• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
حسین راغفر در گفت‌و‌گو با «تابناک»؛
نباید قرارداد میلیاردی با روسیه پر از ابهام باشد
فساد خیزی بسته خروج از رکود و قرارداد با روسیه!


پس از تحریم نفتی ایران و روسیه از سوی آمریکا و کشورهای غربی، کار‌شناسان و صاحب نظران اقتصادی دو کشور در این مورد هم عقیده بودند که در این اوضاع، دو کشور ایران و روسیه ـ که دارای منابع عظیم نفت و گاز هستند ـ می‌توانند با یکدیگر همکاری مشترک تجاری و اقتصادی را آغاز کنند که همین می‌تواند سرانجام به توسعه اقتصادی دو کشور در این شرایط تحریم تحمیلی منجر شود.

به گزارش «تابناک»؛ با توافق میان ایران و روسیه در یازدهمین جلسه کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه،قرارداد ۷۰ میلیارد یورو پروژه اقتصادی بین ایران و روسیه امضا شد؛ قراردادی که هرچند به گفته مقامات دو کشور، کلی است، قرار است فقط در حد حرف نمانده و برای اجرای آن گام‌های عملی برداشته شود.

‌میان کار‌شناسان تحریم‌ها همیشه این نکته محل اختلاف بوده که راهکار دور زدن تحریم‌ها چگونه است و چه مکانیزم‌ها و راهکارهایی دارد. چرا که عده ای در حال حاضر معتقدند یکی از راه های مهم در کنار مذاکرات هسته ای، همکاری با روس ها برای دور زدن تحریم های غیر قانونی غرب است.

این در حالی است که روسیه در طول تاریخ ثابت کرده؛ دوستدار آن است که با بندبازی میان ایران و غرب هم از کارت ایران سود ببرد و هم از غرب. فقط ایران مصداق این نگاه روس‌ها نیست؛ عراق و لیبی دونمونه معاصر این سیاست روس‌ها هستند. این رفتار و عملکرد مسکو در قبال تهران نیز بارز بوده و باعث شده تا ایرانیان نگاه خوبی به مسکو نداشته باشند. بدبینی ایرانیان به روس‌ها محدود به چندسال اخیر نمی‌شود و در طول تاریخ امتداد داشته است.

در همین زمینه دکتر حسین راغفر از کارشناسان مسائل اقتصادی در گفت و گو با تابناک به بررسی اقتصادی قرارداد جدید ایران و روسیه پرداخته است


اقای دکتر به عنوان سئوال اول ارزیابی شما از تعامل اقتصادی و سیاسی میان ایران و روسیه چیست؟

روس ها در سال های گذشته نشان داده اند؛ هیچگاه شریک قابل اتکایی برای ایران نبوده اند. سابقه سوء استفاده روس ها از فرصت ها در قبال امتیاز گیری از غرب و یا وجه المصالحه قراردادن ایران در تعامل با غرب زبان زد عام و خاص است . به هر صورت روس ها برای گرفتن امتیازهای خودشان از ما استفاده کرده اند. موارد متعددی وجود دارد که این موضوع را اثبات می کند. همین قرارداد در رابطه با نیروگاه اتمی که بیش از سی سال است؛ ایران را می دوشند و متاسفانه هیچ گاه هم نسبت به امتیازهای بزرگی که از ایران گرفتند؛ هیچگاه امتیاز مقابلی ندادند. نمونه دیگر قرارداد اس 300 است که همسویی کامل با غربی ها کردند و از دادن این سامانه به ایران خودداری کردند.

به نظر شما چه شد که در این دوران روس ها دوباره به فکر قرارداد اقتصادی با ایران در این سطح بیفتند؟

حالا که روسیه تحت فشار غرب قرار گرفته است؛ قرارداد جدید اقتصادی با ایران را به عنوان یکی از ابزارهای توازن و ایجاد تعادل با غرب نگاه می کند.حتی در همین طرحی که روسیه برای دور زدن تحریم های غربی تنظیم کرده است؛ ایران اصلا در لیست کشورهایی که نیازهایش را می خواهد از آن طریق تامین کند؛ نیست. به نظر می رسد قرارداد اخیر ایران و روسیه؛ قراردادی صرفا سیاسی است و ایران باید با توجه به سابقه ای که رابطه ما با روسیه داشته در این قرارداد همه جوانب را لحاظ کند. روس ها هیچکاه قابل اتکا نبوده اند و به نظر نمی رسد در آینده نزدیک هم قابل اتکا باشند. ضمن اینکه نکته قابل توجه این است که روس ها از همه ظرفیت ها برای مقابله با غرب برای ضربه زدن به غرب و یا مشغول کردن غرب استفاده خواهند کرد. یک اتفاق بزرگی که اتفاق افتاده است و متاسفانه کمتر به ان توجه می شود که روس ها سعی می کنند در قبال این ضربه ای که در مسئله اوکراین به انها وارد شده است؛ به غربی ها ضربه متقابلی وارد کنند و غربی ها را مشغول مسائلی دور تر از مرزهای خودشان کنند و یکی از آن ظرفیت ها داعش است.

روس ها چگونه از ظرفیت داعش برای ضربه زدن به غرب استفاده می کنند؟!

به نظرم داعش مسئله بسیار مهمی است و ایران باید به خطر داعش که به مرزهای ایران نزدیک است توجه داشته باشد. گویی که داعش ساخته امریکا و غرب باشد؛ اما امروز وقتی که تبدیل می شود به یک موجود تبهکار خارج از کنترل غرب می تواند ابزاری برای روسیه و چین که هدف غایی رقابت با امریکا است، باشد. بنابراین باید به این نکته توجه داشت که روسها در مسئله داعش منتفع هستند.برای اینکه غرب و امریکا را در خارج از مرزهای خود مشغول کنند. در این مورد باید یک نگاه واقع بینانه ای و یا حداقل به عنوان یک احتمال به این مسئله نگاه کرد که روس ها امروز از مسئله داعش به دلایل متعدد از جمله اینکه غربی ها را در خارج از مرزهای خودشان در مقابله مسئله اوکراین درگیر کنند توجه کنیم. دوم اینکه تهدیدهایی که از ناحیه چچن ها متوجه آنها هست را با ورورد چچن ها به این منطقه و دور کردن آنها از مرزهای روسیه مشغول کنند و با استفاده از آنها؛ در این کارزار سود ببرند.در واقع مسئله داعش یک خطر جدی مستقیم برای ماست و روس ها می توانند حتی از این فرصت برای منافع خودشان بر علیه منافع ما استفاده کنند.


به هرحال بعد از تحولات اخیر منطقه روس ها درصدد رابطه اقتصادی گسترده تری با ایران هستند؛ دلیل این امر را شما چه می دانید؟

امروزه روس ها کاملا به مسئله قراداد اقتصادی با ایران سیاسی نگاه می کنند و علی رغم همه امتیازهای استعماری که در قراردادهای انرژی هسته ای با ایران بسته اند و چندین برابر قرارداد را بهره کشی کردند دوباره اهداف استعماری دارند. در مقابل دوبی را ملاحضه می کنیم که ظرف دو سال نیروگاه اتمی خود را به بهره برداری رساند. روس ها ساخت نیروگاه بوشهر را بعد از بیش از سی سال که با ما بازی کردند؛ تحویل دادند. بنابراین این قراداد جدید اصلا اهمیتی ندارد . باید توجه داشت که روس ها صرفا به مسائل امنیتی و اقتصادی خودشان نگاه می کنند و ایران می تواند یک وجه المصالحه باشد.

اقای دکتر با توجه به اینکه میزان قرارداد 70 میلیارد یورو است؛ اگرچه این قرارداد کلی است؛ اما به نظر شما می تواند مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم ها را برطرف کند؟

این واقعا یک کوته نگری محض در مورد سیاست های اقتصادی و تجارت اقتصادی است. ما اگر فکر کنیم با اتکا به یک کشور که صدها بار در ایران تجربه شده و در این سال ها گذشته جز خیانت به مملکت و منافع ما و جز حفظ منافع خودش چیز دیگری نداشتند؛ پیشرفت می کنیم در اشتباه هستیم. این یک بلاهت تاریخی است که متاسفانه در سیاست های این چند دهه با روس ها داشته ایم و نه نتها با روس ها بلکه با بقیه دنیا نیز داشته ایم. سیاست های توسعه ای اقتصادی ایران نمی تواند با اتکا به این کشور و علیه ان کشور شکل بگیرد. ما با کمال تاسف شاهد فقدان یک استراتژی توسعه ای در ایران هستیم. ما نمی دانیم که خودمان می خواهیم چکار کنیم . محور اصلی توسعه صنعتی در ایران، توجه به ظرفیت های داخی ایران است. متاسفانه تعداد زیادی از این قرارداد های صدها میلیارد دلاری و ده ها میلیارد یورویی به خاطر زد و بندهایی است که وجود دارد و عده ای می کوشند که منافع شخصی و منافع گروهی خاص خود را تامین کنند و به همین خاطر این نوع قرار دادها را توجیه سیاسی و اقتصادی می کنند. در حالی که ایران برای پیشرفت باید فقط به توسعه داخلی خود بپردازد. البته در شرایط تحریم ها این واقعیت را باید بپذیریم که روسیه کشور بزرگی؛ قدرتمند و همسایه است و نمی شود این کشور را نادیده گرفت. قطعا بایستی که از ظرفیت هایی که برای ما فراهم می شود کمال استفاده را بکنیم. منتهی به دلیل اینکه در کشور ما استراتژی روشن دیپلماسی اقتصادی وجود ندارد و روش توسعه صنعتی روشن نداریم، در این طور مواقع عمدتا در رقابت های بین المللی هستیم. این زمان جایی است که باید امتیاز بگیریم نه به روس ها امتیاز بدهیم. بنابراین قطعا باید جزئیات بیشتری از این قرارداد روشن شود تا مشخص شود که منافع ما تامین می شود یا خیر!

توافق اقتصادی با روسیه چگونه می تواند؛ زمینه بروز فساد اقتصادی را ایجاد کند؟

قطعا این توافق فساد خیز است. نکته بسیار مهم این است که فساد جایی رخ می دهد که انحصار،عدم شفافیت و عدم پاسخ گویی وجود داشته باشد. نکته مهم این است که یک سند روشن برای این قرادادها و این ارقام بزرگ وجود داشته باشد . ممکن است بگویند این یک تفاهم نامه است. هر بند این بحث باید شفاف باشد و در جهت تامین مراحل مختلف صنعتی شدن در کشور بایستی شکل بگیرد. وقتی که ما تصویری از این مسئله نداریم و یک استراتژی توسعه نداریم و نمی دانیم به کدامین جهت می رویم. این روزمگی در سیاست های اقتصادی در کشور حتما باعث می شود فساد یکی از دستاوردهای این سیاست باشد. تا شفافیت و پاسخگویی در قراردادها و مجوزها نباشد این فسادها وجود دارد. بنابراین همه دولت که در این شرایط قرار بگیرند با فساد مواجه خواهند بود.

