• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
جمعیت ایران از مرز 77700000 نفر گذشت


بر اساس برآورد مرکز آمار ایران جمعیت حال حاضر کشور بیش از 77 میلیون و 700 هزار نفر است.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مرکز آمار ایران در هر لحظه جمعیت کشور را بر اساس فرمول‌های خاص برآورد و اعلام می‌کند.



محاسبه جمعیت کشور بر اساس رابطه رشد صورت می‎گیرد که در آن جمعیت سرشماری سال 1390 و رشد جمعیت سالانه کشور دخیل است که در حال حاضر حدود 0.01179 است.



بر پایه سرشماری نفوس و مسکن سال 1390 نرخ رشد جمعیت کشور حدود 1.29 درصد است که پس از انجام هر سرشماری نرخ رشد پیش‌بینی مورد تجدیدنظر قرار می‌گیرد.



بر اساس آخرین برآورد مرکز آمار ایران جمعیت کشور امروز، سه شنبه (25 مرداد 1393) برابر با 77 میلیون و 746 هزار و 890 نفر است.



این در حالی است که برآوردهای مرکز آمار نشان می‌دهد که تا پایان سال 1393 جمعیت کشور به حدود 77 میلیون و 856 نفر می‌رسد، در عین حال که پیش بینی می‌شود با ادامه روند موجود، جمعیت هر ساله با رشد یک میلیونی در نهایت در سال 95 به مرز 80 میلیون نفر نیز برسد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
انصار حزب‌الله: دیگر این کلمه را بکار نمی‌بریم!



دبیرکل انصار حزب‌الله گفت: به وزیر کشور درباره توضیح اقدامات خود نامه‌ای نوشتیم و این مسأله را جایی زیاد مطرح نکردیم اما در متن نامه به طور مشروح توضیح دادیم که خاطر وی آسوده باشد.



به گزارش ایسنا، عبدالمجید محتشم در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، درباره اهمیت امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اظهار کرد: این مسأله در قانون اساسی و در بیان مسئولان ****، بارها مورد تاکید قرار گرفته اما این شیوه از امر به معروف از سوی انصار حزب‌الله جنجال‌ساز شد و لذا ما وارد قضیه شدیم.



وی در توضیح چگونگی ورود انصار حزب‌الله به مسأله امر به معروف گفت: برخی از دنباله‌های فراری جریان فتنه‌گر که در خارج از کشور به سر می‌برند در آستانه تابستان درصدد به راه‌اندازی تحریکات مختلف (بدحجابی) در کشور بودند و این امر به نوعی موجب شد که ما وارد قضیه شویم.



محتشم درباره تاکید اصل هشتم قانون اساسی به امر به معروف مردم نسبت به یکدیگر،‌ نسبت به دولت و دولت نسبت به مردم اشاره کرد و افزود: ما در بخش و محدوده لسانی متمرکز هستیم و موضوع به التماس‌ها برنمی‌گردد بلکه این مسأله یک امر است.



دبیرکل انصار حزب‌الله افزود: اینکه در این میان برخورد شود، وظیفه نیروهای موظف و رسمی در کشور است که ان‌شاءالله در این زمینه بنا شده فعال‌تر و مقداری قضیه را هم، جمع و جور کنند.



وی با بیان اینکه "برخی رسانه‌ها با شلوغ‌کاری دنبال اهداف خود هستند"، گفت: برای رسانه‌های داخلی که اقدام به هم‌نوایی با آنها می‌کردند توضیح دادیم که ما هرگز درصدد مقابله نیستیم و حتی به وزیر کشور هم، درباره توضیح اقدامات خود نامه‌ای نوشتیم و این مسأله را جایی زیاد مطرح نکردیم اما در متن نامه مشروحاً توضیح دادیم که وی خاطرشان آسوده باشد و بحث،‌ بحث تقابلی نیست و به هیچ وجه مشکل امنیتی ندارد اما چون آنها متولی امنیت هستند در جریان باشند و اینکه مشکلی در این زمینه وجود ندارد.



محتشم درباره جذب نیروهای انصار حزب‌الله به منظور امر به معروف در سطح شهر نیز اظهار کرد: داوطلبان برای این مسأله زیاد هستند منتهی بنا نیست که همه متمرکز و هجومی در برخی نقاط عمل کنند بلکه آنها با ساز و کار مشخص، معین و سامان یافته در میان جمعیت خواهند بود.



وی ادامه داد: تعداد نیروهای جذب شده در مناطقی که لازم باشد به صورت مستمر و پیگیر حضور پیدا خواهند کرد که البته شدت و ضعف آن به توان افرادی که به صحنه می‌آیند بستگی دارد.



محتشم درباره استفاده از واژه «گشت موتوری» برای این نیروها گفت: نخستین بار این واژه در گزارشی در سایت انصار منعکس شد و متعاقبا در توضیح سوال یک خبرنگار درباره این واژه گفتیم، چون این واژه دارای ایهام و شائبه است و اینکه کار ما به نوعی تعارض و تداخل به وظایف نیروی انتظامی تلقی شده، از «گشت موتوری» عبور می‌کنیم و دیگر این کلمه را به کار نمی‌بریم.



محتشم با تاکید بر اینکه بحث ما «گروه‌های سیار امر به معروف» است، خاطرنشان کرد: اینکه طرف با موتور و یا ماشین برود مسأله‌ای عادی است و گشت موتوری به آن صورت که نیروی انتظامی عمل می‌کند، قطعاً نخواهد بود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
حسین مرعشی:
لیست خاتمی و هاشمی شوخی است



حسین مرعشی درباره تحلیل برخی رسانه‌ها مبنی بر ارائه لیست مشترک از سوی خاتمی و‌ هاشمی برای انتخابات مجلس، گفت که نسبت‌دادن لیست انتخاباتی به بزرگان اصلاحات و نزدیکان آنها چیزی نیست جز تحلیل اشتباه چند رسانه کم‌اطلاع که هنوز از نقش آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و سیدمحمد خاتمی در جبهه اصلاحات اطلاعی ندارند.



به گزارش ایسنا، این عضو حزب کارگزاران سازندگی در گفت‌وگو با روزنامه آرمان به برخی اخبار و تحلیل‌ها درباره حضور در انتخابات آتی مجلس پاسخ داده است که گزیده‌ای از آن را در زیر می‌خوانید:



پرسش- با توجه به اینکه بحث انتخابات مجلس دهم و نقش‌آفرینی آقای خاتمی بحث روز شده است، آیا آقای خاتمی در انتخابات پیش‌رو لیست می‌دهد؟ ظاهراً گفته می‌شود شما در مصاحبه‌ای با یک رسانه این بحث را طرح کرده‌اید؟



ما هیچ‌گاه نگفتیم که خاتمی به طور مستقیم در انتخابات مجلس یا انتخابات دیگری شرکت می‌کند. من و دیگر اصلاح‌طلبان نقش خاتمی را به‌عنوان محور اصلاحات و البته محور گروه‌های اصلاح‌طلب قبول داریم اصولا هیچ گروه اصلاح‌طلبی نمی‌تواند واقعیت نقش خاتمی را نفی کند. خاتمی محور جریان‌های اصلاح‌طلبی است اما اینکه برخی از رسانه تحلیل می‌کنند که خاتمی در انتخابات یا ارائه لیست‌ها نقش دارد تحلیل غلطی است.



پرسش- پس خاتمی چه نقشی دارد. مگر لیدر اصلاح‌طلبان نیست؟



خاتمی محور اصلاحات است. اما اینکه خاتمی بخواهد به طور مستقیم در انتخابات دخالت کند یا در ارائه لیست‌ها و ترتیب آنها نقش ایفا کند، نقش یک محور نیست. این نقش که شما می‌گویید تحلیل رسانه‌ها است. همه گروه‌های اصلاح‌طلب خاتمی را به عنوان فرد مورد اعتماد و دارای جایگاه خود پذیرفته‌اند.



پرسش- اینکه گفته می‌شود خاتمی، ‌هاشمی و ناطق‌نوری در انتخابات مجلس آینده لیست اصلاح‌طلبان و انتخابات را هدایت می‌کنند، تعبیر صحیحی است؟



نه تحلیل صحیح و نه تعبیر صحیحی است، چه کسی گفته است که خاتمی، ناطق و آیت‌الله ‌هاشمی قرار است در انتخابات نقش اجرایی ایفا کنند و لیست بدهند. لیست خاتمی و‌ هاشمی برای انتخابات مجلس شوخی است. خاتمی محور اصلاح‌طلبان و آیت‌الله ‌هاشمی رجل مورد اعتماد و تکیه‌گاه فعالین سیاسی اصلاح‌طلب و غیراصلاح‌طلب است. بنابراین هیچ‌کدام از این افراد شناخته‌شده در انتخابات لیست نمی‌دهند. نقش این بزرگان تعریف شده است، وارد مسائل و درگیری‌های احزاب نمی‌شوند این حرف‌ها که می‌زنید تحلیل است اما واقعیت این است که خاتمی محور و شکل‌دهنده جریان اصلاحات است. هیچ گروه اصلاح‌طلبی نمی‌تواند ادعا کند که اصلاح‌طلب است اما در عین حال از خاتمی هم عبور کند.



پرسش- چرا مطمئن هستید که نامزدهای اصلی اصلاح‌طلبان بتواند در انتخابات شرکت کنند؟



اگر رد صلاحیت هم شویم باز هم در انتخابات شرکت می‌کنیم. علاقه‌مند به حضور در انتخابات هستیم چون علاقه‌مند به کشور و **** هستیم. بنابراین با گزینه‌های دیگری در انتخابات شرکت می‌کنیم. بدنه اصلاح‌طلبان دارای نیروهای کارآمد و باتجربه است. به هر حال سرنوشت کشور برای ما مهم است.



پرسش- شما گفتید که خاتمی،‌ ‌هاشمی و ناطق در انتخابات لیست نمی‌دهند. آیا در انتخابات مجلس هم چهره‌هایی مثل خاتمی، ناطق‌نوری و آیت‌الله هاشمی همچون انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته در کنار یکدیگر قرار خواهند گرفت؟



در مورد اینکه الزاماً همه این افراد در کنار هم قرار بگیرند، نمی‌توان از هم‌اکنون نظر داد اما تا امروز هنوز ناطق‌نوری قانع نشده است که همراه با دوستان دیگرش حرکتی را آغاز کند. البته ما هم از پراکندگی و افتراقی که در جبهه رقیب است، راضی و خوشحال نیستیم. اصلاح‌طلبان زمانی قدرتمند می‌مانند که رقیبشان در صحنه مانده باشد. اتفاقی که در جبهه اصولگرا افتاده این است که بدنه متعادل و باتجربه اصولگرایان در حاشیه قرار گرفتند و گروه‌های تندرو مثل جبهه پایداری میدان‌دار شده‌اند و ما این اتفاق را برای کشور مفید نمی‌دانیم. ما فکر می‌کنیم همانطور که اصلاح‌طلبان جبهه نیرومند و واقعی در کشور بوده و حذف آنها به مصلحت کشور نیست، افتراق و اختلاف در جبهه اصولگرا هم به نفع کشور نیست.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یک فعال کارگری هشدار داد
بازار کار را دست اتباع بیگانه ندهید!


یک فعال کارگری با انتقاد از پذیرش شغل‌های با حقوق اندک توسط زنان تحصیلکرده، نسبت به سوق دادن بازار کار به سمت اتباع خارجی هشدار داد.



عبدالله مختاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، گفت: در حالی که بخشی از بازار کار کشور با مشارکت زنان شکل گرفته متاسفانه بسیاری از زنان به ویژه تحصیلکردگان زن حاضر می‌شوند با دستمزدهای ناچیز و بدون کوچکترین مزایای بیمه‌ای هر شغلی را قبول کنند.



وی ادامه داد: اغلب زنانی که در دفاتر خدماتی یا داروخانه‌ها مشغول کارند حتی حداقل حقوق مصوب وزارت کار را هم نمی‌گیرند و با این کار هم به بازار کار لطمه می‌زنند و هم از تامین شغلی و حمایتهای اجتماعی باز می‌مانند.



به اعتقاد مختاری پذیرش شغل‌های گوناگون با دستمزد بسیار کم و پایین از سوی زنان تعادل بازار کار را بر هم می‌ریزد و فرصت کار در این گونه مشاغل را از مردان می‌گیرد.



این فعال کارگری تصریح کرد: طبعا باید به بازار کار هدف بدهیم و شرایط را به گونه‌ای مهیا کنیم که بانوان با حقوق کم دنبال کار نروند ضمن آنکه اگر قدرت تامین معیشت به مردان داده شود تا بتوانند تامین معاش کنند دیگر زنان برای چرخیدن چرخ زندگی ناچار به کار کردن نمی‌شوند.



وی تاکید کرد: در شرایط کنونی تامین معیشت خانوارها با مشکل مواجه است از این رو زنان به سمت بازار کار سوق داده می‌شوند و ترس از تامین آینده موجب شده تا به دنبال استقلال کاری بروند.



به گفته مختاری نبود امنیت شغلی و عدم تامین معیشت معضلات و پیامدهای اجتماعی بسیاری را به دنبال دارد که پدیده "دوشغله و سه شغله" ماحصل آن است.

انتهای پیا
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
جلالی:
گسترش صندوق‌های توسعه کشاورزی باید در دستور کار قرار گیرد

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه گسترش صندوق‌های توسعه کشاورزی باید در دستور کار قرار گیرد، گفت: **** معظم انقلاب در رهنمودهایشان برای سند چشم انداز ایران 1404 درخصوص بهبود وضعیت معیشت روستاییان و توجه به روستاها تاکیدات بسیاری داشته‌اند که این امر باید محور برنامه‌های کلان کشور باشد.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) سید عبدالکریم رضوی اردکانی، مدیرعامل و عوض علیزاده، عضو هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی و سیدمجید موسوی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، روز یکشنبه با کاظم جلالی دیدار و گفت‌وگو کردند.

