• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
بی‌بی‌سی احتمال داد
مذاکرات هسته‌ای به پنالتی می‌کشد


خبرگزاری بی‌بی‌سی با تشریح مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 به مسابقه فوتبال نوشت: ممکن است این بازی به پنالتی بکشد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری بی‌بی‌سی در تحلیلی درباره دور جدید مذاکرات ایران و 1+5 نوشت: ایران و شش کشور جهان مذاکرات را برای از سرگیری برای دستیابی به راه‌حل بلندمدت در نیویورک ادامه دادند. مذاکرات ایران و 1+5 همانند بازی فوتبال است. اگرچه هر دو طرف امتیازاتی را به دست آوردند، اما اکنون بازی به وقت اضافه کشیده شده است. زمان می‌گذرد و بازی در لحظات پایانی است. هر دو طرف تلاش می‌کنند که به دیگری گل بزنند اما ممکن است بازی به پنالتی بکشد.

خبرگزاری بی‌بی‌سی در ادامه با اشاره به مکالمه تلفنی حسن روحانی و باراک اوباما روسای جمهور ایران و آمریکا در فرودگاه نیویورک در سال گذشته آورد: این مکالمه کوتاه باعث شکسته شدن یک تابوی 30 ساله میان دو کشور شد و اکنون دیپلمات‌های ایرانی و آمریکایی با گفت‌وگوهای مستقیم با یکدیگر به دنبال حل مساله هسته‌ای ایران هستند.

به نوشته این خبرگزاری، هفته آینده روحانی بار دیگر به نیویورک می‌آید. علی‌رغم چند دور مذاکرات سرنوشت توافق بلند مدت هسته‌ای زیر سوال است.

مارک فیتز پاتریک رییس برنامه عدم اشاعه در موسسه بین‌المللی استراتژیک در این باره باره می‌گوید: فرصت‌های به دست آمده از توافق 24 نوامبر بسیار اندک است.

این خبرگزاری با اشاره به شرایط اقتصادی در ایران نوشت، پس از روی کار آمدن روحانی اقتصاد ایران تثبیت شده است. تورم روند رو به کاهشی داشته است. اما بخشی از پیشرفت اقتصاد به سیاست‌های روحانی بازگشته و بخشی دیگر به دلیل تعلیق برخی تحریم‌ها است.

این خبرگزاری در ادامه با اشاره به بحران موجود میان روسیه و غرب نوشت: قرار گرفتن روسیه و غرب در بن‌بست اوکراین باعث نزدیک شدن موسکو به تهران شده است. در همین راستا تعجب‌آور نیست که یک هیات بزرگ روسی این هفته به تهران آمده و با ایران قرارداد اقتصادی امضا کرده است. به نظر می‌رسد اعمال تحریم‌های بیشتر علیه روسیه باعث نزدیک‌تر شدن هرچه بیشتر مسکو و تهران شود.

به نوشته این خبرگزاری همچنین یکی از عوامل تاثیرگذار در مذاکرات، بحران عراق و پیشروی‌های داعش در منطقه است. در این باره فیتز پاتریک می‌گوید: اگر دو طرف به توافق جامع دست نیابند، در این صورت جایگزین آن یک توافق موقت با شرایط جدید خواهد بود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در گفتگو با رادیو NPR و نشنال اینترست،
ظریف: ایران، بغداد و اربیل را از شر داعش نجات داد/ایران و آمریکا خیلی به هم شباهت دارند/توافق با ایران بهتر از عدم توافق است/تلاش کردم مدت بازداشت خبرنگار واشنگتن پست کوتاه باشد/از آمریکا نه پول می خواهیم و نه تضمین امنیتی/در ایران بر سر شبکه های اجتماعی بحث و حدل در جریان است
در ایران بر سر شبکه های اجتماعی بحث و حدل در جریان است/هیچ عاقلی به فکر حمله به ایران نمی افتد/امریکا از تحریم ایران چه چیزی عایدش شده؟/ما در عراق نیروی نظامی نداریم، بلکه مشاور نظامی داریم و به آنها کمک نظامی می دهیم/ایران اماده ی توافق خوب است و معتقد است که چنین توافقی دم دست است
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

78193_809.jpg

محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان که اکنون در نیویورک به سر می برد، با دو رسانه ی آمریکایی به گفتگو پرداخته است.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، ظریف گفت: معتقدم، توافق با ایران بهتر از عدم توافق است.

مهمترین بخش های گفتگوی محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران با نشریه «نشنال اینترست» و رادیو «NPR» در زیر می آید:

*متاسفانه برخی در آمریکا به تحریم ها به عنوان ابزار و سرمایه ای مهم نگاه می کنند چراکه تمام بحث و جدل بر سر این است که آیا می توانیم توافقی منعقد کنیم که تحریم ها لغو شود.

*ما هیچی از آمریکا نمی خواهیم. نه تضمین امنیتی می خواهیم نه پول، ما از آمریکا نمی خواهیم کاری انجام داد. انها فقط باید تحریم ها را بردارند. ایران در مقابل حاضر است برتامه هسته ای خود را محدود کند.

*اگر آمریکا علاقمند به ماجراجویی نظامی در ایران است، ماجرا فرق می کند. من فکر نمی کنم که هیچ ذهن عاقلی بخواهد چنین کاری را انجام دهد، آن هم در منطقه ای که ما همگی با چالش بسیار جدی مواجه هتسیم. تنها نیرویی که در مقابله با چالش ها جدی بوده، ایران است. اگر کسی بغداد و اربیل را از شر داعش نجات داده باشد آن ایران است. ما آنجا بودیم پیش از آنکه کس دیگری برسم.

*آمریکا باید بفهمد که تحریم ها سرمایه و ابزاری برای آن نیست. من فکر می کنم فهم این مسئله آنقدرها هم دشوار نیست.

*ایران می تواند ادعا کند که در مقابل فشار ایستاده است و بهای اقتصادی ان را پرداخته است، اما مهم ان است که مقابل فشار ایستادگی کرده است و چنین چیزی{مقاومت} را بدست آورده است. من از آمریکا می پرسم، شما از تحریم ها چه چیزی بدست آورده اید.

*نمی خواهم در مورد ظهور داعش و ارتباط با عربستان، به گذشته نگاه کنم، امیدوارم دوستان ما در عربستان سعودی دریافته باشند که داعش به همان اندازه که برای عراق و سوریه تهدید محسوب می شود، برای آن ها تهدید به حساب می آید. ما اماده که ایم که رو به جلو نگاه کرده و با عربستان سعودی در جهت حل مسئله ی داعش همکاری کنیم.

*من آدم واقع گرایی هستم. معتقدم که اکنون به توافق هسته ای نیاز داریم. مسلما، اگر مسئله هسته ای حل شود، موانع کمتری در مسیر کاهش تنش بین ایران و آمریکا وجود خواهد داشت. معتقد نیستم که تنش ها در روابط ما غیرقابل اجتناب یا ذاتی است. سیاست هایی وجود دارد که باعث افزایش تنش می شود و فکر نمی کنم که این سیاست ها باید وجود داشته باشند.

*سلاح هسته ای برای هیچ کس امنیت به بار نیاورده است، نگاه کنیده بر سر اسرائیل چه آمده است.

*فکر می کنم وقتی دستیابی به توافق را با عدم توافق مقایسه می کنید، مشخص می شود که توافق بهتر است.

*جیسون رضائیان خبرنگار واشنگتن پست مورد بازجویی قرار گرفته است.او تابعیت دوگانه دارد اما هر کاری که انجام داده به عنوان یک شهروند ایرانی انجام داده نه آمریکایی. قوه قضائیه ایران ملزم به آن نیست که به آمریکا توضیح دهد چرا یکی از شهورندان ایرانی را بازداشت کرده است. وکلای رضائیات از جرم او اگاهند. من شخصا جیسون را می شناسم و او را خبرنگار منصفی می دانم و امیدوار بودم که بازداشت او کوتاه باشد و تلاش کردم که کوتاه تر باشد.

* در ایران همواره بحث و جدل در مورد اینکه دولت به چه میزان باید مردم را از مسائل ناپسند دور کند، وجود دارد. این بحث و جدل اکنون در جریان است. برای همین است که همچنان محدودیت هایی در ایران بر روی برخی از شبکه های اجتماعی وجود دارد. برخی معقتدند که اقدام دولت در جهت دسترسی بیشتر به رسانه هایی که آنها مشکل زا می دانند غیرقابل قبول است.

*شباهات های بسیاری بین ایران و آمریکا وجود دارد. هر دو کشور مردمی دارند که علاقمند به آینده ی فرزندانشان، صلح، امنیت و مورد احترام گرفتن، هستند، البته اختلافاتی بین دولت ها وجود دارد اما این بدین معنا نیست که مردم ایران با مردم آمریکا تفاوت دارند. آنها بیش از آنکه مردم تصور می کنند شباهت دارند.

*فرزندان من در امریکا نیستند، آنها در آمریکا متولد شدند اما در ایران زندگی می کنند.

ما با مردم عراق و دولت آنها همکاری می کنیم. ما نمی گوییم که انها چه بکنند و به آنها دستور نمی دهیم بلکه کمک می کنیم. همین مسئله است که باعث تفاوت ایران و امریکا می شود.

*ما در عراق نیروی نظامی نداریم، بلکه مشاور نظامی داریم و به آنها کمک نظامی می دهیم.

*ما اماده ی پایبندی به مذاکرات تا لحظه ی اخر هستیم. ایران اماده ی توافق خوب است و معتقد است که چنین توافقی دم دست است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
فیگارو ادعا کرد:
تیم مذاکره کننده ایران تمامی پیشنهادات 1+5 را رد کرده است
مسئله اتمی ایران از دوازده سال بدینسو ادامه دارد و ظاهرا هردو طرف اکنون نیاز به یک توافق را احساس می کنند : ایران میخواهد تحریمهای بین المللی از میان برداشته شود و جامعه بین المللی هم میخواهد مطمئن گردد که ایران در پی دستیابی به بمب اتمی نیست. با این حال، ناظران معتقدند بعید است چنین توافقی تا مهلت تعین شده ٢٤ نوامبر بدست آید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روزنامه فیگارو نوشت: مسئله اتمی ایران از دوازده سال بدینسو ادامه دارد و ظاهرا هردو طرف اکنون نیاز به یک توافق را احساس می کنند : ایران میخواهد تحریمهای بین المللی از میان برداشته شود و جامعه بین المللی هم میخواهد مطمئن گردد که ایران در پی دستیابی به بمب اتمی نیست. با این حال، ناظران معتقدند بعید است چنین توافقی تا مهلت تعین شده ٢٤ نوامبر بدست آید.

به گزارش «انتخاب»، فیگارو در ادامه می نویسد، یکی از اهداف گروه ١+۵ آن است که میخواهد در نتیجه این مذاکرات، به یک «دوره امنیتی حد اقل یک ساله » دست یابد تا در جریان آن فرصت واکنش نشان دادن به عدم رعایت تعهدات اتمی ایران را داشته باشد. اما به نظر میرسد در شرایط کنونی، این مهلت از دو یا سه ماه بیشتر نیست.

فیگارو از قول یک منبع نزدیک به پرونده اتمی ایران می نویسد در حالیکه ایران به تمامی پیشنهادات گروه ١+۵ پاسخ منفی داده است، در داخل این کشور نیز، دو جناح اصولگرایان و میانه روان، به هیچگونه توافقی در این باره نرسیده اند.

منبع یاد شده به فیگارو گفته است در ایران « تصمیم گیری برای گذار از منطق مقابله با آمریکا به منطق عادی سازی روابط این کشور با غرب» خیلی ها دشوار به نظر میرسد.

به نوشته فیگارو این تصمیم گیری بویژه از آن جهت که پیشروی های گروه داعش در عراق و سوریه، منافع مشترکی میان ایران و کشورهای غربی بوجود آورده و ایران از این جهت خود را در وضعیت نیرومندتری احساس می کند، دشوار تر شده است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
image634923814185803960.jpg

رشد اقتصادی مثبت شد،بیکاری کم می شود/ آینده اقتصاد ایران به کدام سمت می رود؟
اقتصاد > اقتصاد کلان - انتشار آمارهای رشد اقتصادی 2.5 درصدی از سوی موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی بازهم بحث جهت حرکتی اقتصاد ایران تا روزهای پایانی سال را مطرح کرده است.


محمد احساني: گزارش هاي تازه از وضعيت اقتصادي ايران نشان مي دهد مسير پيش روي شاخص هاي اقتصادي مانند رشد اقتصادي و تورم به سمت مثبت حرکت مي کند ولي هنوز در شاخص هايي مانند بيکاري اتفاق ويژه اي رخ نداده است. گزارشي که چندي قبل شرکت شهرک هاي صنعتي منتشر کرد نشان مي داد 70 دصد واحدهاي صنعتي توسعه خود را متوقف کرده اند. در حال حاضر نيز با وجود رشد نيم درصدي اقتصادي، امکان حيات بنگاه هاي صنعتي ايجاد شده و هنوز فرآينده توسعه در آن کليد نخورده است. برهمين اساس شاخص نرخ بيکاري نيز به سمت کاهش حرکت نکرده است.

اما گزارش موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی تاييد مي کند رشد اقتصادي 2.5 درصدي اقتصاد ايران تا پايان سال امکان تحقق دارد.

دولت وعده داده تا دو سال آينده نرخ رشد اقتصادي ايران را به عدد 4 درصد و نرخ رشد صنعتي را به 10 درصد برساند. همزمان براساس گفته هاي مديران اقتصادي دولت، نرخ تورم در پايان سال 94 بايد به کمتر از 15 درصد برسد. در همين دوره زماني قيمت دلار هم 10.2 درصد در قياس با حال حاضر کاهش مي يابد. بهاي دلار طي شش ماه گذشته نيز 2.6 درصد کاهش داشته است.

دولت در لايحه سياست هاي خروج از رکود، سرمايه اوليه سرمايه گذاران را از ماليات معاف کرده است. به اين ترتيب راه اندازي کارخانه هاي صنعتي قدري تسهيل مي شود. از سوي ديگر دولت براساس گفته هاي رئيس سازمان امور مالياتي دولت به جاي افزايش فشار برموديان مالياتي، پايه هاي مالياتي را گسترش مي دهد. به اين معنا که تعداد افرادي که از آنها ماليات دريافت مي شود، افزايش مي يابند ولي همزمان ميزان ماليات دريافتي از تمامي موديان کاهش پيدا مي کند. البته در سال 1392 با فشارهاي سازمان مالياتي، 85 دصد از درآمدهاي مالياتي محقق شد.

