• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در جلسه هیات وزیران
رییس‌جمهور: آینده کشور در آموزش و پرورش ساخته می‌شود

رییس‌جمهوری روز یک‌شنبه در نشست هیات وزیران بر اهتمام آموزش و پرورش بر تزکیه، رشد اخلاقی و افزایش معنویت در دانش‌آموزان در کنار مقوله مهم آموزش تأکید کرد و گفت: آینده کشور در آموزش و پرورش ساخته می‌شود و برای نیل به آینده‌ای بهتر باید آموزش و پرورش کیفی‌تر داشته باشیم.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی با تشکر از وزیر، مدیران، معلمان و کارکنان آموزش و پرورش، مأموریت آن را از حیث فراوانی و پراکندگی دانش‌آموزان و کیفیت‌های مورد انتظار سنگین و خطیر دانست.

وی افزود: رویکرد دولت در آموزش و پرورش، افزایش مشارکت مردم، شهرداری‌ها و بخش خصوصی و توسعه مدارس غیردولتی است.

در ابتدای جلسه هیات وزیران، پس از بحث و بررسی پیرامون مهم‌ترین مسایل روز، گزارش وزارت آموزش و پرورش از ساماندهی مدارس در آستانه سال تحصیلی جدید و برنامه‌های در دست اجرا برای ارتقای کیفیت آموزش مدارس و بهینه‌سازی نیروی انسانی ارائه شد.

در پایان این نشست نیز تعدادی از پیشنهادهای دستگاه‌های اجرایی پس از بحث و بررسی از تصویب دولت گذشت.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در گفت‌وگو با ایسنا عنوان شد
نرخ مالیات بر ارزش افزوده منطقی است/ بیشترین فرار مالیاتی در بخش خدمات


یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه نسبت دریافت مالیات به تولید بسیار پایین است، گفت: بیشترین فرار مالیاتی در بخش خدمات رخ می دهد.

علیرضا پورفرج در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این‌که مهمترین بحث امروز کشور در حوزه مالیات بحث فرار مالیاتی است، اظهار کرد: معمولا دولت از بخش‌هایی که ساده‌تر می تواند مالیات بگیرد مثل بخش کارمندی مالیات را دریافت می‌کند، اما در بخش تولید معمولا چون اظهارنظر صریحی نسبت به درآمد ندارند و دولت هم اطلاعات جامع و کامل نسبت به درآمد افراد ندارد بعضا خود را به شکل فرار مالیاتی نشان می‌دهد.

وی با بیان این‌که نسبت دریافت مالیات به تولید بسیار پایین است، تصریح کرد:‌ تنها راه این است که خود دولت پایه‌های مالیاتی و فعالیت‌های اقتصادی را شناسایی کرده، سیستم کدینگ را اجرا کند و فعالیت‌های بخش خدمات ما که بیشترین فرار مالیاتی در این حوزه صورت می‌گیرد، شفاف‌تر شود.

این کارشناس اقتصادی افزود: اگر دولت بتواند این کار را انجام دهد جمع‌آوری مالیات از بخش‌هایی که امروزه فرار مالیاتی دارند بیشتر می‌شود و نسبت درآمد مالیاتی دولت نیز افزایش خواهد یافت.

پورفرج با بیان این‌که بحث مالیات بر تغییر و افزایش سرمایه نیز هم اکنون لایحه‌اش در مجلس شورای اسلامی قرار دارد، گفت: در بسیاری از کشورهای صنعتی اگر تغییر ارزش دارایی ناشی از تورم وجود داشته باشد مثلا ملکی امروز 100 تومان خریداری شود و تورم نرخ آن را چند برابر کند دولت مازاد ارزش نرخ تورم را به صورت مالیات دریافت می‌کند.

وی با بیان این‌که این موضوع در بخش‌های کاذب و واسطه‌گری انجام می‌شود، اظهار کرد: معمولا این مالیات به فعالیت‌هایی که جنبه واسطه‌گری مالی دارند مثل خرید و فروش زمین، اتومبیل و ... تعلق می گیرد.

این کارشناس اقتصادی اجرای این طرح را دارای دو حسن دانست و خاطرنشان کرد:‌ با این کار نابرابری درآمدی کاهش خواهد یافت و از سوی دیگر نقدینگی موجود در دست مردم به جای این که به سمت بخش خدمات و خرید و فروش کاذب هدایت شوند به سمت تولید خواهد رفت.

پورفرج افزود:‌ اگر این لایحه در مجلس به تصویب برسد باعث افزایش درآمد مالیاتی دولت و همچنین رونق بخش تولید خواهد شد.

وی همچنین با تاکید بر ضرورت دریافت درست و به موقع مالیات بر ارزش افزوده، گفت: اگر این مالیات به موقع و درست به سیستم امور مالیاتی واریز شود، علاوه بر این که درآمد مالیاتی دولت را افزایش خواهد داد به تبع آن باعث کاهش وابستگی بودجه کشور به نفت خواهد شد.

این کارشناس اقتصادی درباره اعتراض برخی از اصناف مثل طلافروشان به دریافت مالیات بر ارزش افزوده، گفت:‌ تا جایی که من اطلاع دارم صنف طلافروشان ما اعتقاد دارند که در دو نوبت مشابه مالیات می‌پردازند، حال اگر دولت مالیات را از این صنف به صورت مضاعف دریافت می کند کار اشتباهی است، اما این که صنفی بگوید اصلا نباید مالیات بر ارزش افزوده بپردازد اظهارنظر درستی نیست.

پورفرج همچنین درباره نرخ مالیات بر ارزش افزوده نیز تصریح کرد: با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و بحث‌های موجود نرخ بین شش تا هشت درصد برای مالیات بر ارزش افزوده نرخی متعادل و منطقی است.

وی در ادامه با اشاره به اشکالات موجود در قانون مالیات کشور اظهار کرد: اشکال حال حاضر قانون مالیات در نحوه اجرا است چرا که زیرساخت‌های درستی وجود ندارد و دولت نیز اطلاعات کامل از پایه‌های مالیاتی و فعالیت اقتصادی ندارد، بنابراین قادر نخواهد بود به طور شفاف از افراد و بنگاه‌هایی که سود اقتصادی برده‌اند مالیات بگیرند که این کار باعث اعتراض برخی بنگاه‌ها می‌شود چرا که بعضا بنگاهی درآمد بیشتر و مالیات کمتر دارد و بنگاه دیگر با درآمد کمتر مالیات بیشتر می‌پردازد.

این کارشناس اقتصادی گفت: اگر زیرساخت‌های مالیاتی مثل اطلاعات از بنگاه‌ها و جریان خرید و فروش ****‌مندتر شود وصول مالیات نیز منطقی‌تر، عادلانه‌تر و بیشتر خواهد بود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
واکنش رسانه سازمان تبلیغات به گشت انصار



سایت موسسه فرهنگی و اطلاع‌رسانی «تبیان» وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی با انتشار گزارشی به قلم حسین آشنا، تحرکات تازه انصار حزب‌الله در زمینه راه‌اندازی گشت‌های امر به معروف را مورد تحلیل و بررسی قرار داد.

به گزارش ایسنا، در این مطلب می‌خوانیم: «نه ضابط قضایی‌اند و نه مامور بگیر و ببند که نیاز به کسب اجازه از کسی داشته باشند. این را ستاد اجرایی انصار حزب‌الله در مورد خودشان اعلام کرده است و این یعنی آنها تابع هیچ قانون و قاعده‌ای نیستند.

انصار حزب‌الله که چند سال بود فعالیت اندکی داشت و تقریبا به انتشار نشریه یالثارات محدود می‌شد، چند وقتی است که تصمیم گرفته متشکل‌تر عمل کرده و خاطره‌هایی از سال‌های نه چندان دور را زنده کند. اعضای این گروه اوایل امسال برای برگزاری تجمعی مقابل وزارت کشور در اعتراض به وضعیت حجاب و عفاف اقدام کردند. وزارت کشور مجوز صادر نکرد. انصار به سمت خیابان ولی‌عصر رفتند و در برابر دیدگان انبوه مردمی که در آن محدوده پرتردد در رفت‌وآمد بودند، تظاهرات کردند.

وزارت کشور و استانداری تهران تاکید کردند که هیچ هدفی، وسیله‌ای غیرقانونی را توجیه‌پذیر نمی‌کند اما تصمیم انصار حزب‌الله جدی‌تر از آن بود که با اعتراضات بعدی هم پا پس بکشد.

چند هفته بعد انصار در سایت خود نوشت: «مع‌الاسف با نازک شدن دیواره سدهای نیمه‌جان، کاسه ترک‌خورده صبر ملت لبریز شد و در تجمعی که لرزه بر جان می‌انداخت، حجت را بر خود نیز تمام‌شده یافتند که در 35 سالگی انقلاب، دل بستن به اراده دولتی برای حفاظت از ارزش‌های انقلاب و شعائر دینی، انتظاری گزاف است. 17 اردیبهشت‌ماه نقطه عطفی بود که پس از آن حلقه‌های متفرق حزب‌الله را به یکدیگر پیوند داد و گعده‌هایی را که خیلی زودتر از اینها باید تشکیل می‌شد، شکل داد».

اما در حالی که در متون و اخبار منتشرشده از سایت رسمی انصار حزب‌الله بارها از عبارت «حضور گروهی و سازمان‌یافته» استفاده شده، گویا این گروه نمی‌خواهد بپذیرد که چنین اعمالی نیاز به دریافت مجوز از سازمان‌های ذیربط نظیر وزارت کشور، استانداری و شورای تامین استان دارد.

انصار حزب‌الله در پاسخ به رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و امور بین‌الملل وزارت کشور که تاکید کرده بود «هر حرکت دسته‌جمعی نیاز به مجوز دارد»، اعلام کرد که چون برنامه آنها تحت عنوان امر به معروف و نهی از منکر انجام می‌شود، «منوط به توافق یا عدم توافق هیچ ارگانی نیست».

این گروه در توجیه این رفتار، از **** انقلاب نیز مایه گذاشت: «رئیس ستاد اجرایی انصار حزب‌الله درباره چرایی ورود گروهی و سازمان‌یافته حزب‌اللهی‌ها به عرصه امر به معروف و نهی از منکر، به اصلی اشاره می‌کند که مقام معظم ***** در سال 69 آن را بر اساس وجوب حضور بسیجی‌ها در میدان عمل برای زنده نگه داشتن فضیلت‌های انقلاب تعیین کرده‌اند».

البته این مقام مسئول در تشکیلات انصار حزب‌الله معلوم نکرده است که آیا از سال 69 تاکنون، تنها دوران دولت‌های نهم و دهم وضعیت حجاب و عفاف جامعه از دید آنها مطلوب بوده که در طول این سال‌ها یا سکوت اختیار کردند یا لااقل از ورود به عرصه عمل‌گرایی دوری گزیدند یا خیر؟ قطعا پاسخ این پرسش، منفی است و حتی متون امروز انصار نیز این مساله را تایید می‌کند: «دولت مهرورز احمدی‌نژاد با آن همه دعاوی انقلابی پرطمطراق، چنان با پشت پا زدن به ارزش‌ها و شعائر دینی ملت را نقره‌داغ کرد که آثار آن تا یوم‌الحشر و فرارسیدن زمان احتجاج مومنان علیه وی در پیشگاه امام و شهدا و پروردگار از دل‌ها رخت برنخواهد بست».

جملات اخیر، از یک نارضایتی کامل حکایت دارد اما چه شده که این مسائل امروز به این شکل مطرح می‌شود و صبر این عده هشت سال دوام آورده و لبریز نشده است؟ پاسخ هرچه باشد، نمی‌تواند تصویر خوشایندی را از پرسش‌شوندگان به ذهن متبادر کند. این همان پرسشی است که لابد پس از انتشار اخبار مربوط آغاز گشت‌های خیابانی انصار به ذهن بسیاری از مردم نیز خطور کرده است.

شاید همین برخورد دوگانه، مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور را به واکنش در برابر تصمیم اخیر انصار برانگیخت. حسام‌الدین آشنا اخیرا گفته است: «آقای عبدالحمید محتشم (دبیرکل انصار حزب‌الله) خوب است به یاد داشته باشد که دوران ترکتازی‌های دهه 70 به پایان رسیده است. نه نیروی انتظامی، نه ارشاد، نه قوه قضائیه، نه وزارت کشور و نه حتی بسیج هیچکدام از موتورسوارهای ایشان استقبال نخواهند کرد».

