• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


ساعت 19 امشب انجام می‌شود؛

بازگشت ایرباس اماراتی به دوبی/ ایرباس 380 فصلی جدید در صنعت هوایی

مدیر کل فرودگاه بین المللی امام ***** (ره) با بیان اینکه فرود هواپیمای ایرباس 380 فصلی تازه در صنعت هوایی ایران است، گفت: هواپیمایی امارات نام خود را به عنوان پیشتاز استفاده از ظرفیت بخش اقتصادی و حمل و نقل هوانوردی ایران به ثبت رساند.
به گزارش خبرنگار مهر، سعید چلندری در مراسم ورود نخستین ایرباس پهن پیکر به فرودگاه امام (ره) گفت: امروز شرکت هواپیمایی امارات با انجام اولین پرواز ایرباس 380 نقش مهمی در برآوردن نیازهای در حال رشد مسافران و انتقال کالا در خط پروازی ایفا می کند.

وی با بیان اینکه از امروز 8 مهرماه ایران به عنوان سومین فرودگاه در سطح منطقه و چهل و دومین فرودگاه در سطح دنیا میزبان بزرگترین ایرباس است، گفت: با توجه به درخواست شرکت هواپیمایی امارات امکان سنجی این عملیات برای پرواز ایمن از چند ماه قبل آغاز شد و امروز شاهد فرود این هواپیما بودیم.

مدیر کل فرودگاه بین المللی امام *****(ره) با تاکید بر اینکه هواپیمایی امارات جزو 10 ایرلاین برتر در دنیا است، افزود: این ایرلاین با حضور در فرودگاه امام نام خود را به عنوان پیشتاز استفاده از ظرفیت های مطلوب اقتصادی و حمل و نقل هوایی ایران ثبت کرد.

چلندری افزود: برای نشست و برخاست این هواپیما از فرودگاه امام (ره) به عنوان فرودگاه جایگزین استفاده می شود.

وی با تاکید بر اینکه امیدواریم فصلی تازه در صنعت هوایی ایران آغاز شود، اظهار داشت: امیدواریم که این پرواز منجر به این شود که سطح همکاری های دو کشور به خصوص در زمینه هوانوردی افزایش یابد.

این هواپیما در ساعت 19 امشب، تهران را به مقصد دوبی ترک خواهد کرد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


موسویان در گفتگو با مهر مطرح کرد؛

پیشنهادهایی برای سانتریفیوژها و لغو تحریم/ توافق 90درصدی درنیویورک/ مسیر مذاکره پس از 3 آذر

سید حسین موسویان گفت: قدرتهای بزرگ باید بپذیرند که ایران از پیشرفته ترین نوع سانتریفیوژ استفاده کند. یعنی اینکه سانتریفیوژهای فعلی نسل اول با سانتریفیوژهای پیشرفته جایگزین شوند و ایران در یک دوره 10 ساله سوخت بوشهر را با نسل جدید سانتریفیوژهایش تأمین کند.
به گزارش خبرنگار مهر، مذاکرات ایران و کشورهای 1+5 در نیویورک پس از 10 روز در حالی به پایان رسید که دو طرف مذاکره را بی نتیجه دانستند و البته تأکید بر ادامه مذاکرات داشتند. مذاکراتی که طبق توافقی که در وین و در پایان 6 ماه مذاکره بر اساس توافق ژنو به منظور تمدید به تأیید طرفین رسید تا 3 آذر ماه برای حضور توافق جامع زمان دارد.

گفته می شود ادامه مذاکرات قرار است خیلی زود و در پی بازگشت اعضای تیم هسته ای به کشور در یک پایتخت اروپایی از سر گرفته شود. اما مذاکرات نیویورک با وجود آنکه در یک فضای ناامیدی از سوی طرفین آغاز شد، قرار بود نقطه امیدی باشد برای حصول توافق تا 3 آذر. بسیاری از تحلیلگران بر این باور بودند که نیویورک می تواند در حصول توافق نهایی سرنوشت ساز باشد و حضور سران کشورها در سازمان ملل و گفتگوهای در سطوح بالا موجب گشایش امور شود.

البته با این وجود، محمد جواد ظریف در صفحه توییتر خود در پایان مذاکرات نوشت: توافق جامع هسته‌ای ممکن است اما تصاویر غلط باید از بین بروند. نباید این بار فرصت همانند سال 2005 دوباره از دست برود.

از سوی دیگر سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت: مذاکرات هسته ای با ایران در مسیر درستی در حال انجام است و توافق در مورد 95 درصد از مسائل حاصل شده است.

خبرگزاری مهر در مصاحبه ای با سید حسین موسویان به بررسی و تحلیل آنچه در مذاکرات نیویورک رخ داد، پرداخت. سید حسین موسویان، عضور ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای ایران بوده است، در زمانی که حسن روحانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و مسئول پرونده هسته ای بود. موسویان اکنون به عنوان پژوهشگر در دانشگاه پرینستون فعالیت می‌کند و بسیاری او را از نزدیکان تیم هسته ای می شناسند.

مشروح این مصاحبه را می خوانید :

مذاکرات هسته ای بی نتیجه نبود و پیشرفت خوبی هم داشت

مذاكرات هسته اي در نيويورك همان طور كه مطلع هستيد بي نتيجه به پايان رسيد، ارزيابي شما از مذاكرات چيست؟ آيا از نظر شما همان طور كه عنوان مي شود مسئله غني سازي و تعداد سانتريفيوژها و موضوع تحريم اصلي ترين اختلاف است يا موضوعات سياسي و اختلافات سياسي نقش پررنگ تري پيدا كرده اند؟

مذاکرات هسته ای بی نتیجه نبود و پیشرفت خوبی هم داشت. همانطور که آقای لاورف وزیر خارجه روسیه گفته چیزی نزدیک به ۹۵ درصد کار مورد توافق قرار گرفته است. البنه پنج درصد باقی مانده، هم موارد بسیار سختی است که می تواند در طی مذاکرات دو ماه آینده حل شود ضمن اینکه هیچ تضمینی هم وجود ندارد.

دو طرف روی 90 درصد متن توافق کرده اند

قبل از سفر به نیویورک دو طرف روی حدود 70% متن توافق کرده بودند. با مذاکراتی که در نیویورک صورت گرفت حدود 90% متن را توافق کرده اند. لذا مسیر مذاکرات مثبت، کار آمد و سازنده بوده است. موارد باقیمانده هم عمدتا در مورد محدوده غنی سازی و زمانبندی و روند برداشتن تحریمها است. مهم این است که روی اصل انجام غنی سازی در خاک ایران و اینکه کل تحریمهای مربوط به هسته ای باید برداشته شود، توافق وجود دارد. اختلافات سیاسی در مجموع کمرنگ تر شده است و دو طرف درصدند با حل مسئله هسته ای، فضای سازنده جدیدی در روابط متقابل بوجود آورند.

-برخي معتقدند آمريكا و اروپا تلاش دارند مسئله داعش و مسائل منطقه را وارد پرونده هسته اي ايران كنند و براي استفاده از نقش ايران در حل مسائل منطقه از پرونده هسته اي در شرايط كنوني به عنوان يك عامل فشار استفاده كنند، این موضوع صحت دارد؟

این مطلب حقیقت ندارد و کاملا بی اساس است.

قدرت های بزرگ قبول کرده اند ایران نهایتا خود سوخت بوشهر را تأمین کند


در موضوعات اختلافي به ويژه مسئله سانتريفيوژ ها پيشنهاد شما با توجه مسئله ١٩٠ هزار سو كه از سوي ايران مطرح شده و رقم هايي كه طرف مقابل مطرح كرده است، چيست؟ فكر مي كنيد اين مسئله با چه راه حلي قابل رفع است؟

ببیند اینکه نیروگاه بوشهر به 190 هزار سو سوخت در سال احتیاج دارد یا 100 هزار سو، این مسئله فنی است که بین کارشناسان مورد بحث است. دوم اینکه این مقدار سوخت مورد نیاز فوری و امروز و فردای ایران نیست. مسئله مربوط به 8 سال آینده است که قرارداد سوخت بین ایران و روسیه به پایان می رسد. ایران معتقد است که بلافاصله باید سوخت را خود جایگزین کند و طرف مقابل هم می گوید با یک فاصله زمانی بیشتر این جایگزینی صورت گیرد.

مهم این است که قدرت های بزرگ قبول کرده اند که نهایتا ایران خودش سوخت بوشهر را تامین کند. اینکه 7 یا 20 سال دیگر این امر محقق شود، چیزی است که چانه زنی درباره آن ادامه دارد.

پیشنهاد حل مسئله تعداد سانتریفیوژها/ طرف مقابل بپذیرد ایران از پیشرفته ترین سانتریفیوژ استفاده کند

از نظر من راه حل مرضی الطرفین این است که قدرتهای بزرگ بپذیرند که ایران از پیشرفته ترین نوع سانتریفیوژ استفاده کند. یعنی اینکه سانتریفیوژهای فعلی نسل اول که ابدا هم اقتصادی نیستند با سانتریفیوژهای پیشرفته جایگزین شود. اگر این توافق شود یعنی اینکه ایران به 4 -5 سال زمان احتیاج خواهد داشت تا تحقیقات و توسعه و راه اندازی چند آبشار و در مرحله بعد یک پایلوت 3000 تایی را به نتیجه برساند. پس از این مرحله می توان بتدریج و ظرف 5 تا 6 سال ظرفیت را توسعه داد تا مثلا در یک دوره 10 ساله ایران سوخت کامل بوشهر را با نسل پیشرفته و اقتصادی سانتریفیوژهایش تامین کند. این فرمول هم به نفع ایران است چون غنی سازی اقتصادی دارد و هم می تواند نگرانی قدرتهای بزرگ را برطرف کند، چون زمان بر است.

هیأت آمریکایی بیشترین زمان را در مذاکرات صرف کرد/ روسیه نقش مثبت تری ایفا می کند

روس ها هم اعلام كرده اند در دور جديد پيشنهاداتي به ايران داشته اند، آيا از جزييات پيشنهاد اطلاعي داريد و نقش روسيه را چطور ارزيابي مي كنيد با توجه به اينكه دفعات ديدار بين ايران و روسيه در مذاكرات نيويورك به نسبت گذشته افزايش داشته است آيا روسيه نقش فعال تري را ايفا مي كند؟

روسیه نقش مثبت تری ایفا می کند. پیشنهادات روسها هم اگر صلاح باشد توسط مذاکره کننده گان باید اعلام شود. اما یک مطلب بسیار مهم است و آن اینکه همه اعضای 1+5 شامل آمریکا واقعا بدنبال تحقق این توافق هستند. در این دور از مذاکرات هم بیشترین وقت و انرژی را هیئت آمریکایی صرف کرد تا شاید به توافق برسند.

منطق لغو تحریم ها برای حصول توافق جامع / ابتدا تحریم های اروپا سریع برداشته شود

گفته مي شود كه ايران به دنبال لغو يك جاي همه تحريم هاست با توجه به اينكه اين مسئله از موضوعات اصلي اختلاف است چه راهكاري را عملي می دانید؟

سه دسته تحریم برعلیه ایران وجود دارد. تحریم های یکجانبه آمریکا، تحریم های یکجانبه اروپا و تحریم های سازمان ملل.

از نظر سیاسی تحریم های سازمان ملل مهم تر است و از نظر تاثیر بر اقتصاد ایران تحریم های یکجانبه اروپا و آمریکا بسیار مهمتر و موثرتر هستند. ایران معتقد است که کل تحریمها سریع و ظرف چند ماه برداشته شود. قدرتهای جهانی بدنبال یک نوع زمان بندی هستند که تحریمها بتدریج در یک دوره زمانی بگونه ای برداشته شود که منتهی به پایان دوره توافقنامه شود.

بنظرم واقع بینانه خواهد بود که ابتدا و سریع کل تحریمهای اروپا که شامل بانک مرکزی و نفت و سوئیفت است تعلیق شود و بلافاصله تحریمهای یک جانبه آمریکا و نهایتا زمانبندی بگونه ای توافق شود که کل تحریمها شامل تحریمهای سازمان ملل قبل از پایان ریاست جمهوری اوباما برداشته شود.