دولت براي خروج از رکود اقتصادي بردو بخش تمرکز کرده است. براين اساس واحدهاي صنعتي از 10 هزار ميليارد تومان يارانه مستقيم دولت براي سرمايه در گردش و سرمايه ثابت بهره مند مي شوند. همچنين بخش صنايع کوچک ( واحدهاي توليدي کارگاهي و اصناف) مورد حمايت جدي وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار مي گيرند.

بانک مرکزي پيش بيني کرده با کنترل نرخ ارز و افزايش قدرت خريد خانوارها عدد تورم را تا پايان سال 93 به مرز 20 درصد نزديک کند. در حال حاضر نيز سرانه درآمد خانوارها به طور متوسط 22 درصد افزايش داشته است. البته به ميزان بيش از 21 درصد نيز برهزينه هاي جاري خانوارهاي شهري افزوده شده است.

با اين وجود تمرکز سياست گذاري دولت براي نيمه دوم سال 93 و سال 94 برمحور خروج از رکود استوار است. کارگروه اقتصاد کلان ستاد هماهنگي هاي اقتصادي دولت نيز با حکم اسحاق جهانگيري براي مسعود نيلي اقتصاددان با همين هدف تشکيل شده است. در اين کارگروه نمايندگاني از بانک مرکزي و وزارت اقتصاد به همراه اقتصادداناني مانند حسين درگاهي حضور دارند. همچنين به گفته محمد نهاونديان رئيس دفتر رئيس جمهور ثبات نيز بر تمامي امور تجاري و اقتصادي کشور حاکم مي شود به اين معنا که دولت تمرکز خود را براين محور استوار مي کند که کمترين تعداد آيين نامه هاي جديد را به دستگاه هاي اجرايي ابلاغ کند. گمرک نيز با راه اندازي سامانه اظهارنظر از راه دور، بيش از گذشته تجارت را تسهيل مي کند.

به اين ترتيب منابع دلاري بيشتري به اقتصاد کشور وارد مي شود و همزمان انگيزهاي توليد نيز افزايش مي يابد. در پس اين سياست هرگونه توليد با هدف صادرات در اوليت حمايت دولت قرار مي گيرد ولي صنايعي که صادرات محور نباشند، حداقل در صدر ليست حمايتي دولت قرار ندارد. برهمين اساس اتاق اصناف کشور به سياست هاي خروج از رکود، به دليل عدم توجه به کارگاه هاي کوچک معترض شده است.

با اين وجود شاخص هاي کلان نشان مي دهند نرخ رشد اقتصادي کشور در حال حاضر به نيم درصد رسيده است. نقدينگي نيز در مرز 618 هزار ميليارد تومان جا خوش کرده است. البته سرعت رشد نقدينگي در قياس با مدت مشابه سال قبل بيش از 40 درصد کمتر شده است. به گفته برخي تحليلگران حتي در صورت بروز اختلاف هاي محتوايي در مورد آينده سياست هاي اقتصادي دولت بازهم، با توجه به رشد بخش نفت، فولاد و صنايع بزرگ نرخ رشد اقتصادي ايران تقويت مي شود و در نهايت با کنترل بازار احتمال کاهش نرخ تورم نيز وجود دارد.

شرکت هاي صنعتي و واحدهاي توليدي برهمين اساس سياست هاي پيش روي خود را برمحور توليد بيشتر براي عرضه در بازار قرار داده اند چراکه به باور آنها در نيمه اول سال آينده، قدرت خريد خانوارها رشد پيدا مي کند.

3535
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


سردار احمدی‌مقدم در جمع خبرنگاران مطرح کرد
افزایش ۵۰ درصدی بار ترافیک از اول مهرماه/ بررسی حقوقی مسئله تحریم بانک قوامین/ افزایش ۳ برابری واردات خودرو
فرمانده نیروی انتظامی به سفرهای تحصیلی که از ابتدای مهرماه آغاز می‌شود، اشاره کرد و گفت: با توجه به کاهش طول زمان سفر و افزایش سفرهای آموزشی و کاری و فشردگی ترافیک در ساعات انتهایی روز در برخی ساعت‌ها افزایش بار ترافیک را تا ۵۰ درصد داریم.


13930409000662_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار انتظامی خبرگزاری فارس، سردار اسماعیل احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی کشور در حاشیه دومین نشست فصلی روسا و مدیران پلیس راهنمایی و رانندگی در جمع خبرنگاران در خصوص عبدالرئوف ریگی گفت: این مسائل مربوط به حوزه ما نمی‌شود و وزارت اطلاعات مسئول پرونده تکفیری‌ها و تروریست‌ها است.

    فرمانده نیروی انتظامی در مورد شناسایی 6 هزار نقطه پرحادثه در کشور گفت: وقتی قانون تکلیف کرد که سهم راه،‌ خودرو و راننده در خسارات ناشی از تصادف مشخص شود اگر کارشناسان می‌خواستند تقسیم سهم کنند کار مشکل می‌شد ؛ پلیس راهور کاری کرد که نقاط پرحادثه‌خیز را در جاده‌ها و شهرها شناسایی کند که سهم جاده‌ها 40 درصد و شهرها 60 درصد شده است.

    وی ادامه داد: با شناسایی این نقاط نوع اصلاح نیز مشخص می‌شود و کارشناسان دادگستری نیز اگر بخواهند سهم دستگاه را مشخص کنند برایشان مطلوب‌تر است.

    این مقام ارشد انتظامی تصریح کرد: رفع این مشکلات مهمترین خواست ماست که با نصب علائم سرعت‌گیر و تابلوها می‌توان رفتار مردم را کنترل کرد.

    سردار احمدی مقدم با بیان این مطلب که معاینه فنی متولی ندارد گفت: شهرداری غیر متمرکز است و امکانات شهرداری هم کفایت نمی‌دهد و محدود است و ایجاد مراکز فنی مکانیزه یا شدنی نیست یا رعایت استانداردها نمی‌شود و مرکزی هم در این زمینه پاسخگو نیست.

    فرمانده نیروی انتظامی با بیان این مطلب که در مدیریت معاینه فنی در سطح ملی نیاز به تجدید نظر داریم گفت: موضوع حاکمیتی است باید نظارت داشته باشیم تا هم مقررات و هم استاندارد و هم عملکرد، مورد نظر قرار گیرد چرا که اگر با روش فعلی معاینه فنی صورت بگیرد شدن یا نشدنش فرقی نمی‌کند.

    وی در پاسخ به سوالی در مورد تقدیم نامه به روحانی گفت:‌ بعد از تقدیم نامه به رئیس جمهور دو بار معاون اول جلسه گذاشتند که هر دو بار به دلیل مواجهی جلسه لغو شد اما انتظار درایم بلافاصله و در کمترین زمان این اهتمام صورت گیرد چرا که از زاویه راهور ما دو سوم زمان عملکردی را از دست داده‌ایم.

    سردار احمدی مقدم گفت: در جلسات که با وزیر بهداشت و وزیر راه داشته‌ایم خودشان ایده‌هایی داشته‌اند اما ضعف هماهنگی و ابلاغ مشترک مهمترین چالش ماست.

    این مقام ارشد انتظامی با اظهار تاسف از ارائه آمارهای غیر قابل استناد در مورد ایران و عنوان این که ایران به عنوان پرحادثه‌ترین کشور شناخته شده است گفت: ایران جزء کشورهای پیشتاز در ایمنی کاهش تصادفات و کشته‌شدگان است.

    وی ادامه داد: ان‌شاالله در ده سال آینده نیمی از تلفات کاهش دهیم چرا که کشور پتانسیلی خیلی بیشتر از 50 درصدی را دارد.

    وی گفت: ایران در یک مقطعی به دلیل کمبود توجه در رتبه خوبی قرار نداشت اما در دهه گذشته کاهش تلفات قابل تقدیر بوده است.

    فرمانده نیروی انتظامی تصریح کرد: شهریور ماه از جمله پرسفرترین و پرحادثه‌ترین ماه‌های کشور است که همکاری و هماهنگی همه دستگاه‌ها و مردم را می‌طلبد.

    این مقام ارشد انتظامی به سفرهای تحصیلی که از ابتدای مهر ماه آغاز می‌شود اشاره داشت و گفت: با توجه به کاهش طول زمان سفر و افزایش سفرهای آموزشی و کاری و فشردگی ترافیک در ساعات انتهایی روز در برخی ساعت‌ها افزایش بار ترافیک را تا 50 درصد داریم.

    وی همراهی مردم با پلیس را خواستار شد و گفت: تقاضای سفر رو به افزایش است اما بسترهای راه با سرعت افزایش پیدا نمی‌کند.

    وی در پاسخ به سوالی در مورد احداث کلانتری‌ در شهرک‌های تازه تاسیس گفت: با وزیر راه در این زمینه جلسه داشته‌ایم و هماهنگ شده که در تمام شهرک‌های جدید برای ما مقر احداث شود که بعد از احداث مقر کلانتری، راهنمایی و رانندگی مستقر می‌شوند.

    این مقام ارشد انتظامی در مورد تحریم بانک قوامین اظهار داشت: برای بررسی حقوقی این موضوع وارد عمل شده‌ایم تا علت را دریابیم چرا که مبادلات ارزی نداریم ولی انتظاری جز عهدشکنی و افزایش فشار از آمریکا نیست.

    فرمانده نیروی انتظامی خاطر نشان کرد: واردات خودرو در 5 ماهه نسبت به مدت مشابه در سال گذشته به میزان دو برابر و 98 درصد افزایش داشته که به روند خروج خودروهای فرسوده کمک کرده است.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


قاسمی به مهر پاسخ داد:

تردید شبهه‌دار بودن ربا در نرخ سود روز شمار/ با رشد اقتصادی یک درصدی هم از رکود خارج نمی‌شویم

رئیس کمیسیون اقتصادکلان مجمع تشخیص مصلحت **** و رئیس اسبق بانک مرکزی با بیان اینکه بازنگری نرخ‌های سود بانکی کار درستی است، گفت: تردید دارم شبهه‌ای برای ربوی بودن نرخ‌های سود روز شمار **** بانکی وجود داشته باشد و این روزها با **** بانکداری الکترونیکی و سرعت عملیات بانکی این مطلب قابل تامل است.
به گزارش خبرنگار مهر، مجید قاسمی در پاسخ به سئوال مهر در مورد شبهه ربوی بودن نرخ سود روزشمار بانکی گفت: تردید دارم شبهه‌ای برای ربوی بودن نرخ های روز شمار وجود داشته باشد. نحوه استفاده از پول و اینکه آیا وقتی پول در بانک سپرده گذاری می شود قابل استفاده است یا خیر؟ مبنای این مسائل است. چراکه پول حتما باید در کار اقتصادی استفاده شود و بعد بازده آن فعالیت موجب پرداخت سود سپرده گذار شود.

رئیس کمیسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت **** ادامه داد: اما این روزها با **** بانکداری الکترونیکی و سرعت عملیات بانکی مطلب قابل تامل است، یعنی شبهه ناک بودن این نرخ‌ها قابل تامل است و من تردید دارم شبهه ای وجود داشته باشد.

وی در مورد رشد اقتصادی 6 ماهه نخست امسال که مثبت یک درصد خواهد شد، گفت: باید آمارها را دید و من اطلاعی از جزئیات آمارها ندارم ولی باید توجه داشته باشید که با رشد یک درصدی از رکود خارج نمی شویم. حتی اگر رشد یک درصدی هم محقق شود بازهم در رکود هستیم، وقتی بتوانیم اقتصاد ملی را به ظرفیت تولید و پتانسیل های خود برسانیم می توانیم بگوییم از رکود خارج شده ایم.

رئیس کل اسبق بانک مرکزی با بیان اینکه رکود فقط در سال‌های 90 و 91 نبوده است، تصریح کرد: سال‌های قبل از 90 نیز رکود داشتیم؛ ولو اینکه در آن سال‌ها نرخ رشد اقتصادی مثبت شده باشد. دلیل این رکود هم این بود که تولید ما در آن سالها طبق ظرفیت کشور نبوده است. شرایط کشور ما شرایط رکود تورمی پایدار و نوسان دار است، به همین منظور است که تاکید داریم رکود تنها به دو سال 90 و 91 ختم نمی‌شود.

قاسمی در مورد بازنگری مجدد نرخ سود بانکی متناسب با نرخ تورم اظهارداشت: این بازنگری کار درستی است، چراکه وقتی تورم کاهش پیدا می کند نرخ سود هم باید متناسب با آن کم شود. بزرگترین مشکل سیستم بانکی که موجب افزایش انتظارات از این سیستم شده ، این است که بخش اقتصاد کلان کشور خوب عمل نکرده است، بنابراین اگر اقتصاد کلان کشور طوری عمل می کرد که تورم تک رقمی می شد، بانک‌ها به این میزان تحت فشار نبودند.

وی با ابراز امیدواری از اینکه سیاست‌های اقتصاد کلان دولت یازدهم بتواند مشکل تورم را حل کند، اظهار داشت: وقتی تورم 40 درصدی داشته باشیم، طبیعی است که بانک‌ها نمی توانند با نرخ پایین سپرده جذب کنند، همچنین طبیعی است در این حالت تولید نیز تحت فشار قرار گیرد چراکه قیمت تمام شده پول بالا می رود.

رئیس کمیسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت **** گفت: در شرایط تورمی سال‌های قبل طبیعی بوده که بانک‌ها نتوانند قیمت تمام شده پول را کاهش دهند، چراکه بانک‌ها در اینجا گیرنده قیمت‌ها هستند نه دهنده قیمت ها، یعنی قیمت‌ها به آنها تحمیل می شود.

وی درباره تاثیر تغییرات نرخ سود بر اقتصاد کشور افزود: تعیین نرخ سود امری است ضروری که باید سیال و منعطف باشد؛ هیچ اشکالی در تغییر این نرخ ها پیش نمی آید اما باید سپرده های قبلی مشمول همان نرخ های قبل باشد و سپرده های جدید با نرخ های روز افتتاح خواهند شد. باید نرخ‌های خدمات جذاب باشد؛ الان نرخ کارمزد در سیستم بانکی خیلی پایین است و اگر این نرخ ها جذاب شوند وضعیت بانک‌ها خوب خواهد شد.

مدیرعامل بانک پاسارگاد در مورد طرح تحقیق و تفحص از بانک پاسارگاد در مجلس، گفت: نقاط قوت و درخشندگی بانک پاسارگاد در این تحقیق و تفحص بروز پیدا می کند، البته این حق نمایندگان است که سئوال کنند و ما هم در خدمتشان هستیم.