البته اعتراض دولت به همین‌جا ختم نشد و محمدباقر نوبخت - سخنگوی دولت - نیز تاکید کرد: «نباید فکر کنیم که از روش‌های غیرفرهنگی و خشن می‌توان به نتیجه رسید. چنین برخوردهایی گاه پدیده بدحجابی را تشدید هم کرده است. اگر قرار است به کسی تذکری هم داده شود، قانون نحوه آن را تعیین کرده است. روش غیرقانونی و بی‌حرمتی به بانوان امری غیرقابل پذیرش از سوی دولت است».

حال یادآوری چند نکته و ذکر چند پرسش ضروری است:

1- رفتار دوگانه با یک پدیده نه‌تنها اعتماد عمومی را نسبت به آن رفتار جلب نمی‌کند بلکه اعتماد را خدشه‌دار کرده و ذهن را در قبال صداقت انگیزه‌های آن رفتار، به پرسش وا می‌دارد.

2- ممکن است که گاه در اجرای قانون عفاف و حجاب کوتاهی‌هایی شده باشد اما مسلما چنین وانمود کردن که دولت، قوه قضائیه، نیروی انتظامی و دیگر نهادهای ذیربط هیچ دغدغه‌ای در برابر این پدیده ندارند و تنها گروه انصار و چهار هزار نیروی ادعایی آنها چنین دغدغه‌ای دارند، جز تخریب بخش‌هایی از حاکمیت در ذهن شهروندان متدین، نتیجه‌ای نخواهد داشت.

3- موضوع عفاف و حجاب و حل مشکلات این حوزه از جمله موضوعاتی است که در دولت یازدهم بیش از دو دولت قبل به آن پرداخته شده و اولویت داشتن راه‌حل‌های فرهنگی در قبال پدیده‌ای فرهنگی، مهم‌ترین نقطه منظومه فکری دولت در این مسیر است. حال سیاسی و امنیتی کردن موضوعی فرهنگی و نزول آن به سطح برخوردهای خیابانی چه تاثیر مبارکی خواهد داشت؟

4- در شرایطی که بزرگ‌ترین احزاب، تشکل‌ها و سازمان‌ها برای انجام کاری سازمان‌یافته و متشکل نیاز به اخذ مجوزهای لازم دارند، چگونه است که انصار حزب‌الله مدعی است که گشت‌های خیابانی‌اش نیاز به مجوز یا حتی موافقت نهادهای مسئول ندارد؟ آیا چنین تفسیر به رأیی از قانون - آن هم از سوی گروهی که مدعی دفاع از اسلام و انقلاب و ولایت است - راه را برای بی‌قانونی‌های بیشتر باز نمی‌کند و آیا بی‌قانونی همان پدیده شومی نیست که کشور در سال‌های اخیر بیشترین لطمه را از این ناحیه دید؟

5- نمی‌توان نقش و مسئولیت قوای مقننه و قضائیه، نیروی انتظامی، صداوسیما و دیگر دستگاه‌ها و نهادهای ذیربط را نادیده انگاشت و از همین‌رو، برخورد نکردن آنها با یک پدیده غیرقانونی و سکوتشان در قبال آن، چنین پدیده‌ای را صرفا یک رویارویی میان گروهی خاص با دولت نشان می‌دهد و این امری مبارک نخواهد بود.

6- فرهنگ بیش از هر چیز نیاز به فرهنگ‌سازی دارد. وقتی صداوسیما به عنوان یکی از بزرگ‌ترین سازمان‌های مسئول در امر فرهنگ‌سازی، در بزنگاه‌ها چهره‌هایی را برای مصاحبه درباره ضرورت شرکت در انتخابات یا یک راهپیمایی ملی در برابر دوربین تلویزیون قرار می‌دهد که احتمالا از نظر دوستان انصار باید امر به معروف شوند و بعد همین صداوسیما در برنامه خبری خود از گشت ارشاد و گشت انصار حزب‌الله دفاع می‌کند، آیا می‌توانیم ادعا کنیم که الگوی فرهنگی یک‌دستی را به جامعه ارائه داده‌ایم؟

7- حتی اگر پدیده بدحجابی را معضلی فرهنگی و حل آن را الزاما در چارچوب فرهنگ و مذهب نبینیم و صرفا به دیده یک امر خلاف قانون به آن بنگریم، آیا برخورد شخصی و غیرقانونی با یک پدیده غیرقانونی منجر به اجرای عدالت و استقرار قانون در جامعه خواهد شد؟ آیا چنین برخوردی شبیه همان رفتارهای انتقام‌جویانه‌ای نیست که در «فیلم‌های هندی» یا «فیلم فارسی»ها سراغ داریم؟!»

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نامه سرگشاده زیباکلام به حسن روحانی



صادق زیباکلام - استاد دانشگاه و تحلیل‌گر مسائل سیاسی - به حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان درباره ضرورت تنش‌زدایی با آمریکا و ضرورت احترام به خواسته 19 میلیون رأدی‌دهنده به وی در این رابطه، نامه نوشت.

به گزارش ایسنا، در این نامه که زیباکلام آن را در وبلاگ خود در خبرآنلاین منتشر کرده، آمده است:

«بسمه تعالی

جناب آقای دکتر حسن روحانی

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران شیدالله ارکانه

با سلام و تحیات و آرزوی سلامتی در سفر به نیویورک به منظور شرکت در اجلاس عمومی سازمان ملل. هنوز پای در رکاب طیاره ننهاده‌اید که تندروها پیش دستی نموده و از باب اینکه مبادا با رئیس‌جمهور آمریکا دیداری داشته باشید شروع کرده‌اند بر طبل آمریکا‌ستیزی کوبیدن و اینکه شما اجازه‌ای مبنی بر دیدار با اقای اوباما ندارید.

آقای رئیس‌جمهور! در زمانیکه 5 میلیون مردم اسکاتلند آزادانه و در روز روشن پیرامون حق تعیین سرنوشتشان تصمیم می‌گیرند، آیا این انتظار گزافی است که مردم ما در خصوص بخشی از سیاست خارجی کشورشان در راستای ادامه آمریکاستیزی بتوانند اظهارنظر نمایند؟ آیا معنی انتخابات غیر از این است که از مردم پرسیده می‌شود آیا با تداوم سیاست‌های قبلی موافقند یا خیر؟ و آیا مردم با دادن 19 میلیون رأی به شما و 4 میلیون رأی به جناب دکتر سعید جلیلی نظرشان را در قبال سیاست‌های گذشته از جمله آمریکاستیزی ابراز نکردند؟ خواست و نظر مردم به کنار؛ آیا مردم این حق را دارند از مسئولین بپرسند که آمریکاستیزی و اصرار بر پیشبرد آن ظرف 35 سال گذشته چه نفعی برای منافع ملی کشور در برداشته؟ مردم‌سالاری دینی را هر طور که تعریف کنیم آیا مردم در این **** حق ندارند از مسئولین آن بپرسند که این همه هزینه‌های سنگین که ایران از محل منافع ملی‌اش برای آمریکاستیزی می‌پردازد آنان در کجا و چه زمانی به آن رضایت داده‌اند؟

نه جناب آقای رئیس‌جمهور یقین بدانید که کسر قابل توجهی از مردم از تداوم سیاست آمریکاستیزی بی‌هدف و ویران‌کننده منافع ملی کشور به ستوه آمده و هیچ همراهی با آن ندارند. یقین بدانید که کسر قابل توجهی از 19 میلیونی که به شما رأی دادند خواهان توقف دشمنی بیهوده با آمریکا هستند. هر تلاش شما در جهت تنش‌زدایی با آمریکا و غرب یقیناً با استقبال مردم ایران روبرو خواهد شد و این یکی از مطالبات اصلی رأی‌دهندگان به جنابعالی است.

ایام بکام باد

صادق زیباکلام

بیست و نهم شهریور یکهزار و سیصد و نود و سه»

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش:
بدون اقتدار نظامی اقتدار سیاسی تأمین نخواهد شد



معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش امروز در مراسم صبحگاه این نیرو گفت: بدون اقتدار نظامی اقتدار سیاسی تأمین نخواهد شد.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، امیر نصیرزاده با مهم ارزیابی کردن بُعد هوا افزود: در جنگ های نوین و امروزی، برتری قدرت هوایی یکی از مولفه های مهم به شمار می آید و هیچ کشوری بدون داشتن این مولفه در حوزه دفاعی موفق نخواهد بود و امروز نیروی هوایی با بهره‌گیری از تجارب هشت سال دفاع مقدس و اقدامات خودکفایی که انجام شده است قدرتمندتر از گذشته با آمادگی کامل از تمامیت ارضی کشور دفاع می کند.

معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش ادامه داد: تحمیل هشت سال جنگ بر این مملکت در راستای سیاست جلوگیری از ادامه حیات این انقلاب شکوهمند و سرنگونی جمهوری اسلامی ایران بود.

وی گفت: اگرچه جنگ به طور رسمی از 31 شهریور ماه 1359 آغاز شد ولی ماه ها قبل از آن، **** بعث در کنارتحریک بعضی قومیت ها و ایجاد اختلافات داخلی، تحرکات نظامی در مرزهای کشور انجام می داد به نحوی که از اواخر سال 58 و قبل از آغاز جنگ بیش از 100 مورد تجاوز هوایی به کشور ما ثبت شده است.

وی اظهار داشت: صدام در توهمات خود و محاسبات اشتباهی که انجام داده بود گستاخانه ادعای تصرف یک هفته ای پایتخت ایران را کرده بود که با اقدام موثر و واکنش سریع نیروی هوایی ارتش در همان روزهای آغاز جنگ به بی پایه بودن محاسبات خود پی برد.

معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی خاطرنشان کرد: در همان ساعات ابتدایی تجاوز هوایی عراق به خاک این کشور خلبانان تیزپرواز نیروی هوایی ارتش در عملیات انتقام(اولین پاسخ) سه پایگاه مهم عراق را بمباران کرده وصدمات قابل توجه ای را به نیروی هوایی این کشور وارد آورده اند.

وی با تجلیل از یاد و خاطره شهیدان و ایثارگران هشت سال دفاع مقدس افزود: در عملیات دیگری به نام کمان 99(140 فروندی)، تنها یک روز پس از حمله وحشیانه **** بعث بیش از 140 فروند از جنگنده بمب افکن های نیروی هوایی ارتش وارد عراق شدند و بخش عظیمی از قدرت دفاعی عراق را منهدم کردند. البته در این عملیات بیش از 200 فروند هواپیما شرکت داشتند و چون 140 فروند وارد خاک عراق شدند به این نام شهرت یافت.

امیر نصیرزاده با مهم ارزیابی کردن 6 ماهه اول جنگ اظهار داشت: اقدامات نیروی هوایی در این 6 ماه مانع از پیشروی دشمن و دستیابی آنها به اهداف از پیش تعیین شده شد.

وی با بیان این که پشتیبانی هوایی نزدیک ماموریتی است که نیروی هوایی از نیروهای سطحی و زمینی انجام می دهد افزود: در این راستا نیروی هوایی بیش از 13میلیون تن بمب بر سر دشمن ریخت که همین مسئله سخت کوشی، ایثار و ازخودگذشتگی کارکنان فنی نیروی هوایی را هم نمایان می سازد.

معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی با تاکید بر محافظت جنگنده های نیروی هوایی ارتش از کشتی های تجاری و دیگر مناطق حساس و عملیاتی خاطرنشان کرد: دشمن در حرکتی مذبوحانه اقدام به زدن شهرها، مدارس، بیمارستان ها و...کرد ولی هیچ وقت نتوانست چرخه اقتصادی کشور ما را از کار بیندازد و این مهم جز در سایه اقتدار نیروهای مسلح به ویژه نیروی هوایی ارتش میسر نمی شد.

وی افزود: اگر سیاسیون ما در بحث لغو اجلاس غیر متعهد ها که با هدف منزوی کردن ایران قرار بود در کشور عراق برگزار شود با قدرت به جلوگیری از برگزاری این کنفرانس می پرداختند به پشتوانه یک نیروی قوی نظامی و قدرت برتر نیروی هوایی بود چرا که گفتگو های موثر دیپلماتیک در مجامع بین المللی یک پشتوانه قوی نظامی نیاز دارد و بدون اقتدار نظامی اقتدار سیاسی تامین نخواهد شد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
آسوشیتدپرس خبر داد
پیشنهاد جدید آمریکا به ایران



دیپلمات‌ها روز شنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کردند بر اساس پیشنهاد جدید آمریکا، ایران می‌تواند سانتریفیوژهای بیشتری داشته باشد، اما باید تغذیه اورانیوم میان آنها قطع شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت: در روند مذاکرات، ایران همواره خواسته‌های آمریکا مبنی بر کنار گذاشتن برنامه غنی‌سازی اورانیوم را رد کرده است اما اکنون دو طرف درباره پیشنهاد جدید که می‌تواند به ایران سانتریفیوژهای بیشتری واگذار کند، گفت‌وگو می‌کنند.

