرانیان نسبت به او تعجب کرده بود. او گفت: اکثر ایرانیان بیش از 30 سال است که روزنامه نگاران امریکایی را مشاهده نکرده بودند، با این حال رفتار آنها خصمانه نبود.

جیکوبی بیان داشت: ایران، مکان مهیجی است. حس ملموسی از لحظه ای تاریخی در این کشور وجود دارد. دولت های ما رسما در حال گفتگو هستند و این برای اولین بار در 35 سال گذشته است.

وی افزود: این مسئله برای مردم هیجان انگیر بود.

کرافت گفت: پس از سفر به ایران، خوشبینانه تر به آمریکا بازگشتم. فکر نمی کنم که ایرانیان اماده ی آن هستند یا بخواهند بهترین دوست ما باشند اما در عین حال نمی خواهد دشمنان خونین ما باشند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روحانی: عزم دولت یازدهم ارتقای ایران به جایگاه شایسته است/سال 93باید سال رونق اقتصادی کشور باشد
تهران- ایرنا- رییس جمهوری بر عزم دولت یازدهم برای برداشتن گام های مثبت در بخش های مختلف، ایجاد رونق اقتصادی در کشور، تلاش همه مسوولان در راستای پاسخگویی به مطالبات مردم و همچنین ارتقای ایران به جایگاه شایسته تاکید کرد.

81168962-5704430.jpg

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی » روز دوشنبه این مطلب را پس از نشست با وزیر، معاونین و مدیران ارشد وزارت راه و شهرسازی و در جمع خبرنگاران بیان کرد.

وی افزود: دولت بر این موضوع که امسال باید سال رونق اقتصادی در کشور باشد، تاکید دارد.

رییس قوه مجریه، وزارت راه و شهرسازی را یکی از وزارتخانه های تاثیر گذار در این زمینه دانست و یادآور شد: این وزارتخانه می تواند با آماده کردن زیر ساخت ها در بخش های مختلف از جمله اشتغال تحول ایجاد کند.

روحانی به بازدید امروز خود از مرکز پایش وکنترل زیر مجموعه های وزارت راه و شهرسازی اشاره و تصریح کرد: پیگیری لحظه ای وضعیت و فعالیت ها در بخش های مختلف این وزارتخانه کار بسیار ارزشمندی است چرا که اطلاعات ما باید به روز بوده و بتوانیم این اطلاعات را در اختیار مردم قرار دهیم.



** دولت برای اشتغال دانشجویان و جوانان تحصیلکرده برنامه دارد

وی همچنین در تشریح نشست با وزیر، معاونین و مدیران ارشد وزارت راه و شهرسازی افزود: در این جلسه مباحث کلی در زمینه فعالیت های بخش های مختلف این وزارتخانه از جمله مسکن، راه، شهرسازی، ریلی، ترانزیت و حمل و نقل جاده ای و هوایی و اقداماتی که باید در جهت توسعه و ارتقا این بخش ها به انجام برسد، مطرح شد.

رییس شورای عالی اشتغال خاطرنشان کرد: دولت برای اشتغال دانشجویان و جوانان تحصیل کرده برنامه دارد و این برنامه ها را پیگیری خواهد کرد.



**جابجایی از طریق شبکه ریلی در آینده باید به حدود 200 میلیون تن برسد

روحانی همچنین بر ضرورت گسترش شبکه ریلی کشور تاکید کرد و گفت: باید در جهت اتصال شبکه ریلی به کشورهای همسایه، دوخطه و برقی کردن خطوط ریلی داخلی تلاش کنیم و ان شاءالله این اقدامات در دولت یازدهم عملیاتی می شود.

وی ادامه داد: امروز از طریق شبکه ریلی کشور سالانه 32 میلیون تن بار جابجا می شود که این میزان در آینده باید حدود 200 میلیون تن برسد و در این راستا باید زمینه ها و شرایط لازم را فراهم کنیم.

رییس دولت تدبیر و امید با یادآوری مصرف بالای سوخت در حمل و نقل جاده ای، استفاده از شبکه ریلی را ارزان، سالم و بهینه دانست.

روحانی با بیان این که در جلسه امروز با مسوولان وزارت راه و شهرسازی بر لزوم ایجاد جاده های امن و اصلاح راه های موجود در کشور نیز تاکید شد، گفت: مردم برای انجام بسیاری از امور و سفرهای خود نیاز به جاده های امن دارند.

وی خاطرنشان کرد: در بخش حمل و نقل هوایی، تعداد صندلی های موجود با جمعیت کشور متناسب نیست. باید در زمینه تقویت این بخش و نوسازی ناوگان هوایی تلاش کنیم که خوشبختانه پس از توافق ژنو اقدامات در این راستا آغاز شده است.



**امیدواریم با توافق نهایی با غرب مشکلات موجود در بخش هوایی رفع شود

رییس جمهوری همچنین با تشریح تصمیمات دولت در سفر به استان های جنوبی کشور برای توسعه بنادر و شکوفایی سواحل جنوبی اظهارداشت: در این زمینه باید شرایط برای فعالیت بخش خصوصی فراهم شود.

روحانی بر ضرورت مکان یابی برای ایجاد شهرهای جدید و برنامه ریزی و مطالعه در زمینه جابجایی پایتخت از تهران، لزوم نظارت بر توسعه شهرها و کیفیت ساخت و ساز مسکن در کشور تاکید کرد.

وی با بیان این که به دنبال تعامل سازنده با دنیا هستیم، گفت: امروز توانمندی های بسیاری برای مشارکت در ساخت مسکن در کشورهای همسایه وجود دارد که در این زمینه باید شرکت های خصوصی ایران فعال شوند.

رییس دولت یازدهم به خدمات و پیشرفت های فراوانی که توسط سازمان هواشناسی انجام می شود نیز اشاره و تصریح کرد: اقدامات و تلاش های سازمان هواشناسی می تواند موجب نجات جان انسان ها و حفظ منابع و محصولات شده و زمینه را برای مقابله با مشکلات طبیعی فراهم کند.