عده ای معتقدند یکی از بهترین روش های دور زدن تحریم ها، تعامل با روس ها است. راهکار دور زدن تحریم ها از نظر شما چیست؟

راهکار دور زدن تحریم ها توجه به ظرفیت های داخلی است. متاسفانه یکی از موردهایی که بی در و پیکر است؛ همین موضوع می باشد. در واقع ما اصلا به ظرفیت های داخلی توجه نمی کنیم. مثلا 22 میلیارد دلار ارز در زمان دولت قبل به اسم تنظیم بازار از کشور خارج شد. درهای مملکت به روی کالاهای لوکس باز شده است و کشور مملو از وسایل لوکس شده است. این کشور با این سیاست ها قادر به توسعه نیست. سیاست های اقتصادی ایران با یک سراشیبی به سمت سقوط اقتصادی می رود. اگر این مشکلات تغییر نکند؛ هیچ نوع امکانی برای دور زدن تحریم ها وجود ندارد.

مثلا 15 سال پیش ایران به ترکیه منسوجات صادر می کرد؛ امروز یکی از صادرکنندگان عمده منسوجات به ایران؛ ترکیه است. این موضوع نشان می دهد که سیاست های اقتصادی ما اشتباه است به نحوی که هزینه تولید در ایران به نفع واردات بالا است. در واقع عده ای منافع ملی را تخریب می کنند. تنها راه دور زدن تحریم ها توجه به تولید داخلی است که متاسفانه هیچ توجهی به آن نمی شود. همین بسته و لایحه دولت برای خروج از رکود را ببینید؛ هیچ چیز به جز شعار نیست و در واقع تکرار سیاست های گذشته است.

دولت یکی از اهداف خود را خروج از رکود اعلام کرده است.آیا شما سیاست های اقتصادی دولت را در چارچوب دور زدن تحریم ها و خروج از رکود ارزیابی می کنید؟

تصور من این است که سیاست های دولت جدید نیز مانند گذشته به این موضوعات نمی پردازد و سیاست های دولت جدید صرفا پرداختن به معلول ها است و نه علت ها. مثلاً همین بسته خروج از رکود؛ اگرچه دولت اعلام می کند که این یک بسته کوتاه مدت است اما نیست. یکی از مواردی این است که دولت می خواهد 100 میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت نفت انجام دهد. بنابراین این یک برنامه کوتاه مدت نیست. نکته این که دولت توضیح و توجیه روشنی برای این کار ندارد. صد میلیارد رقم بزرگی است. چنین مجوزهایی در دولت های قبل نیز داده می شد. این مجوزها چیزی جز فساد در بر ندارد. این ها یا بایستی نیاز دقیق و روشن داشته باشند که منابع ملی باید کجا سرمایه گذاری شود. ممکن است توجیه آنها این باشد که دولت نهم و دهم در چاه های نفت سرمایه گذاری نکرده است. بایستی باید یک برنامه داشته باشیم. نمی شود به صرف اینکه در اینجا می خواهیم سرمایه گذاری کنیم صد میلیارد دلار مجوز بگیریم. ضمن اینکه در این بسته نگاهی به مسئله کشاورزی ندارد. در این بسته یک کلمه به این بحث نپرداخته است. در حالی که ما الان نزدیک به 14 میلیارد دلار واردات کشاورزی داریم که می تواند با توجه به تحریم ها تنها استراتژی روشن تولید جایگزینی واردات باشد. در واقع توجه به ظرفیت های داخلی بسیار مهم است در حالی که در این برنامه خروج از رکود هیچ نگاهی به این مسئله وجود ندارد. بازهم توجه به فروش نفت و صادرات نفت خام و پتروشیمی های ناکارامد که به اسم صادرات محصولات پتروشیمی است. صادرات محصولات پتروشیمی عملا خام فروشی است و آسیب های جدی برای ملت خواهد داشت.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
بررسی مهم‌ترین دلایل ایجاد رکود تورمی
منابع بانکی چپاول شده‌اند/ سرمایه‌داری فامیلی جایگزین سرمایه‌داری صنعتی



یک کارشناس اقتصادی مهم‌ترین دلیل رکود تورمی کشور را مشکلات سیستم بانکی و مالی کشور دانست و گفت: منابع بانکی ما به معنای کامل کلمه چپاول شده است.

حمیدرضا اشرف زاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این‌که تمام ضربه‌ای که ما خوردیم از سیستم بانکی و مالی بود، اظهار کرد: چرا که سیستم بانکی در دهه 80 به خصوص در سال‌های 1383 و 1384 گسترش زیادی پیدا کرد و وارد فعالیت سفته بازی شد.

وی با بیان این‌که بانک‌ها کار عملی واسطه‌گری مالی را کنار گذاشته و از طریق دارایی‌های انباشته خود وام‌هایی را براساس رابطه به بخش غیر مولد دادند، تصریح کرد: افرادی که از این طریق وام گرفتند انگیزه‌ای برای بازپرداخت اصل و فرع وام نداشتند.

این کارشناس اقتصادی افزود: از سوی دیگر دولت نیز در این مدت به شدت از سیستم بانکی استقراض می‌کرد و در واقع منابع بانکی ما به معنای کامل کلمه چپاول شده است. همین موضوع باعث شده در سال‌های 1389 و 1390منابع بانک‌ها به پایان برسد.

اشرف‌زاده با بیان این‌که در کنار این موضوع در سال‌های 1390 و 1391 بحران ارزی برای کشور بوجود آمد، گفت: دلیل این بحران نیز تحریم نبود، یعنی اگر تحریم هم اتفاق نمی‌افتاد کشور ما به این بحران می‌رسید. بنابراین این بحران و بخصوص رو شدن فسادهای بانکی و کاهش منابع باعث شد تخصیص اعتبارات به بخش‌های غیر مولد قطع شود و انقباض اعتباری رخ دهد.

وی خاطرنشان کرد: به این ترتیب تسهیلات به بخش های مولد و تولیدی ارائه نشد تا سرمایه در گردش آن‌ها تامین شود از این رو بنگاه‌های تولیدی با کمتر از 50 درصد ظرفیت خود به تولید پرداختند و همین موضوع سبب کاهش شدید نرخ رشد اقتصادی و رسیدن آن به منفی 6.8 درصد شد.

این کارشناس اقتصادی با بیان این‌که با کاهش ظرفیت تولید بیکاری نیز افزایش پیدا کرد و رکود ایجاد شد، درباره علل اصلی ایجاد تورم نیز اظهار کرد: دلیل تورم هم این بود که از سال 1386 مصارف دولتی یعنی آن چیزی که دولت به صورت عمرانی و جاری خرج می کرد کاهش پیدا کرد و رقم واقعی این مخارج در دو سال کمتر از 0.1 درصد رشد داشت و در سال‌های 1389، 1390 و 1391 نرخ رشد مصارف دولت منفی بوده است.

اشرف زاده افزود: این درحالی است که درهمین مدت حجم پول هر ساله 30 تا 40 درصد افزایش یافته است، یعنی بهترین زمینه را برای فساد و چپاول مملکت فراهم کردند.

وی با بیان این‌که بانک‌ها داشتند ورشکسته می شدند دولت تصمیم گرفت یک تورم بزرگ ایجاد کند، اظهار کرد: با این تورم ارزش دارایی‌های مسموم بانکی کاهش پیدا می کردو بانک‌ها از خطر ورشکستگی نجات پیدا کردند و دولت نیز می توانست هر از اندازه می خواست از سیستم بانکی پول بگیرد اما هزینه همه این‌ها را مردم باید از جیب خود به واسطه مالیات و تورم پرداخت کنند.

این کارشناس اقتصادی همچنین درباره چرایی تخصیص یافتن تسهیلات به بخش‌های غیر مولد، تصریح کرد: برای دریافت تسهیلات بخش مولد باید به بانک‌ها ثابت کند که سودآوری دارد و می‌تواند اصل و فرع وام‌ها را بپردازد که این کار نیازمند هزینه زیادی برای بانک‌ها در جهت ارزیابی و اعتبارسنجی این درخواست‌ها است. بنابراین رغبت بانک‌ها به وام دادن به بخش مولد و تولیدی پایین می‌آید.

اشرف زاده خاطرنشان کرد:‌از طرف دیگر بانک‌ها به سرمایه داری فامیلی روی آوردند و با پیدا کردن دوست‌ها و فامیل‌های خود تسهیلات را به آن‌ها می‌ دادند به طوری که فرد خانه‌ای را متری 10 میلیون تومان می خرید و سه هفته بعد متری 30 میلیون تومان می فروخت بنابراین با این سود زیاد اصل و فرع وام را نیز پرداخت می کرد که به این ترتیب بانک‌ها وام‌ها را به افراد سفته بازی که در بازار سکه، طلا، ارز،اتومبیل و مسکن فعالیت می کردند دادند.

وی با بیان این‌که سرمایه داری صنعتی ما از نیمه دوم دهه 80 نابود شد، گفت: به این ترتیب سرمایه داری مالی خودش را گسترش داد و اقتصاد را چپاول کرد تا در نهایت چیزی گیر بخش مولد نیاید.

این کارشناس اقتصادی در ادامه درباره برنامه دولت برای خروج غیر تورمی از رکود اظهار کرد: جهت گیری‌ها ، علت یابی و سیاست هایی که تدوین شده به نظر من هیچ کدامش به خروج از رکود تورمی کمک نمی‌کند از سوی دیگر رییس جمهور اخیرا اعلام کرده که ما از رکود خارج شدیم که باز هم فکر می کنم این موضوع درست نیست و احتمالا دستگاه‌هایی موازی غیر از مرکز آمار و بانک مرکزی آمارهایی را تولید کرده و در اختیار رییس جمهور قرار می‌دهند که درست نیست.

اشرف زاده با تاکید بر این‌که بعید می دانم تا سال 1394 از رکود تورمی خارج شویم، اظهار کرد: مشکل بزرگ دیگر ما عدم بارندگی و کمبود منابع آبی است و اگر در سال جاری بارندگی مناسبی نداشته باشیم تولید ناخالص داخلی ما کمتر از منفی هفت تا هشت درصد خواهد بود و این مصیبتی بزرگ برای مملکت ما است.