مذاکرات میان ایران و 1+5 برای ماهها به دلیل مخالفت صریح ایران مبنی بر کاهش تعداد سانتریفیوژها به بن‌بست رسیده است.

ایران همواره اعلام می‌کند که برنامه غنی‌سازی‌اش تنها برای اهداف صلح‌آمیز است اما واشنگتن می‌ترسد که از این غنی‌سازی برای ساخت بمب استفاده شود.

اکنون زمان با توجه به ضرب‌الاجل 24 نوامبر می‌گذرد و هر دو طرف تمایل دارند که بتوانند به توافق دست یابند.

نیویورک تایمز در گزارشی روز جمعه اعلام کرد که واشنگتن در نظر دارد برنامه جدیدی بر روی میز مذاکره قرار دهد که بر قطع اتصال میان سانتریفیوژها متمرکز است.

وندی شرمن اعلام کرده است: ما باید مطمئن شویم که هر تلاش ایران برای شکستن تعهدات از سوی ایران کاملا قابل مشاهده است.

این خبرگزاری در ادامه مدعی شد: این پیشنهاد جدید باعث اصلاح خواسته ها می شود که بر همین اساس ایران تعداد سانتریفیوژهای(فعال) خود را از 19 هزار به 1500کاهش می دهد.

به گزارش ایسنا، دور جدید مذاکرات ایران و 1+5 از 19 سپتامبر در نیویورک آغاز شده و قرار است به مدت یک هفته تا 26 سپتامبر ادامه یابد.

در صورت پیشرفت مذاکرات این امکان وجود دارد که وزرای خارجه ایران و 1+5 در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک گرد هم آیند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
هرمز همایون‌پور خبر داد
کتاب یک انگلیسی درباره دکتر مصدق در ایران

«میهن‌پرست ایرانی» عنوان کتابی از یک نویسنده انگلیسی درباره دکتر محمد مصدق است که اخیرا مجوز انتشار گرفته و تا مهرماه منتشر می‌شود.

هرمز همایون‌پور با اعلام این خبر به خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: این کتاب به همراه کتاب دیگری با عنوان «مقایسه رومئو و ژولیت با لیلی و مجنون نظامی» نوشته علی‌اصغر حکمت در انشارات آگاه مجوز نشر گرفته‌اند. «میهن‌پرست ایرانی» چاپ شده است اما مهرماه توزیع می‌شود.

او در توضیح بیش‌تر درباره این کتاب که آن را ترجمه کرده است اظهار کرد: کتاب «میهن‌پرست ایرانی» شرح حال دکتر محمد مصدق است که آن را یک محقق انگلیسی نوشته است. در این کتاب او به صورت جامع به زندگی خصوصی و زندگی سیاسی دکتر مصدق پرداخته است. همچنین از این جهت که کتاب را یک نویسنده انگلیسی و با حسن نیت نوشته، قابل توجه است؛ چون برخلاف دیگر کتاب‌هایی که انگلیسی‌ها درباره مصدق نوشته‌اند، نویسنده در این کتاب به مصدق طعنه و کنایه نزده و در واقع در آن تمام جوانب زندگی مصدق را بررسی کرده است. کتاب به طور کلی می‌تواند برای جوانان امروز بسیار آموزنده باشد.

همایون‌پور گفت، کتاب «مقایسه رومئو و ژولیت با لیلی و مجنون نظامی» نوشته علی‌اصغر حکمت دیگر کتابی است که به کوشش او ویرایش و به نوعی بازنویسی شده است.

به گفته این مترجم و نویسنده، حکمت این کتاب را پس از مغضوب شدنش در زمان رضاخان و رفتن به شیراز نوشته است. کتاب در واقع بررسی تطبیقی «رومئو و ژولیت» شکسپیر با «لیلی و مجنون» نظامی و اثر بسیار برجسته‌ای در حوزه ادبیات تطبیقی است.

او گفت، این کتاب را دوباره ویرایش کرده و به توضیح برخی از لغات آن پرداخته و به نوعی کتاب را امروزی‌تر کرده است.

همایون‌پور این کتاب را که 80 سال قبل نوشته شده است یک شاهکار توصیف کرد و گفت خود او نیز یک مقدمه 50 صفحه‌یی درباره فعالیت‌های علی‌اصغر حکمت در فرهنگ ایران به آن اضافه کرده است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


4.5میلیون نفر در راه بازار کار؛
سرگرمی جدید برای 1.7 میلیون متقاضی کار/ صف بیکاری طولانی می‌شود
خبرگزاری مهر-گروه اقتصادی: با وجود هشدارهای یکسال اخیر مقامات دولت تدبیر و امید درباره ورود 4.5 میلیون فارغ التحصیل دانشگاهی به بازار کار در آینده ای نزدیک، امسال نیز یک میلیون و 700 هزارنفر در رشته های مختلف پذیرفته و راهی دانشگاه ها شده اند. کارشناسان معتقدند کشتی به گل نشسته بازار کار، توانایی پذیرش هزاران کارجوی دانشگاه رفته دیگر را ندارد و باقی ماندن این مسئله باعث می شود تا بحران بیکاری جوانان در سال های آینده بسیار جدی تر شود.
به گزارش خبرنگار مهر، آمارها نشان می دهد نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی 2 برابر نرخ عمومی بیکاری در کشور است. در گروه تحصیل کرده های دانشگاهی، نرخ بیکاری زنان تا 50 درصد افزایش یافته و عموما بنگاه ها و کارفرمایان اقبال چندانی به پذیرش کارجویان فارغ التحصیل دانشگاهی ندارند.

کارفرمایان معتقدند این دست از جویندگان شغل، جز مدرک دانشگاهی هیچگونه تبحر و مهارت دیگری برای عرضه در محیط بنگاه ندارند و از اینرو بسیاری از کارفرمایان تمایلی به تحمل هزینه های آموزش نیروهای فاقد تجربه و مهارت انجام کار ندارند.

در این شرایط، بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی به یک مسئله بزرگ برای کشور تبدیل شده و دولت ها در یکی دو دهه اخیر از حل آن عاجز مانده اند. در حال حاضر، صدها هزار نفر از جوانان کشور در رشته های مختلف دانشگاهی مشغول به تحصیل هستند، اما تحصیلات آنها ارتباط چندانی به نیازهای روز بازار کار کشور ندارد و در برخی از رشته ها ممکن است سال های سال از آخرین به روزرسانی درس ها نیز گذشته باشد.

مسئله ای که دولت ها نمی توانند حل کنند

رئیس جمهور اخیرا خواستار اصلاح روند جذب دانشجو در دانشگاه ها شده و بر این مطلب تاکید کرده که باید رشته های دانشگاهی را با نیازهای بازار کار کشور، منطبق کرد. کارشناسان بازار کار معتقدند دولت ها در سال هایی برای انتقال بخشی از نیروی متقاضی کار و به نوعی سرگرم کردن جوانان، زمینه های ورود به دانشگاه ها را فراهم کردند.

این سیاست هم اکنون سال هاست که دنبال می شود و در پی آن هر ساله صدها هزار نفر از مدارس وارد دانشگاه ها می شوند در حالی که برای اشتغال آنها در آینده بسیار نزدیک، هیچ فکری نشده است.

این مسئله باعث انباشته شدن تقاضا برای کار از سوی فارغ التحصیلان دانشگاهی شده به نحوی که وزیر کار می گوید بزودی باید منتظر ورود 4 میلیون و 500 هزار کارجوی فارغ التحصیل دانشگاهی به بازار کار کشور باشیم.

علاوه بر اینکه سیاست تاخیر در ورود به بازار کار و ایجاد سرگرمی برای جوانان به مرحله اجرا درآمده است، تقاضای عجیب و عطش فراوان خود جوانان برای ورود به دانشگاه ها را نیز نباید از یاد برد. سال هاست که اغلب متقاضیان دانشگاه ها را گروه هایی تشکیل می دهند که پذیرش در هر یک از رشته های تحصیلی برای آنها تفاوت چندانی ندارد.

ورود به دانشگاه در هر رشته ای که شد!

افراد رشته هایی را برای ورود به دانشگاه ها انتخاب می کنند تا بالاخره در یک رشته پذیرفته شوند و بین دو تا چند سال را در دانشگاه ها بگذارنند، سپس مدرکی بگیرند هم برای اینکه دیگران بدانند آنها دانشگاه رفته اند و هم اینکه اگر جایی یک زمانی شغلی برایشان پیدا شد، آن مدرک را نیز ارائه دهند بلکه بتوانند استفاده ای نیز از آن ببرند.

به بیان ساده تر، اغلب انتخاب هایی که توسط افراد برای ورود به دانشگاه ها صورت می گیرد بی هدف و یا با اهدافی غیر از مباحث علاقمندی به تحصیل در آن رشته خاص، داشتن هدف مشخصی در آینده و مسائلی از این دست صورت می گیرد که البته این مطلب در مورد همه دانشجویان و همه رشته های دانشگاهی صادق نیست.

عموما افراد بدون مطالعه و دانستن اینکه رشته تحصیلی انتخاب شده چه جایگاهی در بازار کار دارد، چه آینده ای می توان از طریق آن برای اشتغال متصور بود و مسائل با اهمیتی از این دست؛ وارد تحصیل در دانشگاه ها می شوند. این مسئله باعث تربیت دانشجویانی بی علاقه به مباحث درسی، اتمام تحصیلات با کمترین داشته ها و ناکارآمد در بازار کار کشور می شود.

عنوان می شود بخش قابل توجهی از کارجویان فارغ التحصیل دانشگاهی اساسا توانایی پذیرش تصدی های بازار کار را ندارند. کارفرمایی می گفت کارجویان در زمان مراجعه برای جستجوی شغل، تنها دارای مهارت در رانندگی هستند و مدارک دانشگاهی آنها عملا هیچگونه فایده ای برای کار ندارد.

مهارت انجام کار در حد رانندگی

یک مسئله قابل ذکر دیگر در عدم ساماندهی رشته های دانشگاهی و تلاش برای منطبق کردن آنها با نیازهای روز بازار کار کشور این است که دولت ها از این محل و رقابت جوانان برای ورود به دانشگاه ها در هر رشته ای که بشود، درآمد کسب می کنند و حاضر نیستند از این درآمدها به نفع بازار کار کشور و در راستای ساختن آینده ای بهتر برای جوانان بگذرند.

برخی معتقدند ساماندهی رشته های دانشگاهی می طلبد تا پذیرش دانشجو در برخی از رشته ها دستکم برای چندسال متوقف شود. از ورود بیش از اندازه جوانان به برخی از رشته هایی که دیگر بازار کاری برای آنها وجود ندارد جلوگیری شود و از این طریق نوعی ساماندهی جدی در رشته های بیشمار دانشگاهی صورت گیرد. اساسا مشاوره انتخاب صحیح رشته های دانشگاهی؛ موضوعی نیست که در مدارس به افراد آموزش داده شود.

همچنین لازم است تا بسیاری از رشته های دانشگاهی مجهز به جدیدترین تغییرات علمی جهان شوند، بر اساس نیازهای روز بازار کار کشور حرکت نمایند و از تربیت دانشجویان در رشته هایی که تنها یک مدرک برای فارغ التحصیلان به همراه دارد، پرهیز شود.

حمید حاج اسماعیلی در گفتگو با مهر با بیان اینکه بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی و جوانان تقریبا از دهه دوم انقلاب به عنوان یکی از چالش های دولت ها مطرح شد گفت: در آن مقطع برخی از مسئولان تحصیل جوانان در دانشگاه ها را نوعی اشتغال موقت تلقی کردند.

این کارشناس بازار کار اظهارداشت: بنابراین با این دیدگاه ها دانشگاه ها توسعه پیدا کرد و از این طریق بخشی از تقاضاهای کارجویان به سال های آینده موکول شد. اما بالاخره انباشت تقاضای کار در ایران شکل گرفت و پس از آن نیز تحریم ها و برخی برنامه های دولت ها نیز باعث تضعیف بازار کار کشور و سرمایه گذاری در این مسیر شد.

