• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
بخشنامه بودجه سال 1394 کل کشور ابلاغ شد


بخشنامه بودجه سال 1394 کل کشور به تمامی دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدباقر نوبخت، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور بخشنامه بودجه سال 1394 را که توسط دکتر روحانی امضا شده بود را به دستگاه‌های اجرایی کشور ابلاغ کرد.



برای مشاهده بخشنامه کامل بودجه سال 94 به آدرس www.spac.ir/Portal مراجعه کنید.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
حضور یک هیات تجاری ترکیه در تهران



یک هیات تجاری ترکیه برای گفت‌وگو با مقامات ایرانی در جهت گسترش هر چه بیش‌تر همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان دو کشور به تهران سفر کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و به نقل از خبرگزاری آناتولی، هیاتی از نمایندگان شرکت‌های ترکیه و اعضای صادرکنندگان این کشور برای گفت‌وگو با مقامات و نمایندگان ایران در حوزه‌ی تجاری به تهران آمدند. 25 شرکت صادر کننده برای شرکت در نشستی که توسط اتاق بازرگانی ایران و مجلس صادر کنندگان ترکیه بر پا شده است به تهران آمدند.

این سفر با هدف گسترش هر چه بیش‌تر روابط تجاری میان دو کشور و تداوم رفت و آمدهای دو کشور انجام گرفته است.

سرور آیدین از اعضای این هیات تجاری در گفت‌وگو با خبرنگار آناتولی گفت: تاکنون درباره‌ی ایران گام‌های بسیار خوبی برداشته شده است. یکی از بهترین نمونه‌های آن امضای قرارداد تجارت ترجیحی است نزدیکی هر چه بیش‌تر دو کشور در حوزه‌ی سیاسی باید در حوزه‌ی اقتصادی نیز مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
«شهروند مطلوب» به روایت «سریع‌القلم»



دکتر محمود سریع‌القلم، استاد دانشگاه شهید بهشتی تهران 30 ویژگی یک شهروند مطلوب را برشمرد.



به گزارش ایسنا، این استاد دانشگاه شهید بهشتی در نوشتاری که برای «عصر ایران» تحریر کرده، 30 ویژگی «شهروند مطلوب» را چنین آورده است:



1. از راست‌گویی، لذت ببرد؛



2. سعی نکند همه را داشته باشد: هم جذب کند و هم دفع؛



3. هوش و فهم دیگران را دست‌کم نگیرد؛



4. اتومبیل خود را برای شهروندی که از خطوط عابر پیاده حرکت می‌کند، متوقف کند؛



5. در نقل قول از دیگران، حتی ویرگول‌ها را هم رعایت کند؛



6. ذهنیت خود را از مسائل ضرورتاً مساوی با حقیقت نداند؛



7. هر چند وقت یکبار، از مخالفین خود احوال‌پرسی کند؛



8. نه برنجد و نه برنجاند؛



9. تفاوت میان تبلیغ و تحلیل رسانه‌های غیرخصوصی را سریع تشخیص دهد؛



10. به عموم مسایل محیط زیستی، حساس و عامل به عمل باشد؛



11. از افراد چند شخصیتی و متملق فاصله بگیرد؛



12. از زبان خود مانند سلامتی خود، مراقبت کند؛



13. در قبال بدی افراد، عمدتاً سکوت کند تا نیروهای معنوی درونی او پرورش پیدا کنند؛



14. بدون چشم‌داشت، برای بازکردن گره‌های اطرافیان خود اهتمام ورزد؛



15. به‌عنوان شهروند، ارزش خود را صدها درجه بالاتر از سیاست‌مداران بداند؛



16. در هفته، دو نیم روز برای رشد فردی و شخصیتی خود، وقت بگذارد؛



17. حتی سه بامداد، از چراغ قرمز عبور نکند؛



18. در محیط کار و زندگی او، رنگ‌های صورتی، زرد، قرمز و کلاً شاد حضور داشته باشند؛



19. علاقه به کنترل‌کردن و احاطه بر دیگران را از شبکه رفتاری خود، حذف کند؛



20. عیوب دیگران را به صورت خصوصی، تدریجی و لحن اصلاحی به آنها منتقل کند؛



21. جایی که به او احترام نمی‌گذارند، نرود؛



22. ادب، تربیت و متانت او نسبت به مواضع سیاسی‌اش، حضور، نمود و برجستگی بیشتری داشته باشند؛



23. آنقدر تمرین کند تا از موفقیت دیگران ناراحت نشود؛



24. از اجرای قانون و رعایت آیین‌نامه‌ها، لذت ببرد؛



25. همه‌جا، با همه‌کس و در معرض هر مخاطبی، یک شخصیت داشته باشد؛



26. از حلقه اول دوستان خود مرتب احوال‌پرسی کند؛



27. در مغازه‌ها، اجازه دهد کسانی که قبل از او وارد مغازه شده‌اند، زودتر کارشان انجام شود؛



28. مروج و مبلغ رفتار و افکار مثبت افراد باشد و نه خود افراد؛



29. در ماه حداقل یک کتاب تمام کند، یادداشت‌برداری کند و در منظومه فکری و رفتاری خود، آنها را به کار گیرد؛



30. معرف و مظهر این بیان مولانا شود:

هین، خمش کن، خار هستی را ز پای دل بکن / تا ببینی در درون خویشتن، گلزارها



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
بانک: فرهنگ را نمی‌شود با زور، ون و گشت ارشاد تأمین کرد



معاون کل نهاد ریاست جمهوری گفت: فرهنگ را نمی‌شود با گشت ارشاد تأمین کرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی دانشجویان ایران(ایسنا)، مرتضی بانک در مراسم نواخته شدن زنگ آغاز سال تحصیلی 93 در دبیرستان دخترانه ایثار شاهد در منطقه 3 تهران با گرامیداشت هفته دفاع مقدس، اظهار کرد: باید نسبت به کسانی که ایثارگرانه هشت سال در کشور ما مبارزه و ایثار کردند ارج‌گذاری شود و باید راهشان را بشناسیم و ادامه دهنده این راه باشیم.

وی افزود: تک تک شما دانش‌آموزان نیز باید راه ایثار، مقاومت و فداکاری را برای رسیدن به هدفتان مدنظر قرار دهید و امیدواریم هیچ‌گاه از این مسیر دور نشوید و برای کشورتان آثار ارزشمندی به جای بگذارید.

وی با اشاره به نام‌گذاری سال جاری با نام فرهنگ و اقتصاد از سوی مقام معظم ***** گفت: این دولت تلاش برای ایجاد کشوری توسعه یافته همراه با رفاه و پیشرفت متناسب برای مردم عزیزمان را مورد توجه قرار داده و البته باید دانست اقتصاد ما اقتصادی است که بر پایه توانمندی تک تک دانش آموزان پایه گذاری می‌شود.

بانک گفت: این رسالت بر عهده تک تک دانش‌آموزان است که تأثیرگذار جدی در این مسیر باشند و بدانند که هدف و وظیفه‌شان را کسب تحصیل و علم و دانش قرار دهند و در این راستا وظیفه دولت هم این است که تمام امکانات را برای هموار کردن این مسیر در اختیار قرار دهد.

معاون کل نهاد ریاست جمهوری در ادامه خاطرنشان کرد: شناسایی استعدادهای دانش آموزان و پرورش آنها نیز از وظایف این دولت است ضمن این‌که تحول در شیوه آموزشی کشور همواره از تأکیدات رئیس جمهور محترم بوده است.

بانک در ادامه با تأکید بر اینکه فرهنگ را نمی‌شود با زور و ون و گشت ارشاد تأمین کرد گفت: فرهنگ با اقناع، آموزش و با رفتار متناسب مسئولان و انتقال آن به همه طبقات جامعه تأمین می‌شود ضمن این‌که فرهنگ و اعتقادات اسلامی با ضرب و زور و ایجاد فضای تنگ و با دستور تأمین نخواهد شد. بلکه با ایجاد گفت‌وگو و بحث‌های دوطرفه همچنین توجه به انگیزه‌های افرادی که قرار است در این زمینه فعالیت کنند و با شناسایی شخصیت انسان‌ها و با عزت دادن به آنها تأمین می‌شود.

بانک افزود: نمی‌توان بدون توجه به افکار، نظرات و مطالبات مردم فرهنگ مناسبی ایجاد کنیم. همچنین بدون ارتباط با جهان و مدنظر قرار دادن علم و دانش جهانی و ارتباطات بین‌المللی و محصور در یک فضای محدود نمی‌توانیم رشد علمی و فعالیت فرهنگی مناسب داشته باشیم. باید فضا را به سمتی ببریم که سرشار از شادابی، شادی و انگیزه و فعالیت‌های متناسب مردم ایران باشد.

معاون کل نهاد ریاست جمهوری در ادامه با مورد توجه قرار دادن حضور رئیس جمهور در آمریکا برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، گفت: امروز ریاست محترم جمهور در سازمان ملل پیام مردم ما را که پیام صلح و دوستی و فرهنگ و دانش و علم و توسعه و رفاه برای جامعه خود و جامعه جهانی است به گوش جهانیان می‌رساند. همچنین ضرورت ارتباط متقابل بین همه اقوام و گروه‌ها و پیام مقابله با گروه‌های تروریستی و افکاری که به نام دین و اسلام اعتقادات اسلامی را خدشه‌دار می‌کند نیز رسانده خواهد شد.