صرف دیدارهای سطح عالی به معنی عقب نشینی طرفین از مواضع خود نیست

مذاكرات نيويورك پيش از آغاز به دليل حضور سران در نيويورك به نظر مي توانست شرايطي را فراهم كند كه برخي اختلافات مرتفع شود اما اين طور نشد و اين در حالي بود كه آقاي روحاني در اغلب ديدارها و مذاكرات به موضوع هسته اي اشاره داشت. شما حضور رئيس جمهور در نيويورك را در اين راستا چگونه ارزيابي مي كنيد؟ آقاي روحاني ديداري با كامرون در نيويورك داشت كه در پي آن كامرون اظهاراتي را عليه ايران مطرح نمود، دولت در اين باره مورد انتقاد مجلس و برخي ديگر قرار گرفته است، ارزيابي شما از اين ديدار و حواشي آن چيست؟

در این سفر در عالیترین سطح بین المللی با رییس جمهور و وزیر خارجه ایران دیدار شد و ارتقاء جایگاه سیاسی جهانی ایران به نمایش گذاشته و تثبیت شد. با این دیدارها رهبران جهانی در واقع نقش و نفوذ ایران را به رسمیت شناختند. اما دیدارهای سطح عالی هم به معنی این نیست که دو طرف به صرف دیدار از مواضع خود عقب نشینی کنند. دیدار سران ایران و انگلیس هم از همین مقوله است.

دکتر روحانی هم با سران عالی غرب ملاقات کرد و هم سیاستهای غرب را به چالش کشید و رد کرد. به هرحال ایران و غرب در مورد تروریسم و حقوق بشر و تسلیحات کشتار جمعی و پروسه صلح خاور میانه اختلافات اساسی و دیرینه دارند. نفس دیدار های سطح بالا به این معنی است که ایران کشور مهم و تعیین کننده و قابل مذاکره است و شانس تفاهم وجود دارد. از شروع دیدارهای سطح بالا باید استقبال کرد اما توقع اینکه همه مواضع دو طرف در یک دیدار و با یک دیدار باید حل شود، هم واقع بینانه نیست. انتقال از دوره تقابل به دوره ماه عسل سیاسی حداقل یک دهه زمان نیاز دارد به شرطی که اراده ها با همه ابزارهایش فراهم باشد.

در مجموع سفر موفقیت آمیزی بود. هئیت ایرانی تلاش کرد بحران اصلی خاورمیانه که خشونت و تروریسم است را خوب تشریح و راهکار های مناسب ارائه دهد. تهدیدی که گروه تروریستی بین المللی داعش و سایر گروه‌های تروریستی در منطقه به وجود آورده‌اند، آسیب پذیری منطقه‌ با توجه به ساختار دولت‌های شکننده و ضعیف ناشی از عدم توسعه سیاسی و اقتصادی، کشورهای بی صاحب مثل لیبی، استراتژی غلط غرب برای حل بحرانهای منطقه‌ و بالاخره هم مسئله هسته‌ای ایران محورهایی بود که هیئت ایرانی در دستور کار خود داشت و مذاکرات و راه حلهای خوبی هم در ملاقاتها و در افکار عمومی ارایه کرد.

شانس حصول توافق نهایی واقعی و جدی است/ در صورت عدم حصول توافق مذاکرات ادامه خواهد یافت

با توجه به همه این مسائل فكر مي كنيد حصول توافق جامع تا ٣ آذر ماه امكان پذير باشد؟ در صورت عدم حصول توافق مسير مذاكرات به چه سمتي خواهد رفت آيا متوقف مي شود و يا دو طرف وارد مسير جديدي خواهند شد؟

بنظرم شانس حصول توافق نهایی واقعی و جدی است و اگر هم تا سه ماه دیگر توافق جامع نهایی حاصل نشود، مذاکرات ادامه خواهد یافت و دو طرف از شروع دوره تقابلی جدید پرهیز خواهند کرد.

گفته مي شود در لابي هاي غير رسمي ايران و آمريكا شما به عنوان يكي از افراد نزديك به دولت نقش داشته ايد، در اين باره توضيح دهيد.

نقش من در دولت آقای احمدی نژاد و آقای روحانی یکی بوده و آنهم کار در حوزه دیپلماسی عمومی و افکار عمومی. دولتمردان آقای روحانی در سطح وزیر و معاونین بطور شفاف و رسمی تماس و ملاقات دارند و لذا نیازی به لابی غیر رسمی ندارند. خلاء بزرگ در هر دو دوره در بخش دیپلماسی عمومی و افکار عمومی در جهان غرب بوده است. لذا وظیفه ملی خود می دانم که بدون وابستگی به دولت و بی جیره و مواجب از منافع مردم و کشور در صحنه افکار عمومی، رسانه ها، اندیشکده ها و مراکز علمی و آکادمیک دفاع کنم.

..........................................

گفتگو از: سمیرا امیرچخماقی
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


ربیعی در جلسه غیر علنی اعلام کرد:

3.5 میلیون بیکار در کشور وجود دارد

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه غیر علنی مجلس شورای اسلامی گزارشی از آمار بیکاری وضعیت صندوق های بیمه و حقوق مطالبات بازنشستگان ارائه داد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، جلسه غیر علنی مجلس شورای اسلامی با حضور ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی برگزار شد

در این جلسه غیر علنی که از حدود ساعت هشت آغاز شده وزیر تعاون گزارشی از وضعیت صندوق های بیمه ای، آمار بیکاری و وضعیت حقوق و مطالبات بازنشستگان ارائه داده است.

بر اساس این گزارش ربیعی در این جلسه آمار بیکاران در کشور را 3.5 میلیون نفر اعلام کرد.

مرکز روابط عمومی وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی در واکنش به این مطلب اعلام کرد: وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در گزارش خود به مجلس تعداد بیکاران را 3.5 میلیون نفر اعلام نکرده بلکه تاکید کرده است که برای حل مشکل بیکاری به سالانه ایجاد یک میلیون شغل نیاز داریم.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


معاون اقتصادی بانک مرکزی در گفت‌وگو با فارس:
نحوه محاسبه رشد اقتصادی تغییر نکرده است/ رشد فصول بعدی سال کمتر از 4.6 درصد/ رکود را فدای تورم نکردیم
معاون اقتصادی بانک مرکزی با پیش‌بینی اینکه رشد فصول آتی سال جاری در سطحی کمتر از ۴،۶درصد خواهد بود،گفت: نحوه محاسبه رشد اقتصادی تغییری نداشته است.


13911025000351_PhotoA.jpg


  • پیمان قربانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه حساب‌های ملی و ارقام رشد اقتصادی در اداره حساب‌های اقتصادی بانک مرکزی و توسط کارشناسان و متخصصان مطابق با رویه‌ها و استانداردهای ارائه شده از سوی نهادهای بین‌المللی محاسبه و در قالب گزارش ارائه می‌شود، اظهارداشت: این رویه در گذشته بوده و در آینده هم ادامه خواهد داشت و پایبندی به اصول حرفه‌ای و استانداردهای آماری نهادهای بین‌المللی،‌ از اصول خدشه‌ناپذیر بانک مرکزی به حساب می‌آید.

    وی تاکید کرد: بانک مرکزی در زمینه تولید و انتشار آمار و اطلاعات از وسواس و دقت‌نظر بالایی برخوردار است و در این زمینه همواره اصول حرفه‌ای و تخصصی را ملاک عمل خود قرار می‌دهد.

    معاون اقتصادی بانک مرکزی در تبیین رشد اقتصادی فصل اول سال جاری، گفت: بالاتر بودن رشد اقتصادی از پیش‌بینی‌های ارایه شده در این زمینه، ماهیتا خبر خوبی است و باید از آن استقبال کرد، اما در خصوص عملکرد بهتر رشد اقتصادی در فصل اول نسبت به پیش‌بینی‌های ارائه شده باید به تفاوت‌های ویژه این دوره توجه داشت.

    *نشانه‌های بهبود اوضاع اقتصادی از فصل چهارم 92 مشاهده شد

    وی تصریح کرد: اقتصاد ایران پس از تجربه هشت فصل رشد منفی، در فصل اول سال جاری رشد مثبت و قابل قبولی را تجربه کرد؛ البته نباید فراموش کرد که در فصل چهارم سال گذشته نشانه‌هایی از بهبود اوضاع اقتصادی مشاهده شد که از آن جمله می‌توان به عملکرد مثبت رشد ارزش افزوده بخش صنعت و معدن، کاهش نرخ رشد منفی شاخص عملکرد کارگاه‌های بزرگ صنعتی در فصل چهارم سال 1392 نسبت به رقم مشابه سال 1391 و مثبت بودن رشد آن نسبت به فصل سوم سال 1392، اشاره کرد.

    *پیش‌بینی‌‌های رشد اقتصادی متناسب با تحولات دوره‌های گذشته بود

    قربانی به رشد قابل توجه تولید صنعت خودرو در ماه‌هایی ابتدایی فصل جاری و تدوام آن در ماه‌های بعد اشاره کردو افزود: از این بابت می‌توان فصل اول سال جاری را به عنوان یک نقطه عطف در تحولات رشد اقتصادی کشور قلمداد کرد؛ این در حالی است که پیش‌بینی‌های ارائه شده عمدتاً به حافظه و روند تحولات گذشته تکیه دارند و بنابر ماهیت حافظه این مدل‌ها، نتایج پیش‌بینی مدل‌های مورد استفاده ارقام پایین‌تری را برای رشد اقتصادی فصل اول سال جاری به دست داده بودند.

    به گفته وی اصولاً قابلیت پیش‌بینی مدل‌ها در شرایط بروز نقاط عطف و چرخش در اقتصاد، پایین بوده و خطای پیش‌بینی بیشتر از حد معمول است.

    قربانی افزود: به هر ترتیب اقتصاد ایران 8 فصل نزول مستمر را داشته و به طور طبیعی وقتی رشد مثبت شده است و این مساله برای برخی افراد که متناسب با روند گذشته به امروز نگاه می‌کنند، شاید تصور رشد مثبت 4.6 درصدی برای آنها سخت باشد.

    معاون اقتصادی بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که اقتصاد ایران در چه شرایطی توانست به رشد اقتصادی مثبت 4.6 درصد برسد، اظهارداشت: محاسبات ملی و نتایج ارایه شده اجزای رشد اقتصادی را مشخص کرده و محاسبات مربوط به اجزای رشد بر اساس آمار رسمی دریافتی از مراجع مربوطه صورت گرفته است.‌ اگر ارقام رشد اقتصادی در فصل‌های مختلف سال گذشته را بررسی کنید، می‌بینید که رشد منفی اقتصادی در فصل چهارم سال گذشته و کل سال کاهشی بوده و رشد مثبت فصل اول سال جاری تداوم تغییرات به وجود آمده در اقتصاد است.

    وی گفت: اینکه رشد به چه عددی رسیده است، براساس یک رویه استاندارد آماری و استاندارد حساب‌های ملی بوده است؛ کارشناسان این بانک بدون هیچ پیش‌فرضی و صرفاً مطابق با رویه‌ها و دستورالعمل‌های بین‌المللی موجود نسبت به پردازش و انتشار اطلاعات اقتصادی عمل می‌‌کند و هیچ تغییری در نحوه محاسبات انجام نشده است.

    *رشد مثبت اقتصادی در فصل بهار غیرمنتظره نبود

    این مقام مسئول در بانک مرکزی با بیان اینکه روند نشان می‌داد اقتصاد ایران در مسیر بازیابی توان از دست رفته خود بوده و تصویر ارایه شده از رشد اقتصادی غیرمنتظره نبود، گفت: نیروی کار و سرمایه در اقتصاد وجود دارد و با بهبود جریان واردات کالاهای سرمایه‌ای و واسطه‌ای، تسهیل نقل و انتقالات ارزی و افزایش پرداخت تسهیلات در قالب سرمایه در گردش ظرفیت‌های خالی اقتصاد فعال‌تر شده و در مجموع رشد مثبت اقتصادی را به دست داده است.

    *13 گروه صنعتی با سهم 87 درصدی در تولید صنعت رشد مثبت داشتند

    وی گفت: 1.5 واحد درصد از رشد 4.6 درصدی اقتصاد در فصل اول سال 1393 به فعالیت‌های صنعتی مربوط بوده و تغییرات شاخص کارگاه‌های بزرگ صنعتی (که خود حدود 70 درصد از ارزش افزوده بخش صنعت را دارا است) نشان می‌دهد که از 22 گروه صنعتی، 13 گروه که وزنی معادل 87 درصد از شاخص را به خود اختصاص می‌دهند، در سه ماهه اول سال جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل از رشد مثبت برخوردار بوده‌اند.