کشتی بازار کار به گل نشست

حاج اسماعیلی عدم تمایل دولت ها به واگذاری تصدی ها به بخش خصوصی و در نتیجه امکان شکل گیری سرمایه گذاری های جدید را مشکل دیگر بازار کار کشور برشمرد و افزود: با وجود قانون اصل 44، در سال های اخیر دولت ها در مقابل واگذاری تصدی ها به بخش خصوصی واقعی مقاومت کردند که این مسئله می تواند به جریان سرمایه گذاری ها و در نتیجه رونق بازار کار کشور لطمه بزند.

وی ادامه داد: با این شرایط علاوه بر اینکه توان بازار کار در جذب همه تقاضاهای شغلی به شدت کاهش یافت، از سویی بر تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی نیز افزوده شد. با وجود انجام برخی کارها مانند ایجاد دانشگاه های علمی کاربردی، اما دولت ها باید برای تطبیق واقعی رشته های دانشگاهی با نیازهای بازار کار، ساختارهای فراوانی را ایجاد کنند.

این فعال کارگری کشور تاکید کرد: در حال حاضر، متاسفانه کشتی بازار کار کشور به گل نشسته است و ضعف های فراوانی وجود دارد. عدم تناسب در ایجاد اشتغال بین بخش هایم ختلف اقتصادی خدمات، صنعت و کشاورزی نیز حاکی از وجود مسائل جدی در این بخش است.

به گفته حاج اسماعیلی، در حال حاضر اشتغال زایی خدمات 2 برابر کشاورزی و بیشتر از بخش صنعت است و صنایع در یکی دو دهه اخیر رشد چندانی نداشته است. از سویی این مسئله به عدم پویایی در بازار کار کشور لطمه زده است.

وی خاطرنشان کرد: در هر صورت تاخیر در ورود کارجویان به ویژه فارغ التحصیلان به بازار کار، لطمات و زیان هایی را برای جامعه به همراه خواهد داشت و این مسائل باعث افزایش هزینه های کشور می شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-8-9-102812central_bank_iran03.jpg

تاثیر لغو تحریم بانک مرکزی بربازارها مالی ایران/ دلار ارزان می شود؟
اقتصاد > بازار مالی -درحالی که هفته گذشته قیمت دلار در بازار تهران با رشد اندکی مواجه بود ولی امروز تحلیلگران بازار پیش بینی می کنند با انتشار خبر لغو تحریم بانک مرکزی ایران، وضعیت بازار قدری بهبود پیدا کند.
به گزارش خبرگزاري خبرآنلاين، پس از لغو تحريم بانک مرکزي ايران فرآيند انتقال ارز به کشور قدري تسهيل مي شود ولي بيش از آنکه اين موضوع براي صرافان بازار تهران اهميت داشته باشد، جو رواني ناشي از انتشار اين خبر وضعيت بازار را تغيير مي دهد. لغو برخي از تحريم ها طي يکسال و نيم گذشته به طور متوسط 2.6 درصد در کاهش قيمت دلار موثر بوده است. برهمين اساس ماجراي لغو تحريم بانک مرکزي نيز مي تواند، در بهبود شرايط بازار موثر باشد.

راي که دادگاه اروپايي صادر کرده «بدوي» و قابل نقض است ولي تحليلگران بازار براين باورند که همين خبر نيز در جهت يابي آينده بازار موثر است. بررسي ها نشان مي دهد پس از هر دوره انتشار اخباري در مورد لغو تحريم ها قيمت دلار در بازار داخلي حداقل 2 درصد کاهش داشته است. پيش از آن در سال هاي 1388 تا 1391 و پس از انتشار اخباري در مورد افزايش تحريم ها قيمت دلار بين 4 تا 6 درصد رشد را تجربه کرده بود.

برآوردها نشان مي دهد حدود 10 ميليارد دلار از دارايي هاي ايران در اتحاديه اروپا بلوکه شده است. برآورد شده حدود 80 تا 100 میلیارد دلار دارایی بانک مرکزی ایران در حساب‌هایی خارج از کشور بلوکه شده است. عمده این پول در چین و هند غیرقابل دسترسی مانده است. بخشي از این دارایی‌ها (2/4 میلیارد دلار) در قالب توافق‌نامه ژنو به حساب بانک مرکزی واریز شده است. تحریم‌های اتحادیه اروپا باعث شده بود دسترسی ایران به سیستم نقل و انتقالات مالی بین‌المللی-سوئیفت- نیز قطع شود. از سوی دیگر تحریم‌های اتحادیه اروپا باعث شده بود که کلیه فعالیت‌ها اعم از نقل و انتقال و مالکیت دارایی در حوزه یورو، با مشکل روبه‌رو شود. به بیان دیگر، هنگامی که تحریمی از سوی اتحادیه اروپا وضع می‌شود، نمی‌توان هیچ دارایی از جنس یورو نگه داشت؛ زیرا اگر قرار باشد در قلمرو اروپا تسویه شود، این امر با مشکل روبه‌رو خواهد شد. اما عواقب تحریم بانک مرکزی از موارد مذکور نیز گسترده‌تر بوده است. در مواردی که دارایی‌های بانک مرکزی ایران مسدود شد، با توجه به اینکه بانک مرکزی ایران در تامین مالی تجارت خارجی نقش مهمی داشته است، باعث شد که در مسیر قراردادهای تجاری مانند «تجارت مواد خوراکی»، «تجهیزات پزشکی»، «محصولات کشاورزی» و سایر موارد مشکلاتی به‌وجود آید.

در صورتي که تحريم هاي بانکي و بخصوص تحريم بانک مرکزي به صورت قطعي لغو شود، امکان افزايش فعاليت هاي تجاري در کشور ايجاد مي شود. در اين شرايط از طريق افزايش ميزان صادرات و همچنين ورود بيشتر ارزهاي خارجي به کشور، قيمت دلار و يورو در بازار قدري تعديل مي شود. پيش از اين نگراني ها در مورد سرنوشت مذاکرات هسته اي موجب شده بود تا قيمت دلار و يورو در بازار تهران روند صعودي را پيش گيرند و حتي به مرز 3هزار و 215 تومان نيز نزديک شوند. در صورتي که از نيويورک نيز اخباري اميدوار کننده در مورد مذاکرات به تهران منتقل شود، قيمت دلار در بازار با کاهش مواجه مي شود. دولت پيش از اين اعلام کرده بود، موفق شده است طي مدت يکسال قيمت دلار را نزديک به 3 درصد کاهش دهد.

هفته گذشته تنها جو رواني ناشي از بروز اختلافاتي جديد در مذاکرات هسته اي منجر به رشد قيمت دلار از 3هزار و 150 تومان به 3 هزار و 215 تومان شد. در صورتي که روند مذاکرات به سمت مثبت حرکت کند، وضعيت بازارهاي مالي ديگر مانند بورس نيز بهبود پيدا مي کند. صنايع کشور به شدت به روابط بين المللي وابسته هستند. برهمين اساس طي يک ماه گذشته و پس از بروز بن بست نسبي در مذاکرات بورس تهران نيز با افت شاخص بين يک هزار و 500 تا 2 هزار واحدي ماهيانه و نوسان نزولي 400 تا 500 واحدي روزانه مواجه بود. انتشار اخبار اميدوارکننده از مذاکرات هسته اي و بخصوص خبر لغو تحريم هاي بانک مرکزي ايران در اروپا مي تواند روند حرکتي شاخص کل بازار سرمايه را تغيير دهد.

همچنين با کاهش احتمالي قيمت دلار در بازار، بهاي سکه و طلا نيز کاهش پيدا مي کند. بررسي ها تاييد مي کند سرمايه گذاري در بازار دلار طي 5 ماه گذشته با سود نزديک به 3 درصدي همراه بوده است ولي در صورت آغاز حرکت نزولي و کاهش معنادار قيمت دلار، سرمايه هاي خرد مردم به سمت بازارهاي مالي ديگر مانند بورس و بانک ها هدايت مي شود. همين جريان نيز روند کاهشي قيمت دلار را تشديد مي کند.

3535
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
خاتمی: باید جان‌های صلح‌طلب تربیت شوند



رییس‌جمهور پیشین کشورمان با تاکید بر اینکه باید به جای ستایش و توصیه به صلح، جان‌های صلح‌طلب تربیت شوند، اظهار کرد: باید گفت‌وگو درباره صلح به گفتمان صلح جهانی و پارادایم ستیز و خشونت به سرمشق تفاهم تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمحمد خاتمی رییس‌جمهور پیشین کشورمان صبح امروز در مراسمی که به مناسبت روز جهانی صلح در موزه صلح تهران برگزار شد، با اشاره به اشعار ملک‌الشعرای بهار در نکوهش جنگ و ستایش آشتی و صلح، خاطرنشان کرد: ‌در طول تاریخ به ویژه در قرنی که گذشت ما شاهد بودیم که بسیار از صلح یاد شد و جنگ مورد نکوهش قرار گرفت.

وی با بیان اینکه همواره جنگ، ستیز و خشونت میان آنان که قدرت را در دست دارند با آنان که باید زندگی کنند بیشتر بوده است، اظهار کرد: این خشونت و جنگ در قرنی که گذشت با توجه به پیشرفت تکنولوژی و فناوری و همچنین افزایش فزون‌خواهی انسان‌های قرن بیستم بیشترین فجایع را در طول تاریخ به وجود آورد.

رییس‌جمهور پیشین کشورمان با اشاره به دو جنگ جهانی، جنگ‌های منطقه‌ای و جنگ سرد، اضافه کرد: ما در طول تاریخ از جنگ‌های جهانی گرفته تا امروز که در پایان قرن بیستم است شاهد بروز پدیده وحشتناکی به نام تروریسم بوده‌ایم. این موضوع همواره بوده و به تناسب دنیای امروز ابعاد وحشتناکی پیدا کرده است.

خاتمی گفت: در مقابل نیز صدای جنگ علیه تروریسم وجود دارد که ترور و تروریسم خود حاصل فزون‌خواهی و جنگ‌طلبی قدرت‌هاست در حالیکه مصلحان بزرگ به ویژه پیامبران خدا ندای زندگی برای انسان دادند و تاکید کردند که زندگی در جایی است که صلح باشد.

رییس‌جمهور پیشین کشورمان در ادامه به آیات قرآن کریم اشاره کرد و گفت: خداوند متعال در قرآن کریم می‌فرماید به دعوت پیامبر و خدای پیامبر که شما را به زندگی می‌خواند پاسخ دهید.

وی با تاکید بر اینکه آنچه در طول تاریخ همواره بر صلح غالب بوده، جنگ بوده است، اظهار کرد: ستایش کردن و توصیه کردن به صلح فایده زیادی ندارد بلکه باید جان‌های صلح‌طلبی تربیت شود. باید گفت‌وگو درباره صلح به گفتمان صلح در جهان تبدیل شود و پارادایم یا سرمشق ستیز و خشونت به سرمشق و پارادایم تفاهم تبدیل شود چرا که باید در برابر جنگ تمدن‌ها، گفت‌وگوی تمدن‌ها مطرح شود.

رییس‌جمهور پیشین کشورمان افزود: امروز پارادایم باید تغییر کند و زندگی‌ها دستخوش تغییر شوند. امروز باید خشونت‌طلبان، افراط‌گرایان و حامیان جنگ از صحنه سرنوشت کنار روند تا صلح، اتحاد و تفاهم پدید آید چرا که در این صورت است که زندگی انسان‌ها سرشار از صلح می‌شود.

خاتمی با تاکید بر اینکه جنگ اتفاق زشتی است، گفت: موزه صلح موزه‌ای است که زشتی‌های جنگ را به رخ می‌کشد اما در دل این زشتی‌ها زیبایی‌هایی از جنس مقابله در مقابل جنگ و مقاومت نهفته است چرا که چنانچه انسان‌هایی از جان گذشته نباشند تا در مقابل خشونت‌گرایان ایستادگی کنند زندگی بشریت یک شبه به جهنم تبدیل می‌شود.

رییس‌جمهور پیشین کشورمان با بیان اینکه به همان اندازه که جنگ زشت است، جنگ به معنای دفاع از موجودیت و بقای خود و ایستادن در برابر متجاوز زیباست، اضافه کرد: اگر این مقاومت‌ها نبود جنگ‌طلبان بسیار زود همه زندگی بشریت را نابود می‌کردند.