بانک اظهار کرد: امیدواریم با توجه به مذاکرات کشورمان با گروه 1+5 در موضوع هسته‌ای به سمتی حرکت شود که منافع جمهوری اسلامی ایران توسط کشورهای جهان خاصه کشورهای گروه 1+5 به رسمیت شناخته شود و البته این مذاکرات می‌تواند آینده بهتری را برای کشورمان فراهم کند و بتواند منافع ملی ما را تأمین کند که در این صورت موفق‌ترین و مثمر ثمرترین حرکت سیاسی ما خواهد بود.

در مراسم جشن بازگشایی مدارس با حضور مرتضی بانک عیسی فرهادی فرماندار تهران، ******* شهردار منطقه 3 تهران و جمع دیگری از مسئولان حضور داشتند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
با تصویب مجلس؛
ثبت کد اقتصادی در معاملات الزامی شد


نمایندگان مجلس در جلسه امروز خود مقرر کردند که ثبت کد اقتصادی در معاملات الزامی شود.



به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نمایندگان مجلس‌ در ادامه رسیدگی به لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل که حسب اعلام سازمان امور مالیاتی کشور موظف به ثبت نام در **** مالیاتی هستند را مکلف کردند برای انجام معاملات خود صورتحساب صادر و شماره اقتصادی خود و طرف معامله را در صورت‌حساب‌ها،‌ قراردادها و سایر اسناد مشابه درج کرده و فهرست معاملات خود را به سازمان مذکور ارسال کنند.



بر مبنای تصمیم امروز مجلس، عدم صدور صورتحساب یا عدم درج شماره اقتصادی یا استفاده از شماره اقتصادی دیگران در معاملات، حذف مورد مشمول جریمه‌ای معادل 2 درصد مبلغ مورد معامله می‌شود.



همچنین مجلس بر اساس تبصره‌ای تعیین کرد که در صورتی که طرف معاملات اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل، اشخاص حقیقی مصرف کننده نهایی کالا یا خدمات باشند درج شماره اقتصادی ضروری نیست؛ در تبصره 2 این ماده نیز آمده است که مودیان مالیاتی موظفند از سامانه صندوق فروش و تجهیزات مشابه استفاده کنند و هزینه‌های انجام شده بابت خرید، نصب و راه‌اندازی این تجهیزات نیز از محل مالیات قطعی مودیان مذکور قابل کسب است.



همچنین معادل 10 درصد از مالیات ابرازی مودیانی که توسط سازمان امور مالیاتی ملزم به استفاده از سامانه صندوق فروش و تجهیزات مشابه شده‌اند برای مدت 2 سال اول بخشوده می‌شود.



مجلس همچنین سازمان امور مالیاتی کشور را ملزم کرد که ظرف مدت 3 ماه از تاریخ تصویب این قانون ترتیبات اجرایی احکام این ماده را بدهد.



وزارت صنعت و معدن نیز موظف شده است حداکثر تا 6 ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون سامانه انجام معاملات وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی را برای مدیریت انجام کلیه مراحل مناقصات و مزایده‌ها راه‌اندازی کند و امکان دسترسی برخط (آنلاین) سازمان امور مالیاتی را فراهم آورد.



بر اساس این مصوبه مجلس، دستگاه‌های اجرایی نیز موظفند حداکثر ظرف مدت 3 ماه پس از راه‌اندازی سامانه مذکور، کلیه معاملات خود را به غیر از معاملات محرمانه از طریق این سازمان به ثبت برسانند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عسگر اولادی به ایسنا خبر داد
راه‌اندازی پرواز از روسیه به 5 استان شمالی ایران/ حل شدن بخشی از مشکلات بانکی

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه از راه‌اندازی پروازهایی از جنوب روسیه به پنج استان شمالی ایران خبر داد و گفت: با توجه به اینکه بانک ملی در روسیه شعبه دارد حجم بالایی از مبادلات بانکی تسهیل شده است.



اسدالله عسگراولادی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: به زودی پروازهایی از جنوب روسیه به پنج استان شمالی گلستان، گیلان، مازندران، آذربایجان غربی، اردبیل راه‌اندازی خواهد شد.



وی گفت: بانک ملی ایران که در روسیه شعبه دارد بخشی از مشکلات بانکی را حل کرده است. البته یک بانک روسی نیز در کنار بانک ملی مشغول به فعالیت است.



عسگراولادی خاطر نشان کرد: تبادلات تجاری با روسیه پس از امضای تفاهم‌نامه اخیر، افزایش یافته و در 15 روز گذشته صادرات زیادی به این کشور داشته‌ایم.



رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه مطرح کرد: البته چند مشکل کوچک در این زمینه وجود دارد. از جمله تعرفه گمرکی روسیه و مشکلات حمل و نقل که البته روس‌ها قول داده‌اند این تعرفه را به صفر یا پنج درصد برسانند. مشکل دیگر تفاهمات سازمان‌های دامپزشکی دو کشور است که اگر استانداردهای لازم را کسب کنیم می‌توانیم محصولات لبنیاتی و دامی را نیز به روسیه صادر کنیم.



عسگراولادی گفت: مرکبات، محصولات کشاورزی، خرما، رب، آبمیوه و کنسرو محصولاتی هستند که روسیه به آن نیاز زیادی دارد و حجم صادراتمان در این محصولات افزایش چشمگیری داشته است. برخی از محصولات مانند چای و برنج باسماتی و محصولاتی که تولید داخلی اصلا نداریم مثل موز و قهوه نیز از طریق صادرات مجدد و ترانزیت به روسیه ارسال می‌شود که عمده این محصولات را از هند و پاکستان تهیه می‌کنیم.



به گزارش ایسنا، پس از تیره شدن روابط روسیه با غرب و اعلام ممنوعیت واردات کالا از اروپا توسط رییس‌جمهور این کشور،‌ روسیه فهرست کالاهای مورد نیاز خود را برای تامین مایحتاج غذایی و کشاورزی خود به ایران فرستاد.



همچنین هیات مذاکره‌کننده‌ای از روسیه به ایران آمدند و تفاهم‌نامه‌هایی در بخش‌های اقتصادی منعقد و مقرر شد که بخش خصوصی دو کشور حجم مبادلات تجاری را بالا ببرند و مواد غذایی و کالاهای کشاورزی مورد نیاز روسیه تامین شود.



در این راستا وزارت جهاد کشاورزی فهرست کالاهایی تولید داخلی و میزان مازاد آن‌ها را اعلام کرد تا تجار ایرانی برای مبادله کالا بر این اساس تصمیم‌گیری کنند.



محصولاتی که وزارت جهاد کشاورزی صادرات آنها را دارای مزیت اعلام کرده عبارتند از مرکبات،‌ کیوی،‌ سیب،‌ خرما، انجیر،‌ انگور، کشمش، هلو،‌ شلیل،‌ شفتالو، گیلاس، زردآلو، انار، پسته، بادام،‌ زعفران، سبزی و صیفی گلخانه‌ای، گیاهان دارویی‌، قارچ‌های خوراکی،‌ گل محمدی،‌ گل شاخه بریده و گیاهان آپارتمانی.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
آغاز ترافیک اول مهر پایتخت، نیم ساعت زودتر از پیش‌بینی‌ها


رئیس پلیس راهور پایتخت گفت: ترافیک اول مهرماه پایتخت از ساعت 6:15 آغاز شد.

به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سرهنگ تیمور حسینی صبح امروز با حضور در مرکز کنترل ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه ترافیک اول مهرماه امسال زودتر از پیش بینی‌های انجام شده آغاز شد، گفت: هر ساله بر اساس تجربه و آمارها ترافیک اول مهر حدود ساعت 6:45 آغاز می‌شد اما امروز ترافیک از ساعت 6:15 آغاز شد.

وی با بیان اینکه ترافیک سنگینی در معابر بزرگراهی شاهد هستیم، گفت: بیشتر حجم ترافیک به دلیل بی انضباطی در رفت و آمد است و بر همین اساس به رانندگان توصیه می‌شود در بین خطوط حرکت کرده و از توقف بیجا و گردش‌های بی مورد خودداری کنند.

حسینی با بیان اینکه بر اساس برنامه ریزی‌ها پیش بینی کرده بودیم که ترافیک اول مهر امسال سنگین تر باشد، گفت: خوشبختانه این اتفاق رخ نداد.

براساس گزارش ایسنا، یک میلیون دانش‌آموز و بیش از 900 هزار دانشجو در مدارس و دانشگاه‌های پایتخت تحصیل می‌کنند.

همچنین براساس هماهنگی‌های انجام شده ، کلیه دانش‌آموزان و دانشجویان می‌توانند با استفاده از کارت بلیط و تخفیف 50 درصدی از مترو و اتوبوس استفاده کنند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


فارس گزارش می‌دهد
جایگاه ایران در جذب بازار 1.2 میلیارد یورویی محصولات کشاورزی روسیه کجاست؟
در حالی کشورهای دنیا در تصاحب بازار 1.2 میلیارد یورویی محصولات کشاورزی روسیه هستند که به نوشته منابع خارجی ایران تنها به نوشتن فهرست آرزوهای خود بسنده کرده است.


13930603000204_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس،‌به نقل از فرش پلاز،‌در حالی که کشورها در رقابت برای جذب بازار پر رونق محصولات کشاورزی روسیه هستند صادرکنندگان ایران تنها فهرست محصولات صادراتی خود را به این کشور اعلام کرده‌اند.

