• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
زیباکلام: پژوهشگران به تاريخ جنگ ورود كنند
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
صادق زيبا‌كلام در اعتماد نوشت:

بعد گذشت سه دهه‌ از آغاز جنگ صحبت‌هايي از سوي برخي فرماندهان نظامي در جنگ در گرفته است، كه واكنش‌هاي آيت‌الله هاشمي رفسنجاني را در پي داشت. در واقع اين حرف‌هاي تازه درباره جنگ باز نشان داد ما به اين رويداد واقع‌بينانه نگاه نمي‌كنيم و به جنگ آن‌گونه كه بود نگريسته نمي‌شود. يك‌سري انگاره‌ها درباره جنگ به وجود آمده است و نمي‌خواهيم از اين چارچوب‌هاي شكل‌گرفته فراتر برويم. اين‌كه در چنين مقطعي بر سر اختلاف‌ها و رقابت‌هاي سياسي، اطلاعات و صحبت‌هاي تازه‌يي درباره جنگ مطرح مي‌شود گواه اين مساله است و من معتقدم درز كردن اين دست اطلاعات به نفع جامعه و تحليل شرايط جنگ بعد از سال‌ها از پايان آن است. هرچند معتقدم بحث كردن درباره اين دست مسائل كار آيت‌الله هاشمي‌ رفسنجاني و فرماندهان نظامي در جنگ نيست و بايد اسناد و اطلاعات و مدارك موجود از جنگ منتشر شود و در اختيار محققان و پژوهشگران قرار گيرد و نويسندگان، روزنامه‌نگار و پژوهشگران و تحليلگران نظامي با نگاهي علمي و بي‌طرفانه آن مسائل را تحليل كنند و به اطلاع افكار عمومي برسانند.

اما متاسفانه در ايران جنگ و رويداد‌هاي تاريخي ديگري مانند اشغال سفارت امريكا بدل به امر مقدسي شده است و نمي‌توان درباره آنها با نگاه علمي و مستدل اظهارنظر كرد. با اين‌حال نشر اين دست اطلاعات تازه درباره پايان جنگ را بايد به فال نيك گرفت زيرا افكار عمومي بعد از سال‌ها در جريان بخش‌هاي مهمي از واقعيت‌هاي جنگ قرار مي‌گيرند. افرادي كه مدام آيت‌الله هاشمي رفسنجاني را متهم مي‌كنند كه ايشان امام را به پذيرش قطعنامه 598 شوراي امنيت سازمان ملل راضي كرد، بايد بدانند كه خود آنها هم بايد پاسخگوي كارها، تصميم‌گيري‌ها و فعاليت‌هاي‌شان در زمان جنگ باشند و بايد به اندازه سهم‌شان درباره جنگ، و انجام آن به افكار عمومي توضيح بدهند. عاقلانه است از طريق مجاري ديگر اين دست اطلاعات درباره جنگ، اشغال سفارت امريكا به اطلاع عموم برسد اما وقتي بعضي از دوستان هاشمي‌رفسنجاني را متهم مي‌كنند او ناگزير خطاب به آنها مي‌گويد به سال‌هاي پاياني جنگ برگرديد و ببينيد چگونه جنگ تمام امكانات مملكت را بلعيده است و چاره‌يي غير از پذيرش قطعنامه نبود.

اين دوستان بايد توضيح بدهند بعد از فتح بخش‌هايي از خاك عراق، اعم از مناطق فاو، جزيره مجنون، منطقه حاج‌عمران چه شد كه يكباره آنها را از دست داديم. آن مناطق كه با زحمت بسيار و شهادت بسياري از نيرو‌هاي رزمنده به دست آمده بود، در هنگام پذيرش قطعنامه 598 كجا بودند تا در مذاكرات ايران دست بالا داشته باشند و قدرت‌چانه‌زني‌اش بالاتر باشد؟! من معتقدم بعد گذشت سال‌ها از جنگ بايد با نگاهي انتقادي و مسوولانه به اين رويداد نگاه شود. بايد به علامت سوال‌ها درباره عملكردهاي مختلف پاسخ داده شود و ميزان تقصير آنها در افزايش تلفات و هزينه‌ها روشن شود. اما متاسفانه اين دست رويداد‌هاي تاريخي عملا به يك‌سري اعتقاد‌هاي بنيادين در ايران در آمده است و طرح هرگونه نگاه انتقادي توام با مسووليت‌پذيري محلي از اعراب نيست. در حالي كه در دنيا مي‌بينيم با حمله نظامي امريكا به عراق بيش‌ از ده‌ها تحليل درباره انگيزه‌ها و دلايل لشكر‌كشي امريكا به عراق و سقوط دولت صدام مطرح شده است كه خيلي از آنها با ديدگاه جورج بوش و نئو‌ليبرال‌هاي امريكايي همخواني ندارد و خلاف ادعا‌هاي جريان‌هاي جنگ‌طلب امريكايي است. وقت آن رسيده حاكميت اجازه دهد نهاد‌هاي علمي و چهره‌هاي دانشگاهي درباره جنگ، اشغال سفارت امريكا و مسائل هسته‌يي با ديدي انتقادي فكر كنند و به طرح ديدگاه‌هاي‌شان بپردازند و بي‌شك فوايد اين كار بسيار و به نفع مردم، دولت و منافع ملي ايران است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وندی شرمن: پس از تعلیق تحریم ها، دنیا مثل سیلی به ایران سرازیر خواهد شد/همه کشورها نباید غنی سازی کنند، به اندازه کافی سوخت هسته ای در بازار آزاد وجود دارد!
باید بگویم، به محض انکه تحریم ها را تعلیق کنیم، دنیا مثل سیلی به سوی ایران سرازیر می شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
78536_545.jpg

وندی شرمن مذاکره کننده ارشد آمریکا اظهار کرد: باید بگویم، به محض انکه تحریم ها را تعلیق کنیم، دنیا مثل سیلی به سوی ایران سرازیر می شود.

به گزارش «انتخاب»، شرمن در گفتگو با صدای آمریکا گفت: ما باید برای رسیدن به این توافق فشار را بر روی خود حفظ کنیم. ما متخصصانمان را به کار گرفته‌ایم، زیرا این یک توافق بسیار بسیار فنی است و موضوعاتی اینجا مطرح هستند که هیچ یک از ما در سطح سیاسی درک درستی از آن نداریم.

وی افزود: اما مهمترین بعد این توافق هم در همین جزئیات نهفته است. لذا کارشناسان ما و همه اعضای گروه ۱+۵ ظرف روزهای متوالی گذشته ساعت‌های بی‌شماری را صرف پرداختن به جزئیات این توافق کرده‌اند. یعنی حتی وقتی ما در سطح سیاسی به درک متقابلی می‌رسیم، تازه آنوقت باید کارشناسان ما باید بطور عمقی جزئیات را تجزیه و تحلیل کنند تا اطمینان یابیم که آنچه می خواهیم انجام دهیم، هدف ما را تامین می کند.

معاون وزیر خارجه آمریکا اضافه کرد: اما اگر توافق جامعی حاصل شود، بدان معنا خواهد بود که رابطه جهان با ایران به نحوی بنیادی متحول شده است. خوب البته ابتدا تحریم‌ها تعلیق خواهند شد، چون ما باید نسبت به تعهد همه طرفین و قوام توافق اطمینان حاصل کنیم. اما من باید به شما بگویم، به محض این که ما تحریم‌های اصلی را تعلیق کنیم، که خیلی زود بعد از دستیابی به توافق خواهیم کرد، دنیا مثل سیلی به ایران سرازیر خواهد شد. بسیاری از هیات‌های بین‌المللی پیشاپیش به ایران سفر کرده‌اند.

وی در بخش دیگری گفت: خوب من فکر می‌کنم که حتی طرح اقدام مشترک که گام اول در مسیر دستیابی به یک توافق جامع محسوب می‌شد، مزایایی برای ایران به ارمغان آورده است. قطعات و خدمات صنایع خودروسازی و سرویس‌های هواپیماهای مسافربری به ایران عرضه شده‌اند، برخی از دارایی‌های مسدود شده ایران در حساب‌های بانکی بین‌المللی به ایران بازگشته‌اند.

شرمن بیان داشت: ما این انتقاد را از بسیاری از کشورها می‌شنویم، که شما چطور به ایران اجازه غنی‌سازی می‌دهید، در حالی که به سایر کشورهای می‌گوئید چنین نکنند. واقعیت این است که ما داریم درباره یک برنامه غنی‌سازی با ظرفیت محدود برای مدتی طولانی صحبت می‌کنیم؛ تا زمانی که ایران همچون هر عضو عادی دیگر پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای پذیرفته شود.

وی افزود: ما اعتقاد نداریم که همه کشورها باید اقدام به غنی‌سازی کنند، به اندازه کافی سوخت هسته‌ای در بازار آزاد وجود دارد. ولی ما اینجا تلاش داریم به وضعیتی برسیم که به ایران اجازه دهد جامعه جهانی را قانع کند که برنامه هسته‌ای‌اش کاملا صلح‌آمیز است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
واکنش آیت الله غرویان به «دلواپسان سفر رییس جمهور به نیویورک»: منتقدان ، نگاه بسته و محدودی دارند/ از کوزه همان برون تراود که در اوست
تمام برنامه های آقای رئیس جمهور با مقام معظم ***** هماهنگ شده و ***** هم برای موفقیت ایشان قبل از سفر دعا کردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
78572_296.jpg

آیت الله محسن غرویان استاد حوزه و دانشگاه معقتد است که انتقادات از دیدارهای حسن روحانی در نیویورک ناشی از نگاه بسته و محدود برخی از منتقدان است.

آیت الله غرویان در گفتگو با خبرنگار سرویس سیاسی «انتخاب» بیان داشت: تمام برنامه های آقای رئیس جمهور با مقام معظم ***** هماهنگ شده و ***** هم برای موفقیت ایشان قبل از سفر دعا کردند.

وی افزود: امام جمعه تهران نیز از صلابت و اقتدار رئیس جمهور تقدیر کردند. این سخنان نشان دهنده ی آن است که مذاکرات و دیدارهای آقای روحانی از موضع اقتدار و در چارچوب اهداف دیپلماسی جمهوری اسلامی بوده است.

استاد حوزه و دانشگاه در واکنش به انتقدات نسبت به دیدارهای رئیس جمهور در نیویورک گفت: اینکه می گویند، نشست های دکتر روحانی منفعتی نداشته، صحیح نیست، برعکس این دیدارها بسیار پرسود و پرنفعت بوده است، در واقع معنای مذاکره و شرکت در این مجالس بین المللی همین است، یعنی بنشینیم و با شخصیت های موثر و بانفوذ گفتگو کنیم.

وی اضافه کرد: رویکرد جدید دکتر روحانی در سطح بین الملل، حل مسائل جهان از طریق گفتگو است که این رویکرد سود و منفعت زیادی برای ایران دارد.

آیت الله غرویان خاطرنشان کرد: حضور مقتدرانه ایران و دفاع منطقی از حقوق هسته ای، همه منافعی است که بر این مذاکرات و گفتگوها مترتب می شود.

استاد حوزه و دانشگاه گفت: در حقیقت شخصیت دکتر روحانی و احترام و تکریمی که سران جهان برای ایشان قائلند و البته ابهت و پرستیژ بین المللی ایشان و تیم شان، باعث شده افراد مانند دیوید کامرون و فرانسوا اولاند به دیدار ایشان بیایند. بنابراین، این مسائل نشان دهنده ی توجه سران دنبا به نقش موثر جمهوری اسلامی ایران در حل مشکلات بین المللی از جمله مسائل منطقه و مقابله با داعش است.

وی افزود: نگاه برخی از آقایان منتقد، نگاه بسته و محدودی است، ما باید باید نگاهی باز و جهانی داشته باشیم و به روز فکر کنیم و مصالح ملت ایران ار د جهان امروز در نظر بگیرم و خشک و محدود تنگ نظر نباشیم و اگر این نگاهمان این جور باشد این سفر پرسدتاوردی بوده است

آیت الله غرویان گفت: دکتر روحانی از وزانت، متانت و شخصیت محبوبی برخوردارند. از نگاه بنده، سخنرانی ایشان در سازمان ملل بسیار حکیمانه ، عقلانی و انسانی بود.

وی در ادامه در واکنش به بی منفعت خواندن سفر نیویورک و دیدارهای رئیس جمهور بیان داشت: از کوزه همان برون تراود که در اوست، افرادی که چنین قضاوت های منفی دارند دیگاه منفی دارند و به مسائل با دیدی تنگ نظرانه نگاه می کنند.

