• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مدیر عامل بانک انصار:
برخی بانک‌ها در مرز ورشکستگی قرار دارند/مطالبات معوق در ایران سه‌برابر دنیاست

مدیر عامل بانک انصار با بیان این‌که برخی از بانک‌ها در مرز ورشکستگی قرار دارند گفت: در تسهیلات قرض الحسنه جریمه دیرکرد از مردم نمی‌گیریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آیت الله ابراهیمی در کارگاه اقتصاد مقاومتی ویژه اساتید دانشگاه که در دانشگاه علوم اقتصادی برگزار شد با بیان این‌که شوک‌های وارد شده به کشور ما خارجی و داخلی است، گفت: شوکهای داخلی شامل مشکلات نرم افزاری، سخت افزاری و روانی است و شوک‌های خارجی شامل نوسانات قیمت نفت، بحران‌های مالی و اقتصادی و تحریم‌ها می‌شود.

وی با اشاره به متوسط سالانه درآمدهای نفتی کشور در سال‌های 1380 تا 1391، گفت: متوسط سالانه درآمد نفتی در سال‌های 80 تا 83 27 میلیارد دلار بوده که این رقم در سال‌های 1384 تا 1387 به 72 میلیارد دلار و در سال های 1388 تا 1391 به 86 میلیارد دلار رسیده است.

مدیر عامل بانک انصار افزود: از سوی دیگر متوسط نرخ تورم در سال‌های 1380 تا 1383 برابر 14.5 درصد، در سال‌های 1384 تا 1387 برابر 16.6 درصد و در سال‌های 1388 تا 1391 عدد 24.8 درصد بوده است. این درحالی است که متوسط رشد اقتصادی دراین سال‌ها به ترتیب 6.4، 3.8 و 0.7 درصد برآورد شده است.

ابراهیمی با بیان این‌که درصد وابستگی بودجه عمومی دولت به نفت در سال 1384 68.3 درصد بوده است، تصریح کرد: این رقم در سال 1391 به 40 درصد رسیده است.

وی با اشاره به بدهی دولت به بانک مرکزی تا پایان تیر ماه 1393 گفت: میزان بدهی دولت به بانک مرکزی 16 هزار و 813 میلیارد تومان و بدهی موسسات وشرکت‌های دولتی به بانک مرکزی نیز 2203 میلیارد تومان است که مجموع آن 38 هزار و 843 میلیارد تومان می‌شود. از سوی دیگر میزان بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی نیز 43 هزار میلیارد تومان است.

مدیر عامل بانک انصار با بیان این‌که نسبت مطالبات معوق در بانک انصار 1.8 درصد است، اظهار کرد: ما در بانک انصار در پرداخت وام سخت‌گیری می‌کنیم اما برای بازپرداخت آن فشار وارد نمی‌کنیم.به طوری که از مجموع 40 تا 50 هزار میلیارد تومان تسهیلات ارائه شده تنها 30 میلیارد تومان اموال تملیکی داریم. از سوی دیگر ما روی تسهیلات قرض الحسنه به طور کلی جریمه تاخیری نمی‌گیریم. در مورد عقود هم با استفاده از جریمه فشار وارد می‌کنیم اما زمان سررسید تا آنجایی که ممکن باشد جریمه دریافت نمی‌کنیم.

ابراهیمی با بیان این‌که استاندارد مطالبات معوق در دنیا پنج درصد است، خاطرنشان کرد: این رقم در کشور ما 15.3 درصد است که سه برابر متوسط جهانی است.

وی همچنین درباره سرمایه‌گذاری بانک انصار با استفاده از منابع گفت: بانک‌ها دو نوع منابع شامل حقوق صاحبان سهام و سپرده های جذب شده از مردم دارند که براساس ماده 34 قانون پولی و بانکی کشور بانک‌ها مجازند تا 40 درصد از حقوق صاحبان سهام را برای سرمایه‌گذاری مصرف کنند. بنابراین سرمایه‌گذاری بانک ها به هیچ وجه از طریق سپرده‌های جذب شده نیست.بلکه از سپرده ها 13.5 درصد به بانک مرکزی داده می‌شود و حدود چهار تا پنج درصد نیز برای پشتیبانی استفاده می‌شود و براساس قانون 80 درصد این منابع باید در خود سیستم بانکی مصرف شود.

مدیر عامل بانک انصار افزود: این درحالی است که براساس آمار آبان ماه 1392 حدود 95.5 درصد از منابع بانک‌ها مصرف شده است و این یعنی بانک‌ها در شرایط بحرانی هستند.

ابراهیمی با بیان این‌که در یک اقتصاد مناسب نقدینگی کشور باید 70 درصد تولید ناخالص ملی باشد، گفت: در کشور ما این رقم در حال حاضر مناسب است اما مشکل این است که ما تقسیم بندی درستی برای توزیع نقدینگی نکرده‌ایم. چرا که این پول ها به جایی رفته که نباید می‌رفته است.

وی با بیان این‌که برخی از بانک‌ها در مرز ورشکستگی قرار دارند تصریح کرد:‌اگر در نرخ سود سپرده ها و تسهیلات تعادلی وجود نداشته باشد به مشکل برمی‌خوریم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد
فرار مالیاتی 150 هزار میلیاردی/ سهم صادرات غیر نفتی کشور پایین است

عضو هیات علمی دانشگاه علوم اقتصادی با انتقاد از پایین بودن سهم صادرات غیر نفتی کشور گفت: در حال حاضر حدود 150 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وحید شقاقی شهری در کارگاه اقتصاد مقاومتی ویژه اساتید دانشگاه که در دانشگاه علوم اقتصادی برگزار شد با اشاره به مخاطرات بین المللی حال حاضر دنیا اظهار کرد: در حال حاضر دو درصد از جمعیت دنیا مالک 51 درصد از کل دارایی‌ها هستند و در عین حال تنها یک درصد از کل دارایی‌های دنیا به جمعیت 50 درصدی فقیرترین مردم دنیا تعلق دارد.

وی با بیان این‌که خالص بدهی کشور یونان به درآمدش 120 درصد است، تصریح کرد: این رقم در کشور پرتغال صد درصد است و کشورهایی مانند فرانسه نیز به زودی به این معضل دچار می‌شوند.

شقاقی با اشاره به بدهی 60 تریلیون دلاری دولت‌های جهان به مردم، خاطرنشان کرد:‌ این درحالی است که گردش مالی کل دنیا 45 تریلیون دلار است.بنابراین می توان گفت که در حال حاضر دنیا ورشکسته است.

این کارشناس اقتصادی افزود: تا سال 2050 میلادی به واسطه افزایش جمعیت جهان به 9 میلیارد نفر 110 درصد افزایش تقاضای مواد غذایی خواهیم داشت و برخی برآوردها حاکی از کاهش 50 درصدی میزان آب در خاورمیانه است.

وی همچنین با اشاره به چالش‌های حال حاضر اقتصاد ایران گفت: ما در حوزه کارآفرینی عملکرد موفقی نداشته‌ایم و در حال حاضر از نظر شاخص‌ها در بین 67 کشور دنیا وضعیت خوبی نداریم. همچنین در بحث خصوصی سازی نیز از زمان اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی 43 درصد رد دیون دولت و 30 درصد سهام عدالت و تعاون بوده است اما آماری که به دست ما رسیده است نشان می دهد که کل واگذاری واقعی به بخش خصوصی تنها پنج درصد بوده است.

شقاقی با بیان این‌که براساس قانون 25 درصد اقتصاد باید در اختیار تعاونی‌ها باشد، اظهار کرد:‌درحال حاضر این رقم پنج درصد است که از ابتدا نیز همین پنج درصد بوده است.

این کارشناس اقتصادی با بیان این‌که از نظر اقتصاد دانش بنیان در بین 144 کشور در رتبه 94 قرار داریم، تصریح کرد: کشورهای رقیب ما مثل ترکیه و عربستان به ترتیب رتبه‌های 69 و 50 را دارند.در حوزه صادرات هایتک نیز متوسط سال‌های 2009 تا 2012 درآمد کشور مالزی حدود 60 میلیارد دلار بوده در حالی که در ایران این رقم 600 میلیون دلار است.

وی با بیان این‌که در رقابت پذیری در رتبه شصت و ششم بودیم که براساس آخرین آمار به رتبه هشتاد و دوم رسیدیم گفت: ما در حال حاضر در دنیا از لحاظ شدت مصرف انرژی اول هستیم. در عین حال در حوزه شاخص توسعه انسانی نیز وضعیت‌مان تا حدودی خوب است که یک پتانسیل تلقی می‌شود.

شقاقی همچنین با انتقاد از بالا بودن میزان واردات کالاهای اساسی تصریح کرد:‌در سال 1391 22 درصد از کل واردات ما مربوط به کالاهای اساسی بوده همچنین درهمین سال 60 درصد از واردات ما تنها از پنج کشور دنیا صورت گرفته است که این موضوع پاشنه آشیل اقتصاد ما است.

وی با بیان این‌که مجموع سهم واردات ما از این پنج کشور از 40 درصد در سال 1383 به 66 درصد در حال حاضر رسیده است، تصریح کرد: میزان نقدینگی کشور 600 تا 700 هزار میلیارد تومان است اما دولت تاکنون هیچ برنامه‌ای برای این‌که این پول را بتواند در سیستم سالم اقتصادی وارد کند نداشته است.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به سهم پایین صادرات غیر نفتی نسبت به کل صادرات اظهار کرد:‌اگر سال 90 که اوج تحریم ها بوده کنار بگذاریم میزان صادرات غیر نفتی ما به کل صادرات در بهترین حالت حدود 20 درصد بوده است.از سوی دیگر تراز تجاری بدون نفت کشور 34 میلیارد دلار کسری را نشان می‌دهد و تراز بازرگانی غیر نفتی ایران از سال 1370 تا 1391 هر ساله در وضعیت بدتری قرار گرفته است.

شقاقی با بیان این‌که نسبت مالیات به تولید در کشور ما حدود شش درصد است، تصریح کرد: این رقم در دنیا 15 درصد و در کشورهای پیشرفته 20 درصد است. در حالی که ما در حال حاضر بین صد تا 150 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
10 دستگاه واگن لبه بلند به شبکه ریلی کشور اضافه شد



‌مدیر واگن پارس اراک گفت: این شرکت قرارداد تولید 400 واگن شش محوره با شرکت توکاریل دارد که طی دو فاز 200 دستگاه تحویل خواهد شد.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه مرکزی، امید هزاره اراک در مراسم تحویل واگن شش‌محوره لبه‌بلند به شرکت توکاریل در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه تاکنون 130 دستگاه از این واگن‌ها تحویل شده و امروز نیز 10 دستگاه دیگر به شرکت مذکور تحویل می‌شود، افزود: ظرف 10 روز آینده نیز 10 دستگاه دیگر آماده و تحویل شرکت می‌شود. تا پایان ماه مجموعاً 150 دستگاه واگن از فاز اول تحویل این شرکت می‌شود.



هزاره تصریح کرد: 50 دستگاه دیگر ظرف 2.5 ماه آینده تحویل خواهد شد و قرارداد 200 دستگاه اول محقق می‌شود. برای اجرا و تحویل 200 دستگاه فاز دوم نیز، بعد از نهایی شدن قرارداد توسط توکاریل، تولید کلید خواهد خورد.



وی با بیان اینکه هر دستگاه از این واگن‌ها توانایی انتقال 105 تن مواد معدنی را دارد، ارزش قرارداد 400 واگن را 80 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: اگر این واگن‌ها از خارج وارد می‌شد حدود 40 میلیون یورو باید پرداخت می‌شد اما با این قرارداد داخلی جلوی ارزبری گرفته شده و همچنین اشتغالزایی نیز انجام شده است.



مدیر شرکت واگن پارس در خصوص قراردادهای آتی این شرکت گفت: شرکت واگن پارس قراردادی با شرکت فولاد خراسان دارد که براساس آن 100 دستگاه واگن چهارمحوره تولید خواهد شد و علاوه بر آن 33 دستگاه واگن مسافری نیز در دستور کار قرار دارد. همچنین با توجه به ظرفیت بالای این شرکت قراردادهای باری بزرگتر توسط مدیریت شرکت در حال پیگیری است.