جلالی در این نشست با اشاره به مشکلات کشاورزان و دامداران به ویژه در سال جاری، گفت: حمایت از این قشر به ویژه با راهکار بیمه محصولات کشاورزی باید در دستور کار قرار گیرد.

نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس با اشاره به مشکل کاهش نزولات آسمانی در سال 93، تصریح کرد: با تغییرات جوی، روند کاهش بارندگی همچنان ادامه خواهد داشت و باید راهکارهایی اساسی در جهت رفع مشکلات ناشی از کم‌آبی در بخش کشاورزی و دامداری درنظر گرفته شود.

وی مشکل کم‌آبی در شهرستان‌های شاهرود و میامی را حاد دانست و بر لزوم تسریع در تکمیل پروژه‌های مربوط به بخش آب به خصوص در بخش کشاورزی تاکید کرد.

جلالی در ادامه با تاکید بر لزوم اعطای تسهیلات مورد نیاز کشاورزان به صورت قرض‌الحسنه، تاکید کرد: تجربه موفق صندوق‌های توسعه کشاورزی باعث شده است تا حمایت از کشاورزان به شکلی عملی عینیت پیدا کند.

وی تاکید کرد: صندوق‌های توسعه کشاورزی با فراهم کردن سازوکار مناسب و کاهش موانع در اعطای تسهیلات به کشاورزان مسیر حمایت و توسعه بخش کشاورزی را هموار می‌کنند.

نماینده مردم شاهرود و میامی با اشاره به اینکه در بسیاری از بخش‌ها از روستاها غفلت شده است، گفت: **** معظم انقلاب در رهنمودهایشان برای سند چشم‌انداز ایران 1404 درخصوص بهبود وضعیت معیشت روستاییان و توجه به روستاها تاکیدات بسیاری داشته‌اند که این امر باید محور برنامه‌های کلان کشور باشد.

وی افزود: گسترش صندوق‌های توسعه کشاورزی به ویژه در شهرستان‌ها باید جزء اولویت‌هایی باشد که در دستور کار قرار می‌گیرد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: باید با توجه ویژه به کشاورزان و دامداران، باید حمایت از تولیدکنندگان پایه‌ای محصولات داخلی جهت نیل به اهداف اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار گیرد.

سید عبدالکریم رضوی اردکانی مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری کشاورزی نیز در این دیدار مشکل کم‌آبی را از مشکلات کشاورزان در سال‌های اخیر دانست و گفت: باید برای مقابله با این معضل راهکاری مدون درنظر گرفته شود چراکه با تغییر شرایط جوی، کاهش نزولات آسمانی در سال‌های آینده نیز قابل پیش‌بینی است.

وی افزود: صندوق‌های استانی حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی تلاش می‌کنند تا با اعطای تسهیلات ارزان قیمت از بروز مشکلات برای معیشت کشاورزان در زمان‌هایی چون سال‌های کم‌آب جلوگیری کنند.

رضوی اردکانی تصریح کرد: همانگونه که **** معظم انقلاب تاکید دارند راه توسعه روستا صنایع تبدیلی است و باید با توجه منویات ایشان مسیر توسعه روستاهای ایران اسلامی هموار گردد.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری کشاورزی، توضیح داد: جلب حمایت‌های دولتی و جذب، تجهیز و تجمیع سرمایه در بخش کشاورزی کشور و تعامل حداکثری با فعالان بخش کشاورزی کشور از مهم‌ترین اهداف پیش‌ روی این صندوق است.

موسوی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان نیز در این نشست تصریح کرد: کم‌آبی سال جاری مشکلات بسیاری را برای کشاورزان استان به وجود آورده که امید است تا با نگاهی حمایتی جلوی افزایش عواقب این مسئله گرفته شود.

وی ادامه داد: باید با ساختارسازی در بخش کشاورزی زمینه‌هایی مناسب برای توسعه اقتصاد در بخش کشاورزی به ویژه در استان سمنان در نظر گرفته شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
به بهانه سالروز 25 شهریور 1320
روزی که فروغی نقش آفرینی کرد
تنها 4 ماه بعد و در بهمن 1320 یکی از تماشاگران مجلس شورای ملی به نام محمد علی روشن، فروغی را با صدای بلند «خائن» خواند و سنگی هم به سوی پیرمرد پرتاب کرد.
عصر ایران؛ مهرداد خدیر- عقربه های ساعت، 7 صبح روز 25 شهریور 1320 را نشان می داد. رضا شاه بی آن که صبر کند محمد علی فروغی متن استعفای او را بخواند، آنچه را که نوشته بود امضا کرد.

به شاهی که دیگر شاه نبود خبر داده بودند نیروهای شوروی به کاروانسرا سنگی رسیده اند و بی درنگ باید تهران را ترک کند.

رضا شاه، گیج و مبهوت به سیمای ذکاء الملک ( لقب ادبی فروغی) می نگریست. بی هیچ سخنی قلم برداشت و متن استعفا نامه را امضا کرد:

«نظر به این که من همه قوای خود را در این چند ساله مصروف امور کشور کرده و ناتوان شده ام حس می کنم که اینک وقت آن رسیده است که یک قوه و بنیه جوان تری به کارهای کشور که مراقبت دایم لازم دارد بپردازد و اسباب سعادت و رفاه ملت را فراهم آورد. بنابراین امر سلطنت را به ولیعهد و جانشین خود تفویض کردم و از کار کناره نمودم. از امروز که بیست و پنجم شهریور ماه 1320 است عموم ملت از کشوری و لشکری، ولیعهد و جانشین قانونی مرا باید به سلطنت بشناسند و آنچه از پیروی مصالح کشور نسبت به من می کردند نسبت به ایشان منظور دارند- کاخ مرمر طهران -25 شهریور 1320- رضا پهلوی»
متن استعفای رضاشاه از سلطنت با خط و انشای محمدعلی فروغی

با تدبیر فروغی سلطنت از پهلوی پدر به پسر منتقل شد. در نگاه بدبینانه فروغی با دولت بریتانیا مرتبط بود و اراده لندن درباره کنار رفتن رضا شاه و انتقال قدرت به فرزندش را منتقل کرد. اما اگر انگلستان چنین اراده ای داشت چرا رضا شاه را به آن شکل تحقیر آمیز کنار زد و بعدتر که چرچیل به همراه استالین و روزولت در کنفرانس تهران شرکت کردند چرا حاضر به دیدار محمدرضا شاه جوان نشد وتنها استالین با او ملاقات کرد؟

در نگاه خوش بینانه اما کشور به اشغال قوای روس و انگلیس درآمده و وجود یک شاه ولو کم قدرت و صوری و دولت و نخست وزیر برای حفظ استقلال ایران و تامین نیازهای اولیه در وضعیت جنگی و مقابله با قحطی لازم بود. فروغی می توانست پیشنهاد اعلام جمهوری و معرفی خود در این جایگاه را بپذیرد اما چنین نکرد که البته وضعیت جسمانی او نیز چنین اجازه ای نمی داد.

سه هفته قبل از آن روز و در سوم شهریور 1320 وقتی رضا شاه از ورود نیروهای روس و انگلیس باخبر شد و دانست که از ارتش با آن همه دبدبه و کبکبه هیچ کاری جز تماشا بر نیامده سراغ کسی رفت که خود خانه نشین اش کرده بود.

بخت با فروغی یار بود که مانند علی اکبر داور ناگزیر از خود کشی نشده یا مثل عبدالحسین تیمور تاش در زندان به قتل نرسیده بود. او پس از واقعه گوهر شاد مشهد و 5 سال آخر را در خانه به کارهای فرهنگی می پرداخت و تصحیح گلستان سعدی و سیر حکمت در اروپا و آثار ارزشمند دیگر حاصل همین دوران است. در خانه ای بزرگ در خیابان سپه زندگی می کرد اما درآمد او محدود شده بود. رضا شاه کوبه همین خانه را به صدا درآورد و از فروغی خواست چاره ای بیندیشد.

محمدعلی فروغی (سمت چپ) و محمدرضا پهلوی
چاره فروغی انتقال سلطنت از پدر به پسر بود. چرا که انگلیس و روس حتی برای یک لحظه رضا شاه را تحمل نمی کردند و خاک ایران را به توبره می کشیدند. امتناع او از اخراج کارشناسان آلمانی خشم روس و انگلیس را برانگیخته بود و با موضع بی طرفی دولت ایران در تناقض به نظر می رسید. اگر فروغی رضا شاه را به ترک ایران ترغیب نمی کرد به عنوان متحد آلمان آماج حمله مستقیم قرار می گرفتیم هر چند که رضا خان اگر هم می خواست نمی توانست مقاومتی کند. نه حمایت مردمی در کار بود و نه ارتش یارای ایستادگی داشت.

از شگفتی های روز به سلطنت رسیدن محمد رضا پهلوی این بود که مادر و همسر و 9 برادر و خواهر او پیش تر تهران را به مقصد اصفهان ترک کرده بودند و رضا خان نیز صبح همان روز رفت تا به آنان بپیوندد تا زودتر ایران را ترک کنند.

از عجایب بود که پدر در قید حیات به تبعید می رفت و پسر به تخت سلطنت می نشست. محمد رضای 22 ساله خام تر از آن بود که این تحولات را درک کند و ماجرا را محمد علی فروغی مدیریت می کرد و بی سبب نبود که خود نخست وزیر شد تا کار را تمام کند و با پیوستن رسمی ایران به متفقین و پیمان اتحاد با آمریکا سیمای بیرونی ایران را از یک کشور تحت اشغال به یک کشور در حال جنگ و در کنار بریتانیا و روسیه و ایالات متحده تغییر دهد و این گونه بود که ایران «پل پیروزی» لقب گرفت.

این نویسنده نمی تواند قضاوت کند که رفتار فروغی در شهریور 20 و بعدتر که ایران را از حالت بی طرفی خارج کرد تماما به ابتکار خودش بود یا با هماهنگی بریتانیا اما در این تردیدی نیست که به خاطر حفظ تمامیت ارضی ایران و از سر وطن دوستی این کار را انجام داد.

درباره شخصیت فروغی قضاوت ها متضاد است. از دکتر رعدی آذرخشی که او را «یکی از دانشمندترین، روشن بین ترین و بزرگ ترین رجال ایران در قرن حاضر» می داند تا احمد کسروی که از او با عنوان «جهود زاده ای که درس صوفی گری می داد» که به زعم او «فلسفه پستی و بی غیرتی است» یاد می کرد.

محمدعلی فروغی
فروغی در سال 1307 و هنگامی که وزیر امور خارجه بود مقاله ای نوشت با عنوان «چرا باید ایران را دوست داشت».

حذف رضا خان و تبعید او و روی کار آمدن محمد رضا کشور را از استبداد مطلق نجات داد وعملا در فاصله 1320 تا 1332 مردم نفس کشیدند و دولت ها تغییر می کردند و حتی حزب توده هم توانست به دولت راه یابد و در کابینه قوام وزیر داشتند. یادمان باشد شاه قبل از کودتای 1332 با شاه بعد از آن بسیار متفاوت بود.

فروغی اگر می خواست به هر قیمت در صحنه بماند 5- 6 سال خانه نشین نمی شد. اگر می خواست می توانست رییس جمهوری شود اما یک شاه جوان و کم قدرت را بر تخت نشاند تا ایران دست کم در ظاهر نماد سیاسی داشته باشد تا این که در اشغال در نظرآید.

25 شهریور نه یاد آور رضا شاه است که با همه ادعاها به تحقیر آمیزترین شکل ممکن وادار به ترک تاج و تخت و مملکت شد و در بندر عباس حتی جامه دان های او را گشتند تا جواهرات سلطنتی را نبرده باشد و قول دادند او را به هند می برند اما به آفریقای جنوبی بردند و در جزیره موریس رها ساختند.

نه حتی یادآور آغاز سلطنت محمد رضای جوان چرا که نه پدرش مرده بود و نه به میل خود استعفا کرده بود و نه اعضای خانواده شاهد به تخت نشستن او بودند. سهل است از بیم جان داشتند به تاخت می گریختند!

25 شهریور، روز فروغی است. صحنه گردان او بود. هم او که 20 روز بعد در نطق رادیویی خود در 15 مهر 1320 گفت:« بار دیگر پا به دایره آزادی گذاشتید و می توانید ازاین نعمت برخوردار شوید. البته باید قدر این نعمت را بدانید و شکر خداوند را به جا آورید. از رنج و محنتی که ظرف سی چهل سال گذشته به شما رسیده امیدوارم تجربه آموخته و متوجه شده باشید که قدر نعمت آزادی را چگونه باید دانست.»

تنها 4 ماه بعد و در بهمن 1320 یکی از تماشاگران مجلس شورای ملی به نام محمد علی روشن او را به خاطر پیوند زدن ایران به «متفقین» و نه نقشی که در انتقال سلطنت ایفا کرده بود با صدای بلند «خائن» خواند و سنگی هم به سوی پیرمرد پرتاب کرد که اگر به سرش برخورد کرده بود چند ماه زودتر از آن که به مرگ طبیعی از دنیا برود درگذشته بود.