    قربانی ادامه داد: به طور مشخص وسائل نقلیه موتوری و تریلر با سهم 19 درصد در شاخص،‌ 87.2 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل و صنایع تولید فلزات اساسی مانند فولاد نیز با سهم 20.1 درصدی از شاخص کل، 10.9 درصد رشد داشته است.

    معاون اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه به زودی گزارش شاخص کارگاه‌های بزرگ منتشر خواهد شد، گفت: فعالیت بازرگانی، رستوران و هتلداری و بخش نفت نیز به ترتیب با 1 و 0.7 واحد درصد در مراتب بعدی اهمیت در رشد اقتصادی فصل اول سال جاری قرار داشتند؛ بنابراین فعالیت‌های زیر گروه صنعت؛ بازرگانی، رستوران و هتلداری و بخش نفت به ترتیب با 1.5، 1 و 0.7 واحد درصد سهم، در مجموع سهمی معادل 3.2 واحد درصد از رشد 4.6 درصدی اقتصاد در فصل اول سال جاری را به خود اختصاص داده‌اند.

    قربانی افزود: **** بانکی سعی کرد تسهیلات بیشتری به تولید و سرمایه در گردش پرداخت کند و به همین واسطه سهم سرمایه در گردش از کل تسهیلات از 47.1 درصد در پنج ماهه اول سال 1392 به 59.3 درصد در پنج ماهه اول سال 1393 رسیده است؛ در بخش صنعت 79.5 درصد از تسهیلات پرداختی به تامین سرمایه در گردش تخصیص یافته است. لازم به ذکر است طی پنج ماهه اول سال جاری، 1135 هزار میلیارد ریال تسهیلات از سوی شبکه بانکی کشور پرداخت شده است.

    * رشد اقتصادی فصل‌های بعدی سال کمتر از 4.6 درصد

    وی در پاسخ به این سوال که آیا روند رشد اقتصادی در فصل‌های بعد هم ادامه خواهد یافت؟ اظهارداشت: در صورت ادامه روند موجود، رشد مثبت در فصل‌های بعدی هم رخ خواهد داد اما این امر بدان معنی نیست که رقم 4.6 درصد اعلام شده حتما در فصل‌های بعد هم محقق خواهد شد. با توجه به کاهش نرخ رشد منفی اقتصاد در فصول پایانی سال گذشته، انتظار می‌رود در صورت ادامه روند فعلی،‌ رشد اقتصادی فصول آتی در سطحی کمتر از 4.6 درصد تحقق یابد.

    معاون اقتصادی بانک مرکزی درخصوص علت کاهش رشد بخش کشاورزی، گفت: ارقام میزان تولید در بخش‌های مختلف توسط وزارت جهاد کشاورزی ارائه می‌شود و به نظر می‌رسد کاهش نزولات جوی علت اصلی افت نرخ رشد ارزش افزوده این بخش بوده است.

    *رشد اقتصادی بهار نشان داد بانک مرکزی هیچ‌گاه رکود را فدای تورم نکرده است

    وی با اشاره به برخی تحلیل‌ها در ماه‌های گذشته مبنی بر اینکه بانک مرکزی رکود را فدای کنترل تورم کرده است، افزود: بانک مرکزی بارها اعلام کرده ما به دنبال انقباض پولی نبوده‌ایم و هدف ما انضباط پولی است.هدف این است که نقدینگی موجود بهتر استفاده شود. با توجه به مسیر تورم و رشد اقتصادی کشور، به آسانی می‌توان این ادعا را رد نمود.

    قربانی ادامه داد: اینکه برخی می‌گویند بانک مرکزی کاهش تورم را به بهای رکود حاصل کرده، به نظر می‌رسد در فضای معمول رشد اقتصادی _ تورم صحبت می‌کنند، در حالی که اظهار چنین مطالبی در شرایط رکود تورمی بسیار پیچیده‌تر است.

    *تورم بالا سرمایه‌گذاری در اقتصاد را مختل می‌کند/ رشد اقتصادی در سایه آرامش بازارها

    وی گفت: براساس تحلیلی که در بانک مرکزی صورت گرفت به این نتیجه رسیدیم که در تورم بالا و شتابان امکان تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری در اقتصاد به دلیل تشدید نااطمینانی‌های موجود مختل می‌شود و در چنین شرایطی معمولا فضای سفته‌بازی و واسطه‌گری رونق می‌یابد و در مقابل از جذابیت فعالیت‌های تولید کاسته می‌شود.

    این مقام مسئول بانک مرکزی ادامه داد: به همین دلیل اولویت کنترل تورم اولویت بانک مرکزی شد و سعی کرد با رعایت انضباط پولی نقدینگی موجود را بهتر هدایت کند که نتایج آن را می‌توان به صورت افزایش سهم سرمایه در گردش از تسهیلات پرداختی بانک‌ها در پنج ماهه اول سال جاری به وضوح مشاهده کرد؛ بهترین داور برای قضاوت نتایج اتخاذ این رویکرد از سوی بانک مرکزی نیز ارقام جدید رشد اقتصادی و روند نزولی نرخ تورم است.

    وی تاکید کرد: نتایج به دست آمده نشان می‌دهد بانک مرکزی رشد اقتصادی را فدای تورم نکرد و در پاسخ به منتقدان سیاست انضباط پولی بانک مرکزی باید این سوال را مطرح کرد که چرا در سال 1391 و با وجود رشد 30 درصدی نقدینگی، رشد اقتصادی منفی 6.8 درصد به ثبت رسید

    قربانی افزود: هدف بانک مرکزی ایجاد ثبات و آرامش در بازار است زیرا نبود آرامش تصمیم‌گیری فعالان اقتصادی را مختل می‌کند و انگیزه ادامه و ورود به فعالیت‌های تولیدی را تضعیف می‌نماید.

    *پاسخ به نگرانی اتخاذ رویکرد انبساطی و تورم‌زا برای حفظ رشد اقتصادی

    معاون اقتصادی بانک مرکزی در واکنش به این پرسش که بانک مرکزی در مقاطعی با هدف کمک به تولید حجم نقدینگی را با روش‌های مختلف افزایش داد و میزان رشد به نرخ‌های بالا هم نزدیک شد؛ آیا جلوگیری از تغییر جهت نرخ تورم و افزایش رقم در ماه‌های آینده جزو برنامه‌های بانک مرکزی قرار دارد؟ گفت: تورم از 40.4 درصدی مهر سال گذشته به 20 درصد نزدیک شده و در ماه‌های آینده روند نزولی ادامه می‌یابد، اما وقتی به سطوح تورم ساختاری اقتصاد ایران می‌رسیم باید سیاست‌های منسجم‌تر و هماهنگ‌تری در دستور کار قرار گیرد تا بتوان این شاخص را تک رقمی کرد.

    *تحقق تورم تک رقمی مستلزم تشدید سیاست‌های انضباط پولی است

    معاون اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه به طور کلی دولت انضباط مالی را مدنظر قرار داده و بانک مرکزی نیز به رعایت انضباط پولی و استمرار مسیر کاهشی تورم پایبند است، گفت: برای رسیدن به تورم یک رقمی باید الزاماتی را بپذیریم و آن تشدید سیاست‌های انضباطی است و این را هم باید مدنظر قرار دهیم که در سال گذشته با شرایط خاصی که اقتصاد داشت بانک مرکزی نمی‌خواست سیاست شوک درمانی و انقباض شدید پولی را اجرا کند و همانطور که اعلام شد هدف بانک مرکزی کنترل تورم در کنار توجه به رشد اقتصادی بوده است.

    وی گفت: هم‌اکنون اهداف به نحو مناسبی محقق شده، به طوری که هم تورم در حال کاهش است و هم رشد مثبت اقتصادی به دست آمد؛ این را باید بپذیریم که در دوره‌های بعد که فضای پیچیده رکود تورمی از بین برود می‌توانیم سیاست‌های انضباطی را با درجه بالاتری اجرا کرده تا به سطوح پایین‌تر تورم دست یابیم.

    انتهای پیام/م
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


جهانگیری در ملاقات با کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:
چندصدایی در دولت وجود ندارد/مشکل بیکاری با افزایش تولید حل می‌شود
معاون اول رئیس‌جمهور گفت: علیرغم اینکه دولت یازدهم، دولتی فراجناحی است و از گرایش‌های مختلف سیاسی در این دولت حضور دارند، اما انسجام و هماهنگی مطلوبی در دولت وجود دارد.


13930318000498_PhotoA.jpg


  • به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور عصر دوشنبه در جلسه ملاقات با رئیس و اعضاء کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امروز مشکلات عدیده و پیچیده‌ای در همه بخش‌ها پیش‌روی دولت قرار دارد و دولت به تنهایی قادر به حل این مشکلات نیست از این رو انتظار می‌رود کمیسیون برنامه و بودجه مسیر نهایی شدن مصوبات مورد نیاز دولت برای خروج از شرایط رکود و عبور از مشکلات را هموار سازد.

    معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه کمیسیون برنامه بودجه مجلس شورای اسلامی با واقعیت‌های کشور آشناست و اشراف دقیقی نسبت به مسائل اقتصادی و بودجه کشور دارد، گفت: این کمیسیون می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای در افزایش تعامل میان دولت و مجلس ایفا کرده و به دولت در عبور از این دوران سخت یاری رساند.

    معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه مشکل بیکاری و فقدان فرصت‌های شغلی مناسب برای جوانان تحصیلکرده کشور جز از طریق سرمایه‌گذاری و افزایش تولید قابل حل نیست، از کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خواست برای برون رفت از مشکلات اقتصادی، کاهش تورم و خروج از رکود، همکاری و تعامل خود را با دولت افزایش دهند.

    جهانگیری همچنین با اشاره به انسجام مطلوب میان اعضای هیات دولت خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه دولت یازدهم، دولتی فراجناحی است و از گرایش‌های مختلفی سیاسی در این دولت حضور دارند، اما انسجام و هماهنگی مطلوبی در دولت وجود دارد و آنچه گاهی در رسانه‌ها تحت عنوان چندصدایی در دولت مطرح می‌شود، در حقیقت برای ایجاد فضای روانی منفی علیه دولت است.

    در این جلسه تاج‌گردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر لزوم افزایش اتفاق نظر و اشتراک دیدگاه میان دولت و مجلس از آمادگی این کمیسیون برای همفکری و تبادل‌نظر در خصوص مسائل مهم اقتصادی کشور و همچنین مسائل مربوط به بودجه و لایحه خروج از رکود خبر داد.

    در این نشست اعضای کمیسیون برنامه و بودجه نیز هرکدام در سخنانی لزوم تقویت رابطه و درک مشترک میان دولت و مجلس را مورد تاکید قرار داده و ضمن بیان نظرات و دیدگاه‌های خود در خصوص مهمترین مسائل جاری کشور همچون بحران آب، بیکاری،مشکلات مناطق محروم، طرح تحول **** سلامت، مشکلات کشاورزان ، رکود، بودجه و برنامه ششم توسعه، پیشنهاداتی برای افزایش تعامل و هماهنگی میان قوه مجریه و قوه مقننه مطرح کردند.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در دیدار با رئیس مجلس ایرلند
ظریف: ایران خواستار برداشتن موانع توسعه روابط با کشورهای اروپائی است


« شان بارت » رئیس مجلس ایرلند که به جمهوری اسلامی ایران سفر نموده است , با دکتر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دیدار وگفتگو نمود .



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار با اشاره به ظرفیت‌های زیادی که در دو کشور جمهوری اسلامی ایران و ایرلند برای گسترش مناسبات وجود دارد، تصریح کرد: روابط دوکشور می‌تواند در همه زمینه‌ها از جمله همکاری‌های پارلمانی توسعه یابد.



وی افزود: جمهوری اسلامی ایران خواستار برداشتن موانع توسعه روابط با کشورهای اروپائی و غربی می باشد و البته این امر به اراده طرف مقابل بستگی دارد.



وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اقدامات غرب برای مقابله با داعش اضافه کرد :متاسفانه بجای مقابله اساسی با داعش , زیر ساختهای کشور سوریه مورد حمله قرار می گیرد و این موضوع از این طریق حل نخواهد شد .



« شان بارت » رئیس مجلس ایرلند نیز در این دیدار با ابراز خشنودی از سفر به جمهوری اسلامی ایران , بر ارتقاء سطح مناسبات دو کشور تاکید کرد.



رئیس مجلس ایرلند با اشاره به قدرت جمهوری اسلامی ایران در منطقه، ایران را نقطه کانونی ایجاد صلح وثبات در منطقه دانست.