وی همچنین درباره نقاط ضعف برنامه دولت برای خروج از رکود گفت: برنامه ارائه شده در مورد نرخ‌های سود تسهیلات جهت گیری درستی ندارد، چرا که ما هفت تا هشت نوع نرخ سود بانکی داریم که براساس آن‌ها وام پرداخت می‌کنیم اما در این برنامه درک درستی از نرخ‌ها وجود ندارد که یکی از نقاط ضعف این صنعت است.

این کارشناس اقتصادی افزود: نقطه ضعف دوم مربوط به نرخ ارز است همان طور که دیده می‌شود از هفته پیش تاکنون مرتبا دلار افزایش قیمت داشته است که در این برنامه جهت گیری درستی درباره نرخ ارز نیز وجود ندارد.

اشرف‌زاده همچنین تصمیم دولت برای عدم استقراض از سیستم بانکی را از نقاط قوت برنامه خروج از رکود دانست و تصریح کرد: در سال 1390 استقراض دولت از سیستم بانکی 42 درصد نسبت به سال پیشین آن رشد داشته است که این رقم در سال 1392 به 21درصد رسید، اما اکنون دولت تصمیم گرفته که از سیستم بانکی استقراض نکند و از سوی دیگر بدهی‌های خود را نیز به بانک مرکزی پرداخت کند.

وی خاطرنشان کرد: اگر این موضوع تحقق یابد جهت گیری درستی است چرا که با این کار منابع بانک‌ها افزایش یافته و می‌توانند وام‌های بیشتری به بخش مولد ارائه کنند، البته اگر رانت‌خوارها و فاسدها دوباره با نامه و پارتی بر سر بانک ها نریزند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
هشدار آخر به آقازاده‌ها و نهادهای زمین‌خوار
شاید بتوان گفت که این بار وزارت کشور با فرد یا گروهی شوخی ندارد و می‌خواهد گوش زمین‌خوارها را در هر لباسی بپیچاند و این را بعنوان آخرین هشدار اعلام کرده است.
شاید بتوان گفت که این بار وزارت کشور با فرد یا گروهی شوخی ندارد و می‌خواهد گوش زمین‌خوارها را در هر لباسی بپیچاند و این را بعنوان آخرین هشدار اعلام کرده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، 25 شهریور ماه در سالن جلسات وزارت کشور، جلسه‌ای با عنوان طولانی و مهم "بررسی وضعیت پدیده زمین‌خواری، تغییر غیرقانونی کاربری اراضی، ساخت و سازهای غیر مجاز و راهکارهای مقابله با آن" تشکیل شد، جلسه‌ای که در آن وزیر کشور میزبان مسئولان دستگاه‌های قضایی، نیروی انتظامی، شهرداری، وزارت مسکن و شهرسازی، سازمان جنگل‌ها و مراتع، سازمان امور اراضی وزارت جهاد کشاورزی بود.

"عبدالرضا رحمانی فضلی" وزیر کشور هم درجمع خبرنگاران گزارشی از جلسه ارائه داد و از تصمیمات جدی دولت یازدهم بویژه وزارت کشور برای مبارزه با زمین‌خواری گفت: گزارش‌های ستاد مبارزه با زمین خواری، گزارش‌های جهاد کشاورزی، مسکن و شهرسازی و وزارت کشور در این جلسه نشان دهنده تصرفات غیرقانونی در زمین‌های خوب به ویژه در مناطق 3 استان شمالی(گلستان، مازندران، گیلان) تهران، البرز، اصفهان و قزوین است که موجب نگرانی زیادی شده است.

این خبرها در حالی بود که شنبه 22 شهریور در حاشیه نوزدهمین جلسه ساماندهی، پیشگیری و مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز استان تهران صحبت‌های معاون دادستان تهران در صدر اخبار قرار گرفت: «زمین‌خواری ۶۳۰ هکتاری در اراضی طرشت و بخشی از فرودگاه مهرآباد».

"خط قرمز مبارزه با زمین‌خواری" شد سوال خبرنگار دولت باشگاه خبرنگاران از وزیر کشور و از رحمانی فضلی سوال کردیم آیا مبارزه با زمین‌خواری خط قرمز دارد؟ خط قرمزی مانند "آقازاده‌ها"، دستگاه‌های نظامی و یا دستگاهی خاص، مسئولان و غیره ...؟ که رحمانی فضلی هم در پاسخ گفت: خیر اصلا، وزارت کشور به هیچ وجه در مبارزه با زمین خواری خط قرمزی ندارد.

بر اساس این گزارش شاید بتوان گفت که این بار وزارت کشور با فرد یا گروهی شوخی ندارد و می خواهد گوش زمین خوارها را در هر لباسی بپیچاند و این را بعنوان آخرین هشدار اعلام کرده است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
چرا زنان باید کار کنند؟



در حالی که 50 درصد نیروی کار کشور را زنان تشکیل می‌دهند، آمارهای رسمی نشان می‌دهد که دست کم در طول هشت سال اخیر، تعداد شاغلان زن در ایران با کاهش قابل ملاحظه‌ای مواجه بوده است.

به گزارش ایسنا، در شرایط امروز زنان نیازمند مشارکت اقتصادی و اجتماعی هستند و کشور باید از نیروهای کار زن در جهت توسعه و پیشرفت بهره‌برداری کند. کارشناسان اقتصادی بر این باورند که بدون حضور زنان در فعالیتهای اقتصادی تولید شکل نمی‌گیرد و اهداف رشد و توسعه اقتصاد محقق نمی‌شود.

بر اساس آمارهای مرکز آمار ایران، در سال 1384 نزدیک به 3 میلیون و 961 هزار نفر از شاغلان کشور را زنان تشکیل داده‌اند در حالی که این تعداد در سال گذشته به حدود سه میلیون و 145 هزار نفر رسیده که از کاهش تعداد شاغلان زن در سالهای گذشته حکایت دارد به عبارتی سالانه به طور متوسط بیش از صد هزار نفر از زنان شاغل کشور از بازار کار کنار رفته‌اند.


سهیلا جلودارزاده - مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت - بر لزوم مشارکت زنان در فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی تاکید دارد و می‌گوید: توسعه پایدار بدون مشارکت همه جانبه بانوان امکان پذیر نیست و دولتها باید به حق حضور 50 درصدی بانوان در عرصه‌های مختلف اعتقاد داشته باشند.

از نگاه وی بینش‌ها و نگرش‌های امروز تغییر یافته و زنان حتی در فناوری‌های جدید توانمندی‌های خود را بروز داده‌اند.

جلودارزاده با اشاره به پیش‌بینی سقف مشارکت 30 درصدی برای فعالیتهای زنان در سند چشم انداز 1404 ایران می‌افزاید: جایگاه زنان در عرصه کار و تولید به ویژه اقتصاد مقاومتی حایز اهمیت است و نمی‌توان از مشارکت اجتماعی و اقتصادی زنان چشم پوشی کرد.

به گزارش ایسنا، زنان ایرانی از دیرباز در بازار کار سنتی و محیط‌های روستایی حضور فعال و چشمگیری داشته‌اند و در کنار انجام رایگان کار خانگی و نگه‌داری از کودکان و سالمندان، به طور غیر مستقیم در فعالیتهای اقتصادی متعدد از قبیل صنایع دستی، قالیبافی، امور زراعی و باغی، دامداری، کشت چای و برنج و زعفران مشارکت می‌کردند؛ در عصر حاضر نیز زنان به دلایل متعددی از جمله فارغ التحصیلی، مستقل بودن، سرپرست خانوار بودن یا داشتن مهارت متقاضی کار هستند و به اندازه مردان ظرفیت و توانایی کار کردن دارند.

بسیاری ازفعالان حوزه کار بر این باورند که با توجه به ظرفیتهای بالای زنان نباید دایره اشتغال آنها را محدود کرد و فرصت رقابت با مردان را از آنها گرفت.

حسن طایی - معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزیر کار - درباره حضور زنان در بازار کار می‌گوید: وزارت کار به دنبال گسترش مشارکت زنان است اما مشارکت زنان در عرصه‌های جدید و نوآورانه زیرا هرچه مشارکت زنان در بستر فعالیتهای مولد و نوآورانه اقتصادی و اجتماعی بیشتر شود به کاهش نرخ بیکاری کمک می‌کند و نرخ مشارکت و رشد اقتصادی را بالا می‌برد.

به گفته وی اشتغال یکی از محورهای مهم توسعه زنان در جامعه به شمار می‌رود و اگر نرخ مشارکت زنان در اجتماع افزایش یابد ارزش افزودهه هم بیشتر می‌شود و در کنار کاهش نرخ بیکاری زنان شاهد کاهش جلوه‌های فقر اجتماعی و دیگر پیامدها و آسیب‌های اجتماعی خواهیم بود.

معاون اشتغال وزیرکار می‌گوید: زنان به طور عمده از تحصیلات عالی برخوردارند و این امر برنامه‌ریزان و سیاستگذاران را وادار می‌کند تا به تغییر سیاستها روی آورده و شرایط را به گونه‌ای فراهم کنند که حضور زنان در عرصه‌های گوناگون بیشتر شود.

به گزارش ایسنا، در دهه‌های اخیر گروهی از زنان با اجبار درونی به سمت بازار کار گرایش پیدا کرده‌اند، در واقع القائات فرهنگی و اجتماعی جامعه و برخی مسایل فردی و روانی موجب شده تا این دسته از زنان با انگیزه کسب استقلال کاری و تلاش برای تامین آتیه خود به دنبال شغل بروند و تمایل بیشتری به کار کردن در بیرون از منزل از خود نشان بدهند.

مهری سویزی - جامعه شناس و استاد دانشگاه - معتقد است: بسیاری از زنان اگر از حمایت‌های کافی از سوی پدران، همسران یا دولت بهره‌مند شوند اشتغال تمام‌وقت برای تأمین مالی را به نگه‌داری و تربیت فرزندان خویش ترجیح نمی‌دهند.


وی از مقوله‌ای به نام "عطش کاذب اشتغال" نام برده و می‌افزاید: ریشه اشتغال زنان بعضا خاموش کردن یک عطش کاذب است و این عطش کاذب می‌تواند چشم و هم چشمی نسبت به کار کردن یک دوست یا آشنا یا نگرانی فرد از تامین آینده خود باشد و برای روز مبادا و به دلیل نگرانی از عدم پاسخگویی خانواده به نیازهای فردی در پی یافتن شغل برود.

به گفته سویزی اشتغال زنان و پذیرش مسئولیتهای اجتماعی از سوی آنها هیچ منافاتی با انجام وظایف و مسئولیتهای خانوادگی ندارد منتها زنانی که به فضای کسب و کار و اشتغال ورود می‌کنند باید عنصر توازن را بین شغل و امور خانه برقرار کنند.