    درجدیدترین فهرست میوه‌های صادراتی ایران،‌کریپ‌فروت، پرتقال، لیموترش،‌نارنگی شمال، کیوی، سیب‌درختی، انگور، انار، سبزی و صیفی، سیب‌زمینی و پیاز برای صادرات به روسیه اعلام شده است.

    در این گزارش آمده است، ظاهرا همکاری بین ایران و روسیه درباره صادرات میوه شکل می‌گیرد چرا که وزیر صنعت ایران در یک مصاحبه خبری لیست محصولاتی که بر اساس نیاز کشور روسیه تنظیم شده را پذیرفت.

    در این لیست محصولات کشاورزی شامل، سیب‌زمینی، فلفل، موز،‌هندوانه، پرتقال، انگور، گلابی،‌هلو، گوجه‌فرنگی،‌خیار، نخودفرنگی، لوبیا است که از سوی روسیه درخواست شده است.

    این گزارش افزوده است، اما مشکلی که برای صادرکنندگان ایرانی وجود دارد این است که مجبورند با هم هماهنگ باشند تا بتوانند گزارش واحدی را برای سازمان مربوطه اعلام کنند از سوی دیگر صادرات به روسیه به دلیل نرخ تبادل کم ریال می‌تواند برای صادرکنندگان ایرانی سودمند باشد،‌همچنین محصولات کشاورزی ایران به دلیل نزدیکی از طریق دریای خزر قابل حمل خواهد بود.

    البته در این میان روسیه راه‌های متعددی را برای تامین محصولات کشاورزی مردم کشورش دنبال می‌کند، این کشور در نخستین گام برای کمبود میزان سیب‌زمینی با سرمایه‌گذاری میلیاردی روی محصول قارچ خوراکی به دنبال طرح جایگزینی برای محصول سیب‌زمینی است،‌از سوی دیگر روسیه بخشی از محصولات خود را از جمله گوجه‌فرنگی را از کریمه تامین خواهد کرد.قیمت سیب‌زمینی در روسیه 18 درصد یعنی 20 سنت در هر کیلو افزایش یافته است،‌

    کشور روسیه سالانه 22 هزار تن بذر سیب‌زمینی وارد می‌کند که نصف این میزان واردات از هلند است.

    اخیرا با تحریم روسیه از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا،‌ روسیه هم واردات محصولات کشاورزی از این کشورها را به مدت یکسال ممنوع اعلام کرده و همین عاملی شد تا روسیه برای تامین نیازهای غذایی کشورش به سمت کشورهای شرقی گرایش پیدا کند.

    اگر چه بازار روسیه، بسیار بازار مناسبی برای کشور محسوب می‌شد اما به نظر می‌رسد مسئولان ایرانی هنوز کار خاصی در این زمینه نکرده‌‌اند که همه اقدامات آنها تنها به اعلام فهرست محصولات کشاورزی که می‌توانند به روسیه صادر کنند محدود شده است، اما در دیگر سو، ظاهرا ترکیه قراردادی برای صادرات محصولت کشاورزی با روسیه به امضاء کرده است، و حتی کشورهای دیگر هم اعلام آمادگی برای صادرات کرده‌اند و برخی کشورهای اروپایی هم حتی در بسته‌هایی به نام کشورها دیگر بازار این کشور را قبضه کرده‌اند.

    اخیرا مراکش در صدد است تا میزان صادرات مرکبات به این کشور را افزایش دهد.

    شاید به نوشته رسانه‌های خارجی ایران تنها لسیت آرزوهای خود را اعلام کرده است.

    روزنامه حریت نوشت، طی روز گذشته وزرای اقتصاد ترکیه و روسیه طی دیداری در استانبول راه‌های گسترش مناسبات تجاری دو کشور را بررسی کردند.

    ترکیه از ابتدای اعمال تحریم‌های غرب علیه روسیه، آمادگی خود را برای افزایش صادرات و تأمین نیاز های روسیه اعلام کرده است.



    در حال حاضر ترکیه در حال تبدیل شدن به یکی از اصلی ترین تأمین کنندگان محصولات کشاورزی و دامی روسیه است.

    صادر کنندگان ترک پیش بینی کردند صادرات محصولات کشاورزی به روسیه از ترکیه به حدود دو برابر افزایش یابد.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


مدیرکل اتباع و مهاجران خارجی استان تهران در گفت‌وگو با فارس خبر داد
تحصیل ۱۱۸ هزار نفر از اتباع خارجی در مدارس استان تهران
مدیرکل اتباع و مهاجران خارجی استان تهران گفت: از اتباع خارجی در استان تهران ۱۱۸ هزار نفر دانش‌آموز، ۱۴۶ نفر دانشجو، ۲۵۰ نفر در بخش فنی‌و حرفه‌ای و ۳۲۰ نفر نیز سواد آموز هستند.


13920605000482_PhotoA.jpg


  • همدانی در گفت‌nt id="44_3" style="background: #ffd700">وگو با خبرنگار اجتماعی فارس درباره تعداد دانش‌آموزان اتباع خارجی در استان تهران اظهار داشت: از اتباع خارجی در استان تهران 118 هزار نفر دانش‌آموز،146 نفر دانشجو، 250 نفر در بخش فنی‌و حرفه‌ای و 320 نفر نیز سواد آموز هستند.



    وی ادامه داد: 23 سازمان مردم نهاد اتباع خارجی در استان تهران را ساماندهی می‌کنند.

    مدیرکل اتباع و مهاجران خارجی استان تهران بیان داشت: از ثبت نام فرزندان اتباع غیر مجاز در مدارس استان تهران جلوگیری می‌شود.900 هزار اتباع خارجی در استان تهران سکونت دارند که 530 هزار نفر آنها مجاز هستند.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


ساماندهی اتباع بیگانه کلید خورد؛

جزئیات اشتغال 3.5 میلیون خارجی در ایران/ به اندازه جمعیت 120 کشور افغانی داریم!

خبرگزاری مهر-گروه اقتصادی: با وجود اینکه بیکاری جوانان به یک بحران جدی در کشور تبدیل شده، اما 3.5 میلیون تبعه افغانستان با حضور در بازار کار کشور مشغول به فعالیت در بخش هایی مانند ساختمان و دامپروری هستند. عدم برخورد جدی، فرصت طلبی کارفرمایان و ارزانی کارجویان افغانی با وجود مرزهای گسترده با این کشور باعث شده تا 50 درصد آنها به صورت آزادانه و بدون مجوز اقامت و کار در ایران حضور داشته باشند.
به گزارش خبرنگار مهر، اشتغال اتباع بیگانه در ایران که بخش زیادی از آن نیز به صورت غیرقانونی و بدون روادید کار صورت می گیرد، به یکی از مسائل جدی در بازار کار کشور تبدیل شده و طی یکی دو دهه اخیر حضور کارگران خارجی در برخی رشته های شغلی، باعث از دست رفتن بسیاری از فرصت های شغلی برای نیروی کار داخلی شده است.

با وجود اینکه طبق اعلام مرکز آمار ایران، 2 میلیون و 500 هزارنفر از کارجویان ایرانی با بیکاری دست و پنجه نرم می کنند و طبق آمارهای دیگری از مقامات دولت تدبیر و امید بیکاری در حد 6 میلیون نفر است؛ اما 3.5 میلیون تبعه افغانی از فرصت همسایگی با ایران و ضعف برخوردهای قانونی استفاده کرده و شغلی در بازار کار کشور برای خود دست و پا کرده اند.

کارفرمایان می گویند کار بیشتر و مزد کمتر، عدم نیاز به بیمه، پاداش، عیدی، سنوات، مرخصی های زیاد، حرف شنوی و مسائلی از این دست؛ امتیازاتی است که یک کارگر افغانی غیرمجاز فاقد مجوز اقامت و کار در ایران دارا است و این مسائل کارفرمایان را تشویق به استفاده از نیروی کار خارجی می کند.

هم اکنون بخش قابل توجهی از اشتغال در بخش مسکن به ویژه در کلانشهرها در اختیار اتباع بیگانه است. افرادی که با کارگری ساده شروع کرده و حالا به استادکارانی ماهر تبدیل شده اند. سهم نیروی کار ایرانی در بخش ساختمان شاید کمتر از نیروی کار خارجی باشد.

چند دلیل برای گرایش کارفرمایان به افاغنه

در شرایط فعلی، تنها راه مقابله با استفاده کارفرمایان از نیروی کار غیرمجاز خارجی تنها بازرسی های مقطعی، معرفی به دادگاه و جریمه است، اما نتیجه چندانی در بر نداشته و جریمه های روزانه 50 هزارتومان برای استفاده از هر کارگر غیرمجاز خارجی؛ نتوانسته است کارفرمایان را برای استفاده از کارگر ارزان خارجی منصرف کند.

هرچند حضور نیرویث کار خارجی در ایران مانند حضور اتباع ایرانی در سایر کشورها امری اجتناب ناپذیر است و معمولا کشورهای جهان در بخشی از مشاغل خود از نیروی کار خارجی استفاده می کنند، اما عدم رعایت قوائد حضور نیروی کار خارجی در ایران، از بین رفتن قوانین در مورد نیروی کار، سوء استفاده کارفرمایان، بیکار ماندن کارگران ایرانی و مسائلی از این دست؛ کمترین آسیب هایی بوده که تاکنون در سایه حضور افاغنه در ایران حاصل شده است.

