• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در گفت‌وگوبا ایسنا عنوان شد
پاسخ پرویزیان به چرایی بنگاه‌داری بانک‌ها



عضو سابق شورای پول و اعتبار با بیان اینکه سیاست بانک مرکزی برای خروج غیرمجاز بانکها از شرکت‌داری دستوری نبوده و طبیعی است، گفت: مشورت با شبکه بانکی قبل از تصمیم‌ساز ی برای آن پسندیده‌تر است.

کوروش پرویزیان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، از چرایی انحراف بانکها از سقف 40 درصدی بنگاهداری تعیین شده از سوی بانک مرکزی سخن گفت و افزود: در بسیاری از موارد بانکها در چارچوب قانون و مجوزهای بانک مرکزی نسبت به شرکت‌داری اقدام کرده‌اند که البته برخی از این بنگاه‌ها مانند کارگزاری‌ها، صرافی‌ها، شرکت‌های خدمات فناوری اطلاعات در زنجیره فعالیت‌ بانک‌ها قرار دارند.



مدیرعامل بانک سینا، با بیان اینکه واگذاری‌ شرکتها به بانکها برای رد دیون دولت سهم زیادی در افزایش شرکت‌های تحت پوشش بانکها داشته است، افزود: در عین حال تعدادی از بنگاه‌ها نیز تملکی بوده و به دلیل عقود مشارکتی که بانکها به آن وارد شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در مواردی هم بانکها برای افزایش سرمایه شرکتها را پذیرفته‌اند، گفت: برخی فعالیتها نیز در طول زمان به صورت تکمیلی و یا جبرانی و به درخواست دولت ها به بانکها واگذار شده است. این در حالی است که تعدادی به شکل شرکت‌های بازرگانی برای واردات نهاده‌های تولیدی و غذایی با توجه به موقعیت زمانی در اختیار بانک‌ها قرار گرفت.





پرویزیان با اشاره به آمار بانک مرکزی مبنی بر انحراف 11 درصدی بانک‌ها از سقف مقررات بنگاهداری خاطر نشان کرد: دراین مورد بانک‌ها می‌توانند در دو حالت به سقف قانونی برگردند. اولین این‌که سرمایه خود را افزایش داده تا نسبت اصلاح شود و یا این‌که هر بانکی با توجه به شرایط و موقعیت مناسب در چارچوب مقررات بانک مرکزی نسبت به واگذاری‌ها اقدام کند.



وضع بازار سرمایه برای واگذاری مناسب می شود
عضو سابق شورای پول و اعتبار در مورد این‌که در شرایطی که خود دولت میزان واگذاری‌ها در بودجه را کاهش داده آیا موقعیت مناسبی برای واگذاری چندین هزار میلیارد تومان از دارایی‌های بانک‌ها است، یادآور شد: شرایط بازار متغیر است، اما با توجه به آرامشی که اکنون در بازارهای مختلف و موازی وجود دارد و میدواری برای موفقیت مذاکرات هسته‌ای، ممکن است که شرایط سرمایه گذاری در بازار بهتر شود. ممکن است که در کوتاه‌مدت موقعیت سختی وجود داشته باشد، اما در بلندمدت نتیجه مثبتی را به همراه خواهد داشت.







مشورت بانک مرکزی با بانکها پسندیده تر است


پرویزیان درباره‌ی این‌که اقدام بانک مرکزی برای کاهش سقف بنگاهداری بانک‌ها در سه سال اقدامی دستوری نیست، گفت: به هرحال بانک مرکزی نهاد ناظر بر شبکه بانکی است و باید تمامی چارچوب‌ها و برنامه‌های خود را در قالب بخشنامه و دستورالعمل ابلاغ کند و کاملا طبیعی است.





وی گفت: اما بهتر است که بانک مرکزی قبل از تصمیم‌سازی در مورد **** بانکی مشورت بیشتری را با بانک‌ها داشته تا شرایط همفکری به وجود آمده و مقررات به طور دقیق‌تر و با سهولت بیشتری انجام شود.



مدیرعامل بانک سینا در مورد این‌که آیا در مهلت تعیین شده اسامی شرکت‌های زیرمجموعه خود را به بانک مرکزی اعلام کردید افزود: ما در این مهلت نسبت به این موضوع اقدام کردیم و به نظر می‌رسد سایر بانک‌ها نیز همین روال را طی کرده باشند.







انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد چابهار:
به زودی فرودگاه چابهار شبانه‌روزی می‌شود

مدیر عامل سازمان منطقه آزاد چابهار پروژه‌های در اولویت این منطقه را تشریح کرد و گفت: به زودی فرودگاه چابهار شبانه‌روزی می‌شود.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه سیستان و بلوچستان، حامدعلی مبارکی در ششمین گردهمایی مدیران مناطق آزاد با حضور، دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: شناسایی موانع و تکمیل پروژه های نیمه تمام در چابهار یکی از اولویت های مهم این منطقه در یک سال گذشته بوده است.



و ی افزود: توسعه اسکله‌های شهید بهشتی و شهید کلانتری و لایروبی آنها برای بالا بردن ظرفیت پهلوگیری کشتی های بزرگ و الحاق این دو اسلکه به منطقه آزاد چابهار در این مدت انجام شده است.



مبارکی ادامه داد: پیگیری ایجاد خط لوله صلح گاز، تجمیع واحدهای اداری سازمان و ایجاد پنجره واحد، استفاده بهینه از سردخانه 4500 تنی منطقه برای نگهداری میوه ها و محصولات کشاورزی و برنامه ریزی برای تبدیل شدن این منطقه به هاب شیلات کشور از جمله برنامه هایی است که به صورت جدی در این منطقه دنبال می شود.



وی با تاکید بر اینکه مشکلات فرودگاه چابهار در آینده نزدیک رفع خواهد شد، گفت: پیشنهاد می شود ایرلاین هایی هم چون کیش ایر و قشم ایر که در مناطق آزاد کشور تردد دارند مسیرهای پروازی جدیدی را برای چابهار نیز تعیین کنند تا ظرفیت های پروازی این منطقه برای پذیرش گردشگران بیشتر، فراهم شود.



مدیر عامل سازمان منطقه آزاد چابهار تاکید کرد: بر این اساس تلاش می کنیم فعالیت فرودگاه چابهار شبانه روزی شود.



مبارکی در خصوص وضعیت سرمایه گذاری در چابهار گفت: اولین مجتمع گردشگری چابهار در مساحت 30 هکتار با سرمایه گذاری 150 میلیارد تومان که دارای واحدهای اقامتی، سینما و شهر بازی است در این منطقه ساخته خواهد شد.



وی گفت: با داشتن آماری مستند، برنامه ریزی و حرکات آتی در استفاده از مزیت ها و قابلیت ها در سطح بین المللی، منطقه ای و ملی میسر خواهد شد.



مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار اضافه کرد: امیدواریم همچون گذشته با حمایت ها و هدایت های دولتمردان و با یک برنامه عملی در سال " اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی" و با حرکت در جهت تحقق اهداف مقاومتی بتوانیم هر چه سریعتر کریدور ترانزیتی شرق کشور را توسعه داده و به جایگاه واقعی آن در کریدورهای بین المللی برسانیم.



وی افزود: با توجه به این که ماموریت سازمان منطقه آزاد چابهار ترانزیت و توسعه تجارت با کشورهای همسایه شرقی و در شرق کشور است در حال حاضر استراتژی سازمان جهت رسیدن به اهم اهداف از جمله تسریع در احداث راه آهن، احداث بارانداز و ترمینال در فرودگاه برای توسعه هوایی و رفاه حال اهالی چابهار، رفع موانع در احداث مجتمع پتروشیمی، پالایشگاه، ذوب آهن و کارخانه فولاد، تکمیل خط لوله انتقال گاز از ایرانشهر به چابهار از خط لوله هفتم و پیگیری جهت احداث پل دوم میلک در راستای ترانزیت به افغانستان است.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یک کارآفرین تاکید کرد
مشکل فارغ التحصیلان با استخدام در ادارات حل نمی‌شود



یک کارآفرین نمونه با تاکید بر لزوم رفتن دانشگاه‌ها به سمت مهارت‌آموزی گفت: با تغییر فرهنگ کار می‌توان بهره‌وری را بالا برد و مشکل اشتغال و تولید را برطرف کرد.



سهیلا کلاهی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر با حجم بالای فارغ التحصیلان دانشگاهی مواجه هستیم اما بیکاری این دسته از دانش ‌آموختگان با استخدام در ادارات و سازمان ها حل نمی‌شود بلکه این عده باید تحت عنوان نیروهای متخصص و کارآمد جذب صنایع و بخشهای تولیدی و خدماتی شوند.



وی با تاکید بر لزوم گسترش و ترویج فرهنگ کار در کشور افزود: شعار " فرهنگ و اقتصاد " امسال به درستی نامگذاری شده تا در کنار توسعه اقتصاد، فرهنگ کار و تلاش نیز دیده شود.



کلاهی در ادامه با بیان اینکه باید در دانشگاه‌ها واحد مهارت آموزی ارائه شود، تصریح کرد: آموزش‌های ما در دانشگاه‌ها و آموزش عالی باید به سمت مهارت آموزی سوق یابد،‌چرا یک فرد پزشک که تحصیلاتش را به پایان می‌رساند نگران بازار کارش نیست؟‌ زیرا در بیمارستان ها دو سال مهارت آموزی کرده است؛ بنابر این دانشگاه‌ها باید از نگاه آموزش تئوری فاصله گرفته و به سمت آموزش‌های عملی و مهارت آموزی در دانشجویان و دانش آموختگان بروند.



این کارآفرین نمونه 80 درصد فعالیت‌های اقتصادی در جهان را بر پایه سرمایه اجتماعی ذکر کرد و گفت: امروز سرمایه اجتماعی در صنعت برند ظهور کرده و برندها نقش سرمایه‌های اجتماعی در فضای کسب و کار را بر ایفا می‌کنند اما سرمایه انسانی از طریق آموزش و فراگیری آن توسعه می‌یابد به همین منظور نیروهای کار و کارآفریانان برای بنگاههای اقتصادی و صنعتی حکم سرمایه را دارند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رابطه ایران و آمریکا ؛ خوب یا بد؟!
پس از کشتار حاجیان ایرانی در مکه که به دستور امام در مراسم برائت از مشرکین شعار مرگ بر آمریکا سر داده بودند، حضرت امام در سخنرانی معروف خود اعلام کردند که اگر ما از صدام و آمریکا بگذریم از ملک فهد (پادشاه عربستان) نخواهیم گذشت. اما همه ما می دانیم که رابطه ایران و عربستان در همان دوران حیات امام از سر گرفته شد.
عصرایران ؛ جلیل بیات* - این روزها همزمان با سفر رئیس جمهور به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل بار دیگر بحث احتمال دیدار روسای جمهور ایران و آمریکا در حاشیه این اجلاس داغ شده است.

مخالفین این اتفاق بر لزوم عدم رابطه با آمریکا تاکید کرده و به نوعی معتقدند روحانی نباید زمینه ارتباط میان دو کشور را فراهم کند. مخالفان ایجاد رابطه میان ایران و آمریکا در پاسخ این سوال که "چرا باید با آمریکا رابطه داشت؟" عملا عنوان می کنند ایجاد رابطه میان ایران و آمریکا هیچ ضرورتی ندارد.
در پاسخ به اینها باید پرسید: چرا نباید با آمریکا رابطه داشت؟ به نظر می رسد نفع عدم رابطه میان ایران و آمریکا برای هر دو کشور کمتر از وضعیت کنونی است. بسیاری از کارشناسان معتقدند از شرایط کنونی بیشترین نفع عاید کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس (به خصوص امارات)، ترکیه و عربستان شده است که توانسته اند با توجه به سردی روابط میان ایران و آمریکا بیشترین منفعت را به لحاظ "تجاری- اقتصادی" و "سیاسی- امنیتی" کسب کنند.

388304_223.jpg
واقعیت این است که آمریکا به عنوان یک قدرت جهانی قادر به ایفای نقش در تحولات مهم بین المللی است و در این میان می تواند مشکلاتی برای ایران در عرصه بین الملل ایجاد کند. از سوی دیگر ایران نیز بدون شک به عنوان یک قدرت منطقه ای از توان بالایی برای تاثیرگذاری بر معادلات منطقه برخوردار است و در این میان قادر است برای سیاست های آمریکا در منطقه ایجاد مشکل کند.

در سال های اخیر موارد متعددی از مسائل بین المللی حادث شده که بعضا ایران و آمریکا در آن موارد دارای منافع مشترک بوده اند که گاه در برخی از آنها (همچون مسئله افغانستان) با یکدیگر همکاری نیز داشته اند. این امر نشان می دهد دو کشور هم از پتانسیل همکاری با یکدیگر برخوردار هستند، هم زمینه های همکاری مشترک زیادی با یکدیگر دارند و از همه مهمتر در برخی موارد به توان و کمک یکدیگر نیازمندند. لذا منافع ایجاد رابطه میان دو کشور مسلما بیش از عدم رابطه میان آنهاست.

اما مخالفین ایجاد رابطه با آمریکا در ایران چه استدلال هایی دارند؟ در ادامه به این مسئله پرداخته و پاسخ خود را ارائه می کنیم.

آمریکا؛ کشوری ظالم و جنایتکار

مخالفین رابطه با آمریکا معتقدند نباید با آمریکا که تاکنون جنایت های بسیاری در حق مردم ایران و سایر کشورها انجام داده رابطه داشت. در نظر آنها ارتباط با آمریکا در نهایت می تواند به معنای تایید سیاست ها و جنایت های این کشور تلقی شود؛ لذا بهتر است با قطع رابطه نشان داد که ما با سیاست های این کشور مخالفیم. اینها آمریکا را یک دشمن دائمی برای خود تعریف می کنند که باید در هر زمان و هر کجا با سیاست های این کشور مقابله کرد!

در پاسخ باید گفت این دیدگاه نه تنها بر خلاف عقل سیاسی است؛ بلکه حتی خلاف سیره پیامبر و ائمه معصومین می باشد. در تاریخ اسلام آمده که پیامبر (ص) پس از چندین جنگ با کفار مکه به امر خداوند روی به صلح آورد. این تصمیم در نظر مسلمانان خوش نیامد و شروع به انتقاد کردند که نباید با کفار صلح نمود. اما بالاخره قرارداد صلح جاری شد و خداوند در آیاتی از "صلح حدیبیه" با عنوان "فتح الفتوح" نام برد. صلحی که مقدمه ای برای پیروزی بزرگ مسلمانان در آینده شد.

از سوی دیگر در مبانی فقهی شیعه از اسلام به عنوان یک دین سیاسی نام برده می شود. در این میان یکی از مشخصات مهم "سیاسی بودن"، "موقت بودن" و مشروط به "شرایط سیاسی" بودن است. بنابراین اگر اسلام یک "دین سیاسی" است، لاجرم باید تابع ملاحظات سیاسی باشد تا بتوان اقتضائات سیاست را بر آن بار کرد؛ چنانکه پیامبر نیز با مشرکین هم صلح کرد و هم جنگید و نه از صلح او می توان حکم ابدی اخذ کرد و نه از جنگ او.

به عبارت دیگر این شرایط و اقتضائات (منافع ملی یا مصالح اسلامی) است که حکم می کند روزی در مقابل آمریکا ایستاد و روزی با آن رابطه داشت و در این بین آمریکا، نه دوست دائمی ما است و نه دشمن دائمی، بلکه آنچه برای ما دائمی است منافع ملی ماست. لذا می توان گفت مذاکره و رابطه با آمریکا به هیچ وجه مغایر با فرامین دینی نیست.

اما به لحاظ سیاسی نیز می توان گفت در شرایط کنونی ایجاد رابطه میان ایران و آمریکا به سود منافع ملی هم خواهد بود. این یک "گزاره عقلانی" است که اگر میان دو فرد ( یا کشور) اختلاف و اصطکاک منافع وجود داشته باشد، در صورت گفتگو، مذاکره و رابطه بهتر می توانند مشکلات فی مابین را حل کنند تا اینکه میان آنها جنگ و خصومت باشد. بنابراین اگر ایران و آمریکا دارای روابط عادی با یکدیگر باشند بهتر می توانند در موضوعاتی چون پرونده هسته ای ایران، سوریه، عراق و ... به تفاهم برسند.

همچنین بطلان "تأیید سیاست های ظالمانه آمریکا،در صورت رابطه" نیز آشکار است چه آن که کسی نمی تواند بگوید داشتن رابطه فیمابین ایران و روسیه به معنای تأیید ستم های روس هاست.