بهرام پرورش مدیرعامل شرکت توکاریل نیز اظهار کرد: از سال 71 که فولاد مبارکه به مرحله تولید رسیده است بیش از 1500 واگن شش محوره لبه بلند تحویل توکاریل شده است. در حال حاضر 1600 واگن از شرکت واگن پارس تحویل گرفته شده و تا پایان سال جاری نیز این عدد به هزار و 850 واگن خواهد رسید. همچنین قرارداد تولید هزار واگن دیگر در سال آینده به امضا خواهد رسید.



وی با تأکید براینکه از نظر کیفی واگن پارس اراک حرف اول را می‌زند، افزود: تولید واگن در کشور به قدری از نظر کیفیت بالاست که به هیچ عنوان نیازی به واردکردن واگن در کشور نیست حتی اگر با قیمت پایین‌تری وارد شود از نظر کیفی همپای واگن‌های واگن پارس اراک نیستند به همین دلیل این تعامل دوجانبه ادامه خواهد داشت و احتمالاً قرارداد تولید واگن چهار محوره نیز به امضا خواهد رسید.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


قاسمی به مهر پاسخ داد:

تردید شبهه‌دار بودن ربا در نرخ سود روز شمار/ با رشد اقتصادی یک درصدی هم از رکود خارج نمی‌شویم

رئیس کمیسیون اقتصادکلان مجمع تشخیص مصلحت **** و رئیس اسبق بانک مرکزی با بیان اینکه بازنگری نرخ‌های سود بانکی کار درستی است، گفت: تردید دارم شبهه‌ای برای ربوی بودن نرخ‌های سود روز شمار **** بانکی وجود داشته باشد و این روزها با **** بانکداری الکترونیکی و سرعت عملیات بانکی این مطلب قابل تامل است.
به گزارش خبرنگار مهر، مجید قاسمی در پاسخ به سئوال مهر در مورد شبهه ربوی بودن نرخ سود روزشمار بانکی گفت: تردید دارم شبهه‌ای برای ربوی بودن نرخ های روز شمار وجود داشته باشد. نحوه استفاده از پول و اینکه آیا وقتی پول در بانک سپرده گذاری می شود قابل استفاده است یا خیر؟ مبنای این مسائل است. چراکه پول حتما باید در کار اقتصادی استفاده شود و بعد بازده آن فعالیت موجب پرداخت سود سپرده گذار شود.

رئیس کمیسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت **** ادامه داد: اما این روزها با **** بانکداری الکترونیکی و سرعت عملیات بانکی مطلب قابل تامل است، یعنی شبهه ناک بودن این نرخ‌ها قابل تامل است و من تردید دارم شبهه ای وجود داشته باشد.

وی در مورد رشد اقتصادی 6 ماهه نخست امسال که مثبت یک درصد خواهد شد، گفت: باید آمارها را دید و من اطلاعی از جزئیات آمارها ندارم ولی باید توجه داشته باشید که با رشد یک درصدی از رکود خارج نمی شویم. حتی اگر رشد یک درصدی هم محقق شود بازهم در رکود هستیم، وقتی بتوانیم اقتصاد ملی را به ظرفیت تولید و پتانسیل های خود برسانیم می توانیم بگوییم از رکود خارج شده ایم.

رئیس کل اسبق بانک مرکزی با بیان اینکه رکود فقط در سال‌های 90 و 91 نبوده است، تصریح کرد: سال‌های قبل از 90 نیز رکود داشتیم؛ ولو اینکه در آن سال‌ها نرخ رشد اقتصادی مثبت شده باشد. دلیل این رکود هم این بود که تولید ما در آن سالها طبق ظرفیت کشور نبوده است. شرایط کشور ما شرایط رکود تورمی پایدار و نوسان دار است، به همین منظور است که تاکید داریم رکود تنها به دو سال 90 و 91 ختم نمی‌شود.

قاسمی در مورد بازنگری مجدد نرخ سود بانکی متناسب با نرخ تورم اظهارداشت: این بازنگری کار درستی است، چراکه وقتی تورم کاهش پیدا می کند نرخ سود هم باید متناسب با آن کم شود. بزرگترین مشکل سیستم بانکی که موجب افزایش انتظارات از این سیستم شده ، این است که بخش اقتصاد کلان کشور خوب عمل نکرده است، بنابراین اگر اقتصاد کلان کشور طوری عمل می کرد که تورم تک رقمی می شد، بانک‌ها به این میزان تحت فشار نبودند.

وی با ابراز امیدواری از اینکه سیاست‌های اقتصاد کلان دولت یازدهم بتواند مشکل تورم را حل کند، اظهار داشت: وقتی تورم 40 درصدی داشته باشیم، طبیعی است که بانک‌ها نمی توانند با نرخ پایین سپرده جذب کنند، همچنین طبیعی است در این حالت تولید نیز تحت فشار قرار گیرد چراکه قیمت تمام شده پول بالا می رود.

رئیس کمیسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت **** گفت: در شرایط تورمی سال‌های قبل طبیعی بوده که بانک‌ها نتوانند قیمت تمام شده پول را کاهش دهند، چراکه بانک‌ها در اینجا گیرنده قیمت‌ها هستند نه دهنده قیمت ها، یعنی قیمت‌ها به آنها تحمیل می شود.

وی درباره تاثیر تغییرات نرخ سود بر اقتصاد کشور افزود: تعیین نرخ سود امری است ضروری که باید سیال و منعطف باشد؛ هیچ اشکالی در تغییر این نرخ ها پیش نمی آید اما باید سپرده های قبلی مشمول همان نرخ های قبل باشد و سپرده های جدید با نرخ های روز افتتاح خواهند شد. باید نرخ‌های خدمات جذاب باشد؛ الان نرخ کارمزد در سیستم بانکی خیلی پایین است و اگر این نرخ ها جذاب شوند وضعیت بانک‌ها خوب خواهد شد.

مدیرعامل بانک پاسارگاد در مورد طرح تحقیق و تفحص از بانک پاسارگاد در مجلس، گفت: نقاط قوت و درخشندگی بانک پاسارگاد در این تحقیق و تفحص بروز پیدا می کند، البته این حق نمایندگان است که سئوال کنند و ما هم در خدمتشان هستیم.

وی در مورد سئوالات نمایندگان مجلس درباره عملکرد این بانک، تصریح کرد: چیز خاصی نیست، فقط چند مورد مطرح شده که چندان دقیق و صحیح نیست.

قاسمی در پاسخ به این پرسش که آیا از نظر حقوقی مجلس می تواند از یک بانک خصوصی تفحص کند، افزود: من از نظر حقوقی به این موضوع اشراف ندارم ولی از اینکه درباره بانک پاسارگاد سئوالی مطرح شود و پاسخگو باشیم، فرصت را مغتنم می دانیم برای پاسخگویی به خدمات ارزشمند این بانک.

وی با اشاره به پرداخت 26 هزار میلیارد تومان تسهیلات از سوی بانک پاسارگاد به بخش تولید، گفت: یکی از سئوالات این است که بانک پاسارگاد به تولید نپرداخته درحالی که آمار نشان می دهد اینطور نیست، همچنین در این چند سال به 275 هزار نفر تسهیلات خرد پرداخت شده است.

قاسمی همچنین تصریح کرد: ما فکر می کنیم سئوال از عملکرد بانک‌ها فارغ از بحث حقوقی حق نمایندگان مجلس است، ما هم خوشحالیم که سوال شده و انشاءالله به موقع پاسخ هم خواهیم داد و امیدواریم این پاسخ ها باعث جلوه خدمات بانک شود.

وی، موضوع شکایت این بانک از یکی از نمایندگان مجلس را تایید کرد و افزود: ما شکایت کرده ایم اما در رابطه با اینکه این شکایت را ادامه دهیم یا خیر؟ در حال تصمیم گیری هستیم، چراکه در شرایطی که بانک‌ها تحریم هستند، طرح این مسائل می تواند لطمه جدی به **** بانکی شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رئیس مرکز آمار ایران خبر داد
سرشماری عمومی کشاورزی با تبلت/ سرشماری نفوس و مسکن دوباره ۱۰ساله می‌شود

رئیس مرکز آمار ایران با اشاره به اجرای طرح سرشماری عمومی کشاورزی از 5 مهر تا 18 آبان گفت: در این طرح 7 هزار آمارگیر با استفاده از تبلت اطلاعات را جمع‌آوری می‌کنند و از تجربه این کار برای سرشماری عمومی سال 95 استفاده می‌شود.

13900729112836_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، عادل آذر در مراسم افتتاحیه کلاس‌های آموزشی حضوری مرحله اول سرشماری عمومی کشاورزی اظهار داشت: برای اولین بار در کشور سرشماری به صورت الکترونیکی انجام می‌شود.

    وی افزود: همه سرشماری‌های گذشته با استفاده از کاغذ انجام می‌شد که در سرشماری کشاورزی در سال جاری یک تحول جدی رخ خواهد داد و 7 هزار آمارگیر ما بدون استفاده از کاغذ و با تبلت اطلاعات سرشماری را جمع‌آوری می‌کنند.

    رئیس مرکز آمار ایران افزود: برخی می‌گفتند نیازی به اجرای سرشماری کشاورزی نیست و باید در بخش صنعت متمرکز شویم اما کشاورزی نقش مهمی در اقتصاد ایران دارد به طوری که بخش کشاورزی به طور مستقیم 18 درصد و به شکل مستقیم و غیر مستقیم 30 درصد از نیاز اشتغال کشور را پوشش می‌دهد و هم اکنون 6 میلیون نفر در این بخش فعال هستند.

    عادل آذر ادامه داد: بنده عضو ستاد تدوین برنامه ششم توسعه هستم، 90 درصد جداول و اطلاعات مورد نیاز برنامه توسط مرکز آمار ایران باید ارائه شود که نیمی از آن مربوط به بخش کشاورزی است.

    رئیس مرکز آمار ایران گفت: از مجموع 150 شاخص و نماگر 50 درصد از آن مربوط به بخش کشاورزی است که این مسئله اهمیت سرشماری سال جاری کشاورزی را نشان می‌دهد.

    وی با بیان اینکه در دوره‌های گذشته به اصالت و کیفیت سرشماری کشاورزی خدشه‌هایی وارد می‌کردند،گفت: امیدوارم سرشماری سال 93 یکی از بهترین سرشماری‌ها باشد و پاسخی باشد برای انتقادات مطرح شده نسبت به سرشماری‌های گذشته.

    رئیس مرکز آمار ایران با اشاره به هزینه‌های بالای سرشماری گفت: سعی می‌کنیم مجددا سرشماری نفوس و مسکن را 10 سال یکبار کنیم و دیگر در دوره‌های 5 ساله انجام ندهیم؛ البته سرشماری بعدی در سال 95 انجام خواهد شد.

    وی همچنین از بهبود دستمزد و حقوق آمارگیران در این طرح آماری خبر داد و گفت: من اعلام کردم یا طرح سرشماری را اجرا نمی‌کنیم یا این که امکانات مناسب در اختیار داشته باشیم که در همین راستا دستمزد و ماشین و تجهیزات مناسب تدارک دیده شده است.

    عادل آذر تصریح کرد: سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 95 با 40 هزار تبلت یا هر ابزار جدید الکترونیکی که در آن دوره وجود داشته باشد انجام خواهد شد و دیگر به اجرای کاغذی باز نمی‌گردیم.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


دریادار سیاری در مراسم تحلیف دانشجویان دوره ولایت:
هر تهدیدی را در هر نقطه‌ای و در اسرع وقت خنثی می‌کنیم
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: ما امروز این آمادگی را داریم که هر تهدیدی را در هر نقطه‌ای در اسرع وقت خنثی کرده و نسبت به آن واکنش نشان دهیم.


13911205000053_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی نیروی دریایی ارتش، مراسم تحلیف و جشن سردوشی دانشجویان دوره ولایت (ماده 33 آجا) امروز در دانشگاه علوم دریایی امام *****(ره) نوشهر با حضور فرمانده نیروی دریایی ارتش برگزار شد.

    امیر سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش در این مراسم با تأکید بر لزوم زنده نگهداشتن راه و خون شهدا، استفاده از تجربیات دوران هشت سال دفاع مقدس را امری ضروری دانست.

    وی با بیان اینکه با توکل بر خداوند و بهره‌گیری از رهنمودهای فرماندهی معظم کل قوا(مدظله العالی) اراده آهنین نیروهای مسلح کشورمان بویژه کارکنان ولایتمدار نیروی دریایی راهبردی ارتش روز به روز مستحکم تر شده تصریح کرد: ما امروز این آمادگی را داریم که هر تهدیدی را در هر نقطه‌ای در اسرع وقت خنثی کرده و نسبت به آن واکنش نشان دهیم.