یک کارگر جوان افغانی شاغل در بخش ساختمان می گفت در حال حاضر با حقوق 40 تا 50 هزارتومان به صورت روزانه در این بخش مشغول به کار است و تمایلی نیز به دریافت کارت اشتغال ندارد.
وی که حتی مجوز اقامت در ایران را نیز ندارد و به صورت غیرقانونی از طریق مرزها وارد کشور شده، معتقد است اگر وی را بازداشت و اخراج کنند، باز هم به ایران بازخواهد گشت!

اما این دیدگاه در مورد کارگران دارای مجوز اقامت و روادید کار متفاوت است. یک تبعه افغانی دارای کارت اشتغال و مجوز قانونی در ایران می گفت برای اشتغال در ایران هزینه می کند ولی در استفاده از خدمات درمانی و تحصیلی با محدودیت های جدی مواجه اند، اما باز هم ترجیح می دهند در ایران بمانند تا اینکه به افغانستان برگردند.

سید تقی قائمی رئیس کانون کفالت، اقامت و اشتغال که اخیرا از سوی وزارت کار تشکیل و آغاز به کار کرده است درباره اشتغال اتباع بیگانه در ایران معتقد است: حدود 3.5 میلیون نفر اتباع خارجی در کشور به صورت مجاز و غیرمجاز حضور دارند و مدیریت این افراد قطعا از طریق دولت به شکل مناسب صورت نمی گیرد.

به اندازه جمعیت 120 کشور افغانی داریم

قائمی با بیان اینکه این دفاتر می توانند شروعی برای مدیریت متمرکز اتباع خارجی در کشور باشند ادامه داد: 20 دستگاه دولتی در این خصوص مسئولیت دارند که در برخی موارد تصمیم گیری های آنها در این زمینه به صورت واحد شکل نمی گیرد، بنابراین اگر در کشور یک سیاست گذاری متمرکز انجام شود با توجه به شرایط فعلی کشور ضرورت نظارت بیشتر بر این مسئله احساس می شود.

رئیس کانون کفالت، اقامت و اشتغال افزود: در حال حاضر 120 کشور در دنیا جمعیتی حدود 3.5 میلیون نفر دارند که برای اداره آنها دولت وجود دارد، این در حالی است که ما در کشور 3.5 میلیون تبعه خارجی داریم که در ابعاد مختلف در کشور ما تاثیرگذارند.

وی ادامه داد: ایجاد فرهنگ غلط کار در کشور ما از مسائلی است که اتباع خارجی ایجاد کرده اند و به گفته وزیر کار 2 میلیون فرصت شغلی در اختیار اتباع خارجی است. هم اکنون برخی کارفرمایان علاقه ای به داشتن کارگر ایرانی ندارند و ترجیح می دهند از کارگر افغانی استفاده کنند چون دستمزد کمتری به آنها می دهند و موارد دیگری مثل بیمه، مرخصی، پاداش و بیمه بیکاری برای آنها نمی پردازند.

قائمی تاکید کرد: همچنین اتباع خارجی از یارانه بهداشتی، سوخت، خدمات شهری، آموزش و پرورش و حمل و نقل کشور ما استفاده می کنند؛ بنابراین به این نتیجه رسیدیم که برای ساماندهی این افراد این دفاتر را تشکیل دهیم تا کارهای اجرایی که دست و پای وزارت کشور، وزارت کار و نیروی انتظامی را می گیرد به این دفاتر سپرده شود.

به گفته وی، هم اکنون بیش از 50 درصد اتباع خارجی ساکن ایران غیرقانونی هستند و ما از شرایط شغلی و اقامتی آنها بی خبر هستیم. برنامه ما این است که بتوانیم حضور و پراکندگی اتباع خارجی در کشور را مدیریت کنیم تا آنها نتوانند محل شغل و اقامت خود را تعیین کنند و از طریق سامانه متمرکز ما و با توجه به نیاز استان ها مشخص شود که هر یک از این افراد در کدام استان شاغل و ساکن شوند.

وی اظهارداشت: یک سوم اتباع افغانی در تهران ساکن هستند و اخیرا 315 هزار کارت موقت کار بین این افراد توزیع شده است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


معاون نعمت زاده به مهر خبر داد:

ماموریت‌های جدید دولت برای نیلی/ انضباط پولی محور اجرای سیاست خروج از رکود

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت با بیان اینکه بر اساس مصوبه دولت تکالیف وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی در خروج از رکود باید با هماهنگی مشاور اقتصادی رئیس جمهور صورت گیرد، گفت: دولت می‌خواهد در اجرای لایحه خروج از رکود تمرکز دقیقی بر انضباط پولی داشته باشد.
حسین ابویی مهریزی در گفتگو با مهر از تصمیم دولت برای اجرای تکالیف دستگاه ها در خروج از رکود خبر داد و گفت: بر اساس مصوبه دولت که بخشی از تکالیف معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری را در خروج از رکود تصویب کرده است قرار بر این شد که اجرای تمامی تکالیف دستگاهها در بسته خروج از رکود با هماهنگی میان بالاترین مقام اجرایی دستگاهها و مشاور اقتصادی ریاست جمهور صورت گیرد.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت افزود: در واقع دولت می خواهد انضباط پولی و مالی و نیز نظارت بر شیوه اجرای لایحه خروج از رکود با هماهنگی مشاور اقتصادی رئیس جمهور صورت گیرد.

وی تصریح کرد: سیاست های خروج از رکود سه دسته است که بر این اساس لایحه 30 ماده ای از سوی دولت برای تصویب به مجلس رفته و دولت نیز 18 بند برای خروج از رکود مصوبه داشته است ضمن اینکه برخی سیاست ها نیز در اختیار دستگاهها و وزارتخانه های دولتی است.

به گفته ابویی مهریزی هم اکنون وزارت صنعت، معدن و تجارت با تمرکز بر عرضه و تحریک تقاضا به ویژه تقاضای خارجی درصدد اجرای سیاست های خروج از رکود است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه لایحه حمایت از تولید و اقتصاد رقابت پذیر و اصلاح **** مالیاتی نیز مراحل نهایی خود را می گذراند، خاطرنشان کرد: حذف قوانین زاید در دستور کار وزارت صنعت و مجلس قرار گرفته و تمامی قوانینی که مخل اقتصاد بوده یا کاربردی در شرایط فعلی ندارند، احصا شده است.

وی اظهار داشت: بسیاری از این قوانین در حوزه صنعت، معدن و تجارت است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


با اشاره به حضور ناوهای چینی در بندرعباس
رویترز: ایران و چین به دنبال موازنه‌‌سازی در برابر آمریکا هستند
یک خبرگزاری انگلیسی گزارش داد که «ایران و چین در تلاش برای موازنه‌سازی در برابر قدرت آمریکا در خاورمیانه هستند.»


13921120000611_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، رویترز در گزارشی حضور ناوهای چینی در بندرعباس را تلاشی برای موازنه‌سازی در برابر آمریکا خواند.

    خبرگزاری انگلیسی رویترز روز دوشنبه با اشاره به حضور ناوهای چینی در آبهای بندرعباس گزارش داد: «نیروی دریایی چین برای انجام سفری پنج روزه به بندر اصلی حاضر در تنگه از نظر استراتژیکی مهم هرمز وارد شد.»

    رویترز در ادامه به تلاش‌های تهران و پکن برای مقابله با سلطه‌جویی واشنگتن در صحنه بین‌المللی اشاره کرد و در گزارش خود نوشت: «حضور ناوهای چینی در بندرعباس،‌ نشان‌دهنده تلاش‌های ایران و چین برای موازنه‌سازی در برابر قدرت آمریکا در خاورمیانه و خطوط دریایی متصل‌کننده میادین نفتی خلیج فارس به مراکز بزرگ مصرف‌کننده انرژی در آسیا است.»

    ناوگروه هفدهم ارتش چین برای نخستین بار متشکل از رزم‌ناو «چانگ چون» و ناوشکن «چانگ چو» در راستای افزایش تعاملات دو کشور چین و ایران در منطقه یکم نیروی دریایی ارتش در بندرعباس پهلو گرفت و مورد استقبال مسئولان منطقه قرار گرفت.

    این ناوگروه چینی در مسیر بازگشت از ماموریت خود در خلیج عدن در ایران پهلو گرفته است.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
خارجی‌ها در ایران راه‌آهن می‌سازند



شورای اقتصاد در جلسه هفته گذشته خود با پیشنهاد وزیر راه و شهرسازی موافقت کرد تا فاینانس، سرنوشت چند پروژه بزرگ راه‌آهن ایران را مشخص کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عباس آخوندی در جلسه هفته گذشته شورای اقتصاد پیشنهادی ارائه کرد تا شاید به وسیله آن بتوان مشکل تامین منابع مالی بخشی از پروژه‌های راهی در زمین مانده را سروسامان داد.

با تصویب این طرح مصوبات احداث چند خط راه‌آهن اصلی کشور تمدید خواهد شد و وزارت راه می‌تواند برای تامین فاینانس آن‌ها اقدام کند تا شاید افتتاح این طرح‌ها که بعضا سال‌ها از کلنگ خوردن آن‌ها می گذرد سرعت بگیرد.