مخالفت امام (ره) با آمریکا

یکی دیگر از استدلال های مخالفین رابطه با آمریکا، استناد به سخنان حضرت امام (ره) درباره این کشور است. آنها معتقدند امام (ره) هیچگاه موافق مذاکره و رابطه با آمریکا نبودند و این کشور را "شیطان بزرگ" لقب دادند. از نظر اینها ایجاد رابطه با آمریکا در تقابل با دیدگاههای بنیانگذار انقلاب اسلامی است.

در پاسخ به این استدلال باید گفت اگرچه ما نیز باور داریم در دوره ای از تاریخ انقلاب (که سراسر عمر پربرکت امام (ره) را نیز شامل می شود) امام (ره) آمریکا را به عنوان دشمن اصلی ایران و اسلام معرفی کردند و بر لزوم تقابل با این کشور تاکید نمودند؛ اما آیا اگر ایشان اکنون در میان ما بودند همچنان همین نظر را داشتند؟ کسی پاسخ این سوال را نمی داند؛ اما می توان با توجه به برخی مسائل تا حدودی به پاسخ نزدیک شد.

اول آنکه امام (ره) هیچگاه در دوران عمر مبارک خود از لزوم قطع دائمی رابطه با آمریکا سخن نگفتند و حتی عنوان نمودند اگر آمریکا آدم شود می توان با آن مذاکره کرد. از سوی دیگر پس از کشتار حاجیان ایرانی در مکه که به دستور امام در مراسم برائت از مشرکین شعار مرگ بر آمریکا سر داده بودند، حضرت امام در سخنرانی معروف خود اعلام کردند که اگر ما از صدام و آمریکا بگذریم از ملک فهد (پادشاه عربستان) نخواهیم گذشت.
اما همه ما می دانیم که رابطه ایران و عربستان در همان دوران حیات امام از سر گرفته شد. این موضوع نشان می دهد حضرت امام (ره) با توجه به اهمیت موضوع "اقتضائات زمانه" در فقه شیعه هیچ حکمی را ابدی نمی دانستند. در سال های اخیر نیز شاهد بوده ایم که نوه بزرگوار ایشان حجت السلام سید حسن ***** بارها حتی بر لزوم اجتهاد در دیدگاههای حضرت امام (ره) تاکید کرده اند.

لذا شاید بتوان گفت اگر شرایط اقتضاء می کرد حضرت امام (ره) نیز در دوران حیات مبارک خود به ایجاد رابطه با آمریکا اقدام می کردند؛ کما اینکه امروز **** انقلاب نیز عنوان می کنند اگر روزی تشخیص داده شود باید با آمریکا رابطه داشت ایشان خود در این امر پیش قدم خواهند شد.

*کارشناس ارشد روابط بین الملل
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
اولین دیدار سران ایران و بریتانیا بعد از انقلاب 57 / توافق دو طرف برای بهبود روابط
نخست وزیر بریتانیا و رئیس جمهور ایران تایید کردند که در گذشته اختلافات بزرگی میان دو کشور وجود داشته است اما دو طرف درباره تلاش برای بهبود تدریجی روابط دوجانبه توافق کردند.
سران ایران و بریتانیا درباره بهبود روابط دو جانبه توافق کردند.

به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، دفتر نخست وزیر بریتانیا روز چهارشنبه اعلام کرد وی و رئیس جمهور ایران توافق کردند لندن و تهران باید برای بهبود روابط، فعالیت کنند. علاوه بر این دو طرف معتقدند دست یابی به توافق طولانی مدت در مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه 1+5، حیاتی است.

دیوید کامرون و حسن روحانی که در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک نخستین دیدار را از زمان انقلاب 1357 ایران تاکنون ثبت کرده اند؛ تهدید گروه دولت اسلامی (داعش) را بررسی کردند.

در بیانیه دفتر نخست وزیر بریتانیا آمده است: نخست وزیر بریتانیا و رئیس جمهور ایران تایید کردند که در گذشته اختلافات بزرگی میان دو کشور وجود داشته است اما دو طرف درباره تلاش برای بهبود تدریجی روابط دوجانبه توافق کردند.

این بیانیه اضافه کرد: کامرون و روحانی توافق کردند که مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه کشورهای 1+5 شامل بریتانیا، چین، روسیه، آلمان، آمریکا و فرانسه "در مرحله تعیین کننده قرار دارد. استفاده از این فرصت برای دست یابی به توافق نهایی هسته ای، حیاتی است."


سخنان روحانی
سایت ریاست جمهوری ایران درباره این دیدار نوشت: حسن روحانی رییس جمهوری و «دیوید کامرون» نخست وزیر انگلیس، در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد دیدار و در خصوص موضوع هسته ای ایران، خطر تروریسم در سوریه و عراق و مناسبات دو جانبه به بحث و تبادل نظر پرداختند.

رییس جمهوری در این دیدار که روز چهارشنبه انجام شد، گفت: دولت ایران در پی تعامل سازنده با جهان بر مبنای احترام و منافع مشترک است و نسبت به انگلستان هم علاقمند به ایجاد رابطه خوب و توسعه مناسبات هستیم.

روحانی با بیان اینکه تجار ایران و انگلستان از دیرباز روابط اقتصادی خوبی داشته اند، بر تسهیل رفت و آمد شهروندان دو کشور تأکید کرد و خواستار ارتقای روابط علمی و فرهنگی میان دو کشور شد.

رییس جمهوری با اشاره به مذاکرات مفصل ایران و ۱+۵ در خصوص موضوع هسته ای گفت: ما در ایران اراده جدی برای به نتیجه رسیدن مذاکرات به شکل جامع داریم و در پی فعالیت های صلح آمیز هسته ای در چارچوب NPT هستیم.

388029_216.jpg

رییس جمهوری با اشاره به اینکه ایران همواره همکاری شفافی با آژانس بین المللی انرژی اتمی داشته است، تصریح کرد: گزارش های بازرسان آژانس نشان می دهد که فعالیت های ایران هیچ گاه انحراف نداشته است.

دکتر روحانی گفت: امیدواریم با اراده کشورهای مذاکره کننده دستیابی به توافق جامع محقق شود زیرا هیچ راهی برای حل و فصل مسئله جز تفاهم وجود ندارد. راه تحریم نه تنها ثمری نداشت بلکه به ضرر همه طرفین بود. پایان تحریم و آغاز توافق می تواند به روابط گسترده و پایدار میان طرفین کمک کند.

رییس شورای عالی امنیت ملی با تأکید بر اینکه باید از تجربه گذشته برای ساختن آینده استفاده کرد، گفت: همه اعضای NPT باید دارای حقوق مساوی باشند و تبعیض از نظر ما قابل قبول نیست. قرارداد پایدار در سایه احترام به حقوق ملت ها به دست خواهد آمد و تحقیر یک ملت، موفقیت ایجاد نخواهد کرد.

388030_664.jpg

رییس جمهوری ادامه داد: اگر ۱+۵ انعطاف لازم را داشته باشد در مدت معقول، توافق در دسترس ماست. از فواید آن بنای اعتماد است که می تواند مبنای توسعه همکاری ها در سایر حوزه ها باشد.
رییس شورای عالی امنیت ملی، همچنین فتوای **** معظم انقلاب را بزرگترین تضمین برای عدم انحراف فعالیت های صلح آمیز هسته ای دانست.

روحانی با اشاره به تحولات منطقه، بی ثباتی و نا امنی را ناشی از توحش این گروه های تروریستی دانست و با اشاره به ضرورت خشکاندن ریشه های فعالیت تروریست ها گفت: باید بپذیریم که فعالیت تروریست ها به نفع کسی نیست و تروریسم ابزار مناسبی برای رسیدن به منافع نمی باشد و اگر کسی در این جهت حرکت کند خودش نیز در امان نخواهد بود.

رییس جمهوری اظهار داشت: برای مبارزه با تروریسم نیازمند همکاری و همفکری هستیم. باید تروریست ها تعقیب و فعالیت هایشان رصد شود و با کشورهایی که به آنها کمک های مالی و تسلیحاتی می کنند برخورد صورت گیرد.

سخنان کامرون
دیوید کامرون نیز در این دیدار با اشاره به اختلاف نظرهای ایران و انگلستان در سالهای اخیر، فرصت برای بازسازی روابط دو جانبه ایران و غرب را مهم دانست و گفت: ظرفیت های زیادی در حوزه اقتصاد و موضوعات علمی برای همکاری و گفت و گو میان دو کشور وجود دارد.

نخست وزیر انگلستان با بیان اینکه ایران همانند همه کشورها حق برخورداری از انرژی صلح آمیز هسته ای را دارد، اراده جدی ایران برای دستیابی به توافق جامع هسته ای را مثبت خواند و دیدگاههای کشورش در خصوص برخی موارد فی مابین و منطقه ای را بیان کرد.

وی در بخش دیگر سخنانش از کمک ایران به استقرار دولت جدید عراق قدردانی کرد.


388031_992.jpg
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
"بی‎عرضگی ما باعث شده تحریم‎ها فشار وارد کند"
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: تعامل علم و دانشگاه و صنعت باید وجود داشته باشد، ولی اینگونه نیست که انسان را اسیر خود کند. ماشین نباید ما را اسیر خود کند زیرا ما هستیم که به همه چیز ارزش می‎دهیم.
آیت‌الله‌ عبدالله جوادی آملی با بیان این‌که قرآن و عترت به ما شرافت و عزت را آموخته‎اند، تاکید کرد: تعامل علم و دانشگاه و صنعت باید باشد، ولی اینگونه نیست که انسان را اسیر خود کند.

به گزارش ایسنا، این مرجع تقلید روز پنجشنبه در دیدار با رئیس و مدیران جهاد دانشگاهی کشور با اشاره به کرامت وجودی انسان افزود: انسان عاقل خود را وابسته به ماشین نمی‎کند، ما ماشین را وارد زندگی و جوانان را بیکار کردیم؛ زیرا این کار برای راحتی انسان بود نه اینکه انسان را بیکار کرده و اسیر خود کند.

این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: تعامل علم و دانشگاه و صنعت باید وجود داشته باشد، ولی اینگونه نیست که انسان را اسیر خود کند. ماشین نباید ما را اسیر خود کند زیرا ما هستیم که به همه چیز ارزش می‎دهیم.

این مرجع تقلید یادآور شد: بی‎عرضگی ما باعث شده است که تحریم‎ها فشار وارد کند؛ کشوری که ده درصد انرژی و منابع جهان را در اختیار دارد و یک درصد جمعیت جهان را نیز دارد نباید اینگونه تحت فشار قرار گیرد؛ قرآن ما را غیور بار می‎آورد، غیور نیز از برترین صفات و خصایلی است که یک انسان دارد.

جوادی آملی گفت: غیور و با غیرت بودن این است که نه در حریم کسی دخالت کنیم و نه اینکه اجازه بدهیم کسی در حریم ما دخالت کند؛ برای غیور بودن ابتدا باید هویت‌شناس باشیم، زیرا کسی که خود و هویتش را نشناخت، هیچ‌گاه نمی‎تواند این عرصه را درست تفکیک کند.

وی افزود: قرآن ما را زنده کرده و به ما آموخته است که از حداقل‎ها بهترین زندگی را درست کنید؛ کشوری که دو سوی آن دریا باشد و این همه معادن و جنگل باشد چرا باید این گونه مشکل داشته باشد و تحریم نیز بشود.

این استاد برجسته حوزه بیان کرد: قرآن و عترت به ما شرافت و عزت را آموخته‎اند؛ کشور ما 10 سال اول انقلاب را در جنگ داخلی و جنگ با صدام گذراند، ولی خم به ابرو نیاورد، ولی پس از جنگ غرب با عراق در سال 90 حاضر نشد پیمان خود با عراق را نقض کند؛ این کار کار کشوری است که با مهر قرآن و اهل بیت(ع) رشد کرده است.

وی گفت: کشور ما با فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع)، «آقا» رشد کرده است و در مذاکرات هم باید به آنها بگوییم که ما آقا هستیم و این شما هستید که باید تعهد بدهید.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مطهری: نگذاشتند خاتمی به ملاقات مقام معظم ***** برود/ نامه وی به ***** اقدامی مثبت بود/ دیدار روحانی - اوباما به صلاح نیست
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، نامه سید محمد خاتمی به مقام معظم ***** را اقدامی مثبت دانست و گفت که خوب بود خاتمی به ملاقات ***** می رفت که نگذاشتند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
78447_397.jpg

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، نامه سید محمد خاتمی به مقام معظم ***** را اقدامی مثبت دانست و گفت که خوب بود خاتمی به ملاقات ***** می رفت که نگذاشتند.

به گزارش «انتخاب»، علی مطهری در حاشیه جلسه علنی صبح امروز- چهارشنبه مجلس درجمع خبرنگاران درباره احتمال دیدار اوباما و روحانی گفت: به نظر من این دیدار به صلاح نیست و آنطور که من خبر دارم در برنامه، پیش بینی نشده است .

وی درباره دیدار روحانی با دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس نیز خاطرنشان کرد: این دیدار خوب و مفید است و مشکلی ندارد.

مطهری همچنین در پاسخ به پرسشی درباره پیشنهاد محمدرضا تابش برای آشتی ملی نیز یادآور شد: اصل حرف ایشان حرف خوبی است و برای کشور نیاز است. بالاخره در سال های گذشته سوء تفاهماتی پیش آمده که باید برطرف شود و انشاء الله وحدت ملی و آشتی ملی ایجاد شود.
این عضو كمیسیون فرهنگی همچنین درباره نامه سید محمد خاتمی رییس جمهور پیشین كشورمان به مقام معظم ***** نیز گفت: اصل کار، کار خوبی بود و حتی خوب بود که ایشان به ملاقات ***** می رفت که نگذاشتند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ناطق نوری:
برخی که ژست انقلابی‌گری می‌گیرند، هیچ سابقه‌ای در انقلاب ندارند/هاشمی تا آخرین قطره خون پای انقلاب و ***** می ایستد/جمله «ملاک حال فعلی افراد است» برای جذب افراد بود، نه دفع
رئیس مجلس شورای اسلامی در دوره‌های چهارم و پنجم، همچنین با اشاره به شایعاتی که درباره شخص خودش در جامعه مطرح است، گفت: من خرده‌ برده‌ای ندارم و هر که از من چیزی دارد ‌رو کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
78467_466.jpg

ناطق نوری در مراسم سومين روز درگذشت حجت‌الاسلام‌والمسلمين محسن دعاگو گفت: در حال حاضر برخي افراد، انقلابيون سابقه‌دار را مي‌كوبند و ژست انقلابی مي‌گيرند كه خودشان هيچ سابقه درخشاني در انقلاب ندارند.

به گزارش «انتخاب»، حجت الاسلام علی اکبر ناطق نوری، امام جمعه فقید شهرستان شمیرانات را مخلص و انسانی آزاد، شجاع و صادق دانست و افزود: بخش عمده ای از زندگی این عالم بزرگ نا شناخته است.

ناطق نوری ادامه داد: این روحانی بزرگوار قبل از پیروزی شکوهمند انقللاب اسلامی جزء مبارزین و انقلابیون بود و سخنوری شجاع و مبارزی مخلص بود که مدتی را در زندان **** شاهنشاهی به سر برد و هیچگاه این تلاش های خود را به رخ نکشید .

ناطق نوری با بیان اینکه ما با پیشتازان مبارزه و انقلابیون و پیشکسوتان نهضت دینی و اسلامی به ***** امام راحل چگونه باید برخورد کنیم و جایگاه آنان در آموزه های دینی، قرآن، سیره پیامبر چیست، اظهار کرد: قرآن جایگاه پیشتازان مجاهد و مبارز را بیان کرده و آموخته که با آنان چه کنیم .

وی با اشاره به آیاتی از سوره توبه خاطر نشان کرد : پیشتازان و پیشکسوتان را فراموش نکینم آنانی که در پیروزی این نهضت نقش آفرین بوده و اگر نبودند انقلاب پیروز نمی شد .

ناطق نوری با قرائت آیاتی از سوره مبارکه حشر، یادآور شد: اخلاص و ایمانی که اولین ایمان آورندگان داشتند و در آن شرایط مردانه ایستادند به گونه ای است که هم خدا از آنان راضی است و هم آنان از خدا راضی هستند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت **** ادامه داد: قرآن می گوید این جایگاه و پیشتاز بودن نباید فراموش شود .