وی در پایان با تاکید بر اینکه روز صلح و برپایی موزه صلح امر مبارکی است، خاطرنشان کرد: باید همگان به پیام پیامبران و مصلحان بشریت گوش دهیم و زندگی را سرشار از تفاهم، گفت‌وگو و محبت کنیم و با همبستگی جان‌های محبت‌خواه، زشتی‌آفرینان و جنگ‌آفرینان را در ابتدا منزوی کنیم و چنانچه خدا بخواهد سر رشته حیات و سرنوشت انسان‌ها را از دست جنگ‌طلبان و خشونت‌گرایان خارج کنیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تعطیلی بسیاری از واحدهای صنعتی البرز



رییس اتاق بازرگانی استان البرز گفت: پرداخت نشدن بهره بالای بانکی توسط صاحبان صنایع، تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی را به دنبال داشته است.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حسین طوسی در جلسه بررسی مشکلات شهرک‌های صنعتی استان البرز که شامگاه چهارشنبه، دوم مهر با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، اظهار کرد: بهره بالای بانکی بیشترین ضرر را به بنگاه‌های کوچک و متوسط اقتصادی زده است.



وی تصریح کرد: نبود راه‌های دسترسی مناسب، امکانات زیرساختی همچون گاز و برق، رعایت نشدن مفاد قرارداد بین واحدهای صنعتی و شرکت خدماتی شهرک‌های صنعتی البرز، بهره‌های بانکی بالا، اخذ مالیات‌های سنگین و نبود تصفیه‌خانه فاضلاب از مهم‌ترین مشکلات تولیدکنندگان است.



طوسی افزود: یکی از معضلات عمده شهرک‌های صنعتی البرز، نداشتن آمار دقیق تعداد واحدهای فعال، نیمه فعال و تعطیل‌ شده‌ است که این مهم توزیع امکانات خدماتی را در بین واحدهای تولیدی با مشکل مواجه می‌سازد.



طوسی بیان کرد: در حال حاضر بسیاری از واحدهای تولیدی شهرک‌های صنعتی استان تعطیل شده و یا با ظرفیت تولیدی بسیار پایین فعالیت می‌کنند. اگر بهره واحد تولیدی کمتر از 70 درصد باشد، واحد به مرحله زیان‌دهی رسیده و فعالیت واحد دیگر نفع اقتصادی ندارد.



رییس اتاق بازرگانی استان البرز اضافه کرد: امروز صاحبان صنایع در چنین شرایط نامطلوبی و با امید به حل مشکلات، دست از فعالیت برنداشته و همچنان به تولید مشغول هستند، لذا دولت باید فکری به حال آنان بکند و با ایجاد شرایط مناسب‌تر، انگیزه‌ی تولید را افزایش دهد.



وی به فعالیت شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: این شورا دو سال پیش با هدف رسیدگی به معضلات شهرک‌های صنعتی در استان البرز تشکیل شد. در این شورا دو کارگروه تولید و خدمات، مسئول رسیدگی به معضلات واحدهای تولیدی شهرک‌های صنعتی هستند، لذا صاحبان صنایع می‌توانند با شرکت در این کارگروه‌ها مشکلات خود را مطرح کنند.



وی اظهار کرد: طبق آمار، طی سال‌های اخیر 14 هزار واحد تولیدی در کشور تعطیل شده‌اند که اگر به طور متوسط در هر واحد تولیدی 10 نفر مشغول به کار باشند، 140 هزار نفر به تبع تعطیلی این واحدها بیکار شده‌اند، لذا اگر تدابیری اتخاذ شود تا این واحدها دوباره فعالیت خود را از سرگیرند افراد بسیاری دوباره به فعالیت مشغول می‌شوند.



طوسی، بانکداری اسلامی را راه‌حل کاهش بهره‌های بانکی دانست و گفت: اگر بانک‌ها روش بانکداری اسلامی را سرلوحه کار خود قرار دهند مشکلات بسیاری از صاحبان صنایع رفع می‌شود و گردش چرخ تولیدی کشور تندتر می‌شود.



به گزارش ایسنا، در ابتدای جلسه تعدادی از صاحبان واحدهای تولیدی مستقر در شهرک‌های صنعتی اشتهارد و نظرآباد به بیان مشکلات خود پرداختند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد



طیب‌نیا اعلام کرد؛
تدوین بسته جدید سودآوری در بانک‌ها/ برنامه واگذاری اموال بانک‌ها به مردم

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اعلام اینکه بنگاه های واگذار شده به بانک ها باید به مردم واگذار شود گفت: مجموعه ای از تصمیمات که بتواند عملیات اصلی بانکداری را سودآور کند، برای بانک ها در نظر گرفته شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، علی طیب نیا در جلسه مجمع عمومی بانک سپه برای تصویب صورت های مالی گفت: افزایش سرمایه بانک سپه، نتیجه اقدامات خوب این بانک برای خروج از بنگاه داری است.

وزیر امور اقتصاد و دارایی در خصوص لزوم خروج بانک ها از بنگاه داری افزود: طی یکسال گذشته بانک مرکزی بررسی های خوبی انجام داده تا دلایل رفتن بانک ها به سمت بنگاه داری را شناسایی و آن را حل و فصل کند.

رئیس مجمع عمومی بانک ها با بیان اینکه یکی از دلایل رفتن بانک ها به سمت بنگاه داری عدم سودآوری آنها در عملیات اصلی بانکداری است افزود: مجموعه ای از تصمیم ها که بتواند عملیات اصلی بانکداری را سودآور کند، برای بانک ها در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه در برنامه خروج از رکود راه های متعددی برای افزایش سرمایه بانک ها پیش بینی کرده ایم خاطر نشان کرد: امیدواریم این برنامه ها در مجلس به تصویب برسد تا بتوانیم آن را عملیاتی کنیم و سرمایه بانک ها را به حد نصاب استاندارد بین الملی نزدیک و مشکل کمبود منابع را حل و فصل کنیم.

طیب نیا با بیان اینکه باید به سراغ واگذاری بنگاه ها برویم تصریح کرد: بنگاه هایی که بانک ها داوطلبانه خریده اند یا دولت به تکلیف، عوض بدهی اش به آنها واگذار کرده و یا در فرایند تملیک وثایق بانک ها مالک آن شده اند باید به مردم واگذار شود.

وزیر اقتصاد و دارایی با بیان اینکه در بحث واگذاری ها هم با محدودیت های جدی مواجه هستیم گفت: در مورد املاک و مستغلات و فروش املاک تملیکی به لحاظ فرهنگی قانونی با توجه به اینکه در شرایط رکود هستیم، کار سختی پیش رو داریم.

وی با بیان اینکه در وزارت اقتصاد و دارایی کارگروهی برای برنامه تحول راهبردی **** بانکی تشکیل شده است افزود: کارگروهی در وزارت اقتصاد و دارایی با تاکید بر بنگاه های دولتی برای تحول راهبردی در **** بانکی تشکیل شده است تا برنامه منطقی عملیاتی برای بانکها را طراحی کند.

طیب نیا با اشاره به اینکه بانک سپه در این مورد برنامه های منظمی داشته و تلاش کرده تا بنگاه ها را واگذار کند اظهارداشت: با اقدام خوب بانک سپه در راستای خروج از بنگاه داری، سرمایه این بانک افزایش پیدا کرد.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه تلاش جدی دولت در یکسال گذشته این بوده که تکالیف بانک ها کمتر شود گفت: علیرغم محدودیت های دولت و تحریم ها تلاش کردیم تا کمتر به **** بانکی فشار وارد شود.

وی در خصوص سرمایه پایه بانک ها برای بنگاه داری یادآور شد: 40 درصدی که به عنوان سرمایه پایه بانک برای بنگاه داری مطرح شده در واقع سقف بانک مرکزی است، لذا بانک ها نباید فراتر از آن بنگاه داشته باشند.

طیب نیا افزود: باید به این سمت حرکت کنیم که بانک ها کار اصلی و واقعی بانکداری را به شکل تخصصی و حرفه ای انجام دهند، این خواسته عمومی جامعه، دولت و مقام معظم ***** است.

همچنین رئیس کل بانک مرکزی نیز در ادامه این جلسه هماهنگی وزیر امور اقتصاد و دارایی با بانک مرکزی را مثال زدنی و قابل تقدیر عنوان کرد.

ولی الله سیف با اشاره به نگاه مثبت وزیر امور اقتصاد و دارایی به **** بانکی اظهارداشت: بانک مرکزی با توجه به نگاه مثبت و همراهی وزیر امور اقتصادی و دارایی در اصلاح ساختار بانک ها به هیچ وجه تنها نیست.

وی حضور طیب نیا در مجامع بانک ها را نشان اهمیت قائل شدن وزیر به مسائل بانکی عنوان کرد و گفت: تاکنون کمتر شاهد چنین نظمی در برگزاری مجامع بانک ها بوده ام.

سیف وجود رقابت نادرست در سیستم بانکی را باعث کاهش حاشیه سود بانک ها عنوان کرد و اظهارداشت: با تدابیر در نظر گرفته شده این رقابت ناسالم برای افزایش نرخ سود سپرده ها که باعث افزایش قیمت تمام شده پول می شد از بین رفت.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-7-28-121051bank.jpg

رشد نقدینگی تا کجا ادامه پیدا می کند؟/ بازارهای مالی ایران به سمت ثبات می رود
اقتصاد > اقتصاد کلان -بررسی های بانک مرکزی نشان می دهد در پایان سال 1392 رقم نقدینگی 29 درصد رشد داشته است.


احسان ميزاني:در همين دوره زماني پايه پولي نيز افزايش داشته است. دولت طي سال 1392 تلاش کرده تا روند افزايش نقدينگي را کاهش دهد. مسعود نيلي مشاور ارشد اقتصادي رئيس جمهور نيز در ابتداي سال جاري اعلام کرده بود از راه کنترل نقدينگي، نرخ تورم را کاهش مي دهند. در هشت ماه ابتداي دولت حسن روحاني، پايه پولي کشور 25 درصد رشد داشته است. در پايان سال 92 و در جموع دوازده ماهه نيز رشد پايه پولي به 17 درصد رسيده بود. ولي با اين حال در همين دوره زماني، حجم پول تنها 11درصد و سپرده دیداری 8درصد رشد داشته، اما حجم شبه پول یا سپرده‌های بلندمدت، 30درصد رشد را تجربه کرده است. برهمين اساس در نه ماه سال گذشته پايه پولي رشد 23 هزار ميليارد توماني را تجربه کرده است. گزارش بانک مرکزي نشان مي دهد در همين دوره زماني حجم پول 12هزار میلیارد تومان و شبه پول و سپرده‌های سرمایه‌گذاری 109هزار میلیارد تومان افزایش یافته است و رشد سپرده‌های بلندمدت 9برابر رشد حجم اسکناس و سپرده دیداری بوده است. سهم شبه پول و حساب‌های سپرده سرمایه‌گذاری بلندمدت، در جذب 122هزار میلیارد تومان نقدینگی افزایش یافته، به‌میزان 90درصد و سهم پول یا اسکناس و سپرده دیداری به‌میزان تنها 10درصد بوده است. در همين دوره 90درصد از رشد نقدینگی به‌حساب‌های سپرده سرمایه‌گذاری جذب شده است.

برای دیدن تصویر در ابعاد واقعی روی آن کلیک کنید.



نگاهی به‌شاخص‌های مطالبات بانک‌ها نیز نشان می‌دهد که میزان مطالبات سیستم بانکی از بخش‌های دولتی و غیر دولتی به‌میزان 18درصد رشد داشته است. مجموع بدهی دولت و شرکت‌های دولتی به‌سیستم بانکی، بدهی دولت به‌سیستم بانکی، بدهی شرکت‌های دولتی به‌سیستم بانکی و همچنین بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی در این مدت 9ماهه حدود 12درصد افزایش یافته‌اند. بدهی بانک‌های تخصصی به‌بانک مرکزی نیز با افزایش قابل توجه 18درصدی مواجه شده اما بدهی بانک‌های تجاری به بانک مرکزی به‌میزان 28- درصد کاهش قابل توجهی داشته است.