وی در مورد سئوالات نمایندگان مجلس درباره عملکرد این بانک، تصریح کرد: چیز خاصی نیست، فقط چند مورد مطرح شده که چندان دقیق و صحیح نیست.

قاسمی در پاسخ به این پرسش که آیا از نظر حقوقی مجلس می تواند از یک بانک خصوصی تفحص کند، افزود: من از نظر حقوقی به این موضوع اشراف ندارم ولی از اینکه درباره بانک پاسارگاد سئوالی مطرح شود و پاسخگو باشیم، فرصت را مغتنم می دانیم برای پاسخگویی به خدمات ارزشمند این بانک.

وی با اشاره به پرداخت 26 هزار میلیارد تومان تسهیلات از سوی بانک پاسارگاد به بخش تولید، گفت: یکی از سئوالات این است که بانک پاسارگاد به تولید نپرداخته درحالی که آمار نشان می دهد اینطور نیست، همچنین در این چند سال به 275 هزار نفر تسهیلات خرد پرداخت شده است.

قاسمی همچنین تصریح کرد: ما فکر می کنیم سئوال از عملکرد بانک‌ها فارغ از بحث حقوقی حق نمایندگان مجلس است، ما هم خوشحالیم که سوال شده و انشاءالله به موقع پاسخ هم خواهیم داد و امیدواریم این پاسخ ها باعث جلوه خدمات بانک شود.

وی، موضوع شکایت این بانک از یکی از نمایندگان مجلس را تایید کرد و افزود: ما شکایت کرده ایم اما در رابطه با اینکه این شکایت را ادامه دهیم یا خیر؟ در حال تصمیم گیری هستیم، چراکه در شرایطی که بانک‌ها تحریم هستند، طرح این مسائل می تواند لطمه جدی به **** بانکی شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مهلت 15 روزه به پایان رسید/اسامی شرکت‌های تحت پوشش بانک‌ها اعلام نشد

۱۴:۵۸

دستور رییس کل بانک مرکزی مبنی بر اعلام اسامی شرکتهای تحت پوشش بانکها در حالی به پایان رسید که کارشناسان معتقدند با توجه به رکود فعلی اقتصادی، شرایط نامناسب واگذاریها و آنچه که بانکها را در این شرایط قرار داده سیاست دستوری بانک مرکزی مکانیزم درستی برای پایان‌دهی به بنگاهداری آنها نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درحالی طبق قانون عملیات بانکی بدون ربا بانک‌ها می‌توانند با استفاده از عقود مشارکت حقوقی و سرمایه گذاری مستقیم، به سرمایه گذاری در سهام شرکت‌های موجود یا ایجاد شرکت جدید اقدام کنند که شورای پول و اعتبار حدود مشخصی را برای سرمایه گذاری در سهام شرکت‌ها و اعطای تسهیلات به آنها تعیین کرده است.

این درحالی است که باوجود اینکه در حال حاضر نسبت سرمایه‌گذاری‌های هر بانک به سرمایه پایه آن بانک برابر با 40 درصد تعیین شده اما مانده سرمایه‌گذاری بانکها و موسسات اعتباری در سهام شرکت‌ها نشان می‌دهد که این رقم (حد مجاز سرمایه‌گذاری بانک‌ها در شرکت‌داری) در اسفند ماه پارسال به طور متوسط 51 درصد بوده که از انحراف 11 واحد درصد از حد تعیین شده خبر می‌دهد.

همچنین مانده دفاتر بانکها در پایان تیرماه بیانگر سرمایه گذاری 25 هزار میلیاردی آنها در سهام شرکت‌ها و اعطای بیش از 11 هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای زیر مجموعه آنهاست.

آمارهای موجود که به اعتقاد مسئوولان در صورت به روز شدن میزان سرمایه گذاری بانکها در شرکت داری را از مرز 51 درصد خواهد گذراند و همچنین انحراف آنها از قانون، کار را به جایی رساند که مقام معظم ***** و رییس جمهور نیز نسبت به این موضوع معترض شده و **** بانکی را موظف به قرار گرفتن در مسیر صحیح بانکداری دانستند تا منابع بانکها که هم اکنون به دلیل سرمایه‌گذاری در بنگاهداری کاهش یافته است به تولید و تحرک اقتصاد تخصیص یابد.

در عین حال رییس کل بانک مرکزی و معاونانش با وجود اینکه معتقدند نباید تمام تقصیر بنگاهدار شدن بانکها را گردن آنها انداخت اما پذیرفته‌اند که باید بانکها به مسیر قانونی بازگشته و اموال مازاد و همچنین شرکتهای خود را واگذار کنند.

براین اساس سیف، رییس کل بانک مرکزی مهلت سه ساله ای را برای بانک‌ها تعیین کرد. مبنی بر این‌که سهام شرکت‌های تحت نظارت بانک‌ها در هر سال باید یک سوم کاهش یابد و همچنین مهلت پنج ساله ای هم برای واگذاری املاک مازاد بانک‌ها مشخص شد.

در هفته‌های اخیر نیز رییس کل بانک مرکزی اولتیماتوم اول را به بانکها داد و اعلام کرد که 15روز فرصت دارند تا اسامی بنگاه‌ها و شرکتهای زیرمجموعه خود را به بانک مرکزی اعلام کنند. این درحالی است که بنابر اعلام اخیر معاون نظارت بانک مرکزی، 28 شهریورماه پایان مهلت 15 روزه تعیین شده است.

اما باتوجه به اینکه هنوز آمار و اطلاعات دقیقی از عملکرد بانکها در این زمینه اعلام نشده کارشناسان براین باورند که بعید به نظر می رسد با توجه به شرایط موجود، بانکها به طور جدی به این موضوع وارد شوند و دستور بانک مرکزی بیشتر شبیه یک هشدار است که نمی تواند اهداف مورد نظر را محقق کند. هر چند که در روزهای قبل همتی، رییس شورای هماهنگی بانک‌های دولتی عنوان کرد که بانکها مقید به عمل به دستور بانک مرکزی بوده و در حال آوردن اطلاعات مربوط به شرکتهای خود هستند.

سوء‌استفاده موسسات اعتباری از قوانین شرکت‌داری
در همین رابطه سیدبهاء الدین هاشمی حسینی، مدیرعامل سابق بانکی و کارشناس با بیان این که اول باید دلایل جهت‌گیری بانک‌ها به سمت بنگاه‌داری را مورد ارزیابی قرار داد و بررسی کرد که با قصد دریافت سود و با اختیار خود به شرکت‌داری وارد شده‌اند یا از سر اجبار این کار را انجام داده‌اند می‌گوید: "متاسفانه سیاست‌های دستوری پولی غلط، اجبار و تکلیف در قرار گرفتن بانکها در امور شرکت‌داری بی‌تاثیر نبوده است، به طوری که وقتی در مرحله زیان قرار گرفته‌اند و اعتبار و موقعیت بانکی آنها به خطر افتاده ناچار شده‌اند تا شرکت‌داری کرده و از سود آن برای حفظ موقعیت بانک خود استفاده کنند که البته این مورد در بانک‌های بزرگ بیشتر به چشم می‌خورد."

وی خاطرنشان می‌کند: "با وجود اینکه قانون اجازه بنگاهداری را تا حد معقولی به بانکها می دهد اما نباید فراموش کرد که دراین میان برخی موسسات مالی جدید از جمله تعاونی‌ها یا صندوق‌های قرض‌الحسنه از این فرصت سوء استفاده کرده و به سمت بنگاه‌داری نامتعارف حرکت کردند."

سیاست دستوری بانک مرکزی ساختار پولی و بانکی را به هم می‌ریزد
این کارشناس امور بانکی در ادامه با انتقاد از سیاست‌های دستوری بانک مرکزی تعیین مهلت بانک‌ها برای خروج از بنگاه‌داری می‌افزاید: "نمی‌توان مسائلی که در طول سالیان دراز ایجاد شده را با یک بخشنامه و یک سیاست دستوری به **** بانکی تحمیل کرد؛ چرا که ساختار بانک‌ها و بازار پول را دچار آسیب کرده و نتیجه مناسبی نخواهد داشت."

وی با اشاره به برخی اظهارات مبنی بر کاهش قدرت وام دهی بانکها به علت بنگاهداری تاکید می‌کند: "تمام مسائل مربوط به کاهش تسهیلات‌دهی بانک‌ها به شرکت‌داری آنها برنمی‌گردد و باید توجه داشت که هم اکنون بخش زیادی ازمنابع آنها به دلیل مسائل بین‌المللی در دسترس قرار ندارد. از سویی دیگر رقم قابل توجه معوقات بانکی که به دلایل مختلفی ایجاد شده در عدم سرمایه‌گذاری بانکی و قدرت وام‌دهی آنها موثر است."

بانک مرکزی ریشه بنگاهداری را خوب تجزیه کند
هاشمی حسینی اشاره‌ای هم به مهلت سه تا پنج ساله تعیین شده برای خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری کزده و می‌افزاید: "با توجه به حجم بسیار بالای دارایی‌های بانک‌ها تعیین این مهلت به هیچ عنوان مکانیزم درستی نیست و باید در مورد آن تجدید‌نظر کرد."

وی با اشاره به این که در شرایط رکود اقتصادی موجود تقاضایی برای واگذاری‌ها وجود ندارد، می‌گوید: "در چنین وضعیتی باز هم سهام‌های واگذار شده از سوی شبه دولتی‌ها و کسانی که خود آفت اقتصادند خریداری شده و رانت زیادی ایجاد می‌کنند. از سویی دیگر بازار سرمایه را نیز تحت‌الشعاع قرار خواهد داد."

این کارشناس امور بانکی با بیان اینکه بانک مرکزی باید مدلی کارشناسی شده برای حل معضل بنگاهداری بانکها ارائه کند یادآور می‌شود که "براین اساس باید مسائل به درستی تجزیه و تحلیل شده و سپس برای آن تصمیم‌گیری کرد؛چراکه اعمال هیجان به بازار نه تنها سودی ندارد بلکه کل **** بانکی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد."

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون سازمان امور مالیاتی:
دلالان و قاچاقچیان از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده ضرر می‌کنند

معاون سازمان امور مالیاتی کشور توضیحاتی درباره مالیات بر ارزش افزوده ارائه و تصریح کرد: دلالان و قاچاقچیان از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده ضرر می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علیرضا طاری‌بخش درباره انتشار خبری مبنی بر "درخواست رییس اتاق اصناف ایران از روحانی: قانون مالیات بر ارزش افزوده اصلاح شود" توضیحاتی بدین شرح ارائه کرد:

" قانون مالیات بر ارزش افزوده، به عنوان آمره کشور از ابتدای مهر 1387 با هدف اصلاح **** مالیاتی در راستای طرح تحول اقتصادی کشور به منظور ساماندهی **** مبادلات اقتصادی، ترویج صدور صورتحساب خرید و فروش بین فعالان اقتصادی، رصد گردش کالا و خدمات از مبدا تا مقصد، شناسایی فعالان پنهان در **** مبادلات اقتصادی، کاهش فشار مالیاتی بر فعالیت های مولد، اخذ مالیات واقعی از صاحبان درآمد و ... تصویب و اجرایی شده است.

قانون یاد شده یکی از قوانین کارآ و مهم در راستای تحقق عدالت مالیاتی و اجرای طرح تحول مالیاتی بوده و یکی از مهم ترین راهکارهای تحقق منویات مقام معظم ***** در خصوص دستیابی به اقتصاد بدون نفت، استفاده از ابزارهای مالیاتی نظیر قانون مالیات بر ارزش افزوده است که در این راستا با اجرای کامل و صحیح قانون می توان به تحقق عدالت مالیاتی و توزیع مناسب درآمد دست یافت.

مالیات بر ارزش افزوده، نوع مدرن مالیات های غیرمستقیم است که از سده های گذشته و به صورت محدودتری از مصرف کنندگان دریافت شده است که با تصویب و اجرایی شدن قانون مالیات بر ارزش افزوده، نوع مدرن مالیات های غیرمستقیم است که از سده های گذشته و به صورت محدودتری از مصرف کنندگان دریافت شده است که با تصویب و اجرایی شدن قانون مالیات بر ارزش افزوده، کلیه قوانین مربوط به دریافت هرگونه مالیات غیرمستقیم از جمله قانون موسوم به تجمیع عوارض لغو شده است.

اخذ مالیات برارزش افزوده به روش تفریقی غیرمستقیم با هدف اجتناب از اخذ مالیات و عوارض مضاعف که در قوانین گذشته وجود داشته و همچنین رصد گردش کالا و خدمات از مبدأ تا مقصد به منظور شناسایی کلیه فعالان حاضر در زنجیره مزبور و نظارت بر آنان به منظور اخذ مالیات عادلانه و همچنین قیمت گذاری واقعی در راستای حمایت از تولید کننده و مصرف کننده صورت گرفته است.

با توجه به اهداف ترسیم شده برای قانون مزبور نه تنها اخذ این نوع مالیات که از سده های قبل وجود داشته به ضرر مصرف کننده و تولید کننده نخواهد بود بلکه اجرای درست قانون توسط فعالان اقتصادی موجب پویایی اقتصاد، گسترش عدالت مالیاتی، کاهش فشار به فعالیت های مولد، نظارت موثر بر قیمت ها خواهد شد.

مع الوصف با اجرای کامل قانون مالیات بر ارزش افزوده، درآمدهای مالیاتی دولت افزایش یافته و با افزایش هزینه های اجتماعی دولت، رفاه مردم افزایش می یابد. لکن اجرای قانون یاد شده منافع برخی از فعالان بازار را به طور جدی به خطر خواهد انداخت. در درجه اول کسانی که بصورت پنهانی به امر دلالی و واسطه گری مشغول هستند و با قرار گرفتن در مسیر تولید تا مصرف، با خرید و فروش های مکرر باعث عدم شفافیت و التهاب در بازار می شوند.

ضرر این عده بیشتر از این بابت است که براساس قانون مالیات بر ارزش افزوده مسیر تهیه و توزیع کالاها شفاف می شود و کسانی که بی جهت در مسیر تولید تا مصرف قرار گرفته اند شناسایی شده و به تدریج حذف می شوند.

گروه دیگری که از اجرای قانون متضرر می شوند قاچاقچی هستند که خارج از مسیر قانونی و رسمی واردات، کالاهای خارجی را بدون طی تشریفات قانون و رعایت استانداردهای لازم و بدون پرداخت مالیات و عوارض متعلقه به داخل ایران منتقل کرده و بازار ایران را مملو از کالاهای بی کیفیت خارجی کرده اند.