وی افزود: ایرلند نیز یک کشور مفتخر به صلح می باشد و سابقه‌ای طولانی در صلح‌سازی و صلح بانی دارد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


قطار نظم و دوستی از ایستگاه راه آهن به حرکت درآمد
قطار نظم و دوستی از ایستگاه راه آهن تهران به سوی شهر کرج با هدف کاهش جرائم و آسیب‌های خطوط ریلی حرکت خود را آغاز کرد.


13930511000058_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار انتظامی خبرگزاری فارس، قطار نظم و دوستی از ایستگاه تهران به سوی شهر کرج حرکت کرد.

    این قطار با هدف کاهش جرائم و آسیب‌های خطوط ریلی با حضور رئیس پلیس راه‌آهن جمهوری اسلامی، مسئولین راه‌اهن و کودکان و دانش‌اموزان دو دبستان حرکت خود را به سوی شهر کرج آغاز کرد.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سفیر آلمان در ایران: نباید روابط تهران _ برلین را محدود به روابط اقتصادی کرد



سفیر آلمان در تهران با تاکید بر این که روابط دو کشور بسیار قدیمی و تاریخی است، گفت: نباید روابط دو کشور را تنها محدود به روابط اقتصادی دانست.

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، میشائل فرایهر فون اونگن اشترنبرگ سفیر این کشور در تهران با اشاره به روابط فرهنگی میان دو کشور گفت: روابط ایران و آلمان بسیار قدیمی و تاریخی است. آلمان در طول سالیان گذشته بزرگترین صادرکننده به ایران بوده است اما محدود کردن روابط دو کشور تنها به بعد اقتصادی اشتباه است و روابط فرهنگی دو کشور در سطوح بسیار عالی قرار دارد.

وی با اشاره به همکاری‌های دو کشور در حوزه‌ فرهنگ گفت: در حال حاضر یک موسسه بزرگ زبان آلمانی به نام گوته در ایران فعالیت می‌کند همچنین دو کشور تبادل دانشجویی با یکدیگر دارند.

این دیپلمات آلمانی با تاکید براین که فرهنگ تاثیر بلند مدت دارد افزود: روابط خوبی میان دو ملت ایران و آلمان وجود دارد و امیدوارم که این خوش‌بینی ادامه یابد و مردم دو کشور همدیگر را بیشتر بشناسد.

سفیر آلمان در تهران همچنین درباره‌ همکاری‌های ایران و آلمان در حوزه‌ی گردشگری گفت: نسبت به سال گذشته تعداد حضور گردشگران خارجی در ایران دو برابر شده است.

نشست خبری هفته فرهنگی آلمان در تهران با حضور میشائل فرایهر فون اونگن اشترنبرگ سفیر این کشور در ایران، راینل بورس رایزن فرهنگی سفارت و خبرنگاران در خانه هنرمندان برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در هفته‌ی فرهنگی آلمان که از 11 تا 17 مهر در خانه‌ی هنرمندان برگزار می‌شود نمایشگاه عکس آثار دو هنرمند آلمانی به نمایش گذاشته شده و در بعد ادبیات با حضور محمود دولت آبادی یکی ازنویسندگان برجسته‌ی ایران بزرگداشتی درباره‌ی محمود حسینی زاد یکی از هنرمندانی که در حوزه‌ی ترجمان آثار آلمانی تلاش کرده است برگزار می شود. همچنین سه فیلم آلمانی برای بررسی سینمای این کشور به نمایش گذاشته می‌شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
فرمانده پلیس راه‌آهن کشور
آمار سنگ‌پراکنی و شکستن شیشه قطار کاهش داشته/ هم‌فکری با جامعه برای تامین نظم یکی از اهداف ناجاست
فرمانده پلیس راه‌آهن کشور گفت: آمار سنگ‌پراکنی به عنوان یک خرده‌فرهنگ غلط و همچنین شکستن شیشه قطار با توجه به مدیریت و کنترل موضوع آنقدر کاهش داشته که به عنوان یک موضوع مورد توجه قابل ذکر نیست.


13930505000659_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار انتظامی خبرگزاری فارس، قطار نظم و دوستی از ایستگاه راه‌آهن تهران به سوی شهر کرج با هدف کاهش جرایم و آسیب‌های خطوط ریلی حرکت کرد.

    سردار امیر رحمت‌اللهی فرمانده پلیس راه‌آهن کشور هدف از حرکت نمادین این قطار را آشنایی ساکنین خطوط راه‌آهن با قوانین و مقررات و رعایت ایمنی عنوان کرد.

    سردار رحمت‌اللهی تصریح کرد: یکی از اهداف ناجا هم‌فکری با جامعه و استفاده از تمام ظرفیت‌های جامعه برای تامین نظم و امنیت و ارائه آموزش به شهروندان است.

    فرمانده پلیس راه‌آهن کشور ادامه داد: با توجه به مشکلاتی که در خطوط راه‌آهن حتی به مقدار جزئی داشتیم با حرکت این قطار که دانش‌آموزان ابتدایی حاشیه راه‌آهن بر آن سوار بودند خواستیم تا حقوق شهروندی را به دانش‌آموزان به عنوان گروه‌های هدف ارائه دهیم.

    وی با اشاره به در پیش رو بودن هفته ناجا افزود: هدف نهایی ناجا در اجرای همه ماموریت‌ها برقراری نظم و امنیت، آسایش فردی و عمومی مردم است و این امر محقق نمی‌شود مگر اینکه ما از وقوع جرم به هر شکل ممکن جلوگیری کنیم.

    سردار رحمت‌اللهی تصریح کرد: رعایت پیشگیری از جرم هنجارمندسازی جامعه است.

    وی با اشاره به ویژگی‌های خاص راه‌آهن و قطار گفت: راه‌آهن و قطار به صورت اجتناب‌ناپذیر باید از کنار شهرها عبور کند و عده‌ای از ساکنین برای رفت و آمد از روی خطوط راه‌آهن استفاده می‌کنند.

    سردار رحمت‌اللهی ادامه داد: بعضی از کودکان و نوجوانان براثر عدم آگاهی اقدامات پرخطر انجام می‌دهند و باعث آسیب خود و دیگران می‌شوند و ما امیدواریم با این حرکت توانسته باشیم این پیام را به تمام ساکنین حاشیه راه‌آةن منتقل کنیم تا در مراقبت، نظارت و کنترل فرزندانشان نقش موثرتری داشته باشند.

    فرمانده پلیس راه‌آهن کشور در مورد آمار سنگ‌پراکنی به قطارها گفت: خوشبختانه با اقدامات فرهنگی انجام شده خرده فرهنگ غلط سنگ‌پراکنی به قطارها کاهش پیدا کرده به گونه‌ای که قابل ذکر نیست.

    سردار رحمت‌اللهی در پاسخ به پرسش فارس در مورد آمار شکستن شیشه‌های قطار گفت: شکستن شیشه قطار هنوز هم اتفاق می‌افتد؛ اما آنقدر موضوع مدیریت و کنترل شده که به عنوان موضوع مورد توجه قابل ذکر نیست.

    فرمانده پلیس راه‌آهن کشور در انتها با تشکر از مسئولین راه‌آهن و رجا از خانواده‌ها درخواست کرد که در آموزش قوانین و مقررات و رعایت ایمنی به فرزندان خود آگاهی‌های لازم را آموزش دهند.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
/دیدار ولایتی با رئیس‌مجلس نمایندگان ایرلند/
ولایتی: به ادامه مذاکرات پایبند هستیم



رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت **** گفت: برخلاف برخی تصورات که با طولانی‌شدن مذاکرات یا وارد آوردن فشارهای اقتصادی به ایران، کشور ما از اصول حقه خود کوتاه می‌آید اعلام می کنیم که ما همچنان به ادامه مذاکرات پایبند هستیم.



به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی‌اکبر ولایتی در دیدار با "شان بارت" رئیس مجلس نمایندگان ایرلند با اظهار امیدواری از گسترش روابط دو کشور خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه در روابط دو کشور تقریبا نقطه منفی وجودندارد و ملت‌های دو کشور خواهان توسعه روابط هستند. ان‌شاءالله این گسترش روابط تحقق می‌یابد.



وی ادامه‌داد: ایران کشوری پایدار و با ثبات در منطقه است و بسیاری از کشورها علاقمند هستند روابط خود را با ایران توسعه بدهند.



همچنین"شان بارت" رئیس مجلس نمایندگان ایرلند با ابراز رضایت از دیدارهای امروز خود در ایران گفت:‌ روابط ایرلند و ایران رو به رشد و قابل گسترش است و امید می‌رود که با رفع مشکلات داخلی ایرلند سفارتخانه این کشور که درگذشته به دلیل مشکلات مالی این کشور بسته شده بود، مجددا ً‌ باز شود.



به گزارش ایسنا ولایتی در حاشیه این دیدار و در جمع خبرنگاران درپاسخ به سوالی در رابطه با سخنان اخیر نخست‌وزیر انگلیس در مجمع عمومی سازمان ملل تصریح‌کرد: موضوع جمهوری اسلامی ایران همان موضعی است که مجلس ایران به صورت یکپارچه اتخاذ کرد و سخنگوی وزارت خارجه نیز اعلام کرد.



وی ادامه داد: مردم ما سابقه طولانی از برخوردهای نامطلوب و حتی در برخی موارد خصمانه انگلیسی‌ها داشته‌اند و نه تنها مردم ایران بلکه جهان اسلام نیز خاطره خوبی از استعمار انگلیسی ها که طی قرون اخیر صورت گرفته‌اند، ندارند.



ولایتی با بیان اینکه انگلیسی‌ها عاملین اشغال فلسطین بوده‌اند افزود: قبل از اینکه فلسطین به اشغال صهیونیست‌ها در آید در اعلامیه بالفورد این را نشان دادند. بنابراین انگلیسی‌ها باعث و بانی اشغال فلسطین که مهمترین مسئله جهان اسلام است هستند. البته انگلیسی‌ها بیش از این‌ها بدنام هستند و ما این‌بار هم دیده‌ایم که آنها به صورت منافق‌ها عمل کرده و از یک سو برای ملاقات با رئیس‌جمهورمان درخواست دادند و از سوی دیگر موضع‌گیری دوگانه اتخاذ کردند.



ولایتی ادامه داد: موضع‌گیری نخست‌وزیر انگلیس پس از دیداربا رئیس‌جمهور ایران برای خوشایند آمریکایی‌ها بود و او آن‌طور حرف زد که آنها می‌خواستند و این نوع رفتار اشتباه بود.



وی با اشاره به سابقه دیرینه رفتارهای دوگانه انگلیس گفت: زمانی از نخست‌وزیر انگلیس پرسیده بودند که آیا شما دست‌آموز آمریکایی‌ها هستید و او نه تنها این گفته را انکار نکرد بلکه گفت بله ما از امکانات آمریکایی‌ها استفاده می‌کنیم.



ولایتی گفت: ما به انگلیسی‌ها تذکر می‌دهیم امروز دیگر این کشتی سیاست منطقه‌ای آمریکایی‌ها به گل نشسته و آنها نمی‌توانند به این کشتی به گل نشسته سوار شده و در منطقه مانور بدهند. آنها هر چه قدر این کارها انجام بدهند باز هم مردم ما بر بدخواهی مسئولان انگلیسی راسخ‌تر می‌شوند و در حقیقت موضع مردم ایران به طور یکپارچه محکومیت اظهارات اخیر نخست‌وزیر انگلیس است.



ولایتی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در رابطه با سفر رئیس‌جمهور ایران به نیویورک و آستراخان گفت:‌ به نظر من این سفرها مثبت و سازنده بودند و مواضع آقای دکتر روحانی در رابطه با مسائل هسته‌ای نیز بسیار قاطع و روشن بود. همچنین سفر ایشان با آستراخان اهمیت بسیاری داشت زیرا در همایش سران کشورهای ساحلی دریای‌خزر در رابطه با حقوق این کشورها موافقتنامه‌های جدی توسط سران این کشورها امضا شد.



وی ادامه داد:‌ طبق توافقنامه‌های امضا شده در همایش کشورهای ساحلی خزر حدود امنیتی سواحل کشورهای حوزه دریای‌خزر در حدود 15 مایل تعیین شده و 10 مایل هم برای ماهیگیری در نظر گرفته شده و قرار است همه به طور مساوی از آن بهره ببرند و به طور کلی سفر رئیس‌جمهور به آستراخان با وجود اینکه در یک روز مقدمات آن فراهم شد ولی موفقیت‌آمیز بود.