گزارش هاي آماري نشان مي دهد در سال 1392 دولت موفق شده تا مولفه هاي اثرگذار در رشد قيمت ها و افزايش نقدينگي را کنترل کند. در صورتي که تا پايان سال 1393 روند کنترل نقدينگي به همين شکل ادامه پيدا کند، احتمال کاهش بيشتر تورم نيز وجود دارد. دولت قصد دارد از طريق ساماندهي بازارهاي مالي و بخصوص وضعيت بانک ها به سمت ايجاد ثبات در مولفه هاي مهم بازارهاي مالي برود. در حال حاضر نيز با کنترل تورم روي مرز 23 درصد وضعيت بازارها قدري بهبود پيدا کرده است.

3535
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تظاهرات مردم ژاپن علیه از سرگیری فعالیت‌ یک نیروگاه اتمی این کشور



حدود 16 هزار تن از مردم ژاپن در اعتراض به برنامه دولت کشورشان برای ازسرگیری فعالیت راکتورهای اتمی آن هم تنها سه سال پس از فاجعه اتمی فوکوشیما، در خیابان‌های توکیو دست به راهپیمایی اعتراضی زدند.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، به نقل از خبرگزاری فرانسه، از 10 سپتامبر سال جاری میلادی که دیده‌بان اتمی برنامه‌های از سرگیری فعالیت دو راکتور در نیروگاه اتمی "سندایی" در جنوب ژاپن را تائید کرد،‌ این یکی از بزرگترین راهپیمایی های ضد اتمی محسوب می‌شود.



کنزابورو او، برنده جایزه ادبی نوبل در این راهپیمایی گفت: از زمان فاجعه اتمی فوکوشیما سه سال و نیم گذشته اما هنوز هیچ ارزیابی صورت نگرفته است. دولت توکیو قصد دارد تا برنامه از سرگیری فعالیت نیروگاه اتمی سندایی را بدون تنظیم برنامه‌های مناسب مقابله با فاجعه پیش ببرد.



در این راهپیمایی معترضان بنرهایی به دست داشتند که روی آن‌ها نوشته شده بود: ما به نیروگاه‌های اتمی نیاز نداریم.



یوکو اوباچی‌، وزیر صنعت ژاپن گفت: ملت باید درباره نیازهای انرژی این کشور واقع بین باشند چرا که دولت تلاش می‌کند تا مردم شکاک را درباره ضرورت انرژی اتمی متقاعد سازد.



در ژاپن پیش از فاجعه فوکوشیما‌، انرژی اتمی حدود یک سوم از نیازهای انرژی این کشور را تامین می‌کرد.



سازمان نظارت بر انرژی اتمی گفت: دو راکتور قابل قبول است اما مشکلاتی همچنان وجود دارد از جمله اینکه بخش اعظمی از جوامع محلی در ژاپن همچنان از فاجعه اتمی فوکوسشیما ترس به دل دارندو.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سخنرانی باراک اوباما در مجمع عمومی



باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا سخنان خود در مجمع عمومی سازمان ملل را بر سه محور تلاش برای جلوگیری از "دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای"، تلاش‌های بین‌المللی برای کنترل سلاح‌های شیمیایی سوریه و تحقق صلح در خاورمیانه میان فلسطین و اسرائیل قرار داد.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به گزارش شبکه خبری بی.بی.سی، رئیس جمهوری آمریکا با بیان اینکه ما با چالش‌های جدیدی مواجه هستیم، تصریح کرد: آمریکا سال آینده (2014) به جنگ افغانستان خاتمه می‌دهد.

اوباما عنوان داشت: نقش سازمان ملل کمک به تحقق عدالت است و جهان نسبت به پنج سال پیش به مکان باثبات‌تری تبدیل شده است.

رئیس جمهوری آمریکا از شورای امنیت خواست تا مطمئن شود که در صورت تخطی سوریه از توافق اخیر برای تحویل دادن سلاح‌های شیمیایی‌اش، با پیامدهای آن مواجه می‌شود.

اوباما درباره رابطه با ایران عنوان داشت: فکر نمی‌کنم بتوان یک شبه مشکلات در روابط ایران و آمریکا را حل کنیم اما اگر بتوانیم مشکل هسته‌ای را حل کنیم گام بزرگی در جهت توسعه روابط برداشته‌ایم.

رئیس جمهور آمریکا به فتوای آیت‌الله *****‌ای علیه سلاح اتمی و سخنان حسن روحانی در مورد اهداف برنامه هسته‌ای ایران اشاره کرد و گفت که از این سخنان خشنود است، اما مبنای اصلی، "عملکرد" خواهد بود. او گفت که این سخنان و سخنان طرفهای غربی می‌تواند مبنای دست یافتن به راه حل باشد.

اوباما با اشاره به نامه‌هایی که به **** و رئیس جمهور ایران نوشته گفت که آمریکا به دنبال تغییر حکومت در ایران و ممانعت از استفاده ایران از انرژی صلح آمیز هسته‌ای نیست ولی می‌خواهد جلوی دسترسی آن به سلاح‌های هسته‌ای را بگیرد.

وی با اشاره به انتخابات اخیر ریاست جمهوری در ایران نیز گفت که آمریکا به بهبود روابط دو کشور امیدوار است.

اوباما به تاریخچه اختلافات ایران و آمریکا، از جمله کودتای 28 مرداد و دخالت‌های آمریکا در ایران اشاره کرد و گفت که اگر دو کشور بتوانند اختلاف نظر در مورد برنامه اتمی ایران را حل کنند، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. او بر حق ایران در مورد دستیابی به فناوری صلح آمیز هسته‌ای تأکید کرد.



رئیس جمهوری آمریکا تصریح کرد: سیاست آمریکا در منطقه در کوتاه مدت بر دو موضوع متمرکز خواهد بود؛ برنامه اتمی ایران و مشکل اسرائیل و فلسطینی‌ها.



وی تصریح کرد: استفاده و توسعه سلاح کشتار جمعی را در منطقه خاورمیانه و آفریقا تحمل نخواهیم کرد.



اوباما هم‌چنین در مورد سوریه و توافقی که آمریکا با روسیه و دیگر همپیمانان خود به دست آورده است، گفت: اگر شورای امنیت نتواند در مورد صدور یک قطعنامه به توافق برسد، مشخص می‌شود که سازمان ملل قادر به اعمال قوانین بین‌المللی نیست.

رئیس جمهور آمریکا هرگونه تردید در به کارگیری سلاح‌های شیمیایی توسط دولت سوریه را منتفی دانست.

وی در هنگام صحبت‌هایش در مورد به کارگیری سلاح‌های شیمیایی در سوریه، به سابقه کاربرد این سلاح‌ها در گذشته - از جمله علیه ایران - اشاره کرد.



باراک اوباما گفت، علی رغم تلاش آمریکا برای تقویت اپوزیسیون میانه‌رو در سوریه، تندروها به فعالیت خود افزایش دادند. در مقابل، متحدان دولت سوریه به کمک آن آمده‌اند.



رئیس جمهوری آمریکا تصریح کرد: توافق درباره تسلیحات شیمیایی باید تلاش‌های دیپلماتیک را جهت دستیابی به سازش سیاسی با سوریه افزایش دهد. من فکر نمی‌کنم که اقدام نظامی چه در داخل سوریه و چه توسط نیروهای خارجی بتواند به تحقق صلحی پایدار منجر شود. همچنین فکر نمی‌کنم که آمریکا یا هر کشور دیگری بتواند مشخص کند که چه کسی در سوریه حکومت خواهد کرد بلکه این مردم سوریه هستند که در این زمینه تصمیم می‌گیرند. با این حال ***** که شهروندان خود را می‌کشد و علیه کودکان از گاز شیمیایی استفاده می‌کند نمی‌تواند مشروعیت لازم را برای هدایت کشوری که به شدت چند تکه شده است به دست آورد. این عقیده که سوریه می‌تواند به دوران پیش از جنگ بازگردد توهم‌آمیز است. زمان آن فرارسیده که ایران و روسیه متوجه شوند که پافشاری روی حکمرانی اسد منجر به نتیجه‌ای خواهد شد که فضای ایجاد خشونت برای افراط‌گرایان افزایش یابد. در همین حال افرادی که به حمایت از اپوزیسیون میانه‌روی سوریه می‌پردازند باید آن‌ها را متقاعد کنند که مردم سوریه نمی‌توانند بهای فروپاشی دولت را بپردازند و سازش سیاسی بدون در نظر گرفتن واهمه‌های مشروع علویان و دیگر اقلیت‌ها محتمل نیست.



اوباما هم‌چنین گفت که محمد مرسی، رئیس جمهور برکنار شده مصر به طور دمکراتیک انتخاب شده بود اما از دید شهروندان مصر روند تحولات این کشور در مسیر اشتباهی بود.



وی گفت که در جریان تحولات مصر تلاش آمریکا این بود که در مسائل داخلی این کشور دخالت نکند. او گفت که منافع آمریکا حمایت از دموکراسی در مصر است.

رئیس جمهور آمریکا بر لزوم حل اختلافات اسرائیل و فلسطینی‌ها تأکید کرد و از کشورهای منطقه خواست که به رهبران اسرائیلی و فلسطینی که حاضرند در راه دشوار صلح قدم بگذارند، کمک کنند.



رئیس جمهور آمریکا از امید خود برای صلح میان اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها سخن گفت و بر امید جوانان دو طرف به دستیابی به این هدف تاکید کرد.





انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سخنرانی اوباما در مجمع عمومی



سخنرانی باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل انجام شد.







به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اوباما در این سخنرانی گفت: ما بر سر تقاطع صلح و جنگ، دور هم جمع شده‌ایم. در دنیایی زندگی می‌کنیم که تعداد حکومت‌های بیشتری بر مبنای رأی مردمانشان تشکیل شده است و تعداد مردمان فقیر جهان در حال کاهش است. با عنوان جهانی، حق انتخاب داریم که سازوکار جهانی را به گونه‌ای شکل دهیم که بتوان در مقابله با مشکلات جهانی، در کنار هم بود. آمریکا متعهد است برای حل مشکلات در قرن بیست و یک در کنار دیگر کشورها باشد و از منابع خود استفاده کند.

وی "تهاجم‌های روسیه" و "قساوت‌های تروریست‌ها در عراق و سوریه" را از جمله تهدیدهای کنونی جهان معرفی کرد و ادامه داد: ما به ایستادن در کنار مردم اوکراین متعهد هستیم و به روسیه هزینه‌هایی تحمیل خواهیم کرد.





اوباما هم‌چنین تصریح کرد: توافقنامه آتش بس اخیر در اوکراین، سرآغازی برای برقراری صلح از مسیر دیپلماتیک بود.

رئیس جمهوری آمریکا در ادامه با ذکر اینکه در مذاکرات هسته‌ای با ایران می‌توان به راه‌حلی رسید که مطلوب هر دو طرف گفت‌وگو باشد، اظهار کرد: پیام من به مقامات ایران ساده و روشن است؛ این که می‌توانیم به نتیجه برسیم و این فرصت را از دست ندهید. یافتن راه حلی دیپلماتیک برای اختلافات هسته‌ای با ایران، بخشی از تعهد آمریکا برای مقابله با گسترش تسلیحات هسته‌ای است.



رئیس جمهوری آمریکا با تاکید بر اینکه عنوان "جنگ تمدن‌ها" را نمی‌پذیرد، در بخش دیگری از سخنانش گفت: اقدامات جامعه جهانی باید در چهار حوزه متمرکز باشد و نخستین گام، تضعیف گروهی است که تحت عنوان "دولت اسلامی" شناخته می‌شود. آمریکا هیچوقت در جنگ با اسلام نبوده و نخواهد بود. صلح از آموزه‌های اسلام است.

اوباما افزود: در دومین گام، زمان آن رسیده است که جهان، به ویژه مسلمانان، ایدئولوژی گروه‌هایی همچون القاعده و داعش را رد کنند. هم اکنون بیش از 40 کشور برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی برای مقابله با داعش اعلام آمادگی کرده‌اند. تنها زبانی که این قاتلان (گروه داعش) می‌فهمند، زبان "زور" است.



وی گفت: تمام مذاهب هدف حمله‌های افراط گرایان بوده‌اند. ایدئولوژی داعش، القاعده و بوکوحرام در صورت مقابله با آن "در نور روشن روز" از بین خواهد رفت. باید با چرخه درگیری‌ها، به ویژه درگیری‌های فرقه‌ای مقابله کنیم. زمان آن رسیده است که رهبران سیاسی، مدنی و مذهبی، نزاع‌ها و اختلافات فرقه‌ای را رد کنند.