استاد دانشگاه و حوزه افزود: افرادی که اهل فکر و عقلانیت هستند، ارزیابی شان از سفر دکتر روحانی بسیار مثبت است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نوبخت اعلام کرد
رشد مثبت اقتصادی در 3 ماه نخست امسال/ نوآوری در مرحله دوم هدفمندی‌ در بودجه 94



معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور با بیان این‌که بودجه سال 1394 در حال حاضر در دست تهیه است از نوآوری‌هایی نسبت به وضع موجود در ادامه مرحله دوم قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها در بودجه 1394 خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدباقر نوبخت در حاشیه افتتاح چهارمین سرشماری عمومی کشاورزی که به طور نمادین در روستای حسن آباد از بخش آفتاب انجام شد درباره اصلاح قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها در بودجه 1394 اظهار کرد: هنوز در تهیه بودجه سال آینده به تبصره مرتبط با هدفمندی‌ یارانه‌ها نرسیده‌ایم، اما قطعا در این بودجه نوآوری‌هایی در این زمینه نسبت به وضع موجود خواهیم داشت.

وی همچنین درباره آمار بانک مرکزی مبنی بر رشد اقتصادی گفت: عددی که در سه ماه اول سال جاری محاسبه شده حاکی از رشد تولید ناخالص داخلی خوب کشور است که با توجه به محاسبات بانک مرکزی ، مرکز آمار و برخی موسسات پژوهشی با افتخار باید عرض کنم که همه محاسبات حاکی از رشد مثبت اقتصادی در سه ماه سال جاری است.

وی درباره میزان افزایش سقف بودجه سال 1394 تصریح کرد: هنوز محاسبات انجام نشده و ما در روز اول مهر ماه تنها بخشنامه بودجه را ارائه کردیم که به این ترتیب رویکردها و خط مشی‌ها به دستگاه‌ها اعلام شد و آن ها باید پیش بینی خود را از منابع درآمدی به ما بگویند تا با انجام محاسبات به جمع بندی رسیده و رقم نهایی را اعلام کنیم.

نوبخت در ادامه درباره شناسایی دهک‌های پر درآمد برای حذف از دریافت یارانه، گفت: همچنان درحال شناسایی دهک‌های درآمدی هستیم و در صورتی که اطلاعات مطمئنی وجود داشته باشد به تدریج نسبت به حذف آن‌ها اقدام خواهیم کرد.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره عدم تناسب وضعیت اشتغال با رشد اقتصادی اظهار کرد: برای محاسبه رشد اقتصادی عوامل مختلفی از جمله منابع مالی،‌انسانی و طبیعی در نظر گرفته می‌شود، بنابراین این که سرمایه‌گذاری افزایش پیدا کند و رشد اقتصادی مثبت شود به این معنا نیست که به همان اندازه نیز رشد اشتغال یا مولفه نیروی انسانی را داشته ایم.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور همچنین با بیان این‌که کار تهیه و تنظیم برنامه ششم توسعه با مصوبه شورای اقتصادی آغاز شده است، گفت: بر این اساس معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهور مسوول تهیه این برنامه است و با توجه به سهم 12 درصدی بخش کشاورزی در رشد اقتصادی و حدود 18 تا 20 درصدی در اشتغال و تاثیر سیاسی این بخش به جهت خودکفایی از بخش کشاورزی انتظار می رود که اهتمام ویژه‌ای در این زمینه داشته باشد، بنابراین از کشاورزان خواهش می کنیم با همان زبان راستی خود در سرشماری کشاورزی اطلاعات درست را برای توسعه کشور به ما ارائه کنند.



تدوین بودجه سال آینده به صورت عملیاتی و براساس قیمت تمام شده


نوبخت درباره‌ی ابلاغ بخشنامه در خصوص بودجه‌های هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای، دستگاه‌های اجرایی برای اولین‌بار در تدوین بودجه سال 1394 گفت: اساسا یکی از نوآوری‌های بودجه سال 1394 نسبت به گذشته این موضوع است که ما چارچوب‌هایی را برای دستگاه‌هایی اجرایی سراسر کشور مشخص کنیم. ضمن این‌که ما بودجه سال 1394 را به صورت عملیاتی و براساس قیمت تمام شده محاسبه می‌کنیم و در کنار آن تمام تبصره‌هایی که در بودجه‌های سال گذشته هر سال تکرار و در لایحه بودجه به مجلس ارائه می‌شدند را در چند ماه گذشته جمع‌آوری کرده و در قالب یک لایحه به مجلس ارائه دادیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یونسی:
بزرگترین لطمه‌ای که می خوریم به خاطر بدفهمی، کج فهمی و تعصبات کور دینی است



دستیار ویژه رئیس جمهور گفت:‌ باعث مباهات است که یک کلیمی و یا مسیحی و دیگر اقلیت های دینی در ایران بدون هیچ ترس و واهمه ولکنت زبانی به ایرانی بودن خود افتخار می‌کنند.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت الاسلام و المسلمین یونسی در مراسم تجلیل از خانواده شهدا و ایثارگران اقلیت های دینی در هشت سال دفاع مقدس با سلام و درود به امام راحل و **** معظم انقلاب اظهار کرد: برای ما مایه مباهات است که هر کس از ایرانیان بگوید من مسیحی، کلیمی و ... هستم و بدون هیچ گونه ترس ، واهمه و لکنت زبانی این موضوع را عنوان کند و ما به این‌که ایرانی هستیم، افتخار می کنیم و ایرانی بودن ما بالاترین ارزشی است که همه ما را به هم پیوند داده و اکثریت و اقلیتی هم ندارد.



وی در ادامه اظهار کرد: امام راحل یک فرمایشی داشتند و آن این بود که اگر همه انبیاء در یک روز و در یک جا جمع می شدند با هم اختلافی نداشتند؛ چرا که وقتی رنگ خدا وجود داشته باشد هیچ رنگی جلوه ای ندارد و همه انبیاء ، شهدا و اولیاء خدا به خدا تعلق دارند و باهم اختلافی ندارند. آنجایی که اختلاف وجود دارد، جایی است که من مطرح می‌شود و من همیشه مانع رسیدن به خداست و در واقع علت این‌که بشر اسیر تکبر ،‌حرس ،‌حسادت مقام و شهوت می‌شود چنین مشکلی است.

یونسی اضافه کرد: شهیدان به این دلیل که از این مرحله پست فاصله گرفته و پرواز کردند و به خدا ملحق شدند دیگر به هم تعلق دارند و برای جمهوری اسلامی شهید مسلمان و غیر مسلمان با توجه به این موضوع فرقی ندارد. شهیدان با ایثار خود یک موضوع بزرگ اجتماعی را به ما آموختند و آن این بود که نباید احساس کنیم که چون باهم تفاوت داریم پس ممکن است دشمن هم باشیم. این تفاوت ها نباید بهانه ای برای حسادت و دشمنی باشد، بلکه باید فرصت تلقی شود و اصلا وجود این تفاوت ها لازم است و خداوند این تفاوت ها را آفریده و تا مادامی فردی نخواهد بردیگری سلطه جوید و در مقام نفی دیگران برآید اینها ارزش است ولی چنانچه هر یک از اینها در مقام اثبات خود و حتی دیگران، سلطه را در پیش گرفت این همان استکبار و سلطه و دشمنی است.



دستیار ویژه رئیس جمهور همچنین گفت : هیچ مسلمانی در جبهه جنگ در مقام این برنیامد که بگوید به یک کلیمی و یا مسیحی تو مسلمان شو و به بهشت برو. در واقع هیچ گزارشی مبنی بر این‌که رزمنده مسلمانی بخواهد دیگری را به دین خود دعوت کند و یا برعکس این موضوع را نداشته ایم هر دو با احترام همدیگر را پذیرا بودند و این یک الگوی خدایی و برای ما ایرانیان ایده آل است.



یونسی با بیان این‌که برخی جریانات خارج از ایران به سرزمین ما ورود پیدا کردند و با فرهنگ خشن خود به ایرانیان جفا کردند که البته اینها از خود ایرانیان نبودند، اظهار کرد: در اطراف ما امتحان عجیبی در حال رخ دادن است. می بینیم از اروپا ، آمریکا و آسیا در جنایت وحشیانه نسل کشی داعش شرکت دارند ولی ایرانی بین آنها نیست. در حالی که اروپا و آمریکا به خودش افتخار می‌کند که به این مرحله از تمدن رسیده که شهروندان خود را به گونه ای تربیت می‌کند که با خشونت میانه ای ندارند در حالی که این طور نیست.

یونسی گفت:‌ چند سال پیش در اروپا فاجعه جنگ های بوسنی هرزه گوین اتفاق افتاد که بسیار وحشیانه بود. ما این جنایت ها را به حساب دین نمی گذاریم. این موضوع ریشه خشونت قومی ، فرهنگی و تاریخی دارد همچنین ما آنچه امروز در سرزمین فلسطین اتفاق می افتاد را به حساب دین موسی و دین کلیمی نمی گذاریم . ضمن این‌که آنچه امروز توسط آمریکا صورت می گیرد به حساب مسیحیت نمی گذاریم. ما معتقدیم آنچه امروز داعش انجام می‌دهد به اسلام ربطی ندارد . اتفاقا هرجا دین به معنای واقعی وجود داشته مانع خشونت بوده است.

دستیار ویژه رئیس جمهور با تأکید بر این‌که بزرگترین لطمه ای که می خوریم از بدفهمی ،‌کج فهمی و تعصبات کور دینی بوده است گفت:‌در ایران و جمهوری اسلامی به لطف خداوند این اعجاجات و کج فهمی به شدت کم است و جنگ ما هم کلاس درس زندگی مسالمت آمیز بوده است.

در این مراسم همچنین از خانواده های شهدا و ایثارگران و آزادگان اقلیت های دینی تجلیل شد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
استاندار البرز گفت: با تکمیل مسیر جنوبی پروژه همت که جاده شهریار ملارد را قطع و به کرج ورود می‌کند شاهد تردد راحت‌تر خودروها از این مسیر خواهیم بود .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه البرز، حمید طهایی، ظهر امروز(دوم مهر)، در حاشیه بازدید از راه‌های ورودی استان البرز با اشاره به وضعیت پروژه همت، اظهار کرد: این پروژه یکی از پروژه‌های ملی استان البرز است که اتمام آن نقش به سزایی در کاهش ترافیک و تسهیل عبور و مرور خودروها خواهد داشت.
وی افزود: با هماهنگی‌هایی که با پیمانکار این پروژه صورت گرفته بنا شده تا پایان سال شاهد تکمیل بخش دیگری از این پروژه باشیم .
طهایی خاطرنشان کرد: با تکمیل مسیر جنوبی پروژه همت که جاده شهریار ملارد را قطع و به کرج ورود می‌کند شاهد تردد راحت‌تر خودروها از این مسیر خواهیم بود .
وی ادامه داد: مشکل اصلی تکمیل کمربند جنوبی کرج تملک اراضی این محدوده است که با رایزنی‌های انجام شده با شهرداری امیدواریم تملک اراضی این منطقه به زودی به اتمام برسد .
استاندار البرز در بخش دیگری از صحبت‌های خود به نصب دوربین در 25 نقطه ترافیکی استان که در محورهای قزوین – کرج ،کرج – تهران و کرج – چالوس واقع شده‌اند خبر داد و گفت: با نصب این دوربین‌ها علاوه بر کنترل وضعیت ترافیک ، حوادث جاده‌ای نیز رصد می‌شود .
این مسئول یادآور شد: عمده پروژه‌های بخش راه استان البرز جزء پروژه‌های ملی این حوزه محسوب می‌شوند بنابراین تکمیل به موقع و در موعد مقرر آنها ضروری به نظر می‌رسد .
طهایی ابراز کرد: عمده مشکل راه‌های استان البرز در حال حاضر به راه‌های اصلی و ملی مربوط می‌شود هرچند که اداره کل راه و شهرسازی در خصوص تکمیل پروژه‌های راه مناطق روستایی استان نیز اهتمام ویژه‌ای دارد.
وی در پایان گفت: امسال9 میلیارد تومان برای تکمیل مسیر بین شهرستانی طالقان تخصیص داده شده که این امر نشان از توجه مسئولان به وضعیت ساکنان روستاها و شهرستان‌های استان دارد .


خبرگزاری ایسنا
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
زیباکلام: تندروهای ایران از همین الان سوء استفاده از ماجرای دیوید کامرون را شروع کرده اند
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
صادق زیباکلام تحلیلگر مسائل سیاسی سخنان دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس در سازمان ملل و اتهاماتی که به ایران وارد کرد را برخواسته از بی تجربگی او می داند.

زیباکلام در گفتگو با فرهیختگان آنلاین (FDN.ir) بیان داشت: سخنان دیوید کامرون در قبال ایران درست نبود و در زمان مناسبی نیز بیان نشد.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: نخست وزیر انگلیس زمانی را برای بیان این سخنان انتخاب کرد که برای تجدید نظر در روابط ایران و بریتانیا فضای خوبی بوجود آمده بود.

وی با بیان اینکه سخنان کامرون در فضای خوب پیش آمده خیلی سنجیده نبود گفت: آقای روحانی در سخنرانی خود در سازمان ملل مانند گذشته اعلام کردند که گروه های رادیکال و داعش توسط غرب بوجود آمده است.