از نگاه این استاد دانشگاه زنانی که در فرایند اشتغال مشارکت دارند و عنصر توازن را رعایت می‌کنند به فضای کاری خود حس و حال خوبی می‌بخشند به نحوی که هم فرد، هم خانواده و هم اجتماع از اثرات آن بهره‌مند می‌شوند.

به گزارش ایسنا، در یک دهه اخیر با باز شدن فضای فرهنگی و دانشگاهی، سطح تحصیلات در جامعه‌ زنان افزون‌تر شده است و سطح توقعات و انتظارات زنان برای پذیرش مسئولیتهای اجتماعی را بالا برده است، در مقابل برخی فعالان حوزه کار معتقدند کار خانگی دیگر همانند گذشته تمام اوقات مفید یک زن را پر نمی‌کند و زنان به بهره‌مندی مفید از ایام زندگی خود تمایل پیدا کرده‌اند.

به نظر می‌رسد علاوه بر وجود این علل یک علت اساسی در مورد گرایش عمده زنان به اشتغال در جامعه‌ به تفاوت دریافت امتیازهای فردی و اجتماعی زنان شاغل و خانه‌دار بازگردد؛ در سالهای اخیر ارتقای مالی زنان شاغل نسبت به زنان خانه‌دار نوعی امتیاز فردی تلقی شده است و کافی است تا ویژگی تحصیلات عالیه را هم برای زنان در نظر بگیریم تا حضور بی چون و چرای آنها در بازار کار رقم بخورد.

حمید حاج اسماعیلی - تحلیلگر بازار کار - بر این باور است که هیچ مانعی برای حضور و مشارکت زنان همپای مردان وجود ندارد و دقت و تعهد زنان و شرایط کار آنها در بسیاری موارد بیش از مردان موثر و نقش آفرین است.

وی با تاکید بر لزوم شاغل بودن زنان می‌افزاید: اگر از نقش زنان در جامعه چشم پوشی کنیم در واقع از نیمی از سرمایه‌های نیروی انسانی خود چشم پوشی کرده‌ایم.

به گزارش ایسنا، با تمام این اوصاف کارشناسان می‌گویند علیرغم توانمندی‌ها و پتانسیل‌های بالایی که زنان ایرانی در حوزه‌های متعدد از خود به نمایش گذاشته‌اند آنچنان که باید نتوانسته‌اند به سهم شایسته‌ای از بازار کار دست یابند. هرچند که نگاه و دیدگاه زنان نسبت به گذشته تغییر کرده و میل آنها برای مشارکت و انجام کارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بیش از گذشته شده است اما نگاه محدود و سنتی همچنان در نگاه برخی سیاستگذاران وجود دارد و همین امر یکی از موانع اصلی مشارکت زنان در انجام فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی به شمار می‌رود.

امروز افزایش سطح تحصیلکرد‌گی زنان یک شاخصه و مولفه مهم در توسعه و پیشرفت کشورها محسوب می‌شود با این حال نوع نگاه به جنس زن در انجام برخی کارها، فقدان تناسب میان بازار کار و **** آموزشی، کمبود شغل و مهیا نبودن امکانات لازم برای پرورش ایده‌های جدید موجب شده تا سهم زنان در بازار کار نادیده گرفته و شرایط استفاده مناسب از ظرفیت بالقوه زنان آن طور که باید فراهم نشود. در همین راستا وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درصدد است تا جهت‌دهی بخشی از سیاستهای بازار کار خود را به سمت بهره‌گیری از توانمندیها و ظرفیتهای بالقوه زنان سوق دهد و مشارکت حداکثری زنان را با رویکردی جدید در فعالیتهای نوآورانه و مولد به کارگیرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
برند "زعفران ایرانی" روبه فراموشی



عضو شورای ملی زعفران ضمن گلایه نسبت به اینکه برند "زعفران ایرانی" با بسته‌بند‌ی‌های مجدد در کشورهای دیگر روبه فراموشی‌ است، گفت:‌ این محصول که هر گرم آن در بازارهای جهانی دو دلار ارزش دارد کاملا سنتی تولید می‌شود که اگر به اشتباهات مدیریتی در تولید ادامه دهیم و نسبت به تولید کیفی این محصول بی‌تفاوت باشیم بازارهای زعفران ایرانی از دست می‌روند.

علی حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد:‌ عمده زعفران در کشور با روش‌های 200 سال گذشته تولید می‌شود و صادرکنندگان باید مدت‌ها روی این محصول برداشت شده کار کنند تا بتوانند آن را به عنوان یک محصول کیفی به دنیا صادر کنند لذا اگر وزارت جهاد کشاورزی وظیفه ذاتی خود در زمینه بهبود کیفیت این محصول را انجام ندهد بازارهای زعفران ایرانی از دست می‌روند.

وی افزود:‌ اگر وزارت جهاد کشاورزی وظیفه ذاتی خود را که همان آموزش کشاورزان در راستای بهبود کیفیت تولید این محصول است، انجام ندهد به سرنوشت 80 سال گذشته اسپانیا دچار می‌شویم و حتی اگر تولید زعفران را در سال‌های آینده چند برابر افزایش دهیم بازارهای صادراتی این محصول از دست می‌روند.

این عضو شورای ملی زعفران با تاکید بر اهمیت تولید کیفی زعفران برای توسعه بازارهای صادراتی خاطرنشان کرد: در 80 سال گذشته بیش از 100 تن زعفران در اسپانیا تولید می‌شد و در همان زمان، میزان تولید این محصول در ایران حدود 20 تن بود در حالی که هم اکنون اسپانیا حدود یک تن زعفران تولید می‌کند و تولید این محصول در ایران به بیش از 300 تن رسیده است اما اگر به کیفی‌سازی تولید زعفران توجه نکنیم به سرنوشت گذشته اسپانیا دچار می‌شویم.

اقتصاد 160 هزار خانوار روستایی وابسته به تولید زعفران
حسینی با بیان این‌که اقتصاد 160 هزار خانوار روستایی در ایران به تولید زعفران وابسته است، تاکید کرد: زعفران محصولی است که ایرانیان برای خرید یک گرم آن حدود 5000 تومان هزینه می کنند و هر گرم از این محصول حدود دو دلار در بازارهای جهانی ارزش دارد؛ بنابراین وزارت جهاد کشاورزی نباید نسبت به تولید کیفی این محصول بی تفاوت باشد چرا که در این صورت برند ایرانی زعفران با بسته‌بند‌ی‌های مجدد در کشورهای دیگر فراموش می‌شود.

وی اظهار کرد: نبود صنایع تکمیلی مناسب، پایین بودن عملکرد تولید این محصول در واحد سطح و فرآوری نامناسب این محصول از جمله مشکلات زعفران است که باید وزارت جهاد کشاورزی به گونه‌ای آن را مدیریت کند که از تولید تا بازار زعفران دغدغه‌ای برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان وجود نداشته باشد.

عضو شورای ملی زعفران گفت: باید ستادی به نام ستاد بحران زعفران در کشور تشکیل شود تا در پی افزایش کمی تولید زعفران که براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گیرد و طبق افق برنامه چشم انداز 500 تن زعفران تولید شود. همچنین کیفی سازی و سالم سازی تولید زعفران به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد اما اگر بخواهیم اشتباهات مدیریتی خود را در تولید این محصول ادامه دهیم مشکلاتی که برای بازار پسته ایرانی بوجود آمد نیز برای زعفران تکرار می‌شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سود 25 میلیارد دلاری "علی بابا"


بزرگترین شرکت تجارت الکترونیکی چین از ورود به بورس نیویورک 25 میلیارد دلار سود کسب می‌کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شرکت "علی‌بابا" پس از مدت‌ها به زودی وارد بازار بورس نیویورک می‌شود؛ حرکتی که آن را بزرگترین ورود به بازار بورس در تاریخ می‌دانند و می‌تواند 25 میلیاد دلار سود نصیب این شرکت کند.

علی‌بابا که آن را بزرگترین شرکت تجارت الکترونیک آنلاین در دنیا می‌دانند، در سال 2003 وب سایت تابائو را راه‌اندازی کرد؛ وب سایتی که امروزه نامش به عنوان یکی از پربازدیدترین وب سایت‌های اینترنتی ثبت شده است. هر کسی این امکان را دارد که در این وب سایت یک صفحه فروش باز کند و اجناسش را بفروشد. امروزه 80 درصد خرید‌های آنلاین در چین به پای علی‌بابا نوشته می‌شود.

در کنار وب سایت تابائو، دو وب سایت دیگر هم با عملکردی مشابه وجود دارند: تی مال و علی‌بابا دات کام که هر دو زیرمجموعه شرکت علی‌بابا هستند. نقل و انتقال پول در این وب سایت‌ها از طریق سیستمی به نام "علی پی" انجام می‌شود که عملکردی مشابه با سیستم شناخته شده "پی‌پل" دارد.

شرکت علی‌بابا در سال 1999 توسط جک ما، یک معلم ساده زبان انگلیسی، در شهری در شرق چین راه‌اندازی شد. این شرکت هم اکنون 25 هزار کارمند و نزدیک به 300 میلیون مشتری دارد. البته مدت‌هاست که علی‌بابا صرفا یک وب سایت خرید و فروش آنلاین نیست.

این شرکت حالا صاحب یک سرویس پستی ویژه، یک سرویس آنلاین عرضه کارت، یک پلتفرم اینترنتی نظیر یوتیوب و حتی یک باشگاه فوتبال به نام خود است.

به گزارش دویچه وله، اما پرسشی که در این میان مطرح است، این است که آیا گسترش و توسعه علی‌بابا در زمینه‌های مختلف، دوام خواهد داشت؟ یک کارشناس مدرسه اقتصاد چین و اروپا واقع در شانگهای می‌گوید: ما می‌دانیم که سرمایه‌گذاران اغلب خوششان نمی‌آید که یک شرکت به سرمایه‌گذاری در عرصه‌های ناآشنا دست بزند. یک استراتژی که چندان مطلوب نیست.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ظریف نتیجه دیدارش با اشتون را تشریح کرد



وزیر خارجه کشورمان در واکنش به سخنان اخیر معاون وزیر خارجه آمریکا درباره فناوری صلح آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: اظهارات وندی شرمن بیشتر مصرف داخلی دارد و تلاش برای حل مشکلات داخلی آمریکایی‌هاست لذا ما هم در همان حد به آنها توجه می‌کنیم.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدجواد ظریف بعد از دیدار دو جانبه با کاترین اشتون، افزود: البته به هیچ وجه قابل قبول نیست که مسئولان آمریکایی برای حل مشکلات داخلی خود درباره ایران و مردم ایران با بیاناتی که نشان دهنده فهم صحیح از ایران نیست و یا نشان دهنده یک روحیه خود بزرگ بینی است، صحبت کنند.