محدودیت منابع مالی شرکت ساخت در طول سال‌های گذشته تا حدی بوده که طبق اعلام مدیر عامل راه‌آهن به نتیجه رسیدن طرح‌های کلنگ زنی شده 40 سال زمان نیاز دارد. شاید به همین دلیل است که تامین منابع خارجی و مشارکت دادن آن‌ها از طریق فاینانس در اولویت‌های دولت قرار گرفته و آخوندی نیز بر گسترش آن تاکید بسیاری دارد.

در بین طرح‌هایی که تمدید آن به منظور دریافت فاینانس تصویب شده دو طرح از بعد اقتصادی از اهمیت بسیاری بالایی برخوردار است. راه‌آهن اراک – کرمانشاه و سپس کرمانشاه – خسروی یکی از این طرح‌ها به حساب می‌آید. این خط ریلی که مرکز کشور به یکی از مهمترین استان‌های غربی کشور متصل می‌کند از یک سو کرمانشاه را به چرخه ناوگان ریلی کشور وصل می‌کند و از سوی دیگر با ارتباط مرز خسروی به شبکه ریل، مقدمات گسترش ترانزیت ریلی را فراهم می‌کند.

راه‌آهن قزوین – رشت – انزلی – آستارا دیگر طرح مهمی است که شاید طراحی فاینانس به احداث آن کمک کند. طرحی که نیمه تمام ماندن آن باعث شد آخوندی در نشست خود با آذربایجانی‌ها مجبور شود از جاده و دریا و چیزهای دیگر مایه بگذارد.

راه آهن شیراز – بوشهر، میانه – اردبیل، تهران، همدان سنندج و گرگان، بجنورد و مشهد نیز دیگر پروژه‌هایی هستند که وزیر راه برای آن‌ها استمهال کرده است.

شاخص جذب سرمایه‌گذاری خارجی در سال‌های گذشته به عنوان یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های توسعه اقتصادی مطرح بود و مشارکت در طرح‌های زیرساختی راه‌ها یکی از اصلی‌ترین حوزه‌هایی است که توان مشارکت خارجی‌ها را بالا می‌برد، حوزه‌ای که شاید با توجهات ویژه وزیر راه این بار پربارتر از همیشه باشد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر اقتصاد خبر داد
طرح‌هایی برای جذاب کردن سرمایه‌گذاری در بورس



وزیر اقتصاد گفت: جهت گیری اصلی دولت و سیاست‌های طراحی شده در سبد خروج از رکود این است که ما بتوانیم نقش بازار سرمایه را در تامین مالی بنگاه‌ها افزایش دهیم. آنجا احکام متعددی پیش بینی شده و ابزارهای مالی جدیدی معرفی شده که می تواند این نقش را برای ما ایفا کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شادا، علی طیب نیا در نشست مدیران شرکت های هلدینگ و سرمایه گذاری کشور با معاون اول رئیس جمهور که در هفته گذشته برگزار شد، گفت: وظیفه اصلی **** بانکی کشور تامین سرمایه در گردش فعالیت های اقتصادی تعریف شده است.

وی اظهار کرد: چند ماه گذشته که مقام معظم ***** سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند، هسته اصلی و جوهره اصلی اقتصاد مقاومتی دستیابی به رشد اقتصادی مستمر، پایدار درونزا و برون گرا است؛ رشدی که بتواند موجبات استحکام اقتصاد داخلی ارتقای موقعیت کشور در عرصه بین المللی و بهبود وضعیت معیشت و رفاه مردم را فراهم کند.

وی ادامه داد: هم اکنون متاسفانه در شرایطی هستیم که رشد اقتصادی پایینی که طی 20 تا 30 سال گذشته با آن روبرو بودیم را هم در اختیار نداریم. اقتصاد ما در دو سال متوالی با رشد اقتصادی منفی مواجه شد و در حال حاضر تولید 10 درصد و درآمد 20 درصد نسبت به حداکثر قبلی خودش کاهش پیدا کرده است.

طیب نیا افزود: دولت تدبیر و امید از سال گذشته برنامه اصلی خود را مقابله با شرایط رکودی، بازگشت تولید به حداکثر قبلی و سپس دستیابی به رشد اقتصادی پایه و مستمر قرار داد. از همان 17 شهریور سال 1392 بود که دولت مصوبه 35 ماده‌ای برای شناسایی مشکلات و موانع موجود در مسیر تولید را شناسایی کند.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: بر اساس تحلیل‌های صورت گرفته، به این جمع بندی رسیدیم که یکی از مهم ترین عوامل بروز شرایط رکودی مشکل کمبود منابع مالی و تنگناهای اعتباری است که ما از سال های گذشته با آن مواجه بودیم و در شرایط فعلی با توجه به اینکه تمرکز تحریم ها هم بردرآمد نفتی کشور متمرکز شده این مشکل به صورت شدیدتر و حادتر در اقتصاد ما ظاهر شده است.

وی بیان کرد: ما با محدودیت های جدی پس انداز مواجه نیستیم. آمار و ارقام نشان می‌دهد که نرخ پس انداز در ایران در وضعیت مناسبی قرار دارد، اما با مشکل جدی مواجه هستیم و آن این است که پس اندازها صرف سرمایه گذاری مولد و موجه نمی شود و مشکلات بخش تولید را مرتفع نمی کند، این مشکلی است که از گذشته ما با آن مواجه بودیم و در شرایط فعلی به نظر می رسد که این مشکل شدیدتر شده است.

طیب نیا ادامه داد: تجهیز پس اندازها و تخصیص پس اندازها به فعالیت های اقتصادی مولد و کارآمد وظیفه و ماموریت اصلی بازارهای مالی شامل **** بانکی و بازار سرمایه است و آنها باید این توانایی را داشته باشند که پس اندازهای پراکنده مردم را جمع کنند و بر روی فعالیت های اقتصادی ما مولد متمرکز کنند.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: در گذشته بازارهای مالی ما بازارهای بانک محور بودند یعنی نقش اصلی تامین مالی فعالیت های اقتصادی را **** بانکی کشور بر عهده داشت؛ صرف بانک محوربودن **** مالی ایراد ندارد، اما ایراد وقتی خود را به صورت جدی ظاهر می کند که **** بانکی نتواند وظیفه خود را در تجهیز منابع و تخصیص آنها به فعالیت های کارآمد به نحو مناسب ایفا کند.

وی گفت: ما در بسته خروج غیرتورمی از رکود تمرکز را بر روی این دو موضوع قرار داده‌ایم که از یک طرف سعی کنیم مشکلاتی که **** بانکی با آن مواجه است را برطرف کنیم و تلاش کنیم که **** بانکی به صورت فعال در خدمت بخش اقتصادی قرار بدهیم و از طرفی دیگر زمینه ارتقا نقش بازار سرمایه را فراهم کنیم.

طیب نیا خاطرنشان کرد: در تقسیم کاری که طراحی شده نقش بازار پول و **** بانکی کشور عمدتا تامین سرمایه در گردش بنگاه های اقتصادی و تامین مالی کوتاه مدت و میان مدت بنگاه های کوچک و بنگاه های متوسط است. با توجه به شرایط اقتصادی کنونی و اینکه ما در رکود قرار داریم و از ظرفیت های موجود استفاده کامل نمی شود قاعدتا اولویت با سرمایه گذاری نیست بلکه اولویت این است که از سرمایه های موجودمان بتوانیم استفاده کنیم؛ قاعدتا این امر بازدهی بیشتری را نصیب اقتصاد کشور می کند.

وی افزود: در راستای وظیفه اصلی **** بانکی کشور که تامین سرمایه در گردش فعالیت های اقتصادی است احکامی را پیش بینی کرده‌ایم که **** بانکی بتواند مشکلات خود را حل کند و این ماموریت را به نحو مناسب انجام دهد که یکی از این راه ها افزایش سرمایه بانک ها است، راه دیگر واگذاری اموال و دارایی های مازاد بانک و تبدیل بدهی‌های دولت به **** بانکی کشور برای این انجام می گیرد که محدودیت های موجود برای **** بانکی مرتفع شود و **** بانکی بتواند این ماموریت را به نحوی مناسب انجام دهد.

طیب نیا تصریح کرد: برای بازار سرمایه نیز ماموریت تعریف شد که آن تامین مالی بلندمدت بنگاه های بزرگ کشور است. اگرچه طی سال های اخیر بازار سرمایه کشور به لحاظ ارزش بازار، توسعه قابل ملاحظه ای پیدا کرده اما عمده معاملات و مبادلات در بازار سرمایه، در بازار ثانویه بوده و بازار سرمایه در تامین مالی بنگاه ها و فعالیت‌های اقتصادی نقش قابل ملاحظه ای را ایفا نکرده است. در سال گذشته که اوج فعالیت بازار سرمایه و تامین مالی تولید بود، حدود 27 هزار میلیارد تومان به بخش تولید کشور از طریق بازار سرمایه منابع تزریق شد که اگر این را مقایسه کنیم با میزان مشارکت بازار پول که بیش از 200 هزار میلیارد تومان بود نشان می دهد بازار سرمایه در مقایسه با بازار پول نقش قابل ملاحظه‌ای را اکنون ایفا نمی کند.