بر اساس توضیحات سازمان امور مالیاتی، مجریان قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، فارغ از نتیجه گرایی، مکلف به اجرای قانون یاد شده هستند و در تصویب قانون یادشده و سایر قوانین مصوب همواره مصالح ملی از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی مدنظر قرار می گیرد. لیکن به نظر می رسد برخی از فعالان اقتصادی به هیچ وجه حاضر به اجرای قانون مزبور با فرآیندهای پیش بینی شده که منجر به شفافیت در اقتصاد خواهد شد نیستند.

شایان ذکر است، اجرای قانون یاد شده منجر به ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری ها و دهیاری های سراسر کشور گردیده که آثار آن در عملکرد شهرداری ها و دهیاری ها مشهود است و علاوه بر آن منافع مالیاتی حاصل از اجرای قانون صرف طرح های عمرانی به منظور ایجاد اشتغال خواهد شد، ضمن اینکه در سال جاری، یک درصد از مالیات موضوع این قانون به عنوان بودجه سلامت در نظر گرفته شده است؛ضمناً به منظور حمایت موثر از اقشار آسیب پذیر، کالا و خدمات سبد مصرفی خانوار از پرداخت مالیات و عوارض موضوع این قانون معاف است.

به هر ترتیب، اجرای موفق **** مالیات بر ارزش افزوده علاوه بر آماده سازی بستر های اجرایی این **** مالیاتی مستلزم همکاری و همراهی مسئولان اصناف و اتحادیه های صنفی است تا در راستای وظایف قانونی و ذاتی اتحادیه ها بالاخص وظایف نظارتی ضمن همکاری با ادارات کل امور مالیاتی ذیربط جهت جلوگیری از تضییع حقوق حقه دولت جمهوری اسلامی ایران و ممانعت از تشخیص مالیات و عوارض موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده از طریق علی الراس و عدم تعلق جرایم سنگین، اقدام لازم را انجام دهند."

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سروده شهریار برای هاشمی + دستخط


استاد محمدحسین شهریار در سال 1363 قطعه شعری را در وصف نمازجمعه‌های هاشمی با عنوان «پای خطبه‌های رفسنجانی» سرود و با دستخط خود برای امام جمعه تهران فرستاد.

به گزارش ایسنا، پایگاه اطلاع‌رسانی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی متن کامل این شعر و دستخط استاد شهریار به شرح زیر منتشر کرده است:

ای غریو تو ارغنون دلم / سطوت خطبه‌ات ستون دلم

خطبه‌های نماز جمعه تو / نقشه حمله با قشون دلم

چه فسونی است در فسانه تو / که فسانه‌ است از او فسون دلم

با دلی لاله‌گون تو را گوشم / ای لبت لعل لاله‌گون دلم

چشم از نقش تو نگارین است / می‌نگارد مگر بخون دلم

عقل من پاره می‌کند زنجیر / که به سر می‌زند جنون دلم

من هم از آن فن و فنون دانم / که جنون زاید از فنون دلم

وز مواعظ که می‌کنی آنگاه / صبر می زاید از سکون دلم

انقلاب من از تو اسلامی است / که حریفی به چند و چون دلم

گوهر شبچراغ رفسنجان / ای چراغ تو رهنمون دلم

کفه‌ای هم‌تراز *****‌ای / در ترازوی آزمون دلم

بازوان امام آنکه دگر / بی‌قرین است در قرون دلم

چشم امیدی و چراغ نوید / هم شکوهی و هم شگون دلم

در رکوع و سجود *****‌ای / من هم از دور سرنگون دلم

خاصه وقت قنوت او کز غیب / دست‌ها می‌شود ستون دلم

او به یک دست و من هزاران دست / با وی افشانم از بطون دلم

عرشیان می‌کنند صف به نماز / از درون دل و برون دلم

من برون نیم خدا داند / کاین صلا خیزد از درون دلم

دل مدیون سبک شود بارش / که ادا می‌شود دیون دلم

پیرم از چرخ واژگون و علیل / بشنو از بخت واژگون دلم

چون کمانی خمیده‌ام لیکن / تیر آهی است در کمان دلم

طوطی عشقم و زبان از بر / جمله ماکان و مایکون دلم

در ترازوی سنجشم مگذار / ای کم از عشق تو فزون دلم

درس من خارج است و حاشیه نیست / که دگر فارغ از متون دلم

درسی و بحثی از تن و جان نیست / دل به جانان رسیده چون دلم

شهریارم لسان هاتف غیب / شعر هم‌ شانی از شئون دلم


انتهای پیام

برچسب :شعر،هاشمي رفسنجاني،شهريار
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
جلودارزاده به ایسنا خبر داد
اعزام نمایندگان تجاری به روسیه برای بررسی نحوه حضور زنان بازرگان و صنعتگر



نماینده دولت در اتاق بازرگانی تهران گفت: در حال بررسی چگونگی حضور زنان در بازار روسیه هستیم و تعدادی نماینده به این کشور اعزام کردیم که چگونگی حضور زنان بازرگان و صنعتگر را بررسی کنند.

سهیلا جلودارزاده - مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بانوان - در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: تحریم‌های پیش آمده برای روسیه و بازار بالقوه این کشور می‌تواند تسهیل کننده حضور زنان در روابط تجاری خارجی نیز باشد.

وی افزود: در حال حاضر صنایع غذایی و کشاورزی بازار خوبی در روسیه پیدا کرده‌اند و کشور ما می‌تواند با برنامه‌ریزی صحیح سهم زیادی از این بازار را تصرف کند.

جلودارزاده اظهار کرد: با توجه به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که هدف آن افزایش رشد تولید است می‌توانیم تولیداتمان را در این بازار افزایش دهیم و از رشد منفی به رشد مثبت برسیم.

مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور زنان اضافه کرد:‌ حضور زنان در معاملات خارجی همیشه با مشکلاتی همراه بوده است که درصدد هستیم با کمک‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت و همکاری با اتاق بازرگانی این حضور را افزایش دهیم و شرایط را برای زنان ایجاد کنیم.

جلودارزاده بیان کرد: یکی از مهمترین مسائلی که باید به آن توجه شود تضمین برگشت پول است که در حال بررسی راه‌های استاندارد برای ایجاد مجراهای پولی و بانکی مطمئن در تجارت خارجی هستیم.

وی تاکید کرد: حضور زنان تاجر و صنعتگر در معاملات خارجی نیاز به حمایت بیشتر دولت و اتاق بازرگانی دارد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
اتصال ریلی ایران – افغانستان یک گام به جلو
احیای جاده ابریشم این بار با قطار!



با افتتاح توقفگاه راه‌آهن رشت‌خوار، یکی دیگر از قطعات محور سنگان – تربت حیدریه تکمیل شد تا ارتباط ریلی ایران و افغانستان یک گام به سمت نهایی شدن بردارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، امنیت بالا و کم هزینه بودن سفرهای ریلی، باعث شده بسیاری از کشورهای توسعه یافته، گسترش خطوط ریلی خود را بر دیگر ناوگان ترجیح دهند. برنامه‌ای که در طرح‌های توسعه ای ایران نیاز به جایگاه ویژه‌ای دارد و ارتباط ریلی بین المللی را در راس آن قرار داده است.

موقعیت جغرافیایی ایران به دلیل اتصال به دو دریای مهم منطقه و همسایگی با ترکیه به عنوان دروازه اروپا جایگاهی، در ترانزیت منطقه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و از این رو تکمیل زیرساخت‌های توسعه‌ای باید با سرعت زیادی دنبال شود.

اتصال ریل مناطق اقتصادی کشور مانند معادن و بنادر به شبکه اصلی راه‌ها و پس از آن اتصال به کشورهای همسایه در قالب چند پروژه مختلف از سوی شرکت ساخت و توسعه در دست پیگیری است که یکی از مهمترین آن‌ها پروژه اتصال ریلی به افغانستان به حساب می‌آید.

این خط در ابتدا از راه‌آهن سراسری بافق – مشهد به سمت تربیت حیدریه منشعب خواهد بود. سپس راه‌آهن تربیت حیدریه – سنگان در سه قطعه ساخته خواهد شد و با ورود خطوط ریل به افغانستان از خواف به هرات می‌رسد تا دو قطعه اصلی جاده ابریشم این بار قطار به یک دیگر متصل شوند.

راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران همچنین تعهد کرده به امر ساخت زیربناهای ریلی در افغانستان که پدیده‌ای تازه وارد است کمک فنی و کارشناسی ارائه کند تا این کشور دریچه ارتباط ریلی ایران با کشورهای آسیای میانه باشد و با اتصال ریل‌های غربی به ترکیه بار دیگر این مسیر تاریخی برقرار می‌شود، هر چند این بار با قطار.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دانش جعفری:
85 درصد مالیات کشور از 7 شهر به دست می‌آید



رییس کمیسیون نظارت مجمع تشخیص مصلحت **** با بیان اینکه 85 درصد مالیات کشور از هفت شهر به دست می آید، گفت: برای خروج از درآمد انحصاری باید سایر بخش‌های اقتصادی را در کشور فعال کنیم.

به گزارش خبرنگار ایسنا، داوود دانش جعفری، وزیر اسبق امور اقتصادی و دارایی - روز گذشته در کارگاه تخصصی اقتصاد مقاومتی در اردبیل با اشاره به اینکه مدیریت صادرات و عدم اتکا به صادرات یک محصول می تواند اقتصاد کشور را ثبات بیشتری ببخشد، اظهار کرد: منحصر کردن سیستم درآمدی به نفت ریسک پذیری در اقتصاد کشور را بالا برده و برای خروج از درآمد انحصاری باید سایر بخش های اقتصادی را در کشور فعال کنیم.

وی افزود: کشور ما به دلیل متکی بودن به اقتصاد نفت و صادرات آن به چند کشور محدود در مواقع تحریم دچار نوسانات اقتصادی شد.

دانش جعفری با بیان اینکه محدود کردن واردات و صادرات به چند کشور مانع حفظ ثبات اقتصادی است، بر لزوم توزیع واردات و صادرات در بین کشورهای مختلف تاکید کرد و گفت: منحصر کردن واردات و صادرات به تعداد کشورهای محدود باعث می شود در مواقع تیرگی روابط دو کشور، اقتصاد دچار نوسان شود.

وی در خصوص مهندسی مقاومت و اقتصاد مقاومتی یاد آور شد: برای کاهش خطر در اقتصاد کشور باید هر چه در توان داریم از وابستگی به کشورهای مختلف خود را برهانیم تا شاهد ثبات بیشتری در اقتصاد باشیم.

دانش‌جعفری بیان کرد: اقتصاد ایران در سال های گذشته از دو ناحیه تهدید و تحریم ضربه پذیری داشت که باید طوری برنامه ریزی کنیم که انگیزه برای دشمنان برای تحریم ایجاد نشود.

وی تقویت تولیدات داخلی و مقاومت اقتصادی در داخل کشور را از جمله راهکارهای کاهش ضربه پذیری دانست و مقاومت در افزایش قیمت در محصول بنزین در سال های گذشته را نمونه تقویت اقتصاد مقاومتی ذکر کرد.

در اقتصاد مقاومتی به دنبال جلوگیری از نوسانات هستیم

رییس کمیسیون نظارت مجمع تشخیص مصلحت **** گفت: در اقتصاد مقاومتی به دنبال پایداری و امنیت و جلوگیری از نوسانات هستیم.

دانش‌جعفری با اشاره به تعریفی از مقاومت و عوارض و تهدیدهای مختلف فشار و سخت‌گیری‌های در حوزه اقتصادی افزود: سال‌ها است که ادبیات مقاومت علاوه بر اقتصاد در سایر حوزه‌ها نیز ورود پیدا کرده که مفهوم آن دستیابی به توانمندی‌هایی است که می‌تواند رویه اضطراب اقتصاد ما را به کارکرد عادی پس از مواجه با یک شوک تغییر دهد.

وی با بیان اینکه بحث اقتصاد مقاومتی در حال حاضر از مبانی نظری خارج شده و شکل اجرایی آن کاملاً مشهود و معلوم است، اضافه کرد: **** اقتصادی ما زمانی با شوک افزایش قیمت دلار روبه‌رو بود که برای پشت سر گذاشتن این وضعیت ما به راهکارهای مختلف متوسل شدیم تا بتوانیم با راهکارهای اقتصاد مقاومتی تا حدودی رفع کنیم.

دانش‌جعفری مهندسی مقاومت و اقتصاد مقاومتی را دو رویکرد مهم در کاهش خطر در اقتصاد کشور ذکر کرد و افزود: باید هر چه قدر در توان داریم از وابستگی به کشورهای مختلف خود را برهانیم تا شاهد ثبات بیشتری در اقتصاد باشیم.

وی تصریح کرد: در اقتصاد مقاومتی ما به دنبال پایداری و امنیت و جلوگیری از نوسانات هستیم چرا که از این محل در سال‌های گذشته آسیب‌پذیر نشان دادیم.

وزیر اسبق امور اقتصادی و دارایی گفت: در اقتصاد به ویژه اقتصاد مقاومتی چرخه کامل تولید مدنظر است و آنچه که باید به آن توجه شود تقویت این جبهه و رسیدن به یک توان بالا و مضاعف است.

رییس کمیسیون نظارت مجمع تشخیص مصلحت **** در مقایسه با برخی کشورهای دنیا که درآمدهای نفتی را در حوزه‌های سرمایه‌گذاری‌های کلان خرج می‌کنند، یادآور شد و گفت: 65 درصد اقتصاد ما مربوط به درآمدهای نفتی است؛ به طوری که اکثر درآمدهای نفتی ما صرف بودجه‌های جاری و حقوق کارکنان می‌شود. در حالی که این جفا است که فکر کنیم درآمدهای نفتی باید در این زمینه خرج شود در حالی که باید تلاش کنیم سیستم درآمدی ما آنقدر مقاوم باشد که کمترین نوسانات و انحراف در هزینه‌کردها را شاهد باشیم.

رییس کمیسیون نظارت مجمع تشخیص مصلحت **** گفت: هر جا مزیت سرمایه گذاری می بینند شناسایی کرده و به سرمایه گذار معرفی کنند.

85 درصد مالیات کشور از هفت شهر به دست می آید

دانش جعفری با اشاره به اینکه 85 درصد مالیات کشور از هفت شهر به دست می آید، افزود: 15 درصد مالیات کشور مربوط به شهرهای باقی مانده است و اگر سهم استان اردبیل را صفر بدانیم به جایی برنمی خورد و چندین سال معافیت مالیاتی می‌تواند کمک بزرگی به بخشهای خصوصی در این استان کند.