وی ادامه داد: ضمن اینکه همواره به همه طرف‌های مذاکره با خودمان نیز گفته‌ایم که هرگونه صحبت غیر از احترام و توجه به حقوق مردم ایران، حتما توسط خود مردم ایران پاسخ مناسب را دریافت خواهد کرد.

ظریف درباره دیدار بیش از سه ساعته خود با کاترین اشتون نیز گفت: معمولا پیش از آغاز هر دور از مذاکرات، دیداری کاری با خانم اشتون داریم و این بار هم در اقامتگاه جمهوری اسلامی ایران در نیویورک گفت‌وگوی مفصلی همراه با نهار داشتیم که بیشتر به مرور موضوعات مورد اختلاف گذشت.

وی افزود: یعنی با توجه به اینکه موارد اختلاف ما قابل توجه است و فرصت برای رسیدن به راه حلی که قابل قبول باشد، زیاد نیست و نیاز هست که در این زمینه کار جدی صورت گیرد، یک دور موضوعات و روش‌هایی را که می‌شود در مورد این موضوعات به نتیجه رسید، مرور کردیم.

ظریف اضافه کرد: البته این بدان معنا نیست که مذاکره‌ای را به منظور داد و ستد آغاز کردیم ولی بدان معناست که همه موضوعات مرور شده است و نگاه کرده‌ایم به اینکه آیا این موضوعات قابل حل است، چراکه برخی از این موضوعات مشکل و برای هر یک از طرفین به عنوان مسئله‌ای مطرح هستند.

وی افزود: احساس می‌کنم بدون اینکه توافقی شکل گرفته باشد، بحث بسیار خوبی صورت گرفته است.

وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: برای دستیابی به توافق، قطعا نیازمند کار و تلاش و واقع بینی بیشتر از سوی طرف مقابل ماست و این نشست نیز برای این دور از مذاکرات که یکی از دورهای حساس گفت‌وگوها به شمار می‌آید، شروع مناسبی بود.

وی افزود: ظرف امروز و فردا مذاکرات دو جانبه‌ای هم با هیئت آمریکایی و فدراسیون روسیه و شاید با سایر اعضای گروه پنج بعلاوه یک صورت خواهد گرفت.

ظریف همچنین گفت: البته با توجه به اینکه هفته گذشته دیدارهایی با وزیران امور خارجه چین و روسیه داشتم و دوستان هم در اروپا با نمایندگان اتحادیه اروپا صحبت کردند، در حال حاضر مذاکرات به سمت آمریکایی‌ها باز می‌گردد و یک مقدار کار که با روس‌ها در ملاقات بین دو رئیس‌جمهور آغاز شد نیز به پیگیری نیاز دارد.

ظریف تصریح کرد: شاید در روز جمعه جلسه مجموعه پنج بعلاوه یک در سطح مدیران برگزار شود که من و خانم اشتون آن جلسه را افتتاح خواهیم کرد و همکاران ادامه خواهند داد تا زمینه را فراهم کنند.

وی افزود: آن طوری که من احساس کردم، خانم اشتون از طرف پنج بعلاوه یک می‌خواهند با جدیت این چند روز آینده را تلاش کنند.

ظریف ادامه داد: اینکه به نتیجه برسیم، هنوز موکول به این است که طرف مقابل تا چه اندازه در تصمیم گیری جدی سیاسی برای رسیدن به راه حل، آمادگی داشته باشد.

بنا بر گزارش واحد مرکزی خبر، وزیر خارجه کشورمان گفت: من و همکاران، اراده سیاسی را در خانم اشتون مشاهده کردیم و فکر می‌کنم از طرف سایر اعضاء این اطمینان را به ما دادند که آنها نیز آمادگی سیاسی دارند و علاقه مند هستند کار را برای رسیدن به نتیجه دنبال کنند.

ظریف افزود: ما همه تلاش خود را خواهیم کردیم و همواره اعلام کرده‌ایم که تا لحظه آخر پای میز مذاکره خواهیم بود تا نشان دهیم ضمن اینکه روی حقوق خود پافشاری می‌کنیم اما به دنبال راه حل مبتنی بر احترام متقابل هستیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ریابکوف:
مطمئن نیستم که ایران و 1+5 به توافق دست یابند



معاون وزیر امورخارجه روسیه گفت: این اطمینان وجود ندارد که بتوان در دور جدید مذاکرات به نتایج ملموس دست یافت.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری ایتارتاس، سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه در بدو ورود به آمریکا در جمع خبرنگاران، گفت: مسکو به طور کامل مطمئن نیست که ایران و 6 کشور جهان بتوانند تا 24 نوامبر به یک توافق دست یابند. اما به هر حال در این باره بدبینی وجود ندارد و هر دو طرف به کار خود ادامه می‌دهند.

ریابکوف ادامه داد: در دور گذشته ما شاهد روند مشخص و موفقیت‌آمیزی نبودیم. می‌توان گفت بسیاری از مسائل تنها در مرکز مباحث قرار گرفته اما مورد بررسی قرار نگرفت.

معاون وزیر امور خارجه روسیه اضافه کرد: این اطمینان وجود ندارد که بتوان در دور جدید مذاکرات که از 19 سپتامبر آغاز می‌شود، به نتایج ملموس دست یافت و هنوز مشخص نیست که وزرای خارجه ایران و 6 کشور جهان با هم دیدار و گفت‌وگو کنند یا نه.

وی افزود: علی‌رغم تحریم‌ها، روسیه آماده است که به همراه آمریکا و اتحادیه اروپا برای دستیابی به یک نتیجه در مذاکرات با ایران در نیویورک شرکت کند.

ریابکوف با اشاره به سفر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به مسکو در در گفت‌وگو با وی گفت: در دیدار دوجانبه با ایرانیان کاملا مشخص بوده و آنها نشان دادند که هیأت ایرانی برای دور آتی مذاکرات به طور اصولی آماده شده‌اند. همچنین 6 کشور دیگر نیز آمادگی لازم برای این مذاکرات را فراهم کرده‌اند.

به نوشته این خبرگزاری پیش از مذاکرات یک جلسه هماهنگی میان هیأت روسی با شرکایش برای دستیابی به یک چارچوب در جهت مصالحه برگزار خواهد شد.

به گزارش ایسنا، دور جدید مذاکرات ایران و گروه 1+5 از 19 سپتامبر به طور رسمی در نیویورک آغاز می‌شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مذاکرات ایران و 1+5 به روز جمعه موکول شد‎



مذاکرات رسمی ایران و 1+5 با توجه به انجام مذاکرات دوجانبه میان ایران و کشورهای گروه 1+5 به روز جمعه موکول شد.

به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مذاکرات ایران و 1+5 که قرار بود از روز پنجشنبه در نیویورک آغاز شود، به روز جمعه موکول شد.

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان و کاترین اشتون، نماینده 1+5 در مذاکرات با ایران ظهر روز چهارشنبه به وقت محلی در ناهار کاری به مدت سه ساعت و نیم گفت‌وگو کردند.

هم‌چنین بعد از مذاکرات اشتون و ظریف که با حضور معاونان دو طرف برگزار شد، معاونان وزیران خارجه ایران و آمریکا با یکدیگر امشب به وقت نیویورک دیدار و گفت‌وگو می‌کنند.

این برای سومین بار است که معاونان وزیران خارجه ایران و آمریکا درباره موضوعات مورد اختلاف با یکدیگر بعد از مذاکرات وین 6 دیدار می‌کنند.

بر همین اساس صبح روز پنجشنبه نیز معاونان وزیران خارجه ایران و روسیه در چارچوب مذاکرات هسته‌ای با یکدیگر دیدار می کنند.

بر اساس رایزنی‌ها و گفت‌وگوهای صورت گرفته میان دو طرف تصمیم گرفته شده است که مذاکرات رسمی میان ایران و 1+5 روز جمعه در سطح معاونان وزیران خارجه به سرپرستی ظریف و اشتون در محل سازمان ملل برگزار شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون وزیر کشاورزی خبر داد
صادرات یک میلیارد دلاری پسته ایران



معاون وزیر جهاد کشاورزی از پسته به عنوان یک کالای استراتژیک صادراتی نام برد و گفت: سالانه یک میلیارد دلار پسته به خارج از کشور صادر می شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه سمنان، محمد علی طهماسبی در نخستین جشنواره و سمپوزیوم ملی پسته ایران در دامغان تصریح کرد: کشورهای چین، هند، روسیه و کشورهای مشترک المنافع مقصد عمده این میزان از صادرات پسته جمهوری اسلامی ایران هستند.

وی وضعیت تولید پسته در سال جاری را خوب ارزیابی کرد و افزود: امسال سال خوبی برای تولید پسته در کشور بود و باید بتوانیم تولید پسته کشور را افزایش دهیم.

طهماسبی از وجود 400 هزار هکتار باغ پسته در کشور خبر داد و گفت: 300 هزار هکتار از این باغات بار ده هستند.

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: سالانه 130 هزار تن پسته در کشور تولید می شود که باغات پسته استان سمنان بیشترین میانگین عملکرد را دارند.

وی به کمبود آب کشاورزی و سفره های زیرزمینی اشاره و خاطرنشان کرد: باید به جای توسعه و احداث باغات، کیفیت محصول را افزایش داد.

همچنین آیت الله غلامعلی نعیم آبادی، نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان در این همایش به نقش و اهمیت کشاورزی در کشورمان پرداخت و اظهار کرد: کشاورزی محور اصلی اقتصاد یک کشور است و رونق و شکوفایی اقتصادی در گرو پویایی کشاورزی است.

وی با اذعان بر اینکه رونق و شکوفایی اقتصادی در گرو پویایی کشاورزی است، گفت: ایران اسلامی در زمینه آب و خاک بسیار غنی است و با کشاورزی نوین می توان صنعت کشاورزی را توسعه داد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نقوی‌حسینی:
زیاده‌خواهی‌های آمریکا موجب افزایش فاصله بین ایران و 1+5 شد



سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به برگزاری دور جدید مذاکرات در نیویورک، زیاده‌خواهی‌های آمریکا را موجب افزایش فاصله بین ایران و 1+5 دانست و گفت که در صورت شکست احتمالی مذاکرات، آمریکایی‌ها مسئول مستقیم این شکست خواهند بود.