رئیس جمهور آمریکا از کشورهای عرب و مسلمان خواست تا بیشتر تمرکز را بر ظرفیت‌های مردم خود، به ویژه جوانان بگذارند: تجربه نشان داده است جوانان و زنان در پیشرفت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشورها نقش چشمگیری دارند.



وی اظهار کرد: کار مقابله و رد کردن افراط گرایی و فرقه گرایی، کاری بین نسلی است. ما نه تحمل می‌کنیم که تروریست‌ها مامنی داشته باشند و نه در مقام یک قدرت اشغالگر عمل می‌کنیم. با هر گونه تهدید علیه امنیت خود مقابله می‌کنیم.



رئیس جمهور آمریکا هم‌چنین با اشاره به وقایع شهر فرگوسن در پی کشته شدن یک جوان سیاه‌پوست به دست پلیس، گفت: ما هم مشکلات نژادی و قومی خود را داریم. آمریکایی که می‌بینید، کشوری است که برای حل و فصل مشکلاتش اقدام می‌کند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
کامرون: ایران می‌تواند به غلبه بر داعش کمک کند/در جنگ علیه داعش شرکت می‌کنیم



دیوید کامرون در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بر اهمیت مبارزه با داعش تأکید کرد و گفت که کشورش در این مبارزه نقش خود را ایفا خواهد کرد.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دیوید کامرون، نخست‌وزیر انگلیس همچنین گفت: ایران می‌تواند به شکست دادن داعش کمک کند.

دیوید کامرون در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: انگلیس با ایران اختلاف نظرات شدیدی دارد اما باید به تهران این شانس داده شود تا نشان دهد می‌تواند بخشی از راه حل باشد نه بخشی از مشکل.

وی افزود: رهبران ایران می‌توانند در شکست تهدید داعش کمک کنند. آنها می‌توانند به تضمین یک عراق باثبات تر و جامع تر و یک سوریه باثبات تر و جامع تر کمک کنند و اگر رهبران ایران آماده چنین کاری هستند باید از مشارکت آنها استقبال کنیم.

وی مدعی شد: ما با ایران اختلاف نظرات شدیدی داریم. حمایت ایران از سازمان‌های تروریستی، برنامه اتمی‌اش تهدیدی برای مردم ایران است. تمامی این مسائل باید تغییر کند.

کامرون اضافه کرد: مانند همیشه انگلیس در زمینه تحقق آزادی، دموکراسی و عدالت نقش خود را ایفا خواهد کرد.



وی تصریح کرد، داعش به یک منطقه محدود نمی‌شود زیرا برنامه‌های خطرناکی برای گسترش و انجام اقدامات تروریستی در سراسر جهان دارد.



نخست‌وزیر انگلیس در بخش دیگری از اظهارت خود به موضوع سوریه پرداخت و مدعی شد، پایان حکومت بشار اسد کلید شکست دادن داعش است.



وی خواهان گذاری سیاسی در سوریه برای خاتمه دادن به حکومت اسد شد و گفت: معامله کردن با اسد به شکست دادن داعش منجر نخواهد شد.



کامرون با تأکید بر ضرورت اقدام بین‌المللی علیه داعش، سخنرانی خود را با این جمله به پایان رساند که «ما با شیطانی مواجه هستیم که جهان باید علیه آن متحد شود».

نخست وزیر انگلیس در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفت که از پارلمان کشورش می‌خواهد تا پیوستن به عملیات حملات هوایی بین المللی علیه داعش در عراق را تصویب کند.

کامرون به مسئله پیوستن انگلیس به عملیات حملات هوایی بین المللی آمریکا علیه داعش در سوریه که از چند روز گذشته آغاز شده، اشاره‌ای نکرد.

وی علیه این باور که توافق با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه برای شکست داعش ضروری است، هشدار داد و آن را خطرناک توصیف کرد.

وی گفت: اقدامات خصمانه دولت اسد در جریان این درگیری وسیله قدرتمندی برای به خدمت گرفتن افراط گرایان بوده است.

نخست وزیر انگلیس از تصمیمش برای ترغیب مشارکت انگلیس در حملات هوایی در عراق دفاع کرده و گفت: تهدید داعش جهانی است و هنگامی که امنیت و آسایش مردم ما در خطر است باید در واکنش هیچ گونه سازشی نداشته باشیم.

وی اذعان کرد: ما از گذشته از جمله حمله به عراق حدود 10 سال گذشته درس‌هایی آموخته‌ایم اما شانه خالی کردن از مشکلی همچون داعش مسائل را بدتر می‌کند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در جمع فعالان، صاحبنظران و سرمایه گذاران شرکت های آمریکایی
روحانی: اقتصاد ایران شاهراهی برای تجارت جهانی است/ تحریم فساد اقتصادی را ترویج می‌کند


رییس جمهوری کشورمان ضمن اعلام استقبال از حضور سرمایه‌گذاران خارجی در بخش های مختلف اقتصادی ایران اظهار امیدواری کرد، در آمریکا نیز شرایطی فراهم شود که سرمایه‌گذاران علاقمند این کشور قادر به حضور در اقتصاد ایران شوند.



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری داشجویان ایران (ایسنا)، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در جمع فعالان، صاحب‌نظران و سرمایه گذاران شرکت‌های بزرگ آمریکایی تصریح کرد: سرمایه‌گذاری خارجی پلی برای ارتباط بهتر دو ملت است و اقتصاد ایران می‌تواند به شاهراهی برای تجارت جهانی، حل و فصل مشکلات سیاسی، ایجاد اعتماد بیشتر میان ملت‌ها و استقرار امنیت در کل کشورهای خاورمیانه مبدل شود.



رییس شورای عالی اقتصاد، با تشریح وضعیت اقتصادی کشورمان در سال‌های گذشته، تلاش دولت یازدهم در کاهش نرخ تورم و خروج از شرایط رکود را یادآور شد و گفت: بزرگترین موفقیت دولت در یک سال گذشته با توجه به قولی که در انتخابات به مردم داده شد، ایجاد ثبات و آرامش در بازار ایران بوده است.



روحانی با اشاره به آثار تحریم‌های غیرقانونی در عرصه اقتصاد جهانی اظهار داشت: یکی از پیامدهای تحریم رواج فساد است؛ ضمن این که تحریم‌های غیرقانونی، کور و ظالمانه باعث تضییع حقوق بشر و تخریب روابط ملت‌ها می شود.



رییس جمهوری کشورمان با تشریح تلاش دولت برای فراهم کردن شرایط مناسب حضور کارآفرینان و سرمایه گذاران داخلی و خارجی گفت: دولت به صراحت اعلام می کند که خواهان واگذاری امور اقتصادی به مردم ایران و شرکت‌های خصوصی است و در بسیاری از زمینه ها از شرکت‌های خارجی نیز برای سرمایه گذاری دعوت کرده است.



رییس شورای عالی اقتصاد با بیان اینکه در گوشه و کنار ایران زمینه برای فعالیت اقتصادی سودآور وجود دارد، از برگزاری نشست اختصاصی با فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران داخلی و خارجی و مدیران بانک‌ها در سفرهای استانی و ارائه تسهیلات و ایجاد جاذبه برای حضور شرکت‌های خارجی در کشورمان خبر داد.



روحانی گفت: ایران با توجه به پیشینه تاریخی و طبیعت منحصر به فرد خود می تواند جاذبه بسیاری در صنعت گردشگری داشته باشد، چنانکه در یکسال گذشته ورود گردشگران خارجی به ایران بیش از دو برابر شده و دولت و بخش خصوصی صدها طرح در زمینه گردشگری در دست اجرا دارد.



رییس جمهوری جایگاه ممتاز جغرافیای کشورمان را به عنوان کریدور شمال به جنوب یادآور شد و با اشاره به احداث چندین شبکه ریلی سراسری که خلیج فارس را به کشورهای آسیای میانه، دریای سیاه و قفقاز و چین متصل می کند، گفت: در زمینه دو خطه و برقی کردن شبکه راه آهن در ایران بیش از ۵۰ میلیارد دلار هزینه خواهیم کرد.



رییس شورای اقتصاد افزود: بندر چابهار با تصمیم و سرمایه گذاری دولت در سالهای آینده به یکی از بزرگترین بنادر صادرات و واردات در منطقه مبدل خواهد شد.



روحانی برنامه ریزی دولت برای افزایش ظرفیت تولید نفت به ۴ تا ۵ میلیون بشکه را مورد اشاره قرار داد و گفت: فقط با اتمام یکی از طرح های مهم سرمایه گذاری در منطقه غرب کشور در ۴ سال آینده روزانه ۷۰۰ هزار بشکه نفت به ظرفیت تولید کشور اضافه می شود.



رییس جمهوری از افزایش تولید گاز در کشور خبر داد و با اشاره به توسعه صنایع پتروشیمی گفت: طبق برنامه‌ریزی انجام شده زمینه برای بخش خصوصی داخلی و خارجی بیش از ۷۰ میلیارد دلار برای ایجاد صنایع پایین دستی پتروشیمی وجود دارد که می تواند تاثیر بسزایی در ایجاد اشتغال داشته باشد.



رییس شورای عالی اقتصاد سایر ظرفیت های کشور را در حوزه معدن و کشاورزی تشریح کرد و افزود: همین اقدامات باعث شده که در یکسال گذشته رشد منفی اقتصادی کشور به رشد مثبت تبدیل شود و انضباط مالی و پولی تورم را به نرخ معقولی رسانده است.



دکتر روحانی از ظرفیت شرکتهای خصوصی و داخلی و اصلاح قوانین برای حمایت از بخش خصوصی سخن به میان آورد و گفت: به شدت با رانت اطلاعاتی مقابله کرده و با ایجاد دولت الکترونیک و شفافیت، اطلاعات را در اختیار همه مردم قرار می دهیم.



رییس جمهوری در پاسخ به پرسش یکی از حاضران در خصوص مذاکرات هسته ای ایران با ۱+۵ گفت: اگر غرب و ۱+۵ دنبال تحقق این موضوع هستند که فنآوری صلح آمیز در اختیار ایران باشد اما انحراف به سوی سلاح نباشد، برای ما ۱۰۰ درصد قابل قبول است.



دکتر روحانی اضافه کرد: استفاده صلح آمیز از فناوری هسته ای را در عرصه های مختلف می خواهیم و به دنبال ساخت راکتور هسته ای برای تولید برق و تولید سوخت هستیم، تا به خوداتکایی برسیم.



رییس شورای عالی امنیت ملی با ابراز خرسندی از اینکه توافق موقت ژنو نشان داد آنچه توافق شد می تواند اجرایی شود، گفت: توافق اولیه، البته مخالفانی داشت ولی در نهایت از سوی طرفین جامه عمل به خود پوشید.



رییس جمهوری کشورمان به درخواست یکی از شرکت کنندگان برای ایجاد سفارت در تهران و واشنگتن و دست دادن روسای جمهور دو کشور در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل اینگونه پاسخ داد: مشکلات ما با آمریکا بسیار زیاد است و تنها با دست دادن روسای جمهور دو کشور حل و فصل نمی شود.



روحانی افزود: البته در یکسال گذشته گام هایی برداشته شده است. وزرای خارجه دو کشور درباره موضوع هسته ای مذاکره می کنند و با این حال گذشتن از شکاف بزرگی که میان ایران و آمریکا به وجود آمده نیاز به تدبیر بیشتر و تسهیل رابطه میان دو ملت دارد.



وی خاطرنشان ساخت: قطعاً صورت دستیابی به توافق جامع نهایی در مسائل تجاری، اقتصادی و بانکی، گشایش خوبی ایجاد خواهد شد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
بانک مرکزی: رشد اقتصادی کشور در بهار 93 به 4.6 درصد رسید



بانک مرکزی اعلام کرد: رشد اقتصادی کشور در فصل اول سال 1393 به 4.6 درصد رسید.

به گزارش ایسنا، بانک مرکزی اعلام کرد: به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ، بر اساس محاسبات مقدماتی و اولیه اداره حسابهای اقتصادی این بانک ،تولید ناخالص داخلی کشور به قیمت پایه و به قیمتهای ثابت سال 1383 در فصل اول سال 1393 به 480491 میلیارد ریال رسید که نسبت به رقم مشابه فصل اول سال 1392 به میزان 4.6 درصد رشد نشان می دهد .