زیباکلام افزود: کامرون هم در نطق خود در سازمان ملل سخنانی را به زبان آورد که غربی ها همیشه در خصوص ایران تکرار می کنند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: انتظار می رفت که در وضعت جدید، این ادبیات از سوی کامرون تکرار نشود و حداقل به تحولاتی که در یکسال گذشته در ایران بوجود آمده نیز اشاره بکند.

وی در ادامه تاکید کرد، آنچه در واقع باعث بیان این سخنان از سوی دیوید کامرون شد، بی تجربگی او بود.

صادق زیباکلام در ادامه با اشاره به انتقادات مطرح شده نسبت به دیدار رئیس جمهور با نخست وزیر انگلیس گفت: جناح راست و اصولگرایان تندرو قطعا از ماجرای دیوید کامرون سوء استفاده می کنند.

وی افزود: آنها از همین الان کار خود را شروع کرده و اند و می خواهند ظریف را به مجلس خواهند کشید، با این حال تلاش هایشان موفقیت امیز نخواهد بود.

این تحیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: آخر به اقای ظریف چه ارتباطی دارد که دیوید کامرون در صحن مجمع عمومی سازمان ملل چه گفته است.

زیباکلام در پایان تاکید کرد: انتظار می رفت که حسب آن ملاقات تاریخی با رئیس جمهور ایران پس از 35، نخست وزیر انگلیس اندکی فضا را در نظر می گرفت و ان ادبیات گذشته را تکرار نمی کرد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-7-28-141653farshadddddd.jpg

توصیه فرشاد مومنی برای بهبود شاخص رقابت پذیری: نیاز به بازنگری در ساختارهای اقتصادی کشور وجود دارد
اقتصاد > اقتصاد کلان - در شرایط کنونی مفهوم رقابتی بودن اقتصاد مطرح است اما این مفهوم تا حدود زیادی از ربع قرن 18 و در آرا نظریه پردازان کلاسیک اقتصاد مطرح بود.


احسان ميزاني: چندي قبل شاخص رقابت پذيري در اقتصاد ايران منتشر شد. اين شاخص نشان مي داد که وضعيت کشور از نظر رقابت پذيري حتي با کشورهاي منطقه نيز قابل قياس نيست. گزارش ساليانه مجمع جهاني اقتصاد تاييد مي کرد که روند حرکتي ايران در قياس با سال هاي گذشته بهبود پيدا کرده است ولي همچنان درآستانه مطلوب نيست. در گفت و گوي با فرشاد مومني سعي شده تا دلايل کاهش رتبه ايران در رقابت پذيري مورد بررسي قرار گيرد.

مفهموم رقابت پذيري تا چه اندازه دراقتصاد ايران قابل بيان است؟ اساسا اين واژه چه زماني به ادبيات اقتصادي ايران راه يافت؟

مفهوم رقابت یک مفهوم با سابقه ای در ادبیات اقتصادی است و مفهوم رقابت پذیری یک مفهوم جدید با شمایل مشخصی است و باید این شاخص در اقتصاد به طور مشخصی تعریف شود. به طور کلی مفهوم رقابت از منظر نهادی در برابر مفهوم غارت است . برای همین کلید بحث رقابت یعنی پیدا کردن رویه های صلح آمیز در برابر رویه های خشونت آمیز به عنوان مرز اصلی تفکیک تلاش رقابتی در برابر غارت است. در این تفکیک دو مولفه یعنی نهادمند بودن و پیش بینی پذیری واژه کلیدی رویه صلح آمیز و رقابتی خواهد بود. اما از آن جا که در طول تاریخ شرایط تغییر می کند به اعتبار این تغییر،در مفهوم رقابت تحول ایجاد می شود.

در شرایط کنونی مفهوم رقابتی بودن اقتصاد مطرح است اما این مفهوم تا حدود زیادی از ربع قرن 18 و در آرا نظریه پردازان کلاسیک اقتصاد مطرح بود. بزرگترین شرایط نهادی و رقابت در اقتصاد در قبل از مطرح شدن نظریه ذره ای بودن در اقتصاد با نگرانی در برابر اقتصاد آزاد و ورود و خروج و پارادایم رقابت و عدم مداخله دولت همراه بود. اما در شرایط کنونی به اعتبار مجموعه تحولات به شیوه مسلط مبادله و تحولاتی که در مصادیق هزینه های مبادله اتفاق افتاده است؛ دیگر کسی مسئله رقابت را با ذره ای بودن هم طراز نمی داند. الان اقتصاددان های افراطی طرفدار بنیادگرایی بازار تصور اقتصاد بدون مداخله دولت را خام و دوراندیشانه می دانند. درباره اصل ضرورت مداخله دولت تفاهم و همدلی عمیقی وجود دارد و اختلاف نظر بین صاحبان دیدگاه ها بر سر چگونگی مداخله و حد و حدود دولت است نه اصل حذف دولت از عرصه رقابت. از این زاویه نکته تحلیلی مهمی که مورد استناد نظریه پردازان اقتصادی است تصریح می کند که باید **** سیاست گذاری به هوش باشد که رقابت پذیری غایت فی النفسه اقتصاد نیست بلکه ابزار ضروری برای رقابت بالا بردن استاندار زندگی و کیفیت زندگی و کیفیت کالا و خدمات ارائه شده است.

شاخص هاي مهمي رقابت پذيري را تعيين مي کند؟

برای رقابت پذیری دو شاخص کلیدی موضوعیت دارد. اول کیفیت کالا و دوم قیمت کالا و خدمات. در اینجا به اعتبار برخی کج فهمی ها که بویژه در کشورهای در حال توسعه اتفاق می افتد این است که نظریه پردازان بحث رقابت روی نکته تاکید دارند و آن «تقدم و حجیت علیت از کیفیت بالاتر به قیمت کمتر» است. یعنی این توجه و تذکر از این زاویه حائز اهمیت است که خیلی وقت ها سیاست گذاران اقتصادی و افراد فعال در حوزه اقتصادی در کشورهای در حال توسعه از طریق مکانیسم فیزیکی یعنی از طریق استثمار نیروی کار یا کاهش استاندارد محیط زیست و کیفیت زندگی یا ارزش گذاری پایین به نیروی انسانی و زمان کار در جستجوی افزایش توان رقابتی خود هستند. این در ادبیات اقتصاد یک موضوع کج فهمی است و بعضی از نظریه های توسعه که «تقدم و حجیت علیت از کیفیت بالاتر به قیمت کمتر» را در نظر می گیرند رویکرد ناظر بر محیط زیست فروشی یا فقر فروشی برای نیل به رقابت را در نظر می گیرند که به کیفیت زندگی کمک نمی رساند بلکه مختل کننده کیفیت زندگی هم است. ما وقتی به اصل «تقدم و حجیت علیت از کیفیت بالاتر به قیمت کمتر»توجه می کنیم یعنی اینکه رویکرد رقابتی مضمون توسعه ای دارد. در این مضمون باید فناوری و نوآوری های فناورانه در قلب مباحث رقابت پذیری قرار بگیرد که آن بحث «تخریب خلاق » نامیده می شود و به اهمیت رقابت پذیری در امروز اقتصاد بر می گردد. هر نوع صورت بندی مفهوم رقابت و رقابت پذیری که مسئله فناورانه در آن در نظر گرفته نشود مبتنی بر رویکرد کج فهمی از مسئله رقابت و رقابت پذیری است. اگر مسئله فناورانه و دانش فناورانه از اقتصاد رقابتی حذف شود عملا مولفه اصلی و مهم ان در نظر گرفته نشده است. درحالی که در اقتصاد امروز ایران همه مفاهیم رقابتی را در بازار آزاد و حذف رادیکال دولت از اقتصاد تعبیر می کنند. باید در اقتصاد شرایطی محیطی بیرونی و درونی بنگاه ها به عنوان مولفه اصلی و موثر مطرح شود. بر اساس این ملاحظه باید به طور کلی در دوره جنگ جهانی دوم در سطح جهان شاهد 2 مکتب متفاوت در جهات رقابت پذیری بین المللی اقتصاد که بر حسب شرایط آن روز بود صورت گرفت که این دو مسیر نهادها و سازوکار متناسب با خود را دارد. مکتب اول مکتب انگلوساکسون ها است که تکیه انها بر مدیریت اقتصاد کلان است با نیروی غیرتامینی بازار در سطح خرد. و مکتب دوم کشورهای اروپایی-ژاپنی است که ترکیبی از سیاستهای صنعتی با نیروی محرکه رقابت پذیر بودن اقتصاد ملی است. یعنی ما یک مفهوم عام و کلی و جهان شمول نداریم .ما تحت تاثیر مکتب المان در کشورهای که مسیر توسعه منحصر به فرد از سیاست صنعتی بهره گرفته باشد هستیم که در آن عوامل تاریخی و نیروی اقتصادی و عوامل سیاسی باید به کار گرفته شود. در این مفهوم رقابت پذیری سیستمی پیچیده و فنی است و در اجمال گفته می شود رقابت و رقابت پذیری سیستمی طرز عمل دولت در زمینه ارائه «خدمات عدالت و حمایت» به مثابه عوامل زیربنایی در رقابت موضوعیت یافته است.

چطور مي توان روند رقابت پذيري را به درستي پيش برد؟

در چارچوب ماتریسی نهادی که اگر عمل موجود بین نهادها در هر محیط برگرفته از عوامل تاثیر گذار آن محیط باشد می توان روند رقابت و رقابت پذیری را به خوبی در آنجا دنبال کرد. خدمات اصلی عدالت و حمایت که دولت ارائه می دهد دو هدف عمده را دنبال می کند. اولین هدف اینکه تعریف قوانین اصلی رقابت مشخص شود و همکاری که در دل ساختاری حقوق مالکیت و جایگاه تعیین کننده مشخص شود و در چارچوب ان کار کند. مسئله دوم کاهش هزینه مبادله جهت تشویق حداکثری تولید کننده و افزایش **** درامد مالیاتی دولتی است. دولت از طرف دیگر در برابر افزایش درامد مالیاتی در راستای کاهش هزینه مبادله باید مجموعه خدمات عمومی و نیمه عمومی ارائه دهد که برای تعریف و تبیین اجریی قرارداد باید مبادله اقتصادی طراحی شود و در کنار عرضه خدمات عدالت و حمایت **** حقوقی به عوامل شکل گیری رقابت پذیری برای اقتصادی محسوب می شود. در ربع قرن 20 شتاب رشد علم و فناوری تاثیر بی سابقه به رشد اقتصادی گذاشته و رقابت از پیچیده ترین و حساس ترین سطح در این تجربه تاریخی در جامعه بشری را برخوردار بوده . نظریه پردازان بزرگ اقتصادی بین المللی بررسی شاخص سازی برای اندازه گیری توان رقابت کشورها را انجام می دهند که عموم این مولفه ها محوری است که عناصر امنیت و حقوق مالکیت معنوی و شتاب اقتصاد کلان در آن و اندک سازی هزینه مبادله را و تاثیر فناورانه علم را در نظر می گیرند.

وضعيت ايران در اين زمينه چطور است؟

به اعتبار مشکلات نهادی در ایران در این زمینه متاسفانه در تمام شاخص های که با روش شناسی متفاوت توسط سازمان بین المللی انجام شده و مورد استفاده قرار می گیرد ایران جز کشورهایی است که به واسطه مشکلات درونی و برون سازمانی که در زمینه امنیت حقوق مالکیت و بالا بودن اهمیت حقوق مالکیت جز رتبه تاسف بار در رقابت پذیری اقتصادی جهانیاست. من فکر می کنم که باید برای ارتقای این رتبه به معیارهای اصلی در اقتصاد رقابتی با توجه به نیاز روز توجه شود و در این موارد حتما به مشخصه های سیاسی و تاریخی کشورها هم توجه کرد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مصری: مصیبت خلق پول هنوز در کشور ادامه دارد ‌


نماینده مردم کرمانشاه در مجلس گفت: مصیبت خلق پول هنوز هم در کشور ادامه دارد.



عبدالرضا مصری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کرمانشاه، با انتقاد از ادامه روند خلق پول در کشور، اظهار کرد: خلق پول و افزایش نقدینگی حاصل از آن مشکلی است که همواره از آن ترس داشتیم، اما هنوز هم ادامه دارد.



وی ادمه داد: طی یک سال گذشته که دولت یازدهم روی کار آمده این مشکل هنوز وجود دارد و تنها در سال 1393 چندین میلیارد تومان در کشور خلق پول شده است.



این نماینده مجلس، خلق پول را زمینه ساز تورم و بسیاری از مشکلات اقتصادی دیگر دانست و تاکید کرد: تا زمانی که پول در کشور خلق می شود، تورم ادامه خواهد داشت.



مصری افزود: اگر قرار است کاری هم در این خصوص انجام دهیم باید ابتدا از سیستم بانکداری آغاز کنیم.