سیدحسین نقوی‌حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: ‌دور جدید مذاکرات در نیویورک در سالگرد آغاز مذاکرات هسته‌ای در دولت یازدهم انجام می‌شود که مذاکرات از نیویورک کلید خورد و در یک سال گذشته اتفاقات مهمی رخ داد از جمله توافق ژنو که به امضای طرفین رسید و مذاکرات مطول وین و ژنو برای رسیدن به توافق جامع.

وی افزود: جمهوری اسلامی در طول یک سال گذشته نشان داد مصمم است پرونده هسته‌ای ایران از طریق مذاکره به نتیجه روشنی دست یابد. از سوی دیگر آنچه در توافق ژنو به عهده ایران گذاشته شد و ایران نسبت به آن متعهد شد به مرحله اجرا در آمد و نهایت تلاش برای عملیاتی شدن توافق صورت گرفت.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: علاوه بر آن گام‌های بعدی از سوی ایران برای رسیدن به توافق جامع انجام شد تا جایی که در حوزه بازرسی اقدامات داوطلبانه‌ای فراتر از توافق ژنو انجام دادیم تا اعتماد لازم در جامعه جهانی به وجود بیاید که جمهوری اسلامی اولا فعالیت صلح‌آمیز دارد و ثانیا متعهد به حل مشکلات از طریق مذاکره است.

نقوی‌حسینی با بیان اینکه در یک سال گذشته طرف مذاکره ایران انسجام و هماهنگی لازم را نداشته، یادآور شد: ما در یک سال گذشته شاهد اتفاقات عجیب و غریبی بودیم که به روند مذاکره لطمه زد. سردمدار این مانع‌تراشی‌ها نیز آمریکایی‌ها بودند که ابتدا با طرح موضوعات غیرهسته‌ای سعی کردند مذاکرات را با چالش‌های جدی روبرو کنند و فاصله بین ایران و 1+5 را زیاد کنند و بعدا با طرح مطالبات فرا ان‌پی‌تی و حتی فراتر از توافق ژنو سعی کردند فاصله‌ها را زیاد کنند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه زیاده‌خواهی‌های آمریکا باعث افزایش فاصله بین ایران و 1+5 شد، تصریح کرد: این اقدامات باعث شد در موضوعات اصلی که دو طرف باید به توافق برسند ما به نتیجه مشخصی دست پیدا نکنیم.

وی با اشاره به برخی اقدامات آمریکا برخلاف توافق ژنو، گفت: بر اساس این توافق اعضای 1+5 نباید تحریم جدیدی علیه ایران اعمال می‌کردند اما آمریکایی‌ها این کار را انجام دادند و نشان دادند متعهد به توافق نیستند. این کار سوال و ابهاماتی را در ذهن ملت، دولت و مذاکره‌کنندگان ایجاد کرد که وقتی آمریکا به توافق ژنو عمل نمی‌کند از کجا معلوم که به توافق جامع عمل خواهد کرد.

نقوی‌حسینی با بیان اینکه آمریکا موانع اصلی را بر سر راه مذاکرات ایجاد کرده، گفت: آمریکا فاصله ما را با 1+5 زیاد کرد و باعث شد حس بی‌اعتمادی در جمهوری اسلامی ایجاد شود و همین‌ها مشکلاتی است که امروز بر سر راه مذاکرات وجود دارد که با وجود چنین مشکلاتی و همچنین اظهارات اخیر مقامات آمریکایی از جمله وندی شرمن بعید به نظر می‌رسد که ما در این دوره از مذاکرات به نتیجه مشخصی دست پیدا کنیم.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: تا اینجا هم آمریکایی‌ها مسئول مستقیم و اصلی عدم توافق هستند و در آینده هم مسئول مستقیم شکست احتمالی مذاکرات خواهند بود.

وی افزود: بحث ما با 1+5 این است که آنها باید تکلیف خودشان را با آمریکایی‌ها روشن کنند. وقتی انسجامی در بین کشورهای 1+5 وجود ندارد، کسی مقید به تعهدات نیست، آمریکا به عنوان عضو سرکش در 1+5 عمل می‌کند و برخلاف توافق زیاده‌خواهی خود را دارد و بهایی به 1+5 نمی‌دهد چطور جمهوری اسلامی می‌تواند با 1+5 به توافق برسد؟ بنابراین مشکل اصلی این مذاکرات با 1+5، آمریکایی‌ها هستند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
محمود بصیری در «جمعه ایرانی»/«رادیو این روزها خطرناک شده!»



محمود بصیری – بازیگر پیشکسوت - از حضورش در برنامه رادیویی «جمعه ایرانی» خبر داد.

این بازیگر که تا مدت‌ها پیش ممنوع‌التصویر بود، در گفت‌وگویی با خبرنگار سرویس تلویزیون و رادیو خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، از حضورش در رادیو اظهار رضایت کرد و گفت: هفته جاری به دعوت منوچهر آذری به رادیو رفتم و بیشتر قصدم احوال‌پرسی بود، همان موقع هم گروه «جمعه ایرانی» اجرا داشتند و مشغول ضبط برنامه بودند که خیلی اتفافی بدون آمادگی قبلی از من خواستند خاطراتم را از مرحوم سعدی افشار تعریف کنم تا صدایم را ضبط کنند. از اینکه آن روز به جمع رادیویی‌ها پیوستم و دقایقی در کنارشان بودم و خاطراتمان را زنده کردیم، خوشحالم؛ چراکه «جمعه ایرانی‌»ها جمع خیلی شیرینی داشتند.

وی سپس درباره رسانه رادیو خاطرنشان کرد: وقتی تنها هستیم، تازه می‌فهمیم رادیو یعنی چه؛ در کل به نظرم الان رادیو خطرناک شده است و دیگر مثل قدیم‌ها نیست که چندین بار متن نهایی را تمرین کنیم. در حال حاضر در رادیو به یک‌باره همان صدا را ضبط می‌کنند، به همین خاطر کمی خطرناک شده است.

بصیری در پایان به خبرنگار ایسنا گفت: بخشی از صحبت‌هایم که راجع به مرحوم سعدی افشار در برنامه «جمعه ایرانی» بود، جمعه هفته جاری پخش می‌شود. در این بخش علاوه بر تعریف خاطراتی که از آن مرحوم داشتم، کمی هم صدای زنده‌یاد سعدی افشار را برای شنوندگان درآوردم؛ چراکه همه می‌گویند صدایم شبیه سعدی افشار است.

او یادآور شد کهدر این برنامه از زنده‌یادان صادق بهرامی، حیدر صارمی، فخری پازوکی، فرهنگ مهرپرور، احمد قدکچیان، منوچهر نوذری، رامین فرزاد، داریوش رفیعی، حسین امیرفضلی، منصور والامقام، اکبر مشکین و هوشنگ سارنگ یاد کرده است.

به گزارش ایسنا، محمود بصیری بهمن ماه سال 92 درخبرگزاری ایسناحاضر شد و درباره‌ی غیبت هشت ساله‌اش در عرصه‌ی هنر و همچنین فعالیت‌های هنری‌اش، به پرسش‌های ایسنا پاسخ داد.

این بازیگر هم اینک در سریال «سیگنال موجود نیست» مهدی مظلومی نقش یک نگهبان (نگهبان امجد) را ایفا می‌کند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


اقتصادی > اقتصاد کلان
طیب نیا تشریح کرد؛
برنامه‌های جدید خروج بورس از رکود/ ماموریت تازه بانک‌ها و بازار سرمایه
وزیر اقتصاد با بیان اینکه متاسفانه این روزها حجم معاملات به زیر 100 میلیارد تومان هم کاهش پیدا کرده گفت: در شرایطی هستیم که رشد اقتصادی پایینی که طی 20 تا 30 سال گذشته با آن روبرو بودیم را هم در اختیار نداریم؛ بنابراین تجهیز پس اندازها و تخصیص آن به تولید، ماموریت اصلی بانک ها و بازار سرمایه است.
به گزارش خبرگزاری مهر، علی طیب نیا در نشست مدیران شرکت های هلدینگ و سرمایه گذاری کشور با معاون اول رئیس جمهور گفت: وظیفه اصلی **** بانکی کشور تامین سرمایه در گردش فعالیت های اقتصادی تعریف شده است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهارداشت: چند ماه گذشته که مقام معظم ***** سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند، هسته اصلی و جوهره اصلی اقتصاد مقاومتی دستیابی به رشد اقتصادی مستمر، پایدار درونزا و برون گرا است؛ رشدی که بتواند موجبات استحکام اقتصاد داخلی ارتقای موقعیت کشور در عرصه بین المللی و بهبود وضعیت معیشت و رفاه مردم را فراهم کند.

وی ادامه داد: هم اکنون متاسفانه در شرایطی هستیم که رشد اقتصادی پایینی که طی 20 تا 30 سال گذشته با آن روبرو بودیم را هم در اختیار نداریم. اقتصاد ما در دو سال متوالی با رشد اقتصادی منفی مواجه شد و در حال حاضر تولید 10 درصد و درآمد 20 درصد نسبت به حداکثر قبلی خودش کاهش پیدا کرده است.

طیب نیا افزود: دولت تدبیر و امید از سال گذشته برنامه اصلی خود را مقابله با شرایط رکودی، بازگشت تولید به حداکثر قبلی و سپس دستیابی به رشد اقتصادی پایه و مستمر قرار داد. از همان 17 شهریور سال 92 بود که دولت مصوبه 35 ماده ای برای شناسایی مشکلات و موانع موجود در مسیر تولید را شناسایی کند.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: براساس تحلیل های صورت گرفته، به این جمع بندی رسیدیم که یکی از مهم ترین عوامل بروز شرایط رکودی مشکل کمبود منابع مالی و تنگناهای اعتباری است که ما از سال های گذشته با آن مواجه بودیم و در شرایط فعلی با توجه به اینکه تمرکز تحریم ها هم بردرآمد نفتی کشور متمرکز شده این مشکل به صورت شدیدتر و حادتر در اقتصاد ما ظاهر شده است

وی بیان داشت: ما با محدودیت های جدی پس انداز مواجه نیستیم. آمار و ارقام نشان می دهد که نرخ پس انداز در ایران در وضعیت مناسبی قرار دارد اما با مشکل جدی مواجه هستیم و آن این است که پس اندازها صرف سرمایه گذاری مولد و موجه نمی شود و مشکلات بخش تولید را مرتفع نمی کند، این مشکلی است که از گذشته ما با آن مواجه بودیم و در شرایط فعلی به نظر می رسد که این مشکل شدیدتر شده است.