فصل ششم خاطرات وینستون چرچیل نخست وزیر بریتانیا در سال های جنگ ، نقش فروغی را بهتر نشان می دهد:« اشغال ایران به طور مسالمت آمیزی انجام شد. قوای روس و انگلیس صمیمانه به یکدیگر رسیدند و تهران در 12 سپتامبر ( 21 شهریور) مشترکا اشغال شد و روز 20 سپتامبر، شاه جدید حکومت را در دست گرفت (درستِ آن البته 16 سپتامبر یا 25 شهریور است)... مقصود اولیه ما از اشغال خاک ایران ایجاد یک راه اصلی برای رساندن مهمات از روسیه به خلیج فارس بود و توانستیم ظرف چهار سال و نیم 5 میلیون تن مهمات آمریکایی به روسیه برسانیم.»
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


سازمان همکاری اقتصادی و توسعه خبر داد
کاهش پیش‌بینی رشد اقتصادی کشورها/ نرخ بیکاری بالا در اقتصاد‌های پیشرفته مشکل اصلی است
سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، پیش‌بینی خود را از رشد اقتصادی کشورها در سال 2014 کاهش داد و نرخ بیکاری بالا در اقتصاد‌های پیشرفته را به عنوان مشکل اصلی عنوان کرد.


13920728000231_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از راشاتودی، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه طی گزارش اخیر خود با توجه به بحران های مختلف کنونی در نقاط مختلف جهان، پیش بینی خود را نسبت به رشد اقتصادی کشورهای جهان کاهش داد.

    سازمان همکاری اقتصادی و توسعه با استناد به کندی اقتصاد منطقه یورو، افزایش تنش‌ها در خاورمیانه، بحران اوکراین و همچنین همه پرسی جدایی اسکاتلند از انگلیس رشد اقتصادی سال جاری کشورها را نسبت به پیش بینی قبلی خود کاهش داد.

    بر اساس گزارش این سازمان، اقتصاد‌های جهان در حال تجربه رشد نامتوازن و حاشیه ای هستند و نرخ بیکاری بالا در اقتصاد های پیشرفته همچنان بعنوان یکی از مشکلات جدی اقتصادی در آنها باقی مانده است.

    بر همین اساس این سازمان پیش بینی خود نسبت به رشد اقتصادی منطقه یورو را از 1.2 درصد در ماه می به 0.8 درصد کاهش داد.

    از سوی دیگر این گزارش رشد اقتصادی منطقه یورو برای سال آینده را که پیش تر معادل 1.7 درصد پیش بینی کرده بود به 1.1 درصد کاهش داده است.

    بر این اساس رشد اقتصادی ایالات متحده در سال جاری معادل 2.1 درصد اعلام شده است.

    گزارش اخیر سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، کندی رشد اقتصادی منطقه یورو را نگران کننده ترین مسئله در پیش بینی خود عنوان کرده است.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ساپورت و به خیابان آمدن انصار حزب‌الله بد، مست‌های قداره‌بند خوب!
در تابستان رو به پایان امسال چندین مورد حمله اراذل و اوباش مسلح به سلاح سرد و در حالت غیرعادی به مردم و حتی یک کلانتری رسانه‌ای شده، ولی کمتر مقامی در مجلس و یا دولت بوده که تنها بخشی از توجهی را که به مقابله با ساپورت‌پوشی زنان و یا برخورد با اعلام تمایل انصار حزب‌الله به ‌اقدامات خارج از چهارچوب قانون نشان داده، به جرایم خشنی نشان دهد که خبرهای آنها تکراری شده است.

421073_259.jpg
در حالی که سیاست سایه سنگین خود را بر بیشتر مسائل سیاسی و اجتماعی ایران انداخته است، میزان پرداختن مقامات دولتی و نمایندگان مجلس و هواداران رسانه‌ای آنها، بیش از آنکه به اهمیت ذاتی موضوعات مورد بحث وابسته باشد، به اهمیت سیاسی آنها وابسته است.

به گزارش «تابناک»، مسائل مربوط به نوع پوشش و برخوردهایی که ادعا می‌شود گروه موسوم به انصار حزب‌الله در این باره با جامعه می‌کنند، نمونه‌ای روشن از اهمیت یافتن عجیب یک موضوع غیرسیاسی است و در مقابل، اخبار پرتکرار مربوط به برخی ناامنی‌های خشن اجتماعی چون به منافع سیاسی عده بسیاری آسیب نمی‌زند، با بی‌تفاوتی کامل روبه‌رو می‌شود.

وقتی ‌عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران در آغاز تیرماه برای پاسخ دادن به پرسش دو نماینده مجلس درباره «علت برخورد نکردن وزارت کشور با پوشیدن جوراب ساپورت» توسط خانم‎‌ها به مجلس رفت، روشن شد که اجبار دیگر بازیگران به تکرار مواضع یک گروه چقدر می‌تواند هدف مهمی باشد.

وزیر کشور بعدها در این باره اظهار داشت، «از من خواسته شد که شما به صراحت این واژه را در یکی از مصاحبه‌ها به کار ببرید و بگویید وزارت کشور با ساپورت مقابله می‌کند که من گفتم این مناسب نیست که من این مطلب را بگویم، چرا که فردا و پس فردا باید بگویم با این لباس و آن لباس هم مخالفم و من باید به تعداد لباس‌هایی که پوشیده می‌شود، بگویم با این‌ها مخالف هستم و این در شان من نیست و من می‌گویم، وزارت کشور طبق قانون با پوشش نامناسب برخورد قانونی می‌کند؛ اما اصرار بود که من این کلمه را به کار ببرم که من نیز هیچ وقت این کلمه را به کار نبردم».

وزیر کشور نتیجه خودداری خود از استفاده از کلمه «ساپورت» و محکومیت آن را دریافت کرد و با کارت زرد مجلس روبه‌رو شد.

در پایان فصل گرما و در شرایطی که معمولا هر ساله با نزدیک شدن به سرما، موضوع حجاب و عفاف رو به فراموشی می‌رود، سخنان رئیس‌جمهور در مشهد در‌باره بی‌فایده بودن ون و پاسبان در جا انداختن فرهنگ عفاف و حجاب مطلوب در جامعه بار دیگر، صف‌کشی روشنی بین دو گروه ایجاد کرد؛ صف‌کشی خاصی که رنگ و بوی نفع‌طلبی سیاسی در آن کاملا روشن است.

تفاوت این بار این است که در مقابل تهدید گروهی به نام انصار حزب‌الله به انجام عملیات گسترده برای منکوب کردن آنانی که انصار حزب‌الله خارج از دایره رعایت اخلاق و احکام اسلامی می‌‎داند، وزیر کشور و رسانه‌های نزدیک به دولت اعلام موضع شفاف می‌کنند که کوتاه نخواهند آمد و با هر کار غیرقانونی مقابله خواهند کرد.

این در حالی است که اگر یک جرم خشن و غیرطبیعی در جایی اتفاق بیفتد، وزیر کشور و مقامات مسئول دیگر در این حوزه لازم نمی‌بینند، اعلام موضع کنند و وعده و قول برخورد ریشه‌کنی بدهند.

در تابستان رو به پایان امسال، چندین مورد حمله اراذل و اوباش مسلح به سلاح سرد و در حالت غیرعادی به مردم و حتی یک کلانتری رسانه‌ای شده، ولی کمتر مقامی در مجلس و یا دولت بوده که تنها بخشی از توجهی را که به مقابله با ساپورت‌پوشی زنان و یا برخورد با اعلام تمایل انصار حزب‌الله به انجام اقدامات خارج از چهارچوب قانون نشان داده، به جرایم خشنی نشان دهد که خبرهای آن‌ها تکراری شده است.

تفاوت‌های این دو دسته موضوعات را می‌توان به آسانی در جای خبر آن‌ها در رسانه‌ها دید. بحث بر سر حجاب و اقدامات غیرقانونی احتمالی انصار حزب‌الله در روی جلد روزنامه‌ها و صفحات سیاسی است، ولی همه خبرهای مربوط به ناامنی و مواد مخدر و مسائل مربوط به آن، فقط حادثه‌ای است که باید در صفحه حوادث قرار گیرد!
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
بزرگترین بدهکاران بانکی خودشان هم بانکداری می‌کنند!
بانک‌ها تا پایان سال گذشته بالغ بر 6/26 هزار میلیارد تومان صرف شرکت‌داری خود کرده‌اند. هم اکنون بزرگترین بدهکاران بانکی کشور خودروسازی ها هستند ولی وقتی به آن نگاه شود متوجه خواهیم شد که خود ایران خورو به طور مثال بانک پارسیان را دارد و این قابل قبول نیست. ایران خودرو باید به دنبال خودرو سازی باشد نه اینکه وارد مقوله بانکداری گردد.

بعضی تصمیم‌های اقتصادی که ممکن است در یک دوره زمانی ممکن است به نفع اقتصاد کشور باشند، خود در بلندمدت به عامل مهمی در ایجاد انحراف در اقتصاد کشور تبدیل می‌شوند. وقتی در اواخر دهه 60، بانک مرکزی برای ایجاد فعالیت بیشتر در بازار سرمایه، بانک‌ها را به سرمایه‌گذاری در این خصوص تشویق کرد و به آنها اجازه داد تا حداکثر 40 درصد از سرمایه خود را به خرید سهم و شرکت‌داری اختصاص دهند، شاید تصور نمی‌کرد که این کار اوضاعی را پیش آورد که اکنون اقتصاد ایران با آن دست به گریبان است.

به گزارش «تابناک»، طی دهه‌های گذشته به دلایل گوناگونی بانک‌ها در کنار وظیفه اصلی خود که واسطه گری در بازار پول است، وارد فعالیت بنگاه‌داری شده‌اند. به این معنا که آنها با تملک تمام یا بخشی از شرکت‌های خدماتی، تولیدی و عمدتاً ساختمان‌سازی این شرکت‌ها را به زیرمجموعه خود اضافه کرده‌اند. در نتیجه تداوم این روند بانک‌ها به جای پرداخت تسهیلات به بخش تولید و مردم بخش عمده‌ای از منابع خود را صرف پرداخت وام به شرکت‌های زیرمجموعه خود کرده‌اند.

درباره حجم و اندازه بنگاه‌داری بانک‌ها تاکنون اعداد و ارقام بسیاری منتشر شده است که همگی آنها نشان از عبور آنها از مرز تعیین شده است. بنابر اعلام معاون نظارتی بانک مرکزی، بانک‌ها تا پایان سال گذشته بالغ بر 6/26 هزار میلیارد تومان صرف شرکت‌داری خود کرده‌اند.

حمید تهرانفر معاون نظارتی بانک مرکزی همچنین در اوایل شهریور ماه امسال در یک نشست خبری اعلام کرده بود که بانک‌ها 2/11 هزار میلیارد تومان وام به شرکت‌های زیرمجموعه خود وام داده‌اند. این در حالی است که طبق قانون بانک‌ها حق پرداخت وام به خود یا شرکت‌های زیرمجموعه خود را ندارند. اما گزارش‌های منتشر شده گویای این است که بانک‌ها در پرداخت تسهیلات بانکی توجه بیشتری به خود داشته‌اند، به طوری که مجموع تسهیلات پرداختی قرض‌الحسنه از سوی بانک‌ها کمتر از رقمی است که آنها صرف شرکت‌داری و خرید سهام سایر شرکت‌ها کرده‌اند. در واقع سپرده‌های قرض‌الحسنه نزد بانک‌ها تا آخر تیرماه امسال 9/29 هزار میلیارد تومان و تسهیلات اعطایی قرض‌الحسنه بانک‌ها 3/26 هزار میلیارد تومان بوده است.

بانک‌ها در این انحراف تنها نیستند. در حالی که بانک‌ها وارد کار بنگاهداری شده‌اند، برخی بنگاه‌های اقتصادی به جای تولید وارد کارهای اقتصادی دیگر از خرید املاک گرفته تا تجارت و حتی بانکداری شده‌اند.

محمد حسن نژاد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در این باره می‌گوید در حال حاضر هنوز آماری شفاف در این باره منتشر نشده است، اما بحثی که در اقتصاد است این است که هر کس باید در حوزه خود مشغول فعالیت باشد، در حال حاضر ما دو حوزه را داریم با اینکه خود دارای مشکلاتی هستند اما وارد بخشهای دیگر شده و اختلال در **** سرمایه گذاری ایجاد کرده اند.

وی گفت: اولین حوزه بانکها هستند و دومین مورد خودروسازی‌های کشور، هم اکنون بزرگترین بدهکاران بانکی کشور خودروسازی ها هستند ولی وقتی به آن نگاه شود متوجه خواهیم شد که خود ایران خورو به طور مثال بانک پارسیان را دارد و این قابل قبول نیست. ایران خودرو باید به دنبال خودرو سازی باشد نه اینکه وارد مقوله بانکداری گردد.

یا مثلا شرکت سرمایه گذاری سایپا یکی از بزرگترین شرکت های سرمایه گذاری کشور است که وابسته به خودروسازی سایپا است، در حالی که این شرکت به جای سرمایه گذاری در جاهای دیگر باید به فکر کار در بخش خودرو باشد، از سوی دیگر بانکها وقتی مورد بررسی قرار می گیرد متوجه می شویم که آنها نیز دچار چنین مشکلاتی هستند.

بانکه به مردم تسهیلات نمی دهند و ادعا می کنند که پولی برای پرداخت تسهیلات نداریم اما وقتی موضوع مورد بررسی قرار می‌گیرد روشن می شود که هیمن بانکها از سرمایه گذاران کلان در بخشهای مختلف از جمله ساختمان‌سازی و بخش املاک هستند که مغایرت کامل با ادعای اول آنها دارد. اینها از مباحث مطرح در خصوص این حوزه است که تلاش می شود هر کس را به حوزه خود برگرداند و اگر این کار انجام شود خیر کلی آن به تمامیت اقتصاد کشور باز خواهد گشت.