وی سیستم بانکداری فعلی را سیستمی معیوب خواند که نیازمند اصلاح است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در گفت وگو با رسانه های آمریکایی/
شرمن: در مذاکرات هسته ای با ایران پیشرفت داشته ایم
تهران - ایرنا - 'وندی شرمن' معاون وزیر خارجه آمریکا و از اعضای ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای این کشور از پیشرفت در گفت وگوهای هسته ای با ایران خبر داد.

81326950-5975827.jpg

به گزارش ایرنا، شرمن در گفت وگو با رسانه های آمریکایی با اشاره به اینکه حل و فصل مسایل هسته ای ایران می تواند به ایجاد زمینه های دیگر همکاری میان آمریکا و ایران منجر شود، ابراز امیدواری کرد که بتواند به ایران سفر کند و نتایج چنین همکاری هایی را از نزدیک ببیند.

شرمن در باره پیشرفت عمده در این مذاکرات گفت: همان گونه که باراک اوباما در سخنرانی اش در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مطرح کرد ما یک موقعیت تاریخی داریم و این به عهده ایران و آمریکاست که از این موقعیت استفاده کنند.

وی اظهار داشت که اعضای گروه 1+5 که تحت ***** کاترین اشتون مذاکرات را به عهده دارند می خواهند از برنامه هسته ای ایران ایران اطمینان حاصل کنند و مقام ***** ایران هم در فتوای خود اعلام کرده اند که تهران هیچ گاه به دنبال سلاح اتمی نبوده است.

وی تاکید کرد در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک پیشرفت هایی به دست آورده ایم و بسیاری از رهبران و وزرای خارجه کشورهای گروه 1+5 با ایران مذاکرات دوجانبه ای داشته و این مذاکرات به بهبود درک متقابل کمک کرده است.

شرمن در پاسخ به سووالی مبنی بر اینکه 'آیا ایران و گروه 1+5 برای رسیدن به یک 'توافق خوب' وقت کافی در هفته های آینده دارند؟ اگر این وقت کافی نباشد چه خواهد شد؟' تاکید کرد: ما متخصصانمان را به کار گرفته ایم، زیرا این یک توافق بسیار بسیار فنی است و موضوعاتی اینجا مطرح هستند که هیچ یک از ما در سطح سیاسی درک درستی از آن نداریم.

وی تصریح کرد: اما مهمترین بعد این توافق هم در همین جزئیات نهفته است. لذا کارشناسان ما و همه اعضای گروه 1+5 ظرف روزهای گذشته ساعت های بی شماری را صرف پرداختن به جزئیات این توافق کرده اند. یعنی حتی وقتی ما در سطح سیاسی به درک متقابلی می رسیم، تازه آن وقت باید کارشناسان ما به طور عمقی جزئیات را تجزیه و تحلیل کنند.

شرمن گفت: برای همین است که این فرآیند زمانبر و پیچیده است اما من اعتقاد دارم مذاکرات درحال پیشرفت هستند، هرچند که هنوز تصمیم های بسیار مهمی هستند که باید اتخاذ شوند.

وی در پاسخ به این پرسش که 'اگر توافقی حاصل شود، آیا معلوم است که لغو بالقوه تحریم های جاری چه تاثیری بر اقتصاد ایران خواهد گذاشت؟' افزود: من فکر می کنم که حتی طرح اقدام مشترک که گام اول در مسیر دستیابی به یک توافق جامع محسوب می شد، مزایایی برای ایران به ارمغان آورده است. قطعات و خدمات صنایع خودروسازی و سرویس های هواپیماهای مسافربری به ایران عرضه شده اند، برخی از دارایی های مسدود شده ایران در حساب های بانکی بین المللی به ایران بازگشته اند بنابراین حتی تا همین جا هم زندگی عادی مردم از این بابت کمی بهبود یافته است.

شرمن ادامه داد: اما اگر توافق جامعی حاصل شود، بدان معنا خواهد بود که رابطه جهان با ایران به نحوی بنیادی متحول شده است. خب البته ابتدا تحریم ها تعلیق خواهند شد، اما من باید به شما بگویم، به محض اینکه ما تحریم های اصلی را تعلیق کنیم، که خیلی زود بعد از دستیابی به توافق خواهیم کرد، دنیا مثل سیلی به ایران سرازیر خواهد شد. بسیاری از هیات های بین المللی پیشاپیش به ایران سفر کرده اند.

وی گفت: مهم است که نشان داده شود که این توافق پایدار است و برای سالیان متوالی دوام خواهد داشت، زیرا ما اینجا تلاش داریم پیشینه اختلافات طولانی را حل و فصل کنیم.

وی در پاسخ به سووال خبرنگاران مبنی بر اینکه آمریکا می گوید گفت وگوهای مربوط به برنامه هسته ای ایران از اقدامات باراک اوباما در مورد ایجاد ائتلاف بین المللی علیه پیکارجویان داعش جداست. آیا واقعاً نمی توان هیچ گونه زمینه مشترکی برای این همکاری پیدا کرد؟، افزود: شکی نیست که ایران نیز نمی خواهد شاهد تداوم داعش باشد و فکر می کنم ما هر دو با هدف تضعیف و در نهایت نابودی داعش اقداماتی را به موازات هم انجام خواهیم داد. اما در اینجا نیز مذاکرات هسته ای که در مسیر دیگری جریان دارد، اثرگذار است، زیرا اگر ما بتوانیم موضوع هسته ای را حل کنیم، رابطه آمریکا، ایران و جامعه جهانی به شکل مطلوبی تغییر خواهد کرد، به نحوی که زمانی در آینده، ممکن است موضوعاتی باشند که ما بتوانیم با هم درباره آنها همکاری کنیم.

وی تصریح کرد: من امیدوارم آن روز فرا برسد. ایران یک کشور خارق العاده است، با یک طبقه متوسط بسیار وسیع، با شهروندانی بسیار باهوش و تحصیلکرده که خدمات شایانی به جهان ارائه کرده اند و پیشینه طولانی از تمدن و فرهنگی درخشان.

شرمن گفت: من خیلی امیدوارم روزی فرا برسد که بتوانم به ایران سفر کنم، حتی به عنوان یک آمریکایی با مردم ایران آشنا شوم. ما شهروندان ایرانی - آمریکایی بسیاری داریم که فرهنگ پویایی دارند و ما منتظر روزهای بهتری هستیم.

وی در مورد پیشبرد همکاری منطقه ای علیه داعش، چه زمینه هایی را آماده می بینید؟ گفت: خب من نمی دانم، اما می توانم بگویم که همین هفته ما شاهد همکاری رهبران شیعه و سنی عراق برای مقابله با داعش بوده ایم. همچنین دیدیم که دولت جدید عراق با رهبران سنی منطقه دیدار کرده است. من فکر می کنم همه ما باید از مرحله ای که طایفه ها، فرقه ها و ادیان ما را تقسیم می کنند، عبور کنیم و به جایی برسیم که در مقابل تهدید مشترک متحد شویم.

شرمن در پاسخ به سووال دیگر خبرنگاران مبنی بر اینکه چگونه تجربیات خود از مذاکرات با ایران را در آینده درباره دیگر کشورها بکار خواهد گرفت؟ افزود: واقعیت این است که ما داریم درباره یک برنامه غنی سازی با ظرفیت محدود برای مدتی طولانی صحبت می کنیم تا زمانی که ایران همچون هر عضو عادی دیگر پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای پذیرفته شود.

شرمن افزود: ما اعتقاد نداریم که همه کشورها باید اقدام به غنی سازی کنند، به اندازه کافی سوخت هسته ای در بازار آزاد وجود دارد. ولی ما اینجا تلاش داریم به وضعیتی برسیم که ایران جامعه جهانی را قانع کند که برنامه هسته ای اش کاملا صلح آمیز است.

ایرانم**1751** 1392** 1337




انتهای پیام /*
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
اختصاصی ایرنا از نیویورک
کارشناس ارشد اندیشکده آمریکایی: توافق نهایی مذاکرات هسته ای امکان پذیر است
نیویورک-ایرنا- 'ویلیام کوانت' کارشناس ارشد اندیشکده بروکینگز گفت: با توجه به این که خلاء های بسیاری در مذاکرات هسته ای پر شده، دستیابی به توافق نهایی در آینده نزدیک امکان پذیر است.

81326891-5975604.jpg

'ویلیام بی کوانت ' کارشناس ارشد بخش سیاست های خارجی اندیشکده بروکینگز در گفت وگو با ایرنا تصریح کرد: اگرچه این منافع آمریکا و ایران در منطقه دقیقا با یکدیگر منطبق نیستند، اما با هم اشتراکاتی دارند.

وی افزود: برای مثال دولت جدید عراق مورد حمایت هردو کشور است و هر دو در مقابله با گروه تروریستی داعش قرار گرفته اند که به همین دلیل هر دو به طور فعال با کردهای عراقی همکاری می کنند.

این کارشناس باسابقه آمریکای که در زمان 'نیکسون' و 'کلینتون' روسای پیشین آمریکا در شورای امنیت ملی این کشور حضور داشت، افزود: منافع و اهداف مشترک بسیاری میان تهران و واشیگتن در منطقه وجود دارد، اما در زمان حاضر این منافع حول محور عراق و سوریه دور می زند که البته همواره به این محدود نخواهد بود.

وی افزود: در زمان کنونی بزرگترین هدف مشترک دو کشور مقابله و نابودی داعش است اما برقراری ثبات و آرامش منطقه چیزی است که هردو کشور به دنبال آن هستند.

کوانت گفت: به همین دلیل آمریکا از تحولاتی مثل دیدار وزیر امور خارجه ایران با همتای سعودی خود و سایر رویدادهای از این قبیل با خرسندی استقبال می کند.

کارشناس ارشد اندیشکده بروکیگز در ادامه با بیان این که دیدار روسای جمهوری آمریکا و ایران آرزوی همه است، گفت: اما همین که دکتر ظریف با جان کری دیدار و گفت وگو کرد خود قدم مثبت و امیدوار کننده ای است.

کوانت اظهار کرد: با وجود آن که همه منتظر دیدار روسای جمهور دو کشور هستند، اما هردو آن ها به دلیل فشار های سیاسی داخلی چندان اشتیاقی به این که با شتاب تمام با یکدیگر ملاقات کنند، نشان نمی دهند.

وی افزود: گرچه من فکر می کنم اگر یک روز این اتفاق بیافتد هردو آن ها متوجه خواهند شد که می توانند در زمینه های بسیار گسترده با هم به تبادل نظر بپردازند.

کوانت در مورد مذاکرات هسته ای و احتمال به نتیجه رسیدن این مذاکرات در محدوده زمانی معین گفت: به نظر من رسیدن به توافق ممکن است و دلیل آن هم این است که بسیاری از خلاء های مربوط به موضوعات اصلی در این مذاکرات تا کنون پر شده و اختلافات به حداقل رسیده است.

وی افزود: تجربه ثابت کرده است که مرحله نهایی هر مذاکره ای دشوار ترین مرحله است و دلیل آن هم این است که هر دو طرف در این مرحله سعی می کنند به یک جمع بندی از آنچه به دست آورده اند و قرار است به ملت های خود ارائه دهند، برسند و حساب کنند که این نتایج چه بازتاب و واکشنی در کشورهایشان خواهد داشت.

وی یاد آور شد، گرچه در ایران نیز نا همواری هایی بر سر راه دکتر روحانی برای ارائه نتایج تلاش های خود به مردم این کشور وجود خواهد داشت، اما مشکل عمده ای که اوباما با آن روبه رو است، کنگره این کشور است.

کارشناس ارشد اندیشکده بروکینگز گفت: کنگره می تواند به عنوان یک مانع اساسی، روند این مذاکرات و رسیدن به نتیجه مطلوب را در زمان مطلوب دشوار کند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر کشور: رابطه شهرداری‌ها با دولت باید شفاف‌تر شود



وزیر کشور در بیستمین گردهمایی شهرداران کلانشهرها و مراکز استانها گفت: یکهزار شهرداری در کشور وجود دارد که درآمد آنها با هزینه هایشان همخوانی ندارد.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) -منطقه خوزستان- عبدالرضا رحمانی فضلی در این گردهمایی که در خرمشهر برگزار شد، اظهار کرد: تراکم نیروی انسانی در شهرداریها بسیار بالا است و رابطه شهرداری ها با دولت باید شفاف تر شود. همچنین جایگاه شوراها باید ارتقا یابد و این موضوع نیاز به بازنگری دارد.



وی با اشاره به مشکلات شوراهای شهر ادامه داد: شوراها در بسیاری از حوزه ها متاسفانه نتوانستند رسالتی که قانون بر عهده آنها گذاشته، به خوبی انجام دهند و این موجب تیره شدن روابط شهرداریها و شوراها شده اند.



وزیر کشور به تاسیس شهرهای متعدد اشاره کرد و گفت: ایجاد این شهرها یا به دلیل علاقه و میل مردم و یا دلایل سیاسی و غیره صورت گرفته که نه ساختار مناسب و نه درآمد و نه کنترل مناسبی برای آنها داریم.