وی با بیان اینکه کار مجمع سیاست گذاری است، گفت: هرچند سیاست گذاری گاهی بالاتر از قانوگذاری است ولی ما نقش اجرایی نداریم ولی با سیاست گذاری مناسب میتوانیم خیلی از بی ثباتی ها را از بین ببریم.

دانش جعفری بایادآوری اینکه مشکل تولید مشکل نقدینگی است، بیان کرد: رسالت اتاق ها و بخش خصوصی در هر مسئله اقتصادی مشخص است و برای دست یابی به توسعه ضرورت دارد تدوین مسیر از اتاق ها صورت گیرد.

دانش جعفری با بیان اینکه رسالت بخش خصوصی و اتاق ها شناسای مزیت های هرمنطقه است، گفت: هرمنطقه با شناسایی مزیت های خود می‌تواند جذب سرمایه گذار کند چرا که سرمایه گذارها به دنیال مزیت های خاص می گردند و دستیابی به آنها بدون شناسایی امکان پذیر نیست.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در گفت‌وگوی تفصیلی خسروتاج با ایسنا
جزئیات تجارت ایران و روسیه اعلام شد



قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت از انجام مذاکرات بین بانک‌های ایران و روسیه خبر داد و گفت: توافقات اولیه‌ای انجام شد تا بعد از این صادر‌کنندگان بتوانند در کانال بانکی، پولشان را تبادل کنند چون در حال حاضر این کار از طریق صرافی‌ها یا از طریق نمایندگی در خارج از کشور انجام می‌شود که ریسک آن زیاد است.



مجتبی خسروتاج در گفت‌وگو خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان اینکه اگر همکاری بین بانکی وجود نداشته باشد وارد‌کنندگان و صادر‌کنندگان در تبادلات پولی با مشکل مواجه می‌شوند، اظهار کرد: همکاری بین بانکی یکی از نکات مهمی است که در راستای رسیدن به اهداف سند همکاری‌های مشترک ایران و روسیه باید مورد توجه قرار گیرد و اقداماتی نیز در این زمینه انجام شده است.



ارائه تعرفه‌ ترجیحی برای کالاهای کشاورزی و پتروشیمی



رییس کارگروه همکاری‌های صنعتی، معدنی و تجاری ایران با روسیه از مقدمات اجرایی شدن **** تعرفه ترجیحی بین دو کشور خبر داد و افزود: این کار در حال بررسی است که با این اقدام یکسری از کالاها با سود بازرگانی کمتری به روسیه صادر می‌شود و بالعکس.



وی ادامه داد: اعلام آمادگی کردیم که علاقه‌مندیم برای بخشی از کالاها مثل کشاورزی و پتروشیمی که ظرفیت‌های صادراتی خوبی برای روسیه داریم و آنها هم به ما نیازمند هستند به ما تعرفه‌ ترجیحی داده شود و ما هم متقابلا برای آنها تعرفه ترجیحی قائل شویم.



حضور قوی‌تر شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی ایران در روسیه



خسروتاج با اشاره به ظرفیت‌ خدمات فنی و مهندسی در کشور روسیه تاکید کرد: ایران ظرفیت خوبی در زمینه خدمات فنی و مهندسی دارد و در حال حاضر متخصصان ایرانی در کشورهای همسایه روسیه مثل بلاروس و قزاقستان فعالیت و پروژه اجرا می‌کنند؛ بنابراین از دولت روسیه خواستیم ترتیبی داده شود که امکان ورود شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی ایران در روسیه قوی‌تر شوند.



تسهیل صدور ویزا برای روسیه به ویژه برای جامعه بازرگانان



قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در عین حال از تسهیل صدور ویزا برای روسیه خبر داد و گفت: هر دو طرف تاکید داشتند که باید روش صدور ویزا به ویژه برای جامعه بازرگانان تسهیل شود، روسیه نیز به صورت اصولی موافقت داشت که این کار انجام شود.



تفاهمات صندوق ضمانت صادرات ایران با روسیه



وی از تفاهمات صندوق ضمانت صادرات ایران با صندوق ضمانت صادرات روسیه خبر داد و گفت: قرار شد این دو صندوق موافقت‌نامه‌ای امضاء کنند که در قالب موافقت‌نامه‌ای به فعالیت بنگاه‌ها پوشش بیمه‌ای داده شود که طبیعی است با این کار، ریسک کاهش یافته و بنگاه‌ها نیز همکاری‌هایشان را گسترده‌تر خواهند کرد.



برپایی نمایشگاه‌های منظم در روسیه و ایران



خسروتاج در بخشی از سخنان خود بیان کرد: به دلیل تبلیغاتی که در سال‌های گذشته در رابطه با ایران در صحنه بین‌المللی صورت گرفته تغییر دیدگاه طرف‌های روسی نسبت به ایران از نظر فرهنگی نیاز به کار دارد که باید با برپایی نمایشگاه‌های منظم در روسیه نسبت به فرهنگ کالای ایرانی در روسیه اقدامات مناسبی انجام داد.



رییس کارگروه همکاری‌های صنعتی، معدنی و تجاری ایران با روسیه افزود: به این منظور قرار شد به صورت تهاتری نمایشگاه برگزار شود که ما فضای نمایشگاه را در اختیار روس‌ها قرار دهیم و آن‌ها نیز متقابلا این کار را برای ما انجام دهند.



واردات کانتینرهای یخچال‌دار برای صادرات مواد غذایی به روسیه



وی به وجود تنگناهایی در رابطه با بخش صادرات میوه و صنایع غذایی که روسیه به آن نیازمند است اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال در زمینه‌ کانتینر یخچالی که بتواند به یکباره تقاضای بازار روسیه را برطرف کند محدویت و مشکل داریم که باید در این زمینه واردات کانتینر یخچالی موقت داشته باشیم تا بخشی از نیازها را برطرف کند.



قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در عین حال بیان کرد: روس‌ها در دادن نوبت به کشتی‌ها برای مواد غذایی اولویت قائل نمی‌شوند و این باعث ضایعاتی شده که مورد اعتراض صادر‌کنندگان ایرانی است، این موارد نیز در کمیسیون مشترک با روس‌ها مطرح شد که البته بررسی و برطرف کردن همه مشکلات زمان‌بر است.



وی با بیان اینکه یکی از کارهایی که همه ساله در تنظیم روابط با کشور‌ها انجام می‌دهیم، برپایی کمیسیون‌های مشترک با کشور‌هایی است که خواهان توسعه روابط با آنها هستیم، عنوان کرد: روسیه یکی از کشور‌هایی است که به‌طور منظم جلسات سالانه آن برگزار شده و امسال به دلیل این‌که روس‌ها هم با تحریم از طرف اروپایی‌ها روبرو بودند این جلسات با اشتیاق بیشتری محورهای همکاری که دو کشور می‌توانند داشته باشند تا بتوانند نسبت به توسعه‌ همکاری بپردازند را در تهران برقرار کردیم.



حرکت به سمت توازن تجاری در بخش غیرنفتی بین دو کشور



خسروتاج ادامه داد: تصمیم براین شد که اصل اول همکاری‌های ما حرکت به سمت توازن تجاری در بخش غیرنفتی در روابط فی‌مابین باشد و سیاست‌ها به نحوی باشد که دو کشور در بخش غیرنفتی بتوانند توازن تجاری داشته باشند و این موضوع کمک می‌کند تا بتوانیم به صورت مرتب در رابطه با بخش‌هایی که ظرفیت صادراتی داشته و نیازمند حمایت و پشتیبانی روس‌ها داریم با تکیه بر اصل توازن در تجارت، برنامه‌ها را دنبال کنیم.



امضای سند همکاری‌های تجاری ایران و روسیه بدون اعلام جزئیات



به گزارش ایسنا، سند همکاری‌های مشترک ایران و روسیه هفته گذشته در مراسم اختتامیه یازدهمین اجلاس همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایران و روسیه توسط وزیر نفت ایران و وزیر انرژی روسیه به امضا رسید. بر این اساس در پی امضای این تفاهم‌نامه دو کشور همکاری در زمینه انرژی، حمل‌ونقل، فناوری اطلاعات، تجارت، صنعت، گردشگری و امور بانکی را پیگیری خواهند کرد.



اما زنگنه به عنوان نماینده هیات تجاری ایران با اشاره به این‌که توافق با روسیه می‌تواند آغاز دوره جهش در روابط اقتصادی تهران و مسکو را کلید بزند، تاکید کرد: روسیه ظرفیت های بزرگی در زمینه‌های مختلف نفت، گاز، برق، تکنولوژی و همین طور زمینه‌های مختلف تامین کالا به ویژه کالاهای اساسی و مورد نیاز ایران را دارد.



همچنین به گفته جلال‌پور، نایب رییس اتاق بازرگانی ایران تفاهم‌نامه همکاری‌های ایران و روسیه در حالی امضا شد که بخش‌هایی از قبیل انرژی، حمل‌ و نقل، فناوری اطلاعات، تجارت، صنعت، گردشگری و امور بانکی در آن جای داشتند به غیر از 60 قلم محصول کشاورزی و مواد غذایی ایرانی که مورد درخواست روسیه بود.



محسن جلال‌پور با بیان اینکه مذاکرات مشترکی با وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با صادرات کالاهای کشاورزی به روسیه داشتیم که نتیجه آن به زودی مشخص می‌شود گفت: قرار است در هفته جاری یک هیات تجاری برای مذاکرات صادرات کالاهای کشاورزی به روسیه اعزام شوند. همچنین قرار است در نمایشگاه مواد غذایی روسیه هم شرکت کنیم.



اما با توجه به اعلام روس‌ها مبنی بر واردات نیازمندی‌های غذایی و کشاورزی خود از ایران، مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در حال بررسی اقلام مورد نیاز آن‌ها و توانمندی‌های کشورمان برای صادرات به روسیه هستند.



نکته قابل توجه در این مذاکرات آن بود که قرار شد دو کشور در زمینه‌های کشاورزی، انرژی، حمل‌ونقل، فناوری اطلاعات، تجارت، صنعت، گردشگری و امور بانکی با یکدیگر همکاری داشته‌ باشند اما جزئیات هیچ یک از این همکاری‌ها مشخص نشد و به بخش خصوصی دو کشور سپرده شد.



گفتنی است؛ از ماه گذشته که روابط روسیه با اتحادیه اروپا تیره و تار شد رییس جمهور این کشور اعلام کرد واردات هرگونه کالا و خدمات از غرب ممنوع است، مقامات روسی برای تامین نیازمندی‌های خود به کشور‌های آسیایی روی آوردند که یکی از این کشور‌ها ایران بود.



همچنین به دلیل دخالت روسیه در امور داخلی اوکراین و تشدید بحران در این کشور، آمریکا اعلام کرد که به اعمال تحریم‌های بیشتر علیه روسیه و در بخش نفت و دفاعی می‌پردازد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دبیرکل خانه صنعت و معدن ایران مطرح کرد
شروط تحقق تجارت 10 میلیارد دلاری ایران و روسیه

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با اشاره به اینکه حجم تجارت ایران و روسیه به راحتی قابل افزایش به 10 میلیارد دلار است، گفت: شرط تحقق این هدف بهبود شرایط گمرکی و قرنطینه بین دو کشور است.



محمدرضا مرتضوی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره سفر اخیر هیات اقتصادی و تجاری روسیه به ایران و تفاهم انجام شده بین دو کشور به منظور افزایش حجم مبادلات دوجانبه به 10 میلیارد دلار اظهار کرد: امکان این وجود دارد که رقم مبادلات دو کشور حتی از 10 میلیارد دلار نیز فراتر برود، به شرطی که قوانین گمرکی و قرنطینه بین دو کشور تسهیل شود و پروتکل دقیقی در این زمینه بین دو کشور امضا شود.



وی با تاکید بر ضرورت یکسان‌سازی قوانین استانداردی و گمرکی بین دو کشور عنوان کرد: ما قابلیت این را داریم که محصولات دامی، لبنی، باغی و حتی کنسانتره‌ آبمیوه خود را به روسیه صادر کنیم و در عوض از این کشور محصولاتی مانند غلات، آهن و فولاد وارد کنیم.



مرتضوی با بیان اینکه اگر به کشتی‌های ایرانی اجازه ورود به رود ولگا داده شود زمینه برای تامین غلات موردنیاز کشور از روسیه فراهم‌تر خواهد شد، گفت: ایران می‌تواند چه به صورت صادرات بومی و چه به صورت ری‌اکسپورت محصولات غذایی روسیه را تامین کند.



دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران درباره اینکه برخی کارشناسان اعتقاد دارند نباید میوه ایران به روسیه صادر شود چرا که عملا صادرات آب محسوب می‌شود، توضیح داد: من این موضوع را قبول ندارم. سالانه بخش قابل توجهی از میوه‌های تولیدی کشور به دلایل مختلف از جمله نبود بازار از بین می‌روند. بسیاری از مرکبات کشور چنین وضعیتی دارند که می‌توان با صادرات آنها به روسیه مانع از به هدر رفتن سرمایه‌های ملی در این بخش شد.



وی افزود: در بین میوه‌های تولید داخل سیب، هلو و انگور قابلیت زیادی برای صادرات به روسیه دارند البته شرط تداوم صادرات به بازار روسیه بسته‌بندی خوب محصولات صادراتی و همچنین رعایت استاندارد و کیفیت به صورت مستمر است.



دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با بیان اینکه ما قادریم چندین میلیارد دلار محصولات لبنی به روسیه صادر کنیم، افزود: رشد تجارت بین ایران و روسیه تنها زمانی اتفاق خواهد افتاد که عزم جدی برای بهبود قوانین تجاری بین دو کشور وجود داشته باشد که به نظر من در حال حاضر چنین عزمی وجود دارد و من به شخصه به آینده تجارت بین ایران و روسیه خوشبین هستم.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رویترز گزارش داد
اوباما از دیدار با روحانی استقبال می‌کند

یک مقام آمریکایی اعلام کرد: اوباما در حال حاضر برنامه‌ای برای دیدار با حسن روحانی ندارد، اما از این دیدار استقبال می‌کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از خبرگزاری رویترز، یک مقام آمریکایی روز پنجشنبه اعلام کرد که باراک اوباما رییس جمهور آمریکا برنامه‌ای برای دیدار با حسن روحانی رییس جمهور ایران در نیویورک در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در هفته آینده ندارد.

این مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش بشود، گفت: ممکن است جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا دیداری دوجانبه با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران درباره برنامه هسته‌ای و برخی موضوعات دیگر در حاشیه نشست سازمان ملل برگزار کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر هیچ دیداری برنامه‌ریزی نشده است، اما رییس جمهور آمریکا همواره نسبت به برگزاری چنین دیدارهایی با روی گشاده استقبال می‌کند.