وی در خصوص خرید ها و سرمایه گذاری هایی که در گذشته توسط این شرکت ها شده است گفت: این سرمایه گذاری ها غیر قانونی نبوده اما یقینا خارج از اساسنامه صورت گرفته است، در واقع به نوعی این قانون توسط هیات مدیره ها دور زده شده است، چون به نحوی در مجمع مطرح شده و به اصل ماهیت کار بی توجهی شده است.

به عقیده این نماینده مجلس، باید دقت زیادی نیز در واگذاری این اموال نیز صورت گیرد و به گونه ای نباشد که بار دیگر اقتصاد را تحت الشعاع قرار دهد، چون این میزان تقاضا در بازار وجود ندارد و باعث کاهش شاخص بورس در بازار سرمایه گذاری می شود، شاخص بورس دماسنج اقتصاد کشور است و افت آن ممکن است خساراتی را وارد کند هرچند که واگذاری اموال بانک‌ها و خودروسازان در طولانی مدت به نفع کشور خواهد بود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
فرار ۱۵۰۰۰۰ ميليارد توماني از مالیات!
فعاليت در اقتصاد زيرزميني با پولشويي همراه است و عايدات غيرقانوني ناشي از جرم و تخلف عمدتا به‌صورت عايدات قانوني جلوه داده شده كه به آن پولشويي (شست‌وشوي پول كثيف) گفته مي‌شود. عمده‌ترين حجم اقتصاد زيرزميني مربوط به فرار مالياتي است
برخي از تحليلگران اقتصاد ايران معتقدند که ما در حال حاضر بين صد تا 150 هزار ميليارد تومان فرار مالياتي داريم. موضوعي که به خوبي نشان دهنده وجود نوعي اقتصاد زير زميني در ايران است. مالياتي که دولت از درآمدهاي شهروندان مي‌گيرد، بايد جايگزين درآمدهاي نفتي شود تا اقتصاد کشور از تک محصولي بودن و تکيه بر اين منبع تمام شدني و تجديدناپذير رها شود.

به نوشته ابتکار، درآمد نفتي ايران در سال 90 در حدود آن 118 ميليارد و 200 ميليون دلار بوده است که اين درآمد در سال بعد يعني سال91 به کمتر از 63 ميليارد دلار رسيده است، اين کاهش درآمد به معني وجود نوسان 50 درصدي در منابع مالي کشور در عرض يک سال است که علت آن اعمال تحريم‌هاي يک جانبه در فروش نفت ايران بود اما به هر حال تکيه بودجه سالانه کشور به درآمدهاي نفتي، موجب شد تا اين نوسان 50 درصدي در کليت اقتصاد ايران اثر منفي بر جاي بگذارد.هم اکنون نزديک به نيمي از بودجه و درآمد کشور به فروش نفت وابسته است و مي‌توان گفت که کاهش 50 درصدي اين درآمد در سال 91، تقريبا 25 درصد کل اقتصاد کشور را تحت تاثير خود قرار داده و يا از بين برده است.بنابراين فوريت گذار از درآمدهاي تک محصولي در سطح گسترده‌اي احساس مي‌شود. براي اين گذار معمولا دو استراتژي وجود دارد، يکي توسعه توليدات و صادرات غيرنفتي است و ديگري تکيه بر چرخش اقتصادي داخل کشور و تأمين هزينه‌هاي اداره کشور از منبع ماليات.

ماليات در بودجه نويسي کشورهاي توسعه يافته

بر اساس اعلام آمارهاي اقتصادي ارائه شده از سوي مراکز و نهادهاي جهاني از جمله بانک جهاني و صندوق بين‌المللي پول، مي‌توان چنين گفت که بيش از 85 درصد درآمدهاي اکثرکشورهاي دنيا به غير از چند کشور نفت خيز منطقه خاورميانه، حتي آمريکا،روسيه وبلژيک هم که نفت دارند، از طريق ماليات تامين مي‌شود. براي مثال سهم ماليات از بودجه آلمان بيش از 93 درصد و مالزي 81 درصد است.

با اين وجود در تمامي لوايح بودجه دولت در سال‌هاي گذشته تا امروز معمولا کمتر از 30 و حتي 20 درصد بوده و اين در حالي است که همين رقم پيش بيني شده نيز محقق نشده است.افزايش سهم ماليات در بودجه درآمدي کشور، به اين دليل که معمولا تحقق 100 رقم پيش بيني شده يک امر غيرممکن است معمولا با انتقادهاي گسترده اقتصاددانان مواجه بوده و تجربه نشان داده است هرگاه سهم ماليات در بودجه سالانه کشور افزايش داشته، ميزان تحقق پذيري آن کاهشي بوده است.

افزايش سهم ماليات در بخش درآمدي بودجه سال‌هاي پايان دولت دهم، موجب اعتراض بسياري از نمايندگان اقتصادي مجلس شد؛ سيدقسيم عثماني، عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات، يکي از اين نمايندگان بود که اعتقاد داشت دولت وقت براي درآمدهاي مالياتي نداشته، خرج تراشيده و در يک اقدام فرماليته، ارقام وابستگي بودجه به درآمدهاي نفتي را کاهش داده است.

به هر حال نکته قابل توجه در اين گزارش عدم تحقق درآمدهاي مالياتي بودجه سالانه و يا به عبارتي ساده‌تر «فرار مالياتي» است.عمده درآمدهاي مالياتي کشور از دو منبع مستقيم ماليات بر درآمد و ماليات بر واردات تأمين مي‌شود. در چند سال گذشته بر اساس آمارهاي رسمي اعلام شده در رسانه‌ها از سوي سازمان امور مالياتي کشور، نرخ تحقق پذيري ماليات بر واردات حتي به بيش 90 درصد هم رسيده است اما نرخ تحقق پذيري ماليات بردرآمد اين درصد بالا را هميشه کاهش داده است.اين امر نشان‌دهنده فرار بسياري از بنگاه‌هاي اقتصادي کشور و شهروندان از پرداخت ماليات به دولت است.

اقتصاد زيرزميني (بازار سياه)

اقتصاد زيرزميني كه از آن تعابير مختلفي چون اقتصاد سياه، غير رسمي، سايه‌اي، نامنظم، گزارش نشده، پنهان، اقتصاد دوم و... شده است به آن بخش از محيط كسب‌و‌كار و توليد ثروت اطلاق مي‌شود كه به‌علت غيرقانوني بودن فعاليت يا پيامدهايي كه شفاف‌سازي كسب‌و‌كار قانوني براي فعالان اين بخش به‌همراه دارد دور از ديد مقامات قانوني انجام مي‌پذيرد. فعاليت در اقتصاد زيرزميني با پولشويي همراه است و عايدات غيرقانوني ناشي از جرم و تخلف عمدتا به‌صورت عايدات قانوني جلوه داده شده كه به آن پولشويي (شست‌وشوي پول كثيف) گفته مي‌شود. عمده‌ترين حجم اقتصاد زيرزميني مربوط به فرار مالياتي است. فعاليت اقتصادي قانوني به‌منظور فرار از ماليات با روش‌هاي پيچيده مالي و حسابداري در زمره اقتصاد زيرزميني قرار گرفته و در كشور ما به‌عنوان اقتصاد متخلفانه تلقي مي‌شوند. فرار از ماليات از جمله مباحث مورد بحث در علم اقتصاد است و عمده مدل‌هاي ساخته شده در خصوص فرار از ماليات به‌صورت فرار ماليات از درآمد بوده است.

محاسبات آماري بر اساس نماگرهاي بانک مرکزي نشان مي‌دهند که در سال 86 نزديک به 67 درصد از ماليات واقعي محقق نشده و در واقع 67 درصد از فعالان اقتصادي ماليات خود را به هر دليل پرداخت نکرده‌اند و اين به معناي وجود نزديک به 67 درصد اقتصاد زيرزميني در سال 86 است. محاسبات نشان مي‌دهد در سال‌هاي 84 و 85 نيز حجم اقتصاد زيرزميني به ترتيب 5 /63 و 4 /66 درصد بوده است. آمار نشان مي‌دهد با افزايش درآمدهاي نفتي طي سال‌هاي اخير ميزان عدم تحقق درآمدهاي مالياتي واقعي افزايش يافته است. کارشناسان نيز حجم اقتصاد زيرزميني در کشور را حدود 65 درصد تخمين مي‌زنند.

وحيد شقاقي شهري، عضو هيات علمي دانشگاه علوم اقتصادي، در همين رابطه با بيان اين‌که نسبت ماليات به توليد در کشور ما حدود شش درصد است، تصريح کرد: اين رقم در دنيا 15 درصد و در کشورهاي پيشرفته 20 درصد است. در حالي که ما در حال حاضر بين صد تا 150 هزار ميليارد تومان فرار مالياتي داريم.افزون بر اين پدرام سلطاني، نايب رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران نيز پيش از اين تاکيد کرده بود: به نظر مي‌رسد تا زماني که **** جامع اطلاعاتي در رابطه با فعل و انفعالات اقتصادي کشور و درآمد نفت وجود نداشته باشد، شناسايي فعاليتهاي اقتصادي و درآمدها کار مشکلي است و به اين جهت است که بين 40 درصد تا دوسوم فعاليتهاي اقتصادي در کشور، ماليات پرداخت نمي‌کنند.عدم پرداخت ماليات از سوي دو سوم نگاه‌هاي اقتصادي و شهروندان نشان دهنده عدم تبيين امر مهم اداره کشور از طريق ماليات در ميان لايه‌هاي اجتماعي کشور است.

راه فرار از فرار مالياتي
بديهي است که فرار مالياتي در شرايطي امکان وقوع دارد که مناسبات و فعاليت‌هاي اقتصادي در يک کشور از سوي نهادهاي ناظر و به ويژه دولت، قابل رصد و نظارت نباشد.در واقع حرکت به سوي تحقق دولت الکترونيک، شفاف‌سازي مناسبات اقتصادي وقانون مند و ضابطه مند کردن فعاليت‌هاي فعالان اقتصادي در کنار خصوصي سازي و... از جمله مهمترين استراتژي‌هاي مبارزه با اقتصاي زير زميني و فرار مالياتي است. زيرا همانطور که رفت فرار حداقل 100 هزار ميليارد توماني بنگاه‌ها و شهروندان از پرداخت ماليات هزينه‌ها و خسارات مالي سنگيني را بر اقتصاد کشور تحميل مي‌کند.

بيژن عبدي، کارشناس اقتصادي و استاد دانشگاه در اين باره مي‌گويد:حجم اقتصاد زيرزميني ما به صورت قاچاق يا به روش‌هاي غيرشفاف ديگر رقم‌هاي وحشتناکي است که از يک سوم تا نيمي ازکل اقتصاد را در برمي گيرد. اين رقم کمي نيست. اين همان شبکه اي است که نمي‌خواهد اقتصاد شفاف شود. فساد اقتصادي مخل هرگونه اصلاح اقتصادي و از جمله موانع بزرگ تحقق اقتصاد مقاومتي است. در يک فضاي شفاف و روشن است که سرمايه ميل به آمدن و ماندگاري دارد. شما در يک فضاي تاريک راه نمي‌رويد، چون راهتان روشن نيست و نمي‌دانيد به کجا ختم مي‌شود. پس براي تحقق اقتصاد مقاومتي بايد فضا را شفاف کرد تا همه بيايند.

وي گفت: اين شفاف سازي اول اراده مي‌خواهد. دوم بانک‌هاي اطلاعاتي که مردم به آن اطلاعات دسترسي داشته باشند. مثال عرض مي‌کنم. ببينيد آيا ما بانک اطلاعات داريم که چه تعداد قطعه ساز در کشور وجود دارد و توانمندي هايشان چيست؟ آيا فقط مي‌توانند قطعات خودرو بسازند يا قطعات ديگر هم مي‌توانند بسازند؟ آيا مي‌دانيم چه تعداد نيروي انساني متخصص در حوزه‌هاي مختلف ـ که مي‌توانند فعاليت‌هاي مختلف کنند ـ در کشور داريم؟ بعد از اين که بانک‌هاي اطلاعاتي درست و به هم وصل شد و اطلاعاتش در اختيار متقاضيان قرار گرفت، خيلي کمک مي‌شود به شکستن انحصارها و در نهايت فساد. اطلاعات شفاف قاتل فساد است منتها اين امر اراده مي‌خواهد. اين شبکه‌هاي انحصاري کنوني مي‌دانند که اگر اطلاعات وارد بازار شود، عملا شما امکان انحصار را گرفته ايد و لذا به شما اجازه نمي‌دهند اين کارها شکل بگيرد. همکار بازنشسته ما در نمايشگاه‌هايي که اينجا مي‌زنند، با يک نفر آشنا شده که کاغذ را از سنگ مي‌سازد. تا حالا شنيده ايد طي يک فرآيندي سنگ را مي‌سايند و از آن کاغذ درست مي‌کنند؟ سنگي که در هر گوشه و کناري وجود دارد، اختراعي کرده است؛ ولي در اينجا سرمايه گذاري روي آن نکرده اند و رفته کارخانه را در چين ساخته است. اين مشکل ماست.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عضو مجمع تشخیص مصلحت ****:
تا قیامت نمی‌توان یارانه پرداخت کرد


عضو مجمع تشخیص مصلحت **** گفت: با روی کار آمدن دولت جدید، فضای اقتصادی کشور بهبود یافته است.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه‌ی کهگیلویه و بویراحمد، سیدمرتضی نبوی امروز در حاشیه برگزاری کارگاه اقتصاد مقاومتی در یاسوج، در نشستی با خبرنگاران اظهار کرد: در یک سال گذشته فضا، فضای مناسب‌تری شده و امیدی در بین مردم ایجاد شده و آن گره‌های تحریم هم تا حدی باز شده است.