وی گفت: همه ما می دانیم به شرطی بازار سرمایه جذابیت کافی برای سرمایه گذاران پیدا می کند که ما بازار ثانویه فعال و موثری داشته باشیم؛ آن چیزی که ابزارهای مالی موجود در بازار سرمایه را برای مردم جذاب می کند و آنها را مایل به سرمایه گذاری در این بازار می کند عمدتا بازدهی بالا و مهمتر از آن قدرت نقدشوندگی بالا در بازار سرمایه کشور است. شرط اینکه دارایی ها از قدرت نقدشوندگی بالا برخوردار باشد این است که بازار، بازاری پُر رونق باشد.

طیب نیا تصریح کرد: ما در ماه های گذشته و تحت تاثیر شرایط عمومی که بر اقتصادمان حاکم شد و با توجه به محدودیت های مالی و تنگنای اعتباری در بازار سرمایه هم دچار محدودیت هایی شدیم و حجم معاملات و مبادلات در بازار سرمایه با کاهش روبرو بود. زمانی در سال های گذشته در بازار سرمایه به 800 میلیارد تومان هم رسید، اما متاسفانه در این ایام حتی در بعضی از روزها حجم معاملات ما به زیر 100 میلیارد تومان هم کاهش پیدا کرد که باید این مشکل را حل و فصل کنیم؛ بازار ثانویه پُر رونق داشته باشیم تا بتوانیم سرمایه‌گذاران را به سمت این بازار جذب کنیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دکتر موسی غنی نژاد در گفت و گو با افکارنیوز:
هنوز هم در وضعیت رکودی هستیم


غنی نژاد گفت: اگر معیار خروج از رکود را ۳درصد در نظر بگیریم، باید بگوییم که هنوز هم در وضعیت رکودی هستیم
n00362449-b.jpg

گروه اقتصادی -خداحافظی اقتصاد ایران با رکود، خبری بود که رییس جمهور کشورمان در سفر خود به مشهد اعلام کرد. چندین سالی است که رکود دست برگلوی نحیف اقتصاد ایران گذاشته است. رکود به یاری تورم توانست اقتصاد ایران را تا سر حد مرگ پیش ببرد.

به گزارشافکارنیوز؛ اما خروج از رکود چه نشانه هایی دارد و بر اساس چه شاخصی می توان گفت اقتصاد ایران حیات خود را بازیافته است؟

دکتر موسی غنی نژاد، صاحب نظر اقتصادی، در گفتگو باافکارنیوزمی گوید: « استانداردهایی وجود دارد که بر اساس آن بیان می شود که آیا اقتصاد در رکود هست یا خیر. مهم ترین این استانداردها میزان رشد اقتصادی در فصل های متوالیست. در واقع اگر اقتصاد کشوری در دو فصل متوالی رشد مثبتی نداشته باشد و رشد اقتصادی آن کمتر از صفر باشد، گفته می شود اقتصاد در رکود است.»

وی در ادامه می افزاید: «اما این استانداردی کلی و قراردادی است. درمورد کشورهای درحال توسعه چون اقتصادهای این کشورها پتانسیل رشد بالایی دارند، رشد اقتصادی متعارف، رشد بیشتر از ۳درصد تعریف شده است و درحالت رشد کمتر از ۳درصد، گفته می شود اقتصاد این کشورها رشد نرمال ندارند یا به عبارتی این اقتصادها در رکود هستند. در دو سال گذشته و تقریبا در هشت فصل متوالی رشد اقتصادی ایران منفی بوده است. ظاهرا رشد اقتصادی منفی که در دو سال گذشته داشتیم از بهار امسال رو به مثبت گذاشته است و ما از آن وضعیت رشد منفی و زیر صفر بیرون آمدیم . اگر تعریف استاندارد را در نظر بگیریم می توانیم بگوییم اقتصاد ایران از رکود خارج شده است. اما باید توجه کنیم که اقتصاد ایران، اقتصادی در حال توسعه است و معیاری بیشتر از معیار صفر را باید در نظر بگیریم. در واقع اگر معیار خروج از رکود را ۳درصد در نظر بگیریم، باید بگوییم که هنوز هم در وضعیت رکودی هستیم.»

علی طیب نیا، وزیر اقتصاد ایران گفته که بعد از دو سال رشد منفی اقتصادی همراه با تورم بالا، در بهار امسال رشد اقتصادی مثبت شده است.

آقای طیب نیا در مراسم افتتاح صندوق زمین و ساختمان گفته که "رشد اقتصادی در دوره مورد بررسی، مثبت شده و امیدواریم تا انتهای سال این روند صعودی به صورت فصل به فصل ادامه یابد."

وزیر اقتصاد ایران اشاره ای به میزان رشد اقتصادی نکرده ولی گفته که "اگرچه این رقم کوچک است ولی روند روبه رشد دارد."

همچنین محمدباقر نوبخت معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در نماز جمعه تهران گفته بود که رشد اقتصادی در بهار امسال نیم درصد مثبت شده است. رشد اقتصادی در سال ۱۳۹۱ منفی ۶.۸ درصد و در سال گذشته منفی ۱.۹ درصد بوده است.

موسی غنی نژاد در تشریح اهمیت ضریب نرخ بیکاری در خروج از رکود نیز اینگونه توضیح می دهد: «در درازمدت اگر نرخ رشد اقتصادی مثبت باشد، نرخ بیکاری هم کاهش می یابد ولی به طور خیلی دقیق و نزدیکی نمی توان بگوییم که بیکاری بالا، علامت رکود است. برخی اوقات ممکن است نرخ بیکاری بالا باشد اما اقتصاد رشد منفی نداشته باشد. این بستگی به ساختار اقتصاد دارد. اقتصاددانان برای تمام اقتصادها یک نرخ طبیعی بیکاری تعریف کردند که انتظار بر این است که بیکاری یک کشور پایین تر از آن نرخ قرار نگیرد و با در نظر گرفتن آنها ما ارتباط رکود و بیکاری را بسنجیم. بنابراین نمی توانیم بگوییم نرخ بیکاری بالا الزاما علامت رکود است. چنانکه شما ملاحظه می کنید نرخ بیکاری ما در دو سال گذشته که در وضعیت رکودی به سر می بردیم در مقایسه با چند سالی که در وضعیت رکودی نبودیم خیلی تفاوتی نکرده است. در کل رکود وضعیتی است که رشد منفی در یک توالی زمانی اتفاق بیفتد.»

در دوره پیش رو در اقتصاد ایران، علاوه بر رشد اقتصادی منفی، تورم نیز به بالای ۴۰ درصد رسید و اقتصاد ایران وارد یک دوره رکود طولانی شد.

به گفته وزیر اقتصاد ایران، رشد اقتصادی ایران در زمستان منفی یک درصد بوده و اولین برآوردهای اجمالی از تولید ناخالص داخلی حکایت از این دارد که نرخ رشد اقتصادی سه ماهه اول امسال مثبت شده است. همزمان آخرین گزارشها نشان می دهد که تورم که در سال گذشته به بالای ۴۰ درصد رسیده بود در مردادماه امسال به ۲۳.۲ درصد رسیده است.

غنی نژاد در پاسخ به این سوال که «آیا می توانیم بگوییم که اقتصاد ایران از رکود تورمی خارج شده است؟» تصریح می کند: «به یک معنا می توان گفت که الان از این وضعیت خارج شده ایم اما الان قضاوت برای خارج شدن از رکود زود است. اول اینکه تازه یک فصل هست که رشد اقتصادی مثبت شده است و باید ببینیم این رشد اقتصادی در فصل های بعد به چه صورت خواهد بود. ثانیا اینکه تورم میانگین ما هنوز بالای بیست درصد است و ما نمی توانیم بگوییم تورم کنترل شده است. به یک معنا تورم کنترل شده است چرا که از تورم ۴۰درصدی به تورم ۲۵درصد رسیده ایم. اما هنوز این نرخ تورم ۲۰درصدی به نسبت سایر کشورها بالاتر است.»

این صاحب نظر و اقتصاددان تاکید می کند: «کاهش تورم را نمی توان نشانه عمیق تر شدن رکود دانست چرا که نرخ رشد منفی متوقف شده و ما وارد دوران نرخ رشد مثبت شده ایم. نرخ تورم نیز در حال کاهش است. اینها علامت های خوبی هستند و نشان می دهد ما از آن وضعیت بحرانی یعنی تورم بالا و رکود بسیار شدید، به تدریج در حال خروج هستیم. در این وضعیت، تورم به تدریج کاهش می یابد و کم کم از رکود خارج می شویم. طبق این ارقام و داده ها، رکود تورمی به تدریج در حال خروج هستیم اما اینکه بگوییم کاملا خارج شده ایم، خیر، اینگونه نیست.»
کد مطلب: 362449
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

ماجرای سوآپ معکوس نفت ایران/
روسیه: تهاتر نفت و کالا با ایران نداریم/ آذربایجان: نفت ایران را به روسیه می‌بریم

با وجود تکذیب تهاتر هرگونه کالا با نفت ایران توسط مرد اول انرژی روس ها، اظهارات سفیر جمهوری آذربایجان در مسکو ماجرای پرونده سوآپ معکوس نفت ایران به روسیه را پیچیده تر کرده است.
به گزارش خبرنگار مهر، طرح سوآپ معکوس نفت ایران به روسیه به دلیل شباهت قابل توجه برخی از نفت خام‌های ایران با نفت اورال روسیه از حدود دو سال گذشته تاکنون با واکنش های مختلفی از سوی مقامات ایران، روسیه و حتی ایالات متحده آمریکا روبرو شده است.