روحانی در پاسخ به سوالی درباره برنامه ریزی دولت برای ایجاد شرایطی در جهت استفاده بیشتر بین المللی از فضای هوایی کشور گفت: مطمئناً مسیر هوایی ایران برای اتصال شرق به غرب و حتی شمال به جنوب مسیری ارزان تر است و در این راستا می توانیم تسهیلاتی فراهم کنیم که از فضای هوایی ایران استفاده بیشتری شود.

وی اظهار امیدواری کرد تا با توافق نهایی با غرب مشکلاتی که در این راستا وجود دارد، رفع شود.

سیام**9012**1336
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس جمهوری: مذاکرات با 1+5 در نهایت به توافق خواهد رسید/مطالعات برای جابجایی پایتخت باید در دستور کار وزارت راه قرار گیرد
تهران- ایرنا- رییس جمهوری گفت: مذاکرات ایران با 1+5 با وجود دشواری هایی که وجود دارد، انشاءالله در نهایت به توافق خواهد رسید چرا که مصلحت همگان در توافق و بازی برد- برد است.

81169190-5704876.jpg

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی که در نشست با وزیر، معاونان و مدیران ارشد وزارت راه و شهرسازی سخن می گفت، افزود: جمهوری اسلامی ایران هرگز نخواسته به دنیا دروغ بگوید و امروز نیز به دنبال آن نیست.

رییس دولت تدبیر و امید اظهار داشت: هدف جمهوری اسلامی ایران فناوری صلح آمیز هسته ای بوده و آن را دنبال خواهد کرد و این حق مردم را پیگیری می کند اما در عین حال می خواهد تا در روند گفت و گو به تفاهم مشترک که به نفع همگان است برسد.

روحانی ادامه داد: البته این بدان معنا نیست که ملت ایران از تحریم ها هراسی داشته باشد؛ این ملت در هر شرایطی ایستادگی و مقاومت خواهد کرد و آنچه برای دولت مهم است منافع مردم، انقلاب و امنیت ملی کشور است.

رییس جمهوری اظهار امیدواری کرد که دولت بتواند در جهت پاسخگویی به مطالبات مردم و رساندن کشور به جایگاه شایسته خود تلاش کند.



*** برنامه های دولت در راستای تبدیل سال 93 به سال رونق اقتصادی است

رییس دولت یازدهم همچنین گفت: همه برنامه ها و اقدامات دولت تدبیر و امید در راستای تبدیل سال ۹۳ به سال رونق اقتصادی است و همه باید در جهت رونق، ایجاد اشتغال و پشت سرگذاشتن دوره رکود همگام و هم صدا شوند.

روحانی اظهار داشت: باید به گونه ای برنامه ریزی و اقدام کنیم تا مردم برای به دست گرفتن امور، به صحنه بیایند زیرا دولت هیچگاه نمی تواند به تنهایی در جهت توسعه کشور اقدام کند اما می تواند هدایت گر بوده و در این زمینه برنامه ریزی داشته باشد.



*** مبنای حرکت دولت در سال 93 اشتغال زایی است

رییس شورای عالی اشتغال با اشاره به آمار ناخوشایند ایجاد اشتغال در کشور طی سال های گذشته، گفت: مبنای حرکت دولت در سال ۹۳ اشتغال زایی بوده و ایجاد اشتغال یکی از اهداف اساسی ما خواهد بود.

روحانی با بیان اینکه دولت توقع بالایی از وزارت راه و شهرسازی به دلیل مسوولیت سنگینی که در اجرای امور زیربنایی که مرتبط با رفاه و سلامت مردم است دارد، تصریح کرد: امروز برای مردم ایران سفر با وسایل نقلیه شخصی یکی از ضرورت های زندگی به شمار می رود و نمی توان از آن جلوگیری کرد و در این خصوص باید تسهیلات و امکانات مناسب را فراهم کنیم.

رییس جمهوری با اشاره به شدت و سو مصرف انرژی در کشور بر ضرورت برنامه ریزی برای به حداقل رساندن مصرف انرژی تاکید کرد.



*** در اجرای قانون هدفمندی مسیر اشتباهی طی شد

روحانی ادامه داد: یکی از اهداف اجرای قانون هدفمندی یارانه ها جلوگیری از شدت مصرف انرژی در کشور بود که متاسفانه در اجرای این قانون، مسیر اشتباهی طی شد.

رییس دولت یازدهم تصریح کرد: اگر می خواهیم در کشور اقدامی انجام شود باید با رضایت و آمادگی مردم صورت پذیرد. دولت نمی تواند با نظر اکثریت مردم مخالفت کند بلکه باید مردم را همراه گرداند.

رییس جمهوری با بیان اینکه دولت در اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه ها از مردم خواست تا کسانی که نیاز به دریافت یارانه نقدی ندارند ثبت نام نکنند، گفت: دولت از محل این صرفه جویی و انصراف مردم از دریافت یارانه نقدی توانست کمک وسیعی به بخش سلامت ارایه کند که امروز اقدامات بسیار گسترده ای در جهت ارایه امکانات بهداشتی، درمانی و بیمه به مردم انجام می شود.

روحانی ادامه داد: دولت در اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه ها نه راه دولت گذشته را ادامه داد و نه خواست کاری کند که مردم با آن مخالف باشند چرا که معتقد است باید فرهنگ کاهش مصرف برای مردم تبیین و از سوی آنان پذیرفته شود.



*** نظارت بر کیفیت مصالح مصرف شده در ساخت و سازها

رییس جمهوری تغییر مصالح ساختمانی و نظارت بر کیفیت مصالح مصرف شده در ساخت و سازها را از مواردی دانست که باید مد نظر وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن باشد و تصریح کرد: با شیوه ای که امروز برای ساخت و سازها در کشور انجام می شود منابع و امکانات گسترده ای اتلاف خواهد شد در حالی که باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم تا از فضا و امکانات موجود به نحوی که کمترین اتلاف انرژی را در پی داشته باشد به طور صحیح استفاده کنیم.

وی افزود: باید مکان یابی برای ساخت ساختمان ها با نظارت های دقیق باشد تا به محیط زیست آسیبی وارد نشود.