وی ادامه داد: در مجموع، در وضعیت بهتری نسبت به گذشته قرار گرفته‌ایم و از شرایط سخت تا حدی عبور کرده‌ایم. اگرچه باید آماده باشیم تا در شرایط سخت‌تر کارمان را پیش ببریم.



این عضو مجمع تشخیص مصلحت **** بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور را ناشی از ساختار آن ارزیابی و بیان کرد: اگر این ساختار اصلاح شود خیلی از مشکلات برطرف خواهد شد. تحریم‌ها نیز در این مشکلات بی‌تأثیر نبوده، اما مشکلات ساختاری بیشتر موجب چالش‌های اقتصادی شده است.



وی با بیان این‌که فضای اقتصادی کشور مثبت شده است، ادامه داد: در یک سال گذشته، تورم مهار شده، اما این مهار شدن به شرطی جواب می‌دهد که از رکود هم خارج شویم.



این عضو مجمع تشخیص مصلحت **** گفت: هنوز از رکود اقتصادی خارج نشده‌ایم و خروج غیرتورمی از رکود یکی از سیاست‌هایی است که دولت در سال جاری بر آن تأکید دارد.



نبوی با بیان این‌که هر دولتی نقاط ضعف و قوتی دارد، افزود: سیاستی که دولت قبل در خصوص «مسکن مهر» در پیش گرفت، موجب فشار آوردن به منابع بانکی و ایجاد نقدینگی با افزایش پایه پولی شد که این نقش زیادی در ایجاد تورم داشت. اصل این‌که مشکل مسکن را حل کنیم خوب بود، اما این‌که به منابع فشار بیاوریم و پول پرقدرت را به این بخش تزریق کنیم، اشتباه بود.



این عضو مجمع تشخیص مصلحت **** همچنین با اشاره به اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها، اظهار کرد: اجرای این طرح از سوی دولت قبل کاری شجاعانه بود، اما اشکالی که وجود داشت، این بود که دولت بیش از منابع و مابه‌التفاوت قیمت‌ها یارانه به مردم پرداخت کرد.



نبوی با بیان این‌که اصل کار اصلاح قیمت‌های انرژی کاری ضروری بود، بیان کرد: با این حال پول‌هایی که به مردم پرداخت شد، از منابع دیگری بود که هنوز هم ادامه دارد و دولت با کسری‌هایی در پرداخت مواجه است.



وی با بیان این‌که تا قیامت که نمی‌توان یارانه پرداخت کرد، تصریح کرد: باید دغدغه‌های مردم شناسایی شود و با روش‌های دیگری، این نگرانی‌ها برطرف شود و به‌تدریج یارانه‌های صرف رفع نیازهای اساسی مردم از جمله خوراک، درمان، بهداشت و تأمین اجتماعی شود.



عضو مجمع تشخیص مصلحت **** بر بهبود فضای کسب و کار تأکید کرد و گفت: باید بستری فراهم شود تا با صدور سریع مجوزها، پشتیبانی **** بانکی، حذف کارشکنی‌های **** بروکراسی شاهد رشد سرمایه‌گذاری و تحول در اقتصاد کشور باشیم.



نبوی اضافه کرد: با ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی این عزم در دولت، مجلس و قوه قضاییه ایجاد شده است.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سید حسن *****: گرفتار تحریف ها شده ایم
تولیت آستان مقدس امام ***** گفت: وقتی برخی ابعاد یک مکتب پررنگ شد از دل آن داعش بیرون می آید.
کد خبر: ۴۳۴۹۶۶
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۵ - 16 September 2014
تولیت آستان مقدس امام ***** گفت: وقتی برخی ابعاد یک مکتب پررنگ شد از دل آن داعش بیرون می آید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن ***** در اجلاسیه مدرسان درس وصیت نامه سیاسی-الهی حضرت امام ***** که در واحد علوم و تحقیقات تهران دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، «تحریف» را از جمله آفت های مورد تهدید امام و اندیشه ایشان ذکر کرد و اظهار داشت: تحریف که بازگرداندن یک شیء از معنای اصلی اش است در دو نوع مستقیم و غیر مستقیم رخ می دهد که نوع مستقیم آن روشن بوده و در طول تاریخ نمونه های فراوانی دارد. بدین معنا که بغض و کینه باعث می شود تا یک اتفاق یا جمله صریح بطور مستقیم مورد تحریف قرار گیرد.

وی ضمن روایت چند نمونه تاریخی از تحریف مستقیم، جلوگیری از این نوع تحریف را وظیفه همگان دانست و افزود: متأسفانه امروز اینگونه است که اگر نفع افراد در یک تحریف بود، در قبال آن سکوت می کنند و اگر ضرری به آنها وارد می کند حرف می زنند و اعتراض می کنند و اگر خاطره ای به نفع شان بود سکوت اختیار کرده و در غیر این صورت معترض می شوند.

یادگار امام تحریف غیر مستقیم یک اندیشه و منش را تهدیدی جدی تر عنوان کرد و گفت: معمولا مکاتب، فلسفه ها و اندیشه ها چندین پایه و اصل اساسی دارند که اگر یکی از این پایه ها فربه‌تر از سایرین تصویر شد به مرور زمان آن مکتب کاریکاتوریزه می شود و اگر نسبت میان پایه ها به هم ریخته شد، تصویر ساخته شد واقعی نیست.

وی یادآور شد: بارها در سخنانم از این مثال استفاده کرده‌ام که اگر چشم، یک دهم صورت شما یا بینی یک چهارم آن است، در کاریکاتور این نسبت ها به هم می خورد و کسی که آن را می‌بیند شما را در آن می بینید اما این تصویر واقعی شما نیست. بنابراین اگر درون یک مکتب فکری هم نسبت ها به هم ریخته شود آن مکتب تحریف غیر مستقیم شده است.

سید حسن ***** تصریح کرد: آنچه امروز در جهان اسلام بدان گرفتار شده ایم نتیجه همین تحریف های ناخواسته یا از سر عشق و شور است که می بینیم یک گروه به راحتی و جلوی دوربین ها سر می بُرد و فیلم آن را نیز پخش می کند؛ در حالی که چند سال قبل باور نمی کردیم که روزی شاهد رشد چنین گروههای افراطی و خشنی باشیم.

وی با تأکید بر اینکه تمام این حوادث به اسم اسلام رخ می دهد، در حالی که اسلام اینها نیست، ادامه داد: اگر در پیروی از یک مکتب که دارای پایه های مختلفی است به یک پایه آن توجه بیشتری شود، در آینده با یک مکتب کاریکاتوریزه شده مواجه می شویم.

اگر در پیروی از یک مکتب، به یک پایه آن توجه بیشتری شود، در آینده با یک مکتب کاریکاتوریزه شده مواجه می شویم
یادگار امام در همین زمینه به یک نمونه تاریخی در اروپا اشاره کرد و اظهار داشت: دکارت از پدران فلسفه جدید یک یسوعی بود؛ مذهب او اساسا برای مقابله با پروتستانتیسم شکل گرفته بود و پیروانش در این جهت خود را وقف کلیسا و پاپ کرده بودند. اما دکارت با این مذهب، بعدها پایه گذار مکتبی شد که از آن بی دینی بیرون بدست آمد؛ یعنی از دل اندیشه کسی که می خواست همه چیز را به دامن کلیسا برگرداند، پراگماتیسم مدرن خارج شد. لذا امروز کشیش هایی داریم که خدا باور نیستند اما می گویند چون خداباوری برای بشر منفعت دارد ما هم می گوییم خدا هست!

وی همچنین با اشاره به چگونگی شکل گیری صوفیه در ایران در دوران صفویه، گفت: همان صوفیه ای که بر اساس بخشش شکل می گیرد، درون آن گروهی به نام «ینی چری» شکل می گیرد که زنده زنده آدم می خورد و صحنه های وحشتناک زیادی همچون جوشاندن انسانها در دیگ آبجوش و پاره کردن بدن آنها را خلق کرد.

سید حسن ***** سپس به مقطع تاریخی انقلاب مشروطه اشاره کرد و گفت: بهانه و جرقه شکل گیری مشروطه مقابله با فردی به نام«عسگر گاریچی» بود که در خیابان مردم را آزار می داد، اما از دل همین مشروطه به دلیل آنکه صرفا به نقطه کانونی استبداد پرداخته شد و به استعمار که می تواند کارهایی بدتر از استبداد توسط آن انجام شود توجه نشد، رضاخان درآمد. در حالی که رهبران مشروطه هیچ کدام بی دین نبودند و امثال آیات بهبهانی و طباطبایی از علمای بزرگ دینی بودند، ولی به خاطر همان نگاه غیرکامل رضاخان پدید می آید.

تولیت آستان مقدس امام ***** در ادامه سخنان با بیان این هشدار که اگر مراقب نباشیم و در **** و مکتب امام یکی از پایه ها را فربه تر ببینیم یک تحریف غیرمستقیم اتفاق افتاده است، تصریح کرد: امروز گروهی اینگونه بحث می کند که انگار در مکتب امام مردم نقشی ندارند و گروهی دیگر به گونه ای بحث می کنند که گویی اسلامیت توسط امام کنار گذاشته شده است؛ خیر! همان امامی که می گوید میزان رأی ملت است، نظریه ********** را هم مطرح می کند و همان امامی که قید «مطلقه» را برای ********** ذکر کرد، در فلسفه سیاسی و ذهنی اش بالاترین نقش و جایگاه را به مردم می دهد.

وی «عدالت» و «پیشرفت» را نیز دو عنصر مهم دیگر در اندیشه امام ***** برشمرد و یادآور شد: امام همواره بر عدالت تکیه داشتند و عدالت جزو امّهات اندیشه ایشان است، اما پیشرفت هم در کنار آن است و پررنگ کردن عدالت به معنای فروکاستن پیشرفت نیست و اگر یکی از این دو را پررنگ کردیم دچار تحریف شده ایم.

یادگار امام *****، «رفع محرومیت» را دیگر شاخص مورد نظر امام و از پایه های اندیشه سیاسی ایشان دانست و گفت: در مکتب امام جنگ با فقیر و غنی نداریم، بلکه جنگ با فقر داریم و قرار نیست فقرا زیاد شوند، بلکه **** فقر پرور باید از بین برود. لذا مراقب باشیم که نفی محرومیت به معنای توسعه فقر نباشد و از آن سو نیز توجه به توسعه موجب نشود گروههایی زیر بار آن له شوند.

وی با بیان اینکه با پررنگ کردن برخی از ابعاد اندیشه امام دچار تحریف غیر مستقیم اندیشه های ایشان شده ایم، گفت: «استقلال و عزت» و در کنار آن «همزیستی مسالمت آمیز با دنیا» از پایه های اندیشه امام است و این بدان معنا نیست که اگر می خواهیم با جهان همزیستی کنیم استقلال را از دست دهیم و اگر می خواهیم استقلال داشته باشیم با همه دنیا ستیزه کنیم.

سید حسن ***** با اشاره به «آزادی» به عنوان یکی از شعارهای اساسی انقلاب اسلامی، گفت: ممکن است با پررنگ کردن آزادی ارزشهای اخلاقی جامعه مورد بی توجهی قرار گیرد یا خدای نکرده با پررنگ تر کردن ارزشها به آزادی بی توجهی شود.

وی گفت: علمای علم اخلاق می گویند اخلاق عین عدالت است و عدالت عین اعتدال است.؛ اعتدال یعنی حد فاصل بین افراط و تفریط و رفتن به طرف هر کدام از این طرف، خروج از اعتدال و حکمت است.

یادگار امام سپس با اشاره به موضوع اجلاسیه اظهار داشت: اگر می خواهیم مکتب امام را بشناسیم و بشناسانیم و غرض تدریس وصیت نامه و مکتب امام است، باید به این رکن رکین توجه شود که هر شیء و موضوع در جای خودش و به اندازه بار ارزشی آن باشد؛ اینکه فقط زبان تلخ و «اشداء علی الکفار» را ملاک بگیریم صحیح نیست؛ «رحماء بینهم» هم وجود دارد. لذا باید مراقب تحریف مستقیم و غیرمستقیم باشیم.

سید حسن ***** با اشاره به سخنان دکتر میرزاده در این اجلاسیه، یادآور شد: یکی از بحث هایی که در سخنان امام گم شده، موضوع «تحجر» است. اتفاقا یکی از بحث های مهمی که امام در دو، سه سال آخر عمر خود در کنار «اطلاق **********» مطرح کردند تحجر بود؛ مخاطب ایشان چه کسانی بودند و چه کسانی را بر اساس این سخنان برنمی تابیدند؟ مگر امام در مورد امثال فتوای حلال بودن برخی از انواع موسیقی نگفتند که اگر قرار است کسی در این راه فدا شود اولین نفر خودم هستم؟

وی ادامه داد: در بحث های فرهنگی و فضاهای دانشگاهی، یکی از مباحثی که امام مطرح کردند تحجر است و امروز باید تحجر را تعریف کنید و آن را خط قرمز قرار دهید؛ همانگونه که وادادگی و عدم توجه به ارزشها و بی توجهی به حجاب اسلامی نیز غیر قابل پذیرش است.

یادگار امام با تأکید بر اینکه اسلام امام کاریکاتوری نبود، گفت: اگر یک نفر جلوی من و شما شرب خمر کرد او را طرد می کنیم، اما اگر او غیبت کند، تهمت بزند و دروغ بگوید پشت سر او ممکن است نماز هم بخوانیم! در حالی که در دین خدا غیبت از زنا هم بدتر است. چرا نسبت به غیبت حساس نیستیم؟ چون اسلام ما کاریکاتوری شده است و تناسب ها در ذهن مان به هم ریخته است. اما نزد امام اینگونه نبود و هرکس جلوی ایشان غیبت می کرد ایشان چهره اش در هم تنیده می شد و بشدت برخورد می کردند.