ناطق نوری همچنین با بیان تاریخچه ای از انقلاب مشروطه افزود: گویا منش و روش ما ایرانیان است که قدر پیشتازان و پیشکوستان انقلاب را نمی دانیم و در مقابل آنها می ایستیم .

وی گفت : در صدر مشروطه مرحوم شیخ فضل الله نوری به عنوان مجتهد طراز اول در تهران در شرایطی بود که مردم برای تبرک به دست بوسی ایشان می آمدند ولی تبلیغ و جوسازی علیه ایشان به گونه ای بود که بعد از اعدام وی در میدان توپخانه مردم جشن و پایکوبی کردند و برخی نیز در مدارس علمیه شادی کردند .

وی در ادامه با اشاره به نحوه برخورد با آیت الله کاشانی، تاکید کرد : در بازگشت ایشان از تبعید به تهران مردم جشن گرفتند و روزی دیگر علیه وی شعار دادند .

عضو مجمع تشخیص مصلحت **** ادامه داد: وضعیت دکتر مصدق نیز به همین صورت بود، مردم در ساعتی به آن درود می فرستادند و در ساعاتی دیگر مرگ بر مصدق سر می دادند .

وی ادامه داد: ایرانی ها استعداد خوبی دارند ولی حافظه تاریخیشان بسیار ضعیف است و از یک نوع حادثه 10بار آسیب می بینند .

ناطق نوری همچنین به دسیسه منافقین علیه رهبران **** و پیشتازان انقلاب اسلامی اظهار کرد :علیه دکتر بهشتی طوری جوسازی کردند که ایشان را برای سخنرانی در حالی که رییس دیوان عالی کشور بود راه ندادند به نحوی که پس از شهادت بهشتی ، امام زاحل فرمودند از شهادت او سخت تر و دردناک تر مظلومیت بهشتی بود .

وی ادامه داد: این جوسازی ها علیه **** انقلاب نیز در زمانی که رییس جمهور بودند ادامه داشت به گونه ای که عده ای خود را انقلابی می دانستند و به ایشان سلام نمی کردند .

رئیس مجلس شورای اسلامی در دوره‌های چهارم و پنجم، همچنین با اشاره به شایعاتی که درباره شخص خودش در جامعه مطرح است، گفت: من خرده‌ برده‌ای ندارم و هر که از من چیزی دارد ‌رو کند.

ناطق نوری در بخش دیگر سخنان خود، با اشاره به تحریف سخنان امام از سوی برخی جریانات سیاسی، تصریح کرد: حرف امام را تحریف می‌کنند. اول انقلاب عده‌ای نزد امام آمدند و گفتند افرادی با **** شاه همکاری می‌کردند و حال می‌گویند ما با شما هستیم، ما با آنها چطور باید رفتار کنیم؟ امام در آنجا گفتند که ملاک حال فعلی افراد است. این جمله برای جذب افراد بود و نه دفع.

رئیس اسبق مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: کسانی ژست حرف‌های امام و انقلابی‌گری می‌گیرند که خود سابقه‌ای در انقلاب ندارند؛ البته بعضی‌هایشان سن‌شان نمی‌رسد ولی بعضی‌هایشان هم ساکت بودند.

ناطق نوری تصریح کرد: عده‌ای چوب ولایت را می‌خورند و عده‌ای دیگری هم نان ولایت و در واقع این افراد موج سوارند.

وی گفت : سیره بهشتی نیز جاذبه بی نهایت و دافعه در حد ضرورت بود .

ناطق نوری گفت : برخی این ژست را می گیرند که خودشان هیچ پیشینه درخشانی در انقلاب ندارند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت **** ادامه داد: ازجمله پیشکسوتان مبارز جناب هاشمی رفسنجانی است که از اول مبارزه، زمانی که امام(ره) فریاد زد کمتر روحانی می بینیم که نقش آفرین تر از هاشمی رفسنجانی در انقلاب باشد.

وی افزود: زمانی که روزنامه انتقام و بعثت در قم چاپ می شد او جزء پیشتازان بود و شهر به شهر به تبلیغ می پرداخت و کشور به کشور تلاش می کرد تا انجمن های اسلامی خارج از کشور به امام راحل بپیوندند.

وی یادآور شد : در دورانی که هاشمی رفسنجانی در زندانهای ستم شاهی شکنجه می شد اظهار می کرد که آدمی مقاومی هستم و باید به فکر سایر زندانیان زیر شکنجه باشیم .

ناطق نوری ادامه داد: **** معظم انقلاب نیز در خصوص هاشمی در سال 76 گفتند که هیچ کس نزدیکتر از هاشمی به من نیست و بعد از نمازجمعه با تجلیل از هاشمی گفتند او زندگیش را برای انقلاب گذاشت.

وی خاطر نشان کرد: چرا باید با رهبران دینی و پیشکوستان اینگونه رفتار کنیم .

وی در بخشی دیگر از سخنانش با اشاره به هفته دفاع مقدس و نقش هاشمی رفسنجانی گفت: در زمان امضای قطع نامه که امام (ره) نامه ای را به مجلس فرستاده و در مجلس قرائت شد، هاشمی به امام می گوید که اگر به این رسیدید که باید قطعنامه را قبول کنید و احساس می کنید انقلاب و شما آسیب می بینید من مسوولیت را می پذیرم، من اعلام می کنم و بعدا مرا محاکمه کنید و اعدام کنید و انقلاب و شما بمانید.

ناطق نوری خاطر نشان کرد: امروز معتقدم یکی از کسانی که هر خطری انقلاب را تهدید کند تا آخرین قطره خون پای انقلاب و مقام معظم ***** می ایستد، هاشمی است .

عضو مجمع تشخیص مصلحت **** با بیان اینکه البته دشمن هیچ غلطی نکرده و با دم شیر نمی تواند بازی کند ، خاطر نشان کرد:تملق و باند بازی مانند موریانه از درون به انقلاب ضربه بزند .

وی در پایان سخنان خود، به عیادت هاشمی از **** انقلاب در روزهای اخیر در بیمارستان اشاره کرد و گفت: وقتی مقام معظم ***** بستری بودند، آقای هاشمی به عیادتشان رفتند. در این دیدار، آیت‌الله ***** ای گفتند چرا شما آمده‌اید، راضی به زحمت شما نبودیم. آقای هاشمی گفت آقا اینها که چیزی نیست من با عشق آمده‌ام. اینها شعار نیست
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دبدار روحانی و کامرون پرونده باغ قلهک را باز کرد

کارگروه مطالبات عمومی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هفته آینده پرونده «باغ قلهک» را بررسی می‌کند.

به گزارش فارس، اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی هفته آینده طی جلساتی رسیدگی به لایحه الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت را ادامه می‌دهند.

مروری بر آخرین اخبار و تحولات منطقه با حضور مسدولان ذیربط و استماع گزارش آخرین وضعیت پرونده‌های جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا در دیوان بین‌المللی لاهه نیز در دستور کار این کمیسیون قرار دارد.

کارگروه امنیت کمیسوین روز یکشنبه آتی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و نیز طرح اصلاح ماده 83 قانون شوراهای اسلامی شهر و روستا و تبصره‌های آن را مورد رسیدگی قرار می‌دهد.

کارگروه روابط خارجی کمیسیون یکشنبه آتی به بررسی لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به پروتکل1996(1375) کنوانسیون پیشگیری از آلودگی دریایی ناشی از تخلیه پسماند و سایر مواد می‌پردازد.

کارگروه مطالبات ملی مجلس شنبه هفته آینده بررسی پرونده «باغ قلهک» را ادامه می‌دهد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
۸۰۰ هزار میلیارد تومان پول در دست مردم
وی با تاکید بر اینکه تامین اعتبار ازطریق صاحبان سرمایه و فاینانس مشکلات خاص خودش را دارد، گفت: سندیکای صنعت برق از فاینانس خارجی به شرطی که در اجرای طرح‌های بخش خصوصی داخلی به‌کار گرفته شود، استقبال می‌کنیم.
دبیر سندیکای صنعت برق گفت: مردم به‌دلیل پایین‌تر بودن نرخ سود سپرده نسبت به نرخ تورم و عدم حفظ ارزش پول در بانک‌ها تمایلی به سرمایه‌گذاری در بانک‌ها ندارند تا جایی که براساس آخرین آمارهای اعلام‌شده، ۸۰۰ هزار میلیارد تومان پول در دست مردم است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، سید‌علی‌اصغر میرشکرایی از آمادگی کامل بخش خصوصی برای برطرف کردن همه نیازهای صنعت برق توسط این بخش خبر داد. وی اظهار داشت: ۵۰۰ شرکت شامل پیمان‌کاران، تولیدکنندگان و سازندگان تجهیزات برقی عضو سندیکا هستند که در این بین نیز بزرگ‌ترین سازندگان تجهیزات و پیمان‌کاران حضور دارند.

وی افزود: سندیکای صنعت برق با اعضای خود می‌تواند هر طرح مربوط به صنعت برق را با هر مقیاسی به بهترین نحو ممکن به اجرا درآورد که باید قدر آنان دانسته شود. وی با بیان اینکه کل بودجه عمرانی کشور که می‌تواند صرف تملک دارایی شود، حدود ۳۸ هزار میلیارد تومان است، گفت: این درحالی است که ارزش طرح‌های عمرانی کشور ۴۰۰ هزار میلیارد تومان است و دولت تنها قادر است حدود ۱۰ درصد آن را تامین کند.

وی رونق فعالیت عمرانی در کشور را نیازمند اعتبار مالی دانست و گفت: رشد و توسعه این تعداد پیمان‌کار در صنعت برق ناشی از رونق اقتصادی در گذشته است و پیش‌تر که دولت می‌توانست درآمدهای خود را محقق کند، اعتبار قابل‌توجهی برای طرح‌های عمرانی کشور صرف می‌شد.

میرشکرایی با بیان اینکه بخش دولتی در سال‌های اخیر برای تامین مالی طرح‌های عمرانی دچار مشکلاتی شده است، افزود: منابع مالی موردنیاز طرح‌ها افزون‌بر منابع دولت می‌تواند ازطریق بانک‌ها، آورده شخصی سرمایه‌گذاران و یا با استفاده از فاینانس خارجی تامین شود.

وی یادآور شد: مردم به‌دلیل پایین‌تر بودن نرخ سود سپرده نسبت به نرخ تورم و عدم حفظ ارزش پول در بانک‌ها تمایلی به سرمایه‌گذاری در بانک‌ها ندارند تا جایی که براساس آخرین آمارهای اعلام‌شده، ۸۰۰ هزار میلیارد تومان پول در دست مردم است. وی افزود: از طرف دیگر، بانک‌ها از وظایف ذاتی خود انحراف پیدا کرده‌اند که همین موضوع برای دولت دغدغه ایجاد کرده است.

وی با تاکید بر اینکه تامین اعتبار ازطریق صاحبان سرمایه و فاینانس مشکلات خاص خودش را دارد، گفت: سندیکای صنعت برق از فاینانس خارجی به شرطی که در اجرای طرح‌های بخش خصوصی داخلی به‌کار گرفته شود، استقبال می‌کنیم.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی صنعت برق طی پنج سال گذشته آسیب‌های سخت مادی و معنوی متحمل شده است، گفت: خوشبختانه در بودجه سال گذشته که در بودجه سال‌جاری نیز آمده است، امکان استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی به میزان ۱۲ هزار میلیارد تومان فراهم شده است.

وی تاکید کرد: پرداخت بدهی‌های گذشته و جبران دیرکردها از مطالبه‌های اصلی بخش خصوصی صنعت برق است که با حمایت از آنها می‌توان با پرداخت مطالبه‌ها و ضرر و زیان ناشی از دریافت وام، برای جبران جهش ناگهانی نرخ ارز از بخش خصوصی دل‌جویی کرد.

وی افزود: دولت باید در رابطه با فاینانس‌ها بخش خصوصی داخل را نیز درنظر بگیرد و همه‌جانبه‌نگری داشته باشد چراکه چشم‌پوشی از بخش خصوصی، نمی‌توان اشتغال‌زایی و رشد اقتصادی موردنظر را محقق کرد.

وی انضباط مالی را یکی از ویژگی‌های وزارت نیرو در دولت یازدهم عنوان کرد و گفت: کاهش بدهی‌های وزارت نیرو ناشی از کاهش طرح‌ها و پروژه‌ها و رکود است.

وی خاطرنشان کرد: باوجود مشکلات موجود، برخی از شرکت‌ها همچنان شاکله خود را حفظ کرده‌اند و بخش خصوصی صنعت برق می‌تواند همه نیازهای کشور را درصورت وجود اعتبار برطرف کند اما این هم زمانی دارد و با گذشت زمان و عدم دل‌جویی از بخش خصوصی، ممکن است شرکت‌ها قادر به احیای خود نباشند.

وی از وزیر نیرو درخواست کرد: به‌طور مداوم با بخش خصوصی نشست‌هایی به‌صورت مستقیم و رودررو داشته باشد که هم از اقدام‌های امیدبخش وزارت نیرو مطلع شویم و هم وزارت نیرو از مشکلات بخش خصوصی اطلاع پیدا کند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

دریادار سیاری در برنامه شناسنامه:

ماموریت نیروی دریایی کاملا تغییر کرده است/ گمان نمی‌کردم فرمانده نیروی دریایی شوم

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: در خلیج فارس حفظ و سیانت از مرزهای کشور را به اثبات رساندیم و سیانت از مرزها در 8 سال دفاع مقدس نشان از توانمندی دریایی ما دارد. اما تدبیر، تدبیر جدیدی است که در آب های بزرگ دنیا حضور داشته باشیم. باید ارتقای توانمندی داشت. ماموریت نیروی دریایی کاملا تغییر کرده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه شب گذشته شناسنامه میزببان دریادار حبیب الله سیاری بود که در پاسخ سؤال مجری مبنی بر این که سال 93 در جایگاه فرمانده نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران با سیاری سال 53 که وارد ارتش شد چه تفاوتی دارد گفت: از نظر سنی، مسئولیت و تجربیات تغییر کرده‌ام، ولی عشق و علاقه به کار با تلاش باقی مانده است و با این روند به کار ادامه دادم.

سیاری در رابطه با هدف ورودش به ارتش اظهار داشت: من در شهر فسا در رشته ریاضی فارغ التحصیل شدم، در آن مقطع زمانی در این شهر کلاس‌های آمادگی برای کنکور وجود نداشت. محل برگزاری کنکور دانشکده ادبیات دانشگاه شیراز بود، من در رشته کشاورزی دانشگاه شیراز پذیرفته شدم؛ اما به دلیل علاقه‌ای که به نظامی‌گری داشتم دانشگاه را رها و در دانشگاه افسری ثبت نام کردم. در حقیقت به علت علاقه‌مندی که به ****‌ گری وارد این حوزه شدم.

دریادار سیاری بیان داشت: در شیراز اقوامی داشتیم که برای دیدار آن‌ها به شیراز رفت و آمد می‌کردیم. آن زمان هم در شیراز افراد نظامی زیاد بودند. با دیدن آن‌ها به این حوزه علاقه مند شدم، به ویژه این که در کنار مرکز پیاده شیراز منزل یکی از اقوام ما بود؛ زمانی که رنجرهای نیروی زمینی در آن منطقه آموزش می دیدند و شعار می‌دادند، سبب ایجاد علاقه مضاعف در ما می‌شد؛ هوابرد و چتر بازی در شیراز نیز از زمینه‌های ایجاد علاقه در من بود.

وی تأکید کرد: البته در آن زمان من وارد نیروی دریایی نشدم؛ در 3 سال نخست دانشگاه افسری امام علی(ع) که آن زمان نام دانشگاه افسری ارتش نام داشت بودم، در سال سوم دانشجویی بود که برای نیروی دریایی انتخاب شدم.

سیاری گفت: من جزو 5 نفر دانشجوی برتر بودم. افسرانی که در آن زمان استخدام نیروی دریایی می‌شدند به دو دسته تقسیم می شدند؛ تعدادی به دانشگاه افسری می‌رفتند و تعدادی دیگر به خارج از کشور فرستاده می‌شدند؛ آمریکا، انگلیس، فرانسه، ایتالیا، ترکیه و هندوستان از جمله کشورهایی بودند که قشری از افسران در آن آموزش می دیدند.

وی ادامه داد: گروه دیگر در دانشگاه افسری تحصیل می‌کردند، من در سال سوم جزء افسرانی که در دانشگاه افسری آموزش افسری دریایی را می دیدند شدم.