به گزارش ایسنا، ولایتی در حاشیه دیدار با رئیس مجلس ایرلند و در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر تشکیل دولت وحدت ملی در افغانستان و امضای توافقنامه امنیتی میان این کشور و آمریکا خاطر نشان کرد : قطعا ما با اینکه کشورهای اسلامی محل نفوذ کشورهای بیگانه باشند، موافق نیستیم اما آمریکایی‌ها فشارهای زیادی را به مردم افغانستان وارد آورده‌اند و دیدیم که کرزی رئیس‌جمهور سابق افغانستان در آخرین سخنرانی خود به حکومت جدید این کشور سفارش کرد که مراقب آمریکایی‌ها و متحدان غربی آنها باشند.



ولایتی ادامه‌داد: ما با افغانستان روابط بسیار دوستانه، برادرانه و براساس حسن همجواری داریم همچنین خوشحالیم که دولت آن کشور تشکیل شد و اتفاقی که بین رئیس‌جمهور و رئیس اجرایی افغانستان صورت گرفت و همچنین اتحاد بین اقوام این کشور نیز اتفاقی مبارک بود.



وی با اظهار امیدواری نسبت به تشکیل دولت جدید افغانستان تصریح‌کرد: امیدواریم که این دولت جدید بتواند بیش از پیش بر مشکلات افغانستان فائق آید.



ولایتی در پاسخ به سوالی در رابطه با مذاکرات هسته‌ای که درحاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل صورت گرفت خاطر نشان کرد: مذاکرات ادامه دارد و ایران ضمن اینکه طرفدار مذاکره است از اصول خود هم کوتاه نمی‌آید و خوشبختانه روند این دور از مذاکرات هم مانند گذشته طوری بود که مذاکره‌کنندگان ما که مورد اعتماد مقام معظم ***** و ملت ما هستند بر مواضع حق ایران تأکید کردند و طرف مقابل هم به مواضع خود تأکید داشت. البته اینکه آنها تصور کنند با فشار اقتصادی یا کش‌دادن مذاکرات بتوانند ایران وادار کنند تا از مواضع و اصول حقه خود کوتاه بیاید، اشتباه است.



وی گفت: هفته آینده هم ظریف در مذاکرات شرکت خواهد کرد و ما امیدواریم که با حفظ اصول جمهوری اسلامی ایران که توسط مقام معظم ***** ترسیم شده، این مذاکرات ادامه یابد و ایران همچنان به مذاکره ادامه خواهد داد حتی اگر این روند به طول بیانجامد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


وزیر اقتصاد در پاسخ به فارس تشریح کرد
دو دلیل مخالفت با دولت با مالیات بر عایدی مسکن/ لایحه مالیات بر عایدی سرمایه مستقل ارائه می‌شود/ زمان برای اجرا مناسب نیست
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت:‌ مالیات بر عایدی سرمایه پایه مالیاتی مستقل بوده و معتقدم باید در سیستم مالیاتی این نوع مالیات را داشته باشیم.اگر سفته‌بازی ملک و ساختمان پسندیده نیست، قطعاً در سایر انواع دارایی‌ هم موجه نیست و چرا به دلیل و انگیزه مقابله با سفته‌بازی فقط روی ملک و ساختمان مالیات می‌بندیم.


13930327000675_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه نشست هم‌اندیشی اصحاب فرهنگ و هنر در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه چرا دولت مخالف وضع مالیات بر عایدی سرمایه بخش مسکن در اصلاحیه قانون مالیات‌‌های مستقیم شد، اظهار داشت: مالیات بر عایدی سرمایه پایه مالیاتی مستقل بوده و معتقدم باید در سیستم مالیاتی این نوع مالیات را داشته باشیم.

    وی افزود: اولاً این مالیات باید به صورت کامل و جامع ترسیم شود و آن چیزی که در لایحه گنجانده شده بود، ناقص بوده و فقط یکی از انواع دارایی‌ها را در بر می‌گرفت، آن هم نه به صورت علمی و فنی و ثانیاً زمان اجرای این قانون بحث بسیار مهمی است، در حال حاضر زیرساخت‌ لازم برای اجرای قانونن مهیا نیست، بنابراین در برنامه‌ریزی وزارت اقتصاد بنا داریم، زیرساخت‌ لازم فراهم شود و اکنون نیز در حال اجرا است که مربوط به طرح جامع مالیاتی می‌شود و بخش عمده آن اجرایی شده است.

    وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه زیرساخت‌ لازم برای اجرای این قانون باید فراهم شود، گفت: لایحه مربوط به این نوع مالیات باید به صورت مستقل، کامل و فنی تنظیم شود و آن چیزی که در لایحه آمده بود، ناقص بود و قابلیت اجرا نداشت، به همین دلیل مورد اعتراض برخی از دستگاه‌های دولتی از جمله وزارت راه و شهرسازی شد و ما نیز در وزارت اقتصاد نسبت به آنچه پیش‌بینی شده بود و زمان آن موافق نبودیم.

    طیب‌نیا در پاسخ به این سؤال خبرنگار فارس که آیا مالیات عایدی سرمایه در بخش مسکن می‌تواند موجب تعدیل قیمت در این بخش شود و می‌تواند سوداگری را حذف کند، بیان داشت: اعتقاد دارم بین مسکن به عنوان یک دارایی و سایر دارایی‌ها مانند اوراق بهادار، طلا و ارز تفاوتی وجود ندارد و اگر سفته‌بازی ملک و ساختمان پسندیده نیست، قطعاً در سایر انواع دارایی‌ هم موجه نیست و چرا با دلیل و انگیزه مقابله با سفته‌بازی فقط روی ملک و ساختمان مالیات می‌بندیم.

    وی افزود: اگر قرار است مالیات بر عایدی سرمایه بسته شود، قاعدتاً باید همه انواع دارایی مشمول قرار گیرند، ضمن اینکه آنچه در دنیا مشمول مالیات است، عایدی سرمایه‌ واقعی است و نه اسمی. اگر صرفاً به دلیل تورم یک دارایی افزایش یافت و این افزایش متناسب با افزایش سایر دارایی‌ها باشد، معنایش این است که عایدی سرمایه به شکل واقعی تحقق پیدا نکرده است.

    طیب‌نیا تأکید کرد: در دنیا از چنین موردی مالیات نمی‌گیرند، وقتی عایدی سرمایه مشمول مالیات می‌شود که حقیقی باشد و لازمه آن این است که بتوانیم برای انواع دارایی شاخص‌های قیمت متفاوت محاسبه کنیم و تغییرات نسبی را برآورد کرده و مشمول مالیات قرار دهیم، اما در حال حاضر **** آماری و دستگاه‌هایی که شاخص قیمت تهیه می‌کنند، آمادگی لازم برای این کار را ندارند و در لایحه دولت این موضوع ناقص بود که مورد قبول نیست.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در صورت تایید بانک مرکزی انجام می‌شود
جایگزینی روبل در معاملات ایران و روسیه



به گفته رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه در صورت تایید بانک مرکزی، روبل جایگزین سایر ارزها برای مبادلات تجاری ایران و روسیه می‌شود.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اسدالله عسگر‌اولادی - رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه - در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران به بیان دستاورد‌های سفر روسیه پرداخت و گفت: برای حل مشکلات بانکی در معاملات ایران و روسیه قرار شد روبل جایگزین سایر ارز‌ها شود البته قرار است بانک مرکزی نظر کارشناسی خود را برای اجرای این طرح ظرف دو ماه آینده اعلام کند.



وی گفت: در جلسه‌ای که به عنوان کارآفرینان اقتصادی پنج کشور در حاشیه دریای خزر برگزار شد، مسائل این کشور‌ها برای افزایش روابط تجاری بیان شد. پیشنهاد ما این بود که برای حل مشکل روادید که یکی از مشکلات حاد این کشور‌هاست، روادید را برای رفت‌وآمد در این کشور‌ها حذف کنند اما با مخالفت روبرو و قرار شد مشکلات روادید در یک ماه آینده درست شود و براین اساس ظرف سه روز روادید‌های مربوط به هر کشور صادر خواهد شد.





عسگر اولادی اظهار کرد: روس‌ها خریدار انواع محصولات اعم از محصولات کشاورزی، صیفی‌جات، دریایی هستند و باید برای افزایش صادرات برنامه‌ریزی‌های مناسب و بازاریابی انجام دهیم.



رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه خاطر نشان کرد: میلیان بانک در کنار بانک ملی قرار است تبادلات بانکی بین پنج کشور را انجام دهد و نرخ مبادلاتی را طبق نرخ آزاد در ایران تحویل دهد.



رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه افزود: نبود حمل‌ونقل هوایی یکی‌ دیگر از مشکلات ماست. همچنین مشکلات مربوط به کشتیرانی در دریای خزر هم با سرمایه‌گذاری‌های موثر هر کشور باید حل شود.





انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سخنرانی آیت‌الله مصباح در همایش اصولگرایان
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی از برگزاری همایش سراسری گروه‌ها و جریان‌های اصولگرا خبر داد و گفت: مقرر شد این همایش شنبه 19 مهر ماه با سخنرانی آیت‌الله مصباح یزدی برگزار شود.

حمید رضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، از برگزاری همایش سراسری گروه‌ها و جریان‌های اصولگرا خبر داد و گفت: مقرر شد این همایش شنبه 19 مهر ماه با سخنرانی آیت‌الله مصباح یزدی برگزار شود.

وی افزود: حجت الاسلام تقوی پیش از این اعلام کرده بود که همایش بزرگ وحدت اصولگرایان برگزار می شود که امروز تاریخ دقیق و سخنران آن مشخص شد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نصب دوربین مدار بسته در ساختمان‌های دوبی اجباری شد


نصب دوربین های مداربسته در ساختمان های شیخ نشین دوبی اجباری شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،پلیس دوبی با همکاری شهرداری نصب دوربین های مدار بسته را در تمامی ساختمان های جدید این شیخ نشین را اجباری کرد.

براساس این گزارش تمامی ساختمان های دوبی که از سال گذشته میلادی ساخته شده اند باید به دوربین های مداربسته مجهز شوند.

این دوربین‌ها باید در تمامی طبقات نصب شده و به دفتر نگهبان ساختمان متصل و تحت کنترل باشند.

پلیس دوبی هدف از این طرح را افزایش ضریب امنیتی و آسایش خانواده ها اعلام کرده است.

به گزارش ایسنا، شیخ نشین دوبی دارای بیش از 25 هزار ساختمان می باشد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس جمهور در گفت‌وگو با شبکه ۲ تلویزیون روسیه:
تحریم‌های کور باید متوقف شود



رییس جمهور با اشاره به اینکه تحریم های ظالمانه و کور علیه کشورها باید متوقف شود، گفت: تحریم ابزار غلطی است که اگر کشورها در برابر آن ایستادگی نکنند، هرروز برای اعمال فشار علیه یک کشور بکار گرفته می شود.



به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا،حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در مصاحبه با شبکه ۲ تلویزیون روسیه در پاسخ به سوالی پیرامون تحریم های اعمال شده از سوی واشنگتن علیه مسکو اظهارداشت: تحریم به ضرر همه کشورها است اما کشورهایی که مورد تحریم قرار می گیرند باید مقابله کنند و دیگران نیز در این زمینه باید کمک کنند.

رییس جمهور ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران پیش از اعلام سیاست های تحریم علیه روسیه با مسکو در خصوص توسعه روابط و چگونگی تبادل کالا به توافق هایی رسیده است که به زودی به مرحله اجرا در خواهد آمد.

رییس شورای عالی امنیت ملی، ضرورت همکاری همسایگان برای مقابله با تحریم ها را خاطرنشان ساخت و تصریح کرد: در شرایط فعلی هر کمکی که بتوانیم به دولت و ملت روسیه خواهیم کرد و مردم روسیه با مهیا شدن تسهیلات تجاری لازم، تا سال اینده شاهد حضور برندهای ایرانی در فروشگاه های خود خواهند بود.

روحانی ضرورت همکاری مدیریت بازار انرژی با روسیه را یادآور شد و گفت: بهترین راه در زمینه انرژی و گاز، همفکری ، تعامل و رقابت سالم کشورهای صادرکننده گاز است تا منافع همه صادرکنندگان تامین شود.

رییس شورای عالی اقتصاد افزود: ایران دارای یکی از بزرگترین منابع گاز درجهان است و در سیاست های خود ، تامین گاز کشور و فروش به همسایگان را دنبال می کند.