سید حسن ***** به خاطرات حجت الاسلام و المسلمین دعایی از مخالفت امام با دادن نسبت های دروغ به مخالفان و حتی شاه سابق، اظهار داشت: یاران امام اینگونه از ایشان می گویند؛ آنها کسانی هستند که وقتی طرفداری از امام نان نداشت و شکنجه و زندان و اعدام داشت، یار ایشان بودند. در حالی که خیلی ها بعدا به سفره آماده رسیدند و شدیدا طرفدار امام شدند و الان کاتولیک تر از پاپ شده اند. همان یاران قدیمی امام می گویند که اگر می خواستند نزد ایشان از مخالفین غیبت کنند امام رو ترش می کردند.

وی در ادامه با تأکید مجدد بر اینکه اگر یک **** اندیشه گر می خواهد جدا از تحریف باقی بماند هر چیز در آن باید سر جای خودش باشد و به اندازه خودش دیده شود، گفت: برخی می گویند می بخور منبر بسوزان مردم آزاری نکن؛ در حالی که هیچ کدام از این کارها را نباید انجام داد و مردم آزاری هم نکرد.

یادگار امام در پایان سخنان خود با بیان اینکه وقتی برخی ابعاد یک مکتب پررنگ شد از دل آن داعش بیرون می آید، تأکید کرد: در عین حال که باید به اجرای حدود اسلامی اهتمام داشت خشونت هم نباید کرد و خشونت نادرست در اسلام نیز به برخی می رسد که حاصل آنها گروههایی است که امروز در جهان اسلام خشونت های وحشیانه ای را انجام می دهند.

وی در ابتدای سخنان خود نیز از تأسیس مرکز فرهنگی دانشگاهی امام ***** و انقلاب اسلامی در دانشگاه آزاد که از زمان دکتر جاسبی در هیأت موسس دانشگاه آزاد طرح شد و در دوره دکتر دانشجو تشکیل آن به تصویب رسید، قدردانی کرد و گفت: در دوره برادر عزیزم دکتر میرزاده این نهال غرس شده بارور شد که لازم می دانم به نوبه خود از مسئولان آن تشکر کنم.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به عملکرد یکساله دکتر حمید میرزاده در مسئولیت ریاست دانشگاه گفت: وی سالی خوب و پرتلاش با نمره مطلوب و مورد قبول نزد هیأت امناء و موسس دانشگاه، دانشگاهیان و مردم را گذراند.

در اجلاسیه مدرسان درس وصیت نامه سیاسی-الهی حضرت امام ***** شماری از شخصیت های سیاسی، روحانیون و مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی از جمله حجج اسلام و المسلمین مرتضی اشراقی، سید محمود دعایی، مجید انصاری علی عسگری، طه هاشمی، آقایان دکتر میرزاده و غلامعلی رجایی حضور داشتند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


معاون اجرایی رئیس‌جمهور در افتتاحیه نمایشگاه نان:
قیمت آرد و نان اصلاح می‌شود/ تلاش برای وارد آمدن کمترین فشار بر مردم
معاون اجرایی رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه طی دو سال و نیم اخیر هیچ تصمیمی در مورد قیمت آرد و نان گرفته نشده، گفت: نظرات کارشناسی سازمان‌های مختلف را برای اصلاح قیمت آرد و نان گرفته‌ایم تا تغییر قیمت نان کمترین فشار را بر مردم وارد کند.


13920809000068_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی فارس،محمد شریعتمداری پیش از ظهر امروز در افتتاحیه هشتمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت نان از غرفه‌های تولیدکنندگان نان صنعتی بازدید کرد و از نزدیک در جریان دستاوردهای جدید این صنعت و مشکلات تولیدکنندگان نان قرار گرفت.

    وی اظهار داشت: امروزه صنعت نان کشور از یک رویه‌ای در رنج و عذاب است، در دولت قبل تصمیمات مناسبی برای یارانه نان گرفته شد که یارانه را از حالت غیرمستقیم به مستقیم تبدیل کرده و به مردم داده‌اند و همین امر موجب شد تا قیمت نان واقعی شود.

    معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه در مقطع زمانی همین مسئله سبب رشد و توسعه آرد و نان کشور و ارتقای کیفیت آن شد افزود: نانواها روش‌های پخت خود را اصلاح کردند و استفاده از جوش شیرین کاهش یافت و در کنار آن تولید نان‌های صنعتی رشد خوبی پیدا کرد که تمام این موارد در ارتقای سلامت مردم موثر است.

    معاون اجرایی رئیس‌جمهور توقف قیمت نان را طی دو سال و نیم اخیر عاملی در راستای بروز مشکلات در کیفیت نان دانست و افزود: هیچ تصمیم جدیدی از 30 ماهه قیمت گذشته در رابطه با آرد و نان گرفته نشده و سبب بروز مشکلاتی گردیده و اکنون دولت سعی در ریشه‌یابی مسئله کرده تا تصمیماتی اتخاذ کند که حداقل فشار به مردم وارد شود.

    وزیر اسبق بازرگانی براین نکته تاکید کرد که برای اصلاح قیمت آرد و نان از سازمان‌های مختلف از جمله سازمان حمایت، بازرگانی دولتی، سازمان توسعه تجارت، وزارت صنعت، وزارت جهاد کشاورزی و اتحادیه‌ها نظرات کارشناسی اخذ شده تا تصمیماتی که در رابطه با قیمت نان گرفته می‌شود کاملا کارشناسی شده باشد چراکه هدف ما این است که هم کیفیت نان اصلاح شود هم به مردم فشار نیاید و هم نانواها ضرر نکنند و مجبور به کاهش وزن نان برای سود بیشتر نشوند.

    به گزارش فارس، هشتمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آرد و نان از صبح امروز تا 26 شهریور در سالن 38 نمایشگاه بین‌المللی تهران در حال برگزاری است.

    انتهای پیام/م
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


آل‌اسحاق در گفتگو با مهر:

3پیش‌شرط توفیق دولت برای خروج از رکود/ سرعت‌گیر محدودیت سیاست‌های پولی

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران با بیان اینکه اجرای بسته خروج از رکود باید همانند یک پروژه با سه رکن وحدت فرماندهی، سازمان کنترل و واحد نظارت از سوی دولت در نظر گرفته شود، گفت: محدودیت‌های دولت در سیاست‌های پولی سرعت‌گیر اجرای بسته خروج از رکود است.
یحیی آل‌اسحاق در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه سیاست‌های انقباضی دولت باعث تشدید رکود در اقتصاد می‌شود، اظهار داشت: دولت مدعی است که پایه پولی را حفظ کرده و سیاست انقباضی نداشته است که البته به نظر می‌رسد حفظ پایه پولی عامل موثری در ثبات اقتصادی به شمار می‌رود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران افزود: سیاست‌های پولی دولت با یک محدودیت همراه است؛ چراکه دولت در کنترل تورم به دستاوردهایی در سیاست که تلاش دارد آن را حفظ نماید، در حالی که اجرای سیاست‌های خروج از رکود مستلزم تزریق منابع مالی در بنگاه‌های تولیدی کشور است. این در شرایطی است که دولت معتقد است علی‌رغم کنترل تورم، نقدینگی 30 درصد رشد داشته است.

وی تصریح کرد: در این میان بسته خروج از رکود دولت بسیار پیچیده است، اما قدرت اعمال آن نیز باید مدنظر قرار گیرد تا مشخص شود که این سیاست‌ها در عمل چقدر کارایی دارد.

به گفته آل‌اسحاق، دولت باید اجرای بسته خروج از رکود را همانند یک پروژه تعریف کرده و برای آن وحدت فرماندهی، سازمان نظارت و واحد کنترل داشته باشد و این در شرایطی است که باید جرأت و امکان برخورد کافی نیز در کنار ارکان مذکور مورد توجه واقع شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران ادامه داد: اجرای بسته خروج از رکود باید از سوی دولت هر چه سریعتر عملیاتی شود، اگرچه بخش‌هایی از دولت معتقدند که اقتصاد تا حدودی از رکود خارج شده است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سید کمال‌الدین سجادی :
ان‌شاء الله رییس جمهور در سفر به نیویورک توفیقات فراوان کسب کند


دبیر کل جامعه اسلامی کارمندان گفت: آقای دکتر روحانی با هوشیاری که دارند از مکر‌ها وترفند‌های رسانه‌ای آمریکا بر حذر باشند و ان‌شاءالله رییس جمهور در سفر به نیویورک توفیقات فراوان کسب و به میهن اسلامی بازگردند.



سید کمال‌الدین سجادی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران تحت ***** مقام معظم ***** و همچنین همت و تلاش و ابتکار دولت در زمینه‌های علمی و اقتصادی همچنین نقش سازنده جمهوری اسلامی ایران در خاورمیانه و جهان را به اطلاع شرکت کنندگان وجهانیان برساند.



وی افزود: لازم است درباره‌ی مواضع به حق ایران درباره‌ی فعالیت‌های هسته‌یی همچنین فتوای مقام معظم ***** در این باره مورد توجه قرار بگیرد، ضمن این که نسبت به مواضع غیر اصولی و استکباری آمریکا نقد جانانه‌ای انجام شود؛ چرا که آمریکا از انعطاف و نرمش قهرمانانه ایران دچار سوء استفاده شده است.



دبیر کل جامعه اسلامی کارمندان افزود: آمریکا نه تنها نسبت به این انعطاف پاسخ مناسبی نداده است، بلکه تحریم‌ها را اضافه کرده است.



سجادی در ادامه بیان مواضع ایران درباره‌ی گروه تروریستی داعش از سوی رئیس جمهور را نیز یک ضرورت خواند و خاطر نشان کرد: همچنین لازم است تا سیاست‌های متناقض آمریکا درباره‌ی این گروه به ظاهر اسلامی که البته خودشان خلق کرده‌اند و می‌خواهند با ترفندهایی بدون هزینه در منطقه حضور داشته باشند، روشن شود.



وی در پایان گفت: آقای دکتر روحانی با هوشیاری که دارند از مکر‌ها وترفند‌های رسانه‌ای آمریکا بر حذر باشند وان شاءالله که با توفیق فراوان به میهن اسلامی بر می‌گردند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در دیدار با وزیر خارجه کره شمالی
ظریف: به خاطر تحریم‌های ناعادلانه از حقوق مسلم مردم ایران صرف‌نظر نمی‌کنیم


ری سو یونگ، وزیر امور خارجه جمهوری دموکراتیک کره که برای شرکت در اجلاس سالانه سازمان حقوقی – مشورتی آسیایی و آفریقایی آلکو در تهران بسر می‌برد، روز یک شنبه با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفت‌وگو کرد.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) دکتر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان ضمن استقبال از سفر وزیر خارجه جمهوری دمکراتیک کره به تهران و با اشاره به روابط تاریخی پیونگ یانگ – تهران گفت: ما آمادگی حمایت همه جانبه از این روابط را داریم.

وزیر امور خارجه کشورمان ضمن اشاره به ایده طرف کره‌ای گفت: بخش‌های خصوصی ایرانی می‌توانند با فعال شدن در عرصه همکاریهای اقتصادی فیمابین ، نقش بی بدیلی را در گسترش و تعمیق روابط تجاری و اقتصادی دو کشور به عهده گیرند و ضامن ارتقای روابط باشند.



ظریف با اشاره به تحریمهای وضع شده علیه جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: شدیدترین تحریمهای تاریخ معاصر علیه جمهوری اسلامی ایران وضع شده که با هیچ کشور دیگری قابل مقایسه نیست. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر اعتقادات اسلامی – سیاسی خود هیچ وقت به دنبال سلاح هسته ای نبوده و چنین سلاحی جایی در دکترین نظامی ما نداشته و ما موکدا با تولید و انبار بمب اتمی توسط هر کشوری مخالف بوده و معتقدیم تمامی کشورها باید خلع سلاح هسته ای شوند.



وزیر امور خارجه کشورمان با تشریح خلاصه ای از مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 گفت: اگر در طرف مقابل اراده واقعی برای حل مشکل هسته‌ای ایران باشد، می توان در اسرع وقت به نتیجه رسید.



وی افزود: هیچ کس در ایران حاضر نیست بخاطر تحریم‌های ناعادلانه از حقوق مسلم مردم ایران صرف نظر نماید . در عین حال جمهوری اسلامی ایران اجازه نمی دهد کشورهای غربی از ایران مخالف سلاح هسته ای تصویری نادرست ترسیم نمایند.



ری سو یونگ وزیر امور خارجه جمهوری دمکراتیک کره نیز با اشاره به تاکید تمام رهبران قبلی و کنونی کشورش مبنی بر اهمیت روابط با جمهوری اسلامی ایران گفت با توجه به برخی مناطق توسعه اقتصادی ایجاد شده در کره شمالی دولت متبوعش مشتاق حضور بخش خصوصی ایران در کره می باشد و مایل است از طریق گسترش روابط اقتصادی فیمابین، مجموعه همکاریهای دو کشور در دیگر ابعاد نیز توسعه و گسترش بیشتری یابند.



وزیر خارجه کره شمالی با تقدیر از مواضع اصولی و تعیین کننده ایران گفت: تجربه چندساله گذشته به خوبی نشان داد که تنها جمهوری اسلامی ایران بود که با شناخت دقیق از وضعیت منطقه خاورمیانه با اتخاذ مواضع اصولی خود، توسعه بحران در این منطقه جهان خصوصا در کشورهایی چون عراق و سوریه را به خوبی کنترل کرد.