*** لزوم مکان یابی صحیح برای ایجاد شهرهای جدید در کشور

رییس جمهوری با اشاره به لزوم مکان یابی صحیح برای ایجاد شهرهای جدید در کشور و شروع فعالیت ها در این زمینه خاطر نشان کرد: باید برای چگونگی توسعه شهرهای موجود برنامه ریزی کنیم چرا که بدون برنامه ریزی مشکلات فراوانی از جمله حاشیه نشینی و ایجاد بافت های فرسوده در شهرها به وجود خواهد آمد.

روحانی اضافه کرد: نباید در زمینه ساخت و ساز مسکن به منابع بانک مرکزی متکی شویم، مسکن مهر بزرگترین خسارت را در ایجاد وضعیت تورمی به کشور وارد کرد در حالی که دولت نباید مسکن ساز باشد بلکه تنها شرایط را برای مسکن دار شدن مردم فراهم کند.



*** باید تلاش کنیم بار سیاسی تهران کاهش یابد

رییس جمهوری همچنین با بیان اینکه برنامه ریزی ها و مطالعات برای جابجایی پایتخت باید در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گیرد، گفت: تهران همواره به عنوان مرکز تجاری، اقتصادی و دانشگاهی کشور باقی خواهد ماند اما باید تلاش کنیم تا بار سیاسی این شهر کاهش یابد.

روحانی با اشاره به استفاده از موقعیت ژئوپولتیک ایران در توسعه جاده ها و ایجاد مسیرهای هوایی تصریح کرد: باید در جهت ایجاد امکانات لازم به منظور رساندن ایران به جایگاهی شایسته در حمل و نقل و ترانزیت بین المللی تلاش کرده و با سخنان بی ریشه و شعارهای بی اساس کشور را از این امتیاز محروم نکنیم.

رییس جمهوری افزود: کشور دارای منابع غنی ثروت است که باید با برنامه ریزی صحیح از آنها استفاده کنیم.

روحانی با اشاره به اینکه باید شبکه ریلی کشور در جهت توسعه مراودات تجاری و استفاده دیگر کشورها از جمله همسایگان از این مسیر برای جابجایی کالا را گسترش دهیم، خاطرنشان کرد: توسعه شبکه ریلی در کشور یکی از تصمیمات دولت تدبیر و امید است چرا که این کار مطمئناً به نفع همه مردم و توسعه تجارت خواهد بود.



*** شرایط آسانتر برای خرید قطعات و ارتقا سلامت ناوگان هوایی به واسطه مذاکرات

رییس جمهوری همچنین در زمینه حمل و نقل هوایی و توسعه فرودگاه های کشور نیز با تاکید بر ضرورت توجه به توسعه ناوگان حمل و نقل هوایی و سلامت و امنیت پروازها در کشور گفت: امروز به واسطه مذاکرات ایران با 1+5 شرایط آسانتری برای خرید قطعات و ارتقا سلامت ناوگان هوایی کشور ایجاد شده که باید از آن در جهت رفاه و امنیت مردم استفاده کنیم.

روحانی با بیان اینکه دولت برای آبادانی سواحل جنوب کشور برنامه ریزی و تلاش می کند، افزود: شکوفایی سواحل جنوبی کشور نیازمند سرمایه گذاری همه جانبه بوده و ما برای رونق اقتصاد و انرژی و ایجاد بنادر وسیع در این منطقه نیاز به حضور بخش خصوصی و سرمایه گذاری مردمی داریم.

پیش از سخنان رییس جمهوری، «عباس آخوندی» وزیر راه و شهرسازی گزارشی از روند فعالیت ها، عملکرد و برنامه ریزی های این وزارتخانه در بخش های مختلف راه، شهرسازی، مسکن، حمل و نقل ریلی، جاده ای و هوایی و وضعیت بنادر بیان کرد.

آخوندی پیشنهادهایی برای برون رفت از مشکلات موجود در مسیر اجرای برنامه های این وزارتخانه ارایه کرد.

سیام9012**1572
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پایگاه خبری گلف نیوز:
آیا تحریم روسیه، این کشور را به اوپک نزدیکتر می کند؟
تهران - ایرنا - پایگاه خبری گلف نیوز، متعلق به امارات عربی متحده عصر دیروز (یکشنبه) با اشاره به نتایج چهاردهمین نشست انجمن بین المللی انرژی در سطح وزرای نفت، نوشت: آیا تحریم روسیه می تواند این کشور را به اوپک نزدیک تر کند؟

81169181-5704774.jpg

انجمن بین المللی انرژی چهاردهمین نشست وزرای خود را در تاریخ 15 مه (25اردیبهشت) در مسکو در شرایطی برگزار کرد که بحران ناشی از وضعیت اوکراین، روابط روسیه با غرب را تحت الشعاع قرار داده است.

به گزارش گروه اقتصادی ایرنا، گلف نیوز نوشت: نشست سالانه این انجمن در سطح وزیران، بزرگ ترین گردهمایی وزرای انرژی در جهان است، لیکن نشست مسکو به دلیل بایکوت اعلام نشده روسیه توسط کشورهای غربی به خاطر حوادث اخیر در اوکراین، با حضور 18 وزیر نفت برگزار شد.

دستور کار بسیار گسترده ای برای بحث وجود داشت؛ تاثیر عرضه نفت و گاز غیرمعمول، حرکت به سوی اقتصادی با سطح پایینی از کربن، کاهش کمبود انرژی و امنیت انرژی از جمله این مباحث بودند.

علی النعیمی وزیر نفت عربستان سعودی در این نشست در زمینه موفقیت های انجمن بین المللی انرژی صحبت کرد در حالی که عبدالکریم لعیبی در مورد سیاست انرژی کشورش سخن گفت.

ˈماریا ون در هاونˈمدیرعامل انجمن بین المللی انرژی در زمینه همکاری های متقابل به عنوان کلید امنیت و ثبات سخنرانی کرد. وی را باید نماینده مهم دولت های غربی در نظر گرفت.

این نشست دو روزه، پیش از حوادث اوکراین خوب برنامه ریزی شد و تصور می شد موجب بهبود امنیت انرژی در جهان شود، لیکن تهدیدهای روسیه برای متوقف کردن عرضه گاز طبیعی به اوکراین بر این نشست سایه انداخت.