امیر سیاری تصریح کرد: در آن زمان علاوه بر افسرانی که خود برای طی دوران آموزش تعیین می‌کردند، از میان دانشجویان دارای رتبه علمی و آموزشی درصدی پذیرش داشتند، من هم آن زمان از لحاظ ورزشی کاپیتان کوهستان و از نظر علمی جزء شاگردان اول و از جهت مدیریتی سرگروهبان دانشجویان سال اول بودم، در نتیجه نیروی دریایی من را انتخاب کرد.

برخی قصد داشتند ارتش را منحل کنند
سیاری در رابطه با این مطلب که برخی بر خلاف امام(ره) نظر به منحل کردن ارتش داشتند گفت: اگر ارتش منحل می شد و **** بعث با این تفکر که آمادگی وجود ندارد حمله می کرد، چه اتفاقی رخ می‌داد؟ دقیقا آن هدفی که پیش بینی کرده بودند اتفاق می افتاد، به عبارت دیگر روز نخست خرمشهر، روز سوم خوزستان را تصرف می کرد و روز هفتم در میدان آزادی تهران با رسانه‌ها مصاحبه می‌کرد.

وی تصریح کرد: حضرت امام(ره) آگاهانه در این مسیر قدم گذاشت؛ ایشان به راهبردها آگاه بود. امام(ره) نظر به باقی ماندن ارتش داشتند و به همین دلیل روز 29 فروردین را به عنوان روز ارتش جمهوری اسلامی ایران معرفی و معتقد بودند که ارتش با ساز و کار خود در خیابان‌ها رژه برود و مردم از ارتش استقبال کنند چرا که این ارتش متعلق به جمهوری اسلامی ایران است. در روز 29 فروردین سال 58 نیز این فرمان از سوی حضرت امام (ره) صادر شد.

سیاری ادامه داد: بعد از این زمان، کسانی که در صدد از بین رفتن ارتش بودند این مطلب را پیگیری می‌کردند، چرا که در صدد بودند دشمنان در طولانی مدت حمله کنند و به اهداف خود بدون مانعی دست یابند؛ بعد از این مسئله ارتش بی طبقه توحیدی را مطرح کردند تا نظم ارتش را از بین ببرند.

سیاری در رابطه با روزهای آغازین انقلاب گفت: من در 22 بهمن 57 در پادگان منجیل بودم. و قبل از آن به انقلاب پیوستم. در زمان پیروزی انقلاب در حین دوره تکاوری در منجیل بودیم. در دوره مقدماتی نیز در شیراز موضوعات انقلاب در نیمه اول سال 57 مطرح بود، از زمان حکومت نظامی در شیراز که 11 شب بود، از شیراز به منجیل برای طی دوره تکاوری منتقل شدیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش اضافه کرد: زمانی که وارد منجیل شدیم ارتباط ما با کسانی که درگیر انقلاب بودند برقرار بود، چرا که ما با حاج آقای احسان بخش که بعد از انقلاب به عنوان امام جمعه حضرت امام(ره) در رشت انتخاب شد در ارتباط بودیم.

وی ادامه داد: ما را از منجیل برای جلوگیری از راهپیمایی به رشت می بردند، به محض ورود به رشت در جمعیت گم می‌شدیم، شعار مردم هم این بود که مجاهد مجاهد، تکاور تکاور پیوندتان مبارک. منظور از تکاور منجیلی‌ها و مجاهد نیز مردم عام بودند. در نهایت هرگز نتوانستند از وجود ما برای ***** کردن راهپیمایی‌ها استفاده کنند.

سیاری تأکید کرد: ما را به آستان اشرفیه، رودبار و... هم که می‌بردند همان اتفاق می‌افتاد. وقتی به پادگان باز می‌گشتیم به مدت چند روز در بازداشتگاه بودیم. وقتی آزاد می شدیم به مدت یک هفته غیبت می‌کردیم و با بازگشت دوباره ماموریت داده می شد و داستان تکرار می‌شد تا زمانی که 22 بهمن انقلاب پیروز شد.

اولین مسئولیت پس از پیروزی انقلاب
سیاری در رابطه با اولین کاری که بعد از انقلاب برعهده گرفت گفت: اولین کاری که بعد از انقلاب به من محول شد فرمانده دسته آموزشی بود، در مدت کوتاهی تکاوران را آموزش می دادیم. بعد ماجرای خوزستان پیش آمد مدتی در این منطقه بودیم و مدتی نیز در کردستان به سر بردیم.

وی تصریح کرد: فرمانده دسته در فرهنگ ارتش فرمانده‌ای است که 30 تن زیر مجموعه دارد ولیکن برای ما متفاوت بود چرا که دسته ی ما 30 تن تکاور ورزیده زیر مجموعه داشت.

امیر دریادار گفت: 30 تکاور به این معنا است که رزم در دریا، کویر، کوهستان، غواصی و همه آموزش های سنگین به آن‌هاداده می‌شود، بعد از این که در منجیل دوره آموزشی طی شد من فرمانده دسته شدم. بسیاری از کسانی که تحت آموزش ما بودند نیز شهید شدند؛ اولین اعزام ما به کردستان بود، زمانی که بحث کردستان و پاوه رخ داد، من به یاد دارم در منجیل بودیم و افتخار می‌کنیم که به این مناطق اعزام شدیم.

سیاری در پاسخ به این سؤال مجری که آیا در آغاز جنگ گمان می‌کردید که با توجه به تحرکات گذشته عراق حملات صورت بگیرد؟ گفت: نیروی دریایی با توجه به داشتن پایگاه در خرمشهر و کسب اطلاعات از موقعیت موجود در مرزها نسبت به پیشروی نیروی عراق اطلاع داشت و اعلام خطر هم کرده بود، اما **** سیستم حاکم در آن زمان که به رئیس جمهور ختم می‌شد به این موضوعات توجهی نداشت، اما نیروی دریایی این مطلب را بارها عنوان کرده بود.

کسی هشدار پیشروی عراق را جدی نمی‌گرفت
وی اضافه کرد: من در آن زمان در منجیل و کردستان بودم و نمی توانم بگویم اطلاع کامل از وضعیت داشتم. از نظر مسئولیتی نیز در مقطعی نبودم که این مطلب را بخواهم اذعان کنم ولی سوابق نشان دهنده این امر است که نیروی دریایی می‌دانست عراق در حال پیشروی است و حتی این مطلب منعکس شد و مورد توجه واقع نشد.

سیاری از روزهای شروع جنگ این چنین گفت: در 31 شهریور سال 59 و در زمان بمباران فرودگاه در مهرآباد بودم. در منجیل بودیم که امریه‌ای آمد مبتنی بر این موضوع که به سرعت دو گروهان از منجیل سازمان دهی شوند و به سمت بندرعباس حرکت کنند.

وی افزود: بلافاصله به فرودگاه مهرآباد آمدیم، آماده حرکت به سمت بندعباس بودیم که بمب باران صورت گرفت. هواپیمای ما آسیب دید و مجبور به تعویض شدیم و در نهایت به بندرعباس رسیدیم. شبانه به جزیره رفتیم و فردای آن شب ما را به بندرعباس فرستادند و دستور آمادگی برای ماموریت دیگری صادر شد.

دریادار سیاری اظهار داشت: ما از بندرعباس به مقصد نامعلوم پرواز کردیم، با مهمات و آمادگی کامل هم حرکت کردیم. اما به منطقه ای رسیدیم که آتش گلوله را در زیر پای خود می‌دیدیم، در شیراز بودیم که خلبان با سختی بسیار بر زمین نشست.خلبان تغییر کرد و باز به سمت مقصدی نامعلوم حرکت کردیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: در آن منطقه وضعیت قرمز بود و زمانی که هواپیما نشست به سرعت آن را تخلیه کردیم؛ بعد فهمیدیم که مقصد دزفول بوده است؛ برای اسکان مکانی نبود و در پایگاه دزفول شب را سپری کردیم؛ روز بعد به ما اعلام شد در باشگاه افسران دزفول با ما کار دارند و با مراجعه به آن باشگاه با رئیس جمهور وقت در حالی که بر صندلی نشسته بود و چرت می‌زد مواجه شدیم.

سیاری خاطرنشان کرد: زهیر نژاد هم آنجا بود و با نشاط خاصی ما را توجیه ساخت. آن ها به دنبال عبور از کرخه که به شوش مشرف است، بودند، این منطقه باید حفظ می‌شد تا نیروهای عراقی نتوانند از آن عبور کنند تا زمانی که نیروهای تازه برسد. بنابراین به مدت چند روز مشغول حفاظت از پل نادری، فرودگاه اضطراری دزفول و شهر شوش شدیم.

وی عنوان داشت: شب‌ها بدون قایق به آن سوی رودخانه نفوذ می‌کردیم، پیرمردی که ساکن آن منطقه بود برای ما کرجی می‌ساخت و با کمک این امکانات به آن سوی رودخانه نفوذ و اطلاعات لازم را کسب می‌کردیم. این اطلاعات در اختیار نیروی هوایی دزفول قرار می‌گرفت تا روز بعد مناطق بمب باران شود. در آن زمان توانستیم ضربه‌های بسیاری وارد کنیم، بعد به خرمشهر وارد شدیم.

برای کمک به تکاوران بوشهر وارد این شهر شدیم
سیاری در پاسخ به این سؤال که آیا شما اولین گروه تکاوری که وارد خرمشهر شد، بودید؟ گفت: نه گروه های نخستی که در ابتدا در خرمشهر می جنگیدند گروه تکاوران بوشهر بود، ما برای کمک به تکاوران بوشهر وارد خرمشهر شدیم و تا آزاد سازی در خرمشهر بودیم.

سیاری بیان داشت: زمانی که قسمتی از خرمشهر را از دست دادیم، دشمن در صدد تصرف یک روزه خرمشهر بود در حالی که با سلاح و مهمات فراوان 34 روز پشت خرمشهر ماند. چگونه 34 روز مقاومت ایجاد شد؟ ما می گوییم زمانی که راهبرد دشمن را بشکنید برنامه‌های بعدی او نیز به هم می‌ریزد.

وی تصریح کرد: عراق در راهبرد خود شکست خورد و در نهایت مجبور شد خرمشهر را دور بزند، او از بهمن شیر درصدد دور زدن آبادان بر آمد. احساس من این است که مقاومت بسیار محکم بود که خرمشهر این گونه حفظ شد؛ در نقطه‌ای که کارون به اروند متصل می شود پایگاه نیروی دریایی بود، عراق چنان خرمشهر را مجهز ساخته بود که گمان نمی‌کرد آن را از دست دهد.

لاف صدام درباره خرمشهر
وی با بیان این مطلب که عراقی‌ها امکانات بسیاری در خرمشهر فراهم کرده بودند گفت: این امکانات در حدی بود که صدام گفت اگر ایران خرمشهر را بگیرد من کلید طلایی بصره را به او می‌دهم یعنی تا این اندازه اطمینان به حفظ خرمشهر داشت. آن ها از ترس پل خرمشهر را منهدم کردند. 19 ماه به طول انجامید تا عملیات بیت المقدس صورت گرفت.

سیاری اظهار داشت: در مرحله عبور از رودخانه با نیروی دریایی همراه بودیم قسمت اعظم عبور دادن خیل نیروها از رودخانه توسط ما صورت گرفت، در مرحله ورود به خرمشهر نیروهای ارتش، **** و بسیج که خرمشهر را دور زده بودند و ما نیز از سوی دیگر وارد شدیم و از عرض رودخانه عبور کردیم.

وی ادامه داد: صبح روز 4 آبان ماه سال 59 با چشم گریان از عرض رودخانه عبور کردیم، این دستور بود و جایی برای ماندن نبود. اگر در آن منطقه باقی می‌ماندیم همه نیروها تلف می‌شدند.

سیاری بیان داشت: اگر نیروهای عراقی تکاوری را در خرمشهر دستگیر می‌کردند، دو پای تکاور را به دو سوی جیپ می بستند و بر زمین می کشیدند چرا که جو ترس در تکاوران ایجاد شود و منطقه را ترک کنند.

وی تأکید کرد: انگیزه بسیار قوی برای ورود به خرمشهر داشتیم. چشمان گریان ما در روز 4 آبان در ما این انگیزه را ایجاد کرد. علی رغم این که از منطقه حفار شرقی وارد خرمشهر شدیم و با منطقه خروج ما فاصله بسیار داشت، زمان ورود به خرمشهر پیشروی و پاک سازی تا سه راهی برخورد کارون با اروند صورت گرفت و دوباره به منطقه ورود خود بازگشتیم و نماز شکر را به جا آوردیم.

امیر سیاری اظهار کرد: در باور ما نبود دوباره به آن منطقه باز گردیم ولیکن همت جوانان مملکت، اتحاد و عظمت و ولایت و ***** حضرت امام (ره) سبب شد این اتفاق رخ دهد.

سیاری در رابطه با این موضوع که آیا ادامه جنگ بعد از خرمشهر درست بود یا خیر؟ گفت: با عقل خود این را درست می‌دانستم. در آن مقطع زمانی در سلسله مراتبی نبودیم که در سیاست‌های کلان دخالتی داشته باشیم ولیکن ادامه جنگ را درست می دانستیم چرا که در زمان پذیرش قطعنامه همه در حال گریه بودند. فکر تنبیه دشمن بودیم، چرا که جنایات بسیاری مرتکب شد. ما این جنایات را با چشم دیدیم، دشمن هر کار که از دستش برمی‌آمد در شهرها و روستاهای ما انجام داد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: به گفته ی حضرت امام(ره) اگر صدام کاری انجام نداد چون نتوانست که انجام دهد، احساس ما این بود. باید در موقعیتی قرار گیریم که حق خود را باز پس گیریم.

سیاری در پاسخ به این ُمطلب که در جنگ چه چیزهایی دیدید که هرگز فکرش را هم نمی‌کردید بیان داشت: ما همه پیروزی‌هایی را که در عملیات‌ها دیدیم فکرش را هم نمی‌کردیم. نیروی دریایی ما در شصت و هفتمین روز جنگ نیروی دریایی عراق را در عملیات زمرد شکست داد و می‌توانست چند موفقیت دیگر بدست آورد از جمله این که عراق را در محاصره دریایی و اقتصادی قرار دهد، می توانستیم هر سه بندر عراق را محاصره کرد و راه های آبی آن را ببندیم و عراق در محاصره دریایی قرار می گرفت؛ صادرات نفت قطع می شد.

وی بیان داشت: نیروی دریایی نیرویی تجهیزات محور است و سطح فناوری در این نیرو بالا است ولی هدایت اساسی و نرم افزاری این سطح فناوری در زمان قبل از انقلاب به دست مستشاران آمریکایی بود، بعد از انقلاب این مستشاران از ایران رفتند، یکی از دلایل ورود عراق از طریق دریا این بود که گمان می کرد ما نمی‌توانیم از تجهیزات دریایی خود استفاده کنیم؛ در وضعیت معمولی در واقع نباید می‌توانستیم از تجهیزات استفاده کنیم.

در شصت و هفتمین روز جنگ عراق را شکست دادیم
دریادار سیاری بیان کرد: واقعا چه شد که توانستیم این تجهیزات، سامانه‌های موشک انداز با موشک‌های پیشرفته را به کار گیریم و در شصت و هفتمین روز جنگ عراق را شکست دهیم. عراق محاصره دریایی می شود، صادرات نفتی این کشور قطع می شود و... امداد غیبی که برخی مطرح می‌کنند این گونه شامل نیروی ایران شد. چه نیرویی در انسان به وجود می‌آید که می تواند این چنین به موفقیت دست یابد؟

فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهار داشت: هر عملیاتی که در دریا صورت می گرفت خود نیروها در می یافتند کمکی دریافت می‌شود که موفقیت کسب می‌شود. در بهمن شیر، فکر می‌کنم روز 9 آبان درگیری در ذوالفقار به وجود آمد. عراق خرمشهر را دور زده و در بهمن شیر پل زده بود و کنار نخلستان های کوی ذوالفقاری قرار گرفته بود.