وزیر خارجه کره شمالی تحریمهای وضع شده علیه هر دو کشور را ناعادلانه توصیف کرد و گفت برغم خواست قدرتهای زورگو، این تحریمها به اعتماد به نفس و توسعه درونی کشورها کمک کرده است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
استراتژی جدید مصباح یزدی برای انتخابات

وحدت، مهم‌ترین آرزوی اصولگرایان در این روزهاست. آنها می‌خواهند بعد از مدت‌ها با «یک صدا» و زیر «یک بیرق» وارد کارزار انتخابات شوند.



به گزارش ایسنا، نامه‌نیوز با این مقدمه نوشت: این جریان سیاسی در کشور سال‌هاست رنگ وحدت و هم‌صدایی را به خود ندیده است و شاید انتخابات مجلس هفتم و دومین دوره شواری شهر تهران، آخرین انتخاباتی بود که اصولگرایان در کنار هم و با یک لیست وارد کارزار انتخابات شدند.



حالا بعد از گذشت سال‌ها و بویژه بعد از چشیدن طعم ناکامی در انتخابات ریاست جمهوری 92، اصولگرایان به دنبال رسیدن به یک وحدت کلمه هستند تا بتوانند، جریان و تفکر اصولگرایی را بازسازی کنند. سیدرضا تقوی، عضو برجسته جامعه روحانیت مبارز تهران و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، این روزها در غیاب آیت‌الله مهدوی کنی که به علت بیماری، دور از فضای سیاسی است و ناطق نوری که اعلام کرده است دیگر فعالیت سیاسی نمی‌کند، وظیفه ایجاد یک ریتم منسجم برای سازهای اصولگرایی است.



او برای این کار به سراغ آیت‌الله مصباح یزدی رفته است تا رئیس مؤسسه امام ***** و دوستانش را مجاب به حضور در پروژه وحدت اصولگرایی کند. عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به دیدار خود با آیت‌الله مصباح یزدی می‌گوید: «در این دیدار گزارشی از حوزه اصولگرایی و اقدامات اخیر در این حوزه به آیت‌الله مصباح یزدی ارائه شده است. آیت‌الله مصباح متعلق به کل **** و همه نیروهای حزب‌اللهی و مؤمن است و ما باید از چنین شخصیت‌هایی استفاده کنیم و راهنمایی بگیریم. ما با آیت‌الله مصباح ارتباط داریم و معتقدیم آن‌ها در فراز و نشیب‌ها بهترین راهنمایان ما هستند، لذا در دیدار اخیر هم گزارش کار خود را ارائه دادیم.»



تقوی، گام بلند برنامه طراحی شده خود برای وحدت اصولگرایان را، مجاب کردن «آیت‌الله قم‌نشین» برای وحدت با دیگران اصولگرایان می‌داند. اما مصباح یزدی، استراتژی دیگری را در سر می‌پروراند، و از همین رو آب پاکی را بر روی دستان تقوی ریخت تا مشخص شود ساز رئیس مؤسسه امام ***** به این راحتی‌ها با ساز اصولگرایان کوک نخواهد شد.



او در دیدار با سیدرضا تقوی در پاسخ به دغدغه‎ای مبنی بر ضرورت وحدت میان اصولگرایان گفت: «همانطوری که توقع یکی‌بودن فتاوای همه مراجع در احکام شرعی بیجاست، توقع اینکه در مسایل اجتماعی نیز بین افراد وحدت نظر حقیقی حاصل شود، غیرواقع‌بینانه است، مخصوصا با توجه به اینکه در مسایل اجتماعی افراد با موضوعات سروکار دارند و نه فقط احکام؛ لذا اتحاد نظر در چنین مسایلی شبیه به محال است.»



**** معنوی جبهه پایداری با محال خواندن اتحاد اصولگرایان یک پیام روشن و واضح را به راست‌گرایان مخابره کرد و آن‌هم اینکه، آیت‌الله مؤسسه امام *****، اندیشه اصولگرایان فعلی را اندیشه‌ای ناب نمی‌داند و از همین رو ضرورتی نیز برای وحدت با کسانی که قبولشان ندارد، نمی‌بیند.



مصباح یزدی در مورد اصولگرایی نظر مشخصی دارد و رسماً اعلام کرده است که جبهه پایداری را به دیگر جریان‌های اصولگرایی ترجیح می‌دهد. او همچنین به دوستان خود هشدار می‌دهد و می‌گوید: «باید توجه کرد در زمانی که جنس نابی مثل ولایتمداری، اصولگرایی و آرمان‌خواهی در جامعه طرفدار پیدا می‌کند، جنس قلابی آن هم زیاد می‌شود.»



رئیس مؤسسه امام ***** بر خلاف دیگر علمای قم علاقه فراوانی به جریان‌سازی سیاسی دارد. مصباح یزدی سعی کرده است تا چهره یک فقیه را از خود دور کند. آیت‌الله قم‌نشین دوست دارد چهره متفاوت‌تری از خود نسبت به فضای عموماً علمی حوزه از خود نشان دهد. مصباح یزدی با تأسیس مؤسسه امام *****، به دنبال تأسیس ضلع سومی در مقابل جامعه مدرسین و جامعه روحانیت مبارز است. او می‌خواهد مؤسسه امام ***** به عنوان نهادی تأثیرگذارتر از «جامعتین» در فضای سیاسی کشور باشد.



رفتاری که حتی صدای اعتراض آیت‌الله یزدی، رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم را نیز بلند کرد و خبر از احتمال تجزبه جامعه مدرسین به علت کارشکنی برخی داد.



رئیس سابق قوه قضائیه در همین ارتباط به جلسه خود با آیت‌الله مصباح قبل از انتخابات ریاست جمهوری 92 اشاره می‌کند و می‌گوید: «در آن جلسه که بیش از یک ساعت به طول انجامید، بنده خطاب به جناب آقای مصباح عرض کردم جناب آقای مصباح اگر جامعه مدرسین و روحانیت مبارز در مسائل انتخاباتی آینده که در پیش داریم به یک نقطه واحدی رسیدند شما که در جامعه اثرگذار هستید آمادگی آن را دارید که همراهی و کمک کنید تا اختلاف کمتر شود تا با همراهی شما این دو نهاد که اثرگذار هستند یکی شوند و اختلافات بین آنها کمتر شود؟ ایشان فرمودند که در آن زمان هر تکلیفی شرعی که داشته باشم عمل خواهم کرد.»



«تکلیف شرعی»، مسأله‌ای که به نظر می‌رسد مصباح یزدی در انتخابات مجلس دهم نیز به آن عمل خواهد کرد. تکلیفی که قطعاً باز هم برخلاف نظر اکثریت اصولگرایان خواهد بود.



مصباح یزدی برای انتخابات مجلس دهم یک استراتژی مشخص دارد. تشکیل مجلس مخالف دولت با احتمالاتی چون ریاست سعید جلیلی و نایب رئیسی کامران باقری لنکرانی، دو مرد محبوب آیت‌الله پایداری‌ها!



آیت‌الله مصباح یزدی در جلسات خود با اعضای شاخص جبهه پایداری بویژه نمایندگان این جبهه در مجلس، به این موضوع تاکید کرده است که به دنبال کسب اکثریت مجلس است. آیت‌الله اعتقاد دارد که سعید جلیلی و باقری لنکرانی بهترین گزینه‌های ریاست قوه مقننه هستند همانطور که زمانی بر اساس حجت شرعیش، ابتدا باقری لنکرانی و سپس سعید جلیلی را به عنوان نامزد اصلح برای انتخابات ریاست جمهوری معرفی کرد.



مصباح یزدی نه علی لاریجانی را به عنوان رئیس قوه مقننه قبول دارد و نه حسن روحانی را به عنوان رئیس قوه مجریه به خاطر همین به دنبال تربیت نیروهایی برای نهادهای اصلی جمهوری اسلامی است. آیت‌الله مصباح یزدی در حکومت دارای تفکرات خاصی است که داماد او محمدی عراقی آن را اینگونه روایت می‌کند: «دیدگاهی که داشت این بود که هر صنف و هر گروه می‌تواند بهترین و صالح‌ترین فرد را در صنف خودش مشخص کند. بنابراین انتخابات ما باید بیشتر جنبه تخصصی داشته باشد. مثلاً اساتید دانشگاه و دانشجویان و یا هر صنف دیگری می‌توانند در صنف خودشان تشخیص دهند که بهترین و صالح‌ترین فرد کیست. آقای مصباح این را قبول نداشت که کسی بیاید و در مورد فردی نظر بدهد که با تخصص او سازگار نیست. ایشان به تعبیر بنده معتقد به انتخاب پارلمان‌های صنفی و منطقه‌ای بودند. آقای مصباح می‌گفت دولت و پارلمان مرکزی باید از پارلمان‌های محلی و صنفی تشکیل شود. در واقع ایشان به یک انتخابات دو درجه‌ای معتقد بود که اول به صورت منطقه‌ای و صنفی برگزار شود و بعد به صورت مرکزی».



آیت‌الله قم‌نشین بر اساس همین اندیشه حکومت خود، بسیاری از نیروها بویژه نیروهای نزدیک به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی را لیبرال و نزدیک به تفکر غرب می‌داند. برای رئیس مؤسسه امام ***** یک حزب برتر وجود دارد و آن هم جبهه پایداری است. او اعتقاد دارد هرکسی در فضای سیاسی ایران بویژه در فضای اصولگرایی دم از وحدت می‌زند، باید زیر پرچم جبهه پایداری فعالیت کند.



آنچه مشخص است، مصباح یزدی در ماه‌های نزدیک به انتخابات مجلس دهم، از استراتژی‌های خود که همان تشکیل مجلس اسلامی با محوریت جبهه پایداری است رونمایی خواهد کرد. باید دید اصولگرایان منادی وحدت چه برخوردی با این ساز مخالف برخورد خواهند کرد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نماینده وزیر راه و شهرسازی:
بدون زیرساخت حمل و نقل توسعه ممکن نیست


نماینده وزیر راه و شهرسازی گفت: توسعه متوازن شهری بدون ایجاد زیرساخت‌های مناسب حمل و نقل امکان پذیر نیست.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد غراوی، امروز (24 شهریور) در مراسم تودیع و معارفه مدیران کل سابق و جدید راه و شهرسازی استان البرز، گفت: برای توسعه هر استانی شاخص‌ها و اولویت‌هایی در نظر گرفته شده که یکی از مهم‌ترین آنها وضعیت راه‌ها و جاده‌های آن استان است.

وی خاطر نشان کرد: وضعیت این شاخص‌ها در هر استان گاه با معیارهای کشوری و گاه با معیارهای جهانی سنجیده می ‌شود وپس از اتخاد آمار مقایسه‌ای بخشی از جایگاه توسعه‌ای استان‌ها مشخص می‌شود.

غراوی افزود: از مهم‌ترین ابعاد توسعه در هر کشور زیرساخت‌های حمل و نقل آن است؛ چراکه تا زمانی که زیرساخت‌های حمل و نقل در شرایط مطلوبی قرار نداشته باشد توسعه متوازن شهری امری نشدنی به نظر می‌رسد.

وی ادامه داد: علاوه بر این بدون زیرساخت‌های مناسب حمل و نقل توسعه تولید و اشتغال‌زایی نیز با مشکلات زیادی مواجه خواهد بود.

غراوی تصریح کرد: در حال حاضر شاهد تلمبارشدن عقب‌ماندگی‌هایی در حوزه راه و شهرسازی استان البرزهستیم که امید است با حمایت دولت و جذب اعتبارات کافی در کمترین مدت برطرف شود.

این مسئول در پایان یادآورشد: باید نقاط ضعف استان البرز دراین بخش شناسایی و برطرف شود تا شاهد توسعه روزافزون این استان در بخش‌های مختلف باشیم.

در بخش دیگری از این مراسم ابوالفضل باقرنیا، مدیرکل جدید راه و شهرسازی استان البرز با اشاره به قرارگرفتن چند محورمواصلاتی مهم در استان البرز، گفت: استان البرز با دارا بودن چند شاه راه مواصلاتی 18 درصد ترافیک کشور را به خود اختصاص داده است.

وی در پایان گفت: اگر وضعیت راه و شهرسازی استان البرزبه صورت متوازن و متناسب با رشد جمعیت، افزایش خودروها و ساخت واحدهای مسکونی جدید رشد کند در آینده مشکلی نخواهیم داشت ولی اگرقواعد و اصول شهرسازی در این استان رعایت نشود شاهد بزرگ شدن غده‌ای سرطانی این استان در حوزه حمل و نقل و شهرسازی خواهیم بود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مدیر عامل راه آهن به ایسنا خبر داد
واگذاری تمام عملیات ریلی به بخش خصوصی در آینده نزدیک



مدیر عامل شرکت راه‌آهن اعلام کرد پایه اصلی سیاست‌های راه‌آهن تکیه بر توان بخش خصوصی است و باید تمام عملیات بهره برداری ناوگان ریلی به این بخش واگذار شود.

محسن پورسیدآقایی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: توسعه فعالیت‌های بخش خصوصی و تصدی‌گری آن در خطوط مسافری و باری راه‌آهن از چند سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و امروز بخش عمده‌ای از این فعالیت‌ها در اختیار این بخش است.

وی افزود: در حوزه عملیات خصوصی سازی دیگر نیازی به واگذاری‌های جدید وجود ندارد اما بخش خصوصی فعال باید تقویت شده و با تمام توان پروژه‌های ریلی کشور را مدیریت کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی از برنامه ریزی برای واگذاری بخش لوکوموتیو به بخش خصوصی خبر داد و گفت: با واگذاری این بخش عملا راه‌آهن تنها در حیطه سیاست‌گذاری باقی خواهد ماند و تمام مراحل اجرایی کار چه در بخش مسافری و ریلی به فعالان خصوصی واگذار می‌شود.