برای دریافت خلاصه گزارش تحولات اقتصادی ایران در بخش واقعی در سه ماهه اول سال 1393 اینجا را کلیک کنید.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
لیلاز: با کاهش سهم نفت در اقتصاد شاید تکانی بخوریم



یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: زمانی که اثر یک حادثه ای مثل ثروت بادآورده وارد اقتصاد شود، همه شاکله اقتصاد را تغییر می‌دهد و هیچ چیزی جلوی آن را نمی‌گیرد.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه اصفهان، سعید لیلاز شامگاه گذشته(چهارشنبه) در نشست بررسی اقتصاد معاصر ایران و تطبیق با تاریخ معاصر در اتاق بازرگانی اصفهان اظهار کرد: زمانی که ما در مورد علم اقتصاد صحبت می کنیم باید در خصوص یکسری اعداد و ارقام و واقعیت های علمی بحث کنیم و این موارد را مورد بررسی قرار دهیم و هیچ گاه نمی توانیم از روی رگ گردن یا غیرتی شدن حرف بزنیم.





وی با بیان اینکه اگر به تاریخچه پیدایش نفت در ساختار اقتصادی ایران نگاه کنیم خواهیم دید تاثیر گذارترین عنصر اقتصادی ایران همین مایع بوده است، افزود: ارزش کل انرژی اولیه ایران چیزی حدود سه هزار میلیارد دلار بوده که این عدد در اقتصاد عددی بسیار بزرگ و سنگین است.



این تحلیل گر مسائل اقتصادی اضافه کرد: اولین باری که در کشور به این عنصر توجه شد، احتمالا در دوره رضا خان بوده است. یعنی در سال 1300 خورشیدی و پس از جنگ جهانی اول که کشور رفته رفته به سمت رشد اقتصادی مثبت می رفت این مایه سیاه رنگ پیدا شد، اما جالب اینجا است که رضا شاه تا زمانی که زنده بود نگذاشت پول نفت وارد بودجه کشور شود.



لیلاز ادامه داد: از سال 1306 خورشیدی قیمت نفت رو به کاهش نهاد و در آمدهای ارزی که دولت رضاخان به واسطه آنها توسعه اقتصادی و نظامی را برنامه ریزی کرده بود، کاهش یافت و از آنجا دعوای میان ایران و بریتانیا شکل گرفت و همین واقعه منجر به جدایی رضا خان از انگلیس ها شد.



وی گفت: در سال 1312که رضا شاه پرونده نفتی را به داخل بخاری می اندازد و فاصله از انگلستان باعث می شود که سهم درآمدهای نفتی ایران در اقتصاد از 16 درصد به 25 درصد افزایش یابد.





این استاد اقتصاد تصریح کرد: من معتقد نیستم که مظفرالدین شاه یا رضاخان میر پنج در خصوص نفت ایران بد عمل کردند، چرا که اعتقاد دارم در هر دوره ای هرکسی بر مسند ایران بوده تا توانسته از نفت به هر شکلی استفاده کرده است. مگر مظفرالدین شاه در قرار داد با دارسی نگفته هر کاری که قرار است در حوزه نفت در ایران صورت بگیرد، باید با کارگران ایرانی انجام شود و در سال 1312 بر اساس این بند رضاشاه قرارداد با انگلیس ها را باطل کرد.



لیلاز افزود: اولین جرقه های سازمان برنامه در سال 1315 خورد و شورای عالی برنامه ریزی تشکیل شد چراکه تفکر این بود که با این درآمد نفت چه باید کرد؟ این سازمان یعنی صندوق ذخیره ای که بتواند درآمدهای نفتی را به سرمایه گذاری ثابت در اقتصاد کشور تبدیل کند.



وی ادامه داد: این موضوع که در سال 1318 به دلیل اینکه جنگ جهانی دوم شروع می شود متوقف می ماند در سال 1325 سازمان برنامه رسما تشکیل می شود. یعنی دولت ایران پس از جنگ جهانی و اتفاقات آن دوباره با رشد قیمت نفت مواجه می شود و اولین برنامه عمرانی ایران در سال 1327 کلید می خورد.





این تحلیل گر مسائل اقتصادی عنوان کرد: این برنامه به دلیل ملی شدن صنعت نفت به اجرا در نمی آید و بعد از کودتای 28 مرداد در آمد نفتی ایران مجددا دو برابر می شود، اما 15 ماه پس از کودتا ایران نمی تواند نفت خود را بفروشد، اما به دلیل افزایش قدرت درآمدی نفت، شاه با آمریکایی ها وارد مذاکراتی می‌شود و به آنها عنوان می کند که اگر بر سر نفت به او فشار آورند کشور ایران را رها خواهد کرد.



لیلاز اضافه کرد: همین موضوع باعث شد تا در آذر 1333 کنسرسیوم جدید بین شاه و آمریکا بر قرار شود که سهم نفت میان ایران و آمریکا 50 به 50 می شود و زمانی که این اتفاق رخ می دهد دوباره سازمان برنامه هویت جدیدی پیدا می کند، بی انضباطی های اقتصادی ایران از برنامه سوم سازمان برنامه کشور آغاز می شود و هزینه های عمرانی کمتر می شود.



وی با اشاره به اینکه دهه 40 طلایی ترین دهه اقتصاد ایران است، ادامه داد: کشور ایران نتوانست هیچگاه اتفاقات دهه 40 را تکرار کند و از اوایل دهه تا سال 1347 اقتصاد ایران همواره مسیر رو به رشدی را داشته است و در این زمان عملکرد بسیار خوبی در اقتصاد ایران به نمایش گذاشته شد.



این استاد اقتصاد با اشاره به جنگ اسرائیل و عراق در دهه 40 اظهار کرد: این جنگ به شدت بر سرنوشت اقتصادی ایران تاثیر گذاشت چرا که پس از آن جنگ، دولت ایران متوجه شد که نفت می تواند یک برتری سیاسی نیز ایجاد کند و کم کم دنیا نیز شروع می کند با شاه ایران کرنش کردن و حواسشان به شاه ایران و تعاملات دو طرفه ایجاد می شود .



لیلاز تصریح کرد: در سال 1347 شاه اعضای شورای اقتصادی کشور را جمع می کند و می گوید یک ایدئولوژی جدید را می خواهم مطرح کنم به نام "ایرانیسم". چراکه شاه در آن زمان پیش بینی می کند که عراق در سال های بعد حتما به ایران حمله خواهد کرد و کشور ما نباید از عراق شکست بخورد.





وی گفت: متاسفانه از اواخر دهه 40 و اوایل دهه 50 نشانه های ظهور تورم در ایران ایجاد شد این در حالی است که در اکثر سال های دهه 40 فقط تا نیم درصد تورم داشته ایم و اقتصاد ایران اصلا با این مقوله آشنا نیست که به یکباره با آغاز دهه 50 تورم های دو رقمی شروع می شود.



این تحلیل گر اقتصادی کشور افزود: کشور در حالی که در برنامه سوم مصرف ارزی شش میلیارد دلار و در برنامه چهارم 10 میلیارد دلار مصرف ارزی داشته است به یکباره این مصرف ارزی در برنامه پنجم به 30 میلیارد دلار می رسد زیرا دائما در آمد ارزی در این سال ها افزایش می یافته و در همین زمان شاه در حال تجهیز نظامی کشور نیز بوده است.



لیلاز عنوان کرد: در ادامه اتفاقات آن روز ناگهان در سال 1352 ایران به قرار داد کنسرسیوم خود پایان می دهد و خودش مستقیما با کشورهای غربی برای مبادله نفت وارد مذاکره می شود و این مورد رابطه ایران و آمریکا را دچار تزلزل می کند در همین راستا جنگ 1973 و مهرماه 1352 یکباره قیمت نفت خام را 5 و درآمد نفتی ایران را 9 برابر می‌کند و شاه وارد یک برنامه برای مصرف ارزی 200 میلیارد دلاری می شود که به شدت برای اقتصاد ایران سنگین بود به گونه ای که عبدالمجید مجیدی می گوید این مصرف ارزی کشور را به جایی رسانید که ایجاد یک انقلاب در کشور را گریز ناپذیر کرد و انقلاب بی شک اقتصاد ایران را نجات داد.





وی با بیان اینکه این اداره اقتصادی کشور باعث شد تا در سال 1353 افزایش 37 درصدی دستمزد ساختمان ها ایجاد شود و اقتصاد به گونه ای لجام گسیخته شد که در برنامه ششم ایران با بدهی 130 میلیارد دلاری به خارج مواجه شد که این اتفاق باعث شد که دو راه بیشتر پیش پای دربار نماند یکی اینکه مردم کمربندها را ببندند برای یک ترمیم اقتصادی که تکان های عجیب اجتماعی داشت و یا اینکه 130 میلیارد دلار را از جایی به دست آورند که اصلا امکان آن وجود نداشت.



این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: ما بر اثر تاثیرات این عنصر بر اقتصاد کشور و وضعیت پولیتیکی که برای اقتصاد ایجاد کرده بود به جایی رسیدیم که انقلاب سال 1357 رخ داد چراکه از پاییز سال 1355 به دلیل کاهش قیمت نفت و نبود آن 30 درصد افزایش همیشگی که اقتصاد ما به آن عادت کرده بود ناگهان اقتصاد ترکید و اجتماع نیز واکنش نشان داد.



لیلاز ادامه داد: پس از سال 1357 در سال‌های 1362 و 1363 رکورد درآمدهای نفتی را زدیم و حدود 24 میلیارد دلار درآمد ارزی داشتیم به گونه ای که در جبهه های جنگ مرغ یکی از لوازم شوخی شده بود، اما دوباره مثل تجربه های قبلی کشور قبل از انقلاب با افزایش درآمد نفتی دوباره مصرف ارزی را افزایش دادیم به گونه ای که در سال 1365 کشور محتاج به نخ بخیه شد.



وی تاکید کرد: متاسفانه ریخت و پاش ارزی در سال 1363 در اوج جنگ به گونه ای بود که ما دسته بیل و نردبان را هم از کشورهای خارجی وارد کردیم و این شد که ناگهان دوباره اقتصاد از ریل خارج شد.



این استاد اقتصاد ادامه داد: آخرین و بدترین و هزاران ترین دیگر در اقتصاد ایران در سال های 1382 و 1383 در اقتصاد ایران اتفاق افتاد چراکه دوباره در اقتصاد ایران در آمدهای نفتی افزایش یافت؛ زمانی که اثر یک حادثه ای مثل ثروت بادآورده وارد یک اقتصاد شود همه شاکله اقتصاد را تغییر می دهد و هیچ چیزی جلوی آن را نمی گیرد، چرا که در تاریخ ایران نهادی نیرومندتر از پارلمان وجود ندارد که در سال 1385 این پارلمان هم در درآمدهای نفتی ذوب شد.



وی با تاکید بر اینکه چاره امروز اقتصاد ایران این است که سهم نفت را از تولید ناخالص به هر شکلی هست کاهش دهیم ، اظهار کرد: اگر بتوانیم سهم نفت در اقتصاد کشور و تاثیرگذاری آن را کاهش دهیم شاید تکانی بخوریم، اما متاسفانه امروز سهم مجموع بنگاه نفتی ایران 20 برابر بزرگتر از سهم بزرگترین بنگاه اقتصادی آمریکا بر اقتصاد این کشور است.



این تحلیلگر مسائل اقتصادی با بیان اینکه پروژه یارانه هایی که احمدی نژاد آن را کلید زد گام بلندی به سوی کاهش تاثیر نفت بر اقتصاد ایران بود، گفت: به دلیل اینکه درآمد نفت را به عنوان پیشبرد اهداف دولت از دستور خارج کرد و این نفت فقط تبدیل شد به یارانه نقدی و از این جنبه اتفاق خوبی در اقتصاد ایران بود.



وی اظهار کرد: باید دعا کنیم که قیمت جهانی نفت خام افزایش نیابد چراکه همه تصمیمات اقتصادی کشور را دوباره به هم می زند و اصلا نباید فکر کنیم که افزایش قیمت نفت می تواند مشکل اقتصادی را حل کند. اصلا اینگونه نیست بلکه دوباره همان بحث نفت بر سر سفره پیش می آید و آن روزگارانی که اصلا به ما دور نیست.

لیلاز با بیان اینکه تورم مواد غذایی در خرداد 1392 به 60 درصد رسیده که این تورم بر روی فقرا سه برابر اثر بیشتری می گذارد و آنها را از گردونه خرید خارج می کند، اظهار کرد: خوشبختانه تورم در این روزها تک رقمی شده است که بسیار خوشحال کننده است، چرا که نزدیک بود کشور به ناکجا آباد اقتصادی برود.

انتهای پیام
 
بالا