رحمانی فضلی افزود: یکی از موضوعات در این زمینه تعیین محدوده شهرها بوده است که در این زمینه شاهد تصرف زمین و تغییر کاربری اراضی کشاورزی بوده ایم. اگر مدیریت واحدی در این زمینه صورت نگیرد تا سال آینده این معضل، زمینهای کشاورزی بسیار زیادی را خواهد بلعید.



وزیر کشور اظهار کرد: در قوانین شوراها و شهرداریها باید بازنگری صورت بگیرد و برای اصلاح قوانین باید از تجربیات استفاده کرد.



رحمانی فضلی در خصوص مدیریت یکپارچه شهری توسط شهرداری ها گفت: با وضعیت فعلی شهرها، مدیریت یکپارچه شهری امکان پذیر نیست چرا که ساختارها در این زمینه باید بازنگری شود و مرز حاکمیت و اجرا نیز از هم تفکیک شود.



وزیر کشور در خصوص خرمشهر اظهار کرد: علاوه بر مصوبه شورای شهر تهران و کمک شهرداری تهران به این شهر باید دستگاهها و نهادهای دیگر که توانایی کمک دارند، وارد عمل شوند.



رحمانی فضلی در خصوص لایروبی اروند اظهار کرد: بحث کارشناسی کار تمام شده اما در خصوص حوزه سیاسی نتوانستیم با عراق به نتیجه برسیم که این موضوع در حال پیگیری است.



وی خرمشهر و آبادان را از دیگر نقاط کشور متمایز دانست و گفت: به دلیل تراکم جمعیت در این شهرها و این که فضا کاملا شهری است، اداره این شهرها یک مدل مربوط به خود را میخواهد که باید به صورت یک کار کارشناسی مدیریت این شهرها تعریف شود.



وزیر کشور ادامه داد: ظرفیت‌هایی در استان خوزستان وجود دارد که به واسطه این ظرفیت‌ها و پتانسیل موجود، خوزستان می تواند به عنوان معین چند استان باشد. وفاق و وحدت نمایندگان مجلس و مسئولان استان نیز در جهت دلسوزی برای مردم است.



رحمانی فضلی در خصوص اقدامات برای سرمایه گذاری در ترمینال مرزی شلمچه که از سوی شهردار تهران مطرح شد؛ گفت: مقررات اجازه این کار را نمی دهد مگر این که ترمینال در قالب خدمات شهرداری ایجاد شود.



وی خطاب به شهرداران کلانشهرها گفت: هر کدام از کلانشهرها باید ردپایی از خود در خرمشهر بگذارند و متکی به مصوبه شورای شهر تهران و شهرداری تهران نباشند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در دیدار با ایرانیان مقیم آمریکا
روحانی:فضای دنیا نسبت به ایران تغییر کرده است/کلید موفقیت ما واگذاری امور به کارشناسان است


رییس‌جمهور شامگاه پنج‌شنبه به وقت نیویورک(صبح جمعه به وقت تهران ) در جمع ایرانیان مقیم آمریکا گفت : سازمان تحریم‌ها بر هم خورده است و امکان بازگشت شرایط به آنچه در یک‌سال پیش بود، وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی با بیان اینکه عده ای در داخل کشور بودند که می گفتند ما برای پیشرفت نیازی به جهان نداریم و عده‌ای هم در خارج از کشور می‌گفتند ایران را می‌شود حذف کرد ، گفت: امروز در داخل کشور همه قبول دارند که راه درست، تعامل سازنده با جهان است و در خارج از کشور بر این نکته توافق شده است که بدون ایران در بسیاری از مسایل منطقه ای و جهانی کارها سخت پیش می رود و یا در عمل ناممکن شده است.

رییس شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر اینکه در موضوع هسته‌ای کارها در مسیر درست پیش می رود و کارشناسان پیشبرد کار را در دست گرفته‌اند، تصریح کرد: ملت ایران در انتخابات بر شعار تعامل سازنده با جهان تاکید داشتند و اگر قرار است ما در مسایل مهم به موفقیت برسیم نیاز است که همه در کنار هم باشیم و هم پای یکدیگر به مقصد برسیم.

رییس جمهور با اشاره به توافق ایران با ۱+۵ بر سر برنامه اقدام مشترک ژنو گفت : خوشبختانه امروز فضای دنیا نسبت به دولت و چهره ایران تغییرکرده است و ایرانیان خارج از کشور بیش از دیگران این تغییر در افکار عمومی جهانیان را بهتر لمس می کنند.

دکتر روحانی اضافه کرد: امروز روابط ما با همه بازیگران بین المللی از جمله همسایگان یک گام حساب شده و موثر به پیش رفته است.

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی در این دیدار که سخنانش با تشویق مکرر حاضران قطع می شد، گفت: بزرگترین سرمایه کشور ما نه نفت و معادن که فرهیختگان و دانشمندان و شایستگانی است که دل و قلبشان در گرو تعالی و پیشرفت کشور می تپد.

رییس‌جمهور با بیان اینکه ما به همه کسانی که به توسعه کشور می اندیشند افتخار می‌کنیم، تصریح کرد: باید مدام این شعار را که «نگوییم دولت برای کشور چه کار کرد ، بگوییم ما برای کشور چه کار کرده ایم» را تکرار کنیم و برای عبور از مشکلات دست در دست هم قرار دهیم.

دکتر روحانی با اشاره به حضور سرمایه گذاران و کارآفرینان ایرانی ساکن داخل و خارج از کشور در سفرهای استانی ، از سرمایه گذاری و طراحی دهها طرح و پروژه با حضور آنها در گوشه و کنار کشور خبر داد.

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد : همه ما باید به فکر فردای فرزندانمان باشیم و فردای فرزندان و افتخار آنها به ایران آباد ، سربلند و با عزت است. این کار در صورتی امکان پذیر است که همه ما دست به دست هم بدهیم و بتوانیم غرور ملی را در شان ملت ایران بدست آورده و حفظ کنیم.

رییس جمهور پیشرفت‌های کشور در یک سال اخیر را مرهون فداکاری و تلاش همه ملت ایران و رهنمودهای **** معظم انقلاب دانست و گفت : اگر وحدت مردم در امور و حمایت های **** معظم انقلاب نبود امروز در این نقطه که ایستاده ایم قرار نداشتیم.

رییس جمهوری در تشریح پیشرفت های دولت یازدهم در عرصه های مختلف ، موفقیت های دولت درمهار تورم و خروج از رکود در یکسال گذشته را یادآور شد و افزود: مهمترین دستاورد دولت بازگرداندن آرامش و ثبات اقتصادی به کشور بود که نتیجه آن امیدواری به آینده و رغبت سرمایه گذاران به حضور در ایران است.

دکتر روحانی با بیان اینکه در ابتدای قبول مسئولیت بسیاری از کارشناسان و متخصصان دستیابی به اهداف تعیین شده از سوی رییس جمهوری را غیر ممکن تلقی می کردند گفت : این هدف ها محقق شد بطوریکه براساس اخرین آمار بانک مرکزی که دیروز منتشر شد تورم به ۲۱ درصد رسیده و رشد اقتصادی سه ماهه اول سال پس از دو سال رشد منفی عدد چهار ممیز شش را نشان می دهد که معنایش خروج از رکود است.

رییس شورای عالی اقتصاد کلید موفقیت دولت را اینگونه تعریف کرد: یک کار بیشتر نکردیم و آن این بود که تصمیمات یک شبه را کنار گذاشتیم. تصمیمات فی البداهه را نپذیرفتیم و برای اجرای هر طرح و برنامه با صاحبنظران و کارشناسان مشورت کردیم.

رییس شورای عالی سلامت با اشاره به اجرای برنامه بی نظیر پوشش همگانی بیمه افزود : من نمی خواهم در اینجا کسی را سرزنش کنم ولی خیلی از کشورهای بزرگ در این راه تلاش کردند و ناموفق شدند.

رییس جمهور برخی طرح های دولت در حوزه آب ، محیط زیست و کشاورزی را برشمرد و گفت : ما مدعی رفع همه نگرانی ها و مشکلات نیستیم اما به اندازه یکسالی که از شروع ماموریت این دولت می گذرد گام های ارزشمندی برداشته شده است.

دکتر روحانی به پیشرفت های حاصل شده در مبحث سیاست داخلی نظیر استقبال از انتقاد ، ایجاد نشاط در دانشگاه ها و فعالیت احزاب اشاره کرد و گفت : همه باید کمک کنیم و نباید انتظار داشته باشیم دولت همه مشکلات را حل کند.این حوزه نیازبه همکاری همه قوا ، نزدیک کردن افکار دارد و باید این اصل را که« نمی توان هیچ گروهی ولو نظراتشان را نمی پسندیم به انزوا برانیم »، باور داشته باشیم.

رییس شورای عالی امنیت ملی گفت : دولت جمهوری اسلامی افتخار می کند که در منطقه پرتلاطم خاورمیانه کشوری با ثبات است و امنیت در تمام مرزهایش وجود دارد و توانسته قبل از آنکه دیگران درباره بسیاری از مشکلات منطقه تصمیم بگیرند عملگرایانه وارد شود و به ملتهای منطقه و همسایگان کمک کند هر چند برخی نخواهند به واقعیت های موجود اقرار کنند.

پیش از سخنان رییس جمهوری، پروفسور فضل الله رضا و دکتر مریم طبیب زاده به نمایندگی از جامعه فرهیخته کشور در آمریکا دیدگاه های خود را درخصوص مسایل روز کشور در عرصه های مختلف بیان کردند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عده‌ای در خیابان راه می‌رفتند، اتفاقی مدیر سهام عدالت شدند!
مدیر عامل پیشین یکی از این بنگاه‌ها که از دولت قبل در آنجا بود، ۱۸۰۰ میلیارد تومان را با خود به خارج از کشور برده بود، که در صحن علنی دست به دامن وزارت اطلاعات شدیم. مردم که روحشان هم از موضوع بی‌خبر است. مگر کسی می‌داند این‌ها چگونه برگزیده شده‌اند، یا چه کسانی این‌ها را انتخاب کرده است؟!

سهام عدالت که در دولت نهم با هدف اعلامی کاهش فاصله طبقاتی و نقش دادن به عموم مردم در اقتصاد کشور اجرایی شد، پس از حدود هشت سال به گره کوری در اقتصاد ایران تبدیل شده است؛ هرچند در دو مورد، سود کمی به برخی دارندگان این سهام پرداخت شد، وضعیت مالکیت سهام، مدیریت آن و قیمت و ارزش برگه‌هایی که به مردم داده شده، روز به روز با ابهامات بیشتری همراه شده است.

به گزارش «تابناک»، در شرایطی که هم دولت و هم مجلس مدعی آماده کردن لایحه و طرح‌هایی برای تعیین سرنوشت سهام عدالت هستند، ۹۶ هزار تومان سهام عدالت ـ که دولت و دریافت‌کنندگان سهام از آن سهم ۴۰ و ۶۰ درصدی دارند ـ همچنان با متولیانی نا‌شناس و بدون مدیریت قابل نظارت است.

پور ابراهیمی، نماینده کرمان و نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌و‌گو با تابناک در این باره می‌گوید: موضوع سهام عدالت به جای اینکه توزیع عادلانه منابع دولت برای کمک به خانوار‌ها باشد، به یک انتظار دست نیافتنی به عنوان یک برگه غیر منطقی و بی‌ارزش تبدیل شده است.

گفتنی است، سهام عدالت از سال ۱۳۸۵ آغاز شده و حتی برخی از دارندگان این سهام از دنیا رفته‌اند، حال آنکه تنها یک بار در سال ۸۷ به دارندگان این برگه‌ها سود داده شد؛ آن هم به دلیل فضاهای خاص پدید آمده در آن زمان بود. احساس عدم مالکیت از سوی خانوار‌ها، آن را به چالش اجتماعی عظیم از نظر خانوار‌ها تبدیل کرده است.

پور ابراهیمی می افزاید: ۴۵ میلیون دارنده سهام عدالت از ما می‌پرسند، این برگه بی‌خاصیت چیست که به دست ما داده‌اند و به چه دردی می‌خورد؟ شما تصور کنید به شما کاغذی داده باشند و روی آن نوشته شده باشد، نصف تهران مال شماست، خوب هر کس دیگری باشد آن را پاره می‌کند و دور می‌اندازد.

مردم ما مالک یک برگه بی‌ارزشی هستند که هیچ هویتی از سهام عدالت در آن نیست. از سوی دیگر وضعیت مشابهی در دولت وجود دارد. هم اکنون دولت با یک وضعیت بغرنجی در حال نظارت سهام عدالت است، زمانی که از دولت پرسیده می‌شود، می گوید سهام عدالت ربطی به دولت ندارد.