    سیاری افزود: امنیت پایداری که امروز در جامعه شاهد آن هستیم و از نعمت های گرانمایه و دستاوردهای **** شکوهمند انقلاب اسلامی ایران است مرهون خون شهدا، فداکاری های رزمندگان هشت سال دفاع مقدس و نیز هوشیاری و تلاش بی وقفه کارکنان نیروهای مسلح محسوب می شود.

    فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به حضور مستمر و مؤثر ناوگروه های این نیرو در آب های آزاد و بین المللی خاطرنشان کرد: این نیرو که به همت شما جوانان مدال راهبردی بودن را از مقام معظم ***** و فرماندهی معزز کل قوا دریافت کرده است به هیچ وجه جنگ و صلح نمی شناسد و همین امروز عزیزان ما در ناوگروه سی و یکم این نیرو مشغول اجرای مأموریت در دوردست ها و حفاظت از اقتصاد کشورمان در آب های بین المللی هستند که به تعبیر حضرت آقا این خود یک مجاهدت خاموش است.

    وی خطاب به دانشجویان حاضر در مراسم از آنها به عنوان آینده سازان نیروی دریایی ارتش یاد کرد و گفت: این نیرو تمام تلاش خود را به کار می گیرد تا از ظرفیت و توانمندی همه شما عزیزان استفاده کرده و در راه اجرایی شدن تدابیر فرماندهی معظم کل قوا با قدرت تمام گام های مؤثری بردارد.

    سیاری در پایان اظهار داشت: باید همیشه شکرگزار درگاه خداوند باشیم به خاطر سلامتی وجود ولی نعمت و فرمانده نستوهمان و از بارگاه ایزد متعال همواره خواستار استدام سایه بلند ایشان بر سر این **** مقدس بخصوص نیروهای مسلح باشیم.

    گفتنی است اجرای رژه توسط یگان های حاضر در میدان و نمایش عملیات اعتماد به نفس توسط دانشجویان سال دوم و سوم دانشگاه علوم دریایی حضرت امام *****(ره) نوشهر از جمله برنامه هایی بود که در این مراسم برگزار شد.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ساز حسین علیزاده را به هواپیما راه ندادند


یک شرکت هواپیمایی مانع از حضور حسین علیزاده و گروه «هم‌آوایان» به شهر شیراز شد.

به گزارش خبرنگار بخش موسیقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گروه «هم‌آوایان» که قرار بود در راستای تور کنسرت «نغمه‌ای در پرده‌ای» فردا شب 27 شهریور ماه در شهر شیراز به روی صحنه برود،ساعاتی پیش در فرودگاه اصفهان با برخورد نامناسب شرکت هوایپمایی «ایران ایر» مواجه شد.

این شرکت هواپیمایی به دلیل همراه داشتن ساز توسط اعضای گروه اجازه سوار شدن به هواپیما را به هنرمندان نداد.

این در حالی است که قرار بود این گروه اجرایی امشب 26 شهریور ماه در سالن شیراز برای اجرای فردا شب‌اش تست صدا داشته باشد.

روابط عمومی گروه هم‌آوایان اعلام کرد که این گروه به خاطر این رفتار نامناسب قصد شکایت از این شرکت هواپیمایی را دارد.

خبرنگار ایسنا پیگیر آخرین وضعیت اجرای این گروه در شیراز است، گفته می‌شود این گروه از طریق زمینی عازم شیراز هستند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
کره‌جنوبی: درها برای مذاکره با کره‌شمالی باز است



رئیس جمهوری کره جنوبی اعلام کرد که درها برای مذاکره با کره شمالی طی نشست آتی مجمع عمومی سازمان ملل باز است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) به نقل از خبرگزاری رویترز، پارک گئون های رئیس جمهوری کره جنوبی در مصاحبه ای گفت که کره شمالی باید صداقت خود را در راستای انجام مذاکرات سازنده نشان دهد.

براساس گزارش ها، قرار است وزیر خارجه کره شمالی در نشست آتی مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کند.

رئیس جمهوری کره جنوبی به خبرگزاری رویترز گفت: اگر فرصتی به وجود بیاید و طرف مقابل این فرصت را پیدا کند تا به پیشنهاد ما پاسخ دهد، فکر می کنم مسئله خوبی است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سید محمد خاتمی : وجدان بشری امروز بیش از گذشته مشتاق گفت‌وگوست



رئیس موسسه بین المللی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها گفت: وقتی اساس رابطه خشونت شد، زمین به جهنم مبدل می‌شود؛ چنانکه امروز به جهنم تبدیل شده است و صاحبان عالَم و هویت بسته، دین، هنر، اندیشه و همه دستاوردها و پدیده‌های مهم الهی و انسانی را در خدمت اوهام یا منافع خویش می‌گیرند.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،‌حجت‌الاسلام والمسلمین «سید محمد خاتمی» در هفتاد و نهمین نشست ماهانه بنیاد باران که به مناسبت سالگرد طرح گفت‌وگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها در محل دایره المعارف بزرگ اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: وجه بسیار بارز امتیاز و تمایز انسان از سایر موجودات، تکلم است؛ البته جز انسان خدا هم متکلم است. کائنات کلام خداست. حضرت عیسی مسیح (س) کلام خدا و کلمه الله است. همچنین در تعبیرات دینی ما به حضرت بقیه الله تامه یعنی کلمه کامل پروردگار گفته شده است.

به گزارش روابط عمومی دفتر حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی؛وی که سخنان خود را با اشعاری از مثنوی معنوی مولانا آغاز کرده بود، افزود: کسی که از گفت‌وگو صحبت می‌کند، اولاً به حرمت و اهمیت کلام ایمان دارد. ثانیاً از آنجایی که انسان موجودی اجتماعی است، می‌داند که مهمترین وسیله ارتباط که قوام جامعه به آن است، کلام و گفت‌وگوست. وقتی سخن از گفت‌و‌گو می‌شود سخن از من و دیگری و ما و دیگران است. این من و ما و آن دیگر و دیگران هر کدام عالمی دارند. در صورتی گفت‌وگو میسر و ممکن است که این عالَم‌ها به روی هم گشوده باشند.

خاتمی با بیان این‌که «صاحبان عالم‌ها و هویت‌های بسته اهل گفت‌وگو نیستند»، ادامه داد: صاحبان هویت‌های بسته نمی‌توانند ارتباط برقرار کنند. اگر هم سخنی بگویند، سخن یکدیگر را نمی‌فهمند. یا آنگونه می‌فهمند که خود می‌پندارند و می‌خواهند. گفت‌وگو به کسانی تعلق دارد که دارای عالمی باز و گشوده باشند. برای برقراری ارتباط باید عالم آنها به روی دیگران گشوده باشد.

رئیس جمهور اسبق کشورمان افزود: صاحبان هویت و عالم بسته، تک‌گو هستند؛ چراکه دیگری را نفی و حذف می‌کنند. آنچه را که می‌بینند و می‌دانند اوهام سنگواره شده آنهاست، یا منافعی است که در تضاد با منافع دیگران تعریف می‌شود. آنها سخن نمی‌گویند، حذف می‌کنند. اگر قدرت دارند ***** و اشغال می‌کنند و به بردگی می‌کشند. اگر قدرت کمتری دارند، ترور می‌کنند. خشونت از اینجا زاده می‌شود.

خاتمی تأکید کرد: وقتی اساس رابطه خشونت شد، زمین به جهنم مبدل می‌شود؛ چنانکه امروز شده است. صاحبان عالم و هویت بسته، دین، هنر، اندیشه و همه دستاوردها و پدیده‌های مهم الهی و انسانی را در خدمت اوهام یا منافع خویش می‌گیرند. امروز وقتی صحبت از گفت‌وگوی تمدن‌ها، فرهنگ‌ها و دین‌ها می‌شود، باید پرسش کنیم که چه کسانی دین‌ها، تمدن‌ها و فرهنگ‌ها را نمایندگی می‌کنند، چه کسانی می‌توانند این نمایندگی را داشته باشند و چه کسانی می‌توانند گفت‌وگو کنند.

وی با نام بردن از داعش، صهیونیسم و نومحافظه‌کاران غربی به عنوان گروه‌هایی که اهل گفت‌وگو نیستند و صلاحیت نمایندگی ادیان خود را ندارند، افزود: صهیونیسم نماینده و سخنگوی دین یهود نیست. داعش نماینده و سخنگوی تمدن اسلامی و مسلمانان نیست؛ چنانکه نومحافطه‌کاران نماینده تمدن غرب و فرهنگ مسیحیت نیستند. طبیعی است که در این عرصه هنرمندان، متألهان، اندیشمندان و متفکرانِ «گشاده عالم» و صاحب عالم گشوده هستند که می‌توانند گفت‌وگو کرده و نمایندگی ادیان و فرهنگ‌ها را داشته باشند. گفت‌وگوی تمدن‌ها هم مورد اهتمام و توجه این بخش جامعه بشری قرار گرفت.

خاتمی ادامه داد: گرچه چون وجدان بشر امروز این را می‌خواست، بسیاری از سیاستمداران هم که اهل گفت‌وگو نیستند به ناچار گفت‌وگوی تمدن‌ها را تأیید کردند؛ ولی در عمل، قدرت‌مداران و سیاستمداران به جنگ دامن زدند. آنچه که بعد از 11 سپتامبر پیش آمده است، خود حجت موجهی است بر اصالت و درستی گفت‌وگو و نیاز جامعه بشری به آن.

وی در پایان افزود: امروز بیش از پیش، هم نیاز جامعه بشری و هم لزوم گفت‌وگو برای رهایی از وضعیت فعلی قابل بحث است. به نظر من، وجدان بشری امروز بیش از گذشته مشتاق گفت‌وگوست و از خشونت، ناامنی و تحقیر انسان بیش از گذشته به ستوه آمده است. اگر بشر دقت کند و ما بتوانیم توضیح بیشتری بدهیم، به این نتیجه خواهد رسید، یا به نتیجه‌ای که رسیده است بیشتر ایمان خواهد آورد که زمان را باید با گفت‌وگوی معطوف به تفاهم تلطیف کرده، از خشونت آن کاسته و با طرح و دامن زدن به گفت‌وگو، سیاستمداران قدرت‌مدار و خودپرست را یا از صحنه بیرون کرده، یا به انزوا کشاند و یا دست کم آنها را وادار کند که به حقیقت و زیبایی تن بدهند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
جلالی:
هشت سال «خودکارشناس‌پنداری» مدیران ارشد به کشور آسیب جدی زد



رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «خودکارشناس‌پنداری» مدیران ارشد در سال‌های 84 تا 92 به کشور آسیب جدی وارد کرد گفت: عدم تعادل و توازن در توسعه کشور ناشی از عدم اتخاذ استراتژی‌های مبتنی بر آمایش سرزمین است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سمنان، کاظم جلالی در آیین افتتاحییه همایش ملی رویکردهای نوین آمایش سرزمین در ایران که در دانشگاه سمنان در حال برگزاری است، افزود: عدم تعادل و عدم توازن در کشور آسیب‌های بسیار جدی به کشور وارد کرده است که ناشی از نادیده گرفتن و عدم توجه ویژه به آمایش سرزمین است.

وی با بیان اینکه آمایش سرزمین یک برنامه راهبردی است، گفت: اکنون ضرورت برنامه ریزی آمایشی در کشور به وضوح دیده می‌شود.

نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بیش از 50 سال است که مفهوم آمایش وارد کشور ما شده است، گفت: از سال 1340 تاکنون متناسب با فعالیت‌ها در این حوزه و موانع پیش روی آن در حوزه آمایش سرزمین می‌توان آن را به هفت دوره تقسیم کرد.