رییس جمهوری اظهارداشت: امروز شرایطی نیست که اگر روسیه فروش گاز به اروپا را قطع کند ایران می تواند جایگزینی برای گاز صادراتی روسیه به این کشورها باشد.

دکتر روحانی در پاسخ به سوالی پیرامون مذاکرات ایران با ۱+۵ در نیویورک گفت : در این مذاکرات گام هایی هرچند کوتاه اما رو به جلو برداشته شد اما باید تلاش شود تا در فرصت باقیمانده به توافق جامع دست یابیم که به نفع همگان است و می تواند شرایط ایران را در منطقه بویژه در مسایل تجاری مثبت کند.

رییس جمهور ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران عضو معاهده منع گسترش تسلیحات هسته ای (ان پی تی ) است و تمام مقررات بین المللی را پذیرفته، بنابراین اگر مسایل کوچکی هم باقی مانده است می توان آن را بر اساس مذاکره برطرف کرد. از طرف ما اراده جدی برای حل مشکلات وجود دارد واگر طرف مقابل نیز شهامت لازم را بخرج دهد،در همین زمان باقیمانده می توان به توافق نهایی دست یافت.

دکتر روحانی به خبرنگار شبکه ۲ تلویزیون روسیه، درباره جایگاه آمریکا در میان ۱+۵ گفت : امروز همه کشورهای ۱+۵ علاقه مند به حل و فصل مسایل هستند و تنها کشوری که کمی کند عمل می کند آمریکا است و امیدواریم که آمریکایی ها نیز به منافع بلند مدت بیشتر بیاندیشند.

رییس جمهوری تصریح کرد: درمیان ۱+۵ هنگام مذاکرات کشوری که بیش از همه صحبت می کند، پیشنهاد می دهد و انتقاد دارد ، آمریکا است و ما نیز علاقه مندیم که پنج عضو دیگر گفتگوها فعال تر شوند.

روحانی درباره اجلاس سران خزر نیز گفت : دریای خزر برای همه کشورهای همسایه اهمیت بسیاری دارد و باید به منبع مطمئنی برای توسعه این کشورها مبدل شود.موافقت نامه هایی در این خصوص به امضا رسیده است و در اجلاس آستراخان نیز اسناد دیگری امضا می شود که نشان می دهد ما می توانیم مسایل را حل کنیم.

رییس جمهوری با اشاره به معتبر بودن قراردادهای ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰ میان ایران و شوروی سابق ادامه داد : با تعهد و تلاش همه کشورهای ساحلی امید داریم که تفاهم نامه های جدید جایگزین قراردادهای پیشین شود.

رییس شورای عالی امنیت ملی افزود: ایران در ابتدا خواستار استفاده مشاع از دریای خزر بود اما طرف های مقابل از اجرای آن فاصله گرفتند . امروز بخش های اقتصادی در آبهای دریا تحت عنوان حاکمیت ملی اما درحال کشتیرانی خواهیم داشت و امیدواریم رفت و آمدهای تجاری و گردشگری باعث رونق بیشتر دریای خزر وشهرهای ساحلی شود.

روحانی همچنین در خصوص مبارزه با تروریسم ، به نقش و جایگاه ایران در مبارزه با این پدیده اشاره کرد و گفت : امروز کسانی صحبت از ائتلاف می کنند که برخی از آنها در سالهای گذشته به این گروه کمک مالی و تسلیحاتی کردند اما ایران از سه سال پیش با درخواست دولت های سوریه و عراق با این گروه تروریستی مبارزه کرده است.

رییس جمهوری تاکید کرد: تروریسم خطری است که کل جهان را تهدید می کند و همه باید در این زمینه کمک کنند. البته بمباران هوایی یک حرکت شکلی و نمایشی است و این درحالی است که مبارزه با گروه های تروریستی، نیاز به کار فرهنگی و اقدامات عملی نظیر ممانعت از رسیدن کمک های مالی و سلاح به آنها دارد .

رییس جمهوری بار دیگر با تاکید بر اینکه اسلام دین کرامت انسانی ، احترام به حقوق دیگران و همزیستی مسالمت آمیز است، گفت: آنها که تحت عنوان داعش فعالیت می کنند هیچ تناسبی با فرهنگ اسلام ندارد. ما این حرکت ضد اسلامی را که خواهان حکومت بر زندگی و جان انسانها از طریق ارعاب و کشتار است ، محکوم می کنیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
المانیتور: لغو تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران گام به گام خواهد بود



پایگاه خبری المانیتور به نقل از مقامات غربی گزارش در صورت حصول توافق نهایی، لغو تحریم‌های شورای امنیت به صورت گام به گام خواهد بود و منوط به پایبندی ایران به متن توافق است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) و به نقل از پایگاه خبری المانیتور، ایران تاکید کرده است که در صورت حصول توافق نهایی با توجه به شرایط حساس کنونی در مذاکرات هسته‌ای قطعنامه‌های شورای امنیت باید فوری لغو شود.

دیپلمات‌های غربی می‌گویند که اگر توافق نهایی حاصل شود، اتحادیه اروپا و آمریکا خیلی فوری تحریم‌های اقتصادی یک جانبه علیه ایران را لغو خواهند کرد که تاثیر بسیار مثبتی روی اقتصاد این کشور خواهد داشت.

این مقامات غربی در گفت‌وگو با المانیتور افزودند: هم‌چنین یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل که اصول توافق نهایی در آن ذکر شده و جزییات توافق طرف‌ها در آن آمده است تصویب خواهد شد.

به گفته‌ی این مقامات غربی، در صورت حصول توافق نهایی لغو تحریم‌ها و قطعنامه‌های شورای امنیت زمان می‌برد و به صورت گام به گام خواهد بود. این اتفاق هم‌چنین به پایبندی ایران به تعهدات در توافق نهایی و همکاری‌اش با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره تحقیقاتش درباره‌ی گذشته فعالیت‌های هسته‌ای این کشور وابسته خواهد بود.

ایران تاکید دارد که قطعنامه‌های شورای امنیت به **** تحریم‌های بین‌المللی به بهانه برنامه‌ی هسته‌ای این کشور مشروعیت داده است و باید خیلی فوری لغو شود.

حسن روحانی، رییس‌جمهور ایران در یک گفت‌وگوی خبری در نیویورک گفت که لغو قطعنامه‌های شورای امنیت در یک مدت زمان قابل قبول یکی از خواسته‌های ایران در توافق هسته‌ای است. اما یک دیپلمات غربی که خواست نامش فاش نشود پس از این اظهارات در گفت‌وگو با خبرنگاران در نیویورک تاکید کرد: لغو تحریم‌های سازمان ملل کمی زمان می‌برد که تا حد زیادی به سطح همکاری ایران بستگی دارد.

این دیپلمات تصریح کرد: اگر ایران همکاری زیادی داشته باشد، این تحریم‌ها فوری برطرف می‌شوند.

او افزود: آن چه ایران می‌خواهد این است که هر چه فوری از تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل خلاص شود. اما باید اطمینان حاصل کنیم که آن‌ها حتی در یک چارچوب زمانی برای توافق جامع به تعهدات‌شان عمل خواهند کرد.

به گزارش المانیتور، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در یک توافق چند جانبه با ایران و شش قدرت جهانی مرجعی است که پایبندی ایران به تعهداتش در توافق نهایی را تایید خواهد کرد. آژانس پیش از این نیز به طور واضح و قطعی تایید کرده است که ایران به تعهداتش در برنامه اقدام مشترک عمل می‌کند.

این دیپلمات غربی علاوه بر این یاد آور شد: ما خواسته‌ی متفاوتی نداریم و تنها از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌خواهیم که تایید کند همه چیز در شکل درست خود انجام می‌شود.

این دیپلمات افزود: ما اطمینان داریم که ایرانی‌ها دیدگاه متفاوتی دارند اما نباید تاثیر اقتصادی زیادی که این اتفاق برای مردم در پی دارد را فراموش کنند. توافق جامع خلاصی فوری مردم ایران از تحریم‌های زیاد اتحادیه اروپا و آمریکا را در زمینه‌های تجاری، اقتصادی و نفت در پی خواهد داشت که یک اتفاق بزرگ محسوب می‌شود.

این در حالی است که مقامات آمریکا، اروپا و ایران پس از پایان هفتمین دور مذاکرات هسته‌ای در نیویورک گفتند که این مذاکرات پیشرفت ملموسی نداشته است و اخلافات هنوز وجود دارد.

بیل برنز، معاون وزیر امور خارجه آمریکا معتقد است: مذاکرات جامع به مراتب پیچیده‌تر و سخت‌تر است و برای دستیابی به راه حل نهایی هنوز اختلافات زیادی بر سر مسائل کلیدی وجود دارد.

وی تاکید کرد: با این حال دستیابی به توافق جامع غیر ممکن نیست. آن چه مهم است این است که به یک نقطه نظر مشترک بر سر محدودیت‌ها برسیم.

واریل کیمبال، مدیر اجرایی مجمع کنترل سلاح در این باره گفت: پافشاری ایران روی لغو فوری تحریم‌های شورای امنیت تاکتیکی است از سوی این کشور برای لغو سریع‌تر تحریم‌ها در توافق نهایی.

او تصریح کرد: با توجه به این که تیم مذاکره کننده ایران کاملا با سیستم سازمان ملل و قطعنامه‌های شورای امنیت آشناست، آن‌ها باید بدانند که قابلیت اصلاح تحریم‌های شورای امنیت که به نتیجه تحقیقات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی وابسته است بسیار محدود است.

واریل کیمیال یاد آور شد: برخی تحریم‌های شورای امنیت با توجه به قطعنامه‌ای که در صورت حصول توافق نهایی در شورای امنیت تصویب خواهد شد، می‌تواند تعدیل شود اما نه لزوما تمام آن‌ها؛ این یکی از مسائلی است که دو طرف باید آن‌را تعیین کنند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
بررسی راهکارهای توسعه صادرات غیرنفتی
جهانگیری: تسهیل فرایند تولید و توسعه صادرات غیرنفتی از برنامه‌های اصلی دولت است


معاون اول رییس‌جمهور تسهیل فرایند تولید و توسعه صادرات غیرنفتی را از جهت‌گیری‌های اصلی دولت تدبیر و امید خواند و گفت: دولت به دنبال رفع موانع پیش روی صادرکنندگان و فراهم نمودن شرایط مساعد برای فعالان حوزه صادرات غیرنفتی است.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) اسحاق جهانگیری در جلسه بررسی راهکارهای توسعه صادرات غیرنفتی که با حضور نمایندگان فراکسیون صادرات مجلس شورای اسلامی و شماری از نمایندگان اتاق بازرگانی و بخش خصوصی برگزار شد، با تاکید بر این‌که «صادرات غیرنفتی همواره یکی از وظایف دولت‌ها در برنامه‌های توسعه کشور بود» اظهار کرد: عزم دولت تدبیر و امید این است که توسعه صادرات را به یکی از اصلی‌ترین مسائل کشور تبدیل کند و در این مسیر از تدابیر و راهکارهای لازم برای افزایش حجم صادرات استفاده خواهد کرد.

وی با تاکید بر لزوم رفع موانع فراروی صادرات غیرنفتی و ایجاد تسهیلات برای صادرکنندگان گفت: در کشورهای همسایه بازارهای بزرگی برای صادرکنندگان ایرانی وجود دارد و باید با استفاده از راهکارهایی همچون ایجاد خط اعتباری برای کشورهای مقصد، زمینه جهش و توسعه صادرات غیرنفتی کشور را فراهم کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در مقطع فعلی که اقتصاد کشور در شرایط رکود قرار گرفته، توسعه صادرات غیرنفتی نقش تعیین کننده‌ای در خروج از این شرایط دارد و بر اساس نظر اکثریت اقتصاددانان، یکی از پیش‌رانهایی که می تواند به خروج از شرایط رکود کمک کند، توسعه و رشد صادرات غیرنفتی است.

معاون اول رئیس‌جمهور یکی از ضرورت‌های توسعه صادرات را برقراری آرامش در فضای بین‌المللی کشور دانست و گفت: با تلاش‌های رئیس‌جمهور در این زمینه گام‌های بلندی برداشته و خوشبختانه به توافقات خوبی با کشورهای مختلف دست یافته‌ایم.

وی با اشاره به وجود بازارهای صادراتی فراوان در کشورهای همسایه گفت: انتظار ما از فعالان حوزه صادرات این است که کشورهای همسایه را جدی گرفته و برای صادرات کالا و خدمات ایرانی به این کشورها از هیچ تلاشی فروگذار نکنند.