ما بررسی کردیم حداقل ۴۰ درصد از سهام بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدی به سهام عدالت اختصاص یافته است، ۲۵۰ تن را ما شناسایی کرده‌ایم که هیأت مدیره این شرکت‌های بزرگ هستند، این ۲۵۰ تن عنکبوتی، شبکه مافیایی تشکیل داده‌اند، که به کسی پاسخگو نیستند.

ما نمی‌دانیم حتی از وزیر اطلاعات هم پرسیدیم این ۲۵۰ تن به کجا پاسخ می‌دهند که ما سراغ آن‌ها برویم. در حال حاضر سهام عدالت،‌‌ رها شده‌ترین بنگاه اقتصادی در کشور است. در سال های آینده خواهید فهمید چه بلایی از سوی سهام عدالت بر سر مردم آمده است، ما سال گذشته یک مورد به بررسی وضعیت شرکت ملی مس پرداختیم که دیدید چه اتفاقاتی در آنجا روی داده بود.

مدیر عامل پیشین یکی از این بنگاه‌ها که از دولت قبل در آنجا بود، ۱۸۰۰ میلیارد تومان را با خود به خارج از کشور برده بود، که در صحن علنی دست به دامن وزارت اطلاعات شدیم. مردم که روحشان هم از موضوع بی‌خبر است. مگر کسی می‌داند این‌ها چگونه برگزیده شده‌اند، یا چه کسانی این‌ها را انتخاب کرده است؟!

پرسش ما این است که این افراد چگونه به این سادگی می‌توانند شبکه تشکیل دهند و برای خودشان مافیا شوند، این شرکت‌ها به دلیل اینکه منابع ندارند بیاورند، تبدیل به یک چالش بزرگ شده‌اند، از زمانی که این شرکت های بزرگ وارد سهام عدالت شده‌اند یک بار هم نتوانسته‌اند افزایش سرمایه بدهند.

مگر می‌شود شرکتی افزایش سرمایه ندهد و بخواهد طرح توسعه ارائه دهد، از طرف دیگر، دولت در حال حاضر کسری اعتبار دارد، و با پیش بینی‌هایی که شده تا پایان سال ۷ هزار میلیارد کسری خواهد داشت، دولت در حال حاضر به دلیل قانون شکنی و عدم حذف دهک‌های پر درآمد دچار کسری خواهد بود.

از سوی دیگر، در دو سال گذشته روی هم رفته ۲۰ هزار میلیارد اعتبار به بخش عمران تزریق نشده است، این در حالی است که خالص مطالبات دولت از سهام عدالت حدود ۳۵ تا ۳۷ هزار میلیارد تومان است، چرا دولت مطالبات خودش را نمی‌خواهد؟

این‌ها یک حلقه نه دولتی نه خصوصی و نه مردمی هستند که دارند از سهام عدالت به نفع خود استفاده می‌کنند. این مافیا در اقتصاد کشور مفهومی ندارد، چه کسانی دنبال این هستند که این وضعیت شفاف نشود، چه کسانی از این وضعیت سود می‌برند؟ جالب این هست که این‌ها جریان نیستند، یعنی سیاسی نیستند و یک بحث سیاسی قوی به نظر می‌رسد که پشت آن نیست؛ اما کسی هم نیست که به آن رسیدگی کند.

البته به تازگی اتفاقاتی در حال وقوع است و می‌خواهیم کاری کنیم که خالص مطالبات مردم را جدا کنیم و در بورس به مردم عرضه کنیم تا برگه‌های سهام به یک تا یک و نیم میلیون در بورس قابل معامله شود. دولت هم ۳۶ هزار میلیارد تومان خود را خواهد گرفت.

وی در پایان بار دیگر تأکید کرد، این ۲۵۰ تن به دلیل اینکه دولت حوصله بررسی این موضوع را ندارد تبدیل به مافیا شده‌اند و مدیران آن‌ها و کسانی که در هیأت مدیره‌ها عضو هستند، کسانی بودند که در خیابان برای خود راه می‌رفتند و یکباره شاهین پادشاهی بر شانه آن‌ها نشسته است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
چرا SME‌ها در ایران باید گسترش یابد؟
بنگاه‌های کوچکی که جهان را اداره می‌کنند...


در حالی که در ایران کسب و کارهای زیر 100 نفر نیروی کار به عنوان بنگاه‌ کوچک و متوسط تلقی می‌شود، در ایالات متحده آمریکا بنگاه‌های کمتر از 500 نفر پرسنل را شرکت کوچک و در آلمان شرکت‌های بین 10 تا 500 نفر را بنگاه‌ متوسط می‌نامند.



به گزارش خبرنگار ایسنا، در حال حاضر اقتصاد بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به SMEها و بنگاه‌های کوچک و زودبازده متکی است. در این کشورها SMEها به دلیل ویژگی‌های ممتازی که دارند مورد استقبال عمده فعالان اقتصادی قرار گرفته‌اند.



ایالات متحده آمریکا، چین و هند از جمله کشورهایی هستند که اقتصاد آنها بر پایه تشکیل SME یا (Small and Medium Enterprises) استوار است. نکته قابل توجه این که سهم زنان در ایجاد این بنگاه‌ها و ضریب رشد فعالیت آنها بیش از مردان است به نحوی که برابر آمارها نرخ رشد SMEها در اندونزی برای زنان 8.1 درصد و در مردان -27/. درصد است؛ همچنین بیشترین میزان فعالیت زنان کارآفرین در زامبیا در مقایسه با مردان با رشد 40 درصدی مواجه بوده است.








در تعریف، SME دربرگیرنده کلیه بنگاه‌های کوچک و متوسط اعم از بنگاه‌های صنعتی، خدماتی، بازرگانی و کشاورزی است و معمولاً بر اساس عوامل متعدد از جمله تعداد نیروی انسانی شاغل یا میزان سرمایه در گردش، به بنگاه‌های Micro ، Small و Medium تقسیم می‌شوند؛ این بنگاه‌ها به علت ویژگیهای خاص خود دارای کارکردهای منحصر به فردی هستند که اشتغالزایی، توزیع ثروت در جامعه، توسعه مناطق حاشیه‌ای، تامین تولیدات مورد نیاز کشورها و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز صنایع و بنگاه‌ها از جمله این عوامل به شمار می‌رود.



کارشناسان می‌گویند راه‌اندازی بنگاه‌های خرد و متوسط نیاز به منابع مالی بسیار ندارد و با تسهیلات ناشی از تجارت رو به‌ رشد، فضای اقتصادی متناسبی را به خود اختصاص می‌دهند، این بنگاه‌ها در سراسر جهان و در همه صنایع تلاش می‌کنند مدل کسب و کار، محصولات و استراتژی‌های ورود به بازار خود را تغییر دهند. بنگاه‌های کوچک و متوسط مدام در حال ایجاد تحولات بنیادین هستند و از تکنولوژی برای رقابت با شرکت‌های بزرگ‌تر استفاده می‌کنند.



طی چند سال گذشته به فراخور رشد روز افزون جمعیت، افزایش تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی و اهمیت پاسخگویی به نیاز بازار کار، ایجاد بنگاه‌های کوچک و متوسط و به تبع آن کسب و کارهای خرد و کوچک اهمیت بیشتری پیدا کرد.



کارشناسان اقتصادی بر این باورند که وجود مزیتها و ویژگی‌های ممتاز SMEها دلیل گرایش بسیاری از کشورها به ایجاد بنگاه‌های کوچک و متوسط بوده است از این رو گسترش و تقویت این بنگاه‌ها را به مسئولان توصیه می‌کنند.



در همین راستا علی ربیعی - وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی - اعلام کرده که وزارتخانه‌ متبوعش در تلاش است تا با بررسی و آسیب شناسی طرح‌های مختلف، شغل‌های متناسب با نیاز بازار کار را ایجاد کند.



او رویکرد وزارت کار برای توسعه اشتغال و کارآفرینی در کشور را به سمت ایجاد SMEها و بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط عنوان کرده که در عین اشتغالزایی، بازدهی و بهره‌وری بالا و قیمت تمام شده پایینی دارند.



بر اساس تعریف اتحادیه اروپا، دسته‌بندی بنگاه‌های کوچک و متوسط به این ترتیب است: 1 بنگاه‌های خرد: 9-1 نفر نیروی کار، 2 بنگاه‌های کوچک: 49- 10 نفر نیروی کار، 3 بنگاه‌های متوسط : 249- 50 نفر نیروی کار و بر مبنای این تعریف، کسب و کار خرد کسب و کاری است که در آن کمتر از 10 نفر، کسب و کار کوچک زیر 50 نفر، کسب و کار متوسط بین 50 تا 250 نفر و کسب و کار بزرگ بیش از 250 نفر مشغول به کار باشند.



مرکز آمار ایران کسب و کارها را به چهار گروه طبقه‌بندی کرده است که گرچه به تعریف اتحادیه اروپا شباهت دارد ولی تنها کسب و کارهای کمتر از 10 نفر نیروی کار را بنگاه‌ کوچک و متوسط محسوب و سایر کسب و کارها را تحت عنوان "کارخانجات صنعتی بزرگ" قلمداد می‌کند.








برابر تعریف مرکز آمار ایران، کسب و کارهای دارای 91 کارگر، کسب و کارهای 4910 کارگر، کسب و کارهای 99 50 کارگر و کسب و کارهای بیش از 100 کارگر در این طبقه‌بندی جای می‌گیرند. بانک مرکزی ایران نیز کسب و کارهای زیر 100 نفر نیروی کار را به عنوان بنگاه‌های کوچک و متوسط تلقی می‌کند این در حالی است که در ایالات متحده آمریکا بنگاه‌هایی که کمتر از 500 نفر پرسنل داشته باشند، شرکت کوچک می‌نامند و در آلمان، شرکتهای بین 10 تا 499 نفر را بنگاه‌های متوسط به شمار می‌آورند.



به گزارش ایسنا، هم اکنون تعداد کسب و کارهای خرد در آمریکا حدود 25 میلیون واحد است که 95 درصد کل کسب و کارهای این کشور را شامل می‌شود با این حال آمار دقیقی از میزان و تعداد کسب و کارهای خرد ایران در دست نیست، هرچند برآوردها از گستردگی آن به دلیل پیوند مردم با اینگونه کسب و کارها در زندگی روزمره حکایت دارد.



اما بنگاه‌های کوچک و متوسط چه ویژگی‌هایی دارند که کشورها برای بهبود شاخص‌های توسعه یافتگی و رشد اقتصادی خود از ظرفیت آنها استفاده می‌کنند؟



حمید حاج اسماعیلی - تحلیلگر بازار کار - در این زمینه اینطور توضیح می‌دهد: بنگاه‌های کوچک و متوسط قابلیت تجمیع افراد و کارآفرین شدن آنها را دارند و با راه‌اندازی کسب و کارهای خرد و کوچک ضمن ایجاد فرصت‌های شغلی، زمینه خلق نوآوری در تولیدات، محصولات و خدمات را به وجود می‌آورند.



وی افزایش کارایی صنایع بزرگ، امکان رقابت سالم و جلوگیری از رانت و انحصار را از دیگر ویژگی‌های بنگاه‌های کوچک و متوسط عنوان می‌کند و می‌افزاید: داشتن قدرت بازاریابی و بازارشناسی و نفوذ به بازارهای هدف از شاخصه‌های اصلی این بنگاه‌ها به شمار می‌رود.



به گفته این فعال حوزه کار انعطاف‌پذیری بالا، تربیت نیروهای متخصص و کارآمد، بازدهی سریع و هزینه کم از نقاط قوت SMEها به شمار می‌رود.



حاج اسماعیلی در عین حال از "تعاونی‌ها" به بنگاه‌های کوچک و متوسط تعبیر می‌کند و می‌گوید: تعاون بهترین قالب برای به کارگیری ظرفیتهای انسانی و سرمایه‌های خرد مردمی است به نحوی که می‌توان فارغ التحصیلان و دانش آموختگان دانشگاهی را در قالب خوشه‌ها و شبکه‌های تعاونی ساماندهی و از سرمایه‌های خرد این افراد برای تاسیس بنگاه‌ها و کسب وکارهای خرد و متوسط استفاده کرد.



در همین راستا اصغر نوراله‌زاده - مدیر عامل صندوق مهر امام رضا (ع) - اعلام کرده که این صندوق از کارآفرینانی که دارای مدل‌های کسب و کار محصول محور باشند و بتوانند واحدهای تولیدی کوچک را شکل داده و محصولات آن را به بازار برسانند، حمایت می‌کند.








وی یکی از اولویت‌های اساسی صندوق مهر امام رضا (ع) را ارائه تسهیلات و حمایت‌های مالی از مدل‌های تولید بازار محور و کسب و کار محصول محور عنوان می‌کند و می‌گوید: کارآفرینانی که به هر نحو شبکه‌سازی کنند و به صورت زیرمجموعه بنگاه‌ها و واحدهای تولیدی کوچک را شکل بدهند یا بازاریابی محصولات را برعهده بگیرند و محصولات واحدهای کوچک را به بازار برساند، مورد حمایت قرار می‌گیرند.