این موضوع ابتدا مورد تائید مسئولان ارشد ایران و روسیه قرار گرفته به طوری که اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری بهمن ماه سال گذشته درباره جزئیات مذاکرات نفتی ایران-روسیه برای تهاتر نفت و کالا و راه اندازی طرح سوآپ معکوس نفت در جمع خبرنگاران، گفت: با روس‌ها بحث‌هایی برای مبادله حجم بالایی از منابع نفت و دریافت کالا در ازای آن مطرح کردیم که عده‌ای نسبت به این مسئله اعتراض کردند ولی باید بگوییم اگر به ایران وارد نشوید، افراد دیگری در این بازار حاضر می‌شوند و جایی برای شما نمی‌ماند.

پس از آن مهدی سنایی سفیر ایران در روسیه هم در گفتگو با دیلی کومرسانت با تایید مذاکرات تهران و مسکو برای تهاتر نفت در برابر کالا، گفت: روسیه می‌تواند در قبال خرید نفت از ایران، دومین رآکتور نیروگاه بوشهر را بسازد ضمن آنکه روسیه می‌تواند برای پرداخت پول نفت ایران به این کشور کامیون، ریل راه‌آهن یا کالاهای دیگر صادر کند، یا برای این کشور پالایشگاه‌های کوچک بسازد.

احتمال تهاتر نفت ایرانی و برق روسی

با گذشت 6 ماه از این توافق، حمید چیت‌چیان وزیر نیروی ایران و الکساندر نواک وزیر انرژی فدراسیون روسیه اردیبهشت ماه سال جاری در تهران تفاهم نامه‌ای به منظور مشارکت روسیه در طرح احداث و نیروگاه برق، ساخت شبکه انتقال برق و واردات 500 مگاوات برق امضا کردند.

مطابق با اظهار نظر مسئولان وزارت نیرو، ارزش تقریبی این تفاهم نامه برقی که شهریور ماه سال جاری با امضای یاد داشت تفاهم‌هایی بین شرکت توانیر ایران و شرکت‌های روسی همچون آژانس دولتی انرژی روسیه و شرکت تکنوپروم اکسپورت روسیه امضا شد حدود 10 میلیارد دلار برآورد می شود.

در همین حال برخی از مسئولان وزارت نیرو از احتمال تهار برق، خدمات فنی و مهندسی برقی و نفت خام بین ایران و روسیه خبر می دهند به طوری که اسماعیل محصولی قائم مقام وزیر نیرو در امور بین‌الملل اردیبهشت ماه امسال در پاسخ به این سئوال که آیا این توافق برقی بین ایران روسیه بخشی از قرارداد تهاتر نفت و کالا بین دو کشور است؟ گفت: فاینانس روسیه برای ساخت نیروگاه و شبکه برق در ایران می تواند بخشی از قرارداد تهاتر نفت و کالا بین دو کشور را شامل شود.

تکذیب سوآپ معکوس نفت توسط زنگنه و نواک

همزمان با این اظهارنظرها، یازدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی و تجاری ایران و روسیه با حضور بیژن زنگنه وزیر نفت ایران و الکساندر نواک وزیر انرژی فدراسیون روسیه به میزبانی تهران برگزار شد.

در حاشیه برگزاری این نشست مشترک اقتصادی و تجاری، وزرای نفت و انرژی هر دو کشور از توافق مقدماتی به منظور افزایش سطح همکاری های تجاری از رقم 1.5 میلیارد دلار فعلی به بیش از 15 میلیارد دلار خبر دادند و حتی طرف روسی، تاکید کرد: " هم اکنون وقت آن رسیده که گرد و غبار کت و شلوارهای خود را تکان دهیم."

از سوی دیگر در نشست تهران که با سفر حدود یکصد تاجر و بازرگان روسی به ایران همراه بود، روسای کمیسیون مشترک اقتصادی از احتمال تهاتر برخی از محصولات کشاورزی و لبنی ایرانی با خدمات فنی و مهندسی، انواع هواپیما، خودرو و تجهیزات روسی خبر دادند، با این وجود هیچگونه صحبتی از احتمال تهاتر نفت و کالا مطرح نشد.

در این بین بیژن زنگنه وزیر نفت ایران هم در جمع خبرنگاران هر گونه مذاکره با وزیر انرژی فدراسیون روسیه برای انجام سوآپ معکوس نفت را رد کرد و این در حالی است که سید محسن قمصری مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران در مذاکرات پشت درهای بسته وزرای نفت و انرژی دو کشور حضور داشته است.

الکساندر نواک وزیر انرژی فدراسیون روسیه هم در پاسخ به مهر در مورد شباهت نفت خام اورال روسیه با برخی از نفت خام های ایران درباره احتمال تهاتر نفت و کالا بین ایران و روسیه با یادآوری اینکه تاکنون هیچگونه توافقی بین ایران و روسیه برای تهاتر نفت و کالا امضاء نشده است، بیان کرد: در یادداشت تفاهم مشترک اقتصادی بین دو کشور هم صحبتی از تهاتر نفت و کالا نشده است.

در همین حال ماه گذشته وزارت نفت در واکنش به گزارش برخی از رسانه های بین المللی مبنی بر امضای تفاهم نامه اولیه صادرات نفت ایران توسط روسیه، اعلام کرد: ایران به صورت مستقل و بدون نیاز به هیچ شرکتی نفت خود را به بازار جهانی صادر می کند.

این در حالی است با وجود تکذیب‌های وزرای نفت و انرژی ایران و روسیه، شرکت بازرگانی دولتی روسیه هفته گذشته اعلام کرد: روسیه به دنبال عرضه گندم به ارزش 500 میلیون دلار در ازای نفت ایران است.

آذربایجان: نفت ایران را به روسیه می‌بریم

با وجود تکذیب تهاتر هر گونه کالا با نفت ایران توسط مرد اول انرژی روسها، اظهارات سفیر جمهوری آذربایجان در مسکو ماجرای پرونده سوآپ معکوس نفت ایران به روسیه را پیچیده تر کرده است.

" پولاد بلبل اوغلو " سفیر جمهوری آذربایجان در مسکو روز گذشته با بیان اینکه جمهوری آذربایجان برای مشارکت در زمینه عرضه نفت ایران به روسیه در قالب سواپ سه جانبه اعلام آمادگی دارد، تاکید کرده است: آماده مذاکره در خصوص سواپ سه جانبه نفت با ایران و روسیه است.

به گزارش مهر، در صورت توافق ایران و روسیه بر مبنای تهار کالا با نفت، روسها روزانه 500 هزار بشکه نفت از ایران وارد می‌کنند، ضمن آنکه روس‌ها چنین قراردادی را برخلاف تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران نمی‌دانند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد



در آستانه سفر به نیویورک؛
رئیس جمهور با **** انقلاب دیدار کرد

حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در آستانه سفر به نيويورك براي شركت در اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل متحد، با حضرت آيت الله ***** اي **** معظم انقلاب اسلامي ديدار و گفت‌وگو كرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم *****، رئیس جمهوری اسلامی ایران که براي شركت در اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل متحد عازم نیویورک است، با حضرت آيت الله ***** اي **** معظم انقلاب اسلامي ديدار و گفت‌وگو كرد.

در اين ديدار، **** معظم انقلاب براي رئيس جمهور دعا و آرزوي موفقيت كردند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دکتر حسین راغفر در گفت و گو با افکارنیوز:
شواهد نشان نمی دهد که از رکود خارج شده باشیم


دکتر راغفر گفت : « به نظر نمی رسد این اتفاق افتاده باشد. شواهد اقتصاد ایران حداقل در بخش های اصلی مولد مثل تولید و بخش خصوصی نشان نمی دهد که چنین اتفاقی رخ داده باشد. منظور من از تولید، تولید صنعتی است و بخش های مولد
n00362451-b.jpg

گروه اقتصادی -کارشناسان و نماگرهای دولت می گویند اقتصاد ایران از چنگال رکود اقتصادی رها شده و رونق به اقتصاد بازگشته است.

به گزارشافکارنیوز؛ با این حال خروج از وضعیت رکودی برای بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران اقتصادی محل ابهام دارد. دکتر حسین راغفر، صاحب نظر مسائل اقتصادی می گوید: «بارزترین نشانه خروج از رکود رشد اقتصادی است و رشد هم باید خودش را در افزایش اشتغال، کاهش بیکاری، سرمایه گذاری های جدید، رشد تولید و بخش های مختلف اقتصادی نشان دهد. باید بررسی کرد که این گفته ها چه اندازه با واقعیت ها مطابقت دارد و این آمارها، آمارهای رسمی است یا واقعیت های بیرونی اقتصاد.»

راغفر معتقد است: «نشانه هایی مبنی بر سرمایه گذاری هایی که معطوف به چنین نتایجی شود، حداقل در ظرف یک سال گذشته وجود نداشته است. ضمن اینکه بیکاری در کشور کماکان در مقیاس بزرگی وجود دارد. ممکن است آمارهای ارائه شده بدون اشکال نباشند. بحث خروج از رکود در انطباق با واقعیت ها بعید به نظر می رسد.»

در تازه ترین آمار، رشد اقتصادی ایران در زمستان منفی یک درصد بوده و اولین برآوردهای اجمالی از تولید ناخالص داخلی حکایت از این دارد که نرخ رشد اقتصادی سه ماهه اول امسال مثبت شده است. وزیر اقتصاد ایران اشاره ای به میزان رشد اقتصادی نکرده ولی گفته که "اگرچه این رقم کوچک است ولی روند روبه رشد دارد."