این مقام آمریکایی درباره برگزاری دیدارهای دوجانبه میان مقامات آمریکایی و ایرانی در روز پنجشنبه گفت: این دیدارها سازنده بوده، اما بسیاری از کارهای تکنیکی به عنوان بخشی از اقدامات برای دستیابی به توافق جامع نیاز است.

وی جزییاتی درباره دیدار دوجانبه مقامات ایران و آمریکا بیان نکرد.

این مقام آمریکایی با اشاره به روند مذاکرات ایران و 1+5 گفت: اگر ایران گام‌های لازم را بردارد، در این صورت تحریم‌ها می‌تواند برداشته شود.

وی درباره پیشنهادات ارائه شده از سوی ایران درباره تعداد سانتریفیوژها گفت: چنین پیشنهاداتی غیرقابل قبول است.

این مقام آمریکایی ادامه داد: سرعت بخشیدن به برنامه هسته‌ای در صورت شکست مذاکرات به روند مذاکرات کمکی نمی‌کند. هر دو طرف می‌دانند که اگر مذاکرات شکست بخورد، چه کاری انجام خواهند داد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
با تاکید بر ناکامی غرب در مبارزه با تروریسم
روحانی: عدم رابطه ما و آمریکا تا قیامت نیست



رییس‌جمهور تصریح کرد: هر اقدامی بدون هماهنگی با دولت و رضایت مردم آن کشور، مبارزه با تروریسم نیست و نام دیگری دارد که به آن تجاوز می گویند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی" ان بی سی" آمریکا، با اشاره به اینکه مبارزه با گروههای تروریستی در منطقه باید توسط مردم و دولت‌های منطقه انجام گیرد، تاکید کرد: دورانی که قدرتهای نظامی بزرگ برای ملت‌ها و مناطق دیگر تصمیم می‌گرفتند، به پایان رسیده و امروز باید به افکار عمومی ملت‌ها و دولت ها احترام گذاشت.

دکتر روحانی در این گفت و گو با تشریح مهمترین مواضع دولت و ملت ایران در خصوص مسایل منطقه ای و بین المللی از جمله تروریسم و چگونگی برخورد موثر با آن، گفت: تروریسم به هر شکل و نامی، می تواند تهدیدی برای صلح ، آرامش، زندگی انسانها و تهدید بزرگ برای توسعه باشد.

رییس جمهوری تاکید کرد: برای مبارزه با تروریسم باید به ریشه‌های مسئله پرداخت اگر در منطقه ما مشکلی وجود دارد مردم و دولت های منطقه خیلی بیشتر از دیگران مشکل را حس می کنند و ریشه های آن را می شناسند تا دیگرانی که هزاران کیلومتر با این منطقه فاصله دارند و تجربه سالیان دراز هم نشان داده که در مبارزه با تروریسم موفقیتی نداشته اند.

روحانی با تاکید بر اینکه "دیگران اگر می خواهند مسئله تروریسم حل شود باید به فکر کمک باشند نه *****"، گفت: اگر بناست در این منطقه تروریسم از بین برود لازمه اش این است که ملتهای منطقه در کنار دولتهای خود باید تصمیم بگیرند و برنامه ریزی کنند و دیگران هم اگر علاقه مند بودند، می توانند در این راه کمک کنند .

رییس جمهور اظهار داشت: یکسال از زمانی که در سازمان ملل با جهانیان حرف زدم و گوشزد کردم که معضل بزرگ، خشونت و افراطی گری است و باید جهانی عاری از خشونت و افراطی گری داشته باشیم ،گذشته است و فکر می کنم آنچه سال گذشته گفته شد ،امروز با وضوح بیشتری در منطقه ما و در سراسر جهان دیده می شود.

رییس شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر اینکه همه جهانیان نیازمند امنیت ، آرامش، ثبات و همزیستی مسالمت آمیز هستند، اظهارامیدواری کرد: رهبران و نمایندگان کشورهای جهان که در هر سال در سازمان ملل گردهم می آیند، بتوانند برای معضلات جهانی و از جمله امنیت و ثبات فکر جدی و عاجلی انجام دهند.

روحانی در پاسخ به سوالی درباره پدیده تروریسم و خطرات آن، گفت: امروز متاسفانه در منطقه ما گروه های تروریستی، آرامش را از مردم گرفته و زندگی مردم را با مشکلاتی مواجه می کنند و میلیونها نفر را از خانه های خود آواره کرده اند.

رییس جمهور با بیان اینکه اسلام و همه ادیان بزرگ آسمانی مردم را به صلح ، برادری ، دوستی و عدالت دعوت کرده اند، افزود: هر کس که در جهان دیگران را می ترساند و به جان و مال مردم آسیب می رساند نه تنها از اسلام فاصله زیادی دارد بلکه از همه ادیان آسمانی فاصله بسیار زیادی دارد آنهایی که امروز در این منطقه جنایت می کنند و نامی از اسلام می برند حتما به دروغ چنین ادعایی را مطرح می کنند. بین عمل آنها و احکام اسلامی ،هیچ گونه سازگاری وجود ندارد.

رییس جمهور گفت: در عراق و سوریه قرنها مردم مسلمان، مسیحی، یهودی و ادیان و افکار دیگر با آرامش کنار یکدیگر زندگی می کردند و امروز متاسفانه با جنایات تروریست ها، راحتی و آسایش مردم سلب شده است لذا بی تردید آنهایی که بی گناهان را با وحشی گری و بربریت از بین می برند به هیچ عنوان با اسلام نسبتی ندارند.

روحانی در پاسخ به سوالی درباره تصاویر اعدام و گردن زدن مردم توسط داعش و اعدام تبعه آمریکایی توسط آنها با اشاره به اینکه چه کسی می تواند کشته شدن انسان بیگناهی را تحمل کند، گفت: از نظر ما فرقی نمی کند که آن انسان بیگناه مسلمان ، مسیحی، یهودی و یا پیرو هر دین دیگری باشد و یا حتی تابعیت چه کشوری را داشته باشد.

رییس جمهور تصریح کرد: از دیدگاه معارف و فرهنگ اسلام، کشتن یک بیگناه به منزله کشتن انسانیت است و بنابر این کشتن بیگناهان مایه شرمساری برای آنان و موجب تاسف و نگرانی برای همه انسان ها است.

روحانی تصریح کرد: توحش و گردن زدن در دنیای امروز هیچ مفهوم و معنایی ندارد جز اینکه گروهی می خواهند برای منافع دیگران یا برای منافع خود، انسانیت را زیر پا بگذارند.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی در پاسخ به سوالی درباره تحرکات اخیر دولت آمریکا برای مبارزه با داعش و تروریست ها، گفت: منطقه ما و جامعه بشری سالیان دراز است که با معضلی به نام افراطی گری ،خشونت و تروریسم مواجه است و آمریکایی ها و دیگران سالیان درازی است که ادعا می کنند می خواهند با تروریسم مبارزه می کنند اما سوال این است که چرا تاکنون موفق نبوده اند؟ چرا در افغانستان و عراق از سال ۲۰۰۱ تا امروز ناموفق بودند و چرا مشکلات و ناامنی ها بیشتر شده است؟

روحانی در ادامه به راههای مبارزه با تروریسم پرداخت و اظهار داشت: برای مبارزه با تروریسم باید فضایی که تروریستها در آن زیست می کنند برای آنها نا امن بشود یعنی کسی آنها را به محله و به خانه راه ندهد و مردم با آنها همکاری نکنند، این اولین قدم و شرط برای مبارزه با تروریسم است و باید به مردمی که مورد هجمه و فشار تروریسم قرار گرفته اند، کمک شود.

رییس جمهور اضافه کرد: از ارتفاع ۱۰ هزار پایی و ۱۵ هزار پایی با هواپیمای با خلبان و یا بدون خلبان هدفی را درست و یا نادرست بمباران کردن، راه حل درستی برای مبارزه با تروریسم نیست . در افغانستان و پاکستان و مناطق دیگر این بمباران ها مشکلی را نتوانست حل کند البته ممکن است جایی و در شرایطی نیاز به بمباران هم باشد اما این مسئله باید با اجازه مردم و دولت آن کشور انجام شود بدون هماهنگی با دولت و رضایت مردم آن کشور این کار مبارزه با تروریسم نیست و نام دیگری دارد که به آن تجاوز می گویند.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی در پاسخ به سوالی درباره تاثیر حملات هوایی آمریکا علیه داعش در عراق، گفت: همه می دانند که در عراق چه قدرتی بود که نگذاشت داعش به بغداد یا سامرا برسد و چه قدرتی بود که فرسنگها مانده به بغداد جلوی آنها را سد کرد. زمانی مردم عراق داعش را از بغداد دور کردند که آمریکا می گفت من در مسئله عراق مداخله ای نخواهم کرد و حتی تصمیمی هم به بمباران هوایی نداشت .

رییس جمهور افزود: خوب است مردم آمریکا این سوال را مطرح کنند که این گروههای تروریستی که سالهاست در این منطقه مشغول کشتار هستند چرا دولت آمریکا علیه آنها سخنی نگفته و علیه آنها اقدامی انجام نداده است و فقط زمانی که تحت فشار افکار عمومی مردم آمریکا قرار گرفت ،تصمیم گرفت به بمباران های بی حاصل و کم اهمیت اقدام کند.

روحانی گفت: بهترین کار برای مقابله با داعش این است که به مردم و دولت های منطقه کمک کرد و باید مردم عراق و نیروهای مسلح عراق با این تروریستها بجنگند و همه در این راه به ارتش و مردم عراق کمک کنند در سوریه هم اگر قصد و نیت کمک وجود دارد باید به نیروهایی که متعلق به آن کشور است و با گروه های تروریستی می جنگند ، کمک شود.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی تصریح کرد: راه حل اساسی برای مباررزه با گروه های تروریستی تقویت مردم است و جامعه قوی و با فرهنگ بلند و با روحیه ، می تواند مشکلات خودش را حل کند. مردم عراق و سوریه مردم بسیار بزرگی با سابقه تمدنی هزاران ساله هستند و باید از آنها پرسید که چه می خواهند نه اینکه پیشاپیش برای آنها نسخه پیچیده شود.

رییس جمهور با بیان اینکه دولت آمریکا بعد از اینکه یک تبعه آن کشور سربریده شد به فکر جنگ با تروریسم افتاد، گفت: اگر می خواهیم با تروریسم بجنگیم راهش این است که برای همه مردم جهان و همه آنهایی که بدون گناه مورد حمله تروریست ها قرار می گیرند ، مثل اتباع خودمان دلسوزی کنیم از نظر ما تبعه عراقی یا سوری یا فلسطینی یا لبنانی که مورد حمله تروریست ها قرار بگیرد مثل آن است که یک تبعه ایرانی مورد حمله قرار گرفته است.

روحانی تصریح کرد: ما مقابله با تروریسم را زمانی شروع نکردیم که آنها یک تبعه ایرانی را کشته باشند. وقتی مشاهده کردیم که تروریست ها در سوریه یا غزه و عراق مردم را می کشند ، احساس مسئولیت کردیم برای من همان قدر تاسف انگیز است وقتی که ببینم یک آمریکایی بیگناه کشته می شود یا اینکه یک ایرانی بیگناه یا اینکه یک عراقی بیگناه، ما باید به انسانها به عنوان همنوع و به عنوان کسانی که همه آنها حق حیات دارند نگاه کنیم نباید بین تبعه این کشور و آن کشور فرق گذاشت.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی با انتقاد از روش و شیوه برخی کشورهای غربی که ادعای مبارزه با گروه های تروریستی در عراق و سوریه دارند، اظهار داشت: در سوریه و عراق در یکسال گذشته یک انتخابات مهم و بزرگ برگزار شده و همه باید به انتخاب مردم ، به نظر مردم و به افکار مردم احترام بگذارند مگر می توان با عنوان مبارزه با تروریسم، بدون اجازه مردم عراق، بدون درخواست دولت عراق وارد این کشور شد؟ در همه این امور باید با دولت آن کشور و مردم آن کشور هماهنگ بود.

روحانی افزود : آیا گروه های تروریستی که امروز در عراق هستند دیروز در سوریه جنایت نمی کردند؟ و امروز همزمان هم در عراق و هم در سوریه جنایت نمی کنند؟ مگر جنایت در این سرزمین یا آن سر زمین فرق می کند؟ مگر مرز جغرافیایی می تواند ماهیت موضوع را تغییر دهد؟ تروریسم ،تروریسم است و ترور چه در عراق انجام بگیرد و چه در اروپا و آمریکا ، محکوم است.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی گفت: مردم متمدن ایران در برابر درخواست هر ملتی که از ما بخواهد علیه تروریسم اقدامی انجام دهیم ، برای کمک به آن مردم اقدام لازم را انجام خواهیم داد.

رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره عدم حضور ایران در اجلاسی که به نام ائتلاف علیه تروریسم تشکیل شده، تاکید کرد: تاکنون ائتلاف های متعدد را تشکیل دادند بعد از مدتی هم ناچار شدند بدون اینکه به نتیجه ای برسند از منطقه خارج شوند . ما در برابر تروریسم به وظیفه انسانی خود عمل می کنیم و نسبت به همسایگان خود احساس مسئولیت می کنیم .

روحانی با تاکید بر اینکه دولت ایران یک دولت مسئول است و نسبت به مردم منطقه احساس مسئولیت و احترام می کند، گفت: این ائتلاف کمی مضحک است چون در داخل این ائتلاف کسانی هستند که این گروه های تروریستی را بوجود آورندد و در داخل این ائتلاف کشورهایی هستند که پول این گروه ها را تامین می کردند و هنوز هم می کنند و در داخل این ائتلاف کسانی هستند که حمایت های سیاسی و حتی تسلیحاتی از این گروه های تروریستی کردند با این شرایط چه کسی باور می کند آنهایی که اینها را بوجود آوردند و کمک و هدایت کردند و اطلاعات و تجهیزات به آنها دادند امروز بخواهند مبارز واقعی علیه آنها باشند؟ ما تردید و شک فراوانی نسبت به نیت آنها داریم اما در کنار ملت عراق و سوریه، فلسطین ،لبنان و افغانستان برای مبارزه با تروریسم خواهیم بود.