جلالی سال‌های 1340 تا 50 را زمان شکل گیری مفهوم آمایش سرزمین در ایران ذکر کرد و ادامه داد: سالهای 50 تا 56 زمان تأسیس مرکز آمایش سرزمین، سال‌های 62 تا 68 ایجاد دفتر برنامه‌ریزی آمایش سرزمین، سال های 68 تا 75 زمان واگذاری طرح آمایش سرزمین به سازمان برنامه‌ریزی و تهیه خط و مشیء برای درج در برنامه توسعه و سال‌های 76 تا 84 نیز انجام فعالیت‌ها در حوزه مطالعات و نظریه‌ها در مقوله آمایش سرزمین بوده است. البته این مهم موانع بسیار زیادی در این سال‌ها پیش روی داشته است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در سال‌های 84 تا 92 موانع جدی‌تری پیش روی طرح آمایش سرزمین بوده است، گفت: تفکر خود کارشناس پنداری مدیران ارشد در سال‌های 84 تا 92 آسیب جدی به کشور وارد کرد.

وی اضافه کرد: مدیران ارشد خود را بهترین کارشناس می‌پنداشتند و در همین زمان بود که سازمان مدیریت و برنامه ریزی منحل شد و همچنین انحلال مرکز ملی آمایش نیز به وقوع پیوست.

جلالی با اشاره به اینکه تا قبل از این رویکرد تصمیم گیری در کشور ضد برنامه‌ای بود اضافه کرد: اکنون در سال 1392 تا امروز آمایش سرزمین مورد توجه ویژه قرار گرفته است که جای تبریک دارد، همچنین در این سال‌ها با احیاء سازمان برنامه ریزی و تهیه برنامه ششم توسعه نیز روبرو هستیم که این نیز جای تبریک دارد.

وی تأکید کرد: اگر در برنامه نویسی تنها به کلیات بپردازیم و آرزوهایمان و همه آن چیزی که دوست داریم اتفاق بیفتد را بنویسیم، بزرگترین اشتباه را در تدوین برنامه مرتکب شده‌ایم از این رو در چنین وضعیتی برنامه ننویسیم بهتر است.

نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر می‌خواهیم آمایش سرزمین انجام دهیم باید اطلاعات ما نسبت به سرزمین جامع و کامل باشد ادامه داد: آمایش سرزمین باید به رفع موانع توسعه‌ای در کشور کمک کند، موانع توسعه‌ای موجب شده است تفاوت‌ها و نابرابری‌ها با نرخ زیادی افزایش پیدا کند.

جلالی با تأکید بر نقش آمایش سرزمین در جلوگیری از حوادث طبیعی و زیست محیطی گفت: ما در استان سمنان برای اصفهان و ارومیه نیز گریه می‌کنیم، استان سمنان با بحران خشکسالی و کمبود آب مواجه است، اصفهان و ارومیه نیز با این مشکل دست گریبان هستند، چرا زاینده رود نباید جاری باشد؟ چرا باید دریاچه ارومیه خشک شود؟ آمایش سرزمین می‌تواند کشور را از این بحران‌ها خارج کند، در طرح آمایش سرزمین باید نگاه فرا منطقه‌ای و ملی داشته باشیم.

راه اندازی کمیسیون آینده پژوهی در دولت و مجلس ضروری است

وی ضعف تفکر در کشور را یکی دیگر از آسیب‌های حوزه برنامه ریزی در کشور دانست و گفت: کمیسیون آینده پژوهی در دولت و مجلس یک ضرورت است، ما فقط به امروز نگاه می‌کنیم اما به پژوهش و مطالعه برای آینده نگاه خوبی نداریم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مایکل مان اعلام کرد
آغاز نشست جامع ایران و 1+5 از 19 سپتامبر



سخنگوی کاترین اشتون نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات هسته‌ای ایران گفت: نشست جامع ایران و گروه 3+3 به ریاست خانم اشتون 19 سپتامبر آغاز می‌شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مایکل مان سخنگوی نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات هسته‌ای در صفحه توئیترش نوشت: نشست جامع ایران و گروه 3+3 (1+5) در چارچوب مذاکرات هسته‌ای نوزدهم سپتامبر در نیویورک آغاز می‌شود.

سخنگوی خانم اشتون همچنین نوشت: محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و کاترین اشتون امروز دیدار دوجانبه خواهند داشت.

به گزارش ایسنا محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان نیز پس از ورود به نیویورک از برگزاری نشست مدیران سیاسی گروه 1+5 خبر داد و گفت: این نشست نیز روز جمعه برگزار خواهد شد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
آمار 22 سال واردات به کشور


بررسی آمار 22 ساله واردات کشور از سال 1371 تا 1392 نشان می‌دهد که میزان مصرف در ایران همواره سیر صعودی داشته است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در سال 1375 جمعیت کشور 60 میلیون نفر و میزان واردات کالاها 15 میلیارد دلار بوده است. در سال 1390 جمعیت کشور 75 میلیون نفر و میزان واردات 57 میلیارد دلار بوده است؛ این یعنی افزایش 25 درصدی جمعیت و افزایش 280 درصدی واردات. البته این بررسی گرایش به مصرف در ایران تنها مربوط به واردات است و اگر میزان مصرف محصولات داخلی در کشور را نیز محاسبه کنیم قطعا رقم بیشتری از میزان مصرف‌گرایی در ایران به دست خواهد آمد.

اوج رقم واردات در سال 1390 بود که به 57 میلیارد دلار رسید و پس از آن در سال‌های 91 و 92 به دلیل افزایش نرخ ارز و کاهش قدرت خرید ایرانی‌ها با افت مواجه شد.

آمار نشان می‌دهد که از سال 71 تا 73 رقم واردات کاهش یافته و از سال 74 به بعد هر ساله سیر صعودی داشته است. بیشترین آمار واردات هم مربوط به سال‌های 1384 تا 1392 بوده است. کشورهای مبدأ واردات به ایران نیز طی این سال‌ها متغیر بوده‌اند. طی سال‌های 71 تا 81 بیشترین رقم واردات به ایران از سوی آلمان و ژاپن بوده و از 82 تا 92 امارات و چین جای این دو کشور را گرفته‌اند. در سال 1390 میزان واردات از کشور امارات با رقم 17 میلیارد دلار به بالاترین سطح خود رسید.

طبق آمار اتاق بازرگانی تهران، در سال‌های 91 و 92 سطح واردات ایران به ترتیب 51 و 49 میلیارد دلار بوده که به گفته‌ی کارشناسان عمده دلیل این کاهش نسبت به سال 90، پایین آمدن قدرت خرید ایرانی‌ها به علت افزایش یکباره نرخ ارز بوده و نمی‌تواند ربطی به کاهش مصرف‌گرایی در ایران داشته باشد.

ابراهیم رزاقی، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: سال گذشته به اندازه 20 سال واردات خودرو داشتیم که بیشتر آنها هم خودروهای لوکس بودند. این نشان می‌دهد که علاقه ما به کالاهای مصرفی افزایش یافته است. سوال من این است که چرا باید فرهنگ مصرف در کشور تا این حد رواج پیدا کند؟

وی افزود: ما به طور کلی از تولید غافل و با فروش نفت خام، به یکی از بهترین اهداف صادراتی کشورهای صنعتی تبدیل شده‌ایم. در حال حاضر ما در تولید موشک که 50 هزار قطعه دارد خودکفا هستیم اما خودرو که 3 هزار قطعه نیاز دارد را آنطور که باید نمی‌توانیم بسازیم.

جمشید پژویان - کارشناس - هم در این باره گفت: اختلاف فاحش سود بانکی نسبت به سود بازار آزاد باعث شده تا بیشتر افراد با استفاده از اعتبارات بانکی در جهت تجارت و واردات سرمایه‌گذاری کنند که با این کار به صنعت و تولید ضربه می‌زنند.

طبق اهداف سند چشم‌انداز 1404 ایران باید تا آن سال به جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه‌ی آسیای جنوب غربی دست یابد که به اعتقاد کارشناسان اقتصادی با اتکای فعلی صرف به درآمدهای نفتی و افزایش روزافزون مصرف کالاهای خارجی این هدف دور از ذهن است.

به گزارش ایسنا آمار واردات کشور طی سال‌های 71 تا 92 بدین ترتیب است:

سال 71 : 28 میلیارد دلار

سال 72 : 19 میلیارد دلار

سال 73 : 11 میلیارد دلار

سال 74 : 12 میلیارد دلار

سال 75 : 15 میلیارد دلار

سال 76 : 14 میلیارد دلار

سال 77 : 14 میلیارد دلار

سال 78 : 12 میلیارد دلار

سال 79 : 14 میلیارد دلار

سال 80 : 18 میلیارد دلار

سال 81 : 22 میلیارد دلار

سال 82 : 26 میلیارد دلار

سال 83 : 35 میلیارد دلار

سال 84 : 39 میلیارد دلار

سال 85 : 41 میلیارد دلار

سال 86 : 48 میلیارد دلار

سال 87 : 55 میلیارد دلار

سال 88 : 54 میلیارد دلار

سال 89 : 55 میلیارد دلار

سال 90 : 57 میلیارد دلار

سال 91 : 51 میلیارد دلار

سال 92 : 49 میلیارد دلار

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
برنامه عارف برای مجلس دهم
تلاش‌می‌کنیم اکثریت مجلس را به دست آوریم



محمدرضا عارف گفت: تلاش‌مان این است مردم را تشویق کنیم که مشارکت بیش از انتخابات گذشته داشته باشند تا ان شاءالله اکثریت مجلس را به دست آوریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رئیس بنیاد امید ایرنیان در جمع خبرنگاران درباره فعالیت تشکل ندا اظهارکرد: نظر من همان است که گفته‌ام.

وی با اشاره به شروع سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها گفت: امیدوارم سال خوبی برای کشورمان باشد و دانشجویان جدی تر درس بخوانند.

وی درخصوص برنامه خود برای انتخابات مجلس نیز یادآور شد: بارها نیز گفته ام که مشارکت جدی خواهیم داشت و تلاش‌مان این است که مردم را تشویق کنیم مشارکت بیش از انتخابات گذشته داشته باشند تا ان‌شاءالله اکثریت مجلس را به دست آوریم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-9-9-101831lilaz.jpg

مجادله سعید لیلاز و عسگراولادی در مورد توسعه / محسن رنانی: جرائم سیاه فضای اقتصاد را تیره کرده اند
اقتصاد > اقتصاد کلان - محسن رنانی: در کشور ما جرم سفید فربه شده است، هم اکنون جرم سفید در کشور ما خیلی رایج و از جرم سیاه، خاکستری و زرد گسترده ‌تر شده است.


«از جرم سفيد تا فساد سياه» عنوان نشستي بود که کميسيون اصل 44 اتاق ايران آن را برگزار کرد و درآن از حضور اساتيد اقتصادي مانند محسن رناني و تحليلگراني مانند سعيد ليلاز استفاده کرد. در اين نشست اسدالله عسگراولادي نيز حضور داشت. پيش از سخنراني ليلاز و رناني نيز تعدادي از اعضاي هيات نمايندگان اتاق ايران به بيان ديدگاه هاي خود در مورد موضوع فساد در اقتصاد ايران پرداختند.

همچين در اين نشست بحتی نيز ميان اسدالله عسگراولادي و سعيد ليلاز رخ داد. عسگراولادي به برخي ديدگاه هاي سعيد ليلاز در تحليل روند توسعه در سال هاي پيش از انقلاب انتقاد داشت و سعيد ليلاز نيز به دفاع از ديدگاه هاي خود در اين مورد پرداخت.

در بخشی از جلسه عسگراولادی که به آمارهای ارائه شده از سوی سعید لیلاز متعرض بود. اما در پاسخ به او لیلاز تاکید کرد:« اگر جسارت کردم معذرت می خواهم اما درباره تحلیلی که ارائه کردم، روی حرفم هستم.»

عسگراولادی پاسخ داد:« من دو هزار درصد مخالف این صحبت ها هستم.»

لیلاز گفت:« من سه هزار درصد موافقم.»

گفت و گوی بین لیلاز و عسگراولادی با بحث در مورد ریشه های عدم توسعه یافتگی ایران و مشکلات ساختاری اقتصاد ایران ادامه پیدا کرد. لیلاز اعتقاد دارد در صورتی که میزان درآمدهای نفتی افزایش پیدا کند، به دنبال خود فساد اقتصادی را نیز می آورد. او در ادامه جلسه به تشریح این دیدگاه پرداخت و عسگراولادی نیز دیدگاه های خود را مطرح کرد. همچنین محسن رنانی نیز دیدگاه های خود در مورد ریشه های فساد در اقتصاد ایران را مطرح کرد.