** تلاش روسیه برای منصرف ساختن اروپا از متنوع ساختن منابع تامین انرژی

ظاهرا، حوادث اوکراین بر نشست تاثیر نداشته زیرا بحث خاصی در این زمینه مطرح نشده است.

روس ها سخت تلاش کردند هر تردیدی درباره عرضه گاز طبیعی خود را برطرف سازند و الکساندر نواک وزیر نفت روسیه گفت: روسیه همواره تعهدات خود در زمینه تحویل انرژی را به طور کامل انجام داده و ما آماده ایم به عنوان یک شریک قابل اعتماد، امنیت عرضه را تامین کنیم.

وزیر نفت عربستان سعودی وقتی تحت فشار قرار گرفت در مورد تاثیر موضوع اوکراین به خبرنگاران گفت: نمی دانم چرا شما همگی درگیر این موضوع شده اید.

یکی دیگر از نمایندگان کشورهای حاشیه خلیج فارس، گفت: ما اینجا نیستیم تا در مورد یک بحران احتمالی گفت و گو کنیم بلکه اینجاییم تا در مورد همکاری سخن بگوییم.

پلاتس نیز سخنان وزیر نفت روسیه آنجا که گفت: ˈبرغم افزایش نگرانی در مورد تحریم های احتمالی جدیدی که آمریکا و اتحادیه اروپا می توانند علیه روسیه اعمال کنند، این کشور آماده تامین تمام شرایط برای شرکت های خارجی جهت کار در روسیه استˈ را منتشر کرد.

دیمیتری مدودف نخست وزیر روسیه با اشاره به اوکراین گفت: تاکنون هیچ شرکتی قرارداد خود با روسیه یا رابطه همکاری خود با این کشور را لغو نکرده است.

وی افزود: می خواهم ایده بسیار ساده ای را مطرح کنم، منابع تولید شده انرژی صادر خواهند شد. به طور کلی صادرات نباید به هیچ وجه ربطی به سیاست داشته باشد.

مهمتر از همه اینکه، وی اظهار داشت: تنوع مصنوعی جریان انرژی ممکن است منجر به اختلال در روابط معمول اقتصادی، هزینه های عظیم و امکانات تولید بی ثمر شود.

وی به طور مشخص به جایگزین کردن گاز آمریکا به جای گاز روسیه در اروپا اشاره کرد و گفت: نیازی به نگرانی نیست، واقعیت این است که روسیه و اروپا به هم نیز دارند و باید راه حلی برای بحران جاری پیدا کنند. قیمت های نفت نیز برای روسیه خیلی مهم هستند و به نظر من، این نشست و هر تحریم بعدی علیه روسیه، احتمالا این کشور را به همکاری با اوپک در سطحی فراتر از آنچه در دهه 1990 وجود داشت، سوق می دهد.

انجمن بین المللی انرژی در سال 1991 در نتیجه نزدیکی میان کشورهای تولیدکننده نفت به واسطه اوپک، به وجود آمد.

آژانس بین المللی انرژی(گروهی متشکل از 29 کشور واردکننده نفت) اغلب از همه گروه ها به ویژه اوپک، برای شرکت در گفت و گو های دوجانبه تولیدکننده - مصرف کننده دعوت به عمل می آورد.

این سازمان براساس بحث های غیررسمی و تبادل نظر به امید درک نگرانی های تمام گروه ها و در نتیجه، کاهش بیشتر اختلافات معمول بر سر قیمت نفت در دهه 1990 تشکیل شد.

سال ها طول کشید تا این سازمان با تشکیل دبیرخانه اش در سال 2002 که بعدها در ریاض قرار گرفت، ساختار فعلی خود را پیدا کند.

سازمان های بین المللی مرتبط با انرژی به اوپک پیوستند و اعضای آن به عنوان امضاکنندگان منشور انجمن بین المللی انرژی که 90 درصد عرضه و تقاضای جهانی نفت را نمایندگی می کردند، به 75 کشور رسید.

یکی از اطلاعات ضروری برای بازارهای نفتی، مصرف و تولید واقعی نفت و مشتقات آن است و بنابراین انجمن مذکور، طرح اطلاعات مشترک نفتی را در سال 2001 راه اندازی کرد که امروز به واسطه گزارش های ماهانه خود برای بالا بردن آگاهی بازیگران بازار در راستای نیاز به شفافیت بیشتر در زمینه اطلاعات بازار نفت، به عنوان یک منبع قابل اطمینان شناخته می شود.

گرچه اطلاعات بعضی مواقع دیر اعلام می شود، این انجمن دسترسی آزادانه به تمام اطلاعات را برای سازمان ها، کشورها ، صنایع، تحلیلگران و دیگر علاقه مندان فراهم ساخته است.

با موفقیت طرح اطلاعات مشترک نفتی، دبیرخانه انجمن یادشده اخیرا طرح گاز را به موازات نفت راه اندازی کرده تا اطلاعات و آمار منابع دیگر انرژی نیز با هدف افزایش سرعت و کارایی بازار در دسترس قرار گیرد.

اقتصام(6)1063**1558



انتهای پیام /*
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
خاتمی: به زور نمی توان هنر و هنرمند متعهد داشت
تهران - ایرنا - رییس جمهوری پیشین کشورمان درباره تفکیک هنرمند متعهد و غیرمتعهد گفت: به زور نمی توان هنر و هنرمند متعهد داشت.

81169297-5705011.jpg

حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی این مطلب را در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار سیاسی ایرنا در پاسخ به این پرسش که آیا تفکیک هنرمند متعهد و غیر متعهد درست است ؟ بیان کرد و افزود: «به طور حتم کسانی را داریم که دارای تعهد هستند و دیدگاه های درستی دارند ولی اینکه بخواهیم به صورت دستوری بگوییم که هنرمند در فلان جا متعهد به فلان چیز باشد، نمی شود.»

رییس موسسه بین المللی گفت و گوی تمدن ها با تاکید بر این که حتما هنرمند متعهد داریم، خاطر نشان کرد: اگر وجود هنرمند دارای تعهد باشد، آن هنر، هنر متعهدی خواهد بود.

رییس بنیاد باران افزود: هنر جوشش جان هنرمند است؛ اگر او متعهد بود، هنر آن نیز متعهد است و اگر آن تعهد را نداشت هنرمندی متعهد محسوب نمی شود.