سیاری گفت: ما بودیم، تکاوران نیروی دریایی و گردانی از لشگر 77 و بچه های بسیج، **** و مردم. حمله ای بدون برنامه‌ریزی، طرح ریزی، پشتتیبانی به دشمنی که بسیار مسلح است، انجام دادند و توانستند دشمن را در این حمله شکست دهند؛ آیا این چنین پیروزی ها غیر از کمک دیگری است؟

فرهنگ دفاع مقدس کامل به نسل جدید منتقل نشده است
سیاری در رابطه با انتقال فرهنگ جنگ به دوران پس از جنگ گفت: به نظر بنده فرهنگ جنگ منتقل شد ولیکن به اندازه کافی نبود؛ فرهنگ دفاع مقدس فرهنگ ارزشمندی است و ارزش های بسیار بالایی دارد. ما نمی‌خواهیم جو جامعه امروز همانند زمان جنگ باشد، هیچ عقل سلیمی این امر را نمی پذیرد. تمام همت مردم و نیروهای مسلح این است که آرامش و امنیت در جامعه وجود داشته باشد.

وی تصریح کرد: کسی در پی ایجاد شرایط در جنگ در جامعه امروز ایران نیست بلکه انتقال ارزش ها مهم است، چرا که جوان در آن زمان بدون هیچ آموزشی آماده دفاع از وطن و شرف خود می‌شد. در جبهه‌ها از پیرمرد تا جوان حضور داشتند و پشتیبانی که خانم ها انجام می‌دادند نشان از وحدت، انسجام، ارزش های حاکم بر جامعه داشت.

وی بار دیگر تأکید کرد: ارزش های جنگ منتقل شده است ولیکن بیشتر از این می توان در این زمینه کار کرد، اگر امروز جنک شود آیا جوانان امروز می توانند همانند جوانان سال های جنگ باشند؟ می گویم می توانند چرا که اگر ارزش ها منتقل شده باشد بهتر از آن زمان می توانند از کشور خود دفاع کنند، به گفته ی مقام معظم ***** اگر دشمنی بخواهد به مرزهای کشور حمله کند با تیزی خشم جوانان این کشور روبرو خواهد شد.

سیاری در پاسخ به این سؤال که آیا می شود فردی در **** مسئول باشد و توان کشور و **** خود را باور نداشته باشد؟ گفت: برخی این گونه هستند، اقلیتی وجود دارند که آشنا نیستند یا نمی‌خواهند آشنا شوند. اگر برخی آشنایی ندارند می‌توان آن ها را با این تورها به آگاهی و آشنایی رساند ولیکن اگر نمی‌خواهد آشنا شود بحث دیگری دارد. با تورهای این چنینی بسیاری با سیستم دفاعی کشور آشنا می شوند.

سیاری در رابطه با ناوشکن جماران که مقام معظم ***** با افتخار از آن صحبت کردند اظهار داشت: در خصوص ناو شکن جماران موضوع مشترک، دریا است و تنها به نیروی دریایی مرتبط نمی‌شود؛ دریا برای کشور به گفته **** معظم منافع راهبردی و کلان دارد. 90 درصد صادرات و واردات کشور از طریق دریا است، بیشترین منابع در کف دریا است، بیشترین بستر انتقال فرهنگ و گردشگری، بیشترین محل برای انرژی‌های نو، بیشترین محل برای کشت مزارع دریایی و... را در دریا داریم. این دریا چه شده است که ما از آن استفاده نمی‌کنیم.

وی اضافه کرد: مقام معظم ***** خودشان می‌فرمایند ما 800-700 سال حاکم دریاها بودیم و چه شد که اکنون ما نیستیم و برخی دیگر وارد شدند؟ این خواست استکبار است.

وی اظهار داشت: استکبار طی چند دوره چند صد ساله ما را از دریا دور ساخته است تا نتوانیم از منافع راهبردی و کلان بهره ببریم، بحث تنها نظامی و دفاعی نیست بلکه اهمیت دریا مد نظر است، برای پیشرفت دریا محور کشور، این مسئله اهمیت دارد که اکنون خوشبختانه این مسئله مورد توجه دولت مردان قرار گرفته است.

نگاه ما به دریا، نگاه درستی نیست
امیر سیاری بیان داشت: رئیس جمهور در بازدید از پژوهشکده رویان اذعان داشت جاسک را به بزرگ ترین بندر تبدیل می‌کنیم تا ثابت شود ما می‌توانیم، سواحل مکران ما مهم ترین سواحل جمهوری اسلامی ایران است که مشرف بر اقیانوس هم می باشد؛ این سواحل بر نقطه ای مشرف است که جهان به آن نیاز دارد. حدود یک دوم تجارت جهان در مثلثی بین تنگه هرمز، مالاکا و باب المندب انجام می‌شود.

وی ادامه داشت: استکبار جهانی اکنون در قلعه پرتغالی ها در روستای تیس نزدیک چابهار حضور دارد، در حالی که در آن زمان اظهار شد هر کس می‌خواهد بر جهان تسلط داشته باشد باید در این نقطه باشد؛ چرا استکبار منطقه عمده تمرکز خود را از اقیانوس اطلس به شمال اقیانوس هند منتقل کرد؟ در دو نقطه شمال اقیانوس هند و دریای چین تمرکز کرده است؛ این دو نقطه مهم ترین نقاط جهان امروز برای تجارت و گلوگاه جمهوری اسلامی ایران است.

سیاری تأکید داشت: اهل علم اذعان داند اگر جمعیت جهان 5 برابر شود و بشر قادر به استفاده از منابع غذایی دریا باشد با کمبود غذا مواجه نخواهد شد، اکنون در کشور ما تا چه اندازه از منابع غذایی دریا استفاده می شود؟ در سبد غذایی خانواده ها به چه میزان ماهی و میگو وجود دارد؟ تا چند سال پیش که مقام معظم ***** دستور محافظت از این مناطق را صادر نکرده بودند، چین و ژاپن و ... از منابع غذایی دریای ما استفاده می‌کردند.

وی تصریح کرد: منابع راهبردی و کلان وجود دارد ولی نگاه نسبت به دریا نگاه درستی نیست. در مراسم الحاق ناوشکن جماران این مسائل توسط ***** تاکید شد. کشوری دریایی است که 6 مولفه دریایی را داشته باشد و بتواند از آن مولفه ها استفاده کند، کشور ما مولفه ها را اعم از سواحل خوب، عمق مناسب، طول ساحل، امکانات زیرساختی، علم دانشگاه و... دارد.

فرمانده نیروی ارتش تأکید کرد: مولفه ای به نام سیاست دولت مردان نیز وجود دارد. اگر سیاست دولت مردان پای کار بیاید باقی مولفه ها مفید خواهند بود. پیام ***** در حضور در مراسم الحاق ناو جماران این بود که دولت مردان تمرکز خود را بر دریا بگذارند و این به معنای فراموش کردن باقی مناطق نیست؛ به گفته ***** سواحل دریای عمان، حضور در دریای عمان برای ما گنج و ذخیره است و باید اعتراف کرد تا کنون این مطلب را کشف نکرده بودیم.

سیاری در رابطه با این موضوع که کدام یک از دولت‌ها بعد از انقلاب بیشتر به موضوع دریا توجه داشته‌اند گفت: این موضوع از دولت دوم آقای احمدی نژاد شروع شد و تاکنون ادامه دارد؛ قبل از آن نبود. جلسه ای در دولت به ریاست معاون اول به عنوان کارگروه توسعه سواحل مکران با حضور وزرا تشکیل شد، برنامه ریزی‌هایی صورت گرفت، استقرار نیروی دریایی به عنوان سرباز ولایت و طلیعه دار حرکت آبادی نطقه مکران و زیر ساخت هایی که دولت دنبال می کند دو بعد این امر است.

سیاری عنوان کرد: ما در جلسات کارگروه شرکت می‌کنیم و نظرات تخصصی خود را ارائه می دهیم، همزمان استقرار خود را کامل می‌کنیم. هماهنگی هم وجود دارد. و ما امیدواریم غفلتی که مقام معظم ***** به آن اشاره کردند از بین برود و مهم ترین محل کشور محلی برای توسعه دریامحور کشور شود.

وی اضافه کرد: الان طرح بازگشت به دریا مطرح است چرا که طی سالیان استکبار ما را از دریا و بهره بردن از منابع دریا محروم ساخت. این امر در دانشگاه و تحرک آن بسیار موثر خواهد بود. می‌دانید اگر تجارت کریدور شمال- جنوب راه اندازی شود، سازه های دریایی، ساخت کشتی ها و بنادر ایجاد شود چه درصد اشتغال زایی صورت خواهد گرفت؟

نیروهای مسلح نباید وارد سیاست شوند
سیاری در رابطه با ورود به فضای سیاسی کشور و رصد کردن موضوعات سیاسی گفت: ما در حد محدوده وطایف خود فضای سیاسی کشور را مورد بررسی قرار می دهیم اما نیروهای مسلح نباید وارد سیاست شوند ولیکن این به معنای درک نکردن سیاست یا دنبال نکردن سیاست نیست که اگر چنین بود ما باید از انتخابات منع می شدیم؛ تا زمانی که درک از سیاست برای من وجود ندارد نمی توانم انتخاب درستی داشته باشم. بنا به فرمان حضرت امام (ره) و مقام معظم ***** دخالت در سیاست برای نیروهای مسلح ممنوع است. نظرهم ممکن است دخالت باشد.

سیاری در پاسخ به این سؤال که آیا تاکنون اتفاق افتاده است که با خود بگویید در فضای سیاسی چه می کنند و اقدامات را زیر سوال ببرید؟ گفت: این مسائل برداشت‌های شخصی است؛ وارد حاشیه شدن کشور را از پیشرفت دور می‌سازد، در جلسه‌ای مقام معظم ***** اذعان داشتند یکی از ترفندهای دشمن این است که مسئولان و مدیران کشور را از کار اصلی دور سازند و وارد حاشیه کنند.

وی ادامه داد: وقتی مسئول مملکت وارد حاشیه شود کار اصلی خود را فراموش می کند؛ در هر بخشی ببینیم مسئولی وارد حاشیه شده است احساس می کنیم جلوی پیشرفت گرفته شده است.

در فتنه 88 مسائلی را دیدم که در عمرم مشاهده نکرده بودم
سیاری در رابطه با سال 88 و حس و حال آن 8 ماه گفت: کلمه فتنه به موقع عنوان شد. این اتفاق فتنه ای بود که در کشور روشن شد و بسیار به ارزش های ما توهین شد. مسائلی که در عمر خود شاهد نبودیم و باور نداشتیم اتفاق افتاد. در عمرخود چنین چیزی ندیده بودم. ما همواره محرم و تاسوعا و عاشورا جایگاه ویژه ای داشت و مواجه با توهین به این ارزش ها برای ما خیلی سخت بود.

وی گفت: در 14 مهر ماه سال 88 مراسم دانش آموختگی دانشجویان دانشگاه افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه حضرت امام (ره) در نوشهر با حضور مقام معظم ***** برگزار شد؛ در این مراسم رزمایش میدانی صورت گرفت که حامل پیامی برای فتنه بود.

گمان نمی کردم فرمانده نیروی دریایی شوم
سیاری در رابطه با این که چطور مقام معظم ***** وی را به عنوان هفتمین فرمانده نیروی دریایی انتخاب کردند عنوان داشت: مقام معظم ***** نسبت به تمام سربازان خود محبت دارند. قطعا بررسی عوامل کرده‌اند، پیشنهاد فرمانده کل ارتش بوده در هر صورت مورد لطف مقام معظم ***** قرار گرفتیم. علت این امر را نمی دانم.

سیاری بیان داشت: سخنان مقام معظم ***** به عنوان حل المسائل است و سرلوحه کار ما است.

وی تصریح کرد: من خودم گمان نمی‌کردم که فرمانده نیروی دریایی ارتش شوم. علی رغم این که در ستاد ارتش بودیم و در سفرهای مقام معظم ***** به استان‌ها زمینه‌ها را فراهم می کردیم و مقام معظم ***** من را می شناخت و محبت به ما داشتند، انتظار چنین سمتی را نداشتم؛ افتخار ما این است که به عنوان سرباز کشور و **** و ولایت کارها را انجام می دهیم.

سیاری در پاسخ به این سؤال که آیا اخبار نیروی دریایی ارتش به روز به شما می رسد گفت: اگر اخبار از نیروی دریایی به من نرسد، من فرمانده نخواهم بود؛ اخبار لحظه‌ای است. قبل از این که به برنامه بیایم از ناوگان جنوب مکان ناوگروه را جویا شدم که گفتند دومین روز استقرار در جیبوتی است. به محض رسیدن به مکان ضبط برنامه جانشین نیرو با من تماس گرفتند که گفتند در کنارک هستند و اعلام موقعیت کردند.

سیاری در رابطه با جایگاه نیروی دریایی در سیستم دفاعی اظهار داشت: تهدید ما دریا پایه است. ما در نیروی زمینی از امکانات خوبی برخوردار هستیم. نیروی زمینی ارتش، ****، بسیج، نیروی انتظامی و... ثابت کردند که چگونه از مرزهای زمینی کشور دفاع کردند. بنابراین اگر کسی در فکر خطایی باشد به نتیجه آگاه است.

حضور در آب‌های بزرگ دنیا تدبیر جدید ایران است
وی تأکید کرد: در خلیج فارس حفظ و سیانت از مرزهای کشور را به اثبات رساندیم و سیانت از مرزها در 8 سال دفاع مقدس نشان از توانمندی دریایی ما دارد اما تدبیر، تدبیر جدیدی است که در آب های بزرگ دنیا حضور داشته باشیم. باید ارتقای توانمندی داشت. ماموریت نیروی دریایی کاملا تغییر کرده است.

سیاری خاطرنشان کرد: از خلیج فارس به عنوان دریایی نیمه بسته خارج شدیم، از مساحت 300 هزار کیلومتر مربعی وارد عرصه 2 میلیون و 100 هزار کیلومتر مربعی تا مدار 10 درجه شدیم؛ اکنون جیبوتی انتهای خط ماموریتی ما است که بدون در نظر گرفتن ماموریت های دریای سرخ، مدیترانه، چین و... است، در دریا با این وسعت باید امکانات لازم پای کار بیاید، باید در مناطق حساس حضور داشت تا از منافع خود دفاع کرد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: جایگاه نیروی دریایی به گفته ی مقام معظم ***** نیرویی راهبردی است و به هیچ وجه نیرویی حاشیه ایی نیست و امروز وسط میدان حضور دارد. جایگاه نیروی دریایی در توان بازدارندگی کشور بسیار جایگاه بالایی است و در مقابل تهدیدات دریایی باید خود را همواره آماده به کار نگاه دارد و توان خود را ارتقا دهد.

امریکایی ها از نحوه برخورد ما با دزدان دریایی فیلم کاپیتان فیلیپس را ساختند
سیاری در خصوص مقابله با دزدان دریایی بیان داشت: حفظ خطوط مواصلاتی در دریا به عهده نیروی دریایی است؛ به این دلیل در دفاع مقدس برای این که اقتصاد کشور با مشکل روبرو نشود 10 هزار کشتی تجاری را از تنگه هرمز تا بندر امام و جزیره خارک اسکورت کردیم تا به این ترتیب چرخه اقتصاد کشور بچرخد.

وی اضافه کرد: به گفته مقام معظم ***** در مقطع زمانی که تمام کشور به نفت وابسته بود، درصدد قطع آن بودند که نیروی دریایی خود را نشان داد؛ نیروی دریایی تلاش بسیاری در اسکورت کشتی ها و سلامت آن ها انجام داد، عراق درصدد آسیب رساندن به اقتصاد کشور ما بود؛ این اتفاق در تنگه مالاکا نیز رخ داده است؛ دزدی دریایی تقریبا به تاریخ پیوسته بود اما الان اتفاق افتاده است.

وی تأکید کرد: ما یک سال قبل از اتفاق دزدان دریایی در دریای آزاد حضور داشتیم و در خلیج عدن، مالاکا و باب المندب گشت می زدیم. تمام صادرات و واردات ما از این مناطق می‌باشد. نفت، گاز و کالا که از بنادر خلیج فارس و دریای عمان به سمت دریا می رود و یا وارد می شود از این طریق است و این نقطه گلوگاه ما محسوب می‌شود.

سیاری ادامه داد: تا امروز 2700 فروند کشتی تجاری را بردیم و آوردیم؛ برای هر کدام اتفاقی رخ دهد به منزله افت محسوب می‌شود. این که نتوانیم در مقابل دزدان دریایی از کشتی های خود محافظت کنیم بسیار بد است و کشتی ها با توجه به تناژ و در صورت بروز خسارت ضررهای مالی و جانی بسیاری به همراه خواهد.

وی گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران با اقتدار امنیت را برای کشتی های خود حفظ کرده است و بیش از 160-150 مورد درگیری با دزدان دریایی وجود داشته است، حتی نیروی دریایی ایران کشتی چینی را نیز نجات داده است. در سال 90 یا 91 زیر مدار 10 درجه کشتی کشور ما را دزدیده بودند و با عملیاتی به نام رعد این کشتی نجات یافت و بر اساس عملیات ما آمریکایی ها فیلمی به نام کاپیتان فیلیپس ساختند.