چقدر در اقتصاد ایران میل می شود و چقدر حیف؟

به گزارش خبرگزاري خبرآنلاين، در ابتدای این جلسه حمید حسینی رئیس کمیسیون اصل 44 و محیط کسب و کار اتاق ایران با اشاره به سلسله جلساتی که قرار است درباره بررسی فساد در اقتصاد ایران در کمیسیون اصل 44 برگزار شود، گفت:« کمیسیون اصل 44 حداقل در 3 جلسه به بحث فساد در اقتصاد ایران خواهد پرداخت و در تلاش هستیم در این جلسات به سوالاتی همچون فساد در اقتصاد ایران چه ریشه هایی دارد؟ فساد اداری چیست؟ آیا پارتی بازی فساد است؟ چه نوع اقتصادی در کشور اگر داشته باشیم جلوی فساد را می گیرد؟ و نقش بخش خصوصی در مبارزه با فساد چیست؟ پاسخ دهیم.»

او در ادامه با مطرح کردن این سوال که «آیا میل کردن فساد است؟ حیف کردن چطور؟»، گفت:« باید به این سوال پاسخ داد که چقدر در اقتصاد ایران سالانه میل می شود و چقدر حیف؟ در حال حاضر سالانه میلیون ها دلار در اقتصاد ایران حیف می شود ولی کسی آن را نمی بیند در شرایطی که همه روی فساد حساس هستند و شاید عدد آن به چند میلیون دلار هم نرسد.»

رئیس کمیسیون اصل 44 اتاق ایران گفت:« تجربه در ایران نشان می دهد هر زمانی مدیرانی در راس کار باشند که فضای کار را بسته نگهدارند و مردم دسترسی به آن ها نداشته باشند و در اتاقشان بسته باشد فساد نیز افزایش پیدا می کند.»

او با بیان اینکه هم اکنون بحث حضور بخش خصوصی تاحدودی برای دولت جا افتاده است، گفت:« اگر دولت در توسعه اقتصادی کشور100‌ قدم پیش برود و در همان حال فضا برای حضور بخش خصوصی حتی به‌ اندازه یک قدم فراهم شود از نظر ما اقدام بزرگی رخ داده است.»

او گفت دفتر پایش محیط کسب و کار وزارت اقتصاد و دارایی پرسش نامه ای را برای فعالان اقتصادی کشور ارسال کرده تا به بررسی میزان فساد دراقتصاد ایران بپردازد و ادامه داد:« در این پرسش نامه که بسیار دقیق تنظیم شده و به دنبال رسیدن به ریشه ها است سوالاتی مانند مشکل فساد اداری چقدر در ایران گسترده است؟ شما از کجا به این نتیجه رسیده اید که فساد در اقتصاد ایران افزایش یافته است؟ آیا قوانین باعث فساد شده است؟ قوانین چقدر بازدارنده هستند؟ چقدر فکر می کنید فرایندهای پیچیده اداری باعث فساد در کشور شده است؟ مطرح شده است.»

انواع جرم و فساد

در ادامه این جلسه محسن رنانی به تحلیل فساد در اقتصاد ایران پرداخت و در مقدمه صحبت های خود گفت:« ما در کشور وارد سونامی فساد شده ایم و به نظرم این موضوع از جنگ تحمیلی و تحریم های اقتصادی مهم تر و جدی تر است و اگر شرایط از زمان اصلاح بگذرد و فساد ریشه ای شود دیگری نمی توانیم برای آن کاری انجام دهیم.»

این استاد اقتصاد با بیان دعای کوروش هخامنشی که از خداوند خواست کشور را از خشکسالی، دروغ و دشمن دور کند، گفت:« امروز ما به نوعی با هر سه این موضوعات درگیر هستیم، شما به جای دروغ بگذارید فساد و می بینید که ما هم اکنون با دروغ و فساد درگیر هستیم، بخش بزرگی از دنیا را با خودمان دشمن کرده ایم و از طرف دیگر هم کشور درگیر خشکسالی شده است و از این به بعد یا باید آب وارد کنیم و یا با تغییر اولگوی کشاورزی گندم برای نان وارد کنیم.»

رنانی در ادامه هر عملی که مطابق قانون ممنوع و برای آن کیفر تعیین شده باشد را جرم تعریف کرد و آن را به چهار دسته، جرم سفید، جرم زرد، جرم خاکستری و جرم سیاه تقسیم کرد و به تشریح هرکدام از این دسته ها پرداخت. او در باره جرم سیاه و خاکستری گفت:« جرائم سیاه جرائمی هستند که فضا را در کشور تیره و تار و تصمیم گیری ها و حرکت را متوقف می کنند مثل قتل، جنگ داخلی، جرائم خشونت آمیز، سرقت های مسلحانه و... که ناامنی به همراه می آورند. جرائم خاکستری نیز جرائمی هستند که حرکت را در جامعه متوقف نمی کنند ولی کند می کنند، مانند فسادهای مالی، اقتصادی و اختلاس؛ شما بعد از اختلاس شاهد این هستید که حرکت بانک ها در دادن وام ها به دلیل به وجود آمدن احتیاط کندتر می شود.»

او درادامه به دسته سوم جرائم یعنی جرم زرد اشاره کرد و گفت:« جرائم زرد جرائمی هستند که بیشتر یقه سفیدها و مردم عادی و کارمندها مرتکب می شوند مانند رشوه خواری و پول شویی و تاثیر بیرونی آن در ظاهر کمتر از دو دسته اول است و مثل دو دسته اول با آن برخورد نمی شود ولی مشکلات بسیاری را به وجود می آورد و روند حرکت را کند می کند.»

رنانی علاوه بر این سه دسته جرم به تشریح جرم سفید پرداخت و گفت:« جرم سفید در قانون صفت جرم را ندارد و از نظر قانونی جرم نیست اما پیامدهای بسیاری را به دنبال دارد مثلا باعث فرار سرمایه گذران می شود مانند بی ثباتی هایی که مقامات در صحبت های خود دارند. در نظر بگیرید یک سرمایه گذار باتوجه به شرایط برنامه ریزی می کند ولی ناگهان یک جبهه گیری و نظر نماینده مجلس یا یکی از وزرا همه چیز را به هم می زند؛ این جرم سفید است. مثلا درفاز اول اجرای قانون هدفمندی یارانه ها دولت اعلام کرده بود که 30 درصد یارانه به بخش خصوصی و تولیدکنندگان داده می شود و همه فعالان بخش خصوصی طبق آن برنامه ریزی کرده بودند ولی دولت به وعده های خود عمل نکرد این موضوع مصداق جرم سفید است.»

او در ادامه با اشاره به اینکه جرم سفید اقتصاد را بی ثبات و سرمایه گذار را فراری می دهد، گفت:« در کشور ما جرم سفید فربه شده است، هم اکنون جرم سفید در کشور ما خیلی رایج و از جرم سیاه، خاکستری و زرد گسترده ‌تر شده است.»

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان در ادامه صحبت های خود فساد را « هر عملی که از دیدگاه دین و عرف اجتماعی افراد از ارتکاب آن منع شده باشد» تعریف کرد و آن را نیز همانند جرم به چهار دسته فساد سفید، زرد، خاکستری و سیاه تقسیم کرد. او فساد سفید را فساد فردی، خرد، تصادفی و موردی دانست و گفت:« فساد سفید سازماندهی شده و سیستماتیک نیست و معمولا نخبگان و توده ها آن را فساد نمی دانند همچون پوشش عرف زنان در شهر تهران.»

دکتر رنانی با اشاره به اینکه معمولا در کشورهایی که سیستم اداری پیچیده دارند فساد زرد اثر مثبت دارد و مثل روغنی برای چرخ ‌های اقتصاد عمل می کند، گفت:« فساد زرد همچون فساد سفید فسادی است که در سطح خرد اتفاق می‌افتد و به ‌صورت فردی و موردی اتفاق می افتد و خلاف و ناهنجاری محسوب می‌شود و نخبگان نیز آن را ناهنجاری می ‌دانند ولی ممکن است توده‌ها آن را خلاف ندانند مانند رشوه. »

او در توضیح فساد خاکستری نیز گفت:« این نوع فساد، عمومی و سازماندهی شده است که از دید نخبگان و توده‌ها منفور است. فساد خاکستری ناهنجاری و غیرقانونی است و از طریق قانون وعرف کنترل می‌شود مثل فرارمالیاتی یا وام‌ هایی که ازطریق کارچاق ‌کن‌ها گرفته می ‌شود و بسته به نا کارآمدی اقتصادی و **** اداری، ضربه به اقتصاد وارد می کند.»

این کارشناس همچنین با اشاره به فساد سیاه، گفت:« فساد سیاه سیستمی است، حتی اگرآدم ‌ها عوض شوند بازهم فساد از بین نمی رود حتی با تاسیس نهاد کنترلی و بازرسی هم فساد سیاه از بین نمی ‌رود. در واقع زمانی ‌که فساد سیستمی می‌شود آدم‌های فاسد یا باید حذف شوند یا همرنگ سیستم شوند. باید این نکته را هم در نظر گرفت که این فساد از دید نخبگان و توده‌ها، منفور و طرد شده است و اثر مخرب دارد.» رنانی معتقد است فساد سیستمی مانند بدنی سرطانی شده و همانند توده ای بد‌خیم درحال گسترش است. او گفت:« در این نوع بیماری برای درمان باید داروها، بدن و اراده فرد بسیار قوی باشد.»

او با بیان اینکه علایم نشان می ‌دهد در آستانه ورود به فساد نوع چهارم یعنی فساد سیاه هستیم، گفت:« در فساد سیاه سرمایه ها مدفون می شوند و در این شرایط معمولا تنها دو دسته از افراد حاضر به سرمایه گذاری هستند. افراد سابقه ‌دار و دارای اطلاعات از سیستم یا آدم‌ های تازه ‌کار که درنهایت سرمایه ‌شان نابود می ‌شود.»

رنانی گفت:« انواع نابرابری سیاسی، اقتصادی و اجتماعی فساد آور است، فاصله هر نوع قدرتی فساد آور است، وجود نابرابری اجتماعی، قومی، جنسیتی و مذهبی، انگیزه را برای فساد افزایش می ‌دهد و جامعه را برای فساد آماده می کند.»

او همچنین در این نشست به تاثیر بزرگ بودن ساختار دولت و افزایش فساد اشاره کرد و گقت:« بزرگ بودن دولت و داشتن منابع طبیعی سبب ایجاد زمینه‌ های فساد می ‌شود؛ بزرگ‌ تر شدن دولت کیک فساد را بزرگ‌ تر می ‌کند.»

رنانی گفت رکود، بیکاری و تورم هر سه فساد را توسعه می‌دهند. او اضافه کرد:« ملت ایران از لحاظ تاریخی فرار مالیاتی را افتخار می ‌دانند.»

او همچنین در پایان صحبت های خود راهکارهایی را نیز برای خارج شدن از این شرایط ارائه داد و گفت:« نخست مقامات باید بپذیرند و درک و اجماع کنند که وارد دوران بحرانی فساد شده‌ ایم؛ باید پذیرفت در چنین شرایطی حتی ایجاد اشتغال هم ممکن نیست و فساد مانع از آن می ‌شود. مورد دیگر عزم **** برای اصلاح وضعیت کنونی است که باید هزینه آن را نیز بپردازد برای مثال زورگیران را اعدام می کنیم اما چرا کسانی که فساد اقتصادی دارند نباید شناسایی و با آن ها برخورد شود؟ همچنین شفاف سازی **** مالی اگرچه ضروری است ولی می تواند در اولویت بعدی قرار گیرد.»

نقش تصدی گری دولت و نفت در به وجود آمدن فساد

در ادامه این جلسه سعید لیلاز اقتصاددان و استاد دانشگاه شهید بهشتی به طرح دیدگاه های خود درباره موضوع « اقتصاد ایران در اسارت، از جرم سفید تا فساد سیاه» پرداخت. او در ابتدا به عوامل مهم فساد اشاره کرد و در توضیح آن ها گفت:« اندازه تصدی و دخالت دولت، افزایش درآمدهای نفتی فسادآور است، هنگامی که درآمدهای نفتی بیشتر می ‌شود تصدی گری و دخالت دولت نیز افزایش می یابد.»

او با بیان اینکه هم ‌اکنون بیشتر شبکه‌های بانکی، همچنین بیشتر شبکه‌های هواپیمایی و شرکت‌های بیمه به ظاهر خصوصی هستند ولی در واقع این‌گونه نیستد، گفت:« زمانی که درآمد دولت افزایش پیدا می ‌کند خود را از ملت بی ‌نیاز می ‌داند و شروع به تصمیم‌ گیری می کند.»