خاتمی در پاسخ به پرسشی درباره افزایش بی اخلاقی های سیاسی در جامعه، با لبخند به بیان این جمله بسنده کرد که «جامعه پر از بی اخلاقی است.»

سیام**7261**1058**9136



انتهای پیام /*
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روسیه: ایران و گروه 1+5 مذاکرات گسترده ای در مورد متن توافقنامه نهایی انجام دادند
مسکو-ایرنا- وزارت امور خارجه روسیه روز یکشنبه در بیانیه ای اعلام کرد: هیات های گروه 1+5 و جمهوری اسلامی ایران مذاکرات گسترده ای درمورد متن توافقنامه نهایی درخصوص فعالیت های هسته ای انجام دادند.

81168559-5703635.jpg

به گزارش ایرنا، در این بیانیه آمده است: مذاکرات در مورد مساله هسته ای ایران از 13 تا 16 ماه می (23 تا 26 اردیبهشت) جریان داشت و سرپرستی هیات روسی در این مذاکرات برعهده سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه و مذاکره کننده ارشد هسته ای این کشور بود.

براساس این بیانیه، در نشست وین4 هیات های کشورهای روسیه، آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و چین با مشارکت محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و خانم کاترین اشتون نماینده سیاسی اتحادیه اروپا در مورد امضای توافقنامه نهایی برای حل و فصل وضعیت برنامه هسته ای ایران گفت وگو کردند.

وزارت خارجه روسیه در بیانیه خود خاطرنشان کرده است: ˈطرف های شرکت کننده در وین4 درمورد ابعاد کلیدی که باید در متن توافقنامه گنجانده شود به طور مشروح گفت وگو کردند.ˈ

در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است: مذاکرات در وین در شکل های مختلف از جمله نشست های عمومی، دیدارهای هماهنگی مدیران سیاسی وزارتخانه های کشورهای عضو 1+5 و نشست مشترک کارشناسان این گروه و ایران و نیز رایزنی های دوجانبه برگزار شد.

سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه در وین دیدارهای جداگانه ای با ˈعباس عراقچیˈ و ˈمجید تخت روانچیˈ معاونان وزیر خارجه ایران و ˈهلگا اشمیدˈ معاون خانم اشتون و ˈه.لوکاسˈ و ˈوان سونگ نمˈ مدیران سیاسی آلمان و چین داشت.

ریابکوف روز جمعه در پایان نشست وین4 اعلام کرد: تماس ها برای حل و فصل مساله هسته ای ایران و تنظیم توافقنامه نهایی در آینده نزدیک افزایش می یابد.

وی در این رابطه به ریانووستی گفت: مذاکرات این دور بسیارسودمند بود اما در این دور، پیشرفت قابل توجهی در تنظیم متن توافقنامه نهایی به دست نیامد.

مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه گفت: طرفین برای افزایش تماس ها برای حل مساله هسته ای در آینده نزدیک توافق کردند.

اروپام/2242**۵۱۸ ** 2023



انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در جمع شعرا و خوشنویسان؛
خاتمی: هیچ انسانی غیرمتعهد نیست
تهران- ایرنا- رییس جمهور اسبق کشورمان هنر را هدف و بنیاد عنوان کرد و در تبیین هنرمند متعهد وغیر متعهد گفت: هیچ انسانی نیست که متعهد نباشد.

81168650-5703741.jpg

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین محمد خاتمی شامگاه یکشنبه در جمع تعدادی از شاعران و خوشنویسان در فرهنگسرای نیاوران، به ساختارهای فلسفه، هنر و علم پرداخت و خاطر نشان کرد: آیا هنر و عرفان در طول و عرض فلسفه قرارمی گیرند یا آنکه فلسفه در ذیل هنر واقع می شود؟

وی با اشاره به اینکه در گذشته فیلسوفانی همچون ارسطو و افلاطون وحتی فارابی از هنر سخن می گفتند و هنر را تعریف کرده اند، ادامه داد: اما مهمترین نکته این است که همین هنر، علم، فلسفه جوشش جان آدمی می باشد.

خاتمی اضافه کرد: در کسب علم یا خلق یک اثر هنری و عرفانی، آدمی منفعل نیست وچیزی را فقط منعکس نمی کند بلکه آن راخلق می کند.

رییس جمهو اسبق کشورمان عرفان را نشانه هستی شناختی دانست وتصریح کرد: عرفان،فلسفه وعلم جوششی است که جان انسان در مقابل هستی بروز می دهد و مقوله هنر در کنار این موضوعات می گنجد.

خاتمی ، ذات هنر را اصیل دانست که «خودش هدف و بنیاد محسوب می شود و باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد.» و با طرح این سوال که «در زمینه متعهد بودن یا نبودن می توان گفت آن جانی که تجلی گاه هنر، خالق هنر و بروز پیداکننده آن می باشد، متعهد هست یا نیست؟»، گفت: اگر هنرمند متعهد بود جلوه جان او متعهد می شود و اگرنبود متعهد نمی شود؛ این موضوع بستگی به آن دارد که به چه متعهد باشد و پس از آن، تعهد پیدا می شود.

رییس دولت اصلاحات با تاکید بر اینکه هیچ انسان غیر متعهدی وجود ندارد، گفت: کار هنرمند بستگی به آن دارد که به چه چیزی متعهد است؛ هنر برای خودش اصیل است.

خاتمی در ادامه گفت: در میان تجلیات جان آدمی ،هنر دلپذیرترین تجلی جان انسانی به شمار می رود؛ به غیر از هنر، فلسفه و عرفان نیز همین عملکرد را دارند ولی هنر به سبب زیبایی دلپذیرتر است.

وی به هنر شعر به عنوان خردمندی اشاره کرد و افزود : هنر شعر و حتی خطاطی (خوشنویسی) اوج تجلی کامل جان آدمی است.

رییس جمهور اسبق کشورمان به خوشنویسان وشعرا اظهار داشت: خط و خوشنویسی فارسی و عربی زیبا است؛ اگر شعر وهنر کلام ملفوظ است خط کلام مکتوب می باشد.