رییس جمهور در پاسخ به اینکه چه کسانی از گروههای تروریستی حمایت می کنند، گفت: اینکه کاملا واضح و روشن است سلاح آنها متعلق به کجاست؟ افراد تروریستی که از همه کشورهای دنیا آمده اند از چه راهی وارد شده اند و در کدام کشور آموزش دیده اند فکر نمی کنم بدست آوردن این اطلاعات خیلی مشکل باشد. اینقدر آشکار است که نیاز به سرویس های اطلاعاتی هم ندارد .

روحانی افزود: قرار بود هر پولی در دنیا برای تروریسم مصرف می شود را بتوان دنبال کرد و کمیته هایی در سازمان ملل مامور این کار بودند از آنها بپرسید پول تروریست ها از کجا تامین شده است.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی با طرح این سوال که اگر واقعا هدف، مبارزه با تروریسم است این گروههای تروریستی سالهاست در منطقه در حال جنایت هستند پس چرا حالا به این فکر افتاده اند؟ گفت: هدف نهایی آنها برای ما روشن نیست. انهایی که ***** این ائتلاف را به عهده گرفتند سوابق خوبی در این منطقه به جای نگذاشتند و مردم منطقه تردیدهای فراوانی نسبت به نیت های آنان دارند .

رییس جمهور درباره توجه به نقش ایران در مبارزه با تروریسم تصریح کرد: ایران یک کشور مسئولی است که سالهاست در حال مبارزه با تروریسم می باشد و ایران کشوری است که در واقع قربانی تروریسم است. بنابراین مردم ایران و دولت ایران علیه تروریسم به وظیفه خود عمل می کنند.

روحانی با اشاره به اینکه ما هیچ وقت حمایت های خود را از مردم عراق یا دیگر ملتها دریغ نکردیم ،افزود: همه می دانند آن کسی که در عراق توانست در برابر داعش بایستد هواپیما و بمب نبود فتوای مرجعیت بزرگ اسلامی در عراق بود که با یک فتوا توانست جلوی داعش را بگیرد لذا نیاز به فتوا داریم، نیاز به نیرویی داریم که ملتها را بسیج بکند ، نیاز به کلامی داریم که آن کلام بتواند میلیونها انسان را به حرکت در بیاورد و نیاز به سخنی داریم که آن سخن مورد اعتماد مردم باشد. ما در عراق دیدیم یک مرجع تقلید بنام آیت الله سیستانی چگونه با فتوا شرایط عراق را کاملا دگرگون کرد.

رییس جمهور درباره مشاوره و حضور برخی فرماندهان نظامی ایران در عراق، گفت: هر کمکی که دولت عراق از ما بخواهد علیه تروریسم انجام می دهیم و آن را رسما اعلام کردیم. در اولین روزهایی که گروه هایی تروریستی وارد موصل شدند با آقای مالکی صحبت کردم و گفتم ما از هر نظر آماده ایم به دولت و مردم عراق در برابر تروریست ها کمک کنیم .ممکن است فرماندهان نظامی ما هم به عراق رفت و آمد داشته و مشاوره هم بدهند .هر کمکی از دست ما برآید برای اینکه تروریسم در این منطقه ریشه کن بشود انجام می دهیم، البته در چارچوب خواست مردم منطقه ،دولتهای منطقه و مقررات بین المللی.

روحانی درباره اینکه آیا ایران در عراق نیروی زمینی دارد، گفت: ما نیروی زمینی در عراق نداریم نیازی نبوده، نه ارتش عراق از ما درخواست کرد، نه مردم عراق و فکر نمی کنم مردم عراق و دولت و ارتش عراق نیاز داشته باشند و از ما درخواست نیرو بکنند. تاکنون چنین درخواستی مطرح نشده است.

رییس جمهور با بیان اینکه عتبات مقدسه یعنی شهرهای مذهبی همه شیعیان و مسلمان جهان و بغداد اگر در خطر باشد این خط قرمز ما است، تصریح کرد: برای اینکه این شهرها به اشغال تروریست ها در نیایند از هر توانی استفاده خواهیم کرد و نخواهیم گذاشت بغداد به دست تروریست ها بیافتد و یا شهرهای مقدسی مثل کربلا و نجف در اشغال تروریست ها قرار بگیرد.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی درپاسخ به سوالی درباره هماهنگی ایران و آمریکا برای پرواز هواپیماهای آمریکایی بر ضد داعش گفت: اگر هماهنگی را با ارتش عراق و دولت عراق انجام دهد این هماهنگی کافی است و اگر هم بدون هماهنگی انجام بدهد از نظر ما محکوم است و اساسا فکر نمی کنم نیازی به این موضوع باشد اگر بخواهیم کمکی انجام دهیم این کمک را به مردم و دولت و ارتش عراق انجام می دهیم.

رییس جمهور درپاسخ به سوالی درباره احتمال حمایت ایران از اعزام نیروی زمینی آمریکا به عراق، اظهار داشت:ما که حتما حمایت نمی کنیم و این کار را کار ناصحیحی می دانیم برای اینکه تجربه گذشته نشان داده که این نیروها کارایی لازم را ندارند وقتی هم که در عراق بودند هر روز انفجار در عراق رخ میداد و فلوجه را نتوانستند از تروریست ها پس بگیرند. بنابراین وقتی نتوانستند شهر فلوجه را از تروریست ها پس بگیرند حالا چطور می خواهند با یک نیروی کم شمار، کار بزرگ زمینی انجام بدهند.

روحانی در پاسخ به سوالی درباره گفت وگوی ایران و آمریکا درحاشیه مذاکرات هسته ای درباره داعش گفت: مذاکرات اصلی ما با امریکا و یا با هر یک از کشورهای ۱+۵ برای موضوع هسته ای است اما در حاشیه آن ممکن است هر گفت و گویی انجام بگیرد اما در خصوص مبارزه با تروریسم نه نیازی می بینیم با آمریکا مذاکره کنیم و نیازی می بینیم با آنها همکاری داشته باشیم اما بدنبال فعالیت درچارچوب خواست مردم و دولت عراق هستیم.

رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات هسته ای و موانع اصلی این مذاکرات تاکید کرد: از طرف ایران این تصمیم جدی است که ما مذاکرت را ادامه بدهیم و این اراده قاطع در طرف ایران وجود دارد که مسایل هسته ای را با مذاکره به حل وفصل نهایی برساند. ما راهی جز مذاکره نمی دانیم و نمی بینیم و برخلاف بعضی ها که می گویند روی میز ما خیلی چیزها قرار دارد و خیلی شلوغ است میز ما شلوغ نیست و روی میز ما فقط صفحه های منطق و مذاکره و استدلال و تعامل وجود دارد.

رییس شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: ما معتقدیم در مسئله هسته ای راه روشن است ما همچنان معتقدیم که با مذاکره، مسائل حل و فصل خواهد شد و تردید نداریم که مسایل با مذاکره حل می شود. ممکن است نسبت به زمان آن بحث باشد که امروز یا فردا اما در این که تنها راه حل مسئله هسته ای مذاکره است و با مذاکره به حل و فصل نهایی خواهد رسید هیچ تردیدی نداریم آن چه بحث است آن است که در چه زمانی ما به توافق نهایی خواهیم رسید.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی در پاسخ به سوالی درباره بازداشت خبرنگار آمریکایی و همسرش گفت: به هر حال این همه زندانی در دنیا هستند و تعدادی ایرانی هم توسط آمریکایی ها در زندان به سر می برند. ممکن است افرادی هم در ایران زندانی باشند و ممکن است افرادی به دلایل امنیتی و یا غیر امنیتی در چارچوب مقررات قوه قضاییه احضار و دستگیر شوند و مورد بازجویی قرار بگیرند و پروسه قضایی روی پرونده آنها انجام بگیرد .مگر تعجب دارد که پرونده فردی در پروسه قضایی به دلیل اتهاماتی مورد رسیدگی قرار بگیرد. من مطمئن هستم دستگاه قضایی ایران در چارچوب قانون و مقررات و عدالت پرونده ها را رسیدگی خواهد کرد.

روحانی در پاسخ به اینکه یکی از آنها شهروند آمریکایی است ، تصریح کرد: آن چه من به عنوان رییس جمهور ایران از وزیر دادگستری که عضو کابینه من است و رابط دولت با قوه قضاییه است همیشه پیگیری می کنم ،نداشتن مشکل برای همه زندانیان است برای ما فرق نمی کند که زندانی دارای چه سمتی است و یابرای چه رسانه ای کار می کند برای ما مهم این است که قانون و مقررات ما نسبت به همه زندانیان دقیقا اجرا شود. رییس جمهور مسئول آن است که قانون اساسی کشور به دقت عمل و اجرا شود .

رییس جمهور در ادامه درباره شرایط جامعه ایران در یکسال گذشته و منشور حقوق شهروندی اظهار داشت: فکر می کنم تحولات بسیار زیادی در این یکسال انجام گرفته است امروز در جامعه ما آرامش ونشاط بیشتری وجود دارد از لحاظ سیاسی و همه جناح های سیاسی فعال تر از گذشته در حال فعالیت هستند . در دولت من نمایندگان همه جناح های سیاسی و احزاب معروف سیاسی حضور دارند.

وی افزود: دولت من فراجناحی و فرا حزبی است. از همه احزاب و از همه جناح ها در این دولت حضور دارند. فضای امروز دانشگاه های ما از گذشته بهتر است . همه سازمان های مردم نهاد در ایران فعالیت بسیار خوبی دارند و لایحه ای برای حقوق آنها در حال آماده شدن است که تقدیم مجلس می کنیم .در مورد حقوق شهروندی ، منشوری را تهیه کرده و در منظر افکار عمومی و حقوقدانان قرار دادم نظرات بسیاری برای تکمیل آن منشور آمده و آنها را اصلاح کردیم و در آینده نزدیک آن منشور، منتشر خواهد شد و اجرا و عمل به همه مواردی را که در منشور حقوق شهروندی آمده، دنبال می کنیم .

روحانی گفت: امروز در انتقاد از دولت نه تنها کسی با مانعی مواجه نمی شود بلکه بنده و همه اعضای دولت انتقاد کنندگان را تشویق می کنیم. حتی بعضی از سخنانی که منصفانه هم نیست نسبت به آن عکس العملی نشان نمی دهیم. ما از هیچ رسانه ای شکایت نکردیم، ما از هیچ سخنرانی شکایت نکردیم و کاملا افتخار می کنیم که در کشور ما همه نظرات خودشان را آزادانه بیان می کنند.

رییس جمهور اظهار داشت: در این دولت انجمن های تخصصی بسیار فعال شده اند و تقریبا هر کار مهمی که می خواهیم انجام دهیم قبلا با انجمن های تخصصی مشورت می شود . بخش خصوصی در ایران بسیار فعال تر از گذشته است . بنابراین شرایط اجتماعی بیش از آن چیزی است که من یک سال پیش فکر می کردم البته به این معنا نیست که ما به پایان راه رسیدیم، ما راه طولانی تری در پیش داریم و در۳ سال باقیمانده با حمایت مردم و با حمایت همه نخبگان و فرهیختگان جامعه، این راه را ادامه می دهیم.

رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره ملاقات با اوباما درصورت سفر به نیویورک گفت: فعلا در برنامه من چیزی به عنوان ملاقات با رییس جمهور اوباما وجود ندارد. در دنیای سیاست همه چیز امکان پذیر است اما در عین حال موضوع آمریکا یک موضوع خاصی است ،شرایط خاصی دارد و بین ایران و آمریکا سالیان دراز تخاصم و تنش وجود داشته است.

روحانی خاطرنشان کرد: اراده دولت من بر این است که سطح تخاصم و تنش را پایین بیاوریم و شرایط را برای اینکه دو ملت بتوانند به هم نزدیک تر شوند، فراهم کنیم ،به اعتقاد من ملت ایران یک ملت بسیار بزرگ با سابقه تمدن بسیار عظیم است و امروز مردم آمریکا هم مردمی فعال در صحنه علمی، فرهنگی و اقتصادی هستند رابطه نزدیک این دو ملت می تواند خیلی از مشکلات را حل بکند .رابطه نزدیک تر می تواند راه های جدیدی را پیش روی سیاست مداران آمریکا بگذارد به هر حال معتقدم به آینده باید بیشتر نگاه کنیم تا گذشته.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی در پاسخ به این سوال که می توانید پیش بینی کنید رییس جمهور آمریکا به ایران سفر کند، اظهار داشت: به هر حال این عدم رابطه و شرایط ایران و آمریکا تا قیامت که نخواهد بود. به هر حال زمانی دریک شرایط مناسبی ، در دوره این دولت یا دولت بعدی و یا بعد از آن ، مسئله ایران و آمریکا حل خواهد شد و اینگونه نیست که ۱۰۰ سال دیگر هم همینطور باشد.

رییس جمهور تصریح کرد: نکته مهم این است که ما باید به فکر منافع مردم خود و منافع جهان باشیم آمریکا هم باید به فکر منافع خود و جهان باشد. من معتقدم بسیاری از واقعیت های ایران در رسانه ها برای مردم آمریکا دگرگونه تشریح شده است لذا وظیفه شما در رسانه ها این است که واقعیت های ایران را به مردم آمریکا معرفی کنید.

روحانی خاطرنشان کرد : در شرایطی که منافع ایران بر این قرار بگیرد که شرایط روابط با آمریکا عوض شود، آن روز هر دولتی در ایران سرکار باشد قاعدتا بر مبنای منافع کشورتصمیم می گیرد.

رییس جمهور افزود: در طول یکسال گذشته برخی رفتارها از مقامات آمریکایی مشاهده کردم که می توانست رفتار بهتری باشد و شرایط بهتری را بوجود بیاورد.

روحانی تاکید کرد: ما نباید شرایط گذشته را به عنوان تنها مسیر برای آینده مد نظر قرار دهیم ، ما باید منافع دو ملت و منافع همه جهان را به عنوان راه پیش رو مد نظر قرار دهیم.

رییس جمهور در پاسخ به این سوال که چه پیامی خطاب به مردم آمریکا دارید، اظهار داشت: آنچه می خواهم به مردم آمریکا بگویم این است که ما باید بیشتر به فکر مسائل مهم و منافع ملت های جهان باشیم و بگونه ای حرکت کنیم که کوتاه ترین راه ، پر منفعت ترین راه و کم هزینه ترین راه را انتخاب کنیم .

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روستا محلی برای تولید، خوداتکایی و اشتغال

یک کارشناس اقتصادی معتقد است که ایران می‌تواند در تمام فصول سال محصولات کشاورزی، دامی و آبزی تولید کند و روستاها می‌توانند محل تولید، خوداتکایی و اشتغال باشند.