وی با بیان این‌که «جهت‌گیری اصلی دولت تدبیر و امید برطرف نمودن چالش‌ها و موانع بر سر راه صادرات غیرنفتی است»، گفت: در آینده نزدیک جلسه شورای عالی صادرات تشکیل خواهد شد تا تدابیر لازم برای رفع مشکلات مطرح شده در این جلسه اتخاذ گردد.

جهانگیری اظهار امیدواری کرد: با عزمی که در دولت یازدهم برای توسعه صادرات وجود دارد و با باوری که در دولت نسبت به ارتقاء حضور بخش خصوصی در اقتصاد کشور وجود دارد، به زودی شاهد رفع مشکلات و ایجاد تحرک جدی در صادرات غیرنفتی کشور باشیم.

در این جلسه عسگراولادی رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی نیز با اشاره به برنامه ریزیهای دولت تدبیر و امید برای توسعه صادرات، از افزایش میزان صادرات غیرنفتی در شش ماهه اخیر خبر داد و اظهار امیدواری کرد که صادرات غیرنفتی کشور تا پایان سال از رقم ۵۰ میلیارد دلار عبور کند.

وی همچنین خواستار برنامه ریزی و سیاستگذاری برای رفع چالش‌های پیش روی صادرات غیرنفتی همچون بهبود روابط خارجی، رفع تحریمهای ظالمانه ، رفع مشکلات مربوط به جابجایی پول، باز بینی در تعرفه ها و مشکلات مربوط به روادید صادرکنندگان شد.

دبیر کل کانون انجمن های صنایع غذایی نیز در این نشست بر اهمیت تصویب لایحه خروج از رکود تاکید کرد و گفت: با تصویب این لایحه بخش زیادی از مشکلات پیش روی تولید و صادرات کشور مرتفع خواهد شد.

در این جلسه همچنین شمار دیگری از نمایندگان بخش خصوصی و اتاق بازرگانی و نیز اعضای فراکسیون صادرات مجلس شورای اسلامی به طرح نظرات و دیدگاه های خود برای رفع مشکلات پیش روی صادرات غیرنفتی پرداختند.

ارائه تسهیلات ارزان برای صادرکنندگان، تدوین برنامه جامع صادراتی در برنامه ششم توسعه کشور، حمایت از حضور صادرکنندگان کشور در نمایشگاه های بین المللی ،تحرک بخشی به فعالیتهای صندوق ها و نهادهای مالی حامی صادرات ، استرداد به موقع مالیات بر ارزش افزوده کالاهای صادراتی، تلاش وزارت خارجه برای شناسایی بازارهای هدف، اصلاح مقررات دست و پا گیر مانع صادرات خصوصا صادرات خدمات فنی و مهندسی، حمایتهای حقوقی و اداری از صادرکنندگان و افزایش جوایز و مشوق های صادراتی از جمله موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

آتلانتیک: ایران در آستانه یک پیروزی خیره‌کننده هسته‌ای است
یک پایگاه تحلیلی نوشت: علیرغم آنکه رقبای ایران در مذاکرات تمامی ابزار در زمینه فناوری، پول و قدرت نظامی و چیزهای دیگر را در اختیار دارند اما مقامات ایران هدف مشخصی را دنبال می‌کنند و در آستانه یک پیروزی خیره‌کننده دیپلماتیک در مذاکرات هسته‌ای هستند.


13930628000390_PhotoA.jpg

به گزارش گروه بین‌المللخبرگزاری فارس، پایگاه تحلیلی «آتلانتیک» در گزارشی به مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان)، اشاره کرد و نوشت که رقبای ایران دارای ابزارالاتی در زمینه پول، فناوری و قدرت نظامی و دیگر چیزها در اختیار دارند اما مقامات ایران هدف مشخص دارند و می‌خواهند که در مذاکرات پیروز شوند.

این پایگاه تحلیلی با اشاره به این موارد گفت که شما باید رهبران ایران را تحسین کنید آنها در مذاکرات در آستانه یک پیروزی خیره کننده دیپلماتیک در مقابل آمریکا هستند. یکسال پیش تهران در بحران بود و هم‌اکنون در آستانه یک پیروزی دیپلماتیک قرار دارد.

این گزارش سپس به مقایسه وضعیت در یکسال گذشته و هم‌اکنون پرداخت و نوشت که علیرغم آنکه یکسال پیش غرب علیه دولت «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه فعالیت می‌کرده است اما امروز، آمریکا، انگلیس تلاش می‌کنند تا در کنار اسد مواضعی را بمباران کنند و این بمباران علیه اسد نیست.

آتلانتیک ادامه دادف امروز، بخش قابل توجهی از تحریم‌ها علیه ایران کاهش پیدا کرده است، ارز ایران تقویت شده است، تورم در این کشور کاهش پیدا کرده است و تجارت و سرمایه‌گذاری خارجی در ایران در حال احیا است و آمریکا نیز تقاضاهای خود برای محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران کاهش داده است.

روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز گزارش کرد که دولت «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا از تقاضای طولانی‌مدت خود مبنی بر برچیده شدن سانتریفیوژهای ایران عقب‌نشینی کرده است و در عوض از ایران خواسته تا فقط اتصال سانتریفیوژها را قطع کند و بنابراین ظرفیت غنی‌سازی هسته‌ای ایران دست نخورده باقی می‌ماند.

این پایگاه تحلیلی ادامه داد که مقامات ایران تمامی این پیروزی‌ها را از طریق بلوف زدن به دست آورده‌اند و نوشت که در مسیر کنونی هرگونه توافق نهایی ایران را در آستانه قابلیت تسلیحات هسته‌ای متوقف نگه می‌دارد.

این گزارش ادامه داد، ایران وارد مذاکرات شد تا چیزی را به فروش رساند و چیزی را خریداری و کند و آنچه برای فروش آورد برنامه هسته‌ای بود و آنچه برای خریداری بود، روابط طبیعی‌تر با آمریکا و جهان غرب بود.

آتلانتیک در گزارش خود مدعی شد که مذاکرات به این دلیل آغاز شد که آمریکا ابزارآلات قدرتمندی برای وادار کردن ایران برای آمدن به میز مذاکرات در اختیار داشت و این ابزارالات شامل تحریم‌ها، خرابکاری و نیروی نظامی بود اما رهبران ایران به این مسئله تشخیص دادند که همتایان آنها از این ابزارآلات فشار دوری می کنند و استفاده نمی‌کنند. زیرا چوبی که رقبای شما از استفاده از آن وحشت دارند اصلا چوب نیست.

آتلانتیک ادامه داد آمریکا که مذاکرات را از موضع قدرت آغاز کرده بود، در تمامی طول مذاکرات همچون یک طرف ضعیف‌تر عمل کرد.آمریکا ظاهراً تشنه یک توافق با ایران بود و ایران نیز از این مسئله استفاده کرد. یک نقطه عطف قابل توجه که آمریکا را به سوی شکست سوق می‌داد همان تصمیم ماه ژوئیه بود که مهلت 6 ماهه مذاکرات ایران و 1+5 تمدید شد.

این تمدید مذاکرات 20 روز بعد از آن بود که «جان کری» وزیر خارجه آمریکا سرمقاله‌ای را در روزنامه آمریکایی «واشنگتن‌پست» به چاپ رساند مبنی بر آنکه هیچ تمدیدی در مذاکرات صورت نخواهد گرفت مگر آنکه ایران به نگرانی‌های قانونی جامعه بین‌الملل تمایل داشته باشد و در نهایت ایران توانست به تمدید مذاکرات برسد.

این گزارش سپس در پایان نوشت که رهبران ایران بسیار عالی تمام قاعده مذاکرات را وارونه کردند و به جای آنکه برنامه هسته‌ای خود را در قبال به دست آوردن ایجاد رابطه حسنه ارائه کنند، پیشنهاد دادند که آمریکا سطح بالاتری از قابلیت هسته‌ای ایران را بپذیرد و آنموقع رابطه ایران غرب حسنه شود.ایران، آمریکا را متقاعد کرد که آنچه که ایران به شدت به آن نیاز دارد و آن ایجاد رابطه حسنه با آمریکا است، بیش از آنکه به نفع ایران باشد به نفع آمریکا است.آنها آمریکا را متقاعد کردند که این آمریکا و نه ایران است که باید برای ایجاد رابطه حسنه امتیازات هسته‌ای واگذار کند. ما به سمتی می‌رویم که ایران نه تنها هر آنچه را که می‌خواسته به دست می‌آورد، بلکه هیچ چیز در قبال آن پرداخت نمی‌کند. ما به سمتی می‌رویم که ایران نه تنها هر آنچه را که می‌خواسته به دست می‌آورد، بلکه هیچ چیز در قبال آن پرداخت نمی‌کند. نه تنها آمریکا کاملاً فریب می‌خورد بلکه قربانیان این فریب به خبرنگاران گزارش می‌دهند که پیروزی دیپلماتیک به دست آورده‌اند و خبرنگاران نیز آن را باور می‌کنند.

انتهای پیام/

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930710000267#sthash.0PzKvfJO.dpuf
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
کارشناسان کارشناس باشند
واکنش بانک‌مرکزی به انتقادات مصباحی مقدم به آمار رشد اقتصادی


در پی اظهارات روز گذشته رییس کمسیون برنامه و بودجه مجلس در رابطه با نامربوط بودن آمار رشد اقتصادی مثبت 4.6 درصدی بانک مرکزی به این موضوع واکنش نشان داده و آمار اعلامی خود را توجیه کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، بعد از آنکه شب گذشته نوبخت –معاون برنامه ریزی رییس جمهور- به استناد آمار و ارقام رشد اقتصادی در برخی از بخش ها به اظهارات مصباحی مقدم-رییس کمسیون برنامه و بودجه- پاسخ داد و بیان کرد که آمار بانک مرکزی اشتباه نیست بلکه برداشت اشتباه در مورد آن انجام شده است به فاصله کمی امروز بانک مرکزی هم که در یک هفته گذشته مورد انتقادات بسیاری برای اعلام رشد اقتصادی مثبت 4.6 درصدی برای سه ماهه ابتدایی سال جاری قرار گرفته به این موضع جواب داد و بعد از توجیهاتی که برای این مورد آورده از کارشناسان خواسته تا در مورد آمار و ارقام رسمی منتشره رویکرد کارشناسی داشته باشند.

توضیحات بانک مرکزی در رابطه با شبهات ایجاد شده در مورد آمار رشد اقتصادی در ادامه آمده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین جناب آقای مصباحی مقدم نماینده محترم مردم تهران در نطق میان دستور خود در صحن علنی مجلس در روز چهارشنبه مورخ 1393.7.9مطالبی را در خصوص رقم اعلام شده برای رشد اقتصادی کشور در فصل اول سال جاری بیان و چنین نرخ رشدی برای فصل اول سال جاری را "به شدت غلط و غلط‌ انداز" عنوان کرده و با تشکیک در مورد چنین رشدی آن را "به افسانه شبیه‌تر" دانسته‌اند.ایشان در ادامه و با مقایسه برخی ارقام و انجام محاسبات ساده، چنین‌ نتیجه‌گیری کرده‌اند که "هنوز رشد اقتصادی زیر صفر است".

بانک مرکزی در ادامه و در پاسخ به اظهارات بیان شده به بیان نکاتی پرداخته است.

رشد اقتصادی 4.6 درصدی اقتصاد کشور در فصل اول سال جاری بر اساس مقایسه (محاسبه درصد تغییرات) رقم تولید ناخالص داخلی به قیمتهای ثابت سال 1383 در فصول اول سالهای 1393 و 1392 به دست می‌آید. این بانک مطابق روال معمول در انتشار ارقام حسابهای ملی،‌ در روز پنج‌شنبه مورخ 1393.7.3 گزارش مفصلی را در خصوص دلایل این رشد و سهم هر یک از بخش‌های اقتصادی در آن، ارایه کرد. علاوه بر این، طی یک گزارش مکمل دیگر که در همان روز و از طریق درگاه اطلاع‌رسانی بانک مرکزی منتشر شد، به صراحت بیان کرد که رقم رشد اعلام شده بر اساس استانداردهای آماری موجود و منابع آماری رسمی محاسبه شده و طرح هرگونه شبهه‌ای در این زمینه بی‌مورد است.