خاتمی اظهار داشت: خوشنویسی و خط در اسلام امری مقدس بوده و شخص هنرمند به قصد قربت به عنوان عبادت زیبایی را هدیه می کند.

رییس دولت اصلاحات که به بازدید آثار خوشنویسی شده اشعار سهیل محمودی پرداخته بود این نمایشگاه را بسیار زیبا دانست و عملکرد دست اندرکاران آن برای کمک به مدرسه سازی برای محرومان را کاری نیک عنوان کرد.

خاتمی به دیدار اخیر با برخی مسوولان آموزش و پرورش گذشته وکنونی اشاره کرد و گفت: گفتم که کارهای بزرگی میتوان انجام داد چرا که اکنون صحبت از میلیون ها نوجوانی ست که به خاطرفقر مادی و محرومیت ها توفیق تحصیل و یا ادامه آن را ندارند.

خاتمی در جمع هنرمندان این نمایشگاه که عواید آن برای مدرسه سازی استفاده می شود، برتلاش نسبت به رفع محرومیت نوجوانان محروم از تحصیل در جامعه تاکید کرد و افزود: دولت واقعا توان ندارد که همه نیازها در این باره را پاسخ دهد.

وی اضافه کرد: باید با انجام کار خیر در مدسه سازی وایجاد آموزشگاههای شبانه روزی امکان تحصیل رابرای بخش محروم از علم فراهم آورد.

رییس جمهور اسبق کشورمان تصریح کرد: اوج هنر آنجایی است که شعر و خط در خدمت بسط علم وسواد باشند وموقعیت برای فرزندان این سرزمین ایجاد کنند.

نمایشگاه آثار خوشنویسی شده سهیل محمودی از شعرای کشورمان که تمامی فواید آن برای مدرسه سازی برای محرومان هزینه خواهد شد عصر یکشنبه به همت موسسه مهر گیتی درفرهنگسرای نیاوران افتتاح شد .

سهیل محمودی و ساعد باقری به همراه جمعی از هنرمندان در مراسم بازدید حجت الاسلام خاتمی از نمایشگاه خوشنویسی حضور یافتند؛ هنرمندان با اهدا تابلوی شعر از رییس جمهور اسبق کشورمان تقدیر به عمل آوردند.

سیام**7261**9136**1058 ** 1418



انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
شورای امنیت ملی اختیار حصر خانگی افراد را ندارد
مطهری: نمی‌شود بگوییم که برای حفظ جان موسوی و کروبی باید آنها را نگه داریم/وضعیت فعلی خلاف قانون، عقل و شرع است
نماینده تهران با اشاره به اظهارات وزیر دادگستری مبنی بر اینکه حصر موسوی و کروبی مصوبه شورای عالی امنیت ملی بوده، گفت: شورای عالی امنیت ملی چنین اختیاری ندارد و تنها می‌تواند در شرایط اضطراری به صورت موقتی چنین حکمی بدهد اما اینکه این افراد سه سال و نیم در حصر بمانند تنها با حکم دادگاه صالحه امکان‌پذیر است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : نماینده تهران با اشاره به اظهارات وزیر دادگستری مبنی بر اینکه حصر موسوی و کروبی مصوبه شورای عالی امنیت ملی بوده، گفت: شورای عالی امنیت ملی چنین اختیاری ندارد و تنها می‌تواند در شرایط اضطراری به صورت موقتی چنین حکمی بدهد اما اینکه این افراد سه سال و نیم در حصر بمانند تنها با حکم دادگاه صالحه امکان‌پذیر است.

63164_246.jpg
به گزارش «انتخاب»، علی مطهری درحاشیه جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگاران در تشریح سوال خود از وزیر دادگستری درباره حوادث بند 350 اوین و حصر سران فتنه در جلسه روز گذشته کمیسیون گفت: این سوال راجع به علت حصر آقایان موسوی و کروبی است و اینکه چرا درباره واقعه بند 350 اوین اطلاع‌ رسانی کافی نشده است که باعث شد تا اخبار رسانه‌های بیگانه موجب تشویق اذهان عمومی شود. از پاسخ سوال وزیر دادگستری در جلسه کمیسیون قانع نشدم و باید این سوال به صحن علنی ارجاع شود.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در جلسه‌ای که با وزیر دادگستری برگزار شد، وی گفت حصر خانگی مصوبه شورای عالی امنیت ملی است و این در حالی است که این شورا چنین اختیاری را ندارد.

مطهری عنوان کرد: در شرایطی این شورا می‌تواند اقدام به محدود کردن افراد کند که در کشور آشوب شده باشد که این محدودیت از 10 الی 20 روز است، اما اینکه کسی 3 سال و نیم در حصر بماند پذیرفتنی نیست.

این نماینده در مجلس نهم گفت: تنها در صورتی می‌توانند این مدت در حصر خانگی بمانند که با حکم دادگاه صالح باشد و شورای عالی امنیت ملی چنین حکمی را نمی‌تواند صادر کند و این برخلاف قانون اساسی است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: در این جلسه از پاسخ وزیر دادگستری در این مورد قانع نشدم و باید سوال از وی به صحن علنی ارجاع شده و در آنجا پاسخ دهد.

مطهری گفت: قوه قضائیه هر چه زودتر باید تکلیف حصر خانگی موسوی و کروبی را مشخص کند،‌ زیرا مجازات بدون محاکمه نداریم و مجازات باید با حکم قوه قضائیه باشد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: این تصمیم در 28 بهمن 88 گرفته شده، اما تاکنون ادامه داشته و این تصمیم نباید به اینگونه باشد که این حکم تا زمانی که از دنیا بروند جاودانه باشد زیرا این کار معنی ندارد.

مطهری در پاسخ به یکی از خبرنگاران درباره اینکه گفته شده حصر موسوی و کروبی برای حفظ جان آنها و حفاظت از آنها در برابر تعرضات احتمالی است، گفت: نمی‌توان براساس احتمالات تصمیم گرفت اگر اینطور باشد ما هم می‌گوییم برای حفظ جان مقامات قوه قضائیه آنها را حصر کنید. نمی‌شود اینگونه تصمیم‌گیری کرد که برای حفظ جان این افراد باید آنها را نگه داریم.