طیب نیا ادامه داد: تجهیز پس اندازها و تخصیص پس اندازها به فعالیت های اقتصادی مولد و کارآمد وظیفه و ماموریت اصلی بازارهای مالی شامل **** بانکی و بازار سرمایه است و آنها باید این توانایی را داشته باشند که پس اندازهای پراکنده مردم را جمع کنند و بر روی فعالیت های اقتصادی ما مولد متمرکز کنند.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: در گذشته بازارهای مالی ما بازارهای بانک محور بودند یعنی نقش اصلی تامین مالی فعالیت های اقتصادی را **** بانکی کشور بر عهده داشت؛ صرف بانک محوربودن **** مالی ایراد ندارد اما ایراد وقتی خود را به صورت جدی ظاهر می کند که **** بانکی نتواند وظیفه خود را در تجهیز منابع و تخصیص آنها به فعالیت های کارآمد به نحو مناسب ایفا کند.

وی گفت: ما در بسته خروج غیرتورمی از رکود تمرکز را بر روی این دو موضوع قرار داده ایم که از یک طرف سعی کنیم مشکلاتی که **** بانکی با آن مواجه است را برطرف کنیم و تلاش کنیم که **** بانکی به صورت فعال در خدمت بخش اقتصادی قرار بدهیم و از طرفی دیگر زمینه ارتقا نقش بازار سرمایه را فراهم کنیم.

طیب نیا خاطرنشان کرد: در تقسیم کاری که طراحی شده نقش بازار پول و **** بانکی کشور عمدتا تامین سرمایه در گردش بنگاه های اقتصادی و تامین مالی کوتاه مدت و میان مدت بنگاه های کوچک و و بنگاه های متوسط است. با توجه به شرایط اقتصادی کنونی و اینکه ما در رکود قرار داریم و از ظرفیت های موجود استفاده کامل نمی شود قاعدتا اولویت با سرمایه گذاری نیست بلکه اولویت این است که از سرمایه های موجودمان بتوانیم استفاده کنیم؛ قاعدتا این امر بازدهی بیشتری را نصیب اقتصاد کشور می کند.

وی افزود: در راستای وظیفه اصلی **** بانکی کشور که تامین سرمایه در گردش فعالیت های اقتصادی است احکامی را پیش بینی کرده ایم که **** بانکی بتواند مشکلات خود را حل کند و این ماموریت را به نحو مناسب انجام دهد که یکی از این راه ها افزایش سرمایه بانک ها است، راه دیگر واگذاری اموال و دارایی های مازاد بانک و تبدیل بدهی های دولت به **** بانکی کشور برای این انجام می گیرد که محدودیت های موجود برای **** بانکی مرتفع شود و **** بانکی بتواند این ماموریت را به نحوی مناسب انجام دهد.

طیب نیا تصریح کرد: برای بازار سرمایه نیز ماموریت تعریف شد که آن تامین مالی بلندمدت بنگاه های بزرگ کشور است. اگرچه طی سال های اخیر بازار سرمایه کشور به لحاظ ارزش بازار، توسعه قابل ملاحظه ای پیدا کرده اما عمده معاملات و مبادلات در بازار سرمایه، در بازار ثانویه بوده و است و بازار سرمایه در تامین مالی بنگاه ها و فعالیت های اقتصادی نقش قابل ملاحظه ای را ایفا نکرده است. در سال گذشته که اوج فعالیت بازار سرمایه و تامین مالی تولید بود، حدود 27 هزار میلیارد تومان به بخش تولید کشور از طریق بازار سرمایه منابع تزریق شد که اگر این را مقایسه کنیم با میزان مشارکت بازار پول که بیش از 200 هزار میلیارد تومان بود نشان می دهد بازار سرمایه در مقایسه با بازار پول نقش قابل ملاحظه ای را اکنون ایفا نمی کند.

وزیر اقتصاد اظهارداشت: جهت گیری اصلی دولت و سیاست های طراحی شده در سبد خروج از رکود این است که ما بتوانیم نقش بازار سرمایه را در تامین مالی بنگاه ها افزایش دهیم. آنجا احکام متعددی پیش بینی شده و ابزارهای مالی جدیدی معرفی شده که می تواند این نقش را برای ما ایفا کنند.

وی گفت: همه ما می دانیم به شرطی بازار سرمایه جذابیت کافی برای سرمایه گذاران پیدا می کند که ما بازار ثانویه فعال و موثری داشته باشیم؛ آن چیزی که ابزارهای مالی موجود در بازار سرمایه را برای مردم جذاب می کند و آنها را مایل به سرمایه گذاری در این بازار می کند عمدتا بازدهی بالا و مهمتر از آن قدرت نقدشوندگی بالا در بازار سرمایه کشور است. شرط اینکه دارایی ها از قدرت نقدشوندگی بالا برخوردار باشد این است که بازار، بازاری پُر رونق باشد و بازار ثانویه کم رونق و بازار ثانویه ای که ریسک فعالیت ها در آن بالا باشد نمی شود انتظار مشارکت جدی سرمایه گذار را داشته باشیم.

طیب نیا تصریح کرد: ما در ماه های گذشته و تحت تاثیر شرایط عمومی که بر اقتصادمان حاکم شد و با توجه به محدودیت های مالی و تنگنای اعتباری در بازار سرمایه هم دچار محدودیت هایی شدیم و حجم معاملات و مبادلات در بازار سرمایه با کاهش چشمگیری روبرو بود. زمانی در سال های گذشته در بازار سرمایه به 800 میلیارد تومان هم رسید اما متاسفانه در این ایام حتی در بعضی از روزها حجم معاملات ما به زیر 100 میلیارد تومان هم کاهش پیدا کرد که باید این مشکل را حل و فصل کنیم؛ بازار ثانویه پُر رونق داشته باشیم تا بتوانیم سرمایه گذاران را به سمت این بازار جذب کنیم.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ورود ایران به بازار مواد غذایی "حلال"


عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی استان البرز گفت: بستر تولید و صادرات مواد غذایی با برند حلال در کشور فراهم می‌شود.

محمدباقر رضوی‌تقوی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه البرز، اظهار کرد: امروزه بسیاری از کشورها از جمله آمریکا که مسلمان نیز نیستند به حوزه تولید و صادرات مواد غذایی حلال ورود پیدا کرده‌اند.

وی افزود: در حال حاضر جمعیت قابل توجهی از مردم جهان را مسلمانان تشکیل داده‌اند که روز به روز نیز برجمعیت آنها اضافه می‌شود.

وی افزود: بدون شک تولید مواد غذایی حلال و صادرات آن به کشورهای مسلمانان ارزآوری خوبی برای کشورهای غیرمسلمان دارد که این کشورها در حال گسترش فعالیت خود در این حوزه هستند.

رضوی‌تقوی ادامه داد: ایران کشوری مسلمان است و در مجموع همه محصولات و مواد غذایی که در آن تولید می‌شود، حلال می‌باشد، به همین دلیل به راحتی می‌تواند در بازار صادرات مواد غذایی حلال به سایر کشورهای مسلمان به خصوص کشورهای همجوار ورود پیدا کند.

این مسئول تاکید کرد: بدون شک با رعایت ضوابط و استانداردهای تعیین شده در تولید مواد غذایی حلال، ایران می‌تواند به یکی از بزرگ‌ترین صادر کنندگان برند مواد غذایی حلال در منطقه تبدیل شود.

رضوی‌تقوی اضافه کرد: تا کنون یک همایش بین‌المللی استانداردسازی و تجاری‌سازی مواد غذایی حلال در ایران برگزار شده که طی آن برخی مقررات و شرایط تولید و صادرات مواد غذایی حلال مطرح شد.

عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی استان البرز در پایان گفت: بدون شک بخش دولتی با اعتبارات و امکانات محدود خود نمی‌تواند همه ساز و کارهای ورود به عرصه صادرات مواد غذایی حلال به دنیا را فراهم کند، به همین دلیل در این حوزه نیز باید بخش خصوصی وارد عمل شده و سرمایه‌گذاری‌های لازم را انجام دهد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نیمه پنهان اشتغال غیرمجاز افغان‌ها درایران



مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان سمنان از تخریب"فرهنگ کار" به عنوان نیمه پنهان اشتغال غیرمجاز اتباع خارجی در کشورمان یاد کرد و گفت: اشتغال به کار اتباع خارجی تاثیرات سوئی در فرهنگ کار در ایران داشته است.

اسماعیل غنیان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه سمنان، با بیان این‌که اشتغال غیرمجاز اتباع خارجی از دو منظر قابل بررسی است به تاثیرات پنهان اشتغال غیرمجاز اتباع بیگانه اشاره و اظهار کرد: در ظاهر امر اتباع خارجی با اشتغال به کار در کشور و اشغال فرصت‌های شغلی باعث بیکاری نیروی کار داخلی،‌ خروج ارز از کشور و در برخی مواقع باعث ایجاد مشکلات اجتماعی و امنیتی برای کشور می‌شوند و لیکن نیمه پنهان اشتغال غیرمجاز اتباع خارجی، تخریب فرهنگ کار است.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان سمنان یادآوری کرد: در دوران گذشته، سخت کوشی و تلاش به عنوان یک ارزش مطرح بود و افرادی که در مشاغل سخت و کارهایی که به قدرت بدنی بیشتر نیاز داشت، مشغول به کار می‌شدند مورد تکریم و تشویق افراد جامعه قرار می‌گرفتند، اما در چند دهه اخیر اتباع خارجی با شرایط خاص خود و پذیرش مشاغلی که نیازمند قدرت بدنی بیشتری بوده یا در مناطق دوردست واقع شده‌اند، کم کم نیروی کار داخلی را کنار زده و خود جایگزین آن شدند.

غنیان اضافه کرد: امروزه گاه عامه مردم در بعضی مواقع شاغل بودن در این نوع مشاغل را به اتباع خارجی نسبت داده و همین امر باعث شده در حال حاضر نیروی کار داخلی رغبت زیادی به پذیرش مشاغلی نظیر: چوپانی،‌ دامداری، مرغداری،‌ کشاورزی و کارهای ساختمانی و ... نداشته و در عوض اتباع خارجی با حقوق و دستمزد به مراتب بالاتر در این‌گونه مشاغل فعالیت و به تعبیری این مشاغل را به انحصار خود درآورده‌اند.