او در ادامه گفت:« فرهنگ تکرار یک رفتار در بلندمدت است البته این رفتار نسبی است و چیزی که فرهنگ را تشکیل می دهد موقعیت اقتصادی است.»

او در ادامه به توضیح برنامه های توسعه در دوره های مختلف قبل و بعد از انقلاب پرداخت و برنامه چهارم توسعه بعد از انقلاب را بدترین برنامه اجرا شده در کشور از ابتدا تا کنون دانست و گفت:« به محض اینکه منابع در کشور افزایش پیدا می کند کارآمدی از آن در بیرون می رود و به همان اندازه که فساد از حالت سفید به سمت فساد سیستمی حرکت می کند به همان اندازه ناکارآمدی افزایش پیدا می کند.»

سعید لیلاز در ادامه با اشاره به نقش نفت و درآمدهای نفتی در اقتصاد ایران، گفت:« فساد بسیار عینی است و معتقدم تا زمانی که سهم نفت در اقتصاد ایران می تواند یک شبه تعیین کننده باشد و تمام ساختارها را به هم بریزد.»

او گفت:« در سال 1381 به ازای هر 2 میلیارد دلار واردات یک درصد رشد اقتصادی را در کشور شاهد بوده این در حالی که 9 سال بعد در سال 1390 به ازای هر 33 میلیارد دلار یک درصد رشد اقتصادی را در کشور تجربه کرده ایم، باور می کنید این عدد تنها در 9 سال اتفاق افتاده است! مگر چه تفاوتی کشور در طول 9 سال کرده است که از یکی از سالم ترین کشورهای خاورمیانه به یکی از فاسدترین کشورها تبدیل شده است؟»

لیلاز دربخش دیگری از صحبت های خود، گفت:« اگر الان از روی احتیاط نخواهم اسم ببرم بعضی از دستگاه ها در کشور هستند که حجم قرار دادهایی که برای کار با دولت دارند حدود 90 تا 100 میلیارد تومان است یعنی بزرگ ترین بنگاه های تمام خاورمیانه هستند.»

این استاد دانشگاه در ادامه گفت:« به نظرم علت و علل فساد در کشور اول اندازه دولت است که عامل اصلی آن نفت است .»

لیلاز همچنین گفت:« فساد کنونی تمدن ایران را نابود نخواهد کرد اما ساختارجامعه باید تغییر کند، باید گفت ایران تمدنی دارد که به این راحتی از بین نمی رود.»

او همچنین با بیان اینکه اگر خصوصی سازی به ژست در کشور تبدیل شود، دردی دوا نخواد شد، گفت:« باید به سمت خصوصی سازی واقعی و مقررات زدایی برویم و این امر را به ژست سیاسی تبدیل نکنیم زیرا نابرابری را تشدید می کند.»

3535
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


رئیس کل بانک مرکزی در جمع خبرنگاران خبر داد
کاهش تورم به کمتر از 20 درصد تا پایان امسال/ بانک مرکزی بر تمام بانک‌ها نظارت دارد/ساماندهی موسسات بدون مجوز سرعت گرفت
رئیس کل بانک مرکزی با تأکید بر اینکه بانک مرکزی بر فعالیت تمام بانک‌ها نظارت کافی دارد، از تسریع در فرایند ساماندهی موسسات بدون مجوز خبر داد و گفت: تخمین زده می‌شود که 20 تا 25 درصد فعالیت‌های پولی در این مؤسسات انجام می‌شود.


13930213000706_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، ولی‌الله سیف در حاشیه بیست و پنجمین همایش بانکداری اسلامی با اشاره به کاهش نرخ تورم اظهار داشت: یکی از جهت‌گیری‌های اصلی بانک مرکزی موجب انضباط در بخش‌های پولی و مالی کشور بوده و خوشبختانه روند نزولی نرخ تورم تاکنون ادامه داشته است.

    وی افزود: پیش‌بینی ما این است که نرخ تورم در پایان سال 93 به زیر 20 درصد برسد.

    وی در واکنش به این سؤال که چرا بانک مرکزی بر عملکرد 6 بانک خصوصی که در برنامه مناظره اعلام شد نظارت ندارد، گفت: بانک مرکزی بر همه بانک‌ها نظارت دارد، طبقه‌بندی می‌کند و ما به شدت به دنبال منضبط کردن بانک‌ها هستیم که البته به طور طبیعی برخی بانک‌ها ممکن است تخلفاتی داشته باشند که ما با آنها برخورد می‌کنیم.

    رئیس کل بانک مرکزی تأکید کرد: همه بانک‌ها تحت نظارت بانک مرکزی هستند و ممکن است نظر مطرح شده در آن برنامه این باشد که نظارت بانک مرکزی بر مؤسساتی که هنوز مجوز ندارند ضعیف است که باید اینگونه پاسخ بدهم که آنها هم در شرف منضبط شدن هستند؛ تخمین زده می‌شود که 20 تا 25 درصد فعالیت‌های پولی در مؤسساتی است که تحت نظارت بانک مرکزی نیستند که البته بانک مرکزی به سرعت در حال پوشش دادن آن مؤسسات است که روش‌هایی از جمله انحلال در صورت عدم تطبیق با قوانین اعمال خواهد شد.

    وی در پاسخ به این سؤال که بانک مرکزی برای اینکه بانک‌ها را در سود و زیان با مشتری شریک کند، چیست؟ گفت: این مطالبی که در سمینار مطرح می‌شود در واقع فضایی برای طرح انتقادات مختلف است که بررسی آن باید در جمع کارشناسی انجام شود و هر موردی که برای آن راهکاری پیدا کنیم قطعا اصلاح خواهد شد.

    وی گفت: اگر بانک اموال مشتری را مصادره کند قطعا از طریق مراجع قانونی و دادگاه این کار را خواهد کرد که آن مرجع هم متناسب با قرارداد منعقد شده و قانون اعلام رأی خواهد کرد.

    وی افزود: بانک نهادی است که ذینفعان مختلفی دارد و در این شرایط وظایف بانک دفاع از حقوق ذینفعان و وصول مطالبات خود از بدهکاران است اما اگر بانک اجحاف کند و سوء استفاده کند بانک مرکزی حتما با آنها برخورد خواهد کرد.

    رئیس کل بانک مرکزی در خصوص وام خرید مسکن گفت: بنا به توافقی که بین بانک مسکن و وزارت راه و شهرسازی انجام شده قرار است به بانک‌ها اجازه داده شود صندوق‌های پس‌انداز را برای جذب سپرده راه‌اندازی و از محل وجوه آن برای پرداخت تسهیلات بانکی استفاده شود.

    سیف تصریح کرد: هدف ما این است که این تسهیلات بتواند سهم وام‌های بانکی را در تأمین هزینه مسکن افزایش دهد؛ مسئولان وزارت راه و شهرسازی معتقدند این کار می‌تواند تا 80 میلیون تومان از هزینه مسکن را تأمین کند که البته هنوز بررسی‌های کارشناسی این طرح نهایی نشده است.

    وی اضافه کرد: در صورت نهایی شدن بررسی‌های کارشناسی بانک مرکزی اجازه راه اندازی این صندوق‌ها به بانک‌ها داده خواهد شد.

    رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به سؤالی درباره مصوبه مجلس مبنی بر برداشت 500 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج گفت: اگر این مصوبه به ما ابلاغ شد ما هم طبق قانون به آن عمل می‌کنیم.

    وی در واکنش به این نکته که بانک مرکزی با این طرح مخالف بود، اظهار داشت: ما نظر کارشناسی خودمان را مطرح کردیم اما وقتی مجلس این طرح را تصویب می‌کند به طور طبیعی برای بانک مرکزی لازم‌الاجرا است.

    سیف در خصوص وام مسکن خبرنگاران و مصوبه‌ای که در رسانه‌ها منتشر شد، گفت: این مصوبه برای کارشناسی بیشتر ارجاع شده تا سوابق آن بررسی شود پس از این بررسی‌ها تصمیم‌گیری خواهد شد.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

نوبخت در پاسخ به مهر:
روحانی به نیویورک می رود/ برنامه ای برای دیدار با اوباما تنظیم نشده است

سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرنگار مهر گفت: رئیس جمهور جهت شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک می رود.
نوبخت در نشست خبری صبح امروز خود در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در مورد سفر به نیویورک و جزئیات این برنامه گفت: رئیس جمهور به این سفر تشریف خواهند برد و اینکه با اوباما ملاقات داشته باشند یا خیر، هیچ برنامه ای از سوی رئیس جمهور در نظر گرفته نشده است.

سخنگوی دولت افزود: در ارتباط با سفر رئیس جمهور به نیویورک بعد از آنکه برنامه هایش مشخص شد، در یک نشست خبری تفسیر آن را به اطلاع خبرنگاران خواهم رساند.

نوبخت در ادامه در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه دبیرکل سازمان ملل اخیرا طی اظهاراتی ایران را متهم به نقص حقوق بشر، آزادی بیان و آزادی مطبوعات کرده است، توضیح داد: اینکه هر از گاهی مجامع جهانی موضوع آزادی و مباحث حقوق بشری را بهانه کنند و نسبت به ایران حرف غیرمنطقی بزنند، قطعا پاسخ آنان باید از سوی مسئولین داده شود و ما به هیچ وجه اجازه نمی دهیم چنین اتهاماتی به **** جمهوری اسلامی ایران وارد کنند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


طیب نیا تشریح کرد؛
برنامه‌های جدید خروج بورس از رکود/ ماموریت تازه بانک‌ها و بازار سرمایه

وزیر اقتصاد با بیان اینکه متاسفانه این روزها حجم معاملات به زیر 100 میلیارد تومان هم کاهش پیدا کرده گفت: در شرایطی هستیم که رشد اقتصادی پایینی که طی 20 تا 30 سال گذشته با آن روبرو بودیم را هم در اختیار نداریم؛ بنابراین تجهیز پس اندازها و تخصیص آن به تولید، ماموریت اصلی بانک ها و بازار سرمایه است.
به گزارش خبرگزاری مهر، علی طیب نیا در نشست مدیران شرکت های هلدینگ و سرمایه گذاری کشور با معاون اول رئیس جمهور گفت: وظیفه اصلی **** بانکی کشور تامین سرمایه در گردش فعالیت های اقتصادی تعریف شده است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهارداشت: چند ماه گذشته که مقام معظم ***** سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند، هسته اصلی و جوهره اصلی اقتصاد مقاومتی دستیابی به رشد اقتصادی مستمر، پایدار درونزا و برون گرا است؛ رشدی که بتواند موجبات استحکام اقتصاد داخلی ارتقای موقعیت کشور در عرصه بین المللی و بهبود وضعیت معیشت و رفاه مردم را فراهم کند.

وی ادامه داد: هم اکنون متاسفانه در شرایطی هستیم که رشد اقتصادی پایینی که طی 20 تا 30 سال گذشته با آن روبرو بودیم را هم در اختیار نداریم. اقتصاد ما در دو سال متوالی با رشد اقتصادی منفی مواجه شد و در حال حاضر تولید 10 درصد و درآمد 20 درصد نسبت به حداکثر قبلی خودش کاهش پیدا کرده است.

طیب نیا افزود: دولت تدبیر و امید از سال گذشته برنامه اصلی خود را مقابله با شرایط رکودی، بازگشت تولید به حداکثر قبلی و سپس دستیابی به رشد اقتصادی پایه و مستمر قرار داد. از همان 17 شهریور سال 92 بود که دولت مصوبه 35 ماده ای برای شناسایی مشکلات و موانع موجود در مسیر تولید را شناسایی کند.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: براساس تحلیل های صورت گرفته، به این جمع بندی رسیدیم که یکی از مهم ترین عوامل بروز شرایط رکودی مشکل کمبود منابع مالی و تنگناهای اعتباری است که ما از سال های گذشته با آن مواجه بودیم و در شرایط فعلی با توجه به اینکه تمرکز تحریم ها هم بردرآمد نفتی کشور متمرکز شده این مشکل به صورت شدیدتر و حادتر در اقتصاد ما ظاهر شده است

وی بیان داشت: ما با محدودیت های جدی پس انداز مواجه نیستیم. آمار و ارقام نشان می دهد که نرخ پس انداز در ایران در وضعیت مناسبی قرار دارد اما با مشکل جدی مواجه هستیم و آن این است که پس اندازها صرف سرمایه گذاری مولد و موجه نمی شود و مشکلات بخش تولید را مرتفع نمی کند، این مشکلی است که از گذشته ما با آن مواجه بودیم و در شرایط فعلی به نظر می رسد که این مشکل شدیدتر شده است.