سیاری با بیان این مطلب که آمار تعداد کشتی هایی که امروز صبح در خلیج عدن رصد شده است این بوده که 30 فروند از کشورهای دنیا در آنجا حضور دارند بیان داشت: این کشتی‌ها همانند ما محافظت می کنند. بسیاری از کشورها از ناتو تبعیت می کنند. سه گروه برای خود تشکیل دادند که فرماندهی آن ها از طریق آمریکایی ها اعمال می شود اگر چه به کشوری دیگر سپرده شود ولیکن کلیات آن بر عهده آمریکایی ها است. برخی از کشورها همانند ایران، روسیه، چین و... مستقل هستند و خود امنیت خودشان را تامین می کنند.

سیاری در پاسخ به این که آیا در ازای کمک به کشورهای دیگر مبلغی هم دریافت می کنیم؟ گفت: خیر، در زمانی که کشتی چینی را نجات دادیم با وجود این که خود چینی ها می‌توانستند این کار را انجام دهند ولیکن به دلیل فاصله زیادی که داشتند به ما اعلام کردند این کار را انجام دهیم و بعد از نجات کشتی چینی سفیر کشور به چین به بندر عباس آمد و از ما تشکر کرد. دولت چین نیز بسیار قدردانی کرد.

به 24 کشتی خارجی در مواجهه با دزدان دریایی کمک کردیه‌ایم
وی تصریح کرد: ما 20 تا 24 مورد به کشورهای خارجی کمک کردیم؛ قانون دریا این است که اگر کسی در موقعیتی قرار گیرد که نیاز به کمک داشته باشد باید به آن کمک کرد.

سیاری در پاسخ به این سؤال مجری که گفت در بازسازی نیروی دریایی خبر آمد از برخی کشور ها زیردریایی خریداری شده است؛ آیا ادعای برخی مبنی بر از رده خارج بودن این زیردریایی ها درست بود؟ بیان داشت: زیر دریایی قبل از انقلاب و بعداز انقلاب در کشور ما نبوده است. زمان دفاع مقدس هم نداشتیم. ما سه زیر دریایی به نام های یونس، کیلوکلاس، طارق نور از روسیه خریداری کردیم. این سه زیردریایی دیزل پیشرفته است و گمان می کنم همه از آن می ترسند چرا که سلاحی بسیار ارزشمندی است؛ قدرت حضور و ماندگاری این زیر دریایی بسیار بالا است؛ مخفی شدن بسیار خوبی دارد که مورد استفاده ما قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در تحریم ها بسیار تلاش شد این زیر دریایی ها را از کار بیاندازند ولیکن به گفته مقام معظم ***** برای دفاع از کشور این زیر دریایی‌ها باید آماده به کار باشند. بنابراین علم زیر دریایی را در سال 71 به دست آوردیم.

سیاری گفت: بسیاری از کشورهای شرقی از لحاظ علم زیر دریایی از ما پیشرفته تر هستند ولیکن از لحاظ تعمیر، نگهداری و ساخت به پای کشور ما نمی‌رسند؛ این امر را با افتخار اذعان می کنیم.

سیاری در رابطه با این که آیا توانایی ساخت زیردریایی را کسب کرده‌ایم یا نه گفت: نگهداری و تعمیر به ساخت زیر دریایی انجامید؛ زیر دریایی کلاس غدیر اکنون در خط تولید است و مورد استفاده قرار می‌گیرد منتها زیر دریایی سبکی است؛ زیر دریایی متوسط در وزارت دفاع ساخته شده است و در 7 آذر الحاق پیدا می‌کند؛ این نشان از هوشمندی و توانمندی متخصصین وزارت دفاع، نیوری دریایی، صنایع وزارت دفاع و... دارد؛ دانشگاه های کشور در پروژه های ما بسیار سهیم هستند.

7 آذر رونمایی از دستاوردهای جدید نیروی هوایی
وی با اشاره به برنامه هفته دفاع مقدس گفت: برنامه‌های این هفته را برای 7 آذر گذاشتیم، الحاق فاتح، ناو شکن دماوند و برنامه های دیگر در آن روز انجام خواهد شد. کار نیروی دریایی زمان بر است. در خصوص فاتح 4-3 سال است که صحبت می کنم تا موقعی که وارد خط نشود از من در این خصوص سوال می شود. اموری نیست که بتوان سالانه یا ماهانه آن را به نتیجه رساند و تحول ایجاد کرد و تجهیزات این حوزه تجهیزات مهمی است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در رابطه با این موضوع که نیروی دریایی سفر خبرسازی به کانال سوئز و مدیترانه داشت گفت: به گفته مقام معظم ***** دشمنان می دانند که حضور نیروی دریایی در دریاهای آزاد از جمله باب المندب، دریای سرخ، کانال سوئز و... برای تجاوز به دیگران نیست و قصد حمله ندارید ولیکن نفس حضور شما است که این تاثیر را می گذارد و این ها همانند زنبور به جوش و خروش می پردازند، چرا که حضور نیروی دریایی برای کشورهای منطقه الهام بخش و امید آفرین است و نیروی دریایی مظهر اقتدار کشور در دریاها است.

به گفته غربی‌ها حضور نیروی دریایی در مدیترانه، تحقق آرزوی هخامنشیان بود
وی خاطرنشان کرد: **** صهیونیستی اعلام کرد ایران با این کار اعتماد به نفس خود را نشان داد؛ همزمان کارشناسی عنوان کرد ایران قوی تر شد و آمریکا عقب تر نشست؛ آقای هیکل در این خصوص عنوان کرد نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران با حضور در مدیترانه هم اعتماد به نفس و توانمندی خود را نشان داد و هم آروزی هخامنشیان را برآورده ساخت.

سیاری گفت: فیلمی از شبکه افق پخش شد که بازتاب حضور و عبور از دریای مدیترانه را از زبان کارشناسان دنیا به نمایش گذاشت؛ این فیلم اثرات حضور نیروی دریایی ایران در دریای مدیترانه را به نمایش می گذارد؛ البته حضور در دریای چین نیز چنین اثری داشت.

وی ادامه داد: زمانی که وارد دریای چین و اقیانوس آرام شدیم سرو صدای دیگری برپا شد بر این مبنا که چگونه با تحریم ها زیر دریایی شما می‌تواند وارد سریلانکا شود؛ بازتاب حضور ما در جهان بسیار مهم است.
امیر سیاری گفت: ما باید در منطقه خود دست برتر باشیم؛ ما ادعا نداریم در آن سوی دنیا با دشمن درگیر می شویم؛ باید در منطقه خود دست برتر داشته باشیم به همین دلیل به طور منظم و مرتب هر گونه تحرکی را در آب های سرزمینی، منطقه نظارت، انحصاری و اقتصادی و تا حدودی در دریاهای آزاد را رصد می کنیم.

وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به این اقتدار رسیده است که چه به تنهایی و چه با کمک کشورهای منطقه امنیت را برای تجارت جهانی در تنگه هرمز حفظ کند امنیت به توانمندی بستگی دارد و این توانمندی در اختیار ما است؛ تمام تحرکات رصد می شود و به منطقه خود تسلط لازم را داریم؛ تا امروز اجازه حضور کشتی به آب های سرزمینی و منطقه نظارت را ندادیم.

وی در پاسخ به این که آیا برخورد و چالشی رخ داده است گفت: نه؛ چارچوب قوانین بین الملل رعایت شده است و وارد مرزهای سرزمین ما نشدند چرا که می دانند ما اهل شوخی نیستیم و در حفظ منابع، منافع و مرزهای آبی خود قطعا جدی هستیم.

سیاری در رابطه با این که کدام یک از دولت‌ها بیشترین دغدغه را در پیشرفت نیروهای مسلح داشته است گفت: جایگاه یک کشور را در **** بین الملل چه چیزی تعیین می کند؟ اگر کشوری قدرت نداشته باشد در دنیا دیده نمی شود و به حساب نمی آید؛ مورد ظلم و استثمار قرار می گیرد و منابع و منافع آن کشور مورد تاراج قدرت های دنیا قرار می گیرد.

وی تصریح کرد: قدرت، تعیین کننده‌ی جایگاه کشوری در دنیا و عرصه بین الملل است؛ قدرت مولفه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، علمی، فرهنگی و نظامی دارد؛ مولفه نظامی قدرت، رزم سختی است؛ به عبارت دیگر به قصد تجاوز به دیگران این قدرت کسب نمی شوند بلکه به نیت توان بازدارندگی است تا هر کسی که قصد تعرض دارد بداند اگر این چنین کند با ضرر و زیان مواجه خواهد شد.

اگر قوی باشیم، کسی جرئت تجاوز به کشور ما را به خود نخواهد داد
وی بیان داشت: علم، تجربه و تاریخ اثبات کرده است که در هر زمان که ضعیف بودیم مورد تجاوز واقع شدیم؛ اگر قوی باشید جرات تجاوز به کشور ندارند؛ در روز 9 ماه مبارک رمضان مقام معظم ***** فرمودند که اگر می خواهید زیر بار حرف زور نروید باید قوی باشید؛ این حرف زور تنها از سوی استکبار نیست؛ قوی بودن مهم است و دارای مولفه های است؛ مولفه نظامی در بین دیگر مولفه ها وزنه سنگین تری است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: وقتی قوی باشیم روی ما حساب می کنند؛ برای گرفتن حق نیاز به توان و قدرت است؛ اگر قدرت و توان نداشته باشید اجازه حضور در دریا را به مدت یک روز هم نمیدهند؛ باید قوی بود.

وی در رابطه با این سؤال که کدام دولت ها در این زمینه بعد از انقلاب بهتر عمل کردند؟ گفت: ما به سمت جلو پیش می رویم؛ باید پیشرفت ها در طی چهار سال بررسی شود و من تاکنون مقایسه نکردم؛ امیدواریم تمام دولت ها برای این که به مردم خدمت کنند تا مردم امنیت پایدار داشته باشند به این جمله مقام معظم ***** مبنی بر این امر که برای زیر بار حرف زور نرفتن باید قوی بود، توجه کنند؛ در همه ابعاد باید قوی بود به ویژه در بعد نظامی که بسیار مهم تر است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در رابطه با خانواده‌اش گفت: من دو فرزند دارم. فرزند بزرگ من پسر است که در حال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تهران است؛ فرزند دوم من نیز در رشته برق در دانشگاه علم و صنعت در حال تحصیل است.

سیاری در پایان در رابطه علاقه فرزندانش به شغل وی گفت: علاقه‌ای به شغل من ندارند. بیشتر به شغل شما علاقه دارند؛ همواره می‌گویم شما و کسانی که صدای ما را می‌شنوند دعا کنند به عنوان سرباز خوب آن چه مقام معظم ***** در حوزه نیروی دریایی مطالبه کرده است اجرا شود؛ به گفته مقام معظم ***** باید درصدد ایجاد نیروی دریایی در شان ملت ایران باشیم؛ شان ملت ایران بسیار بالا است؛ رضایت ***** برای ما برکت و نعمت است و ما این امر را قدر می دانیم و دعا کنید بتوانیم این نعمت را حفظ کنیم.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

مایکل مان:
تمرکز مذاکرات در نیویورک در دو بحث غنی سازی و رفع تحریم هاست
سخنگوی کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در صفحه توییتر خود از آخرین موضوعات در حال بررسی در مذاکرات ایران و 1+5 خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، مایکل مان سخنگوی کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در صفحه توییتر خود نوشت: مذاکرات ایران و 1+5 در نیویورک که به منظور پیشرفت در مسائل اصلی برای رسیدن به توافق جامع پیش می رود، در حال حاضر متمرکز بر دو بحث غنی سازی و رفع تحریم هاست.

مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 به طور رسمی از روز جمعه با حضور ظریف و اشتون آغاز شد.

مذاکرات در سطح معاونان و کارشناسان در نیویورک ادامه دارد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

نظر جالب طیب‌نیا درباره بنگاهداری بانک‌ها
وزیر اقتصاد با بیان اینکه داشتن برنامه راهبردی یکی از اولویت‌های اصلی بانکهاست، گفت: تا مادامی که بانکها از عملیات اصلی خود سودآور نشوند، نباید انتظار داشت از بنگاهداری خارج شوند و یا در عملیات خود پایداری داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری مهر، علی طیب نیا گفت: سازمان حسابرسی نقش مهمی در شفاف سازی گزارش های مالی و فعالیت سازمان ها دارد.

وزیر اقتصاد اظهارداشت: با اجرای طرح مسکن مهر، بانک مسکن با چالش‌هایی روبرو شده که با رفع این چالش ها و درایت مدیران آن به جایگاه اصلی و تخصصی خود برمی گردد.

طیب نیا با اشاره به تاکید رئیس جمهور در خصوص حل مشکلات مسکن مهر و تسریع در وصول اقساط مسکن مهر افزود: حل مشکلات مسکن مهر مربوط به سایر نهادها است و اتخاذ راهکارهای مربوطه نه تنها به بانک مسکن بلکه به وزارت راه و شهرسازی و ... نیز مرتبط است.

وی با بیان اینکه بانکها باید برنامه راهبردی برای فعالیت خود داشته باشند، تاکید کرد: داشتن برنامه راهبردی یکی از اولویت‌های اصلی بانک‌هاست و در راس آن افزایش شفافیت در فعالیتها، یکپارچه سازی سیستمها، انضباط مالی و افزایش تولید کشور است. مادامی که بانکها از عملیات اصلی خود سودآور نشوند، نباید انتظار داشت از بنگاه داری خارج شوند و یا در عملیات خود پایداری داشته باشند.

وزیر اقتصاد ادامه داد: از این رو مجموعه ای از تصمیمات که بتوانند عملیات اصلی بانکداری را سودآور کنند، برای بانکها در نظر گرفته شده است. باید به سمتی حرکت کنیم که بانکها کار اصلی و واقعی بانکداری را به شکل تخصصی و حرفه ای انجام دهند؛ این خواسته عمومی جامعه، دولت و مقام معظم ***** است.

همچنین رئیس کل بانک مرکزی نیز با بیان اینکه بانک مسکن به عنوان الگو در سیستم بانکی در پیاده سازی حاکمیت شرکتی است، گفت: وجود رقابت نادرست در سیستم بانکی باعث کاهش حاشیه سود بانکها خواهد شد.

سیف خاطرنشان کرد: با تدابیر درنظر گرفته شده این رقابت ناسالم برای افزایش نرخ سود سپرده ها که باعث افزایش قیمت تمام شده پول می شد، از بین رفت.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


طیب نیا عنوان کرد:

مشکلات مسدود بودن منابع ایران در خارج هنوز رفع نشده است

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اعلام این مطلب که هنوز بسیاری از مشکلات مانند مسدود بودن بخشی از منابع در خارج از کشور مرتفع نشده است، گفت: بخش زیادی از نرمش طرف غربی در مذاکرات هسته‌ای به دلیل آگاهی آنان نسبت به عدم تاثیر تحریم‌های اعمال شده و توان روز افزون کشورمان برای مقابله با این فشارها بوده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، علی طیب نیا با اشاره به هدف قرار گرفتن **** تامین مالی کشور بوسیله تحریم ها گفت: بنا به اذعان یکی از مسئولان صندوق بین المللی پول، کاری که ایران در یکسال گذشته انجام داده بیشتر به یک معجزه شبیه است که بخش عمده ای از این امر ناشی از تلاش **** بانکی است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: بخش زیادی از نرمش طرف غربی در مذاکرات هسته ای به دلیل آگاهی آنان نسبت به عدم تاثیر تحریم های اعمال شده و توان روز افزون کشورمان برای مقابله با این فشارها بوده است.

وی با اعلام این مطلب که هنوز بسیاری از مشکلات مانند مسدود بودن بخشی از منابع در خارج از کشور مرتفع نشده است، تاکید کرد: بررسی ها نشان می دهد تورم به صورت محسوس مهار و عدد مربوط به نرخ رشد نیز مثبت شده است.

طیب نیا با اشاره به رشد تولید در بعضی حوزه ها چون خودرو سازی و کشاورزی تصریح کرد: اینکه درشرایط تحریم توانسته ایم ضمن مهار تورم، از رکود به این مفهوم که رشد اقتصادی مثبت شود، خارج شویم توفیق مهمی کسب کرده ایم.