به گفته نوراله زاده مهمترین ویژگی‌ کسب و کار در واحدهای کوچک و متوسط این است که قدرت رقابت پذیری بالایی دارد و قیمت تمام شده محصول تولیدی در آنها پایین است.



اکنون با چنین برآیندی شاید بتوان گفت که چرا اقبال کشورهای دنیا به سمت ایجاد و افزایش بنگاه‌های کوچک و متوسط است؛ چرا که افراد کارآفرین بسیاری در این واحدها گردهم آمده، با خلق ایده و تبدیل آن به محصول به کار و تولید می‌پردازند و از ماحصل اجتماع این افراد، اشتغالزایی قابل توجهی هم به وجود می‌آید.



بنگاه‌های کوچک و متوسط، واحدهای اقتصادی ویژه‌ای هستند که در تولید ملی، اشتغالزایی و جذب نیروی کار نقش بسزایی دارند و داشتن ویژگی مالکیت فردی و خانوادگی و استقلال از سایر کسب و کارها امکان راه‌اندازی آسان آنها در مقایسه با بنگاه‌های بزرگ و سایر صنایع را فراهم کرده است.



صرفنظر از تعریف بنگاه‌های کوچک و متوسط در ایران، چنانچه در یک منطقه محروم و کم برخوردار چند بنگاه کوچک و متوسط با نیروی کاری بین 250 تا 500 نفر راه‌اندازی شود اشتغالزایی بالایی به دنبال داشته و به تناسب آن به سرانه تولید کشور افزوده خواهد شد.



هم اکنون از بازار SMEها به عنوان بازارهای مطمئن و قابل اعتماد در جهان یاد می‌شود که محملی برای فعالیت مشاغل خرد و کوچک در مقیاسی بزرگتر به شمار می‌روند،‌ صاحبنظران بر این باورند که بنگاه‌های کوچک با داشتن قدرت رقابت‌پذیری و بهره‌وری بالا، قابلیت اداره اقتصادهای جهان را نیز دارا هستند.



به گزارش ایسنا، یکی از برنامه‌های دولت یازدهم ساماندهی کسب و کارهای خرد و خانگی، پایدارسازی و خوشه‌بندی کسب‌و‌کارهای کوچک و متوسط و اتصال آن به بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط است که در راستای توسعه صنعت و رونق بازار اشتغال کشور دنبال می‌کند. فراهم کردن بستر جذب دانش آموختگان و جویندگان کار به این بنگاه‌ها می‌تواند به بهبود فضای کسب و کار و تحول بازار کار منجر شود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
این مسیر پول‌ساز را دریابیم



کریدور شمال جنوب که بخش مهم آن از خاک ایران می‌گذرد، می‌تواند ارتباط ترانزیتی کشورهای شمال اروپا، اسکاندیناوی و روسیه را با کشورهای حوزه اقیانوس هند، خلیج فارس و جنوب شرقی آسیا برقرار کند.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کشورهای آسیایی و اروپایی می‌توانند در مسیر کریدور شمال جنوب کالای خود را با سرعتی حدود دو برابر در مقایسه با مسیر کانال سوئز مبادله کنند. این امر با توجه به ایجاد کشورهای جدید در منطقه آسیای میانه و نیز شکل گیری بازارهای جدید جهانی در حوزه اقیانوس هند و خلیج فارس، برای هر دو قاره آسیا و اروپا دارای اهمیت فراوانی است.



کریدور شمال جنوب در حال حاضر مهمترین و مناسبترین حلقه ترانزیت کالا بین آسیا و اروپا به شمار می‌رود. این کریدور از حوزه اقیانوس هند (بندر بمبئی) آغاز و از طریق دریا به بندرعباس در جنوب ایران متصل می‌شود. در داخل خاک ایران کالاها به وسیله حمل و نقل جاده‌ای یا ریلی به بنادر شمال کشور (بندر انزلی و بندر امیرآباد) انتقال می‌یابند و سپس از طریق دریای خزر به بنادر آستاراخان و لاگان روسیه حمل می‌شوند.



تکمیل راه آهن قزوین آستارا که با گذشت سال‌ها هنوز در مراحل زیرساخت قرار دارد، امکان دسترسی جاده‌ای و ریلی به کشورهای منطقه قفقاز و روسیه را میسر می‌سازد. هزینه حمل کالاهای ترانزیتی میان کشورهای حوزه اقیانوس هند و شمال اروپا از طریق مسیر کریدور شمال جنوب تا حدود 30 درصد نسبت به مسیرهای سنتی موجود ارزانتر است.



عباس آخوندی - وزیر راه و شهرسازی - 26 شهریورماه جاری در دیدار با شاهین مصطفی - وزیر اقتصاد و صنعت آذربایجان - دو راهکار کوتاه‌مدت را تا تکمیل خط ریلی قزوین آستارا که ممکن است چند سال طول بکشد، پیشنهاد کرد.



وی گفت: راهکار نخست امتداد خط آهن آذربایجان تا آستارا در ایران است که کالاها از آذربایجان با قطار به داخل خاک ایران وارد و در پایانه بار آستارا بارگیری مجدد شود. برای این کار لازم است آذربایجان هشت کیلومتر خط ریلی خود را تا مرز دو کشور ادامه دهد که این مساله در کوتاه مدت قابل انجام است و ورود یکسره بار به ایران موجب تسهیل جابه جایی خواهد شد. در ادامه می توانیم از آستارا تا قزوین را از طریق کامیون بار مورد نظر را حمل و دوباره از طریق خط آهن تا بندرعباس جا به جایی کالاها صورت گیرد.



آخوندی افزود: پیشنهاد فوری دوم احداث سریع خط ریلی رشت – انزلی به طول 40 کیلومتر است که در این صورت بارهای آذربایجان می تواند از طریق کشتی به انزلی منتقل و سپس به مقصد بندرعباس از طریق قطار بارگیری شود.



وزیر اقتصاد و صنعت آذربایجان هم که در راس هیاتی 23 نفره به ایران سفر کرده گفت: کریدور ریلی شمال به جنوب از روسیه تا بندرعباس دارای اهمیت فوق العاده است که باید تلاش کنیم این مسیر در رقابت با دیگر مسیرها به صرفه باشد.



به گزارش ایسنا، به گفته کارشناسان، ایران، هارتلند (قلب جهان) است و استفاده از ظرفیت کریدور شمال جنوب یکی از مزیت‌هایی است که می‌تواند در کاهش اتکای کشور به درآمدهای نفتی و تحقق اهداف اقتصادی ایران 1404 موثر باشد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


فارس گزارش می‌دهد
بررسی نقش کاریابی‌ها در ایجاد اشتغال/ فقط ۳۰ درصد مشاغل کاریابی‌ها جذب شده است
در چهار ماه امسال ۳۳ هزار و ۶۶۹ نفر از طریق موسسات کاریابی غیر دولتی جذب بازار کار شده‌اند که این تعداد حدود ۳۰ درصد تعداد فرصت‌های شغلی کسب شده است.


13920811000475_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در سال‌های اخیر افزایش عرضه نیروی جوان به بازار کار مشکل اشتغال کشور را دو چندان کرده است. از این رو جویندگان کار به ویژه جوانان برای یافتن شغل به روش‌های مختلفی اقدام می‌کنند.

    در این میان دفاتر کاریابی به عنوان بازوان اجرایی وزارت کار از جمله ابزارهای کارآمدی هستند که با ورود خود به بازار کار و شناسایی فرصت‌های شغلی می‌توانند تأثیر مناسبی در کاهش هزینه‌ جستجوی شغل ایفاء کنند.

    در قانون کار جمهوری اسلامی ایران نیز بر لزوم ایجاد مؤسسات کاریابی اشاره شده و وزارت کار به استناد ماده 119 قانون کار مکلف به ایجاد مراکز خدمات اشتغال با هدف ثبت‌نام از جویندگان کار، کسب فرصت‌های شغلی و به کارگماری آنان شده است.

    بر اساس گزارش اخذ شده از آمار و اطلاعات ثبتی در سامانه ملی بازار کار در سال گذشته تعداد 567 هزار و 454 نفر از جویندگان کار اقدام به ثبت‌نام در مؤسسات کاریابی غیردولتی کرده‌اند که از این تعداد 66 درصد را مردان و 34 درصد را زنان تشکیل داده‌اند. ضمن اینکه 56 درصد دارای مدرک تحصیلی دیپلم و زیر دیپلم و 44 درصد هم دارای مدرک دانشگاهی بوده‌اند.

    بر همین اساس بالغ بر 80 درصد جویندگان کار (مراجعه کننده به کاریابی‌ها) را جوانان با سن (34- 15) سال تشکیل داده‌اند.

    بر اساس این گزارش در چهار ماهه اول امسال تعداد 160 هزار و 38 نفر از جویندگان کار اقدام به ثبت‌نام در مؤسسات کاریابی غیر واقعی کرده‌اند که از این تعداد 68 درصد را مردان و 32 درصد را زنان تشکیل داده‌اند. ضمن اینکه 57 درصد دارای مدرک تحصیلی دیپلم و یا زیر دیپلم و 43 درصد دارای مدرک دانشگاهی بوده‌اند.

    در همین راستا بررسی وضعیت فرصت‌های شغلی کسب شده توسط مؤسسات مشاوره شغلی و کاریابی‌های غیر دولتی حاکی از این موضوع است که طی 4 ماهه اول سال جاری تعداد 115 هزار و 92 فرصت شغلی توسط مؤسسات مذکور کسب شده که 51 درصد از این فرصت‌های شغلی در بخش صنعت، 0.05 درصد در بخش کشاورزی و 48.5 درصد نیز در بخش خدمات بوده است.

    همچنین بررسی وضعیت به کار گمارده شدگان نشان می‌دهد که طی مدت زمان یاد شده تعداد 33 هزار و 669 نفر از طریق موسسات کاریابی غیر دولتی جذب بازار کار شده‌اند که این تعداد حدود 30 درصد تعداد فرصت‌های شغلی کسب شده است.

    در سال 1392 و چهار ماه نخست امسال، علی‌رغم فعالیت‌های انجام شده توسط مؤسسات مشاوره شغلی و کاریابی‌های غیر دولتی در زمینه به کار گماردن جویندگان کار، در برخی موارد مؤسسات مذکور قادر به تأمین نیروی کار مورد نیاز کارفرمایان نشده‌اند.

    برخی از علل و عوامل مؤثر بر عدم امکان جذب جویندگان کار در فرصت‌های شغلی اعلام شده توسط کارفرمایان را می‌توان به شرح ذیل برشمرد:

    - پایین بودن سطح مهارت و تجربه کاری اغلب کارجویان.

    - ناهماهنگی برخی از رشته‌های تحصیلی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی با نیاز بازار کار

    - پایین بودن سطح تمایل کارفرمایان به جذب فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به علت عدم مهارت و تجربه کاری

    - تمرکز برخی از رشته‌های دانشگاهی بر روی مباحث صرفا نظری و تئوریک

    - پایین بودن میزان امنیت شغلی در برخی رشته‌ها به دلیل ماهیت موقتی بودن آنها

    - سختی کار و طاقت فرسا بودن برخی مشاغل

    - تمایل اغلب کارجویان به کار در ارگان‌های دولتی به دلیل عدم وجود ثبات شغلی در بخش غیر دولتی

    - وجود مشاغل کاذب با درآمد بالا

    - عدم وجود ثبات شغلی در بخش غیر دولتی

    با وجود سهم کم کاریابی‌ها در اشتغال کل اما در مجموع نمی‌توان از نقش موثر این مراکز در ایجاد اشتغال غافل شد.

    برای افزایش سهم کاریابی‌ها از ایجاد اشتغال و جذب بیشتر مشاغل معرفی شده از طریق کاریابی‌ها می‌توان اقدامات زیر را انجام داد:

    - استفاده از تجارب سایر کشورها به ویژه آن دسته از کشورهایی که در زمینه برگزاری دوره‌های آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به جویندگان کار موفق بوده‌اند.