طیب نیا ادامه داد: تجهیز پس اندازها و تخصیص پس اندازها به فعالیت های اقتصادی مولد و کارآمد وظیفه و ماموریت اصلی بازارهای مالی شامل **** بانکی و بازار سرمایه است و آنها باید این توانایی را داشته باشند که پس اندازهای پراکنده مردم را جمع کنند و بر روی فعالیت های اقتصادی ما مولد متمرکز کنند.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: در گذشته بازارهای مالی ما بازارهای بانک محور بودند یعنی نقش اصلی تامین مالی فعالیت های اقتصادی را **** بانکی کشور بر عهده داشت؛ صرف بانک محوربودن **** مالی ایراد ندارد اما ایراد وقتی خود را به صورت جدی ظاهر می کند که **** بانکی نتواند وظیفه خود را در تجهیز منابع و تخصیص آنها به فعالیت های کارآمد به نحو مناسب ایفا کند.

وی گفت: ما در بسته خروج غیرتورمی از رکود تمرکز را بر روی این دو موضوع قرار داده ایم که از یک طرف سعی کنیم مشکلاتی که **** بانکی با آن مواجه است را برطرف کنیم و تلاش کنیم که **** بانکی به صورت فعال در خدمت بخش اقتصادی قرار بدهیم و از طرفی دیگر زمینه ارتقا نقش بازار سرمایه را فراهم کنیم.

طیب نیا خاطرنشان کرد: در تقسیم کاری که طراحی شده نقش بازار پول و **** بانکی کشور عمدتا تامین سرمایه در گردش بنگاه های اقتصادی و تامین مالی کوتاه مدت و میان مدت بنگاه های کوچک و و بنگاه های متوسط است. با توجه به شرایط اقتصادی کنونی و اینکه ما در رکود قرار داریم و از ظرفیت های موجود استفاده کامل نمی شود قاعدتا اولویت با سرمایه گذاری نیست بلکه اولویت این است که از سرمایه های موجودمان بتوانیم استفاده کنیم؛ قاعدتا این امر بازدهی بیشتری را نصیب اقتصاد کشور می کند.

وی افزود: در راستای وظیفه اصلی **** بانکی کشور که تامین سرمایه در گردش فعالیت های اقتصادی است احکامی را پیش بینی کرده ایم که **** بانکی بتواند مشکلات خود را حل کند و این ماموریت را به نحو مناسب انجام دهد که یکی از این راه ها افزایش سرمایه بانک ها است، راه دیگر واگذاری اموال و دارایی های مازاد بانک و تبدیل بدهی های دولت به **** بانکی کشور برای این انجام می گیرد که محدودیت های موجود برای **** بانکی مرتفع شود و **** بانکی بتواند این ماموریت را به نحوی مناسب انجام دهد.

طیب نیا تصریح کرد: برای بازار سرمایه نیز ماموریت تعریف شد که آن تامین مالی بلندمدت بنگاه های بزرگ کشور است. اگرچه طی سال های اخیر بازار سرمایه کشور به لحاظ ارزش بازار، توسعه قابل ملاحظه ای پیدا کرده اما عمده معاملات و مبادلات در بازار سرمایه، در بازار ثانویه بوده و است و بازار سرمایه در تامین مالی بنگاه ها و فعالیت های اقتصادی نقش قابل ملاحظه ای را ایفا نکرده است. در سال گذشته که اوج فعالیت بازار سرمایه و تامین مالی تولید بود، حدود 27 هزار میلیارد تومان به بخش تولید کشور از طریق بازار سرمایه منابع تزریق شد که اگر این را مقایسه کنیم با میزان مشارکت بازار پول که بیش از 200 هزار میلیارد تومان بود نشان می دهد بازار سرمایه در مقایسه با بازار پول نقش قابل ملاحظه ای را اکنون ایفا نمی کند.

وزیر اقتصاد اظهارداشت: جهت گیری اصلی دولت و سیاست های طراحی شده در سبد خروج از رکود این است که ما بتوانیم نقش بازار سرمایه را در تامین مالی بنگاه ها افزایش دهیم. آنجا احکام متعددی پیش بینی شده و ابزارهای مالی جدیدی معرفی شده که می تواند این نقش را برای ما ایفا کنند.

وی گفت: همه ما می دانیم به شرطی بازار سرمایه جذابیت کافی برای سرمایه گذاران پیدا می کند که ما بازار ثانویه فعال و موثری داشته باشیم؛ آن چیزی که ابزارهای مالی موجود در بازار سرمایه را برای مردم جذاب می کند و آنها را مایل به سرمایه گذاری در این بازار می کند عمدتا بازدهی بالا و مهمتر از آن قدرت نقدشوندگی بالا در بازار سرمایه کشور است. شرط اینکه دارایی ها از قدرت نقدشوندگی بالا برخوردار باشد این است که بازار، بازاری پُر رونق باشد و بازار ثانویه کم رونق و بازار ثانویه ای که ریسک فعالیت ها در آن بالا باشد نمی شود انتظار مشارکت جدی سرمایه گذار را داشته باشیم.

طیب نیا تصریح کرد: ما در ماه های گذشته و تحت تاثیر شرایط عمومی که بر اقتصادمان حاکم شد و با توجه به محدودیت های مالی و تنگنای اعتباری در بازار سرمایه هم دچار محدودیت هایی شدیم و حجم معاملات و مبادلات در بازار سرمایه با کاهش چشمگیری روبرو بود. زمانی در سال های گذشته در بازار سرمایه به 800 میلیارد تومان هم رسید اما متاسفانه در این ایام حتی در بعضی از روزها حجم معاملات ما به زیر 100 میلیارد تومان هم کاهش پیدا کرد که باید این مشکل را حل و فصل کنیم؛ بازار ثانویه پُر رونق داشته باشیم تا بتوانیم سرمایه گذاران را به سمت این بازار جذب کنیم.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد



در بدو ورود به نیویورک؛
ظریف برنامه مذاکرات هسته‌ای تا پیش از ورود رئیس جمهور را تشریح کرد/ مذاکرات ایران و 1+5 جمعه برگزار می شود
وزیر امور خارجه کشورمان در بدو ورود به نیویورک از دیدارهای دو جانبه امروز با کاترین اشتون و سایر اعضای 1+5 ظرف امروز و فردا خبر داد .
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 به نیویورک سفر کرده است، گفت: پیش از آغاز نشست های عالی رتبه شصت و نهمین مجمع عمومی سازمان، دیدارهایی با اعضای گروه 1+5 به طور دوجانبه و گروهی صورت می گیرد.


وزیر امور خارجه کشورمان افزود: این مذاکرات با دیدار ظهر چهارشنبه با خانم کاترین اشتون آغاز می شود و بعد هم جلساتی دو جانبه خواهد بود.

ظریف همچنین از برگزاری نشست مدیران سیاسی گروه 1+5 خبر داد و گفت: این نشست نیز روز جمعه برگزار خواهد شد.

وزیر خارجه کشورمان تصریح کرد: جلساتی هم با گروه های مطالعاتی و اتاق های فکر در نیویورک برنامه ریزی شده است که در روزهای آینده و قبل از ورود آقای رئیس جمهور برگزار خواهیم کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان برای شرکت در شصت و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل و دور جدید مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و 1+5، در صدر هیاتی ظهر سه شنبه به وقت محلی، وارد فرودگاه جان اف کندی نیویورک شد.

محمد جواد ظریف را در این سفر دیپلماتیک، عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین المللی، مجید تخت روانچی، معاون اروپا و آمریکا، حمید بعیدی نژاد، مدیرکل سیاسی و بین الملل و جمعی دیگر از مدیران سیاسی، حقوقی و رسانه ای وزارت امور خارجه همراهی می کنند.

هفتمین دور مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و اعضای گروه پنج بعلاوه یک، پنجشنبه 27 شهریور و در سطح معاونان وزیران خارجه برگزار خواهد شد.

محمد جواد ظریف و کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این مذاکرات حضور خواهند داشت. این دو، یک روز پیش از آغاز رسمی مذاکرات، یعنی ظهر چهارشنبه در یک نهار کاری با یکدیگر دیدار و گفتگو خواهند کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین شامگاه چهارشنبه در شورای روابط خارجی آمریکا، آخرین مواضع جمهوری اسلامی ایران را درباره مسائل منطقه و جهان تشریح خواهد کرد.

محمد جواد ظریف همچنین صبح جمعه بیست و هشت شهریور در نشست مدیران سیاسی در مقر سازمان ملل متحد حضور خواهد یافت. قرار است دکتر ظریف تا ساعتی دیگر با رسانه های ایرانی مستقر در نیویورک، مصاحبه کند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


سیف اعلام کرد:
دو شرط جدید پرداخت تسهیلات بانکی/ تزریق 140هزارمیلیاردتومان منابع به اقتصاد

رئیس کل بانک مرکزی گفت: حجم کل تسهیلاتی که **** بانکی در سال گذشته توانست در حوزه تامین مالی پرداخت کند 236 هزار میلیارد تومان بود که برای امسال با برآوردی که شده این میزان به 245 هزار میلیارد تومان خواهد رسید.
به گزارش خبرگزاری مهر، ولی الله سیف در نشست مدیران شرکت های هلدینگ و سرمایه گذاری کشور با معاون اول رئیس جمهور از اعطای 140 هزار میلیارد تومان تسهیلات جدید تزریق شونده به بخش های مختلف اقتصادی خبر داد.

رئیس کل بانک مرکزی اظهارداشت: اولویت اول این تسهیلات را برای تامین سرمایه در گردش قرار داده ایم که بتواند از خط تولید موجود که همه سرمایه گذاری آن انجام شده و آماده تولید است استفاده کند و با اعطای این تسهیلات به عنوان سرمایه در گردش، تامین مواد اولیه و حقوق و دستمزد کارگر را تامین کند و بتواند از رکود خارج شود.

وی ادامه داد: جهت گیری اقتصادی دولت در حال حاضر به سمت خروج از رکود است و در این مسیر نباید دستاوردهای حوزه تورمی در معرض خطر قرار بگیرد.

سیف تصریح کرد: تامین مالی از دو مسیر **** بانکی و بازار سرمایه امکانپذیر است که **** تامین مالی ما عمدتا بانک محور بوده و این شرایطی است که از گذشته با آن روبرو بوده ایم و با خلا حضور بازار سرمایه در گذشته دور، **** بانکی تنها مقوله ای بوده که تامین مالی را می توانست انجام دهد.

رئیس کل بانک مرکزی بیان داشت: در این راستا در سال های گذشته اقدامات مناسبی انجام شده که این خلا پُر شود و بازار سرمایه در جایگاه خود قرار گیرد و بتواند نقش اصلی را در تامین مالی به عهده بگیرد.

وی افزود: تامین مالی بنگاه های کوچک و تامین مالی کوتاه مدت را **** بانکی انجام می دهد و تامین مالی بلندمدت و بنگاه های بزرگ را بازار سرمایه باید تامین کند به این دلیل که بنگاه های بزرگ توانایی تشخیص دامنه ریسک ها را دارند و اهل بازی در زمین بازار سرمایه هستند، می توانند آثار فعالیت های خود را پیش بینی کنند.

سیف ادامه داد: تلاش می کنیم که این رقم را به حداکثرهای خود برسانیم که یکی از روش ها برای دستیابی به این هدف افزایش سرمایه بانک ها، خروج بانک ها از بنگاه داری و واگذاری بنگاه های تحت مالکیت بانک ها و استفاده حداکثری از منابع تسهیلاتی **** بانکی است تا به سمتی حرکت کنیم که **** بانکی تسهیلاتش را برای فعالیت های بخش خصوصی در نظر بگیرد.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: سال 94 اولین سالی خواهد بود که اصل بر این است که از تسهیلات تکلیفی بانک ها خبری نباشد و همچنین تسریع در تعیین تکلیف وجود بانک ها در اولویت قرار خواهد گرفت.