وزیر اقتصاد با تاکید بر لزوم درک شرایط حساس توسط کارکنان بانک ها به عنوان یک سرباز اقتصادی یادآور شد: ما در یک پیچ تاریخی قرار گرفته ایم که با عبور از آن هدیه بزرگی به ملت ایران تقدیم کرده ایم و همه با هم با مدیریت جهادی از شرایط بحران گذر می کنیم.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شد؛
اوباما: پیام من به رهبران و مردم ایران ساده است!
رئیس‌جمهور آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: آمریکا به دنبال حل دیپلماتیک موضع هسته‌ای ایران بوده و رهبران ایران نیز فرصت به دست آمده را از دست ندهند. وی گفت: به رغم مشکلات، ما همچنان به ایجاد جهانی بهتر امیدواریم. ما باید همه مسئولیت‌های خود در قبال جهان را بپذیریم.
رئیس‌جمهور آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: آمریکا به دنبال حل دیپلماتیک موضع هسته‌ای ایران بوده و رهبران ایران نیز فرصت به دست آمده را از دست ندهند.

به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل ‌سخنرانی کرد و در آغاز گفت: به رغم مشکلات، ما همچنان به ایجاد جهانی بهتر امیدواریم. ما باید همه مسئولیت‌های خود در قبال جهان را بپذیریم.

روسیه راه صلح و دیپلماسی را در قبال اوکراین در پیش گیرد
وی افزود: ملت‌های جهان ترجیح دادند ‌مشکلات خود را ‌صلح‌آمیز از طریق سازمان ملل متحد حل کنند؛ اما برخی ‌قدرت‌ها، تهدیدات جدیدی برای کشورهای عضو سازمان ملل به وجود آوردند.

اوباما در سخنان خود، با اشاره به جنایات گروه تروریستی داعش از کشورهای جهان خواست تا برای از بین بردن این گروه تروریستی با هم متحد شوند.

رئیس‌جمهور آمریکا در سخنان خود با اشاره به تحولات اوکراین گفت: اگر روسیه، راه صلح و دیپلماسی را در قبال اوکراین در پیش گیرد، از آن استقبال کرده و تحریم‌های اعمال شده علیه آن را بر‌خواهیم داشت.

وی گفت: ما به حمایت‌های خود از مردم اوکراین ادامه می‌دهیم و برای روسیه، بهتر این است که راه دپیلماتیک ‌در پیش گیرد.

برای حل دیپلماتیک موضوع هسته‌ای ایران تلاش می‌کنیم
رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه، با اشاره به مذاکرات هسته‌ای غرب با جمهوری اسلامی ایران گفت:‌‌ آمریکا به دنبال راهکاری دیپلماتیک برای موضوع هسته‌ای ایران در حکم بخشی از تعهد ما برای توقف اشاعه تسلیحات هسته‌ای و تحقق صلح و امنیت جهان عاری از آن‌ها (تسلیحات هسته‌ای) است. این در حالی می‌تواند رخ دهد که ایران از این فرصت تاریخی استفاده کند. پیام من به رهبران و مردم ایران ساده است؛ اجازه ندهید این فرصت از دست برود. ما می‌توانیم به راه حلی برسیم که نیازهای انرژی شما را تأمین کند، در حالی که به جهان اطمینان داده می‌شود، برنامه [هسته‌ای] شما صلح‌آمیز است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


نامه احمد توکلی به لاریجانی
طرح اصلاح موادی از آیین‌نامه داخلی خطرات مهمی را متوجه کیان مجلس می‌سازد
جهت‌گیری طرح اصلاح موادی از آیین‌نامه داخلی مجلس کاهش اختیارات نمایندگان و حذف یا کاهش شدید نقش مرکز پژوهش‌ها است که خطرات مهمی را متوجه کیان مجلس می‌سازد.


13920131000019_PhotoA.jpg


  • به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس، احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس در نامه‌ای خطاب به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نکاتی را درباره طرح اصلاح موادی از آیین‌نامه داخلی مجلس عنوان کرد.

    متن نامه توکلی به این شرح است:

    بسم الله الرحمن الرحیم

    ریاست محترم مجلس، همکاران ارجمند

    با سلام و احترام

    نکات مهمی در باره طرح اصلاح موادی از آیین نامه داخلی وجود دارد که در زیر تقدیم می‌گردد. جهت گیری این طرح کاهش اختیارات نمایندگان و حذف یا کاهش شدید نقش مرکز پژوهش ها، کانون فکر و مرکز تصمیم سازی قانونی مجلس، و سپردن این اختیارات به یک یا چند عضو کمیسیون و کارشناسان بیرون از قوه با تأیید آنان است که خطرات مهمی را متوجه کیان مجلس می‌سازد.

    احمد توکلی اول مهر 1393

    اما شرح مطلب:

    1. در امر اداره حکومت، علومی بکار گرفته می‌شود که عمدتاً از شاخه علوم انسانی است. استفاده از عالمان و صاحبان فنون از حیث ارتباط با امر حکومت انجام می‌گیرد که باز به علوم انسانی باز می‌گردد. در این شاخه از علوم نتایج کاملا عینی (Objective) نیستند بلکه تحت تأثیر عقاید، تمایلات و منافع عالم و شرایط فرهنگی، سیاسی و اجتماعی جامعه قرار دارند و به درجاتی غیر عینی یا فردی (Subjective) هستند. به همین دلیل مثلاً در آمریکا هر حزبی که بر سر کار می‌آید از مؤسسات پژوهشی خود بهره می‌گیرد و سیاست های خاص خود را تعقیب می‌کند. در مرکز تحقیقات کنگره نیز با اکثریت یافتن هر حزب لااقل موضوعات و برخی گرایشها تغییر می‌کند و نتایج نیز به همان نسبت متفاوت می‌شود. در کشور ما تفاوت گزارش های مرکز پژوهش‌ها در مجلس ششم با دوره های قبل و بعد قابل توجه است.

    امام(ره) که رضوان خدا بر او باد در پیام به مجلس دوم آنگاه که بر ضرورت بکارگیری کارشناسان تاکید می‌کند بر قید «کارشناسان وفادار به اسلام و مردم» اصرار می‌ورزد و ***** نیز مکرراً بر الگوی اسلامی ایرانی و مثلاً در اقتصاد بر پیشرفت و عدالت توامان دستور می‌دهند و هر طرح و نظر کارشناسی رشد محور بدون آن که عدالت داخل مدل دیده شود را مطرود می‌شمارد.

    2. مثلاً در باره اقتصاد؛ با توجه به اینکه مدل های رایج غربی در رشته اقتصاد رشد محورند و کثیری از اقتصاددانان هموطن نیز مدافع مدل های سرمایه محور **** مسلط سرمایه داری جهان هستند، سپردن مدیریت تصمیم‌سازی های قوه مقننه به آنان با مسیر قانون اساسی امام و ***** ناسازگار است و با مقاومت هایی که برمی انگیزد به نتیجه ای نمی‌رسند و اگر هم نتیجه بدهند ثمره، آن نخواهد بود که دوای درد ما باشد. چنانکه طی 25 سال اخیر چنین بوده است. همچنین است در علم حقوق جامعه شناسی روانشناسی سیاست به نسبت های متفاوت.

    3. در مادّه 145 مکرّر کارگروهی تعریف شده است که مدیریت مهم تصمیم‌سازی اولیه در هر لایحه و طرحی را به یک یا چند عضو کمیسیون اصلی و کسانی که آنان تایید کنند می‌سپارد. و نقش کمیته های فعلی متشکّل از اعضای کمیسیون را حذف می‌کند. ارجاع طرح یا لایحه را به مرکز را نیز اگر ضروری بدانند انجام می‌دهند. حتی در این صورت نیز مرکز نقشش بیشتر کارپردازی است تا کارشناسی. بدین ترتیب کار از دست مرکز پژوهش‌ها به دست کارشناسانی می‌افتد که بر اساس مفاد بندهای پیشین ممکن است جهت‌گیری ناصحیح به تصمیم‌گیران (نمایندگان مجلس) القا نمایند.

    4. مرکز پژوهش‌ها سازوکاری قانونی دارد که رئیس آن توسط هیأت رئیسه مجلس انتخاب می‌شود که بنا بر فرض حامی خط انقلاب است و اگر تخطّی اتفاق بیفتد هیات رئیسه صحیح مسیر می‌فرماید. درحالی‌که در سازوکار پیشنهادی چنین کنترلی وجود ندارد. البته این به معنای بکار نگرفتن علمای محترم دارای اختلاف نظر با مبانی قانون اساسی نیست ولی دادن مدیریت بر تصمیم‌سازی بدان‌ها نادرست و مغایر با مبانی قانون اساسی و مصالح ملی است. چنان که در بندهای دیگر نشان داده خواهد شد این طرح در همین جهت نادرست سیر می‌کند. نکته مهم در این جا این است که کارشناسان مرکز علاوه بر تخصص در یک رشته، متخصص در سیاستگذاری بخش عمومی می‌گردند که قدرت تصمیم سازی به مراتب بالاتری از همگنان بیرونی خود در همان موضوع دارند.

    5. تبصره 2 مادّه 145 پیشنهادی، ارجاع طرح‌ها و لوایح به مرکز پژوهش‌ها را منوط به تشخیص کمیسیون اصلی می‌نماید در حالی که بر طبق قانون مرکز مصوب 1374 تمامی طرح‌ها و لوایح باید به مرکز ارجاع شوند. منطق این امر این است که مرکز، کانون واحدی برای کلّیه‌ امور مربوط به حکومت است و تجزیه امور مانع از کارکرد صحیح آن می‌گردد.

    6. در کارگروه مادّه 145 مکرّراً نمایندگان بخش خصوصی و تشکّل‌های ذینفع یا ذیربط و یا گروه‌هایی که ضرری متوجّه آن‌ها می‌شود حضور ندارند.

    7. مادّه 146 پیشنهادی، اختیار تأیید یا ردّ پیشنهاد نمایندگان را به همان کارگروه با مدیریت کارشناسان بیرون از مجلس و نمایندگانی از کمیسیون اصلی می‌سپارد. در حالی که با مقرّرات فعلی این کار در کمیته‌های فرعی متشکّل از اعضای خود کمیسیون‌ها و با حضور کارشناسان مرکز پژوهش‌ها و کارشناسانی که به دعوت کمیته حاضر می‌شوند انجام می‌پذیرد که در این کمیته فقط نمایندگان صاحب رأیند و مدیریت نیز بر عهده هیأت رئیسه کمیته متشکّل از نمایندگان عضو آن کمیته است و نه یکی دو نماینده وکارشناسان بیرونی منتخب آنان. این حکم به وضوح از اختیارات نمایندگان در مراحل تصمیم‌سازیِ نزدیک به تصمیم‌گیری می‌کاهد.

    8. در مادّه 151 پیشنهادی آمده است که پس از تصویب کلیات ابتدا بحث و رأی‌گیری در موادی که پیشنهاد چاپ شده از نمایندگان دارد انجام می‌شود به نحوی که ابتدا مصوبه کمیسیون در آن مادّه رأی‌گیری می‌شود و اگر به تصویب رسید پیشنهاد نمایندگان تنها اگر با نظر کمیسیون مغایر نباشد، آن هم به تشخیص رئیس، قابل ‌طرح است. این هم یک محدودیت جدید برای نمایندگان است. مضافاً آن که با این حکم ترتیب رسیدگی به مواد هر طرح یا لایحه درهم می‌ریزد و مشکلات عدیده‌ای را در عمل به وجود می‌آورد.

    9. در ادامه همین مادّه آمده است: برای موادی که پیشنهاد چاپ شده ندارند یکجا رأی‌گیری می‌شود و اگر به تصویب نرسد، به تشخیص رئیس یا پانزده نفر از نمایندگان برای برخی از مواد جداگانه رأی‌گیری و موادی که به تصویب نرسد حذف و برای مابقی یکجا رأی‌گیری انجام می‌شود. ولی اگر باز این رأی منفی بود تکلیف روشن نیست. در تعیین همین «برخی از مواد» نیز ملاک معلوم نیست و هرج و مرج و ناکارامدی در پی خواهد داشت.

    10. در تبصره 1 همین مادّه آمده است که اگر کلّیات طرح یا لایحه در کمیسیون اصلی به تصویب نرسد با تشریفاتی در صحن قابل طرح است. در حالی که در شرایط فعلی گزارش رد کمیسیون باید بدون قید و شرط در مجلس مطرح شود. علاوه بر این در تبصره آمده است اگر پس از آن تشریفات، کلیات در صحن مطرح و تصویب شد، مجدّداً به کمیسیون ارجاع می‌شود و در صورت عدم تصویب مجدد در کمیسیون بایگانی می‌گردد. این هم محدودیت روشن دیگری برای اختیارات نمایندگان مجلس در صحن علنی است.



    آقای دکتر لاریجانی، همکاران ارجمند!

    این اصلاحیه سنگ بنای افزایش نفوذ گروه های دارای منافع خاص بر قوه قانونگذاری خواهد شد و تدریجا مجلس را از منافع مردم اسلام انقلاب و استقلال کشور دور میسازد و به سمت منافع صاحبان زر و زور و مطامع بیگانگان میکشاند. پیچیدگی‌های دیگری هم دارد که علاوه بر خطرات و زیان‌های سابق‌الذکر تاثیر مثبتی بر کارایی تقنین نمی‌گذارد. حال که با عجله به کلیات رای داده شد به این نکات توجه کافی بفرمایید و برای اصلاح آن را به کمیسیون ارجاع بفرمایید. از این هشدار برادر کوچکتان چشم نپوشانید.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


در برنامه این هفته تلویزیون بررسی می‌شود
«مناظره» طرح مالیات بر عایدی مسکن
طرح گرفتن مالیات بر عواید مسکن موسوم به CGT در برنامه مناظره شبکه اول سیما، جمعه بررسی می‌شود.


13930201000190_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بر اساس گفته اسکندری تهیه‌کننده برنامه مناظره شبکه اول موضوع بحث مناظره این هفته قرار است مالیات بر عواید مسکن موسوم به CGT باشد که عصر جمعه از شبکه یک سیما پخش خواهد شد.

    وی در مورد مهمانان این مناظره گفت: هنوز اسامی مهمانان دقیقا مشخص نشده است.

    به گزارش خبرگزاری فارس، در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم که در مجلس در حال بررسی است بند مربوط به مالیات بر عواید سرمایه از جمله مسکن این هفته با رأی نمایندگان رد شد.

    مالیات بر عواید مسکن مربوط به دارندگان بیش از یک مسکن است که اگر تصویب شود، به گفته کارشناسان جلوی تقاضاهای سفته‌بازی مسکن که به امید گران شدن زمین و مسکن اقدام به خرید این کالای سرمایه‌ای می‌کنند و باعث گران شدن مسکن می‌شود، تا حدی گرفته خواهد شد.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


دبیر اجرایی نمایشگاه کار در گفت‌وگو با فارس
چهارمین نمایشگاه کار با هدف ارائه فرصت‌های شغلی برگزار می‌شود
دبیر اجرایی نمایشگاه کار از برگزاری چهارمین دوره نمایشگاه کار با هدف ارائه فرصت‌های جدید شغلی برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی خبر داد.


13930631000843_PhotoA.jpg


  • محمد اسدی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد برگزاری چهارمین نمایشگاه کار گفت: این‌گونه نمایشگاه‌ها در دانشگاه‌های معتبر دنیا به طور مرتب برگزار می‌شود و در آن از شرکت‌هایی که در آن شهر یا ایالت هستند، دعوت می‌شود تا فرصت‌های شغلی خود را ارائه کرده و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بتوانند از این فرصت‌های شغلی استفاده کرده و ایده بگیرند.

    وی بیان داشت: هدف این نمایشگاه، معرفی شرکت‌ها، معرفی کسب و کار جدید، ایده دادن به دانشجویان و فارغ التحصیلان برای یافتن شغل آینده، نحوه تعامل و ارتباط با صنعت است.

    دبیر اجرایی چهارمین نمایشگاه کار افزود: جامعه هدف این نمایشگاه، فارغ‌التحصیلان دانشگاهی تهران هستند که می‌توانند از فرصت‌های شغلی ارائه‌شده در این نمایشگاه استفاده کنند و علاوه بر آن دانشجویان هم می‌توانند در دوره‌های کارآموزی و کارورزی که توسط شرکت‌ها در این نمایشگاه ارائه می‌شود، حضور یابند.