ابراهیم رزاقی - استاد دانشگاه تهران - در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: یکی از آیتم‌هایی که برای خروج از رکود مطرح می‌شود توسعه صنعت گردشگری است؛ در حالی که امکان توسعه بخش تفریحی این صنعت در کشور وجود ندارد. باید در نظر بگیریم که عمده گردشگران تفریحی، آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها هستند که با ورودشان به کشور فرهنگ غرب را توسعه می‌دهند و کمتر به فرهنگ ما احترام می‌گذارند.

وی افزود: گردشگری مذهبی با توجه به سازگاری با فرهنگ ایرانی اسلامی ظرفیت خوبی است که می‌توان از آن برای توسعه اهداف اقتصادی سند چشم‌انداز 1404 بهره گرفت.

این کارشناس اقتصادی با بیان این‌که توسعه زیرساخت‌های اقتصادی باید منطبق با مبانی اعتقادی انقلاب اسلامی شکل بگیرد، تصریح کرد: اقتصاد سرمایه‌داری لیبرالی کمکی به ما نخواهد کرد. لذا ایجاد ظرفیت برای ایجاد استقلال اقتصادی، عدالت اجتماعی و خودکفایی باید در اولویت امور قرار گیرد.

وی با اشاره به تحریم‌های سه سال اخیر گفت: آمریکایی‌ها وقتی متوجه شدند که از لحاظ نظامی نمی‌توانند ما را شکست دهند به تحریم رو آوردند. بنابراین وظیفه‌ی مسوولان این است که با اتکا به اقتصاد مقاومتی مدنظر **** معظم انقلاب، اقتصاد کشور را از رکود نجات دهند.

رزاقی با تاکید بر نقش دولت در افزایش بهره‌وری صنعت داخلی و کاهش اتکا به نفت خام، ویژگی چهارفصل بودن کشور را یک امکان خدادادی بی‌نهایت دانست و گفت: ایران به دلیل این ویژگی می‌تواند در تمام فصول سال محصولات کشاورزی، دامی و آبزی تولید کند. حدود 40 هزار قنات مخروبه در کشور وجود دارد که با یک سرمایه‌گذاری اندک می‌توان آنها را احیا و از احداث چاه جدید جلوگیری کرد. روستا می‌تواند محل تولید، خوداتکایی و اشتغال باشد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سبقت هزینه از درآمد خانوار
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
هزینه و درآمد خانوارهای شهری در سال92 اعلام شد. در جدیدترین بررسی‌ها درباره میزان هزینه و درآمد خانوارها، شکاف عمیق بین هزینه و درآمد سالانه خانوارها قابل مشاهده است. در این گزارش که بانک مرکزی منتشر کرده است، هزینه سالانه هر خانوار در سال92، 28میلیون‌و446هزارتومان اعلام شده و در مقابل درآمد سالانه پولی خانوار 19میلیون‌و162هزارتومان برآورد شده است.

به گزارش شرق، این اعداد به مفهوم آن است که هر خانوار در سال گذشته ماهانه دومیلیون‌و370هزارتومان هزینه داشته است در حالی که درآمد هر خانوار به‌طور ماهانه در این سال یک‌میلیون‌و596هزارتومان بوده است. درواقع بین هزینه و درآمد هرماه خانوار 773هزارتومان شکاف وجود دارد. البته باید بر این نکته تاکید شود که در سال92 درآمدهای غیرپولی خانوار نیز هشت‌میلیون‌و524هزارتومان عنوان شده که در ماه برابر با 710هزارتومان می‌شود. به این ترتیب با لحاظ درآمدهای غیرپولی که بن کالا، مزایای تخصیص‌یافته به کارمندان، خانه‌های سازمانی و... را شامل می‌شود، درآمدها به نزدیکی هزینه‌ها می‌رسد.

مقایسه اعداد مورد اشاره با سال91 هم گویای آن است که وضعیت در سال92 بدتر شده است چراکه هزینه سالانه خانوار 31درصد نسبت به سال91 افزایش یافته ولی در مقابل درآمدها نسبت به سال91 حدود 29درصد رشد داشته است. این یعنی شکاف موجود بین درآمد و هزینه در سال92 عمیق‌تر شده است. اگر به زبان اعداد نیز بخواهیم درباره این شکاف صحبت کنیم عقب‌ماندگی درآمد از هزینه در سال 91 عدد 684هزارو203تومان را نشان می‌دهد که این شکاف 13درصد از سال92 کمتر بوده است. این فاصله هزینه و درآمد سابقه‌ای طولانی دارد چنانکه مقایسه آمار سال82 نیز نشان می‌دهد که همواره درآمد کمتر از هزینه‌ها بوده است ولی نکته قابل‌توجه آنکه طی این سال‌ها همانطور که نمودار نشان می‌دهد این شکاف هرسال عمیق‌تر شده است.

طبق گزارش‌ها در سال82 هر خانوار در سال سه‌میلیون‌و398هزارتومان درآمد و چهارمیلیون‌و350هزارتومان هزینه داشت که بر اساس آن اختلاف ماهانه هزینه و درآمد خانوار به 119هزارتومان می‌رسید. چرا بین هزینه و درآمد خانوار اختلاف وجود دارد و این عقب‌ماندگی به چه علت هرسال ریشه‌دارتر می‌شود؟ علل به اعتقاد تحلیلگران در چند آیتم گنجانده می‌شود. بخش اول عقب‌ماندگی حداقل دستمزد سالانه وزارت کار و البته حقوق کارمندان دولت از تورم سالانه است که به بیان بانک مرکزی درآمد 2 /22 درصد از شاغلان کشور را شامل می‌شود و اگر بخواهیم به تفکیک عنوان کنیم، 8 /12 درصد شاغلان مزدبگیران بخش خصوصی هستند و 4 /9 درصد حقوق‌بگیران دولتی، که همگی ازجمله مشمول حداقل دستمزدهای تعیین‌شده سالانه می‌شوند. همان‌طور که اشاره شد یک عقب‌ماندگی تاریخی بین دستمزد و هزینه‌ها وجود دارد. با وجود آنکه دستمزدها طبق قانون باید بر اساس تورم سالانه و سبد معیشت خانوار تعیین شود اما این اتفاق تاکنون نیفتاده و دولت اعدادی را به‌منظور حمایت از کارفرمایان تعیین می‌کند که کمتر از تورم و هزینه معیشت خانوار است. علت دوم اما به شرایط بد اقتصادی کشور بازمی‌گردد. جداول بانک مرکزی نشان می‌دهد 6 /18 درصد از فعالان کشور در حوزه مشاغل آزاد غیرکشاورزی و 2 /1 درصد در مشاغل کشاورزی فعالیت دارند. این افراد در چندسال اخیر به‌دلیل بروز پدیده رکود که عوامل مختلفی باعث ایجاد آن شده، با کاهش درآمد نسبت به هزینه روبه‌رو بوده‌اند. از بحث درآمدها که بگذریم، جزییات گزارش مزبور نشان می‌دهد که در سال92 هر یک از گروه‌های هزینه‌ای چقدر افزایش قیمت داشته است. بر این اساس خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها هفت‌میلیون‌و472هزارتومان برای هر خانوار در سال هزینه برداشته که 5/ 31 درصد بیشتر از سال91 است. مسکن، آب و برق نیز 9میلیون‌و707هزارتومان هزینه برای خانوار داشته و در مجموع 36درصد از سال91 بیشتر بوده است. در بین گروه‌های هزینه‌ای، گروه تحصیل با 18درصد افزایش، کمترین رشد را نسبت به سایر گروه‌ها داشته است.

آمارها مورد تردید است

حسین راغفر،کارشناس اقتصادی: آمارهایی که به‌طور سالانه از سوی بانک مرکزی اعلام می‌شود از چند جهت قابل‌تردید است. نخست آنکه جامعه نمونه‌ای که بانک مرکزی مورد بررسی قرار می‌دهد ضرورتا کل جامعه ایران را نمایندگی نمی‌کند و در این جامعه گروه‌های بسیار پایین و بسیار بالای درآمدی گنجانده نشده است. بنابراین غیبت این گروه‌ها در نمونه‌گیری انجام‌شده، موجب می‌شود نتیجه به‌دست‌آمده به واقعیت جامعه نزدیک نباشد. نکته دوم آنکه اغلب مردم از اینکه مخاطب پرسش میزان درآمد قرار می‌گیرند، نگرانند و در بیشتر موارد به این پرسش‌ پاسخ درست نمی‌دهند، از این‌رو درآمدهای عنوان‌شده در نمونه مورد انتخاب محققان نیز مورد تردید است. در اینجا باید به این نکته اشاره کنم که در دنیا درآمد خانوارها از طریق پرسشنامه به دست نمی‌آید بلکه براساس میزان مالیات پرداختی افراد، درآمد آنها برآورد می‌شود اما در ایران به‌دلیل نداشتن سازوکار مناسب این امکان از ما دریغ می‌شود.

در دنیا همچنین وقتی به درآمد و هزینه خانوار نگاه می‌شود، می‌بینیم که در این جوامع هم فاصله و شکاف وجود دارد اما این فاصله از طریق اعطای وام به مردم، جبران می‌شود و اصلی‌ترین بدهکاران بانکی خود مردم هستند و این یکی از محل‌های درآمد دولت و رشد اقتصادی آن کشورها نیز محسوب می‌شود. در ایران ولی این فاصله را مردم معمولا از طریق هزینه‌کردن دارایی‌ها و منابع در اختیارشان پوشش می‌دهند، یا گروه‌هایی هستند که پس‌انداز دارند یا از درآمدهای بدون کار استفاده می‌کنند. در هرحال به‌جز درآمدهای پولی، درآمدهایی نیز در قالب بن کالا، مزایای غیرنقدی تخصیص‌یافته به کارگران و کارمندان هم می‌تواند بخشی از هزینه‌های درآمدی خانوارها را پوشش دهد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ظریف: به حصول توافق هسته‌ای خوشبینیم



دکتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان که در نیویورک به سر می‌برد پیش از ظهر پنج‌شنبه با دبیرکل سازمان ملل متحد دیدار و گفتگو کرد. در این ملاقات دو طرف پیرامون آخرین وضعیت منطقه و تحولات در افغانستان، عراق، تهدید روبه گسترش تروریسم و افراطی‌گری و روند مذاکرات هسته‌ای گفت‌وگو و تبادل نظر کردند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر ظریف، دیدگاه‌ها و اقدامات جمهوری اسلامی ایران به منظور حفظ ثبات و امنیت منطقه، روابط با همسایگان و روند همکاری‌ها از جمله با دولت جدید عراق را تشریح کرد و خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران متعهد به کمک به تقویت امنیت منطقه بوده و روابط خوب با همسایگان و کمک به بهبود شرایط و مبارزه با افراطی‌گری و تروریسم را مورد توجه دارد.

او و بان کی مون هم‌چنین پیرامون روند مذاکرات هسته‌ای تبادل نظر کردند و وزیر خارجه کشورمان ضمن مرور این گفت‌وگوها و اراده جدی و حسن نیت جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به راه حل، اظهار کرد: نسبت به حصول توافق خوشبین هستیم و معتقدیم رسیدن به توافق امکان‌پذیر است.

ظریف هم‌چنین در این ملاقات گزارش اخیر دبیرکل درباره وضعیت حقوق بشر در ایران را خلاف روند واقعی و برنامه و اقدامات دولت ایران خواند.

وی با تشریح جایگاه ایران و تحولات و ویژ‌گی‌های مثبت و انحصاری جامعه ایران در مقایسه با سایر کشورهای منطقه، انتشار گزارش در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران را مبتنی بر نگرش سیاسی دانست و اظهار کرد: این که در منطقه ما، فقط در مورد کشور ایران گزارش منتشر می‌شود قابل پذیرش نیست و تهیه چنین گزارش‌هایی تداوم نگاه سیاسی و دوگانه به مسائل حقوق بشر است.

وزیر خارجه ایران با اشاره به فوت یک تبعه ایرانی زندانی در فلیپین به اتهام واهی، خواستار توجه این نهاد بین‌المللی به وضعیت و حقوق اتباع ایرانی و مشکلات و فشارهای تبعیض‌آمیز و خلاف مقررات بین‌المللی علیه آنان در نقاط مختلف جهان شد.

ظریف هم‌چنین اضافه کرد، دولت ایران خود را نسبت به ارتقاء و بهبود وضعیت حقوق بشر کاملا مسوول می‌داند و برنامه‌ها و اقدامات در این زمینه را در دستور کار خود دارد.

دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در این دیدار با تشریح اقدامات این نهاد در نقاط مختلف و از جمله اوضاع در افغانستان، عراق، لیبی و لبنان و مبارزه با تروریسم و افراطی‌گری، کمک کشورهای مختلف برای حل مشکلات را بسیار مهم و موثر دانست و در این زمینه تصریح کرد: ایران نقش بسیار موثری دارد و بازیگر مهمی در منطقه است و می‌تواند برای حل مشکلات نقش سازنده‌ای را ایفاء کند و استفاده از ظرفیت ایران باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


معاون نخست وزیر روسیه
تحریم‌ها به این زودی لغو نخواهد شد/ فرصت‌های جدید برای سرمایه گذاری ایجاد شده است
معاون نخست وزیر روسیه در اظهاراتی از افزایش توجه سرمایه‌گذاران به روسیه خبر داد و گفت: به نظر نمی‌رسد تحریم های غرب علیه روسیه به این زودی لغو شوند.


13930620000144_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از ایتارتاس، دیمیتری کوزاک، معاون نخست وزیر روسیه اظهار داشت: تحریم علیه شرکت‌ها و موسسات روسی که از سوی غرب اعمال شده است، در آینده نزدیک لغو نخواهد شد، اما همین امر فرصتهای جدیدی را برای سرمایه گذاران به وجود آورده است.

    وی افزود وضع کنونی اقتصاد روسیه به دلیل شرایط خارجی تأثیرگذار بر آن در آینده نزدیک تغییر نخواهد کرد و سرمایه داران در حال حاضر نسبت به اینکه ما چگونه شرایط سرمایه گذاری را ایجاد می‌کنیم، کنجکاو هستند.

    وی ادامه داد: برای لغو تحریم‌ها شرایط گوناگونی باید ایجاد شود که بحران اوکراین به سازش برسد که یکی از مهمترین عوامل حل این بحران، سازش نیروهای سیاسی در اوکراین خواهد بود.

    معاون نخست وزیر روسیه در آستانه برگزاری همایش سرمایه‌گذاری سوچی 2014 روسیه، افزود: تعداد سرمایه گذاران این همایش نسبت به گذشته افزایش چشم گیری داشته است.

    انتهای پیام/ب
 
بالا