وی با تاکید بر لزوم تشکیل دادگاه برای تصمیم‌گیری درباره وضعیت موسوی و کروبی گفت: اگر دادگاه مثلا پنج سال زندان برای این افراد درنظر گرفت یا هر حکم دیگری صادر کرد، آن موقع کسی اعتراض نمی‌کند اما وضعیت فعلی خلاف قانون، عقل و شرع است.

این نماینده مجلس با بیان اینکه از پاسخ‌های وزیر دادگستری به سوالات خود درباره علت ادامه حصر موسوی و کروبی و واقعه بند 350 زندان اوین قانع نشده است، افزود: کمیسیون قضائی باید نامه را به هیأت رئیسه ارائه کند و هیأت رئیسه این سوالات را در دستور کار جلسه علنی قرار دهد.

مطهری درباره منتفی شدن سوال دو نماینده از وزیر دادگستری نیز گفت: این کار خلاف قانون اساسی و آئین‌نامه مجلس است و نباید تکرار شود چرا که اختیارات نظارتی مجلس را محدود می‌کند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در پاسخ به تذکری؛
لاریجانی: برخی مفسدان اقتصادی به اعدام محکوم شده‌اند



علی لاریجانی در پاسخ به تذکری با بیان اینکه باید درمورد مفاسد اقتصادی حساس بود، به پیگیری‌های قوه قضائیه در این زمینه اشاره و خاطرنشان کرد: آقای سراج احکام این افراد فاسد را صادر کرده و بعضی‌ها هم به اعدام محکوم شدند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،نماینده مردم بروجرد در تذکری با اشاره به اینکه وزیر دادگستری می‌بایست در جلسه علنی حضور می‌یافت و توضیحاتی را در مورد نقش یقه سفید‌ها در مفاسد کلان اقتصادی اعلام می‌کرد، گفت: باید کمک کنیم فقرای ما زیرپای یقه سفید‌های مفسدان اقتصادی که همیشه جای امنی دارند، له نشوند.

بهرام بیرانوند نماینده مردم بروجرد در تذکری در جلسه علنی مجلس در رابطه با عدم در دستور قرار گرفتن سوال از وزیر دادگستری اظهار کرد: در تاریخ 92.8.1 سوال از وزیر دادگستری را در رابطه با نقش یقه سفیدها در مفاسد کلان اقتصادی مطرح کردم که این افراد همچنان مصون مانده‌اند لذا این سوال در کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت و اگر وزیر می‌گوید به لحاظ کاری ارتباطی به وی ندارد باید در کمیسیون مطرح می‌کرد در حالی که الان نمایندگان در کمیسیون قانع نشده و سوال ملی اعلام شد و در صحن علنی مجلس نیز اعلام وصول شده است.



این نماینده اصولگرای مجلس خاطر نشان کرد: ما که قرار نبود اسم کسی را بیاوریم. یک شکاف و مشکل بزرگ داریم زیرا با فساد اقتصادی نمی‌توان اقتصاد مقاومتی را محقق کرد.



نماینده مردم بروجرد در مجلس با اشاره به فرمان ***** که وظایف سه قوه را مشخص کرده‌اند، اظهار کرد: باید به این وظایف عمل کنیم. اکنون دارایی‌های مردم که نزد بانک‌ها امانت گذاشته شده است در اختیار عده‌ای قرار دارد اگرچه برخی‌ها به دنبال تولید هستند اما بعضی دیگر به دنبال تولید نیستند.



وی تصریح کرد: در حال حاضر یک میلیون جوان همچنان منتظر وام ازدواج هستند که نمی‌توانیم به آنها وام دهیم.



این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس ادامه داد: هم اکنون نیز ورود آقازاده‌ها در قراردادهای نفتی باعث ایجاد فساد شده است،‌طرف رشوه در اروپا محکوم شده در حالی که رشوه دو طرف دارد و ما ناچاریم طرف ایرانی را به اسم رمز مثلا جونیور مطرح کنیم.



بیرانوند تاکید کرد: مگر وزارت نفت یا قراردادهای نفتی ملک یا شاباش کسی است.



نماینده مردم بروجرد با اشاره به پرونده بیمه ایران نیز گفت: در این زمینه عده‌ای محاکمه و محکوم شدند اما بعضی‌ها اسم‌شان ماند اگر همان موقع رسیدگی می‌شد ما هر روز شاهد بزرگ شدن فساد نبودیم.



وی در ادامه اظهار کرد: ما می‌خواهیم از جمهوری اسلامی ایران دفاع کنیم. این‌ها اعتماد عمومی را سلب می‌کنند و باعث می‌شوند که مردم بدبین شوند، ما مردم را پایه کار **** می‌خوانیم در حالی که مفسدان اقتصادی دل مسئولین را خالی کرده و کاری می‌کنند که مسئولین به دشمن امتیاز دهند.



این نماینده اصولگرای مجلس افزود: هم اکنون نیز وزیر دادگستری تنها راهی است که ما می‌توانیم از این طریق با قوه قضائیه ارتباط برقرار کرده و درخواست ملت را منتقل کنیم و کمک کنیم فقرای ما زیرپای یقه سفید‌های اقتصادی که همیشه جای امنی دارند له نشوند لذا اگر رسیدگی نکنیم مفسدان اقتصادی برای اینکه حاشیه امن پیدا کنند خودشان را به مناصب می‌رسانند.



به گزارش ایسنا، علی لاریجانی که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت در پاسخ به این تذکر گفت: درمورد مفاسد اقتصادی باید حساس بود، مجلس هم باید پیگیر و حساس باشد لذا دردمندی شما درست است.



وی تصریح کرد: در قوه قضائیه این موضوع دنبال می‌شود و برای برخی نیز حکم صادر شده و آقای سراج که در بازرسی کل کشور است احکام این افراد فاسد را صادر کرده و بعضی‌ها هم به اعدام محکوم شدند.