    وی گفت: علاقه‌مندان برای بازدید از این نمایشگاه که از 7 تا 9 مهرماه در دانشگاه صنعتی شریف برگزار می‌شود، باید در سایت نمایشگاه ثبت‌نام کرده و کارت ورود دریافت کنند.

    اسدی با بیان اینکه روند برگزاری این نمایشگاه در سه دوره گذشته رو به رشد و مطلوب بوده است، افزود: هر سال پس از پایان نمایشگاه با شرکت‌هایی که در آن فرصت شغلی ارائه کردند، تماس می‌گیریم و از آنها می‌خواهیم که به ما اعلام کنند چه تعداد از مراجعان برای اشتغال به آنها مراجعه کرده‌اند.

    به گفته وی، در دوره‌های گذشته نمایشگاه کار، ‌600 نفر از طریق این نمایشگاه مشغول کار شده‌اند.

    وی اضافه کرد: امسال 50 شرکت خصوصی و دولتی در نمایشگاه حضور دارند که در رشته‌های مختلفی مانند نفت و گاز، خودرو، صنایع نیروگاهی، فولاد و فناوری اطلاعات فعالیت دارند و فرصت‌های شغلی خود را در معرض دید دانشگاهیان قرار می‌دهند.

    اسدی خاطرنشان کرد: افتتاحیه این نمایشگاه با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نایب رئیس شورای شهر تهران در دانشگاه صنعتی شریف برگزار می‌شود.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مهم‌ترين مشكل كشور چيست؟
دکتر محمود سریع القلم
عصرایران - مهم ترین مشکل کشور چیست؟ این موضوعی است که دکتر محمود سریع القلم، استاد دانشگاه شهید بهشتی در یادداشتی برای عصرایران بدان پرداخته است که در زیر می آید:
387518_321.jpg

به سه مورد زير، توجه فرماييد:

.1 كشورهاي عربي حوزة خليج فارس حدود 2 تريليون دلار صندوق دخيرة ارزي (خارج از بودجه جاري خود) دارند كه در سال چند صد ميليارد دلار از طريق سرمايه‌گذاري در غرب و آسيا، براي اين كشورها و نسل‌هاي آتي آنها سود حاصل مي‌كند؛

.2 منطقه سي لي كان ولي (Silicon Valley) كه مهم‌ترين منطقه فن‌آوري جهان در شمال كاليفرنياست با جمعيتي معادل 6.828.617 نفر در ماه جاري، درآمد سرانة 63.288 دلار كه جزء بالاترين در جهان است را رقم زد؛

.3 چيني‌ها اخيراً موشك زمين به درياي 1100 كيلومتري (DF-21D) با هزينة 11 ميليون دلار با موفقيت آزمايش كردند.

معاني صريح و تلويحي اين تحولات عظيم در سطح همسايه‌هاي ما و در مقياس جهاني چيست؟ همة كشورها به فكر توسعه و افزايش توان‌مندي هستند حتي قطر با جمعيت 250 هزار نفري معادل يك محلة تهران. اعراب جنوب خليج فارس به‌تدريج در حال خريد روزافزون سهام شركت‌هاي نفتي بزرگ جهان هستند و اگر ما در آينده بخواهيم به‌منظور دستيابي به فن‌آوري نفت و گاز، با شركت‌هاي بزرگ جهان همكاري كنيم چه‌ بسا با دستور كار سياسي همسايگان سهامدار خود نيز روبرو شويم. آيا مي‌توان عنصر فن‌آوري و تكنيك را از فرآيند توليد ثروت و قدرت ناديده گرفت؟ چيني‌ها به دو دليل وارد عرصة جهاني شده‌اند: اول فروش كالا و خدمات و دسترسي به پول و ثروت و دوم همكاري‌هاي مربوط به دستيابي فن‌آوري. از قديم روس‌ها و چيني‌ها علاقة وافري به منطقة سي‌لي‌كان‌ولي داشته‌اند به‌طوريكه آمريكا، اين منطقه را از مناطق كليدي امنيت ملي خود تلقي مي‌كند.

آيا مي‌توان به جز افزايش توان‌مندي‌هاي اقتصادي، توليدي، مالي و فن‌آوري هدف ديگري براي يك كشور در اين منظومة موجود جهاني تصور كرد؟ هر هدف سياسي و هر افق فرهنگي كه يك كشور براي خود درنظر بگيرد، تابع توليد امكانات و ثروت است. وقتي روزنامه‌ها و رسانه‌ها را مطالعه مي‌كنيم، هر فردي، هر نهادي و هر جمعيتي، اشكالات كشور را از زاويه ديد و منافع خود مي‌بيند:‌ يكي مي‌گويد مهمترين مشكل،آلودگي هواي تهران است. ديگري اظهار مي‌دارد بالا بودن تعداد سارقان و معتادان مسئله اصلي ماست.

باز ديگري تصور مي‌كند كه مسئله اصلي ما ايرانيان، تحولات عراق است. آن طرف‌تر، مطرح می شود هدف اصلي زندگي ما ايرانيان تغییر جهت و ماهیت **** بین المللی است. همينطور مسايل ديگر: فساد، رانت‌خواري، فرسوده بودن ناوگان هوايي، بوروكراسي ناكارآمد، جاده‌هاي ناامن، بنزين ناسالم، لبنيات آلوده، بحران کمبود آب، تعداد پرونده‌هاي قضايي، نبود امكانات براي عامه مردم براي رسيدگي به بهداشت دندان، رسانه‌هاي ضعيف و عمدتاً تبليغاتي و غيره.

آيا با وجود صدها مؤسسه تحقيقاتي و هزاران محقق در كشور، تا بحال "درخت مسائل و مشكلات كشور" را ترسيم كرده‌ايم؟ آيا نبايد تقدم و تأخر مشكلات را طراحي كنيم؟ اگر افزايش توان‌مندي را به‌عنوان كليدي‌ترين هدف كشور بپذيريم، مشكلات و موانع تحقق چنين هدف كانوني كدام است؟ امروز چینی ها در بازارهای مالی آمریکا حضوری فعال دارند. امروز تحولات سياسي خاورميانه به سمتي مي‌رود كه سرنوشت جريان‌ها و كشورهاي شمال آفريقا و خاورميانه و حتي پاكستان و افغانستان با امكانات مالي كشورهاي عربي خليج فارس تعيين خواهدشد. قدرت و تأثيرگذاري وزارت خزانه‌داري آمريكا امروز با وزارت دفاع آن كشور هم‌طرازي مي‌كند. در تحولات اخير مربوط به اوكراين، ظرفيت‌هاي فكري و سياسي خانم مرکل صدراعظم آلمان نه تنها 6200 شرکت آلمانی بلکه مجموعه اتحادیه اروپا را در رابطه با تحريم‌هاي روسيه، اقناع كرد. در جهان امروز، اقناع سياسي و اقناع فرهنگي، به پشتوانه قدرت اقتصادي نياز دارد.

در كشور ما، تعداد همايش‌ها بسيار فراوان است. معمولاً، مسئولان در دو ـ سه ساعت اول حضور دارند. همايش‌ها بعضاً دو روز و حتي سه روز برگزار مي‌شوند. اگر بخاطر بياوريم در اواخر دهة 60 و اوايل 70، تنها يك فصلنامه تخصصي در متون سياسي و اقتصادي در كشور وجود داشت. اما امروز نزديك به سيصد فصلنامه در اين موضوعات در كشور توليد و منتشر مي‌شود. علي رغم رشد كمي در اين‌گونه ادبيات و متون، آيا ما هرم علت و معلولي مشكلات كشور را توانسته‌ايم طراحي كنيم؟

مشكل 1 و 2 و 3 كشور كدامند؟ طبعاً نمي‌توان گفت كشور 245 مشكل دارد زيرا كه مجموعه مشكلات در يك شبكة علت و معلولي معنا پيدا مي‌كنند. نمي‌توان در هر سخنراني، مشكل يك كشور را تغيير داد و يا به تناسب مخاطبان، اولويت‌هاي جامعه را تنظيم نمود. منطقي نخواهد بود كه بعضي معلول‌ها را مشكلات اصلي بدانيم و يا 20 اولويت مساوي داشته باشيم. كشورداري و حكمراني مطلوب به يك **** فهم دقيق مسايل، علت‌ها و معلول‌ها، هرم مشكلات و طراحي درخت اولويت‌ها نياز دارد. اتاق فكر بررسي ماتريس مسايل كشور كجاست؟ بخشی ديدن مسايل كشور، غرق شدن در حل و فصل مسايل يك سازمان و ناديده‌گرفتن كل سيستم اجتماعي ـ سياسي ـ اقتصادي ـ فرهنگي ـ خارجي، ما را همچنان مشغول بحث‌هاي بديهي، كلي با حواشي فراوان كرده و خواهد كرد. اگر با نگاه سيستمي و منظومه‌وار به كل مسايل ايران ننگريم، نمي‌توانيم مشكلات را و 1 و 2 و 3 كشور را تشخيص دهيم.

اگر مجموعة مشكلات كشور را يكجا ببينيم، بنظر مي‌رسد كانون ماهوي اين مسايل در ناكارآمدي است. از خراب‌شدن آسفالت يك هفته پس از تكميل گرفته تا تأخير پروازها، از نرخ دو رقمي تورم گرفته تا اول بودن ايران در فرار مغزها، از كشته شدن 22 هزار نفر در جاده‌ها گرفته تا وضعيت درياچه اروميه و سایر تالاب ها و رودخانه ها از رتبه بسيار پايين فضاي كسب و كار در ايران گرفته تا بيكاري 65 درصد از زنان تحصيل‌كرده، از سقوط مكرر هواپيماها گرفته تا تعداد محدود روز های هوای پاک در شهر ها. مجدداً تكرار مي‌كنم: اتاق فكر بررسي ماتريس مسايل كشور كجاست؟ آيا ما در مديريت كشور به تئوري سيستم‌ها قائل هستيم؟ هر چند تمامي خلقت تابع تئوري سيستم‌هاست.

بر اساس همين منطق، اگر ريشه مشكلات را در ناكارآمدي بدانيم كه صدها مصداق مي‌توانيم براي آن مطرح كنيم، پس بايد بپرسيم علت‌العلل ناكارآمدي ايران در كدام عنصر و عامل قابل جستجوست؟ علمي و منطقي است كه در اتاق فكر كانوني كشور، پاسخ‌هاي متعددي به اين سئوال داده شود. طي 26 سال گذشته، به يك پاسخ در رابطه با اين سئوال، پايبندي علمي و استدلالي داشته‌ام: علت‌العلل ناكارآمدي در ايران، فقدان ارتباطات بين‌المللي است.
اگر ما در حد تركيه با جهان ارتباط داشتيم، تخصص را گرامي مي‌داشتيم و به يك نفر، بیش از ده حكم اجرايي نمي‌داديم.
اگر ارتباطات جدي بين‌المللي داشتيم، سريع آلودگي هواي تهران، ايمني جاده‌ها، ترافيك شهري، **** اداري و دهها مورد را مجبور مي‌شديم حل و فصل كنيم.
اگر ارتباطات وسيع بين‌المللي داشتيم، نمي‌توانستيم نرخ دو رقمي تورم را براي دهه‌ها حفظ كنيم.
اگر بين‌المللي بوديم، در دانشگاههاي ما، از اساتید کره ای و ژاپنی گرفته تا محققان مصری و برزیلی حضور پيدا مي‌كردند، تدريس مي‌كردند، آموزش مي‌دادند و مي‌آموختند و افراد دانشگاهی در داخل کشور، خود را محك مي‌زدند.
اگر بين‌المللي بوديم، قبول نمي‌كرديم درصد قابل توجهي از مردم ايران از اتومبيل پرايد استفاده كنند.
اگر بين‌المللي عمل مي‌كرديم، روبروي شاخص ارزي ايران در صرافي‌هاي خارجي، معادل های بسیار ضعیف را نمي‌ديديم.

منظور از بين‌المللي‌شدن چيست؟ سه اصل است:‌ رقابت، كيفيت و استاندارد. تصور نكنيد كه مقصود تعامل صرفاً با غرب است. يكي از بهترين مصاديق براي فهم بين‌المللي‌شدن، كشور كره جنوبي است. هم پيشرفت خارق‌العاده‌اي كرده‌اند و بدون منابع طبيعي نزديك به يك تريليون دلار توليد ناخالص داخلي دارند. هم زبان و فرهنگ و ادبيات خود را حفظ كرده‌اند و هم مي‌توانند با سيستمي رقابتي و جهاني كه بپا كرده‌اند، همساية شمالي خود را تهديد اقتصادي كنند. كرة شمالي نگران بازشدن است چون تضادهاي دروني آن برملا مي‌شود و نظمي كه ايجاد كرده‌اند را متزلزل مي‌كند.

آيا من و شما مي‌توانيم سه نفر از مقامات كره جنوبي را نام ببريم. احتمالاً خير. چون كره جنوبي سيستم است و نه فرد. اما همين كه در جهان گفته مي‌شد ونزوئلا يا ليبي، همه مي‌دانستند نام كدام افراد را بايد مطرح كنند. اول شرط توسعه‌يافتگي اين است كه همه بپذيرند، سيستم‌سازي مبناي تحول است و افراد صرفاً سيستم را مديريت مي‌كنند. مباني پيشرفت و فرآيندهاي تحول كيفي در حد عمومي و سهل‌الوصول شده‌اند و مصاديق آن در آسيا و آمريكاي لاتين پيدا مي‌شود كه مي‌شود آنها را در گوگل جستجو كرد و نيازي به اين همه جلسه، همايش، سخنراني، ميزگرد، صدها سايت و جدول‌هاي نافرجام نيست. بنظر مي‌رسد از اوايل سلطنت ناصرالدين شاه تاكنون در كشور ما بحث مي‌شود كه پيشرفت خوب است يا بد.

اعتقاد به كشور و آينده كشور و آينده مردم ايران باعث خواهد شد تا از مباحث نظري عبور كرده و به راهبردها و سياست‌هاي جهان‌شمول و محك‌خورده جهاني روي‌ آوريم و مانع از بروز بحران‌هاي جديد شويم. اگر اين‌گونه تصميم‌گيري‌ها و چرخش‌ها صورت نپذيرد، متأسفانه با قواعد علمي مي‌توان نتيجه گرفت ايران با يك فرآيند افول پايدار روبرو خواهدشد. مسئله ما ناكارآمدي است و راه‌حل آن بين‌المللي‌شدن است. سيستم، ترتب، تخصص، كيفيت، رقابت و استاندارد منحصراً در سايه روابط گسترده بين‌المللي قابل تحقق است. ملتي كه ثروت دارد، مي‌تواند فرهنگ و ارزش‌هاي خود را نيز حفظ كند. ملتي كه ثروت دارد مي‌تواند استقلال و حاكميت سياسي خود را حفظ كند و حكومتي كه توليد ثروت را براي عامه مردم خود تسهيل مي‌كند به مهم‌ترين منبع مشروعيت‌يابي سياسي نيز دسترسي پيدا مي‌كند.

در برابر هر آنچه گفته شد اما يك نقطه باقي ماند. در كشور ما بيش از صدها سايت و تنها در شهر تهران 37 روزنامه به اطلاع‌رساني، تحليل و تبليغ مشغولند. در اين آشفته بازار خبر و تحليل و تبليغ، فهم دقيق، علمي، سيستماتيك و منصفانه مسايل ايران كار سهلي نيست. در بسیاری از مواقع، مزاج، تعصب، احساس، حسادت، كينه‌توزي، تحريف، بزرگ‌نمايي، سياه‌نمايي در خبر و تحليل و تبليغ و ترويج همه در هم مطرح مي‌شوند. تميز صواب از ناصواب بسيار مشكل است. تمیز تواضع از تزویر که بعضا با هم آمیخته می شوند، کار هر کسی نیست. بدون ترديد هستند روزنامه‌ها و سايت‌هايي كه دغدغة كشور و مردم ايران را دارند و به جامعه معيار و آگاهي مي‌دهند. در عين حال، خلأ تحليل علمي، بي‌طرف، سيستم‌وار و آينده‌نگرانه مشاهده مي‌شود.

در متدلوژي علوم انساني، كارآمدترين و دقيق‌ترين روش فهم يك پديده، مقايسة آن با پديده‌هاي مشابه است. شايد براي دستيابي به يك تحليل علمي، سيستماتيك، واقع‌بينانه و منصفانه از مسايل كشور، مقايسه آن با شاخص‌هاي كشورهايي مانند تركيه، امارات، كره جنوبي، سنگاپور، مالزي و اندونزي مناسب‌ترين روش باشد
 
بالا