سیف گفت: پیش بینی می کنیم با این روش هایی که در نظر گرفته شده حجم تسهیلات **** بانکی در سال 93 به 280 هزار میلیارد تومان برسد که نسبت تقریبی حدود 50 درصد از این تسهیلات برای نگهداشت وضع موجود است. یعنی وقتی وصول می شود مجددا باید پرداخت شود و برای تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی است.

وی بیان داشت: 140 هزار میلیارد تومان تسهیلات جدید تزریق شونده به بخش های مختلف اقتصادی داریم. فکر کردیم که در سال 93 شروع طرح جدید از منابع بانکی ممنوع باشد و بتواند اولویت اول محقق شود و ممکن است طرح هایی که 10 تا 15 درصد از تکمیل آنها مانده بتوانند از تسهیلات بانکی استفاده کنند.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: در این راستا اعلام کرده ایم که بنگاه های اقتصادی که استحقاق تسهیلات **** بانکی را دارند باید حداقل دو ویژگی را داشته باشند. نخست اینکه حداقل 25 درصد از منابع آن بنگاه اقتصادی از محل سرمایه باشد و دوم اینکه صورت های مالی حسابرسی شده داشته باشد.

سیف اظهارداشت: یکی دیگر از بحث هایی که باید به آن توجه کرد بحث جهت دادن توقعات از **** تامین مالی است. چه نوع توقعاتی می تواند به سمت سیستم بانکی مراجعه کند و چه نوع توقعاتی باید به سمت بازار سرمایه کشانده شود؟
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ماجرای مخفی کردن محمدرضاشاه در خودرو



با صلاحدید فروغی و برای جلوگیری از دستگیر شدن محمدرضا (پهلوی) بوسیله نیروهای روس و انگلیس، او را با لباس شخصی در یک اتومبیل کرایسلر قدیمی بین صندلی جلو و عقب خودرو پنهان کردند و از در خدمه مجلس به داخل مجلس بردند.

به گزارش ایسنا، «تاریخ ایرانی» نوشت: در روز ۲۶ شهریور ۱۳۲۰ یک روز پس از استعفای رضاشاه پهلوی، محمدرضا ولیعهد وی به عنوان شاه جدید ایران در مجلس شورای ملی سوگند یاد کرد.

محمدرضا پهلوی، ولیعهد رضاشاه در روز ۴ آبان ۱۲۹۸ در تهران به دنیا آمد. او پس از رسیدن به ولیعهدی، آنچنان که پدرش می‌خواست در کنار بیست همکلاسی منتخب، تحصیل در مدرسه **** را آغاز کرد و زبان فرانسه را از کودکی فرا گرفت. در دوازده سالگی برای ادامه تحصیل به سوئیس عزیمت کرد و در مدارس «اکل نوول دوشی» و انستیتو «لو روزه» ادامه تحصیل داد. او در ۱۷ سالگی به ایران بازگشت و در دانشکده افسری تهران مشغول به تحصیل شد. سه سال پس از بازگشت به تهران با خواهر ملک فاروق پادشاه مصر ازدواج کرد. خواهر فاروق که فوزیه نام داشت، آن زمان ۱۸ ساله بود. او بعد‌ها نخستین فرزند محمدرضا به نام شهناز را به دنیا آورد.

در پی استعفای رضاشاه که در آن سلطنت به فرزندش تفویض شده بود، محمدرضا که آن زمان بیست و دو سال داشت در شرایط اشغال نظامی کشور توسط بیگانگان در آستانه پادشاهی قرار گرفت. در تاریخ سوم شهریور ۱۳۲۰ نیروهای ارتش انگلستان و روسیه خاک ایران را اشغال کردند. هشتم شهریور نیروهای انگلیس و روسیه، ایران را به سه بخش تقسیم کردند. بخش شمالی در قلمرو روس‌ها بود، بخش جنوبی که منطقه نفتی ایران را نیز شامل می‌شد تحت مدیریت نیروهای انگلیسی درآمد و تنها منطقه میانی ایران یعنی تهران و اطراف آن برای ایران باقی ماند.۲۳ شهریور ۱۳۲۰ سفیران انگلیس و روس به رضاشاه اولتیماتوم دادند که تا ۲۶ شهریور فرصت دارد استعفا دهد و در غیر اینصورت نیرو‌هایشان را به سوی پایتخت می‌فرستند و تهران اشغال خواهد شد. این‌چنین بود که صبح روز ۲۵ شهریور ۱۳۲۰، رضاشاه به نفع ولیعهدش کناره گرفت.

پس از آنکه رضاشاه استعفانامه‌اش را که فروغی، نخست‌وزیر برای او تنظیم کرده بود، امضا کرد و عازم اصفهان شد، فروغی و علی سهیلی، وزیر امور خارجه به زرگنده، محل سفارت شوروی رفتند تا استعفای شاه را به اطلاع اسمیرنوف و بولارد سفرای شوروی و بریتانیا برسانند. آن دو از آنجا به مجلس رفتند تا در جلسه اختصاصی آن به منظور اعلام استعفای رضاشاه به نفع ولیعهد که فروغی وی را «شاه جدید» می‌خواند، شرکت کنند. مجلس که نمایندگانش به لطف رضاشاه برگزیده شده بودند، به شاه مستعفی نظری محبت‌آمیز نداشت، ولی نمایندگان اهمیت موضوع را درک و با نخست‌وزیر همراهی کردند.

روز بعد،۲۶ شهریور، شاه جوان برای ادای سوگند در مجلس حاضر شد. متن استعفا از روز قبل مشخص بود، بنابراین با صلاحدید فروغی و برای جلوگیری از دستگیر شدن محمدرضا به وسیله نیروهای روس و انگلیس، او را با لباس شخصی در یک اتومبیل کرایسلر قدیمی بین صندلی جلو و عقب خودرو پنهان کردند و از در خدمه مجلس به داخل مجلس بردند.او در ساعت ۴:۳۰ بعدازظهر، پس از قرار گرفتن در پشت تریبوناینچنین سوگند یاد کرد: «سوگند به کلام‌الله مجید و خداوند تبارک و تعالی. بسمه تعالی. من خداوند متعال را گواه گرفته، به کلام‌الله مجید و هر آنچه در نزد خداوند محترم است قسم یاد می‌کنم که تمام عمر خود را مصروف حفظ استقلال ایران نموده، حدود مملکت و حقوق ملت را محفوظ و محروس بدارم. قانون اساسی و مشروطیت و ایران را نگهبان و طبق آن و قوانین سلطنت نمایم و در ترویج مذهب جعفری اثنی‌عشری سعی و کوشش نمایم و در تمام اعمال و افعال، خداوند عز شأنه را حاضر و ناظر دانسته و منظوری جز سعادت و عظمت دولت ایران نداشته باشم و از خداوند مستعان در خدمت به ترقی ملت ایران توفیق می‌طلبم و از ارواح طیبه اولیای اسلام استمداد می‌نمایم».

نمایندگان به گرمی از شاه جدید استقبال کردند. او پس از آنکه سوگند یاد کرد درباره حکومت قانون، مشروطیت، تفکیک قوا و اهمیت همکاری نزدیک دولت و مجلس «در این روزهای تیره و تار اشغال خارجی» سخن گفت. او گفت میراث خود را به دولت واگذار می‌کند.وقتی شاه جدید از مجلس به قصر باز می‌گشت، مردم که در خیابان‌ها ازدحام کرده بودند از او استقبال کردند و شور و نشاط آن‌ها بیش از انتظار یا تمایل متفقین بود. فروغی که شاه جوان را در رفتن و بازگشتن از مجلس همراهی می‌کرد، اظهار داشت: «امروز مردم سلطنت اعلیحضرت را تضمین کردند.»

از زمان شروع سلطنت محمدرضا پهلوی تا ترور ناکام وی در سال ۱۳۲۷، ایران یکی از آزاد‌ترین دوره‌های تاریخ سیاسی خود را تجربه کرد. طی این دوران، شاه نسبت به سال‌های بعدی سلطنتش، در مجامع عمومی و بین مردم با کمترین محافظ تردد می‌کرد.

در طول این هفت سال، پست نخست‌وزیری ۱۴ بار و البته در بین ۹ نفر از رجال سیاسی جابجا شد. تشکیل احزاب، انتشار روزنامه کیهان و اصلاح و تشکیل گارد جاویدان به فرمان مستقیم شاه در این دوره صورت گرفت. شاه معتقد بود که غربی‌ها مایلند که شاهی ضعیف بر کشور حکومت کند.

طی این سال‌ها، تا زمان خروج نیروهای متفقین از ایران، شاه حداکثر فقط در تهران حکومت می‌کرد. این موضوع باعث شده بود تا اقتدار پادشاهی وی به عنوان یک شاه مقتدر به چالش کشیده شود. تا حدی که زمانی که سه مرد قدرتمند آن روزگار یعنی چرچیل، روزولت و استالین برای شرکت در کنفرانس سه‌جانبه به تهران آمدند، چرچیل و روزولت برخلاف عرف دیپلماتیک، عملا وی را نادیده انگاشتند و به دیدار وی نرفتند.مدت کوتاهی پس از آن و در جریان پیشه‌وری و خودمختاری آذربایجان، شاه این بار با کمک آمریکا فرصت یافت تا اقتدار از دست رفته را به خود بازگرداند. با اولتیماتوم آمریکا، شوروی دست از حمایت مستقیم پیشه‌وری برداشت و با اعتراضات مردم حکومت پیشه‌وری در آذربایجان و قاضی محمد در کردستان سقوط کردند. به گفته برخی با اصرار شاه و ارتش، قاضی محمد برخلاف نظر قوام‌السلطنه محاکمه و اعدام شد.

مجلس چهاردهم که شکل گرفت، به محلی برای برخورد سیاست‌های مختلف و افشاگری‌ها و رد اعتبارنامه‌ها تبدیل شد. زمان می‌گذشت و شاه جوان اندک اندک با سیاست آشنا می‌شد اما هنوز برای قدرت‌نمایی زود بود. واقعه ۱۵ بهمن ۱۳۲۷ و تیراندازی به شاه در دانشگاه تهران، فرصتی طلایی برای دربار و حامیان خارجی شاه بود.شاه بعد‌ها در محافل خصوصی و به طور مبهم، رزم‌آرا را مسئول ترور خود و هژیر معرفی کرد. اما بعد‌ها برخی مورخان با توجه به تعداد گلوله‌های شلیک شده و ناموفق بودن این ترور تدارک آن را به دربار و شخص شاه نسبت دادندخصوصاً آنکه ضارب نیز پس از اتمام گلوله‌هایش توسط محافظین شاه گلوله‌باران شده بود. با این حال روایت رسمی در آن روز‌ها این بود که یک متعصب مذهبی وابسته به حزب توده مسئول ترور بوده است. این‌چنین بود که حکومت نظامی در تهران برقرار شد، حزب توده غیرقانونی اعلام شد و اعضای فعال و کارگزاران آن تار و مار شدند. همزمان آیت‌الله ابوالقاسم کاشانی نماینده مجلس چهاردهم دستگیر و به لبنان تبعید شد. در این زمان بود که در پی ایجاد پاره‌ای تغییرات در قانون اساسی با تشکیل مجلس مؤسسان و تصویب آن، مجلس سنا که نیمی از اعضای آن انتصابی بودند شکل گرفت و شاه با شرایطی از قدرت منحل کردن هر دو مجلس برخوردار شد.

دوران اقتدار حکومت محمدرضا شاه از این زمان تا ۳۰ سال بعد ادامه یافت و حتی دوران حکومت ملی مصدق نیز نتوانست آنچنان خللی در این حکمرانی ایجاد کند، هرچند شاه جوان در این سه دهه بار‌ها نشان داد که با وجود قرار گرفتن در رأس یک حکومت به ظاهر مقتدر، از کاراکتر مقتدری برخوردار نیست. در تاریخ ۴ آبان ۱۳۴۶ محمدرضا پهلوی، در چهل و هشتمین سالروز تولدش در کاخ گلستان تاجگذاری کرد و همزمان فرح پهلوی، همسر سومش را به عنوان نایب‌السلطنه منصوب کرد. این دو تا دی‌ماه ۱۳۵۷ در ایران حکومت کردند و یک ماه پس از خروجشان از ایران بود که در بهمن ماه ۱۳۵۷ **** پادشاهی در پی انقلاب سرنگون شد.

انتهای پیام
 
بالا