همچنین محمدباقر نوبخت معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در نماز جمعه تهران گفته بود که رشد اقتصادی در بهار امسال نیم درصد مثبت شده است.

این کارشناس اقتصادی در ادامه می افزاید: «در اقتصاد دو بحث مطرح است: رسشن (Recession) و دپرشن (Depression) . دپرشن رکودی عمیق است و اقتصاد ایران هم دچار چنین رکودی شده است. نشان می دهد دوره طولانی دارای رشد منفی باشد، دچار دپرشن شده است اما خروج از دپرشن یا رکود عمیق با رسشن یا کسادی متفاوت است. چناچه بیش از دو دوره از رکود خارج شده باشیم، می توانیم بگوییم از رکود عمیق خارج شده ایم ولی ممکن است یک رشد نازلی باشد یا کافیست تنها یک رشد مثبت باشد مثل نیم درصد ولی در هر صورت از رکود طولانی اقتصاد خارج شده است.»

به عقیده راغفر: « به نظر نمی رسد این اتفاق افتاده باشد. شواهد اقتصاد ایران حداقل در بخش های اصلی مولد مثل تولید و بخش خصوصی نشان نمی دهد که چنین اتفاقی رخ داده باشد. منظور من از تولید، تولید صنعتی است و بخش های مولد شامل بخش صنعت، معدن و کشاورزی هستند که بیشترین حجم اشتغال را هم به عهده دارند. به نظر نمی رسد رکود از این بخش های مولد خارج شده باشد. در این بخش ها اتفاق خاصی هنوز رخ نداده است. سرمایه گذاری ویژه ای رخ نداده است تا بگوییم به نتایج قابل توجهی رسیده باشیم.»

نماگرهای اقتصادی بانک مرکزی از وضعیت اقتصادی زمستان سال گذشته نشان می دهد که در سال۱۳۹۲ رشد بخش نفت منفی ۸.۹ درصد بوده است. این رقم در مقایسه با سال ۱۳۹۱ یعنی سال بحران اقتصادی، کاهش زیادی پیدا کرده است چون در سال ۱۳۹۱ رشد بخش نفت منفی ۳۷ درصد بوده است.
این وضعیت در بخش صنعت و معدن در سال گذشته منفی ۳.۶ درصد، ساختمان منفی ۳.۱ درصد و خدمات منفی ۱.۵ درصد بوده است.

مقایسه آمارها نشان می دهد که جز بخش خدمات و کشاورزی که در سال ۱۳۹۱ رشد مثبت داشتند، روند رشد منفی در بقیه بخش ها در سال گذشته تا حدودی کمتر شده است.
کد مطلب: 362451
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد



بحران بیکاری در مناطقی از اروپا؛
جدول تغییرات نرخ بیکاری در 43 کشور/ بیکاری در ایران 6 میلیونی شد

بیکاری و جستجو برای شغل؛ در حال حاضر به عنوان یکی از بزرگترین مسائل و مشکلات کشورها در مناطق مختلف جهان محسوب می شود. طبق اعلام مرکز آمار، تعداد بیکاران مطلق 2.5 میلیون نفر و نرخ بیکاری 10.7 درصد است. وزیر کار می گوید تعداد بیکاران به 6 میلیون نفر رسیده و این میزان تا سال 1400 به 10 میلیون نفر می رسد.
به گزارش خبرنگار مهر، بررسی جدیدترین تغییرات نرخ بیکاری در کشورهای مختلف جهان نشان می دهد که بیکاری همچنان به عنوان یک مشکل اساسی در مناطقی از اروپا وجود دارد. نرخ بیکاری در یونان در حال حاضر، 27.3 درصد و در اسپانیا نیز 24.5 درصد است.

در عین حال، وضعیت بازار کار در برخی از مناطق جهان به ویژه در آسیای جنوب شرقی و در کشورهایی مانند ژاپن با 3.7 درصد، سنگاپور 2 درصد، کره جنوبی 3.5 درصد، تایوان 4 درصد و تایلند نیز 1.2 درصد است.

طبق آخرین اعلام مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در کشورمان در پایان بهار امسال به 10.7 درصد رسید و تعداد بیکاران مطلق نیز 2 میلیون و 530 هزارنفر بود. با این وجود، برخی مقامات دولت تدبیر و امید مانند علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعداد بیکاران فعلی کشور را 6 میلیون نفر می دانند.

جدول نرخ بیکاری در 43 کشور

(درصد)

کشورنرخ بیکاریکشورنرخ بیکاری
ایران18.3سوئد9.2
آمریکا6.3سوئیس3.2
چین4.1ترکیه9
ژاپن3.7استرالیا6.4
بریتانیا6.5هنگ‌کنگ3.2
کانادا7.1هند8.8
حوزه یورو11.5اندونزی5.7
اتریش5مالزی2.9
بلژیک8.5پاکستان6.2
فرانسه10.2سنگاپور2
آلمان6.7کره‌جنوبی3.5
یونان27.3تایوان4
ایتالیا12.3تایلند1.2
هلند8.4آرژانتین7.1
اسپانیا24.5برزیل4.9
چک7.4شیلی6.5
دانمارک5.1کلمبیا9.2
مجارستان8مکزیک4.8
نروژ3.2ونزوئلا7.1
لهستان12مصر13.4
روسیه4.9عربستان5.6
آفریقای‌جنوبی25.5--------
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سوشیتدپرس: بحث حذف اتصالات سانتریفیوژها در مذاکرات با ایران مطرح شده است
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز یکشنبه به نقل از دو دیپلمات بی‌نام مدعی شد طرح حذف اتصالات میان سانتریفیوژ‌های ایران در مذاکرات هسته‌ای مطرح شده و نمایندگان ایران «به دقت به آن گوش کرده‌اند».


13930330000248_PhotoA.jpg

به گزارش گروه بین‌المللخبرگزاری فارس، خبرگزاریآسوشیتدپرسروز یکشنبه مدعی شد که طرح حذف اتصالات میان بخشی از سانتریفیوژهای ایران در مذاکرات هسته‌ای مطرح شده است.

روز گذشته روزنامهنیویورک‌تایمزگزارش داد که این طرح را لابراتوارهای ملی آمریکا به دولت این کشور پیشنهاد کرده‌اند و دولت «باراک اوباما» امیدوار است که با این طرح یا «طرح‌های خلاقانه» دیگر بن‌بست کنونی در مذاکرات را از بین ببرد.

بر اساس این طرح، ایران باید بخشی از لوله‌های ارتباطی میان سانتریفیوژها را که اجازه می‌دهند اورانیوم در این مسیر انتقال یافته و غنی‌شود، حذف کند. با این کار تمامی سانتریفیوژهای ایران حفظ می‌شود و در عین حال به گفته آمریکایی‌ها سرعت غنی‌سازی ایران کاهش می‌یابد.



در حالی که نیویورک‌تایمز گزارش داده بود که نیویورک‌تایمز گزارش داده بود که این طرح قرار است در مذاکرات مطرح شود، آسوشیتدپرس به نقل از دو دیپلمات که خواسته‌اند نامشان فاش نشود، گزارش داده است که این طرح در مذاکرات مطرح شده و مورد بحث قرار گرفته است.

هفتمین دور از مذاکرات هسته‌ای ایران و پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به علاوه آلمان از روز جمعه در شهر نیویورک آغاز شده و گفته می‌شود که تا 26 سپتامبر (4 مهر) ادامه می‌یابد. بر اساس توافق موقتی که سال گذشته میان طرفین به دست آمد و 29 تیر ماه پس از عدم حصول توافق نهایی، تمدید شد، طرف‌ها تا روز سوم آذر سال جاری برای رسیدن به راهکاری جامع زمان دارند.

در حالی که توافق موقت که در شهر ژنو سوئیس به دست آمد بر ضرورت همخوانی غنی‌سازی ایران با «نیازهای عملی» ایران تأکید دارد، اما کشورهای غربی مفهوم ابداعی «زمان گریز» یا فاصله با دستیابی به اورانیوم کافی برای یک بمب اتمی را به عنوان مبنای مذاکرات بر سر ابعاد و حجم غنی‌سازی قرار داده‌اند. همین امر دستیابی به توافق در این زمینه را دشوار کرده است.

به گفته دیپلمات‌های مورد استناد آسوشیتدپرس، نمایندگان ایران در دیدار دوجانبه ماه اوت با همتایان آمریکایی خود، تعهدی در قبال این طرح نداده‌اند. با این حال این دیپلمات‌ها می‌گویند این طرح حالا در مذاکرات ایران و 1+5 مطرح شده و نمایندگان ایران «به دقت به آن گوش داده‌اند.»

روز گذشته 31 نفر از سناتورهای جمهوری‌خواه با ارسال نامه‌ای به «جان کری» وزیر خارجه آمریکا خواستار توضیحات وی در رابطه با این طرح شدند. به نوشته آسوشیتدپرس، این طرح می‌تواند با مخالفت‌های گسترده در واشنگتن و تهران مواجه شود. هنوز جزئیات فنی دقیقی از این طرح منتشر نشده است.

انتهای پیام/ق

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930630000121#sthash.JQJXJ0YN.dpuf
 
بالا