در بخش دیگری از صحبت‌های ایشان اعلام شده که "مگر می‌شود رشد منفی5.8 درصدی سال گذشته در سه ماهه اول سال 1393به 4.6 درصد رسیده باشد؟". در این خصوص نیز لازم به ذکر است که رشد اقتصادی در فصل اول سال 1392 معادل منفی 4.1 درصد بوده و ماخذ و دوره رشد منفی 5.8 درصدی اعلام شده از سوی ایشان معلوم نیست، ضمن این که اساساً مقایسه ارقام رشد اقتصادی سالانه و فصلی صحیح نیست و لازم است در مقایسه ارقام اقتصادی به ویژه حسابهای ملی، تشابه دوره‌ زمانی مقایسه رعایت شود. شاید در بیان رشد منفی 5.8 درصدی توسط ایشان، رقم رشد مقدماتی سال 1391 (که متعاقبا" طبق روال معمول در زمینه تجدید نظر ارقام حسابهای ملی به 6.8- درصد تعدیل یافت ) مد نظر بوده است که باز هم مقایسه رشد اقتصادی در یک فصل با رقم رشد سالانه در دو سال قبل، صحیح نیست.

ایشان در ادامه صحبت های خود ذکر کرده اند:" احتمال دارد در مقایسه سال 93 با 92 این نرخ رشد به دست آمده باشد که با کم کردن 4.6 از نرخ منفی 5.8 نتیجه منفی 1.2 می‌شود. یعنی هنوز نرخ رشد زیر صفر است." در این مورد نیز باید توجه داشت که اساس" جمع و تفریق کردن نرخهای رشد اقتصادی (آنهم رشد اقتصادی یک فصل و نرخ اقتصادی یک سال در گذشته) از نظر علمی و کارشناسی به هیچ وجه قابل پذیرش نیست.

ایشان در بخشی دیگر از صحبت های خود، رشد اقتصادی 4.6 درصدی فصل اول سال جاری را به « افسانه» تشبیه کرده اند. قاعدتاً اگر ایشان گزارشهای تکمیلی بانک مرکزی در این مورد را ملاحظه می‌فرمودند، به این نکته واقف می‌شدند که با وجود رشد 4.6 درصدی اقتصاد در فصل اول سال 1393، کماکان سطح تولید ناخالص داخلی به قیمتهای ثابت سال 1383 در سطحی کمتر از رقم فصل اول سال 1390 قرار دارد. این امر بدان معنی است که اقتصاد ایران در مرحله بازیابی توان از دست رفته و به عبارت دیگر، بازیابی استفاده از ظرفیتهای خالی خود قرار دارد و هنوز به سطح تولید سال 1390 نرسیده است. لذا، با وجود رشد 4.6 درصدی اقتصاد در فصل اول سال جاری، اتفاق خارق‌العاده و غیرقابل باوری در اقتصاد کشور صورت نپذیرفته است و چنین نرخ رشدی پس از 8 فصل رشد منفی، کاملاً طبیعی است.

در پایان توصیه می‌شود، صاحب‌نظران و کارشناسان محترم در برخورد با آمار رسمی منتشره رویکرد علمی و کارشناسی خود را حفظ کنند و از ایجاد ابهام و خدشه در آمارهای رسمی کشور و وارد نمودن ملاحظات و انگیزه های غیر اقتصادی پرهیز نمایند. واقعیت آن است که اقتصاد ایران پس از 8 فصل نزول مستمر، در نقطه عطفی قرار گرفته است که امید می‌رود با استمرار سیاستهای اقتصادی دولت یازدهم و بهبود شرایط و فضای اقتصاد کلان، ظرفیتهای خالی در بخشهای مختلف اقتصاد به سرعت بازیابی و استفاده شده و با بازیابی توان از دست رفته، نهایتاً در مسیر بسط و گسترش و بالندگی قرار گیرد.

ضمن آن که رشد 4.6 درصدی اقتصاد در فصل اول سال جاری مسرت بخش و حاکی از حرکت اقتصاد در مسیر صحیح می‌باشد، انتظار می‌رود با همت و تلاش مسئولین و فعالان اقتصادی کشور، انشاءالله این مسیر در آینده نیز تداوم داشته باشد و شاهد حرکت هر چه بیشتر اقتصاد در مسیر رشد و شکوفایی باشیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفت و گو با ایرنا؛

قاچاق زاییده شرایط و سیاست های اقتصادی ناسالم است

تهران –ایرنا-رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز قاچاق را زاییده شرایط و سیاست های اقتصادی ناسالم دانست وگفت: اگر سیستم اقتصادی سالم داشته باشیم قاچاق به صلاح و صرفه قاچاقچی نخواهد بود.


81334883-5989394.jpg

«حبیب الله حقیقی»در گفت و گو با ایرنا افزود: تا زمانی که تفاوت قیمت مبتنی بر تعرفه های نامناسب باشد قاچاق ورودی و تا زمانی که تفاوت قیمت قابل توجه سوخت در داخل با کشورهای همجوار داشته باشیم خروجی (قاچاق سوخت) خواهیم داشت.

حقیقی همچنین تاکید کرد: تا هنگامی که تولیدات داخلی ما از نظر کیفیت و قیمت قدرت رقابت با کالاهای مشابه خارجی نداشته باشند ممنوعیت واردات و یا تعرفه های بالا کارساز نیست.

وی اظهارداشت:در بعضی مواقع قاچاق مانند کالاهای ممنوعه از جمله مشروبات الکلی با قصد ضربه زدن به ارزش ها انجام می شود و هدفمند است اما برخی مواقع قاچاق هدفمند نیست و ناشی از رفتارهای ناسالم اقتصادی است.

نماینده ویژه رییس جمهور و رییس ستادمرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز خاطرنشان کرد: در حال حاضر تاجر برای واردات رسمی باید ضمن پرداخت هزینه بیشتر و صرف زمان زیادتر مراحل متعددی را طی کند در حالی که قاچاق کالا با هزینه کمتر، کوتاه مدت و بدون گذراندن مراحل صدور مجوز انجام می گیرد در نتیجه باید ابتدا فرآیند را اصلاح کنیم.

رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: بعضاً برای ورود یک کالا تا 17 سند و مجوز باید ارائه شود، میزان تأخیر زمانی برای ترخیص یک کالا به گونه ای است که با محاسبه این تاخیرهای زمانی هر دلار تا 6 هزار تومان برای وارد کننده محاسبه می شود و گاهاً برای ترخیص کالا تا 10 الی 15 عنوان هزینه ای وجود دارد که اصلاح این موانع هم به تجارت قانونی کمک می کند و هم قاچاق کنترل می¬شود.

رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ادامه معضل قاچاق را متأثر از فرآیندهای رسمی کشور دانست و خاطرنشان کرد: ضعف کارآمدی دستورالعمل ها، مقررات، رویه ها و روشها از عوامل مؤثر گرایش به قاچاق به جای تجارت قانونی است.

وی به خروج روزانه 20 میلیون لیتر سوخت قاچاق در سال گذشته از طریق مرزهای آبی و خشکی اشاره کرد و گفت: با تصمیمات اتخاذ شده در کارگروه مرکزی مبارزه با قاچاق سوخت به رغم تشدید تقاضا در مرزهای غربی بدلیل شرایط حاکم بر کشور عراق برآوردها حاکیست در سال جاری روندی نزولی به خودگرفته است.

رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت:درقاچاق کالاهای ورودی طبق برآوردهای علمی و تحقیقاتی و مقایسه ای که به عمل آمده سالیانه حدود 17 میلیارد دلار ورود کالای قاچاق به کشور داریم و حدود سه میلیارد دلار هم به صورت معافیت وارد کشور می شود. این درحالی است که کل حجم واردات کالا به کشور اعم از صنعتی و تجاری کمتر از 50 میلیارد دلار بوده است.

رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در بخش دیگری از سخنان خود در مورد بررسی عملکرد دستگاه های متولی امر مبارزه با قاچاق گفت: برای ارزیابی عملکرد دستگاهها در امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز ابتدا باید به آسیب شناسی موضوع قاچاق پرداخت تا به دلیل ادامه قاچاق علیرغم فعالیت هایی که در این زمینه انجام شده پی برد و دلیل اینکه چرا قاچاق تمام شدنی نیست را واکاوی کرد.

وی با بیان اینکه لازم است به قاچاق کالا از چند بعد نگاه کرد، گفت: ابتدا این که توان و مقدورات ما از نظر کمی و کیفی متناسب با حجم قاچاق نیست و دوم اینکه حجم قاچاق در کشور ما متأثر از علل و عوامل گوناگون است.

حقیقی شرایط سوق الجیشی و جغرافیایی را ازجمله علل بروز قاچاق عنوان کرد و افزود: کشورما دارای 16 استان مرزی و 15 کشور همسایه که قاچاق ازطریق آنها امکان پذیر است قرار دارد البته توجه به این نکته ضروری است که تعدادی از این کشورها تسلطی بر نواحی مرزی خود نداشته و یا اینکه قوانین تجاری آنها در تعارض با مقررات جاری تجاری در کشور ما است.

وی همچنین وجود مرزهای آبی و خاکی را از ویژگی های خاص کشورمان اعلام کرد و افزود : وجود مناطق کوهستانی، صعب العبور، بیابانی و آبی کار کنترل مرزها را سخت می کند.

حقیقی تفاوت قیمت برخی کالا ها (سوخت ) در داخل با خارج از کشور را نیز موجب له صرفه شدن قاچاق برای قاچاقچیان اعلام کردو تصریح کرد:عدم هم پوشانی و هماهنگی دستگاهها از جمله عوامل دیگر در این زمینه است البته وجود خلاءهای قانونی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گذشته نیز بر این مشکلات افزوده بود که با تصویب قانون جدید تا حدودی رفع شده است.

وی با تاکید بر اینکه کار مبارزه با قاچاق تک بعدی و تک محوری نیست ،گفت : لازم است دستگاههای مختلف به صورت هماهنگ عمل کرده و شاهد اصلاح رویه ها و دستورالعمل ها و در عین حال سهل شدن تجارت قانونی باشیم.

رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین برنامه ریزی چند جانبه، اتخاذ تصمیم در حوزه های متعدد، هم پوشانی و هماهنگی بین دستگاهی و نظارت مؤثر و در برخی موارد تعدیل قیمت ‎های داخلی و یا اصلاح تعرفه های واردات را لازمه مهار قاچاق در کشور دانست و گفت: کشور ما از نظر قاچاق جزء کشورهایی است که بیشتر در معرض این معضل اقتصادی قرار دارد.

وی بابیان اینکه معمولاً سایر کشورها یا در معرض قاچاق ورودی هستند یا خروجی ولی کشور ما هم با قاچاق ورودی و هم با قاچاق خروجی مواجه است،گفت: تفاوت دیگر این که اقلام کالاهای قاچاق در سایر کشورها محدود است ولی ما با گستردگی اقلام و کالاهای قاچاق مواجه هستیم.

حقیقی به بیش از یکصد قلم کالای قاچاق در قاچاق ورودی در کشور اشاره کرد و افزود: مهمترین کالای ورودی لوازم صوتی- تصویری و تلفن همراه، کالاهای دخانی و لوازم آرایشی، بهداشتی و برخی کالاهای ممنوعه است و در قاچاق خروجی نیز تنوع کالا داریم ولی سوخت مهمترین کالای قاچاق خروجی است .

وی یکی از مهمترین برنامه ستاد در مبارزه با قاچاق را ورود به کالاهای سلامت محور اعلام کرد و افزود: با توجه به این که کالاهای سلامت محور علاوه بر لطمات اقتصادی دارای صدمات بعضاً جبران ناپذیری بر سلامت جامعه است با اقدامات مشترک با دستگاههای ذیربط برنامه ریزی های جامعی را در اولویت قرار داده ایم.

حقیقی افزود: در قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز این موضوع مورد تاکید قرار گرفته به نحویکه کالاهای سلامت محور شامل دارو، ملزومات پزشکی،لوازم آرایشی –بهداشتی و مواد خوراکی در صورتی که بدون مجوز وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی وارد شده باشد با نظر این وزارتخانه پس از تشکیل پرونده و ارجاع به محاکم جریمه متعلقه مانند کالاهای ممنوعه محاسبه شده و تا 10 برابر ارزش کالا جریمه خواهند شد.

وی گفت : بر این اساس طبق هماهنگی که با وزارت خانه مزبور و سازمان تعزیرات حکومتی به عمل آمده است مقرر شد از هفته دوم شهریور ماه تیم های عملیاتی سطح عرضه و داروخانه ها را کنترل کنند.

شبس**1708/1547




انتهای پیام /*
 
بالا