پورسیدآقایی با اشاره به سیاست‌های حمایتی دولت برای گسترش نقش بخش خصوصی اظهار کرد: در مصوبات ستاد هدفمندی‌ یارانه‌ها بحث حمایت از سرمایه گذاران خصوصی مطرح شده و در زمینه خرید واگن‌های باری تسهیلاتی نیز در نظر گرفته خواهد شد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یک نماینده مجلس فاش کرد،
مافیای سهام عدالت، عدم شفافیت مالی نهاد‌های عمومی، وقف و ...


نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از وارد شدن فشارهای سنگین به مجلس برای عدم اجرای شفاف سازی صورت مالی خبر داد و گفت: در بررسی‌ها مشاهده کردیم از 150 هزار واگذاری‌ها، 120 هزار مورد به بخش عمومی غیردولتی واگذار شده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدرضا پورابراهیمی شب گذشته در برنامه پایش اظهار کرد: وضعیت نهادهای خصوصی در حال حاضر بدتر از نهادهای عمومی غیر دولتی است؛ چون اگر دولت نظارتی بر عملکرد و فعالیت بخشی داشته باشد قطعا در صورت بروز مشکلات و خطاها پاسخگو می‌شود.

وی افزود: صندوق بازنشستگی بیشترین نقش را در اقتصاد ایفا می‌کند. در بازار سرمایه 70 درصد ارزش متعلق به نهادهای عمومی است.

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: تامین اجتماعی بیشترین بانکدار کشور بوده و در حال حاضر وزن بیمه‌های اجتماعی در اقتصاد دنیا بسیار سنگین است. در حقیقت بزرگترین بنگاه‌های اقتصادی را بیمه‌های اجتماعی دارند. در ایران بیمه‌ها به دولت وصل شده‌اند که این یکی از اصلی‌ترین اشکالات ساختار نهاد مالی کشور است.

پورابراهیمی خاطرنشان کرد: در تمام کشورها نماینده دولت فقط نظارت می‌کند، ولی متاسفانه در ایران رئیس نهادهای مالی از جمله بیمه‌های اجتماعی را دولت انتخاب کرده و در حقیقت از 9 نفر هیات مدیره این بیمه‌ها 6 نفرشان توسط دولت انتخاب می‌شود.





در تمام کشورها نماینده دولت فقط نظارت می‌کند، ولی متاسفانه در ایران رئیس نهادهای مالی از جمله بیمه‌های اجتماعی را دولت انتخاب کرده و در حقیقت از 9 نفر هیات مدیره این بیمه‌ها 6 نفرشان توسط دولت انتخاب می‌شود.
وی عنوان کرد: باید مشخص می‌شد که آیا بخش خصوصی این ظرفیت را دارد که تمام تصدی‌گری دولتی را به آن واگذار کرد و بعد از بررسی‌های لازم معلوم شد که ظرفیتش در سال‌های اول واگذاری با مشکل روبرو می‌شود. در دنیا هیچ ساختار نهاد مالی غیر دولتی نداریم که در حوزه اقتصادی با دولت فاصله‌ای داشته باشد.

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: در حال حاضر پیش نویس اصلاح ساختار نهادهای مالی را می‌نویسیم. 70 درصد بورس متعلق به نهادهای عمومی غیر دولتی است که عدم شفافیت در اطلاعات مالی را دارند.





پورابراهیمی یادآور شد: شورای نگهبان بر حرف مجلس مبنی بر ارائه صورت مالی نهادهای عمومی غیر دولتی صحه گذاشت. طبق قانونی که از سال 84 در مجلس مصوب شد می‌توان گفت که در حال حاضر هیچ شرکت سهامی عامی در صورت عدم ارائه گزارش مالی تشکیل نمی‌شود البته در تبصره این قانون موضوعات امنیتی هم پیش بینی شده است.



70 درصد بورس متعلق به نهادهای عمومی غیر دولتی است که عدم شفافیت در اطلاعات مالی را دارند.
وی ادامه داد: در حال حاضر 40 هزار خیریه در ایران فعالیت می کنند که حتی یکی از آن‌ها که نام نمی‌برم یک شرکت هواپیمایی دارد. در حقیقت مجلس از این نهادها می‌خواهد که مجموع درآمدهای مالی و صورت مالی تلفیقی را ضمن تشریح اینکه چه اندازه کار خیر انجام داده‌اند ارائه کنند.

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت:‌ در کشورهای توسعه یافته خیریه‌ها موظف به افشای مالی کارهای خیر خود هستند، ولی متاسفانه در ایران این مجموعه‌ها به شدت غیر شفاف هستند.



پور ابراهیمی اذعان کرد: اگر در اقتصاد این اطلاعات را نداشته باشیم نمی‌توانیم برنامه ریزی کنیم. مالکیت بنگاه‌های اقتصادی عمومی غیر دولتی برای ما اهمیتی نداشته و تنها چیزی که بر آن تاکید فراون داریم افشای صورت مالی است.





در حال حاضر 40 هزار خیریه در ایران فعالیت می کنند که حتی یکی از آن‌ها که نام نمی‌برم یک شرکت هواپیمایی دارد. در کشورهای توسعه یافته خیریه‌ها موظف به افشای مالی کارهای خیر خود هستند، ولی متاسفانه در ایران این مجموعه‌ها به شدت غیر شفاف هستند.
وی بیان کرد: در ماده 6 اصلاحی اصل 44 سهم این نهادها (نهادهای عمومی غیر دولتی) از بازار باید فقط 40 درصد باشد در حقیقت مالکیت مستقیم یا غیر مستقیم مانند شرکت‌های وابسته تنها باید به 40 درصد ختم شود تا حوزه رقابت به درستی شکل بگیرد.

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: در بند 5 این قانون اسامی تمامی بنگاه‌ها را لیست کرده تا موظف به افشای ارائه صورت مالی شده و حتی در صورت لزوم نسبت به اصلاح ساختار شیوه ارائه صورت مالی اقدام کنند. تمامی گزارش‌های ارائه صورت مالی در اختیار مجلس و شورای نگهبان قرار می‌گیرد.

پور ابراهیمی تصریح کرد: در لیستی که بنگاه‌ها برای افشای صورت مالی حضور دارند می‌توان به کلیه موسسات غیر دولتی، نهادهای نظامی و انتظامی، کلیه صندوق‌های بازنشستگی کشوری، نهادهای انقلاب اسلامی، سازمان‌ها و موسسات خیریه کشور و نهادها و سازمان‌های وقفی اشاره کرد.

وی یادآور شد: یکی از چالش‌های حوزه اقتصاد موضوع وقف است. متوسط نرخ بازدهی وقفی در کشور چهار درصد بوده و بین 15 تا 417 درصد از دارایی‌های کشور وقفی هستند که این رقم بسیار بزرگی است.



متوسط نرخ بازدهی وقفی در کشور چهار درصد بوده و بین 15 تا 417 درصد از دارایی‌های کشور وقفی هستند که این رقم بسیار بزرگی است.


نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: گزارش نهادها باید هر 6 ماه یک بار ارائه شود و سازمان بورس باید تمامی گزارش های صورت مالی نهادها را جمع آوری و به مجلس و شورای نگهبان ارائه دهد.

پورابراهیمی عنوان کرد: اگر علاقه‌مند تحول، تنفس و غربالگری حوزه اقتصاد هستیم باید افشاگری را انجام دهیم. نهادهایی که زیر نظر مقام معظم ***** هستند قبلا افشای اطلاعات را بدون اجازه **** انجام نمی‌دادند اما در قانون جدید عدم افشای اطلاعات توسط این نهادها تنها به اذن مقام معظم ***** میسر است.



وی اظهار کرد: مسئولیت و حسن اجرای قانون بر عهده وزارت اقتصاد است. در حقیقت قانون شفاف سازی صورت مالی نهادها می‌تواند انقلاب بزرگی در اقتصاد ایران داشته باشد و از آن باید به عنوان یک رویکرد **** اقتصادی استفاده کنیم.

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: فشارهای سنگینی برای اجرای این قانون از بخش‌های مختلف به مجلس وارد شد، اما خوشبختانه کمیسیون ویژه اقتصادی مجلس برای اجرایی شدن آن کمک بسیاری کرد.

پورابراهیمی در پاسخ به این سوال که نهادهایی که تا قبل از تصویب شدن قانون فوق مالکیت 70 درصدی در بازار داشته‌اند تکلیفشان چیست گفت: به تمامی این نهادها یک مهلت چهار ساله برای کاهش سهم مالکیت خود و رسیدن به نقطه مطلوب و مورد نظر یعنی 40 درصد داده می شود.

وی اذعان کرد: در حال حاضر برای مدیریت سهام عدالت میلیاردها تومان حق مدیریت و حضور دریافت می‌شود در صورتی که هیچ کاری انجام نمی‌شود. متاسفانه باید گفت 250 نفر به صورت مافیایی به حوزه سهام عدالت وارد شده و شرکت‌های بزرگ کشور از سوی سهام عدالت دچار آسیب شده‌اند. در حقیقت سهام عدالت مانع از افزایش سرمایه شرکت‌هایی که با آن در ارتباط هستند شده است.



250 نفر به صورت مافیایی به حوزه سهام عدالت وارد شده و شرکت‌های بزرگ کشور از سوی سهام عدالت دچار آسیب شده‌اند.
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این سوال که آیا رشد اقتصادی می‌تواند در سه ماه اول امسال به دو و نیم درصد برسد گفت: داده‌های ارائه شده برای این آمار باید دارای منبع موثقی باشد و اگر منظور از این سوال حرف رئیس جمهور در مشهد است باید گفت که وی با تخمین‌های موجود گفت پیش بینی می‌کنیم که در سه ماه نخست سال جاری به این درصد رسیده باشد.

پور ابراهیمی ادامه داد:‌ سهام عدالت چون هیچ متولی ندارد در نتیجه هیچ پاسخگویی هم ندارند و برای همین هم می‌توانند بزرگترین فساد اقتصادی را انجام دهند. به واسطه این فسادهای انجام شده با دولت صحبت کردیم و پیش نویس لایحه دولت برای آزاد سازی سهام عدالت آماده شده است.



وی در پاسخ به سوالی مبنی بر وضعیت خرید و فروش سهام عدالت گفت: یکی از چالش‌های اقتصاد ایران سهام عدالت بود که هیچ متولی اقتصادی نداشته و دارای 96 هزار میلیارد ارزش مالی است.

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد: در حقیقت طرح آزاد سازی سهام عدالت برای ارائه در مجلس توسط دولت مهیا بوده و قیمت پیش بینی شده برای هر برگ سهام عدالت بین یک تا یک و نیم میلیون تومان است. اگر دولت طرح آزاد سازی را ارائه ندهد حتما با نمایندگان در مجلس آن را تائید می کنیم.



پور ابراهیمی بیان کرد: 36 هزار میلیارد از سهام عدالت متعلق به دولت و 60 هزار میلیارد هم متعلق به مردم است. با اجرای طرح آزادسازی سهام عدالت سهم دولت دو برابر بودجه عمرانی می شود که با آن می تواند بدهکاری هایش را نیز پرداخت کند.



وی در پاسخ به این سوال که اگر نهادهای عمومی غیر دولتی به اجرای قانون اهمیت ندهند چه ضمانت اجرایی وجود دارد گفت: ضمانت اجرایی برای این قانون لحاظ شده و وزارت اقتصاد حسن اجرای قانون را بر عهده دارد.



سهام عدالت چون هیچ متولی ندارد در نتیجه هیچ پاسخگویی هم ندارند و برای همین هم می‌توانند بزرگترین فساد اقتصادی را انجام دهند.
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: سازمان بورس یک نهاد غیر دولتی و عمومی است که اطلاعات مجموعه‌های اقتصادی را شفاف می‌کند. شفافیت مانع از فساد در اقتصاد کشور است. کارآمدی در اقتصاد کشورها به واسطه شفاف سازی به دست می‌آید.



پورابراهیمی یادآور شد: به تمام 596 شرکت‌های بورسی در کشور اعلام کردیم که در صورت استفاده از هر شیوه ای برای ارائه آمار و صورت مالی غلط از آن ها سلب صلاحیت کرده و از مجازات حقوقی و فردی نسبت به آن‌ها استفاده می کنیم.



وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه امکان برگشتن سهام مالکیت نهادهای عمومی غیر دولتی به دولتی مانند مخابرات وجود دارد گفت: امکان انجام این کار و تغییر مالکیت از بخش غیر دولتی به دولتی وجود ندارد.



نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: تمام نهادهای غیردولتی باید شفاف سازی کنند و به نظر من به جای اینکه شرکت‌داری کنند و تعداد شرکت‌هایشان را افزایش دهند بهتر است خودشان سهام بخرند و با این شیوه موفقیت بیشتری کسب می‌کنند.



پور ابراهیمی با اشاره به اینکه بخش خصوصی در حال حاضر ضعیف است و باید تقویت شود گفت: نهادهای غیر دولتی در بازار اولیه باید در ابتدا تشکیل سرمایه داده و بعد از آن باید سرمایه را به صورت تدریجی به مردم واگذار کنند.



وی در پایان و در پاسخ به این سوال که آیا مجلس می تواند با تصویب یک قانون بنگاه های نظامی و خیریه ها را موظف به شفاف سازی کند گفت: قانون در کشور برای همه یکسان است و اگر اجرا نشود اقدامات لازم را انجام می‌دهیم.

انتهای پیام
 
بالا