وی از کاهش اشتغال اتباع غیرمجاز و فاقد کارت اشتغال در این استان خبر داد و افزود: خوشبختانه در چند سال اخیر با اجرای طرح‌های صدور کارت آمایش و هم‌چنین صدور کارت اشتغال برای اتباع کشور افغانستان، تا حدود زیادی از اشتغال غیرمجاز آنان کاسته شده است.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان هم‌چنین با اشاره به وضع قوانین سختگیرانه در این خصوص، گفت: برخورد جدی با کارفرمایانی که برخلاف مقررات بنا به دلایلی از نیروی کار غیرمجاز و اتباع فاقد مجوز استفاده می‌کنند و فعالیت مستمر گشت‌های مشترک وزارت کار، نیروی انتظامی و ... در کاهش فعالیت اتباع غیرمجاز نقش مهمی داشته است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون امور جوانان وزارت ورزش خبر داد
برگزاری نخستین جلسه "شورای عالی جوانان" در دولت یازدهم، اول مهر



معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: با رایزنی‌های انجام شده نخستین جلسه شورای عالی جوانان در دولت یازدهم اول مهرماه برگزار می‌شود.

دکتر محمود گلزاری در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس «جوانان» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،با اعلام این خبر، افزود: هنوز دستور جلسه شورای عالی جوانان نهایی نشده است و بزودی تکلیف نهایی در این زمینه مشخص می‌شود.

وی در زمینه امکان حضور رییس جمهور در شورای عالی جوانان اظهار کرد: این موضوع نیز هنوز مشخص نیست و یا دکتر روحانی و یا اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور در این جلسه حضور می‌یابند.

به گزارش ایسنا، شورای عالی جوانان، عالی‌ترین مقام تصمیم‌گیری در حوزه جوانان محسوب می‌شود که هنوز در دولت یازدهم تشکیل جلسه نداده است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
شرط تجارت ماندگار و موفق



مدیرکل دفتر امور ترویج تجارت سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اینکه شرط یک تجارت ماندگار و موفق سوددهی برای هر دو طرف معامله است، گفت: باید کالاهای با کیفیت در نمایشگاه‌ها ارائه کنیم و به دنبال سود لحظه‌ای نباشیم و حرکتی متداوم و با یک سود منطقی را در نظر بگیریم.

مهرداد جلالی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسان، با بیان اینکه توسعه صادرات همراه یک محور اصلی برای خروج از اقتصاد تک محصولی است، اظهار کرد: توسعه صادرات یکی از اهداف اصلی کشور بوده و در رویکردها و برنامه‌ریزی‌های بلند، کوتاه و میان‌مدت جزو محورها و پایه‌های اساسی است.

جلالی‌پور خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهای بحث حمایتی خروج از رکود نیز توسعه صادرات غیر نفتی در نظر گرفته شده و حتی در برنامه های پنجم و چهارم توسعه هم نیز این مبحث به عنوان یک پایه و اصل مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به این که توسعه صادرات همواره به عنوان یک محور اصلی برای خروج از اقتصاد تک‌محصولی بوده است، تصریح کرد: با توجه به اهمیت توسعه صادرات این مبحث نیاز به ابزارهای موثری از جمله برپایی نمایشگاه‌های برون‌مرزی دارد.

مدیر کل دفتر امور ترویج تجارت سازمان توسعه تجارت ایران اضافه کرد: برای برگزاری نمایشگاه‌های برون‌مرزی کشورهایی که از نظر فرهنگی، قومی، زبانی و مرزی با ایران قرابت دارند در اولویت هستند. برای مثال استان‌های شرقی ما با کشورهایی مثل افغانستان و پاکستان مشترکات زیادی دارند.

جلالی‌پور با تاکید بر اینکه رویکرد برگزاری نمایشگاه‌ها باید ملی باشد، یادآور شد: در حال حاضر دو منطقه هرات و کابل افغانستان برای برگزاری نمایشگاه تحت پوشش قرار گرفته‌اند و علاوه بر این دو منطقه مناطق دیگری نیز وجود دارند که نیاز است در آن‌ها حضور فعال‌تری داشته باشیم تا سهم بیشتری از بازار افغانستان را نصیب خود کنیم.

وی ایجاد شرایط مناسب برای مشتری را لازمه یک تجارت دائمی و موفق دانست و گفت: مشتری باید به نحو مناسبی از کالا بهره‌مند شود و بخشی از این مبحث مربوط به قیمت کالا، تنوع، خدمات و پشتیبانی کالا است که در نظر گرفتن تمامی این عوامل در کنار هم و اجرای منطقی آن‌ها منجر به سود‌دهی می‌شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
اظهارات جدید آمریکا در آستانه مذاکرات



نماینده آمریکا در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: نگرانی‌های موجود درباره انحراف‌های احتمالی نظامی در برنامه هسته‌ای ایران، باید به عنوان بخشی از توافق جامع در نظر گرفته شود.

به گزارش خبرگزای دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل خبرگزاری فرانسه، لورا کندی، نماینده آمریکا در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آستانه دور جدید مذاکرات ایران و 1+5 گفت: واشنگتن درباره روند اجرای تعهدات ایران نگران است.

وی گفت: باید نگرانی‌های موجود درباره انحرافات احتمالی نظامی در برنامه هسته‌ای ایران به عنوان بخشی از هرگونه توافق جامع در نظر گرفته شود.

کندی اضافه کرد: تنها در صورت وقوع چنین اتفاقی می‌توان این اطمینان را به دست آورد که برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز باقی خواهد ماند.

به گزارش ایسنا این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که رضا نجفی، نماینده کشورمان در آژانس در سخنانی در نشست شورای حکام آژانس درخصوص اجرای پادمان در ایران، گزارش اخیر مدیرکل آژانس را مبنی بر عدم انحراف برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران شاهد بارزی بر این مطلب دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران موضوعات مطرح شده با عنوان ابعاد احتمالی نظامی را معتبر نمی‌داند چرا که بنا به گزارش مدیرکل سابق آژانس، آژانس فاقد ابزارهایی برای ارزیابی اسناد این اتهامات است.

دور جدید مذاکرات ایران و 1+5 از امروز (19 سپتامبر) در نیویورک آغاز می‌شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
فاینشنال تایمز: رای دادگاه اروپا تحریم های بی پایه علیه ایران را با چالش مواجه می کند
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روزنامه فاینشنال تایمز روز پنجشنبه نوشت: رای دادگاه اتحادیه اروپا در ارتباط با لغو تحریم بانک مرکزی ایران، تمایل اروپا برای استفاده از منابع اطلاعاتی نامشخص برای اعمال تحریم ها را زیرسئوال خواهد برد.

فاینشنال تایمز نوشت: دادگاه اتحادیه اروپا در بروکسل روز پنجشنبه اتهام های وارده علیه بانک مرکزی ایران از سوی شورای اروپا را به دلیل نداشتن شواهد و مدارک معتبر، قابل دفاع به لحاظ حقوقی ندانست.

به نوشته این روزنامه، دادگاه اتحادیه اروپا حکم داد که ادعاها و موارد اقامه شده علیه بانک مرکزی ایران تنها براساس شواهد محرمانه یک عضو دولتی ناشناس استوار بوده و قابل دفاع نیست.

فاینشنال تایمز افزود: دادگاه اتحادیه اروپا موارد اقامه شده علیه بانک مرکزی ایران از سوی شورای اروپا در سال 2012 میلادی را مبهم و فاقد جزییات خوانده و گفته است که این دلایل برای الزامات موارد حقوقی کافی نیست.

این روزنامه همچنین نوشت: رای این دادگاه علیه اتحادیه اروپا، در زمان حساسی صادر شده است زیرا 28 عضو این اتحادیه در حال برنامه ریزی برای اعمال تحریم های جدید علیه روسیه به دلیل آنچه دخالت های این کشور در اوکراین خوانده می شود، هستند.

فاینشنال تایمز نوشت: رای دادگاه حقوقی اتحادیه اروپا مبنای قانونی تمایل این اتحادیه برای استفاده از منابع اطلاعاتی نامعلوم را زیرسئوال خواهد برد؛ این مساله درست در مورد تلاش 28 عضو این اتحادیه برای گسترش تحریم ها علیه روسیه صدق می کند.

به نوشته فاینشنال تایمز، این مورد سبب خواهد شد مبانی تحریمی اتحادیه اروپا تحت فشار بیشتری قرار بگیرد.

این روزنامه به نقل از یک مقام ارشد بانکی ایران که نامش فاش نکرد، افزود: تصمیم دادگاه اتحادیه اروپا ممکن است آمریکا را متوجه این مساله کند که ادامه تحریم ها علیه ایران مشکل خواهد بود.

فاینشنال تایمز همچنین به نقل از یک مقام شورای اتحادیه اروپا نوشت: رای این دادگاه، اعمال تحریم براساس منابع اطلاعاتی ناشناس را با چالش بیشتری مواجه خواهد کرد.
منبع: ایرنا
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
بیانیه اتحادیه اروپا در آستانه مذاکرات ایران و 1+5


اتحادیه اروپا در آستانه مذاکرات ایران و 1+5 با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که از روند بسیار کم و کند همکاری ایران و آژانس ناامید شده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از خبرگزاری فرانسه، اتحادیه اروپا روز پنجشنبه اعلام کرد از آن‌چه نبود پیشرفت توسط ایران و برطرف کردن نگرانی‌ها درباره هرگونه فعالیت احتمالی برای ساخت بمب اتمی نام می‌برد، ناامید شده است.

28 کشور اروپایی با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند که اتحادثه اروپا از روند بسیار کم ایران در همکاری با آژانس ناامید شده‌اند.

به نوشته این بیانیه، اتحادیه اروپا خواستار اقدام فوری و همکاری کامل ایران با آژانس درباره مسائل مرتبط شد.

در ادامه این بیانیه آمده است: اتحادیه اروپا از ایران خواسته است که همکاری کاملی داشته باشد به گونه‌ای که آژانس به همه افراد، اسناد و سایت‌های مورد درخواست دسترسی داشته باشد.

به گزارش ایسنا، این بیانیه در حالی منتشر می‌شود که رضا نجفی، نماینده ایران در آژانس، در سخنانی در نشست شورای حکام آژانس درخصوص اجرای پادمان در ایران، گزارش اخیر مدیرکل آژانس را مبنی بر عدم انحراف برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران شاهد بارزی بر این مطلب دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده است که آمادگی همکاری با آژانس را برای حل و فصل موضوعات مطرح شده دارد و در سطوح سیاسی دستیابی به راه حل جامع را در صورت حسن نیت طرف‌های مقابل امکان‌پذیر می‌داند.

نماینده ایران در آژانس گفت: آژانس با ارائه گزارش ادواری، اجرای تعهدات داوطلبانه جمهوری اسلامی ایران را در چارچوب توافق با کشورهای 1+5 به طور کامل تأیید کرده است.

دور جدید مذاکرات ایران و 1+5 قرار است امروز جمعه در نیویورک آغاز شود.

انتهای پیام
 
بالا