    - تخصیص اعتبارات ویژه جهت تجهیز مراکز آموزشی فنی - حرفه‌ای به ابزار و امکانات مناسب و مورد نیاز

    - توجه به توسعه و گسترش مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای به ویژه در مناطق مرزی و محروم کشور

    - ارتقاء سطح فرهنگ کار در بین بیکاران و تغییر نگرش جویندگان کار نسبت به مقوله کار و کارآفرینی در کشور

    - ارائه معافیت‌های مالیاتی و بیمه‌ای برای کارفرمایان و کارجویان به ویژه در مناطق کمتر توسعه یافته در جهت جذب نیروی کار

    - تصویب لایحه‌ای برای الزام کارفرمایان به تأمین نیروی مورد نیاز خود از طریق مؤسسات کاریابی غیر دولتی دارای مجوز فعالیت از وزارت متبوع

    - انعطاف‌پذیری در برخی قوانین و مقررات کار و تأمین اجتماعی و تسهیل در روابط ببین کارگر و کارفرما از طریق اصلاح قوانین موجود

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
1-1.jpg

راغفر: اقتصاد ایران برنامه توسعه ای ندارد
اقتصاد > اقتصاد کلان -راغفر : ما در اقتصاد ایران استراتژی توسعه ای نداریم. جایگاه مفاهیم در استراتژی توسعه ای برای ما چیست.
احسان ميزاني:با وجود رشد 4.6 درصدي اقتصاد ايران در فصل بهار سال 93، بازهم فعالان بخش خصوصي و حداقل اقتصادداناني که نگاه بلند مدتي به وضعيت توسعه در کشور ندارند، همچنان در نگراني آينده اقتصاد قرار دارند. به اعتقاد اين گروه اقصاد ايران برنامه توسعه اي مشخصي پيش روي خود ندارد و همين جريان سبب مي شود تا در دوره هاي زماني مختلف عقب گرد در اقتصاد ايران صورت گيرد. حسين راغفر اقتصاددان در گفت و گوي زير در اين مورد توضيخ مي دهد که اقتصاد ايران تا چه اندازه با فضاي رقابت پذيري در اقتصاد جهاني فاصله دارد.

به نظر شما فاصله ما با فضاي توسعه اي چقدر است؟ مي دانيد که به تازگي گزارش هاي منتشر شده که نشان مي دهد اقتصاد ايران با شاخص هاي رقابت پذيري فاصله قابل توجهي دارد؟

به فرض نظری هدف اصلی از رقابت پذیری در اقتصاد، اقدامات خصوصی کردن بازار اقتصادی یا تلاش برای ایجاد رقابت در بازار آزاد و تلاش به کارایی بیشتر این حوزه از اقتصاد است. مبنای اصلی رقابت در جامعه ارتقا بهره وری است. چون اقتصادیون در رقابت پذیری می خواهند سهم بیشتری از بازار را سهیم باشند. البته می گویند که در این صورت هزینه و قیمت پایین می آید و کیفیت خدمات بالا می رود که نتایج این مسئله ارتقا بهره وری است. یعنی هدف در رقابت پذیری این است که برای بالا بردن رقابت و رقابت پذیری روی کیفیت کالا و کاهش قیمت آن و ارتقا بهره وری تلاش شود. واقعیت این است هیچ وقت این هدف برای اقتصاد ایران تحقق پیدا نکرده است.

براي شما روشن است که منظور از رقابت پذيري چيست؟

ما در اقتصاد ایران استراتژی توسعه ای نداریم. جایگاه مفاهیم در استراتژی توسعه ای برای ما چیست. اگر در استراتژی توسعه ای، صنعتی شدن محور اصلی در توسعه است این صنعتی شدن آیا امکان شکل گیری در بازار سرمایه آزاد و خصوصی در مقایسه با سایر بازارهای سرمایه در جاهای دیگر دنیا وجود دارد یا نه؟آیا امکان رقابت بین المللی برای اقتصاد ما وجود دارد و آیا ساختار اقتصادی ایران بر معیارهای دقیق اقتصاد کشورهای توسعه یافته قابل تبیین و توضیح است؟ در ایران درک غلطی که بی جهت هم هست وجود دارد که برای استفاده بهینه از منابع و کارایی در اقتصاد کشور به کمیت و کوچک کردن بنگاه های اقتصادی توجه می کنند. به عنوان مثال ما چیزی حدود 1200 کارخانه تولید فرش ماشینی داریم که به غیر از چند تا بقیه این کارخانه ها فعال نیستند. ایا این تعدد به معنای رقابت در تولید فرش ماشینی است؟ یا 3600 کارخانه موتور سیکلت داریم که اکثرا وارد کننده و مونتاژ کننده موتور سیکلت هستند. با این تعدد بهره وری خیلی نازل است. اما در چین با 3 میلیارد و 300 میلیون نفر جمعیت نصف این کارخانه تولید موتور سیکلت وجود ندارد. در ایران با بهره وری کم و هزینه بالا کار می شود اگر فعالیت به این شدت ریز و خرد باشد سرمایه قابل توجهی جمع نمی شود و ما بنگاهی با مقیاس بزرگ نداریم و نخواهیم داشت. برای همین سطح رقابت ما با بنگاه کوچک داخلی و بنگاه بزرگ خارجی است. اما اگر ما تجمیع سرمایه داشته باشیم رقابت با بنگاهی با مقیاس بزرگ فرصتی را فراهم می کند که دو دسته از هزینه های کاهش یابد.

صرفه جويي در همين فضا صورت مي گيرد؟

اول اینکه هزینه صرفه جویی در مقیاس بزرگ صورت می گیرد و صرفه جویی در قلمرو رقابت اتفاق می افتد. در مقیاس بزرگ بنگاه های اقتصادی هزینه تولید کاسته می شود. مثلا بنگاه ها ممکن است که فعالیت متفاوتی و مرتبطی را انجام دهند تا هزینه تولید آنها کمتر شود. مثلا یک دامداری را در نظر بگیرید که هم دامداری است هم کارخانه لبنی دارد و هم برای استفاده از چرم کیف و کفش و محصولات چرمی تولید می کند.

این در اقتصاد ایران اتفاق نمی افتد اما همین کار بنگاه را به مقیاس بزرگ رسانده و هزینه تولید را کمتر می کند. به عنوان مثال ما در صنعت هواپیمایی 25 شرکت هواپیمایی داریم که اکثرا وارد کننده و مونتاژکننده هستند. این بنگاه ها در مقیاس کوچک اند و انباشت سرمایه وجود ندارند. این بنگاه ها حتما نمی توانند با اقتصاد جهانی رقابت کنند. رقابت اینها در داخل تعریف می شود نه در خارج. برای همین من فکر می کنم که رقابت اقتصاد ایران با تطبیق دوره ها نسبت به هم در داخل شکل بگیرد نه با تطبیق و مقایسه ایران با جهان. اقتصاد ایران باید با شاخص داخلی تبیین شود و تحلیل گردد وگرنه با شاخص جهانی هیچ انطباقی ندارد.

چند شاخص براي سنجش رقابت پذيري وجود دارد؟

به هر حال الان 12 محور اصلی برای شاخص رقابت پذیری اقتصاد جهانی وجود دارد که عده ای کمی است و عده ای کیفی. البته به نظر من خود این شاخص ها هم مناقشه پذیر است. چگونه می توان محیط کسب و کار ایرانی و خارجی را با هم قیاس کرد و با چه معیاری و چگونه و یا کیفیت آموزش وپرورش چگونه سنجیده می شود. ایا این شاخص ها معرف متغیری جامع هستند. خیلی از اینها به دلیل کیفی بودن و مشکلات اندازه گیری محل مناقشه هستند. البته شاخص های هر کشوری هم باید متفاوت باشد. این شاخصها بین المللی نیست و کلی هم هست.

شاخص ها باید تعریف شود تا نمره رقابت ها استاندارد باشد. مثلا میزان واردات و صادرات شاخص کمی خوبی است که می تواند نشانگر باشد یا سهم اقتصاد خصوصی و دولتی در اقتصاد هر کشور چقدر است می تواند شاخص خوبی برای رقابت پذیری در اقتصاد کشورها باشد. به نظر من این شاخص ها می تواند معرفهای بهتری از کیفیت فضای کسب و کار باشد. مثلا وضعیت انحصاری دولتها در اقتصاد و اینکه اقتصاد خصوصی در اختیار چه کسانی است؟ ایا در اختیار نخبگان اقتصادی و الیگارشی است یا همه افراد می توانند رقابت کنند و به یکسان سهم دارند شاخص خوبی برای سنجش رقابت پذیری اقتصادی است.

من سوالی که دارم این است که گفته می شود با تعدد و کمیت بنگاه های ارائه دهنده خدمات کیفیت خدمات بالا می رود. آیا واقعا با توجه به این شاخصه این همه بانک خصوصی و دولتی در اقتصاد ایران امروز لازم است؟ ایا این باعث افزایش بهره وری می شود؟ سهم ما از رقابت جهانی مسئله مهمی است . سهم اقتصاد ایران در اقتصاد جهانی سهم خیلی پایینی است و این کاملا طبیعی است. این نشان می دهد که اقتصاد ما قابل رقابت با اقتصاد جهانی نیست و انعکاس نتیجه رقابت پذیری نشان از سطح و رتبه نازل برای ماست. اما مسئله دیگر هم این است که چقدر این شاخص ها با اقتصاد کشورها انطباق دارد. ایا این شاخص های ارائه شده در گزارش و این ارکان 12گانه با اقتصاد کشورهای اروپایی منطبق است یا برای کشورهای در حال توسعه هم جامعیت دارد. اما یک مسئله قابل انکار نیست و آن سهم اقتصاد ما از دولتی بودن و خصوصی بودن و اقتصاد رانتی است. اگر این شاخص ها جامع باشند نشان خواهد داد که اقتصاد ما به چه سمت و سویی می رود.

3535
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-9-28-10563609.jpg

دستان بسته رئیس و درهای باز صندوق توسعه ملی/ هشدار صفدر حسینی در باره سوراخ شدن منابع ارزی
اقتصاد > اقتصاد کلان -هفته نامه تجارت فردا با سید صفدر حسینی، رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی ایران گفت و گو کرده که او نسبت به احتمال استفاده بیش از اندازه دولت و مجلس از منابع این صندوق نگران است.
سید صفدر حسینی گفته به‌جای «سیاستمداری»، این روزها فقط «صندوقداری» می‌کند.او در این گفتگو هشدار داده است: «اگر هر سال یک تبصره به صندوق توسعه ملی زده شود و صندوق سوراخ شود، به سرنوشت حساب ذخیره ارزی دچار خواهیم شد».او تاکید کرده که منابع صندوق نباید صرف پرداخت «عیدانه» و «یارانه» شود.رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی توضیح داده که " اگر دولت یا مجلس بخواهند از این منابع استفاده کنند، می‌توانند توجیهی برایش فراهم کنند.خلاصه ای از گفت وگو با سید صفدر حسینی، رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی ایران در ادامه آمده است:

* اگر هر سال یک تبصره به صندوق توسعه ملی زده شود و صندوق سوراخ شود، به سرنوشت حساب ذخیره ارزی دچار خواهیم شد.

* وضع امروز تا حدود زیادی ناشی از تزریق بی‌محابای درآمدهای نفتی به اقتصاد و تا حدود کمتری مسائل مربوط به تحریم‌ها بوده است.

* از دولت و مجلس می‌خواهیم که منابع صندوق را کاهش ندهند.

* منابع صندوق نباید صرف پرداخت عیدانه و یارانه شود.

* نباید حتی یک دلار از منابع این صندوق در بودجه دولت به کار گرفته ‌شود.

* صندوق همان رفتاری را که با بخش خصوصی دارد، با دولت هم خواهد داشت.

* به هیچ‌وجه این‌گونه نیست که دولت بخواهد از صندوق توسعه ملی «پول مفت» بگیرد.

* صندوق توسعه در میان 70 صندوق ثروت ملی، رتبه بیستم را دارد.

3939
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
صادرات هوایی به روسیه 10 برابر گران‌تر از صادرات زمینی



رییس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه راه‌اندازی خطوط هوایی از روسیه به استان‌های شمالی ایران فقط در حد حرف است، گفت: هزینه ارسال کالا با کانتینر کیلویی نیم دلار و با هواپیما کیلویی 10 دلار است؛ بنابراین صادرات هوایی به روسیه توجیه‌پذیر نیست.

مسعود دانشمند در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: راه‌اندازی خطوط هوایی از جنوب روسیه به استان‌های شمالی اجرایی نشده است. فرودگاه آستاراخان فرودگاه مجهزی نیست. علاوه بر آن فرودگاه‌های استان‌های شمالی ما نیز برای تجهیز بار، ابزار و وسایل لازم را ندارند و برای ارسال بار نیز هواپیمای باربری لازم است.

وی افزود: برای صادرات به روسیه باید از خطوط زمینی استفاده کرد و ارسال کالا به کانتینر یخچال‌دار نیاز دارد.

رییس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی ایران خاطر نشان کرد: در حال حاضر مهمترین کالاهایی که به روسیه صادر می‌شود، مواد غذایی، محصولات باغی و سبزیجات است.

دانشمند پیشنهاد کرد: یک شرکت خصوصی در این راه سرمایه‌گذاری کند و تعداد زیادی دستگاه کانتینر یخچال‌دار وارد این مسیر کند. البته چون بخش خصوصی حاضر به قبول این سرمایه‌گذاری نیست دولت باید حمایت و سرمایه‌گذاری کند.

به گفته وی تاسیس بانک ایران و روسیه نیاز به تصویب شورای پول و اعتبار دارد و روس‌ها نیز باید تایید کنند. اگر قرار است صرافی ایجاد شود 24 ساعته امکان پذیر است اما ایجاد بانک زمان زیادی می برد.

انتهای پیام
 
بالا