رئیس قوه مقننه خاطر نشان کرد: بنابراین این مساله را پیگیری می‌کنیم تا به نحوی ساماندهی شود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مان: تهیه متن توافق با ایران ماه‌ها زمان می‌برد



سخنگوی کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که کار بر روی متن توافق فراگیر بر سر برنامه‌ هسته‌ای ایران، چندین ماه زمان خواهد برد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)‌مایکل مان روز گذشته (دوشنبه) در گفت‌وگو با خبرنگاران در بروکسل گفت: ما باید طی هفته‌ها و ماه‌های آینده کارهای زیادی را انجام دهیم. البته موضع کمیساریای عالی اتحادیه اروپا تغییری نکرده و معتقد است که باید توافقی حاصل شود که همه طرف‌ها راضی باشند و موجب رفع نگرانی‌های جامعه جهانی در قبال صلح آمیز بودن برنامه‌ی هسته‌یی ایران شود.

بنابر گزارش سایت النشره، وی افزود که دور آتی مذاکرات ایران و 1+5 در تاریخ 16 الی 20 ژوئن (26 الی 30 خرداد) در وین برگزار خواهد شد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم:
افراط‌یون تربیت شده‌اند/چرا در هشت سال گذشته حرکات خودجوش نمی‌دیدیم؟


یک عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم گفت: باید دانست که افراد افراط‌گرا، تربیت شده‌اند و حرکاتشان نیز از جاهایی کاملاً کنترل شده است و می‌شود با آنها برخورد کرد ولی اراده و عزم جدی در این باره وجود ندارد.



حجت‌الاسلام والمسلمین محمدصادق کاملان در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، اظهار کرد: وقتی عنوان جمهوریت در **** ما وجود دارد باید محتوا یعنی روابط جامعه و دولتمردان با یکدیگر همچنین روابط مردم با دولتمردان و مجموعه رفتار و کردار ملت ایران بر اساس چنین عنوانی باشد.



وی با بیان اینکه "جمهوریت به معنای ارتباط عقلایی و عقلانی بین افراد یک جامعه است که از حقوق شهروندی برابر برخوردار هستند و حق انتخاب دارند"، افزود: لازمه و اقتضای جمهوریت این است که مردم در کشور حق نقد کردن داشته باشند و در مسائل مختلف کشور بتوانند مشارکت کنند.



این عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم همچنین تصریح کرد: معنای اسلامیت نیز این است که مردم کشور ما ادب و تربیت اسلامی داشته باشند و چنین اسلامیتی این اقتضا را دارد که روابط مردم با یکدیگر بر اساس اخلاق انسانی تنظیم شود.



کاملان خاطرنشان کرد: پیامبر اسلام(ص) برای کامل کردن مکارم اخلاقی رسالت داشتند و بنابراین لازم است تا اخلاق را در جامعه مسلمانان نهادینه کنیم و بدانیم آیات فراوانی در ارتباط با کرامت انسانی وجود دارد و در هیچ کجای اسلام برخوردهای غیراخلاقی،‌ ناروا و تهمت زدن مورد توجه قرار نگرفته است و چنین کردارهایی هیچ جایگاهی چه در جمهوریت و چه در اسلامیت **** ندارند.



وی ادامه داد: با وجود این مسأله، عده‌ای هستند که نام جمهوری اسلامی را یدک می‌کشند و خودشان را طرفدار جمهوری اسلامی می‌دانند در حالی که نه به جمهوریت و نه به اسلامیت اعتقادی ندارند.



این عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم به برگزاری مجلس زنانه‌ای که به مناسبت روز زن از سوی همسر رئیس‌جمهور برگزار شده بود اشاره کرد و گفت: همه آنچه که برخی سایت‌های مخالف نسبت به چنین مجلسی مطرح کردند، دروغ و تهمت بود. عده‌ای می‌خواهند در اذهان افراد متدین، علما، مراجع و مردم نسبت به رویکرد دولت خدشه وارد کنند.



کاملان با بیان این اعتقاد که افراطیون از جاهایی تربیت می‌شوند، تاکید کرد: باید دانست که چنین افراد افراط‌گرایی، تربیت شده‌اند و حرکاتشان نیز از جاهایی کاملاً کنترل شده است و می‌شود با آنها برخورد کرد ولی اراده و عزم جدی در این باره وجود ندارد.



وی افزود: چطور است در هشت سال گذشته و در حالی که ما با دزدی‌های عجیب و غریب با اعداد نجومی و بحران‌های اقتصادی مواجه بودیم چنین حرکات خودجوشی را نمی‌دیدیم؟ هم‌اکنون برخی که شرایط را با خود هماهنگ نمی‌بینند، دست به چنین حرکاتی می‌زنند و البته باید بدانند اینکه حرکات این افراد از کجا نشأت می‌گیرد، برای اکثریت مردم پوشیده نیست.



این عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه "مسئولان باید نسبت به چنین موضوعاتی به فکر باشند و نسبت به شناسایی آنها اقدام کنند"، گفت: تهمت زدن، فحاشی کردن و پایین آوردن اعتماد مردم نسبت به ****، وجهه مجرمانه دارد و باید جلوی این افراد به طور قانونی گرفته شود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نرخ تورم سالانه انگلیس افزایش یافت


نرخ تورم سالانه انگلیس در آوریل برای نخستین بار در 10 ماه گذشته به دلیل عید پاک که هزینه‌های حمل و نقل بویژه کرایه‌های هوایی و دریایی را بالاتر برد، افزایش یافت.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شاخص قیمت مصرف کننده انگلیس بر مبنای سالانه از 1.6 درصد در مارس به 1.8 درصد در آوریل صعود کرد.



با این همه این شاخص پایین‌تر از هدف دو درصد بانک مرکزی انگلیس باقی مانده است.



بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، تورم منفی یا کند شدن نرخ تورم که افزایش قیمت‌ها را به سطح بسیار پایینی می‌رساند، برای اقتصادها می‌تواند بسیار خطرناک باشد زیرا شرکت‌ها و مصرف‌کنندگان را به تاخیر در سرمایه گذاری و هزینه تشویق می‌کند و با کاهش دادن میزان مصرف، روند رشد را کاهش می‌دهد.



مارک کارنی، رییس بانک مرکزی انگلیس هفته گذشته اظهار کرد انتظار دارد نرخ تورم در دو سال آینده پایین‌تر از هدف این بانک باقی بماند.



انتهای پیام
 
بالا